counter
Архів Повернутись назад 07 Березня 2016
7 Березня
Суспільство Суд у справі «діамантових прокурорів» перенесено через неявку представників звинувачення Суд у справі «діамантових прокурорів» перенесено на 10 березня через неявку представників звинувачення. Про це повідомляє телеканал 112 Україна. Повідомлялося, що Севрук призначив Сакварелідзе старшим прокурором у цій скандальній справі. Сам же заступник генерального прокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе розкритикував постанову в.о. генпрокурора Юрія Севрука про призначення його старшим прокурором у справі «діамантових прокурорів». За даними слідства, екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і колишній перший заступник начальника головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін змовилися і отримали хабар у розмірі понад 3 млн гривень. Під час обшуків у них було виявлено понад $500 тис. готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У квартирі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурорів стали називати «діамантовими».
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Цибулько У російському суспільстві ще довго житимуть за встановленим Путіним порядком Навіть якщо російський президент Володимир Путін піде зі свого поста і політики, в російському суспільстві ще довго житимуть за встановленим ним порядком. Адже в РФ люди вже дуже зомбовані, а модель країни перетворилася на суміш режимів Ірану та Північної Кореї. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько. «Оскільки населення зазомбували, то інерція путінізму триватиме. Адже рівень зомбованості населення просто зашкалює. Це взагалі повна патологія як для європейської свідомості, так і для російської. Це дуже нагадує рівень зомбованості Північної Кореї. У цьому сенсі Росія - це суміш Ірану і Північної Кореї, хоча в Ірані є конкурентні вибори, а в Росії немає. З одного боку, інформаційна модель північнокорейська, а рівень клерикалізації іранський. Суміш гірших двох особливостей авторитаризму Росія натягнула на себе. При цьому ще РФ залишається в комуністичній парадигмі, навіть певній сталіністській парадигмі. Тому для Росії є єдиний вихід - це повний демонтаж країни, доведення її до конфедеративної системи устрою», - розповів політолог. На думку експерта, Україні в такому разі варто почати розвиток формату політичного міжмор'я. «Такий союз буде значним за обсягами економіки, а якщо ще приєднається Туреччина, то союз цих трьох країн буде на пострадянському просторі найбільшим і найпотужнішим утворенням - економічним і військовим. Тому фактично Стара Європа отримає як щит для себе переформатовану Східну і Центральну Європу. У РФ можуть виникнути внутрішні конфлікти, які можуть виплеснутися в чергову зовнішню агресію. Тому ситуація така, що в очікуванні переформатування Росії світ повинен бути у всеозброєнні. Світ повинен захистити себе від сплесків агресії. З іншого боку, потрібно пропонувати російському населенню в цей період різні форми співпраці. Адже, очевидно, будуть потоки біженців, буде хаос, і в Росії рівень життя впаде до критичного, що і спричинить велику міграцію», - підсумував Цибулько.
За кордоном У Європу прибув перший танкер із нафтою з Ірану Увечері 6 березня вперше після зняття санкцій танкер Monte Toledo доставив іранську нафту в Європу. Про це повідомляє американське видання Bloomberg. Судно, на борту якого було близько одного мільйона барелів нафти, почало розвантаження сировини в іспанському порту Альхесірас. Доставка вантажу тривала близько 17 днів. За даними агентства Bloomberg, всього Іран відправив споживачам 29 танкерів ыз нафтою, а в Європу незабаром направлять ще три з них. Один ыз танкерів пливе в румунський порт Констанца, другий - до берегів Франції, а третій стоїть на якорі в Суецькому каналі. Нагадаємо, що в середині січня цього року з Ірану зняли міжнародні санкції, введені 2005 року через реалізацію Тегераном ядерної програми. Це дозволило Ірану повернутися на міжнародні ринки нафти, а також отримати назад доступ до міжнародної системи банківських розрахунків SWIFT.
Суспільство Матіос: Військова прокуратура розслідує земельні махінації на скандальному полігоні Заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос прокоментував ситуацію, що склалася навколо полігона «Широкий Лан» і покарання винних у знущаннях над бійцями 53-ї механізованої бригади. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. Матіос заявив, що військова прокуратура не має жодних повноважень, щоб попереджати подібні ситуації, і реагує за заявами військових постфактум. Він зауважив, що питання про розміщення і забезпечення особового складу військ є «виключною компетенцією військового командування, втручатися в рішення якого (за винятком настання наслідків) військова прокуратура не має права і будь-яких законних повноважень». Головний військовий прокурор також зазначив, що вже покарано командира, начальника штабу, керівника тилової частини і начальника продовольчої частини. Також перевіряється участь і прояв халатності інших командирів, зокрема самого начальника 53-ї бригади, а також командування оперативного корпусу ЗСУ «Схід». Крім того, за словами Матіоса, зараз військовою прокуратурою Південного регіону розслідується кримінальне провадження щодо незаконного використання військових земель у сільськогосподарських цілях, де державі завдано значних матеріальних збитків.
За кордоном Поліція Стамбула розігнала мітинг жінок за допомогою гумових куль Турецька поліція розігнала в центрі міста групу демонстрантів з кількох сотень жінок, які вийшли на вулиці з нагоди Міжнародного жіночого дня. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters. Учасниці зібралися з метою привернути увагу до питання гендерної рівності в Туреччині. Влада міста не санкціонувала мітинг - під приводом збереження безпеки Стамбула. Попри заборону активістки зібралися в азіатській частині міста Стамбула - в кварталі Кадикей. У руках жінки несли плакати з написами про насильство щодо турецьких жінкок і про інші гострі соціально-економічні гендерні проблеми.Поліція обстріляла демонстранток гумовими кулями, а одну з них - затримала. У повідомленні також зазначається, що насильство щодо жінок у Туреччині вдесятеро вірогідніше, ніж у країнах ЄС.
оформление ленты  Блог: 
Політика Віталій Бала Найбільша загроза для України не Путін, а сама Росія Україні варто замислитись про розвиток власних успіхів, а не озиратися на події в РФ. Адже саме вона становить для нашої країни найбільшу загрозу. І справа тут не в окремій фігурі президента Росії Володимира Путіна, а в населенні РФ, яке повністю схвалює його агресивну політику. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала. «Варто зазначити, що питання не в Путіні. Питання в Росії, до чого тут Путін? Путін зараз очолює Росію, і можна сказати, що це він на верхньому плані того, що відбувається. Але куди подіти 80% людей, які підтримують політику Путіна щодо України, починаючи з війни і окупації. А анексію Криму підтримують 90%, може, навіть більше. Так до чого ж тут Путін? Виникає запитання, що робити як мінімум із 70% громадян із Російської Федерації. Тому треба усвідомити, що, як хтось правильно сказав, «ніякі вони нам не брати, а так собі», - розповів політолог. Бала зазначає, що нам треба змиритися з цим і менше звертати уваги на Росію. «Нам треба було б за ці два роки закласти фундамент, щоб створювати успішну Україну. Чим швидше ми станемо успішною країною, тим менше вони будуть впливати на нас, тим швидше ми від них відречемося. До речі, лібералізація безвізового режиму, хоча вона за великим рахунком є ​​великим міфом і не може бути ніякої панацеєю, зараз дуже важлива. Лібералізація - це можливості. Це певна зачіпка, яка наближає нас до Європи. Це було б важливо для нас у контексті віддалення від Росії. Тому, буде Путін чи не Путін, тією чи іншою мірою все одно треба усвідомити, що для нас загроза номер один, як для існування незалежної суверенної держави Україна, - це Російська Федерація. Не Путін, а саме РФ», - резюмував експерт.
