counter
Архів Повернутись назад 13 Вересня 2017
13 Вересня
Політика США можуть фінансово підтримати миротворців ООН на Донбасі Америка готова фінансово підтримати миротворчу місію ООН на Донбасі. Про це повідомляє віце-прем'єр України Іванна Климпуш-Цинцадзе за результатами проведених зустрічей у Вашингтоні. Про це інформує Укрінформ. Віце-прем'єр повідомила, що адміністрація США заявляє про намір істотно скоротити внески в ООН, зокрема на миротворчі операції. Але офіційний Вашингтон готовий зробити виняток для України. «Я думаю, що ми отримали чітке запевнення з боку Америки щодо того, що США готові зробити виняток з правила, яке вони нещодавно ввели щодо відмови від підтримки миротворчих місій з боку ООН і їх оплати», - повідомляє Климпуш-Цинцадзе. Вона переконана, що якщо буде спільне рішення в РБ ООН про введення миротворців на Донбас, то американська сторона «була б готова підтримати це фінансово».
Політика Росія передала США план нормалізації відносин між країнами - ЗМІ РФ розробила і передала адміністрації американського президента Дональда Трампа план швидкої і повної нормалізації відносин між державами. Про це інформує видання Buzzfeed, посилаючись на документ, який є в розпорядженні редакції. Як наголошується, документ був переданий Дональду Трампу на третій місяць його президентства і лише деякі з його положень отримали шанс бути втіленими в життя. «Документ являє собою не що інше, як «дорожню карту» для нормалізації американсько-російських відносин», - цитує видання віце-президента з досліджень Фонду Карнегі за міжнародний мир Ендрю Вайса. Як зазначає видання, на сьогодні лише невелика частина десятків пропонованих нарад пройшла, і багато переговори навряд чи відбудуться, тому що Вашингтон і Москва закривають дипломатичні можливості в низхідній спіралі. Посольство РФ у Вашингтоні відмовилося обговорювати документ. «Ми не коментуємо закриті двосторонні переговори, що є звичайною дипломатичною практикою», - сказано в заяві посольства.
Політика Саакашвілі зник з готелю у Львові Екс-голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі серед ночі виїхав з готелю у Львові в невідомому напрямку. Про це інформує ТСН.Ранок. Ще ввечері в фойє готелю, де Михеїл Саакашвілі знімав номер, було людно. Там перебувала охорона екс-президента Грузії і його соратники. Пізніше вони різко вийшли на вулицю, де сіли в мікроавтобус батальйону «Донбас» та інші авто, після чого поїхали в невідомому напрямі. Кілька охоронців Михеїла  Саакашвілі залишилися всередині і сказали журналістам, що їхній шеф не збирається нікуди їхати і буде ночувати в номері. Але з ліфта несподівано вийшов сам Саакашвілі і пішов з готелю. Охоронці сказали, що політик поїхав у справах. Через деякий час мікроавтобус повернувся під готель, але делегацію на чолі з Михеїлом Саакашвілі журналісти не побачили. Співробітники готелю відзначають, що політик не повертався.
Події Адвокат розповів деталі затримання українця Гриба спецслужбами РФ 19-річного громадянина України Павла Гриба 24 серпня ввечері в білоруському Гомелі викрали люди в штатському, наділи наручники і передали іншим, які привезли його до поліцейської дільниці в РФ. Про це адвокат Андрій Сабінін повідомив «Громадському». За словами адвоката, йому невідома офіційна позиція ФСБ РФ в цій справі, так як вони її «ніколи не транслюють». За словами підзахисного, 24 серпня він йшов на автовокзал Гомеля о 17-18 годині. Це було після зустрічі з Тетяною, заради якої він поїхав у Білорусь. За словами адвоката, у Павла Гриба був куплений квиток, і він збирався виїхати назад в Україну. «У нього не було грошей, він нікуди б не поїхав далі. З собою у нього було посвідчення, що він є інвалідом дитинства, і паспорт. На одній з центральних вулиць, десь у районі автовокзалу та прос. Правди, до нього підійшли люди в цивільному, посадили в мікроавтобус і відвезли. Його свобода була обмежена у вигляді фіксації рук, кудись вони їхали і в сутінках у лісі передали його іншим людям», - каже адвокат. Уже ці люди привезли Павла в якусь будівлю. Скільки він пробув там, Гриб сказати точно не може, так як його тримали в приміщенні без вікон. Може, день або два. «Важко орієнтуватися за часом доби, якщо немає сонячного світла і годинника. Після цього прибула слідча бригада, яка оформила його затримання відповідно до кримінально-процесуального кодексу РФ. Коли його привезли у відділення поліції, він дізнався, що це Смоленська область», - каже адвокат.
Політика ООН просить розслідувати діяльність сайту "Миротворець" Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини (УВКПЛ) закликало Національну поліцію України розслідувати діяльність сайту центру "Миротворець", повідомляє Дзеркало Тижня. Такі поради є в останній частині 19-ї доповіді ООН про ситуацію з правами людини в нашій країні. "Національна поліція негайно і ефективно повинна розслідувати передбачувані порушення, пов'язані з веб-сайтом "Миротворець", - йдеться в доповіді ООН. Там згадується, що на початку липня Нацполіція вже відкрила кримінальне розслідування щодо діяльності "Миротворця". В ООН привітали цей крок.  Нагадаємо, в серпні 2014 року сайт опублікував персональні дані декількох тисяч людей, зокрема і працівників медіа-сфери, активістів НУО, назвавши їх прихильниками терористів Донбасу. ООН вимагає видалити з сайту ці дані.
Події Під Харковом військовий з автомата підстрелив солдата-строковика У Зміївському районі Харківської області солдат строкової служби отримав поранення. Про це інформує Укрінформ, посилаючись на прокурора військової прокуратури Харківського гарнізону полковника Романа Грищенка. «Факт поранення солдата строкової служби в Зміївському районі області був внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею, яка пов'язана з необережним поводженням зі зброєю», - повідомив він. Полковник не прокоментував ситуацію з пораненням військовослужбовця, посилаючись на рамки розслідування. Однак джерело в обласному військкоматі повідомило, що 21-річний солдат, призваний з Вінниці, 10 вересня отримав вогнепальне поранення поблизу села Задонецьке на КПП. У момент, коли інший солдат 1996 року народження перекладав запобіжник на автоматі Калашникова, стався постріл - і солдат-строковик отримав поранення в ліве стегно.
Політика оформление ленты  Прокуратура завела справу через «вибори губернатора» в окупованому Криму Прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом проведення окупаційною владою виборів «губернатора» окупованого Севастополя. Про це повідомили в прес-службі прокуратури. Відзначається, що розслідування розпочали за результатами звернення нардепа Дмитра Білоцерковця. «Рано чи пізно зрадники-колаборанти і представники РФ будуть покарані», - написав політик. Провадження відкрито за 3 статтями: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державна зрада і порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України. Нагадаємо, 10 вересня в Севастополі пройшли «вибори губернатора», а також «муніципальні вибори». МЗС України висловило з цього приводу протест. «Вибори» на окупованому півострові не визнають ні Євросоюз, ні весь цивілізований світ.
Економіка Порошенко подякував Трампу: в Україну привезли перше американське вугілля У середу, 13 вересня, в український порт «Південний» прибула перша партія американського вугілля. Як зазначив у своєму мікроблозі Twitter президент Петро Порошенко, поставки американського вугілля в Україну дозволять змусити Росію припинити енергетичний шантаж. «Вітаю перше американське вугілля в Україні, поставлене відповідно до моїх домовленостей з президентом Трампом. Поставка американського вугілля в Україну означає безповоротну втрату для Росії ще одного інструменту енергетичного шантажу», - підкреслив Порошенко. За його словами, вугілля з США стало важливим внеском в енергетичну безпеку країни і свідченням взаємовигідного співробітництва між стратегічними партнерами. Нагадаємо, 21 серпня представники американської компанії XCoal відправили до Одеси першу партію вугілля об'ємом в 62 тисячі тонн. Україна домовилася про постачання з США 700 тисяч тонн вугілля антрацитної групи до кінця 2017 року. Вугілля привезло судно Ocean Ambitious, судно планують розвантажити за 3 доби. У найближчий тиждень в порт прибудуть ще кілька судів з вугіллям.
Економіка Гройсман пообіцяв «чесно і відверто» внести бюджет-2018 року в Раду На засіданні Кабміну прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що законопроект про державний бюджет на 2018 рік буде внесено до Верховної Ради «чесно і абсолютно відверто», передає кореспондент АСН. Затвердження проекту відбудеться в п'ятницю, 15 вересня. «У п'ятницю ми остаточно затвердимо проект бюджету на 2018 рік і чесно і абсолютно відверто внесемо його в парламент. Для професійної дискусії над тим, які будуть пріоритети. Що ми повинні зробити в країні у 2018 році, як це відіб'ється на житті українських громадян», - заявив він. Прем'єр нагадав, що парламент минулого тижня, завдяки консолідації зусиль, зміг проголосувати низку важливих законів, необхідних для проведення реформ. Він висловив надію, що наступного пленарного тижня Верховна Рада ухвалить закон для початку пенсійної реформи. «І тоді ми зможемо вже в жовтні місяці підвищити пенсії нашим пенсіонерам, які роками чекають підвищення пенсій. Але для цього потрібна консолідація парламенту, 226 і більше голосів», - додав Гройсман.
Політика оформление ленты  У Сінгапурі без виборів призначили першу в історії країни жінку-президента Халіма Якоб, колишній спікер парламенту від мусульманської малайської громади, була призначена на посаду президента Сінгапуру. Влада вирішила, що вона не повинна брати участь у виборах, так як її суперники не відповідають суворим критеріям професійної придатності, повідомляє The Guardian. Це не перший раз у багатому місті-державі, яке контролюється і управляється однією і тією ж партією протягом декількох десятиліть, коли уряд дискваліфікував зайвих кандидатів на пост президента. Влада вирішили надати право брати участь у виборах тільки кандидатам з малайської етнічної громади, заявивши, що така політика допоможе встановленню гармонії в місті-державі, де проживає 5,5 млн осіб. При цьому велика частина населення Сінгапуру - етнічні китайці. Подібний процес призначення президента спровокував гнів місцевих жителів. Коментарі в соціальних мережах підписані хештегом #немійпрезидент - так само, як були підписані твіти засмучених американців у відповідь на перемогу Дональда Трампа на виборах 2016 року. Голова Сінгапуру має обмежені повноваження, але може накласти вето на призначення великих державних чиновників. Так як посада переважно номінальна, у президента з урядом рідко бувають розбіжності.
