counter
Архів Повернутись назад 04 Січня 2016
4 Січня
За кордоном В Індії через землетрус загинуло дев'ять осіб В Індії через потужний землетрус загинуло, як мінімум, 9 осіб. Ще близько 200 - поранено. Про це повідомляє Reuters. «Геологічна служба США повідомила, що магнітуда землетрусу склала 6,8, епіцентр залягав на глибині 57 км і розташувався у 29 км на захід від міста Імфал у штаті Маніпур на північному сході Індії, неподалік від кордону з М'янмою. Землетрус стався в передранкові години, коли багато людей ще спало. У результаті стихії було пошкоджено дахи та сходи деяких будівель у місті з населенням близько 270 тисяч», - пише агентство. Рятувальники продовжують пошуки людей під завалами. Рятувальні команди з Гувахаті в сусідньому штаті Ассам намагаються потрапити до Імфала. У місті Імфал поліція та лікарні повідомили, що кількість загиблих досягла 6 людей, ще 100 отримало поранення. Причому 33 людини зі ста - важкопоранені. У Бангладеш ЗМІ повідомили про трьох загиблих від серцевих нападів. Крім того, поліція країни повідомляє не менше ніж про 90 поранених.
За кордоном Між Швецією та Данією буде прикордонний контроль через біженців Швеція вирішила запровадити з 4 січня режим прикордонного контролю з Данією. Про це повідомляє агентство dpa. Прикордонники нестимуть службу при в'їзді на міст-тунель через протоку Ересунн, що з'єднує Швецію та Данію. Такі заходи країна запровадить через наплив біженців. «Стокгольм раптово закрив кордон, прийнявши у 2015 році більше 160 тисяч біженців, переважно із Сирії, Іраку та Афганістану. Таким чином, Швеція з її десятьма мільйонами мешканців опинилася на першому місці серед країн Євросоюзу за чисельністю прийнятих біженців на душу населення», - сказано в повідомленні. Незважаючи на Шенген, у пасажирів потягів, автобусів та поромів, які прямують через протоку, тепер перевірятимуть паспорти та візи. Шведська сторона запровадила прикордонний контроль максимум на півроку.
Суспільство Шахтарі, що страйкують на Львівщині, обіцяють перекрити переходи з Польщею У Львівській області шахтарі, які страйкують через невиплату їм зарплати, погрожують 12 січня перекрити митні переходи з Польщею. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець в ефірі «112 Україна». «Немає впевненості у шахтарів, що в січні вона (зарплата. - Ред.) виплачуватиметься, так само, як і в лютому. Учора відбулося засідання місцевої організації незалежних працівників України. Також інша профспілка активізувалася. Прийнято рішення провести збори по всіх інших шахтах у регіоні, а саме у Львівській обл., які повинні визначитися, страйкуватимуть вони чи ні», - розповів Волинець. Перекриття переходів з сусідньою державою гірники планують використовувати як можливість привернути увагу громадськості до проблеми. «Уже прийнято рішення 12 січня перекривати митні переходи з Польщею для того, щоб привернути увагу не тільки центральних органів влади до того бардаку, який склався в паливно-енергетичному комплексі, і бездіяльності міністра Демчишина разом зі своєю командою, а для того, щоб привернути увагу всієї міжнародної громадськості», - зазначив Волинець.
Події У Львівській області в ДТП за участю військового автомобіля загинула людина У Львівській області в результаті ДТП за участю автомобіля військових загинула одна людина, ще четверо отримали травми. Як повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації, ДТП сталося в неділю біля села Великосілки на автошляху Київ - Чоп. Водій легкового автомобіля Ford Focus, рухаючись у напрямку Львова, виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з автомобілем Mitsubishi L200, власником якого є військова частина В1126. «У результаті ДТП від отриманих травм помер по дорозі в лікарню водій автомобіля Ford Focus, 1982 року народження, житель міста Новомосковськ Дніпропетровської області. Четверо людей, з яких двоє дітей, отримали травми різного ступеня тяжкості й були доставлені до медичних установ Львова», - ідеться в повідомленні.
