counter
Архів Повернутись назад 06 Лютого 2017
6 Лютого
Суспільство ЗСУ обстріляні 94 рази за минулу добу, п'ятеро військових поранено За минулу добу на Донбасі терористи 94 рази обстріляли позиції ЗСУ, повідомляє прес-центр АТО. «П'ятеро військових поранено, один травмований», - сказано в повідомленні. На маріупольському напрямі загарбники з артилерії 152 і 122 мм обстріляли Бердянське, Талаківку і Лебединське. З мінометів - Троїцьке, Красногорівку, Павлопіль, Мар'їнка, Широкине, Водяне та Гнутове. Під вогонь стрілецької зброї і гранатометів потрапила Красногорівка, Мар'їнка, Новотроїцьке і Лебединське. Снайпери обстрілювали Павлопіль і Гнутове. БМП і танк - Широкине і Красногорівку. На луганському напрямку терористи з мінометів обстріляли Катеринівку, Новозванівку і Попасну. Зі стрілецької зброї і гранатометів - Кримське, Новоолександрівку і Троїцьке. По Жовтому та Кримському вогонь вели снайпери противника. На донецькому напрямку терористи з танків, 120 і 82-мм мінометів, стрілецької зброї і гранатометів неодноразово вели вогонь по позиціях ЗСУ в районі Пісків, Авдіївки, Зайцевого, Кам'янки, Новгородського, Опитного, Луганського та Залізного. По Невельському вів вогонь снайпер, а по Луганському - БМП противника.
Економіка ЗАЗ більше не випускатиме легкові автомобілі Один із найбільших українських виробників автомобілів Запорізький автомобілебудівний завод припинив виробництво легкових марок авто і сконцентрується на випуску автобусів і вантажних автомобілів. Про це повідомляє видання Gazeta.zp.ua. Уже зараз підприємство випускає автобуси А09 і А07, які експортуються за кордон. Також у планах збирати транспортні засоби вантажопідйомністю 400 і 850 кг, сказано в повідомленні. Нагадаємо, за останні 2 роки Запорізький автомобілебудівний завод кілька разів призупиняв виробництво легкових автомобілів. ПАТ Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАТ «ЗАЗ») - український виробник легкових автомобілів, а також вантажівок і автобусів. Основне виробництво міститься у м. Запоріжжі. Входить до групи компаній «УкрАвто». Датою заснування заводу прийнято вважати 1863 р.
Політика оформление ленты  СБУ довела причетність Плотницького до збитого ІЛ-76. Частини літака бойовики здали на металобрухт У Дніпрі слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування справи проти глави терористичної організації «ЛНР» І.Плотницького і двох командирів незаконних збройних формувань, причетних до катастрофи в 2014 році літака Іл-76 Збройних Сил України, повідомляється на сторінці служби. Слідчі отримали незаперечні докази того, що Плотницький, який на той момент керував терорганізацією «батальйон «Зоря», разом з Патрушевим і Гурєєвим був безпосереднім організатором терористичного акту. Під їхнім керівництвом біля луганського аеропорту були організовані засідки з метою перекрити авіаційне сполучення з Луганськом. Нагадаємо, внаслідок катастрофи Іл-76 дев'ять членів екіпажу і сорок українських військовослужбовців загинули. Бойовики збили український літак з ПЗРК "Ігла". Уламки українського літака бойовики зібрали і здали на металобрухт.  
Депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих військових в Авдіївці Депутати повинні вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих військових в Авдіївці. Про це 6 лютого повідомив спікер Верховної Ради України, відкриваючи засідання погоджувальної ради, передає кореспондент АСН. "Наші бійці стійко і героїчно захистили Авдіївку і дозволили відбити наступ агресора. Взаємодія наших військових, а також наших урядовців, які швидко й ефективно змогли забезпечити теплом, медикаментами і всім необхідним, а також парламентаріїв і парламентів усього світу, які змогли засудити дії бойовиків і підтримати мирних жителів, - все це демонструє, що Україна єдина і здатна давати відсіч агресору", - заявив він. Але під час "відсічі загинула ціла низка наших військовослужбовців... Тому я хочу, щоб усі ми вшанували хвилиною мовчання їх пам'ять". "Герої не вмирають!" - сказав спікер, а голови фракцій і комітетів, стоячи, вшанували пам'ять загиблих Героїв.
Політика "Самопоміч" вимагає відставки міністра тимчасово окупованих територій "Самопоміч" вимагає відставки міністра тимчасово окупованих територій і припинення фінансування війни за рахунок податків українців. Про це перед засіданням погоджувальної ради 6 лютого заявила віце-спікер і народний депутат "Самопомочі" Оксана Сироїд, передає кореспондент АСН. "Що зараз відбувається? Відбувається наступне. Посилення окупованих територій окупантами, відбувається за рахунок українських платників податків! А також для того, щоб звільнити Росію від відповідальності за все, що відбувається на Донбасі", - заявила вона. Сироїд закликала владу прийняти закон про тимчасово окуповані території, визнати факт окупації, припинити економічні та фіскальні відносини з окупантами. "Українська влада замість того, щоб визнати війну, визнати факт окупації, продовжує торгувати на крові українських солдат, продовжує економічно підтримувати ворога. Тому ми будемо вимагати прийняття закону про тимчасово окуповані території, а також ми будемо вимагати відставки міністра тимчасово окупованих територій, так як він, на жаль, виконує вказівки російського керівництва. Його діяльність спрямована на антидержавну політику", - заявила Сироїд.
