counter
Архів Повернутись назад 10 Жовтня 2017
10 Жовтня
Політика Угорщина вимагає переглянути Угоду про асоціацію Україна-ЄС Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що новий закон України «Про освіту» значно порушує принципи Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це він повідомив під час візиту до Ужгорода, де зустрівся з керівниками організацій закарпатських угорців, а також керівниками історичних церков, щоб узгодити точки зору, передає Радіо Свобода. Через це в наступний понеділок він хоче ініціювати на нараді глав МЗС країн-членів ЄС у Люксембурзі перегляд цієї угоди про асоціацію з Україною. Сійярто стверджував, що закон «Про освіту» створює гіршу ситуацію у сфері освіти для угорців, а також представників інших нацменшин в країні, ніж за часів СРСР. Після обговорення стану речей з главами угорської нацменшини політик зазначив, що сторони дійшли висновку, що чинний закон унеможливлює діяльність угорських шкіл, а також відбирає здобуте право навчатися рідною мовою учням середніх і старших класів.
Політика Пушков: «статус Криму не зміниться від заяви Ердогана» Російський сенатор Олексій Пушков прокоментував заяву президента Туреччини Реджепа Ердогана, яку він зробив під час візиту в Україну. Пушков зробив запис у себе в Twitter. Він написав, що статус окупованого півострова Крим не може змінитися після заяви лідера Туреччини про те, що він не визнає окупацію Криму Росією. На думку Пушкова, Ердоган назвав Крим українським лише з однієї причини - щоб зробити приємне президенту України Порошенкові. «Чи визнає Реджеп Ердоган «приналежність» Криму РФ чи ні, від цього статус півострова не зміниться. Він це знає та просто робить приємне Петру Порошенку», - пише Пушков. Вчора, 9 жовтня, Ердоган прилетів до Києва та зустрівся з Порошенком. Глава Туреччини зазначив, що як і раніше підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а також не визнає окупацію Криму Росією.
Події Окупанти 12 раз порушили перемир'я на Донбасі За минулу добу в зоні бойових дій терористи 12 раз обстріляли позиції військовослужбовців ЗСУ. Про це передає прес-центр штабу АТО у Facebook. За інформацією відомства, зросла активність бойовиків на луганському напрямку. Зокрема, із різних гранатометів, стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів були обстріляні позиції ЗСУ в районі Станиці Луганської, Новоалександрівки, Валуйського та Трьохізбенки. На приморському напрямку терористи протягом декількох годин стріляли з озброєння БМП, кулеметів і автоматичних гранатометів по українських опорних пунктах біля Гнутового. У відповідь сили ЗСУ застосовували весь спектр незабороненого піхотного озброєння. В результаті таких дій один військовий був поранений, ще один - отримав бойову травму. На донецькому напрямку напередодні ввечері було відносно спокійно. Тільки біля Зайцевого зафіксовано нетривалий обстріл укріплень ЗСУ зі стрілецької зброї.
Політика Закон про продовження особливого статусу Донбасу набув чинності В Україні сьогодні, 10 жовтня, набув чинності закон про створення умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Луганської та Донецької областей, яким на рік продовжується особливий статус ОРДЛО. Документ було опубліковано в парламентській газеті Голос України. Згідно з текстом документа, закон набуває чинності з моменту його публікації. Цим документом було внесено зміни до закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областях від 2014 року. Зокрема, ст. 1 викладена в новій редакції, вона передбачає продовження особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО на один рік. Раніше ми повідомляли, що 6 жовтня Верховна Рада на рік продовжила особливий порядок місцевого самоврядування в деяких районах Донбасу.
Політика Тільки лікуватися або на похорон. Чиновникам пропонують заборонити їздити до Росії До Верховної Ради внесено законопроект №7187 про тимчасове обмеження прав громадян України на виїзд до РФ. Його автори - нардепи з "БПП" Андрій Немирівський і Андрій Шинькович, а також позафракційний Андрій Денисенко. Депутати пропонують на час обмежити для держслужбовців виїзд з України до Росії. Заборона стосується всіх, крім працівників дипломатичних служб. Водночас у Росії можна буде їздити для отримання невідкладного медичного лікування або на похорон близького родича, якщо смерть і спорідненість підтверджено документами. За порушення тимчасового обмеження на виїзд з України до держави-агресора пропонується запровадити адміністративну відповідальність - штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном на один рік.
Економіка Закон про пенсійну реформу опублікований і набуває чинності із середи, підвищення пенсій почало діяти з 1 жовтня Сьогодні, 10 жовтня в офіційному виданні "Голос України" опубліковано Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій, він набуває чинності 11 жовтня, за винятком деяких пунктів. Норма про підвищення пенсій починає діяти заднім числом - із 1 жовтня 2017 року. Поряд з осучасненням пенсій відбувається і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року. Також будуть в повній мірі виплачуватися із 1 жовтня пенсії працюючим пенсіонерам. З 1 січня 2018 року право на пенсію за віком у 60 років матимуть ті громадяни, у яких є 25 років страхового стажу. Мінімальний страховий стаж щорічно буде збільшуватися на один рік, поки не становитиме 35 років в 2028 році, повідомляє Інтерфакс-Україна У 63 роки на пенсію можуть виходити особи, що мають 15 років страхового стажу на 1 січня 2018 року, проте не мають 25 років (також протягом 10 років буде збільшуватися на один рік щорічно). Із 2018 року в 65 років вийти на пенсію зможуть ті особи, які на 1 січня 2019 року матимуть від 15 до 16 років страхового стажу. Особам, у яких не буде 15 років страхового стажу, буде призначатися державна соціальна допомога після досягнення 65 років. Починаючи із 1 січня 2028 року, за наявності 40 та більше календарних років страхового стажу, пенсія за віком призначається незалежно від віку. Закон передбачає запровадження з 1 січня 2019 року накопичувальної системи загальнообов'язкового пенсійного страхування. Не брати участь в накопичувальній системі можуть застраховані особи, яким на 1 січня 2019 року залишилося менш ніж 10 років до досягнення пенсійного віку.
Суспільство оформление ленты  У Москві помер відомий екстрасенс і "цілитель" Алан Чумак У Москві помер радянський і російський "телевізійний екстрасенс" і "цілитель" Алан Чумак. Про це повідомила його дружина, передає РБК. "Це сталося вчора ввечері (9 жовтня, - АСН.), так" - сказала вона. При цьому жінка відмовилася коментувати причину смерті, заявивши, що журналістам достатньо знати те, що ця людина померла. Нагадаємо, Алан Чумак в 90-ті роки минулого століття поряд з іншим "екстрасенсом" Анатолієм Кашпіровським. Обидва вони виступали по телебаченню з так званими лікувальними сеансами. Алан Чумак іноді просив ставити перед телевізорами воду, яку він "заряджав". Однак, чи реальним був такий вплив - невідомо. Чумак в дитинстві навчався погано, легко йому давався лише спорт, але зробити кар'єру в цій галузі йому не вдалося. Навчався на журналіста. Працював у газетах «Вечірня Москва», «Труд», «Московський комсомолець». Саме будучи журналістом він познайомився з екстрасенсорикою, проте писав викривальні статті на цю тематику. Раптово Алан Чумак заявив, що відкрив в собі незвичайні можливості. Він кинув журналістику і кілька років працював над "відкриттям своїх можливостей". У 1989-му він вперше постав перед широкою аудиторією в межах масових "оздоровчих сеансів". Алан Чумак був двічі одружений. Із другою дружиною він прожив більшу частину життя. У першому у нього народилася дочка Олена (1967-й рік народження), а від другої дружини син Дмитро (1984-й рік народження).
Політика «Шантаж»: Росія влаштувала фінансову провокацію в ЄС Генсекретар Ради Європи Турбйорн Ягланд спробував переконати членів ПАРЄ піти на поступки делегації Росії в обмін на фінансування організації з боку РФ. Про це у себе на сторінці у Facebook пише глава української делегації в ПАРЄ, депутат від фракції БПП Володимир Ар'єв. «До нас в групу Європейської народної партії (ЄНП - Ред.) прийшов генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд і заявив із відкритим забралом, що після відмови РФ робити членські внески перед організацією залишилося два виходи - зберегти цінності або зберегти саму Раду Європи. Ми маємо спробу вищого керівника РЄ переконати піддатися на прямий шантаж», - додав він. «Так як без цінностей захисту демократії та прав людини Ради Європи перетвориться на блабла-клуб за інтересами. Я та інші члени української делегації разом із литовцями та грузинами дали жорстку відповідь Ягланду. Ми попередили, що в клубі тоді буде нічого робити», - зазначив Ар'єв.
Політика Нардепи позиваються до Гройсмана через Супрун Нардеп Андрій Деркач і двоє його колег подали до суду на прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, вимагаючи внести до Верховної Ради подання на призначення міністра охорони здоров'я. Наразі Уляна Супрун є лише виконувачем обов'язків міністра охорони здоров'я. Деркач обурений, що таким чином прем'єр скористався лазівкою у законодавстві, щоб не погоджувати кандидатуру міністра з Верховною Радою, - написав А.Деркач на своїй сторінці у Фейсбуці. На думку депутата, Супрун не виконує належним чином свої обов'язки. "За час нелегітимного керівництва МОЗ Супрун (в.о. голови МОЗ Уляна Супрун - ІФ) наламала чимало дров. Підготовлена "медична реформа" з порушенням прав українців, передбачених Конституцією. Реакція прем'єра? Нуль", - зазначає А.Деркач. Також Деркач звазначив те, що в Україні зірвано програму закупівлі ліків за останні три роки.