Суспільство Касько: Справу «діамантових прокурорів» передано до суду Генпрокуратура 4 січня передала розголосну справу «діамантових прокурорів» до Печерського райсуду Києва. Про це заявив заступник генерального прокурора Віталій Касько в ефірі «112 Україна». «На думку слідства, доказів зібрано більш ніж достатньо. Інакше ми б не передавали справу для розгляду по суті до суду. На сьогодні нами у встановленому законом порядку зібрано необхідні докази. Обвинувальний акт було підписано ще до Нового року, але оскільки суд не приймав до Нового року кримінальних справ, сьогодні, у перший робочий день, обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті. Щодо першого засідання, тут все залежить від суду. Що стосується розгляду самої справи, то це також залежатиме від поведінки сторін у виробництві», - розповів Касько. Начальник Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 5 липня. Їх підозрюють у змові для отримання хабара в 3 мільйона 150 тисяч гривень. Під час обшуків у підозрюваних знайшли понад 500 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова, холодну зброю, багато ювелірних виробів. Крім того, у квартирі Корнійця знайшли і 65 діамантів. Через це справай отримала таку назву. І Корнієць, і Шапакін внесли заставу й вийшли із СІЗО.
Суспільство У зоні АТО співробітники СБУ викрили схеми розкрадання держкоштів Співробітниками Служби безпеки України викрито низку фінансових оборудок з державними коштами, організованих особами в районі проведення АТО, у результаті яких державному бюджету завдано мільйонних збитків. Як повідомляє прес-служба СБУ, службовці відділу освіти Волноваської районної державної адміністрації уклали договір з підприємцями на капітальний ремонт теплових вузлів у навчальних закладах району. Чиновники перерахували 600 тисяч гривень за придбання та встановлення теплових лічильників. Однак контракт бізнесмени не виконали. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України. Крім того, у Краматорську чиновники завдали збитків державному бюджету на мільйон гривень. Зазначену суму було привласнено з виділених на реконструкцію житлового фонду міста коштів. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. Чиновники Новоайдарської селищної ради завищили кошторисну документацію на капітальний ремонт дорожнього покриття в населеному пункті. Унаслідок операції державі було завдано збитків більш ніж на мільйон гривень. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Також у Старобільську керівництво одного з технікумів «заробило» на демонтажі науково-виробничої будівлі. Під час списання та реалізації будівельних матеріалів службовці привласнили 1 млн гривень. Кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.
Суспільство В Україні не видаватимуть ліцензію фільмам з акторами з «чорного списку» Держкіно більше не має права видавати прокатні посвідчення на фільми за участю акторів, що потрапили до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Про це йдеться в постанові уряду, прийнятій ще 2 грудня і оприлюдненій на сайті Кабміну, пише РИА Новости. Своєю постановою Кабмін вносить зміни до положення про державне посвідчення на право розповсюдження й демонстрування фільмів. «Держкіно відмовляє у державній реєстрації та виданні прокатного посвідчення в разі наявності однієї з таких підстав: одним з учасників фільму є фізична особа, яку включено до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, оприлюдненого в установленому порядку», - ідеться в рішенні уряду. Міністерство культури опублікувало список із 83 осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. До списку потрапили Валентин Гафт, Василь Лановий, Павло Лунгін, Юрій Кара, лідер рок-групи Limp Bizkit Фред Дерст, боксер Рой Джонс-молодший, Сергій Пєнкін, Олександр Розенбаум, Юлія Чичеріна, Евеліна Бледанс, Володимир Бортко та інші. У серпні до списку увійшли: Олег Газманов, Йосип Кобзон, Йосип Пригожин, Іван Охлобистін, Микола Расторгуєв, Михайло Пореченков, Михайло Боярський, Григорій Лепс, Сергій Безруков, Жерар Депардьє.
Суспільство ГПУ оголосила про підозру колишнім правоохоронцям у незаконному переслідуванні євромайданівців Генеральна прокуратура оголосила про підозру колишньому слідчому Дніпровського районного управління міліції Києва й колишньому прокурору столичної прокуратури в незаконному затриманні та притягненні до кримінальної відповідальності активістів Євромайдану. Як повідомляє прес-служба ГПУ, колишній міліціонер підозрюється в незаконному затриманні та притягненні до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи. Підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обов'язком носити електронний засіб контролю. Колишнього прокурора підозрюють у незаконному притягненні за попередньою змовою із зазначеним слідчим до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи, щодо якої було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.
