counter
Архів Повернутись назад 01 Червня 2016
1 Червня
Події Доба в АТО: Бойовики 31 раз відкривали вогонь Упродовж минулої доби проросійські бандформування 31 раз відкривали вогонь по позиціях ЗС України. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, з боку окупованого Донецька і його околиць бойовики зі стрілецької зброї, автоматичних станкових гранатометів і 82-мм мінометів вели вогонь по опорних пунктах на південь від Авдіївки. Зі Спартака з 82-мм мінометів випустили 28 мін у напрямі Опитного. «Біля Новгородського ворог використовував проти українських військових стрілецьку зброю, автоматичні гранатомети і снайперів, а біля Луганського гранатомети різних систем і міномети калібру 82 мм», - йдеться в повідомленні. Крім того, посилилися обстріли і на Маріупольському напрямі, де під вогонь противника із 120-мм мінометів потрапили позиції ЗСУ біля Павлополя, а поруч із Широкиним ворог вів вогонь із кулеметів великого калібру, гранатометів і 82-мм міномета. Також біля Талаківки вівся обстріл із автоматичного гранатомета, а по укріпленнях поблизу Новотроїцького зі станкового протитанкового гранатомета. По всій лінії розмежування активізувалися ворожі снайпери.
Суспільство Заява МЗС РФ вразила бойовиків Вчорашня заява глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Росія не визнає «ЛДНР», викликала сплеск паніки серед бойовиків і їхніх прихильників із числа місцевого населення на Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. За його словами, на окупованих територіях широко поширюються тези про те, що «Путін злив Новоросію», що найближчим часом варто очікувати припинення будь-якої «допомоги з Росії», і що Мінський діалог є для Москви лише приводом дипломатично відмовитись від окупованих територій. «Серед місцевих бойовиків поширюються чутки про те, що нібито вже досягнуто домовленостей між Києвом і Москвою про «амністію» терористів, проте вона стосуватиметься виключно тих бойовиків НЗФ, хто не брав безпосередньої участі в бойових діях, тоді як усі інші - а це левова частка особового складу «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» - будуть вважатися «військовими злочинцями» і потраплять під жорстке кримінальне переслідування з боку України», - написав Тимчук. Він також зазначив, що серед російських найманців, в свою чергу, поширюється інформація про те, що Росія не дасть їм можливості покинути Донбас і повернутися в РФ, «підставивши» таким чином під переслідування з боку України.
Події У Росії вирішили не відновлювати багатоповерховий будинок, що обвалився Влада Кемеровської області прийняла рішення не відновлювати аварійний будинок у Мєждурєченську, де обвалився під'їзд, а надати його мешканцям нові квартири. Про це повідомив губернатор Аман Тулєєв на нараді в Мєждурєченську, пише ТАСС. Всього в будинку проживали 64 сім'ї. «Перші 16 квартир будуть здані в кінці жовтня, ще 14 - у грудні. Решті буде запропоновано орендне житло за рахунок коштів бюджету», - сказав Тулєєв. Читайте також: У Росії обвалився під'їзд п'ятиповерхівки (відео) Він уточнив, що тим, хто житиме на орендованих квартирах, треба буде платити тільки за житлово-комунальні послуги. Як очікується, решті сімей нове житло зможуть надати через рік, коли в місті побудують 100-квартирний будинок. Він пояснив, що рішення про надання нового житла, а не про відновлення аварійного пов'язано з тим, що на ремонтні роботи потрібно досить багато часу і коштів.
Суспільство Власника будинку для літніх людей, що згорів, узяли під варту Власника будинку для літніх людей, що згорів, Олега Дмитренка взяли під варту. Про це повідомляє «112 Україна». Броварський районний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 60 днів у київському СІЗО. Суддя зазначив, що є підстави, що він може переховуватися від слідства або впливати на свідків, або знищувати докази. У постанові сказано і про те, що Дмитренко не забезпечив належних норм пожежної безпеки в будинку для літніх людей. Нагадаємо, що в результаті пожежі в Літочках в будинку для літніх людей загинули 17 осіб. Всього в будівлі було 35 осіб, 18 осіб рятувальникам вдалося врятувати. На місці події працювало 28 одиниць техніки та понад 150 осіб. Попередньо, пожежа виникла через загоряння телевізора. Дмитренко надавав послуги з розміщення осіб похилого віку без дозвільних документів.
