counter
Архів Повернутись назад 10 Червня 2016
10 Червня
Події За добу бойовики 46 разів відкривали вогонь Протягом минулої доби ворог відкривав вогонь 46 разів. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так, на луганському напрямку по позиціях сил АТО поблизу Станиці Луганської, Богуславського і Степового противник вів вогонь з гранатометів різних систем. На донецькому напрямку російські найманці обстрілювали опорні пункти поблизу Зайцевого, Майорська, Луганського, Верхньоторецька і Новоселівки Другої з усіх видів стрілецької зброї та гранатометів, а поруч із Невельским, Авдіївкою, Троїцьким було застосовано ще й міномети. На маріупольському напрямку ворог відкривав вогонь по опорних пунктах сил АТО поблизу Красногорівки, Мар'їнки, Тарамчука, Павлополя і Широкиного зі стрілецької зброї, кулеметів, гранатометів і мінометів, а позиції українських сил у районі Новотроїцького двічі потрапили під обстріл з важких мінометів та артилерії калібром 152 мм.
Політика Держдеп: Для виконання Мінських угод бойовики повинні припинити насильство Для досягнення прогресу в імплементації Мінських домовленостей першим кроком має стати припинення насильства з боку російсько-сепаратистських сил на сході України. З такою заявою виступив у четвер у Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, пише «Укрінформ». «Ми вважаємо, що єдина надія на прогрес в імплементації Мінських угод ефективно і повною мірою - це припинення насильства з боку об'єднаних російсько-сепаратистських сил, припинення їхніх зусиль із залякування спостерігачів ОБСЄ і надання останнім цілковитого доступу до території, контрольованої сепаратистами», - сказав тонер. Водночас представник Держдепу наголосив, що США стурбовані наявними порушеннями режиму припинення вогню вздовж всієї лінії розмежування, а також використанням важких видів озброєння, заборонених Мінськими домовленостями. Він також зазначив, що зберігається необхідність прогресу в імплементації Мінських угод з боку України. «Ми справді вважаємо, що Україна має докласти зусиль, аби виконати зобов'язання щодо «Мінська», - сказав представник США. У зв'язку з цим він нагадав, зокрема, про необхідність внесення конституційних змін із децентралізації влади, а також відпрацювання модальності виборів на Донбасі.
За кордоном У Казахстані під час спроби затримання терористи відкрили вогонь У казахській Актобе силовики проводять спецоперацію з арешту екстремістів, які напали на місто 5 червня. Про це повідомляє Комітет національної безпеки Казахстану, пише РИА Новости. «На пропозицію здатися терористи відповіли збройним опором. Заходи тривають, про їхні результати буде повідомлено додатково», - йдеться в повідомленні. У комітеті уточнили, що мирному населенню ніщо не загрожує, безпеку забезпечено. Раніше президент країни Нурсултан Назарбаєв наказав силовикам знищувати терористів у разі опору. У неділю радикали атакували в Актобе два збройових магазини і військову частину. Внаслідок нападів загинули семеро людей. У МВС Казахстану впевнені, що головною метою бойовиків була зброя, а злочинці - прихильники нетрадиційних релігійних течій.
За кордоном В Актобе знищено ще п'ятьох терористів Під час спецоперації в Актобе знищено п'ятьох терористів, повідомляє Комітет національної безпеки (КНБ) Казахстану. Про це пише РИА Новости. Про спецоперацію стало відомо вранці. Бойовики переховувалися у квартирі житлового будинку на вулиці Некрасова. У відповідь на пропозицію здатися терористи відкрили стрілянину. У КНБ зазначили, що поліцейські намагалися умовити підозрюваних скласти зброю, але безуспішно. Читайте також: У Казахстані під час спроби затримання терористи відкрили вогонь Під час штурму чотирьох терористів було вбито. Ніхто з мирних жителів не постраждав. Під час операції на Некрасова спільник бойовиків відкрив вогонь по патрульній машині на перехресті вулиць Мясоєдова і Аринова. Вогнем у відповідь його було знищено. Двоє співробітників поліції дістали легкі поранення.
