counter
Архів Повернутись назад 12 Червня 2017
12 Червня
Суспільство оформление ленты  «Машина времени» зібрала повний стадіон на концерті у Запоріжжі Відома група «Машина времени» виступила на «Славутич-Арені» у Запоріжжі 10 червня. Стадіон був заповнений повністю, незважаючи на високу вартість квитків, передає місцеве видання 061. Лідер гурту Андрій Макаревич заспівав свої хіти, виходив «на біс». Концерт тривав близько 1,5 години. На виступ групи багато хто приїхав із сусідніх із Запоріжжям міст. Нагадаємо, Андрій Макаревич - один з небагатьох російських виконавців, який засудив політику Кремля щодо анексії Криму та війні на Донбасі. За свою проукраїнську позицію група «Машина времени» піддається нападкам в РФ. Раніше популярний український гурт «Океан Ельзи» в рамках світового туру «Без меж» дав безкоштовний концерт у прифронтовому Лисичанську Луганської області. Захід зібрав на стадіоні «Шахтар» більше 30 тисяч громадян різних вікових груп.
Події Автокатастрофа у Росії: загинули 11 православних паломників У Забайкаллі в Росії на 702-му км траси «Байкал» 11 червня близько 19:00 за київським часом сталася ДТП, в результаті якої загинули 10 жінок і 1 чоловік. Про це повідомили в прес-службі МНС Росії. За даними рятувальників, рейсовий автобус, в якому перебувала 51 особа, включно з водієм, з'їхав у кювет і перекинувся. Постраждалих доставили до райлікарні міста Петровськ-Забайкальський. За попередніми даними правоохоронців, водій міг заснути за кермом, передає «Газета.ру». Пасажирами орендованого автобуса були паломники, які прямували до святих місць у Читу - до обителі преподобного Варлаама, пустельника Чикойського, в село Урлук Красночикойського району. Слідчий комітет РФ по Забайкальському краю почав дослідчу перевірку за статтею «Надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки».
Політика Жителі Пуерто-Ріко на референдумі проголосували за приєднання до США У Пуерто-Ріко пройшов референдум, під час якого жителі схвалили звернення до конгресу США з проханням зробити острів 51-м американським штатом. З 1967 року це був п'ятий подібний референдум. У ньому взяли участь тільки 23% від 2,2 млн виборців. Дві найбільші опозиційні партії бойкотували референдум, передає ВВС. Разом з тим конгрес США поки не вжив жодних дій щодо острова. За словами губернатора острова Рікардо Росселлі, приєднання до США - єдиний спосіб вирішити важку економічну кризу, в якій перебуває його країна. Зовнішній борг острова становить $72 млрд, а ВВП - близько $103 млрд. Зараз Пуерто-Ріко вільно асоційовано з США. Ті, хто народились у Пуерто-Ріко, отримують американське громадянство, але не голосують на виборах президента і не платять податки до федерального бюджету.
Кримінал оформление ленты  Оператор «Спортлото» в Донецькій області інсценувала пограбування закладу У Торецьку жінка, яка працює оператором «Спортлото», програла велику суму грошей і вирішила інсценувати пограбування закладу. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін. За його словами, у неділю, 11 червня, в поліцію звернулася оператор «Спортлого» і повідомила, що їй погрожували двоє невідомих у масках, з пістолетом і ножем, після чого чоловіки нібито викрали з грального закладу 10 тисяч гривень та особисті речі. Жінка повідомила, що невідомі втекли на автомобілі. «По тривозі було піднято всі територіальні підрозділи поліції Торецька, а також Костянтинівки і Бахмута. Поліція всю ніч шукала злочинців і тільки вже опівдні в результаті проведених оперативно-розшукових і слідчих заходів було встановлено, що, програвши 7 тисяч гривень, «потерпіла» домовилася з охоронцем і гравцем-«свідком» і сама інсценувала «розбій», - написав Аброськін. За його словами, жінка вже розкаялася, тепер вона дає свідчення. Їй тепер не тільки потрібно виплатити програну суму, але також оплатити проведення розшукових заходів поліції.
Суспільство За перший день безвізу в Євросоюз виїхали 52 тисячі українців Тільки за перший день дії безвізового режиму - 11 червня - понад 52 тисяч українців виїхали до країн Європейського Союзу. Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби Україна на своїй сторінці в Facebook. За даними прикордонників, 20% з тих, хто перетнув кордон, мали біометричний закордонний паспорт. Раніше в Департаменті консульської служби МЗС повідомили, що 4 українцям відмовили у в'їзді. У пункті пропуску Шегині в перетині кордону було відмовлено одному українцю, якому заборонений в'їзд в ЄС. Двом українцям відмовили у в'їзді в зв'язку з перевищенням терміну попереднього перебування в ЄС. Ще одному було відмовлено у в'їзді в зв'язку з відсутністю біометричного паспорта і необхідної візи. Нагадаємо, 11 червня безвізовий режим України з ЄС набрав чинності.
Суспільство У тестя полковника, підозрюваного в закупівлях неякісної форми, заарештували 7 квартир у Києві Солом'янський районний суд Києва за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заарештував 7 квартир і 2 нежитлових приміщення, власником яких є тесть полковника. Про це повідомив «Цензор» з посиланням на рішення суду. Полковник очолює 1363-тє Головне військове представництво Міноборони. Квартири були куплені тестем полковника протягом 2015-2017 років. Їхня площа становить від 31 до 51 кв. м. Заарештовано також два нежитлових приміщення - 16 і 27 кв. м. Прокурори підкреслили, що тесть полковника ніколи не був підприємцем, працював водієм і зараз є пенсіонером, живе у Вінницькій області. У НАБУ вважають, що придбання цього майна може бути пов'язано зі зловживаннями в Міноборони при закупівлі військової форми в 2015-2016 рр. У травні 2016 року Міноборони закупило форму на 60,5 млн гривень. Закупівлі не проконтролювали, а форму купили з грубими порушеннями ГОСТу. НАБУ зареєструвало кримінальне провадження у вересні 2016 року за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також незаконного збагачення.
Кримінал У Миколаєві обікрали будинок нардепа від БПП У Миколаєві невідомі обікрали будинок, що належить народному депутату України Сергію Хланю. Про це місцевому виданню «Новости-N» повідомило джерело у прокуратурі. Було обікрадено будинок на вул. Березовій у Корабельному районі Миколаєва, в так званому «Царському селі». Господарів кілька днів не було вдома, злодії зламали замки вхідних дверей та викрали ювелірні вироби та побутову техніку на суму понад 900 тисяч гривень. Будинок оформлений на дружину депутата - Лесю Хлань, із заявою в поліцію звернулася саме вона. Правоохоронці вже почали розслідування справи, проте вони поки не можуть визначити точну дату крадіжки, так як господарі були відсутні кілька днів. Народний депутат України Сергій Хлань народився в Снігурівці Миколаївської області. Закінчив Миколаївський педінститут. Політик був обраний по 185 округу в Херсонській області. Входить до фракції Блоку Петра Порошенка.
Політика Сенат США збирається посилити санкції проти Росії Сенат Конгресу США підготував законопроект, що передбачає посилення антиросійських санкцій. Найближчим часом може відбутися голосування за цей документ. Про це розповів в інтерв'ю телеканалу CBS сенатор-республіканець Ліндсі Грем. За його словами, новий законопроект «покарає Росію за втручання в наші вибори». Сенатор підкреслив, що РФ не тільки втручалася в американські вибори, але також поставляє зброю бойовикам руху «Талібан» в Афганістані і перебуває у «змові з Асадом» у Сирії. Грем висловив упевненість, що, якщо Сенат і палата представників Конгресу проголосують за документ, його підпише і президент США Дональд Трамп. В іншому випадку Сенат подолає вето лідера країни, додав сенатор. Нагадаємо, раніше президент Болгарії Румен Радев закликав скасувати санкції проти Росії.