Політика Кінець комунізму: газ, вода, електрика та сіль для жителів Туркменістану більше не будуть безкоштовними Гурбангули Бердимухамедов, президент Туркменістану, підписав постанову про впорядкування споживчих тарифів на електроенергію, природний газ, житлово-комунальні, комунікаційні та автотранспортні послуги. Про це повідомляє державне інформаційне агентство країни, передає Інтерфакс-Україна. За словами президента, який у вівторок виступив на засіданні Ради старійшин Туркменістану, з перших років незалежності в країні народу безкоштовно надаються газ, електрика, харчова сіль, у незначних розмірах було визначено комунальні платежі. «Сьогодні система соціальних пільг виконала свою роль. Запровадження нової сітки тарифів націлене на дбайливе ставлення та раціональне використання ресурсів, а також попередження надмірного витрачання та збереження природних багатств Туркменістану», - сказав президент. Згідно з документом, передбачається впорядкувати ціни на надмірно витрачені від безкоштовно наданих обсягів газу, житлово-комунальні, комунікаційні та автотранспортних послуг, а також на електроенергію.
Економіка Так хто багато їсть? За один похід в магазин українці витрачають у 6 разів менше, ніж поляки Українці за один похід в супермаркет витрачають у шість разів менше ніж поляки. За даними опитування, проведеного польським інститутом ARC Market і Opinion, кожен покупець в Польщі витрачає в гіпермаркеті за один раз 890 грн, у супермаркеті - 610 грн, а в міні-маркеті - 390 грн. Тоді як за даними окремих торгових мереж в Україні за один раз українець залишає в гіпермаркеті - 220 грн, а в супермаркеті - трохи більше ніж 100 грн. Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. «Якщо заробітна плата в Україні у 4 рази нижче, ніж в Польщі, то приблизно в стільки ж менше середній чек в торговому форматі - гіпер. Цей формат характеризує витрати середнього класу нашої країни. Але у форматі супермаркету різниця вища вже у 6 разів. Цим форматом переважно користуються люди з меншими доходами. Зростаючий розрив у витратах свідчить про те, що в Україні більша різниця між середнім класом і малозабезпеченими, ніж в Польщі», - додав він. При цьому експерт уточнив, що сьогодні велика частина продуктів харчування у Польщі значно дешевша і більш якісна, ніж в Україні. Це стимулює українців все частіше їздити до сусідньої країни за продуктами харчування. «У 2016 році за даними Польщі наші громадяни залишили у цій країні близько $2,2млрд. І ця сума в найближчі роки буде тільки зростати», - вважає Дорошенко.
Економіка З початку року НБУ закрив понад 100 нелегальних пунктів обміну валют Національний банк за 9 місяців 2017 року здійснив 770 перевірок пунктів обміну валюти, з яких понад 100 працювали без належних документів. Про це йдеться на офіційному сайті регулятора. «Під час проведення перевірок легальних пунктів по обміну валют Національним банком виявлено 101 пункт обміну валют, які працювали нелегально: в Києві, в Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Тернопільській, Харківській та Чернівецькій областях» , - сказано в повідомленні. Інформацію про нелегальні пункти обміну валют Нацбанк передав правоохоронним органам. Крім того, список виявлених нелегальних обмінних пунктів розміщено на офіційному інтернет-сайті Національного банку. Також в повідомленні йдеться, що  станом на 1 жовтня цього року в Україні зареєстровано понад 3,5 тис. підрозділів небанківських фінансових установ, з яких тільки 31-а має генеральну ліцензію НБУ, що дозволяє займатися валютно-обмінними операціями.
Політика Нардеп Довгий у своїй декларації «забув» про квартиру дружини в Києві Національне агентство з попередження корупції виявило порушення в декларації депутата Верховної Ради Олеся Довгого за 2015 рік. Про це йдеться в рішенні НАПК №895. Як з'ясували правоохоронці, нардеп не вказав у розділі «Об'єкти нерухомості» відомості про квартиру в Києві, якою користується його дружина та яка є фактичним місцем проживання Довгого. Однак в декларації Довгого у власності дружини немає квартири. У НАПК наголосили, що, не вказавши майно дружини, Довгий не виконав вимоги п. 2 ч. 1 ст. 46 закону «Про запобігання корупції». Разом з тим слідчі не знайшли порушень у декларації нардепа в частині точності оцінки задекларованих активів. Також не виявлено конфлікту інтересів і фактів незаконного збагачення. Водночас зазначається, що Довгий має подати декларацію з достовірними даними. Нагадаємо, у декларації 2015 року Довгий задекларував 95 картин XIX-XXI століть, 10 статуй, 11 наручних годинників і $1,5 млн готівкою.
Події У Калинівці БТР врізався в легковик, є постраждалий У Калинівському районі Вінницької області сталося ДТП за участю військового бронетранспортера. Про це передає прес-центр Головного управління Нацполіції України у Вінницькій області. За інформацією правоохоронців, унаслідок ДТП одна людина отримала травми. «БТР-80 в складі колони виїжджав з другорядної на головну дорогу «Житомир - Могилів - Подільський». Транспортний засіб не поступився дорогою а/м Peugeot Expert, в результаті чого сталася аварія. Потерпілого водія легковика було госпіталізовано в нейрохірургічне відділення Вінницької лікарні», - сказано в повідомленні. Потрібно відзначити, що за фактом аварії працівники поліції відкрили кримінальне провадження за порушення правил безпеки дорожнього руху. Винуватцю аварії загрожує до трьох років в'язниці.
Політика Майже святий: в декларації Гройсмана все - чиста правда НАПК оголосило результати перевірки декларації прем'єр-міністра Володимира Гройсмана за минулий рік. Про це свідчить рішення комісії №891 від 5 жовтня, яке було опубліковано на сайті агентства. Перевірка встановила, що глава уряду у себе в декларації про майно та доходи надав дані, які є точними, достовірними, без ознак незаконного збагачення та конфлікту інтересів. Зокрема, під час аналізу декларації прем'єра було встановлено, що він  минулого року отримував доходи у вигляді зарплати за основним місцем роботи - у I кварталі як голова Ради, в II-IV кварталах - як глава уряду. З'ясувалося, що Гройсман отримував доходи від надання майна в лізинг; суборенди або оренди і від продажу нерухомості, але це все не є порушенням закону. Крім цього, НАПК  з'ясувало, що Володимир Гройсман не володіє значними пакетами акцій (понад 10% від статутного капіталу) в підприємствах.
Суспільство У Львові включили опалення, але не у всіх У вівторок, 10 жовтня, у Львові розпочався опалювальний сезон для населення та інших категорій споживачів. Про це повідомили на сайті Львівської міськради. Відзначається, що сьогодні ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго» почали подачу опалення до житлових будинків. «Однак, не всі будинки одночасно зможуть отримати тепло. У нас на обслуговуванні понад 1 600 будинків, а процес відновлення теплопостачання відбувається поетапно», - наголосили комунальники. За їхніми словами, деякі львів'яни вже в обід відчують, що в квартирі стало тепло, деякі ввечері, а інші - тільки завтра вранці. У опалювальному сезоні 2017-2018 року ЛМКП «Львівтеплоенерго» буде опалювати до 197 освітніх установ, 51 лікарень і поліклінік, 1 625 житлових будинків. ЛКП «Залізничнетеплоенерго» подаватиме опалення 42 навчальним закладам, 6 медичним установам і 525 житловим будинкам. Нагадаємо, з 9 жовтня тепло також почали подавати в дитсадки і школи Харкова, іншим споживачам опалення включать сьогодні, 10 жовтня. Також з 9 вересня почали опалювати соціальні заклади Києва.
Політика Раді пропонують визнати добровольців учасниками бойових дій на Донбасі У Верховній Раді з'явився законопроект про визнання «добробатів» учасниками бойових дій. Про це на прес-конференції заявив позафракційний народний депутат України від партії «Свобода» Юрій Левченко, передає кореспондент АСН. «Понад три роки у нас триває так звана АТО. Це нонсенс. Триває війна. І ми не можемо ділити наших героїв, які однаково захищали нашу землю від російського агресора. Тому нам потрібен закон, який би захистив наших добровольців, прирівняв їх у правах із військовослужбовцями або поліцейськими. Адже на сьогодні лише військовослужбовці або поліцейські за законом мають право на отримання статусу учасника бойових дій. Це неприпустимо. І це ганьба», - заявив він. Левченко зазначив, що є автором проекту закону «Про визнання добровольців учасниками бойових дій, їх соціального і правового статусу», який він подав на розгляд парламенту. Нардеп сподівається, що законопроект буде розглянуто та прийнято у парламенті. За його словами, закон визнає бійців «добробатов», які брали участь в АТО, учасниками бойових дій на державному рівні та надасть їм відповідний статус і соціальні гарантії. Законопроект уже підтримали активісти більшості батальйонів і громадських організацій «добробатів». Вони звернулися до президента України Петра Порошенка і спікера ВР Андрія Парубія із закликом підтримати закон. У свою чергу Андрія Стемпіцького, який представляє добровольчий український корпус «Правого сектора» нагадав, що масовий потік добровольців був саме навесні 2014 року, ще до оголошення АТО. «Але три роки ці люди змушені оббивати пороги кабінетів, щоб отримати статус учасника бойових дій. Ще більша ганьба, коли це роблять родичі загиблих добровольців, які досі не можуть отримати документи, тому що нібито немає підтвердження, що їх годувальники були в АТО і загинули там. Це ганьба президенту, Верховній Раді в тому, що досі люди, які воювали проти сепаратистів з підручними засобами, не отримали гарантії», - сказав він.
