counter
Архів Повернутись назад 10 Лютого 2017
10 Лютого
За кордоном На о. Ява виявили чотирьох леопардів, яких вважали загиблими У національному парку на о. Ява були знайдені чотири яванських леопарди, які вважалися загиблими. У міністерстві навколишнього середовища Індонезії заявили, що дикі тварини були знайдені в заповіднику Чікапа в західній частині острова за допомогою прихованих камер, передає BBC. У трьох леопардів - жовте хутро з чорними плямами, у четвертого хутро чорного кольору. Обидва забарвлення яванського леопарда вважаються класичними. Раніше зоологи вважали, що яванські леопарди в Чікапа вимерли через незаконну вирубку лісів, які служать природним місцем існування цих «кішок». Камери були встановлені в джунглях, після того як натуралістам почали траплятися характерні послід і сліди. Яванський леопард - рідкісний підвид, який перебуває під загрозою вимирання. У дикій природі залишилося не більше 500 особин таких леопардів.
За кордоном Трамп відмовився обговорювати з Путіним договір про ядерне роззброєння В ході телефонної розмови Дональд Трамп і Володимир Путін обговорили продовження договору про Стратегічні наступальні озброєння (СНО), так званий СНО-3, передає Reuters, посилаючись на власні джерела. Під час розмови президент РФ Володимир Путін запропонував продовжити договір від 2010 року на п'ять років. Трамп зробив паузу, перервав розмову для консультацій з помічниками, у яких уточнив, що це за договір взагалі. Після чого повернувся до розмови і сказав, що договір, підписаний попереднім президентом Бараком Обамою, є невигідним для Америки і вимагає перегляду. Раніше Трамп говорив, що Обама вчинив неправильно, підписавши договір, так як він дозволяє РФ продовжувати виробляти ядерні боєголовки, в той час як США не могли цього робити.
Політика Спікер парламенту і частина депутатів поїхали на похорон колеги Ранкове засідання Верховної Ради України 10 лютого відкрила заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, передає кореспондент АСН. "Хочу повідомити, що голова Верховної Ради України Андрій Парубій не зможе взяти участь в пленарному засіданні", - підкреслила вона. Віце-спікер нагадала, що сьогодні відбудуться похорони депутата Петра Ваната, і багато нардепів присутні там, зокрема спікер Андрій Парубій та частина депутатського корпусу. Сироїд повідомила, що в засіданні беруть участь члени уряду. Після чого почалася традиційна для п'ятниці година запитань до уряду. Віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко доповів про заходи, які вживаються урядом з подолання кризової ситуації в місті Авдіївці Донецької області після загострення там у кінці січня обстановки в зоні проведення антитерористичної операції.
Суспільство РФ готувала наступ під Авдіївкою - місія США при ОБСЄ У звітах СММ ОБСЄ є докази, що напередодні загострення ситуації біля Авдіївки російсько-окупаційні війська планували масштабний наступ. Цю заяву вчора, 9 лютого, зробила під час засідання постійної ради у Відні представник США в ОБСЄ Кейт Бернс. Існує свідоцтво військового нарощування об'єднаних російсько-терористичних сил в районі Авдіївки напередодні наступу, передає InfoResist. «За тиждень до початку штурму СММ ОБСЄ спостерігала в підконтрольному терористам Хрустальному вантажівки з боєприпасами, які розміром і формою відповідали ракетам для РСЗВ. За два дні до загострення БПЛА СММ помітив 45 вантажівок військового типу в камуфляжному забарвленні за 500 метрів від залізничної станції в контрольованій терористами Амвросіївці, яка розташована за 15 км від російського кордону. Бойовики переслідували спостерігачів ОБСЄ і змусили їх покинути місцевість. Того ж дня СММ було відмовлено в доступі до підконтрольного терористам н.п. Маркине, що розташований менш ніж за 5 км від російського кордону», - сказала Бернс. За її даними, супутникові фото показали не менше шести артилерійських позицій на підконтрольній терористам території в межах досяжності Авдіївки. Бернс додала, що комбіновані російсько-окупаційні війська розширювали свої позиції в районі Авдіївки протягом півроку, зокрема і в підконтрольних Києву районах на лінії конфлікту. «Ескалацію підготувала Росія і бойовики. Як тільки почалися активні бойові дії, об'єднані російсько-терористичні сили блокували доступ СММ ОБСЄ до Ясинуватої протягом наступних трьох днів», - сказала представник СММ.