Події У Росії пострілами в голову вбито двох українських бізнесменів Підприємці з України, тіла яких було знайдено в річці в Тамбовській області, були вбиті пострілом в голову, повідомив у вівторок  РИА Новости офіційний представник регіонального управління СК РФ. Тіла двох загиблих заступників директора ТОВ «Будівельні технології», які зникли більше двох тижнів тому, було знайдено 26 травня в річці біля села Абакумівка Токарівського району Тамбовської області. Причину смерті 37-річного Віталія Губарєва і 44-річного Віталія Найденка слідство не озвучувало до перших даних експертизи. «Єдине, що можна сказати, - у них у обох є вогнепальні поранення в ділянці голови», - сказав співрозмовник агентства. За його словами, слідство розглядає кілька версій того, що сталося, проте поки не озвучує їх. За інформацією слідства, 14 травня Губарєв і Найденко в орендованій квартирі в робочому селищі Токарівка Тамбовської області разом із приятелем розпивали спиртні напої. Як повідомляв СК, близько 22:00 їхній приятель ліг спати, а зранку не виявив ні Найденка, ні Губарєва, ні їхнього авто Тoyota Lаnd Cruiser Prado. Під мостом на території Знам'янського району було знайдено 16 травня реєстраційні знаки з автомобіля Губарєва, гумовий човен, подушку і ковдру зі слідами, схожими на кров. Через два дні в районі села Дуплятово-Маслівка Знам'янського району виявили автомобіль Тoyota Lаnd Cruiser Prado. За фактом зникнення було порушено справу за статтею «вбивство двох осіб», санкція якої передбачає до довічного позбавлення волі.
Суспільство У Маріуполі виробляли будматеріали в підпільному цеху У Маріуполі правоохоронці викрили підпільне виробництво будівельних матеріалів. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції. «Так, до організації незаконного виробництва фальсифікованих клейких сумішей причетний 40-річний місцевий житель, а до реалізації 46-річний місцевий підприємець, через торгові точки якого реалізовувався виготовлений фальсифікат. Під час санкціонованих обшуків в цеху і на торгових майданчиках правоохоронці вилучили 10 тонн шпаклювальної суміші, більше 1,7 тонни клею різних торгових марок, паперову тару, обладнання для виробництва фальсифікату, документи, чорнові записи, товарні накладні, а також майже 300 тисяч гривень» , - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК. Тепер зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 170 тисяч до 255 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Суспільство У таїландському храмі в морозилці знайшли тіла 40 тигренят У Таїланді в знаменитому буддистському храмі в морозильній камері знайшли 40 тіл тигренят. Про це повідомляє ВВС. «У морозильній камері також були знайдені частини тіл інших тварин», - розповів Том Тейлор з природоохоронної організації Wildlife Friends Foundation. У понеділок в храмі поліція і чиновники почали операцію з вивезення живих тигрів, які перебували при храмі. Всього там 137 хижаків. Монахів звинувачують у торгівлі дикими тваринами і жорстокому поводженні з ними. Операція з вивезення тигрів, в якій беруть участь близько тисячі осіб, триватиме весь тиждень. Раніше повідомлялося, що монахи, які заперечують усі звинувачення, спочатку відмовлялися віддавати тварин, проте їм довелося підкоритися постанові суду. Тигрів відправлять у спеціальні притулки. Свою популярність монастир якраз отримав завдяки тиграм, оскільки за гроші туристам дозволялося фотографуватися і годувати тварин. До речі, монастирю заборонено стягувати будь-яку плату. Деякі очевидці говорять про те, що тигрів навіть накачували наркотиками, щоб ті дозволяли з ними фотографуватися.
Суспільство Гройсман пообіцяв звільнити чиновників, якщо області не перейдуть на ProZorro до 1 серпня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв звільнити керівництво в тих областях, які не перейдуть до 1 серпня на систему державних електронних закупівель ProZorro. Про це прем'єр заявив під час засідання Кабміну, передає «112 Україна». «Я думаю, що буде абсолютно справедливо, що всі ті, хто не перейдуть з 1 серпня на державні закупівлі через цю публічну систему, керівники повинні бути звільнені, хто в системі державної влади, там, де ми приймаємо рішення про призначення. Повинні всіх позвільняти. Це буде відсутність тільки політичної волі і невиконання закону, причому з публікацією тих, хто не зміг це зробити. Далі, якщо це не наші повноваження, ми будемо звертатися до тих, чиї це повноваження, щоб вони відповідним чином відреагували, оскільки якщо у керівника немає політичної волі для того, щоб чесно закуповувати, то він не потрібен державі і суспільству не потрібен. Нехай ыде на інший хліб», - сказав Гройсман.
Суспільство оформление ленты  У Києві затримано наймолодшого «злодія в законі» У Києві поліція затримала наймолодшого «злодія в законі». Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, затриманому 24 роки. «Цей молодий чоловік справжній «злодій в законі», який жодного разу не відбував покарання в місцях позбавлення волі. Його коронація відбулася в грецькому містечку в 2013 році, коли йому було 20 років. Під час спілкування молода людина відмовилася розповідати подробиці своєї «кар'єри», - йдеться в повідомленні. Поліцейські проводять перевірку на причетність затриманого до скоєння ним злочинів на території міста Києва та України. Представники Державної міграційної служби встановили, що іноземець проживає на території України за підробленими документами. За рішенням суду його направлено в Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Зараз готуються документи для його депортації і заборони в'їзду на територію України.