Здоров`я Щорічно 2 мільйони українців стають пацієнтами психіатричних лікарень. Як не збожеволіти робочому місці До Всесвітнього дня психічного здоров'я в Міністерстві соціальної політики поділилися моторошною статистикою - 1,2 мільйона осіб в нашій країні страждають на психічні розлади. Це більш ніж 3% всього населення країни. Ситуація з кожним роком стає все сумнішою, адже цей показник зростає. Україна наразі вже посідає перше місце за кількістю психічних розладів у Європі. Зазначається, що майже 2 млн українців щороку стають пацієнтами психіатричних лікарень. За оцінками фахівців, від різних нервових розладів страждає кожен третій українець. У Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують, що до 2020 року психічні розлади увійдуть до п'ятірки лідируючих хвороб, обігнавши серцево-судинні захворювання, які наразі отримають пальму першості у структурі захворюваності населення на Землі. Лікарі відзначають, що психічне здоров'я кожного залежить від нього самого та його близьких. Тому завдання кожної сучасної людини зберігати душевну рівновагу, бути готовим до стресів, за необхідності звертатися за допомогою, не пускати на самоплив симптоми перевантаження та депресії. Поради для роботодавців. Під час нервово-психічного розладу найважливіше, що втрачає людина - працездатність. І водночас багато людей страждають емоційно від неналежних умов роботи. Тож МОЗ видав партію рекомендацій - як зберегти емоційне здоров'я працівників: Роботодавці мають розбиратися в питаннях психічного здоров'я, відчувати потреби працівників, які можуть вплинути на робочий процес.  Працівники можуть мати психічні захворювання, які не завжди пов'язані із робочим місцем. Однак робоча зона була безпечною для працівників у будь-якій ситуації. Програми допомоги працівникам повинні гарантувати, що психічне здоров'я є частиною загальної програми захищеності працівників. Людям пропонують обговорювати питання, які спричинили ті чи інші проблеми на робочому місці. Життя може бути напруженим, але робоче місце має бути притулком розуміння та взаємодопомоги. Необхідно донести до працівників розуміння того, що їх психічне здоров'я розширює їхні можливості під час вирішення службових питань. Потрібно створити таку атмосферу на виробництві, яка сприяє спільній роботі та відчуттю, що «ти не один» на робочому місці.
Культура оформление ленты  Опубліковано відео весілля в Марокко старшої дочки співака Валерія Меладзе З'явилися відео з весілля старшої дочки співака Валерія Меладзе Інги, яка на минулих вихідних провела весільні урочистості разом з чоловіком - журналістом телеканалу Al Jazeera Нурі Вергезе. Кадри з весілля опублікувала в Instagram молодша сестра Інги Софія, яка прилетіла разом з третьою сестрою Ариною і мамою. Застілля на весіллі було пишним. 25-річна Інга у січні 2017 вийшла заміж за Нурі Вергезе. І тільки в жовтні молодята влаштували весілля на батьківщині нареченого в Марокко. Весілля тривало 7 і 8 жовтня. У перший день наречена була в сучасному плаття кольору шампань, а наречений був одягнений у чорні штани, білу сорочку та піджак молочного кольору. На другий день гуляння молодята в національних марокканських костюмах вирушили в пустелю з музикою та на верблюдах. Нагадаємо, Валерій Меладзе не був присутній на церемонії одруження у Марокко. Однак на осіннє святкування дочки він приїхав. Дату свята обрали не випадково - 8 жовтня два роки тому дівчина погодилася вийти заміж за коханого.
Наука і технології Найсильніша магнітна буря накриє Землю найближчими днями На Землі в прийдешні п'ятницю і суботу очікується сильна магнітна буря, яка була викликана сонячним вітром. Як зазначається, 11,12 і 15 жовтня магнітосфера Землі буде «збуреною», пише видання Politeka. У ці дні можливі збої в роботі засобів зв'язку та різних електронних пристроїв, збільшиться ймовірність техногенних катастроф і аварій. Період магнітних бур приносить людям із підвищеною метеочутливістю дискомфорт. Як наголошується, в ці дні потрібно особливо уважно ставитися до свого організму. Крім цього, вплив магнітних бурь на людину практично завжди характеризується поганим самопочуттям, мігренню, головними болями, безсонням, прискореним серцебиттям і перепадами тиску. Лікарі пов'язують це з тим, що під час коливань магнітного поля сповільнюється капілярний кровообіг, а також настає кисневе голодування тканин.
Економіка Вартість газу для населення хочуть підняти на 17% з наступного опалювального сезону - експерт Мінпаливенерго хоче підняти вартість газу для населення на 17% з наступного опалювального сезону. Про це на прес-конференції заявив директор спеціальних проектів НТЦ «ПСИХЕЯ» Геннадій Рябцев, передає кореспондент АСН. «Безумовно, за ціною на газ «дотиснуть» врешті-решт саме споживачів. Адже саме кінцевий споживач платить за товар і за недієздатне і неефективне керівництво в енергетичній галузі. Зараз вже лунають заяви про те, що Кабмін погодився на підняття ціни на газ для населення на 17% вже з цього опалювального сезону. Ця інформація поки не відповідає дійсності. Оскільки існують лише пропозиції профільного міністерства палива та енергетики», - заявив він. Рябцев нагадав, що прем'єр заявив про незмінність ціни на газ. «Але це створює правову колізію. Оскільки він же з іншого боку має підписати нову постанову про підвищення ціни на газ, враховуючи, що досі діє Постанова під номером 187, якою Кабмін зобов'язався переглянути вартість газу на новий опалювальний сезон», - зазначив він. З його слів, американські та європейські партнери України виступають проти «такого правового нігілізму нашого уряду». За його оцінками, нинішня ситуація, яка склалася, багато в чому є результатом політики Кабміну. «Адже неприйнятним є той факт, що половина споживачів отримують субсидії. А у депресивних районах, якщо тарифи піднімуть знову, субсидії отримуватимуть уже 96% всіх споживачів. Які ж це ринкові відносини, про які заявляє уряд? ... В результаті лише підприємства залишаються в плюсі, а споживачі залишаються один на один з проблемою високої ціни на газ».
Кримінал оформление ленты  Запорізького чиновника "пов'язали" на хабарі прямо в аеропорту Працівники СБУ і прокуратури викрили на хабарі чиновника відділу митного оформлення поста «Запоріжжя - аеропорт». Про це повідомили у прес-центрі СБУ. Правоохоронці з'ясували, що працівник систематично отримував гроші з підприємців і фізичних осіб за те, щоб не було штучних перешкод під час розмитнення товарів. В останньому випадку чиновник вимагав від місцевого жителя $3 тисячі за безперешкодне оформлення вантажу. Митника затримали в центрі міста під час отримання другої половини хабара в розмірі $2,4 тисячі. Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України. Нагадаємо, раніше працівники прокуратури Одеської області затримали заступника голови Ізмаїльської прокуратури та депутата Одеської облради за підозрою у хабарництві. Чиновник і депутат вимагали від підприємця $40 тисяч хабара «за неперешкоджання здійсненню підприємницької діяльності, пов'язаної з вирощуванням зернових культур».
Суспільство оформление ленты  Трьох китаянок не пустили до аеропорту після пластичних операцій Трьох китаянок зупинили в аеропорту Південної Кореї, оскільки після пластичних операцій і бинтів неможливо було встановити їхню особу. Про це повідомляє Daily Mirror. Журналісти поділилися фото, на якому 3 дівчини сидять у аеропорту в Південній Кореї із забинтованими обличчями. До країни вони приїхали на національне китайське свято «Золотий тиждень», проте вирушити додому не змогли, адже їх зупинив паспортний контроль. Незважаючи на те, що у них були в наявності всі квитки та документи, трійця не змогла довести, що саме вони є власницями документів - настільки їхні обличчя були спотворені після пластичного втручання. Знімок, на якому три забинтовані туристки сидять в аеропорту з документами в руках і чекають на рішення імміграційної служби, вже набув вірусної популярності в китайських соціальних мережах. Він зібрав понад 51 тисячі лайків. Як відомо, за останні 15 років Південна Корея стала головним місцем, куди китаянки їдуть робити пластичні операції. Деякі турагентства навіть організовують спеціальні тури, які після відвідування клінік пластичної хірургії везуть туристок до Африкки на сафарі, щоб все наслідки хірургічного втручання встигли загоїтись і залишитися непоміченими.