Суспільство оформление ленты  У кількох містах Росії почалися мітинги проти корупції, є затримані У Москві, Казані, Благовєщенську, Улан-Уде і Владивостоці проходять акції противників чинної влади. У столиці РФ мітинг проти корупції «Вимагаємо відповідей» проходить на проспекті Академіка Сахарова, передає «Громадське ТБ». Організатори мітингу в Москві повідомили, що не змогли орендувати потрібну апаратуру, так як мерія міста попередила всі компанії про неприпустимість співпраці з опозицією. Правоохоронці завчасно перегородили і забарикадували Тверську вулицю, де мали збиратися учасники протесту. Вулиця буде перекрита з 18:00 11 червня до 6:00 13 червня. Праздничная Тверская #деньроссии pic.twitter.com/8kppdIpXi6 — Kuharez (@Newesprod) 11 июня 2017 г. Як зазначає «Радіо Свобода», в центрі Владивостока на неузгоджену мітингу вже затримали 2 активістів, зокрема депутата міської думи Юрія Кучіна. Також було затримано активіста Максима Шинкаренка, який стояв зі згорнутим плакатом, на якому було написано: «Димон, выйди вон». На мітингу була присутня велика кількість спецназу. Очевидці повідомляють, що ОМОН «напоготові». Омон наготове, наверное, боятся, что мы слишком дружелюбно будем поздравлять их с Днём России#12июня #ТребуемОтветов pic.twitter.com/QAqkQl4Hq1 — медовая булочка (@marichouette) 12 июня 2017 г. Крім того, у Благовєщенську на неузгодженій акції затримали щонайменше чотирьох осіб. У однієї з них був плакат «Росія без корупції». У Казані, де міська влада дозволила провести акцію на околиці і тільки о 7-й годині ранку, затриманий її організатор. У мітингу брали участь приблизно 400 осіб. Смотрите в #Periscope: Казань Юдино 12 июня митинг антикоррупции #митинг #оннамнедимон https://t.co/L19x9E7qQU — Eugen Sterin (@EugenMue) 12 июня 2017 г. Проходить мітинг і в Барнаулі. Людей прийшло так багато, що вони не помістилися на площі і стоять у проходах. Люди не помещаются на площади, стоят в проходах #Барнаул #12июня #Димон pic.twitter.com/ToQsdmEpXa — Артем Косарецкий (@kosaretskii) 12 июня 2017 г.
Політика Прокурори США готуються до суду з Трампом за отримання іноземних коштів Генеральні прокурори штатів Вашингтон і Меріленд в США мають намір подати в суд на президента США Дональда Трампа за можливе порушення конституції і ведення бізнесу після вступу на посаду. Про це пише The Washington Post. Трампа звинуватили в отриманні мільйонів «від іноземних урядів». Прокурори відзначили, що президент США регулярно перевіряє звіти про фінансовий стан своєї корпорації. Таким чином, Трамп не усунувся від фінансових справ після того, як став президентом, що заборонено законом. У разі якщо позов буде прийнятий, в рамках судових розглядів Трампа можуть зобов'язати оприлюднити свою податкову декларацію для визначення масштабу іноземних угод його бізнесу. Нагадаємо, член палати представників конгресу, демократ зі штату Техас Ел Грін підготував обвинувальний висновок, який має стати першим кроком до імпічменту Трампа.
Суспільство Мер Самбора може втратити посаду: місто тоне в смітті Депутат міської ради Самбора Володимир Кульчицький-Поливка запропонував колегам на найближчій сесії міськради висловити недовіру меру міста Юрію Гамару. Про це передає ZIK. Жителі Самбора на Львівщині обурені тим, що в місті не вивозять тверді побутові відходи. Звалища переповнені, біля кожного будинку стоять забиті сміттєві контейнери. Через теплу погоду сміття швидше розкладається і поширює неприємний запах. Крім того, в ньому порпаються собаки і розводяться щури. Мер міста Юрій Гамар вже звільнив начальника комунального підприємства «Об'єднане» Михайла Товариницького, також подав у відставку заступник мера з питань ЖКГ. Нагадаємо, вночі 9 червня жителі Львова невивезеним з міста сміттям на кілька годин заблокували рух автотранспорту декількома вулицями. Львів'яни вимагають від влади розв'язати питання утилізації відходів.
Політика Дружина Трампа разом із сином переїхала в Білий дім Перша леді США Меланія Трамп разом з сином Берроном офіційно переїхала в Білий дім. Про це дружина Дональда Трампа повідомила в своєму мікроблозі Twitter. «З нетерпінням чекаю спогадів, які у нас з'являться в нашому новому домі!» - написала Меланія. Вона також виклала фотографію з Білого дому. Looking forward to the memories we'll make in our new home! #Movingday pic.twitter.com/R5DtdV1Hnv — Melania Trump (@FLOTUS) 12 июня 2017 г. Нагадаємо, перша леді майже півроку не переїжджала в Білий дім до свого чоловіка. Крім того, в ході першого закордонного турне президента США журналісти неодноразово відзначали, що відносини між подружжям погіршилися. Так, 23 травня Меланія відштовхнула і вдарила чоловіка по руці, коли вони проходили по червоній доріжці в Ізраїлі. Наступного дня перша леді Америки не захотіла взяти руку чоловіка під час спуску по трапу в Італії. 
Кримінал На Херсонщині хуліган, який намагався відібрати у поліцейського автомат, отримав кулю в п'яту У Херсонській області поліцейські випадково поранили п'яного хулігана, який намагався відібрати у правоохоронця службову зброю. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області. Інцидент трапився у селі Великі Копані. Місцевий житель повідомив у поліцію, що біля його двору двоє нетверезих чоловіків нецензурно висловлюються на його адресу і кидають каміння. Втихомирити хуліганів прибув наряд поліції. Однак правопорушники на зауваження поліцейських не реагували, а один з них почав ображати правоохоронців і кілька разів намагався вихопити у них автомат. Один з поліцейських вистрілив у землю і куля рикошетом влучила хулігану в п'яту. Пізніше було встановлено, що порушники - неодноразово судимі жителі Херсона. Відкрито кримінальне провадження за фактом хуліганства і опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків. Законність дій працівника поліції перевіряє прокуратура Херсонської області. Також обласним главком поліції розпочато службове розслідування.
Культура "Мумія" з Томом Крузом за кілька днів прокату зібрала $170 млн Комерційний успіх фільму чергової серії фільму "Мумія", яку зняв режисер Алекс Куртцман з Томом Крузом у головній ролі шокував навіть бувалих критиків. За кілька днів світового прокату трилер зібрав $174 млн, повністю окупивши його виробництво і перевищивши плани дистриб'ютора "Мумії" - кінокомпанії Universal Pictures на цілих 17 мільйонів доларів. Справа в тому, що американські критики пророкували фільму повний провал і те, що за весь прокат він збере не більше $130 млн. І на ринку США збори дійсно виявилися не великими - $32,24 млн, але за межами Північної Америки збори різко пішли вгору - і досягли $141,8 млн. Фільм уже показали або показують у кінотеатрах 63 країнах. Сам фільм очікувано оповідає про чергове пробудження стародавнього зла і є першим фільмом кіновсесвіту монстрів Universal. Раніше АСН розповідала про інші найочікуваніші кінопрем'єри цього місяця.