Суспільство Порошенко перерахував за два місяці 2016 року майже 60 тисяч гривень на благодійність Більше 58 тис. гривень перерахував Президент України Петро Порошенко із зарплати у власний благодійний фонд за два місяці 2016 року. Така інформація міститься на порталі використання публічних коштів e-data, повідомляє Радіо Свобода. У січні 2016 року Державне управління справами, згідно із заявою, перерахувало на рахунок благодійного фонду Петра Порошенка 9354 гривні. Ще 49 075 були перераховані в кінці лютого. Загалом з початку року Президент витратив на благодійність із зарплати суму 58 429 гривень. У день народження на своїй сторінці в Facebook Петро Порошенко закликав приєднатися до благодійної флешмобу, ініційованого його дружиною. Марина Порошенко запропонувала всю активність у соцмережах під її постом і на офіційній сторінці глави держави обміняти на кошти, які обіцяла передати міжнародному благодійному фонду «Таблеточки», який допомагає дітям з онкологічними захворюваннями в Україні.
За кордоном У Пакистані таліби підірвали будівлю суду: 8 загиблих, два десятки поранених До восьми осіб зросла кількість загиблих у результаті вибуху в районному суді на північному заході Пакистану. Про це повідомляє Радіо Свобода. Як повідомляється в ЗМІ, вибух стався 7 березня в комплексі будівель суду в районі Шабкадар, коли поліцейські зупинили на вході в одне з приміщень терориста. Цієї миті стався вибух. Серед загиблих є два працівники поліції. Також відомо, що близько двох десятків людей постраждали в результаті теракту. Уже відомо, що відповідальність за напад взяли на себе пакистанські таліби, які ведуть збройну боротьбу проти уряду Пакистану з 2007 року, вимагаючи введення суворої інтерпретації ісламського права. Населений пункт Шабкадар розташований поруч із регіоном племен Моманд, приблизно за 150 кілометрів на північний захід від столиці країни Ісламабада. Там за ці дні сталося кілька нападів.
Суспільство Прикордонники України та Румунії вилучили п'ять пакетів із контрабандними тютюновими виробами Прикордонники України та Румунії провели спільну операцію із затримання двох контрабандистів, які намагалися провезти на територію України контрабандний товар. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.  «Під час несення служби прикордонники відділу «Ділове» Мукачівського загону поряд із кордоном на березі річки Тиса затримали двох громадян України. Поруч із порушниками містилося чотири пакети з тютюновими виробами», - зазначено в повідомленні. Після арешту затримані повідомили про наявність ще шести пакетів із контрафактним товаром. Румунська сторона відразу отримала повідомлення про наявність контрабандного товару, після чого вже прикордонники Румунії виявили шість пакетів з сигаретами. Зараз по обидва боки кордону триває пошук інших осіб, причетних до контрабанди сигарет у країни ЄС.
За кордоном Сеул прокоментував погрози КНДР щодо ядерного удару У Південній Кореї назвали провокаційними заяви влади Північної Кореї про готовність північнокорейських збройних сил нанести ядерний удар у відповідь на американо-південнокорейські військові навчання. Про це йдеться в заяві Міноборони Південної Кореї, передає агентство Yonhap. «Північна Корея повинна негайно припинити зухвалі заяви і дії. Якщо КНДР почне провокації, Південна Корея буде реагувати рішуче і нещадно», - запевнив офіційний представник відомства. Нагадаємо, раніше у відповідь на спільні навчання збройних сил США і Південної Кореї, які починаються 7 березня, влада КНДР пригрозила завдати застережного ядерного удару. Також зазначимо, що проти Північної Кореї було введено жорсткі санкції з боку Ради Безпеки ООН за програму розробки і тестування ядерної зброї.
Суспільство Невідомі розгромили будівлю Меджлісу в Криму В анексованому Криму невідомі розбили скло в приміщенні Меджлісу кримських татар. Про це передає ТСН. Зокрема, в Сімферополі невідомі розбили скло у приміщенні регіонального Меджлісу. Про це повідомив координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу Ескендер Барієв. «Акції проти Меджлісу і кримських татар тривають. При цьому це все відбувається у сукупності з хуліганськими і так званими «правоохоронними» і «судовими» діями», - підкреслив він. Раніше правозахисна організація Human Rights Watch у щорічному звіті зазначила, що в окупованому Росією Криму ситуація з правами людини залишається репресивною. Повідомляється, що самопроголошена влада змушує мовчати критиків і продовжує чинити тиск на кримських татар, які критикують дії так званого «уряду».
Суспільство Швед хотів вивезти з України партію анаболіків В аеропорту Харкова громадянин Швеції хотів вивезти з України партію анаболічних препаратів. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ. Затримали шведа вчора, 6 березня, під час спільних заходів працівників Харківського прикордонного загону, УСБУ в Харківській області та працівників ДФС України. «Під час оформлення громадян на рейс «Харків - Стамбул» у правоохоронців викликав підозру один із пасажирів, громадянин Швеції. Чоловік помітно нервував. Щоб перешкодити протиправним діям, міжвідомча група провела поглиблену перевірку. Під час огляду серед речей 45-річного чоловіка було виявлено поліетиленові пакети з великою кількістю анаболічних препаратів, всього дев'ять найменувань», - сказано в повідомленні. Анаболіків було на суму майже 40 тисяч гривень. Препарати вилучили і передали представникам фіскальної служби.
