counter
Архів Повернутись назад 13 Листопада 2018
13 Листопада
Закон і Право АМКУ відкрив справу проти мобільних операторів за абонплату за 28 днів Антимонопольний комітет України порушив справу проти мобільних операторів "Київстар", "Водафон-Україна" і "Лайфселл" за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Про це повідомляє delo.ua. Йдеться про те, що плата за пакет послуг поширюється на 28 днів, а не на місяць. У поясненнях мобільні оператори заявили, що законодавством розрахунковий період в 1 місяць встановлений по абонплаті, а в них зазначений інший вид плати - "плата за пакет послуг". На думку операторів, нормативне обмеження в місяць не поширюється на їх нові тарифні пакети. Але в АМКУ з'ясували, що в умовах надання телекомунікаційних послуг, затверджених операторами, в розділах "термінологія" вказується саме "абонентська плата". Крім того, деякі оператори в інформації про введення 4-тижневого розрахункового періоду використовували це поняття.
Культура Коли починається Різдвяний піст в 2018 році Кінець 2018 року — час Різдвяного суворого посту. У цей період необхідно повністю відмовитися від деяких продуктів, а також змінити звичний спосіб життя, щоб не розгнівати Вищі сили і не накликати на себе неприємності. Різдво — одне головних релігійних свят у всьому світі. Саме тому багато людей готуються до нього за кілька місяців. Дотримання посту є головною різдвяною традицією: щоб шанобливо зустріти Різдво, віруючим необхідно очистити тіло і душу за допомогою стриманості і молитов. У 2018 році Різдвяний піст починається 28 листопада, а завершиться лише напередодні Великого Різдва Христового — 6 січня. Під час посту необхідно слідувати важливим церковним традиціям і заборонам. Порушуючи їх, ви ризикуєте залучити біди і неприємності. Багато хто вважає, що будь-який піст на увазі лише відмову від їжі тваринного походження. Але набагато важливіше, щоб в цей час ви досягли повного душевного очищення і покаялися в скоєних гріхах. Звичайно, невід'ємна частина Різдвяного посту — відмова від тваринної їжі. Під заборону потрапляють м'ясні напівфабрикати і м'ясо, сир, молоко та інші молочні продукти. Однак якщо ваше здоров'я не дозволяє вам кардинально змінити свій раціон, перш ніж зважуватися на такий крок, необхідно проконсультуватися з лікарем. Якщо ж ви не впевнені, що зможете відмовитися від улюблених продуктів, зверніться за порадою до священнослужителя або свого духовного наставника. Дотримання посту — добровільна міра. Тому якщо ви морально не готові піти на такий відповідальний крок, не варто робити це через силу. Важливо бути повністю готовими до того, що до 6 січня вам доведеться змінити свій звичний спосіб життя, і якщо ви сумніваєтеся, що зможете дотримати пост у відповідності з усіма церковними законами, то не варто зважуватися на це прямо зараз. Мета Різдвяного посту полягає не стільки тілесному, скільки в духовному очищенні. Для цього цього віруючим необхідно частіше відвідувати храм, молитися Господу і святим, а також здійснювати богоугодні справи і допомагати нужденним. Категорично забороняється сваритися, лаяти інших людей і грішити. Під час Різдвяного посту віруючим належить відмовитися від улюблених продуктів, але часом такі зміни в раціоні можуть нашкодити здоров'ю і спричинити за собою тяжкі проблеми. Так що робити це можна тільки після поради лікаря.
Політика "Фейкові" вибори на Донбасі: з осудом виступили 40 країн 40 країн світу в ході спецзасідання у Відні Постійної ради ОБСЄ виступили із засудженням так званих виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, повідомив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук. Як передає "Укрінформ", делегації 40 країн на засіданні висловили чітку позицію щодо "виборів" на Донбасі та їх правовий статус. "Те, що відбулося вчора, є грубим і зухвалим порушенням Мінських домовленостей, суверенітету і законодавства України. Для країн ОБСЄ ці незаконні "вибори" не мають ніяких юридичних наслідків", - цитує Прокопчука ЗМІ. При цьому дипломат зазначив, що в ході засідання Росія виступила з власним трактуванням Мінських домовленостей і проведення "виборів", проте в ОБСЄ такі підходи не розділили.
Події оформление ленты  У Київській області наклала на себе руки жінка, що страждала від онкології Мешканка Згурівки Київської області, яка страждає на онкологічне захворювання, наклала на себе руки, стрибнувши в колодязь, повідомляє ТСН. За словами рідних загиблої, рак в останні півроку загострився, а знеболюючі препарати перестали допомагати. Рідні вважають, що жінка наклала на себе руки, не витримавши болю. Як повідомляють ЗМІ, за жінкою доглядала її дочка яка не помітила, як мати вийшла з дому, а пізніше тіло загиблої було виявлено в колодязі на глибині п'яти метрів, його витягали мотузками. Зокрема, в ніч, коли було виявлено, що жінка зникла, викликали правоохоронців, вони відклали пошуки до ранку. Також підключилися сусіди. Повідомляється, що жінка була медсестрою. П'ять років тому у неї виявили онкологію, прооперували, проте з весни настав рецидив.
Події оформление ленты  Лось спровокував ДТП в зоні ЧАЕС: постраждали чотири іноземця Чотири іноземця постраждали в результаті зіткнення Renault Duster з диким тваринам на трасі Чорнобиль-Славутич в зоні ЧАЕС у Київській області, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіціі в регіоні. "Так, на території Чорнобильської зони відчуження, перекинувся автомобіль Renault Duster. Як з'ясувалося, на дорогу раптово вибігла дика тварина - лось. Сталося зіткнення з рогатим і водій не впорався з керуванням транспортним засобам. Автомобіль з'їхав у кювет і перекинувся", - йдеться в повідомленні. В результаті інциденту водій і пасажири - троє громадян Великої Британії і один чоловік з Румунії - отримали травми різного ступеня тяжкості. Каретою швидкої допомоги їх було доставлено до лікарні. За фактом ДТП порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.