Суспільство Французькі правоохоронці приїдуть до України через справу про теракти на Євро-2016 До України приїдуть правоохоронці з Франції для того, аби взяти участь у слідчих діях у справі про теракти на Євро-2016. Про це під час відкриття громадської приймальні в управлінні одеської СБУ заявив глава СБУ Василь Грицак, передає «112 Україна». «Тільки цього року СБУ запобігла вже понад 10 терористичним актам на території України. З гордістю можу сказати, що працівники СБУ запобігли 15 терористичним актам, які мали влаштувати на території Франції - території відкриття Євро-2016. Нами затримано громадянина, який належав до таємної організації, діючої у Франції... Найближчим часом до нас приїдуть фахівці з Франції, з генпрокуратури, 7 червня до нас надійшло клопотання про надання правової допомоги, вони просять ознайомити їх з матеріалами кримінальної справи. Вони братимуть участь у слідчих діях із заарештованим громадянином Франції», - сказав Грицак. Нагадаємо, що СБУ затримала в Україні француза, який збирався підірвати мечеть, синагогу, адмінбудівлі у Франції під час Євро-2016. В Україні терорист налагоджував зв'язки з військовими формуваннями на Донбасі, аби придбати зброю та вибухівку.
Суспільство У Харкові бойовика «ЛНР» посадили на два роки Київський районний суд Харкова засудив бойовика терористичної організації «ЛНР» до двох років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, 37-річний житель Вінницької області протягом 2014-2015 років перебував у складі «Козачого» бандформування й угруповання «народної міліції». «Він охороняв артилерійські підрозділи терористів, працював на базах з ремонту та відновлення бойової техніки, стояв на блокпостах у районі Перевальська і Антрацита. У середині травня співробітники СБ України затримали бойовика на залізничному вокзалі Харкова, коли той намагався виїхати додому на відпочинок», - ідеться в повідомленні. Суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України і засудив до двох років позбавлення волі.
Суспільство На Донбасі поранено чотирьох українських бійців Впродовж минулої доби в зоні АТО на Донбасі загиблих українських солдатів немає. Але є поранені. Про це повідомив спікер Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко в Києві на брифінгу. У бойовиків загинуло четверо людей і семеро дістали поранення. «Внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, четверо дістали поранення. Втрати противника за минулу добу - четверо загиблих і семеро поранених. Відповідно до зведення АТО, вчора внаслідок підриву на власному мінному полі автомобіля КамАЗ загинули двоє і поранені троє окупантів з так званого 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка). Також під час виходу у складі диверсійно-розвідувальних груп загинули двоє і дістали поранення четверо бойовиків зі складу двох підрозділів НЗФ - «3-ї бригади» і «9-го полку», - розповів спікер. Лисенко повідомив про те, що позавчора до морга лікарні Харцизька доправили тіла 17 загиблих бойовиків з авдіївської промзони.
Суспільство ДПСУ виявила канал доставки й збуту кокаїну та екстазі з Нідерландів до України Прикордонники виявили і ліквідували наркоканал з Нідерландів до України. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ. Було встановлено осіб, канали доставки і збуту кокаїну та екстазі. «Для прикриття своєї протиправної діяльності злочинці використовували підроблені посвідчення Комітету з охорони навколишнього природного середовища та Комітету з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Всеукраїнської громадської організації «Спілка громадських організацій України «Народна рада». Так, 30 травня правоохоронці затримали одного з фігурантів справи на українсько-польській ділянці державного кордону. Жінка намагалася перевезти кокаїн та амфетамін. Під час подальшої реалізації у зазначеної громадянки в Києві вилучили близько 350 таблеток психотропної речовини екстазі, які було замінено імітаційними засобами (препататом «Темпалгін»), і здійснили контрольовану поставку наркотичних засобів і психотропних речовин організатору злочинної групи», - сказано в повідомленні. Наразі затримано п'ятьох осіб. Вони налагодили канал контрабанди наркотиків з Нідерландів. Переміщення наркотиків злочинці здійснювали за допомогою поштових перевезень і багажів як наземним, так і повітряним шляхом.
