counter
Архів Повернутись назад 07 Листопада 2017
7 Листопада
Політика В офшорах "райських островів" знайшли гроші Apple У документах нового резонансного журналістського розслідування Paradise Papers "Документи райських островів" фігурує американська компанія Apple. Це випливає з матеріалів розслідування, передає видання ВВС. Як повідомляється, компанія кілька років поспіль не платила мільярди податків за рахунок деяких особливостей законодавства. Зокрема, в 2014 році компанія використовувала лазівку в податковому законодавстві США та Ірландії, яка називається double Irish. Це дало можливість компанії Apple здійснювати продажу за межами Північної і Південної Америки через ірландські філії і в такий спосіб не платити податки. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що друг екс-президента Януковича, колишній нардеп-регіонал Антон Пригодський, а також колишній віце-прем'єр від Радикальної партії Валерій Вощевський виявилися фігурантами офшорних документів, що іменуються "Райські папери".
Події Свідок вбивства Окуєвої розповів деталі побаченого Першим на місці вбивства активістки Аміни Окуєвої і поранення чеченського добровольця Адама Осмаєва в передмісті столиці Глеваха виявився місцевий житель Станіслав, який йшов додому з роботи. Про це повідомляє ТСН. Увечері він зустрівся з дружиною на залізничній станції - сам щойно повернувся з Києва, а дружина їхала в столицю і попросила чоловіка не йти додому лісосмугою, бо там падають сухі гілки, які можуть травмувати. Електричка дружини запізнилася на дві хвилини - машина з Аміною і Адамом встигла проскочити переїзд між цими поїздами.Пізніше на станції Станіслав почув незвичайний шум, але навіть не припустив, що це автоматна черга. Через кілька хвилин він наткнувся на розстріляне авто. "Вона ще була жива, останні подихи... вся в крові", - розповів він. Під Осмаєвим у машині теж була калюжа крові від поранення в ногу. "Ременем сам собі перемотав", - зазначив свідок. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області розстріляли автомобіль бійця АТО Аміни Окуєвої. В результаті обстрілу вона загинула, а її чоловік Адам Осмаєв був поранений, його життю нічого не загрожує.
Наука і технології Вчені дізналися, що люди відчувають після смерті Група вчених з медичного центру Langone в Нью-Йоркському університеті (США) з'ясувала, що людина відчуває після смерті. Вони прийшли до висновку, що після смерті людина все ще продовжує відчувати навколишнє середовища. Їхнє дослідження опублікувало видання LiveScience. Вчені повідомляють, що коли серце зупиняється, то людський мозок все ще функціонує і залишається активним. Таким чином, в більшості випадків вони можуть розуміти, що померли. У так званій "першій фазі смерті" люди можуть зберігати здатність сприйняття. Підтвердженням цього, вчені називають випадки, коли люди після клінічної смерті розповідали про те, що чули лікарів. Більше того, навіть відтворювали розмови медперсоналу. За словами дослідника Парніа, що померлий відчуває непідконтрольність свого тіла і відчуває себе "в'язнем" в ньому. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американські вчені виявили, що у тисяч мешканців розвинених країн є множинна хімічна чутливість (MCS), іншими словами це алергія на сучасний світ.
Політика В АП не вважають за потрібне коментувати розслідування про офшори В Адміністрації президента України Петра Порошенка заявили, що не будуть реагувати на розслідування журналістів про створення офшорних компаній для передачі корпорації "Рошен" в сліпий траст. Про це заявив завідувач відділу Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко в коментарі "Радіо Свобода". "Не буде реакції. Якби це стосувалося безпосередньо Порошенка, його діяльності - якби це було за аналогією з Трампом, який не передавав бізнес у сліпий траст - тоді так. Реагувати на чиїсь фантазії... я не думаю, що це потрібно робити", - заявив він. Нагадаємо, раніше представник президента України Петра Порошенка в Раді Ірина Луценко назвала "безпідставними вигадками" матеріали розслідування журналістів, де глава держави обвинувачується в мінімізації податків.
Події Нова криза спіткала окупований Луганськ «Луганське енергетичне об'єднання» повністю знеструмило Петровську насосну станцію, яка забезпечувала водою мешканців непідконтрольної Києву території Луганської області. Про це повідомляє гендиректор «Луганського енергетичного об'єднання» Володимир Грицай, передає DW. Знеструмлення було здійснено у понеділок, 6 листопада. Причиною став борг водоканалу перед «ЛЕО», який сягає майже 157 млн ​​грн і весь час зростає. Борг був сформований саме за рахунок боргів т. зв. «ЛНР», адже 90% води, що видобувається водоканалом, поставляється на неконтрольовану Києвом територію. За словами Грицая, великі борги перед «ЛЕО» за спожиту електроенергію мають, зокрема, підприємства групи ДТЕК, Алчевський металургійний комбінат, а також низка держпідприємств, які працюють у Луганській області.
Спорт Комітет арбітрів назвав помилки судді в матчі Динамо - Ворскла Матч 15-го туру чемпіонату України між Динамо (Київ) і Ворсклою (Полтава) скінчився перемогою «біло-синіх», але запам'ятався помилками бригади арбітрів. Про це пише Football.ua. У рубриці Post Scriptum комітет арбітрів ФФУ розібрав суперечливі епізоди і виніс свій вердикт. - 8 хвилина. Павло Ребенок з правого флангу зробив подачу в центр штрафної зони на Юрія Коломійця. Гармаш в цей момент, не збираючись грати в м'яч, здійснює затримку нападника і валить його на газон, зриваючи дуже перспективну атаку. Арбітр продовжив гру, хоча треба було призначити пенальті на користь гостей, а Гармашу треба було винести попередження. Помилка арбітра. - 19 хвилина. Важка для оцінки ситуація - Микола Морозюк, не маючи наміру грати в м'яч, завалює на газон Ребенка. Порушення в подібній манері має каратися, не дивлячись на те, чи був фол у штрафному або поза нею. Помилка арбітра. - 61 хвилина. Ребенок виконує передачу в штрафну господарів, де Корзун, намагаючись зупинити м'яч грудьми помилився і прийняв м'яч на руку. Дії із застосуванням рук для створення перешкоди і відхилення м'яча умисні. Арбітр продовжив гру, швидше за через те, що його огляд був перекритий корпусом іншого гравця. За умисні дії він повинен був бути призначений пенальті на користь гостей. Помилка арбітра. - 86 хвилина. М'яч у штрафному потрапляє до Матвієнко, який здійснює порушення, граючи рукою. У такій ситуації потрібно призначити пенальті на користь господарів. Помилка арбітра.
Події оформление ленты  Працівники заповідника вбивають червонокнижних тварин в Карпатах - ЗМІ На території Карпатського біосферного заповідника браконьєри підстрелили оленицю та бурого ведмедя. Злочинців випадково вистежили працівникиУстеріцкого лісництва, що межує із заповідником, і спробували затримати, але ті втекли, сказано в сюжеті ТСН. Тварин застрелили біля підніжжя гори Піп Іван. За словами лісників, ведмедю було не більше п'яти років. «У нас в народі кажуть за нього «пустун». Ведмідь відійшов від мами, вона вже з іншими малюками. А він бігає ще за нею. Молодий, перспективний», - каже лісничий Устеріцкого лісництва Володимир Кабаль. «Полювання в заповіднику категорично заборонене, а бурий ведмідь занесений в Червону Книгу», - додав в.о. начальника слідчого відділу Рахівського відділення поліції Микола Ковбаснюк. Дорога із заповідника проходить через КПП Устеріцкого лісництва. Туристи розповіли його співробітникам історію, що на території заповідника ведмідь потрапив в капкан, після чого двоє чоловіків підійшли до тварини, застрелили її, обробили тушу, а м'ясо склали в автомобіль, прикривши дровами. Лісники влаштували засідку на браконьєрів на КПП, але ті кинулися навтьоки в заповідник. «Доїхавши до КПП заповідника, злочинці закрили за собою ворота. Мене не пустили до себе», - стверджує лісничий. Кабаль заявив, що знає двох чоловіків, які були в УАЗі, це працівники лісової охорони заповідника. В їхньому автомобілі поліція нічого не знайшла, тому вважає, що підозрювані у браконьєрстві викинули м'ясо і десь заховали зброю. У лісі було знайдено речові докази - рюкзак, патрони, куртка та ножі. Підозрювані у браконьєрстві працівники заповідника заперечують свою провину. Лісники, які помітили браконьєрів, вважають, що самку оленя ті вбили лише для того, щоб заманити ведмедя в капкан.  
Політика Ващиковський заявив, що Україна довго «використовувала» Польщу Польща тривалий час беззастережно надавала підтримку Україні з точки зору своєї безпеки. Про це повідомляє глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє Польське радіо. За його даними, Україна користується польської підтримкою, розраховуючи на те, що допомога ніколи не вичерпається. «Ми стискали зуби до цього, оскільки з огляду на нашу військово-політичну доктрину та безпеку збереження незалежної України є безцінним. Але ми визнали, що нас використовують, що Україна безтурботно дивиться на цю проблему та виходить з розрахунку, що ми будемо підтримувати її незалежність і безпеку, стояти на стороні України в конфлікті з РФ і не вимагати розв'язання двосторонніх проблем - освітніх та історичних», - сказав Ващиковський. Він додав, що «російська агресія не може бути відмовкою, щоб не вирішувати двосторонні проблеми». Також він вважає, що головною проблемою в польсько-українських відносинах є освіта, історія та повернення польській громаді в Україні церковного майна костелів і парафіяльних будинків.
Події Новий спалах ботулізму виявлено на Запоріжжі В обласному центрі Запорізької області було зафіксовано новий спалах ботулізму, в результаті чого до реанімації потрапило двоє людей. Про це йдеться в повідомленні Запорізької обласної лабораторного центру МОЗ. «Випадок із захворюванням на ботулізм двох жителів Запоріжжя 1967 і 1996 р. н. було підтверджено лабораторно. За результатами досліджень було виявлено ботулотоксин типу «Е». Зараз хворі перебувають у важкому стані», - сказано в повідомленні. Раніше експерти лабораторного центру встановили, що постраждалі напередодні вживали в'ялену рибу з ікрою. За словами хворих, рибу вони виготовляли самі. Інформація про інцидент спрямована в територіальні органи Держспоживслужби для розслідування, а також вжиття відповідних заходів. Раніше повідомлялося, що випадок ботулізму було виявлено в Києві.
Політика Українському чиновнику хочуть заборонити в'їзд до Польщі Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський повідомив, що стосовно одного із чиновників України було розпочато процедуру заборони в'їзду в країну через його антипольські погляди. Про це він заявив в ефірі Польського радіо. «Процедура вже була запущена щодо однієї особи. Якщо в найближчому часі вона буде завершена, ми оприлюднимо ім'я», - сказав глава МЗС Польщі. За його словами, серед основних проблем у відносинах України і Польщі - питання історії, освіти, а також «повернення майна, в тому числі церковного». «Це не якась велика проблема, що стосується мільярдів, але коли костел перетворюється на концертний зал, яку священик іноді може орендувати по годинах, то це ганебна ситуація в 21-му столітті», - додав він. Раніше Ващиковський заявив, що Україна довго «використовувала» Польщу.