Політика Віце-прем'єр Зубко: "Авдіївку - "втримали". Загрози гуманітарної катастрофи немає" Ситуація в Авдіївці стабілізувалася і загрози гуманітарної катастрофи в місті немає. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України 10 лютого заявив віце-прем'єр Геннадій Зубко, передає кореспондент АСН. "Яка ситуація в місті Авдіївці?... Загострення військової ситуації спостерігалося в січні, а з 29 січня відбулося загострення атак терористів за допомогою російських сил... В результаті ситуація була доведена фактично до відсутності тепло- і водопостачання. А в цей час температура була мінус 17, що ставило під загрозу не тільки функціонування коксохімічного заводу, а взагалі існування людей в місті... 31 січня було зібрано засідання штабу техногенних катастроф... були відпрацьовані всі сценарії, починаючи від повної евакуації", - заявив він. Зубко додав, що вже 31 січня була відновлена ​​робота циркуляційної насосної системи, що дозволило забезпечення теплом жителів Авдіївки до 15-16 градусів тепла. При цьому ситуація з забезпечення припинення вогню і режиму тиші залишалася складною. "Щодня надавалася допомога 4 тисячам жителям Авдіївки... Я хочу подякувати, зокрема, волонтерам, депутатам, які приїжджали на місце, забезпечували гуманітарну допомогу. Фракціям, які це робили. Хоча були й ті, хто займався піаром... Зараз можна сказати, що ми втримали ситуацію", - запевнив він
Суспільство оформление ленты  Сотні великих дельфінів гринд загинули, викинувшись на берег в Новій Зеландії Близько півтисячі дельфінів гринд викинулися минулої ночі на берег мису Фаруелл, що на півночі острова Південний у Новій Зеландії. Як заявили під ранок екологи, більшість тварин, на жаль, загинула. При цьому добровольці доклали максимум зусиль, щоб врятувати нещасних ссавців. Близько півсотні тварин вони змогли затягнути назад у воду. До цього часу на березі залишається близько ста живих дельфінів - люди вкрили їх шматками тканини і постійно поливають водою, щоб уберегти від сонячних променів. Тварини дуже великі (від 4 до 8 метрів, а вага в середньому - близько 800 кг) і немає можливості швидко повернути їх у воду. Існує надія, що під час вечірнього припливу тварини все-таки зможуть вибратися з мілководдя на глибину і врятуватися. Фахівці не можуть пояснити причину того, що сталося. За однією з версій, ватажок зграї був хворий, втратив орієнтацію і завів інших на мілину. Гринди в Данії є об'єктом китобійного промислу. Гринди живуть у відкритому морі та лише зрідка зустрічаються біля узбережжя. Наближаючись до берега, вони можуть рятуватися від хижаків, таких, як косатки.  
оформление ленты  П'яна компанія влаштувала масштабну ДТП у Києві П'яна компанія влаштувала серйозну ДТП на проспекті Перемоги Києві, повідомляється на сторінці dtp.kiev.ua в Facebook. Аварія сталася увечері 9 лютого станції метро "Нивки". Як припускає поліція, водій BMW на величезній швидкості не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу. Там він зіткнувся з автомобілем Volkswagen. Обидва автомобілі отримали величезні пошкодження. Водій BMW перебуває у реанімації у важкому стані. Поки невідомо, чи перебував він за кермом у стані алкогольного сп'яніння. Але в салоні його автомобіля поліцейські виявили порожні пляшки з-під пива. Пасажир постраждав менше, проте перебуває в стані сильного алкогольного сп'яніння.   Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що у 2016 році в Україні зросла кількість злочинів, зокрема - тяжких на 20%. А також що в 2016 році сталося на 16 тис. ДТП більше, ніж у 2015 році, Дніпропетровщина - в лідерах аварійності.
Суспільство Україна проведе бойові стрільби біля Криму з ЗРК «Бук-М1» Україна в 2017 році проведе бойові стрільби на полігоні «Ягорлик» у Херсонській області з ЗРК «Бук-М1». Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на спікера Міноборони Дмитра Гуцуляка. «Для забезпечення злагодження зенітних ракетних підрозділів заплановано проведення майже 50 тактичних навчань з командними пунктами бригад, полків та основними підрозділами», - сказав він. За словами Гуцуляка, в Україні в 2017 році заплановані 25 тактичних навчань із зенітними ракетними батареями ЗРК «Бук-М1» на полігонах, а також 35 тактико-спеціальних навчань із підрозділами забезпечення. В ході багатонаціональних навчань Saber Guardian 2017 на полігоні в Болгарії зенітно-ракетні підрозділи ЗРК С-300 будуть брати участь у тактичних навчаннях з бойовою стрільбою «На полігоні «Ягорлик» у Херсонській області відбудуться стрільби підрозділу, озброєні ЗРК «Бук-М1», - підкреслив спікер МО.
Суспільство Френк Оушен, Джастін Бібер і Дрейк оголосили бойкот Grammy через расову дискримінацію Відомі американські музиканти Френк Оушен, Джастін Бібер і Дрейк мають намір бойкотувати церемонію вручення престижної премії Grammy, оскільки вважають її необ'єктивною. Про це повідомляє інформаційне агентство ТАСС. Наприклад, співак, композитор і виконавець Френк Оушен відмовився представити на розгляд оргкомітету Grammy свій останній альбом, оскільки вважає, що в комітеті упереджене ставлення до представників меншин, до яких він належать. А ось канадський співак Джастін Бібер, не дивлячись на те, що його альбом потрапив в одну з номінацій конкурсу, теж може не прийти на вручення. Він вважає Grammy не об'єктивною щодо молодих співаків. Нібито через гастролі в Європі не потрапить на вручення премії і хіп-хоп виконавець Дрейк. 59-та церемонія вручення нагород відбудеться в Лос-Анджелесі 12 лютого. У 2017 році на одну з найпрестижніших музичних премій Grammy претендували 21 тис. творів. Нагадаємо, подібний бойкот у січні 2016 року провели і відомі актори щодо кінопремії «Оскар». Американську академію кіномистецтв звинуватили в проявах расизму, оскільки вже два роки на акторські нагороди номіновані лише білі виконавці. Тоді церемонію вручення премії бойкотували Вілл Сміт з дружиною.