Політика Посол України в Баку: Київ розраховує на поставки військової техніки з Азербайджану Україна і Азербайджан мають намір обговорити питання розширення військово-технічного співробітництва. Про це 6 лютого заявив посол України в Баку Олександр Міщенко, повідомляє Інтерфакс-Україна. За словами дипломата, ці питання можуть бути розглянуті на засідання міжурядової комісії з військово-технічного співробітництва, що пройде найближчим часом у Баку. Міщенко зазначив, що Україна допомагала Азербайджану у військовій сфері на початку 1990 років, а зараз вже Київ просить Баку допомогти в питанні поставок деяких видів озброєнь. "Військово-технічне співробітництво завжди було одним із головних компонентів співпраці наших країн. І зараз вже ми звертаємося до Азербайджану за допомогою в поставках деяких видів військової техніки", - зазначив він.
Політика Опоблок вимагатиме зниження тарифів: у людей немає грошей "Опозиційний блок" на VI сесії вимагатиме зниження тарифів через кризу платежів. Про це перед початком погоджувальної ради 6 лютого заявив співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, передає кореспондент АСН. "Ми будемо вимагати перегляду тарифів. Уже статистика трьох місяців показує, що за листопад платежі склали - 54%, а за грудень - 66%. Тоді як раніше не було нижче 90% (за житлово-комунальні послуги. - АСН)", - заявив він. Бойко додав, що такий стан платежів демонструє той факт, що у людей немає грошей для того, щоб платити за такими тарифами. Тому єдиний вихід - це перегляд у бік зниження. "В іншому випадку - буде криза платежів", - вважає він. Також "Опозиційний блок" вимагатиме перегляду бюджету-2017: "Це бюджет - антисоціальний. Ми про це заявляли і наполягаємо на цьому".
Суспільство Нардепам страшно виїжджати з центру Києва: "Де снігоприбиральна техніка ?!" Народні депутати на погоджувальній раді 6 лютого звернулися до київської влади із закликом активніше прибирати сніг з вулиць. "Де збиральна техніка ?!" - вигукував голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак на раді, передає кореспондент АСН. "Сьогодні випав сніг. Це звичайне природне явище. Але для Києва він традиційно випадає несподівано. Вранці в столиці - колапс. Чим далі від центру міста, тим страшніше!" - заявив він. Бурбак закликав колег по парламенту звернутися до мера Києва і Київської державної адміністрації: "Де прибиральна техніка? Знову не вистачає грошей? Хочу нагадати, що завдяки процесу децентралізації перевиконання бюджету столиці в 2016 році - 35 млрд грн, чи треба ще іноземців знайти, щоб навчили сніг прибирати?" - запитав він. Депутат закликав владу столиці забезпечити прибирання снігу: "Навчіться це робити!". Втім, зі спостереження АСН, снігоприбиральна техніка в Києві була виведена на дороги ще ввечері. Затори утворилися швидше через те, що при активному снігопаді водії істотно знижують швидкість руху.
Політика Парламент України звернеться до Трампа з проханням допомогти подолати агресію Росії Верховна Рада звернеться до Конгресу США і до президента Дональда Трампа з метою допомоги Україні у боротьбі з агресією з РФ. Про це перед початком погоджувальної ради 6 лютого заявила голова Комітету ВРУ з питань закордонних справ Ганна Гопко, передає кореспондент АСН. "Є вже десятки заяв наших партнерів. Важливо, щоб і парламент сказав своє слово (про засудження агресії Росії за атаки Авдіївки. - АСН)", - заявила вона, а також повідомила, що розглядається питання про звернення Верховної Ради до США."Зокрема, до Конгресу США, щоб і надалі вони продовжували докладати зусиль щодо санкцій. Окремо - звернення до Трампа і Адміністрації, де ми плануємо вказати на досягнення в реформах, проблеми на Сході і з окупацією". Гопко вважає позитивним сигналом телефонну розмову президентів Петра Порошенка і Дональда Трампа:"Це дає можливість говорити про хороші можливості вибудовувати відносини з Трампом безпосередньо! Дуже добре, що сам Трамп зазначив про позитив такої розмови".
Суспільство На Київщині перевізники знизили вартість проїзду – КОДА На 16 маршрутах Київської області перевізники знизили вартість проїзду в маршрутних таксі до рівня, що передував різкому здорожчанню в січні. Цю інформацію кореспонденту АСН підтвердив прес-секретар голови Київської обласної державної адміністрації Констянтин Галушко.   На ранок понеділка 6 лютого вартість проїзду знизилася на 16 автобусних маршрутах, зокрема в місті Вишневе, Боярка, Вишгород та селищі Макарів.   З іншими автотранспортними підприємствами перемовини щодо обґрунтованості вартості проїзду тривають, зазначили в Київській ОДА.   Нагадаємо, раніше голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган звернувся до перевізників із закликом з 6 лютого знизити вартість проїзду в транспорті. Протягом тижня в Київській ОДА працюватиме комісія з визначення обґрунтованої вартості проїзду, яка враховуватиме рівень платоспроможності населення, вартість палива та інших чинників, що впливають на вартість проїзду.
