counter
Архів Повернутись назад 01 Березня 2017
1 Березня
Політика Демократи звинуватили Трампа в ігноруванні загроз, що виходять від Росії Президент США Дональд Трамп ігнорує серйозну загрозу безпеці, що йде від Російської Федерації. Про це заявили в Демократичній партії США. Демократи впевнені, що такий підхід Трампа знизить безпеку країни, адже в своєму зверненні до Конгресу президент не згадав Росію і війну в Україні, передає «Голос Америки». На думку колишнього губернатора штату Кентуккі Стіва Бешера, Трамп ігнорує серйозні загрози американській національній безпеці, які виходять від Росії, яка «не є нашим другом і при цьому усувається від наших союзників, які борються з нами пліч-о-пліч і є нашими друзями в небезпечному світі» . Екс-губернатор додав, що підхід Трампа повинен «викликати стурбованість у кожного волелюбного американця». Разом з тим Бешер заявив, що Трамп оголосив війну біженцям і мігрантам. За його словами, Америку можна захищати, не відмовляючись від принципів і моральних зобов'язання щодо захисту тих, хто ховається від війни і терору. Нагадаємо, у зверненні до Конгресу Трамп не говорив про РФ і війну на Донбасі, він лише закликав до зміцнення збройних сил і підтвердив прихильність США НАТО.
Суспільство оформление ленты  В окупованій Євпаторії записатися до лікаря можна тільки на кінець березня В окупованій Євпаторії місцеві жителі не можуть потрапити до лікаря і змушені місяць чекати прийому, так як талони в поліклініці можна взяти тільки на кінець березня. У соцмережах кримчани скаржаться на невміле керівництво і відсутність фахівців у лікарнях анексованого Росією півострова. Так, одна з місцевих мешканок пише, що на прийом до ендокринолога вона потрапить лише в середині або кінці цього місяця, і це попри впровадження електронного запису. Майже в кожній поліклініці Криму величезні черги від ранку до вечора. Місцеві жителі відзначають, що тільки записатись до лікаря можна, відстоявши з 7 ранку і до першої години дня як мінімум.   Раніше служба досліджень сайту з пошуку роботи і персоналу HeadHunter відзначала, що на ринку праці Криму за 2016 рік кількість вакансій збільшилася на 28%, найбільше нестача фахівців відчувається в галузі освіти та медицини.
Суспільство В'їзд до Білорусі заборонений 300 тисячам українців В'їзд у Білорусь і Росію заборонений 1,7 млн ​​осіб, з яких 300 тисяч - українці. Про це на прес-конференції повідомив міністр внутрішніх справ Білорусі Ігор Шуневич. За його словами, 1,5 млн осіб внесені до чорного списку за ініціативою Росії, передає TUT.by.. Міністр зазначив, що міліція Білорусі зобов'язана виявляти таких громадян і затримувати, саме тому нещодавно стався скандал з українським письменником Сергієм Жаданом, який провів ніч у міліцейському відділку в Мінську. Нагадаємо, Жадана затримали вночі 11 лютого в столиці Білорусі. Як з'ясувалося, письменнику з 2015 року заборонено в'їзд в РФ «за причетність до терористичної діяльності». Разом з тим між Білоруссю і Росією діє єдина візова зона, тому російська заборона автоматично перекочувала до Мінська. Жадан провів ніч у Ленінському РУВС, йому поставили штамп, який забороняє в'їзд до Білорусі. А через добу цю заборону скасували, однак після втручання МЗС України й українських депутатів.
Економіка Середня зарплата українців за місяць зменшилась на 467 грн В Україні в січні в порівнянні з груднем зменшилася середня зарплата на 7,2%, або на 467 гривень - до 6 008 грн на місяць. За даними Державної служби статистики, найнижча зарплата в Тернопільській області - 4 641 грн/місяць, а найвища середня зарплата в Києві - 9 тис. 292 грн, передає телеканал «112 Україна». Працівники авіаційної галузі отримують найвищу зарплату - в середньому 27 тис. 252 грн, наступними за доходами йдуть фінансисти і страхові агенти - 11 тис. 92 грн. В інформаційній і телекомунікаційній галузях отримують в середньому 10 тис. 210 грн, в IT-галузі та у вчених рівень зарплати становив 8 тис. 195 грн. Середня зарплата в сільському господарстві становить 4 тис. 694 грн, в промисловості - 6 тис. 524 грн. Найнижча оплата праці у працівників пошти і кур'єрів - 3 тис. 328 грн. Раніше Національний банк України у зв'язку з ростом мінімальної зарплати з 1600 до 3200 грн на місяць підвищив прогноз інфляції на 2017 рік до 9,1% з 8%.
Події На Донбасі через безперервні обстріли була найбільш неспокійна ніч за останні 4 місяці - Матюхін У зоні АТО на Донбасі ніч з вівторка, 28 лютого, на середу, 1 березня, стала неспокійною за останні 4-5 місяців. Про це повідомив спікер прес-центру штабу АТО Леонід Матюхін. За його словами, всю ніч бойовики безперервно обстрілювали Авдіївку. Крім того, найбільша кількість обстрілів здійснювалась на донецькому напрямку, стріляли з танків, мінометів, гранатометів, стрілецької зброї, передає телеканал «112 Україна». Матюхін повідомив, що на маріупольському напрямі стріляли з 122-мм артилерії по Широкиному, Водяному, з мінометів - по Новотроїцькому, з гранатометів і стрілецької зброї - по Лебединському, Павлополю. З БМП вели вогонь по Широкиному. Крім того, на луганському напрямку вночі також було неспокійно, з 152-мм і 120-мм артилерії обстрілювали Троїцьке і Кримське, з 120 і 82-мм мінометів - Новозванівку, Оріхове і Троїцьке.Незважаючи на інтенсивний вогонь, станом на ранок обійшлися без втрат в лавах ЗСУ. У свою чергу в прес-центрі штабу АТО повідомили, що за минулу добу бойовики здійснили 117 обстрілів позицій ВСУ, в результаті загинули двоє українських солдатів, ще двоє отримали поранення, один був травмований.
Суспільство На Донбас прибули дві бригади російського спецназу з Тамбова і Молькіно На Донбас із Росії прибули підрозділи російського спецназу зі складу двох бригад спецназу Головного розвідуправління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спотив», народний депутат України Дмитро Тимчук. За його словами, спецназ прибув для доукомплектування і підвищення бойових можливостей російсько-терористичних військ. «З території РФ на Донбас прибули підрозділи російського спецназу зі складу 2-х бригад спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ - 10 обр СпП (постійне місце дислокації - н.п. Молькіно) ПВО ЗС РФ і 16 обр СпП (Тамбов) ЗВО ЗС РФ», - розповів нардеп. Крім того, за його словами, з Росії терористам продовжують привозити постачання. Зокрема, на залізничні станції Луганськ, Ровеньки, Іловайськ доставлено в цілому більше 3 тисяч тонн пального, на залізничну станцію Харцизьк - 5 вагонів з продовольчими припасами і медикаментами. Також через пункт пропуску Довжанський з РФ прибули дві 122-мм самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика», а також 7 вантажівок з боєприпасами для них. Разом з тим, за даними Тимчука, в «МДБ ДНР» раптово зникли двоє оперативників, які вже 4-ту добу не виходять на службу і з ними неможливо зв'язатися. У керівництві «МДБ» допускає, що ці співробітники перейшли на бік України і зараз перебувають на контрольованій нею території.
Суспільство Путін запевнив, що в Росії влада не підтримує допінг Влада РФ ніколи не підтримувала допінг, навпаки, з ним завжди боролася. Про це заявив президент Росії Володимир Путін на нараді з питання підготовки проведення Всесвітньої зимової Універсіади 2019 року. «І ще раз хочу підкреслити - ми завжди про це говорили - в Росії ніколи не було, немає і, сподіваюся, ніколи не буде державної системи підтримки допінгу. Навпаки, буде тільки боротьба з допінгом», - сказав Путін, передає «Газета.ру». У середу, 1 березня, Путін відвідав багатофункціональний спортивний центр «Академія біатлону», де зустрівся з переможцями 28-ї Всесвітньої зимової Універсіади 2017 року, яка пройшла в Алмати. Він пообіцяв, що в РФ намагатимуться створити для зимової Універсіади 2019 року такі ж умови високого рівня, як це зробили в Казахстані. Разом з тим, за словами Путіна, третина споруд до зимової Універсіади-2019 в Красноярську будується з відставанням від графіка. Так, відставання від двох до чотирьох місяців від графіка зафіксовано на 12 з 34 об'єктів. Проведення Універсіади в Красноярську заплановано на 2-12 березня 2019 року.
Суспільство Кличко повідомив, коли почнуть будувати новий міст на Шулявці Наприкінці цього року влада Києва має намір почати будівництво транспортної розв'язки на Шулявці. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко. Він зазначив, що реконструкція Шулявського шляхопроводу була запланована на 2017 рік, передає прес-служба Київського міського голови. «Більше того, не тільки ремонт, а й будівництво розв'язки. Був розроблений проект, який вже цього року почнемо втілювати, щоб зробити нормальну розв'язку і реконструкцію цього шляхопроводу», - підкреслив Кличко. За його словами, на реалізацію проекту необхідно орієнтовно 1,5-2 роки. Мер також розповів, що Державний дорожній науково-дослідний інститут провів необхідні технічні випробування моста. Зараз рух транспорту на Шулявському шляхопроводі обмежено. Крім того, в цілому по місту обмежено рух вантажівок та великогабаритного транспорту. Нагадаємо, 27 лютого в Києві обвалився міст на Шулявському шляхопроводі. Ніхто не постраждав, проте конструкція, що впала, пошкодила одне авто. 28 лютого Кличко звільнив за незадовільну роботу заступника голови КМДА з питань транспортної інфраструктури Іллю Сагайдака, а також голову Солом'янського району Максима Шкуро за недбале ставлення до розв'язання проблем, які є в районі.
