counter
Архів Повернутись назад 11 Січня 2018
11 Січня
Політика Манафорта звинуватили у відмиванні грошей для покупки акцій компанії з України Проти екс-глави виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта і його ділового партнера Річарда Гейтса подала позов до суду компанія Surf Horizon Limited з Кіпру. Про це повідомляє Reuters. Манафорта і Гейтса звинувачують у відмиванні в 2008 році $18,9 млн, які були потрібні для покупки акцій і активів групи українських компаній Black Sea Cable. Крім того, Матафорту і Гейтсу були виплачені $7,35 млн як комісії на надання послуг. За інформацією інших джерел, Манафорт і Гейтс привласнили собі більше $900 тисяч, так як реальна сума угоди була менше – $17,8 млн. Передбачається, що частина від цих коштів надійшла на рахунки компанії Манафорта, а частина – в фірму, керовану Гейтсом. Нагадаємо, Федеральне бюро розслідувань США в рамках справи щодо Пола Манафорта розслідує можливе відмивання грошей соратниками глави РФ Володимира Путіна.
Наука і технології Гокінг повідомив, коли Земля перетвориться на пекло Знаменитий британський фізик-теоретик Стівен Гокінг висловив думку, що Земля може повторити долю Венери і перетворитися на розжарену кулю. Про це пише Daily Mail. На думку вченого, кліматичні умови на Землі стануть нестерпними для людства. Гокінг упевнений, що зміна клімату призведе людство до вимирання, бо Земля стане пеклом. Учений додав, що якщо людство не скоротить викиди парникового газу, то рано чи пізно середня температура на Землі досягне позначки 460 градусів Цельсія. Гокінг нагадав, що 4 млрд років тому Венера була практично точною копією Землі - з атмосферою, морями і рослинністю, проте планета просто «згоріла». З огляду на те, що середній вік Землі оцінюється вченими в 4,5 млрд років, на пустелю Земля перетвориться вже через 500 млн років. Гокінг звинуватив президента США Дональда Трампа в підписанні «смертного вироку» планеті після виходу США з Паризького угоди щодо клімату.
Спорт Російський боксер опублікував відео з українськими військовими Чемпіон світу за версією WBO в напівважкій вазі Сергій Ковальов на своїй сторінці в Instagram опублікував соціальний ролик з українськими військовими. Цей вчинок боксера різко критикують його співвітчизники з країни-агресора. 45-секундне відео на сторінці боксера називається «Люби: Відеоролик Єдності». У ролику солдати мирять сімейну пару. Сам Ковальов підписав ролик словом uslove (любов). Дане відео створило Міністерство інформаційної політики України. Сам Ковальов раніше відзначався проукраїнськими записами в Instagram. Спочатку він сфотографувався у футболці з Нестором Махном і написом «Воля або смерть». Пізніше з'явилося фото разом з українським боксером Василем Ломаченком в футболці з тризубом. В останньому своєму поєдинку Ковальов нокаутував українця В'ячеслава Шабранського і завоював вакантний титул WBO. Наступним суперником росіянина може стати ще один український боксер – Олександр Гвоздик.
Події Біля берегів Китаю вибухнув танкер, є загроза забруднення атмосфери На нафтовому танкері Панами, який зіткнувся з суховантажем із Гонконгу і загорівся в Східно-Китайському морі, прогримів вибух. Про це інформує "РИА Новости", посилаючись на міністерство транспорту КНР. Як зазначається, вибух стався вдень 10 січня на танкері SANCHI. Роботи по гасінню пожежі не дали очікуваних результатів. «На місці тимчасово припинені роботи по ліквідації пожежі, пошуково-рятувальні судна були відведені на безпечну відстань», - йдеться в заяві. Повідомляється також, що вибух на танкері, що перевозив 136 тис. тонн газового конденсату, створює загрозу для екології, так як газовий конденсат містить в собі токсичний сірководень. Під час випаровування він може забруднити атмосферу. Раніше ми повідомляли, що панамський танкер з нафтою і китайський вантажний корабель зіткнулися в 160 морських милях від узбережжя Китаю.
Події оформление ленты  Небезпечний рейс: літак без переднього шасі здійснив аварійну посадку в Польщі У середу, 10 січня, ввечері в аеропорту ім. Фредеріка Шопена у Варшаві здійснив аварійну посадку пасажирський літак Bombardier Dash Q400 компанії LOT. Про це інформує «Радио Свобода». Як зазначається, судно прямувало з Кракова. На борту було 59 пасажирів і чотири члени екіпажу. Пілотам не вдалося випустити переднє шасі літака, але їм вдалося втриматися в межах злітно-посадкової смуги. Місцевий телеканал tvnwarszawa.pl додав, що у зв'язку з інцидентом аеропорт був закритий на 4 години. Літаки, які повинні були приземлитися в Окісі напередодні ввечері, були спрямовані в інші аеропорти, в тому числі в Жешув, Катовіце, Познань або Будапешт. Представник LOT Адріан Кубіцький сказав, що в зв'язку з тим, що сталося з'явилася велика кількість пасажирів, які очікують на виліт.
Події оформление ленты  Олігарх-втікач Курченко посилив охорону після перестрілки з чеченцями Олігарх з України Сергій Курченко посилив охорону після конфлікту з бізнесменом з Чечні в одному з ресторанів. Про це сказано в сюжеті телеканалу Al Jazeera, який посилається на джерела в оточенні Курченка. Швидше за все, мова йде про перестрілку в ресторані Crystal Ballroom, яка сталася в московській вежі «Око» в листопаді минулого року. Тоді ЗМІ повідомляли, що учасники інциденту втекли на а/м Maybach, Lexus і Toyota Land Cruiser: саме ці авто складали кортеж Сергія Курченка, а в башті «Око» знаходиться його офіс. За інформацією Al Jazeera, після цих подій кортеж Сергія Курченка складається з п'яти автомобілів з 18 охоронцями. При цьому одна з машин обладнана глушителем зв'язку з радіусом 200 метрів. У кортежі також є нібито швидка допомога з медиком. За інформацією екс-водіїв Курченка, він пересувається між офісом на 46-му поверсі хмарочоса і закритим елітним житловим комплексом, де проживає під озброєною охороною. Охороняють Курченка нібито екс-бійці групи «Альфа» ФСБ Росії.
Події Ватажка Якудзи вирахували по фото в Facebook Екс-глава найбільшого злочинного угруповання якудза в Японії "Ямагуті-гумі", який переховувався від правоохоронних органів майже 14 років, був затриманий на території Таїланду. Про це інформує ТАСС, посилаючись на газету Bangkok Post. 74-річний Сінехару Сіраі був заарештований в центральній провінції Лопбурі, де жив разом зі своєю таїландською дружиною. За інформацією видання, Сірано був у міжнародному розшуку з 2003 року за звинуваченням у змові, в результаті чого був убитий один з головних членів конкуруючого з «Ямагуті-гумі» злочинного угруповання. На слід якудза допомогло вийти його фото, яке було випадково опубліковано в Facebook майже рік тому одним з користувачів Таїланду. На знімку оголеного по пояс чоловіка видно численні татуювання, характерні для якудза. В останні пару років Японія знову зіткнулася з проблемою активізації діяльності угруповання - це викликано розколом в «Ямагуті-гумі».
Події П'яний молодик порізав дільничного інспектора на Хмельниччині У вівторок, 9 січня, ввечері п'яний чоловік з ножем напав на дільничного інспектора поліції. Після нападу співробітник поліції знаходиться у важкому стані в лікарні. Правоохоронці зазначили, що 25-річний дільничний був поза службою і ввечері йшов додому. По дорозі він зустрів компанію з чотирьох місцевих молодих людей. Один з них захотів поговорити віч-на-віч з дільничним. Старший лейтенант погодився і відійшов в сторону з ним. Раптом чоловік ножем вдарив поліцейського. Потерпілий співробітник поліції повідомив про напад до чергової частини. Правоохоронцям майже відразу вдалося затримати підозрюваного. Ним виявився 22-річний безробітний місцевий житель. Він разом з товаришами, які були свідками інциденту, були в стані алкогольного сп'яніння. Потерпілий перебуває в лікарні, його прооперували. Стан поліцейського стабільно важкий.
Наука і технології Найпопулярніша кріптовалюта подешевшала до $13 тис. Найпопулярніша крыптовалюта в світі біткоін (BTC) подешевшала до $13 тис. після того, як Південна Корея заявила про підготовку проекту закону про повну заборону торгівлі кріптовалютами. Про це говорять дані торгів. За інформацією порталу CoinMarketCap, станом на ранок четверга, 11 січня, біткоін дешевшав на 8,7%, до $13,1 тис. На біржі Bitfinex кріптовалюта опускалася на 6,3%, до $13,3 тис. За інформацією порталу Coindesk, BTC дешевшав на 11%, до $13,2 тис. Міністр юстиції Південної Кореї Пак Сан Гі повідомив, що країна готує проект закону, який передбачає заборону торгівлі кріптовалютою в державі, передає телеканал CNBC. За інформацією міністра, влада Південної Кореї стурбована ситуацією навколо кріптовалюти. Південна Корея - один з лідерів серед найбільших ринків торгівлі біткоіном і Ethereum (ефіром).