За кордоном ЄС збирається оголосити про закриття «балканського маршруту» для біженців Після багатомісячного безперешкодного пропуску нелегальних мігрантів із території Греції в країни Центральної Європи Євросоюз має намір оголосити про закриття так званого «балканського маршруту». Про це повідомляє німецьке видання Deutsche Welle. Відповідне рішення буде ухвалено під час позачергового саміту глав держав і урядів країн ЄС, що  відкривається в понеділок, 7 березня. У проекті заяви учасників саміту зазначається, що «цей маршрут тепер закрито». Депутат Європарламенту граф Олександр Ламбсдорф назвав це формулювання «сміливим», оскільки, за його словами, без відповіді залишається питання про те, як вчинити з побічними маршрутами для біженців, які ведуть через Албанію, Чорногорію і Боснію. «Незрозумілим залишається і подальша доля маршруту, що йде через Адріатичне море безпосередньо в Італію, хоча він і став менш затребуваним через погану погоду», - зазначив парламентарій. Тим часом міністр юстиції ФРН Хайко Мас попередив, що окремі країни Європи не зможуть впоратися з напливом біженців шляхом закриття кордонів, оскільки це не розв'яже всесвітню міграційну проблему, а лише викличе ефект доміно. Біженців треба розподілити по країнах Європи, крім того, важливо боротися з причинами міграційної кризи, підкреслив німецький міністр. У зв'язку з цим він вказав на важливість мирного врегулювання в Сирії.
Суспільство На Харківщині вибухнув авто, чотири гаражі зруйновано У населеному пункті Куп'янськ-Вузловий Харківської області сталася надзвичайна подія. Вибухнула машина, при цьому було зруйнувано чотири гаражних бокси. Про це повідомляє прес-служба ДСНС. Вибух Suzuki Grand Vitara стався в ніч на понеділок. Через нього зруйновано чотири гаражних бокси. Крім того, пошкоджено віконні шибки житлових квартир будинку, який міститься навпроти гаража, в якому і вибухнуло авто. «Вибух стався у приватному гаражі, в якому перебував автомобіль Suzuki Grand Vitara. В результаті вибуху зруйновано гараж, а також перегородки і дах суміжних гаражних боксів та пошкоджено дах ще одного гаража, в якому містився автомобіль ВАЗ-2111. Крім того, було пошкоджено п'ять вікон житлових квартир двоповерхового будинку, який розташований навпроти гаража, де стався вибух. Загиблих і постраждалих в результаті вибуху немає», - сказано в повідомленні. Пожежі через вибух не було. Швидше за все причиною стала несправність газового обладнання авто.
Суспільство Цього року в Києві вже затримано дев'ять груп автовикрадачів У Києві затримано дев'яту з початку року групу автовикрадачів. Про це на своїй сторінці в Facebook написала голова Національної поліції Хартія Деканоїдзе. За її словами, поліцейські затримали чотирьох громадян Азербайджану, причетних до мінімум восьми епізодів з викрадення транспортних засобів. «Група спеціалізувалася на викраденні автомобілів вітчизняного виробництва. Машини переганяли у заздалегідь підготовлені гаражі, де перебивали номер кузова з метою подальшої реалізації. Викрадачів затримали на гарячому», - написала Деканоїдзе. Вона також зазначила, що в гаражах оперативники виявили чотири викрадених транспортних засоби. Крім того, знайдені речові докази, які вказують на причетність затриманої групи осіб як мінімум ще до п'яти аналогічних епізодів.
Суспільство У Хмельницькій області посадовці привласнили 52 тисячі гривень На Хмельниччині чиновники підприємства незаконно заробили на пасажирських перевезеннях пільговиків 53 тисячі гривень. Щоправда, перевезень взагалі не існувало. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Хмельницької області. «Встановлено, що ці особи внесли неправдиві відомості в офіційні документи з метою отримання компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян на приміських маршрутах автобусів у 2013-2015 роках. Фактично ж вказану в документах кількість перевезень пільговиків суспільство не здійснювало. На підставі підроблених розрахунків, представлених в райдержадміністрацію, акціонерному товариству компенсовано з бюджету понад 53 тисяч гривень, які посадові особи цього підприємства привласнили», - сказано в повідомленні. Проти посадових осіб одного з акціонерних товариств Дунаєвецького району Кам'янець-Подільська місцева прокуратура зареєструвала кримінальне провадження про привласнення чужого майна (ч. 2 ст. 191 КК України) та службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України), що призвело до безпідставних витрат бюджетних коштів.
Суспільство Сервіс Google Earth показав «трофейну» техніку терористів на Донбасі Міжнародна волонтерська група InformNapalm надала аерознімки з сервісу обслуговування карт Google Earth, на якому видно походження так званих трофеїв «техніки» терористичних угруповань «ДНР» і «ЛНР». Про це йдеться на порталі волонтерської групи. «Супутниковий знімок сервісу GoogleEarth, датований 04.09.2014, маркерами позначено розміщення військової техніки на території РФ у безпосередній близькості від українського кордону і прикордонного пункту ДАПП «Маринівка». За посадками розміщено двадцять чотири одиниці техніки. Жовтою лінією позначено державний кордон», - йдеться в повідомленні. Слід зазначити, що візуально техніка на супутникових знімках, датованих 4 і 5 вересня, як на території РФ, так і колони на території України, ідентична. «Таким чином, ми вкотре навели докази того, що міфічна «трофейна» техніка терористів на Донбасі мала (і має досі) цілком певне походження. Втім, той факт, що Російська Федерація є постачальником терору, давно не новина, якщо подивитися на історію її сусідніх країн останніх 24 років», - резюмується в повідомленні.
Суспільство Місія ОБСЄ отримала дані про місця, де терористи ховають відведену техніку Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ отримала нові дані про те, де можна знайти нові тайники бойовиків із важкою артилерією. Про це повідомляє прес-служба ГУР Міноборони України. «Українська сторона надала інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, САУ і 122-мм РСЗВ «Град» у районах Горлівки, Жовтневого, Донецька, Тельманового та Самойлового», - йдеться в повідомленні. Крім того, розвідка встановила черговий факт перебування штатних підрозділів ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях Донбасу. «6 березня на полігон у район н.п. Комсомольське (Донецька обл.) прибув артилерійський підрозділ зі складу 33-ї окремої мотострілкової бригади (Майкоп, республіка Адигея) 49-ї Армії Південного військового округу ЗС РФ», - відзначають у прес-службі.