Суспільство Бойовики на Донбасі панікують через чутки про ракетний удар ЗСУ Серед бойовиків на Донбасі поширюються чутки про можливе проведення Збройними силами України ракетного удару. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат України Дмитро Тимчук. За словами нардепа, командування 1 АК «ДНР» розповсюдило серед командного складу низки «бригад» і окремих підрозділів розвідувальні дані про можливий ракетний удар ЗСУ. Бойовикам повідомляють, що нібито «розвідувальні органи» встановили факт переміщення до зони АТО українським військовим командуванням відразу декількох ПУ ТРК «Точка-У». Тимчук зазначив, що на тлі раніше розповсюджуваних пропагандистськими ЗМІ Росії чуток «використання» ЗСУ комплексів «Точка-У» це повідомлення викликало паніку серед бойовиків.
Політика оформление ленты  Суд дозволив прокуратурі проводити заочне розслідування щодо екс-міністра Клименка Головній військовій прокуратурі Генпрокуратури України Голосіївський райсуд Києва дозволив проводити заочне розслідування щодо екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Про це на своїй сторінці в Facebook написав генеральний прокурор Юрій Луценко. За його словами, в суді пройшло «17 годин «процесуальних» боїв та ігор адвокатів у хованки». Луценко також додав, що судді Мірошниченко довелося розглянути більше 30 клопотань захисту перед тим, як надати прокуратурі дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо Клименка. Генпрокурор нагадав, що Клименко у період квітня 2012 - вересня 2013 року обіймав посаду міністра доходів і зборів, на якій заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,166 млрд грн. Зокрема, при Клименку проводилася незаконна компенсація податку на додану вартість, в результаті гроші йшли на рахунки фіктивних підприємств, а згодом розподілялися між учасниками злочинної організації.
Події Росія «забезпечує» жителів окупованих територій Донбасу простроченими продуктами Продуктові набори, які привозять з Росії гуманітарними конвоями жителям так званого «ДНР», складаються з продуктів харчування, у яких закінчився термін придатності. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук. «Подібні випадки не поодинокі і викликають негативну реакцію у населення. Найбільше обурення місцевих жителів викликає непридатність для споживання продуктів харчування для дітей до 3 років», - написав він. Водночас окупанти не дозволяють ввезення на окуповану територію м'ясних і ковбасних виробів з підконтрольної Україні території, нібито через епідемію африканської чуми в Україні, пише Тимчук. Такі обмеження, зокрема, введені на «митному посту» «ДНР» в с. Оленівка. «Ця продукція вилучається «митниками ДНР» і збирається нібито для утилізації, проте фактично використовується бойовиками для власного споживання. Двоє місцевих жителів, які виявили цей факт і висловили обурення, були побиті так званими «митниками», - сказано в повідомленні.
Події Водій ватажка «ДНР» Захарченка влаштував ДТП на зупинці, одна людина загинула Водій ватажка бойовиків так званої «ДНР» Олександра Захарченка влаштував ДТП, в результаті якої загинула людина. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України в Facebook. За інформацією розвідників, 28 лютого водій автомобіля з підрозділу особистої охорони Захарченка наїхав на групу людей, що стояли на зупинці громадського транспорту, в результаті одна людина загинула. Разом з тим «керівництво» служби охорони «адміністрації ДНР» вжило всіх заходів, щоб приховати факт скоєння злочину. Нагадаємо, як повідомляли в розвідці, російські військові на Донбасі святкували 23 лютого масовим вживанням спиртних напоїв і наркотиків, в результаті чого помилково обстріляли власні передові позиції. В результаті обстрілу було вбито троє російських солдатів, 11 військових РФ отримали поранення.
Суспільство Поліція Дніпропетровської області змогла зупинити хлопця, який готувався до останнього завдання в «групі смерті» Поліції Дніпропетровської області вдалося встановити хлопця, який готувався до останнього завдання в так званій групі смерті. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила юрист і волонтер Юлія Сегеда. Вона розповіла, що відділ УОАЗОР управління поліції Дніпропетровської області, опрацьовуючи групи смерті, встановив і зміг зупинити хлопця, який готувався до останнього завдання. «Так, не у всіх випадках це можливо, але тут... респект! Добре спрацювали ювенали (ювенальна превенція) і кібери (відділ боротьби з кіберзлочинністю). Умнички!» - підкреслила Сегеда. Волонтер також зазначила, що «групи смерті» опрацьовуються поліцією з листопада 2016 року. Зокрема, правоохоронці знають наповнення цих груп, моніторять учасників, блокують групи і адмінів.Сегеда також повідомила, що батьки хлопчика не хочуть оприлюднення інформації про сина, тому подробиці ситуації не розголошуються поліцією. Нагадаємо, раніше співробітники кіберполіції виявили в соціальних мережах групи, що доводять до самогубства.
Суспільство Підрядники при проведенні ремонту доріг у Тернопільській області незаконно отримали 2,5 млн грн У Тернопільській області під час проведення капітального ремонту доріг з бюджету країни вкрали понад 2,5 млн гривень. Про це повідомили в прес-центрі СБУ. Правоохоронці встановили, що приватне дорожньо-ремонтне підприємство уклало договір з Тернопільською ОДА на відновлення дорожнього покриття в місті Підволочиськ. В результаті був підписаний договір на суму майже 6,7 мільйона гривень. Разом з тим підрядники внесли недостовірні дані в акти виконаних робіт за витратами на матеріали і обсягами проведеного ремонту. Чиновники не перевірили цю інформацію і затвердили документи, в результаті чого підрядники отримали понад 2,5 млн грн за невиконані роботи. Зараз порушено кримінальні провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України, триває досудове слідство.
Політика Кабмін дозволить переміщення товарів з ОРДЛО, але не торгівлю Кабінет міністрів України дозволить переміщення товарів між Україною та ОРДЛО, однак заборонить торгівлю. Про це на засіданні уряду заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, передає кореспондент АСН. «Відповідно до закону про боротьбу з тероризмом, постанова, яку затвердив Кабмін, має визначати порядок переміщення товарів. Підкреслюю, це дуже важливі товари. Які запропоновані СБУ... Цей порядок забезпечить переміщення товарів, а не торгівлю, як деякі відзначають!.. В постанові немає нічого такого, щоб навіть думати про те, що це може відбуватися в тіні», - заявив він. Зокрема, за його словами, порядок забезпечить переміщення товарів таких галузей, як гірничо-збагачувальна, вуглевидобувна, енергогенеруюча і металургійна.
Економіка Економічно активні підприємства України можуть зупинитися – Гройсман Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що наслідки енергетичної блокади будуть руйнівними для нашої держави, це загроза зупинки економічно активних підприємств. Як передає кореспондент АСН, про це він заявив під час засідання уряду. «Абсолютно мені сьогодні незрозуміло, в чиїх інтересах відбувається енергетична та економічна блокада України», – сказав він. За його словами, наслідки цієї блокади є руйнівними для нашої держави. «Тобто негативних питань я б назвав декілька: це загроза теплопостачання у містах, загроза відсутності електричної енергії в необхідних обсягах, це загроза зупинки економічно активних підприємств, вивільнення сотні тисяч працівників і, як наслідок, руйнівні процеси в національній економіці», – наголосив Гройсман. «Я не хочу вірити в те, що політики, які підіграють блокаді, роблять це абсолютно навмисно, стаючи акторами інших сценаріїв, які розроблені за межами України. Хочу вірити в те, що це не так, але боюсь уявити що деякі наші політики можуть відігравати в цьому ключову роль», – додав він.
Економіка Кабмін готує законопроект про справедливий перерахунок розмірів пенсій Уряд готує законопроект про перегляд розмірів пенсій людей, які вийшли на пенсію в різні роки. Про це перед засіданням Кабінету міністрів заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент АСН. «Люди, які виходять на пенсію в 2015 році, в 2016 та 2017-му, мають один стаж, практично одну посаду, один заробіток, але мають різницю в пенсії через те, що вони вийшли в різні роки і мають різні показники. Якщо це не робиться протягом тривалого періоду, виникає розрив у пенсіях між тими, хто виходив раніше на пенсію, і тими, хто виходить зараз», - пояснив чиновник. Він підкреслив, що тільки в 2012 році останній раз проводилося осучаснення пенсій, а розрахунок ішов із зарплати 2008 року. Таким чином у 2016 люди виходили на пенсію і їм у розрахунок йшла середня зарплата 3200 грн, в той час як у 2008 році ця сума становила 1100. Уряд готує з цього питання проект закону, який направить до Верховної Ради України.
Суспільство Гонитва за «лайками» у соцмережах є хворобою - патріарх Кирило Патріарх РПЦ Кирило після богослужіння в Богоявленському соборі Москви ввечері 28 лютого заявив, що в соціальних мережах існує хвороба - гонитва за лайками. «Сьогодні у наших соціальних мережах існує реальна хвороба, коли особливо молоді люди готові йти на будь-які вчинки, навіть іноді найстрашніші, з ризиком для життя, тільки для того, щоб хтось сказав, що ця фотографія, яка відображає той чи інший вчинок, йому сподобалась. Для визначення такої підтримки використовується англійське слово «лайк» », - повідомив він, передає «Інтерфакс». Патріарх зазначив, що такий гріх, як марнославство, збуджує в людині неймовірну чутливість до того, як її оцінюють люди. Саме тоді метою життя стають дії, слова, вчинки, спрямовані на те, щоб отримати визнання від людей. Він розкритикував сучасну культуру, заявивши, що «не існує майже жодного сучасного художнього фільму, в якому не було б образу, здатного порушувати гріховні помисли».