Суспільство На засіданні Кабміну змінили склад правління «Укрзалізниці» Кабінет міністрів змінив склад правління «Укрзалізниці» і підписав договір із Бальчуном. Про це повідомляє РБК-Україна. «Склад не повний. Далі ми будемо працювати над тим, щоб оновити склад правління. Одноголосно. Я думаю, що за кілька років це буде найефективніше підприємство. У них є величезні можливості», - розповів Гройсман. Міністр інфраструктури Володимир Омелян вніс подання про оновлення складу правління «Укрзалізниці» і запропонував повністю оновити склад правління. Замість Оксани Маріної, Сергія Михальчука, Штефана Вольтнера Хофсаесса і Євгена Крацова в складі правління будуть Марек Роберт Залєсний, Сергій Озеран, Олександр Бужора, Марчек Желько і Ремігіуш Пашкевич. Під час засідання було підписано і контракт з головою правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцехом Бальчуном.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Володимир Панченко Підвищення продуктивності праці врятує світову економіку Монетарні заходи не врятують світову економіку від подальшого падіння. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Інституту імені Олександра Поля Володимир Панченко. «Ця світова криза абсолютно відрізняється від причин падіння економіки в Україні. Почнеться вона не через Китай і буде лікуватись не через пожвавлення його економіки, як це було раніше. Криза стартує з США, де вже оголосили дефолт близько 70 компаній, які добувають вугілля, газ та нафту. Ця криза компаній запустить процес глобальної структурної зміни світової економіки», - зазначив експерт. За його словами, подолати її монетарними методами та засобами фінансового пом’якшення не вдасться - про це вже заявили міністри фінансів на зібранні незадовго до початку G7. Накачування коштами національних економік через монетарні методи не працює, оскільки криза спровокована не лише зниженням споживання на різних ринках, а головним чином - Четвертою промисловою революцією, тобто явним виходом із гри гігантів Третьої технологічної революції. Натомість подолання кризи відбудеться через підвищення продуктивності праці. «Міністри фінансів країн G-7 визнали, що для підвищення продуктивності праці компанії повинні здійснювати масовані інвестиції для впровадження інновацій. Але навіть у США це відбувається неналежним чином, в обсягах, які не відповідають вимогам глобальної конкуренції. Індекс РМІ знизився з 60% до 50,8 % (показник менше 50% означає відсутність бажання/можливості компаній здійснювати інвестиції)», - додав фахівець. «Потрібні стимули, спеціальні зони, тобто будь-які заходи, щоб підняти продуктивність праці. Коли настає криза, треба накачувати економіку грошима, а не навпаки, як слабким економікам рекомендує МВФ у форматі «структурного покращення», вимагаючи скорочувати видатки. Питання в тому, що через 10-15 років четверта промислова революція вже переможе. Буде дуже суттєво змінена структура економіки, яка зараз фактично рухається до цього, тому і самознищуються цілі сектори», - резюмував Панченко.  
Суспільство Громадянин України переправляв із Південної Америки до Європи партію кокаїну вагою 150 кілограмів У Голландії в порту міста Роттердам під час огляду судна Carolina Star правоохоронці вилучили не менше 150 кілограмів кокаїну. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. За інформацією відомства, було встановлено існування наркотрафіку з Південної Америки в країни західної Європи. Прикордонникам також вдалося встановити ряд осіб, причетних до міжнародного злочинного угруповання, а також отримати достовірну інформацію про дату і спосіб відправки до Європи великої партії кокаїну на зазначеному судні. «У рамках оперативної взаємодії з колегами з країн ЄС 26 травня прикордонники поінформували про дане постачання Європол. У листі була надана інформація про судно, особисті дані наркокур'єра (громадянина України) та ймовірні місця облаштування схованок», - йдеться в повідомленні. Як повідомляється, 1 червня було виявлено партію кокаїну вагою близько 150 кілограмів.