Політика Сергеєв: Росія як країна-агресор не має права голосувати в РБ ООН Російського агресора неможливо виключити з членства в Радбезі ООН, бо ця країна маніпулює своїм правом вето і блокує саме питання про визнання себе стороною конфлікту. Про це сказав в інтерв'ю «Крим.Реалії» екс-представник України в ООН, посол Юрій Сергеєв. «Сьогодні агресора, який є постійним членом ООН, неможливо вигнати, бо він маніпулює своїм правом вето як хоче. Стаття шоста говорить про членство в Організації Об'єднаних Націй: той, хто постійно порушує статут ООН, повинен бути виключений з неї. А далі - закінчення фрази: «за рішенням Ради безпеки». Як вигнати звідти Росію, якщо вона це рішення, саму постановку питання просто візьме і заблокує», - прокоментував питання російської агресії в Україні Юрій Сергеєв. Він визнає, що це замкнуте коло, адже Росія просто не визнає себе стороною конфлікту, до того ж це питання також ветується з боку РФ як постійного члена в Раді безпеки ООН. Сергеєв також констатував, що затягується і питання введення миротворчого контингенту ООН в Україні, оскільки рішення повинно бути прийнято в цілому в Радбезі. Раніше екс-представник України в ООН, посол Юрій Сергеєв повідомив, що через те, що процедура відправки миротворчого батальйону ООН становить не менше восьми місяців і вимагає рішення Радбезу ООН, питання направлення миротворців в Україну затягується.
Суспільство У «ДНР» хотіли провезти товари на 30 тисяч гривень і марихуану На Донбасі прикордонники затримали два авто з товарами народного споживання і марихуаною. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ. Машини затримали в контрольному пункті в'їзду-виїзду «Новотроїцьке». «У контрольному пункті в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» затримано автомобіль, в якому на підконтрольну бойовикам територію везли товари народного споживання на загальну суму 30 тисяч гривень. Транспортний засіб передано зведеній мобільній групі для ухвалення правового рішення. Крім того, в «Новотроїцькому» в транспортному засобі, який прямував із Запоріжжя до Донецька, прикордонники Донецького загону виявили наркотичну речовину», - сказано в повідомленні. Коли машину перевіряли, то зреагував службовий собака. Під обшивкою багажника «Фольксвагена» знайшли п'ять поліетиленових пакетів із рослинною речовиною, ймовірно марихуаною. Всього було 250 г марихуани, водій заявив, що перевозив її для власних потреб. Крім цього, знайшли два пакети насіння конопель в іноземній упаковці.
За кордоном Меркель: Жодна з країн ЄС не закриє «балканський маршрут» Канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що жодна з країн ЄС не закриватиме кордони з боку Південної Європи і не обмежуватиме маршрут, який у західних ЗМІ вже назвали «балканським». Про це повідомляє видання Deutsche Welle. «Не може такого бути, щоб щось закривати», - підкреслила Меркель. За її словами, скоротити число мігрантів потрібно не тільки в окремих країнах, а для всіх членів Євросоюзу, в тому числі Греції. Для цього, переконана голова уряду ФРН, потрібне «стійке рішення» за підтримки Туреччини. «Саме тому нам необхідно стійке рішення, яке гарантуватиме безпеку зовнішніх кордонів (Євросоюзу. - Ред.). Що стосується морського кордону - це можливо тільки за підтримки Туреччини. Зрештою, ми прагнемо подолати нелегальну міграцію, що можливо тільки разом із Туреччиною», - зазначила Меркель.
За кордоном Міноборони РФ звинувачує групу Bellingcat у перекручуванні фактів щодо рейсу MH 17  У Міністерстві оборони Росії назвали «перекручуванням фактів» опубліковане групою Bellingcat розслідування про можливу причетність російських військових до катастрофи малайзійського літака рейсу MH17 на сході України в липні 2014 року. Про це передає Радіо Свобода. У відомстві заявили, що надана Bellingcat інформація є «бездоказовими викладками», що вона заснована на «фейковий» даних із соцмереж і має «свідомо антиросійське спрямування». «Основна мета фальсифікації даних Bellingcat полягає у спробах довести наявність російських військ у передбачуваному районі пуску ракети, що вразила малайзійський літак 17 липня 2014 року над Україною. При цьому на сьогодні ніхто так досі й не надав реальних доказів присутності Збройних сил Росії в Україні», - заявили в Міноборони РФ. 24 лютого 2016 року міжнародна група з розслідування Bellingcat опублікувала доповідь, у якій зазначається про можливу причетність військового керівництва Росії до падіння збитого МН17.
Суспільство В Одесі патрульний їздив п'яним за кермом службового авто У Київському районі Одеси патрульний за кермом службової машини був у нетверезому стані. Про це повідомила речник Нацполіції в Одеській області Алла Марченко, передає «112 Україна». За цією справою було складено адміністративний протокол, його вже спрямували до суду. «Щодо дисциплінарного стягнення, то це буде за фактом проведення службової перевірки, службового розслідування щодо цього працівника. Керування у нетверезому вигляді - це ч. 1 ст. 130 Адміністративного кодексу, якою передбачається штраф від 2,5 тис. гривень або позбавлення права керування транспортним засобом на термін від півроку», - розповіла Марченко. Як повідомляється, 7 березня близько 22:00 перехожі побачили автомобіль Skoda із синіми держномерами. Авто зупинилося на вулиці Ільфа і Петрова біля супермаркету. «Водій авто попрямував у магазин нетвердою ходою, активісти викликали патрульних і надали пояснення. Як наслідок, складено матеріал за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - сказано в повідомленні.
Події оформление ленты  У Чернігові пролунав вибух, знищено шість авто, є постраждалі У Чернігові на місцевому автопідприємстві прогримів вибух, у результаті чого почалася велика пожежа. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, у приміщенні станції техобслуговування під час виконання ремонтних робіт газового обладнання маршрутного автобуса «Рута» стався витік і вибух газу. У результаті цього вогнем повністю знищено зазначений транспортний засіб. «Велика пожежа також знищила перекриття та покрівлю будівлі на площі 640 квадратних метрів, обладнання для ремонту та п'ять автомобілів. Ще два автомобілі пошкоджено», - йдеться в повідомленні. У результаті вибуху постраждав чоловік. Чоловіка госпіталізовано до опікового відділення Чернігівської обласної лікарні з термічними опіками ніг, рук і обличчя. Його стан медики оцінюють як стабільний. Згідно з попередніми висновками рятувальників, причиною вибуху і пожежі стало порушення технологічного регламенту при проведенні ремонтних робіт.
