counter
Архів Повернутись назад 06 Липня 2016
6 Липня
Події Обстріли в районі АТО тривають, бойовики знову застосували заборонену зброю За добу зафіксовано 61 обстріл позицій сил антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. На Маріупольському напрямі в Широкиному бойовики застосували артсистеми калібру 152 мм, а також 120 і 82-мм міномети. Крім цього, з 120-мм мінометів вони обстріляли українські позиції поблизу Гнутового. Біля Мар'їнки, Старогнатівки і Красногорівки терористи вели вогонь з різних видів стрілецької зброї. «На Донецькому напрямі зафіксовано 29 обстрілів. Поблизу Майорська терористи випустили більше 30 мін із 120-мм мінометів. Біля Зайцевого вони вели вогонь із 120 і 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. По Авдіївці та Луганському бойовики стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї», - йдеться в повідомленні. У Луганській області бойовики здійснили три неприцільних обстріли позицій сил АТО в районі Новоолександрівки.
Події У результаті вибуху в приватному будинку в Мар'їнці постраждали жінка і дитина Вчора в Мар'їнці Донецької області в результаті вибуху газу в приватному будинку постраждала жінка і її 13-річний син. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, виклик у поліцію надійшов о 20:30. Поліцейські, які прибули на місце,  встановили, що в будинку на вул. Тельмана стався вибух, внаслідок якого тяжкі тілесні ушкодження отримали 38-річна жінка і дитина. «Жінка розповіла, що у неї в підвалі стоїть газова піч, вони з сином спустилися туди, щоб підігріти їжу. У той момент, коли жінка піднесла сірник до плити, стався вибух», - йдеться в повідомленні. За однією з версій, у підвалі містився газовий балон. Можливо, в результаті порушення правил безпеки балон почав протікати і в підвалі скупчилася велика кількість газу. В результаті постраждалі отримали сильні опіки - обпалено більше 60% тіла (нижні кінцівки, обличчя, шия). Постраждалих доставили в лікарню міста Курахового. За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 270 «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки» Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Виявлено рекордну кількість зброї і боєприпасів, викрадених у районі АТО Правоохоронці виявили рекордну кількість зброї, боєприпасів і вибухових речовин, вивезених із району проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. Як повідомляється, вранці 6 липня розпочалася спецоперація щодо вилучення зброї і боєприпасів, викрадених і вивезених із зони проведення АТО. «За місцем дислокації полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1» ГУ НП в Дніпропетровській області виявлено рекордну кількість зброї, боєприпасів і вибухових речовин, які викрадені, вивезені із зони АТО як вже списане військове майно, яке використовувалося під час зіткнень з бойовиками терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР», - йдеться в повідомленні. Зараз спецоперація триває.
Суспільство У поліції Рівненської області почалися нові кадрові призначення У зв'язку з останніми подіями в Рівненській області керівництво Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України прийняло рішення про відсторонення від виконання обов'язків керівного складу управління внутрішньої безпеки регіону. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, зараз проводиться службова перевірка. «5 липня особовому складу управління внутрішньої безпеки в Рівненській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України представили нового керівника - полковника поліції Віктора Поліщука», - йдеться в повідомленні. До цього Віктор Миколайович очолював один ыз відділів Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. «Основною нашою метою є виявлення та викорінення кримінальних корупційних правопорушень в лавах Національної поліції України, очищення та оздоровлення цієї системи, - зазначив Віктор Поліщук, - принципове і безкомпромісне реагування на всі випадки корупційних діянь, зокрема і серед особового складу внутрішньої безпеки. Ми залишаємося відкритими для людей, щоб вони могли в будь-який час звернутися за допомогою і повідомити інформацію про факти неправомірних дій з боку працівників поліції». Читайте також: У мережі з'явилося відео затримання та обшуків у фігурантів «бурштинової справи» в Рівненській області У поліції підкреслили, що номер «гарячої» лінії: 0800500202. Звернення також можна надсилати на електронну «скриньку довіри» uvb_rivne@ukr.net.