Події оформление ленты  В Одесі помер пропагандист «русского мира» Григорій Кваснюк 11 червня ввечері в Одесі помер телеведучий, журналіст і політик Григорій Кваснюк, відомий своїми різкими висловлюваннями на адресу чинної влади в Україні, запереченням самого факту української державності. За попередніми даними, він помер від серцевого нападу, повідомляє Odessa.net.ua. Як відомо, Кваснюк працював на телебаченні з 1996 року. Був головним редактором телекомпанії «РІАК» і газети «Одеський вісник». Телеведучий вів відому в Одесі програму «Правда» на телеканалі «АТВ». Кваснюк був членом всеукраїнської політичної партії «Батьківщина» і депутатом Одеської міськради VI скликання. Як відомо, він часто виходив в ефіри терористичних і російських каналів і відкрито займався пропагандою антиукраїнських поглядів, називав українців "фашистами і бендерівцями".
Суспільство Відпочивальники в Одесі зламали фонтан, закидавши його монетами В Одесі туристи і відпочивальники зламали фонтан у Стамбульському парку, закидавши його монетами. Про це повідомило місцеве видання «Думская». За словами мера міста Геннадія Труханова, люди в парку загадували бажання біля каменя і кидали монетки. «Ми не очікували, що стільки людей буде кидати туди дрібні монети. Система затягла монети всередину, через що предмет пам'ятки вийшов з ладу», - сказав Труханов. Як повідомив заступник мера Анатолій Малиновський, в цей час комунальники міста намагаються відновити роботу фонтана. Крім того, комунальним службам доведеться активно працювати над «виловом» монет. Нагадаємо, в Одесі біля колишньої вілли олігарха Василя Хмельницького невідомі особи почали будівельні роботи з відновлення огорожі. Таким чином одеситам намагалися перекрити доступ до місцевого пляжу. Однак противники будівництва швидко знесли паркан і частину конструкцій.
Політика Клімкін вигадав альтернативу візовому режиму з Росією Міністр закордонних справ України Павло Клімкін запропонував створити систему попереднього інформування громадян Росії про намір відвідати Україну. Про це він заявив в ефірі телеканалу «1+1». Говорячи про можливість введення візового режиму з РФ, Клімкін підкреслив, що візи своє вже відживають, передає ТСН. «Ось ви їздите в багато країн і потім заходите в Інтернет і говорите: я через п'ять днів їду - ось так, насправді і російські громадяни повинні їхати в Україну, треба створити відповідну платформу і контролювати в'їзд, так, щоб це не було абсолютно неконтрольовано», - підкреслив міністр. Клімкін вважає, що на розробку системи знадобиться кілька місяців, після чого потрібно буде витратити ще кілька місяців на тестування. Він зазначив, що мета України проста - закрити кордон з Росією. Однак це має бути такий спосіб, щоб «і кордон був закритий, і це не зашкодило українцям».
Події оформление ленты  Кількість загиблих в аварії в Забайкаллі паломників зросла до 12 осіб Число жертв великої ДТП з паломниками в Забайкаллі досягло 12 осіб, одна з потерпілих померла при транспортуванні до Бурятії. Про це повідомляє агентство ТАСС, з посиланням на прес-службу крайового МОЗ. Уточнюється що перший вертоліт з трьома постраждалими, серед яких дві жінки у важкому стані, вже прибув до Чити. "Другий борт - у повітрі, він везе чотирьох постраждалих, третій борт формується", - повідомили в прес-службі крайового МОЗ. Решту постраждалих доставлять в Читу машинами швидкої допомоги. Нагадаємо, 11 червня ввечері в Забайкаллі в Росії на 702-му км траси «Байкал» сталася ДТП, в результаті якої загинули 10 жінок і 1 чоловік. Пасажирами автобуса, який з'їхав у кювет і перекинувся, були паломники, які їхали до святих місць у Читу. За попередніми даними, аварія сталася через те, що водій заснув за кермом. Всього в автобусі перебувала 51 людина
Суспільство оформление ленты  Окупанти перетворили пляж у Феодосії на смітник Пляжі в анексованій Феодосії перетворилися на смітники. Російські окупанти не прагнуть привернути на півострів туристів, а сміття скидають просто біля моря. Фотографії засмічених пляжів опублікувала у своєму мікроблозі Twitter користувач RoksolanaToday & Крым. На кадрах з Феодосії видно гори сміття, поліетиленові пакети розносить вітер, у смітті колупаються чайки і бездомні. Крім того, вона показала записи на кримських форумах, де місцеві жителі через три роки анексії почали прозрівати, що окупантам немає діла до  міст і природи, що гинуть. Нагадаємо, раніше журналіст з Криму Заїр Акадиров опублікував відео, в якому показав ціни на продукти харчування в окупованому Сімферополі. На високі ціни в Криму скаржаться навіть приїжджі москвичі. ТатьянаПуть прозрения... pic.twitter.com/GSoqxABWeQ — RoksolanaToday&Крым (@KrimRt) 11 июня 2017 г.
Події Вихідці з Кавказу на Донбасі влаштовують міжнаціональні "розборки" Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України констатує, що у військових частинах Збройних Сил Росії на Донбасі, які формуються з військових - вихідців з Кавказу, погіршується ситуація на міжнаціональній основі. Про це повідомляє відомство у себе в Facebook. «В суботу, 10 червня, в результаті ножового поранення військового з Дагестану почалися зіткнення між особовим складом 150-ї мотострілецької дивізії Південного ВО. Для припинення безладів у Новочеркаськ прибули підрозділи військової поліції ЗС Росії. В ході силових дій значне число військових з'єднання отримали поранення. Вони були госпіталізовані», - сказано в повідомленні. За інформацією розвідки, у з'єднаннях і частинах 1 і 2 АК Збройних Сил Росії спостерігаються випадки порушення військової дисципліни. Напередодні, 11 червня, заступник командира одного з підрозділів 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК, перебуваючи в стані наркотичного сп'яніння, викрав вантажівку «Урал» і врізався у приватний будинок. «В ході затримання порушника місцеві жителі намагалися влаштувати самосуд», - сказано в повідомленні.
Політика оформление ленты  У Путіна бурхливо відреагували на слова Порошенка про «немиту Росію» У Росії бурхливо відреагували на заяву президента України Петра Порошенка про «немиту Росію», яку він зробив у зв'язку з введенням безвізового режиму між Україною та країнами Євросоюзу. Глава України процитував Михайла Лермонтова про «немиту Росію», яка є країною рабів. У відповідь журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов у Twitter опублікував слова лідера Кремля Володимира Путіна про творчість російського поета Михайла Лермонтова. «Ті, хто хочуть побачити негатив, на цьому зупиняються, але там є друга строфа: «Быть может, за хребтом Кавказа спрячусь от твоих царей. От их всевидящего глаза, от их всеслышащих ушей», - сказав Путін. Крім того, Смирнов висловив думку, що Путін набагато краще Порошенка розбирається у творчості Лермонтова. "Те, кто хотят увидеть негатив, на этом останавливаются, но там есть вторая строфа": Путин показал Порошенко, как надо читать Лермонтова pic.twitter.com/1pJOqGstKk — Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) 11 июня 2017 г. У свою чергу голова комісії Ради Федерації з інформаційної політики Олексій Пушков у своєму Twitter заявив, що «прощаючись з Росією, Порошенко цитує великих російських поетів - Лермонтова і Пушкіна. Більше йому і процитувати нікого. Не Бандеру ж». Прощаючись з Росією, Порошенко цитує великих російських поетів - Лермонтова і Пушкіна. Більше йому і процитувати нікого. Не Бандеру ж. — Алексей Пушков (@Alexey_Pushkov) 10 июня 2017 г. Після цього російські журналісти знайшли спадкоємця роду Лермонтова - правнучатого племінника поета, який є членом Громадської палати Росії Михайла Лермонтова. Нащадок заявив, що процитований Порошенком вірш, скоріше, описує ситуацію в сучасній Україні. «(Порошенко) повинен був дивитися у дзеркало, коли він ці вірші промовляв, бо Україна дійсно стала рабом своїх панів з-за океану, і ці рядки набувають зовсім іншого сакрального сенсу», - висловився нащадок.