Політика Тимошенко попрацювала в США: вимагає створити комісії щодо корупції в оточенні Порошенка і назвати війну війною Президент США, конгресмени і сенатори звернули увагу на корупцію в оточенні Порошенка і Яценюка. Про це на погоджувальній раді 6 лютого заявила голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, передає кореспондент АСН. "Ви знаєте, що я тиждень працювала в Сполучених Штатах. І були там десятки важливих для України зустрічей... У кожному кабінеті, у сенаторів, конгресменів, - задається питання: коли припиниться корупція на вищому рівні в Україні? Називаються прізвища з оточення Президента Україна, колишнього прем'єр-міністра України (Арсенія Яценюка. - АСН). Відзначається: поки не зупиниться така корупція, то категорично ніхто не буде розглядати питання допомоги Україні... Але разом з тим я хочу сказати, що під час зустрічі з президентом США я почула підтримку України. Україна не залишаться без допомоги нашого надійного стратегічного партнера", - заявила вона. За її словами, в США наполягають на створенні тимчасових слідчих комісій щодо фактів корупції в Україні. Тимошенко звернулася до спікера Андрія Парубія з вимогою поставити на голосування створення таких слідчих комісій. Вона додала, що також у США не розуміють - війна у нас чи боротьба з тероризмом "Ставлять питання. Ви говорите про війну? Ви говорите про те, що війна, по суті, знищує Україну? Покажіть хоч один документ, де війна названа війною. Де реально є території, окуповані агресором! Вони кажуть, що ми самі дезорієнтуємо весь світ, називаючи війну тероризмом на окремо окупованих територіях", - підкреслила вона. Тимошенко вважає, що сьогодні йдеться не йде про те, як ми це назвемо, а як світ, як нова влада США і Франції та інших країн ЄС, де будуть вибори, сприйме "ці подвійні стандарти України". Тому депутат закликала прийняти закон про окуповані території. "Я абсолютно чітко тут підтримую "Самопоміч". Нам треба ввести воєнний стан у Донецькій і Луганській областях. Припинити це неподобство з торгівлею з окупованими територіями... Тому що тим самим високопоставлені чиновники фінансують цю війну".
За кордоном оформление ленты  Виконавиця гімну РФ зганьбилася і пішла плакати в туалет Перед матчем фіналу чемпіонату світу з хокею з м'ячем між Російською Федерацією і Швецією стався конфуз під час виконання гімну РФ. Виконавиця гімну почала збиватися з перших рядків гімну, а потім зовсім забула слова й зупинилася. Незабаром дівчина вибачилася і продовжила співати. Співачка виконувала російський гімн а капела і деякі вболівальники і хокеїсти намагалися їй підспівувати. Матч пройшов у Швеції на критому стадіоні «Йоранссон Арена» і закінчився з рахунком 3:4 на користь шведів. Гімн РФ виконувала Кристина Жмудська, яка не є професійною виконавицею. «Ми проводили репетиції за 1,5 години до матчу і було все нормально - я чула себе в навушниках. Це просто важлива умова. Під час церемонії в навушники нічого не йшло. В таких умовах просто неможливо співати. Я дістала навушники і почала показувати організаторам, що звук не йде», - каже вона «Советскому спорту». «Спочатку я розгубилася. Але потім побачила і почула, що багато хто співає разом зі мною. Після казусу я пішла плакати в туалет. Трохи пізніше всі мене заспокоювали і говорили, що це - просто технічна накладка», - резюмувала вона.
Політика У Раді вимагають відставки Гройсмана і Гонтаревої Лідери фракцій «Батьківщина» і «Радикальна партія» вимагають відставки прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голови Національного банку Валерія Гонтаревої. Про це Юлія Тимошенко і Олег Ляшко заявили на погоджувальній раді 6 лютого, передає кореспондент АСН. "Я хотіла б чітко заявити: настав час розглянути трагічне соціально-економічне становище, в якому опинилися люди! По всіх напрямах, починаючи від згортання середнього класу, малого підприємництва, фермерських господарств, закінчуючи тарифами, які знищують українців. Почали вже виставляти платіжки не тільки за новими тарифами, а за якимись незбагненними нормами, де люди змушені платити навіть більше, ніж передбачено за тарифами. Я вважаю, що вже настав час розглянути це на окремій нараді, не публічно. Прийшов час ставити питання про відставку Гройсмана за корупцію і абсолютну некомпетентність управління державою!" - заявила вона. У свою чергу, голова "Радикальної партії" Олег Ляшко в черговий раз наполягав на необхідності відставки голови Нацбанку Валерія Гонтаревої. "Чому немає зміни монетарної політики? Чому не зменшується облікова ставка? Чому Нацбанк вилучає кошти з економіки країни, приймаючи драконівські обмеження для комерційних банків, позбавляє можливості кредитувати реальний сектор економіки?.. Тому ми наполягаємо на звільненні голови Нацбанку, а також прийнятті змін до Конституції, які вже підписали 178 депутатів, якими розширити обов'язки і відповідальність Нацбанку", - додав він.
