counter
Архів Повернутись назад 01 Лютого 2017
1 Лютого
Суспільство оформление ленты  Рівень народжуваності у Києві підвищився У Києві зріс рівень рівня народжуваності. За 9 місяців минулого року в столиці народився 27221 малюк, тоді як загальне число новонароджених в 2015 році склало 35558 малюків. Про це сказано в офіційній відповіді департаменту охорони здоров'я КМДА на запит Олександра Пабата, депутата Київради. Так, в столиці спостерігається перехід від «дуже низької» народжуваності до просто «низької». «Якщо відстежувати новонароджених жителів Києва в абсолютних показниках - спостерігається невеликий, але спад, в порівнянні зі статистичними даними минулого року. Якщо за основу моніторингу взяти загальний коефіцієнт народжуваності - очевидний приріст. Перехід від «дуже низької» народжуваності за міжнародною класифікацією до «низької». Єдиний, він же великий недолік загального коефіцієнта народжуваності, що використовується в міжнародній соціології (на одну тисячу населення), полягає в тому, що він передбачає розрахунок виходячи з чисельності населення, не виключаючи представників чоловічої статі і категорій населення, які не беруть участі у процесі дітонародження з різних причин», - пише Пабат.
Суспільство Польські фахівці відновлять меморіал «Биківнянські могили» Польські фахівці допомагають усунути пошкодження меморіального комплексу «Биківнянські могили» в Дніпровському районі Києва, повідомили в посольстві Польщі в Україні. «Спеціалізоване польське підприємство усуває пошкодження на території польського військового кладовища в Биківні під Києвом», - йдеться в повідомленні в Twitter. Крім того, за рішенням Міністерства культури і національної спадщини Польщі, фахівці відновлять і українську частину меморіалу. Нагадаємо, що в Києві невідомі в ніч на середу, 25 січня, осквернили заповідник «Биківнянські могили», встановлений на місці масового поховання жертв сталінських репресій. У Міністерстві культури України розцінюють інцидент як акт вандалізму.   Спеціалізоване польське підприємство усуває пошкодження на території польського Військовогоцвинтаря у Биківні під Києвом pic.twitter.com/zJ2ZdS8rVa — PLinUkraine (@PLinUkraine) 31 января 2017 г.
Суспільство З 2019 року ЗНО буде адаптовано під потреби осіб з порушенням зору З 2019 року процедуру проведення ЗНО буде адаптовано під потреби осіб, які у навчанні використовують шрифт Брайля. Про це під час прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає кореспондент АСН. За його словами, цього року під час додаткової сесії особи з порушенням зору отримають можливість виконувати завдання у зошитах, текст яких надруковано збільшеним шрифтом, особам з порушенням слуху буде надано додатковий час для виконання роботи, а  з 2019 року процедури ЗНО будуть адаптовані для осіб з порушенням зору, які використовували в процесі навчання шрифт Брайля. «Ми відпрацьовуємо технологію організації проведення зовнішнього оцінювання починаючи з 2019 року для сліпих людей з використанням шрифту Брайля», - зазначив він.  
За кордоном В Австрії запропонували заборонити нікаб і паранджу Правляча коаліція в Австрії запропонувала ввести заборону на носіння в громадських місцях нікабу і паранджі - жіночого мусульманського одягу, що повністю закриває обличчя, повідомляє Русская служба Би-би-си. Депутати Соціал-демократичної і Австрійської народної партій зареєстрували відповідний законопроект, який забороняє носіння в судах, школах та інших громадських місцях нікабу і паранджі. «Ми віддані ідеї відкритого суспільства, що передбачає відкритий процес спілкування. Одяг, що повністю закриває обличчя, перешкоджає цьому, і тому має бути заборонений», - йдеться в поясненні до законопроекту. Також розглядається варіант обмежень на носіння хіджабів та інших релігійних символів працівниками державних установ. За деякими оцінками, в Австрії паранджу і нікаб носять близько 150 жінок.