Політика оформление ленты  Націоналісти покарали організатора нападу на Інститут національної пам'яті Молодіжна організація українських націоналістів С14 знайшла російського найманця, який організував напад на Інститут національної пам'яті. Ним виявився такий собі Дмитро Петрук, який зізнався націоналістам, що за свою акцію отримав гроші з Росії. «Петрук і його найманці на собі відчули наслідки від російських грошей. Більшість з них витрачені на лікування», - написали на сторінці С14 в Facebook. Як відомо, 16 лютого невідомі облили червоною фарбою вхід до Інституту національної пам'яті. Уже в ніч на 1 березня невідомі підпалили вхідні двері Інституту. У квітні в закладі розбили скло.Активісти руху С14 оголосили винагороду за інформацію про організатора, вони зібрали понад 10 тисяч гривень, які в результаті так і не були витрачені. Всі кошти направили на волонтерську допомогу «Народному тилу».
Події Екс-голова Станично-Луганської райради, який організовував «референдум», отримав 4 роки в'язниці Екс-голова Станично-Луганської райради Володимир Білоус був засуджений до тюремного ув'язнення на 4 роки і 1 місяць за участь в організації незаконного «референдуму». Про це інформує прес-центр СБУ. Співробітники відомства встановили, що Білоус на посаді голови місцевої районної ради брав активну участь в організації на території Станично-Луганського району так званого «референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР». Потім він втік на територію Росії. Але при спробі повернутися в Україну через Харківську область чоловік був затриманий працівниками СБУ на кордоні. «Старобільський райсуд Луганської області визнав винним Володимира Білоуса у вчиненні злочину, який передбачено ст. 110 ч. 2 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального Кодексу України. Він був засуджений до 4 років і 1 місяця позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.
Суспільство Житній ринок у Києві буде реконструйований, стихійна торгівля заборонена - КМДА Житній ринок буде реконструйований, а стихійна торгівля навколо нього заборонена. Про це на прес-конференції заявив заступник голови КМДА Геннадій Пліс, передає кореспондент АСН. «З Житнім ринком все буде добре. Ви знаєте, що ми зараз почали працювати над проектом «пішохідний Поділ», Контрактовою та Сагайдачної вулицею. Житній ринок потрапляє в цей ареал», - заявив він. За словами чиновника, на сьогодні вже поставлено завдання директору ринку готувати конкурс на реконструкцію. «Після цього будемо закладати гроші на реконструкцію. Молодий і енергійний директор уже почав реконструкцію 3 тисяч кв. м ринку», - зазначив Пліс. Що стосується стихійної торгівлі навколо ринку, то вона має бути заборонена. Ця земля, за інформацією чиновника, перебуває на балансі Київпарктранссервісу, а також це питання відповідальності патрульної поліції.
Здоров`я Фахівці попереджають жителів Львова: стережіться мух і щурів У горах сміття у Львові фахівці виявили личинки синантропних мух, які загрожують людям поширенням дизентерії та інфекційних захворювань. Про це повідомив місцевий сайт Ulvovi.info. Перевірка тривала протягом трьох днів травня, коли була тепла сонячна погода. Купи сміття лежать у всіх спальних районах Львова, крім Галицького, де сміття вивозять практично щодня. Експерти закликали львів'ян стежити за зберіганням сирих фруктів, овочів, м'яса і риби. Адже навіть одна муха на кухні здатна передати «привіт» зі сміттєвої купи під вікнами. Крім того, жителям міста можуть загрожувати щури, які також є рознощиками небезпечних інфекцій. Крім кишкових розладів, вони здатні поширювати лептоспіроз - важке захворювання, яке може мати фатальні наслідки. Нагадаємо, вночі 9 червня жителі Львова невивезеним з міста сміттям на кілька годин заблокували рух автотранспорту на декількох вулицях. Львів'яни вимагали від влади розв'язати питання утилізації відходів.
Суспільство На кордоні з Росією затримали «журналіста» «ДНР» У Харківській області прикордонники затримали громадянина України, який працював «журналістом» у бойовиків так званої «ДНР». Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України. Прикордонники відзначили, що уродженець Донецької області, 1983 року народження, намагався потрапити на територію Росії поза пунктом пропуску. Як розповів затриманий, він проводив пропагандистську діяльність на медіа-ресурсах російських найманців в Донецькій області. Зокрема, «журналіст» проводив зйомки бойових дій у районі Донецького аеропорту і в місті Краматорську протягом 2014-2015 років, записував інтерв'ю бойовиків, зокрема ліквідованого ватажка підрозділу «Сомалі» з позивним «Гіві». Він також готував інформаційні матеріали для різних радіо- і інтернет-ресурсів. Прикордонники передали «журналіста» «ДНР» представникам СБУ.
Події оформление ленты  У Києві затримано наркодилера, який продавав наркотики у столичних вишах Київська місцева прокуратура №9 разом з Солом'янським управлінням НП у Києві і СБУ в столиці і області затримала відрахованого студента міського університету, який збував наркотики на території вищого навчального закладу. Про це передає прес-служба прокуратури Києва. В ході затримання у злочинця правоохоронці виявили та вилучили велику кількість небезпечного наркотичного засобу - канабіс, а також майже 20 тисяч гривень. Крім того, за місцем проживання 23-річного молодого чоловіка було знайдено обладнання для фасування та підготовки наркотиків до подальшого збуту. Зараз зловмисникові було повідомлено про підозру за ст. 307 ч. 2 (незаконне придбання, зберігання, наркотичних засобів з метою збуту) КК України. Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді арешту.
Суспільство В ЄС без віз в'їхало понад 2,3 тис. українців, четверо отримали відмову За інформацією на полудень понеділка, 12 червня, безвізовим режимом з державами ЄС скористалися 2302 українці. Про це заявив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян. «За інформацією на 12:00 понеділка кордон з країнами Європейського Союзу за біометричними паспортами перетнули 15195 громадян України. З них 2302 людини скористалися саме можливостями безвізового режиму: перетинали кордон, маючи тільки біометричний паспорт», - пише він у себе в Facebook. Слободян зазначив, що 24% з цього числа - пасажири авіаційних пунктів пропуску, решта їхали через залізничні і автомобільні переходи. Водночас, за його інформацією, чотирьом українцям було відмовлено у перетині кордону з Європейським Союзом через перевищення терміну перебування на території держави попереднього в'їзду. Раніше ми повідомляли, що за перший день безвізу в Євросоюз виїхали 52 тисячі українців
Суспільство Розбити «ДНР» за 40 хвилин. Лайфхак від Ходаковського Колишній ватажок терористів так званої «ДНР» Олександр Ходаковський заявив, що Збройні сили України розіб'ють «армію» бойовиків за 40 хвилин, якби за тими не стояла Російська Федерація. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. Ходаковський підняв питання, як довго ще Росія підтримуватиме терористів на Донбасі. «Тіньові експерти вважають, що до виборів президента Росії треба підтримувати існування наших територій у сформованому статусі, а далі або віслюк, або падишах», - зазначив він. Екс-ватажок терористів підкреслив, що можна вважати долю бойовиків до кінця 2018 року визначеною, але що буде далі, спрогнозувати поки неможливо. Нагадаємо, українські військові заявили про те, що бойовики готуються до повторного наступу. Терористи пригнали в населений пункт Донецький не менше двох танків, шести БМП і кілька одиниць автомобільної техніки. Це свідчить про прагнення підвищити «градус» протистояння, а також про підготовку до повторного наступу на позиції сил АТО.