Події Слідком РФ "шиє" українцям розпалювання міжнаціональної ворожнечі СКР заочно висунув звинувачення шістьом громадянам України в нібито нападах на посольство Росії в Києві в 2014 і 2016 роках. Про це повідомляє прес-служба відомства. В рамках розслідування подій 2014 року громадянам України Володимиру Назаренку, Володимиру Романцову і екс-депутату Миколі Рудьковському висунуто звинувачення за ст. 360 ч. 2 КК РФ (напад на установи, які користуються міжнародним захистом, з метою провокації війни і ускладнення міжнародних відносин). Крім цього, Назаренко звинувачується в нарузі над російським прапором. «Збиток, якого було заподіяно посольству, склав понад 14 млн руб.», - сказано в повідомленні. В рамках подій біля російського посольства, які відбулися минулого року, Слідчий комітет Росії висунув звинувачення активістці Ірмі Крат та двом екс-бійцям батальйону «Айдар» Олександру Висоті і Сергію Новікову. На думку СКР, вони закидали будівлю посольства «коктеклямі Молотова» 10 березня минулого року.
Суспільство оформление ленты  Суворий Кличко: «Без особливої необхідності не виїжджайте на своєму транспорті в місто!» Мер Києва Віталій Кличко звернувся до киян із закликом мінімізувати користування власним транспортом і не кидати його вздовж доріг, що буде заважати комунальній техніці чистити дороги від снігу. «Міська влада робить усе, щоб мінімізувати наслідки стихії. І я звертаюся до водіїв - не виїжджати в місто на особистому автотранспорті. Поки тривають сильні опади, повністю очистити вулиці від снігу буде складно. Саме тому я закликаю водіїв не виїжджати в місто без необхідності», - заявив у своєму відеозверненні, опублікованому в соціальній мережі Фейсбук, мер Києва. «Столиця знову охоплена великим снігопадом. Наступні два дні синоптики теж обіцяють сніг. Всі комунальні служби працюють у посиленому режимі. Вся спецтехніка - на вулицях міста. Віддавайте перевагу комунальному, громадському транспорту», - заявив Кличко. Він також повідомив, що звернувся в поліцію з проханням вивозити автомобілі, що заважають прибиранню снігу. Також київська влада звернулася до Національної гвардії і поліції з проханням допомагати на дорогах водіям.
Політика У БПП не виключають введення воєнного стану У парламентській фракції "Блок Петра Порошенка" не виключають введення воєнного стану, якщо ситуація на Донбасі ще більше загостритися. Про це на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок заявила заступник голови фракції Ірина Луценко, повідомляє кореспондент АСН. При цьому Луценко додала, що зараз "це локальна ситуація, її вдалося втримати. Ми побачили, і Путін теж побачив, що Україна готова чинити опір, що всі державні служби готові. Це вже не те, що було в Дебальцевому або Іловайську", - підкреслила вона. На її думку, влада впоралася з ситуацією в Авдіївці. "Все було готово для евакуації населення, війська підтягнуті, ЗСУ організовані. Машина працює. Україна готова. Все залежить від загострення ситуації. Такий варіант можливий (введення воєнного стану. - АСН)", - сказала вона.
Політика Коаліції в Раді не існує, людей тримають "за лохів" - Ляшко Голова фракції «Радикальна партія» Олег Ляшко заявив, що юридично в парламенті немає коаліції, оскільки з часу її формування зі складу коаліції вийшло багато парламентаріїв. Про це він сказав на погоджувальній раді 6 лютого, передає кореспондент АСН. "Ми ж розуміємо, що юридично коаліції в парламенті немає. Фракція "Радикальної партії" вийшла з коаліції 1 вересня 2015 року. Президент Порошенко, всупереч здоровому глузду, протягнув тоді зміни до Конституції про особливий статус для Донбасу... Після нас звідти побігли інші", - заявив він. Ляшко додав, що всі чули про наявність 226 підписів під коаліційною угодою, але ніхто їх не бачив. "Це як за радянської влади: "Чи є життя на Марсі? Чи немає життя на Марсі? Радянській науці це невідомо... Але вони тримають народ за лохів, видають бажане за дійсне не тільки в питанні коаліції". При цьому Ляшко вважає, що навіть в умовах відсутності коаліції проведення позачергових виборів до Верховної Ради може призвести до втрати державності. "Для початку треба змінити закон. Адже якщо проведемо вибори за старим законом, то отримаємо "шило на мило", за яке народ заплатить ще 4-5 млрд грн".
Політика Данилюк пригрозив звільненням голові ДФС Насірову Діяльність голови ДФС Романа Насірова повинні перевірити антикорупційні органи. Крім того, Роману Насірову загрожує звільнення. Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк. Про це пише Сегодня. За його словами, він зобов'язаний звернутися до НАБУ і НАЗК, щоб вони проаналізували ситуацію з несанкціонованими відпустками і відрядженнями Романа Насірова, зокрема, поїздкою в Америку на інавгурацію Дональда Трампа. «Це (поїздка в США. - Ред.) недешеве задоволення. Те, де він був, коштує близько 250 тисяч доларів. Сума немаленька. Чи задекларована вона - громадськість має відстежити. Якщо це було безкоштовно, я б хотів запитати, чому саме керівника ДФС України запрошують на цей захід безкоштовно? Може, послуга? Може, це подарунок? Законодавство безпосередньо забороняє приймати такі послуги і подарунки. На цьому туризм не закінчився. Після цього треба було «поснідати» - теж недешеве задоволення», - заявив Данилюк. Міністр зазначив, що главі ДФС Насірову загрожує звільнення через другу догану КМУ. «За систематичне порушення доручень голови Мінфіну, які є обов'язковими для виконання, а також за неузгоджену відсутність на робочому місці я, згідно із законодавством, ініціював перед Кабінетом міністрів притягнення Романа Насірова до дисциплінарної відповідальності. Якщо після цього жодних висновків зроблено не буде, другу догану - звільнення», - підкреслив Данилюк. «Сподіваюся, голова ДФС після цього займеться реформуванням Державної фіскальної служби. Туризм закінчився», - резюмував він.