Події оформление ленты  Чиновника Київської митниці затримано за хабар Працівники СБУ разом з прокуратурою АР Крим викрили чиновника одного з митних постів Київської митниці ДФС на хабарі. Про це інформує прес-центр відомства. Правоохоронці з'ясували, що держслужбовець систематично вимагав у фізосіб і комерсантів «відкат» у розмірі 50% від суми обов'язкових платежів за розмитнення міжнародних експрес-відправлень, ціна яких перевищувала 150 євро, встановлений законом розмір. Протиправні дії полягали в заниженні реальної ціни товару, в результаті чого надходження до держбюджету у вигляді митних платежів зменшувалися. Оперативники СБУ задокументували факт вимагання чиновником хабара від приватного підприємця за оформлення міжнародного поштового експрес-відправлення. Злочинця затримали в одному з сіл Бориспільського району під Києвом після отримання 400 доларів від підприємця.
Події Смертельно небезпечний омивач скла виявлено в Україні У Держпродспоживслужбі повідомили, що в Україні виявлено небезпечний для здоров'я омивач для скла «Зимовий концентрат-80» LEDOCOOL. У цій речовині було знайдено домішку у вигляді метилового спирту. Про це повідомляє прес-служба відомства. Як зазначається, за підсумками проведеної перевірки було встановлено, що ця продукція становить «серйозну загрозу здоров'ю людей». «Держпродспоживслужба зафіксувала поширення на українському ринку небезпечної продукції, а саме омивача для скла «Зимовий концентрат - 80» LEDOCOOL. За результатами експертизи (випробування) омивач не відповідає вимогам щодо безпеки, а саме, вимогам постанови Головного державного санітарного лікаря від 27.12.2007 №41, оскільки містить у своєму складі складі метиловий спирт (метанол). Він може становити серйозну загрозу здоров'ю людини, яка придбала і/або збирається придбати цю продукцію», - сказано в повідомленні. У відомстві було ухвалено рішення вилучити омивачі скла цього виробника з обігу і заборонити його поширення на ринку України.
Події оформление ленты  "Я зірвався". В мережі показали записку вбивці Ноздровської У Мережі була опублікована записка, яку підозрюваний у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської написав після затримання. Записку передало виданню «Обозреватель» власне джерело. Юрій Россошанський адресував її своїй дочці Юлії. «Юлю, дочко, не переживай. Я закритий і ми побачимось не скоро. Бережи маму, Дмитрику передачі з мамою носіть. Мені нічого не треба. Я молитимуся за вас. Я сподіватимуся на 116 статтю. Люблю, цілую. Ваш тато. Допомагай мамі!!! Цілуй Марка. Він виросте вже, коли я повернуся», - сказано в повідомленні. Россошанський зазначив, що вчинив так, щоб їм «було спокійно». «Приховувати я не міг нічого. Я зробив це ввечері, коли вона вийшла з автобуса і кричала мені: «Вбивця», ось я і зірвався», - сказано в записці. Повний текст записки наведено нижче:  
Економіка оформление ленты  Військові пенсіонери під Кабміном вимагають перерахувати їм пенсії і відправити Реву у відставку Під Кабінетом міністрів під час засідання уряду проходить акція протесту військових пенсіонерів. Учасники акції вимагають перерахувати пенсії військовим пенсіонерам і силовикам, а також, серед іншого, відправити у відставку міністра соціальної політики Андрія Реву, передає кореспондент АСН. Близько 200 учасників акції, переважно пенсіонери, тримають у руках прапори і плакати. Напередодні, 10 січня, вони передали вимоги до Кабінету міністрів, однак звідти поки що не виходили на контакт з ініціативною групою. Також, за їхніми словами, і сьогодні до них від уряду ніхто не виходив на зв'язок.  У разі, якщо Кабмін ігноруватиме вимоги військових пенсіонерів, вони обіцяють досить радикальні заходи. "Ми поки точно не планували, що будемо робити, якщо Кабмін проігнорує наші вимоги. Однак люди налаштовані рішуче. Вони готові перекривати урядовий квартал, залізницю, магістралі, митні пункти, аеропорти тощо. Це не дуже добре. Але депутатам, прокурорам , депутатам і працівникам Кабміну є, а військовим - немає", - повідомив один з учасників акції. Також учасники акції кажуть, що зараз середня зарплата військових момент коливається в районі 1200-1300 гривень. Є прецеденти, коли пенсія залишилася на рівні 900 гривень.
Економіка Гройсман спрогнозував, коли у медиків будуть європейські зарплати Зарплати медикам доведуть до європейських до 2020 року. Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в ході першого в 2018 році засідання уряду, передає кореспондент АСН. "Що стосується медичних працівників, то підвищення зарплат тут теж відбувається. Але не такими темпами. Ми ухвалили закон про зміну системи охорони здоров'я. Це відкриває можливості підвищення зарплат медичним працівникам", - заявив він. У 2018 році підвищення зарплат передбачено для працівників первинної медицини. "Ми зробимо все, щоб знайти правильні рішення в рамках реалізації реформи для підвищення зарплат українським лікарям", - запевнив він. При цьому прем'єр підкреслив, що протягом одного року це зробити буде непросто. "Але протягом 18, 19, 20 років ми доведемо ситуацію в системі охорони здоров'я до успіху", - сказав він. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що українці вже вимирають по 80 осіб на годину, а наші медики біжать до Польщі та Чехії.
Події Чоловік з інвалідністю поглумився над дитиною в Краматорську У Краматорську суд заарештував чоловіка за клопотанням місцевої прокуратури, який підозрюється в зґвалтуванні 15-річної дівчини. Про це інформує прес-служба прокуратури Донецької області. Як сказано, чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, яке передбачене ст. 152 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої) Кримінального кодексу України. Покарання за злочин становить позбавленням волі до 12 років. Згідно з інформацією прокуратури, 6 січня 2018 року біля семи годин вечора 30-річний місцевий житель на вулиці зустрів 15-річну дівчину, яка йшла додому до бабусі. Пригрозивши фізичною розправою, злочинець заткнув їй рота рукою і потягнув у занедбаний будинок. Там, продовжуючи залякування, він стягнув з дівчини нижню білизну і вступив з нею у статеві стосунки проти її волі. Коли злочинець покинув місце зґвалтування, постраждала звернулася в поліцію. У злочині підозрюється чоловік з інвалідністю.
Суспільство 8 березня святкуємо чотири дні. Кабмін затвердив графік перенесення робочих днів у 2018 році Кабмін затвердив графік перенесення робочих днів у 2018 році. Рішення ухвалено без обговорення членами Кабміну на першому в новому році засіданні уряду, передає кореспондент АСН. У рішенні Кабміну наголошується, що "з метою раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування 8 березня - Міжнародного жіночого дня, 1 травня - Дня міжнародної солідарності трудящих, 28 червня - Дня Конституції України і в 2019 році 1 січня - Нового року, в розпорядженні КМУ пропонується рекомендувати керівникам підприємств, установ і організацій для працівників, яким встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести у 2018 році робочі дні", - казано в записці. А саме перенесення рекомендується:- п'ятниці, 9 березня - на суботу, 17 березня; - понеділка, 30 квітня - на суботу, 5 травня; - п'ятниці, 29 червня - на суботу, 23 червня; - понеділка, 31 грудня - на суботу, 29 грудня. Окремо Національний банк визначить графік роботи банків в ці дні. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що восени Верховна Рада внесла до переліку святкових і неробочих днів в Трудовому кодексі України та святкування Католицького Різдва - 25 грудня. У свою чергу був скасований вихідний день 2 травня. Пізніше в УПЦ КП заявили, що не проти перенесення Різдва на нову дату, однак тут все повинно вирішувати суспільство.
Події Жителі Донецька міняють речі на їжу Жителям захопленого Донецька не вистачає продуктів, тому вони міняють на них непродовольчі товари. Такі оголошення про обмін люди публікують у Мережі. Про це інформує Сегодня. За даними видання, з 2014 року число таких оголошень зросло, що свідчить «якість життя» у псевдореспубліках. Як наголошується, люди міняють на дитяче харчування, підгузки, масло, цукор все, що є - радянські старі сервізи і книги, модну біжутерію, одяг та годинники. «Так, віддаю все, що є, щоб дитина отримала вітаміни хоча б з банок з пюре і солодощі. Я не можу купити - грошей немає, живу на допомогу», - скаржиться одна з мешканок окупованого Донецька, публікуючи на сайті оголошення про обмін. «Раніше я отримувала дитячу гуманітарну допомогу, великий пакет з маслом, кашами та пряниками, але ось скоро рік, як її немає. Годувати дитину треба нормально і збалансовано, а в мене не виходить. Щодо іншої гуманітарки, російської, з'ясувалося, що мене не внесли до списків і нам з дитиною ніби як нічого не належить. Доводиться міняти речі або виставляти на продаж. Або взагалі жебракувати на вулиці, але це страшна думка», - додала вона в оголошенні.