Події САП оскаржила відмову суду заарештувати сина Авакова і Чеботаря САП оскаржила відмову суду заарештувати сина Арсена Авакова Олександра і екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури у Facebook. «У понеділок, 6 листопада, САП подала до Апеляційного суду Києва апеляційні скарги на визначення слідчих суддів Солом'янського райсуду столиці від 1 листопада 2017 року кримінальну справу в так званій «справі рюкзаків», яким підозрюваним у справі було обрано запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань», - йдеться в повідомленні. САП вважає, що ці заходи дуже м'які і такі, які не відповідають тяжкості кримінального злочину, а також встановленими під час досудового розслідування ризиками. Прокурори наполягатимуть на обранні запобіжного заходу у вигляді арешту. Авакова-молодшого підозрюють в розтраті понад 14 млн грн бюджетних коштів.
Події На Донбасі бойовики здійснили 13 обстрілів ЗСУ У понеділок, 6 листопада, терористи на Донбасі 13 раз порушили режим перемир'я, сили ЗСУ відповідали вогнем вісім разів. Про це заявив прес-центр штабу АТО в Facebook. «Наприкінці минулої доби обстановка в районі проведення бойових дій і далі залишалася напруженою, але повністю контрольованої армією України. Після 18.00 бойовики продовжили обстріли позицій ЗСУ, поодиноко застосовуючи міномети різних калібрів», - сказали в штабі. Крім цього, на маріупольському напрямку окупанти два рази відкривали вогонь по укріпленнях сил АТО з 120-мм мінометів неподалік Водяного. Під вогонь мінометів калібру 82 мм потрапили захисники Верхньоторецька. Окупанти також застосовували кулемети та протитанкові гранатомети на підступах до Красногорівки. «На луганському напрямку під вогонь мінометів потрапили опорні пункти ВСУ у Трьохізбенка. З гранатометів терористи били неподалік Новолуганського і Луганського», - сказали в прес-центрі штабу АТО.
Події Стас Михайлов поскаржився в ЄСПЛ на Росію Європейський суд з прав людини комунікував скаргу співака Стаса Михайлова проти РФ. Про це сказано на сайті суду. У документі повідомлено, що скаргу було прийнято 5 грудня 2014 року. ЄСПЛ комунікував її 17 жовтня 2017 року, тобто скарга пройшла перший етап розгляду. Вона стосується фільму «Дублер», де, як стверджує заявник, було незаконно використано його зображення та образ. У картині фігурує персонаж на ім'я Михайло Стасов, якого зіграв Олександр Ревва. Суди РФ, як сказано, подивилися тільки трейлер фільму і не стали дивитися стрічку цілком. У тексті сказано, що вони послалися на положення Цивільного кодексу, який дозволяє використання авторського матеріалу для пародіювання або створення карикатури. Михайлов вимагає 20 млн руб. з виробників і прокатника фільму «Дублер».
Наука і технології Незадоволені користувачі почали повертати високотехнологічний iPhone X Деякі користувачі продукції компанії Apple, які виявилися незадоволеними новим iPhone X, почали повертати смартфон в магазини. Про це інформує PhoneArena. Одним з таких незадоволених клієнтів став житель Південної Флориди в США, який купив смартфон 3 листопада. Через кілька днів чоловік повернув телефон в магазин, зазначивши, що він є менш корисним для його роботи, ніж Samsung Galaxy Note8. Ще один користувач, який повернув гаджет, сказав, що його засмутили деякі нововведення в ньому. «Мабуть, єдина цікава фішка нового iPhone X - Animoji. Я повернув цей iPhone в магазин. До речі, я був другою людиною, яка повернула iPhone X в цей же магазин», - сказав чоловік. iPhone X вимагає від користувача адаптації і нових навичок. Спеціально для цього виробник випустив інструкцію, щоб навчити нових комбінацій кнопок. Нагадаємо, у найдорожчих в історії iPhone X виявлено ​​серйозну проблему.
Кримінал Чиновник Держкомзему незаконно продав землі Голосіївського парку Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Держкомзему міста Ірпінь, якого звинувачують в незаконному виділенні у власність земель Голосіївського парку, вартістю 26 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області. Правоохоронці встановили, що чиновник, у 2009 - 2010 роках незаконно підписав висновки про погодження проектів землеустрою щодо відведення у власність громадян земельних ділянок площею майже 7 га в парку «Голосіївський». При цьому підозрюваний знав, що ці земельні ділянки належать до земель м.Києва, а не селища Гостомель Київської області й до компетенції Держкомзему міста Ірпінь не входять. Вартість незаконно виділених земель становить більш ніж 26 млн грн. Підозрюваному загрожує до 6 років в'язниці, а також штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 - 17 000 грн).
Кримінал «Чорна вдова»: японку засудили до смертної кари за вбивство чоловіків та коханців В Японії до страти засуджена Тісако Какехі на прізвисько Чорна вдова. Про це повідомляє ВВС. Жінка вбила чоловіка та двох коханців і вчинила замах на життя знайомого з метою отримання спадщини. Окружний суд Кіото засудив 70-річну Какехі до повішення. Захист намагався довести суду, що у жінки слабоумство, однак аргументи адвокатів не врахували. Як зазначив суддя, Какехі вбивала «з любові до грошей». Підсудна безпристрасно поставилася до вироку, заявивши, що «навіть якщо її стратять завтра, вона помре з усмішкою». Своїх чоловіків Какехі змушувала ковтати ампули з ціанідом, переконуючи, що це всього лише харчові добавки. За останні 20 років у жінки було 4 чоловіків, а всього вона перебувала в близькому зв'язку із більш ніж 10 чоловіками, які померли за дивних обставин. Зі своїм останнім чоловіком вона прожила всього місяць. В результаті цих дій у японки накопичилося майже $9 млн, однак більшу частину грошей вона втратила, проводячи невдалі фінансові операції.
Здоров`я Різдвяні пісні шкодять психіці та концентрації Передозування святковою музикою офіційно визнано шкідливим для вашого психічного здоров'я. Не в останню чергу через високі ноти і нав'язливу лірики. Ці мелодії і пісні насправді дуже сильно відволікають від роботи, змушуючи людину думати лише про святковій вечер, пироги і ялинку, розповідає Dailytelegraph. За словами психолога Лінди Блер, слухаючи про те, як «Санта-Клаус приїжджає в місто», і нескінченне повторення однакових мелодій дійсно може негативно вплинути на мозок: «Люди, що працюють в магазинах на Різдво, мають спеціальним чином налаштовувати різдвяну музику, тому що, якщо вони цього не зроблять - ви не зможете ні на чому зосередитися. Люди просто всю свою енергію витрачатимуть на те, щоб абстрагуватися від нав'язливих мелодій". Так, прослуховування різдвяної музики на повторі - це не найкраща річ для концентрації уваги або рівня розсудливості. Однак дослідження показують, що вражаючий баланс між святковими заходами та музикою може позитивно вплинути на торгове середовище, що робить клієнтів щасливішими. Водночас повільна музика уповільнює і покупців, отже вони будуть залишатися в магазинах довше. Тоді як швидкі мелодії можуть прискорити клієнтів і ті залишать магазин набагато швидше.
Події оформление ленты  За ніч в Одесі спалили майже 20 автомобілів В Одесі за ніч в різних районах невідомі особи спалили 18 автомобілів. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції міста. Правоохоронці почали кримінальні провадження за фактами займань автомобілів у ніч на вівторок за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. У поліції зазначили, що наразі призначено кілька експертиз, на місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції, які з'ясовують, хто власники автомобілів, чи були свідки події. Зараз відомо про 3 займання, що сталися на автостоянках у 3 районах Одеси. Знищено або постраждало 18 автомобілів. У свою чергу в ДСНС області відзначили, що 3 пожежі сталися з проміжком в одну годину. Близько 3:00 на території житлового масиву «Райдужний» на автостоянці згоріли 5 автомобілів. Ще одна пожежа, приблизно через годину після першого, стався на вулиці Базарній, там також згоріли 5 машин. Близько 5:30 загорілися автомобілі на вулиці Рекордній. Деякі з п'яти легковиків згоріли вщент.
Політика У БПП запропонували включити до порядку денного звільнення Авакова Депутат БПП Сергій Каплін запропонував включити до порядку денного засідання Ради проект постанови про звільнення глави МВС Арсена Авакова. Відповідне питання стоїть на порядку денному засідання 7 листопада 2017 рік у блоці «для включення до порядку денного сесії». Як зазначається, проект було подано ще 1 вересня минулого року. Згідно з пояснювальною запискою, Сергій Каплін хоче звільнення Арсена Авакова в зв'язку з провалом реформи поліції. «Органи внутрішніх справ країни під керівництвом Авакова продемонстрували, що не в змозі забезпечити безпеку українців і боротьбу з криміналітетом», - сказано в пояснювальній записці. У «Народному фронті» намір включити до порядку денного проект постанови про відставку міністра МВС назвали елементом кампанії проти партії. «Сьогодні на порядку денному парламенту стоїть проект постанови про відставку глави МВС Арсена Авакова. Цей проект - черговий прояв тривалої кампанії проти «Народного фронту», - сказав Максим Бурбак, передає Інтерфакс-Україна.
Події Очікувано: в РФ суд відмовився відпустити українця Гриба під домашній арешт У Краснодарі російський суд не захотів змінювати запобіжний захід викраденому в Білорусі громадянину України Павлу Грибу з утримання в СІЗО на домашній арешт. Про це заявив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, передає УП. «У Краснодарі суд відхилив клопотання про зміну запобіжного заходу Павлу Грибу з утримання у СІЗО на домашній арешт», - каже Кирилич. Він додав, що Генконсульство України в Ростові-на-Дону при цьому виступило гарантом оплати оренди приміщення Павлу Грибу в Краснодарі. Кирилич назвав такий результат цілком прогнозованим і зазначив, що рішення було заздалегідь підготовлено, а саме судове засідання було «миттєвим». «Це сценарій, який апробований щодо українців, засуджених за політичними мотивами», - сказав він.
Політика оформление ленты  Турчинов схвалив нові снаряди для армії: "Актуальна тема!" Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов побував на полігоні та проінспектував хід випробувальних стрільб новими боєприпасами. Глава РНБО констатував успіхи наших підприємств у виробництві сучасної зброї. "Перед оборонним комплексом РНБО поставила задачу щодо організації виробництва боєприпасів. Для нас це дуже актуальна тема. Особливо вона стала актуальна після того, як два наших важливих арсенали  були практично знищені. Сьогодні відбулися випробування найбільш дефіцитних боєприпасів в українському війську. Зокрема - 152-мм снарядів, гранат для АГС і 60-мм мін для нових українських мінометів". За словами Турчинова, скоро відбудуться державні випробування боєприпасів. Після чого вони будуть відправлені на фронт.
Спорт оформление ленты  Не змогла втриматись. Найбільша бодібілдерка світу повертається в спорт Жінка з мега-накачаним тілом оголосила про своє повернення в спорт після 18-місячної відсутності, повідомляє Daily Telegraph. Росіянка Наталія Кузнєцова заявила про завершення спортивної кар'єри, після того як завоювала кілька титулів. Вона також встановила світовий рекорд з жиму штанги в 170 кг. Бодібілдингом дівчина почала займатися ще в 14 років, коли важила всього 40 кг. Зараз її вага становить 90 кг. Тепер 26-річна Наталя знову пішла в спортзал, а її тіло виглядає ще більшим, ніж раніше. Дівчина тренується по кілька годин на день і дотримується дієти, додаючи білковий порошок до своєї їжі. Крім участі в змаганнях, Кузнєцова також буде працювати тренером. «Атлетична тіло можна побачити під одягом. Багато хто знає мене і просить з ними сфотографуватися. Багато людей навіть знають моє ім'я», - запевняє спортсменка.
