counter
Архів Повернутись назад 07 Квітня 2017
7 Квітня
Політика оформление ленты  У Франції кандидата в президенти і друга Путіна обсипали борошном На передвиборчому заході кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона обсипали борошном. Інцидент стався в той момент, коли політик ішов до сцени. До Фійона підбіг чоловік і висипав на обличчя і костюм політика борошно з пакета, повідомили на BFM TV. Охоронці Фійона тут же скрутили чоловіка, а сам політик зі сцени поскаржився на безпрецедентне переслідування. «Вони роблять усе, що можуть, щоб демотивувати мене. Але, друзі мої, те, що нас не вбиває, - робить сильнішими», - заявив кандидат у президенти Франції. Нагадаємо, Фійона підозрюють в отриманні $50 тисяч «винагороди» за організацію зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним для мільярдера Фуада Махзумі з Лівану. У Москві звинувачення спростовують.   Вибори президента Франції відбудуться в квітні-травні 2017 року. Останні опитування показують, що екс-лідер передвиборної гонки консерватор Франсуа Фійон отримає 19% голосів виборців.
Політика оформление ленты  США випустили 59 крилатих ракет «Томагавк» по авіабазі в Сирії У відповідь на хімічну атаку США завдали ракетного удару по авіабазі в Сирії. Пентагон повідомив, що було випущено 59 крилатих ракети «Томагавк». За даними Пентагону, удар був нанесений о 04:40 за сирійським часом з есмінців в східній частині Середземного моря, передає ВВС. У зв'язку з ракетним ударом президент США Дональд Трамп виступив з телевізійним зверненням, в якому сказав, що обстріляна американцями авіабаза була стартом для початку хімічної атаки в провінції Ідліб. Раніше Трамп допустив проведення військових дій у Сирії у відповідь на хімічну атаку. Він назвав президента Сирії Башара Асада диктатором, який скоїв «жахливий хімічний напад на невинних цивільних осіб». Нагадаємо, 4 квітня в місті Хан-Шейхун в сирійській провінції Ідліб в результаті удару сирійських або російських літаків загинули, за останніми даними, 100 осіб, ще 300 осіб постраждали. У ЮНІСЕФ підтвердили загибель 27 дітей. Російські та сирійські військові відкинули свою причетність до події.Разом з тим в Раді Безпеки ООН не змогли провести голосування по факту атаки, а Путін заявив про «неприйнятність» бездоказових звинувачень.
Суспільство оформление ленты  Суд сьогодні оголосить вирок екс-бійцям роти «Торнадо» У п'ятницю, 7 квітня, Оболонський районний суд Києва оголосить вирок для 12 екс-бійців роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо». Як повідомив на своїй сторінці в Facebook колишній заступник командира підрозділу Микола Цукур, засідання суду розпочнеться о 10:00 за адресою вул. Маршала Тимошенко, 2є. Цукур підкреслив, що засідання буде відкритим.   Нагадаємо, затримання бійців «Торнадо» почалися 17 червня 2015 року в Луганській області. Спочатку були затримані кілька бійців, включно з командиром роти Русланом Онищенком. Пізніше міністр МВС Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти. 7 жовтня 2015 року при спробі затримання був убитий боєць роти Віталій Диякон з позивним Товстий. Військова прокуратура підозрює затриманих бійців у викраденні людей в зоні АТО і тортурах. У «Торнадо» звинувачення військового чиновника категорично відкидають, зазначаючи, що кримінальні справи були сфабриковані після того, як добробати почали зупиняти потяги з контрабандним вугіллям, металом і лісом на лінії розмежування.
Суспільство Завершення процедур щодо безвізового режиму відбудеться через 2 місяці - Клімкін Завершення всіх процедур щодо візової лібералізації між Україною і Євросоюзом займе близько двох місяців. Таку думку висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. «Щодо процедур ЄС я даю два місяці плюс-мінус. Це приблизно так, як воно буде відбуватись», - сказав міністр, коментуючи терміни введення безвіза, передає Інтерфакс-Україна. Клімкін вважає, що кількість поїздок українців в країни ЄС зросте до 100-150 млн, але для цього, за словами міністра, потрібно оформити біометричний паспорт. «Насправді не потрібно тягнути велику пачку документів на кордон. На кордоні потрібен тільки біометричний паспорт, разом з ним вам потрібен квиток, поліс страхування. Прикордонникам, особливо на першому етапі, важливо підтвердити мету вашої поїздки... Можуть запитати, чи є у вас фінансові кошти», - додав Клімкін. Нагадаємо, Європарламент 6 квітня проголосував за надання безвізового режиму ЄС для українців.
Політика У Росії погрожують США припиненням співпраці щодо Сирії Ракетний удар США по авіабазі в Сирії може перекреслити співпрацю між російськими і американськими військовими в Сирії. Про це заявив голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озеров. «Це може перекреслити взаємодію між військовими Росії та США в Сирії, оскільки США не контактували з нашим керівництвом», - зазначив Озеров, передає РИА «Новости». Він уточнив, що дії США «прямо скажемо, не сприятимуть» розвитку російсько-американських відносин. Крім того, заступник постійного представника РФ при ООН Володимир Сафронков попередив про «негативні наслідки» у разі військових дій США у Сирії у відповідь на хімічну атаку, передає Reuters. Коли у нього запитали, про які саме наслідки йдеться, Сафронков відповів: «Подивіться на Ірак, подивіться на Лівію». Про те, що влада США не контактувала з політичним керівництвом РФ до і після удару, заявив і держсекретар США Рекс Тіллерсон. Разом з тим NBC News повідомляє, що США попередили Росію про ракетний удар по авіабазі Сирії. Зокрема, за даними Пентагону, американські військові вжили заходів, щоб мінімізувати ризик для російських військовослужбовців, які перебувають на території аеродрому. Відзначається, що ракети влучили в літаки, злітно-посадкову смугу, ангари. Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 7 квітня, США провели ракетний удар по урядовій базі в Сирії крилатими ракетами «Томагавк». Було випущено 59 ракет.
Політика Суд Києва призначив екс-генконсулу Грузії заставу 792 тисячі гривень Печерський районний суд Києва обрав екс-генконсулу Грузії в Україні Теймуразу Нішніанідзе запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 792 тисячі гривень. Як повідомила представник Генеральної прокуратури України Ольга Варченко, Нішніанідзе підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу - у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб і у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, передає «Цензор». Слідство з'ясувало, що генконсул в 2012-2013 роках подав документи на відшкодування понад 17 млн ​​гривень ПДВ за нібито придбаний товар у фірмових магазинах, розташованих у Києві й Одесі. Варченко підкреслила, що Нішніанідзе особисто заявив до відшкодування понад 4 млн гривень, які були перераховані на його особистий рахунок. «Частина грошей була відшкодована за здійснення покупок, які нібито були зроблені в той час, коли його не було на території України. Крім того, частина покупок була зроблена в компаніях, які на той момент не вели ніякої господарської діяльності», - додала Варченко. Нагадаємо, суд з 11 березня не міг обрати запобіжний захід, цьому заважав дипломатичний імунітет Нішніанідзе. У той же час суд звернувся в посольство Грузії щодо отримання дозволу та відповідних документів на зняття імунітету з Нішніанідзе.
Політика Путін: Ракетний удар США по авіабазі в Сирії завдає шкоди боротьбі з тероризмом Президент РФ Володимир Путін вважає агресією ракетний удар США по урядовій авіабазі в Сирії. Думку лідера Кремля озвучив його прес-секретар Дмитро Пєсков. Як передав Пєсков слова Путіна, США вчинили агресію проти суверенної держави і порушили норми міжнародного права «під надуманим приводом», передає ТАСС. Пєсков зазначив, що сирійська армія нібито не має запасів хімічної зброї. «Факт знищення всіх запасів хімічної зброї у збройних сил Сирії був зафіксований і підтверджений ОЗХЗ - спеціалізованим підрозділом ООН», - нагадав він. «Цей крок Вашингтона завдає істотної шкоди російсько-американським відносинам, що й без того перебувають у жалюгідному стані», - підкреслив Пєсков. Разом з тим голова Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон заявив, що Москва не змогла домогтися виконання угоди про знищення хімічної зброї в Сирії, укладеної в 2013 році, передає Reuters. Крім того, Тіллерсон підкреслив, що Москва або «замішана», або «некомпетентна».
