counter
Архів Повернутись назад 13 Червня 2016
13 Червня
Суспільство Заступник голови ЦВК прибув на допит Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера прибув на допит у спеціалізовану антикорупційну прокуратуру за адресою Ісаакаяна, 17. Про це повідомляє кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). Зокрема, він зазначив, що йому невідомо точно, з чим пов'язано кримінальне провадження, за яким його викликали. «Швидше за все, це стосується «амбарної книги» Партії регіонів», - сказав він. За його словами, він був здивований викликом. «Моя цінність як свідка досить незначна, оскільки про ті обставини від мене навряд чи можна щось дізнатися». На уточнення, чи пов'язує Магера його виклик за кримінальним провадженням як тиск у розрізі кадрових суперечок навколо ЦВК, він відповів: «Я не виключаю, що це кримінальне провадження з'явилося зараз не випадково, в тому числі воно може бути пов'язане і зі змінами в складі ЦВК, і з дуже великим бажанням деяких осіб провести вибори на Донбасі з урахуванням того, що фактор безпеки не вирішений і досі гинуть наші хлопці». Він також підтвердив, що викликаний як свідок.
За кордоном Колишня дружина вбивці, який розстріляв 50 людей у клубі, розповіла про його неврівноваженість Колишня дружина Омара Матіна, який у ніч на 12 червня влаштував стрілянину в гей-клубі Орландо (штат Флорида, США) і вбив 50 людей, розповіла про те, що він був психічно неврівноваженою людиною. Про це повідомляє ВВС. Сітора Юсуф розповіла журналістам, що він бив її і забороняв телефонувати родичам. Вона вийшла заміж за Матіна 2009 року. Розлучилися вони 2011 року, за даними Франс-Прес. Жінка після цього перестала спілкуватися з чоловіком. Вона зазначає, що Матін зловживав стероїдами, відрізнявся гомофобними поглядами і прагнув влаштуватися на роботу в поліцію. Але Сітора повідомила і про те, що ніякої схильності до радикального ісламізму вона тоді за ним не помічала. Як пише агентство Рейтер, Матін майже 10 років пропрацював у найбільшій охоронній організації світу G4S. Там носіння зброї входило в його прямі обов'язки. Зараз з'ясовується, вбивав він людей у клубі з робочої зброї чи з особистої. Нагадаємо, що Матін у ніч на неділю 12 червня, озброєний пістолетом і багатозарядною гвинтівкою армійського зразка, увірвався в гей-клуб «Пульс» і відкрив вогонь по відвідувачах. 50 людей загинули, ще 53 отримали поранення. Сам він був застрелений поліцією.
Політика Холодницький: Голову ЦВК також викликано на допит Назар Холодницький пояснив, чому замість Національного антикорупційного бюро допит заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери проходить у антикорупційній прокуратурі. Про це повідомляє кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Я - один із тих прокурорів, які є процесуальними керівниками в цьому провадженні. Щоб не розпорошувати сили, частина осіб викликається в НАБУ, частина - в антикорупційну прокуратуру», - повідомив він. Він також підтвердив, що справа стосується так званих «амбарних книг» Партії регіонів і Магера викликаний саме в рамках цього провадження. Холодницький закликав не політизувати процес. «Є провадження, яке має розслідуватися. І правоохоронні органи просто роблять свою роботу. Будуть викликатися люди, включно з тими, хто фігурує в амбарних книгах», - сказав він. На уточнююче запитання АСН про те, чи викликано на допит голову ЦВК Михайла Охендовського, він відзначив, що так, викликано. «Всіх буде допитано, думаю, і підозри комусь буде вручено», - сказав Холодницький.
Політика оформление ленты  Затримано ще одного керівника зі злочинної організації Януковича (відео) Правоохоронці затримали керівника окремої структури злочинної організації Віктора Януковича. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. «Затримано керівника окремої структури злочинної організації Януковича «СЄПЕК», - йдеться в повідомленні. Читайте також: Заарештовано екс-заступника міністра у Кабміні Азарова «Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом створення екс-президентом України В. Януковичем злочинної організації з числа вищих посадових осіб органів державної влади та інших, пов'язаних з ними осіб, з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, власності, у сфері господарської діяльності, а також у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг, за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 366 і за іншими статтями КК України», - йдеться в повідомленні. У ГПУ зазначили, що 12 червня під час спроби перетину державного кордону України на території Львівської області в пункті пропуску «Краковець» слідчим Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України спільно з працівниками ЦСО «Альфа» Управління Служби безпеки у Львівській області, групою оперативників ГУ «К» СБУ і співробітниками прикордонної служби пункту пропуску «Краковець» за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 255 КПК України, в порядку ст. 208 КПК України затриманий Андрій Кошель - керівник окремої структури злочинної організації Януковича «СЄПЕК», яка відповідала за привласнення скрапленого газу, нафти та нафтопродуктів, що належить державним підприємствам.