Кримінал Верховний суд розгляне скаргу прокурора на рішення закрити справу проти Іванющенка Верховний суд України розгляне скаргу замгенпрокурора на рішення судів попередніх інстанцій щодо зобов'язання припинити провадження проти екс-регіонала, олігарха Юрія Іванющенка. Про це на брифінгу заявила суддя судової палати у кримінальних справах Верховного Суду України від Галина Канигіна, передає кореспондент АСН. «Верховний суд України від 12 жовтня призначив розгляд справи за заявою захисника Іванющенка. Свого часу генеральний прокурор писав, що нібито Верховний суд винен. Зараз справу допущено і призначено на 12 жовтня», - заявила вона. Суддя наголосила, що від заступника генерального прокурора України надійшла скарга на рішення судів попередніх інстанцій. «Ця скарга щодо зобов'язання прокуратури закрити провадження щодо Іванющенка», - додала вона. Нагадаємо, раніше Латвійський апеляційний суд залишив чинним  рішення суду першої інстанції про спецконфіскацію $26 млн, що належать екс-нардепу та кримінальному авторитету Юрію Іванющенку. У ГПУ тоді повідомили, що Іванющенко остаточно втратив можливість повернути $26 млн, а в України з'явився шанс отримати ці гроші, тільки-но відповідний вердикт щодо Іванющенка в Україні набуде чинності.
Події Бойовики організовують провокації проти ЗСУ, щоб викликати у відповідь вогонь Окупаційне командування бойовиків приховано організовує провокації проти сил ЗСУ. Про це передає ГУР Міноборони України. У відомстві розповіли, що в так званій «ЛНР» командирам підпорядкованих з'єднань було визначено місця та час провокаційних обстрілів позицій ЗСУ для виклику відповідного вогню, а також подальшого звинувачення у порушенні домовленостей щодо деескалації ситуації. «Ці провокації синхронізуються з часом і маршрутами пересування представників СММ ОБСЄ, супроводжуються прибуттям знімальних груп ЗМІ РФ і представників т. зв. «влади ЛНР», щоб створити пропагандистські матеріали. Перед поширенням РосіСМІ відзняті матеріали перевіряють представники контррозвідки ФСБ Росії для недопущення оприлюднення інформації, яка може вказувати на участь кадрових військовослужбовців РФ у збройному конфлікті», - повідомили в розвідці.
Суспільство На День захисника українців очікує 3 вихідних Українці з нагоди Дня захисника отримають три вихідних - 14-16 жовтня. Це свято є державним і відзначається 14 жовтня. Згідно із законом, оскільки святковий день припадає на суботу, то наступний понеділок буде вихідним. Президент України від 13 жовтня 2014 року підписав указ, згідно з яким щорічно 14 жовтня відзначається День захисника України. Нагадаємо, раніше в Михайлівському Золотоверхому монастирі під час зборів військових священиків у Києві патріарший намісник митрополит Єпіфаній освятив ікону Пресвятої Богородиці - покровительки українських воїнів, яку охрестили Богородицею «військової». На образі Діва Марія тримає в руках омофор, покриваючи ним українських вояків різних епох, серед яких князь Володимир Великий, гетьман Іван Мазепа, січові козаки, старшини армії УНР, козак Полку Чорних запорожців, воїни Української галицької армії, Повстанської армії, боєць «Самооборони Майдану», вояки добробатов, сучасні українські воїни АТО.
Політика Українці можуть залишитися без вакцин від грипу через саботаж чиновників Українці можуть залишитися без вакцин від грипу через саботаж чиновників Державної служби лікарських засобів. Про це на прес-конференції заявив голова правління ГО «Батьки за вакцинацію» Тимофій Бадиков, передає кореспондент АСН. "Минулого року ситуація з вакцинами проти грипу в Україні була катастрофічною, адже вони з'явилися мало не наприкінці грудня. Це не дозволило вчасно вакцинувати навіть основну групу ризику, яка становить 3 млн осіб", - заявив він. За його словами, за підсумками минулого року було проведено широке розслідування причин такого саботажу із забезпеченням вакцин, що дало хороший стимул. "Нам вдалося забезпечити скорочення термінів реєстрації вакцин. Але наразі Держслужби лікарських препаратів робить все, щоб за гальмувати цей процес реєстрації. Цей орган робить все, включивши свої бюрократичних інструменти, щоб до нас на ринок не надійшли вакцини від грипу", - сказав він. Бадиков зазначив, що громадські організації вже відправили офіційні листи на ім'я прем'єр-міністра та в.о. голови МОЗ про дії Держслужби лікарських препаратів. "Якщо в ситуацію, коли Держслужба лікарських препаратів саботує реєстрацію вакцин, не втрутиться прем'єр і Уляна Супрун, ми знову отримаємо вакцини від грипу не раніше кінця грудня. Це неприпустимо ... Ми візьмемо за зябра чиновників, відстоюючи наше право на життя", - додав він. Він анонсував мітинг на наступному тижні під будівлею Держслужби лікарських препаратів з вимогою забезпечити реєстрацію вакцин від грипу.
Суспільство оформление ленты  Людина-"зарядка" Алан Чумак. Чим запам'ятався радянський "екстрасенс", що пішов з життя Всі кому зараз близько 40 й більше, безсумнівно пам'ятають рухи руками сивочолого дідуся та сімейні посиденьки перед телевізором у дні його сеансів. Разом із футболом, хокеєм і переглядом олімпіад в 90-ті роки мали величезну популярність. Він заряджав усе підряд - воду, їжу, креми  й навіть зубну пасту! Все це ставили перед телевізором під час його сеансів. Потім це все треба було випити, з'їсти або намазати на себе - щоб "зарядитися позитивом". Експериментальне "лікування" Своїх глядачів Чумак просив сісти перед екраном, закрити очі, перевернути руки долонями вгору та покласти їх на коліна, не схрещуючи. Сеанси Чумака проходили в повній тиші, було чутно як він іноді глибоко вдихає, щось бурмоче і крекче. Екстрасенс ворушив губами, прицмокував, рухав руками то хрест на хрест, то вздовж столу, немов щось здавлював або відкидав в сторону. Чумак, за його словами лікував все - від діатезу до проблем із опорно-руховим апаратом. Також багато його телевізійних сеансів завершувались "очищенням будинку". Він запевняв, що всі негативні емоції, які люди переживають у своїх будинках, там і залишаються, створюючи нові проблеми для своїх мешканців. Чумак проти Кашпіровського Дієвість цих сеансів не була ні вивчена, ні доведена офіційно. Все, що було очевидним - що працює ефект плацебо. Але тим не менш, "екстрасенсу" надавали найкращий час на телебаченні - вечірній прайм. І він, поперемінно з Анатолієм Кашпіровським, посилено "лікували" народ від всіх на світі хвороб і недуг. До слова, Кашпіровського Чумак недолюблював - адже вважав його лише професійним психотерапевтом, який гіпнотизував людей, а себе - справжнім цілителем. Вони зустрічалися у житті лише кілька разів. Появу Кашпіровського на телебаченні поряд з Чумаком останній вважав спробою скласти йому - "обдарованому згори", конкуренцію і взяти під контроль увагу населення. Втім, Кашпіровський відгукувався так само негативно і про самого Чумака. Одного разу він навіть сказав, що хотів би "заїхати йому в рило". Одного разу Чумак заявив, що практика Кашпіровського є небезпечною для людей, оскільки дуже впливає на серцево-судинну систему і може спровокувати проблеми з серцем. Мовляв, люди на його сеансах б'ються в агонії та впадають у транс. Можливо, Кашпіровського Чумак радив остерігатися не дарма. Адже одного разу той заявив журналістам - він шкодує, що поїхав до Америки, адже в Росії справи у нього йшли так добре, що він легко міг би стати президентом цієї країни. Віра людей була настільки величезна, що критичне мислення не включалося взагалі, на чому заробляли спритні нувориші. Наприклад, перед виходом одного з номерів «Вечірньої Москви» поширились чутки, що її номер буде заряджено Чумаком. Люди скуповували газету пачками. Сумнівна "зарядка" Це були найважчі 80-ті роки - криза, збіднення людей, крах ілюзій і надій, страх перед майбутнім. Це все, що я пам'ятаю про своє дитинство. Це зробило людей такими, що більше піддавалися зовнішнім подразникам, особливо - новим і загадковим. Чим важче жити, тим сильніше ми вірили в чудеса. А ще це все відбувалося тому, що сподіватися було ні на що більше. Не було ні нормальної медицини, ні грошей на покупку ліків. Зараз складно уявити, щоб тепер на подібні речі "велися" б мільйони людей. Водночас деякі проповідники в сектах досі збирають стадіони глядачів і мільйони доларів пожертвувань. Коли хвиля дикої популярності спала, Алан Чумак узявся за перо. Всього він написав три книги, а в 2000-му навіть намагався податися в політику. Але особливого успіху не досяг - набрав занадто мало голосів і не потрапив до російської Думи. Він помер у 82 роки. Одразу ж в мережі спалахнули суперечки - ким він був. Одні вважають його видатним цілителем, а інші - шарлатаном. Сам Алан Чумак стверджував, що раптово побачив світ своїм "внутрішнім зором", а невідомий голос наказав йому починати вчитися. "Екстрасенс" заявляв, що "вилікував половину Радянського Союзу, а наступні кілька поколінь зарядив". Однак ні наукових праць, ні експериментів, ні дисертацій щодо його діяльності не проводилося. За своєї смерті, крім книг, Чумак залишив диски зі своїми сеансами. Він стверджував, що вони зцілюють від пристріту. Правда придатними вони є всього лише півроку, йдеться на упаковці. Ймовірно, розряджаються.