Політика Опоблок вимагає відновити виплати жителям окупованого Донбасу Влада зобов'язана виконувати фінансові зобов'язання перед жителями окупованих територій Донецької і Луганської областей. Про це перед початком погоджувальної ради 6 лютого заявив співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, передає кореспондент АСН. "Тому що я впевнений, що у всіх болить душа за наших людей. Наша фракція найбільше зацікавлена ​​у припиненні конфлікту. Тому що це конфлікт в нашій країні, з нашими людьми. Тому ми повинні бути ініціаторами всіх дій, які призведуть до припинення вогню" , - заявив він. Він зазначив, що головна мета для всіх сил в Україні - це припинення вогню і конфлікту. "Трагедія, яка сталася в Авдіївці, не може повторитися. Тому ми будемо ініціювати переговори в "нормандському форматі". Це єдиний формат, який може стати запорукою припинення конфлікту" - вважає депутат.
Суспільство В Україні очікуються снігопади і різке похолодання Завтра, 7 лютого, в Україні арктичне повітря, що продовжує надходити з півночі Європи, зумовить зниження температури, в більшості областей, крім північного сходу і сходу, в зоні впливу атмосферних фронтів очікуються несприятливі погодні умови. Про це інформує Укргідрметцентр. У вівторок вночі очікується невеликий, вранці та вдень помірний сніг, на Прикарпатті та центральних областях України будуть сильні снігопади, снігові замети та хуртовини, зниження температури протягом доби до 9-15 градусів морозу, в західних областях країни від 3 до 9 градусів морозу. Тільки в Чернігівській, Харківській, Сумській і Луганській областях буде холодна без істотних опадів погода, температура вночі та вдень 17-22 градусів морозу. На Закарпатті та півдні України очікується мокрий сніг з дощем, місцями можлива ожеледиця та туман; температура вночі 2-7 градусів морозу, вдень від 5 градусів морозу до 1 тепла. У Києві очікується сніг, на дорогах ожеледиця. Вітер буде східний, 7-12 м/с. Зниження температури до 10-12 градусів морозу.
Політика "Народний фронт" вимагає від Порошенка план звільнення Криму і Донбасу і послати представника в НАТО Після трьох років війни і 10 тис. загиблих люди мають право дізнатися: чи є така стратегія? Про це на погоджувальній раді 6 лютого заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. "Перше. Після трьох років війни і 10 тис. загиблих українське суспільство хоче отримати відповідь і чітке бачення влади: як перемогти в цій війні, як будуть звільнені тимчасово окуповані території. Це має бути чесна розмова... Влада зобов'язана показати план звільнення Криму і Донбасу", - заявив він. Бурбак звернувся до спікера Верховної Ради і колег, щоб провести спільну нараду з метою розгляду відповідного плану главою держави. "Президент зобов'язаний подати такий план. Жодного умиротворення агресора... Україна повинна стати повноправним членом НАТО. Тому ми вважаємо неприйнятним той факт, що ми до цього часу не маємо постійного представника в НАТО".
Події Помер чоловік, поранений під час нападу кілера в Одесі Літній чоловік, який був поранений під час нападу кілера в районі Київського ринку в Одесі, помер, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на прес-службу ГУ НП по області. Зараз встановлюється причина смерті і вирішується питання про кваліфікацію кримінальної справи за її фактом. Нагадаємо, 25 січня ввечері поліція Одеської області ввела оперативний план «Сирена» для пошуку злочинця на мопеді, який вистрілив у перехожого біля ринку «Київський» в Одесі. Спочатку поліція заявила, що приводом для стрілянини зі зброї стала словесна перепалка, а потерпілого госпіталізували в одну з лікарень Одеси з пораненням у шию. Незабаром поліція повідомила, що злочинець, який поранив чоловіка, застрелився при спробі затримати його. За інформацією поліції, одна з основних версій нападу - замовне вбивство, а  злочинець, який вчинив самогубство, - кілер.
Політика Захист Януковича готовий скаржитись до Європейського суду з прав людини Захист Віктора Януковича найближчим часом поскаржиться до Європейського суду з прав людини. Про це АСН повідомили в прес-службі адвокатського об'єднання "Авер Лекс", яке захищає інтереси Віктора Януковича у судах. "Сьогодні для цього було отримано остаточне обґрунтування, ним став факт відмови Апеляційного суду Києва забезпечити конституційне право Віктора Януковича на оскарження рішення суду першої інстанції", - повідомили в прес-службі. У свою чергу адвокат Януковича Віталій Сердюк пояснив, що сьогодні Апеляційний суд Києва відмовився розглядати і скаргу на рішення Печерського суду Києва, який дозволив проводити спеціальне судове розслідування проти Януковича. "Засідання не відбулося. Вийшов помічник і сказав, що суддя одноосібно прийняв рішення про відмову в розгляді апеляційної скарги. По суті скарга не розглядалася, а відбулася відмова в розгляді. Він сказав, що ця заява не заперечується. І дійсно в КПК зазначено, що рішення судів щодо застосування процесу заочного розслідування не підлягають оскарженню. Але в Конституції прямо забезпечено право на оскарження будь-якого рішення, що порушує права. Тому саме на ці норми ми посилалися, коли зверталися до Апеляційного суду. Тобто мала бути формальна процедура розгляду, і прийнято певне рішення. Тому ми поклали це в основу скарг в ЄСПЛ», - заявив адвокат Януковича.