Кримінал Справа Гандзюк: офісом активістів зацікавилася поліція В офіс ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк", який знаходиться в сквоті "Речовий доказ" на вулиці Рейтарській в ​​Києві, в ніч на 13 листопада приїхали поліцейські. Про це повідомляється на сторінці ініціативи в Facebook. Активісти пов'язують візит поліції із затриманням раніше підозрюваного в причетності до замовлення атаки на активістку Катерину Гандзюк колишнього помічника нардепа від БПП Ігоря Павловського. "Поліція не могла затримати його три місяці, поки справу не передали в СБУ. Ми пов'язуємо затримання Павловського і атаку поліції на сквот, який служив як організаційний простір для нашої ініціативи. Ми не вважаємо це збігом і розцінюємо це як спробу тиску на ініціативу і свідоме створення складнощів нашій роботі", - йдеться в повідомленні активістів. Нагадаємо, раніше дії правоохоронців у справі про вбивство Гандзюк стали наслідком матеріалу, що з'явився на телеграм-каналі The Newsroom. У розслідуванні говорилося, що саме Павловський передав гроші облившому кислотою Гандзюк підозрюваному Сергію Торбину. Відразу після скандальної публікації нардеп Микола Паламарчук звільнив Ігоря Павловського.
Кримінал У Британії пішли під суд неонацисти, які назвали сина на честь Гітлера У Великій Британії за звинуваченням у членстві в праворадикальній організації "Національна дія", яка визнана терористичною, були засуджені троє людей, повідомляє ВВС. За даними видання, під суд пішли 22-річний Адам Томас, його обраниця - 38-річна Клаудія Пататас, а також 27-річний Даніел Богуновіч. В ході судового розгляду стало відомо, що Томас і Пататас назвали свого сина на честь лідера Третього рейху Адольфа Гітлера. Також присяжним продемонстрували знімки, на яких молодий батько в костюмі Ку-Клукс-Клану заколисує дитину, на що Томас заявив, що це була "всього лише гра". У будинку пари правоохоронці виявили два мачете і арбалети, які зберігалися в кімнаті маленької дитини Томаса і Пататас. Крім цього, було виявлено форму для випікання у вигляді свастики.
Політика оформление ленты  Угорський політик з "Йоббіка" їздив "спостерігачем" на Донбас Член угорської партії "Йоббік" Гергієв Тамаш Саму відвідував незаконні вибори ватажків терористичної "ДНР" і "ЛНР" на Донбасі в якості "спостерігача", повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп. "Ми високо цінуємо підтримку Угорщини в питанні відновлення територіальної цілісності і світу в Україні. Такі ж дії окремих «політиків» заслуговують суворого осуду і належну реакцію з тим, щоб запобігти їх повторенню", - написала Непоп в Facebook. Вона підкреслила, що така поведінка політика в гонитві за популярністю не тільки порушує українські закони і міжнародні правові норми, а й просто "глибоко аморальна". За даним інцидентом вона звернулася до глави партії "Йоббік", обласної ради Бекеш і Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини. Раніше 40 країн світу в ході спецзасідання у Відні Постійної ради ОБСЄ виступили із засудженням так званих виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
Суспільство Мокрий сніг та ожеледь. Киян попередили про погіршення погоди Погіршення погодних умов очікується в Києві і по області вдень у середу і в ніч на четвер, повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у столиці. "За даними Укргідрометцентру, вдень 14 листопада і вночі 15 листопада по Київській області та Києву мокрий сніг (утворення снігового покриву висотою 3-6 см), на дорогах ожеледиця", - йдеться в повідомленні. Згідно з прогнозом синоптиків, у вівторок погоду на більшості території України буде формувати холодний антициклон з північного сходу. Буде ясно і без опадів, лише в Донецькій і Луганській області місцями невеликий сніг. Водночас температура буде зимовою - від 1°С морозу до 4°С тепла, тільки в західних областях 4-9°С тепла, на Закарпатті до 14°С. За даними синоптика Леоніда Горбаня, істотні морози і сніг в Україні очікуються у 20-х числах листопада.