Політика Рада підтримала вибори за відкритими списками У вівторок Рада в першому читанні підтримала законопроект № 2112-1 «Проект Виборчого кодексу України». У залі 226 було голосів «за». Про це передає телеканал 112 Україна. Законопроект був підготовлений авторським колективів на чолі зі спікером Ради Андрієм Парубієм. До роботи над текстом також приєднався представник БПП Олександр Черненко, депутат Юрій Ключковський, представник «Народного фронту» Леонід Ємець, Інституту законодавства парламенту Наталія Богашева, а також представник громадської організації Колисецька. У сесійній залі документ представляв депутат від БПП Олександр Черненко. «На виборах в Раду ми пропонуємо систему регіональних відкритих списків - це коли Україна ділиться на 27 виборчих регіонів. У кожній  партії висувають списки, а виборець обов'язково голосує за одну з партій і за бажанням - за будь-кого з кандидатів, кого партія висунула саме в цьому регіоні. Таким чином буде відбуватися рейтингування цих кандидатів, - коли керівник партії не може вплинути на місце кандидата в списку і шанси на його проходження. На це впливатиме тільки виборець», - каже він.
Політика Мосійчук прийшов до Ради закликати терміново щось зробити з розгулом злочинності Поранений під час терористичного акту народний депутат Ігор Мосійчук приїхав із лікарні до Верховної Ради, щоб звернутися до парламентаріїв із заявою. У вівторок він, в оточенні своїх однопартійців, виступив із трибуни парламенту, повідомляє кореспондент АСН. "Я сьогодні приїхав сюди з лікарні, щоб закликати всіх вас зосередити увагу не просто на замаху на мене, а на тому безладі, який панує в українських містах і селах. Того вбили, того підірвали, там гранату кинули, там перестрілка між збройними громадянами. треба покласти цьому край. Я закликаю український парламент ефективніше втрутитися в правоохоронну систему України з метою налагодження захисту кожного українця", - почав своє звернення депутат. Парламентарій зазначив, що за часів, коли в країні  триває війна, питання безпеки громадян є ключовим. Він зазначив, що саме парламент повинен допомогти правоохоронцям впоратися з терористичними групами, які орудують усередині країни. «На мирній території вільно діють російські терористичні банди, кримінальні угруповання, і, на жаль, спецслужби, прикордонні війська та інші правоохоронні органи не в змозі їх зупинити. Парламент сьогодні має простягнути руку правоохоронній системі країни. Ми повинні вчитися жити так, як Ізраїль з моменту свого створення. Тому що ця війна надовго й тероризм, на жаль, постукав у наші вікна також надовго ", - зазначив нардеп. На останок Мосійчук попросив народних депутатів вшанувати хвилиною мовчання пам'ять убитої Аміни Окуєвої, охоронця нардепа, спецназівця Руслана Кушніра, який загинув, захищаючи Мосійчука, і підполковника Михайла Мормиля, який загинув під час теракту біля телеканалу Еспрессо.
Суспільство оформление ленты  Сильно постарілий Янукович знову звернувся до українців із РФ Підозрюваний в державній зраді, екс-президент Віктор Янукович знову звернувся до українців з відеовиступом з країни-агресора. У зверненні він традиційно засудив чинну владу України, а також знову згадав про «братовбивчу війну» на Донбасі, де, на його думку, українські, а не російські війська вбивають мирних жителів. Янукович заявив, що «не припиняє боротьбу». Разом з тим блогери і користувачі соцмереж відзначили, що Янукович сильно постарів. Як зазначив блогер і волонтер Мирослав Гай, створюється враження, що колишній президент сильно втомився. «Подивіться на його обличчя. Так він почав вживати наркотики. Це типове виснаження наркомана. Може підсів на заспокійливі», - написав Гай. Інші зазначають, що кольором обличчя та мімікою Янукович нагадує «живий труп», «схуд і обвис».
Події оформление ленты  У Росії облили бензином і підпалили пам'ятник Єльцину У Єкатеринбурзі (Росія) у вівторок, 7 листопада, облили бензином і підпалили пам'ятник Борису Єльцину, який було встановлено у «Єльцин-центру». Про це повідомляє Meduza. За підпал було затримано нацбола Ігоря Щуку, передає прес-секретар незареєстрованої опозиційної партії «Інша Росія» Олександр Аверін у себе в Twitter. Ігорю Щуці, за його інформацією, збираються висунути обвинувачення у вандалізмі. Офіційно керівництво «Єльцин-центру», а також правоохоронні органи не прокоментували інформацію про підпал. Ігор Щука - уродженець Білорусі, який був в Націонал-більшовицькій партії. Організацію визнали екстремістською, вона була заборонена в РФ в 2007 році. Наступницею НБП стала «Інша Росія». Після вироку Щука був звільнений в залі суду, оскільки відбув термін, перебуваючи цей час в СІЗО.
Політика оформление ленты  Верховна Рада не підтримала відставку глави МВС Авакова Верховна Рада України не підтримала відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, передає кореспондент АСН. «За» відставку проголосував лише 31 народний депутат. В ході пленарного засідання спікер парламенту Андрій Парубій виголосив промову на підтримку Авакова. «Три роки тому я подав постанову з моїм авторством призначити Арсена Авакова міністром внутрішніх справ. І хочу вам нагадати той період, коли на вулицях Києва не було жодного міліціонера. Три роки тому, коли країна стояла на краю прірви, не так багато було тих, хто в змозі був взяти на себе відповідальність, вивести країну з кризи. І Арсен Аваков був одним з тих, хто взяв на себе відповідальність», - наголосив Парубій. За його словами, він «ні на йоту» не шкодує, що 3 роки тому запропонував Авакова на посаду міністра МВС. «Потім була війна, створення Нацгвардії, захист країни від російського агресора, і Арсен Аваков був на передовій разом зі своїми бійцями», - додав спікер. Нагадаємо, нардеп БПП Сергій Каплін запропонував включити до порядку денного засідання Ради проект постанови про звільнення глави МВС Арсена Авакова. Проект було подано ще 1 вересня минулого року. Згідно з пояснювальною запискою, Сергій Каплін хоче звільнення Арсена Авакова в зв'язку з провалом реформи поліції.
Суспільство За рік арсенал наркотиків в Україні поповнився 80 новими психотропами Щороку ринок наркотиків поповнюється новими психоактивними речовинами. У цьому році в Україні зафіксовано факти вилучення близько 80 нових речовин. Про це повідомив глава департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрій Кіхтенко, передає прес-служба МВС. За його словами, регулярно з'являються нові синтетичні аналоги або похідні вже існуючих наркотиків і психотропів, які не включені до переліку "заборонених" речовин. «В Україні зафіксовано факти вилучення близько 80 нових психоактивних речовин. Це дуже багато», - сказав він. Кіхтенко зазначив, що такі аналоги дешевші, а отже більш доступні. Переважна їх частина збувається безконтактно через Інтернет, а основна аудиторія - молодь, яка залучається, в тому числі, до збуту нових психоактивних речовин.Наразі поліція розробила порядок віднесення нових психоактивних речовин до аналогів наркотиків і психотропів, тобто встановлення єдиного порядку включення їх до списку заборонених.
Події У Дніпрі солдат-строковиків "змусили" будувати міст У Дніпрі на будівництво Центрального мосту було залучено солдат строкової служби. Про це інформує "Подробности". Місцеві жителі обурені цим і стверджують, що солдат використовують як рабів. З'явилося відео місцевого активіста В'ячеслава Поєздніка, проте солдати спілкуються з активістами неохоче. Вперше солдат на будівельних роботах побачили на початку листопада 2017 року. Як було встановлено, їх привезли з військової частини Новомосковська. Але командир з порога показав ліцензію, яка дозволяла застосовувати військових на будівництвах, а також другий документ - договір з компанією-підрядником, що ремонтує центральний міст в місті. Роботу 20 осіб оцінили в 10 тис. грн. «Це кошти, які ми повинні виробити на виробництві за свердління отворів і бетонування. Було укладено договір, який особовий склад виробляє», - каже командир 194 понтонно-мостового полку Геннадій Заремба. Самі солдати не відповідають на запитання про зарплатню за таку працю.
Події оформление ленты  На Оболоні в Києві від зіткнення з джипом перекинулася маршрутка, постраждали 5 пасажирів На вулиці Богатирській в Оболонському районі Києва джип Volvo протаранив мікроавтобус з пасажирами. Про це повідомляє «Київ оперативний» на своїй сторінці в Facebook.   За словами очевидців, на місці було відразу кілька бригад «швидкої допомоги». Позашляховик на повному ходу влетів у правий бік маршрутки. Водій Volvo навіть не гальмував. В результаті аварії маршрутка перекинулася на бік. Разом з тим у поліції відзначили, що правила дорожнього руху порушив мікроавтобус Mercedes. Він повернув на вулицю Героїв Дніпра і не пропустив позашляховик. Наразі відомо про госпіталізацію 5 пасажирів маршрутки. Нагадаємо, 4 листопада маршрутка збила на смерть двох людей на зупинці «Героїв Дніпра» у Києві. Загиблими пенсіонерами виявилися полковник і колишній помічник ректора Національної академії СБУ Валерій Корнієнко та його дружина. Ще одна жінка в результаті наїзду була госпіталізована.
Суспільство За 2 дні після арешту принц Саудівської Аравії втратив понад $1 млрд Саудівський принц Аль-Валід бін Талал втратив більш ніж $1 млрд за 2 дні після затримання за підозрою в корупції. Про це повідомляє Bloomberg. Аль-Валіда вважається одним з найбагатших і найвпливовіших людей країни, його статки становлять $17,8 млрд. Водночас після арешту принца за підозрою в корупції його капітал відразу ж впав на $1,3 млрд. Нагадаємо, частина чиновників Саудівської Аравії були затримані за знову відкритим розслідуванням повені в місті Джидда в 2009 році, в результаті якої загинули понад 70 осіб. Крім того, були арештовані фігуранти справи про боротьбу з коронавірусами близькосхідного респіраторного синдрому (MERS), який вперше з'явився в Саудівській Аравії в 2012 році та за 3 роки поширився більш ніж в 20 країнах, включаючи Південну Корею, Австрію та США. Затримали найбагатших людей Близького Сходу мільярдер принц Аль-Валід бін Талал і член правління нафтової компанії Saudi Aramco, колишній глава Мінфіну королівства Ібрагім аль-Ассаф. Поки неясно, в чому звинувачують затриманих принців і чиновників, однак повідомляється про арешти в межах антикорупційного розслідування.
Політика У Росії почалася істерика з приводу військової реформи в Україні Міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров заявив, що посол США в Україні Марі Йованович «безпосередньо» бере участь в підготовці військової реформи в Україні. Про це повідомляє «Газета.ру». Лавров повідомив про «інформацію, що просочилася» про те, що нібито Верховна Рада «особисто в контактах із послом США» вирішує всі питання, пов'язані із суттю військових реформ. Які конкретно питання вирішуються «в контакті», Лавров не уточнив. «Особлива відповідальність за поведінку київської влади лежить на США, які, по суті справи, в ручному режимі керують київською владою», - резюмував міністр. Нагадаємо, раніше сьогодні секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов побував на полігоні і проінспектував хід випробувальних стрільб новими боєприпасами. Так, відбулися випробування найбільш дефіцитних боєприпасів в українському війську - 152-мм снаряда, гранат для АГС і 60-мм міни для нових українських мінометів.
