counter
Архів Повернутись назад 03 Травня 2017
3 Травня
Політика Клінтон назвала причини поразки на виборах Суперниця Дональда Трампа на президентських виборах у США 8 листопада минулого року колишній держсекретар Америки Гілларі Клінтон назвала головні причини, які не дозволили їй виграти вибори. Під час конференції, яку вела телеведуча CNN Крістіан Аманпур, Гілларі Клінтон сказала, що її прихильників відштовхнули публікації російських хакерів на WikiLeaks і відновлення главою ФБР Джеймсом Комі справи про застосування домашнього сервера Гілларі Клінтон для службового листування. Про це передає агентство Reuters. За словами Клінтон, події, які докорінно вплинули на ситуацію, відбулися в останні десять днів перед президентськими виборами. «Якби вибори пройшли 27 жовтня, я б була президентом США», - сказала Клінтон. Вона додала, що не має сумнівів, що саме президент Росії Володимир Путін стоїть за спробою вплинути на вибори в інтересах Трампа.
Суспільство Конституційний суд Молдови визнав незаконним перебування солдатів РФ у Придністров'ї Конституційний суд Молдови вчора, 2 травня, визнав неконституційним перебування солдатів Російської Федерації на території Придністровського регіону республіки, повідомляє dw.com. Суд зазначив, що Молдова є нейтральною державою, а принцип нейтралітету не суперечить її законодавству та Конституції. У той же час судді додали, що «близько 11% території країни є окупованою, а армія РФ не була виведена з Придністровського регіону». Також Конституційний суд прийшов до висновку, що «принцип нейтралітету не перешкоджає участі Молдови в миротворчих операціях та військових навчаннях, які спрямовані на підвищення боєздатності армії, щоб забезпечити безпеку Молдови». Два роки тому в суд звернулася Ліберальна партія, яка зажадала визнати неконституційним перебування «миротворців РФ» на території Придністров'я.
Суспільство Бойовик з Донбасу тепер служить в армії США ЗМІ з'ясували, що 29-річний Гійом Кувельє, який нібито брав участь у бойових діях проти ЗСУ на боці бойовиків на Донбасі в 2014-2015 роках, цього року успішно пройшов курс молодого бійця армії США, після чого почав службу в лавах Збройних сил Америки . Про це сказано в статті The Washington Post. «Бойовий шлях Гійома Кувельє в Україні був задокументований на відеозаписі. Зокрема, він фігурує в стрічці Polite People, «Ввічливі люди», яка доступна на Amazon.com, і сюжетах, які присвячені людям з різних країн, які прибували на Донбас підтримувати «республіки», - сказано в повідомленні. Зараз Кувельє проходить службу на Гавайських островах. У стрічці Polite People він розповідає, що прибув в Україну без сприяння з боку РФ, самостійно через західний кордон країни після того, як Російська Федерація відмовила йому у в'їзді через невідповідність візи. В Україні він побував у Харкові і Києві, а в зону бойових дій разом з іншими іноземцями, які хотіли долучитися до лав сепаратистів, пробрався під виглядом студента і журналіста, уточнює Voanews. Детальну інформацію про Кувельє публікує український сайт «Миротворець». За інформацією The Washington Post, в американській армії не були проінформовані про минуле Гійома, який має громадянство США і Франції. Щодо нього розпочато розслідування.  Також у Мережі є спільна фотографія Кувельє (зліва) з «міністром оборони ДНР» Стрєлковим-Гіркіним.
Події За добу в зоні АТО загинув один боєць ЗСУ, 7 отримали поранення За минулу добу терористи вчинили 63 обстріли позицій ЗСУ в зоні бойових дій, в результаті чого один український військовий загинув, семеро отримали поранення, передає прес-центр штабу АТО. На Приморському напрямку окупанти з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатометів, стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів обстрілювали Водяне, Красногорівку обстрілювали з мінометів калібру 82 мм, кулеметів і гранатометів, Гнутове - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів, зенітних установок ЗУ-23 -2, кулеметів і стрілецької зброї, Широкине і Новотроїцьке - з гранатометів і великокаліберних кулеметів, Славне - з мінометів калібру 82 мм, Мар'їнку та Павлопіль - з гранатометів, Лебединське - зі стрілецької зброї і кулеметів, Чермалик - зі стрілецької зброї. На Донецькому напрямку бойовики з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів стріляли поблизу Авдіївки. По опорних пунктах військ ЗСУ в районі Луганського окупанти били з 120-міліметрових мінометів, кулеметів великих калібрів і протитанкових гранатометів. Позиції під Невельским обстрілювали з мінометів калібру 120 мм і стрілецької зброї.
Економіка Fitch підтвердило рейтинги України на рівні «B-» з прогнозом «Стабільний» Рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в національній та іноземній валюті на рівні «B-» зі «Стабільним» прогнозом. Про це пише Інтерфакс-Україна, посилаючись на сайт агентства. «Рейтинги України беруть до уваги слабку зовнішню ліквідність, а також високе навантаження з боку державного боргу і структурні недоліки в плані слабкого банківського сектора, геополітичні та політичні ризики, інституційні стримуючі фактори. Але, з іншого боку, рейтинги враховують підвищення ефективності та послідовності політики, керований профіль погашення боргу суверенного емітента на короткострокову перспективу, а також історію підтримки міжнародних фінансових організацій», - передає агентство Fitch. За його даними, рейтинги випусків пріоритетних незабезпечених облігацій України в національній та іноземній валюті, а також рейтинги стелі країни підтверджені на рівні «B-».