Події У Києві знову стріляли, поліцейського побили ногами У ніч на 4 січня в одному з ресторанів Києва сталася бійка із застосуванням зброї. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. Сварка виникла між чоловіками, коли ті вийшли з ресторану. Почалася бійка, під час якої один з них дістав пістолет і вистрілив двом чоловікам у шию та тулуб відповідно. «Постраждалим викликали швидку, їм надали необхідну допомогу. Зловмисник же з місця події зник. Однак під час перевірки прилеглої території правоохоронці виявили та затримали стрілка у парку неподалік. У присутності понятих у нього вилучили пістолет, два магазини й балаклаву», - ідеться в повідомленні. Правоохоронці підкреслили, що всі учасники бійки поводилися агресивно. 38-річний чоловік несподівано підбіг до працівника поліції, який опитував свідків, повалив його на землю й почав бити ногами. Дебошира доставили до управління поліції. З кишень його куртки вилучили пістолет і майже три десятки патронів. В обох випадках речові докази направили для проведення експертизи. За попередніми висновками, вилучена зброя - травматична. Слідчим відділом розпочато два кримінальних провадження: за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) і ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. За заподіяння тілесних ушкоджень затриманому загрожують виправні роботи строком до одного року. За напад на поліцейського він може п'ять років провести у в'язниці. Досудове розслідування триває.
Політика Нардеп: Електронне декларування, необхідне для безвізового режиму, відклали на 2017 рік Електронне декларування, яке є головним обов'язком перед Євросоюзом у частині отримання безвізового режиму, відкладено на наступний рік. Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Верховної Ради України Віктор Чумак. «У прийнятому законі про бюджет з'явився пункт, про який ніхто не чув у залі, не впевнений, що чули про нього й на засіданні комітету, але це перевіримо за стенограмою. Цей пункт відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю... Щоб ви розуміли, що ця система передбачала декларування всіх активів декларанта в електронному вигляді, у тому числі й наявних цінностей і готівкових коштів», - підкреслив нардеп. При цьому він зазначив, що саме оцінювання активів має стати ґрунтом для визначення можливого незаконного збагачення і початком процесу перевірок способу життя. «Хтось, поки нам невідомий, хоче відстрочити ці процеси ще на один рік. Але саме електронне декларування, а не фізичний початок роботи НАЗК, є нашим головним обов'язком перед ЄС у частині отримання безвізового режиму», - написав Чумак.
Суспільство Кримські водії оскаржили в суді необхідність міняти українські номери на російські Жителі Криму оскаржили до Верховного суду РФ обов'язок міняти автомобільні номери з українських на російські. Як пише РИА Новости, суд розгляне скаргу на постанову уряду, згідно з якою до 1 квітня цього року кримські водії повинні поміняти реєстраційні документи та держзнаки на російські. Зараз власники автомобілів користуються українськими держномерами й документами. Заявник зазначає, що в Криму діє закон, згідно з яким усі документи, видані ще Україною, продовжують діяти і після входження республіки до складу Росії. Як пояснив представник уряду РФ у суді Гайк Мар'ян, на території Росії є чинним закон про безпеку дорожнього руху, згідно з яким усі автомобілі мають бути зареєстровані російською Державтоінспекцією. «Тому й запровадили період для заміни українських автомобільних номерів на російські», - пояснив він. Позовну заяву буде розглянуто у Верховному суді РФ 17 лютого.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Цибулько Одне з найголовніших завдань - привести Раду до притомності Перевибори Верховної Ради можуть бути вкрай небезпечні через те, що це виключить депутатів з активного робочого процесу. Тому розпочинати 2016-й з перевиборів не варто. Головне – зробити реформи незворотним процесом. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько. «Перше, що станеться, – це перетворення реформ на незворотний процес. Це буде перетинання певної точки неповернення. Друге – це приведення до притомності Верховної Ради. Швидше за все, історія з перевиборами почне вщухати, бо зараз настав той момент, коли необхідна притомна мобілізована Верховна Рада, яка дуже швидко виправлятиме власні помилки в законотворчості. І в цьому сенсі маневри зі спробами організувати перевибори дуже небезпечні, бо фактично Раду на чотири місяці буде виключено з активної роботи. А це, крім шкоди, нічого не принесе. Тим більше що перевибори можна організовувати тільки тоді, коли буде вимальовуватися абсолютно інакша конфігурація Ради. У нинішній ситуації будь-які перевибори призводять до популізму», - розповів політолог. Експерт зазначає, що ситуація на Донбасі перебуватиме в напівзаконсервованому вигляді. «Щодо Донбасу слід урахувати одне. Поки психологія Донбасу не дозріє до загальноукраїнського формату – до життя в цивілізованих умовах європейської країни, не буде нічого доброго. Питання в тому, щоб замкнути все це на певний період на окремій території і не дати поширитися – до моменту, поки населення окупованого регіону не почне саме демонструвати бажання повернутися до України. За відсутності такого бажання будь-які зусилля з української сторони будуть надскладними і це забере надто багато ресурсів. Не буде спалаху збройного визволення, але, швидше за все, буде витримано максимальну паузу», - певен Цибулько. Також політолог відзначає необхідність продовжувати налагодження Україною міжнародних зв’язків. «Україна зараз стає членом Ради безпеки ООН, і це якраз шанс покращити наші міжнародні позиції, плюс дуже активно йтиме підготовка безвізового пакету з ЄС. Є кілька площин, в яких Україна доволі успішно прогнозовано розвивається. Важливо інше: зараз позиція Туреччини та Ізраїлю проукраїнська. Оцей перелам треба дооформити. Також треба оформити прогнозовані відносини з Китаєм. З набранням чинності угодою про ЗВТ Україна стає для Китаю дуже цікавою, оскільки її переговорні позиції підвищуються. А для Китаю це нова схема проникнення на європейські ринки. Головне для України – правильно цим розпорядитися. Залишаються важливі союзники – ЄС і США. Із США треба пробувати установлювати формат оборонного союзу», – розповів Цибулько.  
За кордоном Українцям пояснили, що зміниться після запровадження безвізового режиму У результаті скасування віз зміцниться довіра між Україною та країнами Євросоюзу, наші кордони стануть більш безпечними, правоохоронні органи України отримають онлайн-доступ до баз даних Інтерполу. Відповідна інформація міститься в інфографіці, поширеній прес-службою уряду. Крім того, для простих українців буде скасовано візовий збір, стануть дешевшими квитки в закордонні поїздки. Для бізнесменів зменшаться адміністративні бар'єри. Водночас на кордоні документи перевірятимуться, як і раніше, скрупульозно, і скасування віз не надасть права українцям постійно проживати в країнах ЄС, вчитися там чи працювати. Якщо ж наші громадяни порушать термін перебування в Шенгенській зоні, їм доведеться сплатити штраф, а особливо злісних порушників видворять із цієї країни ЄС або взагалі заборонять в'їзд на її територію.
Суспільство оформление ленты  У Дніпропетровську вулицями чоловік ходив з автоматом, щоб здивувати дружину У Дніпропетровську вулицями міста походжав чоловік у військовій формі з пістолетом-кулеметом. Про це повідомляє прес-служба МВС. 42-річний чоловік розповів, що так він намагався здивувати дружину. «О 22:00 1 січня співробітники Індустріального відділення поліції на вул. Байкальській у м Дніпропетровську затримали 42-річного місцевого жителя. Під час огляду у чоловіка було вилучено пістолет-кулемет системи Шпагіна 1943 випуску, споряджений холостими патронами. Затриманий пояснив, що придбав зброю близько трьох років тому в невідомого чоловіка», - сказано в повідомленні. Наразі обговорюється питання про внесення відомостей за даним фактом за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
За кордоном Литовські військові розпочали підготовку українських спецназівців Чергова група військових інструкторів Литви, спрямована до України, розпочала підготовку бійців армійських сил спеціального призначення. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Литви, пише ТАСС. «На тлі ситуації у сфері безпеки та гібридних загроз сили спеціального призначення відіграють особливу роль, тому саме цій структурі в межах військового співробітництва з Україною приділяється особлива увага», - заявив голова литовського оборонного відомства Юозас Олекас. За його словами, участь військових фахівців Литви у програмах навчання українських колег є одним з пріоритетів Вільнюса у підтримці Києва у сфері модернізації збройних сил і приведення їх у відповідність до стандартів НАТО. Група з 15 литовських інструкторів входить до складу очолюваної США міжнародної команди військових експертів, які здійснюють програму бойової підготовки підрозділів Збройних сил України.