Культура Організатори премії «Еммі» назавжди виключили Харві Вайнштейна зі своїх лав Американська телевізійна академія, яка організувала премію «Еммі», назавжди виключила скандального продюсера Харві Вайнштейна зі своїх лав. Про це повідомляє Entertainment Weekly. В академії тепер переглядають свої внутрішні правила поведінки. «Після сьогоднішнього слухання правління академії проголосувало за довічне виключення Харві Вайнштейна. Академія захищає тих, хто висловлюється проти насильства в будь-яких формах, і підтримує тих, хто постраждав від цієї проблеми», - заявили в організації. Раніше Вайнштейна довічно виключили з Гільдії продюсерів Америки. Вайнштейна також звільнили із заснованої ним компанії, що носить його ім'я, після чого вона оголосила про пошук приватного інвестора. За свою кар'єру Вайнштейн заробив 16 номінацій на премію «Еммі», яку вручає американська телеакадемія. Нагадаємо, скандал навколо продюсера розгорівся після публікації в жовтні в газеті The New York Times розслідування про домаганнях Вайнштейна, що тривали протягом 30 років. Всього такій поведінці Вайнштейна заявили близько 60 жінок, в числі яких актриси Анджеліна Джолі, Ешлі Джадд і Гвінет Пелтроу. До скандалу Вайнштейн був одним із найвпливовіших продюсерів Голлівуду. Він випустив такі фільми, як «Кримінальне чтиво», «Убити Білла», «Володар кілець: Братство кільця», «Володар кілець: Дві фортеці», «Банди Нью-Йорка», «Король говорить!» і «Джанго звільнений».
Суспільство НАБУ провела обшуки у міністра Омеляна через можливе незаконне збагачення Детективи Національного антикорупційного бюро України від 3 листопада провели слідчі дії в межах досудового розслідування щодо незаконного збагачення. Про це повідомили в прес-службі НАБУ. Відзначається, що в травні 2017 року було зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Про підозру в цьому кримінальному провадженні поки нікому не повідомлялося. Досудове розслідування триває. Нагадаємо, в середині жовтня почалося розслідування проти Омеляна. Його підозрюють в декларуванні недостовірної інформації та незаконному збагаченні. Так, з 10 грудня 2016 року Омелян разом з дружиною і сином переселилися в будинок, що належить двоюрідній племінниці дружини. Орієнтовна вартість будинку становить 7 млн ​​гривень. У НАБУ ж з'ясували, що в березні 2017 року Омелян подав декларацію за 2016 рік, де вказав, що фактично проживає в квартирі, яка на праві приватної власності належить його дружині. Разом з тим міністр не вказав в декларації своє право користування будинком.
Політика Від початку агресії РФ СБУ запобігла десяткам терактів СБУ через низку повідомлень про неспроможність її працівників запобігти терактам протягом останнього часу повідомила, що постійно працює на захист громадян, а особи, які поширюють звинувачення на її адресу, «підіграють кремлівській пропаганді». Про це передає відомство на своїй сторінці у Facebook. Відзначається, що з початку агресії Росії СБУ запобігла десяткам терактів, зараз слідчі розслідують понад 15 тис. кримінальних справ щодо злочинів, які були скоєні проти засад національної безпеки та оборони країни, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. «Сотні злочинців отримали тюремні терміни, в тому числі за держзраду, шпигунство, здійснення диверсій і терористичних актів. Тисячі обвинувальних актів були спрямовані СБУ на розгляд судів», - сказано в повідомленні.
Суспільство Подала у відставку глава Держагентства лісових ресурсів Голова Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич подала заяву на звільнення. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook. За словами Юшкевич, вона вже подала заяву на звільнення. «Період роботи в лісовій галузі був не простим, але дуже цікавим. Багато речей вдалося зробити. Багато що ще не реалізувалося. Так, в лісовому господарстві є зловживання, але в цілому в галузі працюють відкриті та щирі люди», - написала чиновниця. Як відомо, в травні Кабмін звільнив Юшкевич з посади голови Держагентства лісових ресурсів. У червні Окружний адміністративний суд Києва ухвалив визнати протиправними та скасувати рішення Кабміну. Юшкевич була призначена на посаду 26 квітня по результатам конкурсу. До цього, з червня 2016 року, вона виконувала обов'язки глави відомства. Нагадаємо, минулого тижня АСН розповідала про кошмари, що кояться в Карпатському заповіднику, де його ж працівники вбивають червонокнижних тварин. Також раніше АСН повідомляла про те, що столичні заповідники вирубуються з величезною швидкістю.
Події П'яний українець вдарив по голові польського митника Вчора, 6 листопада, п'яний 28-річний українець вдарив по голові польського митника під час проходження кордону в пункті пропуску Грушів-Будомєж. Про це передає портал nowiny24.pl. Подія трапилася після того, як працівники митниці направили на поглиблений огляд авто, в якому подорожували двоє громадян України. За кермом авто була жінка, її супроводжував 28-річний пасажир. Агресивна поведінка чоловіка змусила працівників митниці викликати поліцейських в пункт пропуску з польського Любачув. Українець перешкоджав проведенню огляду автомобіля, обзивав митників вульгарними словами, поводився агресивно і потім вдарив одного з них в голову. Тоді працівники правоохоронних органів вирішили перевірити порушника на наявність алкоголю в крові. Під час перевірки було виявлено понад 2 проміле. Українця звинуватили в примусі офіцера митної служби відмовитися від виконання своїх обов'язків. Чоловік визнав провину та написав заяву про добровільну кримінальну відповідальність. Йому загрожує покарання до п'яти місяців ув'язнення.
Культура Названа дата початку розлучного процесу Джигарханяна з дружиною У Кунцевському суді Москви повідомили дату початку розлучного процесу актора Армена Джигарханяна та Віталіни Цимбалюк-Романівської. Про це повідомляє РІА «Новости». За словами прес-секретаря суду Дар'ї Галкіної, позов про розірвання шлюбу подав Джигарханян. «Мирова судова дільниця №202 проведе бесіду за позовом 9 листопада», - заявила Галкіна. Нагадаємо, в жовтні 82-річний актор потрапив до лікарні через те, що дружина заподіяла йому багато болю. Між 82-річним Джігарханяном і його 38-річною дружиною Віталіною Цимбалюк-Романівською почався розлучний процес. Актор заявив, що не може пробачити дружину через заподіяний біль. Цимбалюк-Романовська, що обіймала посаду директора Театру під керівництвом Джигарханяна, нещодавно звільнилася з установи за власним бажанням. Представник Цимбалюк-Романівської раніше розповіла, що та покинула Росію разом із матір'ю, але обіцяла повернутися, коли ситуація заспокоїться.
Економіка Штучний вакуум: З України масово вивозять свинину та курятину Експорт свинини за 10 місяців 2017 року зріс в 2,3 рази порівняно з аналогічним періодом 2016 року - до 4,569 тис. тонн. Цього виду м'яса було продано за кордон майже на 10 млн доларів, тоді як минулого року за експортовану свинину виручили трохи більше ніж 3 млн доларів. Про це повідомили в Державній фіскальної службі, передає Інтерфакс-Україна. Водночас ввезення свинини за 10 місяців поточного року збільшилося в 1,6 рази - до 4,09 тис. тонн. Українські виробники і торговельні мережі закупили за кордоном цього виду м'яса на більш ніж 7 млн ​​доларів. У минулому році свинини було закуплено на 3,7 млн ​​доларів. Крім цього, за даними ДФС, з кожним роком збільшується експорт і імпорт курятини. Зокрема за підсумками січня-жовтня 2017 року українські виробники експортували 228,6 тис. тонн м'яса птиці та субпродуктів. Це на 14,4% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Однак варто зазначити, що в минулому році цього виду м'яса вивезли з країни майже на 50% більше, ніж в 2015 році. У грошовому вираженні експорт курятини зріс у цьому році на 34,6% - до 322,96 млн доларів. Що стосується імпорту м'яса птиці та субпродуктів, то за січень-жовтень він збільшився на 38,7% - до 94,12 тис. тонн. Всього було вивезено з країни цього продукту на 38,39 млн. доларів. У минулому році показники імпорту курятини були приблизно на тому ж рівні. Нагадаємо, з початку року за даними Держстату свинина подорожчала на 43% і тепер кілограм свинячої вирізки коштує в середньому 150 грн. Що стосується курятини, то з початку року цей вид м'яса теж зростав у ціні. Зокрема наприкінці літа кілограм курячого філе коштував вже в середньому 110 грн. Після заяви АМКУ про початок розслідування щодо стрімкого подорожчання курятини виробники знизили вартість.
Культура Рада звільнила кінематограф України від сплати ПДВ Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії. Таке рішення з другої спроби підтримали 228 народних депутатів ( перший раз - 221 голос), передає кореспондент АСН. Згідно із новим законопроектом, до 1 січня 2023 року звільнення від оподаткування ПДВ отримає виробництво національних фільмів та озвучених українською мовою іноземних. Це також стосується типажування національних і озвучених українською мовою іноземних фільмів; самого дубляжу або озвучення фільмів українською, а також роботи щодо збереження, відновлення та реставрації національної кінематографічної спадщини. Передбачається, що до початку 2023 року в Україну можна буде імпортувати низку товарів без мита. Сюди входить кіноплівка, плівки в рулонах, котушках або у вигляді стрічок, бобіни, котушки та аналогічні вироби для намотування фото- та кіноплівок або стрічок,  передавальна апаратура для радіомовлення або телебачення, звукозаписна або звуковідтворювальна апаратура; телевізійні камери; цифрові камери та записувальні відеокамери, а також інші необхідні для зйомок предмети.
Політика Україна збирається подати заявку на членство у НАТО в 2020 році Після проведення реформ в оборонній сфері в 2020 році Україна може подати заявку на отримання Плану дій щодо членства в Альянсі. Про це заявив глава місії України при НАТО Вадим Пристайко, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, діалог вже розпочато. «З моменту першої моєї розмови з генеральним секретарем Альянсу, коли я передав йому лист від президента України, там йшлося про те, що наше головне політичне завдання - набути членства в НАТО», - зазначив глава місії. Пристайко також нагадав, що Україна вже десятий рік виконує національні програми співпраці з НАТО. Щороку програма адаптується. Нагадаємо, 7 липня Президент Петро Порошенко призначив Пристайка на посаду глави місії України при НАТО. 27 вересня в зв'язку з цим він був звільнений з посади першого заступника міністра закордонних справ.
Політика оформление ленты  "Там ще багато сидить таких, як я". Прикордонник Колмогоров дав перше інтерв'ю після звільнення Звільнений напередодні з-під варти службовець 79-го прикордонного загону Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби Сергій Колмогоров, дав першу офіційну прес-конференцію після виходу на свободу, передає кореспондент АСН. Військовий впевнений - його звинуватили та засудили незаконно, а сам він, у разі повторення такої ж ситуації так само б відкрив вогонь по порушниках. Колмогоров також не виключає, що потрапив під суд через особисту неприязнь, в чому збирається далі розбиратися. Водночас прикордонник заявив, що має намір незабаром повернутися на службу. Прикордонник також заявив, що в камері разом з ним сиділо ще щонайменше 13 військових, яких засудили за аналогічних обставин: "Вони хочуть, щоб з їхніми справами розібралися по закону, щоб не приховувалося нічого, не було ніяких фальсифікацій. Вони хочуть справедливості", - вказав він. Генерал-майор Олег Медведчук , що підтримує прикордонника, припустив, що сторона захисту, можливо, буде наполягати на зміні територіальної підсудності справи, адже на його думку, прифронтові суди не повинні розглядати справи військовослужбовців. "У цих суддів є зв'язки з окупованими територіями, там живуть їхні рідні, знаходиться їхнє майно, на них може бути вплив, і що потрібно однозначно враховувати", - пояснив він. Також Медведчук повідомив, що на вищому рівні була поставлена ​​задача перевірити всі ситуації, що стосуються військовослужбовців, які перебувають під слідством або щодо яких вже винесені вироки. Нагадаємо, Колмогоров був засуджений на 13 років в'язниці за те, що у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, в результаті чого загинула пасажир автомобіля. 6 листопада Вищий спецсуд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відправив його справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.
