counter
Архів Повернутись назад 04 Квітня 2017
4 Квітня
Суспільство Вчені з'ясували, в яких країнах найбільше плачуть діти Найбільш плаксивими виявилися діти, що народилися у Великій Британії, Італії, Канаді та Нідерландах. Такі дані привели вчені з Уорікського університету. Результати свого дослідження вони опублікували в журналі The Journal of Pediatrics. Відзначається, що були вивчені дані про 8700 немовлят з різних країн. Вчені намагалися підрахувати, скільки плачуть немовлята на добу в різних країнах, передає «Газета.ру». Найбільш тихими виявилися діти в Данії, Німеччині і Японії. Дослідники прийшли до висновку, що немовлята частіше за все плачуть, коли страждають від кольок. Це і стало предметом дослідження. Так, у Великій Британії від кольок страждали 28% малюків у віці 1-2 тижнів, в Канаді - 34,1% у віці 3-4 тижнів, в Італії - 20,9% у віці 8-9 тижнів. Найнижчі показники були зареєстровані в Данії (5,5% в 3-4 тижні) і Німеччини (6,7% в 3-4 тижні).
За кордоном Теракт у Петербурзі: ЗМІ повідомили про смертника в метро Теракт в метро Санкт-Петербурга у понеділок, 3 квітня, попередньо, влаштував терорист-смертник. Його особу вже встановлено, передає Інтерфакс, посилаючись на джерело в правоохоронних органах. «За однією з версій, вибухівку в пітерському метро привів у дію терорист-смертник. За попередньою інформацією, це 23-річний уродженець Середньої Азії», - заявив співрозмовник агентства. За його словами, чоловік в темному одязі, якого запам'ятали камери відеоспостереження і  який раніше вважався причетним до теракту, прийшов у поліцію і повідомив про свою невинність. За даними джерела, передбачуваний терорист-смертник, який здійснив вибух у метро, ​​пов'язаний із забороненими в РФ радикальними ісламістськими угрупованнями. Попередньо, терорист проніс вибухівку в підземку міста в рюкзаку. «Знайдені на місці останки говорять на користь тієї версії, що вибух влаштував терорист-смертник, але остаточні висновки будуть після експертизи ДНК», - заявило джерело.
Економіка Рада розгляне сьогодні законопроект про ринок електроенергії Народні депутати сьогодні можуть розглянути в другому читанні один з реформаторських законопроектів у сфері енергетики - проект закону «Про ринок електроенергії». Документ включений до порядку денного Верховної Ради на вівторок, 4 квітня. Після прийняття законопроекту в першому читанні в комітет ВР з питань паливно-енергетичного комплексу надійшло близько 1,2 тис. поправок. Згідно з документом, в Україні має запрацювати ринок електроенергії. Тоді і промислові, і побутові споживачі будуть укладати з електрогенеруючими компаніями або посередниками двосторонні договори на поставку електроенергії. Передбачається, що споживач зможе вільно вибирати постачальника електроенергії й укладати з ним договір. В таких умовах тарифи для рядових споживачів вже буде формувати ринок, а не держава. Закон про ринок електроенергії є одним з трьох основних законів у сфері енергетики. Раніше парламент вже прийняв закон про ринок газу і незалежного регулятора.
Економіка Експерт зазначив негативний момент у наданні Україні грошей МВФ Черговий транш МВФ піде на погашення боргу за 2014 рік. Про це заявив економічний експерт Володимир Лановий, передає InfoResist. У 2017 році ми повинні повернути мільярд доларів з отриманих коштів за кредитом 2014 року. Так як у нас брак валюти, то Міжнародний валютний фонд продовжив відносини з Україною, прокредитувавши її на суму боргу», - заявив він. МВФ офіційно підтвердив виділення Україні чергового кредитного траншу в розмірі $1 млрд, а також визначив напрямки подальших зусиль української сторони для продовження програми Фонду з розширеного кредитування (EFF). Про це сказано в офіційній заяві Фонду, передає «Укрінформ». Перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон повідомив, що економіка України показує обнадійливі ознаки відновлення. «Повертається економічне зростання, інфляція знижується, міжнародні резерви збільшилися в два рази. Такий прогрес багато в чому завдячує рішучим політичним діям української влади, зокрема розумній макроекономічній політиці. Стабілізація, яка спостерігається останнім часом, забезпечує основу для подальшого зростання», - сказав Ліптон. За його даними, для досягнення більш стабільного і швидкого зростання Україні треба підняти доходи, провести структурні реформи, які спрямовані на поліпшення бізнес-середовища, а також прискорити потрібні інвестиції. «Треба почати приватизацію і розвиток ринку земель сільськогосподарського значення. З корупцією потрібно боротися рішуче. Бо, незважаючи на створення нових інститутів боротьби з корупцією, поки що конкретних результатів немає», - заявив перший заступник голови МВФ. Він також звернув увагу на високий держборг України, який залишається попри бюджетні коригування.
Суспільство Суд заарештував легендарний будинок Віктора Януковича Печерський райсуд Києва заарештував легендарний будинок Віктора Януковича в Межигір'ї. Про це сказано в постанові суду від 24 березня 2017 року. Згідно з рішенням Печерського райсуду, Віктору Януковичу, посадовим особам ТОВ «Танталіт» (компанія, на яку було оформлено «Межигір'я») та особам, які діяли від їхнього імені, заборонено відчужувати, розпоряджатися і користуватися майном будинку. У список заарештованих речей потрапили пісуари, унітази і раковини фірми Villeroy&Boch, масажні крісла Inada, душова система золотистого кольору Gessi, холодильники, телевізори, мікрохвильові печі, телефони, торшери, люстри, предмети меблів, килими, кілька десятків картин, металеві та керамічні статуетки, портрет «Люба Полежай». Також судом було заарештовано понад 500 книжок, більярдний стіл і приналежності, білий рояль Roland та інші речі.
За кордоном Путін підписав закон про заборону грошових переказів із Росії зарубіжними платіжними системами Російський президент Володимир Путін підписав закон, що обмежує грошові перекази з Росії в інші країни за допомогою іноземних платіжних систем. Документ був опублікований у вівторок, 4 квітня, на офіційному сайті правової інформації. Законопроект був прийнятий нелегітимною в Україні Держдумою 22 березня 2017 року і схвалений Радою федерацій 29 березня. У разі введення іноземною державою заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані Центробанком Росії, транскордонний переказ із РФ на територію цієї країни може бути здійснений тільки за допомогою оператора, контрольованого російськими юридичними особами. Такі правила будуть поширюватися на всі перекази без відкриття банківського рахунку. Нагадаємо, в жовтні минулого року Україна заборонила діяльність деяких російських платіжних систем, зокрема «Юністріма» і «Золотої Корони».
За кордоном Смертник, який підірвав бомбу в метро Петербурга, імовірно, діяв сам За попередньою інформацією, терорист-смертник, який підірвав бомбу в метрополітені Санкт-Петербурга, швидше за все, діяв сам. Про це заявило «Інтерфаксу» джерело в правоохоронних органах. За його даними, чоловік залишив вибухівку, закамуфльовану під вогнегасник, на станції «Площа Повстання». Бомба не спрацювала і в підсумку була знешкоджена. «Сівши у вагон потяга, імовірний терорист-смертник привів у дію бомбу між станціями «Сінна площа» і «Технологічний інститут», - заявив співрозмовник. За його даними, другий чоловік, підозрюваний у причетності до теракту, сам прийшов у поліцію і заявив про невинуватість. Поки з ним продовжують роботу працівники поліції. За попередньою інформацією, потужність бомби, що не розірвалася, становила майже 1 кг в тротиловому еквіваленті, а потужність бомби, що спрацювала, - близько 300 грамів.