Суспільство У Криму протестували власники тваринницьких ферм На площі Леніна в Сімферополі відбувся мітинг власників тваринницьких підприємств, які хотіли висловити своє невдоволення політикою так званої влади Криму щодо введення режиму НС через африканську чуму свиней. Про це передає портал Керч.FM. Головною вимогою до влади у присутніх було скасування режиму, який забороняє продавати сільгосппродукцію, через що люди зазнають колосальних збитків. Присутніх обурювало, що ціни в магазинах на свинину підскочили з 330 рублів за кілограм до 450 на той же товар, який завозиться з інших регіонів Росії. Пізніше до організаторів підійшли представники адміністрації Сімферополя і спробували переконати, що дозволу на масовий збір громадян мерія не давала і всім їм слід розійтися. Організатори, в свою чергу, пояснювали, що дія, відповідно до законодавства, носить інформаційний характер і жодних документів від мерії, які рекомендують перенести захід, вони не отримували. Потім пролунали погрози щодо адміністративного штрафу, однак через 15 хвилин влада розсудливо дозволила людям пройти на площу Леніна.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Огризко Якби депутати дійсно дбали про суспільство, безвізові законопроекти вже давно було б проголосовано Якби українські парламентарії дбали про суспільство і були дійсно європейськими парламентаріями, то вони б уже давно проголосували безвізові законопроекти. Але до цього часу не виконані умови, які вимагав ЄС з 2008 року. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив дипломат, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко. «Якби наш парламент  від початку був би дійсно європейським, то, безумовно, було б уже давно проголосовано безвізові законопроекти, вже б давно наші громадяни могли б цим режимом користуватися, вже давно були б зроблені ті речі, які від нас вимагали, починаючи з 2008 року. Я тільки за те, щоб співпраця була реальна, а не формальна», - розповів дипломат. Огризко підкреслив, що те, що питання надання безвізового режиму буде розглядатися окремо для України і Грузії, зовсім не означає, що Україна матиме менше шансів для візової лібералізації. «Це не знижує наші шанси, це просто формальність. Власне, роз'єднання стосується того, коли буде подано пропозицію. Яка різниця, коли буде подано - сьогодні або через три тижні. Головне, щоб Європейська Рада схвалила це рішення. А як формально до цього підійти - принципового значення не має», - зазначив дипломат.
Економіка Україна отримає право транзиту іранської нафти в Європу Україна та Іран підписали меморандум про посилення співпраці в торговельно-економічній, гуманітарній та соціальній сферах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби в Facebook Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. У меморандумі наголошується на необхідності подальшого розвитку економічних зв'язків у галузях сільського господарства, інвестицій, банківській та фінансовій сферах, співпраці в галузях промисловості та гірничої справи. Також йдеться про активізацію зусиль у нафтовій, газовій, нафтохімічній промисловості, в ядерній і гідроенергетиці, в сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики. У Меморандумі також зазначається про перспективи співпраці з постачання легкої іранської нафти в Європу через Одесу. Крім того, сторони домовилися, що в першому півріччі 2016 року в Києві відбудеться 4-е засідання Комітету з питань режимів торгівлі між Україною та Іраном.
Політика оформление ленты  Український євротиждень: візова завіса залишилася Останнього дня зими в ЄС стартувала спільна триденна конференція високого рівня, або тиждень України в Європейському парламенті. У Брюссель поїхали півсотні наших депутатів Верховної Ради, щоб, як очікувалося, провести переговори з представниками провідних європейських інституцій з питань розвитку та зміцнення потенціалу українського парламенту. Головним підсумком цієї поїздки мав стати план з внутрішнього реформування Ради. Попередньо він складався з восьми розділів, з яких пріоритетними була половина: посилення конституційної спроможності, покращання законодавчого процесу, підвищення прозорості та покращання втілення угоди про асоціацію. Оскільки позитивних очікувань було багато, «Аналітична служба новин» (АСН) поцікавилася в експертів, якими будуть реальні підсумки поїздки наших парламентаріїв до Брюсселя. На людей подивитися і себе показати Український тиждень у Брюсселі, безперечно, важливий з точки зору необхідності налагоджувати контакти з ЄС. «Оскільки наші контакти з Євросоюзом дуже важливі, такі візити потрібні. У них беруть участь і керівництво парламенту, і депутати, і представники секретаріату, і люди, які займаються всією законодавчою документацією. А це дуже добре для Європи, - пояснив «Аналітичній службі новин» (АСН) політичний експерт Олександр Палій. - Такі візити потрібні й для того, щоб просто показати себе. Адже в ЄС не завжди знають, наскільки прозорий наш парламент. А у нас усі законодавчі процеси проходять на сайті у відкритому режимі. Це досить серйозна річ. Навіть у багатьох країнах ЄС немає такого рівня прозорості роботи законодавчого органу». Але при цьому, зазначив політолог, у нас часто демократію в парламенті доведено до хаосу: «Часто доходить до хаотичної реєстрації абсурдних, непрофесійних законопроектів. У той же час у багатьох країнах сталої демократії – Великій Британії, Франції, Німеччини - рядові депутати навіть не можуть просунути свій закон, молоді депутати тим більше. Молоді депутати в деяких країнах називаються «задньолавочниками», вони просто дивляться, як усе відбувається, і вчаться. Такі «задньолавочники» не можуть жодних законопроектів від себе реєструвати. Реєструються законопроекти тільки від фракцій, партій, більшості або опозиції. Тому ми повинні розуміти, що нам є що показати». Експерт Українського інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук також вважає, що Український євротиждень можна розглядати і як комунікаційний інструмент, який Україна раніше не використовувала. Це свого роду презентація України і можливість налагодити робочі стосунки. «Треба розуміти, що це не просто поїздка депутатів, там їхала ціла делегація представників аналітичних центрів, громадських організацій, бізнес-платформ. Це можна порівняти з бізнес-форумами, які проводить Україна в різних державах, - запевнив він АСН. - Тому я сподіваюся, що після цієї поїздки Україні вдасться вийти на тематичні заходи. Інформаційна і комунікаційна політика України в Європейському Союзі на сьогодні дуже слабка. Нам дуже важливо виходити на ті майданчики і максимально зав'язувати комунікацію. Це потрібно, щоб ми були не просто об'єктом зовнішньої політики ЄС, а партнерами». Наступними кроками, на думку Ростислава Томенчука, мають стати саме «тематичні зустрічі, вироблення пріоритетів. Адже в Брюсселі заслухали певні звіти з аналізу політики України, як розвивається парламент, наскільки Рада була ефективною. Тут безпосередньо важливо, щоб люди один з одним познайомилися, щоб вони спілкувалися. Тому на цьому тижні в Європарламенті потрібно заповнювати ці комунікаційні прогалини». Як форму публічної