Політика Стало відомо, хто проголосував за звільнення Авакова Усього 31 депутат підтримав проект постанови про звільнення глави МВС Арсена Авакова №5041. Для ухвалення позитивного рішення Раді не вистачило 195 голосів. Про це пише Ліга. Найбільше голосів, а саме 13 за відставку Авакова дали позафракційні депутат, в тому числі Ганна Гопко, Віктор Чумак, Володимир Парасюк, Юрій Левченко, Андрій Іллєнко, віце-спікер парламенту Оксана Сироїд. На підтримку звільнення глави МВС проголосували вісім членів фракції БПП, серед яких Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, а також автори проекту постанови Андрій Немировський і Сергій Каплін. За відставку Арсена Авакова проголосували також дев'ять депутатів від «Саомпомочі», зокрема Олег Березюк, Єгор Соболєв та Семен Семенченко. Від Батьківщини звільнення глави МВС підтримав Ігор Луценко. Жодного голосу «за» не віддали фракції Опозиційний блок, Народний фронт, Радикальна партія та групи «Воля народу» і "Відродження».
Кримінал Криваве ДТП у Харкові: водій Volkswagen заявив про стеження Водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов, який є підозрюваним у смертельному ДТП у Харкові, заявив про стеження. Про це повідомляє Еспрессо.TV. «Коли я лежав у лікарні швидкої допомоги, то постійно в коридорі біля мене чергували четверо невідомих людей. І вони стежили за мною навіть, коли я виходив подихати свіжим повітрям. У той час вони комусь телефонували. Це була не поліція», - розповів Дронов. Зараз водій лежить в лікарні, куди він потрапив після ДТП. Нагадаємо, 18 жовтня в центрі Харкова сталася ДТП. «Лексус» під керуванням 20-річної Олени Зайцевої зіткнувся з Volkswagen, вилетів на тротуар і задавив 6 осіб. Ще 5 осіб постраждали. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі. У прокуратурі пізніше заявили, що Зайцева під час скоєння ДТП перебувала під дією опіатів.
Політика Саакашвілі сьогодні ввечері оголосить свій план "зміни влади в Україні" Позбавлений українського громадянства Міхеїл Саакашвілі, який двічі отримав відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання його біженцем, заявив під Верховною Радою про свій намір "мирним шляхом здійснити зміну влади в Україні". Увечері у вівторок на площі Конституції його політична сила має намір оголосити відповідний план, заявив сам Саакашвілі, виступаючи зі сцени на площі, передає кореспондент АСН. "Наш план буде стосуватися ... законної, мирної, але реальної зміни влади в Україні на всіх рівнях. Я закликаю всіх, хто зараз працює, прийти сюди на площу після 18 години і затвердити наш план. Ми не хочемо революції, ми хочемо мирно отримати краще майбутнє для нашої країни", - сказав Саакашвілі Політик стверджує, що влада не виконала трьох вимог мітингувальників, оскільки питання зі створенням Антикорупційного суду відкладено в "довгу скриню", законопроект про зняття недоторканності - в Конституційний суд, а закон про виборче законодавство тільки винесли на розгляд. "Нас всіх банально розвели. Нам збрехали, вони і не збиралися йти назустріч народу". Саакашвілі також заявив, що у вівторок перед Радою відкриють пам'ятник Небесної Сотні.
Кримінал У жителя села Львівської області вкрали картин на 150 тисяч гривень У жителя села Пустомитівського району Львівської області з дому вкрали 7 картин на 150 тисяч гривень. Про це повідомляє «Львівський портал». За інформацією правоохоронців, до них звернувся 41-річний житель села та повідомив, що з його будинку вкрали картини. Чоловік упевнений, що до крадіжки може бути причетна його колишня дружина, 45-річна жителька Львова. Наразі поліція встановлює всі обставини крадіжки. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років. Нагадаємо, в центрі Мукачева з одного з магазинів вночі винесли шуби більш ніж на один мільйон гривень. Крадіжка зайняла близько трьох хвилин. Охорона прибула до магазину через три хвилини після того, як спрацювала сигналізація. Але на момент прибуття грабіжників в магазині вже не було.
Події оформление ленты  Опубліковане відео: тіла 23 зґвалтованих і вбитих дівчат знайдено біля берегів Італії У Мережі було опубліковано відео з місця жахливої ​​події біля берегів Італії. Раніше ми повідомляли, що в Середземному морі було виявлено човен, в якому було 23 тіла молодих дівчат-підлітків. Слідство підозрює, що дівчата віком від 14 до 18 років були зґвалтовані та вбиті, коли намагалися перетнути Середземне море. Тіла було виявлено неподалік від порту Салерно. Дівчата намагалися переплисти море на гумовому човні. Військовий іспанський корабель «Кантабрія» доставив загиблих до південного порту Салерно. Крім загиблих, на борту судна було 375 мігрантів. Як повідомляється, мертві дівчата були виявлені на гумовому човні разом із 64 мігрантами. У порт їх доставили в охолодженій частині військового судна. #Italy: Last 4 days more than 2,500 illegal migrants have arrived in Italian ports. 26 female bodies was recovered, probably murdered! pic.twitter.com/KOWtHyue7d— Onlinemagazin (@OnlineMagazin) November 6, 2017
Здоров`я Ferrero змінила формулу Nutella і наразилася на шквал критики від любителів солодкого З того часу, як Ferrero оголосила про те, що змінила формулу відомої горіхової пасти Nutella, кількість суперечок на тему, чи сподобається це покупцям, зростають в геометричній прогресії. Новину про зміну рецепта було опубліковано на сторінці Facebook німецької споживчої групи Hamburg Consumer Protection Center, повідомляє Daily Telegraph. Компанія написала, що Nutella тепер міститиме більше сухого знежиреного молока - 8,7% порівняно з 7,5% раніше. Крім того, в продукті стане ще більше цукру - його зміст піднімуть з 55,9% до 56,3%. У компанії підтвердили зміну рецепта, але заявили, що що якість і всі інші аспекти Nutella залишаться колишніми. Проте спред через зміни рецепта стане трохи більш світлого кольору. І хоча виробник заявив, що зміна рецепта - це нормально, але любителі Nutella залишилися невтішними. Так один користувач в Twitter писав: «Чому змінили формулу Nutella. Як ви могли це зробити. Я думав, ми щось значили один для одного. Це не могло змінитися просто так ". Деякі навіть закликали бойкотувати горіхову пасту. Інші скористалися моментом для того, щоб розповісти про свою нелюбов до цього продукту: «Ніби Нутелла раніше вже не була погана, в ній більше молока, більше жиру, менше какао, а ще - пальмова олія". Раніше бренд Nutella критикував угорський орган безпеки харчових продуктів, який виявив, що його місцева Nutella відрізнялася за складом від тієї, що продавалася в сусідній країні Австрії.
Політика Шуфрича викликали на допит до ГПУ Генеральна прокуратура України викликала народного депутата від Опозиційного блоку Нестора Шуфрича на допит. Про це повідомили в прес-службі ГПУ. У ГПУ зазначили, що, згідно зі ст. 36, 135 Кримінально-процесуального кодексу України, Шуфричу пропонують 14 листопада о 15:30 прийти до Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ в кабінет № 411. Нардепа хочуть допитати як свідка у кримінальному провадженні №42014100000000209. Номер цього провадження відповідає справі колишнього першого заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова. Останнього підозрюють в тому, що після призначення на посаду заступника голови АП Портнов з метою збереження права бути членом Вищої ради юстиції за квотою вищих навчальних юридичних закладів, вирішив не звільнятися з займаних їм викладацьких посад у вишах.
Економіка Новорічний подарунок: жителям Полтави підвищать тарифи на водопостачання У Полтаві з 1 січня 2018 року зростуть тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це повідомили в «Полтававодоканалі», передає місцеве видання poltava365.com. Передбачається, що майже вдвічі зросте вартість водовідведення з використанням внутрішньобудинкових мереж водоканалу. У компанії заявили, що підвищення тарифів пов'язане з тим, що в 2017 році відбулося зростання цін на основні ресурси: електроенергію - на 18%, паливо - на 27%, виробничі послуги - на 12%. Також зріс мінімальний прожитковий рівень на 22%. Тепер, на думку «Полтававодоканалу» рівень економічно обгрунтованих тарифів становить на послуги з централізованого постачання холодної води - 11,09 грн / м3. Зараз тариф становить 8,29 грн / м3; на послуги з централізованого водовідведення - 11,72 грн / м3 (зараз 6,47 грн / м3).
Політика Мосійчук розповів, що завадило Раді звільнити Авакова За Арсеном Аваковим збереглася посада міністра внутрішніх справ тільки тому, що до Верховної Ради було подано безграмотний законопроект про його звільнення. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив народний депутат Ігор Мосійчук. За його словами, постанова авторства нардепа від БПП Сергія Капліна, в разі її затвердження, могла бути скасована рішенням суду. «Сергій Каплін зареєстрував абсолютно юридично безграмотну постанову про звільнення міністра. До речі, навіть якби цю постанову проголосували, її скасував би будь-який суд», - написав Мосійчук. Політик вважає, що інші парламентарії не будуть підтримувати проект про звільнення Авакова через побоювання сконцентрувати контроль над усіма силовими відомствами в руках президента Петра Порошенка.Нагадаємо, у вівторок, 7 листопада, Верховна Рада не підтримала законопроект про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова із займаної посади. Відставку підтримав 31 нардеп.
Суспільство Дезертира зі зброєю затримали в Сумській області У Сумській області у вівторок, 7 листопада, було затримано військовослужбовця строкової служби, який зі зброєю самовільно покинув розташування однієї з військових частин регіону. Про це повідомили у військовій прокуратурі Центрального регіону України. У прокуратурі зазначили, що інцидент стався 6 листопада під час добового наряду. Військовий залишив частину з виданими йому автоматом АКС-74 і 60 патронами до нього. За цим фактом розпочато справу за статтею «дезертирство» - ч. 3 ст. 408 КК України. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років. Нагадаємо, наприкінці жовтня в Луганській області один з військовослужбовців ЗСУ зі зброєю самовільно покинув місце служби. Солдата Олександра Чуйкова, 1990 року народження розшукує військова служба правопорядку ЗСУ. Військовий 21 жовтня самовільно залишив місце несення служби зі зброєю в районі міста Щастя.