Суспільство Нацбанк презентує пам'ятну монету «Щедрик» НБУ 5 січня 2016 року вводить в обіг пам'ятну монету «Щедрик» - до 100-річчя першого хорового виконання твору Леонтовича. Про це повідомили в прес-службі Нацбанку. В обіг увійдуть дві пам'ятні монети номіналом 5 гривень з нейзильберу та 20 гривень зі срібла. Тираж монет - 50 тисяч та 3 тисячі відповідно. Презентують монети в Музеї грошей Національного банку України. «Монети продовжують серію «Українська спадщина» і присвячені 100-річчю першого виконання твору українського композитора-новатора, майстра хорової мініатюри, автора близько двохсот обробок народних пісень Миколи Леонтовича «Щедрик» хором Київського університету», - сказано в повідомленні. На аверсі монети номіналом 5 гривень на матовому тлі розташоване рельєфне зображення ластівки на фоні нотних рядків, а на реверсі - група колядників, які співають, в одного з них у руках різдвяна зірка. Над нею написи - «Щедрик, щедрик, щедрівочка». Друга монета - зі срібла номіналом 20 гривень - оздоблена блакитним коштовним камінчиком (кубічний оксид цирконію діаметром 2,0 мм) та різнокольоровим голографічним зображенням. «На її аверсі в намистовому колі зображено різдвяну зірку, у центрі якої - колядники, між променями зірки - по три дзвоники. На реверсі монети розміщено композицію, поділену на дві частини стилізованим музичним рядком із «Щедрика», угорі портрет Миколи Леонтовича з диригентською паличкою в правій руці, на лівій руці композитора сидить ластівка, праворуч - напис «Микола Леонтович»; ліворуч від портрета на тлі концентричних кіл, що символізують звучання музики, у центрі яких вставка з кубічного оксиду цирконію, напис «Щедрик»; внизу «колядка дзвонів» - на тлі кольорових голографічних кіл зображено дзвоники», - сказано в повідомленні.
Політика оформление ленты  2016-й обіцяє бути спокійним Країна - знову з надією на краще майбутнє, як буває в цей період щороку, - зробила крок у наступний етап свого існування, у рік 2016-й. І навіть зима, яка в грудні геть ігнорувала свої обов'язки, якраз перед самим Новим роком згадала про них і на правах господині обійняла вулиці неслабким морозом, трохи присипавши сніжком. І не біда, що в оселях багатьох українців зовсім не жарко: бережемо занадто дорогий газ, тарифи й без того далеко не мед. Попри купу невирішених проблем (ті ж тарифи зупинятися на місці не збираються), які «хвостом» переповзли з року минулого, людям хочеться думати, що вже в наступному-то все буде інакше. Обов'язково краще. Більш вдало. Добріше. До речі, астрологи заспокоюють: дійсно буде краще, оскільки зірки обіцяють спокійний рік. Спокійний, незважаючи на те що у нас війна на сході і анексований Крим. На думку цих зоряних фахівців, все ж переломним стане місяць лютий, який послужить початком еволюційного руху до чогось нового. У тому числі й дасть можливість вийти з глибокої кризи, в якій перебуває Україна. У свою чергу «Аналітична служба новин» звернулася до експертів, які знаються на питаннях політичного, економічного та військового життя країни, щоб разом з'ясувати не тільки те, що чекає на нас усіх у 2016-му, що вже настав, але й що треба б зробити в країні у першу чергу. Децентралізація влади та реформа правосуддя Скажемо одразу: у те, що цього року закінчиться війна на сході й наші хлопці зможуть забути АТО, як кошмарний сон, не вірять навіть патологічні оптимісти. Як ніхто не вірить і у вирішення кримської проблеми. Усе це, на жаль, для нашої країни більш віддалена перспектива. Якщо українцям і очікувати якогось позитиву, то, швидше, у чомусь малому, що не потребує зусиль безлічі людей або, що ще складніше, політичної волі влади. Народний депутат Юрій Дерев'янко запевнив АСН, що цей рік просто зобов'язаний стати роком реформи правосуддя та децентралізації влади. «Дуже важливо, щоб відбулася реформа правосуддя. Але не та, яку зараз пропонують, оскільки це не реформа, а просто бутафорія», - вважає політик. Важлива, за його словами, і децентралізація. «Але це не означає, що децентралізація повинна закінчитися автономією Донбасу. Потрібно проводити об'єднання територіальних громад, підтримувати органи місцевого самоврядування. Також потрібно забезпечити фінансову децентралізацію, щоб на місцях були не тільки повноваження, але й ресурси. А не так, як пропонує