counter
Архів Повернутись назад 13 Жовтня 2017
13 Жовтня
Події оформление ленты  П'яний водій їздив Харковом без шин на колесах У Харкові правоохоронці зупинили водія з ознаками алкогольного сп'яніння, який їздив без шин на колесах. Про це повідомили в прес-службі патрульної поліції Харкова. Інцидент стався ввечері 11 жовтня. Харків'яни звернулися в поліцію і повідомили, що на вулиці Лeся Сeрдюка їздить пошкоджений автомобіль марки Mercedes. Патрульні знайшли автомобіль і побачили, що на колeсах була відсутня гума, а подряпини були по всьому корпусу, навіть на даху. При цьому водій і пасажири авто були з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Проходити огляд на стан сп'яніння водій пошкодженої машини відмовився. Правоохоронці також з'ясували, що напередодні Mercedes потрапив у ДТП на території Харківської області. Автомобіль перекинувся, проте водій і пасажири змогли поставити машину на колеса і продовжили їзду. На водія Mercedes склали протокол за статтею 130 КУпАП - «Керування автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння». Водієві загрожує штраф у розмірі 10 200 грн і позбавлення права керувати автомобілем на 1 рік.
Суспільство Синоптики розповіли, коли в Київ повернеться "бабине літо" Наступного тижня у Києві потеплішає до +15 ... +19 градусів. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook. «Беріть відпустку, вихідні, відгули, закиньте домашню роботу, не варіть довго обід, не гладьте гори накопиченої білизни, не засиджуйтеся в офісах і кафе, дістаньте елегантні пальто і куртки... вивчіть найближчі парки, сквери, алеї та гаї. Бо з понеділка в Києві потеплішає», - написала синоптик. Водночас 13 жовтня 2017 року на всій території України очікуються дощі, температура повітря вдень складе від +11 до +20. Як повідомили в Гідрометцентрі, на сході країни денна температура повітря +14 ... + 16 градусів. У південних регіонах вдень від +17 до +20, у Криму від +18 до +20. У центральній частині України дощі, вдень від +13 до +17. У західних регіонах денна температура від +11 до +16, на півночі України повітря прогріється від +11 до +13.
Економіка Гройсман: Будуть «драконівські» штрафи за неоформлення найманого працівника У рамках підвищення мінімальної заробітної плати були ухвалені рішення про штрафи, які будуть застосовуватися до несумлінних роботодавців. Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає «5 канал». «Я вважаю, що ми повинні як працівники вимагати від наших роботодавців оформляти всіх людей на роботу офіційно. У цьому питанні треба поставити крапку», - зазначив Гройсман. За його словами, потрібно відмовитися від сприйняття найманого працівника як раба без прав і без документів. «Ми ухвалили рішення в рамках підвищення мінімальної заробітної плати дуже серйозні, я б сказав, «драконівські» штрафні санкції. Поки що ми їх навіть не впроваджували, бо це десятки і сотні тисяч гривень, якщо знайдемо неоформленого працівника», - зазначив Гройсман. Прем'єр додав, що недобросовісних роботодавців, які приховують зайнятість і від своїх найманих робітників сплату в пенсійний фонд, фактично роблять їх у майбутньому бідними.
Кримінал оформление ленты  Захопленим українським прикордонникам в РФ висунули звинувачення Двом силою захопленим у Сумській області українським прикордонникам висунуто звинувачення у незаконному перетині кордону. Про це повідомили на сайті ФСБ РФ. «Затриманим 3 жовтня 2017 року за порушення кордону з України в Російську Федерацію військовослужбовцям Державної прикордонної служби України в рамках раніше порушеної кримінальної справи за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу Російської Федерації (Незаконне перетинання Державного кордону Російської Федерації) висунуто звинувачення», - заявили у ФСБ. Відзначимо, що ч.3 ст. 322 КК РФ - перетин російського кордону за попередньою змовою або організованою групою або із застосуванням насильства чи загрози його застосування. Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі. У ФСБ також оприлюднили відео допиту захоплених українців. Нагадаємо, прикордонники зникли 3 жовтня, за цим фактом прокуратура Сумської області відкрила провадження. 4 жовтня Росія підтвердила затримання українських прикордонників, 6 жовтня до затриманих ФСБ прикордонників не пустили консула. 9 жовтня їх заарештували на 2 місяці.
Суспільство Почав діяти закон про мовні квоти на телебаченні В Україні в п'ятницю, 13 жовтня, почав діяти закон про мовні квоти на телебаченні. Документ було опубліковано в офіційному виданні парламенту «Голос України» 4 місяці тому, передає «112 Україна». Все загальнодержавні канали зобов'язані вести мовлення українською мовою 75% часу протягом тижня та проміжків часу 7:00-18:00 та 18:00-22:00. Місцеві телеканали мають вести мовлення 60% часу. Однак якщо телекомпанія мовить у декількох областях, вона прирівнюються до загальнодержавної. Також наголошується, фільми та передачі, створені до 1 серпня 1991 року, можна не перекладати, однак субтитрувати обов'язково. Але якщо фільм часів СРСР створювали в оригіналі не російською, його треба озвучити або дублювати українською. У фільмах допускається 10% загальної тривалості всіх реплік іноземною мовою, але з субтитрами. Цей закон не стосується іноземних телекомпаній, або таких, які відповідно до ліцензії, ведуть мовлення для іноземців. За порушення мовних квот телекомпанії загрожує штраф - 5% від загальної суми ліцензійного збору ліцензії, виданої відповідно до ліцензії на мовлення.
Суспільство оформление ленты  У Пенсійному фонді розповіли, кому більше за інших підвищать пенсії У пенсіонерів, які мають більше страхового стажу, буде найбільше підвищення пенсії. Про це розповів глава правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, передає «5 канал». «Найближчим часом пенсіонерів буде проінформовано про зміну розміру їхньої пенсії, враховуючи всі складові, згідно з якими розмір змінився», - сказав він. За словами Зарудного, тривалий час в пенсіях була «зрівнялівка», коли людина, яка практично не працювала або працювала за мінімальну заробітну плату, отримувала таку саму пенсію, як і людина, у якої було багато років страхового стажу. «Зараз завдяки осучасненню пенсій, найбільше збільшення відбувається у тих, хто мав велику тривалість страхового стажу. А також у кого була велика заробітна плата, з якої сплачувалися страхові внески», - додав чиновник. Нагадаємо, для осучаснення пенсій у жовтні 2017 року потрібно додатково 5 млрд гривень. Ця сума накопичилась завдяки збільшеним надходженням від мінімальної заробітної плати та її детінізації.