Політика Андрій Парубій Интервью
Андрій Парубій: Немає у Верховній Раді старших і молодших братів
Голова Верховної Ради Андрій Парубій зустрів АСН у розпал свого робочого дня – близько восьмої вечора. Кабінет просторий. Жартуємо, що можна тут на ровері (так галичани велосипед називають) кататися. Відповідає, хіба що на роликах, але немає часу. Випитуємо «не для запису», скільки триває робочий день. Та дізнаємось, що він просто триває. На сон залишається до чотирьох годин. На робочому столі — лялечка-ангел. «Це мені донечка Яринка принесла, як приїжджала недавно», – ділиться Парубій. Жодної напруги. Жодного офіціозу. Переходити до злободенних питань не хочеться. Але треба. Адже їх чимало. Починаючи від безпеки членів сімей лідерів постмайданівської України і закінчуючи секретами переговорних процесів на Печерських пагорбах, корупцією та розслідуваннями. Про це та багато іншого голова ВР Андрій Парубій розповів в інтерв’ю «Аналітичній службі новин» (АСН). — Пане Андрію, днями було скоєно напад на дружину секретаря РНБО Олександра Турчинова. Чи посилено охорону вашої сім’ї і вас особисто? — Звичайно, мене схвилювала ця подія. Ми з Арсеном Аваковим (міністром внутрішніх справ. — Авт.) обговорили її дуже детально. Той чоловік приїхав з явною ціллю, накручений. І для мене, і для багатьох інших це сигнал. Одна річ, коли мені під ноги кидали гранату чи була інформація, що снайпери на мене полюють на Майдані. Та я знав, на що йду і за що воюю. Інші емоції, коли йдеться про безпеку членів родини. Є коло осіб, які не можуть відмовитися від охорони, за яких держава несе повну відповідальність. Тому я як голова Верховної Ради не можу тут приймати окремих рішень. Державна служба охорони працює за протоколом. У членів сім’ї, які живуть у Львові, охорони немає. — Перевезете сім’ю до Києва? — Ми у родині з цього питання ще не прийняли остаточного рішення. Але безпека, звичайно, тривожить. — У квітні 2015-го ви повідомляли, що українські спецслужби мають інформацію про можливу спецоперацію ФСБ Росії проти вас та голови Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Сергія Пашинського, мета — організувати в Росії відкритий судовий процес щодо вас. Нині ця загроза існує? — Розвідка порадила тоді озвучити цю інформацію як превентивний засіб. Після того у цьому напрямі сигналів уже не було. — А інші сигнали були? —  Так. Але подробиць не озвучуватиму. — Тоді скажіть, чому ви далі живете в готелі? Наскільки це безпечно? Вам радили переїхати? — Радили переїхати у більш захищене житло. Але наразі не планую. Звісно, готель «Київ» не має захищеності найвищого рівня. Але я в цьому номері живу давно. Готель близько від роботи. До того ж оренда іншого житла потребуватиме набагато більше грошей. — Хіба немає спеціального житла для голови ВР? — Очевидно, що є. Та як це буде сприйнято, якщо я переїду до Конча-Заспи? Особливо зараз, коли вся Україна проходить важкі випробування. Я знав, на що йду і за що воюю. Інші емоції, коли йдеться про безпеку членів родини — Зачекайте, але ж ви вже не просто Андрій Парубій, а очільник парламенту. — Голова ВР має дбати про безпеку. Але також має дбати про чесний і відповідальний діалог із суспільством. — Ще про безпеку. Ви свого часу прибрали паркан біля Верховної Ради. Нині, з огляду на посилення радикальних настроїв і те, що під ВР можуть приходити озброєні люди, огорожу повернути не плануєте? — Паркан – не вихід. Він не допомагає. Очевидно, що суспільну напругу потрібно знімати, але не будуючи огорожі, а проводячи реформи, даючи відповіді на запитання. Тому — жодних парканів. Навпаки, шукаю механізми для максимальної відкритості парламенту для людей, щоб люди могли зайти, подивитися на власні очі, що там відбувається. Суспільну напругу потрібно знімати, але не будуючи огорожі, а проводячи реформи, даючи відповіді на запитання — Та на площі Конституції, де вже після революції, 31 серпня 2015 року, пролилася кров, загинули люди… — ...