Суспільство У НАБУ розповіли, що знайшли під час вчорашніх обшуків Вчора, 5 липня, детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшуки в Києві та Київській області за 21 адресою в рамках розслідування «газової схеми Онищенка». Про це повідомляє прес-служба НАБУ. Як повідомляється, під час обшуків було вилучено комп'ютерну техніку, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, телефони і документи, які можуть містити відомості про предмет розслідування в кримінальному провадженні за фактом розкрадання державних коштів під час видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування». «Зараз детективи аналізують отриману слідчу інформацію на предмет наявності доказів, а також вживають заходів щодо притягнення до відповідальності організатора злочинної схеми О. Онищенка. Всі власники вилученого під час обшуків майна проходять у кримінальному провадженні як свідки. Більшість із них співпрацює зі слідством і вже дала свідчення детективам Бюро», - йдеться в повідомленні. У НАБУ відзначили, що слідчі дії проводилися в приміщеннях 11 фізичних та трьох юридичних осіб, серед яких - керівники приватних підприємств, нотаріуси, адвокати. Онищенко підозрюється в організації «газової схеми», в ході розслідування якої вже затримано 12 осіб. За попередніми даними, в результаті викритої «газової схеми» державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 мільярда - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 мільярда - неоплачена сума ренти за користування надрами. Зараз відомо, що Онищенко перебуває за межами України.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Юрій Прозоров Прогнозованість курсу гривні забезпечить надходження $2,5 мільярда іноземних інвестицій Зниження ділової активності на зарубіжних ринках обмежує можливості експорту вітчизняних товаровиробників і ставить під сумнів тезу про необхідність девальвації гривні для підтримки експортерів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління CMD-Ukraine Юрій Прозоров. Девальвація гривні, за дослідженнями CMD-Ukraine, як засіб підтримки експортерів не може використовуватися активно при стисненні зарубіжних ринків. «Прогнозованість курсу гривні дозволить залучити додаткові ресурси іноземних інвесторів, за оцінками експертів - до 2,5 млрд доларів на рік, що підвищить інвестиції в основний капітал на 8% і ВВП на 1,8% при спрямуванні інвестицій у виробничу сферу, і кошти вітчизняних вкладників. Зважена валютна політика сприятиме детезаврації і перерозміщенню накопичених населенням валютних ресурсів, скоротить обсяги «чистого» придбання валюти населенням і сприятиме її продажу і зростанню міжнародних резервів НБУ», - сказав експерт. Прозоров зазначає, що Національний банк України не має дистанціюватися від питань забезпечення зайнятості населення, зменшення безробіття і стимулювання створення нових робочих місць. «Зайнятість - це пріоритет всієї макроекономічної політики, а не окремого відомства, як зараз. Чому ж Федеральна резервна система США займається рівнем зайнятості американців для підтримки банківської системи США. Алан Грінспен (екс-голова Ради керуючих Федеральної резервної системи США. - Ред.) навіть виділяв три основні цілі в діяльності ФРС США. По-перше, розмір інфляції. По-друге - доходи населення. По-третє - зайнятість. Тут все пов'язано. Якщо ми рухаємося до виборів, нам важливо, щоб підвищилася зайнятість населення і виросли доходи. А інфляція якщо і виросте, ми її потім притиснемо. Це важливо, але не головне», - підсумував він.
Суспільство оформление ленты  Під час збуту боєприпасів затримано трьох військових Затримано трьох військовослужбовців однієї з військових частин Збройних Сил України під час збуту боєприпасів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав головний військовий прокурор Анатолій Матіос. За його словами, військові реалізували цивільним особам більш 10 тис. патронів і три гранатомети. «Під час обшуків у них вилучено кошти в сумі 4,5 тисячі доларів США, отримані за збут зазначеної зброї, і саму зброю, що становила небезпеку для населення. Також за місцем проживання одного з військовослужбовців виявлено та вилучено речовину рослинного походження, схожу на «канабіс», - написав Матіос. Зараз вирішується питання про повідомлення їм про підозру за ч.2 ст.307 (незаконне зберігання та збут наркотичних засобів), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.3 ст.410 (викрадення зброї і боєприпасів) КК України та обрання міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Суспільство оформление ленты  У Чернівецькій області податківці вилучили з незаконного обігу партію спирту та сигарет на півтора мільйона гривень (фото, відео) У Чернівецькій області працівники податкової міліції вилучили з незаконного обігу велику партію сигарет і спирту. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, в рамках операції «Акциз 2016» і розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів), було встановлено, що громадянин України на автомобілі «МАН» здійснює незаконне транспортування підакцизних товарів. «Під час огляду транспортного засобу було виявлено 11 тисяч літрів спирту, а також 20 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку. Загальна вартість вилученого становить 1,5 мільйона гривень. Зазначений товар планувалося реалізувати на території області», - йдеться в повідомленні. Зараз вилучене передано на відповідальне зберігання. Слідчі дії тривають.