Події У Києві у чоловіка забрали сумку з двома мільйонами гривень У Києві невідомі відібрали у чоловіка сумку з двома мільйонами гривень. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, учора, 9 червня, на вулиці Січових Стрільців двоє невідомих напали на чоловіка, у якого в сумці було два мільйони гривень. Гроші, за словами потерпілого, він збирав протягом тривалого часу і домовився про обмін зазначеної суми на долари з одним із власників пункту обміну валют. Коли заявник опинився біля пункту обміну, до нього зі спини підійшли двоє невідомих у балаклавах і почали бити його ногами, коли він впав, один з нападників вирвав у нього сумку і рюкзак, де були гроші. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 186 (грабіж) КК України.
Суспільство ГПУ викликала командувача Чорноморського флоту РФ на допит Генеральна прокуратура України викликає командувача Чорноморським флотом Росії, віце-адмірала Олександра Вітка, на допит 15 червня 2016 року. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган. За її словами, Печерський райсуд задовольнив клопотання Головної військової прокуратури зі спеціального досудового розслідування кримінального провадження за підозрою головнокомандувача Чорноморського флоту РФ. «Командувача Чорноморського флоту Російської Федерації обґрунтовано підозрюють у тому, що він у період з 20.02.2014 року по 21.03 2014 умисно вчинив злочинні дії з метою зміни меж території та державного кордону, підбурював до скоєння державної зради, організовував вчинення дій, спрямованих на пошкодження об'єктів, які мають важливе оборонне значення. Спланував, підготував і взяв безпосередню участь у веденні агресивної війни проти України», - написала вона.
Події У Миколаївській області після нападу грабіжників помер директор сільгосппідприємства У Миколаївській області після нападу грабіжників помер директор сільськогосподарського товариства. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, уранці 10 червня до поліції надійшло повідомлення від 43-річного жителя Новоодеського району. За його словами, близько 7:00 він прийшов провідати батьків своєї дружини і побачив, що вони зв'язані, а 68-річний тесть не подає ознак життя. Потерпіла 69-річна жінка розповіла правоохоронцям, що о 5:30 до них у будинок вдерлося четверо чоловіків у масках. Погрожуючи зброєю і завдаючи ударів, нападники зв'язали подружжя пенсіонерів і зажадали показати місце, де вони зберігають гроші. Знайшовши 12 тисяч гривень і 300 доларів США, а також забравши ювелірні прикраси, нападники втекли. Слідчим управлінням ГУ НП у Миколаївській області надається правова кваліфікація скоєного злочину. Правоохоронці звертаються до автовласників, відеореєстратори яких могли зафіксувати рух автомобілів на ділянці автодороги Р-06 Ульянівка - Миколаїв між населеними пунктами Баловне і Нова Одеса з 3:00 до 9:00 10 червня, повідомити до поліції.
Політика Луценко розповів, що робитиме, якщо суд скасує закон про люстрацію Як керівник Генеральної прокуратури, де Закон «Про очищення влади» дав вагомі результати, Юрій Луценко вважає неприпустимим його скасування. Про це Луценко написав на своїй сторінці у Facebook. «Люди, які фабрикували справи проти Євромайдану, ті, хто задіяний у переслідуванні опозиції до Януковича, не мають морального права і не повинні мати юридичної можливості залишатися або відновлюватися на своїх посадах», - написав Луценко. Він також зазначив, що якщо Конституційний суд піде проти волі народу України, це стане початком кінця цього складу суддів. «У разі скасування закону про люстрацію я звертатимусь до народних депутатів партії, фракцію якої я очолював, із пропозицією ухвалити новий закон «Про безумовне очищення влади». Причому в новому законі базу тих, хто підлягає перевірці, має бути розширено, а критерії мають стати ще більш жорсткими», - зазначив Луценко.
Суспільство У Криму активіста Євромайдану посадили на 10 років 10 червня українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця в анексованому Криму засудили до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Про це розповів адвокат Коломійця Михайло Кушпель, пише Крым.Реалии. Цю інформацію також підтвердила «прес-служба прокуратури» анексованого Криму, підконтрольна Росії. За інформацією правозахисників, суд погодився з усіма звинуваченнями, висунутими прокуратурою щодо Колімійця, і засудив його до 6 років за нібито напад на співробітників «Беркута» в Києві під час подій на Майдані, і ще до 4 - за нібито знайдені у нього наркотики. Під час судового засідання адвокат Коломійця надав документи з Генеральної прокуратури України, в яких сказано, що Андрій Коломієць в Україні не є фігурантом кримінальної справи щодо нападу на співробітників «Беркута», зазначили у правозахисній групі.