Події У районі Авдіївки йде бій: Сили АТО відбили дві атаки окупантів Вночі та вранці в середу, 1 лютого, російсько-окупаційні війська двічі штурмували позиції Збройних Сил України в районі Авдіївки Донецької області, атаки відбиті, повідомили в прес-центрі штабу АТО. За даними українських військових, вночі окупанти зробили спробу штурму позицій ЗСУ. Однак атака противника провалилася, і він відступив. Вранці о сьомій годині терористи групою близько 30 осіб вчинили чергову спробу штурму. Українські сили зупинили атаку супротивника, бій триває. «Сили російсько-окупаційних військ продовжили обстріли українських позицій поблизу Авдіївки. Противник застосовував реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», артилерію калібру 152 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю», - йдеться в повідомленні штабу.
За кордоном Радбез ООН закликав до негайного відновлення режиму тиші на Донбасі Члени Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй за підсумками засідання у вівторок, 31 січня, закликали до негайного повернення режиму припинення вогню на сході України, передає Інтерфакс-Україна. Відзначається, що РБ ООН «висловив серйозну стурбованість у зв'язку з небезпечним погіршенням ситуації на сході України і його серйозним впливом на місцеве цивільне населення». В ООН заявили, що «глибоко стурбовані ескалацією збройних дій в районі Авдіївки, Ясинуватої та Донецького аеропорту на сході України». «Члени Ради безпеки засудили застосування зброї, забороненої Мінськими угодами на лінії зіткнення в Донецькій області, що призвело до загибелі і поранень, зокрема серед мирного населення», - підкреслюється в документі. На четвер заплановано відкрите засідання РБ ООН, присвячене ситуації на сході України. Зустріч членів РБ ООН пройде під головуванням посла України, який займе крісло голови з 1 лютого.
За кордоном Держдеп США закликав зупинити насильство на сході України Державний департамент США висловив «глибоку стурбованість» ескалацією конфлікту на сході України в районі Авдіївки-Ясинуватої, йдеться в повідомленні Держдепу. «З метою запобігання великої гуманітарної кризи ми закликаємо до негайного припинення вогню, сталого, повного і безперешкодного доступу для спостерігачів ОБСЄ. Ми також підтверджуємо підтримку США повного дотримання Мінських угод», - підкреслили в Держдепі. У Держдепі США заявили, що бої спричинили десятки жертв серед українських військових, крім того, загинули десять цивільних. Внаслідок руйнувань 17 тис. осіб, зокрема 2,5 тис. дітей, залишилися без води, тепла і світла. Нагадаємо, що 31 січня члени Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй закликали до негайного повернення режиму припинення вогню на сході України.
За кордоном У Мінську через заборону Кремля затримали українського журналіста У Мінську міліція в середу, 1 лютого, затримала журналіста «Громадського ТБ Донбасу» Віталія Сизова, який прибув для освітлення засідання Тристоронньої контактної групи. «Сьогодні близько 2:00 за місцевим часом мене з готелю Мінська забрали працівники міліції і відвезли в Центральний райвідділ, де я пробув до 6:00. Тут мені розповіли, що Російська Федерація заборонила мені в'їзд на її територію до 2021 року. Білорусь та РФ є союзними державами, тому заборона на в'їзд за замовчуванням поширюється і на Білорусь», - заявив сам журналіст на своїй сторінці в Facebook. Журналіст уточнив, що йому рекомендували покинути Білорусь протягом 24 годин. Сизов приїхав до Мінська з акредитації МЗС Білорусі для висвітлення роботи Тристоронньої контактної групи, засідання якої відбудеться 1 лютого.
Події Окупанти 86 разів обстріляли позиції сил АТО, один боєць загинув, 18 отримали поранення і травми На Донбасі у вівторок, 31 січня, російсько-окупаційні війська 86 разів обстріляли позиції Збройних Сил України, в результаті один український військовий загинув, дев'ять отримали поранення, дев'ять травмовані, повідомили в прес-центрі штабу АТО. «На Маріупольському напрямку зі 122-мм артилерії обстрілювали Водяне, Павлопіль, Талаківку і Бердянське. З 120-мм мінометів - Новогригорівку, Красногорівку, Павлопіль, Талаківку, Новотроїцьке і Водяне. По Широкиному і Новогригорівці бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї. По Чермалику - снайпер. По Широкиному - БМП противника», - йдеться в повідомленні штабу, опублікованому в Facebook. На Донецькому напрямку в районі Авдіївки окупанти випустили по позиціях ЗСУ близько 100 снарядів РСЗВ БМ-21 «Град», вели вогонь із 152-мм артилерії і танків. Терористи використовували 152-мм артилерію під час обстрілу Тоненького. По Авдіївці, Луганському, Троїцькому, Опитному і Верхньоторецькому - 120-мм міномети. Танк і БМП - також по Верхньоторецькому. На Луганському напрямку члени НЗФ неодноразово вели вогонь по позиціях сил АТО із 152 і 122-мм артилерії, 82-мм мінометів, а також гранатометів різних систем і стрілецької зброї в районі Кримського, Троїцького, Жовтого, Новоолександрівки, Станиці Луганської і Новозванівки.