Політика Екс-міністру аграрної політики повідомили про підозру в незаконній приватизації держмайна Колишньому міністру аграрної політики і продовольства України Миколі Присяжнюку і ще двом особам повідомлено про підозру у вчиненні незаконної приватизації та подальшій легалізації державного майна. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. Вона зазначила, що про підозру було повідомлено 12 червня за результатам розслідування, яке провело управління Генеральної прокуратури з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями. Сарган додала, що злочин було вчинено за попередньою змовою групою осіб. Підозру оголосили екс-міністру Присяжнюку та ще двом особам. За її словами, було незаконно приватизовано приміщення міністерства площею 516,6 кв. м на вулиці Хрещатик, 24 у Києві. У підозрюваних в організації та виконанні цього злочину, а також у посадових осіб Фонду державного майна України проведено низку обшуків. У кримінальному провадженні на незаконно приватизоване майно накладено арешт.
Події Спецслужби РФ готували вторгнення в Україну за допомогою «ВКонтакте» і «Одноклассников» Спецслужби РФ активно застосовували інформаційно-психологічні операції проти України через соціальні мережі «ВКонтакте» і «Одноклассники» в період підготовки до військового вторгнення. Про це під час круглого столу в Києві повідомила заступник начальника департаменту контррозвідувального захисту в сфері інформаційної безпеки СБУ Юлія Лапутіна, повідомляє УНІАН. «Період підготовки до військового вторгнення супроводжувався активним застосуванням російськими спецслужбами спеціальних інформаційно-психологічних та інформаційних операцій проти України. Шляхом створення, адміністрування, штучного нарощування відвідуваності проросійських і антиукраїнських груп в українському сегменті соцмереж «Одноклассники» і «ВКонтакте», - повідомила вона. «Відомо, що основна частина таких груп адмініструвалась з території Росії, а також застосовувалися заходи залучення російськими спецслужбами громадян України, які в певних випадках за гроші, що проводяться через сервіс «Яндекс.Деньги», здійснювали акції на шкоду територіальній цілісності, безпеці і суверенітету України», - додала вона.
Політика Порошенко підписав закон про заборону виготовлення та пропаганди георгіївської стрічки Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської стрічки» № 2031-VIII. Закон ухвалила Верховна Рада 16 травня цього року. Про це повідомляє прес-служба глави уряду. В ході церемонії вшанування пам'яті жертв політичних репресій у заповіднику «Биківнянські могили» президент Петро Порошенко заявив, що підпише цей закон, як тільки він надійде з парламенту. «Закон про заборону георгіївської стрічки я підпишу, як тільки він надійде до мене з Ради. Чому? Тому що це не символіка Другої світової, це символ агресії проти України 2014-2017 років. Обвішані такими стрічками бойовики вбивають наших воїнів кожен день і ніч», - зазначив глава держави. Президент України додав, що «РФ своєю політикою щодо України сама поставила георгіївську стрічку поза законом».
Суспільство Завтра в Україну прийдуть дощі, сильний вітер і похолодання У вівторок, 13 червня, в Україні дощитиме, прогнозується сильний вітер і похолодання. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко. За її словами, холодний атмосферний фронт йде в Україну з північно-західної Європи. У більшості областей пройдуть періодичні дощі, місцями з грозами. Зниження температури повітря торкнеться переважно західних і північних областей, протягом дня +18 ... +22 градуси. У більшості областей України температура повітря прогріється до +22 ... +26 градусів, а в південній частині, в Одесі, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі - до +27 ... +29 градусів. У Києві 13 червня буде дощ, гроза, можливий поривчастий вітер, температура повітря в столиці протягом дня складе +21 ... +23 градуси. 14 червня у Києві похолодає до +18 ... +20 градусів.
Суспільство Депутат розповіла, що змінять у базовому законі щодо медреформи до другого читання Заступник голови комітету Верховної Ради з охорони здоров'я Ірина Сисоєнко повідомила, які зміни будуть внесені в базовий закон щодо медичної реформи до другого читання, передає кореспондент АСН. «Минулого тижня в парламенті ми проголосували в першому читанні базовий законопроект - №6327 - для початку реформи охорони здоров'я. Я вважаю, що саме парламент має брати на себе відповідальність і почати приймати законодавчі ініціативи для початку реформи, щоб змінити давню систему фінансування медицини та охорони здоров'я імені Семашка. Цю систему розвинені країни скасували ще 25 років тому. Але Україна робить це тільки зараз», - заявила вона. За її оцінками, українське суспільство умисно намагаються розділити на тих, хто підтримує реформу, і тих, хто категорично проти. «Але ми повинні зупинити всі політичні баталії, внести необхідні зміни в законопроект до другого читання», - закликала вона. Вона підкреслила, що в перебігу двох тижнів повинні бути внесені такі поправки: «Мають бути передбачені гарантії для малозабезпечених. Для цього треба створити персоніфікований фонд тих, за кого держава платитиме в повному обсязі. Адже, як відомо, законом вводиться новий механізм співоплати за медичні послуги. Але для малозабезпечених мають бути передбачені державні кошти». Нардеп упевнена, що вкрай важливо в законі обмежити повноваження Національної медичної служби, яка акумулює всі кошти на медицину, тільки закупівлею лікарських засобів. «Щоб не було підстав для корупції і додаткових фінансових спекуляцій», - вважає Сисоєнко.
Події У лобовому ДТП на Львівщині загинуло немовля, ще двоє дітей поранені У Львівській області в селі Солонка сталася ДТП, в результаті чого загинула 7-місячна дитина. Про це передає регіональне управління Національної поліції України. За даними правоохоронців, водій а/м «Шевроле Нива» не впорався з керуванням і виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем Mazda-626. «В результаті ДТП 7-місячний син водія а/м Mazda помер на місці події. Сам водій з переломами шести ребер був госпіталізований, його дружина з ударами і саднами потрапила в хірургічне відділення, а ще двом дітям - 3-річному хлопчикові і 9-річній дівчинці лікарі надали допомогу, але не госпіталізували», - сказано в повідомленні. За цим фактом розпочато кримінальну справу за ст. 286 ч. 2 (порушення Правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту) Кримінального кодексу України.
Суспільство У Донецькій області можуть оголосити НС через проблеми з подачею води У Донецькій області розглядається питання з оголошенням надзвичайної ситуації через проблеми з централізованим водопостачанням в декількох населених пунктах. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. За його словами, без централізованого водопостачання залишаються понад 380 тисяч осіб. «Ситуація з водопостачанням області складна. На сьогодні без централізованого водопостачання 14 міст і 58 селищ», - написав він. Жебрівський зазначив, що відновити роботу насосної станції неможливо, оскільки немає гарантій безпеки для ремонтників. «Домовилися, що сьогодні на місце допустять оглядову групу, яка зможе визначити обсяг руйнувань. Зараз на насосній станції працюють енергетики «Води Донбасу» - проводять дефектування і визначають обсяги відновлювальних робіт», - розповів глава ОВЦА. Нагадаємо, 11 червня Південнодонбаський водогін після запуску знову зупинився внаслідок пошкодження насосної станції обстрілами з боку терористів. Через це близько 400 тисяч людей залишилися без централізованого водопостачання. Воду жителям цих населених пунктів подають за графіком або підвозять у цистернах.
Наука і технології оформление ленты  Facebook поповнив список лайків райдужним прапором ЛГБТ-спільноти У соціальній мережі Facebook вирішили підтримати ЛГБТ-спільноту по всій планеті і додали у список реакцій на пост райдужний прапор. Реакція буде доступна користувачам протягом місяця, коли в усьому світі готуються до святкування Місяця прайду, передає Metro. Така реакція не буде з'являтися автоматом, для того, щоб вона відображалася в списку, треба лайкнути сторінку  facebook.com/LGBTQ/. Ми вважаємо, що створюємо платформу, що підтримує всі громади. Так ми відзначаємо різноманітність і любов цих прайдів, даючи спеціальну реакцію для використання під час прайдів», - повідомили в Facebook. Журналіcти відзначили, що нова реакція в соцмережі активно використовується для тролінгу. Наприклад, під кожним постом судді Роя Мура (США), який відомий гомофобними поглядами, з'являються сотні таких реакцій.