Суспільство Російські куратори їдуть у «ДНР» перевіряти розподіл ліків і вакцин До «ДНР» їдуть російські куратори з метою перевірити розподіл ліків і вакцин, які надходять бойовикам із РФ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат, координатор групи ІС Дмитро Тимчук. За інформацією нардепа, делегація прибуде в період з 15 по 16 жовтня. Очолить її колишній головний державний санітарний лікар РФ, а нині депутат Держдуми РФ Григорій Онищенко. «Офіційний привід для візиту - участь в медичному форумі, який буде проводитися у Донецьку за вказівкою російських кураторів  в межах «гуманітарної програми з возз'єднання народу Донбасу». Заявлена ​​кількість учасників - до 300 осіб. Заплановано зустрічі російських «делегатів» із «в.о. міністра охорони здоров'я ДНР» О. Оприщенко», - зазначив Тимчук. Однак, за його словами, куратори їдуть вимагати звіт про розподіл ліків, передусім вакцин, які надходять до «ДНР» із РФ.
Політика Тіллерсон і Лавров домовилися продовжити зустрічі Волкера та Суркова Під час телефонної розмови держсекретаря США Рекса Тіллерсона і глави МЗС РФ Сергія Лаврова сторони домовилися й надалі контактувати щодо питання України та виконання Мінських домовленостей. Про це повідомили в прес-службі відомства країни-агресора. У РФ заявили, що бесіда відбулася за ініціативою США. Представники Росії та США обговорили етап реалізації Мінських домовленостей за підсумками зустрічі минулого тижня спецпредставників США та Росії Курта Волкера і Владислава Суркова. Нагадаємо, 7 жовтня в Бєлграді зустрілись для переговорів спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер і помічник президента Росії Владіслав Сурков. Вони вкотре намагалися домовитися про перемир'я на сході України. Сурков заявив, що на зустрічі з Волкером обговорювали запропонований РФ проект резолюції ООН щодо Донбасу.
Кримінал оформление ленты  Затримано підозрюваних у нападі на заступника голови Одеської облради Радковського Правоохоронці затримали двох чоловіків, яких підозрюють у нападі на заступника голови Одеської облради Олега Радковського. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін. Затримані 1990 і 1994 років народження. Оперативники провели 31 обшук у приміщеннях і гаражах підозрюваних. «Виявлено ймовірне знаряддя злочину - автомобіль KIA та карабін калібру 5,6 мм. Також 2 карабіни калібру 7,62 мм, 2 пістолети, 614 патронів різного калібру, 7 пістолетів травматичної дії, 2 револьвери та 3 мисливські рушниці», - написав Головін. Під час обшуків також вилучили рації, номерні автомобільні знаки, в тому числі болгарські. За інформацією слідства, затримані мали кримінальні зв'язки. Нагадаємо, увечері 4 жовтня у центрі Одеси невідомі скоїли замах на заступника голови Одеської облради Олега Радковського. Він отримав три вогнепальні поранення. Пізніше поліція кваліфікувала напад як замах на вбивство.
Суспільство СБУ дозволила раніше видвореним іспанським журналістам в'їзд до України СБУ дозволила в'їзд в Україну іспанським журналістам Антоніу Пампліегу та Мануелю Анхелю Састре. Про це у себе в Facebook повідомила прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська. За інформацією Гітлянської, журналістів підозрювали в проросійській пропаганді. «Запевняємо, що за наявності законних підстав, загрози національній безпеці, Служба і надалі вживатиме такі обмежувальні заходи, в тому числі й відносно журналістів», - написала вона. За її словами, проти України 4 рік триває інформаційна війна, для цього залучають величезні фінансові та людські ресурси. Гітлянська впевнена, що РФ і надалі проводитиме антиукраїнську кампанію, а тому СБУ потрібно «відповідно реагувати». Нагадаємо, іспанських журналістів видворили з країни 28 серпня. Це викликало обурення з боку журналістських організацій Іспанії. Журналісти потрапили до списку персон нон грата і в'їзд до України їм заборонили до 2020 року. Це було зроблено після того, як на своїй сторінці в соцмережі Instagram Антоніо Пампліега писав про нібито «бомбардування Первомайська українською армією» в 2014 році.
Політика Екс-мер Миколаєва Сенкевич оскаржив у суді свою відставку Відсторонений мер Миколаєва Олександр Сенкевич подав позов до суду про скасування рішення міськради про припинення його повноважень. Про це передає прес-служба Центрального районного суду міста. «У четвер, 12 жовтня, від Сенкевича Олександра Федоровича до суду надійшла заява до Миколаївської міськради про скасування рішення міської ради «Про дострокове припинення повноважень мера міста» від 5 жовтня цього року», - йдеться в повідомленні. За інформацією прес-служби, автоматизована система документообігу розподілила справу на суддю Олександра Чулупа. Як наголошується, про час і місце засідання у цьому провадженні буде повідомлено окремо. Раніше повідомлялося, що депутат, голова Миколаївської обласної організації партії «Відродження» Артем Іллюк зареєстрував проект постанови «Про призначення позачергових виборів Миколаївського міського голови».
Політика Як Росія використовувала Pokémon Go для впливу на вибори Російські спроби втрутитися в американську політику, як виявилося, не обмежувалися тільки діями у Facebook і Twitter. Ексклюзивне розслідування CNN доводить, що цей "спрут" впливав і на YouTube, Tumblr і навіть Pokémon Go. Одна з пов'язаних з Росією кампаній, близька до руху «Чорне життя», використовувала Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Tumblr і Pokémon Go і навіть зв'язалася з деякими журналістами в спробі використовувати расову напруженість і посіяти розлад серед американців на цьому грунті, заявляють в CNN. Кампанія під назвою «Не стріляйте у нас» дає можливість по-новому побачити та зрозуміти - як російські агенти створили широку онлайн-екосистему, яка запускалася з одного джерела - пов'язаної з Кремлем ферми тролів, відомої як Агентство інтернет-досліджень. Джерело, знайоме з цим питанням, підтвердило CNN, що сторінка «Не стріляйте в Facebook» була однією із 470 заблокованих акаунтів. CNN окремо встановив зв'язок між сторінкою Facebook і іншими обліковими записами Do not Shoot Us. Кампанія «Не стріляй в нас», назва якої близька до гасла «Руки вгору, не стріляй», який став популярним після розстрілу Майкла Брауна, використовувала ці платформи, щоб висвітлити випадки жорстокості поліції до темношкірих людей. У цих дій була подвійна мета - активізувати афроамериканців на знак протесту та залякувати інших американців наростаючим афроамериканским рухом. На сторінці YouTube «Do not Shoot» міститься більш ніж 200 відеороликів новинних повідомлень, стрічок поліцейського спостереження і аматорських кадрів, в яких показані випадки ймовірної жорстокості поліції. Ці відеоролики, які були розміщені в період із травня по грудень 2016 року, було переглянуто понад 368 000 разів. Всі ці відеоролики YouTube ведуть на сайт donotshoot.us. У липні 2016 року цю обліковий запис Tumblr оголосив конкурс, який закликає читачів грати у Pokémon Go, гру з доповненою реальністю, в якій користувачі виходять до реального світу і використовують свої телефони для пошуку та «навчання» символів Pokémon. Користувачі мали ловити покемонів поблизу місць, де траплялися акти жорстокості поліції. Вони мали називати своїх покемонів іменами жертв. Переможці отримували подарункові карти Amazon. Однак доказів того, що підсумки конкурсу підбивалися, а призи вручалися немає. «Наші ігрові активи були привласнені та використані в рекламних цілях третіми особами без нашого дозволу», - заявили творці Pokémon Go. Зараз сторінка Tumblr, яка просувала конкурс, не публікує матеріали про насильство поліції США. Також CNN вийшов на одну з активісток, що давала інтерв'ю такому собі журналістові Риду через електронну пошту. Адреса електронної пошти, яку «Рид» використовував для інтерв'ю, був помічений і в промокампанії для конкурсу Pokémon Go. Примітно, що свої питання "журналіст" відправив у документі Microsoft Word. І хоча вони були англійською мовою, два експерти з кібербезпеки заявили, що він був створений на комп'ютері або у програмі, де російська мова є основною мовою.