уряд: передати повноваження без фінансів. Це ні до чого не призведе», - зазначив Дерев'янко. Він підкреслив, що децентралізація дозволить створити підґрунтя для економічного розвитку країни. «Якщо триватиме подальше зміцнення влади в Києві, подальша централізація, то нічого в країні ніколи не поміняється. Віддати повноваження на місця - це реально прискорити темп реформ», - зробив висновок народний депутат. Проте прогнозувати будь-що в нашій країні - заняття вкрай невдячне, оскільки в будь-який момент все може змінити фактор вулиці. У цьому переконаний народний депутат Сергій Тарута, який у коментарі АСН також зазначив, що найближчими місяцями перевиборів у Верховну Раду не варто очікувати. «Навесні перевиборів не буде точно. Якщо будуть, то, можливо, восени, але не раніше. Утім, у нас щось прогнозувати досить складно. Все може змінити вулиця в будь-який момент. Але тоді вже не тільки парламентських перевиборів не буде, а може й не стати країни», - сказав він. Його колега нардеп Андрій Лозовий при цьому ще й зазначає, що вибори для країни не дуже вигідні, «бо на їх проведення потрібні мільярди з бюджету. Крім того, це і дестабілізація ситуації, а також можливість зайти до парламенту великій кількості регіоналів. Тому оптимальний варіант - це просто створення нової коаліції в чинному парламенті». Сергій Тарута також вважає, що в чинному парламенті багато розумних депутатів, які за певних умов можуть нормально приймати закони. «Яскравий приклад - приїзд Байдена. Перед його візитом до ВР на голосування поставили законопроекти, які не викликали ні в кого розбіжностей. У результаті отримали 300 і більше голосів. Головне, щоб вносилися розумні законопроекти і не блокувалося голосування», - зазначив депутат. Без політичних переслідувань Їхній колега у Раді парламентарій Леонід Ємець все ж береться прогнозувати, що цей рік стане досить бурхливим у плані різних викриттів. За його словами, якщо ніхто з чиновників, прокурорів, суддів не зазнає заслуженого покарання, в Україні ніколи не з'являться чесні держслужбовці, оскільки всі бачитимуть, що корупція всім сходить з рук. «Але посадити когось - це не самоціль, а необхідна складова очищення влади та боротьби з корупцією, - пояснив він. - Зараз в Україні головне питання в тому, щоб чиновник, суддя, прокурор, поліцейський були чесними й некорумпованими. Щоб досягти цього, хтось обов'язково має сісти в тюрму». У свою чергу народний депутат Сергій Лабазюк вважає, що владі потрібно закінчувати з політичними переслідуваннями - від цього жодних позитивних бонусів ні в кого не буде. А ті, хто має сидіти у в'язницях, таки повинні там опинитися. Крім того, вважає він, імовірність того, що навесні цього року з Віктора Януковича та його найближчого оточення ЄС і США знімуть санкції, дуже висока, оскільки українська влада практично нічого не робить, щоб реально довести провину цих людей. «За півтора року по відношенню до Януковича нічого не відбувається. Вже навіть забули, що такий був. Якби хотіли конфіскувати, заарештувати й націоналізувати його майно, це б вже давно зробили. Є низка механізмів, за допомогою яких можна було все це зробити. Тим більше, по відношенню до Януковича це було б справедливо. Але ніхто нічого не робить», - констатує політик. ЄС усе ближче? З позитиву, безсумнівно, той факт, що безвізовий режим стає для українців все більш реальним. Так, народний депутат Остап Семерак вважає, що вже в літню відпустку громадяни України зможуть поїхати до ЄС без оформлення віз. «Для завершення процесу скасування візового режиму потрібно ще два формальних рішення, - нагадав він АСН. - Перше - це рішення Європейського парламенту, друге - рішення ради ЄС. Однак ні Європейський парламент, ні рада ЄС уже не вникатимуть у звіти виконання тих пунктів, які ми повинні були виконати й виконали. Тому сценарій того, що, наприклад, Грузії нададуть безвізовий режим, а нам - ні, малоймовірний». Разом з тим він зазначив, що існують певні ситуації, які можуть вплинути на політику ЄС. «Ніхто не знає, що відбуватиметься у світі. Можливі й нові теракти на території ЄС, і російська армія на території України», - зазначив парламентарій. А його колега народний депутат Андрій Лозовий підкреслив, що країна нарешті повинна змінитися. По-справжньому, а не коли влада замилює