Політика оформление ленты  Спецпредставник США Волкер дав пораду Порошенку, що робити з Саакашвілі Екс-президент Грузії і екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі має право на слухання його справи в українському суді з питання про втрату українського громадянства. Таку думку висловив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер. «Україна - країна, де діє верховенство права. Хто завгодно, наприклад, колишній президент Саакашвілі, має право на слухання справи в українському суді. Я сподіваюся, що припиниться ескалація політичної драми і всі зосередяться на правовому врегулюванні. Це для України не менш важливо, ніж боротьба з корупцією та економічні реформи», - заявив Волкер. Відео з коментарем Волкера Саакашвілі розмістив на своїй сторінці в Facebook. Спецпредставник США також уточнив, що на місці Петра Порошенка не затримував би Саакашвілі, а зосередився б на реформах всередині країни, верховенство права та управління державою в умовах російської агресії. Нагадаємо, 10 вересня Саакашвілі «прорвався» через польський кордон в Україну через пункт пропуску «Шегині». Натовп прихильників допомагала політику потрапити в Україну. Коментуючи дані дії Порошенко сказав, що Саакашвілі вчинив злочин. 12 вересня Саакашвілі вручили адміністративний протокол про порушення порядку перетину держкордону.
Політика Гройсман розповів, хто доводить його до істерики Можна збожеволіти, якщо довгий час слухати виступи по телевізору «українських політиканів». Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Найголовніше, що ми чуємо: 20 років не будувалися дороги, 30 років - нічого не ремонтувалося... Але тепер чуємо, що в кожній області відбувається будівництво нових підприємств... Ми тільки починаємо відновлення нашої держави. І цього поки що недостатньо. Але я глибоко впевнений, що сьогодні у нас вже є підстави стверджувати, що, по-перше, ми подолали кризу, викликану багатьма причинами і факторами. І, по-друге, з кожним роком, кожним місяцем стабілізація буде відбуватися у всіх сферах нашої країни», - заявив прем'єр. При цьому він згадав «українських політиканів», які не одне десятиліття перебувають у політиці, прогнозуючи негативні сценарії. «Вони як нафталін. Коли їх чуєш, то розумієш: все погано. Вони грають на долі людей... Але зараз настає той момент, коли ми можемо віддати належне всім нашим громадянам у вигляді підвищення зарплат і пенсій. І чим більше ми будемо відкривати дитячих садків і шкіл, тим більше вони будуть кричати, що все пропало!.. Думаю, що можна збожеволіти, слухаючи їх 24 години по телевізору. Думаю, що вони всіх нас хочуть довести до істерики», - вважає прем'єр.
Суспільство оформление ленты  У художника здригнулася рука? Англійці обурюються через потворний квітковий портрет принцеси Діани Квіткова композиція, яка прикрашає колодязь на ринку Честерфілда (Велика Британія), представлена ​​з нагоди 20-ї річниці смерті принцеси Діани, була широко розкритикована користувачами соціальних мереж. Міська рада опублікувала фото на Facebook, повідомляє The Guardian. Гайл Такла написала: «Я побачила це і подумала: яка образа для Діани... на щастя, у неї було почуття гумору і, ймовірно, вона б посміялася з картини». Стівен Джонс написав: «Серйозно!... Сподіваюся, композиція була зроблена місцевою початковою школою?». Але прес-секретар міської ради відповів на образи в місцевій газеті, заявивши: «Все мистецтво повинно стати предметом для обговорення, і, схоже, те ж саме відбулося з квітковою композицією цього року. Вона створювалася для привернення відвідувачів у цей район, і якщо подібна реклама в соціальних мережах змусить більше людей відвідати місцевий ринок, то можна сказати, що вона виконала свою функцію. Картина була складена 14 добровольцями з використанням живих квіткових пелюсток, це давнє дербиширське мистецтво квіткового оформлення».  
Економіка Північна Корея зламує зарубіжні криптовалютні біржі і краде біткоїни Дослідники стверджують, що у відповідь на міжнародні санкції уряд Північної Кореї почав зламувати криптовалютні біржі інших країн, щоб вкрасти біткойни. Як повідомляється в звіті кібербезпеки фірми FireEye, щонайменше три південнокорейські біткойн-біржі були атаковані військовими хакерами Північної Кореї в 2017 році, повідомляє The BuzzFeed. Головні криптовалюти виросли в ціні в 2017 році: ціна одного біткоїна виросла з $963 на початку року до $4222, а ціна на Ethereum виросла з $8 до $299. Головна компанія, на яку націлена Північна Корея, - Bithumb, найбільша в Південній Кореї компанія, яка торгує криптовалютою. Bithumb був зламаний у лютому 2017 року, хоча в компанії не помітили зламу до червня. Згідно з повідомленнями місцевих новин, кілька користувачів заявили про крадіжку біткойнів і еферіума зі своїх рахунків, причому один клієнт заявив про крадіжку цифрової валюти вартістю понад мільйон доларів. «Біткойн - валюта високого ризику, бо нею легко маніпулювати», - сказала Клер Фінкельштейн, експерт з питань національної безпеки в Центрі етики та верховенства права Університету Пенсильванії. «І коли ви врахуєте той факт, що уряд Північної Кореї діє практично як злочинне підприємство, ви не здивуєтеся, що він спрямований саме на криптовалюту». Північну Корею вперше запідозрили в крадіжці грошей в 2016 році, коли, на думку багатьох дослідників, зокрема Агентства національної безпеки США, північнокорейські хакери зламали Бангладеш-банк - центральний банк цієї країни і вкрали з його рахунків $81 млн. Аналітики вважають, що за атаки на біткоїн-компанії відповідальна та ж група хакерів. У всіх цих атаках використовувалася одна і та ж схема, в якій співробітникам компанії розсилалися електронні листи з проханням повторного використання паролів для доступу до корпоративних мереж. Потім застосовувався певний тип шкідливого ПЗ, яке FireEye охрестила PEACHPIT, для отримання доступу до особистих рахунків жертв. Міжнародні санкції лише спровокують північнокорейські хакерські атаки, тому ситуація навряд чи скоро зміниться. Нагадаємо, що в понеділок Організація Об'єднаних Націй схвалила великий пакет санкцій проти агресора.
Спорт Ліга Чемпіонів: «Барселона» громить «Ювентус» У вівторок, 12 вересня, були зіграні перші матчі першого туру групового турніру ЛЧ. Одним з найцікавіших стало протистояння «Барселони» і «Ювентуса». Підсумковий рахунок - 3:0 на користь команди зі столиці Каталонії, «Барса» протягом всієї гри володіла територіальною та ігровою перевагою, сприяла створенню більшої кількості моментів, а також завдала більшої кількості ударів. Рахунок у грі в кінці першого тайму відкрив Ліонель Мессі, який обігрався в стінку з Суаресом, вийшов один на один з Буффоном і переграв опонента. У другому таймі все той же Ліонель Мессі віддав гольовий пас на Ракитича, який і забив м'яч у ворота «Ювентуса». Фінальну крапку в грі поставив все той же Мессі, форвард увірвався в штрафну з правого флангу і з лівої ноги потужним ударом забив м'яч у дальній кут воріт противника.
Економіка Уряд пообіцяв фермерам призначити заступником міністра АПК їхнього кандидата Уряд призначить Віктора Шеремета заступником міністра аграрної політики та продовольства України з питань фермерства. Про це на засіданні Уряду заявив перший заступник міністра АПК Максим Мартинюк, передає кореспондент АСН. «Ми закликаємо уряд схвалити Концепцію розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки. Цей проект ми напрацьовували спільно з асоціаціями фермерів, які вийшли з пропозицією, щоб була затверджена кандидатура заступника міністра аграрної політики та продовольства з питань фермерства. На цю посаду вони запропонували кандидатуру – Шеремета Віктора – першого віце-президента Асоціації фермерів», – заявив він. У свою чергу прем'єр Володимир Гройсман додав, що повністю підтримує призначення профільним заступником міністра з питань фермерства Шеремета. «Я гарантую повну підтримку фермерства. Мені потрібно лише одно: більше робочих місць та конкурентна продукція», – сказав він.
Політика Гройсман закликав жорстко розправитися з батьками - неплатниками аліментів Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну заявив, що з батьками - неплатниками аліментів треба жорстко розправитися. Про це інформує кореспондент АСН. "Я почув від міністра (юстиції Павла Петренка. - Ред.) про те, що півмільйона дітей залишаються без аліментів. Я не можу підібрати слово. Ким треба бути морально, щоб їздити на дорогій машині, коли твоя дитина не отримує хоча б необхідного забезпечення?" - заявив він.Прем'єр закликав акцентувати увагу на проблемі несплати аліментів. "Ті, хто не платить аліменти, але має можливість, це просто ганьба для будь-якого чоловік! Хочу, щоб вони знали, такі люди ніколи не будуть мати поваги ні від кого. Нехай той, хто це чує, але забув про свою дитину, знайде совість всередині себе... Потрібно ввести більш жорстку відповідальність за це", - сказав він.
Політика оформление ленты  Головному юристу Львівщини загрожує стягнення за пісні при прийомі на роботу Міністерство юстиції проводить службове розслідування щодо ймовірних неправомірних дій начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослава Жукровського. Про це йдеться у відповіді відомства на запит приватного юриста Олега Юника, який він надав у розпорядження редакції АСН. «На виконання наказу Міністерства юстиції України від 01.09.2017 року Дисциплінарної комісією з розгляду дисциплінарних справ Міністерства юстиції України здійснюється дисциплінарне провадження та проводиться службове розслідування щодо Жукровського Я.І.», - йдеться у відповіді міністерства. Уточнюється, що на підставі подання Дисциплінарної комісії буде прийнято рішення про накладення дисциплінарного стягнення на посадову особу або ж закриття провадження. Коли варто очікувати зазначеного рішення, не відзначається. Напомним, в начале августа руководитель главного территориального управления юстиции во Львовской области Ярослав Жукровский рассказал журналистам, что, принимая людей на работу в органы юстиции, требует спеть песню УПА «Лента за лентой» и спрашивает дату рождения Степана Бандеры. По этому поводу редакция АСН еще 4 августа направила запрос Министерству юстиции с намерением узнать, имеет ли право чиновник самовольно вводить какие-либо критерии приема на государственную службу. Однако ответа от ведомства редакция до сих пор не получила.