Політика Геращенко попросила ОБСЄ оприлюднити інформацію про порушників перемир'я на Донбасі Українська сторона просить місію ОБСЄ надати інформацію про порушників режиму тиші на Донбасі. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко. «Ми наполягаємо на тому, щоб Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, яка взаємодіє зі Спеціальним центром координації та контролю за припиненням вогню, повідомляла дані не тільки про кількість порушень, а й про те, хто є цим порушником. Я просила представників ОБСЄ, які беруть участь у мінських переговорах, щоб 15 червня на чергових переговорах у Мінську вони оприлюднили цю інформацію», - сказала Геращенко. При цьому вона повідомила про «значне погіршення» ситуації в регіоні. «Ситуація з безпекою, її значне погіршення, є тим ключовим моментом, який не дозволяє говорити про можливість вирішення питань у гуманітарній та економічній сферах», - додала Геращенко.
Політика Сьогодні мають відбутися допити всіх чотирьох керівників ЦВК Сьогодні мають відбутися допити всіх чотирьох керівників Центральної виборчої комісії. Про це заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Наскільки мені відомо, сьогодні має бути допитано чотирьох членів комісії саме з керівного складу», - сказала вона, додавши, що це голова комісії Михайло Охендовський, секретар комісії Тетяна Лукаш, а також два заступники голови ЦВК. Також вона повідомила, що вийшла з допиту в статусі свідка. Допит проходив за кримінальним провадженням, відкритим за фактом наявності «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. «Допит відбувся, я відповіла на всі запитання. Є таємниця слідства, розголошувати зміст запитань я не можу», - сказала вона. Крім того, Усенко-Чорна, відповідаючи на запитання, чи не є провадження спробою тиску на ЦВК під час кадрових ротацій, зазначила, що головне, щоб було ухвалено нове виборче законодавство. «Персональний склад ЦВК особливого значення не має, головне - зміст виборчої системи, за якою будуть проведені нові вибори, що виключить політичну корупцію», - зазначила вона. Вона додала, що ЦВК мала б формуватися збалансовано з представників усіх політичних сил, представлених у парламенті. Крім того, Усенко-Чорна запевнила, що сподівається, що парламент ухвалить правильне рішення і не станеться так, що постанову про звільнення 12 членів ЦВК буде проголосовано, а замість них депутати не призначать нікого.
Суспільство Китайці готові побудувати в Закарпатській області сміттєпереробний завод Китайська компанія China Western Power Industrial Co. готова побудувати в Закарпатській області сміттєпереробний завод. Про це повідомляє прес-служба голови обласної державної адміністрації Геннадія Москаля. Згідно з повідомленням, завод зможе щодня приймати по 400 тонн твердих побутових відходів, які перероблятимуться на електроенергію, не завдаючи при цьому шкоди навколишньому середовищу. «У травні ми зустрічалися з керівництвом компанії і попередньо обговорили принципи співпраці. А зараз фактично вийшли на фінішну пряму. Компанія об'їздила багато областей України зі своїм інвестиційним проектом, але вирішила зупинитися на Закарпатті, оскільки тільки тут від неї не просили грошей за безперешкодне ведення бізнесу. Принципова згода на відкриття заводу з нашого боку, ті умови компанії, які залежать від місцевої влади, будуть виконані. Зараз ми підбираємо відповідну земельну ділянку», - сказав Москаль.