Політика Насалик турбується, щоб шахтарі в "ОРДЛО" не залишилися без роботи Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик не виключає, що повна блокада поставок вугілля з так званих "ДНР" і "ЛНР" призведе до того, що шахтарі, які працюють на тимчасово непідконтрольній території, можуть піти до лав ополченців. Про це він заявив у Верховній Раді під час години запитань до уряду 10 лютого, передає кореспондент АСН. "Повна блокада призведе до того, що шахтарі ці не отримають зарплати. Якщо ці шахтарі, позбавлені засобів існування, піднімуть зброю і виступлять проти режиму, який є, я перший, хто візьме автомат і приєднається до блокади! Але якщо ці шахтарі, позбавлені коштів, поповнять збройні сили там, то це питання крові. Тому це питання політичного рішення, яке може прийняти тільки Верховна Рада. Не треба махновщини!" - закликав він. Водночас міністр нагадав, що блокування поставок вугілля з ОРДЛО призведе до віялових відключень електроенергії в Україні, оскільки видобуток вугілля марки «антрацит», на якому працюють теплоелектростанції, не проводиться на підконтрольній території. При цьому Насалик підкреслив, що уряд займається вирішенням цієї проблеми. "Протягом 2016-2017 років ввели і вводимо два проекти, які дозволять замінити 3,5 млн тонн антрацитового вугілля в об'єднаній енергосистемі. Але на сьогодні блокування переходів, безумовно, викличе віялові відключення в нашій державі. І це стресова ситуація для нашої енергосистеми, і це вдвічі підвищить ціну на вугілля", - підкреслив він. Нагадаємо, у вересні 2016 року міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик запевняв, що Україна зможе обійтися і без вугілля з непідконтрольних територій Донбасу.
Події У Дніпрі на хабарі в 364 тис. грн затримано чиновника Держгеокадастру У Дніпрі на хабарі в 364 тисячі гривень було затримано начальника одного з відділів ГУ Держгеокадастру, який вимагав ці кошти за надання документації та передачу землі. Про це інформує Департамент захисту економіки Нацполіції. Правоохоронці повідомили, що за фактом вимагання хабара посадовою особою обласного управління Держгеокадастру військова прокуратура порушила кримінальну справу за ст. 368 ч. 3 КК України. «Чиновник ГУ Держгеокадастру в Дніпропетровській області погодився надати проектну документацію і передати 20 гектар землі у власність фермерського господарства. Але за прискорення процедури оформлення опросив неправомірну вигоду - 364 тис. грн», - йдеться в повідомленні. За його словами, ці гроші він повинен передати керівнику цієї держустанови. Вчора оперативники УЗК у Дніпропетровській області ДЗЕ Нацполіції разом зі слідчими військової прокуратури затримали чиновника. У нього вилучили пакет з грошима, який він отримав від представника фермерського господарства.
Політика оформление ленты  Ляшко "потролив" колег у парламенті в прямому ефірі: "Де Удар? Вдарився головою, немає нікого, а Лещенко вже светр надів!" Народний депутат Олег Ляшко "потролив" своїх колег по парламенту і тих, хто прийшов на п'ятничне засідання, і тих, хто на засідання не з'явився. Нардеп вийшов у прямий ефір на Фейсбук і обійшов весь сесійний зал, коментуючи все, що відбувається, і всіх, хто зустрічався йому на шляху. Так, звертаючись до Сергія Лешенка, Ляшко нагадав йому порваний піджак і посміявся, що той прийшов у п'ятницю вже в светрі. На зауваження депутата Острікової, що вона «страждає без шенгену», Ляшко посміявся, мовляв, всім би так страждати і ваші проблеми. «Шурмі нічого робити, дівчата його не люблять. Так він любить батьківщину», «Силантьєв, ти мене так і не навчив плавати!», «Від "Батьківщини" нікого немає!», «Сердешна Оксана Сироїд читає запити, ніхто її не слухає, правда». Одних депутатів він представляв як мовчазних представників олігархів, інших - як своїх відповідальних колег. Себе ж Ляшко назвав найбільш розумним і красивим, кілька разів закликав голосувати за нього, а на прощання сказав «Аревідерчі і гудбай!»...    