Економіка Президент скасував оподаткування пенсій Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій», ухвалений Верховною Радою 2 червня. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Порошенко наголосив, що в 2015 році владі вдалося врятувати країну від дефолту, а на початок цього року - досягти макрофінансової стабілізації економіки. «Ціною надзвичайних зусиль нам нарешті вдалося зламати негативну тенденцію падіння ВВП і економіки України, яка тривала 14 кварталів», - повідомив Порошенко. Президент зазначив, що падіння значною мірою було викликано агресією Росії проти України, окупацією великого промислового регіону нашої країни, демонтажем та знищенням виробництва в цьому регіоні і закриттям ринку РФ для українських виробників. «Звичайно, ці агресивні дії країни, яка на нас напала, не могли не вплинути на економічну позицію», - констатував він. При цьому Порошенко зазначив, що сьогодні ситуація змінилася і є позитивна динаміка. «У першому кварталі 2016 року, вперше після 14 кварталів, ми спостерігаємо зростання економіки. Ми впевнені в тому, що цю тенденцію буде продовжено й далі, тому що ми маємо сьогодні і зростання прямих іноземних інвестицій, і появу інвесторів», - зазначив Порошенко. За словами глави держави, всі ці фактори дають можливість забезпечити не лише життєдіяльність держави, а й скасувати фіскальне навантаження на пенсії.
оформление ленты  Блог: 
Політика Кость Бондаренко Без внесення змін до законодавства можлива лише косметична реформа ГПУ Реформування Генеральної прокуратури залежить від того, чи буде змінено законодавство. Якщо ні, то реформи можливі лише косметичні. Крім того, генпрокурор Юрій Луценко зіткнеться з протидією системи. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко. «Люди, призначені Луценком, ми не можемо поки що говорити, гарні вони чи погані, адже ми не бачили їх у роботі. За великим рахунком, генеральний прокурор бере на себе відповідальність за формування команди. Ми зможемо оцінити цих людей тільки за результативністю. Те, що сьогодні ГПУ є досить консервативною структурою, яка слабо приймає до своїх лав тих чи інших гравців, - це однозначно. З цим зіткнувся свого часу Ярема і обов'язково зіткнеться Луценко. Протидія всередині цієї структури буде. Чи будуть реформи - подивимося. Я поки що не розумію, в чому полягає реформа Генпрокуратури. Вочевидь існує закон про Генеральну прокуратуру і Луценко може діяти виключно в рамках цього закону. Для того, щоб реформувати ГПУ, необхідно змінити законодавство. Всередині, навіть прийшовши в структуру і очоливши її, але не змінюючи закон і функціонал цієї структури, неможливо провести реформи. В такому разі це буде косметична реформа: перенести кабінет з одного крила будівлі на Різницькій, скоротити кількість заступників і сказати, що перший заступник займатиметься якимись додатковими питаннями. Але це ж не реформа. Розмістити у себе в будівлі представництво ФБР - теж не реформа. Тому, за великим рахунком, без законодавчого забезпечення реформу робити складно», - розповів політолог. Бондаренко переконаний, що ГПУ за своєю суттю підконтрольна Банковій. «Згідно з Конституцією України, Президент має право вносити в парламент кандидатури на посаду міністра оборони, міністра закордонних справ, голови СБУ та голови ГПУ. Чотири призначення, які Президент на свій розсуд виносить на розгляд Ради. У цій ситуації зрозуміло, що хай би кого призначив Порошенко, це буде його людина. Навряд чи він вноситиме якусь людину, яка перебуває до нього в опозиції», - зазначив експерт.