Політика Депутати Радикальної партії заблокували трибуну парламенту Радикали блокуватимуть трибуну Ради в будь-якому випадку. Про це в кулуарах Верховної Ради України 4 квітня перед засіданням парламенту повідомив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Фракція Радикальної партії сьогодні блокує парламентську трибуну. Наша позиція залишається незмінною», - заявив він. За його оцінками, заява президента Петра Порошенка про необхідність переглянути рішення НКРЕ КП про абонплату за підключення до газу - це спроба «збити народне невдоволення, але це нічого не змінює». Ляшко запропонував: «Потрібно відправити у відставку НКРЕ КП і повернути в державну власність газорозподільні мережі, які протягом багатьох років контролюються Фірташем, Бойком, Льовочкіним». Після цього депутати Радикальної партії заблокували трибуну Верховної Ради України.
Суспільство Члени наглядової ради НСТУ закликали ЄВС поважати суверенітет України Члени Наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» виступили з різкою заявою у відповідь на лист гендиректора Європейської мовної спілки Інгрід Дельтенре до прем'єра Володимира Гройсмана. «Відвідавши окупований Крим без дозволу влади України, Юлія Самойлова порушила суверенітет і закони України. Крім Росії, жодна інша країна, громадські мовники якої входять в ЄВС, не має підстав оскаржувати цю кваліфікацію дій Самойлової, так як жодна європейська країна не визнає приналежність Криму РФ», - сказано в заяві НСТУ, яка була опублікована на сайті телеканалу UA:Перший. Члени Наглядової ради НСТУ підкреслили, що сповідують основоположні цінності демократичної Європи, але не можуть відсторонитися від інтересів суспільства України, коли держава захищає територіальну цілісність. «Ми закликаємо пані Дельтенре і в її особі ЄВС поважати суверенітет України, не перетворювати ЄВС на інструмент посилення чужих політичних маніпуляцій, а також не перешкоджати подібними заявами нормальному проведенню пісенного конкурсу - як у 2017 році, так і в майбутньому», - сказали члени наглядової ради .
Політика Депутати чекають голів НКРЕ КП, НАЗК, ФДМ та АМК зі звітом у Раді Депутати запросили зі звітом в Раду голів НКРЕ КП, НАЗК, ФДМ та АМК. «Я прошу запросити до парламенту голову НКРЕ КП. Також звучала пропозиція - запросити голову Антимонопольного комітету і голову Національного агентства з питань запобігання корупції, а також ФДМ. Ми можемо зараз проголосувати за запрошення всіх керівників цих відомства, щоб парламент виконав свою контрольну функцію... Приймається таке рішення? Приймається!.. Для цього рішення потрібно всього 150 голосів», - закликав спікер Андрій Парубій. Після чого нардепи почали голосувати. За запрошення до парламенту зі звітом голови НКРЕ КП Дмитра Вовка проголосували 213 нардепів. За рішення про необхідність перебування в парламенті голови АМК Юрія Терентьєва проголосували 212 нардепів. За необхідність присутності на пленарному засіданні голови НАЗК Наталії Корчак проголосували 208 нардепів. А за рішення про запрошення Олега Білоуса - голови Фонду державного майна - проголосували 216 парламентаріїв. «Можливо, завтра ми зможемо їх заслухати, після ратифікацій», - додав спікер.
Суспільство У справі про вбивство Вороненкова з'явився новий фігурант У справі про вбивство колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який був убитий у центрі Києва, з'явився новий фігурант - водій Владислав Тихонькін. Про це інформує Цензор, посилаючись на свої джерела. Владислав Тихонькін нібито пригнав для Дениса Вороненкова машину з Москви до Києва. Колишній депутат хотів зустрітися з водієм ще до того, як той полетить назад. Спочатку Вороненков планували побачитися з Тихонькіним і потім вже з іншим колишнім депутатом Держдуми РФ Іллею Пономарьовим. «За оперативною інформацією спецслужб України, при перетині російського кордону водія затримували працівники ФСБ і піддали жорсткому тиску для отримання інформації про Дениса Вороненкова. Не виключається, що могло бути здійснено вербування Тихонькіна, або його пересування і переговори були поставлені під контроль засобами технічної розвідки», - передає джерело. Таким чином вбивця дізнався, коли і де чекати Вороненкова. Коли екс-депутата вбили, то Тихонькін вилетів до Москви.
За кордоном оформление ленты  Теракт у Петербурзі: з'явилося фото киргизького смертника Стала відома особистість імовірного терориста смертника, який підірвався в пітерському метро. Це 22-річний уродженець міста Ош (Киргизія), громадянин РФ Акбаржон Джалілов. Як пише Politeka, посилаючись на інформацію Державного комітету нацбезпеки Киргизії, чоловік отримав російське громадянство. За інформацією джерела, теракт міг влаштувати 22-річний Акбаржон Джалілов. Киргизькі ЗМІ повідомляють, що служба безпеки республіки «підтримує контакт з антитерористичною службою Росії для подальшого розслідування». У Мережі також була опублікована фотографія ймовірного підривника. Зараз перевіряються дані про національність виконавця теракту, місце проживання і родинні зв'язки. Раніше повідомлялося, що теракт здійснив виходець із Середньої Азії, що має зв'язки з сирійськими бойовиками.
Суспільство МОЗ показало список медпрепаратів з програми «Доступні ліки». Російських - немає Міністерство охорони здоров'я оприлюднило перелік лікарських засобів, які українці можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою за програмою "Доступні ліки". У відповідному реєстрі (список за посиланням) присутні ліки, призначені для лікування серцево-судинних захворювань, діабету II типу і бронхіальної астми. Всього в списку 157 найменувань медпрепаратів від фармвиробників з України, Словенії, Німеччини, Угорщини, Індії, Туреччини, Ізраїлю, Греції, Франції, Мальти, Польщі, Іспанії, Ірландії та Фінляндії. Ліки від російських виробників в реєстрі відсутні. В цьому списку вказано оптово-відпускну і роздрібну ціну кожного препарату. Також уточнюється, яку саме суму за конкретні ліки відшкодовує держава, а також скільки доведеться доплатити пацієнту у випадку вибору більш дорогого препарату. Список аптек, які беруть участь у програмі, повинен публікуватися на сайтах місцевої влади, а також біля входу в кожну таку аптеку має висіти відповідна наклейка.
Політика НКРЕКП призупинила дію рішення про абонплату за газ Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), призупинила рішення про введення абонентської плати за розподіл газу для його доопрацювання. Про це передає Інтерфакс-Україна «Рішення НКРЕКП щодо впровадження тарифів на транспортування і розподіл газу буде припинено для забезпечення непідвищення загального рахунку для населення», - сказано в повідомленні на сайті НКРЕКП. Комісія проведе консультації з Кабіміном в частині розширення субсидій на послуги з транспортування та розподілу природного газу для захисту населення. НКРЕКП розгляне можливість введення періоду для адаптації споживачів з найменшими типорозмірами. Регулятор зазначає, що вартість газу, яку не встановлює Нацкомісія, становить 87% загального тарифу на газ і теплову енергію, а тариф на транспортування і розподіл - 13%.