Суспільство Уряд обіцяє виплатити 294 млн грн компенсацій "майданівцям" цього року Кабмін виділив 294 млн грн на покриття 100% усіх виплат компенсацій "майданівцям" і обіцяє зробити всі виплати вже цього року. Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в ході першого в 2018 році засідання уряду, передає кореспондент АСН. "Сьогодні ми ухвалимо рішення, щоб повністю, я підкреслюю, повністю, забезпечити всі виплати, не лише за один рік, а всі 100% за всі роки для майданівців, які передбачені законодавством", - заявив він. За словами прем'єра, сьогодні на засіданні буде ухвалено рішення не під дату, а по совісті. "Зробити такі виплати, які підуть в сім'ї майданівців, вже в кінці місяця. Загальна сума це - 294 млн грн", - сказав він. Погашення виплат майданівців в 100% обсязі за один рік убезпечить від інфляції, заявив міністр соціальної політики і праці Андрій Рева, передає кореспондент АСН. "Верховна Рада ще в 2014 році ухвалила закон, який передбачав виплату сім'ям загиблих учасників масових акцій протесту - по 1 млн грн за кожного загиблого, тим хто отримав важкі тілесні ушкодження - по 700 тис., по 500 - середні, по 200 - легкі. Ці кошти виплачувалися протягом 2014-2016 років частками. І щороку в бюджеті були передбачені певні суми", - заявив він. Водночас, зі слів Реви, індексація витрат на пальне в законі не передбачається. Тому ці суми абсолютні, і на них відповідно впливає інфляція. В результаті зустрічей і діалогу з учасниками масових акцій і їхніми сім'ями було ухвалено рішення, щоб протягом 2018 року були виплачені всі 100% матеріальних зобов'язань перед майданівцями, щоб уникнути девальвації коштів. Саме з цією метою сьогодні Кабмін ухвалює рішення про виділення всіх коштів, передбачених законом.
Кримінал 1,5 мільярда Януковича. У ГПУ прокоментували "засекречене рішення суду" у справі У Генеральній прокуратурі України не підтвердили, але одночасно і не спростували, чи був справжнім текст вироку суду щодо спецконфіскації 1,5 мільярда доларів оточення екс-президента Віктора Януковича. Нагадаємо, на початку січня відповідний сюжет-розслідування показав телеканал AlJazeera. Заступник генерального прокурора Євген Єнін заявив сьогодні на брифінгу, що слідство зараз не може ні підтвердити, ні спростувати той документ, який був оприлюднений в ході розслідування Al Jazeera."Звертаю вашу увагу, що оприлюднений документ не містить ні підписів, ні печатки, ні унікального судового номера", - заявив він, передає кореспондент АСН. Єнін уточнив, що ці секретні документи перебувають у віданні СБУ, а їх справжність стане відома тільки після експертизи. Водночас Єнін не заперечує, що слідство володіє набагато більшим, ніж розказано в сюжеті "обсягом інформації з цієї справи", але поки що не може його оприлюднити. За його словами, на встановлення авторів схем з виведення грошей Януковича потрібен час. "Ми засекретили вирок не для того, щоб прикрити якихось посадових осіб або комерційні структури, їх там сотні. Ми мотивували своє рішення тим, що стосовно переважної більшості цих структур тривають активні слідчі дії. Зокрема в іноземних юрисдикціях за допомогою каналів міжнародної правової допомоги", - заявив заступник генпрокурора. Нагадаємо раніше видання "Українська правда" опублікувало матеріал, який містить і вищезгадане "секретне рішення суду". На думку журналістів УП, таке рішення суду має на меті не покарати винних у розкраданні коштів, а, навпаки - допомогти їм уникнути відповідальності.
Кримінал Адвокати Ноздровської заявили про тиск і стеження за ними Адвокати Ноздровської заявили про тиск і стеження за ними. Про це на прес-конференції заявила адвокат Таміла Ульянова, передає кореспондент АСН. "Ми звертаємося до правоохоронних органів, щоб нам надали всі матеріали справи, які від нас сьогодні приховують. Ми вимагаємо, щоб нас допустили до всіх слідчих дій, які відбуваються з підозрюваною особистістю (Прим.: Дмитро Россошанський)", - заявила вона. Адвокат зазначила, що захист повністю підтримує дочку вбитої правозахисниці - Анастасію Ноздровську."У нас є великі сумніви, що особистість, яка оголошена підозрюваним, є виконавцем цього злочину... Ми не побачили доказової бази про те, що це саме ця людина. Ми чули заяви про експертизу ДНК (Прим.: наявність ДНК Россошанського на речах і тілі вбитої Ірини Ноздровської), але ми не знайшли підтвердження того, що звучало з вуст правоохоронних органів", - підкреслила вона.Також адвокат повідомила, що на захист потерпілої сторони здійснюється психологічний тиск і ведеться стеження невстановленими особами. "За нами стежать. Ми не знаємо, хто за нами стежить. За нами стежать постійно якісь люди на автомобілях. Ми звертаємось до правоохоронних органів, що на нас здійснюється психологічний тиск як на захист потерпілої сторони", - зазначила вона.У свою чергу, адвокат Марина Ткаченко повідомила, що також підготовлено клопотання з вимогою допустити захист і дочку Анастасію Ноздровську до всіх допитів і слідчих експериментів, оскільки на сьогодні допуск забезпечений тільки в 10% випадків і інформації про слідство. "Ми підготували також заяву на ім'я президента і Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ України, щоб вони забезпечили безпеку Анастасії Ноздровської і нам як захисту потерпілої сторони", - підкреслила вона.
Здоров`я Чим небезпечний кір і як від нього захиститись Після повідомлення про спалах кору серед дітей, які відвідали виставу одного зі столичних цирків, про кір в Україні, нарешті, заговорили всерйоз і цим питанням зацікавилися ЗМІ. МОЗ же до цього часу займає в цьому питанні пасивну позицію, заявляючи, що епідемії кору в країні немає і станом на 11 січня захворіло лише 200 людей. Проте, нагадаємо, в 2017 році було зафіксовано рекордну кількість хворих, у деяких дошкільних закладах вже проводилися карантинні заходи, педіатри в поліклініках при огляді дітей обов'язково перевіряли наявність щеплення проти кору (входить до складу КПК - кір, краснуха, паратит). Власне, лікарі ще в 2017 році попереджали, що нинішнього року епідеміологічна ситуація в зв'язку з кором посилиться. На сьогодні особливо складна ситуація з кором в Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областях - там рахунок зафіксованих випадків йде на сотні. АСН поцікавилася в медиків, чим небезпечна хвороба і чи можна від неї захиститися. Чим небезпечний кір Вірус кору надзвичайно заразний: він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, при вдиханні найдрібніших крапель слизу, що потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові з хворим. Вірус кору може жити в повітрі і на поверхні предметів протягом двох годин навіть після того, як хворий залишив приміщення. Крім того, як пояснив АСН лікар-інфекціоніст, доцент кафедри дитячих інфекційних захворювань Віталій Євтушенко, хвороба ця досить агресивна. Вона небезпечна бактеріальним ускладненнями, як і при ГРВІ - пневмонією, отитом, синуситом. Також досить часто в зв'язку з кором фіксують ураження центральної нервової системи, що може спровокувати, наприклад, енцефаліт - гострий або відстрочений. Бувають випадки, коли ускладнення проявляються вже через 10-15 років після перенесеного кору. За даними ЮНІСЕФ, з 1000 людей, що заразилися кором, 1 вмирає, 1 захворює на енцефаліт, а 50 отримують важкі ускладнення. Водночас випадки серйозних реакцій на вакцину трапляються з меншою ймовірністю, ніж один раз на мільйон. Хто під загрозою У МОЗ стверджують, що вірус кору найчастіше атакує нещеплених дітей віком від 1 до 9 років. Підлітки і дорослі, які не отримали належної вакцинації, також схильні до дії вірусу. Так, наприклад, в Одеській області всього 66% зафіксованих випадків кору стосуються дітей - решта відзначалися серед дорослого населення. Проте вакцинація не дає гарантії того, що людина не захворіє. Однак у такому випадку є 95%  ймовірності, що хвороба пройде без ускладнень. Причини і симптоми захворювання Інкубаційний період кору (тобто період, коли симптоми ще не проявляються) становить 6-21 день, в переважній більшості випадків захворювання починається на 9-10 день. Далі починається період захворювання, коли у хворого підвищується температура, з'являються головний біль, нежить, сухий кашель, збільшення лімфовузлів, запалення слизової оболонки очей (сльозотеча, світлобоязнь, гнійні виділення), пронос і блювота. На 4-5 день хвороби з'являється червоний висип, який починається зі шкіри голови і обличчя, а потім поширюється на все тіло. Хвороба з