Події Жебрівський про ситуацію в Авдіївці: Ніч пройшла спокійно, паніки в місті немає Ніч в Авдіївці Донецької області пройшла відносно спокійно, паніки серед місцевих жителів немає, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. «У нас є вся необхідна допомога від керівництва країни. Дуже багато допомагають інші області, міжнародні організації. Завдяки цій підтримці в Авдіївці немає паніки», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. За словами Жебрівського, вночі з технічних причин температура в тепломережах Авдіївки впала, але працівникам Авдіївського коксохімічного заводу вдалося підняти температуру теплоносія до 35 градусів (вчора була температура 44 градуси). «Вода в місті є, тиску вистачає, щоб підняти воду до 4-го поверху багатоповерхівок. Газ в будинках теж є. У місто прибуло вісім вантажівок допомоги», - запевнив голова Донецької ВЦА. Він наголосив на необхідності домогтися припинення вогню, щоб ремонтні бригади змогли відновити електропостачання.
Політика Україна в ООН використовуватиме кожну можливість для захисту від російської агресії - Порошенко Україна як голова в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй буде використовувати кожну можливість для захисту від збройної агресії Російської Федерації, заявив Президент України Петро Порошенко. «Відсьогодні новий відповідальний етап нашої роботи в Раді безпеки ООН - починається головування України в РБ в лютому. В ООН і далі будемо використовувати кожну можливість для захисту України від російської збройної агресії», - зазначив він у своєму мікроблозі в Twitter. Нагадаємо, що 31 січня члени Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй закликали до негайного повернення режиму припинення вогню на сході України. Відсьогодні новий відповідальний етап Нашої роботи в раді Безпеки ООН - розпочінається головування України в РБ у лютому Відсьогодні новий відповідальний етап нашої роботи в Раді Безпеки ООН – розпочинається головування України в РБ у лютому — Петро Порошенко (@poroshenko) 1 февраля 2017 г. В ООН і далі використовуватимемо кожну можливість для захисту України від російської збройної агресії — Петро Порошенко (@poroshenko) 1 февраля 2017 г.
Події В Авдіївці в результаті обстрілів поранений мирний житель, пошкоджено вісім будинків В Авдіївці Донецької області в результаті артилерійського обстрілу з боку терористів пошкоджено вісім будинків, поранено одного місцевого жителя, повідомили в обласному управлінні Національної поліції. За даними поліції, на вулиці Металургів поранений 63-річний чоловік. Його з осколковим пораненням стегна і мінно-вибуховою травмою доставили в місцеву лікарню. Крім того, внаслідок прямого влучення артилерійських снарядів руйнувань зазнали будинки на вул. Тургенєва, Металургів (колишня Червоноармійська), Колосова і Заводській. На вулиці Тургенєва значні пошкодження отримали будинки 64, 65 та 66, на вулиці Металургів - будинки 105, 107 та 108. Також пошкоджені приватні будинки, які розташовані на вулиці Колосова і Заводській. Всього за чотири дні в Авдіївці поранені шістьох мирних жителів, пошкоджено 26 будинків. Всі факти кваліфіковані за ст. 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України.