Суспільство У Сирії загинули четверо військових після ракетного удару США В результаті авіаудару США по авіабазі в Сирії загинули щонайменше четверо сирійських військових. Про це повідомив сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, який міститься у Великій Британії. Разом з тим, як передає ВВС, місцеві жителі повідомляють про те, що аеродром повністю зруйнований і горить. Всі літаки розбомблені. Сирієць, який проживає недалеко від авіабази, розповів, що бачив багато поранених і машин «швидкої допомоги». Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 7 квітня, США провели ракетний удар по урядовій базі в Сирії крилатими ракетами «Томагавк». Було випущено 59 ракет. Президент РФ Володимир Путін вважає агресією ракетний удар США по урядовій авіабазі в Сирії. Американські ЗМІ повідомили, що США попередили Росію про ракетний удар. Зокрема, за даними Пентагону, американські військові вжили заходів, щоб мінімізувати ризик для російських військовослужбовців, які перебувають на території аеродрому. Відзначається, що ракети влучили в літаки, злітно-посадкову смугу, ангари.
Суспільство ФСБ вимагає від ватажків «ДНР» і «ЛНР» заборонити бойовикам писати в соціальних мережах Федеральна служба безпеки РФ в ультимативній формі зажадала від керівництва «ДНР» і «ЛНР» заборонити всім «силовим структурам» створювати акаунти в соцмережах і видалити вже існуючі. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. Від ватажків терористів ФСБ вимагає взяти під контроль діяльність у мережі Інтернет представників командного (начальницького) і рядового складу всіх «силових структур». Зокрема, від бойовиків вимагають припинити реєструвати акаунти в соцмережах і видалити вже існуючі. Однак, за даними Тимчука, «контррозвідка МДБ ДНР» просить у російських кураторів із ФСБ РФ дати пояснення, яким чином можна організувати контроль над подібною діяльністю в Інтернеті.
Суспільство Поліція встановила людину, яка завдала ножового поранення активісту в Полтаві Поліція встановила людину, яка може бути причетна до ножового поранення одного з учасників протестів проти забудови арки «Газетного ряду», повідомили в прес-службі Нацполіції міста. Відзначається також, що правоохоронці ідентифікували особистості всіх учасників зіткнень у Полтаві, що відбулися 5 квітня, передає «Громадське ТБ». За фактом зіткнень було відкрито 5 кримінальних проваджень за статтями: 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), 194 (умисне знищення або пошкодження майна), 296 (хуліганство) і 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, 5 квітня в центрі Полтави активісти протестували проти забудови арки. Між ними і «тітушками», які пізніше виявилися співробітниками охоронної фірми з Кременчука, сталася бійка. Один з учасників протесту отримав ножові поранення, другий госпіталізований з вогнепальним пораненням. 6 квітня біля будівлі міськради Полтави знову зібрався мітинг. Люди вимагали покарати винних у зіткненнях з «тітушками», скасувати дозвіл на забудову арки «Газетного ряду», ввести мораторій на нові МАФи. Деякі учасники мітингу вимагають відставки міського голови.
Політика За безвіз у Європарламенті проголосували всі друзі України - Клімкін В Європарламенті 521 голос «за» безвізовий режим для України - це суперрезультат. Про це на засіданні Верховної Ради України в рамках години запитань до уряду заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент АСН. «Вчора це було прогнозоване рішення, але емоційне для вас, для мене. 521 голос «за» - це суперовий результат. Нас підтримали всі друзі України. Це рішення для нас, для України, для Європи», - заявив міністр. Клімкін зазначив, що далі рішення повинні прийняти посли ЄС, які дають «відмашку» Раді ЄС, потім рішення буде підписано Президентом Евпопарламента і набере чинності. Міністр зазначив, що безвізовий режим буде діяти для власників біометричних паспортів.«Я всіх вітаю... Ми повинні пройти ще цей етап і запустити безвізовий режим!» - сказав він.
Події оформление ленты  У Росії шматок глини, що впав із літака, розбив автомобіль Шматок глини з літака Ан-24 авіакомпанії "Якутія", що пролітав над Іркутськом, розбив місцевому жителю нову машину. Чоловік повідомив правоохоронцям про інцидент, який стався 1 квітня, передає «Вести Иркутстк». Він розповів, що купив автомобіль і разом з менеджером вийшов на парковку автосалону. «Ось буквально підійшли до автомобіля, і тут з неба з літака відвалився шматок глини і влучив. А якби в голову, то могло вбити, напевно», - зазначив потерпілий Микита Лупський. Журналісти повідомили, що шматок червоної глини пом'яв стійку, пошкодив лобове скло і капот. Свідки підкреслили, що шлейф від літака простягнувся на кілька метрів, засипаючи машини, що стояли поруч. В авіакомпанії заявили, якщо підтвердиться, що глина впала дійсно з їхньогг літака, вони повністю відшкодують збитки.
Суспільство У «ДНР» через брак бойовиків зібралися призивати місцевих жителів на «строкову службу» У так званій «ДНР» в зв'язку з нестачею бойовиків мають намір провести призов місцевих жителів «на строкову службу». Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За словами нардепа, «міноборони ДНР» провело нараду щодо мобілізаційної готовності та проблем з укомплектуванням в зв'язку з тим, що в березні зафіксовано «антирекорд» останніх 2 років з набору бойовиків з числа місцевого населення на тлі скорочення потоку терористів з Росії. Крім того, бойовикам заборонили звільнятися за власним бажанням. Також за результатами наради керівництво «міноборони» прийнято рішення звернутися до ватажка «ДНР» Олександра Захарченка з вимогою розглянути питання про введення «призову на строкову службу». Нагадаємо, раніше Захарченко заявив, що має намір зігнати на передову «всіх жителів «ДНР», якщо раптом Україна розв'яже активні бойові дії. Він також похвалився, що чисельність його «армії» становить 2 млн осіб. Ця заява ватажка бойовиків викликала хвилю жартів у соцмережах. Користувачі відзначали, що в «армію» Захарченка піде більше людей, ніж всього населення окупованих територій. Окремо пропонували зарахувати немовлят і дітей до 3-х років. Також користувачі підкреслили, що навіть Китаю важко утримувати армію в 2 млн, не кажучи про «ДНР».
Політика оформление ленты  Трамп прийняв запрошення Сі Цзіньпіна відвідати Китай Президент США Дональд Трамп прийняв запрошення голови Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна відвідати Китай. Сі Цзіньпін підкреслив, що існує тисяча причин налагодити робочі стосунки Китаю і США, і немає жодної причини зруйнувати ці відносини, передає агентство «Сіньхуа». Китайський лідер також наголосив на необхідності взаємодії країн в інфраструктурній сфері, а також в інвестуванні та енергетиці. Нагадаємо, зустріч Трампа і Цзіньпіна відбулася у Флориді. Трамп вперше зустрічається з китайським лідером як президент США. У своїх передвиборних виступах він заявляв, що Китай «ґвалтує» економіку США. Крім того, раніше американська розвідка називала Китай загрозою для США. Також наголошується, що в ході зустрічі Трамп особисто поінформував Сі Цзіньпіна про удар США по урядовій авіабазі в Сирії. Xi Jinping arrives at Mar-a-Lago, greeted by Donald Trump. #XiVisit pic.twitter.com/uQzEeB3G60 — China Xinhua News (@XHNews) 7 апреля 2017 г.
Суспільство В Україні через дії СБУ припинена видача біометричних паспортів Слідчі дії СБУ стали причиною тимчасової зупинки оформлення і видачі біометричних паспортів. Як повідомили в прес-службі Державної міграційної служби України, видача припинена з четверга, 6 квітня, як у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), так і в «паспортних сервісах» по всій країні. Окремо наголошується, що підрозділи міграційної служби зараз працюють у штатному режимі. Більше за інших цю проблему відчують кияни, так як у Києві значна кількість закордонних паспортів оформлялась у ЦНАП та «паспортних сервісах». Державна міграційна служба звернулася з листами до відповідного органа, щоб якомога швидше відновили роботу послуги з видачі документів. Нагадаємо, Європарламент 6 квітня проголосувало за надання безвізового режиму ЄС для українців.Згідно з рішенням, громадяни України, які мають біометричний паспорт, зможуть поїхати в Євросоюз без візи на 90 днів протягом 180-денного періоду для туризму, відвідування друзів, родичів, або для комерційних цілей, проте не для працевлаштування. Дозвіл поширюється на всі країни Євросоюзу, за винятком Великої Британії, Ісландії, Ірландії, Норвегії, Ліхтенштейну і Швейцарії.