Там лежать квіти біля портретів хлопців, які загинули, виконуючи свій обов’язок. Вони мають нагадувати кожному, що людське життя – найважливіше. А те, що сталося тоді в тилу під час війни, – неприйнятно. Разом з тим зазначу, що правоохоронні органи дуже чітко і якісно виконують свої обов’язки. З Міністерством внутрішніх справ ми перебуваємо в системній, постійній взаємодії. Будемо і далі співпрацювати. Знімати напругу. — Генпрокурор нещодавно повідомив, що відносно вас досі відкрито справу стосовно ратифікації «харківських угод» у 2010-му і димових шашок. Чому? — Я не слідчий. Не знаю механізмів закриття справи. Сподіваюся, Юрій Віталійович зробить усе необхідне, аби вона була доведена до логічного завершення. — Скажіть, а що як за допомогою старих справ вас захочуть підвісити на гачок, щоб були керованим головою ВР? — Ні в кого немає жодних шансів якимось чином вплинути на мене. Якщо мене Янукович «не підвісив на гачок», то точно ніхто такого більше не робитиме. Безперспективно. Якщо мене Янукович «не підвісив на гачок», то точно ніхто такого більше не робитиме. Безперспективно — А що зі справами Майдану? Відбуваються допити? — На всі виклики ГПУ намагаюся швидко і оперативно реагувати. Було чимало допитів. Із загальної справи кілька разів була багатогодинна детальна розмова. І щодо інших чимало. Та що мене дуже здивувало: нещодавно вперше за два роки давав окремі свідчення у справі першої атаки на Майдан 25 листопада. Хоча там факти злочину дуже очевидні, є відео і фото, як бійці «Чорного «Беркута» завдають мені десятки ударів палицями, хоча я тримаю посвідчення народного депутата України. Є окремі епізоди очевидні, щодо яких можна було б зробити швидкі висновки, передати справи до суду. Звісно, я не слідчий. Але не можу зрозуміти, чому до мене у цій окремій справі слідчі лише через два роки звернулися, як мінімум це дивує. Я про це сказав Юрію Віталійовичу Луценку. Я дуже розраховую, що нарешті ми почнемо отримувати повні й вичерпні відповіді щодо злочинів, які були на Майдані, щодо лиходійств системи Януковича. — Надія Савченко повернулася в Україну. Як вона вплине на роботу парламенту? — Надії зараз складно. Їй доводиться швидко адаптуватися до нових умов. Маю честь знати Надю з Майдану. Вона була у 18-й сотні Самооборони Майдану, відповідала за внутрішню безпеку. Думаю, нам неважко буде знайти спільну мову та порозуміння. У вівторок, 31 травня, Надія мала першою слово. Ми домовилися на погоджувальній раді про це, адже важливо, щоб вона могла висловитися з головної трибуни країни. Зазначу також, що Надія є членом Комітету з питань безпеки та оборони, членом делегації ПАРЄ. Думаю, депутати підтримають будь-які її бажання щодо діяльності в Раді. Сприяння щодо напрямів, важливих для неї, буде максимальним. Очевидно, це буде також і звільнення полонених, і допомога тим, хто нині в неволі на окупованих територіях. — У Савченко загострене почуття справедливості. На вашу думку, чи зможе вона стримувати емоції? Надія розбудить Верховну Раду чи посилить конфліктогенність цього парламенту? — Гостре відчуття справедливості у Надії було і на Майдані, і на передовій. Але вона завжди діяла як командний боєць. У найтяжчі часи – і на Майдані, і в «Айдарі» — вона була членом загальної української команди, що у поєднанні з прагненням справедливості допоможе їй і зараз приймати правильні рішення. Гостре відчуття справедливості у Надії було і на Майдані, і на передовій. Але вона завжди діяла як командний боєць — Під час обговорення повернення Савченко до України озвучували, зокрема, те, що умовою стало проведення виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Що вам відомо про це? Наскільки ймовірно, що вибори там відбудуться найближчим часом? — Не думаю, що ці речі можуть бути взаємопов’язаними. Вкотре наголошу, що питання виборів на Донбасі – комплексне і багатостороннє. Поки нема довготривалого стійкого припинення вогню, тобто виконання першого пункту Мінських угод, поки нема забезпечення прав і свобод наших громадян, які зараз є заручниками окупаційної влади Росії, поки не маємо гарантії безпеки людей – говорити про вибори вкрай складно. Вибори – це не технічна акція, а найтонший інструмент демократії. Якщо ми говоримо дійсно про вибори, а не їх імітацію. Питання виборів на Донбасі – комплексне і багатостороннє — Розкажіть, як нині в парламенті почувається корупція? Чому весь час з’являється інформація, що за голоси пропонували гроші, посади, інші преференції? Ви зверталися щодо цього до правоохоронних органів? — Тому вкотре прошу негайно мені повідомляти всю інформацію про корупційні дії або ж одразу звертатися в НАБУ. Я, як голова Верховної Ради, зроблю все для максимальної прозорості роботи парламенту, для того, щоб унеможливити такі речі. Нагадаю, корупційну складову у питанні подання депутатських запитів уже неможливо приховати. Адже всі вони тепер публікуються. І кожен може побачити, які питання порушує депутат у