Події оформление ленты  У Кіровоградській області водій навмисно наїхав на поліцейського У Кіровоградській області водій автомобіля навмисно скоїв наїзд на працівника патрульної поліції. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, до автомобіля марки «Фольксваген» підійшов наряд патрульної поліції і звернувся до водія з проханням показати документи. «На що чоловік відреагував агресивно і спробував втекти з місця події. Чоловік навмисне почав рух у напрямі патрульних та скоїв наїзд на 24-річного лейтенанта поліції. В результаті пригоди дівчина отримала травми ноги», - йдеться в повідомленні. Зараз дівчина-поліцейський госпіталізована. Зловмисником виявився 30-річний житель області. При огляді транспортного засобу вилучено предмет, схожий на пневматичний пістолет марки «Сталкер», патрон калібру 7,62 мм, два поліетиленових пакети з рослинами, зовні схожими на коноплю. Вирішується питання про відкриття за цим фактом кримінального провадження за ч. 2 ст. 345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» Кримінального кодексу України.
Події У Києві під час спроби пограбування поштових відділень невідомий привів у дію димові шашки Сьогодні вранці в Солом'янському районі Києва невідомий під час спроби пограбування двох поштових відділень кинув димові шашки. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, на бульварі Івана Лепсе в приміщення пошти забіг чоловік у масці і кинув димову шашку. Після цього зловмисник зник. «Приблизно через годину поліція отримала ще одне повідомлення: на вулиці Метробудівській у відділення зв'язку зайшов чоловік у зеленій масці і, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, наказав касирові віддати гроші. Коли жінка закричала, зловмисник почав тікати. На виході з приміщення він також кинув димову шашку», - йдеться в повідомленні. Як припускають у поліції, в обох випадках діяв один і той же чоловік. Тривають пошуки підозрюваного. Попередньо дії правопорушника кваліфікуються за ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  У Чернігові затримано антиукраїнського інтернет-агітатора У Чернігові викрито місцевого жителя, який вів активну антиукраїнську пропаганду в російських соціальних мережах. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, в 2016 році непрацюючий чернігівець через соціальні мережі познайомився з адміністратором однієї з сепаратистських груп із Санкт-Петербурга. «Він погодився поширювати в мережі інформацію, яка дискредитує Збройні сили України і популяризує терористичні організації «ДНР/ЛНР». Агітатор також збирав і передавав куратору дані про суспільно-політичну ситуацію в регіоні», - йдеться в повідомленні. Під час обшуку за місцем проживання зловмисника працівники спецслужби вилучили комп'ютерну техніку з доказами здійснення антиукраїнської пропаганди. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  У Черкасах перекрито канал постачання зброї з району АТО Працівники Служби безпеки України ліквідували в Черкасах канал поставки зброї і наркотиків з району проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, троє місцевих жителів, які тривалий час перебували на сході країни, організували постачання до Черкаської області зброї і боєприпасів для продажу. Зловмисники також торгували наркотиками. «Правоохоронці затримали трьох зловмисників у гаражному комплексі в обласному центрі при спробі збуту майже десяти тисяч патронів до автомата Калашникова та трьох гранатометів РПГ-26 і РПГ-18», - йдеться в повідомленні. Під час обшуків за місцем проживання торговців і в орендованому ними гаражі працівники СБ України спільно з військовою прокуратурою вилучили ще понад тисячу патронів до АК, 25 грамів «амфетаміну» і чотири з половиною тисячі доларів США. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 263 і ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.