Політика Депутати за 5 місяців мають розглянути майже 2,5 тис. законопроектів Протягом VI сесії, яка триватиме з лютого по липень 2017 року, народні депутати планують розглянути майже 2,5 тисячі законопроектів. Про це на погоджувальній раді 6 лютого заявила заступник голови фракції БПП Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. "Наша фракція закликає всі проукраїнські сили, поки не закінчиться війна, закінчити дрібну внутрішню політичну боротьбу. Між собою поборемося після перемоги! Зараз давайте боротися за Україну, яка у нас одна на всіх. Протягом сесії, яку ми відкриємо завтра, буде запропоновано і обговорено дуже багато важливих і дієвих рішень. Тільки до порядку денного пропонується 2429 законопроектів - це величезний пласт роботи", - заявила вона. У свою чергу, голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак також закликав колег по парламенту до плідної спільної роботи.
За кордоном Суд заарештував захоплені РФ чотири бурові «Чорноморнафтогазу» Приморський районний суд Одеси заарештував чотири самопіднімальні бурові установки (СПБУ) ПАТ «Чорноморнафтогаз», які були захоплені в результаті анексії РФ Криму. Про це пише Інтерфакс-Україна. Згідно з визначенням суду від 27 січня цього року, арешт був здійснений за клопотанням ГУ НП в Криму і Севастополі в рамках відкритої 14 грудня 2015 року кримінальної справи за фактом незаконного переміщення і заволодіння зазначених СПБУ. «Для запобігання можливості приховування, пошкодження, знищення, псування, відчуження зазначеного вище держмайна слідчий клопотав задовольнити і заарештувати плавучі бурові установки В-319 - «Україна», В-312 - «Петро Годованець», «Таврида» і «Сиваш» . Розглянувши клопотання, а також вивчивши матеріали, які обґрунтовують його доводи та заслухавши думку слідчого, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню», - сказано в ухвалі.
Політика У коаліції запевняють: голоси є і більшість не вдасться розхитати Депутати думають про розширення коаліції, але навіть у нинішньому форматі вона міцна. Про це в інтерв'ю журналістам під час погоджувальної ради 6 лютого заявила заступник голови фракції БПП Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. "Єдність всіх груп і фракцій має проходити на новій парламентській сесії ... Коментую дуже просто. Коаліція міцна, вона складається з двох фракцій: Блоку Петра Порошенка і "Народного фронту". Всі депутати, які увійшли до коаліції, залишаються в коаліції. І розхитати її такими вкиданнями (про відсутність 226 голосів. - АСН) не вдасться... Ми не ведемо розмову про вихід депутатів БПП з коаліції, а, навпаки, про розширення коаліції за рахунок інших фракцій і груп, сил, щоб коаліція стала ще міцнішою", - заявила вона.Депутат зазначила, що звернулася до фракцій «Радикальної партії», «Самопомочі" і "Батьківщини" із закликом об'єднатися для збереження держави. У свою чергу, голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак назвав тих депутатів, які намагаються розхитати коаліцію з метою проведення дострокових парламентських виборів, п'ятою колоною, і запевнив, що їм не вдасться досягти своєї мети. «Ми здатні приймати рішення, проводити реформи. Не дочекаються! Я можу запевнити, що жоден депутат "Народного фронту" не покидав коаліцію", - зазначив Бурбак.
Події У Тернопільській області боєць ЗСУ вчинив самогубство Військовослужбовець ЗСУ повісився в Тернопільській області. Чоловік кілька разів був у зоні проведення бойових дій на Донбасі і готувався до чергової поїздки в зону неоголошеної війни, передає прес-служба  поліції Тернопільській області. «Набридло, я більше не витримую. Залишаю номер карти, щоб було за що поховати», - ці слова вчора, 5 лютого, в останній раз почув по телефону його рідний брат. Після цього на дзвінки 50-річний чоловік перестав відповідати. Він був знайдений повішеним на околиці с. Посухів, на території очисних споруд. За даними поліції, загиблий в 2015 році був призваний до лав збройних сил з мобілізації. Після повернення в Тернопільську область він влаштувався у місцеву військову частину. Кілька разів був у зоні бойових дій. Керівництво військової частини характеризує його як позитивну людину, яка виконувала поставлені завдання. Чоловік готувався до чергової поїздки на Донбас.
Політика У середу в Раді з'явиться законопроект про введення воєнного стану - БПП Законопроект щодо введення воєнного стану через загострення на Донбасі має бути в середу.Таке припущення висловив на круглому столі народний депутат від фракції БПП Борислав Розенблат. Зокрема, коментуючи пропозицію щодо доцільності запровадження військового стану хоча б на певній території, він сказав: «В середу буде законопроект. Я вважаю, що всі політичні сили, які хочуть це обговорювати, мають прийти на комітет». «У нас парламентсько-президентська республіка, де парламент є вищим законодовчим органом влади в нашій країні. Ми повинні висловити свою думку, а потім разом її висловити уже на весь світ», - додав він. Нардеп наголосив, що політична верхівка країни повинна мати єдину позицію.Нагадаємо, по завершенню засідання Погоджувальної ради народний депутат Ірина Луценко заявила, що у парламентській фракції «Блок Петра Порошенка» допускають введення воєнного стану через загострення на Донбасі.  