Події Жінці - снайперу бойовиків "ДНР" загрожує до 15 років в'язниці Жінці - снайперу бойовиків «ДНР» загрожує до 15 років ув'язнення. Про це передає прес-служба прокуратури Донецької області. Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури було завершено досудове розслідування за ст. 258-3 ч. 1 (участь у терористичній організації) КК України щодо 23-річної жінки. Як було встановлено, мешканка Донецька у 2014-2015 році, будучи снайпером у складі незаконного збройного формування «Козачий союз «Область Війська Донського» організації «ДНР», здійснювала збройну охорону членів вищезазначеної групи, а також забезпечувала виконання останніми різних завдань. Крім того, обвинувачена брала участь у мародерстві і грабежах житлових приміщень, які розташовані на окупованій території Донецької області. У червні 2017 року її затримали співробітники СБУ.
Політика У Кабміні запевнили, що не підніматимуть тарифи на пасажирські перевезення "Укралізниці" Кабмін затвердив фінплан «Укрзалізниці»: тарифи на пасажирські перевезення не підніматимуть до кінця року. Рішення ухвалено на засіданні уряду, передає кореспондент АСН. «Є пропозиція ухвалити проект розпорядження Кабінету міністрів», - заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, звертаючись до членів Кабінету міністрів України. У свою чергу віце-прем'єр Павло Розенко підкреслив, що у фінплані чітко зафіксована позиція про те, що тарифи для пасажирів у поточному році підвищуватися не будуть. «Хочу відзначити, що тарифи для пасажирських перевезень у цьому році підніматися не будуть. Цю позицію відстоював Кабмін і ця позиція зафіксована в фінплані», - сказав він. Також, зі слів першого віце-прем'єра Кубіва, фінплан «Укрзалізниці» передбачає наступні показники: "Консолідований фінансовий план ВАТ «Укрзалізниця» передбачає - перевезення в обсязі 233 мільярдів тонн/км, чистий дохід від реалізації продукції - 76,1 млрд грн, чистий прибуток - 62,9 млн грн, виплати державі - 17 млрд і 16 млрд грн - капітальні інвестиції», - повідомив він. При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав «ламати і знищувати всі корупційні історії» навколо «Укрзалізниці», щоб всі ресурси реінвестувати у нові потяги, а підприємство стало ефективним.
Кримінал оформление ленты  Черновецький СБУ: Навіщо мене шукати, судіть швидше Колишній мер Києва Леонід Черновецький, який перебрався жити до Грузії і веде там свій бізнес, заявив, що не ховався від українських правоохоронних органів, більше того - зажадав прискорити початок суду, так як хоче відстояти свої права, бо впевнений, що не винен ні в чому . "Сьогодні в пресі з'явилося повідомлення, що СБУ за запитом прокуратури оголосили мене в розшук. Я ніколи не ховався від правоохоронних органів, і вони прекрасно знають, де мене шукати. СБУ мала поцікавитися в прокуратурі і в моїх адвокатів - де я перебуваю. Навіщо мене шукати там, де мене немає! Луценко, напевно, забув повідомити СБУ про те, що він кілька разів отримував офіційні документи про моє фактичне місцезнаходження", - написав Черновецький на свій сторінці в соціальній мережі. Нагадаємо, вчора, 12 вересня СБУ оголосила в розшук колишнього голову Києва Черновецького. Йому закидають незаконне будівництво вертолітного майданчика на Парковій дорозі. Суд вже дав дозвіл на затримання екс-мера.
Події Суд заарештував офіс «1+1», завод «Біола» та Boeing Коломойського Печерський райсуд Києва наклав арешт на будівлю заводу «Біола», будівлю, яку орендує телерадіокомпанія «Студія 1+1», а також лайнер Boeing у справі розкрадання коштів з ПриватБанку. Про це сказано в матеріалах суду, передає finance.ua. Згідно з судовими матеріалами, посадові особи фінансової установи, зловживаючи своїм службовим становищем, протягом 2014 року заволоділи державними коштами Національного банку в розмірі понад 19 млрд грн, виділеними на рефінансування. В рамках слідства прокурор попросив суд накласти арешт на таке майно: земельні ділянки в Одеській області, що належать ТОВ «Хаджибей», масив «Золотий берег»; нежитлові приміщення житлово-офісного будинку та підземного паркінгу в Києві (орендує «Студія 1+1»), що належать ТОВ «Поділ Нерухомість», будівлю заводу «Біола» в Дніпрі, що належить ТОВ «Ерлан»; а також літак Boeing 767-300. Крім того, прокурор також просив заарештувати будинок у Києві по прос. Степана Бандери, 34 площею 6921 м2, що належить ТОВ «Імме»;  нежитлові будинки в Дніпрі, що належать ТОВ «Арлан» і ТОВ «Акватера»; будинок торгового павільйону в Одесі.
Кримінал Американський сенатор подав у відставку через "слинявий поцілунок" у Uber Сенатор американського штату Оклахома Брайс Марлатт подав у відставку після звинувачення у вчиненні насильницьких дії сексуального характеру щодо водія Uber. Жінка звинуватила його в тому, що він схопив і поцілував її, коли вона везла його в бар, повідомляє The BuzzFeed News. Республіканець подав заяву про відставку губернатору Оклахоми Мері Фаллін у вівторок вдень, через шість днів після того, як йому було висунуто звинувачення у кримінальному злочині. Правопорушника доставили в окружну в'язницю того ж дня, звідки його відпустили під заставу в розмірі $5 тисяч. Чоловік постане перед судом у жовтні 2017 року. 41-річна жінка-водій Uber забрала Марлатта з ресторану близько 10-ї години вечора і мала відвезти його в місцевий бар. Колишній сенатор сказав їй, що у неї гарні груди, після чого схопив її за голову і поцілував. Жінка стверджує, що 40-річний Марлатт «поцілував її в шию з правого боку, залишивши слину на шиї і плечі». «Вона сказала йому сісти на місце і не чіпати її, інакше вона викличе поліцію», - йдеться в поліцейському звіті. За результатами судового розгляду правопорушнику загрожує до 10 років в'язниці. Марлатт був сенатором штату Оклахома з 2008 року. У 2015 році він відмовився визнати свою провину, коли заступник шерифа знайшов його сплячим у п'яному вигляді в робочій машині на дорозі в окрузі Вудворд, США.
Політика Кабмін затвердив запуск соціального проекту «Я маю право» На засіданні Кабміну міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що уряд затвердив запуск проекту «Я маю право». Про це передає кореспондент АСН. «Сьогодні ми ухвалюємо низку рішень. По-перше, я хочу, щоб ми затвердили запуск проекту «Я маю право», який вже фактично працює... По-друге, я хочу, щоб ми розробили стратегію інформування на найближчі три роки людей з різних сфер: в питанні субсидій, прав власності, питанні аліментів. Щоб ми презентували цю стратегію на раді реформ і звернулися до президента, щоб ця стратегія була затверджена Указом на наступний рік», - заявив він. Петренко зазначив, що сьогодні Кабмін затверджує оновлений склад Комісії із захисту прав інвесторів і запобігання незаконному захопленню власності. Також міністр запропонував затвердити рішення щодо забезпечення безкоштовних консультативних центрів у селах для селян, які зможуть звернутися за допомогою до юристів з питань власності на землю і всіх супутніх питань АПК. «Щоб вони могли отримати консультацію, щоб людей могли ви слухати, щоб запобігти ситуації, коли людей обманюють, порушують їхні права». Також, зі слів міністра, проект «Я маю право» передбачатиме консультації для матерів, батьки дітей яких не платять аліменти. Петренко підкреслив, що як мінімум півмільйона дітей в Україні залишаються без аліментів.
Політика Поліцію Донецької області очолив Микола Семенишин Сьогодні, 13 вересня, начальником ГУ Нацполіції в Донецькій області був призначений Микола Семенишин. Віталій Невгад, який раніше обіймав цю посаду, був призначений заступником голови НП України. Нового голову в Маріуполі представив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляють «Новини Донбасу». Семенишин народився 25 листопада 1969 року в Хмельницькій області. Він закінчив Національну академію внутрішніх справ України, а також Подільський державний аграрно-технічний університет. Є кандидатом юридичних наук. Свою службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1990 році міліціонером взводу патрульно-постової служби в Кам'янці-Подільському. Потім працював у підрозділах карного розшуку. З липня 2014 року є начальником управління МВС України в Івано-Франківській області. 17 березня 2015 року був призначений начальником УМВС України в Хмельницькій області. А з 7 листопада 2015 року начальником ГУ НП України в Хмельницькій області.
Події Бойовики готуються до посилення бойових дій на маріупольському напрямі - Тимчук Бойовики так званої «ДНР» отримали наказ з 14 вересня посилити бойові дії на маріупольському напрямі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук. «Підрозділи «1-го АК ДНР» на Маріупольському напрямі отримали наказ підготуватися до активізації бойових дій з 14.09.2017. Командирам формувань окупантів наказано провести раптові перевірки боєготовності і ефективності несення служби бойовиками, аргументуючи це нібито наступом ЗСУ», - написав він. Водночас Тимчук зазначив, що рядові бойовики пов'язують підвищення рівня боєготовності з очікуваним в середині вересня приїздом на Донбас так званих «кураторів» і «радників» з міністерства оборони РФ. «Також у середовищі окупантів активно обговорюється питання направлення груп бойовиків для проведення 2-тижневого курсу підготовки у військових таборах на території РФ», - написав координатор групи "Інформаційний спротив". Крім того, він додав, що начальник Генштабу ЗС РФ своїм розпорядженням встановив першочергове право на вступ до військові академії і академії Генерального штабу Збройних сил РФ тим російським військовим, які пройшли службу на Донбасі на командних посадах.