симптомами триває до 4 тижнів. Лікування Специфічного лікування від кору немає. Зазвичай лікування складається з полегшення симптомів кору - при нежиті використовують краплі в ніс, збивають температуру вище 38.5 градусів за Цельсієм. Крім того, щоб зменшити ймовірність ускладнень, хворим призначають вітамін А у великих дозах. Однак таке лікування носить допоміжний характер і на сам вірус не спрямовано. Засобів прямої дії сьогодні немає. Стаціонарне лікування не обов'язково, якщо хвороба протікає легко, а хворий не має хронічних захворювань. Проте при підозрі на кір обов'язково потрібно звернутися до лікаря. Навіть якщо захворювання протікає не важко, треба виключити інші хвороби, які ще агресивніші за своїм перебігом. Так, наприклад, висип на тілі може свідчити про вірус Коксакі, різновиди ентеровірусів, очевидно, привезених з-за меж України. А може бути наслідком менінгококцемії, яка також проявляється високою температурою і висипом, проте не вчасно поставлений діагноз і невірне лікування можуть мати найважчі наслідки. Профілактика У МОЗ наполягають, що єдиним ефективним методом профілактики кору є вакцина. Медики рекомендують екстрену вакцинацію в період епідемії. Навіть якщо ви побували в прямому контакті з хворим на кір, протягом трьох днів можна зробити щеплення. Як пояснив інфекціоніст Віталій Євтушенко, в разі інфікування вірусом захворювання настане не раніше, ніж за 9 днів, тоді як антитіла до захворювання з'являться вже через тиждень після вакцинації. Таким чином імунітет встигне відреагувати на вакцину. Тим категоріям людей, яким протипоказані щеплення (вагітні жінки, люди з імунодефіцитом, діти 1-го року життя) показаний імуноглобулін - препарат, виготовлений з донорської крові. Причина епідемії У зв'язку зі спалахом кору Київська міська державна адміністрація тимчасово заборонила роботу цирку "Кобзов", де нібито виявили хворого артиста. Також столична влада заборонила відвідувати школи і дитсадки дітям без довідок про щеплення. Однак всі ці заходи, на думку практикуючих лікарів, абсолютно неефективні - адже кількість довідок про проведену вакцинацію в Україні з відомих причин значно перевершує кількість щеплень. Відомий педіатр, дитячий інфекціоніст Євген Комаровський вважає, що ситуація з кором цілком очікувана і прогнозована. Виною всьому - висока ефективність вакцинації від кору. Саме висока ефективність вакцинації призвела до того, що люди більше бояться щеплень від кору, ніж самого кору. "Як наслідок - фактично ми зараз перебуваємо на порозі епідемії кору. І якщо розуміти, наскільки критичний рівень вакцинації, то наявний на сьогодні рівень захворюваності - це практично подарунок долі, нам ще дуже щастить", - відзначає лікар. Він ще в грудні минулого року прогнозував погіршення епідситуації. Екс-міністр охорони здоров'я України Василь Князевич вважає, що причина спалаху полягає ще і в тому, що нинішнє керівництво відомства втратило контроль над ситуацією і не проводить системну роботу з вакцинації. У свою чергу, глава Київської профспілки працівників охорони здоров'я Лариса Канаровська відзначає і складну ситуацію, в якій опинилися дільничні і сімейні лікарі в Україні завдяки перетворенням, ініційованим в.о. голови МОЗ Уляною Супрун. Багато медики йдуть з поліклінік, залишаючи вакантними посади навіть у Києві, тому нікому і лікувати людей.
Здоров`я Цирк "Кобзов" продовжує роботу попри заборону КМДА Цирк "Кобзов" продовжує працювати, незважаючи на заборону столичної влади через спалах кору в місті. Про це повідомляє 112 телеканал, журналісти якого виїхали безпосередньо до цирку і перевірили, чи продаються квитки. "Цирк продовжує працювати. Ми можемо запитати в касах: чи є квитки? Як ми бачимо, квитки є на вистави сьогодні о 15:00, а також о 17:00. І на вистави 12, 13 і 14 січня. Як бачимо, є навіть невелика черга", - заявила журналіст 112 каналу з місця подій, біля цирку" Кобзов". При цьому керівництво цирку стверджує, що всі вимоги Держпродспоживслужби ними виконані. Зокрема, Держпродспоживслужба вимагала провести дезінфекцію після кожної вистави, що виконується. А також забезпечити квоту заповнення цирку не більше, ніж на 40%, що також виконується. Водночас, за інформацією київської влади, в столиці зафіксовано щонайменше 5 осередків поширення кору. Серед них: Скандинавська гімназія в Києві, а також садок на Лівому березі, назву якого не наводять. Нагадаємо, всього в Києві на кір зараз хворі 66 людей. Раніше АСН розповідала, чим небезпечний кір, як поширюється і як від нього вберегтися. Зокрема лікарі кажуть, що небезпечний не стільки  сам кір, скільки ускладнення після нього.
Політика Лукашенко образився на Путіна за «найдивніший» кордон Європи Президент Білорусі Олександр Лукашенко поставив завдання уряду, МЗС і прикордонникам протягом 2018 року врегулювати розбіжності з Росією в прикордонній сфері. Про це передає БЕЛТА. В ході наради щодо лібералізації візового режиму Лукашенко заявив, що з лютого 2016 року білорусько-російський кордон отримав негласний статус «самого дивного кордону в Європі». «З цього часу російська сторона без офіційного повідомлення почала здійснювати повноцінний паспортний контроль щодо всіх осіб, які прямують на автомобільному транспорті, а потім - на авіа- і залізничному», - підкреслив Лукашенко. Президент Білорусі вважає, що «це ненормально, коли між двома братніми державами і народами знову відновлюється кордон, який ми з таким трудом знімали більше 20 років тому». За його словами, російська сторона виходить нібито з міркувань безпеки. Однак, як зазначив Лукашенко, у РФ і Білорусі загальні списки іноземців, яким заборонено в'їзд на територію «союзної» держави. «Ніхто не може в'їхати, хто в цих списках. Хто не перебуває, має право в'їхати, поки не потрапить у ці списки. Тому всякі відмовки і посилання на те, що у нас нібито не те тут відбувається, і тому вводиться кордон, є нікчемними», - заявив білоруський лідер.
Суспільство оформление ленты  Священика УПЦ МП ледь не побили за проповідь українською мовою Запорізький священик УПЦ Московського патріархату пішов з церкви після скандалу і образ за виступи українською мовою. Про це пише портал Depo.Запоріжжя. Виступи священика Анатолія (Ревтова) українською мовою призвели до скандалу на зборах Запорізької єпархії 10 січня в Свято-Покровському кафедральному соборі. На зборах були як священики, так і миряни. Присутні обговорювали гострі коментарі батька Анатолія в соцмережах з критикою проросійського курсу УПЦ МП, а також скандалу з відмовою відспівувати трагічно загиблого 2-річного хлопчика. Свою думку висловити священику не дали, оскільки він виступав українською мовою. «Люди, миряни, відразу як закричали: «Говоріть російською». Я їм кажу: українська - моя державна мова. А потім до мене підбігає секретар єпархії, каже: «Ти, коли до нас прийшов 4 роки тому, говорив російською». Кажу йому: «Але після того ваша держава напала на мою державу. Люди змінюються, я змінився». Вони (парафіяни. - Ред.) кричали, штовхалися, думав, ще й поб'ють», - розповів священик. Отець Анатолій пішов зі зборів і твердо вирішив не продовжувати служіння в УПЦ МП. «Ця церква не є українською. Вона використовує гроші України, заробляє на ній і одночасно ненавидить її. Яка це українська церква, якщо в ній ікона царя висить? Я єдиний в єпархії служив українською - 1,5 року поспіль», - пояснив він.
Суспільство У Польщі ухвалили закон про заборону торгівлі по неділях Польський Сейм ухвалив закон, що забороняє торгівлю по неділях. Про це пише газета Wyborcza. 11 січня закон ухвалила верхня палата Сейму - Сенат, нижня палата ухвалила закон ще в листопаді 2017 року. Згідно з документом, з 1 березня в кожному місяці магазини працюватимуть тільки в 2 неділі - в перший і останній тижні місяця. На наступний рік - 2019 - тільки в одну неділю на місяць, а з 1 січня 2020 почне діяти повна заборона на торгівлю по неділях. Винятком будуть 7 спеціально визначених неділь на рік. Відзначається, що працювати по неділях зможуть квіткові і кондитерські магазини, пекарні і кафе, що продають морозиво. Умовою для них буде зобов'язання продавати виключно квіти, морозиво, хлібобулочні та кондитерські вироби. При порушенні закону буде накладатися штраф від 1000 до 100 тисяч злотих, а в разі постійних порушень заборони - позбавлення волі. Тепер документ має підписати президент країни. Основна мета закону - створити умови, за яких працівники торгових точок могли б провести вихідний з родиною, а не на роботі.