За кордоном Російського депутата, який не підтримав анексію Криму, позбавили мандата Депутата Держдуми Іллю Пономарьова позбавили мандата за систематичні прогули. Як пише Медуза, він близько року не брав участі в засіданнях парламенту. Позбавлення Пономарьова повноважень підтримали 413 депутатів, троє проголосували проти. На засіданні Держдуми 10 червня лідер ЛДПР Володимир Жириновський звинуватив Пономарьова у веденні «бридкої антиросійської пропаганди». «Любий Ілле Володимировичу, ми прощаємося з вами назавжди, але ваш образ ще довго нагадуватиме нам і псуватиме нам настрій», - сказав Жириновський. Читайте також: Ілля Пономарьов: Путін хоче для себе встановити рівень впливовості у світі, який мали радянські лідери 10 червня Держдума також розгляне питання про позбавлення повноважень депутата Олексія Митрофанова. У 2014 році на нього завели справу про шахрайство.
Політика оформление ленты  Референдум по-київськи: Вибір, якого немає Громадська думка – це прикриття від усього. Владні мужі нею крутять як циган сонцем в усіх ситуаціях. Ледь що: суспільство вимагає, громадяни мають вирішити. Ось тепер кажуть, що з питанням виборів до райрад мають визначитися кияни на місцевому референдумі. Днями це озвучив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів. Іменем громади Як сказано у повідомленні, розповсюдженому прес-службою Володимира Прокопіва, він зазначив,  що ініціюватиме проведення місцевого референдуму у столиці, звернення до всіх суб'єктів законодавчої ініціативи — Президента, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо створення досконалого механізму проведення місцевого референдуму. «В умовах децентралізації дуже важливо мати ефективний механізм проведення місцевого референдуму, аби люди мали можливість реалізовувати і захищати свої інтереси, гарантовані Конституцією України. Відсутність такої можливості на місцях часто породжує неспроможність точно визначити, яких саме змін хочуть громадяни, яким вони бачать своє місто. Яскравий приклад тому — столиця України. Зараз у Київській міській раді точиться серйозна дискусія між депутатами про створення районних у місті Києві рад. Але я переконаний: не міська влада має вирішувати, чи потрібні містянам райради. З такими питаннями мають визначатися кияни на місцевому референдумі», – зауважив Прокопів. Нагадаємо, свого часу в інтерв’ю АСН Прокопів висловив власне ставлення до відновлення у столиці райрад. «Політична воля на децентралізацію є. Місто має займатися інфраструктурою, а не МАФом у спальному районі. Та вибори заради виборів чи варто проводити? Спершу треба чітко прописати повноваження, розділити бюджет, майно, а не гратися в політику. Потрібен також стабілізаційний фонд, адже є багатші райони, а є бідніші. Інакше Печерський і Шевченківський райони лише процвітатимуть, бо тут центральні офіси великих компаній. А на Нивках, Троєщині, Виноградарі буде біда», – сказав він тоді. Буква закону З одного боку, ніби й правильно. Чому не запитати думку людей? Та наскільки реально провести референдум найближчим часом?.. Сьогодні в Україні немає належної правової бази для проведення місцевих референдумів. Це підтвердив АСН член парламентського Комітету з питань правової політики та правосуддя, народний депутат (фракція «Блок Петра Порошенка») Олександр Черненко. «Є кілька зареєстрованих законопроектів, в одному з яких я серед авторів. Але прийняття такого закону потребує серйозної дискусії, оскільки в умовах зовнішнього впливу та роздмухування сепаратистських настроїв місцевий референдум може стати небезпечним інструментом для зазіхання на територіальну цілісність і суверенітет. Тому в законопроекті мають дуже жорстко регламентуватися питання, щодо яких він може проводитись», – зазначив він. Також, за словами нардепа від БПП, дискусійним питанням є імплементація результатів референдуму: чи вони мають пряму дію, чи потребують подальшого затвердження органами місцевого самоврядування чи взагалі мають рекомендаційний характер. Що стосується того, скільки часу потрібно на ухвалення та імплементацію законодавства, Черненко вважає: не менше як півроку. Винайдення велосипеду А ось перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, народний депутат (фракція «Народний фронт») Леонід Ємець рекомендує секретарю Київради, який є представником фракції «Солідарність», відкрити програмні засади партії, подивитися коаліційну угоду, згадати обіцянки міського голови стосовно того, що районні ради має бути повернено, і виконати цю норму. «Також нагадаю, що реальні справи від популізму відрізняє можливість і бажання реалізувати заявлене. Так ось, реалізувати референдум сьогодні неможливо. Банально відсутнє законодавство. Референдум, як прояв волі громади, я б тільки підтримав. Та тут виглядає, що завдання стоїть дещо інше. А саме – маніпулювати ідеєю референдуму, розуміючи, що вона жодним чином не є обов’язковою», - акцентував він. Ємець зазначив, що фракція «Солідарність» має більшість. До того ж є рішення Київради про створення райрад, як і звернення до ЦВК, котре «невідомо на підставі яких законів заветував мер Кличко». «Тому варто не видумувати велосипед, а виконати обіцяне, дотримуватися норм чинного законодавства.  