Закон і Право Тепер поліція і Держслужба з безпеки на транспорті зможуть забороняти рух перевантажених машин Рада прийняла в цілому Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про автомобільні дороги" щодо уточнення деяких повноважень органу державного управління автомобільними дорогами загального користування", за що на ранковому засіданні 4 квітня проголосували 236 парламентарів, передає кореспондент АСН.  Міністр транспорту Володимир Омелян, виступаючи з трибуни, нагадав, що відповідно до статті 12 Закону України "Про автомобільні дороги" визначено, що орган державного управління автомобільними дорогами загального користування має право обмежувати або забороняти рух транспортних засобів, навантаження на вісь, загальна маса або габарити яких перевищують норми,  визначені  для  них  державними   стандартами, у разі відсутності відповідного спеціального погодження. Але, згідно з чинним законодавством, орган державного управління автомобільними дорогами загального користування та підприємства, установи і організації, що належать до сфери його управління, не наділені повноваженнями зупиняти транспортні засоби та перевіряти у водіїв чи перевізників будь-які документи.  Закон уточнює відповідні норми.  «Зазначені обмеження або заборони руху на автомобільних дорогах загального користування вводяться дорожніми організаціями шляхом встановлення відповідних технічних засобів організації дорожнього руху, контроль за виконанням яких здійснюється Національною поліцією України та Державною службою України з безпеки на транспорті», - зазначено в пояснювальній записці.  
Суспільство оформление ленты  Парламент шокувала журналістка, замаскована "під Мальвіну» Журналістка з рожевими волоссям, величезним бантом і телефонною трубкою від старого апарату шокувала зовнішнім виглядом нардепів у кулуарах, повідомляє кореспондент АСН. 4 квітня, у вівторок, в ході ранкового засідання Верховної Ради України в кулуарах парламенту стався конфуз. Епатажна журналістка, яка веде відеоблог у мережі, з довгим яскраво-малиновим волоссям, таким же макіяжем, в рожевому комбінезоні і кросівках на платформі намагалася взяти інтерв'ю у нардепів. Найбільше депутати остерігалися відірваної телефонної трубки в її руках. Позафракційний нардеп Євген Мураєв все ж дав інтерв'ю "журналістці". Інші нардепи з острахом обходили стороною дівчину, яка явно ігнорувала дрес-код парламенту. Так, один з депутатів "Народного фронту", проходячи повз, сказав: "Навіть страшно дивитися в її бік". Пізніше читачі АСН уточнили, що йдеться про ведучу інтернет-відеоблогу з псевдонімом Наташа Кенді.  
Політика Депутати провалили закон про обов'язкове страхування автоперевізників за шкоду пасажирам Рада не прийняла навіть у першому читанні Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо обов’язкового страхування відповідальності перевізника за шкоду, заподіяну життю, здоров’ю пасажирів та третіх осіб».  За урядовий законопроект на ранковому засіданні 4 квітня проголосували лише 205 нардепів при мінімально необхідних 226, передає кореспондент АСН.  Міністр транспорту Володимир Омелян, представляючи законопроект у Раді, нагадав, що він був підготовлений Міністерством інфраструктури України з метою переходу від обов’язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті до обов’язкового страхування відповідальності автомобільного, автомобільного самозайнятого перевізника, міського електричного, залізничного, морського перевізника та перевізника на внутрішніх водних шляхах за шкоду, заподіяну життю, здоров’ю пасажирів та третіх осіб. «Бо з втратою в Україні державної монополії на пасажирські перевезення  послаблено контроль як за якістю послуг з перевезення пасажирів перевізниками різних форм власності, так і за забезпеченням ними безпеки перевезень. Частка таких перевізників, зокрема фізичних осіб, щороку зростає. Наслідком цього стало підвищення рівня аварійності на пасажирському транспорті», - наголосив він.  Але народні депутати, зокрема від «Батьківщини», закликали доопрацювати законопроект через суперечливі норми щодо обов'язкового страхування перевізників. При цьому в коаліції цей законопроект підтримали. Фракція БПП голосувала «за» через відсутність будь-якого захисту для пасажирів через дії перевізників.  В результаті 232 парламентарі підтримали ініціативу направити законопроект на доопрацювання в парламентський комітет.   
Суспільство Соратники Ляшка припинили блокування Ради і пішли на обід Фракція Радикальної партії Олега Ляшка, яка протягом ранкового засідання весь час блокувала трибуну, вийшла із сесійної зали, як тільки спікер Андрій Парубій оголосив перерву до 12:30, передає кореспондент АСН. "Блокування блокуванням, а обід за розкладом", - говорили "радикали", прямуючи в парламентський буфет. При цьому в соцмережах нардепи інших фракцій відверто жартують над Ляшком і його депутатами. Так, нардеп Олександр Сочка з "Народного фронту" написав на своїй сторінці в фейсбук: "Фракція Олега Ляшка заблокувала трибуну в Раді. Блокування ужасно скучна весч. Знаю. З президії кричать прямо у вухо, бортики трибуни зайняті - не завжди знайдеш, де собі повиснути... Для таких випадків треба мати захований на трибуні маленький набір з шахами, доміно і картами. І спиці з нитками, щоб депутат Кошелєва за спинами колєг зв'язала лідеру красиві святкові шкарпетки".
Політика Стало відомо, хто в Європарламенті голосував проти безвізу для України У комітеті Європейського парламенту проти українського "безвізу" голосували депутати двох країн ЄС. Один італійський євродепутат і троє французів, повідомляє Європейська правда. Видання нагадує, що саме засідання відбулося 9 березня, але довгий час результати поіменного голосування були невідомі. За безвіз для України було віддано 40 голосів, 4 - проти, 1 депутат утримався. Таким чином Франція стала єдиною країною, де кількість депутатів-противників безвізового режиму для України перевищила кількість прихильників. Причому відомо, що французькі депутати діяли навмисно, хоч і не були членами профільного комітету. Вони скористалися нормою, яка дозволяє іншим членам комітету виписати їм поручительство і надати право віддати їхні голос при голосуванні. Не викликає подиву той факт, що двоє депутатів - однопартійці Марін Ле Пен. А ось третій депутат - республіканець Арно Деньян, є представником групи Європейської народної партії, яку вважають другом України в Європі.
Політика У Раді вимагають від Нацкомісії офіційно скасувати рішення про абонплату за газ У Раді вимагають від Нацкомісії офіційно скасувати рішення про абонплату за газ. Фракція Радикальної партії Олега Ляшка зареєструвала в парламенті проект постанови №6279 про звернення Верховної Ради до НКРЕКП з вимогою скасувати рішення про обов'язкову абонентську плату за розподіл газу.Про це в кулуарах парламенту 4 квітня заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Ми будемо вимагати скасування рішення про абонплату за газ. Це рішення НКРЕКП має бути скасовано», - заявив він. Слід зазначити, що нардепи Радикальної партії розблокували трибуну парламенту після перерви в роботі Ради. При цьому голова фракції БПП Артур Герасимов нагадав у кулуарах, що сьогодні НКРЕ КП призупинила рішення про введення абонплати. «А на найближчому засіданні комісії його офіційно затвердять», - пообіцяв він. У свою чергу, голова фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко також зазначила, що «заяви НКРЕ КП про призупинення рішення про абонплату за газ - недостатньо».Голова фракції «Самопомочі» Олег Березюк погодився з тим, що рішення має бути не призупинено, а скасовано. «Більше того, Кабінет міністрів повинен подати в суд на цю комісію за грубі порушення всіх процедур і регламентів, які були застосовані», - сказав він. Водночас голова фракції «Народного фронту» Максим Бурбак також заявив, що це рішення НКРЕКП має бути скасовано: «Якщо вони його не скасують, ми будемо вимагати тотальної зміни складу комісії».
Економіка Зростання економіки в Україні в 2017 році складе 2%, а інфляція - 10% - Світовий банк У Світовому банку прогнозують економічне зростання в Україні на 2017 рік на рівні 2%, а також зростання інфляції до 10%. Про це 4 квітня під час прес-конференції в Києві заявили представники Світового банку в Україні, Білорусії та Молдови, передає кореспондент АСН. «Вугільна і торгова блокада з неконтрольованими територіями на Сході України впливатиме на два основні сектори - це металургія та енергетика. Тому наш прогноз економічного зростання на 2017 рік залишається помірним у розмірі 2%. Однак прискорення реформ може посилити економічне зростання до 4% в наступні 2 роки», - пояснив провідний економіст представництва Світового банку в Україні, Білорусії та Молдови Фарук Хан. Щоб зробити економічне відновлення стабільним і щоб прискорити економічне зростання в середньостроковій перспективі, треба прискорити реалізацію таких реформ, як пенсійна, земельна, реформа охорони здоров'я і енергетичного сектора, а також подальші заходи щодо боротьби з корупцією, вважають у Світовому банку.