Кримінал Розпусний продюсер намагався спокусити неповнолітню Кейт Бекінсейл Кейт Бекінсйел стала черговою акторкою, яка заявила, що стала жертвою сексуальних злочинів відомого голлівудського продюсера Харві Вайнштейна. Суперзірка Кейт Бекінсейл повідомила, що Вайнштейн чіплявся до неї, коли вона була неповнолітньою. На своїй сторінці в Instagram вона написала цю інформацію, додавши до посту архівне фото. Вона повідомила, що була запрошена на зустріч із Харві Вайнштейном у готель "Савой". "Мені було 17. Я думала, це буде конференц-зал. Коли приїхала, на рецепції мені сказали піднятися до його кімнати. Він відкрив двері в халаті. Після того, як я відмовилася від алкоголю і нагадала, що була в школі вранці, я пішла. Через кілька років він запитував мене, чи не чіплявся до мене на першій зустрічі. Я зрозуміла, що він вже не пам'ятає, що домагався мене чи ні", - стверджує актриса. Кейт наголошує: кілька разів відмовляла йому роками в професійному плані, часто ці відмови завершувались криками Харві на неї. За словами Бекінсейл, така поведінка негативно позначилася на її кар'єрі. Нагадаємо, відразу кілька актрис заявили про те, що Вайнштейн їх розбещував і всіляко домагався. Серед них - Анджеліна Джолі.
Події СБУ блокувала схему фінансування бойовиків "ЛНР" Працівники СБУ блокували схему фінансування терористів «ЛНР». Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства. «Працівники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури блокували схему фінансування бойовиків «ЛНР» через проведення операції з отриманням пенсійних виплат громадянами з окупованих територій», - йдеться в повідомленні. Відзначається, що правоохоронці з'ясували, що організатором схеми став один з бойовиків «ЛНР», який залучив до її реалізації сім'ю переселенців із Луганська, кур'єра і ще кількох осіб. Як повідомляється, бойовик на території Луганської області підшукував пенсіонерів і пропонував оформляти й отримувати в Харкові пенсії за його посередництва. Після отримання грошей з карток кур'єр переправляв їх до «ЛНР» організатору. Учасник угруповання віддавав частину суми пенсіонерам, а решту коштів забирав собі та спільникам.
Суспільство ФСБ натякнула на можливий обмін українських прикордонників - Слободян Представники спецслужб країни-агресора натякнули на те, що можливий обмін наших військовослужбовців на двох російських прикордонників, яких раніше затримали на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом. Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає «112 Україна». Слободян зазначив, що в одному з листів представники РФ натякнули на можливий обмін українських прикордонників на своїх військових. «Один з листів, який ми нещодавно отримали від росіян, свідчить про те, що вони начебто готові до діалогу, натякнули на дзеркальні заходи з нашого боку. Може, дійсно, будуть намагатися ініціювати обмін наших військовослужбовців на двох російських прикордонників», - сказав він. Чиновник додав, що для повернення захоплених прикордонників потрібен час. Нагадаємо, 3 жовтня, двоє офіцерів Сумського прикордонного загону зникли під час моніторингу складної ділянки державного кордону з Росією. Пізніше з'ясувалося, що їх захопили представники ФСБ. 9 жовтня стало відомо, що українських прикордонників заарештували у РФ на два місяці.
Суспільство Восени в Україні відбудуться наймасштабніші вибори в об'єднаних громадах - КВУ 29 жовтня в Україні відбудуться наймасштабніші вибори в об'єднаних громадах. Про це на прес-конференції заявив генеральний директор КВУ Олексій Кошель, повідомляє кореспондент АСН. «КВУ спільно з Радою Європи реалізує просвітницький проект, щоб на місцях люди знали: кого вони обирають, адже часто у нас вибори відбуваються наосліп ... Так, 29 жовтня в Україні пройдуть найбільші місцеві вибори у новостворених об'єднаних територіальних громадах за останні два роки реформи децентралізації», - заявив він. Загалом на цих виборах буде обрано 4,5 тисячі депутатів на місцях, 1 млн 300 тис. українських виборців - візьмуть участь в голосуванні. «Це дуже важливі вибори. Оскільки до кінця цього року за підсумками виборів у нас буде вже 50% територіальних громад», - додав Кошель. За його словами, політичні партії на цих партій надзвичайно активні, оскільки 50 партій задекларували свою участь в цих виборах. Це всього 14% від зареєстрованих партій. Але це все основні «живі» партії. Оскільки в реальності більш ніж 300 зареєстрованих партій - «мертві», вони не працюють. «Формально всі шість парламентських партій беруть участь у виборах. З позапарламентських партій активні на цих виборах: Свобода, Громадянська платформа, УКРОП, Народний контроль та інші партії. Також у виборах беруть новостворені партії Саакашвілі і Савченко», - зазначив він. Серед основних проблем майбутніх виборів експерт назвав банальну відсутність коштів, через що в деяких бідних селах внаслідок відсутності фінансування з місцевого бюджету не будуть обрані старости. Ще одна поширена проблема - це висунення «паралельних» кандидатів і неякісне законодавство, а також затягування виборів у об'єднаних громадах. У свою чергу, Денис Рибачок - аналітик КВУ - пояснив, що часто простежується ситуація, коли один кандидат балотується «паралельно» відразу на кілька посад. У підсумку це призведе до того, що після голосування 29 жовтня доведеться проводити повторні вибори щодо ники місць.
Кримінал оформление ленты  ГПУ затримала фондовиків, що "наварили" на "сміттєвих" цінних паперах 25 млрд грн Правоохоронці затримали групу осіб, яка на фондовому ринку провернула махінацій на 25 млрд грн. Про це повідомили в департаменті захисту економіки Національної поліції України. Суть злочинної схеми полягала в тому, що її організатор створював низку фіктивних підприємств, які випускали цінні папери та продавали їх на фондових ринках. За допомогою посадових осіб фондових бірж, вартість так званих «сміттєвих» цінних паперів під час продажу штучно і контрольовано збільшували у 20 разів. Потім майже нічого не варті облігації через фондові ринки продавали підприємствам реального сектора економіки. Щомісяця реальному сектору економіки продавали «сміттєвих» цінних паперів на загальну суму понад 1 млрд грн. Угоди з «цінними» паперами приносили фігурантам злочинної схеми мільйонні прибутки. За свої послуги вони отримували 2-3% від загальної біржової вартості «сміттєвих» облігацій. «Внаслідок цієї злочинної діяльності на фондовому ринку України зараз обертаються «сміттєві» цінні папери 38 емітентів на загальну суму необгрунтовано завищеної капіталізації майже 25 мільярдів гривень», - йдеться в повідомленні. Департаментом із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Україна було відкрито кримінальне провадження за фактами фіктивного підприємництва, відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом та маніпулювання на фондовому ринку. У приміщеннях фондових бірж, офісах компаній, задіяних у «схемі», а також за місцем проживання фігурантів справи оперативники провели 34 обшуки. Було вилучено понад 50 печаток підприємств та документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.