Здоров`я Екс-очільник МОЗ: Вакцин в Україні закуплено тільки 25% Вакцин в Україні закуплено тільки 25% станом на 2016 рік. Про це в ефірі телеканалу 112 заявив заступник глави Комітету ВРУ з питань охорони здоров'я та екс-міністр охорони здоров'я Олег Мусій, передає АСН. "Головна причина епідемій, зокрема кору, в системній відсутності державної політики в системі охорони здоров'я. Починаючи з відсутності керівника, який би відповідав за систему охорони здоров'я, закінчуючи державними закупівлями. Наприклад, на сьогодні щодо вакцин державні закупівлі за 2016 рік виконано на 25%. Тому в цілому така система призводить до такої ситуації", - заявив він. Також негативно впливає антивакцинальна кампанія і відсутність культури вакцинації і збереження здоров'я не тільки дітей, а й батьків."З іншого боку, природно, це результат безвідповідальності керівництва МОЗ, яке дивиться на все і думає: ну, немає вакцин, і добре", - вважає Мусій. Також нардеп нагадав, що є проблеми з сертифікацією і процедурою закупівлі протягом мінімум півроку вакцин не тільки від кору, але й інших захворювань. На жаль, з його слів, педіатри та дільничні лікарі також не проводять освітньої кампанії з вакцинації, хоча повинні були б. "Ще однією проблемою є ліквідація Санепідеслужби ще три роки тому. А замість неї так нічого і не створили", - додав він.Мусій рекомендує пройти вакцинацію не тільки дітям, а й дорослим. Оскільки сам кір не смертельний, але люди помирають від ускладнень: енцефаліту і запалення легенів. А ускладнення якраз відзначаються найчастіше у дорослих. Екс-очільник МОЗ вважає за доцільне оголосити епідситуацію щонайменше у Києві та Одесі, провести вакцинацію. Але псевдореформа системи охорони здоров'я, з його слів, не дозволяє оперативно й адекватно реагувати і попереджати подібні ситуації."Я прогнозую тільки погіршення ситуації в сфері охорони здоров'я", - вважає він.
Події оформление ленты  Російський солдат спалив БТР і РПГ, розігріваючи їжу на полігоні (відео 18+) Військовослужбовець країни-агресора, рядовий Семен Мережніков у травні 2017 року випадково спалив замаскований БТР-82А, намагаючись розігріти сухпайок. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Роман Бурко. Через нещасний випадок армії РФ завдали шкоди в 28 млн рублів. «Російська армія претендує на роль глобального геополітичного гравця, у якій «друзі - це армія і флот». А з такими друзями їм не потрібно і ворогів», - підкреслив Бурко. Журналіст розмістив відео палаючого БТР, на тлі якого солдат з палаючим РПГ в руках намагається розповісти, що сталося. Відзначається, що голодний солдат в ході навчань на полігоні в Астраханській області намагався розігріти обід на багатті. Військовий розвів багаття поруч із БТР, машина була накрита маскувальною сіткою, брезентом і сухою травою, так що одного пориву вітру вистачило для того, щоб БТР спалахнув як свічка. Врятувати рядовому вдалося тільки гранатомет і власний автомат. Мережнікова засудили до 6 місяців у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців, при цьому звільнивши від виплати компенсації.
Економіка У 2018 році українців чекає зростання тарифів за всіма видами енергоносіїв - експерт Поточного року жителям України варто готуватися до зростання тарифів за всіма видами носіїв енергії. Таку думку висловив експерт з питань енергетики Валентин Землянський на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Нас чекає підвищення тарифів за всіма видами енергоносіїв, не тільки електроенергії. Нас чекає низка серйозних рішень, які будуть безпосередньо стосуватися нас з вами як споживачів", - зазначив експерт. За його словами, зростання цін на електроенергію в січні 2018 року для промисловості було очікуваним. У Водночас вже зараз тарифи на газ для населення - не економічні, а продиктовані "політикою" і бажанням влади не підвищувати градус соціальної напруженості. В іншому випадку, як зазначив Землянський, вони були б підвищені ще в жовтні 2017 року, як то було зафіксовано в меморандумі з МВФ. При цьому він додав, що рішення про подальший перегляд тарифів традиційно варто очікувати в кінці березня - початку квітня, коли поточний опалювальний сезон вже завершиться. Також експерт наголосив, що до зростання тарифів українську владу підштовхують тільки міжнародні зобов'язання, тоді як нинішня вартість газу з лишком покриває всі витрати НАК "Нафтогазу". Будувати ж ринок газу в зараз без підвищення платоспроможності громадян неможливо. Нагадаємо, з початку січня 2018 року в Україні зросли роздрібні тарифи на електроенергію, що відпускається всім класам споживачів, крім населення. Підвищення склало від 8 до 11% в залежності від регіону і постачальника, повідомляється на офіційному сайті Нацкомісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).
Події ОРДЛО через аварію залишилися без зв'язку Vodafone Єдиний український мобільний оператор Vodafone Ukraine у четвер, 11 січня, повністю перестав працювати у тимчасово окупованому Луганську. Про це повідомляє LIGA.net. За даними джерела, мобільний зв'язок перестав працювати після обіду. На сайтах сепаратистів відзначається, що відбулася повна зупинка обслуговування абонентів Vodafone Ukraine після 13:00 в ОРЛО. Причиною події називають прорив магістрального оптоволоконного кабелю в районі тимчасово окупованого населеного пункту Оленівка на південь від Донецька. Однак в «ДНР» також говорять про перебої в роботі Vodafone Ukraine. Джерело стверджує, що без зв'язку перебувають окуповані Макіївка і Жданівка. У компанії в свою чергу заявили, що дійсно спостерігаються труднощі в роботі мережі в цьому регіоні. Як заявив якийсь «міністр зв'язку» «ДНР» Віктор Яценко, кабель нібито перерізали військові ЗСУ.
Суспільство Суд Лондона змусив Ахметова доплатити за «Укртелеком» $760 млн Суд Лондона постановив, що компанія «СКМ» українського олігарха Ріната Ахметова повинна доплатити кіпрській компанії Raga Establishment Ltd $760 млн за куплену компанію «Укртелеком». Про це повідомляє LIGA.net. Як зазначається з матеріалах суду, держава продала 92,79% акцій оператора в 2011 році компанії «ЕСУ», дочірній фірмі австрійського фонду EPIC. А через два роки фонд перепродав актив Ахметову. Однак на початку 2017 року стало ясно, що було укладено таємну угоду, згідно з якою Raga Establishment Ltd викупила у фонду EPIC «Укртелеком», а потім перепродала його в 2013 році Ахметову за $860 млн. Raga належить українському екс-банкіру Денису Горбуненку, який живе в Лондоні. У позові зазначалося, що після угоди в 2013 році компанія Raga отримала від СКМ тільки перший транш - $100 млн, після чого корпорація Ахметова припинила платити. В результаті суд зобов'язав СКМ доплатити за «Укртелеком» $760 млн. Нагадаємо, раніше суд постановив заморозити активи Ахметова на $820,5 млн у справі «Укртелекому».
Події оформление ленты  Під Харковом чоловік відкрив стрілянину з автомата У місті Дергачі Харківської області невідомий хлопець відкрив стрілянину з автомата. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Харківської області. Інцидент стався 10 січня, до правоохоронців зателефонував житель міста і повідомив, що невідомий йому хлопець на вулиці стріляє в різні боки. Поліцейські знайшли хлопця на залізничній зупинці: він був п'яний і намагався чинити опір. Співробітники групи реагування патрульної поліції забрали у нього зброю. Пізніше з'ясувалося, що 24-річний хлопець перебував в Дергачах у знайомої. Між ними виникла сварка і він пішов до залізничного вокзалу, а дорогою зробив кілька пострілів з мисливського карабіна. Речові докази вилучено. Вже встановлено, що зброя, з якої хлопець здійснював постріли, зареєстрована і належить його батькові. За цим фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, що карається від 3 до 7 років позбавлення волі.
Економіка РНБО: В Україні буде визначено порядок використання криптовалют Національний координаційний центр кібербезпеки визначить порядок функціонування в Україні ринку криптовалют. Про це повідомили в прес-службі Ради національної безпеки і оборони. Як зазначив секретар РНБО Олександр Турчинов, відсторонення держави від регулювання ринку криптовалют «створює загрози для економіки і безпеки держави». Він уточнив, що координаційний центр доручив Нацбанку, Мінфіну, СБУ, фіскальній службі створити норми врегулювання криптовалют в Україні. Ці відомства повинні визначити держрегулятора і порядок функціонування ринку криптовалют, порядок проведення моніторингу транзакцій з використанням криптовалют і ідентифікацію суб'єктів криптовалютних операцій. Також треба розробити механізм доступу правоохоронців на криптовалютні біржі. Нацбанк опрацьовує питання доцільності випуску власної криптовалюти в Україні. Нагадаємо, зараз криптовалюти не мають певного правового статусу в Україні. У жовтні у Верховній Раді зареєстрували проект, який пропонує Нацбанку контролювати обіг криптовалют у країні.
Економіка Підприємства ЖКГ не модернізуються, а втрати в мережах оплачують люди Зростання тарифів на комунальні послуги для населення дозволяє підприємствам, що надають послуги житлово-комунального господарства (ЖКГ), відмовлятися від модернізації і просто перекладати всі втрати на споживачів. Таку думку висловив екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ціна на газ начебто мала стимулювати "Комуненерго" до оптимізації свого процесу технологічного - модернізація котлів, котелень, труб, мінімізація втрат. Але це підвищення абсолютно не тягне за собою жодної модернізації, жодних змін", - зазначив експерт. За його словами, таким чином складається ситуація і з тарифами на холодну воду, підвищення яких було спровоковано подорожчанням електроенергії для водоканалів. Додаткові витрати комунальних підприємств були повністю перекладені в тариф і не спричинили за собою будь-якої оптимізації виробництва. При цьому Кучеренко додав, що втрати при транспортуванні тепла в Києві складають 20%, тоді як в Копенгагені цей показник становить всього 3%. Причому в Україні втрати повністю закладені в тариф для населення і оплачуються або безпосередньо населенням, або побічно - через субсидії. Нагадаємо, з початку січня 2018 року в Україні зросли роздрібні тарифи на електроенергію, що відпускається всім класам споживачів, крім населення. Підвищення склало від 8 до 11% в залежності від регіону і постачальника, повідомляється на офіційному сайті Нацкомісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).