Суспільство оформление ленты  В Одесі на честь 100-річчя «великої революції» поставили червоне опудало На Куликовому полі в Одесі невідомі встановили червоне опудало на честь 100-річчя «великої жовтневої соціалістичної революції». Про це повідомляє місцеве видання odessa.net.ua. Картонний постамент прикрасили написами: «Будь реалістом, вимагай неможливого!», «Слава капіталістичній праці! Друкарський верстат в кожен дім!»,«Фабрика - роботам, земля - ​​комбайнів, світ людині!». Стояло опудало на зображенні свастики. Відзначається, що на місце встановлення опудала приїжджали патрульні, які сфотографували статую. Нагадаємо, в країні-агресорі відзначають 100-річчя жовтневої революції. Як зазначив російський письменник і журналіст Аркадій Бабченко, ситуація в РФ зараз унікальна тим, що можна «в прямому ефірі» спостерігати те, що відбувалося 100 років тому. «Розстріли по підвалах, тортурах, п'яні криваві гопники, розграбування магазинів, захоплення маєтків, комендантська година, голод, вбивства, ВЧК, війна, скляні очі, влада озброєного люмпена, еміграція, філософські пароплави, залишення Криму, Перекоп, «Котлован»,«Чевенгур»... та ось так воно все і було. З ювілеєм», - написав Бабченко.
Суспільство оформление ленты  Нардеп Хомутинник в Раді похвалився новим iPhone X Народний депутат Віталій Хомутинник прийшов на засідання Верховної Ради 7 листопада з новим iPhone X. Про це повідомляє kp.ua. В Україні подібна модель коштує від $1725 (46 495 гривень). Новим гаджетом активно цікавився однопартієць Хомутинника Артем Іллюк. Пізніше з'ясувалося, що новим iPhone X встиг обзавестися також нардеп Олександр Фельдман з «Волі народу». Нагадаємо, в серпні Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі провести позапланову перевірку декларації Хомутинника в рамках розслідування про ухилення від сплати податків. На думку експертів, Хомутинник є другим в списку найбагатших депутатів Верховної Ради. У 2015 році він задекларував $570 тисяч, 850 тисяч євро і 32 млн гривень готівкою. Водночас раніше компанія Apple попередила користувачів про вигоряння OLED-дисплея в новому iPhone X через яскраві і контрастні зображення на екрані флагмана. Фахівці зазначили, що короткий термін служби телефону безпосередньо залежить від використання Super Retina - дисплея нового смартфона на постійній основі.
Події оформление ленты  "О, сабвуфер прилетів". Дівчина викинула з 14 поверху всі речі співмешканця У білоруському місті Гродно розлючена дівчина досить незвичайним способом спробувала виселити з квартири свого залицяльника. Рано вранці вона почала викидати його речі з вікна квартири, яку вони знімали на 14-му поверсі. Були безжально "виселені" не тільки одяг хлопця, але й досить важкі предмети - такі як телевізор і комп'ютер. Інцидент трапився на вулиці Білі Роси, 65. Як розповіли свідки скандалу, після посуду, праски та документів в хід пішла "важка артилерія": телевізор Sony, мікрохвильова піч, монітор і процесор, клавіатура, сабвуфер і колонки, повідомляє NewGrodno.by. Якимось дивом важкі речі не покалічили нікого і не зачепили припарковані під вікнами машини. Дівчина буяла півтори години, квартиру міліції не відкривала. Сам молодий чоловік повернувся о 10.30, після чого правоохоронці змогли увійти в зону "стихійного лиха". Дівчину доправили до лікарні. Причина сварки невідома.  
Суспільство оформление ленты  «Яке ж ти ч..о!»: Соцмережі злобно відповіли Авакову на твіт подяки Раді Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму мікроблозі Twitter подякував народним депутатам за те, що вони залишили його на посаді міністра. Однак під повідомленням Авакова користувачі соцмережі висловили йому своє бачення цієї ситуації. «Спасибі парламент за підтримку. Дякую 31 народному депутату за надану недовіру. Мир вам!»- написав міністр. Однак під цим постом відомий український художник і драматург написав: «А не пішов би ти на х ... й!» Аналогічної думки дотримуються і інші користувачі. Зокрема, якась «Бандероffka» повідомила: «Яке ж ти ч ... о». Користувач Рина заявила, що «парламенту в країні немає, є ОПГ за інтересами. За Державу прикро. А ви сильно не радійте, ваш світ ілюзія, розтане, як і не було». Нагадаємо, у вівторок, 7 листопада, Верховна Рада не підтримала законопроект про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова із займаної посади. Відставку підтримав 31 нардеп.
Суспільство оформление ленты  «Чудо-купе» від «Укрзалізниці» шокували соцмережі У мережі набирає обертів скандальне фото «триповерхового» вагона-купе. Український блогер Богдан Процишин опублікував на своїй сторінці в Facebook фотографії незвичайного вагона. У своєму пості він написав тільки одну пропозицію. "Якщо вам скажуть в касі "Укрзалізниці" " м'який вагон"- шліть касирку на) (уй)))", - написав блогер. Що стосується самого купе, то в як видно на фото, то в ньому замість звичайних чотирьох полиць обладнані цілих шість. При цьому дві верхні розташовані під самою стелею, а дві нижні майже лежать на підлозі. Оригінальне купе викликало бурхливе обговорення в соціальній мережі і під постом блогера з'явилося безліч коментарів. Більшість користувачів вперше побачили подібне конструкторське «чудо», а інші назвали такий вагон раритетним, оскільки подібні виробляли ще за часів існування Німецької Демократичної Республіки.
Політика Окупанти похвалилися «самодостатнім» угрупованням військ в Криму В окупованому Криму замість курортів росіяни створили «самодостатнє угруповання військ». Про це на засіданні колегії Міноборони РФ заявив визнаний винним в кримінальних злочинах в Україні начальник Генштабу РФ, генерал армії Валерій Герасимов, передає «Газета.ру». За словами Герасимова, в Криму окупанти розмістили військово-морську базу, армійський корпус і дві дивізії - протиповітряної оборони та авіаційну. Було також поповнено Чорноморський флот Росії, куди увійшли 6 підводних човнів, 3 дивізіони берегових ракетних комплексів «Бал» і «Бастіон», а також приписані фрегати «Адмірал Ессен» і «Адмірал Григорович», озброєні крилатими ракетами «Калібр». Нагадаємо, за результатами розслідування агресивної війни Росії проти України до кримінальної відповідальності притягнуто 89 осіб, в тому числі 43 росіянина. Серед них 11 осіб з керівництва ВС Росії - міністр оборони РФ Сергій Шойгу, начальник генерального штабу Валерій Герасимов, а також 9 генералів. Суд України дав дозвіл на їх арешт.
Кримінал оформление ленты  Знайдено автомат, з якого вбили Аміну Окуєву - Геращенко Було знайдено автомат, з якого розстріляли автомобіль з добровольцями АТО Аміною Окуєвою та її чоловіком Адамом Осмаєвим. Про це повідомив народний депутат Антон Геращенко, передає телеканал «Прямий». Парламентарій уточнив, що на зброї залишилися сліди ДНК вбивці. «У справі про вбивство Аміни Окуєвої минулого тижня в полі був знайдений автомат, з якого розстріляли автомобіль. На ньому були сліди ДНК тієї людини, яка ним користувалася, вбивці. Ці сліди ДНК зараз віддані експертам-криміналістам, вони ідентифікують це ДНК і в момент, коли у нас буде підозрюваний, ми зможемо порівняти їх і бути точно впевненими, що ця людина вбивця або не вбивця Аміни», - розповів політик. За його словами, в групі, яка займалася вбивством, могло бути близько 4 осіб. «Вони дуже серйозно готувалися до цього злочину. Метою був, звісно, і Адам (Осмаєв), йому просто пощастило, що він залишився живий», - додав Геращенко. Нагадаємо, увечері 30 жовтня на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області невідомі з кущів обстріляли автомобіль Аміни Окуєвої, вона загинула. Окуєва була учасницьою революції Гідності, воювала на Донбасі в батальйоні «Київ-2».
Події оформление ленты  Хоробра медсестра затримала в лікарні кишенькову злодійку У Харкові в одній з лікарень медсестра на гарячому заскочила злодійку, яка витягла гаманець у пацієнтки. Як видно на кадрах з камер відеоспостереження, встановлених у медичному закладі, поки в коридорі одна з пацієнток очікувала прийому лікаря і розмовляла по телефону, в лікарню зайшла жінка в шубі. У момент, коли пацієнтка відволіклася від своїх речей, невідома відвідувачка поліклініки спокійно витягнула гаманець з її сумочки і попрямувала до виходу. Проте сховатися злодійці не дала медсестра закладу. Вже біля самого виходу злодійку затримала працівниця лікарні і разом з колегою змусила віддати вкрадене. Гаманець пацієнтки повернувся до своєї власниці. Кадри зухвалого пограбування розмітив у Твіттері телеканал ZIK. У той же час не уточнюється, чи викликали на місце події правоохоронців або ж злодійку просто відпустили. Відважна медсестра у Харкові затримала кишенькову злодійку. Як добре, що є такі небайдужі люди! ⬇ pic.twitter.com/27cFEHkRMH — ZIK.UA (@ZIK_IA) 5 ноября 2017 г.
Суспільство Українців очікують заморозки, тумани та магнітні бурі В ніч з 7 на 8 листопада на заході України очікуються заморозки до -1 градуса. Про це повідомили в Укргідрометцентрі. Температура повітря на сході і центрі буде до +9 градусів, на півдні +13 градусів. Дощі пройдуть в Луганській області. Як зазначила на своїй сторінці в Facebook синоптик Наталка Діденко, 8 листопада в країні переважатиме хмарна погода без опадів. Лише до кінця тижня дощів побільшає та потеплішає на 2-4 градуси. 9 листопада заморозків не буде, температура повітря на заході +10 градусів, сході та півночі +8 градусів, півдні +11 градусів, центрі +9 градусів. Опади будуть на півдні країни. 10 листопада дощі прогнозуються на заході та сході. Повітря прогріється до +8 градусів. На півночі буде +8 градусів, півдні +11 градусів, центрі +9 градусів. 11 листопада на всій території України буде без опадів. На заході, сході, півночі, центрі температура повітря +9 градусів, півдні +10 градусів. «У найближчі дні активними стануть магнітні бурі. Побережіть голови від міцної кави, алкоголю і сумних думок», - зазначила синоптик.
Події оформление ленты  Колесо, що відірвалося, спровокувало "пекельне місиво" на сумський дорозі Поблизу моста КРЗ у Сумах сталася аварія за участю п'яти автомобілів. Про це пише місцеве видання «Улюблені Суми». Аварія сталася близько 10 ранку у вівторок, 7 листопада. У автомобіля «Пежо» на ходу відірвалося колесо, яке покотилося по проїжджій частині. Щоб уникнути зіткнення з колесом, різко загальмувала «ГАЗель», яка рухалася по тій же дорозі. В результаті в неї ззаду врізався «Ланос», який виявився службовим автомобілем телеканалу СТС. В цей же час на зустрічній смузі різко загальмував «Фольксваген», в нього в'їхала ще одна машина. На щастя, в результаті цих зіткнень не постраждали люди. Нагадаємо, 6 листопада, пізно ввечері в Закарпатській області сталося смертельна ДТП, в результаті чого загинуло три людини. Водій а/м Mitsubishi Outlander не впорався з керуванням, з'їхав із дороги та врізався у дерево. В результаті зіткнення 23-річний пасажир іномарки помер на місці, ще двоє пасажирів - 17 і 20 років померли в швидкій допомозі.