Економіка Всесвітній банк затвердив виділення Україні $150 млн Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила кредит на суму $150 млн для доступу до довгострокового фінансування проектів на підтримку експортно-орієнтованих середніх і малих українських підприємств. Про це інформує прес-служба банку. «Україна має унікальний і творчий бізнес-потенціал, а також може виробляти високоякісні конкурентоспроможні товари», - заявила директор Світового банку у справах України, Молдови та Білорусі Сату Кахконен. «Втім, у України можливості з експорту обмежують багато перешкод. Відсутність фінансування якості - одна з них. Доступ до довгострокового фінансування для середнього та малого бізнесу допоможе Україні наростити експорт, а також внести вклад у пожвавлення економічного зростання в країні», - зазначила вона.
Події На Донбасі п'яні російські військові ранять і вбивають один одного Число небойових втрат серед військових Росії на Донбасі через низький рівень військової дисципліни, вживання алкоголю і наркотиків, збільшується. Про це передає Головне управління розвідки Міноборони України в Facebook. У вівторок, 2 травня, в одному з полків 1-го армійського корпусу (Донецьк) ЗС Росії п'яні військові, з'ясовуючи стосунки, застосували стрілецьку зброю, в результаті чого один із них загинув, другий отримав вогнепальне поранення. Крім того, в результаті передозування наркотиками один військовий загинув, ще один, повертаючись зі звільнення в стані алкогольного сп'яніння, зробив «самостріл» у ногу через небажання повертатися в підрозділ. Також через неконтрольований облік боєприпасів у підрозділах 2 АК (Луганськ) фіксуються випадки застосування військовослужбовцями Росії зброї в місцях проживання цивільного населення. У понеділок, 1 травня, п'яні військові підірвали бойову гранату в квартирі багатоповерхівки.
Суспільство В Україні з 1 травня субсидія не призначається при двомісячній заборгованості по ЖКГ Кабмін України встановив, що з 1 травня 2017 року житлова субсидія не призначається на наступний період, якщо у власника є двомісячна заборгованість по оплаті послуг ЖКГ у споживача, а також було введено смс-інформування громадян про призначення субсидії. Про це передає Інтерфакс-Україна. Згідно з постановою №300 від 26 квітня 2017 року, в разі отримання даних про прострочену більше 2 місяців заборгованості по оплаті послуг субсидія на наступний термін не призначається. Про це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує споживача. Якщо протягом двох місяців з дати інформування документально було підтверджено сплату заборгованості або укладений договір про реструктуризацію боргу, то субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії. В іншому випадку - з місяця, в якому особа документально підтвердила сплату боргу або укладення договору.
Події ФСБшники влаштували стрілянину на кордоні з окупованим Донбасом У Ростовській області співробітниками прикордонного управління ФСБ було припинено спробу переміщення через кордон з окупованих Донбасом великої партії товару на суму в 1 млн рублів. Як повідомили Інтерфаксу в прес-службі відомства, невідомі люди на двох автомобілях намагалися прорватися на російську територію. Їм наказали зупинитися, однак контрабандисти проігнорували ці вимоги прикордонників. У ФСБ розповіли про небезпечне маневрування автомобілів, які створили загрозу життю прикордонників. У зв'язку з цим ФСБшники зробили попереджувальні постріли, після чого і зовсім почали стріляти. В результаті всі контрабандисти були затримані, товар і автомобілі вилучені. Нагадаємо, Державна прикордонна служба України заборонила в'їзд у країну восьми іноземцям, які могли брати участь у подіях 2 травня 2014 року в Одесі.
Події У Грузії за захоплення винзаводу засуджені екс-прем'єр і голова Мін'юсту країни Міський суд Тбілісі в середу, 3 травня, виніс обвинувальні вироки стосовно екс-прем'єра Грузії Вано Мерабішвілі і екс-міністра юстиції Зураба Адеїшвілі у справі про насильницьке вилучення Акурського винного заводу в Телаві в 2004 році. Про це передає Інтерфакс-Україна. За даними грузинських ЗМІ, у цій справі суд засудив Вано Мерабішвілі до 3 років позбавлення волі, Зураба Адеїшвілі - до 2 років, але з урахуванням чинного закону «Про амністію» тюремні терміни знижені відповідно до 2 років і 3 місяців, а також до 1,5 року. Колишній прем'єр-міністр Грузії Мерабішвілі зараз відбуває ув'язнення за іншими звинуваченнями, а Адеїшвілі з грудня 2012 року розшукується місцевою прокуратурою. Кримінальну справу щодо Акурського виноробного заводу було порушено після приходу нової влади в Грузії в 2012 році. За словами прокуратури, Мерабішвілі і Адеїшвілі чинили психологічний тиск на власників заводу Нодара Модебадзе і Теймураза Мегрелішвілі, які були змушені під тиском поступитися заводом і відмовитися від прав на нього.
Події оформление ленты  У Ніжині з парку вкрали пам'ятник Марку Бернесу У Ніжині Чернігівської області вкрали пам'ятник радянському співакові і акторові Марку Бернесу в Графськом парку. Про це на сторінці в Facebook повідомив народний депутат України Андрій Лозовий. «Хто не знає, Бернес народився в Ніжині, і в 2011 році, до сторіччя з дня його народження... був відкритий пам'ятник видатному артисту. А минулої ночі його вкрали, ймовірно, на метал», - розповів політик. Він звернувся до правоохоронців з вимогою докласти всіх зусиль для того, щоб швидше знайти пам'ятник, поки його не переплавили. Також Лозовий зажадав покарати зловмисників «з максимальною суворістю». Нагадаємо, 27 квітня працівники поліції затримали підозрюваного в крадіжці бронзових деталей з могили письменниці Лесі Українки в Києві. Ним виявився раніше судимий за наркотики 38-річний житель Києва, який проживає біля Байкового кладовища.