Культура Ані Лорак на концерті в Сочі вразила публіку вбранням «без спідниці» Відома співачка Ані Лорак вразила публіку і користувачів соцмереж своїм вбранням на шоу в Сочі, яке було присвячено 50-річчю Філіпа Кіркорова. Концерт відбувся в рамках конкурсу «Новая волна». На сцені Лорак з'явилася в білому піджаку і трусах, чим неабияк збентежила слухачів. На її сторінці в Instagram користувачі залишили веселі коментарі. Одні запропонували співачці «взагалі не одягатися», інші нагадували, що «мадам забула одягнути спідницю». Нагадаємо, раніше українські користувачі сміялися над пародією на кліп Ані Лорак «Стримай моє серце». Автори ролика переспівали, як звучала б пісня, якби співачка озвучувала все, що відбувається в кліпі.   Сегодня был особенный вечер на сцене. В зале царила атмосфера любви и музыки .Спасибо дорогой @fkirkorov за этот праздник. #иллюзия#праздник#теплыйвечер#киркоров#love#peace . @rr_photo Публикация от Ани Лорак (@anilorak) Сен 12 2017 в 3:53 PDT
Економіка Кабмін затвердив концепцію розвитку фермерських господарств на 3 роки Кабмін ухвалив Концепцію розвитку фермерських господарств і сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Ми розглядаємо програму і на наступному засіданні уряду призначимо профільного заступника міністра (щодо підтримки фермерства. - Ред.), від якого я і всі ви вимагатимемо відповідальності в роботі», - заявив він. Гройсман зазначив, що на наступний рік Кабмін виділить достатньо коштів для підтримки фермерства. «Плюс до цього ми передбачаємо навіть більше ніж 1 млрд грн на цільову підтримку фермерства в країні... Тобто є все, щоб ми стали успішними. Я хочу, щоб наступного року ми продемонстрували успіх», - сказав він. Нагадаємо, Кабмін пообіцяв призначити Віктора Шеремета заступником міністра аграрної політики і продовольства України з питань фермерства.
Політика Уряд створив Державну кримінально-виконавчу службу Перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова на засіданні Кабміну заявила про створення Державної кримінально-виконавчої служби. Про це передає кореспондент АСН. «Ми пропонуємо створити три окремі юрособи, які будуть займатися специфічними функціями. Перша з них - це адміністрація Державної кримінально-виконавчої служби», - заявила вона. З її слів, адміністрація буде не великим, але мілітаризованим органом. «В рамках реформи державної служби ми повністю виділяємо з цивільного міністерства воєнізованих людей і створюємо окрему юридичну особу», - зазначила вона. Також, з її слів, передбачається створення держустанови «Центр пробації», який буде реалізовувати пробаційні програми. І, по-третє, планується створення «Центру охорони здоров'я», який стане першим кроком на шляху до передачі медицини в пенітенціарних установах в Міністерство охорони здоров'я.
Політика Не можна зробити вигляд, що нічого не було. Як у США відповіли на план Путіна про "перезавантаження відносин" На третьому місяці президентства Дональда Трампа президент РФ Володимир Путін направив одного зі своїх дипломатів до Державного департаменту США з пропозицією про повну нормалізацію відносин між Сполученими Штатами і Росією. Документ, в якому були викладені всі пункти пропозиції, потрапив до журналістів видання  BuzzFeed News. Журналісти повідомили, що в документі містилися пропозиції щодо відновлення відносин в дипломатичній, військовій і розвідувальних сферах, рівень яких різко впав після інтервенції РФ в Україну і Сирію. Мало того, Кремль запропонував зробити це «негайно». До квітня спецпредставник президента Росії з кібербезпеки Андрій Крутських мав зустрітися з колегою з США для консультацій щодо «інформаційної безпеки». До травня США і РФ повинні були провести «спеціальні консультації» щодо військових дій в Афганістані, «ядерної угоди» з Іраном, «ситуації в Україні» і денуклеаризації «Корейського півострова». До переговорів Путіна і Трампа повинні пройти зустрічі глав ЦРУ, ФБР, Ради нацбезпеки і Пентагону з російськими колегами для обговорення питань, що становлять взаємний інтерес. Також мали бути відновлені й інші дипломатичні і військові канали, які були відкриті при політиці «перезавантаження» адміністрації Барака Обами. «Цей документ являє собою не що інше, як «дорожню карту» для повномасштабної нормалізації американо-російських відносин», - сказав віце-президент Фонду Карнегі Ендрю Вайс. Таким чином, ця пропозиція Путіна Трампу розкриває одну з невисловлених думок і надій Москви - що Трамп не розділяє затяжний гнів США за імовірне втручання Москви у вибори в США в 2016 році і підтримає блискавичне зближення. Але в Штатах бачать ситуацію зовсім по-іншому. «Він просто ігнорує все, що змушувало відносини погіршуватися, і прикидається, що втручання у вибори і кризи в Україні ніколи не відбувалося», - підкреслила Анджела Стент, колишній співробітник національної розвідки США, професор політології, радник з Росії при Біллі Клінтоні і Джорджі Буші. Журналісти відзначають, що на сьогодні тільки невелика частина запропонованих Путіним зустрічей відбулася, і багато переговорів навряд чи відбудуться, оскільки Москва і Вашингтон виганяють дипломатів і закривають дипломатичні можливості. Посольство Росії у Вашингтоні відмовилося обговорювати цей документ. «Ми не коментуємо закриті двосторонні переговори, які є звичайною дипломатичною практикою», - сказали в установі. Чиновники в Білому домі і Держдепартаменті США відмовилися повідомити, хто привіз документ, але не заперечували його справжність. Вони також заперечували надії росіян на те, що їхня пропозиція здійснити. Як заявив представник прес-секретаря Ради національної безпеки, росіян ввели в оману новини про захоплення Трампа Росією. За його словами, російські офіційні особи могли просто "повестися" на публічні висловлювання Трампа, який неодноразово говорив про переваги взаємодії з Москвою ще в лютому. Проте, не дивлячись на теплу риторику Трампа, фактичний рівень взаємодії між США і Росією з моменту вступу на посаду президента був сильно обмежений за межами відкритих каналів, якими користувалися держсекретар Рекс Тіллерсон, посол США в ООН Ніккі Гейлі і Білий Дім. Так, заступник держсекретаря США Том Шеннон і його російський колега Сергій Рябков провели одноденні дискусії про проблеми у стосунках між США та Росією. У Сирії дипломати Держдепартаменту Майкл Ратні і Бретт МакГерк регулярно розмовляли з російськими колегами, щоб обговорити припинення вогню. Питання щодо України обговорював спеціальний посланник Курт Волкер з його російським колегою. Тим часом Пентагон відверто скептично ставиться до взаємодії з росіянами в Сирії. У лютому голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Джозеф Данфорд зустрівся зі своїм російським колегою генерал-лейтенантом Валерієм Герасимовим в Азербайджані, але швидко зазначив, що зустріч не віщувала розширення співпраці з Росією в Сирії або де завгодно ще. У травні вони знову зустрілися в Туреччині. Міністр оборони Джеймс Маттіс теж не перебільшує очікування від такої співпраці, повідомивши журналістам у лютому: «Ми зараз не в змозі співпрацювати на військовому рівні». Директор ЦРУ Майк Помпео вирушив у Москву в травні для переговорів з представниками російської розвідки, але представник агентства відмовився обговорювати характер зустрічі. Зробити вигляд, що нічого не було, не вдасться, і не все залежить від Трампа Просуваючи план перезавантаження, Москва, мабуть, недооцінила політичну віддачу, з якою зіткнеться адміністрація Трампа, якщо вона проведе широкомасштабне зближення на тлі гучних розслідувань ФБР і Конгресу про зв'язки з Росією. «Путін, схоже, не розуміє, що повноваження Трампа не такі, як у нього. Обмежувачі і противаги, спеціальні прокурори і розслідування в Конгресі зв'язали руки Трампа, чого не буває з Путіним», - сказав експерт з Росії в Інституті Брукінгса Стівен Пайфер. На прес-конференції в Китаї минулого тижня, коли його запитали, чи розчарований він у Трампі, враховуючи надії на поліпшення відносин, Путін відповів холодно: «Ваше запитання звучить дуже наївно. Він не моя наречена, і я не його наречений. У кожної країни є свої інтереси». Рішення Конгресу США про нові санкції щодо Росії в серпні призвело до того, що Москва звільнила сотні американських службовців у Росії, що, в свою чергу, спонукало США закрити державне консульство РФ в Сан-Франциско. Не на це сподівався російський парламент, який вибухнув оплесками у ніч перемоги Дональда Трампа над Гілларі Клінтон. «Коли росіяни представили цю пропозицію, у них склалося враження, що Трамп зробить те, що він сказав: укладе угоду з Путіним і нормалізує відносини», - сказала Стент. «Це відбиття того, як працює їхня власна система. Якщо Путін хоче щось зробити, Дума згодна, міністерство оборони підпорядковується вимогам. Але в США багато з цих речей не входять у сферу інтересів Білого дому, навіть якщо у вас є президент, який прихильний до вас», - сказала експерт. Високопоставлений чиновник Держдепартаменту визнав, що первинні очікування Москви були нереалістичними. На липневій зустрічі держсекретаря Тіллерсона з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у Гамбурзі Тіллерсон підкреслив, що більш широке зближення неможливо, якщо не буде вжито позитивних дій Росії в Україні. За словами двох американських чиновників, прагнення Москви призначати нові двосторонні зустрічі часом дратувало чиновників Держдепартаменту. Наприклад, на саміті в Манілі в серпні Лавров після двосторонньої зустрічі з Тіллерсоном розповів журналістам, що спеціальний посланник США по Україні Курт Волкер скоро вирушить у Москву, щоб обговорити кризу України. Однак офіційні особи США не погодилися провести зустріч у Росії і зажадали, щоб це сталося в іншому місці. В результаті американці перемогли і зустріч відбулася в столиці Білорусі Мінську. Незважаючи на недавні розчарування, Кремль не відмовився від надій на нормалізацію відносин зі Сполученими Штатами, навіть якщо ще лунають погрози вигнати більше дипломатів і подати в суд на Вашингтон з приводу закриття дипломатичних об'єктів РФ у США. В інтерв'ю два тижні тому новий посол Москви в Вашингтоні Анатолій Антонов процитував березневу пропозицію Путіна Трампу і припустив, що документ все ще лежить на столі. «Ми завжди були зацікавлені в конструктивній взаємодії з Вашингтоном щодо всього двостороннього і міжнародного порядку денному», - сказав Антонов. Але попри те, що Білий дім атакує незліченна кількість проросійських ботів, він до цього часу не здійснив тиск на Пентагон і Державний департамент для протидії російській агресії. За відсутності тиску американська національна бюрократична система не зможе рушити вперед. «У США може не бути бажання повернутися до питання співпраці з огляду на те, що політика Росії щодо України і Сирії не змінилася», - сказав Пайфер. Зрозуміло, чому минулого тижня Путін сказав під час бізнес-форуму, що колишній генеральний директор Exxon Mobil (держсекретар Рекс Тіллерсон. - Ред.) «потрапив в погану компанію». Державний департамент США, в свою чергу, заявляє, що він залишається відкритим для поліпшення зв'язків. «Ми сказали росіянам, що шлях до нормалізації проходить в Україні», - сказав чиновник Держдепартаменту. У підсумку російська березнева пропозиція містила численні зустрічі, терміни яких давно пройшли. Через 5 місяців після того, як пропозиція була подана, Конгрес переважною більшістю ухвалив закон про нові антиросійські санкції.  