Політика Губернатор Миколаївської області попросить Раду розпустити міськраду Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко звернеться до Верховної Ради із пропозицією розпустити міськраду Миколаєва після того, як депутати достроково припинили повноваження мера міста Олександра Сенкевича. Про це він заявив у відеозверненні, оприлюдненому у Facebook. Савченко заявив, що те, що відбувається в Миколаєві - сумно. «Протягом тривалого часу всі ми спостерігали систематичну відсутність взаєморозуміння між мером і більшістю депутатів. На жаль, Сенкевич приділяв недостатньо уваги консолідації депутатського корпусу навколо вирішення нагальних проблем міста», - зазначив губернатор. За його словами, депутати знали, що на посаду прийшов молодий мер без достатнього управлінського досвіду, «не допомагали, а спекулювали ним». Голова ОДА розповів, що після консультації із нардепами та радою громадськості при ОДА він дав доручення юридичному відділу підготувати звернення до Ради про розпуск міськради. «Я маю намір скористатися своїм законним правом на звернення до Верховної Ради з поданням про розпуск міськради Миколаєва. А далі слово вже буде за депутатами. Сподіваюся на їхню підтримку», - наголосив Савченко. Нагадаємо, 5 жовтня міськрада Миколаєва під час позачергової сесії припинила повноваження градоначальника Олександра Сенкевича. Це рішення підтримали всі 42 депутати, які брали участь у голосуванні. Сам Сенкевич назвав рішення про свою відставку незаконним і має намір оскаржити його в суді.  
Політика Аваков упевнений, що Україна поверне Донбас Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оцінив які гарні перспективи повернення Донбасу Україні. Про це він заявив на 14-й міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека-2017», передає Інтерфакс-Україна. «Я оцінюю перспективи того, щоб повернути Донбас, гарними. А як це буде - через миротворчу місію або визвольний рух, або в якийсь інший спосіб - я не знаю, подивимося», - заявив міністр. Аваков також позитивно оцінив ухвалення Верховною Радою в першому читанні законопроекту про відновлення державного суверенітету в Донецькій і Луганській областях. Нагадаємо, 10 жовтня набув чинності закон про створення умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Луганської та Донецької областей, яким на рік продовжено особливий статус ОРДЛО. Раніше в Кремлі розповіли про умови для вирішення ситуації на Донбасі. За словами прес-секретаря президента країни-агресора, розв'язати конфлікт на Донбасі тільки нормандським форматом неможливо. Для цього нібито необхідна політична воля сторін конфлікту, якими, за його словами, є Київ і Донбас.
Політика Турчинов: коли РФ визнають агресором, з України туди їздитимуть тільки шпигуни Після визнання РФ країною-агресором з території України туди зможуть в'їжджати тільки на спецзавдання - розвідники та шпигуни. Таку думку на виставці спецтехніки в Києві висловив секретар національної безпеки таі оборони Олександр Турчинов, передає Інтерфакс-Україна. «Коли ця країна буде визнана агресором, туди будуть їздити тільки розвідники та шпигуни. Так чи ні? Якщо він розвідник, ми знайдемо, як його туди переправити. Якщо він шпигун, то нічого робити ... Я вважаю, що після визнання (РФ) країною-агресором їздити туди зможуть ті люди, які виконують специфічні функції», - сказав Турчинов. Нагадаємо, 9 жовтня у Верховній Раді зареєстрували законопроект про тимчасове обмеження права громадян України на виїзд до РФ. Документ пропонує тимчасово обмежити для чиновників виїзд з України до РФ. Законопроект передбачає, що тимчасове обмеження буде діяти до визнання парламентом такими, що втратили чинність, рішень про забезпечення прав і свобод громадян та правового режиму на тимчасово окупованій території України і про визнання РФ державою-агресором.
Політика Стало відомо, кому депутати хочуть заборонити виїзд до РФ У Раді було зареєстровано законопроект, який обмежує в'їзд громадян України в РФ. У тексті проекту закону №7187, який був опублікований на сайті Ради, зазначається, що законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження тимчасового обмеження права українців на виїзд з України до країни-агресора)» стосується тільки держслужбовців. Депутати пропонують тимчасово обмежити виїзд до РФ українським державним службовцям, політикам і посадовцям. Крім цього, дія закону не поширюватиметься на працівників дипломатичних служб, а також на випадки виїзду для термінової медичної допомоги або участі в похоронах родича. Також автори проекту закону пропонують, щоб тимчасове обмеження діяло до рішень Ради про визнання недійсними закону «Про правовий режим на тимчасово окупованій території України», а також постанови «Про визнання РФ країною-агресором».
Економіка Не розслаблятися і приберегти на "чорний день". Продукти ще кілька років битимуть цінові рекорди До кінця 2017 року м'ясо подорожчає на чверть, хліб теж поступово зростатиме в ціні, а українських яблук неможливо буде знайти в магазинах. Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників Іван Томич у коментарі АСН розповів, чого варто очікувати українцям, йдучи в магазин. М'ясо і молоко злетять у ціні через знищення галузі тваринництва До 20 грудня м'ясо і молочні продукти подорожчають від 10 до 25%. Експерт пов'язує таке зростання c планомірним знищенням тваринництва в країні. Це, щоправда, не стосується курятини, виробники якої щорічно отримують з держбюджету фінансову підтримку. «На внутрішньому ринку свинину ми "вбили". Перший фактор це африканська чума, другий - цінова політика, третій - ліквідація пільг з ПДВ. Ці три чинники призвели за останні два роки до скорочення більш ніж на 20% поголів'я свиней», - уточнив Томич. На вартість м'яса і молочної продукції також вплине подорожчання ресурсів - кормів, препаратів, пального. З огляду на всі ці чинники експерт вважає, що тенденції до зростання вартості збережуться і наступного року. Ціна на хліб ростиме Песимістичні прогнози у експерта і щодо вартості хліба. Томич вважає, що є всі передумови, щоб соціальний продукт за рік поступово виріс у ціні (з жовтня 2017 року по жовтень 2018 року) на 20-25%. Однак тут на подорожчання впливають вже інші чинники, ніж у ситуації з м'ясом і молоком. Зокрема, насамперед на вартість хліба впливають зовнішні ціни на зерно. «Сьогодні основна цінова політика замовляється експортною ціною і ми є головним гравцем на світовому ринку в плані реалізації, тому внутрішні ціни прив'язані до зовнішніх. А оскільки йде поступова тенденція до зростання, то і внутрішні ціни мають тенденцію до зростання», - сказав експерт. Вартість сировини - це половина вартості хліба. Інша половина залежить від рівня мінімальної заробітної плати, вартості енергоносіїв, витрат на логістику, які, зі слів Томича, упродовж останнього року зросли в межах 20%. Крім того, якщо озимі погано перенесуть морози, то це додатково сприятиме ще невеликому зростанню ціни на хлібобулочні вироби, в межах 5-7%. Овочі і фрукти в дефіциті. Не подорожчає тільки гречка Трохи менше, але все ж подорожчають і овочі. За словами Томича, його прогноз щодо істотного зростання вартості борщового набору з жовтня 2016 року по жовтень 2017 року виправдався. Він подорожчав на 170%. І далі дорожчатиме. Експерт вважає, що до кінця року овочі і борщовий набір виростуть у ціні ще на 8-12%. Це пов'язано з тим, що в 2017 році овочів було посіяно на третину менше через перенасичення ринку минулого року. Крім того, на урожай вплинули весняні заморозки, зростання вартості насіння, мінеральних добрив, препаратів і пального. Те ж саме стосується і фруктів, вирощених в Україні. «У нас на сьогодні є серйозна проблема. Ціни в порівнянні з минулим роком на яблука зросли вдвічі через менший у два рази в порівнянні з минулим роком урожай. На урожай вплинули весняні морози в період цвітіння садів. Тому цієї зими ми будемо їсти яблука польські, французькі та голландські», - констатував Томич. Єдиний популярний продукт, який до кінця року дорожчати не буде, - це гречка. На стабільність її ціни вплинув більший урожай крупи цього року, а також зменшення внутрішньої потреби в цьому продукті. Але експерт не виключає, що з нового року гречка все ж може почати рости в ціні.