Події Терористи «ДНР» поширюють чутки про пряме втручання Росії в разі успіхів сил АТО - ІС На окупованих терористами «ДНР» територіях Донбасу окупанти поширюють чутки про пряме втручання збройних сил Росії в разі успіхів з боку Збройних Сил України, повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат України Дмитро Тимчук. «Для «підтримки бойового духу» серед бойовиків поширюються чутки про те, що в разі істотного просування ЗСУ збройні сили Росії нададуть пряму військову допомогу «ДНР», включно із застосуванням бойової авіації та оперативно-тактичних ракетних комплексів», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Крім того, за даними ІС, в непідконтрольних районах Донецької області почалося поширення інформації про організацію «засідок» для ЗСУ. «Зокрема, бойовики перед загрозою дій у відповідь сил АТО поширюють чутки про «тактичний задум» із заманювання підрозділів ЗСУ в «котли» (очевидно, заздалегідь виправдовуючи свій можливий відступ)», - ідеться в повідомленні.
За кордоном З 1 лютого всім громадянам Росії дозволили безкоштовно «освоювати цілину» на Далекому Сході У Російській Федерації з 1 лютого кожен громадянин країни отримав право взяти в безоплатне користування один гектар землі на Далекому Сході, повідомляє Русская служба Би-би-си. Відповідно до закону, який набрав чинності 2 травня 2016 року, будь-який громадянин РФ може один раз отримати безкоштовно ділянку площею 100 соток на Далекому Сході під будівництво житлового будинку, фермерське господарство або підприємницьку діяльність. Якщо землю не будуть використовувати в заявлених цілях, вона буде вилучатися. Губернатор Хабаровського краю В'ячеслав Шпорт заявив, що станом на ранок 1 лютого надійшло сім заявок з інших регіонів (Санкт-Петербург, Іркутська область, Якутія). Відзначимо, що жителям Далекого Сходу право на безкоштовну ділянку землі було надано з 1 червня 2016 року. За даними сайту «НаДальнийВосток.рф», вже подано 43 849 заявок на землю, 4296 ділянок вже віддані в користування. На розгляді перебуває 39553 заявки.
Події У моргах Донецька містяться 42 тіла російських найманців - ГУР Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що в моргах лікарень окупованого терористами «ДНР» Донецька міститься 42 тіла російських військовослужбовців, які були ліквідовані в результаті ведення вогню у відповідь силами АТО. «Станом на 31 січня ц.р. в моргах лікарень міста Донецьк міститься 42 тіла військовослужбовців 1 АК (Донецьк) ВС РФ», - йдеться в повідомленні, опублікованому в Facebook. За даними ГУР, в зв'язку з вагомими бойовими втратами, критичним зниженням морально-психологічного стану особового складу та частковою втратою управління, підрозділи 11 окремого механізованого полку (Макіївка) 1 АК ЗС РФ очолили російські кадрові офіцери. У розвідці наголосили, що командування російсько-окупаційних військ вдається до відкритого порушення Мінських угод. Зокрема, терористи стріляють із ракетних систем залпового вогню, 122 і 152-мм артилерійських систем з вогневих позицій, розташованих в межах населених пунктів.
Події За добу Авдіївку двічі атакували - Міноборони За добу прифронтову Авдіївку Донецької області російсько-окупаційні війська атакували двічі. Про це перед засіданням Кабміну 1 лютого заявив заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Ігор Павловський, передає кореспондент АСН. «На сьогоднішній день ситуація залишається в такому ж стані (в Авдіївці. -АСН ). Але має шляхи до покращення. Тим більше сьогодні заплановано зустріч Тристоронньої групи в зоні АТО, де будуть представники ОБСЄ, нашої сторони та воюючої сторони щодо припинення вогню у зоні конфлікту, яку ми відчуваємо і бачимо», - заявив він. Практично за минулу добу ситуація більш менш нормалізувалася: «Збройними силами фактично вживаються усі заходи. Реально сьогодні було дві спроби атакувати наші позиції. Але наші хлопці з честю утримали ці позиції. На жаль, є втрати. Менше ніж за попередню добу, один загиблий, 12 поранених. На сьогодні хлопці тримаються, ситуація нормалізується. Особливо після Трьохсторонньої зустрічі, будемо сподіватися, що буде досягнуто рішення про припинення вогню».