запиті, що має на меті. — А якщо кулуарно, на рівні щонайменше керівників фракцій домовляються про посади, преференції – хіба це не корупція? — Нагадаю, що прийнято рішення щодо створення НАБУ, Антикорупційної прокуратури. Тому ще раз прошу передавати всю наявну інформацію до цих органів, щоб вони очолили боротьбу з корупцією. Якщо хтось не хоче особисто звертатися до правоохоронців, нехай мені дасть інформацію, і я це зроблю. — Розкажіть, як відбуваються переговори з проблемних питань у вашому кабінеті за участі Президента та Прем’єра? Як часто? — Проблеми комунікації не існує. Ми часто зустрічаємося з керівниками усіх фракцій та груп, як мінімум тричі на тиждень. Щочетверга ми обговорюємо питання порядку денного парламенту. Є стратегічні зустрічі (як правило, щосереди), на яких ми визначаємо прерогативи, завдання Ради, те, які питання об’єднують, з яких поки не знаходимо порозуміння. З Прем’єр-міністром дуже щільна комунікація. Часом і кілька разів на день. Інколи зустрічі відбуваються о дванадцятій чи першій ночі. Зокрема, коли нам важливо визначити, які з МВФівських законів мають шанси на ухвалення. І з Президентом часто спілкуємося. Проробляємо цільові напрямки, як, наприклад, питання судової реформи сьогодні (26 травня. – Авт.) опрацьовували. Також є стратегічні загальні зустрічі, де ми збираємося в ширшому колі. — Арсеній Яценюк є учасником переговорів? — Так. Арсеній Петрович часто буває на зустрічах. — І за участі Петра Порошенка? — Так, у тому числі й за участі Президента. Яценюк – голова політичної партії «Народний фронт», яка має у парламенті другу за чисельністю фракцію. Тому зрозуміло, що під час стратегічного планування Арсеній Яценюк бере участь у наших нарадах. І ми з ним бачимося досить часто і поза такими нарадами. — У парламенті виглядає так, що Блок Петра Порошенка позиціонує себе як старший брат, який вважає, що має право говорити, що робити чи не робити «Народному фронтові». Це може зруйнувати коаліцію БПП+НФ? Як знаходите консенсус? — Немає у Верховній Раді старших і молодших братів. А є фракції. Так, якісь мають більшу чисельність. І їхній голос вагоміший з однієї простої причини: без голосів фракції Блоку Петра Порошенка фактично жодне рішення пройти не може. Звичайно, як і під час переговорів, визначення компромісів, пошуку консенсусу. Також і «Народний фронт» має потужну фракцію. Ці аспекти враховуються. Адже без компромісу годі сподіватися на результативне голосування у залі. — Привідкрийте завісу, що відбувається навколо оновлення Центральної виборчої комісії? Чому затягується? Утаємничується? — Чекаємо на подання Президента. Щойно воно надійде, одразу ж, невідкладно буде внесено до зали Верховної Ради. Наскільки мені відомо, Президент продовжує політичні консультації. Це питання гостре. — Ви – учасник цих переговорів? — Стосовно ЦВК я був на кількох нарадах. Але я не є безпосереднім учасником переговорів щодо кандидатур членів Центрвиборчкому. — Яценюк – безпосередній учасник від НФ? — Не знаю. Не можу цього коментувати. — Хто з олігархів приходить до вас у кабінет, бере участь у перемовинах? — Відколи я тут, нікого з тих людей, кого називають олігархами, тут не було. — Пане Андрію, вас вважали радикальним ультранаціоналістом. Які у вас зараз погляди? Як вас сприймають на Заході? Є ярлики «бандеро-фашиста»? Дійсно, російська пропаганда намагається поширити щодо мене різні наклепи, прикріпити ярлики, не полишає спроб мене демонізувати ще з часів Майдану — У нас хороші й тісні відносини із західними партнерами. Хоча, дійсно, російська пропаганда намагається поширити щодо мене різні наклепи, прикріпити ярлики, не полишає спроб мене демонізувати ще з часів Майдану. Ця «топорна» пропаганда діє хіба що на самих пропагандистів, та аж ніяк не на наших партнерів, з якими ми пройшли багато і на Майдані, і в АТО, і тут. — І запитання про матеріальне. Кожен голова ВР залишає щось по собі у приміщенні ВР. Приміром, Олександр Мороз обладнав кімнати для паління (які нині закрито). Володимир Гройсман – дитячу кімнату. А ви що плануєте? Можливо, картину радянську у будівлі під куполом зафарбують за вашого головування? — Я яблуню посадив. Що стосується символіки радянських часів, вивчимо це питання і вирішимо. Головне нині — максимально реформувати парламент Але головне нині — максимально реформувати парламент: і в плані регламенту, і в плані апарату, і в плані нової системи роботи. Хотів би, щоб саме це залишилось.