Події Командування ЗС РФ намагається приховати масову бійку десантників з Тули з кримчанами Командування Повітряно-десантних військ ЗС РФ вживає заходів щодо локалізації наслідків негативного впливу на імідж російських військ в окупованому Криму через участь російських десантників у масовій бійці в місті Армянську. Як повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України в Facebook, бійка військовослужбовців батальйонної тактичної групи 51-го парашутно-десантного полку (Тула) 106-ї повітряно-десантної  дивізії з місцевими жителями Криму сталася 30 січня 2017 року одному з розважальних закладів Армянська. «Усвідомлюючи можливість застосування суворого покарання десантників за правопорушення, їхнє керівництво змушує адвокатів затягувати розслідування, одночасно під різними приводами шантажує і залякує потерпілих і свідків події», - підкреслили розвідники.
Суспільство Нардепи вимагають від Гройсмана віддати 152 млн грн сім'ям загиблих Героїв Небесної сотні Народні депутати вимагають віддати 152 млн грн сім'ям загиблих Героїв Небесної сотні. Про це на засіданні Кабінету міністрів України заявив нардеп від «Свободи» Андрій Іллєнко, передає кореспондент АСН. «Сьогодні ми прийшли на засідання уряду, тому що є рішення в компетенції уряду. Є моральний обов'язок перед людьми, які віддали життя за Україну. За повідомленням Генпрокуратури, ще в минулому році 152 млн грн - крапля в морі - були зараховані до бюджету з вкрадених коштів режиму Януковича. Бюджетний комітет парламенту вже рекомендував розподілити пропорційно ці кошти між сім'ями загиблих Героїв Небесної сотні», - заявив парламентарій. У відповідь прем'єр Володимир Гройсман доручив Міністерству фінансів і Міністерству соціальної політики разом з депутатами опрацювати це питання. При цьому військовий прокурор Анатолій Матіос зазначив, що йдеться про одноразову виплату в розмірі 47 тис. грн не тільки сім'ям Героїв Небесної сотні, а й загиблим в АТО.
Політика У Франції взяли під варту дружину одного з кандидатів у президенти Правоохоронці Франції взяли під варту дружину екс-прем'єра Франції і проросійськи налаштованого кандидата в президенти Франсуа Фійона - Пенелопу Фійон. Як повідомляє видання Bloomberg з посиланням на свої джерела, зараз тривають обшуки в будинку політика. Раніше ЗМІ писали, що у Франції проводиться офіційне розслідування щодо Пенелопи Фійон. Правоохоронці з'ясували, що вона заробила близько €500 тисяч, працюючи помічником свого чоловіка в парламенті з 1992 по 2002 рік. Сам кандидат у президенти Франції відкинув висунуті проти нього звинувачення у створенні фіктивного робочого місця для своєї дружини. Пізніше Франсуа Фійон надав прокуратурі документи, які повинні засвідчити про те, що його дружина Пенелопа дійсно працювала його помічником, а не просто отримувала зарплату. Нагадаємо, президентські вибори у Франції відбудуться навесні 2017 року. Перший тур відбудеться 23 квітня, другий - 7 травня.
Економіка Підвищення мінімальної зарплати призвело до збільшення надходжень від податків на 6,5 млрд грн - міністр Уряд отримав більше надходжень від податків через підвищення мінімальної заробітної плати. Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив міністр соціальної політики і праці Андрій Рева, передає кореспондент АСН. «Я можу повідомити, що надходження податку на доходи фізичних осіб в січні-лютому 2017 року склали 21 млрд грн, що на 6,5 млрд грн або 45% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Можу сказати, що це більше, ніж ми могли собі уявити!» - заявив міністр. Він зазначив, що показники в лютому істотно кращі, ніж у січні, так як базувалися вже на підвищеній удвічі мінімальній зарплаті в 3200 грн на місяць. За словами Реви, надходження єдиного соціального внеску за перші два місяці року склали 22,6 млрд грн, що на 3,12 млрд грн або 16,5% більше, ніж за два місяці минулого року.
Політика Гуманітарний штаб Ахметова припинив діяльність у «ДНР» - заява Гуманітарний штаб Ріната Ахметова був змушений припинити діяльність у так званій «ДНР». Про це сказано в офіційній заяві штабу. У гумштабі нагадали, що робота організації була заблокована озброєними людьми, була зупинена діяльність розподільного центру на «Донбас Арені» і всіх пунктів видачі гумдопомоги. Крім того, штаб позбавлений доступу до приміщень, інвентарю та гуманітарної допомоги. «Перешкоджання роботі Гуманітарного штабу - це загроза життю для мирних жителів Донбасу, які стали заручниками збройного конфлікту і в ХХІ столітті в центрі Європи опинилися на межі виживання. Для багатьох з них продуктові набори Гуманітарного штабу - одне з головних, а іноді єдине джерело існування. Допомога Штабу Ріната Ахметова є найбільшою в регіоні і за 2,5 року врятувала життя більше 1 мільйона людей», - розповіли в штабі Ахметова. Штаб також звернувся до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, в моніторингову місію ООН зі прав людини в Україні, в підгрупу з гуманітарних питань Контактної групи з мирному врегулювання ситуації на Донбасі з проханням негайно звернути увагу на цю ситуацію. Нагадаємо, про блокування роботи штабу стало відомо у вівторок, 28 лютого. Бойовики вивели працівників зі стадіону і заборонили повертатися. За даними користувачів соцмереж, у Макіївці і Харцизьку на пунктах видачі гуманітарної допомоги Фонду Ріната Ахметова «Допоможемо» перебувають озброєні автоматами люди, нікого не пускають.
Суспільство Кириленко: Підпал Українського інституту національної пам'яті є спецоперацією Підпал Українського інституту національної пам'яті є спецоперацією. Про це на засіданні Кабінету міністрів України заявив віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко, передає кореспондент АСН. «Сьогодні вночі невідомі підпалили двері Українського інституту національної пам'яті. Ми бачимо тенденцію початку нападів на установи, які займаються питаннями національної пам'яті. Так, ще 16 лютого зловмисники вчинили напад на очільника Українського інституту національної пам'яті та облили фарбою двері установи. А сьогодні вночі ці двері підпалили, це, до речі, на вул. Липській у центрі міста», - заявив він. У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що напередодні поліції стало відомо, що є спланована акція щодо очільника інституту Володимира В'ятровича під час його прес-конференції. «Там, на місці, працювали наші співробітники в цивільному разом із СБУ, і ми разом вжили заходів і відреагували на це», - сказав Аваков. Прем'єр Володимир Гройсман доручив взяти на особливий контроль розслідування обставин спецоперації проти Інституту пам'яті.
Події оформление ленты  У Києві викрили банду поліцейських, яка влаштовувала розбійні напади У Києві було викрито злочинну групу, що складалася з трьох працівників поліції і чотирьох цивільних осіб. Про це повідомили в прес-службі столичної прокуратури. У прокуратурі розповіли, що банда поліцейських займалася розбійними нападами, які проводила на замовлення, а також шахрайськими операціями з нерухомістю. Двом затриманим правоохоронцям повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій). Крім того, 34-річній уродженці міста Сєвєродвінськ РФ і 34-річному жителю Вінниці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 (пособництво), ч. 2 ст. 126 (катування) КК України. Ще одному поліцейському і двом його спільникам, причетним до незаконного заволодіння двома квартирами, інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України. Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили підроблені документи: паспорти громадян України, службові посвідчення, нотаріальні бланки, документи на квартири, підроблені печатки та штампи, а також пристрої для стеження і травматичний пістолет.
Економіка У Кабміні не бачать проблем із закриттям 300 тисяч «сплячих» фізосіб-підприємців У Кабінету міністрів немає проблем із закриттям понад 300 тисяч фізичних осіб - підприємців. Про це на засіданні уряду заявив міністр соціальної політики і праці Андрій Рева, передає кореспондент АСН. «У нас закрилися трохи більше 300 тисяч «сплячих» фізосіб-підприємців, але при цьому залишилося ще близько 800 тисяч, які закрилися і повинні сплатити єдиний соціальний внесок», - повідомив міністр. Рева підкреслив, що проблем із закриттям ФОП, які не вели господарську діяльність, взагалі немає. «Щодо закриття фізичних осіб - підприємців, то в період з 1 грудня 2016 року по 20 лютого 2017 року - закрилися 331,1 тис. спрощенців, з яких 90,8%, або 301 тисяч взагалі за останні роки не здійснювали господарську діяльність. При цьому за цей же період у нас зареєструвалося вже 54,9 тис. нових фізосіб-підприємців», - сказав він.
Економіка Через три роки Україна відмовиться від вугілля з ОРДЛО - міністр Через три роки Україна зможе відмовитися від вугілля, що поставляється з тимчасово окупованих територій Донбасу. Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. «Якщо подивитися по тому балансу, який ми розглядаємо на цей рік, то це вже не 9,5 млн тонн, які нам необхідні, а ми вже близько 6 млн тонн тільки використовуємо», - підкреслив міністр. Насалик нагадав, що уряд України затвердив постанову, якою «передбачена заміна деяких блоків з антрацитової групи на газову». Він також повідомив, що уряд раніше схвалив програми з розвитку атомного комплексу, а також програми з гідроенергетики. «Всі вони дають можливість через 2,5-3 роки повністю відмовитися в енергетиці від використання антрацитової групи вугілля», - додав міністр.