Дозвілля Передноворічний прогноз: що чекає Знаки Зодіаку в кінці 2018 року Стихія Вогонь: Овен, Лев, СтрілецьЗа гороскопом, рік, що минає був особливо насиченим для представників вогняної стихії. Але на цьому зміни не закінчуються. Астрологи запевняють, в останній місяць 2018 року Овнам, Левам і Стрільцям доведеться зіткнутися з проблемами, що стосуються фінансів і роботи. Кінець року — найбільш напружений час, і саме в цей період імпульсивні Овни можуть постраждати через свій запальний характер. Однак якщо правильно управляти своїми емоціями, то зберегти робоче місце все ж вдасться. Левам і Стрільцям слід бути обережніше з передноворічним витратами, так як спрага до марнотратства може перебороти здоровий глузд. Витрачати кошти варто обдумано, а краще заздалегідь планувати розтрати, інакше відсутність грошей стане головною проблемою не днів, що минають, але і майбутнього року. Стихія Земля: Телець, Діва, КозерігПоточний рік пройшов під заступництвом земної стихії, тому найменше труднощів випало на долю Тельців, Дів і Козерогів. Останні місяці року, що минає пройдуть для представників цих сузір'їв спокійно, але тільки в тому випадку, якщо вони самі не зруйнують те, що було досягнуто в цьому році. В кінці року лінь може повністю оволодіти Тельцями, так як може здатися, що найважче позаду. Однак не варто розслаблятися, адже бездіяльність призведе до того, що Тельцям доведеться надолужувати згаяне в найостанніші дні року, який минає, що може привести до серйозних помилок, за які доведеться розплачуватися вже в 2019 році. Козероги можуть занадто захопитися роботою, що не дуже добре позначиться на особистому житті. Як правило, представники Знака Козеріг дуже працелюбні, але в кінці року потрібно знайти час і для відпочинку. Нехтуючи близькими людьми заради справ, Козероги ризикують провести минаючі дні в сварках і конфліктах з рідними. В останні дні року, що минає Діви зможуть нарешті насолодитися гармонією. Важливі проблеми вже позаду, і зараз ніщо не віщує нових труднощів. Настав час присвятити себе відпочинку і передноворічним клопотам, а приступати до нових починань краще вже в 2019 році. Стихія Повітря: Близнюки, Терези, ВодолійПрийдешні дні не обіцяють представникам повітряної стихії негативних змін. Однак деяким варто проаналізувати помилки, вчинені в 2018 році, щоб не робити їх в майбутньому. Майбутні дні підготували для Близнюків і Водоліїв серйозну перешкоду, подолавши яку, представники цих сузір'їв зможуть змінити своє життя. Астрологи попереджають, що в кінці 2018 року Близнюкам і Водоліям не рекомендується кардинально міняти своє життя, наприклад шукати нову роботу або розлучатися з коханою людиною. До таких змін потрібно підготуватися, а приступити до реалізації запланованого краще в новому році. Завзятість і старання Терезів не пройшли даремно, так як плоди їх зусиль будуть помітні саме в кінці 2018 року. Вірогідні, крім іншого, незначні зміни в особистій сфері. Стихія Вода: Рак, Скорпіон, РибиДля деяких представників водної стихії 2018 рік був особливо важким. Але повернути удачу і знову знайти сили вийде вже останні місяці. Тому поставлені цілі ще можуть бути досягнуті. Ракам і Рибам не варто будувати грандіозні плани на останні дні року, що минає, так як позитивним результатом це не обернеться. Деякі проблеми і конфлікти вирішаться самі собою або за допомогою інших людей. Через події року, що минає емоційний стан Раків може різко погіршиться. Однак представники цього сузір'я зможуть знайти підтримку в особі малознайомої людини. Гороскоп обіцяє Скорпіонам зміни в особистій сфері життя. Особливо це стосується тих, хто протягом року намагався знайти свою другу половинку, або ж тих, хто замислюється розірвати нинішній стан відносин. Варто звертати увагу на знаки згори, так як багато з них можуть провіщати Скорпіонам нову любов. Однак астрологи попереджають, що неуважних Скорпіонів чекають фінансові втрати, а значить, будь-який новий знайомий може виявитися шахраєм.
Дозвілля оформление ленты  У Дніпрі злодії покалічили, викинувши на дорогу, елітного собаку У Дніпрі невідомі викинули з машини великого собаку і зникли. Інцидент помітив перехожий і зателефонував у "Зооконтроль". Відловники виїхали на виклик і забрали бідолаху. З'ясувалося, що пес елітної породи - американська акіта-іну. Працівники згадали, що 10 днів тому в Дніпрі зникли два собаки такої породи. Чіп тварини просканували і переконалися, що це саме та Кассандра, яка загубилася на початку листопада. Працівники КП зв'язалися з власниками і вже через 20 хвилин вони приїхали за своєю улюбленицею. Зустріч була дуже зворушливою. За словами хазяйки, за час відсутності собака постраждав: зараз він перебуває в лікарні на операції, де йому зашивають губу. Тепер господарі сподіваються, що знайдеться і друга "пропажа". Припускають, що пса могли забрати недобросовісні люди для в'язок, адже щеня такої породи коштує в середньому від 15 до 45 тисяч гривень, розповідає Вгороде.
Кримінал оформление ленты  На тілі немає живого місця після кислоти. Колишній кавалер нищить запоріжанку, а поліція не діє Колишній кавалер зживає зі світу 24-річну мешканку Запоріжжя Ольгу. Про страшну історію помсти молодій мешканці Запоріжжя розповідає місцева преса. Її облили кислотою в людному місці рано-вранці, коли дівчина йшла на навчання. Нападник виглядав як бездомний. Дівчина впевнена, що її замовив колишній хлопець, який погрожував її сім'ї і переслідував протягом трьох років. "Його звуть Никоненко Євген Олександрович, йому 27 років. Він ніколи в житті ніде не працював. На життя заробляє рекетом і здирництвом", - говорить дівчина. Її мати розповіла, що в п'ятницю, 9 листопада, він вистежив її, почав погрожувати. Уже більше місяця Ольга перебуває в опіковому відділенні лікарні. Їй належить довгий і дорогий курс лікування, після чого потрібно буде робити кілька дорогих пластичних операцій, щоб усунути наслідки нападу, повідомляє «Голос Запоріжжя». «Він сказав, поки Оля не повернеться додому, буде тільки гірше. Сказав, що б не зробив - йому за це нічого не буде», - розповіла жінка. Потерпіла дівчина відразу ж заявила в поліцію, але, як завжди, - безрезультатно. Також хлопець з насмішкою говорив мамі дівчини: «Якщо це зробив я, то чому не сиджу?». Жінки скаржаться, що поліція ігнорує їхні заяви і не розслідує злочин із завданням дівчині тяжких каліцтв. Увага, фото не призначені для чутливих людей.
Суспільство оформление ленты  "Я почуваюся так самотньо і беззахисно". Тіна Кароль відверто розповіла про вдівство Українська співачка Тіна Кароль вкрай рідко говорити про своє особисте горе - втрату чоловіка. На своїй сторінці в соцмережі співачка опублікувала кадр з фільму «Сила любові і голосу». "Я боялася розповісти правду і, в той же час, хотіла поговорити про це, знаючи, що не одна я відчуваю себе так самотньо і беззахисно.Цей фільм - маніфест вдів, маніфест любові, маніфест відданості клятві перед вівтарем: «І навіть через тисячу років я буду чекати тебе, повір», - підписала сумне фото співачка. Шанувальники висловили Тіні багато теплих слів підтримки. Хтось дякував їй за гідний приклад сили волі і духу. "Ваш Фільм "Сила любові і голосу" колись допоміг мені впоратися з горем і пережити втрату близької людини, яка пішла - від раку... Ваш приклад допоміг стати - Сильною, жити - Яскравою. Минуло вже багато років, але назавжди - моє Нескінченне Спасибі Вам - Тіна за цей фільм і за таку вас!!! Захоплююся і Люблю", - написала одна з прихильниць.