Політика оформление ленты  Адвокат судді телефонував в інститут Шалімова дізнатися, скільки коштує нирка. Бракує грошей на заставу Апеляційний суд Києва, в якому зранку розглядається оскарження на запобіжний захід для затриманого за підозрою в замаху на хабарництво судді Господарського суду Любомира Головатюка, заборонив за наполяганням останнього аудіо- та відеофіксацію пресою того, що відбувається в залі суду. Про це із зали суду передає кореспондент АСН.      Водночас ця заборона не стосується вільних слухачів справи і самі представники преси із зали суду не видалені. На початку засідання суддя Олег Присяжнюк заявив самовідвід, оскільки, за його аргументами, раніше він працював разом із Головатюком.  Однак Головатюк та його адвокати виступили проти самовідводу, заявивши, що в КПК немає підстав для нього в подібних випадках. У підсумку в самовідводі судді було відмовлено. Під час розгляду апеляції адвокат затриманого судді заявив, що той бідний і 4 мільйонів, під які той може вийти на свободу, у Головатюка немає, що все його майно не коштує і 1 мільйона гривень.    І що судді залишається хіба що «здати нирку на органи». Адвокат заявив, що дзвонив в інститут ім. Шалімова дізнатися, скільки коштує нирка, якщо здати її на органи, де йому відповіли, що це - 15 тисяч доларів. Зауважимо, що в е-декларації за 2015 рік Любомира Головатюка зазначено, дохід від заробітної плати склав майже 235 тис. грн, готівкою він має 250 тис. грн, а його дружина - 500 тис. грн. У власності судді також перебуває квартира площею 86.6 кв. м, будинок, площею майже 200 кв. м і три земельні ділянки загальною площею понад 6 га.
Політика Приватизаці. ОПЗ було зірвано через корупційні схеми - НАБУ Приватизація Одеського припортового заводу (ОПЗ) зірвана через корупційні схеми на підприємстві, розслідування яких зараз проводять правоохоронці. Про це під час прес-конференції заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає телеканал 112 Україна. «На ОПЗ повісили борги через схеми, про які я розповідаю. Коли за схемами почалися розслідування і з'явилися перші підозрювані, то знову йдуть спекуляції про зрив приватизації ОПЗ. Єдина причина зриву приватизації підприємства - корупційні схеми, які нарешті хтось почав розслідувати. У чому суть схем, детально розписано в звіті, і особам без юридичної освіти досить зрозуміло, що зрив приватизації ОПЗ полягає не в тому, що хтось розслідує ці схеми, а саме в цих корупційних схемах. Я хочу нагадати про це особам, які на ці кошти організовують мітинги людей на морозі і намагаються звести події до спекуляції щодо зриву приватизації держкомпаній», - сказав Ситник.
Економіка НАБУ розслідує справ майже на 83 млрд грн Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник розповів, що НАБУ розслідує 264 провадження, сукупний предмет злочину яких становить майже 83 млрд грн. Як передає кореспондент АСН, про це він повідомив 10 лютого на брифінгу в Києві. Водночас, на думку Ситника, найбільша небезпека корупційних схем саме в державних підприємствах. «Моя особиста думка - найбільша небезпека корупційних схем саме в державних підприємствах, якими ніхто ніколи не займався, ніхто і ніколи, зокрема прокурори, яких притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень. Тому, скільки б не було спроб маніпулювати цим зривом приватизації, якщо будуть корупційні схеми і будуть докази того, що топ-менеджмент цих компаній був замішаний у цих корупційних схемах, вони будуть притягнуті до відповідальності за вчинення корупційних злочинів», - зазначив він. Директор НАБУ додав, що в процесі досудових розслідувань було заарештовано понад 600 млн грн, більше 80 млн доларів, 7,41 млн євро та понад 3 тис. фунтів. Також НАБУ вдалося запобігти розкраданню 583 млн грн і повернути на рахунки державних підприємств 116 млн грн.
Політика НАБУ висуне комусь другу підозру у справі "чорної бухгалтерії". Плівки Онищенка теж послухають Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляє, що в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП) буде передано другу підозру у справі так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Про це він повідомив сьогодні під час брифінгу в Києві. «Другу підозру детективи збираються передавати в Антикорупційну прокуратуру, наскільки мені доповіли. Звичайно, прізвища я не назву, але ця підозра готується, вона передається», - заявив він. Також Ситник анонсував завершення досудового розслідування першої частини так званої «газової справи» народного депутата Олександра Онищенка 13 лютого. «У понеділок вже перша частина цієї справи, що стосується тих фігурантів, які встановлені, знаходяться під вартою тощо - у цій справі планується оголошення про закінчення фігурантам і, відповідно, початок ознайомлення фігурантів справи для подальшої передачі в суд», - сказав він. Крім того, Ситник зазначив, що НАБУ викличе на допит фігурантів другої частини записів розмов, оприлюднених Онищенком напередодні. «Звичайно, тих осіб, які там фігурують, ми викличемо і будемо допитувати щодо цих записів. Я їх сам сьогодні вранці читав, зміст цієї розмови. Дуже цікава розмова», - зазначив директор НАБУ.