Суспільство оформление ленты  Оболонський суд, де оголошують вирок екс-бійцям «Торнадо», охороняє поліція і Нацгвардія Близько 200 правоохоронців оточили периметр біля Оболонського райсуду Києва, де почалося оголошенням вироку 12 екс-бійцям роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо», передає кореспондент АСН. Таких безпрецедентних заходів було вжито поліцією і Національною гвардією для недопущення можливих провокацій. У будівлю суду не пускають нікого, крім журналістів. Крім того, для додаткової безпеки в Оболонському райсуді сьогодні був оголошений неробочий день.Нагадаємо, арешт бійців роти «Торнадо» відбувся 17 червня 2015 року в Луганській області. Їх підозрюють у побитті і тортурах місцевих жителів. Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо». 19 серпня 2016 року у черговому засіданні суду один з обвинувачених екс-бійців «Торнадо» Юрій Шевченко частково визнав свою провину.
Політика Росія відмовилась виконувати меморандум із США про безпечні авіапольоти в Сирії Росія призупинила дію меморандуму про запобігання авіаінцидентів у Сирії. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії, оприлюдненій на сайті відомства. «Російська сторона припиняє дію Меморандуму про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації під час операцій в Сирії, укладеного з США», - заявили в МЗС РФ. Крім того, у відомстві Сергія Лаврова закликали Раду Безпеки ООН провести надзвичайне засідання «для обговорення ситуації, що склалася» після ракетного удару США по урядовій авіабазі в Сирії. Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 7 квітня, США провели ракетний удар по урядовій базі в Сирії крилатими ракетами «Томагавк». Було випущено 59 ракет. Це стало першою прямою атакою США проти позицій сирійського уряду і найрадикальнішим військовим рішенням президента США Дональда Трампа з моменту його вступу на посаду. Держсекретар Тіллерсон підкреслив, що США завдали ракетного удару по авіабазі сирійських ВПС після координації дій зі своїми міжнародними партнерами. Президент РФ Володимир Путін вважає агресією ракетний удар США по урядовій авіабазі в Сирії.
Економіка Мінфін розбереться з фінансуванням лікарень, але піднімати зарплату медикам немає можливості - Гройсман Міністерство фінансів розбереться з фінансуванням лікарень окремо в кожній області України. Про це у Верховній Раді України заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в рамках години запитань до уряду, передає кореспондент АСН. «Я говорив і підкреслюю, що лікарі отримали підвищення зарплати до 30% в залежності від посади та категорії. Зрозуміло, що нам потрібно збільшувати зарплату в сфері охорони здоров'я. Але ми виходимо з реальних можливостей державного бюджету», - зазначив Гройсман. За його словами, Мінфін зараз аналізує реальний стан справ у медзакладах всієї країни, а також питання виплати зарплати. «Це питання цифр, а не гасел. Тому ми в розрізі кожної області подивимося, де є проблеми, якщо вони є, ми їх врегулюємо», - сказав Гройсман.
Суспільство Гройсман стверджує, що пенсійна реформа не передбачає підвищення пенсійного віку Пенсійна реформа не передбачає підвищення пенсійного віку. Про це у Верховній Раді України від 7 квітня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в рамках години запитань до Уряду, передає кореспондент АСН. "Давайте речі називати своїми іменами. Давайте говорити на біле - біле, на чорне - чорне. Я підкреслюю, що пенсійна реформа, яка сьогодні існує в Україні, вона тотально несправедлива. Адже 89% українських пенсіонерів отримують пенсію на рівні мінімальної. Це тотальне зубожіння пенсіонерів. І ми з вами, незалежно від політичних прапорів, повинні разом змінити цю систему", - заявив він.З його слів, пенсійна система в результаті реформи повинна стати справедливою. "Потрібно звертати увагу в першу чергу на страховий стаж людини, яка виходить на пенсію. Це повинно бути законом, як зранку сходить сонце. Друге. Ми маємо на сьогодні тотально низькі пенсії і дефіцит Пенсійного фонду - більше 140 млрд грн. Це означає одне - система, де половина - дотації, просто недієздатна. Тому ми повинні з вами вирішити разом це швидкими темпами". Прем'єр підкреслив, що з усією відповідальністю спростовує всі спекуляції про підвищення пенсійного віку. "Після того як уряд внесе варіант пенсійної реформи, який, увага, не передбачає збільшення пенсійного віку, а інші заходи, які дозволять побудувати справедливу та бездефіцитну систему, тоді уряд України зробить перерахунок пенсій для українських громадян. Ми зможемо з 1 жовтня 2017 року підняти пенсії", - сказав Гройсман.
Суспільство Вже 3 млн українців отримали біометричні паспорти. Щодня - 10-12 тис. - ДМС Вже більше 3 мільйонів українців отримали біометричні закордонні паспорти. Про це у Верховній Раді України в рамках години запитань до уряду 7 квітня заявив голова Міграційної служби України Максим Соколюк, передає кореспондент АСН. "Міграційна служба відповідає за дуже важливу частину візової лібералізації - видачі біометричних паспортів, які ми почали видавати в січні 2015 року. На сьогодні на 9:00  - 3 млн 25 тис. 129 громадян вже отримали біометричні паспорти для виїзду за кордон", - повідомив він. При цьому служба планує залучити додаткові центри надання адміністративних послуг, де будуть видавати біометричні паспорти, щоб уникнути черг після скасування візового режиму з ЄС. "Уже працюють 18 центрів. Найближчим часом у Києві, наприклад, це 10 ЦНАП - приєднуються до видачі паспортів, до цього процесу", - пообіцяв Соколюк. Він підкреслив, що через майбутні травневі свята і літні відпустки вже спостерігається наплив охочих отримати біометричний паспорт. "Кожен день більше 10 тис. українських громадян отримують біометричні паспорти. В деякі дні ця цифра досягає 12 тис. Процес триває. Тому що зростає попит. Але ми до цього готові", - запевнив він. Соколюк додав, що проблем з визнанням українських біометричних паспортів у світі немає.
Події оформление ленты  З'явились фото і відео наслідків ракетного удару США по авіабазі в Сирії Оприлюднено відео і фото наслідків ракетного удару США по урядовій авіабазі в Сирії. На ексклюзивному відео російського телеканалу видно наслідки удару. По авіабазі випустили 59 крилатих ракет «Томагавк».   Крім того, американське оборонне відомство показало супутниковий знімок наслідків ракетної атаки. На фото видно, що аеродром сирійців повністю потрапив під вогонь американських ракет. Тією чи іншою мірою не постраждала лише злітна смуга. Разом з тим офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що за даними росіян, в ціль влучили лише 23 із 59 крилатих ракет Tomahawk. «Місце падіння 36 крилатих ракет невідомо», - сказав він, передає ТАСС. У зв'язку з цими даними в Міноборони РФ повідомили про «вкрай низьку» бойову ефективність ракетного удару.
Економіка Гройсману не подобаються українські закони про приватизацію Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в рамках години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив, що незадоволений роботою Фонду державного майна України, передає кореспондент АСН. «Я незадоволений роботою Фонду державного майна України, адже за останній рік він нічого не зробив для того, щоб забезпечити ефективну приватизацію державних підприємств», - підкреслив він. На думку прем'єра, для оптимізації роботи ФДМ необхідно прийняти зміни до законів. «Я особисто як прем'єр-міністр акцентую увагу, що нам потрібно в цьому році змінити законодавство в сфері приватизації, щоб приватизація стала конкурентною. Тому найближчим часом вийдемо з такою пропозицією до українського парламенту. Ми хочемо разом з вами напрацювати правильний законопроект, який дозволить розпочати масштабний процес залучення інвестицій в економіку», - сказав він.