Події Під Бахмутом люди в масках намагалися перекрити трасу Біля м. Часів Яр недалеко від Бахмута невідомі в масках спробували перекрити дорогу і перешкоджали роботі працівників поліції. Про це інформує прес-служба управління НП в Донецькій області. «У понеділок, 6 лютого, о 16:00 особи в балаклавах перекрили дорогу, заблокувавши проїзд автобуса зі співробітниками Курахівської ТЕС, переважно - жінками, а також транспорту аварійних служб і військового призначення, які їхали в напрямі Костянтинівки», - сказано в повідомленні. На місце прибули працівники Бахмутського відділу Нацполіції. На їхню адресу невідомі висловлювали образи, а також перешкоджали їхній роботі. У поліції заявили, що на місці був один із депутатів. «Працівниками поліції в межах компетенції було вжито заходів з відновлення руху. Зараз проїзд на вказаній ділянці траси відновлений», - сказали в поліції. На місці перебуває очільник поліції області В'ячеслав Аброськін.
Політика Навесні можливі дострокові парламентські вибори або новий склад коаліції Відставка прем'єр-міністра і голови НБУ малоймовірна, але такі заяви є проявом парламентської кризи. Про це в коментарі АСН заявив політолог Віталій Бала. На думку політолога, з юридичної точки зору, існування чинної коаліції є сумнівним, оскільки не були продемонстровані списки депутатів, які підписалися під коаліційною угодою. "Чинній коаліції давним-давно треба було продемонструвати список депутатів-підписантів, членів більшості. Але цього не сталося. Тому з кожним днем ​​динаміка недовіри до цієї коаліції зменшувалася. Тим більше що час від часу голоси для прийняття необхідних рішень двом фракціям давали різні групи і навіть фракції ("Радикальна партія", "Опозиційний блок", "Воля народу", "Відродження" та мажоритарники. - АСН)", - заявив він.Тому, на думку експерта, з початком нового політичного сезону, напередодні нової сесії парламенту, прозвучали заяви заступника голови фракції БПП Ірини Луценко про необхідність розширення коаліції. Ті фракції, які роблять ставку на дострокові парламентські вибори, навпаки, заявляють про необхідність відставки уряду внаслідок недієздатності коаліції, зазначив Бала. "Що ми маємо в сухому знаменнику - чи будуть вибори, чи не будуть? Це основне питання порядку денного. Тому нинішня ситуація - це ситуація парламентської кризи. І наступне: чи переросте вона в політичну з подальшими достроковими виборами? Ось головне питання", - запитує він. Водночас Бала додав, що відставка прем'єр-міністра і голови Нацбанку, на якій наполягають фракції «Батьківщини» і «Радикальної партії», малоймовірна. "На мою думку, відставка прем'єра Гройсмана можлива тільки як добровільне рішення. А Гонтарева - це квота Президента. Нагадаю, що Програма дій Уряду Володимира Гройсмана була проголосована в квітні минулого року, тому до квітня формально він має імунітет", - сказав він. З огляду на це політолог не виключає, що вже до квітня або коаліція переформатується, або відбудуться дострокові парламентські вибори.
Економіка Економічний ефект від Угоди про ЗВТ з Канадою може становити 200-300 млн доларів Економічний ефект після набрання чинності Угоди про зону вільної торгівлі з Канадою може становити 200-300 млн дол. за наступні п'ять років. Про це повідомила журналістам торговий представник України Наталія Микольська в рамках круглого столу на тему «Угода про вільну торгівлю з Канадою: нові горизонти для України». Вона підкреслила, що Канада - це країна зі значним доходом на душу населення, а її імпорт становить 2% загальносвітового обсягу імпорту. «Набуття чинності цією Угодою означає скасування 98% існуючих мит», - пояснила торгпред. За її словами, в планах уряду «протягом 5 років вийти на цифри в десять разів більші, ніж зараз. А зараз у нас 26 млн доларів, але ми можемо вийти і на великі цифри, якщо скористаємося всіма умовами, які дає угода». Микольська нагадала, що після ратифікації Угоди і набрання нею  чинності українські товаровиробники зможуть експортувати в Канаду всі промислові товари, крім легкових автомобілів, які потрапляють під спецумови лібералізації, і сільськогосподарську продукцію, крім м'яса птиці, молочної продукції, яєць, сирів і цукру, які також обмежуються тарифними квотами. Сама ж процедура ратифікації Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою може наблизитися до кінця весни. Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко. «Що стосується ратифікації в канадському парламенті... поки Угода пройшла два читання у нижній палаті. З середи Угоду для голосування в остаточному читанні підтримав профільний комітет парламенту», - сказав він. За словами Шевченка, зараз Угода готова до ратифікації в нижній палаті. Він уточнив, що, ймовірно, цей процес відбудеться в кінці лютого або в березні, далі має бути процедура ратифікації в сенаті - верхній палаті, і підписання документа генерал-губернатором. «У нас є всі шанси навесні 2017 року наблизитися до кінця процедури ратифікації цієї угоди», - сказав посол. Нагадаємо, угоду про ЗВТ було підписано 11 липня 2016 року під час візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо в Київ.