Політика Президент Чехії у ПАРЄ запропонував дати грошей Україні за анексований Крим Президент Чехії Мілош Земан на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи запропонував зняти економічні санкції з країни-агресора. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп від БПП, член делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко. «Президент Чехії Земан щойно в ПАРЄ виступив проти санкцій відносно Росії. У відповідь я нагадав йому, що в 30-х роках вже був агресор, якого намагалися утихомирити, і в результаті була страшна війна, однією з перших жертв якої стала саме його батьківщина», - розповів Гончаренко. Нардеп повідомив, що Земан образив Україну, заявивши, що Крим анексовано незаконно, але повертати його Україні не треба. За словами лідера Чехії, Україна могла б домовитися з РФ про «фінансову компенсацію». «Якщо можна продати Крим, то може президент Чехії продасть Путіну Прагу і Карлові Вари? Путін і грошей дасть, і нафти!» - додав Гончаренко. Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко закликав міжнародне співтовариство посилити санкції відносно РФ за порушення прав людини в окупованому Криму. 5 жовтня Європарламент ухвалив резолюцію, в якій йшлося про порушення прав людини в окупованому Криму.
Події Чоловік підірвав себе гранатою в Запорізькій області У Запорізькій області чоловік у себе в будинку підірвав гранатою, розпочато кримінальну справу. Про це інформує прес-служба обласної поліції. У понеділок, 9 жовтня, в Великобілозерському відділенні поліції надійшло повідомлення, що в будинку пролунав вибух. На місце виїхала слідчо-оперативна група, вибухотехніки та криміналістична лабораторія. «Близько 16:00 35-річна жінка прийшла додому та виявила свого 35-річного чоловіка на дивані без свідомості, а поруч було п'ять блістерів з-під таблеток. Жінка викликала «швидку допомогу». Медики намагалися привести до тями чоловіка та побачили гранату. Всі вибігли з будинку на вулицю та викликали поліцію. Через кілька хвилин в будинку пролунав вибух. Поліція встановила, що потерпілий неодноразово раніше висловлював наміри покінчити життя самогубством. Крім чоловіка від вибуху постраждалих немає», - сказано в повідомленні. За цим фактом розпочато кримінальну справу за ст. 115 ч. 1 КК України з позначкою «самогубство».
Суспільство Клочкова влаштувала скандал: олімпійська чемпіонка залишилася незадоволена бюджетним відпочинком в Туреччині Відома українська плавчиха, олімпійська чемпіонка Яна Клочкова залишилася категорично незадоволеною відпочинком в Туреччині. Вона заявила про «кидок» на гроші і неможливість купуватися в морі, пише «Обозреватель». Клочкова повідомила, що звернулася за порадою подруги до туристичного агента Дениса Антіпанова. «Перед від'їздом ми дізналися про погані відгуки щодо цього готелю, просили його поміняти. Але він все одно наполягав на ньому», - сказала плавчиня. За словами Клочкової, вони з подругою були обмежені в бюджеті та були готові доплатити. «Ми могли закрити очі на відсутність мила, підковдри, але там і в морі не можна покупатися. Є тільки якась калюжа», - наголосила плавчиха. Однак агент повідомив журналістам, що Клочкова сама погодилася на бюджетний відпочинок у Туреччині, тому її претензії про нібито «кидок» на гроші безпідставні. «Дівчатка прийшли і сказали, що у них бюджет 450-500 доларів з людини. Вони попросили знайти їм варіант на п'ять днів у Туреччині. Сказали, що можливо не будуть там жити, бо їх можуть зустріти друзі і вони будуть відпочивати за територією готелю», - розповів агент. Антіпанов пояснив, що підібрав варіант відповідно до бюджету Клочкової та її подруги. Він запропонував готель за $1,5 тисячі, проте дівчата не погодилися. Далі, за його словами, Клочкова на своїй сторінці у Facebook оприлюднила фотографії нібито жахливого готелю, але фото на її сторінці були взяті з сайту Tophot. «У мене є свіжі фотографії туриста, який був в цьому готелі», - сказав агент. Журналісти звернулися в туристичне агентство Join Up, де розповіли про чудову репутацію Дениса Антіпанова. «У нього укладено з нами агентський договір. При тому, що Денис веде VIP-сегмент, дуже багато відомих осіб через нього їздить, але я жодного разу не чула скарг на нього. Денис вчасно все оплачує. За його агентством ніколи не було ніяких заборгованостей. Я спеціально вчора перевірила - ніколи», - наголосили в Join Up. У Join Up пояснили, якої помилки можливо припустився туристичний агент Клочкової. «Думаю, він мав на досвіді припустити, що претензії будуть. Помилка була. Але Денис точно не шахрай. Від нього немає ніяких боргів або скарг за стільки років роботи. Через нього подорожує Бадоєв, Барський тощо. Я з ними багато працюю за своєю діяльністю, але до Дениса ніяких питань не було. А для мене ці люди більш вимогливі, ніж Яна Клочкова. Скажу як є», - резюмували в компанії.
Політика Геращенко президенту Чехії: Україна не торгує своїми громадянами та територіями Народний депутата України Ірина Геращенко повідомила, що наша країна не збирається торгувати своїми громадянами, суверенітетом і територією. Про це вона пише на своїй сторінці у Facebook у відповідь на заяву чеського президента. «Жахливий своїм цинізмом виступ президента Чехії Мілоша Земана на сесії ПАРЄ, що закликав зняти санкції, оскільки вони не діють і б'ють по Євросоюзу, а не Росії. А Україні він практично порадив домовлятися про фінансову або нафтогазову компенсацію з Росії за вкрадений Крим», - пише Геращенко. За її словами, «Україна не буде торгувати суверенітетом, своїми громадянами, територіями, гідністю та честю. Це не продається». Її також засмутили оплески деяких європейців, які лунали в залі під час виступу президента Чехії. Раніше ми повідомляли, що президент Чехії запропонував «відкупитися» за Крим.
Суспільство Джамала, Onuka і Dakh Daughters вийдуть на всеукраїнський марш за тварин Відомі українські артисти Джамала, Яна Клочкова, Onuka, Dakh Daughters, Vivienne Mort, Panivalkova приєднаються до Всеукраїнського маршу за права тварин. Про це повідомило видання «Наш Київ». Марш відбудеться в неділю, 15 жовтня. Акція стартує о 12:00 та об'єднає жителів Києва та Львова, Одеси і Дніпра, Харкова, Маріуполя, Миколаєва та інших міст України. Активісти зустрінуться в парку ім. Тараса Шевченка в Києві. Захід підтримують тисячі киян, активістів та українські зірки. «Дикі тварини повинні жити на свободі, а не розважати людей. Леви в цирку, екзотичні звірі, яким важко жити в нашому середовищі, вони живуть в постійному стражданні. Ми повинні припинити знущання над тваринами. У XXI столітті це неприпустимо», - заявила популярна співачка Джамала. У свою чергу Onuka наголосила, що доля тварин в наших руках. «Ми здатні змінити їхнє життя на краще. Зупинити жорстокість. Встановити справедливість. Захистимо прекрасних, ні в чому не винних, щирих істот нашої планети», - додала вона. За словами чотирикратної олімпійської чемпіонки Яни Клочкової, в сучасному світі не місце знущанням над тваринами. «Не можу собі уявити, як когось може радувати біль і страждання. Як людям взагалі може спасти на думку вбивати бездомних собак і котів? Це просто жах! Більш того, ми точно готові до того, щоб заборонити використовувати в цирках тварин. Я великий фанат Cirque du Soleil і бачила їхні шоу в різних країнах світу. Це просто неймовірно. Люди здатні на такі номери і трюки, що пора дати свободу замученим тваринам і припинити їх садити на велосипеди та штовхати у вогненні кільця», - сказала спортсменка.
Суспільство У Києві опалення будуть давати поступово, щоб не було аварій - КМДА У Києві даватимуть тепло виключно за технологією безпечного старту опалювального сезону протягом 7-10 днів. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, передає прес-служба КМДА. «Підключення житлового фонду почнеться після того як середньодобова температура протягом трьох днів становитиме нижче +8 градусів», - зазначив Пантелєєв. Чиновник додав, що комунальники будуть дотримуватися встановленого технологічного графіку. За його словами, в Києві для запуску теплоносія у більш ніж 2,6 тис. км теплових мереж, понад 11 000 багатоквартирних будинків необхідно до 10 днів. Так, з 9 жовтня в Києві почали подачу тепла до лікарень, дитячих садків і школ. Крім того, 100% житлових будинків уже отримали акти готовності до старту опалювального сезону. Нагадаємо, у Львові, Харкові та Луцьку розпочався опалювальний сезон.
Політика На Закарпаття привезуть іноземних послів для спілкування з жителями регіону - Клімкін Міністр закордонних справ України Павло Клімкін має намір організувати візит іноземних послів для спілкування з жителями регіону з «мовного» питання. Про це він повідомив у своєму мікроблозі Twitter. «Запрошую наших європейських партнерів відвідати Закарпаття. Планую візит іноземних послів у цей регіон, безпосереднє спілкування з його жителями», - написав голова МЗС. Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто відхилив повторну пропозицію Клімкіна спільно відвідати Закарпатську область, щоб разом з представниками угорської національної меншини обговорити новий закон України «Про освіту». Сіярто заявив, що його український колега запізнився і закарпатських угорців слід питати про їхню думку до схвалення закону. Як відомо, 28 вересня закон України «Про освіту» набрав чинності. Закон визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але, відповідно до освітньої програми, можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами ЄС. Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладів дошкільної та початкової освіти.