Події У Польщі водій збив на переході трьох українок. Двоє загинули У Польщі автомобіль Hyundai Tucson збив на пішохідному переході в селі Сарнув Сілезького воєводства трьох громадянок України. Двоє з них загинули на місці, а третю госпіталізували, передає Польське радіо. Інцидент стався минулої суботи. За інформацією поліції, від удару автомобіля одна з жінок впала в канаву, друга опинилася на протилежному боці проїзної частини, а третя потрапила під колеса автомобіля марки Volkswagen, який їхав позаду Hyundai Tucson. Дивно, але саме їй вдалося вижити. Загинули 44-річна і 39-річна українки. Тільки вчора АСН розповідала, що в Чехії мікроавтобус «Мерседес», в якому знаходилися п'ятеро закарпатців, зіткнувся з фурою. В результаті ДТП четверо закарпатців загинули, одна жінка у важкому стані перебуває в лікарні. За інформацією «Новин Закарпаття», загиблими є мешканці Виноградівського та Хустського районів.
Економіка Перерахунок пенсій в Україні: як зміняться виплати в 2019 році Навесні наступного року виплати для більшої частини українських пенсіонерів зростуть на 17%. У найближчі півроку в Україні пройдуть два етапи підвищення пенсійних виплат. Першу прибавку частина пенсіонерів отримає вже в грудні цього року. А в березні наступного, 2019 року, проведуть масовий перерахунок пенсій, у результаті якого підвищаться виплати у більшості пенсіонерів, пише «Сегодня». Як повідомляється, причиною підвищення виплат для пенсіонерів у грудні стане підвищення рівня прожиткового мінімуму. Збільшення отримають ті громадяни, яким раніше виплачувалася мінімальна пенсія - 1435 гривень. З наступного місяця ця категорія пенсіонерів буде отримувати 1497 гривень. А ось на березень 2019 року запланували підвищення пенсій для більшої частини пенсіонерів. Перерахунок виплат проведуть в якості складової частини пенсійної реформи. Як стало відомо, перераховувати суму виплат будуть за спеціальною схемою. У ній врахують рівень інфляції за минулий рік і показник середньої зарплати. Як повідомляє видання, зараз точно визначити, на скільки саме збільшаться пенсії навесні 2019 року, неможливо. Проте, фахівці зробили попередні підрахунки, за якими виходить, що в середньому пенсійні виплати українцям виростуть на 17%. При цьому уточнюють, що зростання виплат торкнеться не всіх пенсіонерів. У Мінсоцполітики вже заявили, що розмір надбавки буде залежати від того, чи користується вже громадянин різними надбавками і доплатами, наскільки великий у нього (неї) стаж роботи і яку зарплату він (вона) отримував. В окремих випадках підвищення пенсійних виплат може виявитися значно скромніше, ніж на 17%. Також повідомляють, що з початку наступного, 2019 року, почнуть перерахунок пенсій для військових. Як стало відомо, виплати для цієї категорії пенсіонерів можуть зрости на чверть.
Закон і Право У кого і наскільки зростуть соціальні допомоги з 1 грудня 2018 року В Україні з 1 грудня 2018 року зросте прожитковий мінімум. Він становитиме 1853 грн (був 1777 грн) на одну особу на місяць. Відповідно зростуть і всі соціальні допомоги, які до нього прив’язані. Це підвищення прожиткових мінімумів для різних категорій громадян передбачено у держбюджеті на 2018 рік, пише ZAXID.NET. Прожиткові мінімуми для основних соціальних і демографічних груп населення з 1 грудня вони будуть такі: для дітей віком до 6 років – 1626 грн (був 1559 грн),дітей віком від 6 до 18 років – 2027 грн (1944 грн),працездатних осіб – 1921 грн (1841 грн),осіб, які втратили працездатність – 1497 грн (1435 грн).Відповідно до нових розмірів прожиткового мінімуму нараховуватимуть і нові суми соціальних допомог. Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами або так звані «декретні» Цю допомогу надають у розмірі 100% середньомісячного доходу жінки (стипендії, зарплати, допомоги з безробіття тощо) на місяць, але вона не може бути меншою ніж 25% розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатної особи. Тобто, з 1 грудня 2018 року вона не може бути меншою, ніж 485,25 грн (була 460,25 грн). Право на цю допомогу мають усі жінки (у тому числі неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Допомога при народженні дитини Державна допомога, яка виплачується при народженні дитини, наразі не підвищується, вона залишається такою, якою була досі – 41280 грн (10320 грн – одноразова виплата і 860 грн – щомісяця протягом 3 років). Допомога одиноким матерям У кожного сума цієї допомоги буде різною, бо її розмір дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців. Скажімо, у сім’ї проживає дві особи: мати-одиначка і семирічна дитина. Жінка отримує мінімальну зарплату 3725 грн. Середньомісячний дохід родини – 1862,50 грн (3725 грн:2). Така сім’я з грудня отримуватиме допомогу у розмірі 164,50 (2027 грн-1862,50). Утім, встановлюється максимальний розмір допомоги, які держава буде виплачувати таким сім’ям. З грудня він буде такий: • для дітей до 6 років становитиме 1626 грн (1559 грн),• від 6 до 18 років – 2027 грн (1944 грн),• від 18 до 23 років (якщо навчаються на стаціонарі) – 1921 грн (1841 грн). Якщо середньомісячний дохід на одного члена сім’ї більший, ніж прожитковий мінімум на дитину відповідного віку, то такій сім’ї допомогу не виплачуватимуть. Скажімо, зарплата одинокої матері становить 10 000 грн. Плюс сім’я отримує аліменти у розмірі 2 000 грн. Середньомісячний дохід на одного члена родини – 6 000 грн (12000:2). Така родина не буде отримувати державної допомоги. Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування Сума допомоги залежить від віку дитини. Для дітей до 6 років вона надається як різниця між двома прожитковими мінімумами для дитини цього віку – 3252 грн (була 3118 грн) та середньомісячним розміром аліментів, допомог та пенсій за попередні шість місяців, які призначені дитині. Для прикладу, сім’я взяла під опіку чи піклування дитину-сироту і отримує на неї пенсію по втраті годувальника – 1435 грн. То розмір допомоги буде – 1817 грн (3252 – 1435 = 1817 грн). Від 6 до 18 років: як різниця між двома прожитковими мінімумами для дітей цього віку – 4054 грн (3888 грн) та середньомісячним розміром аліментів та пенсій за попередні шість місяців, які призначені дитині. Якщо дітям, над якими встановлено опіку чи піклування, аліменти (за відсутності осіб, що за законом зобов’язані їх утримувати), пенсія, стипендія, державна допомога за попередні шість календарних місяців не нараховувалися, ця допомога призначається у розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку. Для дітей до 6 років розмір допомоги становитиме 3252 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 4054 грн. Допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів А також тим, батьки яких не мають можливості утримувати дитину, або їхнє місце проживання невідоме. Її надають у розмірі, що дорівнює різниці між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї з розрахунку на одну особу за попередні шість місяців. Максимальний розмір допомоги для дітей до 6 років з грудня становить 813 грн (779,50 грн), від 6 до 18 років – 1013,50 грн (972 грн). Допомога малозабезпеченим сім’ям Розмір цієї державної соціальної допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом, але цей розмір не може бути більший, ніж 75% прожиткового мінімуму для сім’ї. Розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям у 2018 році не може бути більший 75 відсотків рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї. З 1 грудня розміри прожиткових мінімумів для нарахування цієї допомоги є такі: для працездатних осіб – 403,41 грн (386,61 грн),для осіб, що втратили працездатність, та інвалідів – 1497 грн (1435 грн),для дітей віком до 6 років –1382,10 грн (1325,15 грн),для дітей віком від 6 до 18 років – 1722,95 грн (1652,40 грн),для дітей віком від 18 до 23 років (за умови навчання) –1632,85 грн (1564,85 грн).Для громадян, які одержали статус особи, що проживає і працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 20%. Окрім того, для кожної дитини (крім дитини-інваліда), яка входить до складу малозабезпеченої сім’ї, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 10%. Для кожної дитини-інваліда, яка входить до складу малозабезпеченої сім’ї, а також для кожної дитини, яка утримується матір’ю (батьком, усиновителем), що не перебуває у шлюбі, і запис про батька (матір) у Книзі реєстрації народжень провадиться за вказівкою матері (батька), для кожної дитини, в якої один або обоє батьків є інвалідами I або II групи, – на 20%. Також додатково розмір державної соціальної допомоги збільшується на кожну дитину віком до 13 років – на 250 грн, на кожну дитину віком від 13 до 18 років – на 500 грн. Допомога інвалідам з дитинства – Інваліди з дитинства І групи: (підгрупа А) – 3074,90 грн (раніше – 2960,40 грн), підгрупа Б – 2245,50 грн (2178,00 грн); – Інваліди з дитинства II групи – 1497,00 грн (1452.00 грн); – Інваліди з дитинства III групи –1497,00 грн (1452,00 грн). Допомога малозабезпеченій особі, яка доглядає інваліда І чи ІІ групи (психічні розлади) Розмір даної допомоги розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не може бути більший ніж мінімальна заробітна плата. Ця допомога надається дієздатній особі, яка зареєстрована або постійно проживає з інвалідом. З 1 грудня максимальний розмір цієї допомоги становитиме 1853 грн ( досі був 1777 грн). Державна соціальна допомога особам, які не мають права на пенсію (бракує стажу): 1. Громадяни, які досягли віку 63 роки та не мають права на пенсію відповідно до чинного законодавства, з грудня 2018 року отримуватимуть допомогу у розмірі 1497 грн (1435 грн). 2. Державна соціальна допомога інвалідам з грудня 2018 року для інвалідів І, ІІ і ІІІ груп – 1497 грн (1435 грн). 3. Державна допомога матерям-героїням становитиме 1497 грн (1435 грн ). 4. Державна соціальна допомога священнослужителям, церковнослужителям та особам, які не менше 10 років до введення в дію ЗУ «Про свободу совісті та релігійні організації» займали посади в релігійних організаціях, становитиме 1497 грн (1435 грн). Допомога за померлого годувальника Вона виплачується тоді, коли дитина не отримує пенсію по втраті годувальника. З 1 грудня розміри цієї допомоги будуть такі: на одну дитину – 1435 грн,на двох дітей – 1722 грн,на трьох дітей і більше – 2152,50 грн.Розмір аліментів Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути менший, ніж 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Отже, розмір аліментів з грудня 2018 року буде такий: для дітей до 6 років не менше 813 грн (1626 х 50%).для дітей від 6 до 18 років — 1013,5 грн (2017 х 50%).
Економіка Були б процвітаючою країною. МВФ розповів, скільки Україна втрачає через корупцію Корупція досі "зжирає" не менш ніж 2% ВВП України, що є величезною сумою. Про це на презентації прогнозу МВФ в Києві повідомив представник фонду в Україні Йоста Люнгман. "Корупція в Україні гальмує зростання ВВП на 2% за рік. Потрібно припинити корупцію і зростання економіки буде не 3%, а 5%", - сказав Люнгман. За його словами, головне, чим повинна зайнятися влада України - посилити спостереження за реалізацією фіскальної політики, знижувати процентні ставки і покращувати бізнес-клімат. Представник МВФ повідомив, що високі відсотки по кредитах гальмують внутрішнє інвестування, однак щоб знизити ставки, доведеться подолати інфляцію. Нагадаємо, поки що НБУ в якості боротьби з розкручування інфляцією використовує саме збільшення процентних ставок. Нагадаємо, НБУ на даний момент знову утримує процентну ставку в 18% річних.