Суспільство Прокуратура порушила справу через розпалювання релігійної ненависті Московським патріархатом Прокуратура Запорізької області порушила справу у зв'язку з відмовою попів УПЦ Московського патріархату відспівувати трагічно загиблого 2-річного хлопчика. Про це повідомили в прес-службі відомства. Дії священиків кваліфікували за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України - дискримінація за релігійною ознакою. У прокуратурі уточнили, що священиків УПЦ МП, а також громадського об'єднання «Союз православний «Радомир» підозрюють у скоєнні умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, ображання почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, якщо вони спричинили тяжкі наслідки у вигляді виникнення зіткнень і масових заворушень. Відзначається, що московські попи допустили «вибірковий підхід» до релігійних обрядів, чим «образили почуття громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями». «Зазначені особи засуджують спілкування представників церкви українською мовою, чим принижують національну честь громадян України», - підкреслили в прокуратурі. Правоохоронці також встановили, що священики вищевказаних організацій «допускають висловлювання про єдність слов'янських православних народів під духовним наставництвом РПЦ». Розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділу Управління СБУ в Запорізькій області. Нагадаємо, після Нового року в Запоріжжі попи московського патріархату УПЦ відмовилися відспівувати загиблого 2-річного хлопчика. Мати дитини падала на коліна перед священиком - той категорично відмовився. Пізніше архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука похвалив священика, який зробив цей жорстокий вчинок. Після цього по всій країні почалися акції протесту проти дій УПЦ МП, попи якої відмовляються відспівувати загиблих в АТО військових, а також хрещених в іншому патріархаті. В Україні проводять флешмоб, в ході якого під церкви МП приносять дитячі іграшки, як нагадування про справи, що творяться московськими попами.
Політика Росія підозрює, що її бази в Сирії обстрілюють українськими снарядами У генштабі країни-агресора підозрюють Україну в причетності до атак на бази РФ в Сирії. Про це пише «Коммерсант». Як зазначив глава управління Генштабу РФ Олександр Новіков, українці нібито брали участь у «виготовленні вибухівки». «Вибухівку з бомб дронів, що атакували російські бази в Сирії - Хмеймім і Тартус - не можна зробити в кустарних умовах, така вибухівка, зокрема, виробляється в Україні», - заявив він. Новіков уточнив, що російські військові провели дослідження, в ході яких з'ясувалося, що за основу вибухової речовини в боєприпасах використовувався пентрит, який могутніший за гексоген. Він також заявив, що така вибухова речовина «виготовляється низкою країн, зокрема в Україні на Шосткинському заводі хімічних реактивів». «Російські військові проводять дослідження для встановлення країни-виробника», - додав Новіков. Нагадаємо, авіабазу «Хмеймім» РФ у провінції Латакія (Сирія) 6 січня ввечері атакували безпілотники. На непізнані дрони над авіабазою Росії зреагувала система безпеки, яка і запустила сирени.
Культура Нацрада перевірить «Інтер» і СТБ через трансляцію радянських фільмів і акторів з «чорного списку» Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку «Інтера» і СТБ за трансляцію в новорічних ефірах фільмів за участю російських акторів з «чорного списку» СБУ. Про це повідомили в прес-службі Нацради. Рішення рада ухвалила 11 січня. Буде проведена позапланова перевірка ПрАТ «Телеканал «Інтер» і ПрАТ «Міжнародний медіа-центр - СТБ» за трансляцію в новорічних ефірах фільмів за участю персон нон ґрата. Нацрада побачила в ефірі "Інтера" фільми за участю Олега Табакова і Валентини Тализіної - «Москва сльозам не вірить» і «Іронія долі, або З легким паром!» А телеканал СТБ транслював «Кавказьку полонянку, або Нові пригоди Шурика», «Любов і голуби» , а також ті ж фільми, що й «Інтер». Крім того, регулятор перевірить записи новорічних ефірів і щодо інших ліцензій - ефірної і супутникової. Нацрада уточнила, що виною ситуації, що склалася, зокрема, є законодавство, що стосується трансляції деяких радянських фільмів. Відзначається, що це питання потребує роз'яснення. З огляду на неузгодження, Нацрада не має чіткого розуміння, як реагувати на трансляцію радянських фільмів телеканалами. Адже були показані фільми, створені до 1991 року, але за участю особи, яку внесено до переліку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці. А прокатне посвідчення на показ не скасоване.
Політика Савченко таємно їздила до терористів в окупований Донецьк - Козловський Позафракційний народний депутат Надія Савченко таємно їздила до російських терористів в окупований Донецьк і вела переговори з ватажком бойовиків так званої «ДНР» Олександром Захарченком. Про це розповів вчений-релігієзнавець Ігор Козловський. «Цю поїздку не висвітлювали ні українські, ні підконтрольні бойовикам ЗМІ. У колонію, де я перебував, вона не приходила. Коли Савченко приїжджала вперше, то навідувалася в 97-му колонію, де сиділи військовополонені. З політичними в'язнями вона не зустрічалася. А коли була тут востаннє, це було десь в кінці листопада минулого року, то знаю, що вона теж була на 97-й», - зазначив він. Таким чином, Савченко була останній раз на непідконтрольній Україні території Донбасу в кінці листопада. Козловський уточнив, що після цього до нього підходили представники «спецслужби», він їм повідомив, що не знає Савченко, і вони здивувалися, чому Савченко за Козловського просить. Також Ігор Козловський уточнив, що особисто не знайомий з нардепом. «Я з нею не знайомий. Не можу робити судження про незнайомих мені людей і їхні мотиви. Але вважаю, що всі ці поїздки треба узгоджувати. Все-таки є держава, є державна політика, і здійснювати неузгоджені вояжі всупереч відпрацьованій єдиній лінії - це не на користь процесу. Думаю, Савченко нічого не вирішує, бо все вирішується в Москві», - додав він.
Економіка Тарифний тупик: кожне підвищення тільки збільшує борги - експерт Тарифна політика української влади завела сферу житлово-комунального господарства в глухий кут, оскільки кожне підвищення вартості послуг призводить лише до зростання боргів у цій сфері. Таку думку висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ситуація з підвищенням тарифів зайшла в глухий кут. Якщо далі продовжувати підвищувати тарифи - на що завгодно - все це буде призводити тільки до зростання заборгованості, не кажучи вже про соціальне напруження", - зазначив експерт. За його словами, за останні три роки, коли спостерігалося стрімке зростання тарифів, рівень платежів з боку населення вперше опустився нижче 90% і склав всього 83%. Причому  2017 року найбільше зросла заборгованість на газопостачання - майже вдвічі. Це тепер найбільша складова в боргу. І хоча відключити газ у приватному будинку не складе труднощів для працівника, поставки енергоносія тривають, оскільки громадяни все одно платять. При цьому він додав, що на сьогоднісукупний борг населення за комунальні послуги склав 30,6 млрд грн (дані на листопад 2017 року). Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що українці заборгували за комуналку вже 27 мільярдів доларів. Це абсолютний рекорд
Події Від кору на Одещині померла 5-річна дитина У Білгород-Дністровському районі Одеської області від кору померла 5-річна дитина. Про це на засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій повідомив директор департаменту охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації В'ячеслав Полясний, передає місцеве видання Oblvesti. За словами Полясного, в 2018 році смерть 5-річної дитини стала першим летальним випадком. Смерть пов'язана з тим, що батьки пізно звернулися за медичною допомогою. Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я, в країні вже в 70 разів більше хворих на кір в порівнянні з минулим роком - понад 2000 осіб. Більше за інших хворіють в Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областях. При цьому більше половини хворих - діти від 1 року до 8. Лікарі підкреслюють, що єдиний надійний спосіб захиститися від кору - вакцинація. Вона не захищає від вірусу на 100%, однак значно знижує можливість зараження і пом'якшує перебіг хвороби.
Економіка Прийдешні морози спровокують масові пориви на теплотрасах Прийдешнє похолодання спровокує в Україні зростання кількості поривів на теплотрасах країни. Таку думку висловив експерт з питань енергетики Валентин Землянський на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми почали зиму в досить комфортних умовах. Прийдешні морози покажуть, наскільки готова інфраструктура", - зазначив експерт. За його словами, плюсова зимова температура на вулиці створила досить комфортні умови для інфраструктури теплогенеруючих компаній, однак при зниженні температури повітря до від'ємних показників різко збільшить кількість поривів на теплотрасах. Причиною стрибка стане відсутність модернізації та ремонтів в зв'язку з блокуванням рахунків "Київенерго" і величезними боргами перед усіма теплогенеруючими компаніями. Крім того, позначиться, на думку Землянського, і тривала відсутність гарячої води в низці міст влітку, коли труби "тримали сухими". При цьому він додав, що пориви можна буде спостерігати вже при -5...- 10 градусів за Цельсієм. Нагадаємо, з початку січня 2018 року в Україні зросли роздрібні тарифи на електроенергію, що відпускається всім класам споживачів, крім населення. Підвищення склало від 8 до 11% в залежності від регіону і постачальника, повідомляється на офіційному сайті Нацкомісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).