За кордоном У прокуратурі відкрили провадження на судно з Китаю, яке будувало енергоміст у Крим У прокуратурі Херсонської області почали здійснювати процесуальне керівництво з розслідування прибуття в Керченський морський порт Камиш-Бурун китайського судна. Про це повідомляє «Тиждень». Це судно прокладало енергоміст з Краснодарського краю Росії в анексований РФ Крим. «Попри існуючу заборону, в порушення міжнародних санкцій у закритий Керченський морський порт Камиш-Бурун у місті Керчі Автономної Республіки Крим незаконно прибуло судно - кабелевкладальний JIAN JI 3001 під прапором Китайської Народної Республіки, чим порушено порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України з метою заподіяння шкоди інтересам держави», - сказано у відповіді ГПУ на запит видання. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань
Суспільство Уряд доручив перевірити всі звалища в Україні Кабмін доручив Міністерству екології та природних ресурсів, місцевим держадміністраціям провести інвентаризацію всіх звалищ. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час брифінгу, передає «112 Україна». У дорученні також зазначено про необхідність перевірити звалища на предмет дотримання природоохоронного законодавства. «Сьогодні Кабмін підтримав мою пропозицію з перевірки всіх місць видалення відходів на предмет відповідності цих процедур українському природоохоронному законодавству. Також Кабмін сьогодні дав відповідне доручення органам місцевого самоврядування - Київській міській раді та обласним адміністраціям, провести інвентаризацію існуючих звалищ. Також провести перелік звалищ, які перезапущени або перевантажені, не відповідають нормам екологічної безпеки і вимагають закриття», - сказав Семерак. Він повідомив, що органи місцевого самоврядування повинні повідомити про затвердження санітарних норм і поводження з відходами на таких звалищах.
Суспільство Саакашвілі кататиметься на контрабандному велосипеді два дні перед роздачею велосипедів дітям Голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі тестуватиме один із контрабандних велосипедів перед роздачею їх дітям. Про це він повідомив під час брифінгу, передає «112 Україна». «Проведемо експертизу, що вони не повинні бути небезпечними для дітей. Я готовий, зараз вони не зібрані, позичити один велосипед на один день, зібрати сьогодні-завтра, на ньому покататися, і обіцяю, назад цілісінький повернути. Я сам проведу експертизу, але професіонали теж нехай проведуть. Я сам на ньому буду кататися два дні», - сказав Саакашвілі. Нагадаємо, що раніше стало відомо, що Саакашвілі роздасть конфісковані тисячі велосипедів дітям попри те, що Приморський районний суд Одеси санкціонував знищення 11,4 тисячі велосипедів, незаконно ввезених із Китаю в Україну.
Суспільство Парубій: Напад на дружину Турчинова послужив для мене сигналом Напад на дружину секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова послужив «сигналом» для спікера Верховної Ради Андрія Парубія. Про це він заявив в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» (АСН). «Звичайно, мене схвилювала ця подія. Ми з Арсеном Аваковим (міністром внутрішніх справ. - Ред.) обговорили її дуже детально. Та людина приїхала з явною метою, накручена. І для мене, і для багатьох інших це сигнал. Одна справа, коли мені під ноги кидали гранату або була інформація, що снайпери на мене полюють на Майдані. Але я знав, на що йду і за що воюю. Інші емоції, коли йдеться про безпеку членів сім'ї», - сказав Парубій. За його словами, є коло осіб, які не можуть відмовитися від охорони, за яких держава несе повну відповідальність. «Тому я як голова Верховної Ради не можу тут приймати окремих рішень. Державна служба охорони працює за протоколом», - підкреслив спікер парламенту.
Економіка Президент увів систему PROZORRO для закупівель в оборонній сфері Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони», згідно з яким система PROZORRO буде використовуватися для закупівель в оборонній сфері. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Підписання закону відбулося під час зустрічі Президента з представниками Волонтерського десанту Міністерства оборони, зокрема Тетяною Домановою, Артуром Переверзєвим, Павлом Кирієнком, Анастасією Ковальовою і Вадимом Малородом. Участь у зустрічі також взяли участь Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак і заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Таранов. Президент подякував усій команді волонтерів у Міністерстві оборони - авторам закону. «Цей закон остаточно регулює процедуру прозорого механізму державних закупівель. Він є надзвичайно важливим кроком до зміцнення обороноздатності країни, яка веде боротьбу проти агресора, що вдерся на нашу територію. З іншого боку - цей закон є потужним антикорупційним кроком», - сказав Президент.
Суспільство На Київщині чиновників сільради затримано на хабарі Детективи НАБУ разом з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Служби безпеки України викрили та затримали двох посадових осіб сільської ради одного з населених пунктів Васильківського району Київської області. Як повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро, голова і депутат сільської ради вимагали та отримали неправомірну вигоду в розмірі 300 тисяч євро і 10 тисяч доларів США за надання в оренду земельних ділянок загальною площею 26 га. «Підозрювані затримані в порядку, передбаченому статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Детективами НАБУ спільно з прокурорами САП готуються повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення за ч.4 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та клопотання про обрання стосовно затриманих запобіжного заходу. Слідчі дії тривають», - йдеться в повідомленні. Затриманим загрожує позбавлення волі строком від восьми до дванадцяти років.