Економіка Кабмін ініціюватиме перегляд цін на електроенергію Кабінет міністрів ініціює перегляд формули розрахунку вартості електроенергії. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє прес-служба уряду. За словами Розенка, у Кабміну дуже багато запитань до формули розрахунку вартості електроенергії, затвердженої Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. «Ми не розуміємо, яким чином введена формула «Роттердам плюс». Аргументів щодо її застосування ми не бачимо. Ціну на біржі Роттердама ще можна якось зрозуміти, але чому потрібно платити за фізичне постачання з Роттердама вугілля, що здобувається в Україні, абсолютно незрозуміло», - сказав він, додавши, що уряд ініціюватиме перегляд цієї формули. Павло Розенко зазначив, що електроенергія повинна бути альтернативою використанню газу, тому її вартість має знизитися. «Я вважаю, що в процесі неминучого підвищення ціни на газ, ціна на електроенергію повинна бути нижче. У людей має бути альтернатива», - сказав Розенко.
Економіка У вересні в Раду буде подано пакет законопроектів щодо підвищення соцстандартів Уряд готує пакет законопроектів щодо суттєвого реформування системи оплати праці, які дозволять підвищити соціальні стандарти і поліпшити матеріальне становище українців. Про це за результатами зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з представниками Федерації профспілок України заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба уряду. За його словами, у вересні їх разом із проектом Державного бюджету на 2017 рік буде подано до Верховної Ради. Йдеться перш за все про підвищення мінімальної зарплати і детінізацію фонду заробітної плати. «Тіньова економіка сьогодні становить 40% ВВП України, це майже 200 млрд грн. Якщо ми детінізуємо хоча б 10%, економіка запрацює, що в свою чергу вплине на підвищення соціальних стандартів українців», - зазначив Рева.
Суспільство Плотницького і ще двох бойовиків оголошено в розшук у справі про збитий Іл-76 Прокуратурою Дніпропетровської області спільно з СБУ в області чолі терористичної організації «ЛНР» Плотницькому і двом командирам батальйонів А. Патрушеву і А. Гурєєву заочно повідомлено про підозру у вчиненні терористичного акту у справі збитого літака ІЛ-76 (ч. 3 ст. 258 КК України ). Про це повідомляє прес-служба ГПУ. Встановлено, що Плотницкий, який на момент скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «Зоря», разом із А.Петрушовим (в той час його заступником) і командиром незаконного збройного формування «Витязь» В. Гурєєвим підозрюються у збиванні військово-транспортного літака Іл-76, на борту якого перебувало 49 осіб, при здійсненні посадки в аеропорту Луганська. «Оскільки предметом розслідування є злочин проти національної безпеки держави, а підозрювані перебувають за межами підконтрольної Україні території, то правоохоронцями отримано дозвіл на проведення щодо них спеціального розслідування, яке передбачає можливість проведення слідчих і процесуальних дій за відсутності підозрюваного і за обов'язкової участі адвокатів», - йдеться в повідомленні. Зазначені особи оголошені в розшук і отримано постанови слідчих суддів на їх затримання з метою приводу для обрання запобіжного заходу.
Економіка Гройсман: Блокування роботи парламенту ставить під загрозу соцвиплати Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав представників двох фракцій Верховної Ради України розблокувати роботу українського парламенту, що дозволить прийняти рішення про спрямування до Державного бюджету 78 млрд грн і здійснення соціальних виплат громадянам. Про це Гройсман заявив під час засідання уряду, повідомляє прес-служба КМУ. «Роботу українського парламенту заблокували дві фракції. Я хочу звернутися сьогодні до всіх депутатів Верховної Ради України та, зокрема, двох фракцій українського парламенту з величезним проханням розблокувати роботу парламенту і прийняти принаймні два рішення. Перше - це рішення про Наглядову раду Національного банку України за квотою самої Верховної Ради України», - заявив Гойсман. За його словами, після того, як Верховна Рада прийме відповідне рішення, Національний банк надасть звіт Наглядовій раді, який буде проголосований і затверджений. Таким чином, Наглядова рада НБУ перерахує до державного бюджету 38 млрд грн «на виплату заробітних плат, пенсій, ліків, енергоносіїв». «Якщо парламент цього не зробить, на жаль, будуть під загрозою соціальні виплати в Україні, і саме з вини тих, хто блокує роботу Верховної Ради України», - підкреслив Володимир Гройсман.