Суспільство У Кривому Розі почали запускати опалення Всі котельні Кривого Рогу підключені до газу, опалення у всіх будинках жителів міста з'явиться протягом доби. Про це повідомляє прес-служба АТ "Криворізька теплоцентраль". "Сьогодні вночі була запущена остання котельня № 5 АТ "Криворізька теплоцентраль", до якої були обмежені поставки газу. Нарешті, проблема вирішена і жителі Довгинцівського району протягом доби відчують тепло в своїх будинках. Поставка газу здійснюється на всі об'єкти АТ "Криворізька теплоцентраль" . Станом на 13.11.2018 р. всі котельні АТ "Криворізька Теплоцентраль" стабільно працюють і виходять на номінальний режим", - йдеться в повідомленні АТ в Facebook. Нагадаємо, раніше жителі Кривого Рогу, вимагаючи включити їм опалення, принесли і підпалили шини під управління компанії "Криворіжгаз". У той же час в "Криворіжгазі" пояснили ситуацію з відсутністю опалення тим, що "Нафтогаз" не постачає газ, так як підприємство не сплатило борги за минулі роки. У свою чергу, "Нафтогаз" заявив, що у всьому винна міська влада.
Політика Не була готова до натиску. Приходько пояснила, чому оскандалилася на ТБ Співачка Анастасія Приходько, яка нещодавно заявила про завершення творчої кар'єри і долучилася до партії Юлії Тимошенко «Батьківщина», пішла з ефіру на "5 каналі", тому що не була готова "до такого натиску". Про це колишня співачка написала на своїй сторінці в Facebook. Як повідомлялося раніше, Приходько пішла з прямого ефіру «5 каналу», не витримавши незручних запитань журналістки Яніни Соколової, яка ловила Приходько на завчених фразах. "Хочу сказати, що раніше я вже брала участь в зйомках цієї програми «Рандеву» і була налаштована на конструктивний діалог. Звичайно, я розуміла, що цей канал належить пану Порошенку, а я перебуваю в команді Юлії Тимошенко. Але тим не менше, була впевнена , що ефір буде побудований на взаємній повазі, і повазі до моїх політичних партнерів", - заявила Приходько, пояснюючи свій відхід з прямого ефіру. За її словами, вона "не була готова до такого натиску на адресу Юлії Тимошенко". "Питання були побудовані так, щоб в першу чергу принизити людину, якої не було в студії, і маніпулювати інформацією. Відверто кажучи, я не очікувала такого підходу і розгубилася. Головний висновок, який я зробила після мого першого ефіру з політичним підтекстом, полягає в тому, що пан Порошенко і його команда, використовуючи всі свої інформаційні можливості, і далі будуть вести свою брехливу і підлу гру", - вирішила екс-співачка.
Політика оформление ленты  Ультиматуми не пройдуть. Порошенко відреагував на заяву УПЦ МП Президент Петро Порошенко залишається відкритим до діалогу з Українською Православною Церквою Московського патріархату, повідомила прес-служба Адміністрації глави держави. Раніше у вівторок, 13 листопада, синод УПЦ МП заявив про розрив євхаристійного спілкування зі Вселенським патріархатом, а також про те, що не приєднуватиметься до єдиної церкви в Україні. "Послідовно відстоюючи єдність України, прагнучи до єдності Української Церкви, ще кілька тижнів тому Президент України ініціював зустріч з усіма архієреями УПЦ МП, запросивши їх в "Український дім". Але той, хто не хоче результату, шукає причини для відмови. Так і велика частина архієреїв УПЦ МП почала шукати пояснення, щоб не прийти на зустріч: мовляв, місце не підходить. Ні мова ультимативних вимог, ні проведення засідання синоду за сценарієм, ймовірно, спрямованому з Москви, не здатні зірвати процес створення Української Помісної Православної Церкви", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що Порошенко запросив владик УПЦ МП до діалогу, щоб вони з перших вуст почули інформацію про його переговори з Вселенським патріархом, про угоду між Україною та Константинопольським патріархатом і про готовність Константинополя сприяти проведенню об'єднавчого собору в Україні. "Президент України готовий до діалогу. Двері" Українського дому "залишаються відкритими", - резюмували в АП.