Суспільство Цьогоріч у Києві відремонтують близько 270 км доріг - Кличко У 2017 році у Києві буде капітально відремонтовано близько 270 км доріг. Про це під час інспекційної поїздки містом заявив мер Києва Віталій Кличко, передає кореспондент АСН. Він запевнив, що ремонт доріг буде якісним. «Найближчим часом ми почнемо класти асфальт», - сказав Кличко. За його словами, в бюджеті міста на перший квартал передбачено 670 млн гривень на капремонт доріг. Однак, за словами Кличка, ще будуть вноситися корективи до бюджету, і ця сума буде збільшена в міру того, як будуть виконуватися роботи. Кличко повідомив, що буде проводитися не тільки відновлення дорожнього полотна і тротуарів, але також почнуть усувати неполадки вуличного освітлення, огорожі. Мер додав, що в Києві 1667 кілометрів автодоріг, 80% з яких не відповідають нормам і побудовані 20-30 років тому. Він уточнив, що одночасно почати роботи всюди неможливо, а пріоритетом цього року буде вулиця Олени Теліги та набережна Дніпра.
Політика оформление ленты  Під Нацбанк принесли «Гонтареву в труні» Під Національним банком України в середу проходить мітинг проти діяльності російських фінансових установ у нашій країні, повідомляє кореспондент АСН. Будівлю НБУ пікетують близько ста представників Національного корпусу. Вони вимагають заборонити діяльність банків із російським капіталом в Україні, а також - звільнити саму голову НБУ. Учасники акції також влаштували перворманс - принесли до входу в будівлю імпровізовану труну з гумовою лялькою всередині. На голову ляльки приклеєне фото голови НБУ Валерії Гонтаревої.      Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що, за даними Національного інституту стратегічних досліджень, станом на 01.10.2016 р. частка присутності іноземного капіталу в статутному фонді банківської системи становить 56%, що перевищує порогове значення - 40%.
Політика Петренко: Нацагентство з запобігання корупції саботує е-декларування Національне агентство з попередження корупції саботує е-декларування. Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент АСН. «З 1 квітня Міністерство юстиції буде інформувати уряд про проблеми і буде вносити пропозиції, щоб прибрати ті інституціональні проблеми, які є зараз в роботі цього органу колегіальної безвідповідальності», - заявив він. За словами Петренка, уряд створив робочу групу для моніторингу роботи системи електронних декларацій і розробки плану невідкладних заходів на випадок форс-мажорних обставин. До неї увійдуть представники Секретаріату Кабінету міністрів, Мін'юсту, Держспецзв'язку, Державного агентства електронного управління, експерти громадських організацій. Рішення було підтримано Кабміном.
Суспільство Навесні і влітку на вулиці Олени Теліги в Києві будуть затори - «Київавтодор» Протягом весни і літа 2017 року на вулиці Олени Теліги в Києві очікуються затори, що пов'язано з проведенням капітального ремонту проїжджої частини. Про це під час інспекційної поїздки містом заявив керівник «Київавтодору» Олександр Густєлєв, передає кореспондент АСН. За його словами, капітальний ремонт вулиці, довжина якої 3,7 кілометра, почнеться навесні, для цього будуть поперемінно закривати ліву і праву смуги руху. Густєлєв додав, що перекрити всю вулицю неможливо, тому рух на вулиці Олени Теліги буде обмежено, а на певних ділянках взагалі перекрито половину проїжджої частини, як це було минулого року на проспекті Перемоги. Крім того, він додав, що всі капітально відремонтовані дороги матимуть гарантію від підрядника терміном на 5 років.
Суспільство Черниш: До кінця дня буде затверджено список товарів, дозволених до вивезення з ОРДЛО Список товарів, які буде дозволено переміщувати з окремих районів Донецької та Луганської областей, затвердять до кінця дня. Про це в інтерв'ю журналістам після засідання Кабінету міністрів повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, передає кореспондент АСН. «Список товарів буде підготовлено сьогодні до кінця дня. Список буде оприлюднено. Він буде відкритим», - заявив міністр. Черниш додав, що раніше був перелік заборонених товарів, а «сьогодні буде підготовлено список товарів, які будуть прозоро переміщатися на територію України». Міністр сподівається, що після прийняття рішення «блокада буде припинена». Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів України затвердив порядок переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції на Донбасі. Порядок забороняє переміщення будь-яких товарів, крім харчових продуктів, ліків, гуманітарної допомоги, а також товарів для функціонування підприємств металургії, вугледобувної та енергетичної галузей.
Суспільство Керівництво Харківського облавтодору зі своїх зарплат оплатить неякісний ремонт дороги Керівник філії Харківського облавтодору і виконроб виплатять зі своїх зарплат вартість робіт на автомобільній дорозі державного значення М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта на ділянці в межах міста Мерефа. Про це повідомили в прес-службі ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України». За інформацією компанії, працівники Харківського облавтодору допустили грубі порушення технології ремонту покриття автомобільної дороги М-18. Зокрема - месь укладалася прямо в воду, передає Інтерфакс-Україна. Відзначається, що працівники автодору проігнорували вимоги нормативних документів щодо забезпечення якості робіт. 28 лютого директор облавтодору отримав догану, а керівник філії і виконроб, який працював на ділянці, притягнуто до дисциплінарної та адміністративної відповідальності. Вартість даних робіт також буде вирахувана із заробітної плати керівника філії та виконроба.
Політика Петренко: Україна готує новий позов до Росії Україна готує новий позов до Росії. Про це в інтерв'ю журналістам заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент АСН. «Я не хочу давати деталі. Ми з Мінекономіки ще готуємо це рішення», - підкреслив міністр. Крім того, за словами Петренка, з 6 по 9 березня 2017 року проходитиме розгляд позову України проти Росії в Міжнародному суді ООН в Гаазі. Міністр запевнив, що розгляд буде «цікавим і складним». «Я переконаний, що ми маємо дуже сильну позицію. За нами правда, і ми переможемо», - додав Петренко. Зокрема, за його словами, буде обговорюватися питання прав людини в окупованому Криму, заборона фінансування тероризму, зокрема бойовиків «ДНР» і «ЛНР». Нагадаємо, Україна подала до Міжнародного суду ООН позов до Росії про порушення міжнародних домовленостей про заборону фінансування тероризму. Також Україна в позові заявила про збройне захоплення Росією території Криму і систематичні переслідування представників кримськотатарського народу.
Суспільство оформление ленты  Мультивізори, ультразвукові кавітатори і помилкові теплові цілі. Студенти КПІ презентували розробки для української армії Презентація сучасного озброєння і технологічних розробок для армії відбулася на базі Національного технічного університету України «КПІ» ім. Ігоря Сікорського. На ній представлені як університетські розробки, так і потенціал приватних оборонних підприємств України. Біля входу в один із корпусів - бронеавтомобілі. Серед предметів для демонстрації: мультивізор, безпілотники, портативна система очищення питної води, ультразвукові кавітатори, помилкові теплові цілі тощо. «Тут представлена ​​частина комплексу «Анклав», що призначений для боротьби з безпілотними літальними апаратами, - розповідає заступник голови правління холдингової компанії «Укрспецтехніка» Михайло Прохоренко. - У складі комплексу: передавач постановки перешкод каналом управління і блок постановки перешкод навігаційним каналом - GPS і ГЛОНАСС. В основний блок входять антени кругової дії, за допомогою яких створюється купол над об'єктом радіусом до 30 кілометрів. Все, що потрапляє в цей радіус, втрачає навігаційну прив'язку і не здатне виконати свої завдання. Якщо ж використовується антена направленої дії, то дальність збільшується до 50 км, і ви закриваєте цю зону для того, щоб убезпечити свої війська від проведення розвідки, від ведення артилерійського коригування вогню. Це також засіб для боротьби з високоточною зброєю». Подібні комплекси вже є на озброєнні у нашої армії. Антон Галяшинський, автор і розробник приладу мультивізор, каже, що поки у них є передсерійний зразок, на базі якого вже готові отримувати попередні замовлення на виготовлення цього обладнання для армії. «Це дуже зручне і доступне в порівнянні з іншими аналогами технічне рішення для GPS-моніторингу відеоспостереження, відеоконференцій, для колективної оперативної роботи з великими обсягами даних, - упевнений Галяшинський. - Крім цього, наш прилад можна використовувати не тільки в мультиекранному, але і в панорамному режимі на прикладі симуляторів - тренувати свої якості можуть пілоти». «Цей безпілотний авіаційний комплекс призначений для виконання різноманітних функцій, від проведення розвідки до спостереження за лісовими масивами, сільськогосподарськими посівами, - розповідає директор науково-технічного центру ВАТ «Меридіан» ім. С. П. Корольова Олег Присяжнюк. - Розробка своя власна, жодних зарубіжних аналогів не було. Максимальна швидкість - до 125 км на годину. Встановлюється, в залежності від призначення, або цифрова відеокамера, або тепловізор. Всі складові, за винятком матриць для тепловізорів, - українського виробництва».
Суспільство На Запоріжжі селяни, що залишилися без води, перекрили трасу Харків - Сімферополь У Запорізькій області жителі села Богатирівка, що в Вільнянському районі, через відключення від водопостачання їхнього населеного пункту перекрили трасу Харків - Сімферополь. Про це повідомляє агентства Інтерфакс-Україна, посилаючись на очевидців. Селяни стверджують, що їхнє село вже три дні як відключено від водопостачання через борги, в утворенні яких винні місцеві комунальні служби, а страждають жителі населеного пункту. Як наслідок на трасі Харків - Сімферополь в районі села Люцерна Запорізької області утворився затор. На місце перекриття проїжджої частини приїхали правоохоронці, які намагаються домовитися з жителями про відновлення руху по трасі. Водночас селяни запевняють, що перекриватимуть дорогу до тих пір, поки водопостачання в їхній населений пункт не буде відновлено.