Культура оформление ленты  Творці показали декорації, в яких знімався перший український фільм-фентезі «Сторожова Застава» Журналістам показали, як знімали перший український фільм-фентезі «Сторожова Застава». Фільм, створений за підтримки Держкіно, виходить у широкий прокат вже 12 жовтня, передає кореспондент АСН. На території кіностудії FILM.UA пресі продемонстрували майданчики під відкритим небом, де знімався фільм. Сьогодні творці фільму покликали пресу на передпрем'єрний показ фільму, який обійшовся в 40,3 млн гривень. За словами одного з акторів, деякі сцени були настільки складними, що знімалися по п'ять годин. Вибухи, всілякі небезпечні трюки каскадерів, хореографічні постановки битв - все це знімали безпосередньо на спеціально побудованих майданчиках з дерев'яним начинням, вежами часів Київської Русі, зведеними в дусі старовини. Розташований знімальний майданчик навпроти самої кіностудії у столичному мікрорайоні Троєщина.   У презентації фільму взяли участь виконавці головних ролей - актори Данило Каменський, Єва Кошова, Роман Луцький, Олег Волощенко, Олександр Комаров, Наталя Сумська, режисер картини Юрій Ковальов та продюсери - Єгор Олесов і Юрій Прилипко, а також голова Держкіно Пилип Іллєнко. Для акторів Данила Каменського і Єви Кошової, які зіграли головні ролі, стрічка стала кінодебютом. Нагадаємо, «Сторожова Застава» є дебютною повнометражною роботою режисера Юрія Ковальова. Однойменну книжку Володимира Рутківського адаптували в сценарій Олександр Дерманський і Ярослав Войцешек. Художник з костюмів Антоніна Бєлінська заявила, що на розробку ескізів їй знадобилося півтора місяця. "Була проведена колосальна робота з вивчення історичних джерел, було багато консультацій як з істориками, так і з реконструкторами. Потім для посилення образу і характеру додавалися художні деталі, і вже на підставі всього цього створювалися костюми наших героїв", - додала Бєлінська. Зйомки фільму почалися в листопаді 2015 року та проходили в Карпатах на горі Олекси Довбуша, в Коростишівському кар'єрі, в Бучі, а також на знімальному майданчику студії Film.ua, де спеціально для зйомок були побудовані масштабні декорації самої Сторожовий Застави. Навесні 2016 відбулися дозйомки.
Суспільство Знято заборону на польоти над Калинівкою, де вибухали боєприпаси на складах Заборону на виконання польотів у певному радіусі від місця горіння складів з боєприпасами у Вінницькій області повністю знято. Про це на брифінгу повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає Інтерфакс-Україна. Як відомо, пожежа і детонація боєприпасів на військових складах під Калинівкою Вінницької області сталася ввечері 26 вересня. Український центр планування використання повітряного простору та регулювання повітряного руху о 23:45 того ж дня встановив заборону використання повітряного простору над складами боєприпасів у радіусі 50 км і необмеженої висоти. Пізніше заборону було продовжено до 20:59 9 жовтня з радіусом 5 км із центром у Калинівці, вертикальними межами заборони - від поверхні землі до висоти 4250 м.
Суспільство оформление ленты  "Яжемать". Сніжана Єгорова влаштувала істерику поліцейським, які зупинили її авто Українська журналістка Сніжана Єгорова влаштувала справжній скандал, коли поліція зупинила її автомобіль і не дала проїхати дорогою, де було на той час обмежено рух. На відео жінка не слухає пояснень поліції, категорично заявляючи, що вона спізнюється на роботу, що їй терміново треба проїхати і що у неї в авто троє дітей. При цьому вона показує поліцейському свою прес-карту (вона працює на телеканалі "Прямий"). На що той відповідає, що вона не є оперативним працівником і що заборона поширюється і на представників преси теж. Але журналістку це не зупинило. Єгорова заявила, що "скоро під'їде камера і зніме всі це" і що вона напише на поліцейських скаргу. У соціальних мережах і коментарях під цим відео користувачі залишили гнівні зауваження - від вимоги всіх бути рівними перед законом до відвертих образ. Багато хто при цьому зазначив, що досить дивно виглядає той факт, що Єгорова возить трьох дітей із собою на роботу.
Політика оформление ленты  Тимошенко отримує мільйонні прибутки від ломбардів - ЗМІ Сім'я лідера парламентської фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко отримує чималі доходи від кіпрської компанії Diafox Consulting Limited, на яку в Україні оформлена мережа ломбардів «Дешеві готівкові». Про це йдеться в розслідуванні Мар'яни Мотрунич «Гроші від Тимошенко» для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом». Журналісти змогли з'ясувати, що як мінімум Тимошенко отримала прибуток у 2,4 млн грн. «Центральний офіс ломбарду розташований у партійному приміщенні, «захищеному» депутатською приймальнею обранця від БЮТ Сергія Власенка», - розповіли представники ЗМІ. З'ясувалося, що ломбард був заснований в 2013 році і вже має 20 відділень. Ломбард розташований на вулиці Героїв Севастополя, 48, оф. 207. У цьому ж будинку розташований і офіс Київського обласного відділення «Батьківщини», тут же міститься приймальня народного депутата цієї політсили Сергія Власенка. Парламентарій заперечує прописку ломбарду в його приймальні. «Я точно не маю жодного стосунку до ломбарду, і моя приймальня точно не має жодного стосунку до ломбарду», - сказав Власенко журналістам. «У кіпрському реєстрі власником компанії Діафокс Консалтинг Лімітед вказаний «номінал» Артеміус Стілянов. Незважаючи на неможливість встановити справжнього власника, офшорку можна чітко ідентифікувати як компанію з кола інтересів БЮТ», - стверджують журналісти. Ні Власенко, ні Тимошенко не дали журналістам відповіді щодо кінцевого бенефіціара ломбарду.  
Події Горезвісне Грибовицьке сміттєзвалище під Львовом знову горить На території звалища «Збиранка» у селі Грибовичі Жовківського району Львівської області виникла пожежа. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. Пожежні дізналися про палаюче звалище о 12:45, через годину - о 13:50 - пожежу вдалося локалізувати, а о 14:20 її повністю ліквідували. Вогнем знищено сміття на площі 50 квадратних метрів. Ліквідовували пожежу 20 працівників особового складу та 4 одиниці спецтехніки. Причини і обставини виникнення загоряння встановлюються. Нагадаємо, 28 травня 2016 року на смітнику в Грибовичах сталася пожежа. Рятувальники кілька днів гасили вогонь, але 30 травня сталася зсув, четверо працівників ДСНС опинилися під завалами сміття та загинули. Після цього Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення припинити експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища. Це рішення суду стало причиною сміттєвого колапсу у Львові. Сміття не було куди вивозити, його везли по всій країні і скидали де тільки могли. Тільки наприкінці літа цього року питання з вивезенням сміття у Львові було розв'язане.
Політика оформление ленты  Клімкін вказав на "ляльководів", які керують президентом Чехії Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав не звертати уваги на скандальні заяви президента Чехії Мілоша Земана про окупований Крим, "театр", в якому сам Земан є "актором". Про це Клімкін написав у своєму Twitter. За його словами, треба боротися з тими, хто запросив президента Чехії до виступу. Залиште Земана,його не виправити. В театрі є режисери і є актори.Ті,хто запросили його до виступу,знали,що він скаже.З ними і треба боротися — Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) 10 жовтня 2017 р. Водночас дипломат Дмитро Кулеба написав на своїй сторінці в соціальній мережі, що ситуація в Раді Європи зараз украй напружена і ставки в українському питанні високі як ніколи. "Головний у цій грі не артист, а режисери. Ми їх знаємо. Вони знають, що ми їх знаємо. Вони завдають своїх ударів. Ми - своїх. При зустрічах у коридорах ми посміхаємось один одному", - написав дипломат. Нагадаємо, виступаючи на Парламентській асамблеї Ради Європи, Земан раптово запропонував замість повернення Криму Україні виплатити їй грошову компенсацію.
Політика Президентом ПАРЄ стала депутат з Кіпру Президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи обрано представницю парламенту Кіпру Стеллу Кіріакідес. Її кандидатуру в третьому турі підтримали 132 членів ПАРЄ. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, член української делегації Ірина Геращенко. «В останньому турі голосування взяли участь 217 делегатів, 1 бюлетень був зіпсований, 84 підтримали Зінгеріса, 132 проголосували за пані Кіріакідес», - написала Геращенко на своїй сторінці в Facebook. Вона уточнила, що президентство Кіріакідес у ПАРЄ буде найкоротшим - до січня 2018 року. Кіріакідес є депутатом парламенту Кіпру, входить до групи Європейської народної партії, але виступила самовисуванкою, бо група ЄНП більшістю голосів підтримала Еммануеля Зінгеріса.Кіріакідес стане 30-м за рахунком головою ПАРЄ з 1949 року і першим представником Кіпру, який обійняв цю посаду. Крім того, Кіріакідес - третя жінка, що стала головою ПАРЄ.