Дозвілля Головне - не переоцінити себе: Найточніший гороскоп на 14 листопада 14 листопада зірки гороскопу обіцяють успішність, активність, ясність думки. Однак стежте за тим, щоб ваша впевненість в собі не переросла в самовпевненість! В цілому ж день завтра сприятливий для будь-яких починань, так що сміливо беріться за те, до чого не знали, як підступитися. У плані самопочуття день теж непоганий: імунітет на висоті, а сила волі допоможе впоратися з будь-якою хворобою. Але будьте обережнішими: віра в свої сили може бути така велика, що змусить вас одягнутися не по погоді або знехтувати правилами дорожнього руху. Овен Завтра Овен буде буквально фонтанувати цінними ідеями і думками! Не дивно, що йому захочеться якомога швидше ними поділитися, винісши на загальний суд. Однак навіть якщо у Овна не вийде зробити це перед широкою публікою, не біда. Завтра йому досить знайти хоча б одного гідного слухача і місце, в якому ніхто не завадить поговорити. Це дозволить Овнові довести свою ідею до досконалості, перетворивши необроблений алмаз в блискучий діамант. ТелецьЗавтра навколишні будуть раз у раз дратувати Тельця. Навіть якщо вони безпосередньо не стоять на його шляху і ніяк не можуть перешкодити роботі, Тельцю може здаватися, що вони одним своїм неорганізованим видом відволікають від важливих справ. Щоб позбутися від невдоволення, Телець завтра здатний витратити чимало часу і сил, намагаючись напоумити людей, які перебувають з ним поруч. Оточуючим ж буде здаватися, що Телець чіпляється до них ні за що. І, по суті, вони будуть праві. БлизнюкиЗавтра близнюки мають шанс зіткнутися з чимось новим і цікавим, що в майбутньому відіб'ється на їх долі! Можливо, це буде людина, а можливо, нові знання, захоплюючі враження або почуття. Втім, і самі Близнюки завтра налаштовані не сидіти склавши руки, а йти або навіть тікати вперед, назустріч своїй долі. Їх розум і серце будуть відкриті, а допитливість змусить здійснювати сміливі і несподівані вчинки! РакЗавтра Рак має шанс зіткнутися з опозицією в свою адресу! Хтось здатний висловити йому вельми неприємні речі прямо в обличчя. Втім, Рака це навряд чи збентежить: він налаштований по-бойовому і не упустить можливості стерти конкурента в порошок ... Або ж з ним подружитися. Нічого не поробиш – завтрашні рішення Рака можуть здаватися навколишнім парадоксальними. Насправді ж Рак буде прораховувати ситуацію на кілька кроків вперед, будуючи сміливі і далекосяжні плани. ЛевЗавтра Лев буде налаштований подискутувати з ким завгодно і про що завгодно! День схиляє його доводити всім підряд свою точку зору і правоту. Навіть якщо з ним і так згодні, Лев все-таки зуміє знайти привід для того, щоб посперечатися всмак. Він може вміло спровокувати оточуючих тільки для того, щоб мати привід довести, як же вони були неправі. Нічого не поробиш! Такий у Льва завтра настрій. Діва Завтра за що б Діва не взялася, вона буде ставитися до справи серйозно, як ніби-то від цього залежить її життя! Це непогано, коли мова йде про роботу або про дійсно важливі проекти. Однак навіть в побутових питаннях Діва буде намагатися йти напролом, стріляючи з гармати по горобцях. Такий прорив по всіх фронтах одночасно ризикує підкосити сили Діви, викликаючи в її душі надрив. Щоб цього не сталося, їй варто завтра чітко розставити пріоритети, вирішивши, що гідно її завзяття, а що ні. ТерезиЗавтра Терези здатні демонструвати оточуючим свою перевагу, навіть не бажаючи цього, – просто багато справ будуть їм відмінно вдаватися! Зірки гороскопу наділяють їх енергійністю, рішучістю і розумом, завдяки чому Терези здатні вирішувати злободенні питання. Втім, що б оточуючі завтра не думали про їх зарозумілість, Терези не схильні дивитися на них зверху вниз. Ну а якщо хтось заздрить їм – це його проблеми. СкорпіонЗавтра Скорпіон навіть в незнайомому співрозмовникові має шанс відшукати споріднену душу! День наділяє його щирістю, прямотою і бажанням спілкуватися – в першу чергу з тими, хто йому дорогий. Втім, Скорпіону буде тісно у вузькому колі близьких і друзів – йому захочеться завести нові знайомства або дізнатися кого-небудь ближче. Найбільш несподівана людина – дитина, колега, випадковий попутник – може стати для нього завтра задушевним співрозмовником, розмова з яким змусить Скорпіона багато про що задуматися. СтрілецьЗавтра Стрільцю не слід поспішати! Зірки гороскопу застерігають його від помилок, пов'язаних з необдуманими, спонтанними вчинками і бажанням робити все якомога швидше. Навіть якщо Стрілець повністю впевнений в своїх рішеннях, йому варто обміркувати їх ще раз, а краще – відкласти на потім. Завтра ситуація може поставити перед ним важливі, доленосні питання, а значить, і ціна за невірну відповідь буде досить велика. КозерігЗавтра зірки гороскопу схиляють Козерога продемонструвати силу в якомусь питанні – це забезпечить йому потрібний результат. День наділяє Козерога упевненістю в собі, рішучістю і спокоєм, завдяки чому він зможе демонструвати твердість в будь-якій важливій справі – і на роботі, і в родині. Завдяки принциповій позиції Козерога і його вмінню стояти на своєму, оточуючим завтра доведеться враховувати його думку, волею-неволею йдучи на компроміси. Водолій Завтра Водолій дізнається, що таке неприборкність! День забезпечує його величезною кількістю діяльної енергії, і це – ключ до його величезних можливостей! Водолію під силу все те, що він раніше вважав нереальним. Зробити крок на шляху до своєї мети, наблизитися до вирішення складного завдання або знайти вихід з глухого кута – все це завтра йому по плечу. Водолію може навіть здаватися, що немає такої перешкоди, яку він не зміг би подолати. І найцікавіше, що в чомусь він має рацію. Риби Завтра Риби будуть усіма силами намагатися сховатися від чужої настирливості і спроб безцеремонно вторгнутися в їхнє життя. День схиляє їх до того, щоб спокійно займатися своїми справами, проте оточуючі раз у раз будуть їх торсати: вимагати, просити, пред'являти претензії. В результаті до кінця дня в душі у Риб ризикує зібратися величезна напруга: однієї іскри буде досить, щоб прогримів потужний вибух!
Події В Ічні на військовому арсеналі виявили безпілотник На технічній території військового арсеналу в Ічні Чернігівської області виявлено безпілотник, повідомила прес-служба Генерального штабу ЗСУ. "На технічній території військових складів в місті Ічня виявлений квадрокоптер "Фантом". Безпілотний літальний апарат знаходився на землі біля одного зі сховищ. Після попереднього огляду зовнішніх пошкоджень не виявлено. БПЛА переданий співробітникам Служби безпеки України, проводяться слідчі дії", - йдеться в повідомленні . У Генштабі нагадали, що будь-які БПЛА над військовими частинами і розташуваннями військових підрозділів, а також над базами, складами і арсеналами або на підльоті до них будуть знешкоджені засобами РЕБ або збиті без попереджень, а причетні до таких інцидентів особи - будуть затримуватися і притягуватися до відповідальності відповідно до законодавства України. У минулому місяці поблизу Ічні на складах з боєприпасами сталися вибухи. Були евакуйовані більше 12,5 тисячі осіб. За однією з версій, вибухи стали наслідком диверсії. Нагадаємо, 4 листопада українські військові перехопили в забороненій зоні біля одного з арсеналів ЗСУ невідомий безпілотник.