Економіка Радикали влаштували перепалку з "Батьківщиною" через Тимошенко і Януковича Під час ранкового засідання Верховної Ради України від 7 квітня стався конфлікт між головою Радикальної партії Олегом Ляшком і нардепом "Батьківщини" Юрієм Одарченком, передає кореспондент АСН. "За моєю інформацією, Юлія Тимошенко вже тиждень перебуває за кордоном! Замість того, щоб захищати український народ від введення абонплати за газ!" - виступав Ляшко з трибуни. Голова Радикальної партії нагадав, що звертався до Тимошенко з проханням взяти участь у блокуванні трибуни парламенту з вимогою скасувати абонплату за газ. Після цього на трибуну вийшов нардеп "Батьківщини" Юрій Одарченко, який звинуватив Ляшка в підтримці Януковича. "Саме Ляшко був 301 людиною, яка при Януковичі проголосувала за зміну Конституції! І президент Янукович зміг узурпувати владу і після цього почалася війна! Пригадай Олеже! Скільки узяв тоді грошей за зміни до Конституції?!" - сказав Одарченко. Після чого нардепи фракції Радикальної партії підбігли до трибуни. Деякі колеги Ляшка вигукували: "Зараз Тимошенко перебуває в Ніцці з Льовочкіним!". Віце-спікер Ірина Геращенко, яка вела засідання, зажадала від депутатів Радикальної партії сісти на місця і не порушувати порядок. Після чого нардепи Ляшка сіли на місця в залі.
Події оформление ленты  Співробітниця банку у Львові вкрала з каси 300 тисяч гривень Працівниця одного з банків у Львові вкрала у фінансової установи гроші на суму в 300 тисяч гривень. Викрити злочинницю змогли співробітники Управління захисту економіки у Львівській області, повідомили в прес-службі поліції Львівської області. Правоохоронці встановили, що працівник банку мала вільний доступ до готівкових коштів у касі. Вона привласнила готівкові гроші з каси банку в сумі 300 тисяч грн і витратила їх на власні потреби. «У відділенні працівниця надавала клієнтам касові і окремі розрахункові послуги, а також брала і видавала готівку і готувала фінансові звіти щодо проведення касових операцій. Щоб приховати свої злочинні дії, вона внесла зміни в автоматизовану систему банку і здійснила фіктивний касовий переказ на суму викрадених коштів», - підкреслили в поліції. Жінці повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (розкрадання у великих розмірах) КК України. Вона може сісти у в'язницю на термін від 5 до 8 років.
За кордоном Україна підтримала ракетний удар США по авіабазі в Сирії Міністерство закордонних справ України підтримало ракетний удар США по урядовій авіабазі в Сирії. У заяві, оприлюдненій на офіційному сайті МЗС України, сказано, що будь-яке застосування хімзброї як виду зброї масового знищення є кричущим порушенням міжнародного права і військовим злочином. У зв'язку з тим дипломати підкреслили, що винуватці хіматак повинні бути, безумовно, притягнуті до відповідальності. Крім того, в МЗС України підкреслили, що потрібно дати оцінку хронічного блокування Росією роботи РБ ООН. «Спонсори та ті, хто покривають злочинний сирійський режим, також несуть відповідальність за використання зброї масового знищення і жертви серед цивільного населення в Сирії», - заявили у зовнішньополітичному відомстві України. У МЗС додали, що дії США повинні бути підтримані для запобігання подальших військових злочинів режиму Асада проти мирного населення. Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 7 квітня, США провели ракетний удар по урядовій базі в Сирії крилатими ракетами «Томагавк». Було випущено 59 ракет. Дії США вже підтримали Китай, Велика Британія, Ізраїль, Австралія. Засудив США поки тільки Іран. Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд у спільній заяві поклали відповідальність за ситуацію в Сирії виключно на лідера країни - Башара Асада. У міністерстві оборони Японії заявили, що удар США по авіабазі в Сирії є «вкрай серйозною» операцією.
Суспільство Школяр, якому перерізали горло, повідомив про причини нападу. Хлопчик не може говорити Підліток, якого побили і кілька разів ударили ножем у місті Верхівцеве Дніпропетровської області, зміг повідомити правоохоронцям, що однолітки напали на нього з помсти. Хлопець не розмовляє, так як йому ножем порізали горло, і поки, за словами лікарів, неясно, чи зможе він коли-небудь розмовляти, передає Vgorode. Разом з тим він повідомив, що перед пограбуванням двоє підлітків вкрали у нього телефон. Тоді хлопець поскаржився сестрі, і вона відібрала у кривдників вкрадений телефон. Саме це стало причиною страшного нападу на школяра. Сестра розповіла, що брат вижив тільки завдяки тому, що зміг вийти на вулицю, де його побачив сусід. Школяр був удома один, коли до нього залізли малолітні злочинці. Вони вдарили його каменем по голові, побили, а потім перерізали горло. Підлітки вкрали комп'ютер і вибігли з будинку. Потерпілий хлопчик перебуває в дитячій лікарні у Дніпрі. Як повідомив головний лікар Олександр Хитрик, хлопець у реанімації, стан його важкий, але спостерігається позитивна динаміка, пише «Інформатор». Також головлікар додав, що поки рано робити прогнози, чи буде підліток розмовляти.
Суспільство Мін'юст закликав Раду ухвалити закон щодо НАЗК і призначити нове керівництво Міністр юстиції Павло Петренко на засіданні Верховної Ради України попросив парламент наступного тижня прийняти в цілому закон про Національне агентство з запобігання корупції, передає кореспондент АСН. «Завдання нашої держави і уряду - ефективна боротьба з корупцією. І забезпечення безперебійної роботи нових антикорупційних органів, на які ми виділяємо величезні кошти наших українських громадян», - підкреслив міністр. Він додав, що неефективний менеджмент «випадкових людей» призвів до того, що вся система декларування не працює. Петренко нагадав, що, за дорученням Кабміну і особисто прем'єра Володимира Гройсмана, Мін'юст спільно з громадськими активістами напрацювали проект закону, який сьогодні буде презентовано. «Основні новації закону: ми прибираємо колективну відповідальність в системі НАЗК. Ми пропонуємо запустити конкурс, призначити нового керівника і представників НАЗК (...) Ми пропонуємо ввести щорічний незалежний аудит цього органу», - розповів міністр. Петренко нагадав, що парламент наступного тижня вже повинен ухвалити цей закон. «Зокрема щоб продовжити до 1 травня термін подачі електронних декларацій для тих, хто через бездіяльність НАЗК не зміг їх подати до 1 квітня», - резюмував Петренко.
Політика Росія терміново повертає до берегів Сирії військові кораблі Військові кораблі Росії в терміновому порядку повертаються в Середземне море до берегів Сирії. Як повідомило турецьке видання Bosphorus Observer, що відстежує проходження суден через Босфор, до Сирії повертається фрегат «Адмірал Григорович». Видання опублікувало фото корабля, який приведений в повну бойову готовність і повністю оснащений. FAST TURNAROUND; Redeployed to Eastern Mediterranean in 9 days: #ВМФ #ЧФ frigate Admiral Grigorovich departs BlackSea & transits Bosphorus pic.twitter.com/mk9FAvHgT1 — Yörük Işık (@YorukIsik) 7 апреля 2017 г. Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 7 квітня, США провели ракетний удар по урядовій базі в Сирії крилатими ракетами «Томагавк». Було випущено 59 ракет. У свою чергу, президент РФ Володимир Путін назвав агресією ракетний удар США по урядовій авіабазі в Сирії. За словами Путіна, США вчинили агресію проти суверенної держави і порушили норми міжнародного права «під надуманим приводом». New & powerful: Armed with Kalibr SS-N-27 missiles, #ВМФ #ЧФ frigate Admiral Grigorovich transits Bosphorus en route to Eastern Med #Syria pic.twitter.com/lDHe7iPONh — Yörük Işık (@YorukIsik) 7 апреля 2017 г.
Суспільство оформление ленты  У Львові на вулицях все ще валяється 2 тонни сміття У Львові станом на ранок 7 квітня сміття не вивезене з 437 контейнерних майданчиків, а це 35% від загальної кількості наявних майданчиків. Як наслідок на вулицях міста перебуває понад 2 тис. тонн відходів, повідомляє Сегодня. Найгірша ситуація в Шевченківському районі міста. Ще минулого тижня у Львівській обласній державній адміністрації вирішили відкрити кілька полігонів. Але через кілька днів ситуація зі сміттям в місті знову погіршилась. Чиновники міської ради створили навіть новий департамент з питань поводження з твердими побутовими відходами, а міська влада вважає, що Львову вкрай потрібен новий завод з глибинної переробки сміття. Нагадаємо, проблема з вивезенням львівського сміття триває вже 10 місяців. За цей час машини з відходами зі Львова побували майже в кожній області. Але зараз приймати львівське сміття в інших регіонах відмовляються. Про цю ситуацію пишуть навіть закордонні ЗМІ.  