електорату очі. Час, коли гралися у псевдозміни, уже позаду. «2015-й був дуже складним роком для всіх. Тому потрібно, щоб 2016-й став роком позитивних змін. Країна нарешті повинна змінитися. Інакше її просто не стане. Разом з тим говорити, що не було нічого позитивного, також неправильно. Але все нагадує косметичний ремонт, а потрібно міняти систему», - пояснив він, відзначивши, що потрібно провести економічну модернізацію та розробити концепцію судової реформи. Зараз же, за його словами, «пропонують те ж, що пропонував і Янукович. Суддів хочуть зробити підручними президента. Необхідно звільнити всіх суддів, прокурорів і починати будувати систему заново». Але ось чи піде на такий безпрецедентний крок Україна? Загалом, як бачимо, життя триває. І навіть іноді посміхається, тільки посмішка ця найчастіше виходить сумна. А якщо підбити короткий підсумок, яким може бути цей рік, отримаємо приблизно таку картину: на закінчення бойових дій на сході країни чекати не варто, хоча й особливо активними вони теж бути не повинні. Захід і далі тиснутиме на Росію санкціями, а у нас люди будуть незадоволені ходом проведення реформ, оскільки владі проводити реальні реформи не хочеться. При цьому й далі зростатимуть тарифи, у першу чергу на електроенергію. А от кількість робочих місць і середня зарплата, на жаль, виростуть навряд чи.            
Суспільство Суд виніс вирок винуватцю бійки на «Олімпійському» Печерський районний суд Києва оголосив вирок 22-річному парубкові, який зчинив бійку з уболівальниками під час проведення футбольного матчу між київським «Динамо» й лондонським «Челсі» 20 жовтня 2015 року. Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України, і йому призначено покарання у вигляді обмеження волі строком на два роки з випробувальним терміном один рік. «Досудове розслідування щодо інших осіб, які також брали участь у хуліганських діях, триває», - ідеться в повідомленні. Нагадаємо, 20 жовтня 2015 року на трибунах національного спортивного комплексу «Олімпійський» група агресивно налаштованих уболівальників напала на інших фанатів. Відео бійки, поширене в ЗМІ, викликало значний суспільний резонанс і стало підставою для накладення жорстких санкцій проти київського футбольного клубу.
Події Сьогодні бойовики десять разів намагалися спровокувати сили АТО За сьогодні бойовики 10 разів намагалися спровокувати підрозділи сил антитерористичної операції на порушення режиму «повної тиші». За інформацією прес-центру штабу АТО, близько 09:00 ранку неподалік Донецька бойовики протягом півгодини прицільно били зі стрілецької зброї та гранатометів по позиціях українських військових у районі Опитного. «Ефективним вогнем зі стрілецької зброї по вогневих точках бандитів українські воїни змусили агресорів припинити обстріл. Там же в бійців сил АТО намагався влучити ворожий снайпер. Усі його спроби виявилися безрезультатними», - ідеться в повідомленні. Ще один прицільний обстріл сил АТО бойовики здійснили зі стрілецької зброї у Мар'їнки. Крім того, збройні злочинні угруповання вели неприцільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів у бік наших опорних пунктів південніше Авдіївки і в районі Опитного.
Політика Аваков пропонує зупинити діяльність судової системи на три місяці Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує в рамках судової реформи на три місяці зупинити діяльність усієї судової системи для набору нових суддів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, необхідно повернутися до радикального проекту, коли йшлося про цілковиту заміну суддівського корпусу, повне перезавантаження - з новим набором, професійним конкурсом і реальною зовнішньою атестацією нинішнього суддівського корпусу. «Ніхто, вже вибачте, не помре - і всі зрозуміють і погодяться, якщо в країні не функціонуватиме судове правосуддя протягом трьох місяців формування нових судів! Якщо люди розумітимуть, що відбувається процес реальних змін та очищення - погодяться потерпіти! Ухвалити всі необхідні законодавчі акти на перехідний період - від продовження процесуальних строків до порядку розгляду справ і - амба - локаут! - перезавантаження на три місяці. Всі пішли на конкурс - прийде новий суд!» - написав Аваков.

Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів




/-1,0294229984283-/ /-pc-/
Top