Суспільство оформление ленты  Кліп на пісню Despacito зібрав рекордні 4 млрд переглядів на YouTube Музичний кліп на пісню «Despacito» Луїса Фонса і Дедді Янки з Пуерто-Ріко став найпопулярнішим роликом в історії відеохостингу YouTube. Музикант Луїс Фонса повідомив, що він і інші творці хіта «увійшли до історії», адже кліп на цю пісню набрав 4 млрд переглядів на YouTube. Про це він пише у себе в Instagram. «Ми увійшли в історію, набравши 4 млрд переглядів, але замість того, щоб святкувати, ми зосередилися на відновленні місця, де все почалося», - пише він, маючи на увазі острів Пуерто-Ріко, який постраждав від урагану. Він також закликав передплатників надати допомогу постраждалим жителям острова. У серпні кліп на пісню «Despacito» пуерторіканських виконавців Дедді Янки і Луїса Фонса став найпопулярнішим роликом в історії YouTube. На той момент ролик зібрав майже 3 млрд переглядів. До цього рекордсменом вважався кліп на пісню Gangnam Style, який зібрав 2,9 млрд переглядів.
Кримінал Тарантіно впав у депресію, дізнавшись про збочення Вайнштайна, який знімав всі його фільми Квентін Тарантіно, що витримав тривалу паузу, нарешті висловився з приводу сексуальних витівок свого давнього співавтора Харві Вайнштейна. Нагадаємо, кілька жінок, серед яких - відомі голлівудські актриси заявили, що продюсер їх домагався. «Минулого тижня я був приголомшений і засмучений одкровеннями, які з'ясувалися про мого друга протягом 25 років Харві Вайнштейн. Мені потрібно ще кілька днів, щоб приборкати мій біль, емоції, гнів ... і тоді я буду публічно говорити про це». Заяву опублікувала прес-секретар Тарантіно Амбер Темблін, повідомляє Індепендент. Компанія Weinstein випустила всі фільми Тарантіно. Два з п'яти найкасовіших фільмів компанії були Тарантіно: Джанго звільнений і Безславні виродки. Минулого тижня газета «Нью-Йорк Таймс» заявила, що Вайнштейн виплатив компенсацію восьми жінкам, які висунули йому звинувачення у сексуальних домаганнях. За статтею пішли заяви від більшої кількості жінок - в тому числі Гвінет Пелтроу, Кейт Бекінсейл і Анджеліни Джолі - що Вайнштейн переслідував їх теж.
Економіка В Україні потрібно залучити приватні пенсійні фонди - Гройсман У межах побудови накопичувальної пенсійної системи в Україні потрібно залучити міжнародні приватні пенсійні фонди. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Інтерфакс-Україна. Прем'єр виступає за побудову накопичувальної пенсійної системи, однак переживає за збереження коштів громадян. «Адже всі пам'ятають втрату грошей в Ощадбанку СРСР. Я не хочу повторення такого, тому потрібні гарантії, щоб люди знали, що якщо вони роблять накопичення, то після виходу на пенсію вони їх отримають. Я думаю, що тут треба залучати міжнародні фонди, які мають хорошу репутацію, є досить стійкими», - розповів глава Кабміну. Нагадаємо, раніше глава правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний заявив, що у пенсіонерів, які мають більше страхового стажу, буде найбільше підвищення пенсії. Однак для осучаснення пенсій в жовтні 2017 року треба додатково 5 млрд гривень.
Суспільство Зірка "Ігри престолу" Джейсон Момоа фантазує про "зґвалтування жінок" У західних соцмережах почався справжній скандал після появи відео прес-конференції, на якій актор Джейсон Момоа жартує про "зґвалтування гарних жінок", розповідає Індепендент. Актор під час конференції, яку проводять щорічно в Каліфорнії, сказав: «Але що стосується фантастики та фантазії, мені подобається цей жанр. Є так багато речей, які ви можете зробити, наприклад, вирвати чийсь язик з їхнього горла та кинути його ... згвалтувати красиву жінку, розумієте?». Як не дивно, але публіка починає сміятися після цієї відповіді актора, хоча колегам, що сидять з ним поруч, явно незручно. Сам Момоа після відповіді закрив обличчя курткою. Користувачі соцмереж висловлюють обурення як з приводу дивного жарту актора, так і з приводу реакції залу на неї. "Чоловіки - сміття", написала одна з дівчат. Інша дівчина написала: «Всі сміються після того, як Джейсон Момоа жартує про зґвалтування. Цей сміх - відповідь, чому жертви не говорять про насильство над ними». Пізніше Момоа вибачався за свої висловлювання. При цьому він заявив, що розуміє, що не зменшить цим чийсь біль. tw: rapea horrific clip of jason momoa saying he loved working on #gameofthrones bc he "got to rape beautiful women." men are trash. pic.twitter.com/K2RBmsWEt6 — elizabeth (@peeanofreek) 12 жовтня 2017 р.
Суспільство оформление ленты  Стало відоме справжнє ім'я Іванки Трамп Старша дочка президента США Дональда Трампа - Іванка Трамп повідомила, яким є її фактичне ім'я. Про це вона написала у своєму мікроблозі Twitter. «Моє фактичне ім'я - Івана. У Чехії Іванка - це дитяче прізвисько для Івани, як Боббі є Робертом», - зазначила дочка Трампа. Вона також зазначила, що була назвала на честь матері, так само, як її брат Дональд Трамп-молодший - на честь батька. Нагадаємо, в червні Іванку допитали в справі про порушення її компанією авторських прав. Відповідну постанову ухвалив суд у Нью-Йорку. Позов до Іванки Трамп та її компанії IT Collection LLC, а також виробника взуття Marc Fisher Holdings подала італійська компанія Aquazzura. В італійській компанії порахували, що Іванка Трамп скопіювала дизайн їхніх босоніжок Wild Thing вартістю близько $800. Ознаки плагіату побачили в моделі Hettie за $150.