Політика У Києві розраховують, що українці скоро їздитимуть без віз до Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейну і Швейцарії У МЗС України розраховують, що з прийняттям остаточного рішення про надання безвізу Україні з ЄС українці незабаром зможуть їздити також без віз до Норвегії, Ісландії, Швейцарії та Ліхтенштейну. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Я розраховую, що через кілька місяців до такого ж рішення приєднаються й інші держави, які мають особливий статус у Євросоюзі, такі як Швейцарія, Ісландія та інші», - заявив заступник директора департаменту Євросоюзу МЗС України Сергій Саєнко. За його словами, такі переговори з відповідними країнами були. «Дійсно, для цих держав визначальним є рішення Євросоюзу надати безвізовий режим... Я розраховую, що з офіційним прийняттям безвізу це підштовхне столиці чотирьох країн (Норвегія, Швейцарія, Ліхтенштейн та Ісландія) прийняти позитивне рішення», - уточнив він.
За кордоном Україна, Німеччина і Франція на переговорах у Мінську засудили порушення бойовиками домовленості про перемир'я на Донбасі Дипломатичні радники лідерів України, Франції та Німеччини під час переговорів у Мінську вчора, 6 квітня, засудили порушення терористами перемир'я з 1 квітня 2017 року. Про це передає прес-служба президента України, посилаючись на результати зустрічі в «нормандському форматі». «Українська, французька і німецька сторони засудили порушення терористами, які підтримуються Росією, режиму припинення вогню, введеного з 1 квітня цього року відповідно до рішення ТКГ від 29 березня цього року», - сказано в повідомленні. Відзначається, що сторони виступили за термінову консолідацію «режиму тиші» на Донбасі. Йшлося про відведення важких озброєнь, безпечні умови для роботи ОБСЄ і надання їм доступу на всій захопленій території. «РФ закликали вжити необхідних заходів для припинення залякування терористами спостерігачів місії ОБСЄ», - підкреслюється в повідомленні.
Політика оформление ленты  У Броварах свиням збиралися відшкодувати ПДВ на 160 млн грн - Луценко   Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці в соцмережі про схему з незаконним відшкодуванням ПДВ, яку хотіли "провернути" в Броварській податковій, однак зловмисникам перешкодили правоохоронці. За словами генпрокурора, проте частину грошей місцева податкова вже встигла погодити. "Вчора провели обшуки за місцями роботи та проживання керівників Броварської податкової і в "офісах" 6 підприємств, які зареєстровані за однією адресою - свинарник (приміщення свиноферми), яким повинні відшкодувати 160 млн грн ПДВ. З них майже 100 млн грн вже було узгоджено у висновку Броварської ДПІ. При цьому аудиторські перевірки обґрунтованості заявленого до відшкодування ПДВ обласним підрозділом ДФС не проведені", - повідомив генпрокурор. Також, за словами Луценка, під час обшуків за місцем проживання чиновника з податкової Броварів було вилучено 180 тис. євро і більше 100 тис. дол. США, які не були ним внесені в е-декларацію.
Політика БПП знову пропонує на пост аудитора НАБУ скандального Брауна БПП знову пропонує скандального Брауна  на пост аудитора НАБУ. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховно Ради України заявив народний депутат БПП і член Комітету з питань боротьби з корупцією Сергій Лещенко, передає кореспондент АСН. «Наступ влади на антикорупційні органи триває. Так, я підтверджую, що наступного тижня від коаліції знову буде внесений на пост аудитора НАБУ від Верховної Ради Найджел Браун», - заявив він. З його слів, кандидатуру скандального Брауна, через якого вже було зірвано перше голосування за призначення аудитора НАБУ, знову будуть вносити в парламент за ініціативою «Блоку Петра Порошенка». «Чому? Причина та ж. Вони роблять усе, щоб знищити Антикорупційне бюро як єдиний антикорупційний орган у країні», - сказав він.
За кордоном Один із банків вивів $500 млн, отриманих для рефінансування, на свого водія - Ситник 500 млн доларів, які Національний банк України виділив одному з банків як рефінансування, виведені в офшори, зокрема один із рахунків належав водієві, який працював у банку, що рефінансувався. Про це в інтерв'ю виданню Високий замок заявив голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник. «Побачили підозріло великі перерахування коштів за кордон, виділених для рефінансування певних банків. В одному з епізодів одержувачем цих коштів через офшорну фірму виявився... водій «рефінансованого» банку. За такою схемою з України за кордон було виведено 500 млн доларів. Але є і набагато більш заплутані схеми», - пояснив він. Ситник зазначив, що значна частина грошей, які НБУ виділяв для рефінансування, виводилася за межі України, зокрема через австрійські банки. За його словами, саме в рамках цих можливих зловживань проводилися обшуки НАБУ в Нацбанку. «Справа стосується керівництва Національного банку. У справі задіяно багато банків. Проводимо відповідні процесуальні дії - обшуки, вилучення документів - щоб після їх аналізу встановити коло потенційних підозрюваних. Нас цікавить, чи не було зловживань з боку працівників Нацбанку. Йдеться про великі суми коштів, тому зрозуміло, що такі рішення не приймалися без згоди вищого керівництва НБУ», - зазначив керівник НАБУ. Ситник додав, що до розслідування справи долучені працівники управління захисту економіки Нацполіції.
Події СБУ затримала слідчого поліції Києва на хабарі в $10 тис. Працівники СБУ разом із Генпрокуратурою викрили слідчого одного з райуправлінь поліції столиці у вимаганні 10 тисяч доларів. Про це передає прес-служба відомства. «Працівник поліції через посередника вимагав гроші від мешканки Києва за непритягнення її до кримінальної відповідальності за шахрайство. Співробітники оперативних служб задокументували передачу завдатку», - сказано в повідомленні. За інформацією правоохоронців, співробітники СБУ зaтримали посередника під час отримання 8,5 тисячі євро на одній з АСЗ в Голосіївському районі Києва. Слідчого затримали в службовому кабінеті. За цим фактом розпочато кримінальну справу за. ст. 368 ч. 3 КК України. Зараз тривають обшуки за місцем роботи хабарника, а також його можливих спільників. Триває слідство.
Суспільство Бійки заради лайків: у соцмережах з'явилися нові агресивні групи У соцмережах з'явилися нові агресивні групи, які спонукають підлітків на побиття однолітків заради «лайків». Про це, посилаючись на постраждалу від побиття в Чернігові 15-річну Поліну, у себе в Facebook пише Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. «За словами дівчинки, є закриті діалоги, де компанія підлітків «забиває стрілку», щоб звести рахунки з жертвою і влаштувати шоу з цього», - пише він. За словами Кулеби, у соцмережах стають популярними групи ULTRAPIR, «ЗАБИВИ» та інші, де «змагаються» відеоролики, на яких група підлітків в прямому сенсі забиває своїх однолітків. Якщо твій «батл» набирає більшу кількість лайків і репостів - то ти крутий і сміливий переможець. У деяких групах за перемогу ще й светр дарують. Лише на одну з таких груп підписані 34 підлітки з Чернігова, з яких п'ятеро - друзі «головних героїнь» відео побиття Поліни. «Ймовірно, учасниці бійки і не змагалися за винагороду, але я підозрюю, що на цю жорстокість їх «надихнуло» змагання в соцмережах», - зазначив Кулеба.