оформление ленты  Блог: 
Політика Андрій Бузаров Савченко перевіряє громадську думку Прямі переговори Києва з бойовиками практично неможливі. Особливо якщо другою стороною переговорів будуть так званий глава «ДНР» Олександр Захарченко і так званий глава «ЛНР» Ігор Плотницький. Вони недоговороздатні, а заява нардепа Надії Савченко про ведення переговорів - це просто перевірка реакції суспільства. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт-міжнародник, політолог Андрій Бузаров. «По-перше, я думаю, що вона перевіряє громадську думку. Як суспільство відреагує, і воно вже відреагувало неоднозначно. Частина людей проти. Не думаю, що безпосередньо Савченко робитиме щось без урахування громадської думки, але я вірю в те, що на переговори вона піде, але в частині обміну полоненими. Навряд чи це будуть глобальні переговори щодо врегулювання конфлікту, швидше за все це будуть переговори або в рамках контактної мінської групи, або окремо щодо повернення в Україну військовослужбовців, які були затримані бойовиками «ДНР» і «ЛНР». Ось у цю перспективу я вірю. Я думаю, що це більшою мірою емоційна заява. А правильно чи неправильно - питання складне. Я в це не вірю, на це не піде ні керівництво України, ні Захід і США. Я виключаю будь-які варіанти прямих переговорів між Києвом, «ЛНР» і «ДНР», в усякому разі доти, поки там перебувають Захарченко і Плотницький, - це малоймовірно», - розповів експерт. Бузаров зазначає, що в світі існує практика проведення переговорів з бойовиками, проте важливо враховувати, що є кілька типів переговорів і кожні використовуються в різних ситуаціях. «Є три групи наслідків. Перша група наслідків - коли переговори ведуться через посередників, як зараз в Україні. Друга група - допускає прямі переговори з бойовиками, але після тривалого періоду, як у Колумбії, наприклад, там 30 років була громадянська війна, але потім зрештою сіли за стіл вести переговори. І третя - це коли у потенційних бойовиків, терористів або на тій території, яка визнана окупованою, відбувається зміна влади. Приходять люди більш-менш адекватні, не пов'язані з кров'ю, тоді центральна влада готова вести переговори. Таке часто буває. На сьогодні фігури Плотницького і Захарченка - недоговороздатні для ведення переговорів», - підкреслив політолог.
Суспільство На Луганщині бойовика посадили на три роки У Луганській області до реального позбавлення волі засуджено учасника незаконного збройного формування. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. На початку травня 2014 року житель Луганщини добровільно увійшов до лав незаконного збройного формування, що діє на території міста Вахрушеве, і брав активну участь у його діяльності. «Маючи при собі вогнепальну зброю, засуджений здійснював охорону будівель, де перебували члени незаконних збройних формувань», - йдеться в повідомленні. Вироком Новопсковського районного суду Луганської області жителя Вахрушевого визнано винним у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань), йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки.
Суспільство За два роки окупації в Криму зникло 15 кримських татар Після окупації Криму Росією на території півострова пропало близько 15 представників кримськотатарського народу. Про це заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, пише Радіо Свобода. «У Києві говорять про приблизно два десятки людей, ми схильні говорити про меншу кількість зниклих. Кількох зі зниклих було пізніше знайдено мертвими - Решата Аметова і Едема Асанова. Останньому приписують самогубство через повішення, але багато хто сумнівається, що правоохоронні органи об'єктивні. Всі інші хлопці, що зникли, за нашими підрахунками, це близько півтора десятка осіб. Деякі з них зникли два роки тому, але до цього часу ні в нас, ні у родичів жодних звісток немає», - сказав він. При цьому Джелялов зазначив, що зникають зовсім різні люди.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Андрій Новак Щоб не залежати від імпортного газу, потрібна стратегія, але у нас її немає Незалежність від імпортного газу - цілком можлива річ для України, і досягти її можна і за обіцяні міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом п'ять років. Заковика лише в тому, що в Україні немає стратегії того, як відмовитися від чужого газу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак. «Якби була стратегія, то відмовитися від імпортного газу було б цілком реально. У нас є ресурс з двох боків. Перший - це збільшення власного видобутку, а другий ресурс - зменшення енерговитратності. У нас ениерговитратність на одиницю продукції в чотири рази вище, ніж у Європі. Це відбувається через неефективне устаткування, неефективні застарілі енергосистеми, коефіцієнт корисної дії дуже низький, величезні втрати тепла, починаючи від житлових будинків і закінчуючи промисловими підприємствами. Але для використання обох ресурсів треба реалізовувати відповідну стратегію. Якщо у нас буде з року в рік падіння власного видобутку, то як ми реалізуємо все це через п'ять років?» - сказав економіст. Новак переконаний, що енергетичний ринок - найбільш привабливий з точки зору інвестицій, тому ресурси для розвитку власного видобутку завжди знайдуться. Але інвестиції прийдуть тільки за відповідних умов. «Просто потрібна демонополізація, треба допустити до ринку гравців, краще зарубіжних і не з Росії, бо у них інша стратегія - не розвивати Україну, а, навпаки, знищувати. Ще раз кажу, головне - демонополізація. Енергетика - це вічний потік фінансових доходів, вічний ресурс, в енергетику простіше залучати інвестиції, якщо, звичайно, є привабливі умови. Якщо сьогодні рента одна, а завтра інша, до того ж удвічі вища, то виробник-інвестор не піде, адже він закладав ту ціну, яка мала бути. За таких умов він не зможе звести баланс», - резюмував експерт.