Суспільство З Авдіївки евакуювали понад 200 місцевих жителів - ВЦА Заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації Євген Вілінський заявив, що з Авдіївки були евакуйовані понад 200 місцевих жителів. «Станом на зараз виїхало понад 200 осіб. У нас є список осіб, які хочуть виїхати. Частина з них виїхала вчора своїм транспортом», - заявив він в ефірі телеканалу «112 Україна». За його словами, для всіх охочих виїхати з міста підготовлені місця в Маріуполі, Краматорську, Слов'янську і Костянтинівці. Водночас заступник голови Донецької ВЦА спростував повідомлення про початок масової евакуації жителів міста. Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський заявив, що більше 70 жителів Авдіївки евакуйовані з міста в середу, 1 лютого. «Станом на 10:00 77 осіб вивезені. Всього ж в списках 180 осіб, проте вони переносять виїзд то на вечір, то на завтра», - цитує його заяву Інтерфакс-Україна. За словами очільника області, за минулу ніч в результаті обстрілу в районі старої Авдіївки було зруйновано до 20 будинків, один згорів повністю. Поранення отримав один місцевий житель, він госпіталізований.
За кордоном Держдеп США: Американські дипломати виступили проти антиіммігрантського указу Трампа Державний департамент США заявив, що близько 900 американських дипломатів з усього світу протестують через імміграційний указ президента Дональда Трампа щодо заборони на в'їзд в США для громадян семи переважно мусульманських країн, передає Радіо Свобода. Свою незгоду з офіційною політикою Білого дому дипломати висловили за допомогою відправки листів у системі, призначеній для внутрішнього користування. Дипломати наполягають, що нові імміграційні обмеження погіршать відносини з мусульманськими країнами і розпалюють антиамериканські настрої в світі. Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив, що американські чиновники, які не згодні з міграційною політикою Трампа, повинні розуміти, що «йдеться про безпеку Америки», а якщо вони не згодні, їх ніхто не тримає.
Суспільство З Києва вперше за останні 14 років виїхало більше людей, ніж оселилося в ньому В Україну за 11 місяців 2016 року прибуло з-за кордону близько 12 тис. осіб, тоді як виїхало з країни тільки трохи більше 6 тис. Такі дані вказані у звіті Державної служби статистики України про міграційний рух населення у січні-листопаді 2016 року. Зокрема найбільше іноземців за цей період оселилося в Харківській області - 3100 осіб, у місті Києві - 1884 особи і в Одеській області - 1261 особа. Водночас Одеська область лідирує і в рейтингу людей, які вибули з регіону і які прибули з-за кордону. За 11 місяців 2016 року таких було 882. Найменший міграційний приріст (більше виїхало, ніж приїхало), за даними Держстату, в Закарпатській області - 331 особа. Щодо внутрішньої міграції, то по більшості регіонів спостерігається відтік людей. Зокрема, з м.Києва з січня по листопад 2016 року на 4396 людей більше виїхало, ніж прибуло. Тоді як за аналогічний період 2015 року тих, хто прибув у місто, було майже на 12 тис. більше, ніж тих, хто виїхав зі столиці. До речі, за даними Держстату, столиця за останні 14 років вперше показала негативне сальдо з міграційного руху населення. Наступними після Києва, очікувано, йдуть Донецька область, яку за січень-листопад 2016 року залишило на 2289 осіб більше, ніж в'їхало в регіон, і Луганська область - на 1659 більше виїхало людей. Водночас більш ніж на 9,5 тис. збільшилась кількість жителів у Київській області. І це тільки за рахунок внутрішнього переміщення громадян. Також на 5765 осіб більше заїхало, ніж виїхало до Львівської області і на 3600 осіб - до Одеської області.
Суспільство В Авдіївці температура в будинках не перевищує 12-15 градусів - Зубко Будинки в Авдіївці Донецької області забезпечені теплом 12-15 градусів. Про це на засіданні Кабінету міністрів України 1 лютого заявив віце-прем'єр Генадій Зубко, передає кореспондент АСН. «Вчора відбулося засідання штабу безпосередньо в Авдіївці, були розглянуті усі можливі сценарії, навіть найкритичніший. Щодо систем життєзабезпечення, які функціонують в мінімальному режимі. Температурний режим підтримується у 153 багатоповерхових будинках на рівні від 12-15 градусів», - заявив він. Забезпечується постачання води. Але електропостачання й досі відсутнє. При цьому аварійні бригади «в стані бойової готовності»: «Вони готові у будь-який час вирушити та почати ремонт. Як і саперні бригади готові прийти та розмінувати... Що нам заважає? Це відсутність режиму тиші безпосередньо на нашій території».