Події Суд збільшив заставу для підозрюваного у хабарництві судді Головатюка до 300 тис. грн Апеляційний суд Києва збільшив розмір застави для судді Господарського суду Любомира Головатюка з 293 360 грн до 300 тис грн. Таким чином суд частково задовольнив клопотання прокуратури, яка просила застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 4 млн грн, повідомляє кореспондент АСН. Нагадаємо, Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського суду, який 14 січня застосував до Головатюка утримання під вартою з альтернативою застави в 293 360 грн. Апеляційний суд, приймаючи рішення, керувався роз'ясненням Вищої ради правосуддя, що без її дозволу до судді не може бути застосовано запобіжний захід у вигляді обмеження волі - арешт, утримання під вартою. Разом з тим суд не задовольнив вимог адвокатів підозрюваного, які просили повністю скасувати будь-які запобіжні заходи для підзахисного. Як раніше повідомляла АСН, Любомира Головатюка затримали 12 січня 2017 року під час отримання хабара в розмірі 10 тис. доларів. У прокуратурі повідомили, що суддя намагався шахрайським способом отримати від комерційної структури 16 тис. доларів.
Політика Насалик заявив, що Україна готова до будь-яких аномальних морозів Мінпаливенерго готове до будь-яких аномальних холодів в Україні.  Про це під час години запитань до Уряду 10 лютого заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент АСН.  «Об'єднана енергосистема України працює в штатному режимі. Ми готові до будь-яких аномальних температур, які б не були в країні. Якщо ви помітили, то немає запитань ні від народних депутатів, ні від ЗМІ про те, як функціонує об'єднана енергосистема Україні та чи пройдемо ми осінньо-зимний період», - заявив він.  За його словами, була забезпечена робота всіма енергетиками і не лише в штатному режимі:  «Ми диверсифікували поставки ядерного пального, і на сьогодні атомна промисловість складає 60%. А починали ми в травні з 47%. Це дало саме основне. Ми позбавили нашого східного сусіда основного важеля впливу на нашу енергосистему. Ми позбавили вентиля газу! Ми - самодостатня держава в енергетичному плані».  Вперше за 25 років ринкова вартість електроенергії зменшилас.  «З 1 січня оптова ринкова ціна електроенергії вже зменшилася на 10%. А з 1 березня ми ще її знижуємо на 5,7%», - зазначив Насалик.
Політика Ситник пообіцяв справу Охендовського якомога швидше відправити до суду Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляє, що оскарження головою Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайлом Охендовським відкриття проти нього провадження є його правом, але розслідування має бути завершено в максимально короткий термін. Про це він повідомив під час брифінгу сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. Водно Ситник зазначив, що розслідування справи щодо причетності  Охендовського до «чорної бухгалтерії» Партії регіонів необхідно завершити якомога швидше. «Назар Холодницький, старший прокурор у цій справі, він чітко дав зрозуміти, що це розслідування має бути завершено в максимально короткий термін. Я повністю з ним згоден, і ми будемо намагатися швидше в рамках закону направити цю справу до суду», - зазначив диретор НАБУ. Нагадаємо, Охендовський заявив, що Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо працівників Національного антикорупційного бюро, які «незаконно притягнули його до кримінальної відповідальності».
Політика Ситник вважає, що Рада не дасть НАБУ можливість прослуховувати телефонні розмови Ситник сумнівається, що Рада надасть НАБУ можливість прослуховувати телефонні розмови Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник сумнівається, що Верховна Рада ухвалить законопроект про надання НАБУ можливості самостійно прослуховувати телефонні розмови окремих фігурантів проваджень. Про це він повідомив під час брифінгу сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «Що стосується автономного прослуховування, я не впевнений, що воно буде прийнято. Тому що цей інструмент чомусь сильно лякає представників нашого парламенту. Але законопроект схвалений профільним комітетом. Чи є шанс у нього потрапити у зал, чи є шанс проголосувати – не впевнений. Але в тому, що це потрібно робити, голосувати закон, у мене сумнівів немає», -  сказав він. Ситник уточнив, що в проекті закону пропонуються контрольні механізми для запобігання зловживань з боку НАБУ і цей контроль пропонується покласти на СБУ. «Ми просимо не просто дати нам прослуховувати, кого хочемо. Ми просимо включити НАБУ як орган, який має право це робити, але ми пропонуємо контрольний механізм з боку СБУ за законністю наших дій», -  уточнив він.
За кордоном У Панамі затримали засновників компанії Mossack Fonseca В Панамі правоохоронні органи затримали Рамона Фонсека і Юргена Моссака - засновників компанії, яка реєструвала офшори Mossack Fonseca. Про це інформує агентство EFE. Затримання Моссака і Фонсеки відбулося через кілька годин, після того, як влада Панами звинуватила їх у причетності до справи про корупційні махінації в державній нафтовій компанії Petrobras (Бразилія). Розслідування справи почалося в 2014 році. Слідство вважає, що топ-менеджери нафтової компанії, яку з 2003 по 2010 рік очолювала екс-президент Бразилії Ділма Руссефф, укладали контракти з підрядниками, чиї суми були завищені. Вони підкуповували навіть політиків. Справа Petrobras призвела до імпічменту Ділми Руссефф. Компанія Mossack Fonseca прославилася після того, як Міжнародний консорціум журналістських розслідувань відкрив доступ до бази даних, яка ґрунтується на «панамських документах». Архів компанії розміром в 2,6 терабайта містить 11,5 млн файлів, в яких згадується багато нинішніх і екс-світових лідерів, чиновників і відомих людей. У матеріалах вказано, зокрема, дванадцять чинних і екс-глав держав. За інформацією джерела, 643 українці володіють 469 офшорними компаніями.