Політика Дмитро Чібісов очолив прокуратуру Київської області У середу, 6 липня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив колективу прокуратури Київської області нового керівника - старшого радника юстиції Дмитра Чібісова. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. Як повідомляється, Луценко зробив особливий акцент на необхідності відновлення довіри суспільства до діяльності органів прокуратури, можливо, через розслідування резонансних і добре відомих у регіоні проблем, які стосуються незаконного видобутку піску, наркоторгівлі, функціонування незаконних звалищ, грального бізнесу, незаконного будівництва тощо. «Для того, щоб повернути довіру громадян до органів прокуратури, потрібно витягнути руки з бізнесу і почати проводити справжнє розслідування резонансних справ. Наприклад таких, як незаконні забудови в добре відомих елітних районах Київської області», - сказав Луценко. Також Юрій Луценко попередив про проведення перевірки особового складу органів прокуратури на доброчесність.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Ігор Луценко Щоб вирішити проблему відповідальності в зоні АТО, треба ввести воєнний стан Щоб розібратися в ситуації з необхідністю покарання військових за скоєні ними злочини, треба на Донбасі ввести воєнний стан. Саме він регулює у воєнний час норми і правопорушення військових. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив член Комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат Ігор Луценко. «На мою думку, з амністією є величезні проблеми. Якщо застосовувати амністію, то питання - за яким критерієм. Якщо ми злочини такого типу амністуємо, то під неї можуть потрапити, наприклад, і сепаратисти. Єдине, що в цій ситуації треба було зробити, щоб розділити те, що не є злочином у військових умовах, і те, що ним є, - це ввести воєнний стан. У такому випадку реквізиція транспортного засобу для того, щоб виконувати бойові завдання, не є злочином, навіть якщо ти взяв їжу, ще якісь матеріальні ресурси, щоб забезпечити виконання бойових завдань - це теж нормально. А зараз це де-юре мародерство. Без воєнного стану інших можливостей відокремлювати «праведних» від нечесних фактично немає. Зараз же треба доводити нагальну необхідність того, чому той чи інший солдат вчинив ті чи інші дії. Але, звичайно, під це не підпадає мародерство, зґвалтування, викрадення», - зазначив нардеп. Луценко також підкреслив, що зараз є проблема з тими, хто вже скоїв злочин і досі не поніс покарання. Також треба стежити за тим, щоб при оголошенні певної амністії не було зловживань або спроб використовувати цю амністію, щоб прикрити свої нечесні вчинки. «Питання в тому, наскільки буде дійсно адекватним той законодавчий акт, який ми можемо прийняти. Але не думаю, що до цього дійде. Думаю, що максимум може бути якась часткова амністія за якимись критеріями. Не думаю, що амністія буде стимулювати такі злочини, але у нас проблема з тими, хто їх вже скоїв. Треба з ними розібратися. Перш за все це стосується «Айдару», бо там група, яка конкретно працювала на сепаратистів і на регіоналів, займалася саме терором проукраїнських активістів під брендом «Айдару». З цими як розібратися? Вони формально «Айдар» - що ми їм прощати будемо? Ні, в жодному випадку. Тому тут така складна ситуація», - підсумував нардеп.