Політика Не «віджали», а «змушені взяти». У Кремлі схвалили захоплення бойовиками українських підприємств Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков в середу заявив журналістам, що бойовиків на Донбасі «можна зрозуміти», так як «українська влада спочатку відторгнула цілі області, а тепер екстремісти поставили Донбас в умови повної блокади», - передає  УНІАН. «Слово «віджимання» тут не застосовується, і не думаю, що було б коректно називати це «віджиманням». Якоюсь мірою можна зрозуміти дії, які робляться керівництвом ось цих регіонів, які, ще раз повторюю, відторгнуті своєю державою. Йдеться про життя кількох мільйонів, людям треба виживати», - висловив думку Пєсков. Водночас Пєсков спростовує інформацію, що до захоплення українських підприємств має відношення Росія. Він не відповів на запитання, чи буде відкритий російський ринок для товарів з цих підприємств.
Суспільство Кобзон закликає бойкотувати «Євробачення» в Києві Герой «ДНР» і депутат Держдуми РФ Йосиф Кобзон заявив, що Росії не варто брати участь у пісенному конкурсі «Євробачення», який цього року пройде в Києві. «Я згоден з тим, щоб ми не брали участі у Євробаченні, щоб не давати можливість русофобствувати в Україні», - сказав Кобзон, передає РИА «Новости». Таким чином Кобзон підтримав іншого депутата Держдуми - Віталія Мілонова, який попросив гендиректора пропагандистського Першого каналу РФ Костянтина Ернста не відправляти російських учасників на конкурс до Києва. Крім того, Мілонов вимагав не транслювати «Євробачення» в Росії. Як відомо, раніше заступник голови фракції «Справедлива Росія» Олег Нілов пропонував відправити Кобзона разом з Ансамблем пісні і танцю Російської армії імені  Александрова на «Євробачення» представляти РФ в Україні. Нагадаємо, попередній конкурс «Євробачення 2016» у Стокгольмі виграла відома українська співачка Джамала з піснею «1944», в якій розповідається про депортацію кримських татар.
Політика Україна сподівається на рішення про заборону Росії підтримувати тероризм - Петренко Україна сподівається, що на слуханнях суду ООН у справі України проти Росії в Гаазі, які відбудуться 6-9 березня, буде прийнято рішення про заборону Росії підтримувати тероризм. Про це журналістам заявив міністр юстиції України Павло Петренко після засідання уряду, передає кореспондент АСН. «Ми ставимо питання про введення попереднього рішення, яке б заборонило Росії здійснювати дії (...) з підтримки фінансування тероризму», - підкреслив Петренко. Міністр зазначив, що це будуть цікаві і одночасно складні слухання. Але, за словами Петренка, Україна там має дуже сильну позицію. «За нами правда, і ми переможемо», - сказав він. Петренко також додав, що Україну представлятиме група фахівців. За його словами, планується обговорення питань порушення Конвенції про заборону дискримінації.
Суспільство Захарченко похвалився, що в «ДНР» «націоналізували» 40 українських підприємств Ватажок бойовиків «ДНР» заявив, що терористи «націоналізували» близько 40 підприємств української юрисдикції. За його словами, всі ці підприємства перейшли під управління «ДНР» і ніхто з українських власників не виходив на зв'язок з бойовиками, передає ДАН. Захарченко розповів, що «націоналізація» сталася після того, як Україна не виконала ультиматум терористів про зняття блокади на Донбасі. Перехід українських підприємств під керівництво «ДНР» бойовики мають намір завершити до кінця сьогоднішнього дня. Раніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що бойовиків на Донбасі «можна зрозуміти», так як «українська влада спочатку відторгла цілі області, а тепер екстремісти поставили Донбас в умови повної блокади». У Кремлі захищають бойовиків, кажучи, що слово «віджимання» підприємств не застосовується. Водночас Пєсков спростував інформацію, що до захоплення українських підприємств має відношення Росія.
Політика Лев Парцхаладзе Интервью
Лев Парцхаладзе: Треба не закривати школи, а будувати такі, щоб діти самі захотіли в них перейти
Коридор, що веде до крила заступника міністра регіонального будівництва Льва Парцхаладзе, обвішаний картинами сучасних українських художників. Задає творчий, але робочий настрій, а ще – чудова реклама для самих художників. Деякі з картин можна купити і таким чином дати молодим шанс реалізуватися, пояснює нам помічник Льва Парцхаладзе. Поки ми чекаємо в холі інтерв'ю, за тонкою стіною чути гарячі робочі дискусії. Триває засідання. Потім його учасники виходять у коридор, де все ще продовжують сперечатися і доводити щось один одному. Загалом, ніякого сонного бюрократичного царства.   - Чи підводили ви підсумки своєї роботи в ОДА Києва? Адже для вас це була перша робота на держслужбі, вочевидь вона дисонувала з колишньою вашою роботою в бізнесі? - Мені самому підсумовувати складно. Думаю, що це можуть зробити жителі Київської області. Кожен день є "текучка", мільйон проблем. Якщо говорити про пріоритети в роботі, то, в першу чергу, ми почали боротися з побутовою корупцією - створили громадський рух "Стоп корупції", зробили конкретні кроки в напрямі реформування адмінпослуг. Почали з аналізу: яка корупція існує в цій сфері, які дозвільні документи людям потрібні. Тоді зрозуміли, що потрібно створювати центри, які кардинально змінять філософію і ставлення людей до отримання документації. Де комфортно, до тебе доброзичливо ставляться і вирішують всі питання швидко і добре. Там, де повністю відсутня побутова корупція. Саме такі сучасні центри треба розвивати по всій Україні. - Але поки що це тільки один такий центр? - Поки ми створили один для Києва і Київської області. Але я покажу вам план, ми ведемо активну роботу в містах Київської області, а також плануємо цей досвід поширювати на всю Україну.  - Тобто, навіть пішовши з посади в ОДА, ви продовжуєте курирувати цей проект? - Так. Ці ідеї ми будемо реалізовувати. Третє. Ми закладаємо фундамент для створення шкіл нового формату. Йдеться про створення Нового Освітнього Простору - школи, в якій хочеться вчитися! Простір має мотивувати дітей і створювати умови для сучасної освіти. - Ці школи будуть працювати як звичайні державні? Або ж якось по-іншому? - Це будуть звичайні державні школи. Якщо розповідати, то відразу й показувати. Ось (бере планшет, знаходить потрібні фото. - АСН) беремо звичайну школу і повністю її модернізуємо. Перше, що ми змінили, - простір. (Показує фото школи в селі Путрівка (Васильківський район) після модернізації. – АСН.). Ми повністю змінили дизайн, як зовні, так і внутрішньо, створили мотивуючий простір для дітей. Школа стала зовсім іншою, дітки радіють і з задоволенням в неї йдуть! Їм подобається перебувати в яскравому креативному просторі, вона вся повністю розмальована - кожен куточок - кабінети, двері, сходові клітини, гардероб і кожна деталь! Навіть місце під умивальники оформили креативно. - Ви самі куруєте це все? Так детально все це розповідаєте... - Так, все проходило через мене, до найдрібніших елементів. Важливо було зробити сучасний, зручний і яскравий проект. Хочемо, щоб школи будувалися зовсім по-новому принципу. Не за застарілими ДБНами, а з урахуванням сучасних вимог. Не потрібно робити їх безликими радянськими коробками! Дітям приємно вчитися в сучасній яскравій школі, вони нею пишаються! Коли цікаво і весело, будь-яка інформація сприймається по-іншому. Дитина краще запам'ятовує, хоче приходити сюди і вчитися. Звичайно, простір потрібно також оснастити сучасним обладнанням, сучасними технологіями, швидкісним інтернетом. Тоді будуть можливі кейсова освіта, практичне навчання за допомогою STEM-лабораторій, інтерактивних дошок. До впровадження принципів НОП в Путрівській школі навчалося 210 дітей, зараз же - 420, рівно вдвічі більше. У цю школу возять дітей навіть із Києва! - Хто фінансував цей проект? - Фінансували з місцевого бюджету - село, район і область. - Тобто все, що було потрібно: підказати правильну ідею? - Так! - І скільки таких шкіл планується в Україні? - У планах - на 1 вересня зробити як мінімум 50 таких шкіл. Далі - більше. Наприклад, зараз до мене приїде губернатор Сумської області, будемо з ним обговорювати і це питання. В областях, особливо в сільській місцевості, школи вимагають оптимізації та модернізації. Потрібно відкривати сучасні школи, в яких діти будуть хотіти вчитися і зможуть отримати ті знання і компетенції, які їм дійсно знадобляться в майбутньому.   - А проект, який за вашого сприяння відкритий - документ-сервіс «Готово», які послуги він надає? - Реєстрація бізнесу, майна, шлюбів, отримання закордонних паспортів, ID-карток... Земельні послуги, дозволи на будівництво. Різними органами в Україні надають понад 600 різних послуг, у нових ЦНАП - поки 129, але ми будемо прагнути, щоб там були всі 600. - Ці послуги доступні поки тільки жителям Києва? - ...