Події У рідних загиблої "голої росіянки" немає коштів для доставки тіла Мама і сестра загиблої в Домінікані громадянки Росії Наталії Бородіної, уродженки Челябінської області, не мають коштів, які потрібні для доставки її тіла на батьківщину. Про це пише РІА Новини, посилаючись на подругу сестри загиблої Анжеліку. Раніше сайт Ensegundos, посилаючись на представника поліції Франка Фелікса Дара Мехію повідомив, що російська туристка загинула в Домінікані, висунувшись оголеною з вікна авто під час руху на трасі, що веде в бік аеропорту Пунта-Кани. За інформацією представника поліції, ДТП сталося в середу, 11 жовтня, в той момент, коли дівчина висунулася з вікна машини на повному ходу. Відзначається, що в момент аварії на дівчині майже не було одягу. За інформацією ЗМІ, загиблою є 35-річна Наталія Бородіна, уродженка Челябінської області. «У Наталі на батьківщині залишилася сестра Юлія і мама, якій 80 років. Її сестра виховує свого сина, а також сина загиблої. Необхідних грошей на транспортування тіла у них немає», - сказала співрозмовниця агентства.
Здоров`я Медики розповіли, як потрібно правильно закушувати Компоненти помідорів захищають печінку та мозок людини від ушкоджень, пов'язаних з вживанням алкоголю. Це з'ясувалося, що під час експериментів, які провели вчені Університету Тафтса і Фрідманської школи харчування в США, передає газета «Експрес». Протягом 4 тижнів проводилися експерименти. Виявилося, що томатний порошок, який є еквівалентним за вмістом поживних речовин одному середньому помідору, здатний ефективно захищати внутрішні органи від алкогольного ушкодження. Як зазначила професор, завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів Національного університету харчових технологій Галина Сімахіна, помідори давно входять до списку продуктів, надзвичайно корисних для здоров'я людини, адже містять унікальну речовину - лікопен. «Це потужна протиракова речовина. Ось чому прихильники середземноморської дієти, яка містить багато помідорів, рідше хворіють на рак. Науково доведено, що у людей із високим показником лікопену в крові ризик захворіти на деякі види раку і серцево-судинні хвороби істотно знижується», - наголосила професор. За її словами, помідори нормалізують тиск і регулюють рівень холестерину, їх слід їсти у разі подагри, вони регулюють обмін сечової кислоти. «Ликопен - це пігмент з групи каротиноїдів (саме він надає томатам червоного кольору), який є дуже потужним антиоксидантом і має оцінити ефективність. Відомо, що від вживання алкоголю першою страждає печінка, адже вона фільтрує і виводить токсини. Власне, помідори допомагають їй краще впоратися з цим завданням», - додала Сімахіна. У свою чергу професор кафедри рослинництва Полтавської державної аграрної академії Тамара Бєлова, лікопен також міститься в грейпфруті, кавуні, гострому червоному перці. Крім того, ця речовина добре засвоюється не тільки з самих помідор, але також з томатного соку, соусу і кетчупа.
Суспільство оформление ленты  Перший український суперкар за €700 тисяч помітили в Латвії У червні 2017 року в Україні було представлено ​​перший прототип Himera Q. Напередодні, 12 жовтня, в Латвії на автозаправці був помічений цей суперкар. Один з очевидців заявив, що це Lada Raven, але, швидше за все, це був Himera Q, повідомляє Delfi Auto. Як наголошується, суперкар Himera Q часто ідентифікують з Lada Raven, так як у них один дизайнер - Дмитро Лазарєв. У 2014 році Лазарєв подав на конкурс нових автомобілів свою модель - Lada Raven. Але незабаром він відмовився від дизайнерських ескізів, які були подані на конкурс «АвтоВАЗу», так як хотів, щоб його творчість оцінювалася професіоналами, а не користувачами Мережі, як збирався виробник. Він відкликав свої малюнки, якими зацікавилися бізнесмени з України. Проте розвиток першого суперкара Himera Q продовжився українцями, і в його дизайн були внесені корективи: змінені пропорції і візуальні деталі. Суперкар буде доступний за 700 тис. євро в електроверсії і за 500 тис. з бензиновим двигуном від Audi R8.
Кримінал Снайпер бойовиків «ДНР» поранив українського прикордонника на КПВВ «Мар'їнка» Снайпер незаконних збройних формувань обстріляв дорожній коридор «Донецьк - Курахове». В результаті обстрілу був поранений український прикордонник на контрольному пункті в'їзду/виїзду «Мар'їнка». Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України. Відзначається, що поранення отримав військовослужбовець Краматорського прикордонного загону. Куля потрапила прикордоннику в плече. Після надання першої медичної допомоги прикордонника доставили в міську лікарню міста Курахового. Зараз його життю і здоров'ю нічого не загрожує. Нагадаємо, раніше фронтовий волонтер Ксенія Бикова повідомила, що на Донбасі був знищений спостережний пункт російських терористів. У свою чергу координатор групи ІС, нардеп Дмитро Тимчук повідомив, що за тиждень з 3 по 10 жовтня 2017 року загинули 6 проросійських бойовиків.
Кримінал оформление ленты  Колишня дружина заступника голови Вищого господарського суду веде готельний бізнес і володіє елітною нерухомістю за кордоном Суддя Артур Ємельянов, який у 2014 році нібито розлучився зі своєю дружиною Світланою, продовжує регулярно з нею зустрічатися, їздить кожних вихідних до неї у Відень, навіть попри те, що перебуває під слідством - тобто є невиїзним. Більш того, як з'ясували журналісти програми «Схеми», Світлана Ємельянова, не маючи на те достатнього доходу, активно скуповує дорогу нерухомість за кордоном. Артур Ємельянов істотно посунувся по кар'єрних сходах за часів президента Віктора Януковича: з заступника голови Донецького обласного госпсуду перетворився на заступника голови Вищого господарського суду України. Незважаючи на те, що він фігурував і в журналістських розслідувань про рейдерство, і в кримінальному провадженні прокуратури, суддя продовжує вершити правосуддя. ГПУ підозрює його в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ між суддями. За словами начальника Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, провадження щодо Ємельянова майже закінчено. «Це так званий «донецький паровозик», коли Ємельянов або посередники брали замовлення від клієнтів на остаточне рішення суду і гарантували швидке і безболісне рішення», - розповідає суть суддівської схеми координатор Громадської ради доброчесності Віталій Титич. Ємельянов регулярно їздить до своєї колишньої дружини у Відень, де вони недавно одружили 21-річного сина з росіянкою. У червні 2017 року автор і ведуча програми «Схеми» Наталія Седлецька під час поїздки на редакторську конференцію випадково помітила Артура Ємельянова в аеропорту Відня на рейсі з Києва. Власне, цей випадок став відправною точкою для інтересу журналістів - як суддя, який перебуває під слідством, взагалі може виїхати з країни, навіщо він літає до Відня? "Схеми" з'ясували, що Ємельянов через засекречене рішення суду домігся скасування заборони виїзду за межі України. Пошук відповіді на запитання, навіщо Ємельянов так часто їздить за кордон, вивів журналістів на величезну кількість елітної закордонної нерухомості, яка записана на колишню дружину Ємельянова - Світлану. До втечі Януковича в 2014 році Світлана Ємельянова була депутатом міськради Донецька від Партії регіонів. Однак після Революції гідності Артур і Світлана розлучилися. Суддя в декларації більше не вказував 11 квартир, кілька будинків і земельних ділянок, які були раніше. А з транспорту взагалі залишив собі тільки мопед. Натомість Світлана Ємельянова продовжила скуповувати елітну нерухомість і після розлучення. Що викликало підозри журналістів - адже відповідного доходу у неї не було. В австрійському Відні "розлучене" сімейство орендує елітні апартаменти на вулиці Герренгассе ("Провулок шляхти"), які обійшлися їм за три роки в 160 тис. євро. А Світлана Ємельянова є співвласницею чотиризіркового готелю Prinz Eugen. Готель і земля під ним оцінені в 4,5 мільйона євро. Також Світлана Ємельянова є співвласницею готелю Kavalier. До складу акціонерів компаній, які володіють віденськими готелями Prinz Eugen і Kavalier, офіційно вона увійшла у квітні 2014 року. Не будь розлучення, судді довелося б, крім мопеда, декларувати ще й віденський готельний бізнес дружини. У 2011 році в турецькій Антальї Світлана Ємельянова купила будинок за 250 тис. доларів США. Примітно, що в 2011 році, судячи з її декларації, Ємельянова заробила всього 40000 гривень. Влітку 2013 року Світлана придбала нерухомість в Об'єднаних Арабських Еміратах, а саме - апартаменти в північному крилі комплексу Palm Jumeirah з панорамним видом на Аравійське море і місто. У Німеччині, вже після офіційного розлучення з чоловіком-суддею, Світлана увійшла до складу акціонерів компанії, що управляє мережею готелів у німецькому місті Франкфурті-на-Майні. Звідки у неї гроші на придбання всієї цієї нерухомості і ведення бізнесу, цікавляться журналісти "Схем". Адже, за їхніми даними, за весь період протягом 2001-2014 років вона офіційно отримала доходу трохи більше 3 мільйонів гривень. Таким чином, журналісти підозрюють, що розірвання шлюбу судді і регіоналки було фіктивним і служить для легалізації можливих тіньових доходів сім'ї.   