Економіка ІТ-галузь становить 3% ВВП України 3% українського ВВП становить ІТ-галузь, і за останній час у цій сфері було створено 15 тисяч робочих місць із середньою зарплатою не менше двох тисяч доларів США. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з лідерами успішних українських стартапів, повідомляє прес-служба глави держави. «Ті повідомлення у ЗМІ, які ми мали щодо обшуків, «наїздів» на ІТ-компанії, не приносять користі ні державі, ні іміджу України в світі, ні справедливості. Може, і є проблеми з тим, що хтось використовує не за призначенням пільги і підтримку, яку держава надає ІТ-індустрії, але боротися з цим точно треба не через обшуки у відомих ІТ-компаніях», - підкреслив Президент. Глава держави відзначив значні перспективи української ІТ-індустрії. Петро Порошенко підкреслив, що влада працює над поліпшенням інвестиційного клімату, зокрема на це спрямовані зміни до Конституції в частині реформи судочинства. Також розробляються і проводяться зміни щодо адміністрування податкової системи та захисту чесного і прозорого бізнесу від будь-яких утисків з боку правоохоронних органів.
Економіка Порошенко розповів, які напрями має намір фінансувати держава Держава фінансуватиме ті напрями, які на сьогодні вирішують питання її виживання. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з лідерами успішних українських стартапів, повідомляє прес-служба глави держави. Як повідомляється, учасники зустрічі звернулися до Президента з ініціативою створення спеціального державного інституту, який займатиметься питаннями інновацій. «Що стосується виділення бюджетних коштів на інноваційні проекти, то глава держави підкреслив, що держава фінансуватиме ті напрями, які на сьогодні вирішують питання її виживання. Зокрема, Міністерство оборони і «Укроборонпром» фінансуватиме розробки в галузі оборонної промисловості», - йдеться в повідомленні. Представники українських стартапів також звернули увагу на складність оформлення робочої візи в Україну для іноземців. Президент зазначив, що візи в ІТ-індустрії повинні видаватися за окремою процедурою, і для цього має бути розроблений відповідний законопроект.
Суспільство Учасників акції з блокування руху техніки ЗСУ в Торецьку засудили до громадських робіт Двох організаторів заворушень, які перешкоджали руху військової техніки ЗСУ в Торецьку, засудили до громадських робіт. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, всього було затримано вісім активних учасників заворушень. Порушники притягуються до відповідальності згідно зі ст. 185 «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Читайте також: У Торецьку п'яний натовп намагався блокувати пересування військових (фото) «Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи строком від 40 до 60 годин, або виправні роботи строком від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт строк до 15 діб», - йдеться в повідомленні. 37-річний раніше судимий за зберігання наркотиків порушник отримав 50 годин громадських робіт, а другий, 1987 року народження, - місяць виправних робіт з утриманням 20 відсотків заробітку.
Політика Луценко: Обшуки у адвокатів Онищенка - це НП Обшуки у адвокатів народного депутата Олександра Онищенка - це надзвичайна подія. Про це заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко, написала його прес-секретар Лариса Сарган. «Мене турбує та обставина, що представники НАБУ зайшли з обшуками до адвокатів Олександра Онищенка. Це НП. До мене, як до Генпрокурора, вже звернулися народні депутати та адвокатські об'єднання про незаконність таких дій», - написала вона. За словами Луценка, за цим фактом буде проведено перевірку. «Якщо у НАБУ є докази того, що це було необхідно і вони дотрималися всіх правові процедури, це добре. Якщо ні - боюся, що ми на межі серйозної відповідальності за порушення всіх існуючих правил. Адвоката у справі просто так обшукувати не можна», - заявив Луценко. Вчора, 5 липня, детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшуки в Києві та Київській області за 21 адресою в межах розслідування «газової схеми Онищенка».