Політика Меркель і Олланд обговорили з Путіним припинення вогню на Донбасі У вівторок, 4 квітня, відбулась телефонна розмова Президента Німеччини, Франції і РФ Ангели Меркель, Франсуа Олланда і Володимира Путіна, повідомили в прес-службі Кремля. Лідери трьох країн обговорили ситуацію на Донбасі, окремо обговоривши забезпечення стійкого припинення вогню на всій лінії зіткнення, а також дотримання «пасхального перемир'я», яке почалося з 1 квітня. Під припиненням вогню передовсім малося на увазі відведення важкого озброєння і розведення сил і засобів сторін, зокрема в Станиці Луганській. У свою чергу Путін підкреслив «важливість забезпечення синхронізації кроків у сферах безпеки і політичного врегулювання, що має знайти відображення в проекті «Дорожньої карти», підготовкою якої займаються помічники лідерів відповідно до рішень саміту «нормандської четвірки» в Берліні 19 жовтня 2016 року». Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Росія жодного дня не дотримувалася режиму припинення вогню з 1 квітня, про який домовилися 29 березня 2017 року в Мінську.
Суспільство Більшу частину задекларованих доходів нардеп Льовочкін позичив у матері Народний депутат України, заступник лідера фракції «Опоблок» Сергій Льовочкін за 2016 рік задекларував 7 915 364 грн доходів, з яких 5 млн грн він позичив у своєї матері Євгенії Льовочкіної. Причому, згідно з е-декларацією нардепа, гроші матері він тримає готівкою. Також готівкою у Льовочкіна лежить 475 тис грн, $22 тисячі і 16 тисяч євро. Крім того, на рахунку в «Кліринговому домі» у політика лежить $1,6 млн і 833 грн, в «Ощадбанку» - $9 тисяч. За рік Льовочкін отримав 122 тис. грн зарплати, 2,6 млн грн - відсотки від вкладів у банку «Кліринговий дім», 170 тис. грн - забезпечення депутатської діяльності. У власності нардепа є квартира площею 178,5 кв. м у Києві. Також він задекларував 25% права власності на апартаменти в Греції площею 332,65 кв. м. У політика є автомобіль Mercedes-Benz S600 (2010 рік випуску) і два мотоцикли - Boom Low Rider (2008 рік) і Harley Devidson (2011 рік). У 2016 році Льовочкін купив новий автомобіль - Mercedes-Benz GLS 350d 4Matic 2016 року випуску за 2,6 млн грн. Депутату також належить колекція живопису і скульптур з 47 предметів, колекція ікон з 17 предметів, 4 наручних годинники (Vacheron Constantin, Breguet, IWC Schaffhausen, FP Journe), мисливська рушниця Merkel калібру 12 мм, пістолети Jericho і Sig-Sauer калібру 9 мм, 2 кардіотренжера Technogym і 2 силових тренажера LifeFitness. Льовочкін контролює 7 офшорних фірм на Кіпрі, Сейшельських островах, Британських Віргінських островах. Йому також належить низка торгових марок, зокрема «Нова Україна» і «Фонд Сергія Льовочкіна». Нардеп за рік заплатив 4 836 560 грн податків та 34 977 грн комунальних послуг.
Політика Нардеп Голуб має намір вийти з фракції БПП через погрози на свою адресу Народний депутат Владислав Голуб має намір вийти з фракції «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді у зв'язку з тим, що в депутатську приймальню в Черкасах принесли пакет з погрозами на його адресу. «Друзі, я прийняв рішення вийти з фракції «Блок Петра Порошенка», - повідомив політик на своїй сторінці в Facebook. Він також повідомив, що після того, як йому прислали пакет з погрозами, в ЗМІ Черкаської області з'явилися матеріали, які говорять про «божу людину», яка давно ходить по редакціях Черкаської області. «По-перше, чому активізувалися саме ЗМІ та ті особи, які завжди дискредитували мою діяльність як народного депутата. По-друге, я не виключаю, що саме цю «божу людину» зараз використовують певні особи в своїх власних інтересах. Третій момент - це не перший випадок, коли мені погрожують і натякають, щоб я припинив свою антикорупційну діяльність», - додав парламентарій. Політик підкреслив, що залишиться народним депутатом і не має наміру писати заяву про вихід з коаліції. Однак, за його словами, на сьогодні з юридичної точки зору коаліції у Верховній Раді немає.Голуб також підкреслив, що не планує вступати в будь-яку з депутатських фракцій або груп у парламенті. Згідно з регламентом, народний депутат офіційно покине фракцію після того, як головуючий на пленарному засіданні оголосить про це.
Економіка Всесвітній банк прогнозує зростання дефіциту держбюджету України в 2017 році до 3,1% від ВВП У 2016 році за рахунок скорочення ставки єдиного соціального внеску і, як наслідок, збільшення дефіциту Пенсійного фонду до рівня 5% від ВВП дефіцит бюджету України у порівнянні з 2015 роком зріс на 1% з 1,2% до 2,2% від ВВП. Однак бюджетний тиск буде продовжуватися і в 2017 році. Такі економічні прогнози Світового банку щодо України озвучив 4 квітня в Києві провідний економіст представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Фарук Хан, повідомляє кореспондент АСН. «У 2017 році ми прогнозуємо бюджетний дефіцит на рівні 3,1% від ВВП. Це станеться переважно в результаті збільшення мінімальної заробітної плати, а також тиску з боку великого дефіциту Пенсійного фонду», - зазначив він. Разом з тим у Світовому банку прогнозують, що в зв'язку з витратами, пов'язаними з націоналізацією "ПриватБанку", гарантований державою борг України в 2017 році становитиме майже 90% від ВВП.
За кордоном оформление ленты  Відправляючи на Євробачення Самойлову, Росія свідомо пішла на провокацію - Порошенко Росія свідомо йшла на провокацію, відправляючи на пісенний конкурс «Євробачення-2017» до Києва співачку Юлію Самойлову. Про це в Ризі заявив президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Латвії Раймондсом Вейонісом. Порошенко нагадав, що Україна, як і всі цивілізовані країни, не визнає анексію свого Криму, і відвідування півострова допустиме тільки через адмінкордон із Херсонською областю. Всі інші способи є порушенням законів України, що тягне за собою санкції. «Російська сторона знала про це і свідомо прийняла рішення, розраховуючи на провокацію. Українська влада не пішла на цю провокацію, (...) тому відповідні органи не дали дозволу на перетин українського кордону (Самойловою. - Ред.)», - підкреслив президент. Він зазначив, що владі РФ запропонували різні варіанти вирішення питання, але «Росії не потрібна була участь в Євробаченні, їй потрібна була провокація». Нагадаємо, 22 березня СБУ заборонила в'їзд на територію України Самойловій терміном на три роки за незаконне відвідування анексованого Криму в 2015 році. Росії не потрібна участь у Євробаченні - їм потрібно влаштувати провокацію pic.twitter.com/tyUP5kZKCW — Петро Порошенко (@poroshenko) 4 апреля 2017 г.