Політика У Охендовського взяли зразки почерку Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський залишив будівлю антикорупційної прокуратури в статусі свідка. Про це передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). Зокрема, Охендовський повідомив, що залишається в статусі свідка. Він також зазначив, що не має права відкривати подробиці справи. На прохання журналістів прокоментувати скандал з «амбарними книгами» Партії регіонів Охендовський сказав: «Що стосується мого прізвища, яке було оприлюднено в деяких матеріалах, то я сподіваюся, що слідство зможе встановити всі обставини справи та осіб, винних у тому, що відповідні записи з'явилися. Я ще раз підкреслюю, жодних коштів від жодної політичної сили не отримував під час роботи в ЦВК». Він зазначив, що сам нетерпляче чекатиме закінчення слідства, йому невідомо, чи будуть іще викликати його в антикорупційну прокуратуру, але про вручення підозри не йдеться. Охендовський також підкреслив, що він готовий на будь-які процесуальні дії, зокрема на експертизу підпису. Що стосується можливого політичного підтексту, то голова ЦВК відзначив: «Підстави для політичних припущень можуть бути обумовлені тим, що ці матеріали з'явилися через кілька років після подій, про які нібито в них ідеться. «Що стосується призначень у ЦВК, то ці речі, на мою думку, немає підстав пов'язувати. Відповідне подання Президента до парламенту внесено, Рада працює в пленарному режимі цього тижня, сподіваємося, що найближчим часом питання у Верховній Раді буде вирішене», - сказав Охендовський.
Політика Холодницький розповів, хто з керівництва ЦВК відмовився пройти поліграф У справі про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів допитано не лише трьох керівників Центральної виборчої комісії, але й народного депутата Сергія Лещенка та екс-заступника голови СБУ Трепака. Про це заявив керівник антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). Крім того, він заявив, що у свідка Михайла Охендовського взято зразки почерку. Він зазначив, що змушувати свідків проходити поліграф у спецпрокуратурі не можуть, проте сьогоднішнім свідкам було запропоновано його пройти. «Двоє з них відмовилися, один погодився», - сказав Холодницький. На запитання, хто погодився, він відповів: «Скажу так, жінки поліграфів не бояться». З цього можна зробити висновок, що пройти поліграф погодилася заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна. Також він зазначив, що два інших свідка відмовилися, мотивуючи це недовірою до існуючої техніки. Холодницький виключив, що в розрізі цього провадження буде викликано на допит екс-голову ЦВК Володимира Шаповала. Інформувати про плани проведення обшуків він відмовився і закликав не вимагати негайних результатів, зазначивши, що слідство триває і жодної політики в ньому немає.
Політика Луценко хоче притягнути до відповідальності суддів у справі Іванющенка Генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся із заявами до Вищої кваліфікаційної комісії суддів про притягнення до відповідальності суддів, які порушили вимоги КПК при розгляді клопотання в кримінальному провадженні щодо Юрія Іванющенка. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. Так, подані заяви про притягнення до дисциплінарної відповідальності двох суддів Печерського районного суду м.Києва, якими допущено неналежну процесуальну поведінку при розгляді клопотань слідчого про надання дозволу на затримання підозрюваного Юрія Іванющенка. «Суддями в порушення положень кримінального процесуального законодавства України майже два місяці не приймалися рішення за клопотаннями слідчого про надання дозволу на затримання підозрюваного, що підлягають негайному розгляду», - йдеться в повідомленні. У прес-службі підкреслили, що вказане безпідставне затягування суддями розгляду клопотань спричинило неотримання вчасно дозволу на затримання підозрюваного Іванющенка і припинення його міжнародного розшуку, що унеможливлює його затримання і арешт з екстрадицією.