І Київської області. Але низка послуг надається громадянам незалежно від місця реєстрації, а також іноземцям. Наприклад, реєстрація шлюбу. Це дуже популярна послуга в центрі, бо швидше, ніж там, немає ніде. Можливо оформити не тільки за 24 години, а й за три! Особливо багато наречених їдуть із Ізраїлю. Тут відкритий простір, жодних кабінетів. Дитяча кімната, кафе, доброзичлива атмосфера. Наше гасло "З повагою до людей!". - А такий сервіс впливає на вартість послуг? - Вартість послуг визначається державним митом, відповідно до закону. Ось (показує перелік у грубій палітурці з назвою послуги та її вартістю), у нас є меню, зазначена тут ціна - це держмито. - А за рахунок чого ж тоді утримується колектив? - Це - акредитований суб'єкт публічного права. Відповідно до цієї моделі роботи 60% від вартості всіх операцій залишається в комунальному підприємстві. Завдяки цьому зарплати в сервісному центрі стартують від 7 тис. грн, при тому що раніше на подібних посадах люди отримували близько 2 тис. грн. Тобто центр на самозабезпеченні. - Тобто такі центри самі себе утримують? - Так. У цьому перевага. Зараз ми розглядаємо можливість будівництва таких центрів по всій Україні. На черзі - Біла Церква, Бровари, Житомир, Миколаїв, Полтава. Буде ось так стильно (активно показує на планшеті готові проекти будинків сервіс-центрів у містах. Всі - різні, адаптовані під міську архітектуру. - АСН). - І скільки часу йде на будівництво одного такого об'єкта? - Близько року. - Ви говорили, що сучасні документ-сервіси - це крок до викорінення побутової корупції... - Ну, дивіться - за рік в Україні здійснюється 60 млн реєстраційних дій. Люди звертаються за послугами 60 мільйонів разів! Фактично, якщо взяти доросле населення, два рази на рік людина щось реєструє. Саме тому для людей настільки відчутна побутова корупція. Коли за якимось дозвільним документом приходить бабуся, у якої пенсія 2 тис. грн, а з неї просять за папірець 5 тис.! - А з чого все починалось? - З аналізу поточної ситуації. Спочатку ми об'їздили всі ЦНАП, Держкомземи, дозвільні служби. При вході в ці приміщення ми бачили розвішану рекламу компаній, які за грошову винагороду обіцяли людям допомогу в оформленні документації. Ми проаналізували: це близько 220 компаній у 25 регіонах. Потім подивилися прізвища їх керівників і чиновників, які працюють в державних службах, де ці посередницькі компанії рекламуються. Так ось - 17 прізвищ співпало! Тобто, коли людина приходить до них за якимось дозвільним документом, вони роблять усе можливе, щоб заблокувати можливість його отримання і змусити людину звернутися в приватну компанію. І це відбувається по всій Україні! Ось так і виникла ідея побудувати центр послуг, де все було б відкрито, прозоро і законно. А головне - без корупції. Так, тих 17 чиновників звільнено. Але в масштабах країни проблема не вирішилась. Щоб поміняти систему, треба вносити зміни на законодавчому рівні. Ще дуже багато належить зробити! - Так скільки таких центрів на одну область чи місто потрібно? - Ми ділимо їх кількість на чотири категорії. Один центральний - обласний. Другий - субрайонний. Третій - в територіальній громаді. І четвертий - це керівник громади, який може видати виписку і довідки, які на своєму рівні він зможе виписувати. Ми розробили програмне забезпечення і хочемо, щоб такі центри працювали за єдиними стандартами. Вже напрацьовано пакет стандартів для такого центру: це brandbook, стандарти взаємодії front office і back office, вимоги до персоналу тощо. Необхідно також підключення до реєстрів, баз даних. Тут практично на все є відповіді! - Крім того, що в нових центрах немає черг, що там є ще, скажімо так, «небаченого в Україні»? - Приміром, розведені місця для прийому і видачі документів. Навіщо створювати черги? Для прийому та оформлення документів, заповнення форми може знадобитися 20-30 хвилин, видача ж займає 1-2 хвилини. Прийшов і отримав без черги! Ми також ввели низку інших нововведень. Наприклад, із заповненням документів допомагає наш реєстратор. Це означає правильність заповнених даних, прийняття документів і 100-відсоткову гарантію позитивного результату. Вам залишається тільки вибрати: зручно отримати їх за 14 днів, за 24 години або - за 30 хвилин! Якщо хочете швидше - не питання! Оплачуєте вартість за терміновість і готово! - Це буде, напевно, єдине прибуткове комунальне підприємство з хорошим іміджем? - Саме так! Адже недарма щодня до нас приїжджають мери, губернатори, ми показуємо, розповідаємо. Всі «загорілися», всі хочуть запровадити такий формат по Україні. - Я правильно підрахувала - приблизно за років 5 такі центри будуть у кожному місті України? - Якщо постаратися, то можна за три роки це зробити. Якщо місцева влада захоче. Ми вже готові побудувати за чотири місяці! - Цілий центр за чотири місяці? - Ось, цей центр у Києві, який ми побудували публічно і відкрито. Ось, ви бачите, як він будувався, тут дати стоять, які не обдуриш (з гордістю показує слайди на планшеті. - АСН).  Про роботу в Міністерстві - Коли ви перейшли працювати в міністерство, що для вас було найскладнішим, якщо порівнювати з ОДА? - Знаєте, адже всюди принцип роботи один, що в бізнесі, що в міністерстві, що в ОДА - треба правильно поставити завдання, сформувати і мотивувати команду... Тоді це працюватиме. Спочатку ми обговорили стратегію роботи міністерства та будівельного блоку. Запросили провідну аудиторську компанію і разом обговорили пріоритети, ключові напрямки, успішні практики, проблемні зони. Буквально за тиждень ми напрацювали 58 завдань (з них - 12 найважливіших), розписали відповідальних за їх реалізацію керівників. Зараз трохи коригуємо структуру команди будівельного блоку. - Це на якийсь стратегічний період? - На 2-3 роки. Головне - почати. Частина результатів з'явиться вже через рік, частину буде видно через два. - І що у вас серед найближчих пріоритетів? - Ну, перший пріоритет - це покращення позицій України в рейтингу Doing Business. Зараз ми на 140-му місці, хоча заслуговуємо більшого. Зараз займаємося реалізацією кількох важливих кроків, які точно допоможуть нашій країні увійти в 50-ку. - За рахунок чого? - Ми підготували два законопроекти, №3610 і №5587. Наприклад, перший закон - ліквідує таке поняття в будівництві, як пайова участь. За допомогою другого - прибираємо зайвий додатковий контроль за будівництвом з боку ДСНС. При цьому додаємо вимогу про вищу освіту для отримання сертифіката, що підніме якість контролю на ринку. Це два основних закони, ухвалення яких дозволить нам потрапити в 50-ку рейтингу. Тепер справа за голосуванням депутатів. - Що це нам дасть? Більший рівень інвестицій? - Так. Коли країна піднімається на один пункт в загальному рейтингу, це, за оцінками Світового банку, до нас прийде додатково близько 600 млн дол. інвестицій. Ми ж (міністерство. - АСН) плануємо піднятися на сто пунктів за показником «Отримання дозволів на будівництво», тоді всеукраїнський рейтинг виросте на 10 пунктів. Здається, небагато, але потенційно - це цілих 6 млрд дол. інвестицій! - Давайте спустимося з державного рівня на місцевий. Як ви оцінюєте забудову нашої столиці? Відсутність Генерального плану, дороги - перевантажені, мости - постійно в заторах. - Це проблема всіх розвинених міст і столиць - скрізь є пробки і проблеми з забудовою. Звичайно, підземні паркінги розвантажили б узбіччя доріг і тротуари, але їх майже не будують. А як тільки криза закінчиться і доходи населення збільшаться - машин стане ще більше! На рівні міністерства ми дійсно не можемо змусити міську владу дати лад своїм генпланам і будувати за ними. Місто може розвиватися за трьома варіантами: або місто визначає політику і забудову, або бізнес, або суспільство. Сьогодні у нас міста не сильно визначають політику свого розвитку. Бізнес переважно сам вирішує - де чому бути і де що будувати. А громадськість або дозволяє там будувати, або влаштовує страйки. Але це в корені неправильно! Колись ми були ініціаторами закону №3038 про регулювання містобудівної діяльності. У ньому чітко прописано - всі міста повинні мати свій "зонінг". Візьмемо Париж, його «зонінг» діє з 1830 року. Коли дивишся на це місто - воно виглядає гармонійно. Якщо дозволено сім поверхів, плюс два поверхи - мансарда, тільки так і будують. Також там є так звана «блакитна лінія», яка визначає щільність забудови, її цільове призначення. У Києва такої позиції немає. Бізнес просто приходить і будується там, де йому хочеться. «Зонінг» - це коли на тисячу жителів розраховується скільки потрібно дитячих садків, скільки лікарень, іншої інфраструктури - і промальовується все місто. Це не генплан, який, до речі, є у всіх українських міст. Й у Києва теж. Просто за мера Черновецького він змінювався сотні разів. - Це ви перебільшуєте? - Ні. У прямому сенсі кажу. Якби працював зонінг, то ніхто в Києві не будував би будівлі вище, ніж дозволено. Відповідно, щільність заселення була б менше, було б менше пробок. Адже часто будують хмарочоси відразу по кілька штук на вузькій вуличці. Тоді настає колапс - і інженерії, і транспорту. Втім, це проблема всіх міст-мільйонників в Україні. А, наприклад, в нових містах Туреччини правила навіть диктують колір дахів. Десь він тільки зелений, десь - коричневий, а там - взагалі тільки черепиця. Таким чином досягається гармонія міської забудови. - І що робити в Україні? Ніде у нас це не застосовується, таких вимог немає. Чи буде міністерство щось пропонувати?   - Зараз ми хочемо посилити важіль впливу, змусити всі міста розробити і дотримуватися свого "зонінгу". А ось яким він буде - місцева влада буде визначати сама. Тут ми впливати не можемо і не повинні.   - Мені здається, що Київ зонінг вже не врятує... - Ну-у-у. Можливо, цілісність Києва вже десь порушена... Але для позитивних змін ніколи не запізно. - Як вам працюється з вашим начальством Зубком? - Дуже комфортно. З усіма. І з Зубком, і з усім керівництвом Кабінету міністрів. Всі продуктивні, цілеспрямовані, чіткі, конкретні. - Тобто в міністерстві ви почуваєтесь як риба у воді? - Ну, поки ще не до кінця. Я не так довго працюю. Тут багато своїх специфічних нюансів. Я себе як керівник почуваю добре. Але також хочу більш глибоко розібратися в деяких деталях. Тому мені ще потрібен час. - Ви в Конфедерації будівельників зараз бере активну участь? - Ні. Я призупинив своє керівництво, оскільки хочу бути рівновіддалений від усіх громадських організацій і активно співпрацювати з усіма. - Це стосується і вашого бізнесу? Він все-таки був досить великим, ви теж від нього дистанціювалися? - До компанії "21 століття" я вже давно не маю жодного стосунку. І такого великого бізнесу у мене вже немає. Залишилися невеликі активи, але ними я зараз не займаюся. У мене є керуючий партнер, з яким підписано договір, і він керує моїми активами. Так що я повністю залучений в державні справи. - Скільки років життя ви готові присвятити роботі на державу? Чи, може, ви взагалі не плануєте повертатися в бізнес? - Знаєте, зараз такий час, коли в країні треба робити швидкі і позитивні зміни, вони дуже потрібні! Не можна, щоб люди розчарувалися. Для цього я сюди прийшов, хочу зробити свій внесок. Взяти ті ж нові школи, адміністративні центри - почитаєш відгуки людей про них і розумієш, що це все - немарно, що це реально допомагає людям. У нас є наша команда, міжнародні партнери. Наше завдання - швидко й ефективно впровадити нові ідеї для розвитку країни. - Здається, що ви просто якоїсь миті змінили пріоритети свого життя? - Насправді мені дуже хочеться щось змінити на краще в державі. Я завжди до цього прагнув! Як довго б не був у бізнесі, але зміни такого рівня можливі тільки на державній посаді. Я двічі був депутатом Київради, зараз - облради (від БПП. - АСН). Зараз же з'явилась унікальна можливість - на посаді в міністерстві робити реформи на рівні країни. - Лев Парцхаладзе і політика. Однозначно ви були і є депутатом, зараз БПП. Можливо, я помиляюся, але політичних заяв від вас я практично ніколи не зустрічала. Тобто ви, перебуваючи в політиці, примудряєтесь не говорити про неї. Або ж просто не бути публічним у цій сфері. Як вам це вдається?  - Не те що вдається чи ні. Просто я технократ. У кожної людини є свої сильні якості. Я більшою мірою схильний використовувати свої організаційні та інтелектуальні здібності. А не тільки проявляти, як деякі, ораторські здібності. - Але вони теж потрібні? - Так, потрібні. Але ще раз кажу: є сильні і слабкі сторони. Ось у мене сильна сторона - це організаційна. - А ораторська - слабка? - (Сміється.) Ну, я б не сказав. Але, мабуть, менше розвинена. - А які свої сторони ви вважаєте слабкими? Не кожен готовий про це говорити відкрито. - Треба подумати (замислюється, після довгої паузи). Давайте, я подумаю над цим. Може, потім скажу, ви заскочили мене зненацька. (Знову сміється.) - Бути в пропрезидентській партії - це зобов'язує, це складно? Ви відчуваєте якийсь тиск? Або, навпаки, є сприяння вашій роботі? - Немає значення: я на цій посаді від партії чи ні. Це жодної ролі не грає. Важливим є те, що ти робиш, щоб допомогти людям. Сьогодні важливо встигнути якомога більше корисного зробити. Є у нас в проектах так звані quick wins. Тому що часу майже немає - у людей тане віра. Адже сьогодні рівень очікування дуже завищений. Тому важливо дотриматися балансу між так званими титульними і нетитульними змінами, ефект від яких люди відчують тільки через 3-4 роки. - Ви перфекціоніст? - Ні. Подивіться, що у мене на столі робиться! (Сміється.) Хоча в деяких речах - так. - Запитання до вас як до бізнесмена. Наприклад, у вас є певна сума грошей і ви можете вкласти її в Україні. Куди б ви її вклали і чому? - Ви ставите такі запитання! (Розмірковує.) Як правильно це робиться? Я б дав оголошення: «Мовляв, ось така сума у мене є. Шукаю під неї проекти». Мені б прислали низку пропозицій. Ось із них би я вибирав. Порівняв би ризики, рентабельність, терміни. - Ваше життя більш повне в міністерстві чи коли ви займалися виключно бізнесом? Коли ви почувалися більш щасливою, реалізованою людиною? - Знаєте, задоволеність з'являється після реалізації проектів. Незалежно від місця роботи. Провів ти якийсь законопроект, поліпшив позиції Doing Business - від цього ти отримуєш рівно стільки ж задоволення, скільки і від будівництва нового центру. - Як ви відпочиваєте?   - Я займаюся спортом. На вихідних люблю проводити час з сім'єю. Часу завжди мало!
Події Працівники ГПУ обшукують вертолітний майданчик Януковича У Києві співробітники Генеральної прокуратури разом з СБУ обшукують вертолітний майданчик екс-президента України Віктора Януковича, що розташований на Парковій дорозі. Про це повідомляє ТСН. Уточнюється, що правоохоронці прибули на місце близько 11 ранку 1 березня. Те, що Генпрокуратура проводить обшук в будівлі, на якій міститься майданчик, підтвердили і в прес-службі відомства. Більш детальну інформацію там обіцяли повідомити вже після проведення необхідних заходів. Нагадаємо, замовником скандального будівництва вертолітного майданчика виступила компанія, яка належала родині Януковича. У ГПУ підозрюють, що об'єкт вартістю кілька десятків мільйонів доларів був побудований за рахунок незаконно відшкодованого ПДВ фіктивним підприємствам. Зараз у будівлі розташований елітний клуб.
Політика У Верховному суді заявили, що не закривали справу проти Іванющенка Кримінальні провадження проти екс-нардепа від Партії регіонів, кримінального авторитета Юрія Іванющенка не закриті. Про це заявили в прес-службі Верховного суду України. У суді зазначили, що на розгляді Судової палати у кримінальних справах Верховного суду перебувала заява заступника генпрокурора про перегляд судом рішення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 26 січня 2017 року та постанови судді Апеляційного суду Києва від 30 червня 2016 року щодо  Іванющенка, передає Інтерфакс-Україна. Разом з тим в суді підкреслили, що не побачили підстави для перегляду судових рішень.«Верховний суд України рішення про Іванющенка Ю.В. по суті не переглядав і, відповідно, не приймав рішення про закриття кримінального провадження щодо нього, а тому поширена з цього питання інформація не відповідає дійсності», - резюмували в суді. Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Верховний суд України закрив всі кримінальні провадження стосовно Іванющенка без повідомлення прокуратури. Луценко порахував, що це було зроблено «саме перед продовженням санкцій ЄС до арештованих активів Януковича і компанії». Після рішення українського суду виникла реальна загроза, що будуть зняті санкції з заблокованих по всьому світу активів Іванющенка, які журналісти оцінювали в близько 200 мільйонів євро. Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження щодо Іванющенка, в рамках якого він повідомлений про підозру в організації розтрати чужого майна та незаконному збагаченні в особливо великих розмірах, за ч.3 ст.27 (види співучасників), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Суспільство "Укртелеком" відключив зв'язок на неконтрольованій частині Донецької області. У Донецьку говорять зворотне З 1 березня «Укртелеком» припинив надавати послуги телефонії та інтернету в неконтрольованих районах Донецької області через захоплення офісу компанії в Донецьку. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор з корпоративних комунікацій «Укртелекому» Михайло Шуранов. «Близько 200 тисяч жителів Донецької області втратили можливості спілкування. Офіс компанії в Донецьку і обладнання захоплені. Тому компанія централізовано відключила донецький фрагмент від національної мережі», - написав він. У той же час видання Страна.ua стверджує, що «Укртелеком» не припинив свою роботу на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької області, і стаціонарні телефони там як і раніше працюють, проблеми є тільки з інтернетом. Нагадаємо, сьогодні ватажок псевдореспубліки "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що бойовики вже ввели зовнішнє управління майже на 40 підприємствах з українською юрисдикцією.
Політика оформление ленты  Радниця Трампа пояснила американцям свої ноги на дивані в Овальному кабінеті Радниця президента США Дональда Трампа Келліенн Конуей пояснила американцям, чому влізла з ногами на диван в Овальному кабінеті Білого дому. За словами Конуей, вона не мала наміру висловити неповагу, а лише робила фото президента з представниками вишів «під певним кутом», пише Washington Post. Вона підкреслила, що намагалася зробити фотографію в кімнаті, переповненій представниками ЗМІ та відвідувачами. «Я не жертва, але люди повинні дуже серйозно розуміти сенс своїх слів», - заявила Конуей. Нагадаємо, старший радник президента США Дональда Трампа Келліенн Конуей піддалася жорсткій критиці американців, які звинуватили чиновницю в неповазі до Овального кабінету. На знімку з цього заходу видно, що Конуей просто у взутті залізла на диван в Овальному кабінеті, щоб зробити кілька групових знімків на свій смартфон. На думку американців, це недозволена поведінка в Овальному кабінеті. Блогери зазначають, що на цьому дивані сиділи багато видатних людей, а Конуей залізла на нього з ногами.