Події Серед загиблих у метро Петербурга були іноземці - МНС РФ Серед загиблих під час теракту в метро Санкт-Петербурга були іноземні громадяни. Про це заявив голова МНС Росії Володимир Пучков. Він підкреслив, що іноземці є як серед постраждалих, так і серед загиблих людей, передає  РИА «Новости». Водночас Пучков не уточнив, громадяни якої саме країни загинули в Петербурзі. За словами російського міністра, зараз працюють судмедексперти і правоохоронці, які встановлюють особи загиблих. Нагадаємо, раніше в прес-службі Слідкому Росії заявили, що теракт у метро Петербурга скоїв громадянин Киргизстану Акбаржон Джалілов, 1995 року народження. Правоохоронні органи Киргизстану допитують рідних і близьких Джалілова. Нагадаємо, 3 квітня в третьому вагоні поїзда метро в Санкт-Петербурзі стався вибух. Загинули 14 людей, більше 50 отримали поранення. Вибуховий пристрій, як з'ясувалося в ході слідства, привів у дію смертник. Ще одна бомба, що не спрацювала, була знайдена в сумці на станції метро «Площа Повстання».
Суспільство Рада змінила правила дорожнього руху на перехрестях з круговим рухом Верховна Рада України внесла зміни в правила дорожнього руху, згідно з якими на всіх перехрестях з круговим рухом пріоритет мають автомобілі, що рухаються по колу. За законопроект №4246 «Про внесення змін до статті 41 Закону України «Про дорожній рух» проголосували 234 народних депутати. Як зазначив нардеп Михайло Папієв, своїм рішенням Рада скасувала радянський принцип, коли «головна дорога визначалася тим маршрутом, яким перший секретар обкому партії їде до свого дому», і прийняла європейську норму, яка діє в багатьох країнах. Передбачається, що новий закон зменшить аварійність на дорогах і спростить правила дорожнього руху. Нагадаємо, до цього рішення перехрестя з круговим рухом не піддавалися регулюванню і на них не була передбачена установка світлофорів. Пріоритет руху в цьому випадку визначався дорожньою розміткою та відповідними знаками.
Події оформление ленты  Оприлюднено відео жахливих наслідків хімічної атаки в Сирії У мережі опублікували страшні відео наслідків хімічної атаки в районі Хан-Шайхун у сирійській провінції Ідліб, яка сталася вранці у вівторок, 4 квітня. Як зазначає телеканал Sky News, жертвами стали щонайменше 60 осіб, ще близько 200 людей отримали поранення. Більшість людей померли від задухи, серед убитих були діти. Як зазначає Сирійська рада з нагляду за правами людини, що базується в Лондоні, хімічну атаку провели російські літаки або ВПС урядової армії президента Сирії Башара Асада. Нагадаємо, 25 березня в провінції Ідліб авіаудару зазнала місцева в'язниця, де загинули щонайменше 16 людей. Як відомо, постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі 4 квітня назвала президента Сирії Башара Асада військовим злочинцем, якого захищає Росія і Іран. В адміністрації президента США Дональда Трампа заявили, що сподіваються на те, що Асад буде притягнутий до відповідальності за гуманітарну кризу в своїй країні.
Суспільство оформление ленты  Після генетичного аналізу підтверджено ім'я підривника пітерського метро Після проведення експертиз Слідчий комітет Росії підтвердив ім'я чоловіка, який влаштував вибух у метро Санкт-Петербурга. Це дійсно Акбаржон Джалілов 1995 року народження. За словами офіційного представника СК РФ Світлани Петренко, на сумці, в якій містилась бомба, експерти виявили генетичні сліди Джалілова. Ці експертизи, так само як і записи камер спостереження, підтвердили, що сумку на станції метро залишив той же чоловік, який влаштував вибух у вагоні, передає РИА "Новости". Нагадаємо, Акбаржон Джалілов є уродженцем Киргизстану. Він узбек за національністю, до 2011 року проживав у передмісті міста Оша. Киргизького паспорта він не отримував, оскільки досяг повноліття вже в Росії, куди перебралася його родина. Слідчий комітет порушив кримінальну справу про теракт. За останніми даними, в результаті вибуху 14 людей загинули, 49 потерпілих перебувають у лікарнях.
Політика Медведєв назвав розслідування Навального «нісенітницею» і «папірцями» Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв під час виступу на заводі «Тамбовський бекон» вперше прокоментував розслідування, яке провів Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального щодо майна російського прем'єра. За словами Медведєва, розслідування проти нього нібито було зроблено на гроші приватних інвесторів з метою «витягти людей на вулиці», передає «Медуза». Медведєв підкреслив, що Навальний - це «відомий персонаж», який «відкрито закликає зробити його президентом». Крім того, розслідування, на думку Медведєва, є «нісенітницею і якимись папірцями», схожими на «компот». «Беруть там всяку різну муть, нісенітницю всяку збирають про мене, якщо це стосується мене, про моїх знайомих і про людей, про яких я взагалі ніколи не чув. Про якісь місця, де я бував. Про якісь місця, про які я теж ніколи не чув. Збирають там якісь папірці, фотографії, одяг. Потім створюють такий продукт і представляють його», - сказав Медведєв. Прем'єр заявив, що він продовжує працювати «і робити свою справу». «Що стосується мого персонального ставлення, у мене в цілому нерви міцні, інакше б я не міг працювати на тих посадах, на яких я працював - президентом, в уряді. Якби щоразу реагував на подібного роду нападки, на подібного роду провокації, то мене просто б не вистачило на нормальну роботу», - зізнався прем'єр. Нагадаємо, Фонд Навального на початку березня оприлюднив розслідування про «таємну імперію» прем'єра Медведєва. У розслідуванні йшлося про декілька благодійних фондів, якими керують близькі прем'єр-міністра. Ці фонди, в свою чергу, володіють нерухомістю і яхтами, якими регулярно користується Медведєв.
Політика Можливі члени Рахункової палати України пройдуть «рейтингове голосування» в Раді У Верховній Раді пройде «рейтингове голосування» щодо 29 кандидатів у члени Рахункової палати України. Про це на вечірньому засіданні парламенту заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Ми розглянемо 29 кандидатів, які рекомендує нам комітет. Ми проведемо рейтингове голосування щодо кожної кандидатури... Рахункова палата складається з 9 членів», - заявив спікер. У свою чергу, заступник голови Комітету з питань Бюджету Іван Крулько, виступаючи з доповіддю, зазначив, що сьогодні Рахункова палата не може засідати і приймати відповідні рішення. «В цілому на розгляд комітету надійшли документи від 67 кандидатів. З них: 66% - чоловіки, 34% - жінки... 4 кандидати - народні депутати, 23 кандидати мають вчений ступінь... Комітет з питань бюджету ухвалив рішення щодо кожного з кандидатів, рекомендуючи парламенту ухвалити рішення про допуск до рейтингового голосування 29 кандидатів», - сказав Крулько. Однак народний депутат групи «Відродження» Віктор Бондар висловив упевненість, що Рада провалить призначення Рахункової палати. «Ключовим питанням вечірнього засідання парламенту сьогодні стане призначення складу Рахункової палати. Два роки парламент не може обрати членів Рахункової палати. І зробити Рахункову палату інструментом парламенту щодо фінансової перевірки», - заявив він. За його словами, влада не зацікавлена ​​у створенні Рахункової палати. «Хоча з цих 30 членів можна вибрати як мінімум 9 гідних. Але я очікую, що рішення знову буде провалено. Очевидно, ніхто не набере 226 голосів», - прогнозує парламентарій.
Суспільство На п'ятий день в Авдіївці відновилося електропостачання В Авдіївці почалася подача електроенергії. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. «Авдіївка з електропостачанням. Вранці ремонтна бригада відновила пошкоджену опору», - написав голова ОВЦА. За його словами, залишається не підключеною до електрики Донецька фільтрувальна станція, на якій в результаті обстрілів пошкоджена трансформаторна підстанція. «Туди треба відправляти іншу бригаду електромонтажників», - додав Жебрівський. Він також зазначив, що в міських резервуарах запас води ще є, вода подається за графіком. Нагадаємо, раніше в ДСНС повідомили, що тепло городянам подається за рахунок заводської теплоенергоцентралі Авдіївського коксохімічного заводу, а вода - за рахунок створеного резерву на міському резервуарі об'ємом 4 тис. куб. м. Крім того, в місто доставили 9 генераторів від ДСНС, які подають електрику.