дипломатії сприйняв Український тиждень у Брюсселі і політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач, який зазначив, що хоч офіційні рішення не передбачені форматом його проведення, сама поїздка в ЄС наших нардепів вкрай важлива, оскільки несе тільки позитив для нашої країни, а це вже такий собі різновид дипломатії. «Звичайно, якихось офіційних рішень у цей час ухвалено не буде, але низка офіційних зустрічей і неформальних контактів однозначно є позитивною для України, - зазначив він. - Ця поїздка дала можливість краще прояснити проблеми, з якими стикається Україна, і способи їхнього розв’язання, краще пояснити європейським партнерам при особистому спілкуванні, яку допомогу Україна чекала б від Європейського союзу та Європарламенту або інших органів ЄС». Будемо просити грошей? Позитив у цій поїздці наших парламентаріїв у ЄС побачили всі без винятку. Проте без певної «ложки дьогтю» в очікуваннях не обійшлося. Так, експерт із міжнародної політики Геннадій Друзенко зазначив, що, з одного боку, «поїздка в Брюссель - це для наших парламентарів як мінімум обмін інформацією зі своїми європейськими колегами. Хоча тема України зараз і не № 1 у Брюсселі, але вона залишається в топ-5. Питання в тому, наскільки наші парламентарії зможуть послідовно донести до своїх європейських колег важливі меседжі. Бо, на жаль, українські політики їдуть до Брюсселя або «поскаржитися» один на одного, або попросити грошей. І від одного, і від іншого в Брюсселі величезна оскома». Політолог упевнений, що головне завдання депутатів в тому, щоб вони змогли представити своє бачення виходу з кризи, розвитку відносин із Європейським Союзом. Крім того, вони повинні показати шляхи розв’язання соціальних та економічних питань. «Завдання в тому, щоб вони змогли переконати європейців, що це і є рецепт для України. Європейці не повинні вирішувати за українців, але повинні підтримати і прийняти, можливо, дискутувати з ними. Що стосується презентації за кордоном, то якщо наші політики почуваються представниками суверенної нації, вони повинні були представити ідеї в Україні. А якщо генерал-губернаторами, призначеними з іноземних столиць, то за кордоном. Якщо це депутати парламенту, яких обирає український народ, то зрозуміло, що всі реформи повинні виставлятися тут. Якщо вони почуваються представниками Брюсселя, Вашингтона, Берліна, як вони раніше почувалися представниками Москви, то, звичайно, повинні спочатку їхати до своїх супервайзерів. А це дуже далеко від справжньої незалежності і навряд чи відповідає очікуванням українців», - підкреслив Геннадій Друзенко. Позиція українських парламентаріїв до того ж повинна підкріплюватися реальними діями, вважає професор політології Києво-Могилянської академії, науковий директор фонду «Демократичні ініціативи» Олексій Гарань. «Представлення ідей не в Україні, а саме там відбувається тому, що ця поїздка спрямована перш за все на європарламентарів і на керівників Європарламенту, - пояснює він. - Це роз'яснення того, що відбувається в Україні. Це певна демонстрація того, що є нібито єдність українських депутатів в парламенті. Це меседж, який посилається саме Європарламенту. Але інша справа, що в Києві ми повинні говорити з нашою аудиторією про наші проблеми, тому я думаю, що тут немає протиріччя. Інша справа, що заяви депутатів про те, що вони роблять, повинні підкріплюватися тим, що вони роблять. Зокрема, це стосується тих самих безвізових законів. Ми знаємо, що треба докласти зусиль, щоб ухвалити поправки, які дійсно необхідні, які вимагаються Європейським Союзом. Тому тих декларацій, які звучать у Брюсселі, недостатньо - вони повинні підкріплюватися конкретними діями». Директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко впевнений, що вихід із кризи треба шукати в Україні, а не в Брюсселі. «Йдеться про спільний проект Європарламенту і Верховної Ради про реформування української парламентської системи. Підготовлено проміжний звіт - власне проект парламентської реформи, - пояснив він АСН. - Цей проект обговорювався в Брюсселі, і туди поїхала частина парламентаріїв, група експертів, які брали участь у роботі над цим документом. Документ відповідає духу і букві європейської інтеграції України. Це дійсно спільна робота і робота, яка, в першу чергу, потрібна саме Україні. Інша справа, і я про це говорив Гройсману, що такі презентації, навіть проміжних результатів роботи над проектом, треба проводити не лише в Брюсселі, а й у Києві для представників широкої громадськості, експертів, журналістів». На думку експерта, цей проект надзвичайно важливий. Але пропозиції треба ще перевести в форму конкретних законопроектів. Після цього вони повинні розглядатися Верховною Радою, яка потім повинна їх проголосувати. За словами Володимира Фесенка, тільки тоді ця реформа стане реальністю. Крім самої парламентської реформи, там, безумовно, обговорювалися і питання, пов'язані як з європейською інтеграцією України, так і внутрішньополітичні. «І політична криза, яка зараз проявилася у Верховній Раді, - це не головне питання, воно, швидше за все, паралельно обговорювалося, - запевнив політолог. - Так чи інакше, вихід із кризи треба шукати в Україні, а не в Брюсселі. Цей тиждень є проявом європейської інтеграції України, і головний зміст цього тижня - обговорення проекту реформ українського парламенту». У статусі учня При цьому експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько запевнив «Аналітичну службу новин» (АСН), що українська сторона перебувала в Європі у статусі учня, а не партнера, а головний результат поїздки нардепів у Брюссель - підтвердження, що Україна залишається ключовою країною для Євросоюзу. «Треба відокремити стратегічні досягнення від тактичних поразок. Стратегічним досягненням є підтвердження, що Україна є ключовою країною для Євросоюзу і ЄС не відступиться від своїх планів. В тактичному плані це теж дуже корисний візит у тому сенсі, що українським депутатам було зазначено, що їхні маленькі відступи від узятих на себе зобов'язань завжди будуть коштувати країні великих збитків, - пояснив політолог. - Або вони стають договороспроможною стороною і виконують взяті на себе зобов'язання, або будуть руйнувати перспективи власної країни. Мені здається, що ця дорожня карта, яка обговорювалася в плані реформ Верховної Ради, розширила поле тактичних можливостей для українських депутатів. Адже серед усіх параметрів пропонується ідея введення простої більшості від присутніх у залі при голосуванні за закони. Тому в цьому плані мені здається, що Євросоюз начебто розширив можливості, він не заганяє нардепів у жорсткі нормативи поведінки, але, з іншого боку, стимулює їх до політичної діяльності». На думку Володимира Цибулька, підписання дорожньої карти реформ для ВР є найважливішим тактичним результатом. Його можна розцінювати як попередження. «Там багато звинувачень. Це попередження хорошого вчителя недбалому учневі. Українська сторона могла б діяти як партнер у переговорах, якби проголосувала, наприклад, той же закон про електронне декларування та змогла завершити процедуру зі створення Нацагентства з питань запобігання корупції, - вважає він. - Це ті