Хоча за бажання й нове законодавство могло б бути прийняте дуже швидко. Адже напрацювання є. А «Блок Петра Порошенка» - найбільша фракція у Верховній Раді», - наголосив Ємець. Тактичний трюк У свою чергу заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, народний депутат Ігор Попов (фракція «Радикальна партія Олега Ляшка»), котрий, як і Черненко і Ємець, теж є автором законопроекту про місцевий референдум, ще більш різкий у критиці ідеї Прокопіва. Він переконаний, що  озвучена ідея свідчить про одне: є політична позиція не допускати жодних референдумів, жодних виборів, адже влада – непопулярна. «Це банальне відволікання уваги на необхідність проведення референдуму. Це лише тактичний трюк чинної влади у місті Києві. Адже їй треба якось пояснювати, чому вона затягує і провалює формування райрад. Насправді її представники не вірять у свою перемогу. Рейтинг і команди мера, і команди Президента є досить низьким у Києві. І вони ризикують отримати опозиційні до себе районні ради», - пояснив своє бачення Попов у коментарі АСН. Він також додав, що можновладці бояться будь-яких форм місцевої демократії, оскільки всі вони працюватимуть проти влади, адже люди тоді зможуть висловити свою окрему думку. Клоунада і присмак минулого А голова підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, народний депутат (фракція «Батьківщина») Ігор Луценко зауважив, що тут і коментувати нічого. «Що тільки не придумаєш, аби не виконати передвиборну обіцянку Кличка! Це треба – цілий референдум. Клоуни, діти «Яника». Той бо теж скасував райради», - обурився він у коментарі АСН. Лозунгами єдиними Більш м’яко, та все ж критично прокоментував АСН ідею референдуму і генеральний директор ВГО «Комітет виборців України» (КВУ) Олексій Кошель. «Вже понад рік триває дискусія, наскільки потрібні районні ради у Києві. Вона ведеться виключно у площині політичних гасел: «Проводити негайно!» або «Не проводити під будь-яким приводом!» Заява про проведення місцевого референдуму – дуже невдала спроба знайти вихід, пояснити, чому не можуть провести вибори до районних рад. Тоді б представники мали б сказати: найближчими роками немає жодних перспектив прийняття рішення і проведення референдуму», – зазначив він. Голова КВУ акцентував, що повноваження районним радам у місті делегуються Київрадою: «Переконаний, повноваження має бути чітко визначено на законодавчому рівні. Адже нині Київрада дає одні повноваження, а завтра їх може забрати, змінити. Потрібно надати радам реальні повноваження, аби ті були дієвими органами місцевого самоврядування. Громада Києва делегувала свої голоси Київраді. І Київрада мала б прийняти рішення про проведення чи непроведення виборів до райрад». Ініціатива щодо того, що кияни самостійно, на рівні місцевого референдуму, мають вирішувати питання доцільності райрад, вважає Кошель, – це просто пошук командою київського міського голови Віталія Кличка певного шляху виходу з ситуації. «Референдум зараз провести неможливо. Закону про місцеві референдуми нема. І перспективи його появи надзвичайно далекі. Я з нерозумінням ставлюся до подібних заяв. Дуже сумніваюся, що закон буде ухвалено до проведення повноцінної виборчої реформи», - підсумував він. Хочеться і колеться Виходить, що у перекладі простою мовою питання районних рад не стільки хочуть вирішити за допомогою врахування думки громади, скільки влада хоче заховатися за красивою ширмою під назвою «референдум». Але чи не чесніше відверто сказати: жодних рад, принаймні поки що. Адже профільного чіткого законодавства про місцеві референдуми немає. Ба навіть за умови ухвалення нині імплементувати його геть не просто. До того ж це додаткові ресурси, і не лише матеріальні. Говорити правду не завжди легко і приємно. Та варто навчитися. І або не обіцяти зірку з неба під час виборчої кампанії у прагненні сподобатися електорату, або – бути чесними із суспільством, не прикриваючись нібито  його вимогами чи потаємними думками. Вибір завжди є. Як і вибори, на щастя, завжди у перспективі.