оформление ленты  Блог: 
Політика Василь Вовк Загальна амністія підведе «під одну гребінку» і патріотів, і сепаратистів При засудженні військових за ті дії, які вони вчинили, керуючись крайньою необхідністю, має бути мінімальне покарання, поблажливість і прощення. Суцільні амністії для військових не потрібні, а потрібні кваліфіковані слідчі, прокурори і судді, щоб справедливо розглядати кожну справу. Крім того, вирішити проблему може запровадження воєнного стану на території Донецької та Луганської областей. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив генерал-майор СБУ, експерт з питань державної безпеки Василь Вовк. «Не думаю, що ми зараз повинні працювати над кодексами для добровольців, бійців АТО, строковиків або сепаратистів. Ми повинні усвідомити одне: ми живемо в країні, яка претендує на право називатися демократичною, де діє право, принаймні ми так декларуємо. Юрій Віталійович (Луценко - Генеральний прокурор. - Ред.), напевно, з добрих намірів хотів би допомогти тим, кого не зовсім обґрунтовано притягують до кримінальної відповідальності, оскільки вони вчиняють дії, що мають ознаки злочинів, але в умовах де-факто військового часу це відбувається за крайньої необхідності. У кримінальному кодексі прописано: якщо завдана шкода при захисті вітчизни, людей, територій України, суверенітету, цілісності і безпеки менша попередженої, то це крайня необхідність. І тут кримінальної відповідальності не повинно бути. Потрібно, щоб у кожному конкретному випадку кваліфіковані професійні прокурори, судді та слідчі розбирали справу. А таких у нас залишилося мало, особливо серед суддів мало патріотів. Я вже говорив про те, що в Києві основні «елітні» суди «окупували» дівчата, які явно не прихильники цілісної суверенної України. Вони прихильники елітного житла, ресторанів у Києві і авто. А слідчих і прокурорів ми вихолостили своїми необдуманими передчасними конкурсами і тестами. Це визнають вже всі. Ми переконуємося в цьому щодня, тому тут дуже чітко повинна брати участь громадськість. Треба, щоб кожного конкретного патріота, атошника, солдата, добровольця, волонтера захищали об'єктивно. Якщо він дійсно мародер і в тій ситуації не було жодної необхідності вчиняти те чи інше правопорушення, то його треба судити. Але він у будь-якому випадку патріот, тут має бути мінімальне покарання, поблажливість і прощення. А якщо людина завдала шкоди сепаратистам-терористам або їхньому майну, то це потрібно підводити під правило, яке діяло завжди - крайня необхідність для захисту країни, цілісності. Звичайно, він завдає шкоди, зокрема, і тим відносинам, які охороняються кримінальним кодексом, але цей збиток менший, ніж той, якому він запобіг, а запобіг солдат захопленню країни, розвалу країни. Це звучить пафосно, але це так. А загальна амністія - це не вихід, це називається «під одну гребінку» підвести і патріотів, і сепарів, і кого завгодно», - розповів експерт. Вовк зазначає, що абсолютно правильним рішенням у ситуації, що склалася, є введення воєнного стану в двох областях. Над цим треба думати і, за його словами, цього не треба боятися. «Потрібно в цих областях повністю переводити владу на військові рамки, створювати не цивільно-військові, а військові адміністрації, які повинні очолити справжні військові - патріоти України. Треба починати працювати над звільненням кожного метра території. Звільнити, провести фільтрацію, зачистити, відновити на території те, що було зруйновано, і потім вже передавати цивільним адміністраціям для закінчення реконструкції об'єктів. Це формальне бачення, яке складне в практичному виконанні, але воно має бути. Ці якісь чи то військові, чи то цивільні адміністрації - ніякі, нічого незрозуміло. Не можна бути наполовину військовим, наполовину цивільним», - розповів експерт.
Суспільство У Донецькій області пособника терористів засудили на 11 років 42-річного чоловіка засудили на 11 років позбавлення волі за співпрацю з терористами. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області. «42-річний донеччанин у травні 2014 року за власною ініціативою вступив до складу терористичної організації «ДНР», обійнявши посаду заступника командира підрозділу контррозвідки під назвою «КОТ» так званого «Міністерства державної безпеки «ДНР». До його обов'язків належало транспортування з території Російської Федерації в Донецьк і розподіл між бойовиками вогнепальної стрілецької зброї, гранатометів і гранат. Крім того, терорист здійснював формування та підготовку диверсійних груп з метою подальшого здійснення терористичних актів і диверсій на території м. Маріуполя, організовував і безпосередньо брав участь у виявленні осіб, які здійснювали диверсійну діяльність щодо терористичної організації «ДНР» на території Донецька», - сказано в повідомленні. Правоохоронці затримали і заарештували чоловіка в червні 2015 року. За вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб), ч.2 ст.437 (ведення агресивної війни) і ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) КК України, суд призначив терористові покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.