Суспільство В Україну прийшов смертельний грип "Мічиган" В Україну йде смертельний грип "Мічиган". Про це на прес-конференції заявив лікар-інфекціоніст Юрій Жигарев, передає кореспондент АСН. "Не можна сказати, що буде в плані захворюваності на грип в Україні, а також наскільки це буде складна епідемія. Кількість нових хворих і можливі летальні випадки ми пов'язуємо насамперед з вірусом "Мічиган". Оскільки він похідний від вірусу "Каліфорнія", H1N1, але трохи модифікований. Тому імунна система буде по-іншому на нього реагувати. І на нього можлива така ж реакція, як і на "Каліфорнію", - заявив він. Два інших штами, з його слів, не такі небезпечні для здоров'я людини. "Це сезонні штами. З ними ми не пов'язуємо серйозних наслідків", - додав експерт. Коментуючи прогноз захворюваності, він зазначив, що "варто утриматися від конкретних цифр... Це як у лотереї", - зазначив він.
Політика Сценарій щодо повернення РФ у ПАРЄ провалився - Ар'єв Сценарій з поверненням РФ у ПАРЄ зазнав невдачі - більшість у Раді Європи не готова піти назустріч російському шантажу. Про це у себе в Facebook пише голова делегації українського парламенту в Асамблеї Володимир Ар'єв. «Отже, підсумок: бліцкриг-сценарій щодо Росії в ПАРЄ поламали спільними зусиллями», - заявив він. Голова делегації подякував за спільні зусилля. «Вдалося - більшість не готові піти назустріч російському шантажу, що керівники Ради Європи в розмовах зі мною визнали відразу після закінчення засідання», - написав Ар'єв. «В результаті на бюро ПАРЄ від Ягланда вимагали сьогодні жорстку позицію на переговорах у Москві, а також подати в суд на Росію за несплату внесків. Атмосфера змінилася. Вона змінюється не сама по собі, а через спільні дії і синергію українців у Раді Європи», - додав він.
Політика На марш 14 жовтня вийде до десяти тисяч людей У суботу, 14 жовтня, на марш вийде максимум до десяти тисяч людей. Про це на прес-конференції заявив політолог Руслан Бортник, передає кореспондент АСН. "Якщо говорити про можливі протести 14 жовтня в день створення УПА, то на вулиці вийдуть" праві ", які в своїй більшості підконтрольні президенту. У свою чергу, 17 жовтня зберуться політики з низьким рейтингом, які не здатні повести за собою Майдан. Якби на вулиці вийшли сотні тисяч людей, то система почала б руйнуватися. Але не думаю, що організатори акцій здатні вивести таку кількість людей, максимум прийдуть тисяч десять", - заявив він. Водночас, за словами експерта, проти чинної влади сьогодні може зіграти ситуація в ПАРЄ, яка показала, що у Петра Порошенка сьогодні є величезні проблеми з західними партнерами. "Ця криза в українській політичній системі може сприйнятися як команда фас, як слабкість президента, який залишився без західної підтримки. Але в кращому випадку Майдан буде можливий тільки до кінця листопада - початку грудня. І тільки в тому випадку, якщо на Майдан зроблять ставку українські олігархи, а опозиція зможе об'єднатися. Хоча я думаю, що сьогодні новий Майдан неможливий. Немає критичного стану суспільства", - упевнений він.
Політика Поки в Україні не варто чекати екстремальних сценаріїв - експерт Людожерські пенсійна та судова реформи не вивели українців на вулицю, тому екстремальних сценаріїв не буде. Про це на прес-конференції заявив політолог, директор Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов, передає кореспондент АСН. "Невдоволення в суспільстві, безумовно, присутнє і це фіксує соціологія. Рівень незадоволеності діями влади підбирається до 80%. Але будь-який протест, який не має політичної суб'єктності, по суті, приречений. Тому не думаю, що владу може захлеснути протестна хвиля. Ми бачимо абсолютно людожерські пенсійну і судову реформи, але люди мовчать", - заявив він. За його словами, протести 14-17 жовтня в Україні будуть, але поки не видно суб'єкта, який міг би кинути виклик владі. "Тимошенко не готова до масових протестів з серйозними наслідками. А ось найближче оточення голови МВС Арсена Авакова цілком здатне створити масовку і видимість соціального невдоволення. Після 2014 року лідер "Батьківщини" так і не зуміла відновити свої позиції. Соціально-економічний порядок намагається перехопити "Свобода", націоналізм для цієї політисили дорожче... Масовими можуть бути мітинги Саакашвілі, але що далі? Його вересневі акції показали, що з тарана Банкової «грузин», швидше за все, перекваліфікується в інструмент контролю за пакетом реформ", - вважає Золотарьов. За оцінками експерта, "сьогодні президент Порошенко не подобається Штатам, але в кардинальній зміні влади вони не зацікавлені. Але поки що Петро Олексійович виконує все те, що від нього хоче Білий дім, так що необхідності ризикувати немає. Так, в Україні досить гаряче, але якихось екстремальних сценаріїв чекати не варто", - упевнений експерт.