Наука і технології оформление ленты  Hymera! Творці показали перший в Україні електричний суперкар за мільйон доларів Він схожий на величезного монстра з фантастичних фільмів і названий відповідно - Hymera. Ідейний натхненник ексклюзивного і дорогого проекту з розробки сучасного суперкара - український колекціонер і меценат Андрій Джазовський розкрив сайту ТопЖыр  подробиці задумки. Суперкар розробили українці, але реалізовували проект в Іспанії, а завод з його випуску розташовуватиметься у Барселоні. За словами Джазовського, Hymera коштуватиме від 700 тис. євро. Два прототипи моделі - один з бензиновим, а інший з електродвигуном - вже проходять обкатку в Іспанії. Обіцяють, що електрокари будуть мати ту ж потужність, що і бензинові авто. А там є за що переживати - потужність чотирьох електромоторів Химери становить 1000 к. с. Вона розганяється до 100 км/год за 3 с, максимальна швидкість - 350 км/год. У електромобіля буде графенова акумуляторна батарея на 86 кВт/год, і обіцяють, що її вистачатиме на 500 км. Зарядити електрокар можна буде за півгодини.
Суспільство оформление ленты  «Хор Турецького» потрапив у базу сайту «Миротворець» Російська арт-група «Хор Турецького» після отримання премії пропагандистського російського телеканалу RU.TV 2017 року в номінації «Кращий кліп, знятий у Криму», потрапила в базу злочинців українського сайту «Миротворець». «Свідоме порушення державного кордону України. Заперечення російської агресії. Участь у пропагандистських заходах в окупованому Росією Криму», - підкреслили на «Миротворці». У травні цього року лідер групи Михайло Турецький, отримуючи нагороду, запропонував президенту Росії Володимиру Путіну приєднатися до його проекту «Свято пісні» і виступити разом з хором на Дворцовій площі в Санкт-Петербурзі. Нагадаємо, багато російських виконавців, співаків і акторів вже потрапили в базу «Миротворця». Останнім туди потрапив відомий російський музикант, лідер групи «Чиж&Co» Сергій Чиграков.
Наука і технології Китай починає будівництво космічної станції майбутнього Китай збирається побудувати свою космічну станцію, яка буде відкритою для вчених усього світу. Приблизно вона буде готова до 2022 року, передає агентство Сіньхуа, посилаючись на наукового співробітника Китайського об'єднання космічних технологій на Глобальній конференції з дослідження космосу в Пекіні, пише Телеграф. «Канцелярія програми пілотованих польотів у космос підписала стратегічну рамкову угоду з Управлінням ООН з питань космічного простору, згідно з якою вчені держав - членів ООН зможуть відвідувати космічну станцію КНР», - заявив він. За цією угодою держави - члени ООН, особливо країни, що розвиваються, отримають можливість проводити науково-технічні експерименти. Перший модуль китайської космічної станції Китаю буде запущений вже в 2019 році, в подальшому плануються запуски двох експериментальних модулів.
Суспільство У першу добу безвізу українців, які перетинають митний кордон, побільшало на 7% Від початку дії безвізу загальне число пасажирів, які перетнули митний кордон у пунктах пропуску, які є суміжними з країнами ЄС (Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької та Львівської областей), склало 53 428 осіб. У порівнянні із загальним середньодобовим показником щодо цих митниць цього року їх кількість зросла на 7%. Найбільша кількість пасажирів виїхала через кордон у зоні роботи Львівської митниці - 25 031 при середньодобовому показнику по цій митниці - 23680 осіб, а також Закарпатської - 17 961 при середньодобовому показнику 14009. Було здійснено митне оформлення 16 263 легкових і 2338 вантажних авто. У порівнянні з загальними середньодобовими показниками цього року їхня кількість зросла на 16% і 18% відповідно. Середньодобовий показник митного оформлення легкових автомобілів становив - 13991, вантажних - 1982. Нагадаємо, за перший день безвізу в Євросоюз виїхали 52 тисячі українців
Суспільство У Києві половина водіїв не платить за парковку автомобіля Моніторинг проекту «Чесна парковка» встановив, що у 40-50% випадків водії Києва не платять за припарковані автомобілі. При цьому представники паркувальної служби (контролери паркувального простору), надані комунальним підприємством, саботують свою роботу. Про це пише "Страна". Всі три майданчики в столиці, за якими спостерігали в період дослідження, майже повністю були зайняті автомобілями (завантаженість становила 95-100%). А Київ отримав від цього 3180 гривень (інформація враховує тільки надходження від оплати через паркомат або касовий апарат). За умови 100% оплати за паркування це могло б бути 24 960 грн (розрахунку зайнятості паркомісця 8 годин на добу). Бажання не платити за парковку водії столиці аргументували по-різному, від звичайного небажання або наявності службового посвідчення до проживання у прилеглому будинку, або втечею з парковки. «Окремо відзначимо саботаж виконання своєї роботи контролерами паркувального місця. Зараз комунальне підприємство не надало нових контролерів, тому на трьох майданчиках працюють старі співробітники. Жоден з обраних нових паркувальників у перший день проекту на роботу не вийшов! Проблема з новими працівниками залишається актуальною і до сьогодні», - сказано у звітах проекту.
Наука і технології оформление ленты  Boeing планує позбутися пілотів і управляти літаками автономно Американська авіабудівна корпорація Boeing має намір відмовитися від послуг пілотів і встановити на своїх літаках обладнання, яке буде самостійно управляти повітряною машиною. Про такі плани представники найбільшого виробника літаків у світі повідомили під час прес-конференції напередодні авіашоу в Парижі, повідомляє Techtoday. У компанії відзначають, що всі базові блоки для такої технології вже існують, а їх тестування в лайнерах планують почати наступного року. Попередньо відомо, що керуватиме бортом штучний інтелект, який ухвалюватиме такі ж рішення, що і людина-пілот, але буде набагато менше помилятися. Такі можливості вже далеко не фантастика, адже вже зараз пасажирські лайнери злітають, летять і приземляються без допомоги пілота. За словами віце-президента Boeing Майка Сіннета, безпілотні літаки в критичних ситуаціях повинні діяти так само, як професійні пілоти, наприклад - капітан Челсі Салленбергер. У 2009 році пілотові вдалося врятувати 150 пасажирів, посадивши літак на річку Гудзон. Після вильоту з аеропорту Нью-Йорка його борт Airbus A320 зіткнувся зі зграєю гусей. Птахи потрапили в двигуни літака і вивели їх з ладу. Пілот швидко ухвалив рішення сідати на річку і дивним чином уникнув зіткнення з землею, приземлившись абсолютно вдало. «Якщо автопілот так не зможе, тоді ми не запровадимо його», - заявив Сіннет. Самі авіаперевізники підтримують ідею відмови від пілотів-людей, оскільки це зменшить їхні витрати на оплату праці пілотів. А через те, що авіація стає все більш популярним видом транспорту, за прогнозами експертів, в наступні 20 років знадобиться вже близько 1,5 млн пілотів.
Здоров`я У МОЗ нарешті вирішили закупити сироватку від ботулізму Міністерство охорони здоров'я планує закупити сироватку від ботулізму через міжнародні організації та вже звернулося до них з проханням про постачання препарату як гуманітарної допомоги. Про це сказано на сайті Міністерства охорони здоров'я. Уточнюється, що відомство підготувало розрахунки відповідної бюджетної програми для закупівлі сироваток від дифтерії, сказу, правця, ботулізму, малярії. Але закупити їх можна буде лише після внесення змін до закону про держбюджет 2017 року. "Тому зараз єдиний легальний шлях - закупити необхідні препарати через міжнародні організації", - повідомляє МОЗ. Як сказано в повідомленні, з 2014 року в Україні немає офіційно зареєстрованого препарату від ботулізму. Більш того, немає жодної заяви на його реєстрацію. До 2014 року в разі захворювання на ботулізм хворих лікували російською сироваткою. Нагадаємо, в Україні спалахнула епідемія ботулізму. Випадки зараження зафіксували в Києві, в Херсонській, Вінницькій та Сумській областях. Двоє людей померли.