вимоги, які Україна брала на себе. Якби вони були виконані, українська сторона приїхала б до Брюсселя з почуттям статусу партнера. А оскільки це не так, вона перебувала в статусі учня. Євросоюз доброзичливий, бо він дуже важко переживав наслідки комуністичної агресії, особливо в країнах Центральної Європи. Але треба запам'ятати, що ніколи ЄС не буде підтримувати українську економіку, якщо державна інфраструктура не сприяє боротьбі з корупцією і виведенню з тіні бізнесу». Українські народні обранці, вважає керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич, не продемонстрували європейським парламентаріям очікуваний ними результат. «Насправді європейці чекають від України тільки одного - щоб ми показали результат, - запевнила вона АСН. - Тому вони сподівалися два роки, що ми цей результат покажемо і вони зможуть залучити нас до єврозони. Цього не сталося. Я недавно спілкувалася з німцями, які були дуже розчаровані. Вони сказали, що «ми самі корумпуємо українських політиків, надаючи кошти, бо ці гроші зникають як у чорну діру. І чим більше ми підтримуємо українську владу, тим більше допомагаємо утримувати цю корупційну систему». Я знаю, що фінансування буде дещо переспрямовано, і я знаю, що мова про те, що треба надати певні проекти, які конкретно будуть допомагати розвивати громадянське суспільство». На думку Бабич, такі проекти будуть запорукою того, що у нас з'являться нові політики замість старих, які показали свою нездатність рухатися в європейському напрямі та приймати правила гри європейців. «Я насправді дуже розчарована, що наші політики продемонстрували низький рівень, адже вони не ухвалили потрібні законопроекти. Особливо обурює відмова від електронного декларування своїх доходів - це говорить про те, що вони бояться їх відкривати. Одразу виникає підозра в чесності отримання таких доходів. Якщо чиновник цього боїться, це автоматично означає, що він винен. Апріорі той депутат, який не проголосував, показав, що він винен. Також вони показали свою нездатність іти в Європу і приймати правила гри, запропоновані європейцями. Але ми не можемо піти в Європу зі своїми правилами. Ми можемо тільки приєднатися до їхніх правил і вже міняти правила європейські, будучи однією з країн - членів ЄС», - зазначила експерт. Держава vs власна кишеня Результати від поїздки українських депутатів до Брюсселя неоднозначні - є як позитивні, так і негативні. Зокрема, технічна реформа парламенту, яку запропонували в Європі, - це плюс. А ось те, що поїздка збіглася з відстроченням візової лібералізації, наштовхує на певні роздуми, підкреслив у розмові з кореспондентом АСН директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. «Якщо під результатом розуміти запропоновану Європарламентом і схвалену на спільних обговореннях із депутатами ВР технічну реформу Верховної Ради, то це можна розглядати як результат. Як результат можна розглядати і зміцнення міжпарламентських зв'язків між Європейським Парламентом та Верховною Радою. А ось якщо розглядати результати цієї поїздки як суттєвий, серйозний, фундаментальний внесок у розвиток українського парламентаризму, то результат вельми відносний, умовний і дуже технічний, - вважає експерт. - Українська ВР потребує не тільки і не стільки технічного вдосконалення і навіть процедурних і регламентних змін, які, звичайно ж, можуть полегшити ухвалення законів, скільки фундаментальної трансформації в напрямі європейського парламентаризму. Наша ВР ще далека від ключових стандартів і основних параметрів європейського парламентаризму та роботи парламенту європейських демократичних держав». Карасьов упевнений, що відстрочку візової лібералізації на невизначений термін, яка збіглася за календарем з різного роду зустрічами європейських депутатів і українських нардепів у Брюсселі, можна вважати негативним результатом Українського тижня. «Введення візової лібералізації відкладається на невизначений термін, і таким чином візова завіса продовжує залишатися перешкодою для гуманітарних контактів не для депутатів, у яких такої проблеми немає, а для простих людей, - зазначив політолог. - Біда в тому, що під час цих зустрічей представники і керівництво Європарламенту не відчули серйозності намірів представників української ВР. А єврослова, єврориторика, декларації, обіцянки і порожні гасла, які постійно транслює українська влада, вже неабияк набридли нашим європейським партнерам. З цієї точки зору результат дуже тривожний, оскільки візовий режим відкладається незрозуміло до якого терміну. Плюс ще на черзі голландський референдум щодо ратифікації Асоціації Євросоюзу з Україною. Швидше за все, не буде не те що втішного результату, але і втішного призу. Ймовірно, отримаємо негатив. Референдум не має зобов'язуючого характеру, але може свідчити про глибокі психологічні та культурні зрушення у плані і розширення Європи, і прийняття до Євросоюзу країн, що перебувають на східноєвропейській периферії». Тому цілком логічним виглядає висновок, який зробив за підсумками цієї поїздки екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко. «Між парламентом України, який би він не був, і Європарламентом встановлюються партнерські відносини. Хіба це не корисно? Безумовно. Це несе користь у тому, що нашому парламенту дійсно є чому повчитися у Європарламенту. Адже це зразок, який поки що для нас фата-моргана, тому будь-яка форма співпраці в цьому плані дуже корисна. Інше питання в тому, чи будуть за цим планом, який запропоновано, прийнято і затверджено, конкретні кроки з його виконання», - акцентував дипломат. За словами Огризка, без подальших конкретних кроків це просто перетвориться на «корпоративну кампанію». Тому головне, щоб у наших нардепів було прагнення до змін. «Якщо прислухатися до порад європейських парламентаріїв, якщо прагнути щось змінити, немає нічого неможливого. Скажіть, чому можуть нормально працювати західні парламентарі, але не можуть українські? Вони що, з іншого тіста зліплені? Чому зараз усе зависло? Бо українські парламентарії не хочуть жити за європейськими стандартами і правилами, бо українські парламентарії не хочуть ухвалювати закон, який унеможливить брехню в деклараціях. Ось тому треба вчитися у місцевих парламентаріїв бути тими політичними діячами, які перш за все думають про державу, про свою громаду, а не про власну кишеню», - підсумував Володимир Огризко. Як бачимо, минулий тиждень приніс багато «несподіваних» сюрпризів від Євросоюзу, адресованих представникам українського політикуму. І всі вони носять переважно критичний характер. Критичний хоча б тому, що наші депутати, навіть розуміючи, що апарат ВР і принципи її роботи доведеться реформувати, адже радянський стиль, продемонстрований парламентом упродовж останніх двадцяти років, абсолютно не відповідає вимогам часу, стрімголов не кинуться цього робити. Навпаки - придумають тисячу і одну причину, чому це не виходить або з цим потрібно почекати. Можливо, навіть створять видимість бурхливої діяльності, як це відбувається з боротьбою з корупцією. А тому перспективи отримання безвізового режиму для українських громадян, на відміну від громадян Грузії, залишилися поки нереалізованою мрією.