Політика Рада провалила голосування за призначення членів Рахункової палати Народні депутати Верховної Ради України провалили голосування за призначення нового складу Рахункової палати, передає кореспондент АСН. Так, за затвердження списку з 9 членів нового складу Рахункової палати проголосував лише 221 депутат при мінімально необхідних 226. Заступник профільного Комітету з питань бюджету Іван Крулько пояснив, що тепер питання призначення нового складу Рахункової палати відкладене ще як мінімум на півроку. «Нам треба буде проводити новий конкурс. Вся технічна зовнішня фінансова допомога, призначена для цього органа, буде заблокована», - попередив він. У свою чергу спікер Андрій Парубій поставив на повторне голосування питання призначення нового складу Рахункової палати, але питання знову підтримали лише 212 нардепів. «Ситуація не змінилася. Голосів немає», - констатував Парубій і доручив оголосити повторний конкурс на призначення членів Рахункової палати. Раніше народні депутати Продан і Кужель відкликали кандидатури до складу Рахункової палати.Під час обговорення питання нардеп «Батьківщини» Олександра Кужель відкликала свою кандидатуру, пояснивши це тим, що «Рахункову палату має очолити людина з демократичної опозиції, але цього просто не допустить влада».
Політика Лавров відповів держсекретареві США: Мені мати теж забороняла танцювати з хлопчиками Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відповів на жарт держсекретаря США Рекса Тіллерсона про неможливість танцювати з ним танго. Під час неформального обіду на зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО Тіллерсон прокоментував відносини РФ і США, заявивши, що з РФ можна танцювати танго, але очевидно, що «ви не можете танцювати з Лавровим, бо йому танцювати не дозволено». «Мені мати теж забороняла з хлопчиками танцювати», - заявив Лавров у відповідь на слова Тіллерсона, передає ТАСС. Він також зазначив, що чув про ці слова держсекретаря США. «Якщо це так, якщо Рекс Тіллерсон відчуває, що він ще не з усіма може танцювати, ну, ми готові допомогти. Людина він дуже досвідчена, впевнений, що навчиться швидко», - додав Лавров. Нагадаємо, раніше Тіллерсон заявив, що США збережуть санкції щодо РФ до повернення окупованого Криму Україні.
Економіка оформление ленты  Світовий банк оновив макроекономічний прогноз: Україна в найближчі три роки буде залежною від МВФ Інфляція досягне 10%, а економічне зростання лише 2%. У Світовому банку відкоригували макроекономічний прогноз для України на 2017 рік. У 2016 році дефіцит бюджету зріс майже вдвічі Економіка України стабілізувалася і почала рости, але дуже повільними темпами, констатують у Світовому банку. Так в 2016 році зростання склало лише 2,3%. Але, з огляду на те, що за 2014-2015 роки економіка впала на 16%, ця цифра не дуже радує. Разом з ростом економіки виріс і дефіцит державного бюджету з 1,2% у 2015 році до 2,2% у 2016-му. У Світовому банку пов'язують це зі зменшенням розміру єдиного соціального внеску та, як наслідок, зростанням дефіциту Пенсійного фонду, який, за підсумками минулого року, склав 5% від ВВП. Чи не єдиним втішним показником в 2016 році було зростання інвестицій в основний капітал. «Реформи в 2016 році допомогли збільшити інвестиційну активність. Вперше за 10 років ми маємо зростання інвестицій в основний капітал на рівні 20%. Це найвищий показник з 2007 року. І це говорить про те, що поступово, здійснюючи реформи, ми можемо досягати відновлення інвестиційної активності», - заявила під час презентації нового економічного огляду і макроекономічного прогнозу для України економіст представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Анастасія Головач. Зростання економіки не перевищить 2% Що стосується прогнозів на поточний рік, то у Світовому банку не поспішають обнадіювати українців. Зокрема темпи економічного зростання залишаться в 2017 році на рівні 2%. Хоча в уряді розраховують, що зростання економіки цього року складе близько 3%. «Вугільна і торгова блокада з неконтрольованими територіями на Сході України впливатиме на два основних сектори - це металургія та енергетика. Тому наш прогноз економічного зростання на 2017 рік залишається помірним, в розмірі 2%. Однак прискорення реформ може посилити економічне зростання до 4% в наступні два роки», - пояснив провідний економіст представництва Світового банку в Україні, Білорусії та Молдові Фарук Хан.   Можливе скорочення експорту сталі і збільшення імпорту вугілля може також привести до зростання дефіциту поточного рахунку до 4,1% ВВП. Щоб зробити економічне відновлення стабільним і прискорити економічне зростання, в середньостроковій перспективі потрібно прискорити реалізацію пенсійної та земельної реформ, реформ охорони здоров'я та енергетичного сектора, вважають у Світовому банку. У 2017-му кредитування відновиться Також, за прогнозами економістів СБ, в 2017 році варто очікувати підвищення цін на сировинні товари на зовнішніх ринках і, відповідно, поліпшення умов торгівлі, що теж дозволить прискорити зростання економіки. «Ми також очікуємо, що позитивні наслідки почнуть давати ті реформи, які здійснювалися в 2016 році. Завершення процесу очищення банківської системи в середньостроковій перспективі має допомогти відновити кредитування», - зазначила Анастасія Головач. Варто зазначити, що сьогодні, 4 квітня, Міністерство фінансів вже підписало з Німецьким банком розвитку KfW одну з програм кредитування малого і середнього бізнесу на суму 300 млн грн. Дефіцит бюджету зросте до 3,1% від ВВП, а інфляція складе 10% Разом з тим в 2017 році фіскальні ризики залишаться значними. За прогнозами Світового банку, в поточному році дефіцит бюджету виросте до рівня 3,1% від ВВП. «У 2017 році ми прогнозуємо бюджетний дефіцит на рівні 3,1% від ВВП. Це станеться переважно в результаті збільшення мінімальної заробітної плати, а також тиску з боку великого дефіциту Пенсійного фонду», - підкреслив Фарук Хан. Підвищення мінімальної зарплати також погіршило прогноз щодо інфляції на 2017 рік. "Ми прогнозуємо інфляцію на рівні 10%", - повідомила Анастасія Головач. Держборг досягне майже 90% від ВВП Серед негативних прогнозів і зростання державного боргу з 81% від ВВП до майже 89%, не в останню чергу в зв'язку з витратами, пов'язаними з націоналізацією "ПриватБанку". «Важливим завданням уряду є зниження рівня державного боргу в середньостроковій перспективі хоча б до 70% від ВВП. Для цього потрібно, щоб дефіцит бюджету поступово знижувався до 2% до 2020 року. А досягти цього можна лише системними реформами передовсім у пенсійній сфері, в сферах охорони здоров'я, освіти і соціального забезпечення», - зазначила Анастасія Головач. Без зовнішніх кредитів буде складно У банку відзначають, що без комплексного підходу до реформ у бюджетній сфері Україна і надалі буде змушена збільшувати ставки податків і скорочувати витрати і збільшувати запозичення на внутрішньому ринку. А з огляду на те, що протягом 2017-2019 років Україні доведеться щорічно повертати близько 7 млрд доларів за зовнішніми боргами, нашій країні, за прогнозами Світового банку, і в подальшому буде потрібно додаткове зовнішнє фінансування. Тому продовження співпраці з МВФ та іншими міжнародними кредиторами буде залишатися важливим для відновлення міжнародних резервів і зростання довіри інвесторів, впевнені у Світовому банку. Водночас макроекономічний прогноз на наступні два роки більш оптимістичний. Згідно з оновленими прогнозами, зростання економіки України в 2018 році складе 3,5%, в 2019 році - 4%. Дефіцит держбюджету, за оцінками СБ, складе 2,6% в 2018 році і 2,4% ВВП в 2019 році. Державний борг складе 83,5% в 2018 році і 75,9% в 2019 році. Однак це за умови системного реформування вищезазначених сфер. Інфляція досягне 10%, а економічне зростання лише 2%. У Світовому банку відкоригували макроекономічний прогноз для України на 2017 рік.