Суспільство оформление ленты  У депресії немає обличчя. У соцмережах з'явився флешмоб #FaceOfDepression 10 жовтня у світі відзначають День психічного здоров'я, а його рух спрямовано на підвищення обізнаності про проблеми психічного здоров'я. У зв'язку з цим у соцмережах набирає обертів флешмоб #FaceOfDepression (#обличчядепресії). Під цим тегом учасники флешмобу викладають свої щасливі фотографії, розповідаючи про боротьбу з депресією і стираючи стереотип того, що депресивна людина виглядає пониклою і сумною. «Я роблю це не для того, щоб мене пожаліли. Я лише хочу, щоб усі зрозуміли - у депресії немає обличчя! Так, людина може бути похмурою, з опухлим від сліз обличчям і синцями під очима. Але так само вона може весело сміятися, здаватися бадьорою, а через кілька хвилин зачинитися в кімнаті, ридати і порізати собі вени», - написала одна з учасниць флешмобу. "У депресії немає обличчя або настрою». Саме таким реченням підписала свій твіт вдова вокаліста Linkin Park Талінда Беннінгтон. Вона і запустила флешмоб, опублікувавши відео зі своїм чоловіком, у якому Честер Беннінгтон сміється і пустує з сином за 36 годин до свого самогубства. Цей твіт зараз зібрав майже 60 тис. перепостів і більше 100 тис. лайків, надихнувши людей у ​​всьому світі ділитися своїми історіями про депресію. Більшість користувачів соцмереж зазначають, що протягом тривалого часу у них була апатія до життя, їм важко було не те що вийти на вулицю, а навіть прийняти душ. «З літа 2015  року життя круто змінилося. Ти начебто та, що й була, тільки тепер боїшся виходити з дому, спілкуватися, не можеш довіряти, трясешься від кожного шереху і мучишся від панічних атак. Розумієш, що тобі тільки 21, а ти на межі. Тоді мені не хотілося жити», - пише одна з учасниць кампанії.   Але є й такі, які через депресію хотіли покінчити життя самогубством. Хтось зізнається, що ковтав пігулки, хтось - різав вени. «На фото я навесні 2014-го, посміхаюся, перебуваючи в затяжній депресії. Десь за півроку до цього фото я була зовсім на межі, в одну з ночей проковтнувши всі снодійні, барбітурати, заспокійливі і транквілізатори, що були в квартирі, і запивши міцним алкоголем», - пише учасниця флешмобу. Дівчина, на щастя, вижила, але в своєму пості вона зазначила, що ні близькі, ні друзі її не розуміли. Називали дивною і відверталися від неї. «Якщо людина зізнається вам, що хвора, просить про допомогу... я благаю вас, не відвертайтеся від неї. Зробіть усе, що в ваших силах. Не знецінюйте депресію. Це може врятувати чиєсь життя. Іноді ми навіть не здогадуємося, що від наших дій або слів залежать долі і життя інших», - пишуть користувачі. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в світі налічується більше 300 млн осіб, які страждають від депресії. Основні ознаки депресивного стану: дратівливість, неуважність, постійна втома, невдоволення собою та оточуючими, довгі періоди поганого настрою, переважає апатія і відчуженість, немає бажання спілкуватися, порушуються сон і апетит. Психологи радять, якщо у вас переважають негативні емоції, треба добре виспатися, побільше гуляти на свіжому повітрі, спілкуватися з людьми, навіть незнайомими, а також - їсти улюблену їжу. Якщо стан зневіри не проходить, варто звернутися до фахівця. Адже депресія офіційно вважається хворобою, яку не тільки варто, але й треба лікувати. Вчені кажуть - у майбутньому від психічних захворювань буде гинути більше людей, ніж від будь-яких інших хвороб. Так що ігнорувати порушення душевної рівноваги не варто.
Кримінал Відкрито кримінальні справи проти 16 партій України - НАЗК Поліція відкрила кримінальні справи проти 16 партій України за зверненням Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила глава НАЗК Наталія Корчак. За її словами, були розпочаті кримінальні провадження проти «Аграрної партії України», ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Власна сила», «Зелені», «Наш край», «Народний рух України», «Нова політика» і КПУ. Крім того, відкрили кримінальні справи проти «Партії сильної влади», «Самоврядної Української держави», «Партії вільних демократів», «Прямої дії», «Патріотичної партії України», «Національно-демократичного об'єднання «Україна», «Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю». У поліцію було направлено 25 заяв про порушення в діяльності цих політсил. Кримінальні справи порушені за ч. 1 ст. 159-1 Кримінального кодексу України - за фактами порушення порядку фінансування політичної партії або передвиборної агітації.
Події оформление ленты  Увімкнув голосно - отримав у "сабвуфер". Житель Дніпра жорстко провчив нахабу, який розбудив увесь будинок У Дніпрі (судячи з номерних знаків авто на відео) один молодий чоловік побив іншого за те, що останній дуже голосно увімкнув музику у дворі будинку о п'ятій ранку. Через шум прокинувся весь будинок, у дворі якого меломан припаркував своє авто з сабвуфером. Розібратися з любителем музики вийшов хлопець в одязі захисного кольору. Без зайвих пояснень рослий чоловік кілька разів ударив водія, який сидів в машині, ногою. Забіяка так розійшовся, що вибив рукою скло в машині, коли водій спробував у ній зачинитися.Розбірки знімали на відео мешканці будинку, які, судячи з вигуків, масово стежили за видовищем. При цьому в кінці побиття одна жінка закричала, що "обидва дурні", інша їй відповіла, що "він має рацію і мало дав".
Культура Автор «50 відтінків сірого» назвала дату виходу нової книжки Письменниця Е.Л. Джеймс повідомила своїм читачам дату виходу нової книжки. Про це вона написала в Instagram. У Джеймс вже є романи «50 відтінків сірого», «На 50 відтінків темніше» і «50 відтінків свободи». У 2015 році вона випустила книжку «Грей. Крістіан Грей про п'ятдесят відтінків». Цього року 28 листопада у США і Великій Британії вийде книжка "Darker: Fifty Shades Darker as told by Christian". Тільки після цього будуть здійснюватися видання в інших країнах. Як відомо, вже опублікований тизер фінальної частини «50 відтінків сірого» - фільму «50 відтінків свободи». Нагадаємо, відома в колах поціновувачів фільмів для дорослих актриса Лєна Нітро допоможе футбольній команді "Обервюрцбах" стати більш популярною. Клуб "Обервюрцбах" належить до шостого дивізіону чемпіонату Німеччини.
Економіка Рано раділи: на осучаснення пенсій у жовтні не вистачає 5 млрд гривень Для осучаснення пенсій у жовтні 2017 року треба додатково 5 млрд гривень. Про це заявив голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, повідомляє прес-служба ПФУ. «У жовтні цього року, щоб провести осучаснення пенсій, потрібно додатково 5 млрд гривень», - зазначив він. За словами Зарудного, в Пенсійному фонді з початку року сформований додатковий ресурс понад 26 млрд гривень, отриманий від додаткових надходжень мінімальної заробітної плати та її детінізації. Чиновник уточнив, що у Фонду є повністю ресурс для того, щоб забезпечити перерахунок пенсій цього року 9,7 млн ​​пенсіонерів. Під осучаснення підпадають майже 6 млн пенсіонерів. Решті - збільшаться пенсії у зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму. Нагадаємо, мінімальна пенсія буде 1 452 гривень, середня пенсія збільшиться майже на 700 грн і становитиме понад 2,5 тис. гривень (проти 1 890 гривень).
Політика Чехія й надалі підтримуватиме санкції проти РФ попри пропозицію Земана заплатити за Крим Чехія не має наміру змінювати свою позицію щодо антиросійських санкцій і далі дотримуватиметься спільної позиції з Європейським союзом про необхідність зберігати ці санкції. Про це заявила прес-секретар Міністерства закордонних справ Чехії Міхаела Лагронова, передає «Радіо Свобода». Уточнювати позицію Чехії довелося після недавніх заяв президента країни Мілоша Земана, який закликав скасувати санкції проти РФ і заплатити Україні за Крим. «Позиція Міністерства закордонних справ, чеського уряду залишається незмінною: санкції залишаються чинними і залишатимуться до часу, поки не будуть виконані Мінські угоди», - підкреслила Лагронова. За її словами, в переоцінці санкцій важлива єдність Євросоюзу, тому Чехія буде дотримуватися спільної думки. Йдеться про головний пакет санкцій, які були введені ЄС через анексію Криму та війну на Донбасі. При цьому в МЗС Чехії поки не стали коментувати заяву Земана про те, що Україна повинна домовитися з Москвою про «компенсацію» за Крим. Нагадаємо, скандальну заяву Земан зробив 10 жовтня під час сесії ПАРЄ. Заява Земана вже викликала різку реакцію української сторони.

Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-1,6385939121246-/ /-pc-/
Top