Суспільство У зону АТО намагалися провезти п'ять тонн м'яса і обладнання для IP-телефонії У зоні АТО на Донбасі водії намагалися провезти п'ять тонн м'яса без відповідних дозвільних документів, картки поповнення рахунку та обладнання для IP-телефонії. Про це повідомили в прес-службі СБУ. Працівники військової контррозвідки СБ України спільно з солдатами ЗСУ і прикордонниками затримали в районі КПВВ «Зайцеве» авто з незаконним вантажем насіння соняшнику на суму понад 280 тис. гривень. «Крім того, в районі Новотроїцького в Донецькій області Служба безпеки спільно з фіскальною службою і прикордонниками затримала автомобіль, водій якого намагався незаконно переправити на тимчасово окуповану територію картки поповнення рахунку та обладнання для IP-телефонії на півмільйона гривень», - сказано в повідомленні. Крім цього, біля Семигір'я в Донецькій області правоохоронці затримали два авто з незаконним вантажем молочних продуктів на 310 тисяч гривень. «У районі Плещіївки в Донецькій області Служба безпеки спільно з фіскальною службою і прикордонниками затримала автомобіль, водій якого намагався всупереч встановленим правилам переправити на територію, підконтрольну т.зв. «ДНР» 3,5 тонни яловичини на 116 тис. гривень і окуляри з футлярами в асортименті на 110 тис. грн», - сказано в повідомленні.
Суспільство Суд наклав штраф на компанію Ахметова у розмірі восьми мільйонів гривень Господарський суд Львівської області зобов'язав компанію «ДТЕК Західенерго», яку контролює Рінат Ахметов, сплатити вісім мільйонів гривень штрафу за порушення природоохоронного законодавства. Про це стало відомо з рішення суду від 17 лютого 2016 року. Йдеться про шкоду, завдану навколишньому середовищу через викид стічних вод Добротвірської ТЕС в річку Західний Буг ще 2011 року. Саме тоді представники Державної екологічної інспекції у Львівській області провели відповідні заміри і перевірки, а в жовтні того ж року екологи вперше звернулися в суд, однак розгляд справи тривалий час переносився. У травні 2015 року року розгляд було відновлено, проте засідання з різних причин знову тривалий час переносилося. У результаті суд підтримав позовні вимоги екологічної інспекції, яка встановила, що Добротвірська ТЕС здійснювала скидання стічних вод із очисних споруд у річку Західний Буг. При цьому показники шкідливих речовин, наприклад фосфатів, азоту амонію або заліза, істотно перевищували встановлені норми. Представники компанії «Західенерго» в судових засіданнях заперечували проти позову. Вони, зокрема, стверджували, що не отримували вчасно повідомлень про результати перевірки. Крім того, на думку юристів компанії, аналіз проводився з порушенням стандартів, а кількість води для аналізу була замалою. Суд не взяв до уваги заперечення юристів компанії, оскільки, згідно з українським законодавством, від відшкодування збитків звільняється тільки особа або компанія, яка доведе, що шкода заподіяна не з його вини. Цього компанії «ДТЕК Західенерго» зробити не вдалося. Також не було спростовано, що кількість шкідливих речовин у стічних водах Добротвірської ТЕС не перевищувала норми.
Політика Депутати міськради Кривого Рогу подали в суд на мера Депутати міськради Кривого Рогу подали в суд на мера Юрія Вілкула та міську раду. Про це повідомила одна з депутатів-позивачів Наталія Шишко, передає Радіо Свобода. Група ініціативних депутатів хоче визнати протиправним і скасувати рішення про створення виконкому, затвердження його складу та призначення заступників міського голови. За словами депутатів, коли формувався міськвиконком, затвердження рішень пройшло без обговорень. «24 грудня 2015 року відбулося пленарне засідання сесії Криворізької міськради 7-го скликання, на якому за півтори години було ухвалено 159 рішень. У тому числі - рішення про створення виконкому міськради і затвердження його складу. Зокрема, цим рішенням були затверджені перший заступник міського голови, шість його заступників і керуючий справами. Стаття 59 закону про місцеве самоврядування говорить, що рішення має прийматися після обговорення, але обговорення не було», - сказала Наталія Шишко. Позов було подано в Дзержинський райсуд міста. Розглянуть справу 28 березня. 27 березня в Кривому Розі відбудуться позачергові вибори міського голови.
За кордоном Через повені в Сербії евакуювали понад 400 людей Тривалі дощі викликали різкий підйом води в річках окремих районів Сербії і підтоплення декількох сіл. Про це повідомляє сербське видання «Вечірні новини». Протягом ночі з сіл Горній Мілановач, Чачак і Прибій було евакуйовано 15 осіб, упродовж дня число евакуйованих досягло 420 осіб. Про поранених або загиблих в результаті стихії не повідомляється. Водночас влада оголосила в ряді регіонів Сербії режим надзвичайної ситуації. У низці районів спостерігаються перебої з електрикою. У місті Прієполе без електропостачання залишилися дві тисячі домогосподарств. Також без електрики залишилося містечко Гуча з населенням близько двох тисяч осіб, бо вода затопила головну електропідстанцію. Рятувальники продовжують евакуацію населення переважно в селах, які опинилися під загрозою затоплення. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено сили армії і поліції.
Суспільство Терористи заборонили спостерігачам ОБСЄ переходити міст біля Станиці Луганської Проросійські найманці заборонили спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ переходити міст у Станиці Луганській. Цю інформацію підтвердили в прес-службі місії, передає ЛІГА.net. «Озброєні люди на блокпосту «ЛНР» біля моста в Станиці Луганській сказали СММ, що отримали наказ не дозволяти спостерігачам перетинати міст. СММ зв'язалася з СЦКК і після 15 хвилин очікування змогла продовжити свій шлях», - зазначили в прес-службі. У підконтрольному бойовикам селі Новоолександрівка місцеві жителі повідомили спостерігачів, що їх не пропускають через блокпости у напрямі до підконтрольного терористам Первомайська. «СММ поговорила з озброєними членами «ЛНР» на блокпосту, які підтвердили цю інформацію, зазначивши, що отримали відповідний наказ від свого командування», - додали в прес-службі.
Події оформление ленты  Біля Авдіївки бойовики напали на опорний пункт сил АТО Упродовж дня незаконні збройні формування здійснили 25 обстрілів позицій ЗСУ. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, російські найманці шість разів обстрілювали опорні пункти поблизу Авдіївки із забороненої Мінськими домовленостями зброї - мінометів калібру 120 і 82 мм. Близько 11:00 ранку ДРГ противника після мінометного обстрілу атакувала опорний пункт сил АТО під Авдіївкою. Українські бійці успішно відбили напад російських найманців. По позиціях у районі Пісків, Майорська, Троїцького, Миронівського, Гранітного і Красногорівки російські бойовики вели вогонь з АГС, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Ворожі снайпери обстрілювали укріплення українських позицій біля Пісків і Красногорівки. Терористи неприцільно вогнем із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали наших бійців біля Луганського, Пісків і шахти Бутівка.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,2030539512634-/ /-pc-/
Top