Політика Здобули: 80% українців визнали боротьбу з корупцією провальною 80% українців визнали боротьбу з корупцією провальною та вимагають створеня антикорупційного суду. - Але президентський законопроект не закладає основи для створення незалежного та ефективного суду, який почне боротися з корупціонерами, - вважають експерти - Про це заявила директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна під час прес-брифінгу, передає кореспондент АСН. "Тема створення антикорупційного суду - нагальна та одна з ключових. Про це свідчать дані останнього соціологічного дослідження. Проблема номер один для громадян - це війна. І це зрозуміло. Але приблизно нарівні вважаються важливими питання економіки, подолання бідності, всього соціального комплексу та боротьба з корупцією, вони також дуже важливі для наших громадян. З огляду на це, лише 14% вважає, що наразі країна йде у правильному напрямку", - заявила вона. Цифри щодо оцінки громадян боротьби з корупцією також невтішні. "80% українців вважають боротьбу з корупцією неуспішною, 46% – повністю провальною. Лише 2,2% - вважає цю боротьбу успішною. Активними борцями з корупцією в Україні населення вважає: ЗМІ, НАБУ та антикорупційні громадські організації. Відповідно: 26%, 24% та 21%", - сказала вона. Відповідно до опитування, 42% українців готові довірити формування антикорупційного суду представникам антикорупційних громадським організаціям та 41% – експертам західних країн. "Тобто, створення такого антикорупційного суду дуже важливе. Він має стати одним з основних та ключових органів боротьбі з корупцією", - додала вона. При цьому на уточнююче питання: кому довіряють люди формування суду, лише 6% - довіряють представникам президента, 10% - депутата там у формуванні такого суду, тоді як, довіра до ЗМІ, громадських організацій та незалежним експертам в рази вища. Проте, на думку експерта, внесений наприкінці грудня 2017 року президентом Петром Порошенком законопроекту про Антикорупційний суд, викликає багато зауважень в експертному середовищі. У свою чергу, директор з наукового розвитку Центру політико-правових реформ Микола Хавронюк додав, що президентський законопроект був "доопрацьований не зрозуміло ким", в результаті чого були внесені ряд норм, які нівелюють можливість створення якісного незалежного антикорупційного суду. "Законопроект прописує настільки чіткі критерії, що це призведе до неможливісті знайти кандидатів на посаду суддів антикорупційного суду відповідно до прописаних критеріїв. Або через суд оскаржити рішення щодо призначення будь-якого з кандидатів. Все це прописано в законопроекті. Також в ньому невизначена сама кількість суддів та закладена можливість Вищої кваліфікаційної комісії суддів скасовувати рішення Громадської ради міжнародних експертів без жодних мотивів", - розповів він. Окрім цього, у законопроекті зазначено, що міжнародні експерти мають працювати на безоплатній основі. "Уявляєте, експерти повинні лишити своі родини та домівки, приїхати до нас на декілька років та працювати тут безкоштовно", - наголосив він. При цьому директор Фундації DEJURE Михайло Жернаков нагадав, що відповідно до рекомендацій Венеційської комісії, міжнародним експертам мають надати ключову роль у формуванні Антикорупційного Суду. "Але у президентському законопроекті ця роль знівельована. Фактично, Вища кваліфікаційна комісія суддів може не тільки вибирати експертів, але і припиняти їхню діяльність. Тобто, це право надано суддям, обраним самими суддями, яким суспільство довіряє найменше", - підкреслив він. У той же час Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Transparency International Ukraine, також впевнений, що президентський законопроект не відповідає не лише рекомендаціям Венеційської комісії, а й не відповідає рекомендаціям та баченню Європейського Союзу.
Політика Для українських зірок, які гастролюють в Росії можуть ввести штрафи або кримінальну відповідальність Нацрада з питань телебачення і радіомовлення стурбована тим як ефіри радіо та телебачення захищені від пропаганди насильства та зневаги до людських прав, а також - інформаційною безпекою країни. Після новорічних свят до Національної ради в січні надійшло багато звернень, перш за все - через показ окремих фільмів, а також - контенту і ідеологічного спрямування телепрограм і концертів. Найбільше громадяни і медіаресурси критикували законодавчу колізію щодо практики трансляції деяких радянських фільмів. У Нацраді помітили - досі окремі діячі індустрії замість подавати глядачеві новий контент, намагаються тримати в контексті ностальгії за минулим, маніпулятивно використовуючи для цього кінематограф. Їм на руку - невирішене протиріччя навколо закону, що забороняє демонструвати фільми за участю акторів внесених в базу осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Зокрема правова колізія виникає через нерозуміння, забороняти або дозволяти до показу фільми створені до 1991 року. Так як одні норми дозволяють їх демонстрацію, а інші - ні. Також, на думку регулятора, час врегулювати досі відкладену проблему спільного кіновиробництва з країною-агресором. Зіркам не дадуть сидіти на двох стільцях Інша категорія звернень до Нацради стосувалася виступів на наших телеканалах українських артистів, які одночасно активно гастролюють і в Російській Федерації. І хоча тут Національна рада не має жодних важелів впливу на телерадіоорганізації, вона пропонує вирішити її в законодавчому полі. І радять народним депутатам скористатися світовою практикою. Наприклад, артистів-колаборантів можна штрафувати або ввести кримінальну відповідальність для них. А телерадіоорганізації можна зобов'язати обмежити участь таких артистів або діячів культури в ефірі на певний період. В такому випадку національний регулятор отримає реальні важелі впливу і на мовників.
Кримінал СБУ завела справу за фактом розголошення імен агентів НАБУ Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через розголошення імен агентів НАБУ, які працювали під прикриттям. Про це заявив заступник глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко, передає Укрінформ. При цьому в керівництві САП повідомили, що через розголошення імен детективів під прикриттям було зірвано близько 10 спецоперацій. "До 10 кримінальних проваджень під прикриттям було зупинено ... Ми розуміли, що не варто продовжувати і ставити під загрозу життя наших агентів і осіб, які співпрацювали зі слідством", - сказав він. Нагадаємо, на початку грудня 2017 року, між ГПУ і НАБУ почалися конфлікти так як виявилося, що за таємними агентами НАБУ стежили інші спецслужби. Тоді генпрокурор Юрій Луценко висловив обурення з приводу того, що таємні агенти НАБУ не проходили відкритий конкурс і працювали, за його словами, незаконно. Особливої ​​пікантності скандалу додала участь у ньому першого заступника глави Міграційної служби України Діни Пімахової, яка згодом звинуватила агента Національного антикорупційного (НАБУ) в провокації хабара.
Політика Путін готовий віддати Україні її військову техніку і кораблі з Криму Президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що РФ готова передати Україні військові кораблі і авіатехніку з окупованого Криму. Про це лідер Кремля заявив в ході зустрічі з главами російських ЗМІ, передає УНІАН. «Користуючись нагодою, як говориться, хочу сказати, ми готові продовжити цей процес: готові передати військові кораблі України, які в Криму ще є, готові передати авіаційну техніку, бронетехніку», - повідомив Путін. Він уточнив, що за роки окупації техніка приведена в плачевний стан, проте «це вже не наша справа». Президент РФ запевнив, що в поганому стані техніка нібито і була до окупації. «За ці роки ніким не обслуговувалася, звичайно», - сказав Путін. Він уточнив, що мова йде про десятки кораблів і бойових літаків. За його словами, краще, якщо техніку з окупованого Криму заберуть українські військові. «Ми готові допомогти їм здійснити транспортування до Одеси», - заявив він. Путін також нагадав, що на півострові багато українських боєприпасів, але вони не підлягають транспортуванню, а тільки утилізації на місці. Нагадаємо, сума збитку, нанесеного Україні в результаті окупації Криму - понад трильйон гривень. Крім військової техніки, Росія також вкрала українські бурові установки компанії «Чорноморнафтогаз». Убладнання захопили «зелені чоловічки».
Суспільство Нацгвардія взяла під охорону церкви Московського патріархату в Запоріжжі У Запоріжжі бійці військової частини 3029 Нацгвардії України спільно з поліцейськими перейшли на посилений режим охорони церков УПЦ Московського патріархату через хвилювання, які почалися після відмови московського попа відспівати трагічно загиблого 2-річного хлопчика, хрещеного в Київському патріархаті. Про це повідомили в прес-службі військової частини. Посилено охороняють також Запорізьку січ разом з козацьким храмом Пресвятої Борогодиці (УПЦ КП). Правоохоронці хочуть попередити можливі підпали важливих історичних пам'яток. Нагадаємо, прокуратура Запорізької області порушила справу проти окремих попів УПЦ МП. Дії священиків кваліфікували за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України - дискримінація за релігійною ознакою. У прокуратурі уточнили, що священиків УПЦ МП, а також громадського об'єднання «Союз православний «Радомир» підозрюють в скоєнні умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, ображання почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, якщо вони спричинили тяжкі наслідки у вигляді виникнення зіткнень і масових заворушень.