Політика Уряд затвердив порядок платної атестації з української мови для майбутніх чиновників Кабмін України затвердив Порядок атестації претендентів на вступ на держслужбу щодо вільного володіння державною мовою. Про це сказано в постанові уряду №301 від 26 квітня цього року. Організовує та проводить атестацію уповноважена вищий навчальний заклад, що створює відповідну комісію. Перелік закладів публікується на їхніх офіційних порталах, а також на сайтах Національного агентства з питань держслужби і Міністерства освіти і науки. Послуга атестації є платною. Процес атестації відбувається в усній або письмовій формі. В усній формі атестація включає ділову розмову за певним сценарієм, а також повідомлення-презентацію на встановлену комісією тему. У письмовій формі буде тестове завдання, а також письмовий переклад тексту з професійних питань. Після атестації особи, які претендують на вступ на державну службу, отримують відповідні посвідчення.
Політика Навальний не зможе взяти участь у виборах президента в Росії Набрав чинності вирок Ленінського райсуду Кірова, який засудив російського опозиціонера Олексія Навального до п'яти років умовно у справі про розкрадання майна підприємства «Кировлес». Суд визнав законним вирок Навальному, а також бізнесменові Петру Офіцерову, якого засудили до чотирьох років умовно, передає «Інтерфакс». Відзначимо, що, відповідно до російського законодавства, ця судимість закриває для Навального можливість брати участь у виборах президента 2018 року. Нагадаємо, повторний вирок був оголошений 8 лютого. Справу «Кировлеса» було розглянуто повторно після скасування першого вироку після рішення Європейського суду з прав людини, який постановив, що Навального і Офіцерова засудили за дії, які не можна відрізнити від звичайного ведення бізнесу. Як відомо, 26 березня по всій Росії пройшли акції проти корупції, формальним приводом для яких стало розслідування Навального і його фонду про корупцію прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва.
Політика Розгляд апеляції на відмову заарештувати екс-депутата Мартиненка перенесли на 12 травня Апеляційний суд Києва переніс на 12 травня розгляд скарги прокуратури на рішення Солом'янського райсуду Києва, який відмовився заарештувати екс-народного депутата Миколи Мартиненка, після чого відпустив його на поруки. Рішення про перенесення було прийнято через те, що в апеляційну інстанцію ще не надійшли матеріали з суду першої інстанції, передає Інтерфакс-Україна. Крім того, за словами прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Романа Симківа, САП має намір клопотати про арешт всього майна, яке належить Мартиненко. Нагадаємо, 20 квітня Мартиненко був затриманий за підозрою у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Правоохоронці підозрюють його і ще кількох осіб у розтраті грошей ДП «СхідГЗК» в розмірі $17,28 млн. 22 квітня суддя Солом'янського райсуду Києва Олександр Бобровник відпустив Мартиненка під особисту поруку низки народних депутатів.
Події В Івано-Франківську 19-річний студент влаштував різанину в гуртожитку У ніч на середу, 3 травня, в Івано-Франківську студент напав із ножем на свого сусіда по кімнаті в гуртожитку. Журналісти видання «Фіртка» з'ясували, що двоє студентів, які проживають по сусідству в гуртожитку сімейного типу, в нетверезому стані, посварилися і побилися на спільній кухні. В результаті 19-річний хлопець взяв ніж і завдав ним кілька ударів на рік старшому сусідові. Потерпілий з декількома ножовими пораненнями був госпіталізований. Врятували хлопця сусіди, які почули крики на кухні. Побачивши калюжу крові, вони викликали поліцію і «швидку допомогу». За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України. За що санкцією статті передбачено позбавлення волі строком від 5 до 8 років.
Суспільство оформление ленты  Названі гонорари Джамали і Руслани за виступ на «Євробаченні-2017» Знамениті українські співачки Джамала та Руслана, а також група Onuka виступлять у фіналі міжнародного конкурсу «Євробачення-2017», який пройде в Києві. В системі Рrozorro були оприлюднені дані про закупівлі послуг на загальну суму в 1,58 мільйона гривень. Найбільший гонорар у Джамали - 986 тисяч гривень. Набагато менше отримає Руслана, яка виграла «Євробачення» в 2014 році - 394 тис. гривень. Український гурт Onuka, що виступатиме з Національним академічним оркестром народних інструментів, отримає за виступ 231 тисячу гривень. Крім того, всьому оркестру і солістці Наталії Жижченко дадуть по 45 тисяч гривень. За технічний звукозапис на репетиційній базі НАОНІ разом з Onuka заплатять 57 тисяч гривень. Нагадаємо, в конкурсі «Євробачення» у Києві візьмуть участь виконавці з 42 країн.
Суспільство Путінських байкерів не пустили в Грузію Байкерів клубу «Нічні вовки», яких особисто підтримує президент РФ Володимир Путін, не пропустили до Грузії. Як заявив міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мгебрішвілі, байкери не будуть відвідувати країну. Напередодні з'явилася інформація про те, що 50 байкерів збиралися в'їжджати через КПП «Верхній Ларс» з провокаційною метою в рамках мотопробігу, присвяченого 9 травня, передає «Грузія.Online». «Не їдуть, заспокойтесь», - заявив Мгебрішвілі, проте інших коментарів він не дав. Нагадаємо, в Польщі був затриманий байкер з клубу «Нічні вовки» Микола Логінов. Його затримали під час проведення мотоциклетного маршу «Дороги Перемоги - на Берлін-2017» в місці ночівлі учасників у Польщі в місті Мисловіце. Поліція мотивувала затримання байкера недійсною візою, яка була анульована після торішнього мотопробігу.