Політика оформление ленты  Без паспорта, але з довідкою. Саакашвілі дозволили ще побути в Україні Екс-президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі отримав від Державної міграційної служби України документ, що підтверджує легальний статус його перебування в Україні. Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook. «Сьогодні нарешті отримав від міграційної служби документ, який засвідчує, що я перебуваю на території України легально. Звісно, я цим не задовольняюся, а добиваюся через суд права відновити моє громадянство», - написав політик. Нагадаємо, 1 листопада міграційна служба України вдруге відмовила Саакашвілі в наданні статусу біженця. До цього Саакашвілі заявив, що в Генпрокуратурі готують документи для його екстрадиції до Грузії. Українського громадянства Саакашвілі позбавив Президент Петро Порошенко наприкінці липня. Приводом стало те, що Саакашвілі нібито приховав інформацію про кримінальне переслідування в Грузії. Наразі Саакашвілі перебуває в наметі під Верховною Радою. Він заявив про намір «мирним шляхом здійснити зміну влади в Україні». Сьогодні ввечері на площі Конституції його політична сила має намір оголосити відповідний план.
Суспільство Секс і спокуси довели до могили міністра Парламент Уельсу призупинив засідання 7 листопада через смерть колишнього міністра регіонального уряду з питань місцевого самоврядування та дитинства Карла Сарджента. Міністр був змушений залишити посаду після звинувачень в домаганнях, передає Sky News. Як відзначили місцеві правоохоронці, причиною смерті екс-міністра, ймовірно, став суїцид. У поліції Північного Уельсу відзначили, що знайшли тіло Сарджента, коли прибули на виклик. «Поліція не вважає його смерть підозрілою», - наголошується в заяві правоохоронців. Сарджент у п'ятницю, 3 листопада, був відсторонений від своєї посади в кабінеті міністрів і позбавлений членства в Лейбористській партії. Його звинуватили в сексуальних домаганнях, хоча чиновник заперечував усі звинувачення. Він одружений, виховував двох дітей. Сім'я політика заявила, що шокована подією. Свої співчуття у зв'язку зі смертю Сарджента вже висловили лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін і глава уряду Уельсу Карвін Джонс.
Юмор оформление ленты  Головного столичного копа підозрюють у лобіюванні інтересів скандального будівництва АЗС на Ревуцького Київська депутатська комісія, яка розглядала питання скандального будівництва автозаправки «ОККО» на розі вулиць Ревуцького та Ахматової, вимагала від патрульної поліції Києва та безпосередньо - її керівника Юрія Зозулі - надати результати службового розслідування щодо дій його підлеглих. Відповідне рішення було ухвалено членами комісії у вівторок 7 листопада. Нагадаємо, що поліцейські та бійці спецпідрозділів неодноразово застосовували силу та спецзасоби до активістів, які виступають проти цього будівництва. Найбільш несподівана "сутичка" активістів та правоохоронців сталася 27 вересня. Тоді поліцейські застосували газові балончики до активістів, серед яких були переважно жінки, в тому числі - і похилого віку, а також побили деяких з них. Крім цього комісією було прийнято рішення звернутися до Генпрокуратури щодо законності порушення кримінальних справ проти місцевих жителів з вул. Ревуцького, а також запросити на наступне засідання прокурора Києва Романа Говду. «Запросити на наступне засідання прокурора Києва, який жодного разу не з'явився в Київській міській раді, хоча він також є підзвітним київській громаді. Якщо він не з'явиться, то я вважаю, що ми будемо мати підстави звернутися до генерального прокурора про відсторонення такого прокурора міста Києва, - вважає голова комісії Київради Олег Бондарчук. Також під час засідання комісії головного поліцейського столиці звинуватили в тому, що поліція не проводить розслідування у справі побиття громадян на автозаправці. Крім цього глава громадської організації "Еко-моніторинг" Сергій Бригадир натякнув на те, що керівник патрульної служби Києва особисто зацікавлений в лобіюванні інтересів забудовника. «Я готовий оплатити перевірку пана Зозулі на поліграфі щодо достовірності його слів, що він не має жодного стосунку щодо перевищення службових обов'язків його підлеглими, а також його зв'язків з «Галнафтогазом». Чи мотивований  він в тому, щоб спецпідрозділ так поводився на Дарниці», - зазначив активіст. Утім, Зозуля відмовився протий тест. Відзначимо, що «Концерн Галнафтогаз» - це українська компанія, що володіє однією з найбільших мереж автозаправних комплексів в Україні - «ОККО». Саме заправка під таким брендом будується на перетині Ахматової та Ревуцького. Але одними звинуваченнями справа не закінчилася. Після розгляду питань комісією Роман Зозуля вийшов у коридор для подальшого спілкування з активістами. Після чергової відмови пройти перевірку на поліграфі, головного поліцейського Києва облили піною для гоління. А одна пенсіонерка навіть побила пакетом.
Суспільство оформление ленты  На сина Авакова наділи електронний браслет На сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра Авакова наділи електронний браслет. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. «Все відповідно до закону, в рамках якого доведу абсурдність ангажованих звинувачень!» - написав Олександр і продемонстрував фото ноги з браслетом. Нагадаємо, Солом'янський райсуд ухвалив надіти на Авакова електронний браслет і відпустити під особисте зобов'язання. Нагадаємо, 31 жовтня детективи НАБУ затримали Олександра Авакова та екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря в зв'язку з обвинуваченням у закупівлі рюкзаків для МВС за завищеними цінами. У сина міністра відбувся обшук.У САП заявили, що частина рюкзаків для військових була пошита в установах виконання покарань за 60-130 грн. Однак продали їх за більш ніж 2 тис. грн за штуку.
Кримінал оформление ленты  Як тюленів: У кафе обікрали колишнього міністра й екс-главу управління АП У кафе в центрі Києва «особи кавказької зовнішності» обікрали екс-главу Головного контрольного управління Адміністрації президента Анатолія Балюка і екс-міністра економіки Сергія Терьохіна. Про це Балюк повідомив на своїй сторінці в Facebook. "Класика жанру. Як двох тюленів, включаючи колишнього міністра Терьохіна, обікрали в кафешці Paul на Ярославовому Валу особи кавказької зовнішності. Не всі в наметах на площі Конституції ... Оцініть красу гри!!!»- написав Балюк. Колишній чиновник не уточнив, що саме у нього і Терьохіна вкрали. Нагадаємо, 18 вересня в Миколаєві злодій обікрав автомобіль депутата Миколаївської міськради Лариси Веселовської. Веселовська припаркувалася біля супермаркету «Сільпо» на вулиці Чкалова. У машині вона залишила сумку, телефон, а також всі документи, ключі від будинку й офісу, блокнот з важливою інформацією і 9 тисяч гривень. Все це було вкрадено.
Кримінал оформление ленты  Голі й босі. ЗМІ показали умови утримання заарештованих арабських шейхів Сплять на підлозі, на тонких, голих матрацах - в таких умовах тепер живуть підозрювані в корупції 11 саудівських шейхів. Їх заарештували в межах найбільшої хвилі боротьби з корупцією в сучасній історії королівства. Видання Daily Mail опублікувало ексклюзивний знімок умов утримання найбагатших людей Саудівської Аравії. На час слідства їх поселили в готелі Ritz Carlton в Ер-Ріяді, столиці Саудівської Аравії. Джерела видання стверджують, що один з тих, що сплять на фото на підлозі - мільярдер-інвестор принц Аль-Валід бін Талал - племінник короля (стан обчислюється 18 мільярдів доларів). Однак, як повідомляє преса, це ще не кінець арештів, адже слідство триває. Арешти в Саудівській Аравії почалися в суботу, 4 листопада. Був затриманий зокрема принц Мітеб бен Абдулла, який протягом останніх чотирьох років очолював Національну гвардію, та принц Адель Факея, який був міністром економіки з квітня. При цьому принц Мітеб колись вважався претендентом на трон. Також заарештований князь Аль-Валід звинувачується у відмиванні грошей, хабарництві та вимаганні у чиновників. Примітно, що за кордоном критики сприймають ці масові арешти як свідчення нетерпимості з боку короля Саудівської Аравії, яка прагне зупинити своїх впливових політичних опонентів. Мовляв, ті блокували його економічні реформи та скасували розширення його політичного впливу.
Кримінал Другий учасник кривавої ДТП у Харкові став підозрюваним, його хочуть заарештувати Другому учаснику ДТП на вулиці Сумській в Харкові, водієві Volkswagen Touareg Геннадію Дронову присвоєно статус підозрюваного за статтею про порушення правил дорожнього руху, що призвело до загибелі 6 осіб. Про це повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Харківської області Олександр Умников, передає «Громадське ТБ». Слідство з'ясувало, що Дронов почав рух на жовтий сигнал світлофора, що, на думку поліції, стало однією з причин аварії. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 10 років. Раніше обвинувачення за цією ж статтею висунули водієві Lexus RX Олені Зайцевій. Як зазначив на брифінгу глава Головного управління Нацполіціі Харківщини Олег Бех, слідство  наполягатиме на арешті Дронова. Йому вже повідомлено про підозру. «Слідчі внесли клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості застави», - сказав чиновник. Бех пояснив, що зараз підозрюваний перебуває в лікарні, але вирішується питання про взяття його під варту. Нагадаємо, увечері 18 жовтня в центрі сталася аварія, в результаті якої загинули 6 осіб, ще 5 постраждали. Пізніше з'ясувалося, що в організмі водія Lexus Олени Зайцевої у момент ДТП були опіати. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів без права внесення застави.
Економіка Кабмін «забув» підвищити пенсії військовим У процесі підвищення пенсій Кабінет міністрів «забув» про військових пенсіонерів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Дмитро Тимчук. За його словами, до 1 листопада Кабмін мав внести до Верховної Ради окремий законопроект щодо пенсій військовослужбовців, однак цього не сталося. «Документа в парламенті на сьогодні немає. Моя колега Л.Л.Денисова, що «курирує» соціалку, вже звернулася до прем'єр-міністра з вимогою роз'яснити причини», - написав Тимчук. Парламентарій уточнив, що, можливо, цей законопроект буде зареєстровано цього або на початку наступного тижня. «Не можу сказати, які позиції в ньому відобразить уряд. Раніше в Кабміні запевняли, що військові пенсіонери в реальності відчують підвищення», - додав він. Нагадаємо, в жовтні підвищення пенсії в розмірі понад 140 грн отримали близько 6,9 млн пенсіонерів. Тим же, у кого розмір доплати був меншим від зазначеної суми, недоотримані за жовтень гроші зарахують в листопадові виплати, які будуть уже з підвищеним розміром.
Політика Порошенко підписав закон, що регламентує гастролі російських артистів Президент України Петро Порошенко підписав закон про особливості проведення гастрольних заходів за участю громадян Росії. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента. "Законом встановлюється, що при проведенні гастрольних заходів не допускаються заклики до пропаганди сепаратизму, комуністичного чи націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів і їх символіки", - йдеться в повідомленні. Крім того, не допускається проведення гастрольних заходів, які "популяризують або пропагують державу-агресора і її органи влади, забороняється проведення гастрольного заходу, учасником якого є особа, внесена до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці тощо". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада ухвалила Закон України "Про внесення змін до Закону України" Про гастрольні заходи в Україні "щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участю громадян країни-агресора.