Суспільство Від грипу врятує тільки щеплення, народні методи не працюють Від грипу може вберегти тільки щеплення. Народні методи не працюють. Про це на прес-конференції заявила лікар-імунолог Алла Волоха, передає кореспондент АСН. "Щеплення - найбільш ефективний метод запобігання грипу. Воно вберігає від 60-80%. Слід також дотримуватися запобіжних заходів. По-перше, наскільки можливо треба обмежити контакти з хворими. Якщо людина захворіла на грип, вона має залишатися вдома і не передавати інфекцію в громадському транспорті і на роботі", - заявила вона. Волоха підкреслила, що ймовірність захворювання дуже висока, якщо є контакт із хворим. "Хтось може захворіти в складній формі з ускладненнями, а хтось перенести легко. По суті, інших засобів, як вакцина, які могли б ефективно вберегти від захворювання, насправді немає. Тим більше, що близько 5% не реагують на вакцинацію, у них не виробляється імунітет". За її порадою, в разі високої температури, сильного головного болю і складної клінічної картини захворювання слід відразу звертатися до лікаря, а не займатися самолікуванням.
Закон і Право Збій системи чи втручання? У Мін'юсті "стурбовані" хвилею провальних іспитів у приватні виконавці Черговий іспит на отримання права стати приватним виконавцем, який відбувся 9 жовтня, вже традиційно провалився. Мало того, що складати іспити з зареєстрованих 23 кандидатів з'явилися тільки 14, так з них жоден не зміг пройти навіть перший етап. Максимальний бал у цьому випробуванні склав 32,5 при прохідному 35. Були навіть кандидати, які набрали менше 10 балів. Результати іспиту оприлюднені на сайті Міністерства юстиції. Це вже третій поспіль відбір кандидатів, які не проходять випробування. З 47 претендентів у приватні виконавці, які взяли участь у трьох останніх іспитах (25 вересня, 2 і 9 жовтня), тільки одна людина отримає посвідчення. Всі інші не пройшли навіть першого, найлегшого теоретичного етапу. Примітно, що до цієї провальної хвилі все було добре - влітку щонайменше 50% учасників іспитів на перших наборах їх проходили. Кандидати оскаржують у судах результати іспитів Серед таких і Володимир Боєр. Він складав іспит 25 вересня. Юрист вважає результати випробування некоректними і одним з перших подав до Одеського окружного адміністративного суду позов. Він вимагає скасування рішення кваліфікаційної комісії про відмову у видачі йому посвідчення приватного виконавця. Кандидат у приватні виконавці вважає, що до випробуваним незаконно застосували змінений Порядок складання кваліфікаційного іспиту на отримання права здійснювати діяльність приватного виконавця, оскільки він ще не набрав чинності. Зміни були внесені і зареєстровані 18 вересня, а, відповідно до закону, нормативні акти набирають чинності через 10 днів після реєстрації. Але це не головний аргумент претендента у приватні виконавці. У своїй позовній заяві він посилається на те, що всім кандидатам на іспиті випали однакові запитання. «Під час останнього іспиту у кандидатів були ті ж запитання, що й у нас. Є декілька десятків запитань, правильна відповідь на які в базі позначена як неправильна. Таких запитань небагато, але так налаштована система, щоб випадали саме ці запитання. І виходить, що з 47 осіб з трьох останніх іспитів у всіх однакові запитання», - заявив Боєр. За складання іспиту треба платити? Підтвердити або спростувати свої припущення юрист може тільки через суд, оскільки екзаменованим не видають роздруківку результатів іспиту. Єдиний спосіб витребувати екзаменаційні протоколи, з яких буде видно, які запитання кому дісталися, - судове рішення. Але навіть без нього Боєр впевнений, що ніякого збою в автоматизованій системі не було, а вона усвідомлено налаштована таким чином, щоб кандидати не проходили випробування. «Якби дійсно це був збій, вони (члени комісії. - АСН) б розібралися з цим, виправили і наступні іспити кандидати складали б уже нормально. А тут кілька тижнів одне й те саме відбувається», - додав він. Подібний випадок стався в липні. Під час чергового іспиту автоматизована система показала всім кандидатам нульовий результат. Тоді кваліфікаційна комісія, без додаткових звернень, ухвалила рішення про перенесення іспиту. Повторне випробування з 19 осіб пройшли 11. Зараз же жодних рішень немає. І це насторожує. «Це зроблено абсолютно навмисно, не тому що є якісь претензії до людей. Було припущення, що вони зібрали в одну групу неугодних. Але насправді ми потрапили в такий маховик. Цей акт влаштовано виключно для того, щоб показати всім наступним кандидатам, просто так ніхто не пройде, і для того, щоб стимулювати корупцію», - вважає Боєр. Юрист назвав навіть суми, які потрібно заплатити, щоб гарантувати позитивний результат на іспиті. Їх нібито озвучують кандидатам у кулуарах. Так, за отримання посвідчення приватного виконавця, зі слів Боєра, потрібно заплатити від 40 до 50 тис. доларів. Він додав, що, крім нього, є ще низка кандидатів у приватні виконавці, які не склали іспити і збираються оскаржити їх результати в суді. Мін'юст "стурбований". Рішення ухвалить днями Таке пробуксовування судової реформи не радує західних партнерів. Однак до з'ясування причин провальних результатів іспитів вони не поспішають висловлюватися з цього приводу. Лідер проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Довідас Віткаускас запевняє, що "весь нинішній тиждень у Міністерстві юстиції на найвищому рівні обговорюють ситуацію, що виникла". Наскільки ми знаємо, вони зараз з'ясовують, що сталося... Я думаю, що наступного у тижня вони запропонують якесь розв'язання тієї проблеми. Це рішення потрібно ухвалити найближчим часом, бо люди чекають, - сказав він у коментарі АСН. Віткаускас підкреслив, що важливо налагодити процес набору приватних виконавців і відновити динаміку позитивного складання іспитів, яка була до середини літа. Ми всі дуже зацікавлені, щоб ця реформа проходила плавно і не зупинялася на середині шляху. До цих технічних перешкод реформа просувалася з дуже хорошою динамікою і особливо нас радував високий відсоток проходження, який був більше ніж 50% у перших 5 потоках. А зараз треба дивитись, які причини цього всього і наскільки це можливо швидко розв'язати. І я сподіваюся, що в Мін'юсту є розуміння і ресурси, щоб розв'язати цю проблему швидше, - додав він. З моменту першого провального іспиту минуло вже два тижні. Однак питання щодо того, був збій у системі або втручання в неї, залишається відкритими. А тим часом на черзі наступні три групи для складання тестування, яке має відбутися 16, 23 і 30 жовтня. Чи прийде хтось складати іспити на приватного виконавця за такого розвитку подій?