Події На Львівщині рибалка закінчилася сваркою зі стріляниною Вчора, 2 травня, у Львівській області пострілами з травматичного пістолета Zoraki були поранені троє жителів Львова. Про це інформує прес-служба Нацполіції області. Сказано, що на місцевому озері в Городоцькому районі між рибалками стався конфлікт. 45-річний місцевий житель за допомогою пневматичної зброї вирішив втихомирити галасливу компанію. Один з потерпілих - 50-річний рибалка отримав непроникаюче поранення грудної клітки, його 36-річний товариш отримав поранення м'яких тканин колінного суглоба, ще один потерпілий, 49-річний чоловік отримав поранення м'яких тканин в ділянці крила клубової кістки. Пневматичний пістолет, з якого були здійснені постріли, вилучили правоохоронці. Розпочато кримінальну справу за ст. 296 ч.4 (хуліганство) КК України. Санкція цієї статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.
Події оформление ленты  У Києві невідомі зі зброєю пограбували ювелірний магазин На Оболоні у Києві двоє невідомих чоловіків пограбували ювелірний магазин, погрожуючи продавцям пістолетом і гранатою, повідомили в прес-службі Нацполіції Києва. Пограбування сталося о 12:20. На місце злочину прибули наряди патрульної поліції і слідчо-оперативні групи. За попередніми даними, нападники були одягнені у темний одяг і шоломи. Після того, як вийшли з магазину, чоловіки сіли на скутер без номерних знаків і зникли. На місці працюють правоохоронці, які спілкуються зі свідками і встановлюють обставини вчинення правопорушення. Нагадаємо, троє 19-річний чоловіків пограбували ювелірний магазин у місті Новоград-Волинський Житомирської області. Хлопці в масках, з кийком і зброєю в руках увірвалися в магазин і винесли звідти найцінніші золоті прикраси. Правоохоронці зазначають, що злочин зайняв у хлопців не більше 10 хвилин.
Суспільство оформление ленты  Інтерпол оголосив у розшук колишнього заступника голови правління банку «Фінанси і кредит» У міжнародний розшук Інтерполом був оголошений екс-заступник голови правління банку «Фінанси і кредит» Олег Шапкін. Як повідомили на сайті Інтерполу, банкіра звинувачують у викраденні і присвоєнні майна шляхом зловживання службовим становищем. У банку Шапкін працював з 2002, в 2007 році його призначили на посаду заступника голови правління. Банк «Фінанси та Кредит» був заснований в 1990 році, основним бенефіціаром виступає нардеп Костянтин Жеваго. У 2015 році НБУ відніс банк до неплатоспроможних і відкликав у нього банківську ліцензію. У травні 2016 року в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесли дані про вчинення посадовими особами банку і його власником шахрайських дій. У жовтні суд заарештував Олександра Демченка, колишнього помічника Костянтина Жеваго, який підозрюється у переведенні активів банку на суму понад 1 млрд грн.
Закон і Право Штраф за прострочену прописку. Всі нововведення нової схеми реєстрації місця проживання З 4 квітня 2016 року в Україні почала діяти нова схема реєстрації місця проживання. Тепер функції реєстрації виконує не Державна міграційна служба, як це було раніше, а місцева влада. Водночас відповідними змінами була пом'якшена відповідальність за порушення правил реєстрації місця проживання. Якщо до цього на реєстрацію дорослих відводилося всього 10 днів, а дітей - один місяць, то тепер у дорослих є 30 днів, щоб зареєструвати своє місце проживання, а у дітей - три місяці. Місяць на отримання документів про тимчасову реєстрацію є і в іноземних громадян. Для того, щоб прописатися, громадянину потрібно подати до органів місцевого самоврядування письмову заяву, паспорт, а дітям до 16 років - свідоцтво про народження або свідоцтво про належність до громадянства України, квитанцію про сплату держмита або документ про звільнення від його сплати. Також у випадку зміни місця проживання в межах України потрібно надати талон зняття з реєстрації, документи, що підтверджують право на проживання в житлі і військовий квиток або посвідчення про приписку. Якщо людина несвоєчасно звернулася за пропискою, їй загрожує штраф. Але якщо раніше за виявлене порушення відразу штрафували, то зараз на перший раз виноситься тільки попередження. У разі якщо громадянин протягом року кілька разів несвоєчасно прописався, його оштрафують. Штраф за таке порушення становить від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 до 51 грн. Для іноземних громадян, які надають недійсні документи або порушують правила реєстрації, передбачений штраф від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 510 до 850 грн.
Події До Апеляційного суду Києва надійшло повідомлення про мінування До Апеляційного суду столиці надійшло повідомлення про мінування. Про це передає РБК-Україна. Повідомлення про мінування суду надійшло в середу, 3 травня, перед початком засідання з розгляду клопотання САП щодо оскарження рішення Солом'янського райсуду про обрання запобіжного заходу стосовно колишнього заступника голови правління НАК «Нафтогаз» Сергія Переломи. Всім, хто був у залі суду, наказано покинути приміщення. На місце прибули вибухотехніки. Співробітники суду заявили, що засідання, які були на сьогодні призначені, скасовані. Час розгляду запобіжного заходу для Переломи повідомлять додатково. Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що розгляд апеляційної скарги на рішення Солом'янського райсуду про запобіжний захід колишньому нардепу Миколі Мартиненку перенесено, бо матеріали справи не надійшли до Апеляційного суду.