Політика «БПП» в кінці лютого може вибрати собі нових лідерів Партія «Солідарність - Блок Петра Порошенка» може зібратися на з'їзд в кінці лютого - початку березня. Таку думку висловив на круглому столі народний депутат від фракції «БПП» Борислав Розенблат, відповідаючи, коли партія буде вирішувати питання з призначеннями нових лідерів і керівника фракції БПП.  «З'їзд постійно триває, він почався і не закритий Я думаю, що це буде чергова зустріч в кінці цього місяця або на початку березня», - сказав він. Нагадаємо, лідером фракції на сьогодні є Ігор Гринів. Але він заявив про бажання піти з політики після того, як у рамках заповнення електронних декларацій журналісти почали проявляти інтерес до його матеріального становища. Потенційними кандидатами для його заміни можуть бути Ірина Геращенко, Ірина Луценко або Анатолій Матвієнко.
Політика Чому воєнний стан не покладе край війні на Донбасі Для вирішення конфлікту на Донбасі введення воєнного стану не дасть нічого позитивного. Про це в коментарі АСН заявив політолог Володимир Фесенко. "Якщо хтось думає, що в результаті введення воєнного стану, якого почали вимагати деякі політичні сили ("Самопоміч" та "Батьківщина". - АСН), ми виграємо війну, то це як мінімум наївно", - сказав він. Політолог нагадав причини того, чому воєнний стан не було введено на Донбасі ще в 2014 році. "Тоді неможливо було б провести вибори. Спочатку президентські, потім - парламентські. Адже якщо в країні вводиться військовий стан, то проводити вибори не можна, як і вносити зміни до Конституції», - уточнив він. Водночас політолог вважає, що якщо допустити продовження ескалації військового конфлікту на Донбасі, що, на його думку, все ж малоймовірно, адже це не потрібно ні Україні, ні Росії, ні західним партнерам, то ймовірність введення воєнного стану зросте. «Це правовий статус, який дає можливість державі залучати ресурси, використовувати додаткові і надзвичайні методи управління на цих територіях. Але насправді ще в 2014 році юристи дали відповідь, що наше законодавство краще прописано якраз в частині положення про надзвичайний стан, що дає більше механізмів для вирішення ситуації", - зазначив він. На думку Фесенка, ситуацію на Донбасі можна вирішувати і без введення воєнного стану. А політики, які про це заявляють, просто маніпулюють поняттями, вважає політолог. «Якщо раптом щось, відразу стукають по столу: "потрібен воєнний стан"! Але у мене є великий сумнів, що ті сили, які кричать про необхідність воєнного стану, в реальності проголосують за таке рішення в парламенті. Адже саме Верховна Рада має повноваження приймати таке рішення про воєнний стан. Чому? Оскільки ці ж сили найбільше зацікавлені в дострокових парламентських виборах, які неможливі при воєнному стані", - пояснив експерт. Щодо суперечок, які вибухнули навколо пенсій та інших соцвиплат для тих, хто залишився жити на окупованій території, то вони спекулятивні, вважає Фесенко. З його слів, ніхто вже давно не перераховує кошти на державному рівні на окуповані території. Пенсії отримують тільки ті пенсіонери, які проживають на територіях, підконтрольних Україні. Хоча політолог впевнений, що контрабанда з непідконтрольними територіями, природно, є. "Ні про яке соціальне постачання терористів не йдеться взагалі", - додав експерт.
Суспільство В Україні заборонили популярні німецькі ліки від раку Держслужба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела заборону в країні на відомий німецький препарат «Алкеран», котрий застосовують у складі комплексної терапії при злоякісних пухлинах. Про це сказано в розпорядженні від 3 лютого на сайті Держслужби. Заборона була введена на продаж, реалізацію і зберігання препарату «Алкеран» (таблетки, вкриті оболонкою, по 2 мг №25 (25х1) у флаконах) з маркуванням іноземною мовою виробництва компанії «Екселліо ГмбХ» (Німеччина). Причиною такої заборони стало те, що препарат потрапив на територію України без попереднього отримання сертифіката якості. Тобто він може бути фальсифікатом. Ліки коштує від 1300 гривень. У зв'язку з цим Держслужба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками розпорядженням зобов'язала суб'єкти держвласності, які здійснюють реалізацію, застосування і зберігання цього препарату, терміново перевірити наявність заборонених форм препарату і зняти їх з обороту для утилізації.

Місячний день сьогодні 18 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 18 квітня 2024 року
Кожен новий день — це чудові можливості для особистого зростання та розвитку Астрологи підкажуть, що саме прин....
Харчування за астрологічним принципом
Харчування за астрологічним принципом
Як відомо, планети здатні впливати на організм людини Щоб підтримувати тонус організму та імунітет, необхідно ....
Як режим дня впливає на біополе та настрій людини
Як режим дня впливає на біополе та настрій людини
Часто ранок починається з занепаду сил і дратівливості Це наслідки неправильного режиму дня
Гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія буде на високому рівні, і ви будете готові приймати ви....
Любовний гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість будуть на піку, що зробить вас неперев....
більше матеріалів




/-1,1781611442566-/ /-pc-/
Top