Політика оформление ленты  На Трампа подали в суд після скандалу з журналістом Американський канал CNN подав суд щодо президента США Дональда Трампа і декількох співробітників його адміністрації після інциденту зі співробітником ЗМІ Джимом Акоста, якого позбавили акредитації в Білому домі. Про це повідомляється на сайті каналу. На минулому тижні Акоста в ході брифінгу Трампа поставив американському лідерові ряд питань щодо мігрантів, які розлютили Трампа. Після цього співробітниця Білого дому спробувала відібрати у Акости мікрофон, а він відсторонив її. Пізніше Акосту позбавили акредитації, а спікер Білого дому Сара Сандерс заявила, що поведінка журналіста була неналежна. Так, CNN вимагає через суд відновити акредитацію в Білому домі своєму співробітникові Акості. Раніше американський політичний оглядач Ганна Наварро в прямому ефірі телеканалу CNN назвала Трампа "расистською свинею".
Суспільство У черзі на замерзання. "Нафтогаз" назвав міста без опалення НАК "Нафтогаз" не має можливості надати номінації на газ 22 теплопостачальним підприємствам, в тому числі 12 великим, з дев'яти регіонів, повідомляється на сайті компанії. "Головна причина - недотримання тепловиробниками вимог постанови Кабінету міністрів №867 "Про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу" від 19 жовтня 2018 року. "Нафтогаз" сподівається, що місцеві органи влади і керуючі цих підприємств негайно приєднаються до вирішення ситуації", - йдеться в повідомленні компанії. У НАК заявили, що затримка зі стартом опалювального сезону в декількох містах ставить під загрозу комфорт і безпеку жителів, особливо з огляду на очікуване похолодання в найближчі дні, а "бездіяльність деяких органів місцевої влади та управителів майна ТЕЦ" в черговий раз перетворює жителів місцевих громад в заручників , чим "Нафтогаз" стурбований". "Ключові проблемні ситуації з тепловиробниками зараз в Кривому Розі, Херсонській області, містах Сміла, Сєвєродонецьк, Первомайськ та Шепетівка", - перерахували в НАК. Також проблеми є в П'ятихатках, Бердянську, Фастові, Кропивницькому, Києво-Святошинському районі. Нагадаємо, раніше жителі Кривого Рогу, вимагаючи включити їм опалення, принесли і підпалили шини під управління компанії "Криворіжгаз". У той же час в "Криворіжгазі" пояснили ситуацію з відсутністю опалення тим, що "Нафтогаз" не постачає газ, так як підприємство не сплатило борги за минулі роки. У свою чергу, "Нафтогаз" заявив, що у всьому винна міська влада.
Політика ЗМІ дізналися про зустріч Порошенка з ієрархами УПЦ МП Президент України Петро Порошенко у вівторок увечері, 13 листопада, провів зустріч з ієрархами Української Православної Церкви Московського патріархату, повідомляють ЗМІ. За даними BBC Україна, зустріч була в закритому режимі в "Українському домі", на ній були як мінімум три ієрархи. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. Раніше повідомлялося, що у вівторок вдень в "Українському домі" була запланована зустріч Порошенка з представниками УПЦ МП, проте переговори були зірвані. Так, в УПЦ МП заявили про проведення в цей час собору єпископів, на якому було прийнято рішення про розрив євхаристійного спілкування зі Вселенським патріархатом, а також про те, що УПЦ МП не буде приєднуватися до єдиної церкви в Україні. У відповідь на це рішення в Адміністрації президента заявили, що Порошенко залишається відкритим до діалогу з Українською Православною Церквою Московського патріархату.
Кримінал Зламані ребра, проломлений череп: під Києвом п'яні підлітки вбили бомжа Двоє підлітків до смерті забили чоловіка без певного місця проживання в Ірпені під Києвом. За даними ЗМІ, 49-річний чоловік проживав на березі озера, його тіло було виявлено неподалік в лісосмузі зі слідами сильних побоїв. Як пише "Кримінал", підозрюваними виявилися 16-ти та 17-річний підлітки, які після розпивання спиртних напоїв почали нападати на бездомного і бити його. У загиблого проломлений череп, зламані ребра, також стався розрив внутрішніх органів. На даний момент підозрювані затримані, порушено кримінальне провадження. Раніше повідомлялося, що всі троє постраждалих в результаті побиття у Павлограді Дніпропетровської області, коли двоє студентів "від нудьги" вирішили познущатися над трьома бездомними чоловіками, померли.
Суспільство оформление ленты  Джемілєв отримав Орден Свободи в день 75-річчя Один з лідерів кримських татар, нардеп фракції БПП в парламенті Мустафа Джемілєв удостоєний Ордена Свободи, повідомив президент України Петро Порошенко. У вівторок Джемілєву виповнилося 75 років, і Порошенко вручив Джемілєву нагороду. "Мустафа Джемілєв - справжній герой кримськотатарського і українського народу. Його внесок в боротьбу за утвердження цінностей демократії і свободи є неоціненним. Орден Свободи, який сьогодні вручив Мустафі-ага, - символ визнання його важливої ​​ролі за повернення Криму і звільнення політичних в'язнів Кремля", - написав Порошенко в Facebook. Як повідомлялося раніше, сестра загиблого в збитому Іл-76 десантника Іллі Гайдука вирішила повернути президенту України Петру Порошенку орден, який був посмертно вручений її братові.

Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
більше матеріалів




/-0,99155020713806-/ /-pc-/
Top