Політика Україна працює над створенням Міжнародної майданчика з повернення захопленого Криму Україна працює над створенням Міжнародної майданчика з повернення окупованого Криму. Про це на засіданні Верховної Ради України 7 квітня в рамках години запитань до уряду заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент АСН. «Ідея створення окремого формату, майданчика, стосується ідеї побудови цього формату або на майданчику Великої сімки з залученням ЄС, або з залученням Женевського формату. На сьогодні у нас є згода всіх партнерів, крім, звичайно, Російської Федерації, яка намагається тотально блокувати це питання», - відповів Клімкін на запитання нардепа БПП Рефата Чубарова про плани МЗС щодо повернення Криму. Лідер Меджлісу нагадав також, що в день скасування візового режиму ЄС у Севастополі російська влада знову затримала велику кількість кримських татар. Клімкін додав, що МЗС України піднімає питання про порушення прав кримських татар російськими окупантами. «Україна працює з верховним комісаром ООН з прав людини, з Радою Європи, щоб був доступ на територію тимчасово окупованого Криму. Київ зараз робить особливий акцент на питання прав людини... Ми хочемо почати з ключових питань, які стосуються прав людини - те, що ми робимо на міжнародних майданчиках, і поступово додавати до цього інші питання», - сказав він.
Події оформление ленты  У Києві колишній священик за $500 тис. намагався продати реліквії, що належали покійному митрополиту Володимиру Прокуратура Київської області затримала екс-священика, який за 500 тис. дол. намагався продати старовинні церковні реліквії, що належали покійному митрополиту Київському і всієї України Блаженнішому Володимиру. Про це в Facebook пише генпрокурор Юрій Луценко. «Як було встановлено, в березні минулого невідомі викрали з будинку Олександра Драбинка, який був свого часу особистим секретарем предстоятеля УПЦ митрополита Володимира, два сейфи, де зберігалися церковні реліквії. Попередньо, вартість викрадених речей становить понад 15 млн грн», - передає прокуратура Київської області. 6 квітня цього року в столиці в порядку ст. 208 КПК України затриманий екс-священик під час збуту 21 церковної реліквії. Напередодні за місцем проживання злочинця було проведено обшук, в ході якого було виявлено та вилучено ножі, мисливську зброю, ікони та інші речі.
Політика Лукашенко звинуватив Росію в небажанні будувати з ним союзну державу Олександр Лукашенко повідомив, що не буде «платити незалежністю» за російську нафту, передає РИА Новости. «Договір про будівництво Союзної держави. Але ми відійшли ж від нього. А ми повинні були провести референдум і створити закон - спільну конституцію майбутньої Союзної держави. Ми не зробили це свого часу, а взяли і повисмикували деякі питання і почали вирішувати їх», - заявив Лукашенко в інтерв'ю телеканалу «Мир». Він зазначив, що Мінськ і Москва «вирішили всі проблеми для людей», а саме для вільного переміщення людей і робочої сили, але залишаються в економіці, наприклад, з перевезенням товарів. Говорячи про формування Союзної держави, Олександр Лукашенко сказав, що «сьогодні ми не готові до цього, і не стільки білоруси, як росіяни, російське керівництво». Лукашенко вважає, що люди і підприємства двох держав повинні мати рівні умови для життя і виробництва.
Економіка Гройсман: Макроекономічна система України повинна працювати без кредитів Макроекономічна система України повинна працювати без кредитів. Про це у Верховній Раді України 7 квітня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в рамках години запитань до уряду, передає кореспондент АСН. «Ми отримали макроекономічну допомогу МВФ, ми отримали макроекономічну допомогу від ЄС. Це дуже важливі кроки. Ми отримали рішення Європарламенту щодо скасування безвізового режиму з ЄС. Буквально вчора ми підписали угоду з Канадою про співробітництво в оборонній сфері. Це все позитивні сигнали того, що ми на правильному шляху. Але ми повинні розуміти, що ми маємо побудувати самодостатню економічну систему без макроекономічної допомоги», - заявив він. Гройсман додав, що парламент повинен найближчим часом ухвалити закони, необхідні для здійснення 5 реформ. В першу чергу, це справедлива пенсійна реформа. По-друге, це буде стосуватися земельної реформи в інтересах українських фермерів. «Ми запропонуємо таку модель, яка, побачите, задовольнить наших фермерів». Також Рада повинна, зі слів прем'єра, ухвалити закони для реформи в сфері освіти і прокласти реформу в секторі енергетики.
Суспільство Окупанти обстрілюють позиції ЗСУ з важкого озброєння, двоє поранених Терористи в п'ятницю, 7 квітня, продовжили порушення режиму «тиші» і з початку доби здійснили 17 обстрілів по позиціях ЗСУ, в результаті чого двоє бійців отримали травми. Про це передає прес-центр штабу АТО в Facebook. «На донецькому напрямку по позиціях ЗСУ терористи стріляли з мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах біля Авдіївки - з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем, а по позиціях біля Пісків - з протитанкових гранатометів», - сказано в повідомленні штабу. Біля Маріуполя з великокаліберних кулеметів і протитанкових гранатометів окупанти вели вогонь по позиціях ЗСУ в районі Водяного. З кулеметів великого калібру стріляли по позиціях під Новогригорівкою та Чермаликом. На луганському напрямку терористи з автоматичних гранатометів обстрілювали опорні пункти біля Катеринівки, а з кулеметів поблизу Кримського.
Суспільство Аваков: Поліція запобігла вбивству екс-віце-спікера Молдови Працівники Нацполіції запобігли вбивству екс-віце-прем'єра Молдови Володимира Плахотнюка. Про це інформує прес-служби Національної поліції України, передає 112 Україна. «Голова МВС України Арсен Аваков заявив, що в п'ятницю о 14:00 пройшла спільна міжнародна операція правоохоронців України і МВС Молдови. Операція мала на меті запобігти вбивству екс-віце-прем'єра Молдови Володимира Плахотнюка», - йдеться в повідомленні. За даними голови Національної поліції Сергія Князєва, поліцейські отримали інформацію, що планується замовне вбивство екс-чиновника уряду Молдови, а нині бізнесмена. Операція з затримання зловмисників проводилася в Києві і Кишиневі одночасно. «Всі учасники злочинної групи затримані. Вилучено зброю і гроші в Кишиневі. У Києві затримано організаторів правопорушення», - зазначив він.
За кордоном Геращенко: Агресія РФ стала можлива, бо світ дозволяв порушувати міжнародне право Перший заступник голови парламенту України Ірина Геращенко вважає, що анексія Криму та окупація частини Донбасу Росією стали можливими, бо світова спільнота ігнорувала порушення міжнародного правда, а зараз приділяє недостатньо уваги порушенням прав людини в цих регіонах. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Окупація Росією Криму та окупація Донбасу, щоденні вбивства громадян України, як цивільних, так і військових... Це стало можливим лише тому, що світ був легковажний і дозволяв порушувати міжнародне право», - заявила Геращенко на Київському безпековому форумі. Вона висловила думку, що сучасний демократичний світ приділяє дуже мало уваги порушенням прав людини на окупованих територіях Донбасу і в окупованому Криму. «Немає пояснення, що Євросоюз і демократичні світ мало уваги приділяли таким ключовим питанням порушення прав людини на окупованих територіях», - зазначила вона.