Політика Екс-депутату Київської області повідомили про підозру через бійку в суді Ірпеня Прокуратура Київської області повідомила про підозру екс-депутату Київської облради, який влаштував бійку в Ірпінському міському суді в жовтні 2016 року і вдарив головою в обличчя нинішнього депутата Київоблради, повідомили в прес-службі відомства. За даними прокуратури, в суді у 43-річного екс-депутата виник конфлікт з чинним народним обранцем, після чого один вдарив іншого головою в обличчя. В результаті потерпілого госпіталізували з переломом носа, закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку. Дії екс-депутата кваліфікували за ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я) КК України. Він може заплатити штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або відбутися громадськими роботами троком від 150 до 240 годин або виправними роботами строком до 1 року, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
Економіка В Україні до кінця тижня подешевшає долар - експерти До кінця цього тижня в Україні національна валюта продовжить зміцнення, в той час як офіційний курс долара знизиться до 26,5 грн, а готівковий долар в банках буде котируватись по 26,1/26,4 грн. За даними експертів форекс-компанії Альпарі, тривалі свята призвели до уповільнення зміцнення гривні, але сама тенденція залишилася незмінною, і долар продовжив дешевшати на всіх сегментах валютного ринку на 0,2-0,3%, передає Укрінформ. За останній час середньозважений курс долара на міжбанку знизився з 26,59 грн до 26,53 грн, або на 0,2%. Експерти відзначили, що транші МВФ та інших міжнародних партнерів будуть залежати від прогресу в реалізації реформ в Україні, включно з пенсійною реформою, запуском ринку землі, приватизацію і прогресом у боротьбі з корупцією. «В цілому сприятливі для гривні зовнішньоекономічні фактори поки зберігаються, і протягом тижня вона може продовжити своє помірне зміцнення. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку можуть знизитись за тиждень до 26,5 грн», - підкреслили експерти.
Суспільство оформление ленты  РПЦ розлютив герой мультсеріалу «Сімпсони», який ловив покемонів у храмі Священики Російської православної церкви виступили за посилення вікового цензу американського мультсеріалу «Сімпсони» в зв'язку з новою серією, де головний герой Гомер Сімпсон ловить покемонів у храмі. У РПЦ заявили, що в світі «почалася активна пропаганда помилкових моральних цінностей у підлітковому середовищі». Зокрема, вони вважають, що в РФ треба ввести «санітарний контроль» і захистити дітей від перегляду «Сімпсонів», передає ТАСС. Гомер ловить покемонів у 19-му епізоді 28-го сезону мультсеріалу. Він, як і інші жителі Спрінгфілда, грає в Peekimon Get (аналог гри Pokemon Go) і починає шукати віртуальних тварин у церкві посеред проповіді. У відповідь на репліку священика, Гомер говорить: «Слухай, ця гра популярніші за Ісуса. Або принаймні такою була». Як заявив клірик Іваново-Вознесенської єпархії (Івановська область) Макарій (Маркіша), показ «Сімпсонів» ніхто заборонити не може, але захистити від перегляду дітей потрібно, так як «цей мультфільм - антиестетика». За його словами, показ нової серії "Сімпсонів" може спровокувати російську молодь на ловлю покемонів у храмі, тому священнослужитель запропонував збільшити віковий ценз для цього мультсеріалу. Нагадаємо, в серпні 2016 року уральський блогер Руслан Соколовський зняв відео про те, як ловив покемонів у Храмі-на-Крові в Єкатеринбурзі. Держзвинувачення попросило для Соколовського 3,5 року позбавлення волі в колонії загального режиму. Вирок блогеру може бути оголошено 11 травня 2017 року.
Суспільство Вчені назвали продукти, які можуть викликати головний біль Американські дослідники з'ясували, що деякі продукти можуть викликати напади головного болю. Зокрема, медики проаналізували щоденний раціон харчування пацієнтів, що скаржаться на головні болі, і дійшли висновку, що причиною мігрені можуть бути деякі продукти харчування, пише Allnews. В ході досліджень стало зрозуміло, що спричиняти головний біль можуть ковбаса, сосиски, шоколад, вино і навіть зелені салати. Разом з тим вчені не змогли відповісти, зміст якої речовини в цих продуктах викликає мігрені. Однак, на думку біологів, вся справа в бактеріях, які живуть у роті людини. Коли ми їмо сосиску або салат, то бактерії виділяють певні ферменти, які й стали причиною мігрені. Вчені також звернули увагу на високий вміст нітратів у перерахованих вище продуктах, зокрема оксиду азоту, його концентрація теж може викликати нездужання.
Політика Ле Пен отримала у Путіна кредит €9 млн за підтримку політики РФ в Україні Кандидат у президенти Франції, лідер партії «Національний фронт» Марін Ле Пен отримала €9 млн в російському банку в обмін на підтримку політики Росії в Україні. Як повідомили на сайті RNS з посиланням на французький інтернет-портал Mediapart, посередником у цій угоді був спецпредставник президента РФ Володимира Путіна, сенатор Олександр Бабаков. Журналісти відзначили, що правоохоронці Франції вже ведуть попереднє розслідування цієї угоди. Відзначається, що в центрі схеми фінансування «Нацфронту» стоїть соратник Ле Пен по партії Жан-Люк Шафхаузер. В особистому листуванні Шафхаузер стверджував, що Ле Пен готова виступити із заявою щодо ситуації в Україні, але вона так цього і не зробила. Стверджується також, що посередники зустрічалися в березні минулого року в Женеві для обговорення нових кредитів для «Національного фронту» в інших російських банках.