Події В окупованому Криму російські десантники влаштували масову бійку з кримськими татарами - ГУР Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про випадки безчинств з боку російських військовослужбовців щодо цивільного населення тимчасово окупованого Криму. За даними ГУР, 30 січня в одному з кафе міста Армянська сталася масова бійка між місцевими жителями і 27 військовослужбовцями батальйонної тактичної групи (Філатовка) 51-го парашутно-десантного полку 106-ї повітряно-десантної дивізії (Тула) ЗС РФ. Російські військові самовільно покинули розташування польового табору. «Інцидент було спровоковано російськими військовослужбовцями, які, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, грубо поводилися з обслуговуючим персоналом закладу та принижували відвідувачів татарської національності», - заявили в розвідці.
Суспільство ДСНС попередила гуманітарну катастрофу в Авдіївці Державна служба України з надзвичайних ситуацій попередила гуманітарну катастрофу в Авдіївці Донецької області, яка через обстріли з боку окупантів залишилася без води, тепла та світла. Про це на засіданні Кабінету міністрів України 1 лютого заявив глава ДСНС Микола Чечоткін, передає кореспондент АСН. «Ситуація в місті Авдіївка Донецької області залишається складною, але на сьогоднішній день - повністю контрольованою. Через постійний обстріл російськими бойовиками, залишається без електропостачання коксохімічний завод, Донецька фільтрувальна станція, які забезпечують централізоване водо- і теплопостачання 22 тис. абонентів міста», - заявив він. При цьому, за його словами, завдяки вчасним діям ДСНС, «катастрофічних наслідків вдалося уникнути». Так, забезпечено мінімальний тиск у теплоносіях, функціонує пункт життєзабезпечення та пункти обігріву: «Ми готові у разі необхідності розвернути ще один пункт життєзабезпечення... Вже автономно підключено вісім генераторів, ще шість знаходиться в резерві». Водопостачання здійснюється по графіку, двічі на добу. За бажанням здійснюється евакуація людей. Передовсім дітей та людей похилого віку.
За кордоном оформление ленты  Неочікувано. Рада Федерацій Росії звернулась до Верховної Ради з закликом «припинити агресію в Донбасі» Члени Ради Федерації Росії в усній формі звернулися до Верховної Ради України із закликом «припинити агресію в Донбасі і дотримуватися положень Мінських угод», - повідомляє ИТАР ТАСС. Як розповів голова комітету палати з міжнародних справ Костянтин Косачев, він під час пленарного засідання СФ запропонував сенаторам прийняти звернення палати до Верховної Ради. При цьому політик стверджує, що це саме «українські військові ведуть прицільний обстріл із важкого озброєння, в результаті чого гинуть мирні жителі". Нагадаємо, за даними ресурсу Інформнапалм, одна з позицій, з якої активно обстрілюється Авдіївка, розташована посеред житлових кварталів Донецька, непідконтрольного українській владі.    
Політика оформление ленты  Гройсман публічно відчитав голову НАЗК за зрив е-декларування Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак повинна зробити все можливе для нормального функціонування системи електронного декларування доходів чиновників. Про це на засіданні Кабінету Міністрів України від 1 лютого заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Ви перекладаєте відповідальність! Ось що ви робите. Я заявляю про неприпустимість знищення системи електронного декларування. Подобається це чи ні, ми повинні зробити все, щоб система працювала», - звернувся прем'єр до голови НАЗК Наталії Корчак. Прем'єр нагадав, що вже на першому етапі електронного декларування НАЗК не впоралося із поставленими завданнями: «Тоді була обмежена кількість декларантів - 100 тис. А через два місяці у вас буде 2 млн декларантів!» - уточнив Гройсман. Прем'єр двічі ставив питання про наявність договору оренди для забезпечення безперебійної роботи серверів до кінця поточного року. Але глава НАЗК Наталія Корчак не змогла дати чітку відповідь на це запитання відразу: «Так. В цьому плані ми говоримо про період до 1 квітня. Оскільки ми не мали можливості купити сервери, ми діємо в режимі обмеженого кошторису». Прем'єр уточнив, скільки Корчак вже працює на посаді голови НАЗК, на що Корчак повідомила про роботу вже протягом року: «Я послухав те, про що ви говорили 10 хвилин, я практично нічого не зрозумів. Ви говорили про все, крім того, що цікавить людей... Я вашим реєстром користуюся постійно! Ледве-ледве я в січні зміг внести зміни до декларації». В результаті прем'єр дав доручення міністру Кабінету міністрів, Мін'юсту і агентству з е-декларування: «Швидко проаналізувати стан речей, приймемо рішення на рівні уряду, якщо треба».