Події У Сумах пенсіонерка виявила в квартирі померлого племінника сумку з 350 боєприпасами У Сумах жінка похилого віку принесла в поліцію сумку, в якій містилося 350 боєприпасів, які вона виявила в квартирі померлого племінника. Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на відділ комунікації поліції області. Вчора, 12 вересня, 69-річна пенсіонерка та її брат принесли боєприпаси в Сумське відділення поліції. Як було встановлено, жінка прийшла навести лад у квартирі племінника, який помер наприкінці серпня і, прибираючи в домі, натрапила на небезпечну знахідку. «З розповіді жінчині стало відомо, що її 48-річний племінник проходив службу в зоні проведення бойових дій і, швидше за все, привіз додому боєприпаси саме звідти. При огляді сумки поліцейські вилучили 248 автоматних патронів калібру 5,45 мм, 84 патрони калібру 7,62 мм, а також 14 набоїв калібру 14,5 мм, два снаряди до автоматичних гранат, порох, запал до гранати і гранату», - сказано в повідомленні. За даними начальника Сумського відділу поліції Павла Карабути, жінка, яка передала добровільно боєприпаси в поліцію, відповідно до ст. 263 ч.3 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України звільняється від кримінальної відповідальності.
Суспільство Випадково: Республіканський сенатор лайкнув порно-відео в Twitter В понеділок увечері користувачі соціальної мережі Twitter почали писати про те, що останнім лайком на сторінці республіканського сенатора Теда Круза було порнографічне відео. 2-хвилинний порно-ролик був опублікований на сторінці під назвою Sexuall Posts, повідомляє The BuzzFeed. Протягом декількох годин лайк Круза був видалений. У вівторок вранці старший радник Круза Кетрін Фрейзер повідомила, що «образливий твіт, опублікований на обліковому записі @tedcruz був видалений співробітниками офісу і про нього повідомили команді підтримки Twitter». Пізніше у вівторок сам Тед Круз заявив журналістам: «У моїй команді є люди, які мають доступ до облікового запису, і, здається, хтось випадково натиснув на кнопку». Він зазначив, що це «кадрове питання» і його команда «розбирається з ним». Інтернет швидко звернув увагу і висловив шок, що консервативний республіканець з Техасу - чи хтось з доступом до його офіційній сторінці в Twitter - мабуть, дивився порно-ролик. Відповіді в соціальній мережі були переважно комічні. «Цікаво, яке виправдання вибере Тед Круз? Зламали? Випадковість? Складно тримати телефон «другий» рукою?». «Будь ласка, не змушуйте мене думати про переваги Теда Круза в порно». Навіть колишній однокурсник Круза по коледжу висловився щодо цього: «А тепер уявіть, як Тед займається тим же на нижній полиці двох'ярусного ліжка». Популярний американський актор Зак Брафф написав: «Тед Круз скаже, що це витівки негідника - штатного співробітника, але...». Акаунт Sexuall Posts також відреагував на новину: «Спасибі за перегляд, Теде! Голосуйте за нас у 2020 році».
Події У Луцьку молода жінка загинула у несправному ліфті У Луцьку ввечері 12 вересня на проспекті Молоді, 19а в несправному ліфті загинула молода жінка, сиротою залишилася 7-річна дитина, повідомив на своїй сторінці в Facebook депутат, радник міського голови Ігор Поліщук. За його інформацією, ліфт затиснув тіло молодої жінки між дверима і шахтою між 2-м і 3-м поверхами, жінка отримала смертельні травми. Щоб визволити жінку, рятувальникам довелося застосувати спеціальний гідравлічний інструмент. Поліція міста відкрила кримінальне провадження за статтею службова недбалість. Мешканці будинку запевнили правоохоронців, що ліфт два тижні як капітально відремонтували. Разом з тим керівництво підприємства, що обслуговує ліфт, стверджує, що комісія перед прийомом в експлуатацію жодних зауважень не зробила. Однак пізніше з'ясувалося, що співробітник ТОВ «Волиньліфт» увімкнув ліфт без висновку експерта, який є обов'язковим після капремонту. Причини несправності ліфта встановлюватиме експертиза. «Зараз скликається нарада для вирішення питання про проведення позапланової перевірки ліфтів у житлових будинках міста. Висловлюємо щирі співчуття батькам і родині загиблої», - написав Поліщук.
Політика Кабмін вніс зміни в порядок отримання субсидій Кабмін вніс зміни у порядок отримання субсидій і продовжив термін до 1 листопада на отримання компенсацій. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр соціальної політики і праці Андрій Рева, передає кореспондент АСН. «Ми пропонуємо проект постанови Кабінету міністрів про внесення змін до постанови про порядок призначення та надання населенню субсидій», - заявив він. Насамперед зміни до постанови передбачають продовження термінів оформлення заяв населенням на отримання компенсації із заощаджених субсидій. «До нас надходили заяви громадян, що з об'єктивних причин не всі змогли подати такі заяви до 1 вересня. Тому ми пропонуємо продовжити цей термін до 1 листопада поточного року і дати можливість нашим громадянам реалізувати таке право», - сказав він. По-друге, зміни передбачають, що в разі подання позовів до суду громадянами, які не згодні з сумами заборгованості по ЖКП, "ми не беремо до уваги суму заборгованості і все одно перепризначуємо їм субсидію", - підкреслив він.
Політика Союз журналістів запросив росіян повчити українських патріотів "правильно" висвітлювати війну У Миколаєві 15 вересня голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко разом з російськими «колегами» проведе «регіональну дискусію», в ході якої обговорять теми свободи слова та плюралізму думок під час війни. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Дмитро Тимчук. «Як випливає з порядку денного, будуть чихвостити патріотичні українські ЗМІ, що закликають давати відсіч агресору. Адже це «пропаганда війни», а де ж «плюралізм» (тобто, наприклад, право називати ЗСУ «карателями» і «катами мирного Донбасу»)? »- написав Тимчук. Він підкреслив, що на «дискусію» запрошена Надія Ажгіхіна, яка довгий час була секретарем Союзу журналістів Росії, а в 2014-2015 була російським координатором «діалогу російських і українських професійних журналістських організацій» під егідою представника з питань свободи ЗМІ ОБСЄ.
Політика У Мін'юсті заявили про відсутність підстав для екстрадиції Саакашвілі У Мін'юсті України повідомили про відсутність підстав для екстрадиції колишнього губернатора Одеської ОДА Михайла Саакашвілі в Грузію. Про це повідомляє заступник глави Мін'юсту Денис Чернишов, передає 112 Україна. За словами Чернишова, підстав для видворення Михеїла Саакашвілі з України зараз немає, так як у Грузії йому не винесено обвинувальний вирок. «Нічого в Україні не відбулося, крім переходу Саакашвілі через держкордон. Ті документи, які прийшли до нас і в Генеральну прокуратуру щодо Михеїла Саакашвілі, свідчать про те, що в Грузії розглядаються кримінальні справи стосовно нього. Це ще не новий етап у проведенні екстрадиції і в цьому етапі Мін'юст України не бере участі. Якби Саакашвілі був засуджений у Грузії за статтями, які Пєтухов назвав у своїй конференції, тоді б це була часткова прерогатива Міністерства», - зазначив він.
Політика оформление ленты  Народний артист України заявив, що "України і українців не існує" Російський режисер і заступник голови комітету Держдуми РФ з культури, який провів все дитинство і юність в Україні, в Києві, заявив на російському телеканалі про те, що "такої країни, як Україна, не існує, а українці завжди були південною гілкою російського народу". Також він висловив думку, що рано чи пізно наша країна приєднається до Росії. Таку заяву режисер озвучив в ефірі ток-шоу «Время покажет», коли ведучий попросив його прокоментувати відео прориву Михеїла Саакашвілі через український кордон. Бортко заявив, йому подобається побачене, так як це свідчить про деградацію влади в Україні, заявивши, що одержує задоволення від перегляду. «Це все мені дуже подобається. Я до цього ставлюся дуже добре з однієї простої причини: чим більше буде ось такого в Україні, тим швидше вона повернеться в свою гавань, у нашу сім'ю», - впевнений Бортко. Нагадаємо, цей режисер, крім всіх російських регалій, у 2003 році отримав ще й звання Народний артист України. Його батько - Володимир Бортко-старший носив звання Заслуженого діяча мистецтв УРСР (спіч Бортко на відео: з 7:55 хв).
Події оформление ленты  На Одещині вандали спалили стенд меморіалу воїнам АТО і героям Небесної сотні У районному центрі Ананьїв в Одеській області у ніч на середу, 13 вересня, невідомі підпалили стенд меморіалу воїнам АТО і героям Небесної сотні. Про це інформує агентство Траса Е-95. Як зазначається, недавно встановлений активістами меморіал розташований у самому центрі міста, на площі, яка примикає до будівлі міськради і просто навпроти райвідділу поліції. За словами правоохоронців, підпал стався близько 2:30. Зловмисники при цьому заздалегідь витягли і підпалили гумові покришки, що лежали за стендом. «Влада міста назвала подію актом політичного вандалізму. Громадські працівники відзначають, що це не перша наруга над меморіалом. Раніше його вже обливали фарбою, вандалів так і не змогли знайти. Представники місцевого осередку «Автомайдану» обіцяють покарати злочинців і оголосили винагороду за інформацію про осіб, причетних до інциденту», - передає видання.