Політика В Україні назріває новий Майдан – американська Atlantic Council У 2018 році Україна може очікувати черговий Майдан, в результаті якого жителі країни все-таки зможуть скинути свою еліту. Таку думку в своєму блозі висловила старший науковий співробітник Центру Євразії впливової американської неурядової організації Atlantic Council Діана Френсіс. Вона впевнена, що новий Майдан отримає підтримку міжнародної громадськості. За словами Френсіс, цього разу все буде по-іншому. «На жаль, 2018 рік починається з того, що приймає форми 2013-го. Президент Петро Порошенко зміцнює свою владу, гальмуючи реформи, виконання яких він пообіцяв західним спонсорам, а також переслідує своїх опонентів», - зазначила Френсіс. Експерт підкреслила, що зараз в Україні умови схожі на ті, що призвели до вуличних протестів в 2004 і 2014 роках. Вона додала, що на сьогоднішній день привид російського вторгнення в Україну фактично зник, як і ймовірність того, що «зелені чоловічки» почнуть підбурювати до повстань. «Час Порошенко закінчується. Антикорупційний суд має запрацювати до весняних виборів 2019 року. Інші реформи повинні бути завершені на початку цього року. Якщо ці перетворення не будуть впроваджені, то, швидше за все, відбудеться ще один вуличний протест напередодні виборів, який отримає масову міжнародну підтримку», - вважає Френсіс. Вона додала, що за останні роки так і не були прийняті закони «Про вибори», суди як і раніше залишаються сфальсифікованими, корупція не переможена.
Події оформление ленты  В Одесі повністю згоріли ресторан, аптека і кафе В Одесі в будівлі по вулиці Фонтанська дорога, 118 згоріли ресторан, аптека і кафе. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. Займання сталося у четвер, 11 січня. За інформацією рятувальників, через сильний вітер, наявності горючих будівельних конструкцій та розгалуженої електромережі пожежа була ліквідована лише через 2,5 години після повідомлення про загорання. Почалася пожежа з даху будівлі, вигоріло близько 300 кв. м території будівлі, постраждалих та жертв немає. Причина пожежі встановлюється. Нагадаємо, на АЗС в Одесі стався розбійний напад. Невідомі чоловіки в балаклавах напали на АЗС в Суворовському районі Одеси. Інцидент стався близько 5-ї години ранку. Поліцейські, які виїхали на місце, з'ясували, що до нападу причетні троє невідомих, які побивши оператора заправки, забрали 6500 гривень виручки, два мобільних телефони та пневматичний пістолет.
Суспільство У Києві буде встановлено пам'ятник військовим, які загинули в ході АТО У Києві буде встановлено пам'ятник на честь військових, які загинули в АТО на Донбасі. Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації. Передбачається, що пам'ятник буде виконаний як архітектурна форма у вигляді альтанки. Її облаштують у Солом'янському районі за адресою Повітрофлотський проспект, 6. Назва пам'ятника: «Експозиція книги пам'яті загиблим військовослужбовцям Збройних сил України під час проведення антитерористичної операції». Дане розпорядження КМДА було видано за зверненням ЗСУ. Установка відбудеться за рахунок фінансів Міноборони, кошти з держбюджету не виділятимуть. Нагадаємо, 23 жовтня 2017 року Києві відкрили пам'ятник «Героям-добровольцям АТО». Монумент облаштували в парку по вулиці Лісківська.
Політика Командувач ВМС відповів Путіну, яка в Криму залишилася українська техніка В окупованому Криму залишилася військова техніка, яка практично повністю була відремонтована. Про це заявив командувач ВМС України Ігор Воронченко, передає телеканал «112 Украина». Коментуючи заяви президента РФ Володимир Путіна, він сказав: «Це вимагає дуже ретельного вивчення, щоб ми не залишилися розмінною картою в брудній кремлівській грі». Командувач уточнив, що російським окупантам дісталися 8 бойових кораблів, і не на ходу був тільки великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», тому що тоді була потреба в ремонті головних двигунів. Також, за словами Воронченко, корвет «Луцьк» був на ремонті, «але був практично відремонтований». «Корвети «Тернопіль», «Придніпров'я», «Хмельницький» на ходу, два тральщика «Черкаси» та «Чернігів» на ходу ... Підводний човен на 70% був відремонтований, була потреба в заміні клапанів», - сказав він. Воронченко повідомив, що в окупованому Криму залишилося техніки на 2 батальйони БМП і 2 батальйони БТРів. Нагадаємо, президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що РФ готова передати Україні військові кораблі і авіатехніку з окупованого Криму, яка знаходиться в «жалюгідному стані».
Суспільство Білоруса в Карпатах оштрафували за георгіївську стрічку Громадянина Білорусі В.В. Злобіна оштрафували на 2550 гривень за використання прапора з георгіївською стрічкою. Дане рішення прийняв Яремчанський міський суд. У суді постановили також конфіскувати і знищити прапорець із забороненою символікою. Злобін прикріпив прапорець з георгіївською стрічкою на лобовому склі свого автомобіля. Порушника виявили на одному з карпатських курортів в селі Поляниця. Свою вину білорус визнав повністю. Як зазначили правоохоронці, коли білорусів просили зняти заборонену символіку, вони відмовилися. Після цього один з депутатів Івано-Франківської обласної ради викликав поліцію. Нагадаємо, закон про заборону георгіївської стрічки був прийнятий Верховною Радою України 16 травня. Президент Петро Порошенко підписав його 12 червня. Закон набрав чинності 15 червня 2017 року. При повторному порушенні протягом року штраф може досягати 5100 гривень. Також передбачений адміністративний арешт на 15 діб.
Кримінал оформление ленты  Опубліковані фото розграбованих бойовиками «ЛНР» українських супермаркетів Сепаратисти ОРЛО оприлюднили фото розграбованих російськими бойовиками колишніх українських супермаркетів. Тепер в окупованій частині Луганської області запустіння. Список зруйнованих супермаркетів з фото на сайті «фонду держмайна» так званої «ЛНР» називається «Мережа соціальних супермаркетів «Народний», які можуть бути надані в оренду». У списку знаходяться 26 супермаркетів, в тому числі 17 з позначкою «не функціонує». Як зазначив на своїй сторінці в Facebook журналіст Денис Казанський, там, де ще кілька років тому сяяли вітрини, а прилавки ломилися від продуктів, тепер іржа, запустіння і тлін. «Скло закрите фанерою, стелажі розбиті, обладнання винесено мародерами. У деяких супермаркетах викорчували навіть проводку, залишилися одні стіни», - підкреслив журналіст. Він додав, що немає нічого простішого, ніж прийти на все готове і заробляти в магазині, який побудували і відкрили інші люди. «Але «молодій республіці» виявилася непосильною навіть ця задача. Складно влаштувати розруху в торгівлі, але бойовикам «ЛНР» це вдалося. Луганськ дістався банді якихось зовсім вже безнадійних дегенератів», - вважає Казанський.
Суспільство Віце-прем'єр: потрібно створити реєстр українських співаків, які гастролюють по Росії Українських «гастролерів», які виступають в країні-агресора, потрібно вносити до реєстру і титрувати певним чином. Про це заявив віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко у своєму мікроблозі Twitter. «Щодо «наших» гастролерів в РФ. Дійсно, питання в основному етичне, заборонити не можна. Але, їдеш в РФ на гастролі: повідомляєш, потрапляєш до спецреєстру, на ТБ під час виступу або кліпу напис: «цей артист гастролює в країні-агресора», - написав Кириленко. Віце-прем'єр додав, що подібні українські «гастролери» повинні платити додатковий військовий збір. Нагадаємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення стурбована тим, як ефіри радіо та телебачення захищені від пропаганди насилля та зневаги до людських прав. Після новорічних свят до Нацради в січні надійшло багато звернень, перш за все – через показ окремих фільмів, а також контенту і ідеологічного спрямування телепрограм і концертів. Найбільше громадяни і медіаресурси критикували законодавчу колізію щодо практики трансляції деяких радянських фільмів.

Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Проти енергетичного вампіризму існує багато способів захисту: це і амулети, і обереги, і візуалізації та змови....
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Загадкові та потайливі люди завжди викликають інтерес у оточуючих Астрологи виділяють п'ять Знаків Зодіаку, як....
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Існує безліч способів ворожіння, завдяки яким ви можете дізнатися про своє майбутнє Однак багато хто з них зас....
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Свідоме сновидіння — це стан між фазами сну та неспання Вхід у цей стан є ключем до реалізації бажаного та упр....
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Ранок — найважливіший час дня, адже день найчастіше минає так, як ми його починаємо Саме тому намагайтеся щодн....
більше матеріалів




/-1,6653959751129-/ /-pc-/
Top