Події оформление ленты  У Києві в метро затримали військовослужбовця, який вивіз із частини цілий арсенал боєприпасів У Києві на станції метро «Житомирська» правоохоронці вилучили у військовослужбовця арсенал боєприпасів, повідомили в столичному управлінні Національної поліції. Співробітники поліції метрополітену у вестибюлі затримали 29-річного уродженця Житомирської області. У його сумці правоохоронці виявили 600 патронів калібру 7,62 мм, 54 тротилові шашки, 100 запалів до тротилових шашок і гранату РГД. За попередньою інформацією, чоловік проходить службу в одній з військових частин. З його слів, всі предмети він знайшов у рові біля полігону в місті Гончарівську і віз додому для використання в особистих цілях. За цим фактом розпочато кримінальне провадження. за ч. 2 ст. 410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
За кордоном У Кремлі побачили в загостренні на Донбасі привід для налагодження діалогу між РФ і США Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що ескалація конфлікту на Донбасі є ще одним приводом для якнайшвидшого відновлення діалогу між Росією і США, передає Інтерфакс-Україна. «Що стосується нинішнього загострення на лінії зіткнення, то, напевно, це зайвий привід для якнайшвидшого відновлення діалогу і співпраці між Росією і Америкою, зокрема в інтересах розв'язання української кризи», - заявив він. Представник Кремля уточнив, що ситуація в Україні в ході телефонної розмови президентів РФ і США Володимира Путіна і Дональда Трампа предметно не обговорювалася, а «акцентувалося на необхідності якнайшвидшого врегулювання» конфлікту. Нагадаємо, що Державний департамент США висловив «глибоку стурбованість» ескалацією конфлікту на сході України в районі Авдіївки-Ясинуватої.
Політика Уряд суттєво збільшив річну грошову виплату постраждалим на Євромайдані Уряд затвердив постанову Про  виплату у 2017 році одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 p., осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції гідності, та особам, які отримали тяжкі, середньої тяжкості та легкі тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі у зазначених акціях.  Про це повідомив прем'єр-міністр України на засіданні Уряду 1 лютого Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  «Ми зустрічалися з колегами, хлопцями, які були поранені під час Революції  Гідності та прийняли низку важливих рішень, щоб підтримати цих людей», - заявив прем'єр.  Так, віце-прем'єр Андрій Рева повідомив, що у 2017 році сім'ям загиблих у масових акціях, Героям України та особах, які отримали тяжкі та середньої тяжкості побої, - буде надана одноразова грошова виплата.  Пропонується змінити суми виплатє  «Якщо раніше ми платили сім'ям загиблих - 100-кратну виплату мінімальним прожитковим мінімумам, то зараз 200-кратну», - сказав він.  Прем'єр пояснив, якщо раніше сім'ї загиблих отримували грошову допомогу у розмірі 137 тис. грн, то цього року родини Героїв України отримають 320 тис. грн. Ті, хто отримав тяжкі тілесні ушкодження, раніше отримував 69 тис. грн, то цього роуц - 160 тис. грн. За середньої тяжкості ушкодження отримували раніше - 35 тис. грн, а будуть - 80 тис. грн. За легкі тілесні ушкодження минулого року отримували 14 тис., а будуть отримувати - 48 тис. грн.