Суспільство Російську соцмережу заборонили в Індії через суїцидальну гру «Синій кит» Російську соцмережу «ВКонтакте» частково закрили в Індії у зв'язку із загрозою життю дітей, які грають в суїцидальну гру «Синій кит». Про це повідомляє Times of India. Індійські чиновники зараз з'ясовують, скільки людей використовують «ВКонтакте» для гри в «Синій кит». Тепер при спробі зайти на сайт російської соцмережі користувачі бачать повідомлення, чому влада країни її заблокувала. Нагадаємо, в лютому 2017 року про гру «Синій кит» стало відомо в Україні. У департаменті кіберполіції Національної поліції України попередили, що в ряді спільнот дітей доводять до самогубства. Фанати таких спільнот називали себе китами, так як ці тварини асоціюються у них зі свободою. З травня набрав чинності указ президента, яким Україна ввела санкції щодо російських інтернет-компаній, таких як Mail.ru Group, «Яндекс», «ВКонтакте» і «Одноклассники».
Суспільство Бабине літо триває: в Україні завтра буде сухо і тепло У четвер, 14 вересня, в Україні вдень ​​буде сухо і тепло, а вночі і вранці прохолодно. Про це повідомив український Гідрометцентр. Синоптики відзначають, що опадів не буде, вітер південно-західний, 5-12 м/с, в західних областях місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 9-14°С, вдень 21-26°С, в південній частині вночі 12-17°С, вдень 24-29°С. У Києві також не передбачається дощу, температура вночі 11-13°С, вдень 23-25 ​°С. У цей день найвища температура в Києві була в 1903 році - 30,8°С, а найнижча вночі 2,8°С в 1929 році. Уже 15 вересня буде мінлива хмарність, без опадів, проте в Карпатах і Прикарпатті пройде невеликий дощ. Температура вночі 10-15°С, на узбережжі морів до 19°С; вдень у західних і північних областях 19-24°С, на решті території 25-30°С. У Києві 15 вересня без опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 12-14°С, вдень 21-23°С.
Суспільство оформление ленты  Суд послав "художника", який залив перехід чорною фарбою, на виправні роботи Правоохоронці Києва затримали 29-річного киянина за те, що він розмалював стіни підземного переходу на Повітрофлотському проспекті. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Києва. Молодик на початку вересня розмалював стіни підземного переходу. На пошуки вандала поліції знадобилося кілька днів. Вони розшукали 29-річного місцевого жителя, який не став заперечувати причетність до правопорушення. За словами хлопця, він вночі взяв чорну фарбу, валик, спрей і пензлик і пішов у підземний перехід. Спочатку парубок намалював букви, а потім залишок фарби вилив на стіну. Поліції він повідомив, що з дитинства захоплюється графіті. Своє хобі він популяризує в соцмережах, викладаючи фотографії «творчості». Суд призначив молодику 60 годин громадських робіт.
Кримінал У США подав у відставку мер міста, замішаний у секс-скандалі з хлопчиками Мер американського міста Сіетл, столиці штату Вашингтон, Ед Мюррей оголосив у вівторок, що подає у відставку після того, як двоюрідний брат звинуватив його в сексуальному домаганні, повідомляє The BuzzFeed News. Мюррей, демократ і перший відкритий гей - мер міста, мав пробути на посаді мера до 31 грудня 2017 року. Його двоюрідний брат Джозеф Даєр став п'ятою людиною, яка заявила про сексуальне насильство з боку Мюррея. Він сказав, що «Мюррей примушував його до занять сексом протягом року, коли йому було 13 років». Мюррей заявив, що Даєр намагається зганьбити його ім'я в зв'язку з недавнім сімейним розколом. «Багато років всередині нашої сім'ї відбуваються скандали», - розповів мер в інтерв'ю. Тим не менш він вирішив піти у відставку, тому що «важливо, щоб особисті проблеми не впливали на здатність нашого міського уряду вести громадські справи». У квітні суд звинуватив 62-річного демократа в сексуальній нарузі над проблемним 15-річним хлопчиком у 1980 роках. У скарзі чоловік, якому зараз 46 років, сказав, що Мюррей займався з ним сексом в обмін на невеликі суми грошей і принаймні один раз підліток бачив ще одного явно неповнолітнього хлопчика в квартирі Мюррея. З тих пір, ще троє інших чоловіків зробили подібні заяви. Джефф Сімпсон сказав, що Мюррей поглумився над ним у підлітковому віці, коли він був його прийомним сином. Інший чоловік сказав, що Мюррей платив йому за секс, коли той був наркоманом і бездомним підлітком. Мюррей неодноразово і рішуче заперечував усі звинувачення. Він перебував на державній службі понад два десятиліття, перш ніж стати мером.
Події оформление ленты  Під Херсоном бачили бойовий вертоліт Росії, у ЗСУ все заперечують У селі Павлівка Херсонської області, яке розташоване за 10 км від кордону окупованого росіянами Криму, місцеві жителі зняли ролик польоту російського бойового вертольота Ка-52. Відео було оприлюднено ще 5 вересня. На відео видно розвідувально-ударний вертоліт нового покоління Ка-52 «Алігатор», який незаконно пролетів над територією України. Разом з тим у ЗСУ інформацію про політ російських військових над українським селом заперечують. «За даними оперативно-чергової групи Повітряних Сил, інформація про перетин вертольотом Ка-52 кордону на території Херсонської області не підтверджується», - заявив начальник прес-центру командування ПС ЗСУ Роман Юрчило телеканалу «2+2». Однак голова Чаплинської райдержадміністрації Херсонської області Олександр Бурейко у соцмережах підтвердив, що російський вертоліт дійсно літав над Україною. «Ситуація мала місце бути (перевірений і підтверджений факт) в селі Павлівка Чаплинського району Херсонської області влітку поточного року. Ворожий гелікоптер вийшов з балки на кримському узбережжі на вузькій ділянці Сиваша між півостровом і континентальною Україною», - написав він.
Суспільство оформление ленты  Спортсмена, який розгорнув в «ЛНР» прапор України, кинули в "підвал" Майстра спорту з поліатлону Віктора Степаненка, який публічно розгорнув український прапор, у так званій «ЛНР» кинули в «підвал» і змусили «каятися». Про це повідомляють «Факти». Степаненко розгорнув прапор України в окупованому Стаханові, він також порвав грамоту «ЛНР». Після цього з'явилося відео, на якому спортсмен заявляє, що вчинок він скоїв за вказівкою Служби безпеки України. «На початку серпня цього року мені запропонували виконати одне доручення, яке, як стверджувалося, мені нічого не коштуватиме... Мовляв, дурниця. Але потім почали тиснути: якщо не виконаєш, то мамі твоїй буде недобре, постався до цього доручення серйозно, ти ж і твої учні, мовляв, виступали за збірну України. Потрібно вийти на змагання з українським прапором», - розповів Степаненко. Нагадаємо, раніше користувачі соцмереж писали, що після «підвалу» ніхто не здивується, якщо Степаненко «візьме на себе вбивство Кеннеді».
Економіка «Одеський припортовий завод» спробують приватизувати втретє Кабмін затвердив фінансовий план для АТ «Одеський припортовий завод» на 2017 рік для третього етапу приватизації. Рішення ухвалено під час засідання уряду, передає кореспондент АСН. «Є пропозиція підтримати рішення... Я думаю, нам просто потрібно ефективно провести підготовку до приватизаційного процесу, а не так, як це було зроблено двічі. Я вважаю, що двічі ФДМ нас завів у глухий кут у приватизаційному процесі», - заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. У свою чергу, перший віце-прем'єр Степан Кубів додав, що скоригований фінплан передбачає проведення інвентаризації ОПЗ. При цьому перший заступник голови фонду держмайна Дмитро Парфененко підкреслив, що фінплан ВАТ «Одеський припортовий завод» на 2017 рік скоректований з урахуванням того, що «зараз завод не працює на повну потужність і в режимі переробки давальницької сировини». «На нашу думку, фінплан максимально збалансований», - сказав він. Також Парфененко запевнив, що в третій раз процес приватизації ОПЗ «буде успішним».
Кримінал оформление ленты  Азербайджанець у Дніпрі організував секс-тури для іноземців У Дніпрі громадянин Азербайджану організував міжнародний канал секс-туризму. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Дніпропетровської області. Правоохоронці з'ясували, що організатор «туризму» - громадянин Азербайджану 1991 року народження, у якого була постійна посвідка на проживання в Україні. «Під вигаданими приводами, як то наукові конференції, зустрічі в рамках міжнародного співробітництва або обміну досвідом, іноземці прилітали в Україну. Їх зустрічали в аеропортах Запоріжжя або Харкова і перевозили в Дніпро. На місці «вчених» розселяли в готельно-ресторанних комплексах міста і знайомили з «програмою» перебування», - повідомили в поліції. Дівчат іноземцям привозили за місцем поселення, могли привезти різних на вибір. Деякі туристи навіть включали у свій стислий графік перебування екскурсію містом з обраним гідом. Вартість туру становила кілька тисяч доларів США, іноземці перебували у місті чотири дні - з четверга по неділю. У «бізнес» були залучені близько 30 дівчат віком від 18 до 25 років. Сума, яку платили дівчатам, - до 3,5 тисячі гривень, з цих грошей тисячу забирав організатор. Правоохоронці зазначають, що всі «туристи» були досить заможними людьми. У себе на батьківщині вони зазвичай мають сім'ї, а в Україну приїжджали «відпочити» на вихідні. Організатора затримали в ніч з 8 на 9 вересня. Йому повідомлено про підозру за ст. 302 КК (звідництво) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 5 років.
Політика Депутати Австрії вимагають, щоб діти мігрантів знали німецьку мову Консервативна «Народна партія» Австрії хоче, щоб діти мігрантів, які не володіють німецькою мовою на «достатньому рівні», проходили обов'язкові мовні курси. Лідер партії Себастьян Курц заявив у середу, що тільки за цієї умови їм повинно бути дозволено відвідувати школу, повідомляє Reuters. За останні два роки в Австрію прибули десятки тисяч мігрантів з країн Близького Сходу, Афганістану і Африки. Їхня інтеграція стала важливою політичною темою, і Курц, чия партія входить у правлячу коаліцію з соціал-демократами, завоював популярність завдяки своїй жорсткій позиції щодо іммігрантів. Хоча його пропозиція нібито поширюється на всіх дітей, громадські дебати зосереджені навколо дітей мігрантів, більшість з яких зараз відвідують класи в залежності від віку. Вони відвідують окремі мовні уроки, але вчителі кажуть, що цього недостатньо для їхньої інтеграції в шкільну програму. Курц представив нову освітню програму на прес-конференції в Зальцбурзі в середу, 13 вересня. Партія активно готується до майбутніх парламентських виборів, які пройдуть в Австрії 15 жовтня 2017 року.