Політика США вдруге за тиждень провели пуск балістичної ракети Minuteman Військово-повітряні сили США провели другий запуск балістичної ракети дальньої дії Minuteman III, яка може нести ядерний заряд. Ракета пролетіла понад 4000 миль (6437 км) від бази в Каліфорнії і впала в Тихий океан біля Маршаллових островів, передає Fox News. Відзначається, що запуском керували дистанційно зі штату Монтана. Військові підкреслили, що пуски ракети були заплановані раніше і ніяк не пов'язані із загостренням відносин із Північною Кореєю. Зокрема, за словами прес-аташе ВВС США Лінди Фрост, команда планує 4 запуски на рік, і тестовий запуск GT 222 був запланований заздалегідь. Нагадаємо, попередні випробування пройшли 26 квітня. Тоді ракета Minuteman III пролетіла відстань близько 4 200 миль (6759 км) в напрямі випробувального полігону на Маршаллових островах. У ракети не було ядерного заряду.
Суспільство оформление ленты  Військовий знайшов у солдатському сухпайку шматок щелепи з зубами Колишній боєць АТО Сергій Турович знайшов у сухйпайку «Сніданок туриста» шматок щелепи з зубами. Фото знахідки в солдатському сухпайку Турович показав на своїй сторінці в Facebook. «Коли кожен день читаєш про смерть і каліцтва, а потім тобі показують таке, воно зриває дах. Я готовий упиватися в горлянки. Солдатський сухпай. «Сніданок туриста». Усередині якісь зуби. Зуби», - обурився боєць. Він уточнив, що виробляє ці сухпайки ТОВ «Візит» у місті Узин Київської області. Нагадаємо, в лютому в соцмережах були оприлюднені фотографії солдатської каші з хробаками. Блогери підкреслили, що подібного роду випадки не поодинокі у військовій частині в Самборі. Після цього Міноборони терміново проводило розслідування харчування військових у цій частині.
Суспільство оформление ленты  Перша партія автомобілів Mitsubishi для поліції вже прибула в Україну Для поліцейських України прибула перша партія гібридних автомобілів Mitsubishi. Про це в своєму мікроблозі Twitter повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. «635 поліцейських гібридних Mitsubishi - перша партія - вже в Україні! Проводимо оформлення. Зекономлені 125 млн грн», - написав  Аваков. За його словами, другий етап передачі автомобілів відбудеться за 3-4 місяці. Нагадаємо, договір про закупівлю 635 гібридних автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV був укладений у грудні 2016 року. Сума угоди - 959 441 000 гривен. Тоді міністр похвалився, що корпорація Mitsubishi Motors знизила вартість автомобілів Outlander PHEV для Національної поліції України на 14%, що дозволило придбати на 101 автомобіль більше. У громадськості спочатку виникло відчуття, що МВС довго вибивало знижку. Але насправді ж Аваков почав діяти тільки після того, як у соцмережах вибухнув скандал, що стосується завищеної ціни на поліцейські електрокари.
Суспільство оформление ленты  У момент аварії офіцери російського корабля «Лиман» були п'яні Під час аварії 27 квітня російського розвідувального корабля «Лиман» біля Босфору офіцери судна перебували у стані сильного алкогольного сп'яніння. Як повідомило джерело видання «Думская» в окупованому Севастополі, алкоголь на борту судна розпивав навіть вахтовий офіцер, а на командному пункті корабля, що йшов у тумані, були тільки недосвідчені матроси. Наближення скотовоза «Ашот-7» з вівцями помітив на екрані РЛС молодий радіометрист, однак робити маневр було пізно. В результаті скотовоз в'їхав «Лиману» в борт, вода хлинула в машинне відділення, і корабель почав тонути. Журналісти відзначають, що розслідуванням обставин події займається спеціальна комісія Міністерства оборони РФ і ФСБ. Командира «Лиману» судитимуть і, швидше за все, посадять. Нагадаємо, російське розвідувальне судно «Лиман», 1970 року побудови, затонуло в Босфорській протоці після зіткнення з кораблем «Ашот-7», який перевозив худобу. Моряків рятували кораблі НАТО.
Суспільство оформление ленты  Аброськін особисто зупинив дві вантажівки, у яких виявили перевантаження по 7 тонн У середу, 3 травня, на блокпосту в Костянтинівці Донецької області було зупинено два дуже завантажених «КАМАЗи» з глиною, яка сипалася з вантажівок просто на дорогу. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник голови Нацполіції - начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін. Він зазначив, що вантажівки явно були перевантажені, а надлишок вантажу сипався просто на трасу і становив небезпеку для учасників дорожнього руху. «Ці вантажівки перевозили глину з кар'єра в Костянтинівському районі у Краматорськ. До речі, документи на перевезення вантажу були тільки на одну машину, але без вказівки ваги. Після зважування встановлено, що повна вага одного автомобіля з вантажем перевищує норму на 6,5 тонни, іншого - на 7 тонн», - підкреслив Аброськін. За його словами, такі вантажівки не тільки руйнують дорожнє покриття, але й нехтують безпекою наших громадян. Аброськін пообіцяв, що поліція посилить контроль за вантажоперевезеннями в області.