Суспільство Від початку тижня у Києві на грип і ГРВІ захворіли понад 19 тис. осіб За 4 дні шостого тижня, в період з 6 по 9 лютого, в Києві було зареєстровано 19 тисяч 210 хворих на грип та ГРВІ. Про це заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає прес-служба мерії. За його даними, спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 12,6% як за рахунок дорослого, так і дитячого населення. Поворозник зазначив, що за цей період відзначається зростання захворюваності серед дітей на 16,3%, а саме: серед дітей до року - на 16,7%, від 1 до 4 років - на 14,5%, від 5 до 9 років - на 16,6%, від 10 до 14 років - на 19,3%, від 15 до 17 років - на 12,7%. Серед школярів було зафіксовано збільшення хворих на ГРВІ та грип на 18%, а серед дорослих - на 3,6 відсотка. За інформацією Департаменту охорони здоров'я мерії столиці, за звітний період у лікарні Києва були госпіталізовані 195 осіб, серед яких 137 дітей.
Політика Ситник розраховує, що Антикорупційний суд може бути створений до кінця 2017 Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник  розраховує, що Антикорупційний суд буде створено до кінця цього року. Як передає кореспондент  АСН, про це  він  повідомив на брифінгу в Києві. «Вже є перший законопроект з цього приводу у ВР, і ми бачимо, що зараз питання створення або нестворення цього суду вже не дискутується. Зараз дискутується питання порядку призначення цих суддів, це мене радує, оскільки ми маємо реальну можливість, якщо буде політична воля парламенту, прийняти відповідне законодавство, і політична воля тих органів, які будуть займатися створенням цих судів, ми можемо реально до кінця цього року створити Антикорупційний суд», - сказав Ситник. Він уточнив, що для роботи суду необхідно 50 суддів, але вони будуть працювати виключно на розгляд тих справ, які розслідує НАБУ.
Політика Посадові особи НБУ підозрюються в корупції - Ситник Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляє,  що бюро  планує наступного тижня відкрити провадження  щодо можливих зловживань чиновниками Н аціонального банку України. Про це він повідомив під час брифінгу сьогодні в Києві,  передає кореспондент АСН. За його словами, провадження буде зареєстровано з метою зібрання доказів того, що окремі службові особи Нацбанку займаються корупцією. «Ми якраз збираємося реєструвати наступного тижня провадження саме за цим фактом, який вказано. Не виключаю, що це провадження, якщо я правильно розумію, буде витребувано, якщо моє відповідне рішення ухвалить антикорупційний прокурор», -  заявив він. У провадженні,  як уточнив Ситник, точно фігуруватиме заступник голови правління Нацбанку Катерина Рожкова. 
Суспільство Руслана планує виступити на «Євробаченні-2017» Українська співачка Руслана була запрошена на національний відбір німецького конкурсу як гостя. Вона порадувала публіку виконанням пісні - переможниці «Євробачення» від Швеції Loreen, а також відкрила завісу таємниці щодо свого виступу на «Євробаченні-2017» в Києві, передає КП в Україні. «Після виступу я спілкувалася з журналістами і на їхні запитання про участь у цьому шоу «Євробачення» відповіла, що збираюся в рамках фестивалю представити нову пісню і фрагмент нового шоу», - розповідає Лижичко. «Ми з музикантами майже практично не виходимо зі студії і працюємо фактично цілодобово. Я вважаю, що так сильно втратити голову можна лише в двох випадках: якщо ти закохуєшся або якщо ти хочеш зробити пісню могутніше, ніж «Дикі танці», більш дику...», - говорить співачка.
Події На Рівненщині жінка вбила чоловіка і полетіла на відпочинок до Єгипту У Рівненській області жінка завдала чоловікові чотири колото-різані поранення, які виявилися смертельними. Потім вона заховала тіло в коморі і полетіла на відпочинок до Єгипту. Про це передає прес-служба ГУ Нацполіції Рівненської області. Під час розслідування поліція встановила, що подружжя перебувало в офіційному шлюбі, але вісім місяців разом не проживало. Дружина з дітьми 1,5 і 3 років жила на орендованій квартирі. У середу, 8 лютого, чоловік прийшов в гості до дружини. Причину трагічних наслідків правоохоронці встановлюють. Відомо, що напередодні вбивства дружина забрала з сейфа з місця роботи чоловіка гроші, сума яких невідома. Після вбивства і приховування слідів злочину злочинниця зателефонувала матері, щоб та подивилась за дітьми, так як, за її словами, їй терміново треба було їхати у відпустку до Єгипту. Бабуся з іще однієї своєю дитиною приїхала в квартиру, де була до приїзду поліції. Про зникнення чоловіка 9 лютого в поліцію заявив його друг.