Суспільство Росіянин змінив прізвище на «Трамп», щоб не платити мільйонний борг Житель Пермі змінив своє прізвище на «Трамп» для того, щоб не платити борги. Про це повідомили в місцевому управлінні Федеральної служби судових приставів, передає "Комсомольская правда". За даними правоохоронців країни-агресора, у 48-річного росіянина було кілька паспортів з різними іменами і прізвищами. Завдяки підробленим документам він переховувався від кредиторів. Однак боржника в автомобілі зупинив інспектор ДПС для перевірки документів. Цієї миті і з'ясувалося, що у чоловіка є кілька документів. Посвідчення водія значилося в базі даних як загублене. Після цього з'ясувалося, що з 2004 року росіянин 8 разів міняв паспорт. Під різними прізвищами він заборгував близько 1,5 млн рублів. На автомобіль чоловіка було накладено арешт, ще один автомобіль був переданий на зберігання представникові кредитної організації.
Кримінал оформление ленты  Подружжя з США втратило батьківські права через розіграші на YouTube Подружжя зі штату Меріленд, США, яке створило канал на YouTube під назвою DaddyOFive, було засуджене до п'яти років умовного ув'язнення за звинуваченням у жорстокому поводженні з дітьми. Подружжя записувало відео, на яких морально і фізично знущалося над своїми дітьми заради збільшення кількості передплатників, повідомляє The BuzzFeed News. Майклу і Гізер Мартін було висунуто звинувачення у двох випадках жорстокого поводження з дітьми. Їхні відео викликали обурення в соціальній мережі і саме користувачі неодноразово подавали скарги на горе-батьків. Згідно з угодою між адвокатом підсудних і прокурором штату Меріленд, Мартіни визнали особливий вид провини, який називається «визнання Елфорда». Це угода, за якої підсудний не обов'язково визнає, що скоїв нелегальні дії, але згоден з тим, що у держави є достатньо доказів для його звинувачення в майбутньому. У травні подружжя втратило опіку над Коді і Еммою, які є біологічними дітьми Майкла Мартіна і прийомними дітьми Гізер Мартін. Мартіні не дозволяється зв'язуватися з Коді і Еммою, також їм заборонено публікувати відеоролики за участю дітей у соціальних мережах. Коді, наймолодша дитина в сім'ї, часто був жертвою «розіграшів» своїх батьків. У тепер видаленому відео у Коді був приступ істерики, коли його мачуха Гзер брехливо звинуватила хлопчика в тому, що він розлив чорнило на килимі у своїй спальні. На відео Гізер називала його брехуном і вигукувала непристойні слова на адресу 10-річного хлопчика. На іншому відео Майкл, батько хлопчика, штовхнув його в книжкову шафу, після чого у Коді пішла кров носом. Троє інших дітей подружжя, які є біологічними синами Гізер Мартін, не фігурували у кримінальній справі, так як психологічна оцінка їхнього стану показала, що вони не постраждали від розіграшів.
Події У Москві триває масова евакуація через «мінування» вокзалів і торгових центрів У Москві проходить масова евакуація людей після дзвінка про «замінування» щонайменше 8 об'єктів інфраструктури міста - 4 торгових центрів, трьох вокзалів і ВНЗ. Про це повідомляє ТАСС. Як повідомило джерело в екстрених службах Москви, про загрозу вибуху повідомили на Київському, Казанському та Ленінградському вокзалах. Крім того, людей евакуюють з торгових центрів «Метрополіс», «Афімолл сіті» і «Город», а також з МДМУ ім. Сеченова. Також екстрені служби перевіряють інформацію про загрозу вибуху в ТЦ «Щелково». Нагадаємо, з 10 вересня у семи великих містах Росії проходила масова евакуація шкіл, кінотеатрів, вокзалів і адміністративних будівель. Правоохоронцям надходили десятки дзвінків від анонімів, які повідомляли про бомби. Зокрема, евакуація проводилася в Уфі, Челябінську, Владивостоку, Омську, Магадані, Пермі, Брянську, Ставрополі, Новосибірську і Красноярську. Пізніше джерело в силових структурах РФ заявило, що телефонні дзвінки в регіони РФ з погрозами про «замінування» надходили нібито з території України.
Суспільство Прийшла до тями жінка, яка постраждала під час вибуху автомобіля Тимура Махаурі в Києві Постраждала під час вибуху автомобіля в центрі Києві модель Наталія Целовальникова прийшла до тями, але говорити поки не може. Про це повідомив її колишній чоловік Сергій Кошель, передає ТСН.   «Вона ніби як отямилася ще вчора (11 вересня. - Ред.). Може, і раніше. Я не знаю. Я не контролюю цих деталей», - розповів чоловік. Він уточнив, що у Наталії - 30-40% опіків тіла. Кошель також уточнив, що 90% людей помирають після таких травм, проте його колишня дружина вижила. До сих пір залишається загроза втрати зору і ампутації ноги. «Я сьогодні з дитиною був всю ніч. Там займалася теща. Вона зі мною постійно на зв'язку і повністю мене консультує щодо процесів, що відбуваються. Зараз стоїть завдання врятувати всі органи, які на межі або ампутації, або якихось дефектів», - додав чоловік. Кошель також уточнив, що можливе переведення Наталії на лікування Ізраїль. Нагадаємо, жінкою, яка отримали серйозні травми під час вибуху автомобіля в центрі Києва 8 вересня, виявилася уродженка Донецька Наталія Целовальникова. Вона разом з дочкою перебувала в авто загиблого бійця батальйону ім. Шейха Мансура, громадянина Грузії Тимура Махаурі.
Політика Саакашвілі перекрутив слова Курта Волкера - Адміністрація Президента Екс-президент Грузії, екс-голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі перекрутив слова спеціального представника США по Україні Курта Волкера щодо «прориву» держкордону в пункті пропуску «Шегині». Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив завідувач відділу Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко. Чиновник написав, що, за версією Саакашвілі, Волкер заявив: «Якщо Україна хоче будувати правову державу, Михайлу Саакашвілі потрібно дати можливість відстояти своє громадянство в суді. Порошенко слід менш драматично підходити до Саакашвілі і зайнятися питаннями поліпшення управління країною і боротьбою з корупцією». Разом з тим Горковенко зазначив, що заява Волкера звучала не так категорично, мало того, прізвище президента України не згадувалося. «Україна - правова держава. Хтось, на зразок колишнього президента Саакашвілі, має право на розслідування своєї справи в українських судах. Сподіваюся, що люди знизять градус ескалації цієї політичної драми і сфокусуються на юридичних аспектах. Україна зараз дійсно підсилює свої демократичні інститути, бореться з корупцією і проводить економічні реформи. Україна справді має стати сильною країною - в демократичному та економічному сенсі - щоб вона могла протистояти агресії, яку вона зазнала з боку Росії і стати успішною країною в майбутньому», - насправді зазначив Волкер. Нагадаємо, 10 вересня Саакашвілі «прорвався» через польський кордон в Україну через пункт пропуску «Шегині». Натовп прихильників допомагала політику потрапити в Україну. Коментуючи ці дії, Порошенко сказав, що Саакашвілі вчинив злочин. 12 вересня Саакашвілі вручили адміністративний протокол про порушення порядку перетину держкордону.
Політика оформление ленты  З'явилося відео обшуків СБУ у однопартійців Тимошенко Служба безпеки України провела слідчі дії в будинку голови Київської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Костянтина Бондарєва. Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська. «Проводяться слідчі дії в рамках кримінального провадження за ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство)», - повідомила Гітлянська, передає Інтерфакс-Україна. У свою чергу в прес-службі «Батьківщини» заявили, що близько 30 осіб у камуфляжній формі з нашивками СБУ увійшли в будинок Бондарєва під Вишгородом в Київській області. У партії стверджують, що слідчі дії проводяться без присутності адвокатів. Крім того, прес-служба «Батьківщини» повідомила, що співробітники військової прокуратури проводять обшук у квартирі члена фракції «Батьківщина» в Київраді Олександра Березнікова. Разом з тим в прес-службі Генпрокуратури розповіли, що Головна військова прокуратура спільно з СБУ проводить слідчі дії в рамках розслідування діяльності так званих «податкових майданчиків» або «програмних підприємств». Один з обшуків пройшов у квартирі депутата Київради. «Один з обшуків пройшов у квартирі депутата Київради. Ця слідча дія ніяк не пов'язане з його депутатською або політичною діяльністю», - уточнили в ГПУ. Прокуратура відпрацьовує дії так званих конвертаційно-транзитних центрів, які входили до складу злочинної організації. Саме в ході відпрацювання діяльності такого центру, який діяв у межах одного з регіонів країни, пройшли обшуки за місцями можливого зберігання документів, речових доказів та іншого майна, яке використовувалося центром у незаконній діяльності. Нагадаємо, 24 травня правоохоронці проводили в 15 областях України операцію щодо колишніх керівників обласних управлінь Міністерства доходів і зборів, причетних до організації функціонування т.зв. «податкових майданчиків», пов'язаних з екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком. Того дня затримали 23 колишніх представників податкових адміністрацій в областях.
Економіка оформление ленты  АМКУ без пояснення причин прибрав з сайту важливе звернення до Кабміну щодо вартості газу Антимонопольний комітет України прибрав зі свого сайту інформацію щодо рекомендацій з формування вартості газу для населення. Як повідомили в прес-службі комітету, таке доручення було дано керівництвом без пояснення причин. Там уточнили, що рішення, яке зникло з сайту, чинне і не було скасовано. Доцільність таких дій залишається незрозумілою, тому що всі великі інформаційні видання встигли передрукувати ці матеріали. Зокрема, в рекомендаціях АМКУ пропонує Кабінету міністрів розглянути можливість зміни методики визначення ціни на газ для населення, прив'язавши її до вартості видобутого всередині країни пальног, повідомляє Інтерфакс-Україна. "Розглянути можливість... визначення ціни природного газу на рівні середнього значення його вартості у газодобувних підприємств України без додаткових транспортних витрат до західного кордону України і тарифу на вхід у ГТС України на обсяги газу, видобутого в Україні", - сказано в повідомленні. Також Антимонопольний комітет звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, щоб він доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості якомога швидше виконати вимоги постанови Кабміну №187 і оприлюднити на своєму сайті інформацію про ціну природного газу. Така рекомендація пов'язана з тим, що, за інформацією АМКУ, НАК "Нафтогаз України" розсилає виробникам тепла проекти договорів на поставку газу в наступному опалювальному сезоні, в яких вказана вартість блакитного пального станом на 1 квітня 2017 року. Це, на думку комітету, може як обмежувати права теплопостачальних компаній, так і призвести до збільшення тарифів для кінцевих споживачів. Крім цього, АМКУ також пропонує внести зміни до нормативної бази з тим, щоб виробники теплової енергії змогли закуповувати газ у альтернативних "Нафтогазу України" постачальників. Нагадаємо, що, згідно з постановою Кабміну №187, Міністерство енергетики та вугільної промисловості до 1 липня мало розрахувати і офіційно оприлюднити на своєму сайті ціну на газ на період з 1 жовтня 2017 по 1 квітня 2018 року. Але до цього часу ця вимога не виконана.