Юмор Балаган і байдужість. Як профільний комітет ВР саботує запровадження медицини на селі Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я так і не розглянув на своєму засіданні 7 листопада поправки до президентського законопроекту №7117 "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості". Як повідомляє кореспондент АСН, це питання стояло на порядку денному першим, проте парламентарії вирішили відкласти його розгляд. Мовляв, ухвалення рішень щодо 150 поправок, які надійшли до документа до другого читання, займе багато часу, а питань на сьогодні ще чимало. Аргументи звучать щонайменше дивно, адже комітету в будь-якому випадку доведеться розглядати і сам законопроект, і поправки до нього. Протягом 30 хвилин члени комітету вирішували, чи варто сьогодні починати розглядати ці поправки, чи краще доручити цю справу підкомісії. Потім ще досить довго шукали крайніх, кого можна було б призначити в цю підкомісію. При цьому більшість кандидатів під різними приводами і навіть без них відмовлялися від цієї пропозиції. З горем навпіл підкомісію таки створили під час засідання. Однак деякі народні обранці зазначили - це марна трата часу. Оскільки навіть після розгляду законопроекту підкомісією члени комітету все одно повинні будуть розглядати їх знову. З питання сільської медицини комітет вирішив зібратися 8 листопада. Щоправда, голова комітету Ольга Богомолець відразу попередила, що завтра приходити на засідання не збирається. Не підтвердили свою присутність і багато інших членів комітету, тому не виключено, що кворуму в середу не буде. В цілому засідання комітету було схоже не на робоче засідання з найважливішого питання, а на зустріч друзів. Депутати шуміли, обговорювали сторонні справи, сміялися і хамили один одному. У самій залі засідань стояв такий галас і балаган, що не було чути доповідачів. «Я не прихильник Міністерства охорони здоров'я, але мені соромно. Якщо ми зараз це все не припинимо, я встану і піду. Якщо вам у цьому приємно брати участь, то мені ні», - здали нарешті нерви у члена комітету, народного депутата Ігоря Шурми. Після його зауваження депутати таки розпочали розгляд питань. І, полишивши сільську медицину, перейшли до, ймовірно, політично більш вигідного питання про держзакупівлю лікарських засобів і медичних виробів. Ну то й що, що вже в сотий раз, проте можна попіаритись. А селяни нехай поки лікуються припарками і ходять до знахарок?
Закон і Право ДТП у Харкові: другого водія хочуть судити за проїзд на жовтий Другий фігурант смертельної ДТП в Харків Геннадій Дронов стверджує, що в момент аварії він їхав на зелене світло, а його підозрюють у тому, що на жовтий і за це збираються судити. Про це він розповів журналістам на брифінгу, передає видання Еспресо TV. За словами водія Volkswagen Touareg, він рухався на зелений сигнал світлофора. Більше того, він стверджує, що свідки можуть це підтвердити. "Я не згоден з підозрою. Є свідки, які бачили, що я їхав на зелений. Як же тепер можна думати про справедливість цієї справи? Мене звинувачують у тому, що я нібито їхав на жовтий. Мене звинувачують у тому, що я її ( Зайцевої. - Ред.) не бачив", - заявив Дронов. За його словами, тоді він стежив за пішохідним переходом. "Я взагалі не чекав, що хтось може їхати на такій швидкості на заборонний сигнал світлофора", - зазначив він. Нагадаємо, увечері 18 жовтня в центрі Харкова автомобіль Lexus, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, проїхавши на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся на перехресті з автомобілем Volkswagen, а потім вилетів на тротуар. Загинули 6 людей, ще 5 отримали важкі травми і були госпіталізовані.
Політика Фіскальна служба знову взялася за Данилюка Державна фіскальна служба в Києві відновила податкову перевірку міністра фінансів Олександра Данилюка. Про це він розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Перевірку відновили, незважаючи на закриття справи Генеральною прокуратурою і на невідповідність цих дій нормам Податкового кодексу про обмеження на термін проведення перевірок", - повідомив Данилюк. Міністр заявляє, що, крім старих, з'явилися і нові звинувачення. "З іншого боку, були висунуті інші безглузді звинувачення. Виявляється, що я, в той час постійно проживаючи з сім'єю за кордоном, працюючи і сплачуючи там податки, повинен був ще, крім цього, заплатити податки в Україні", - розповів міністр. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кримінальну справу про повноту сплати податків главою Мінфіну України Олександром Данилюком було закрито у зв'язку з відсутністю складу кримінального злочину.
Події оформление ленты  Заради книжки Авакова десятки поліцейських авто у Києві носяться вулицями з сиренами Як повідомляють очевидці, жителів центру Києва увечері стривожило виття десятків сирен, передає АСН. Багато повідомляють, що більше десяти екіпажів машин промчали зустрічною смугою по вулиці Хрещатик. При цьому в гучномовець поліція вимагала "дати дорогу кортежу". Невідомо точно, куди мчали кортежі і кого везли, але, як виявилося, в ці хвилини починалася презентація книги міністра внутрішніх справ, на яку з'їхався весь "політичний бомонд" країни. Як повідомляє видання "Українська правда", на презентації були присутні екс-прем'єр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов, військовий прокурор Анатолій Матіос, перший заступник голови АП Віталій Ковальчук, і інший заступник глави АП Олексій Філатов та екс-голова АП Борис Ложкін. Также на "событие" прибыли все члены фракции "Народный фронт" вместе с их главой Максимом Бурбаком и другие нардепы. Кроме того приехали многие министры.
Події У бойовиків "ДНР" згорів склад зі зброєю в Опитному У селищі Опитне Донецької області горів склад боєприпасів бойовиків терористичної організації "ДНР". Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю і координації, передає прес-центр штабу АТО на сторінці в соціальній мережі Facebook. "В результаті порушення заходів безпеки при зберіганні і поводженні з боєприпасами виникла пожежа на складі боєприпасів НЗФ ОРДО в районі населеного пункту Опитне. Наслідками пожежі стали вибухи і розліт боєприпасів. Під цей "обстріл" потрапив Київський район і північна частина населеного пункту Донецьк. Відзначено численні пошкодження житлових будинків та інфраструктури міста", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому населеному пункті Азов (Донецької області) підірвався склад з боєприпасами бойовиків терористичної організації "ДНР".
Наука і технології Скляний посуд з малюнками небезпечний - вчені Вчені з'ясували, що скляний посуд з кольоровими малюнками містить небезпечно високу концентрацію шкідливих для здоров'я людини важких металів - кадмію і свинцю. Їхнє дослідження опубліковане в журналі Science of the Total Environment, передає видання MedicalXpress.. "Було справжнім сюрпризом виявити такі високі рівні свинцю і кадмію як на зовнішній стороні скляного посуду, так і навколо обідка. Існують справжні ризики для здоров'я, що виникають при ковтанні речовин такого рівня протягом тривалого періоду, так що це, безумовно, проблема, щодо якої міжнародна індустрія кухонного начиння повинна вжити заходів в терміновому порядку", - заявив доктор Ендрю Тернер з британського університету Плімута.  Дослідники виявили, що концентрація токсинів залежить від кольору і типу фарби. Наприклад, у червоних, помаранчевих, жовтих і зелених кольорах був виявлений неймовірно високий рівень кадмію та свинцю, а біла фарба не така токсична. Більше того, під час тривалого використання такого посуду частинки фарби може відшаровуватися від скла і потрапляти в організм людини, що робить цей посуд небезпечним для здоров'я.
Політика оформление ленты  Україна вдарила санкціями по десятках російських компаній Міністерство економічного розвитку і торгівлі ввело санкції проти компанії ТОВ Южтранс (Шахти, Ростовська область, Росія), яка є одним з найбільших постачальників антрациту в Україні. Про це йдеться в наказі міністерства від 30 жовтня №1583, повідомляє видання "Ліга.нет". Як повідомляється, Южтранс поставляє антрацит для потреб енергогенеруючої компанії Донбасенерго. Відзначається, що санкції ввели на вимогу Служби безпеки України, вони наберуть чинності вже через 40 днів. "За дії, які можуть стати на заваді національній економічній безпеці", - йдеться в обґрунтуванні наказу. Згідно з документом, компанії заборонять здійснювати зовнішньоекономічну діяльність з господарюючими суб'єктами в Україні. Як повідомляють ЗМІ, в перелік підприємств, щодо яких вводяться санкції, вказані 25 компаній.
Економіка Українці масово відмовляються від готівки Українці все частіше використовують банківські картки, щоб оплачувати послуги. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного банку України. Як з'ясувалося, за результатами третього кварталу 2017 частка безготівкових розрахунків з використанням платіжних карт в Україні склала 38,6%, збільшившись з початку року на 3,1%. Крім того, загальна кількість операцій з використанням платіжних карток, які емітовані українськими банками, за три квартали склало 2,22 млрд шт., а їх обсяг - 1,458 трлн гривень. Якщо порівняти з цим же періодом в 2016 році, то виявиться, що ці показники зросли відповідно на 22,2% і 29%. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "ПриватБанк" спільно з Google і міжнародними платіжними системами з 1 листопада запустять в Україні технології Android Pay. Українці отримають можливість оплати зі смартфонів через POS-термінали з наявністю безконтактної оплати та з попередньою прив'язкою до цифрового "гаманця" банківських карт.
Культура оформление ленты  Ню з фігою: Каменських знялася для чоловічого журналу Українська співачка Настя Каменських оголилася для чоловічого журналу XXL Україна. Фото співачки опублікував журнал на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram. 30-річна Настя Каменських з'явиться на обкладинці листопадового номера, а у відвертій фотосесії вона позувала абсолютно голою. На ній був тільки чекер з ініціалами NK і рослина, що прикриває найпотаємніше.   Новая Настя Каменских – на обложке XXL№11 Ноябрьский номер XXL полон нового. Главная новость – Настя Каменских из знаменитого r-n-b-дуэта начинает сольную карьеру. В честь нового витка в своем творчестве Настя украсила нашу обложку, где предстала в образе горячей кубинки. Основная же тема номера – новые деньги. В первую очередь, мы рассказываем о биткоинах – криптовалюте, о которой все наслышаны, но далеко не все знают, что это такое. Алкогольная рубрика посвящена знаменитой дегустации 1976 года, на которой впервые в истории победили американские вина, потеснив французские, и которая ознаменовала новую эру в виноделии. Главными героями номера стали миллиардеры новой эпохи – люди, заработавшие огромные состояния благодаря блестящим IT-идеям и компьютерному творчеству. Также мы рассказываем о самых дорогих спортсменах на сегодняшний день, а также о том, как они тратят свои деньги. Ну а секс-эссе посвящено порноиндустрии в разрезе статистики и денег. Познавайте новое с XXL! Допис, поширений користувачем @xxl_ukraine Лис 3, 2017 о 7:45 PDT Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Настя Каменських оголосила про сольний проект. Її нове сценічне ім'я NK, і саме під ним вона анонсувала вихід першого кліпу на пісню "Це моя ніч".

Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Свідоме сновидіння — це стан між фазами сну та неспання Вхід у цей стан є ключем до реалізації бажаного та упр....
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Ранок — найважливіший час дня, адже день найчастіше минає так, як ми його починаємо Саме тому намагайтеся щодн....
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Сни — це відображення реальності і відмінний спосіб отримання відповідей на питання, що цікавлять і хвилюють З....
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Астролог Павло Глоба розкрив гороскоп на 6 травня 2024 року, застерігаючи від непідконтрольного перебігу подій....
Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року, згідно з астрологічними прогнозами Тамари Глоби, для багатьох знаків зодіаку обіцяє бути д....
більше матеріалів




/-2,5002191066742-/ /-pc-/
Top