Події Терористи з танків і мінометів обстрілюють фільтрувальну станцію в Авдіївці Проросійські бойовики продовжують обстріли Донецької фільтрувальної станції, яка подає воду в Авдіївку і ще кілька сіл, повідомив на сторінці в соцмережі голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. "Стріляють із танка і з мінометів. Російська сторона затягує з наданням письмових гарантій режиму тиші. Це навіть тоді, коли фільтрувальна станція подає воду також і на Ясинувату та частину Донецька. Окупантам "по-барабану". У них завдання - залишити після себе випалену землю", - написав Жебрівський. Він також повідомив, що ремонтники і сапери через обстріли до території станції наблизитися не можуть. У той час як на території станції лежить кілька керованих мін. Разом з тим води на станції залишилося всього на "2-3 подачі". На соціальних об'єктах вже приготовлені резервуари для розливної води.
Політика Муженко розповів, коли українські військові можуть застосовувати заборонену Мінськом зброю Якщо по українських позиціях у зоні АТО застосовується зброя, заборонена Мінськими угодами, українська сторона має право давати адекватну відповідь, також із забороненої зброї. Про це заявив начальник Генштабу Віктор Муженко, повідомляє "Українська правда". «Якщо є термінова необхідність, то командир застосовує зброю у відповідь і паралельно повідомляє про факт застосування такої зброї (забороненої Мінськими угодами. - АСН), бо була така необхідність", - уточнив Муженко. Начальник Генштабу додав, що якщо термінової необхідності в застосуванні такої зброї немає, але в перспективі таке застосування буде необхідно, то командир бригади повинен повідомляти українську сторону, а вона - росіян і ОБСЄ про те, що ведеться вогонь з забороненої зброї і українська сторона повинна застосувати у відповідь вогонь. Муженко також підкреслив, що українські підрозділи в разі загрози мають право відкривати вогонь з будь-якої зброї, яка є в їхньому підрозділі.
Політика Глави МЗС Великої Британії і Польщі закликали Росію повернути Крим Україні Міністри закордонних справ Великої Британії та Польщі у спільній заяві з нагоди свого візиту до Києва зазначили, що "Крим - це Україна, і Росія повинна повернути його". Про це Борис Джонсон і Вітольд Ващиковський заявили на спільному брифінгу за підсумками зустрічі в Києві, передає кореспондент АСН. Вони нагадали, що "їхній візит в Україну відбувається через три роки після початку агресії Росії проти України і кричущого порушення нею міжнародного права анексією Криму", йдеться в заяві, яку оприлюднили зовнішньополітичні відомства двох країн. "І Велика Британія, і Польща повністю підтримують суверенітет України", - відзначається в документі. Напередодні візиту обидва іноземні міністри виступили з окремими заявами про те, що їхні країни незмінно твердо "підтримують Україну, її суверенітет і територіальну цілісність і вимагають від Росії повернути незаконно анексований Крим, а також підтримують європейський вибір України і реформи в ній". "І Польща, і Велика Британія належать до тих країн - членів Європейського союзу, які більше всіх підтримують Україну... Коли збирається більше двох друзів, то це початок нового формату переговорів. Нових зусиль", - резюмував український міністр закордонних справ Павло Клімкін.
Суспільство оформление ленты  Журналісти з'ясували, як ділки штампують з українців громадян ЄС Журналісти програми «Гроші» з'ясували підпільні схеми, завдяки яким українці потрапляють в Євросоюз. Відзначається, що найбільш поширений варіант як стати європейцем - це купити фальшивий паспорт громадянина ЄС. Так, у Києві та Чернівцях за кілька тисяч євро можна виготовити румунський, угорський або польський паспорт. Найлегше купити румунські документи, зокрема, в Україні виготовляють підроблені не тільки паспорти, але й свідоцтво про народження і навіть водійські посвідчення. В останні роки Румунія надає українцям паспорти за спрощеною процедурою, варто тільки довести, що предки жили на території Чернівецької або Одеської областей з 1918 до 1940 року. У зв'язку з цим ділки почали малювати фотографії з «румунськими родичами» всім охочим українцям. Це стало прибутковим бізнесом. Продаж фальшивих паспортів також поширений у Закарпатті, що межує одразу з чотирма країнами - членами ЄС. В Ужгороді за кілька сотень євро виготовлять фальшивий паспорт Угорщини.
Суспільство оформление ленты  Захарченко порадив українцям "звикати до його голосу" Ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко визнав справжність перехопленої Службою безпеки України його розмови з «начальником управління внутрішньої і зовнішньої політики адміністрації» Трапезнікова. «Це не таємна інформація, а по-друге, я б порадив українцям звикати до мого голосу», - заявив Захарченко. Нагадаємо, напередодні, 28 лютого, СБУ опублікувала запис розмови Захарченка з Трапезніковим, під час якої обговорювалася підготовка власної блокади бойовиків поставок вугілля на підконтрольну Україні територію. «Нам все одно, яку блокаду роблять вони - ми тепер робимо блокаду Україні. Тепер ми вже не будемо віддавати їм вугілля», - заявив Захарченко. #Захарченко: то, что я ничего не решаю - это не секретная информация pic.twitter.com/ky7pBXnzPc — ASN Ukraine (@asninua) 1 марта 2017 г.
Суспільство Поліцейські заблокували близько 200 суїцидальних і шахрайських інтернет-груп Кіберполіція виявила і заблокувала майже 200 акаунтів, які пропонують користувачам суїцидальні групи або займаються шахрайством, змушуючи дітей дати конфіденційну інформацію про майновий стан їхніх батьків. Про це в середу, 1 березня, на прес-конференції повідомив начальник київського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Кропива, передає УНІАН. Він уточнив, що подібні акаунти були виявлені не тільки в соцмережах, але і на ігрових майданчиках, якими користуються діти в інтернет-мережі. Кропива запевнив, що підрозділи кіберполіції намагаються встановити місця розташування таких акаунтів, а також їхніх організаторів. Як повідомила начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції в Києві Лариса Зуб, в 2016 році в столиці 10 дітей скоїли самогубство, а в 2017 році рахунки з життям звела одна дитина.
Політика Польща і Велика Британія пропонують шукати широку формулу, щоб зупинити агресію Росії Міністр закордонних справ Республіки Польща Вітольд Ващиковський під час спільного з міністром закордонних справ Великої Британії Борисом Джонсоном брифінгу в Києві заявив, що їхні країни готові допомогти Україні знайти більш широкий формат переговорів, щоб зупинити агресію Росії, передає кореспондент АСН. Він констатував, що нормандський і мінський формати привнесли хороші зміни, але їх мало. "Вони послабили бойові дії, але ці формати не дають досягти миру, тому ми готові разом з Борисом Джонсоном допомогти в пошуку більш широкої формули, щоб зупинити агресію РФ... Якщо подивитися на війни ХХ століття, то закінчення двох найбільших конфліктів було завдяки широким формулами. Тому в цьому конфлікті (на Донбасі. - АСН) необхідна велика формула і ми намагаємося її знайти разом", - сказав Ващиковський.
Суспільство Бойовики пропонують жителям Донецька відкупитися від встановлення «Градів» під вікнами Бойовики в Донецьку освоїли новий бізнес – попереджають жителів про можливе встановлення системи реактивного залпового вогню «Град» у них під вікнами і пропонують відкупитися. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Борислав Береза. За словами парламентарія, терористи обирають район в Донецьку, приїжджають туди і попереджають місцевих жителів, що мають намір встановити батареї БМ-21 «Град» для обстрілів позицій Збройних сил України, після чого може «отвєтка» прилетіти. Політик підкреслив, що подібного роду новини «надихають» мирних жителів і вони самі пропонують бойовикам не встановлювати «Град» за винагороду, чого терористи і домагаються. Після цього терористи їдуть в інший район де проводять теж саме. Нардеп розповів, що бойовики 1 березня планували завезти «Гради» на «Донбас-Арену». Береза ​​підозрює, що власникам стадіону також запропонують відкупитися. «Залежно від результатів переговорів ми побачимо, чи використовується «Донбас-Арена» як майданчик для стрільби по наших позиціях чи ні. А Рінату Леонідовичу можна порекомендувати погудіти. А раптом допоможе?» – додав політик.
Політика У липні в Лондоні пройде конференція щодо України Державний секретар у закордонних справах та справах Співдружності Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон вніс пропозицію провести щодо України конференцію в Лондоні влітку 2017 року.Про це повідомив прем'єр-міністром України Володимир Гройсман під час зустрічі з міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковський і Борисом Джонсоном."Хочу подякувати пану міністру Джонсону за ідею проведення конференції щодо України в Лондоні влітку", - сказав він.За словами глави уряду, українська сторона вже починає до неї готуватися, "щоб на належному рівні представити хід реформ в Україні".Джонсон уточнив, що конференція планується в липні. Раніше АСН повідомляла, що міністри закордонних справ Республіки Польща та Великої Британії заявили, що їхні країни готові допомогти Україні знайти більш широкий формат переговорів, щоб зупинити агресію Росії.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Тамари Глоби на 25 квітня 2024 року попереджає про можливі значні зміни у житті цього дня Рекомен....
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
більше матеріалів




/-1,2463610172272-/ /-pc-/
Top