Політика У Польщі скандал навколо міністра оборони: він міг співпрацювати з Росією У Польщі закликають усунути від влади міністра оборони Антонія Мацеревича через інформацію про його можливу співпрацю з російськими військовими розвідувальними структурами. З такими вимогами виступила опозиційна польська партія Громадянська платформа, передає Інтерфакс-Україна. Опозиціонери закликали прем'єр-міністра Беату Шидло тимчасово відсторонити Мацеревича. Як зазначила представник партії Божена Камінська, в польському Сеймі «надзвичайно стурбовані» інформацією про можливі зв'язки Мацеревича з Росією. Ця інформація була опублікована в книзі польського журналіста Томаша Пятека, що займається розслідуваннями. Журналіст уточнив, що нинішній міністр оборони нібито мав зв'язки зы співробітником розвідслужб ще в радянські часи. У партії вважають, якщо інформація Пятека відповідає дійсності, то Мацеревича потрібно терміново прибрати з поста міністра.
Політика оформление ленты  ГПУ вручила Лавриновичу копію клопотання про арешт, яке розгляне суд Колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу під час допиту в Генпрокуратурі 13 вересня вручили клопотання про арешт. Про це Лавринович повідомив журналістам після допиту, передає телеканал «112 Україна». Клопотання буде розглядати Печерський районний суд Києва. За словами екс-міністра, йому вручили копію клопотання. «Це означає, що завтра в Печерському райсуді Києва буде це клопотання, суд розгляне, коли, в який день буде це питання поставлено на розгляд, і в суді буде розглядатися доказовість того, що слідчі і прокурори хочуть довести», - повідомив він. За словами Лавриновича, іншого запобіжного заходу, крім арешту, за цією статтею не передбачено. Водночас колишній чиновник не має наміру залишати Україну. «Якби у мене була така думка, я б уже тисячу разів це зробив. Не раз мені пропонували це зробити. Я це не зробив і, зрозуміло, не зроблю », - додав він. Нагадаємо, 6 вересня ГПУ повідомила Лавриновичу про підозру в захопленні влади за допомогою незаконного повернення Конституції 1996 року в 2010 році. Повідомлення було направлено за місцем проживання. Його, як і екс-президента Віктора Януковича, підозрюють у захопленні влади, зокрема шляхом вжиття заходів щодо незаконної, без рішення Верховної Ради, зміни чинної Конституції шляхом внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції в редакції 1996 року і його офіційного опублікування.
Закон і Право У законопроекті про Пенсійну реформу до другого читання з'явилися важливі поправки Минулого тижня Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув 2151 поправку до законопроекту про пенсійну реформу. Більшість з них було відхилено і лише кілька внесли на розгляд до другого читання. Зокрема депутати схвалили норму, яка надає можливість виходу на пенсію в будь-якому віці при наявності 40-річного стажу роботи, а для артистів - 20-річного. Однак така норма з'явиться лише з 1 січня 2028 року. Крім того, в законопроект було внесено поправку, згідно з якою час, проведений у декреті, буде зараховуватися до загального страхового стажу. Спочатку уряд виключило цю норму з документа. А це означало б, що після виходу з декрету жінці довелося б додатково працювати ще максимум три роки (максимальний термін перебування в декреті), щоб мати право на пенсію за віком. Також була врахована поправка, яка дозволяє фізособам-підприємцям зараховувати до страхового стажу період з 1998 до 2000 року, оскільки в ці роки ще не було персонального реєстру платників внесків до Пенсійного фонду. Якщо протягом цих двох років люда була зареєстрована підприємцем, цього буде достатньо, щоб зарахувати роки до страхового стажу. Ще одна поправка зобов'язує уряд розробити комплексний законопроект, який дозволить вже з 1 січня 2019 року ввести в країні накопичувальний рівень пенсійної системи. Очікується, що законопроект про пенсійну реформу буде винесено на розгляд у другому читанні до кінця вересня.
Суспільство оформление ленты  9 зворушливих історій про ураган "Ірма", які змусять вас розплакатися Ураган «Ірма» зруйнував американські штати Флорида і Південна Кароліна, принісши з собою повені та залишивши мільйони людей без найбільш необхідного. У цей важкий час люди, однак, виявилися здатні виявляти любов і доброту і їхні вчинки підкорювали серця всього світу. The BuzzFeed описав найбільш зворушливі моменти людяності. - Ось група людей рятує дельфіна, якого викинуло на берег хвилями, на острові Марко. WATCH: @KerryNBC and a team of others rescued a second dolphin that washed ashore in Marco Island, Florida, after #Irma pic.twitter.com/r2RkoOwePS — TODAY (@TODAYshow) 11 вересня 2017 р. - Неймовірно зворушливий кадр, як офіцер Кеннет Сомма тримає за лапу свого партнера К-9 Едді. Цю світлину було зроблено після того, як вони закінчили зміну в самий розпал «Ірми». - Цей шериф допоміг заспокоїти нерви жінці в укритті за допомогою пісні і танців. «В одному з укриттів у нас був шериф Фроліх, він помітив дуже милу пані, яка потребувала підтримки в розпал шторму», - написало управління шерифа округу Оцеола, Флорида, на Facebook. - Рамон Сантьяго віддав свій генератор пані на ім'я Пам Брекке, батько якої підключений до кисневого балона і вона була в сльозах через те, що їй не вистачило генераторів у магазині. Співробітники Музею природної історії Флориди обережно ловили метеликів, щоб вони були в безпеці, поки на вулиці вирував ураган. Актриса Крістен Белл, за словами актора Джоша Гада, «буквально врятувала» його сім'ю. Після того, як батьки Гада опинилися в районі, зв'язок з яким було втрачено, Белл поселила їх, а також його братів, невістку, племінницю і племінника в готель, де жила сама. «Спасибі, Крістен, ти дійсно ангел, посланий з небес», - написав Гад на своїй сторінці в Instagram. - Мати з Овенсвілла, штат Міссурі, пожертвувала більше 28 літрів власного грудного молока. У Даніель Палмер було зайве грудне молоко, яке вона тримала в морозилці через особливий медичний стан свого сина. Вона вирішила направити його матерям, які втратили свої запаси через ураган. - Закохана пара, що служить у ВПС Національної гвардії, яка вирішила скасувати свої весільні плани і одружитися просто під час рятувальних робіт у Флориді. «Служба перш за все», - розповів наречений телеканалу Fox News. Hurricane Irma: Air National Guard couple gets married in fatigues https://t.co/9bfVqAkcsZ pic.twitter.com/GIrP2MdkEi — Fox News (@FoxNews) 12 вересня 2017 р. - Сестра Маргарет Енн взяла в руки бензопилу, щоб розпиляти гілки, що заважали руху на дорозі. «Ми вчимо наших учнів робити все можливе для допомоги іншим, і це була ситуація, в якій я могла щось зробити». of Sister Margaret Ann in action. Thank you to all of our neighbors that are working together to get through this! We are #MiamiDadeStrong pic.twitter.com/5tG6nzk7Ye — Miami-Dade Police (@MiamiDadePD) 12 вересня 2017 р.
Дозвілля оформление ленты  Вони приборкали "Ірму". Фото гарячих американських рятувальників схвилювало мільйони американок Фото красенів-рятувальників "підірвали" інтернет. Слідом за ураганом "Ірма" Флориду захопила група рятувальників. У переносному сенсі, звичайно, адже привабливі молоді хлопці схвилювали уяву всієї жіночої половини інтернету в США, пише The BuzzFeed. Офіцери Нордман, Гемілл і Ренгерінг працюють у поліцейському департаменті Гейнсвілла, штат Флорида, США. Вони надавали допомогу постраждалим після урагану «Ірма». У неділю поліцейський департамент розмістив на Facebook фото трьох офіцерів з підписом «Офіцери Норман, Гемілл і Ренгерінг... частина нічної команди готова до роботи». Ця світлина "підірвала" інтернет. Вона набрала 207 тисяч лайків, 167 тисяч коментарів, і 132 тисячі репостів. Ось деякі, найскромніші коментарі:«Офіцер, у вас є щось, чим можна було б у мене ткнути?» «Ось чому ваша бабуся завжди говорила вам носити чисту спідню білизну - на випадок, якщо потрапите в пригоду».Поліцейський департамент пізніше оновив свій первісний пост, додавши сімейні статуси офіцерів, і написавши кілька відповідей на запитання в пунктах:1. Ми вмираємо від коментарів. Ви насправді змусили нашого шефа червоніти.2. Дружини Нордмана і Гемілла були задоволені, як мільйони жінок божеволіють від їхніх чоловіків.3. Ми можемо підтвердити, що офіцер Ренгерінг (той, що з прекрасним волоссям) НЕ ОДРУЖЕНИЙ.4. З іншого боку, офіцер Ренгерінг поміщається в програму захисту від хижаків, аналогічну Програму захисту свідків, для його безпеки.5. Будь ласка, не дзвоніть у 911 і не викликайте саме цю групу рятувальників.6. Ми випустимо календар з нашими кращими працівниками на обкладинці.   У вівторок департамент поділився новими фотографіями своїх співробітників, включно з найбільш фотогенічним офіцером Гетчерос, який приїжджає на виклик з двома величезними гарматами. Департамент поліції Сарасоти наслідував той же приклад. Їхня пошта отримала більше 3 тисяч репостів, 2,5 тисячі коментарів і 10 тисяч лайків.  

Який вид спорту підходить вам за Знаком Зодіаку
Який вид спорту підходить вам за Знаком Зодіаку
Фізична активність важлива для того, щоб підтримувати організм у тонусі та уникати неприємностей зі здоров'ям ....
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
більше матеріалів




/-1,7049279212952-/ /-pc-/
Top