оформление ленты  Блог: 
Політика Геннадій Друзенко Якщо ми не збираємось повертати території військовим шляхом, то немає іншого виходу, крім переговорів Проблема переговорів Києва з бойовиками полягає в тому, що українська сторона не визначила офіційно військовий стан, тому фактично бойовики на переговорах є представниками місцевого населення. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт-міжнародник Геннадій Друзенко. «По-перше, ми вже сидимо з бойовиками за столом переговорів у Мінську, достатньо подивитися на оригінали засідань, тобто нічого нового ми не створюємо. Про що Україна може домовлятися з бойовиками? Звичайно, про припинення вогню. Наскільки ці люди суб'єктні? Тут велике запитання: вони самостійно приймають рішення чи тільки ретранслюють рішення, які приймають зовсім не вони. Говорити з людиною про щось, на що у неї, умовно кажучи, немає повноважень, - абсурдно. Є безліч прикладів проведення переговорів з бойовиками безпосередньо - в Югославії, в Південній Африці, в Ірландії. Якщо ми розглядаємо їх як лідерів місцевого населення - це нормальна практика. Якщо ми їх розглядаємо як російських найманців, які є терористами з Москви, тоді запитання, чому ми не адресуємо свої питання Росії і не узаконюємо статус агресії і окупації цих територій?» - говорить експерт. Друзенко зазначає, що в нинішній ситуації логічно говорити з бойовиками, бо офіційно у нас немає війни, немає воєнного стану. «Якщо ми не можемо їх заарештувати і судити, то нам із ними треба про щось домовитися - про припинення вогню, про повернення заручників тощо. Якщо у нас нагорі кажуть, що військового розв'язання проблеми немає, то треба сідати і говорити. Савченко ж уголос просто назвала те, що відбувається щомісяця в Мінську, все, про що там ідеться, - фіксується в оригіналі протоколів, треба просто на них подивитися. Я не розумію, чому її заява викликала таке обурення. Міжнародна практика знову ж таки свідчить про багато прикладів. Треба визнати, що якщо не повертаєте територію військовим шляхом, то немає іншого виходу, крім як вести переговори», - підсумував експерт.
Політика Магера розповів, чому він відмовився проходити перевірку на поліграфі Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера підтвердив, що він відмовився проходити перевірку на поліграфі в НАБУ. Про це Магера розповів у коментарі «Аналітичній службі новин» (АСН). «Насправді така пропозиція надійшла після допиту, і я, знаючи про те, що немає 100-відсоткової точності даних цього пристрою, не був упевнений, чи потрібно це взагалі. Це питання принципу, я б не пішов на цей пристрій, якби запитання стосувалися, наприклад, обставин терористичного акту в Парижі або навіть того, що у мене сьогодні вранці було на сніданок. Як я розумію, при розслідуванні обставин, до яких я не маю жодного відношення, пропозиція пройти поліграф - це спроба знущання», - заявив він. Магера також зазначив, що переконався у правильності прийнятого рішення після того, як у пресі з'явилося повідомлення від самого Назара Холодницького. «Це свідчить про те, що слідчі не є зовсім незалежними. Керівник дізнається і озвучує громадськості деталі, і це при тому, що я намагаюся не виносити жодного запитання, поставленого під час допиту, хоча кожне з них фактично було пустим», - сказав він. Магера вкотре підкреслив, що не розуміє, яку цінність він може становити у справі «чорнової бухгалтерії» Партії регіонів як свідок. «З таким же успіхом мене можна залучати як свідка щодо теракту в Парижі кілька місяців тому», - сказав він.
Суспільство Двох бойовиків затримали в Краматорську У Краматорську Донецької області затримано двох бойовиків терористичної організації «ДНР». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, місцеві жителі приєдналися до терористів у квітні 2014 року. У складі незаконного збройного формування вони патрулювали місто, чергували зі зброєю на блокпостах, перевіряли документи і автомобілі громадян. «Після звільнення Краматорська силами антитерористичної операції бойовики виїхали з міста. Згодом, розчарувавшись в ідеях «Новоросії», вони покинули своїх спільників і повернулися на підконтрольну Україні територію. Бойовики деякий час переховувалися в Краматорську, але були виявлені і затримані правоохоронцями», - йдеться в повідомленні. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.
Суспільство Київські бізнесмени за завищеною ціною продавали ортопедичну продукцію для бійців АТО Київські бізнесмени за завищеною ціною реалізовували державним установам ортопедичну продукцію для потреб поранених в антитерористичній операції. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією рятувальників, комерсанти ввозили в Україну комплектуючі до ортопедичних виробів за підробленими документами з завищеною вартістю. «Імпортований товар реалізовувався іншим підконтрольним структурам, з більш ніж 50-відсотковою «надбавкою» продавали обладнання державним установам. За цією схемою протягом 2015 року бізнесмени розікрали 4,4 мільйона гривень з бюджету», - йдеться в повідомленні. Під час обшуків було вилучено і документацію, на підставі якої здійснювалося розмитнення продукції і виведення грошей за кордон. За висновком експертів, імпортовані комплектуючі для бійців АТО - сумнівної якості та невідомого походження. Відкрито кримінальне провадження за ст. 364-1 Кримінального кодексу України.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,202761888504-/ /-pc-/
Top