Події Сьогодні бойовики 26 разів обстріляли позиції сил АТО З початку доби в районі проведення антитерористичної операції зафіксовано 26 обстрілів. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так, після півночі на маріупольському напрямку ворог тричі обстріляв опорні пункти сил АТО поблизу Красногорівки і Новотроїцького з мінометів калібру 82 і 120 мм, а потім підключив ще й 122-мм артилерію. Укріплення біля Мар'їнки і Талаківки опинилися під обстрілом зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів різних систем. У районі Мар'їнки активізувався снайпер. «На донецькому напрямку по захисниках Авдіївки з боку тимчасово окупованої Яковлівки противник бив зі 122-мм САУ, а біля Пісків, Невельського і Торецького - з 82-мм мінометів», - йдеться в повідомленні. На луганському напрямку під вогнем з гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру опинилися підрозділи ЗСУ в районі Новозванівки і Новоолександрівки.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Палій Луценко приймає рішення як самостійний політичний гравець Генеральний прокурор Юрій Луценко серйозно налаштований на проведення реформ у ГПУ. Він розуміє, що несе персональну відповідальність і приймає рішення у відомстві як самостійний політичний гравець. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт з питань євроатлантичної інтеграції Олександр Палій. «Думаю, що він фігура самостійна перш за все тому, що відповідальність персональна. Він не просто демонструє незалежність, він показує, що приймає рішення сам, як вагома політична фігура, яка має власну політичну історію. Думаю, що він нормально проводитиме політику реформування. Перші призначення, крім Олексія Ничипоренка, не викликають певних заперечень. З призначенням Ничипоренка - питання, оскільки у його батька не дуже гарна репутація. Щодо Севрука, який пішов в Академію прокуратури. Що тут поганого, якщо він навчатиме людей? Якщо на нього немає жодних кримінальних справ, то чом би йому не піти і не повикладати - це цілком законно. Якщо є кримінальні провадження, то необхідно вести розслідування», - зауважив Палій. Політолог переконаний, що, швидше за все, реформи в ГПУ буде проведено. І почати потрібно з очищення та скорочення. «Гадаю, що реформаторський настрій генпрокурора є дуже серйозним, він хоче серйозно ситуацію змінити. Тому я сподіваюся, що реформи будуть і реформи мають полягати в тому числі й в елементарному скороченні тих людей, які не виконували свою роботу або виконували корупційні функції. Таких людей треба обов'язково позбуватися. Сподіваюся, що це буде одна з ключових реформ, адже, за великим рахунком, кадри вирішують усе», - зазначив експерт.
Політика Нардеп: У КСУ було здійснено спробу попереднього голосування за скасування люстрації На закритому засіданні Конституційного суду була здійснено спробу провести попереднє голосування за скасування статей Закону «Про очищення влади». Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Єгор Соболєв. За його словами, троє з 10 учасників засідання, які вважалися готовими до цього рішення, відмовилися брати участь у голосуванні. «Серед них і голова КСУ Баулін, який є одним з фігурантів кримінальної справи про надання Януковичу диктаторських повноважень. Жодного рішення не прийняли. Суддя, який дає цю інформацію, сказав, що всі були нервовими і сварилися», - написав Соболєв. Він також зазначив, що суддя Шаптала, яка підготувала проект рішення про скасування вимоги люстрації чиновників часів Януковича, дала інтерв'ю судово-юридичній газеті, де заявила, що це лише робочий варіант, а рішення може бути іншим. Також вона повідомила, що судді хочуть звернутися до Генпрокуратури, аби було проведено розслідування про витік інформації.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,95311999320984-/ /-pc-/
Top