Наука і технології Новий небезпечний вірус атакував користувачів Android Експерти антивірусної компанії ESET перший раз виявили шифратор для мобільних пристроїв на базі Android, який блокує екран пристрою, після чого вимагає викуп. Про це сказано в прес-релізі компанії, передає «Корреспондент». Як зазначається, шкідливе ПЗ під назвою DoubleLocker працює на основі вірусу, який викрадав банківську інформацію жертв. Але на відміну від звичайних банківських вірусів він не збирав банківські дані користувача, а шифрував знайдені дані і міг замінити PIN-код планшета або смартфона. ESET зазначає, що подібне поєднання функцій в екосистемі Android спостерігається вперше. Поширення небезпечного ПЗ відбувається під виглядом поновлення або активації Adobe Flash Player на фальшивих ресурсах. За зняття блокування з гаджета злочинці вимагають 0,0130 біткоїна, в іншому випадку загрожують через добу знищити всі дані.
Кримінал оформление ленты  Колишньому заступнику генпрокурора Кузьміну та директору "Пущі-Водиці" висунули звинувачення у крадіжці елітних земель Колишньому першому заступнику Генпрокурора України Ренату Кузьміну та директору ДП «Комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» (судячи з даних на сайті Державного управління справами. - АСН) Євгену Єгорову повідомлено про підозру у вчиненні службових та інших злочинів, самого екс-заступника Генпрокурора оголошено в розшук . Про це на свій сторінці в соцмережі повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган. Справу веде прокуратура Черкаської області під керівництвом Генеральної прокуратури. Слідчі з'ясували, що з 2008 до 2010 року заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, змовившись з директором "Пущі-Водиці", скориставшись підробленими документами, здійснили захоплення державної земельної ділянки рекреаційного призначення площею 1,0457 га на території комплексу. На цих землях Кузьмін звів собі будинок площею 1068 м кв. і кілька прибудинкових споруд - гостьовий будинок, лазню, альтанку з барбекю, гараж і поставив паркан. Таким чином державі було завдано збитків у розмірі понад 1 200 000 грн. Оскільки вони у 250 разів перевищують неоподатковуваний мінімум доходів громадян, то це вважається вже тяжкими наслідками злочину. Також внаслідок зазначених злочинів у грудні 2010 року на той час перший заступник генерального прокурора України протиправно придбав у власність вказане нерухоме майно незаконного походження, що в 2010 році становило ринкову вартість майже 8400000 грн, що, відповідно до п. 3 примітки до ст. 209 КК України, перевищує 18 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і є особливо великим розміром. Зараз слідство не знає, де перебуває Кузьмін. Він оголошений у розшук в Україні. А от директору комплексу в присутності адвоката про підозру повідомив слідчий. Прокуратура подала до суду клопотання про обрання запобіжного заходу директору ДП у вигляді взяття під варту та відсторонення його від посади. Будинок Кузьміна в Пущі-Водиці заарештований з серпня минулого року. Таку постанову виніс Печерський суд. Сам Кузьмін раніше заявляв, що розслідування проти нього ведуться з метою політичної помсти.
Події Смерть напівголої росіянки: з'явилися дані про її попутницю Журналісти дізналися інформацію про українку, яка на відео знімала свою напівголу подругу, росіянку, яка загинула в Домініканській Республіці, коли висунулася з автомобіля на повному ходу. Про це пише «Обозреватель». Як стало відомо, ім'я українки - Наталія Мар'янчик, вона закінчила факультет журналістики в Києво-Могилянській академії, після чого переїхала на постійне місце проживання в Домінікану. На її сторінці в Facebook сказано, що Мар'янчик з Києва, але проживає в м. Пунта-Кана. За інформацією видання, в 2010-2012 роках вона писала матеріали для українського відділення Deutsche Welle (DW). Раніше повідомлялося, що українка, яка керувала автомобілем, в якому загинула Наталія Бородіна, була затримана в Домінікані. За попередньою інформацією, вона перебувала в стані алкогольного сп'яніння. Нагадаємо, у загиблої залишився 11-річний син, якого виховувала її сестра в Росії.
Події В Антарктиді загинули десятки тисяч пташенят пінгвінів В Антарктиці в 36-тисячної колонії пінгвінів через голод серед пташенят вижило тільки дві тисячі. Причиною загибелі стало танення льоду на землі Аделі, де мешкає ця колонія, повідомляє The Telegraph. Через танення льоду дорослі особини були змушені шукати їжу далеко від дому, тому вони не встигали приносити її своїм нащадкам. Комісія зі збереження морських живих ресурсів Антарктики в понеділок, 16 жовтня, збирається провести засідання з цієї проблеми. «Пінгвіни землі Аделі є одними з найдивовижніших і витривалих тварин на Землі. Але те, що трапилося цього року, не схоже на мультфільми Діснея, це скоріше схоже, що було б, якби Тарантіно взявся за зйомки стрічки «Роби ноги»: купа мертвих пташенят, які розкидані по землі Аделі», - повідомив Рід Дауні, керівник полярних програм у WWF.
Суспільство Порошенко присудив посмертно звання Героя України бійцю з Ужгорода, прикривши товариша Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героя України 23-річному командиру розвідувального відділення 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону Олександру Капушу. «Олександр, не вагаючись, прикрив собою товариша, а сам - загинув... Позиції були утримані. Подвиг Олександра назавжди залишиться в народній пам'яті, стане символом незламності бойового духу захисників української землі», - цитує Порошенка прес-служба. Олександр Капуш з травня 2014 року брав участь в АТО, зокрема - в боях за аеропорт «Луганськ». Молодий боєць загинув 6 лютого 2015 року під час «зачистки» території Чорнухине. Він був у складі штурмової групи і під час бою отримав осколкове поранення в скроню. Разом з ним у бою загинули воїни 57-ї бригади старший лейтенант Микола Карнаухов, старший солдат Віталій Іскандаров, солдати Олександр Мокляк і Євген Шверненко. У Олександра залишилися мати і молодша сестра. На його честь в Ужгороді встановлено меморіальну дошку.Похований в Ужгороді, кладовище «Кальварія», Пагорб Слави [3].
Політика Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу стосовно Гонтаревої Суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальну справу стосовно голови НБУ Валерії Гонтаревої і власника банку «Фінанси і кредит» Костянтина Жеваго. Про це йдеться в рішенні Солом'янського райсуду Києва від 5 жовтня. Згідно з документом, певна фізособа подала позов зі скаргою на бездіяльність НАБУ. Позивач повідомив суду, що в кінці серпня 2017 року відправив у Бюро лист, в якому повідомляв про вчинення кримінальних злочинів зазначеними особами в процесі виведення банку «Фінанси і кредит» з ринку. Але, як стверджує позивач, кримінальне провадження досі не відкрито. Розглянувши всі аргументи позивача, суд ухвалив скаргу задовольнити та зобов'язати НАБУ почати кримінальну справу. «Згідно ст. 214 ч. 4 КПК України слідчий, прокурор, інша посадова особа, яка уповноважена на прийняття та реєстрацію повідомлень і заяв про кримінальні злочини, зобов'язані прийняти та зареєструвати це повідомлення або заяву. Відмова у прийнятті та реєстрації повідомлення або заяви про кримінальний злочин не допускається», - сказано в постанові суду.

Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів




/-1,6951489448547-/ /-pc-/
Top