У 2016 році дефіцит бюджету зріс майже вдвічіЕкономіка України стабілізувалася і почала рости, але дуже повільними темпами, констатують у Світовому банку. Так в 2016 році зростання склало лише 2,3%. Але, з огляду на, що за 2014-2015 роки економіка впала на 16%, ця цифра не дуже радує.Разом з ростом економіки виріс і дефіцит державного бюджету з 1,2% в 2015 році до 2,2% в 2016-м. У Світовому банку пов'язують це зі зменшенням розміру єдиного соціального внеску та, як наслідок, зростанням дефіциту Пенсійного фонду, який, за підсумками минулого року, склав 5% від ВВП.Чи не єдиним втішним показником в 2016 році було зростання інвестицій в основний капітал.«Реформи в 2016 році допомогли збільшити інвестиційну активність. Вперше за 10 років ми маємо зростання інвестицій в основний капітал на рівні 20%. Це найвищий показник з 2007 року. І це говорить про те, що поступово, здійснюючи реформи, ми можемо досягати відновлення інвестиційної активності », - заявила під час презентації нового економічного огляду і макроекономічного прогнозу для України економіст представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Анастасія Головач.Зростання економіки не перевищить 2%Що стосується прогнозів на поточний рік, то у Світовому банку не поспішають обнадіювати українців. Зокрема темпи економічного зростання залишаться в 2017 році на рівні 2%. Хоча в уряді розраховують, що зростання економіки в цьому році складе близько 3%.«Вугільна і торгова блокада з неконтрольованими територіями на Сході України впливатиме на два основні сектори - це металургія та енергетика. Тому наш прогноз економічного зростання на 2017 рік залишається помірним, в розмірі 2%. Однак прискорення реформ може посилити економічне зростання до 4% в наступні 2 роки », - пояснив провідний економіст представництва Світового банку в Україні, Білорусії та Молдові Фарук Хан.Можливе скорочення експорту сталі і збільшення імпорту вугілля може також привести до зростання дефіциту поточного рахунку до 4,1% ВВП.Щоб зробити економічне відновлення стабільним і прискорити економічне зростання, в середньостроковій перспективі потрібно прискорити реалізацію пенсійної та земельної реформ, реформ охорони здоров'я та енергетичного сектора, вважають у Світовому банку.У 2017-му кредитування відновитьсяТакож за прогнозами економістів СБ в 2017 році варто очікувати підвищення цін на сировинні товари на зовнішніх ринках і, відповідно, поліпшення умов торгівлі, що теж дозволить прискорити зростання економіки.«Ми також очікуємо, що позитивні наслідки почнуть давати ті реформи, які здійснювалися в 2016 році. Завершення процесу очищення банківської системи в середньостроковій перспективі має допомогти відновити кредитування », - зазначила Анастасія Головач.Варто зазначити, що сьогодні 4 квітня Міністерство фінансів вже підписало з Німецьким банком розвитку KfW одну з програм кредитування малого і середнього бізнесу на суму 300 млн грн.Дефіцит бюджету зросте до 3.1% від ВВП, а інфляція складе 10%Разом з тим в 2017 році фіскальні ризики залишаться все ж значними. За прогнозами Світового банку в поточному році дефіцит бюджету виросте до рівня 3.1% від ВВП.«У 2017 році ми прогнозуємо бюджетний дефіцит на рівні 3.1% від ВВП. Це станеться в основному в результаті збільшення мінімальної заробітної плати, а також тиском з боку великого дефіциту Пенсійного фонду », - підкреслив Фарук Хан.Підвищення мінімальної зарплати також погіршило прогноз по інфляції на 2017 рік."Ми прогнозуємо інфляцію на рівні 10%", - повідомила Анастасія Головач.Держборг досягне майже 90% від ВВПСеред негативних прогнозів і зростання державного боргу з 81% від ВВП до майже 89%, не в останню чергу, в зв'язку з витратами пов'язаними з націоналізацією Приватбанку.«Важливим завданням уряду є зниження рівня державного боргу в середньостроковій перспективі хоча б до 70% від ВВП. Для цього потрібно, щоб дефіцит бюджету поступово знижувався до 2% до 2020 року. А досягти цього можна лише системними реформами в першу чергу в пенсійній сфері, в сфері охорони здоров'я, у сфері освіти і в сфері соціального забезпечення », - зазначила Анастасія Головач.Без зовнішніх кредитів буде складноУ банку відзначають, що без комплексного підходу до реформ в бюджетній сфері України і надалі буде змушена збільшувати ставки податків і скорочувати витрати і збільшувати запозичення на внутрішньому ринку.А з огляду на те, що протягом 2017-2019 років Україні доведеться щорічно повертати приблизно 7 млрд доларів за зовнішніми боргами, нашій країні за прогнозами Світового банку і в подальшому буде потрібно додаткове зовнішнє фінансування. Тому, продовження співпраці з МВФ та іншими міжнародними кредиторами буде залишатися важливим для восстано
Кому і на скільки Рада збільшила іменні стипендії Верховна Рада з другої спроби 4 квітня проголосувала за Постанову "Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України студентам  вищих навчальних закладів» щодо збільшення розміру іменних стипендій Верховної Ради України", за що проголосували 239 нардепів, передає кореспондент АСН. Постановою передбачено установити такі  розміри іменних стипендій Верховної Ради України:  - для студентів вищих навчальних закладів I—II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем “молодший спеціаліст” або “бакалавр”, — 1800 гривень на місяць;- для студентів вищих навчальних закладів III—IV рівня акредитації, наукових установ, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем “бакалавр”, “спеціаліст” або “магістр”, — 2300 гривень на місяць."Це забезпечить найталановитіших студентів  гідною  стипендією, підвищити її статус  та  рівень довіри до Верховної Ради України, сприятиме призупиненню  відтоку найкращих студентів за кордон", - зазначено в пояснювальній записці.  
Економіка Нацбанк дозволив українцям купувати набагато більше валюти на добу Національний банк України дозволив банкам продавати українцям на добу значно більше іноземної валюти. Відтепер на день можна буде купити не 12 тисяч грн, а 150 тис. грн в еквіваленті, повідомили в прес-службі Нацбанку. «Відтепер Національний банк підвищив максимальну суму до 150 тис. грн, тобто до суми, понад яку фінансові операції з готівкою підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу», - додали в НБУ. У прес-службі регулятора підкреслили, що цей крок став можливим рішенням Міжнародного валютного фонду про узгодження третього перегляду програми співпраці з Україною і виділення четвертого траншу фінансування. Крім того, Нацбанк пом'якшив вимогу до обов'язкового продажу надходжень в Україну в іноземній валюті. Відтепер юридичні особи мають продавати не 65%, а 50% своїх валютних надходжень. Нагадаємо, ліміт на продаж населенню валюти в обсязі 3 тис. грн на день в еквіваленті був введений у вересні 2014 року. Пізніше сума склала 6 тисяч і була доведена до 12 тисяч грн.