Економіка Очікування біля Палати. Чому виявлених порушень на майже 40 мільярдів гривень ніхто не помічає? Цього тижня Рада провалила голосування за призначення нового складу Рахункової палати. Нагадаємо, цей орган контролює правильність використання всіх бюджетних коштів в Україні. За затвердження списку з 9 нових членів Рахункової палати проголосував лише 221 депутат – забракло 5 голосів. Голова підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Іван Крулько вважає, що тепер призначення нового складу Рахункової палати може бути відкладене ще як мінімум на півроку, адже доведеться проводити новий конкурс. «Нам треба буде проводити новий конкурс. Вся технічна зовнішня фінансова допомога, призначена для цього органа, буде заблокована», - попередив він. Оскільки повторне голосування дало ще менше голосів, то його зняли з розгляду.  До цього двоє народних депутатів – Оксана Продан і Олександра Кужель - відкликали кандидатури до складу Рахункової палати. Що не так у Рахунковій палаті? Як пояснив Іван Крулько, головна проблема в діяльності Рахункової пралати полягає в тому, що її кількісний склад є небезпечно близьким до відсутності кворуму, а головне – що три роки, відведені на їхню діяльність вже минули. "Ця Рахункова палата була призначена ще за часів Януковича. Три роки їхніх повноважень вже пройшли. Наголошую, відповідно до закону. На сьогодні в Рахунковій палаті просто катастрофічна ситуація, вони не можуть нормально працювати. Бо є шість членів Рахункової палати. А це мінімум для кворуму. Якщо хтось один випадає по тим чи іншим причинам, все! Вони навіть засідання не можуть провести», - каже Крулько. Дійсно, з дев’яти членів Рахункової палати у засіданнях беруть участь лише шестеро. Саме шість голосів потрібно для кворуму, а також - для затвердження власне самих звітів РП за результатами аудитів, які вона проводить.   На думку Крулька, голосування за обраний на конкурсі новий склад було провалено з політичних мотивів, мовляв, окремі політичні партії наполягають на тому, щоб мати у палаті свого керівника. «Але як ми бачили, вони це провалили. Я поясню. Бо ми провели конкурс без «договорняків» та квот. Це не подобається! Так, та ж фракція "Народного фронту" казала, що хоче свою квоту. Тому насправді там зовсім інші мотиви. Наша позиція незмінна. Рахункова палата має бути незалежною. Якщо це буде орган, який фактично контролюється як зараз, фракціями коаліціі, він просто буде нездатний контролювати фінансову частину роботи усіх органів. Буде просто по замовленню робити все», - каже Крулько. За його словами, надалі буде оголошено новий конкурс, а ті ж кандидати, голосування за яких було провалено, можуть податися знову. Мимоволі виникає питання, а якщо знову якась з політсил піде на принцип і вимагатиме у палаті свого представника – все піде по третьому колу? Адже це нонсенс – як можна гарантувати, що той чи інший представник пройде конкурс на кандидата в члени Рахункової палати? Це само по собі анулює суть конкурсного відбору. Раніше на адресу Рахункової палати депутати озвучили ще й досить серйозні звинувачення у потуранні корупції. У четвер перед ранковим засіданням парламенту нардеп фракції БПП Оксана Продан заявила, що разом із групою депутатів має намір контролювати роботу Рахункової палати. «Ми будемо продовжувати боротьбу з корупцією, і ми не дозволимо старому, збереженому складу Рахункової палати продовжувати прикривати собою корупційні справи при витрачанні державних коштів. Тому ми вже сьогодні починаємо роботу, контроль за діяльністю кожного члена Рахункової палати», - заявила вона.  Ми звернулися до народного депутата з проханням прокоментувати, про що саме йдеться. Продан у коментарі АСН висловила думку, що про реальні результати діяльності Рахункової палати інформації недостатньо. Вона повідомила, що хоча у парламенті і роздають депутатам «книжечки зі звітами Рахункової палати, але там немає того, куди результати перевірки аудиту передані, які кримінальні справи порушені». Оксана Продан зазначила, що не чула про жодне кримінальне порушення, розпочате за наслідками перевірки Рахункової палати. «Хоча насправді і Генеральна прокуратура і НАБУ мали б користуватися результатами цих звітів, але вони не роблять цього», - зазначила Продан. Вона повідомила, що з останнім звітом Рахункової палати ознайомлювалася, «коли в парламенті роздавалися ці звіти з місяць тому». «Але питання не в тому, що сьогодні ми не бачимо, що вони роблять і результатів їхньої роботи. Тому що процес – це процес, а результат – це притягнення до відповідальності тих, хто цим зловживає тими чи іншими можливостями. Тому ми зараз готуємо звернення на кожного члена Рахункової палати про те, що вони робили. Нас не цікавить, що було раніше, нас цікавлять останні три роки…Тому що кожен з них має свій напрямок роботи, згідно з законом. Так от, нас цікавить кожен член рахункової палати, які він перевірки проводив, які порушення виявили і яким чином правоохоронні органи були повідомлені і зреагували на ті чи інші порушення. І тоді ми оберемо якийсь із напрямів, одного з членів Рахункової палати, я зараз не хочу жодні напрями називати, щоб потім не було ніяких співпадінь, дивимось, що пише член рахункової палати у своїх висновках і що ми з вами бачимо і про що інше говорить суспільство», - зазначила Оксана Продан. Вона наполягає, що робити висновки треба за результатами роботи кожного окремого члена палати, щоб кожен ніс персональну відповідальність за результати своєї роботи. «Працюють вони чи відсиджують. Ми повинні говорити – от ця людина зробила, провела… кожен повинен нести персональну відповідальність. Друга частина – результати аудиту, я все таки сподіваюся, у когось якісь були і ми матимемо можливість передавати у правоохоронні органи і контролювати здійснення проваджень там, у правоохоронних органах. Саме головне – ми повинні сьогодні не давати здійснювати корупцію», - зазначила народний депутат. Наступного дня Рахункова палата написала відкритого листа на адресу Оксани Продан суть якого зводиться до того, що там вважають думку народного депутата щодо діяльності Рахункової палати упередженою. «Несподіваною для нас стала упереджена, вкрай суб’єктивна та несправедлива оцінка професійного рівня фахівців Рахункової палати, як єдиного в Україні конституційного органу державного фінансового контролю, яку Ви офіційно висловили 6 квітня 2017 року на брифінгу в стінах Верховної Ради України», - говориться в листі. Члени палати заявили, що результати їхньої діяльності оприлюднюються, матеріали направляються у всі органи влади, у тому числі – і правоохоронні, втім, чимало з них все ж залишаються поза увагою і влади і правоохоронців. «Тільки за останні два роки Рахунковою палатою було виявлено бюджетних правопорушень, неефективного використання коштів державного бюджету та порушень при адмініструванні його доходної частини на загальну суму 39,7 млрд. гривень. До правоохоронних органів передано 39 матеріалів з ознаками злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України», - говориться у відкритому листі. Також у листі Рахункова палата заявила, що нічого не має проти контролю над своєю діяльністю, оскільки звітувати її зобов’язує закон. Ми звернулися за коментарем до Рахункової палати з проханням конкретизувати нам перелік цих 39 матеріалів для кримінальних справ та вказати на аудити, в яких було виявлено найбільші розтрати державних коштів. У палаті пообіцяли надати АСН цей перелік до понеділка, 10 квітня. Тоді ж редакція оприлюднить ці дані. Авторська позиція Доки не надано перелік цих справ і до того часу, як відбуватимуться звіти членів чи члена Рахункової палати перед Верховною радою, щиро раджу і народним депутатам, і представникам влади зазирнути на сайт Рахункової палати і почитати всі звіти за результатами аудиту, викладені на ньому. Майже щодня там з’являються нові, іноді просто кричущі подробиці розкрадань державного добра чи безгосподарності. Можливо, і правоохоронці згадають, що десь у їхніх шухлядах лежать матеріали цих 39 кримінальних справ, надісланих їм з палати? Погодьтеся, мати змогу повернути у бюджет майже 40 мільярдів гривень – непогана перспектива. Адже якщо за всіма цими старими справами і звітами уже зараз не приймається ніяких рішень і не ведеться розслідувань, то де гарантії, що обрані на конкурсі нові кандидатури не ігноруватимуться так само і їхніми колегами і правоохоронцями? Так, цих гарантій немає. Тож доки є час до нового конкурсу, раджу всім зацікавленим особам здолати бодай кілька останніх звітів палати. Дуже пізнавальне, хоча для когось, може, і заскладне чтиво. Наприклад, вказувалося, що на ремонт Маріїнського палацу в Києві вже витрачено величезну суму - 1,5 млрд грн, в той час як роботи в ньому виконані лише частково. Також Рахункова палата вказувала на те, що Податкова і Держгеонадр не контролюють, хто і скільки видобуває нафти в Україні через що Держбюджет недоотримує мільярди. Також Рахункова палата вказувала, що у 2015 році державні органи освоїли трохи більше 45% коштів, виділених на забезпечення житлом учасників АТО, які втратили ноги, а в 2016 році - менше 64%. Також - що закупівлі ліків міжнародними організаціями містять численні факти корупції, зловживань і безгосподарності. 