Події У Херсонській області правоохоронці виявили 11 тис. кущів опійного маку У Херсонській області працівники правоохоронних органів виявили плантацію опійного маку. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ НП по області. «Понад 11 тисяч кущів опійного маку у себе на присадибній ділянці виростив 40-річний житель одного з сіл Олешківського району Херсонської області. У разі переробки і продажу наркорослин за вартістю «чорного ринку» чоловік міг би отримати майже 700 тис. грн прибутку», - сказано в повідомленні. Відзначається, що 40-річний чоловік, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення наркозлочинів, виростив і доглядав за плантацією опійного маку. На присадибній затриманого правоохоронці виявили та вилучили 11,3 тисячі кущів маку. За цим фактом розпочато кримінальну справу за ст. 310 ч. 2 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Злочинцеві загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.
Події оформление ленты  Затриманий учасник захоплення адмінбудівлі в Краматорську здав своїх "товаришів" з "ДНР" Нещодавно затриманий активний учасник захоплення адміністративної будівлі Краматорського міського відділу міліції в квітні 2014 року поділився інформацією про своїх «однополчан» - людей, які були активними учасниками подій так званої «російської весни» в Краматорську. «Ось 15 «друзів» краматорського бойовика» - «працівника», пише у себе в Facebook глава поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін. «Дехто перебуває вже в розшуку, а деякі будуть оголошені в розшук найближчим  часом на підставі наданих свідчень їхнім «другом». «Товариші», чекаємо на вашу явку з повинною», - додав В'ячеслав Аброськін. Раніше він повідомляв, що три роки тому покидьки за підтримки окупантів принесли війну в Донецьку область. Поліція області затримала чергового «гастарбайтера», 1992 р.н., жителя Краматорська. З перших днів він був у незаконному збройному формуванні «ДНР».
Суспільство Влада Львова просить Кабмін оголосити місто зоною надзвичайної екологічної ситуації Андрій Садовий - мер Львова повідомив про рішення комісії міста, яка звернулася до уряду, щоб оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації. Про це Садовий написав у себе в Facebook. «Організатори «сміттєвої» блокади Львова можуть починати святкувати. У нас не залишилося інших можливостей для уникнення екологічного лиха. Ми трималися рік! Повірили в підписиу державних чиновників під меморандумом про зняття блокади. Як виявилося, даремно», - пише Садовий у Facebook. Він зазначив, що для подолання критичної ситуації Львів через відсутність свого звалища вжив всіх заходів, будівництво нового заводу триватиме два роки. «Французькі експерти разом з українськими зараз активно працюють над технологічними параметрами і проектом. Завершуємо вивчення запропонованої ними ділянки під завод на території ТЕЦ-2», - зазначив він.
Політика оформление ленты  Путіна і Медведєва "навітали" прокльонами в день Росії У Тwitter-акаунтах президента Росії Володимира Путіна і прем'єр-міністра Дмитра Медведєва вибухнула справжня буря прокльонів і звинувачень на адресу обох. Причому гнівні коментарі частіше залишають Медведєву під його постом з поздоровленням з днем ​​Росії. Так багато хто з коментаторів звинувачує Медведєва в корупції і крадіжці, в надмірно розкішному житті, хтось нагадує про брехливу заяву Путіна про те, що історична особистість Анна Ярославна нібито - росіянка. Інші насміхаються, що у Медведєва більшість фоловерів - мертві душі і боти. Також у коментарях Медведєва звуть на Тверську (вулиця, на якій сьогодні проводить мітинги російська опозиція), загрожують йому в'язницею за казнокрадство. Путину же в комментариях к посту о "торжественном приеме в честь дня России" граждане чаще всего пишут: "ты - вор!", "выходи на тверскую", "ответь перед народом".   
Події оформление ленты  На Рівненщині СБУ затримала наркоторговців, вилучивши велику партію наркотиків і зброю У Рівненській області працівники СБУ під час проведеної 11 і 12 червня спецоперації затримали п'ятьох торговців наркотиками, вилучивши велику партію заборонених речовин і зброю. Як заявила керівник прес-групи Управління СБУ в Рівненській області Інна Ілючок, працівники відомства спільно з польськими колегами викрили в області наркоугруповання, яке ввозило в Україну психотропні речовини для виготовлення метамфетаміну. Про це передає УНІАН. Правоохоронці з'ясували, що організатор угруповання налагодив поставки з Європи на територію України прекурсорів для виготовлення «важких» наркотиків. Через мережу дилерів злочинці продавали товар на території Рівненської та Львівської областей. Працівники СБУ спільно з прикордонниками затримали двох наркокур'єрів на міжнародному ПП «Краковець» у Львівській області. В ході огляду авто працівники спецслужби вилучили близько 7000 таблеток з вмістом псевдоефедрину. Одночасно співробітники СБУ затримали в Здолбунові Рівненської області організатора угруповання при спробі продажу партії наркотиків. Правоохоронці виявили також лабораторію в орендованому ангарі, з якої було вилучено обладнання для виготовлення амфетаміну та автомбільний трейлер, обладнаний під пересувну нарколабораторію. Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили понад 500 грамів готового метамфетаміну, чотири гранати РГД-5 і Ф-1, а також велику кількість патронів.
Закон і Право Як по-новому будуть нараховувати пенсії. Роз'яснення від Мінсоцполітики З впровадженням пенсійної реформи пенсії всім будуть нараховуватися за однаковим принципом, виняток буде зроблено тільки для військовослужбовців. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики. Уточнюється, що до недавнього часу пенсії українцям нараховувалися за 15 різними законами. Це призводило до різних розрахунків пенсійного забезпечення. Наприклад, держслужбовець, у якого стаж роботи на державній службі становив 20 років, отримував пенсію в розмірі 90% від розміру зарплати на останньому місці роботи, а інші громадяни з тим же стажем - лише 40% від зарплати. «Тобто при однаковому розмірі стажу і однаковому рівні заробітку пенсії для окремих категорій відрізнялися більш ніж удвічі», - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. Але, згідно із законопроектом про реформування пенсійної системи, такий підхід нарахування пенсій буде скасований, а статус і місце роботи вже не матимуть значення для пенсіонера. Зокрема розмір пенсії кожного громадянина України буде розраховуватися за формулою: розмір пенсії = Сз × ІКЗ × Кс. Сз - розмір середньої зарплати в Україні за 3 останні роки перед подачею заяви на призначення пенсії. При цьому тим людям, яким пенсія була призначена раніше, в разі осучаснення виплат, яке заплановане на осінь, буде прийматися розмір середньої зарплати, за яким нараховується пенсія в 2017 році. ІКЗ - індивідуальний коефіцієнт заробітної плати - це співвідношення розміру зарплати, яку отримував українець і з якої сплачувалися податки, до середньої зарплати. Кс - коефіцієнт страхового стажу - кількість років стажу роботи помножена на величину оцінки одного року страхового стажу (зараз - 1,35, а з 1 січня 2018 року - 1). Виходити на пенсію теж будуть всі однаково. Виняток буде тільки для військовослужбовців, яким буде призначатися пенсія за вислугу років. Особливі умови виходу на пенсію будуть скасовані з 1 січня 2018 року, за умови якщо депутати проголосують за законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій. Також з 1 жовтня 2017 року замінений механізм відшкодування пенсій для працівників, зайнятих на шкідливих роботах. Роботодавці за таких робочих платитимуть підвищену ставку єдиного внеску.