Події оформление ленты  Київські патрульні врятували дитину із зачиненого авто (відео) У Києві на вулиці Олени Теліги патрульні поліцейські врятували півторарічну дитину із закритого авто. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції. За інформацією правоохоронців, подружжя звернулося за допомогою до патрульної поліції. За їхніми словами, півторарічний онук закрився в їхньому Hyundai Tucson, причому ключі залишилися в салоні. Патрульні зателефонували в аварійну службу, яка повідомила: час прибуття майстра складе не менше півгодини. Автомобіль стояв на сонці, а його вікна були закриті. Це могло серйозно зашкодити здоров'ю хлопчика. «З дозволу заявників і з огляду на нагальну необхідність патрульні розбили вікно транспортного засобу. Вони швидко відкрили двері і дістали хлопчика. На місце викликали «швидку», яка оглянула врятованого і сказала, що з дитиною все гаразд», - йдеться в повідомленні.
Події Сьогодні бойовики 21 раз обстріляли позиції сил АТО Сьогодні в районі проведення АТО зафіксовано 21 випадок застосування бойовиками зброї. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Як повідомляється, на Маріупольському напрямі вночі ворог випустив 20 снарядів з 152-мм артилерії по наших позиціях у Лебединському. Під вогонь із мінометів калібру 120 мм потрапило Широкине, а стрілецьку зброю окупанти застосували неподалік Старогнатівки і і Мар'їнки. Крім того, на Донецькому напрямі російські окупаційні війська били по укріпленнях сил АТО в районі Авдіївки, використовуючи 120-мм міномети, гранатомети різних модифікацій і стрілецьку зброю. «Також під ворожий вогонь із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів потрапило Зайцеве, а під міномети калібру 82 мм - Опитне, Майорськ, Верхньоторецьке і Невельське», - йдеться в повідомленні. На Луганщині ворог неприцільно стріляв по українських військових поблизу Новозванівки і Новоолександрівки.
Суспільство оформление ленты  На Дніпропетровщині ліквідовано конвертаційний центр з оборотом 500 мільйонів гривень Працівники Служби безпеки України припинили в Дніпропетровській області діяльність конвертаційного центру з загальним обігом у п'ятсот мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, організатором конвертаційного центру був житель міста Кам'янського. «Через десять фіктивних фірм зловмисник «обслуговував» понад вісімдесят підприємств з різних регіонів України. Конвертцентр надавав «послуги» з переведення грошей у готівку, мінімізації обов'язкових платежів до держбюджету і штучного формування податкового кредиту. За попередніми оцінками, оборот конвертаційного центру протягом 2015-2016 років склав понад п'ятсот мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні. В СБУ відзначили, що під час обшуків за місцем проживання організатора, офісних приміщень і автомобіля працівники спецслужби спільно з поліцією вилучили понад півмільйона гривень. Правоохоронці також виявили бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку з доказами проведення нелегальних операцій. «Накладено арешти на банківські рахунки конвертаційного центру, на яких міститься один мільйон гривень. Ще кілька рахунків заблоковано, здійснюється їх перевірка», - підкреслили у спецслужбі. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Затримано продавців обладнання для викрадення автомобілів Викрито діяльність двох зловмисників, які виготовляли та реалізовували спеціальні технічні засоби для сканування автомобільних охоронних систем. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, двоє жителів з Одеси і Києва налагодили виробництво пристроїв для злому автомобільних систем під виглядом звичайних брелоків для сигналізації. Клієнтів спільники підшукували через Інтернет. «Працівники спецслужби задокументували факт продажу киянином одного виробу за ціною понад двадцять тисяч гривень. При спробі реалізації ще двох пристроїв за майже тридцять тисяч гривень правоохоронці затримали зловмисника у власному автомобілі біля торгового центру в житловому районі столиці», - йдеться в повідомленні. Під час обшуків за місцем проживання торговців працівники СБ України вилучили комплектуючі для виготовлення нових пристроїв і комп'ютерну техніку з програмним забезпеченням для їхньої «прошивки». Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України. Одеського спільника правоохоронці затримали раніше за підозрою в скоєнні іншого злочину.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,2974479198456-/ /-pc-/
Top