Події У Києві у чоловіка вкрали сумку з двома мільйонами гривень У Києві на Подолі невідомі в балаклавах забрали у чоловіка, який вийшов із банку, сумку з більш ніж двома мільйонами гривень. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, близько 11:30 в поліцію звернувся 38-річний житель Києва, який заявив, що взяв у сейфі-депозиті понад два мільйони гривень, поклав їх у сумку, вийшов на вулицю і попрямував до свого автомобіля. «Як тільки він поклав сумку в багажник, до нього підбігли двоє невідомих, вдарили по голові і забрали гроші. Після цього зловмисники сіли в автомобіль «Фольксваген гольф» синього кольору і поїхали в невідомому напрямі. Нападники були одягнені в чорні маски», - йдеться в повідомленні. У поліції зазначили, що через півгодини був виявлений автомобіль з номерами, які вказали очевидці, проте, як показала перевірка, ні водій, ні авто жодного відношення до правопорушення не мають. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.
оформление ленты  Блог: 
Політика Петро Олещук Найефективніший спосіб зупинити російську агресію - зробити її занадто дорогою для РФ Санкції проти РФ не виконують повністю своєї головної мети. Однак певне стримування Росії вони все ж забезпечили. Санкційні заходи - показник того, що російська політика не схвалюється світом. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Петро Олещук. «Продовження санкцій - це скоріше такий символічний жест, який свідчить про те, що політику Росії не схвалюють провідні країни світу. Не можна сказати, що ці санкції не впливають на російську політику, але треба розуміти, що дія їх цілком обмежена, адже, незважаючи на них, російська політика за великим рахунком не змінилася. Очевидно, що Росія розраховує, що вона все одно дотисне і доб'ється свого, санкції знімуть, тому їм треба просто перечекати. Санкції замислювалися як якийсь фактор стримування, яке вони значною мірою і забезпечили, але повністю агресію не зупинили. Тому обмежуватися тільки ними, щоб зупинити російську агресію, не варто», - розповів політолог. На його думку, найефективніший спосіб - це зміцнення обороноздатності України. «Найефективніший спосіб зупинити російську агресію, зробити її занадто дорогою для РФ. Крім того, це може бути подальше блокування відносин із Росією шляхом заморожування російських активів, арешту та депортації російських чиновників і людей, пов'язаних з режимом, заборона на в'їзд у провідні розвинені країни світу. Це різні аспекти неформального впливу. Ефективний механізм стримування Росії - це підтримка будь-яких відцентрових рухів усередині РФ. Комплекс заходів може бути ширший, головне - продемонструвати серйозність і твердість позиції. У цьому контексті для мене досить цікавий законопроект про внесення в конгрес США закріплення санкцій для деокупації української території. Якщо це буде зроблено на законодавчому рівні, то Україна перестане бути предметом торгу», - вважає Олещук.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ярослав Макітра Немає такого політика, який зважився б на скасування санкцій проти РФ Санкції проти Росії змушують російське керівництво включати своїх агентів впливу в інших країнах, а це вимагає фінансування і веде РФ у площину боротьби за скасування санкцій. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» Ярослав Макітра. «Насправді треба пам'ятати, що відбувалося два роки тому, минулого року. Цей російський ведмідь так і не зупинився, але пригальмував. Принаймні на даний момент це абсолютно очевидно і зрозуміло, є багато підтверджень. Санкції - один із механізмів, який дозволив призупинити агресію РФ. Санкції дуже серйозно розбурхують ситуацію на Заході, тому російське керівництво змушене включати своїх агентів впливу в інших країнах, а це вимагає фінансування. Це відводить Росію в окремий вектор, у боротьбу за скасування санкцій. Але інша справа, що це не настільки ефективний механізм, щоб зупинити агресію. Але якщо санкції не були б продовжені, то це було б аргументом на користь Росії», - розповів політолог. Макітра переконаний, що в найближчій перспективі очікувати скасування санкцій не варто. Адже дуже складно було їх впровадити, а ще складніше їх скасувати. «Не дивлячись на всі спроби і бажання окремих політиків їх скасувати, є певні нюанси. Хто візьме на себе роль вершити долю країни, запустити цей механізм скасування санкцій? Чи не на рівні спікерів, а на рівні офіційного рішення. Немає таких політиків, які б на це зважилися. Всі розмови про те, що санкції скасують, - розмови російської пропаганди. Скасування санкцій стала б серйозною іміджевою ударом. Інша справа, що необхідно, щоб Україна використовувала всі можливості, щоб вимагати їх посилення », - підсумував експерт.

Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів




/-1,2641170024872-/ /-pc-/
Top