Економіка З 12 червня набирають чинності нові правила переказу грошей за кордон Від сьогодні, 12 червня, в Україні набирають чинності нові правила переказу грошей за кордон. Згідно з постановою "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за кордон знімаються. Скасування обмеження стосується тільки неторгових операцій. Зокрема, до цього фізособи могли переказувати за межі України не більше 15 тис. грн на день або 150 тис. грн на місяць. Фізособи-нерезиденти могли переказати ту ж суму, але з наданням документів, що підтверджують походження коштів. Тепер гроші можна переказувати без обмежень. Нагадаємо, постанову про обмеження для фізичних осіб на переказ коштів за кордон було введено регулятором у вересні 2015 року. Раніше НБУ спростив умови інвестування за кордон для бізнесу. Був збільшений ліміт інвестиційних операцій з 600 тис. доларів до 2 млн доларів на рік.
Закон і Право В Україні можуть підвищити допустиму норму алкоголю в крові і почати тотальні перевірки водіїв на тверезість Депутати хочуть зобов'язати всіх без винятку водіїв проходити перевірку на тверезість у спеціально встановлених пунктах. Відповідний законопроект буде запропонований для розгляду депутатами у Верховній Раді. Про це в ході експертного обговорення заявив народний депутат фракції БПП Мустафа Найєм, передає кореспондент АСН. "Дуже часто в реальних причинах ДТП не вказують алкогольне сп'яніння. Хоча часто ДТП, які відбуваються нібито через перевищення швидкості, насправді відбулися через вживання алкоголю за кермом... Тому ми пропонуємо, щоб у конкретно відведених місцях міста, де буде встановлений блокпост, "чек поінт", пункт тверезості - всі без винятку водії проходили перевірку на вміст алкоголю в організмі", - заявив він. Нардеп підкреслив, що не йдеться про збільшення повноважень Нацполіції. Йдеться про "пункти тверезості", де в разі відмови проходити обов'язкову перевірку на алкоголь водій може бути притягнутий до додаткової перевірки представниками Нацполіції. "Часто у нас водії, випивши, сідають за кермо. Вони свідомо сідають за кермо, розуміючи, що, якщо вони не будуть порушувати правила, їх не зупинять. Але це вже злочин, тому проходження перевірки має стати невідворотним", - запропонував він. Подібні пункти пропонують встановлювати в конкретних місцях міста, наприклад біля нічних клубів, ресторанів, і роботу вони починатимуть у конкретний час, а місцева влада заздалегідь має попередити громадян про роботу такого пункту. Тобто поява таких «пунктів тверезості» не повинна бути несподіванкою для водіїв. Зі слів народного депутата, в Фінляндії - 40% водіїв обов'язково перевіряються на вміст алкоголю під час поїздок містом. І це не сприймається як утиск їхніх прав. Водночас, за його словами, це призвело до зменшення кількості ДТП. При цьому екс-начальник відділу адміністративної практики Управління патрульної поліції у Львові Тарас Гук упевнений, що встановлення таких пунктів тверезості стане першим ефективним кроком для зниження кількості ДТП. Сьогодні в результаті аварій в Україні щодня гине в середньому 10 осіб. "Однозначно це буде дуже хороший превентивний крок. Адже водії заздалегідь знатимуть про обов'язкові перевірки", - додав він. Водночас парламентарії й експерти пропонують у законі закріпити нову норму допустимого рівня алкоголю в крові водія, підвищивши його з 0,3 до 0,5 проміле, а також диверсифікувати відповідальність за водіння у стані алкогольного сп'яніння в залежності від рівня сп'яніння. Пропонується нова градація: - 0,5 - 1 проміле або наркотичні сп'яніння - 10 200 грн і 1 рік позбавлення посвідчення на керування авто; - 1-2 проміле - 20 400 грн і 3 роки позбавлення прав; - більше 2 проміле або відмова - 40 800 і 3 роки позбавлення прав; - повтор будь-якого порушення протягом року - штраф 40 800 і 10 років позбавлення прав з платним вилученням автомобіля. Ініціатори законодавчих змін пропонують також прирівняти відмову від огляду в стані алкогольного сп'яніння до найсильнішого сп'яніння у більш 2 проміле.
Закон і Право оформление ленты  Аптечка, вогнегасник і світловідбиваючий жилет. Що потрібно мати в авто для поїздки в Європу Подорожі на власному автомобілі в європейські країни стали ще простішими з введенням безвізового режиму з 11 червня. Однак перш ніж вирушати в дорогу, варто перевірити, чи є у вас всі необхідні документи і чи оснащений ваш автомобіль обов'язковими для європейських країн атрибутами. Про обов'язкові для виїзду за кордон документи АСН вже писала, тому в цьому матеріалі ми зупинимось на технічних деталях, які мають бути у вашому авто, якщо ви маєте намір їздити на ньому країнами ЄС. Насамперед власнику автомобіля треба оформити страховку, так звану «Зелену карту», ​​яку можна придбати в страховій компанії. Варто пам'ятати, що «Зелена карта» для країн ЄС і для Росії, Білорусі чи Молдови - це різні страховки. Що стосується технічних характеристик автомобіля, то найчастіше прикордонники звертають увагу на передні вікна машини, які не повинні бути затемненими. Хоча нерідко через кордон все ж пропускають автомобілі із затемненими вікнами, але бувають випадки, коли прикордонники можуть завернути машину і доводиться здирати плівку просто в пункті пропуску. Наявність в машині аптечки і вогнегасника - само собою. Якщо їх немає - це може стати приводом, що вас не пропустять до Європи взагалі. Більш того, і аптечка, і вогнегасник мають бути "свіжими" - купленими не пізніш як півроку тому. Обов'язковою вимогою в багатьох країнах Європи є наявність в авто запасних лампочок ближнього світла і світловідбиваючого жилета. Останній потрібен для того, щоб вас було видно в темряві, якщо раптом на дорозі зламалася машина і ви її будете ремонтувати. Також у разі поломки або ДТП у водія має бути в автомобілі знак аварійної зупинки, запасне колесо, домкрат і буксирувальний трос. Серед вимог також однакові покришки на всіх колесах і ціле, без тріщин лобове скло. Шини теж потрібно вибирати уважно. Адже, згідно з вимогами європейського законодавства, глибина протектора має бути не менше 4 міліметрів. В жодному разі не можна з собою везти каністру з бензином, оскільки через кордон заборонено перевозити пальне в будь-якій тарі, тільки в баку автомобіля. І, звичайно, краще перед поїздкою перевірити технічний стан автомобіля, адже якщо раптом у Європі у вас щось станеться з вашим чотириколісним конем, коштувати євроремонт буде не дешево.

Мантра для залучення грошового достатку
Мантра для залучення грошового достатку
Дивно, але використовуючи лише одну мантру, можна досягти успіху у фінансових питаннях і залучити гроші у своє....
Як правильно загадувати бажання, щоб вони збувалися
Як правильно загадувати бажання, щоб вони збувалися
Існує величезна кількість ритуалів та змов на виконання бажання Але всі вони не дадуть жодного результату, якщ....
4 базові техніки управління своєю енергією: беремо життя під контроль
4 базові техніки управління своєю енергією: беремо життя під контроль
Рівень енергетики людини визначає його успіх у всіх сферах життя Той, хто вміє усвідомлено керувати своєю енер....
4 енергетичні практики, які допоможуть вам зарядитися силою та енергією
4 енергетичні практики, які допоможуть вам зарядитися силою та енергією
Біополь людини не є ізольованою частиною світу Всі ми пов'язані з світобудовою та Всесвітом, з її енергетичним....
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Сила нашого тіла та сила духу дуже тісно пов'язані Щоб залишатися продуктивними та активними, експерти радять ....
більше матеріалів




/-1,3576600551605-/ /-pc-/
Top