Суспільство У Києво-Печерському заповіднику випадково виявили мумію з Давнього Єгипту У Національному Києво-Печерському заповіднику під час звірки фондів виявили справжню давньоєгипетську мумію, повідомили в прес-службі Міністерства культури України. Звірку фондів заповідника проводили з початку року. Мумію і деякі інші предмети знайшов заступник директора, археолог Сергій Пивоваров. Він зазначив, що цей експонат потрапив до Києва ще на межі ХІХ-ХХ століть. Імовірно, давньоєгипетські предмети спочатку зберігалися в Церковно-археологічному музеї, після цього перебували в Музеї атеїзму, який тоді розташовувався в Києво-Печерській Лаврі. У Мінкульті наголосили, що десятки років унікальні експонати були «забутими» в фондах, їх випадково виявили при звірці. Зараз колекція складається з двох мумій, двох розписаних саркофагів і декількох каноп (похоронних посудин для внутрішніх органів), повідомили в міністерстві. Планується, що 5 травня в заповіднику представлять колекцію унікальних предметів Стародавнього Єгипту.
Політика Путін дорікнув делегації Туреччини за «небажання працювати» Президент Росії Володимир Путін перед початком переговорів із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом посварив турецьку делегацію за те, що вона «не хоче працювати». Турки не відразу зрозуміли, де їхні місця за столом, на що Путін запропонував почекати, поки делегація визначиться, і сказав Ердогану: «Не хочуть твої працювати». Переговори проходять у державній резиденції російського лідера «Бочаров ручей» у Сочі, передає РБК. За словами Путіна, він має намір обговорити з Ердоганом ключові питання двосторонніх відносин, актуальні проблеми міжнародних відносин і «такі гострі питання», як сирійська криза. У свою чергу Ердоган висловив упевненість, що їхні переговори змінять долю всього регіону. Раніше помічник Путіна Юрій Ушаков заявив, що на переговорах також буде обговорюватися можливість покупки Туреччиною комплексу С-400.
Суспільство В Україні з наступного тижня різко похолодає - синоптик З понеділка, 8 травня, в Україні істотно похолодає, температура повітря опуститься до +8 ... +13 градусів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталія Діденко. «Грійтеся вже справжнім сонцем і теплом, бо потім доведеться знову грітися теплими речами і дружньою домашньою або «кафешною» атмосферою», - зазначила синоптик. Вона додала, що 7 травня, в день відкриття в Києві міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017», залишається високою ймовірність дощу. Також, за словами Діденко, у четвер, 4 травня, в західних областях України пройдуть короткочасні дощі, ймовірно, з грозами, а на решті території буде сонячно, сухо. Температура повітря вдень +11 +17 градусів. Найтепліше буде на півдні, а також в окупованому Криму - до +20 ... +26 градусів. На решті території +14 ... +20 градусів. Ночі, ранки і вечори - ще прохолодні. У Києві 4 травня сонячно, без дощів, максимальна температура повітря +18 ... +20.
Політика Інтерпол офіційно зняв з розшуку екс-президента Януковича Інтерпол зняв з розшуку екс-президента України Віктора Януковича і його сина Олександра. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар Януковича Юрій Кірасир. За його словами, з середи, 3 травня, Янукович більше не розшукується Інтерполом. В організації підтвердили, що «на президента Віктора Януковича не поширюються Червоне повідомлення Інтерполу або Спеціальний запит про арешт». Крім того, з бази були видалені дані про Олександра Януковича. Нагадаємо, в січні 2015 року стало відомо, що Янукович оголошений у міжнародний розшук Інтерполом. У липні цього ж року з сайту Інтерполу зникла інформація про розшук екс-президента. В Українському бюро Інтерполу повідомили, що Янукович перебуває в розшуку Інтерполу, але публічний доступ до файлу обмежений на час розгляду поданої Януковичем скарги. Нагадаємо, раніше екс-ватажок бойовиків «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков) у себе в «ВКонтакте» заявив, що Янукович не збирається довго жити на території РФ.
Суспільство З'явилося відео, як Кличко в Києві укладав "поребрики" У Києві почали встановлювати новий тип підземних контейнерів для твердих побутових відходів, повідомили в прес-службі мера Києва Віталія Кличка. У центрі столиці вже встановлюють 50 контейнерів, а до кінця 2017 хочуть встановити 300 одиниць. Кличко особисто взяв участь в укладанні контейнерів і поребриків. «Такі баки функціонують в країнах Європи - ми не винайшли нічого нового. Ці контейнери сучасні, місткі, виглядають охайно, адже в київських дворах часто стоять брудні контейнери, повні сміття, вони займають багато місця, а жителі скаржаться на неприємний запах », - зазначив Кличко. Мер додав, що контейнери обладнані датчиками, які передають інформацію диспетчеру про заповнення бака. Крім того, Кличко повідомив, що в зонах відпочинку встановлено 200 нових смітників. «Ще 300 встановимо найближчим часом», - додав мер.