Економіка Влада Мукачева повернула у власність громади всі газові мережі та інфраструктуру Мукачево повернуло собі в управління газову мережу за рішенням сесії. За таке рішення 4 квітня на позачерговій сесії Мукачівської міськради проголосували 34 депутати, повідомляє сайт Мукачево.net. Таким чином громаді Мукачева знову належать вуличні газопроводи протяжністю 64,148 км; споруди ГРП - 1 шт.; ШРП - 49 шт., КСС ​​- 20 шт. Як повідомляється, 30 квітня 2009 року все це майно було безоплатно передано на баланс місцевій філії ВАТ «Закарпатгаз». Таке рішення прийняла також місцева влада. Як говориться в обґрунтуванні рішення мукачівських депутатів, повернення газових мереж на баланс міста робиться для недопущення необґрунтованого безоплатного його використання. Також видання повідомляє, що раніше депутати Мукачева зажадали знизити ціну на газ у місті і скасувати так звану "абонплату" за підключення до газової мережі.
Суспільство Похорони загиблих у метро Петербурга оплатять підприємці РФ Підприємці та асоціації похоронних бюро Росії оплатять похорони жертв теракту в метро Санкт-Петербурга. Як зазначив голова комітету з розвитку підприємництва та споживчого ринку міста Ельгіз Качаєв, побажання родичів будуть враховані, хоча для них усі процедури будуть безкоштовними, передає ТАСС. Нагадаємо, 3 квітня в метро у Санкт-Петербурзі стався вибух. Загинули 14 людей, більше 50 отримали поранення. Вибуховий пристрій, як з'ясувалося в ході слідства, привів у дію смертник. Ще одна бомба, що не спрацювала, була знайдена в сумці на станції метро «Площа Повстання». Раніше голова МНС РФ Володимир Пучков повідомив, що серед загиблих під час теракту були іноземні громадяни. Слідком Росії вважає, що теракт скоїв громадянин Киргизстану Акбаржон Джалілов, 1995 року народження.  
Закон і Право У яких випадках можна примусово виселити людину з житла В Україні нерідко трапляються випадки, коли людей виселяють з їхнього власного житла. Ще частіше громадян виселяють з приміщень, які перебувають у державному або громадському житловому фонді. Але незалежно від того, хочуть вас виселити або, можливо, ви хочете виселити членів сім'ї, які незаконно проживають, для цього повинні існувати передбачені законом підстави. У Міністерстві юстиції роз'яснюють, що, згідно зі статтею 71 Житлового Кодексу Української РСР, який і регулює ці відносини, при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім'ї житлове приміщення зберігається за ними ще протягом півроку, передає Час Пик. Винятки з правил Якщо ж особа з поважних причин не проживала в цьому приміщенні понад шість місяців, то через суд наймач може продовжити цей термін. Без суду продовжити термін проживання в житлі за відсутності більш ніж шість місяців особи можна в разі: 1) призову на військову службу: за офіцерами запасу, призваними на службу, житло зберігається до трьох років; за прапорщиками, мічманами та військовослужбовцями надстрокової служби протягом п'яти років. 2) тимчасового виїзду з постійного місця проживання за умовами і характером роботи або у зв'язку з навчанням (учні, студенти, стажисти, аспіранти тощо), зокрема за кордоном, протягом всього часу виконання цієї роботи або навчання; 3) влаштування дитини на виховання до родичів, опікуна чи піклувальника, у прийомну сім'ю, дитячий будинок сімейного типу, заклад для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, протягом усього часу їх перебування в таких установах або у таких осіб. У такому випадку житло, в якому проживала дитина, може бути здано в оренду іншому громадянину до повернення дитини. 4) виїзду в зв'язку з виконанням обов'язків опікуна або піклувальника, наданням батькам-вихователям житлового будинку для створення дитячого будинку сімейного типу протягом усього часу виконання таких обов'язків; 5) влаштування непрацездатних осіб, зокрема дітей-інвалідів, в установи соціальної допомоги протягом усього часу перебування в них; 6) виїзду для лікування в лікувально-профілактичному закладі протягом усього часу перебування в ньому; 7) взяття під варту або засудження до арешту, обмеження волі, позбавлення волі на певний строк або довічне позбавлення волі протягом всього часу перебування під вартою або відбування покарання, якщо в цьому будинку, квартирі залишилися проживати інші члени сім'ї. З дня закінчення терміну перебування вищевказаних осіб у відповідних установах за ними зберігається право користування житловим приміщенням ще протягом шести місяців. Позбавити права користуватися житловим приміщенням у разі відсутності особи понад встановлені строки можна лише в судовому порядку. Привілеї тих, хто працює за кордоном Якщо ж людину направили на роботу за кордон, а саме в райони Крайньої Півночі і в прирівняні до них місцевості, житлове приміщення, яке вона займає, бронюється за нею на весь час дії трудового договору. Якщо наймач не повернувся в перебігу шести місяців після закінчення трудового договору, договір найму житлового приміщення за позовом наймодавця може бути розірвано в судовому порядку. Прописаний у квартирі - не виселять, поки не знімуть з реєстрації Якщо ж людина прописана в житловому приміщенні, то виселити її можна лише після зняття цієї людини з реєстрації. Відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється на підставі: - заяви особи, яка подається до органу реєстрації; - судового рішення, яке набрало законної сили, про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, про виселення, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою; - свідоцтва про смерть; - паспорта або паспортного документа, який надійшов з органу державної реєстрації актів цивільного стану, або документа про смерть, виданого компетентним органом іноземної держави; - документів, що свідчать про припинення підстав для перебування на території України іноземців та осіб без громадянства; - документів, що свідчать про припинення підстав для проживання або перебування особи в спеціалізованому соціальному закладі, закладі соціального обслуговування та соціального захисту; - документів, що свідчать про припинення підстав на право користування житловим приміщенням.
Суспільство Нардепи підтримали збільшення виплат жертвам політичних репресій Рада ухвалила за основу зміни до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні» та деяких інших законів України щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій», передає кореспондент АСН. Це рішенні підтримали 258 народних депутатів. Один з авторів закону, Герой України та нардеп Брій-Богдан Шухевич нагадав, що Закон України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» був прийнятий ще за часів УРСР – 17 квітня 1991 року. Деякі правові норми цього Закону не лише застаріли і не відповідають нинішнім суспільним відносинам, а й прямо суперечать Конституції України. Найбільше зауважень викликає стаття 5 Закону, яка прямо суперечить Конституції України, оскільки в ній закріплена така правова норма, що реабілітованим особам виплачується грошова компенсація лише за 75 місяців (6 років 3 місяці) незаконного позбавлення волі. Приміром, реабілітована особа була незаконно ув’язнена на 25 років (300 місяців). Згідно зі ст. 5 Закону їй можуть встановити грошову компенсацію за кожен місяць незаконного ув’язнення у розмірі однієї мінімальної зарплати, але не більше 75 мінімальних заробітних плат. Невідшкодованими залишаються 225 місяців незаконного ув’язнення. Тож, зважаючи на складну економічну ситуацію в державі, у законі запропоновано встановлювати підвищення до пенсій політв’язням у тих же розмірах, що й учасникам бойових дій – 237,25 грн на місяць (25% від прожиткового мінімуму для непрацездатних), а реабілітованим громадянам, яких було вивезено на так зване спецпоселення – 142,35 грн на місяць (15% прожиткового мінімуму для непрацездатних), як учасникам війни, до яких, зокрема, належать переселенці з Польщі, котрі отримують зараз підвищення до пенсії у розмірі 142,35 грн, водночас, коли реабілітовані громадяни, яких незаконно вивезли на так зване «спецпоселення», - 43,52 грн на місяць. Розмір підвищення зросте фактично для всіх реабілітованих осіб: політв’язням з 54,4 грн до 237,25 грн, а «спецпоселенцям» з 43,52 грн до 142,35 грн.

Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів




/-1,5608189105988-/ /-pc-/
Top