Закон і Право Як іноземцю отримати ідентифікаційний код в Україні? З появою внутрішнього паспорта громадянина України у формі пластикової картки таке поняття, як "ідентифікаційний код", роздрукований на папірці, почало відходити в минуле. Власникам паспорта нового зразка тепер не доведеться носити його з собою, оскільки ІПН буде вже внесений у сам паспорт. Але поки оформляти пластикові картки громадяни не поспішають. У будь-якому випадку отримання ідентифікаційного коду залишається актуальним, оскільки сьогодні ІПН можна назвати одним з найважливіших документів для ідентифікації особи. Цей документ вимагають при оформленні на роботу, без нього неможливо взяти кредит в банку або отримувати соціальні виплати, субсидії. При покупці машини або нерухомість теж вимагають ІПН. Тому необхідність отримання ідентифікаційного коду існує не тільки для українців, а й для громадян інших країн. Отримання ІПН іноземцями регулюється нормами Закону України «Про державний реєстр фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів». Громадяни інших країн або особи без громадянства повинні отримувати код у таких випадках: - при працевлаштуванні на території України; - при входженні до складу засновників або акціонерів юридичної особи; - при реєстрації фізичної особи - підприємця; - при вступі до навчального закладу; - при отриманні посвідки на проживання; - для оформлення громадянства України; - для відкриття рахунку в банківських установах; - для отримання спадщини в Україні; - для придбання нерухомості або транспортних засобів в Україні. Процедура отримання ІПН для громадян України досить проста. Для цього достатньо подати до податкової копію паспорта або, свідоцтва про народження, у випадку оформлення коду особі, якій не виповнилося 16 років. Протягом максимум 14 днів ІПН вже буде у вас. А ось для іноземців процедура трохи складніша і затратніша. Копія паспорта іноземця або документ, що підтверджує особу людини без громадянства, повинна бути переведена українською мовою та нотаріально завірена. Тому нерезиденту доведеться розщедриться на оплату за послуги нотаріуса, це приблизно 400-500 грн, і оплату за переклад, ще 100-200 грн. Термін видачі ІПН для іноземців такий же, як і для громадян України - від 7 до 14 днів.
Політика Депутати планують законодавчо ввести профілактику дитячого насильства в школах Нардепи «за» профілактику дитячого насильства в школах. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України 7 квітня заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Георгій Логвинський, передає кореспондент АСН. «На жаль, проблема насильства дітей один до одного - не нова. Мені абсолютно боляче, коли таке відбувається. На жаль, мені відомі випадки, коли б'ють дітей, жінок. Це низько і злочинно. Ми повинні голосно про це говорити. Для запобігання такого насильства серед дітей необхідні профілактичні дії», - заявив він, коментуючи кричущий інцидент побиття української школярки однокласниками. При цьому Логвинський зазначив, що, будучи школярем, особисто бився в школі. «Так, але ми билися між хлопчиками. А застосовувати силу до слабких, це неприпустимо». Нардеп вважає, що подібні розправи в школі - абсолютно неприпустимі. «Думаю, що з нашого боку ми повинні забезпечити на законодавчому рівні профілактичні заходи попередження подібних випадків. З дітьми в школах повинні працювати психологи».
Політика Мережа ресторанів пропонує Порошенку 1 млрд рублів за допуск Самойлової на Євробачення Російський підрозділ мережі ресторанів швидкого харчування «Бургер Кінг» направив президенту України Петру Порошенку лист з проханням дозволити російській виконавиці Юлії Самойловій в'їзд на територію України для участі в міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2017". Про це повідомляє Allnews з посиланням на російські ЗМІ. За вирішення цього питання "Бургер Кінг" обіцяє перерахувати в бюджет України 1 млрд рублів. Виділити ці кошти планують із благодійного фонду компанії. Як відомо, раніше компанія пропонувала Ксенії Собчак назвати свого сина Кінгом. За це телезірці обіцяли щорічно виплачувати 100 млн рублів. А за перейменування петербурзького футбольного клубу "Зеніт" на "Зеніт-Бургер Кінг» компанія готова була заплатити 500 млн рублів.
Закон і Право Як за добу зареєструвати підприємство або відкрити ПП? Починаючи з грудня 2017 року, частина малих підприємців у зв'язку з податковими змінами зважилась закритися. Однак є й такі хоробрі, хто бажає спробувати себе в ролі підприємця. Але перед тим як зайнятися підприємництвом, треба зареєструвати свій бізнес. Якщо ви вирішили займатися справою самостійно - потрібно зареєструвати приватне підприємство. Дві заяви - і справа в шляпі Варто зазначити, що з 16 років неповнолітні також можуть займатися підприємницькою діяльністю, але тільки за згодою батьків. Для цього необхідні такі документи:  - заповнена картка Форми 10 - на проведення реєстрації себе як ФОП;  - заява про спрощену систему оподаткування або реєстраційну заяву про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість за відповідною формою. Зразки цих заяв нескладно знайти в інтернеті. У разі, якщо документи подаються представником, треба видати йому довіреність. З усім пакетом документів потрібно звернутися в державну реєстраційну службу за місцем свого проживання. Розгляд документів проводиться протягом 24 годин після надходження. Тобто наступного дня ви вже можете стати підприємцем. Для підтвердження цього вам потрібно отримати виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Але можуть і відмовити Відмовити в реєстрації можуть у таких випадках: - документи подані особою, яка не має на це повноважень; - в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про судове рішення про заборону проведення реєстраційної дії; - не усунуто підстави для призупинення розгляду документів протягом встановленого терміну; - можуть бути встановлені обмеження на заняття підприємницькою діяльністю; - наявність у Єдиному державному реєстрі запису, що фізична особа вже зареєстровано як фізична особа - підприємець. Оскаржити відмову в реєстрації можна в Міністерстві юстиції України, в його територіальних органах або ж через суд. Зареєструвати компанію можна за добу Трохи складніша процедура реєстрації компанії. Для цього потрібно заповнити реєстраційну картку Форми 1. Також ви повинні надати офіційне письмове рішення про заснування такого підприємства і примірник статуту. Це так званий стандартний пакет документів при реєстрації компанії. За необхідності додатково можуть знадобитися заява про спрощену систему оподаткування або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість за відповідною формою. Якщо ж засновник іноземна компанія, до зазначеного пакету документів потрібно додати витяг з торговельного, банківського або судового реєстру. У разі, якщо документи подаєте не особисто ви, а ваш представник, тоді на нього треба виписати нотаріально завірене доручення. Всі ці документи потрібно подати до реєстраційної служби, яка протягом доби має або зареєструвати компанію, або ж відмовити в реєстрації. Насправді процедура реєстрації нескладна. А ось якщо справа не піде, закритися буде не так просто.
Суспільство Кличко пообіцяв облаштувати станцію метро «Лівобережна» для людей з інвалідністю Ремонт станції метро «Лівобережна» в Києві поки не завершений, а значить до 1 травня побажання щодо облаштування станції підземки для людей з обмеженими можливостями будуть враховані. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передає УНН. «По-перше, ми станцію «Лівобережна» не відкривали, ми її не закривали і роботи закінчаться лише 1 травня. Ви можете уявити собі: ви приходите в квартиру, де йде ремонт, і говорите: ми не задоволені, так як це не зроблено і те не зроблено. Можна приймати об'єкт лише тоді, коли він зданий в експлуатацію. Роботи ведуться і роботи закінчаться 1 травня. Ми раді що є пропозиції, поради та зауваження. Ми прислухаємося завжди і будемо робити все, особливо для людей з обмеженими можливостями: підйомники зроблять для людей з обмеженими можливостями з іншого боку, де вхід буде закритий», - сказав Віталій Кличко. За його словами, цій станції близько 50 років, і перебудувати її сьогодні неможливо, але «ми робимо ліфти з іншого боку для людей з обмеженими можливостями».
Наука і технології Google ввела перевірку новин на достовірність по всьому світу Компанія Google ввела в пошуковій системі і новинному агрегаторі по всьому світу функцію факт чек. Про це сказано в блозі компанії. Тепер матерiали і новини, які пройшли перевірку, позначатимуться спеціальним маркуванням. Матеріали, що пройшли перевірку, будуть позначені відміткою Fact Check. З жовтня 2016 року така функція працювала у Великій Британії і США, тепер же компанія Google прийняла рішення запровадити її у всьому світі. При спробі знайти якийсь факт у пошуковій системі біля посилань будуть з'являтися анотації від таких сайтів, як Snopes або PolitiFact, які спеціалізуються на викритті фейків. Там буде повідомлятися, правдивий це факт чи ні. У блозі компанії Google сказано, що такі результати будуть видаватися не для всіх запитів у пошуку і в деяких випадках результати можуть відрізнятися.

Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів




/-1,5594370365143-/ /-pc-/
Top