Закон і Право оформление ленты  Скільки повинні отримувати працівники Національної поліції в 2017 році В Україні патрульні отримують зарплату 8-10 тис. грн, а дільничні від 7 до 14 тис. грн, хоча отримували мінімальні 3200. Про це 25 квітня на своїй сторінці в Twitter написав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. "У 2016 році прийняли рішення збільшити фінансування: карний розшук отримує замість 5,5-6 тисяч гривень - 10-14 тисяч гривень. "КОРД" отримує заробітну плату від 9 тисяч гривень. Дільничні раніше отримували - 3200 гривень. Тепер - 7-14 тисяч гривень. Патрульний отримує 8-10 тисяч гривень заробітної плати", - написав прем'єр-міністр. Ще в листопаді 2015 року Кабінет міністрів прийняв постанову «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції», яким збільшив розмір посадових окладів поліцейських у середньому в 2-3 рази, а окладів за спеціальні звання - в 12-18 разів. Згідно з документом, зарплата поліцейських складається з посадового окладу, окладу за спеціальне звання, надбавки за вислугу років та премій. Так, згідно з документом, оклад за спеціальне звання, наприклад, сержанта поліції становить 800 грн, тоді як раніше сержант міліції отримував лише 45 грн, а посадовий оклад поліцейського становить 1700 грн, хоча був 500 грн. Разом з тим розмір посадових окладів працівників Нацполіції відрізняється в залежності від регіону, зокрема в столиці працівники НПУ мають на кілька сотень гривень більші посадові оклади. Наприклад, начальник відділу поліції у Києві має посадовий оклад 3800 грн, а начальник відділу поліції в іншому регіоні - 3600 грн. Крім того, керівники органів і установ Національної поліції мають право призначати своїм підлеглим надбавку за специфічні умови проходження служби в поліції в розмірі до 100% посадового окладу. Таку ж доплату до зарплати можуть отримати поліцейські за службу в поліції особливого призначення. Поліцейським також може надаватися матеріальна допомога в розмірі посадового окладу для оздоровлення. Разом з тим постановою затверджено такі надбавки і доплати для працівників Нацполіції: 1) надбавка за стаж служби в поліції; 2) надбавка за виконання функцій державного експерта з питань таємниць і надбавка за службу в умовах режимних обмежень; 3) доплата за службу в нічний час - в розмірі 35% посадового окладу з розрахунку за кожну годину служби в нічний час; 4) надбавка за безперервний стаж на шифрувальної роботи - в розмірі до 20% посадового окладу; 5) доплата за науковий ступінь кандидата або доктора наук з відповідної спеціальності, якщо діяльність за профілем відповідає науковому ступеню, - в розмірі відповідно 5 і 10% посадового окладу; 6) доплата за вчене звання в разі, коли особа займає посаду, пов'язану з педагогічною або науковою діяльністю, і має вчене звання доцента - у розмірі 5%, професора - 10% посадового окладу; 7) надбавка за почесне звання "заслужений" - у розмірі 10% посадового окладу; 8) підвищення на 25% посадових окладів курсантам за відмінне навчання або отримання відповідної кількості балів за шкалою ECTS за результатами екзаменаційної сесії. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ще наприкінці 2015 року зазначав, що, з огляду на всі оклади і надбавки, голова Нацполіції отримує близько 100 тис. грн на місяць, його заступники - близько 75 тис. грн, а керівники структурних підрозділів Нацполіції - близько 30-35 тис грн. А ось новачок і наймолодший за званням поліцейський, який не має вислуги - відразу, зі старту, отримує 6163 грн. Але з кожним роком до окладу буде зараховуватися ще й надбавка за стаж. Патрульні поліцейські отримують не менше 8 тис. Грн. Розміри грошового забезпечення співробітників Національної поліції міністр внутрішніх справ оприлюднив у себе на сторінці в Facebook. Однак нові зарплати отримують тільки ті працівники Національної поліції, які пройшли переатестацію. Водночас у постанові зазначено, що витрати, пов'язані з цим документом, здійснюються у межах коштів, передбачених у державному бюджеті для утримання Національної поліції. А вже в квітні 2017 року голова Національної поліції Сергій Князєв попросив Кабмін збільшити фінансування відомства на 4 млрд грн. Нагадаємо, що бюджет Національної поліції на 2017 рік склав 15,5 млрд грн.
Політика оформление ленты  Соцмережі обговорюють різку зміну зовнішнього вигляду помічника Путіна Після публікації фото помічника президента Росії Владислава Суркова із зустрічі Володимира Путіна і Ангели Меркель в Сочі, соцмережі активно обговорюють зовнішній вигляд «сірого кардинала» Кремля. Фото опублікувало видання Коммерсант. На знімку Сурков виглядає змарнілим і сильно схудлим. «Дивна зовнішність Владислава Суркова на фотографіях із зустрічі Володимира Путіна і Ангели Меркель в Сочі на багатьох справила набагато сильніше враження, ніж сама зустріч російського і німецького лідерів», - зазначив російський журналіст Олег Кашин. Користувачі соцмереж обговорюють дивну зачіску і змарніле обличчя помічника Путіна. За припущеннями користувачів соцмереж Сурков вмирає від раку або просто нездоровий. Это Сурков. Сурков???!!! Сурков. Вот что Нуланд с нашими мальчиками делает. Вампирша госдеповская https://t.co/blxc4tEC8J pic.twitter.com/Ql1nUutVcL — Алексей Венедиктов (@aavst) 2 травня 2017 р. Путинский Сурков сильно истощал на проекте “новороссия”https://t.co/i2Wh45bs9T#Россия #Сурков #кокс #диета #похудеть — Украина сегодня (@uatodaynews) 3 травня 2017 р. Бог наказал https://t.co/90q7525kmq #РФ #Сурков — Vitus Ixteac (@VitusIxteac) 3 травня 2017 р. Сурков умирает от рака pic.twitter.com/G3T4TRx9zh — Mikhail Golub (@golub) 2 травня 2017 р. Суркова в Сочи из притона выдернули? Играл в Шерлока? pic.twitter.com/kNEXFAqZ3o — Vsevolod Chernozub (@vissevald) 2 травня 2017 р. Руководитель путинского проекта "новороссия" Сурков сильно изменился. Видно карма разрушена антиобщественной работой pic.twitter.com/24lYcFHzh2 — SCIENCE CLUB (@SCmoscow) 2 травня 2017 р.

Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-1,4723498821259-/ /-pc-/
Top