Події П'яні розборки солдатів на Чернігівщині закінчилися трагедією У Чернігівській області солдат до смерті забив товариша арматурою. Про це інформує прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України. Трагедія сталася в кінці січня цього року - тоді контрактник не прибув на службу в частину. Його місцезнаходження і обставини зникнення були не відомі. Прокуратура розкрила зникнення солдата. Слідчі з'ясували, що до цього причетний інший військовий. У прокуратурі додали, що вбивця «щиро розкаявся і зізнався в скоєному, при цьому вказавши місцезнаходження тіла солдата». За його словами, вони разом з товаришем вживали спиртні напої, але, повертаючись до частини, у них стався конфлікт. В ході суперечки військовий вдарив товариша арматурою по голові - той помер на місці. Щодо злочинця було відкрито кримінальну справу.
Економіка Енергокомпаніям нав'язали дорогих аудиторів. За їхні послуги заплатить споживач? Антимонопольний комітет України рекомендував Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, скасувати рішення щодо визначення лише чотирьох аудиторських компаній на проведення незалежної оцінки активів природних монополій на ринку виробництва електричної та теплової енергії. Відповідне рішення АМКУ ухвалив 30 січня 2017 року, а рекомендаційний лист оприлюднений на сайті комітету. Зокрема, у ньому зазначено, що 20 серпня 2015 року НКРЕКП прийняла протокольне рішення, яким встановила, що ліцензіати з передачі електричної енергії, які прийняли рішення перейти на стимулююче регулювання тарифів на електроенергію, для проведення незалежної оцінки своїх активів повинні користуватися послугами однієї з чотирьох аудиторських компаній: Deloitte, ricewaterhouse Coopers, Ernst & Young, KPMG. Антимонопольний комітет звернувся до комісії за поясненнями. У своєму листі-відповіді НКРЕКП пояснила свій вибір тим, що ці компанії мають значний міжнародний досвід надання аудиторських послуг організаціям, що здійснюють свою діяльність в паливно-енергетичному комплексі, а також мають у своєму розпорядженні низку висококласних спеціалістів та фахівців. До того ж, як зазначено в листі, деякі з цих компаній вже здійснювали оцінку активів великих українських підприємств. Зокрема у 2015 році компанія Deloitte провела загальну оцінку вартості майна активів ПАТ «Укрзалізниця», а в майбутньому повинна здійснити аудит консолідованої фінансової звітності НАК «Нафтогаз України» за 2015-2016 роки. А оцінювати вартість активів НАК «Нафтогаз України» буде вже інша міжнародна компанія Ernst&Young, яка теж входить до четвірки обраних НКРЕКП. Компанія KPMG була тривалий час аудитором Оптового ринку електричної енергії України, а Pricewaterhouse Coopers проводить аудит найбільшої промислово-фінансової групи країни – Систем Кепітал Менеджмент, а також багатьох українських і транснаціональних компаній, пояснюють у комісії. «Таким чином, Deloitte, Pricewaterhouse Coopers, Ernst&Young, KPMG – є провідними міжнародними компаніями, що входять до «великої четвірки» найбільших аудиторських компаній світу та надають послуги в галузі аудиту та консалтингу, оподаткування, оцінки активів, управління ризиками, консультування з питань оподаткування і права та інших питань ведення бізнесу», - зазначено в листі НКРЕКП до АМКУ. Та у своїй відповіді представники комісії промовчали про чималу вартість послуг відповідних компаній. Для прикладу, у 2015 році за аудит фінансової звітності «Укрзалізниці» за 2014-2015 рр. компанія Ernst&Young просила 19,8 млн грн, а Pricewaterhouse Coopers - 25 млн грн. А тепер, для порівняння - фінансовий аудит ДП «НАЕК «Енергоатом» за 2015 рік, який здійснювали українські аудитори (ТОВ «БДО»), обійшовся компанії у  684 тис. грн. Відчутна різниця в апетитах, еге ж?! Чому питання вартості аудиторських послуг є принциповим? Тому що кошти, які будуть витрачатися енергокомпаніями на послуги аудиторів, компенсуються за рахунок їх споживачів. Грубо кажучи - чим дорожче аудит, тим вище потім тариф. А чи є інший вибір? За даними Фонду державного майна, станом на 1 грудня 2016 року в Україні зареєстровано 828 суб’єктів оціночної діяльності.  Саме оці обділені увагою НКРЕКП українські гравці ринку і звернулися до Антимонопольного комітету зі скаргою на рішення комісії. Вони не вважають, що пояснення комісії щодо "авторитетності та компетентності обраних компаній є достатніми", тож відповідне рішення називають необґрунтованим. «Оцінювачі чотирьох провідних аудиторський компаній не мають жодної додаткової кваліфікації або досвіду порівняно із рештою вітчизняних оцінювачів», - зазначили в своєму зверненні до АМКУ представники ТОВ «Північно-Східна консалтингова група». Учасники ринку вважають, що основним критерієм при відборі оцінювачів у зазначеній сфері має бути не аудиторський досвід, а професійний досвід з оцінки. Більше того, учасники українського ринку повідомили, що НКРЕКП навіть не висунула жодних рекомендацій або вимог щодо кваліфікації оцінювачів, стажу роботи та складу суб’єктів оціночної діяльності, які можуть бути залучені до проведення такої оцінки. Тож у Антимонопольному комітеті дійшли висновку, що ні законом, ні іншими нормативно-правовими актами не встановлено обмежень діяльності суб’єктів оціночної діяльності щодо проведення незалежної оцінки певних активів. Фактично своїм рішенням НКРЕКП надала окремим суб’єктам господарювання переваги, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів. АМКУ визнав дії НКРЕКП такими, що містять ознаки порушення закону «Про захист економічної конкуренції», і рекомендував комісії скасувати протокольне рішення №5, яким визначено чотири провідні аудиторські компанії, а саме: Deloitte, Pricewaterhouse Coopers, Ernst&Young, KPMG, що мають залучатись для здійснення незалежної оцінки активів енергокомпаній. Про результати розгляду цих рекомендацій НКРЕКП повинна повідомити Антимонопольний комітет України у 30-денний строк з дня їх отримання. В іншому випадку відповідні органи розпочнуть провадження у цій справі. 
Події Під Одесою накрили підпільні швейні цехи з нелегалами Працівники СБУ разом з прокуратурою в Одеській області викрили підпільні швейні цехи, де примусово працювали нелегали з Південно-Східної Азії. Про це передає прес-центр СБУ. Нелегальні заводи працювали в Овідіопольському районі та виготовляли контрафактний одяг популярних брендів, який реалізовували на ринках Одеси. За даними спецслужби, щодня у цехах виготовляли товарів в середньому на $5 тис. «Під час санкціонованих судом обшуків було знайдено обладнання для пошиття підробок і готову продукцію. Правоохоронці затримали одинадцять іноземців, які тривалий час перебували на території України з порушенням міграційних вимог, без дозволів на роботу», - сказано в повідомленні. Одним з організаторів нелегального бізнесу став екс-співвітчизник нелегалів, який отримав громадянство України. Розпочато кримінальну справу за ст. 146 ч. 3 Кримінального кодексу України.
Економіка Хабарники і марнотрати вкрали у держави у 2016 році 2,6 мільярда гривень Минулий тиждень був щедрим на продукування державними органами та установами узагальнених за минулий рік звітів.   Одним з найцікавіших є річний підсумковий звіт Державної аудиторської служби України (нагадаю, раніше це була - Державна фінансова інспекція України) за 2016 рік. Це звіт поділено на два томи, тож зважаючи на дуже цікаву інформацію у ньому розглянемо кожен окремо. Найголовніше у 1-му томі. У ньому йдеться про те, що загалом за результатами ревізій та перевірок Державна аудиторська служба виявила втрат фінансових і матеріальних ресурсів на понад 2,6 млрд гривень!   Зокрема, внаслідок неправомірних дій окремих керівників, реалізації товарів, робіт та послуг за заниженими цінами, безоплатного надання в оренду природних і матеріальних ресурсів тощо бюджетами усіх рівнів, бюджетними установами та організаціями, підприємствами ними було недоотримано доходів в сумі майже 1,3 млрд грн, у тому числі бюджетами – більше 440,2 млн гривень. У майже двох тисячах підприємств, установах і організаціях було здійснено більше 1,3 млрд грн незаконних і не за цільовим призначенням витрат та виявлено недостач матеріальних і фінансових ресурсів. З цієї суми 780,4 млн грн – по операціях з бюджетними коштами.   Де і в який спосіб крали найчастіше   Найбільш масштабні фінансові порушеннями, що приводили до величезних втрат у 2016 році, втім є незмінними багато років поспіль. Найрозповсюдженіша і водночас найпростіша та найнахабніша схема -  безоплатна передача чи реалізація за заниженими цінами. Таким чином державі було завдано втрат на майже 351,8 млн грн. Навпаки – завищення витрат чи вартості товарів і послуг  - ще 264,6 млн грн. Ненарахування і неповне перерахування надходжень до загального та спеціального фондів бюджету - майже 206,6 млн грн, а також – ненарахування державними та комунальними підприємствами частини прибутку до бюджету – понад 156,9 млн грн. Також на майже 149 мільйонів гривень державних коштів було витрачено на виплати фізичним особам компенсацій, допомог, пільг та субсидій, пенсій, стипендій, на які ті не мали права, або ці виплати були завищені.  Також: витрачено коштів не за цільовим призначенням - майже 140,1млн грн, списано на видатки чи витрати без отримання товарів, робіт чи послуг або в обсягах, вищих від їх фактичної вартості – понад 138,6 млн грн, витрачено майже 112 мільйонів гривень на зайві виплати по зарплатах, було виявлено недостачі коштів та матеріальних цінностей на 80,1 млн грн та незаконного відчуження майна на 68,3 млн грн. У наступні дні АСН для своїх читачів публікуватиме кричущі еталі цих звітів по окремих галузях.   

Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
більше матеріалів




/-1,0014929771423-/ /-pc-/
Top