Політика Експерти визначили, хто найчастіше згадувався в українських новинах за всі роки незалежності У рейтинг головних ньюсмейкерів України потрапили всі Президенти країни, а також Юлія Тимошенко та Георгій Гонгадзе. Відповідний рейтинг склали організатори першого в Україні "Музею новин". Перше місце в рейтингу посів другий Президент країни Леонід Кучма, слідом іде його наступник Віктор Ющенко і народний депутат Юлія Тимошенко. На четвертій позиції  президент-втікач Віктор Янукович. П'ятим у рейтингу головних ньюсмейкерів країни числиться нинішній Президент Петро Порошенко, а слідом за ним перший Президент України Леонід Кравчук. На останньому, сьомому щаблі в рейтингу - журналіст Георгій Гонгадзе. Головних ньюсмейкерів країни визначали 30 провідних фахівців з різних сфер, які спочатку вибрали 100 найважливіших новин сучасної України і вже потім визначили їхніх головних героїв, висловлювання або дії яких стали приводом для новин. Рейтинг 100 новин та головних ньюсмейкерів України ініціатори планують презентувати в березні 2016 року.
Суспільство Лутковська має намір зустрітися з українцями, які утримуються в РФ Уповноважений українського парламенту з прав людини Валерія Лутковська найближчим часом сподівається відвідати Москву і зустрітися з українськими політв'язнями, які утримуються на території РФ. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Що стосується можливостей особистого доступу до них, то я сподіваюся, що в результаті взаємодії з омбудсменом Росії Тетяною Москальковою мені вдасться найближчим часом здійснити візит до Москви для цієї зустрічі. Поки я можу реагувати на скарги та інформацію, яку отримую від родичів і адвокатів, шляхом негайних звернень до омбудсмена Росії для залучення її уваги до проблем українців», - заявила Лутковська під час інтернет-конференції, відповідаючи на запитання, чи має вона доступ до українців, які перебувають в ув'язненні в Російській Федерації: Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Романа Сущенка.
Події Двоє бійців ЗСУ загинули і двоє поранені на Донбасі станом на 14:00 На Донбасі в зоні проведення бойових дій бойовики продовжують обстрілювати позиції ЗСУ з забороненого озброєння. Станом на 14:00 середи, 1 лютого, двоє військовослужбовців загинули, ще двоє поранені, заявили в штабі АТО. «Бойовики продовжують нехтувати домовленостями щодо встановлення режиму припинення вогню», - йдеться в повідомленні штабу. За інформацією джерела, російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати позицій українських військових в Авдіївці, Пісках, Шахті Бутівка, Мар'їнці, Водяному, Красногорівці і Новогригорівці. Терористи використовують реактивні системи залпового вогню, артилерію, танки, міномети і стрілецьку зброю. «Попередньо, станом на 14:00 серед українських бійців є втрати. Двоє загинули і двоє поранені», - йдеться в повідомленні.
Економіка Кабмін ухвалив рішення про докапіталізацію «Ощадбанку» та «Укрексімбанку» Кабінет міністрів України ухвалив рішення про докапіталізацію державних банків «Ощадбанку» на 3,5 млрд грн та «Укрексімбанку» - на 3 млрд грн.  Про це на засіданні Уряду 1 лютого заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент АСН.  «Вчора була проведена експортно-аналітична рада, яка надала відповідні рекомендації стосовно суми докапіталізації», - заявив він.  Міністр нагадав, що ще в 2015 році Нацбанк приймав рішення щодо капіталізації банків. Враховуючи рекомендації експертної ради, для стабільності банківської системи, уряд проголосував рішення по додатковій докапіталізації Ощадбанку на 3,5 млрд грн, а також Укрексімбанку на 3 млрд грн.  При цьому прем'єр Володимир Гройсман звернув увагу, що «майже ніколи на засіданні уряду немає представника Нацбанку».  Голова уряду дав доручення міністру КМУ зв'язатися з НБУ, щоб на засіданнях уряду був присутній представник НБУ.  У свою чергу, Данилюк запевнив, що розрахунки докапіталізації перевірені.
За кордоном Кандидат у канцлери Німеччини виступив проти зняття санкцій з РФ Кандидат на пост канцлера Німеччини від Соціал-демократичної партії, екс-голова Європарламенту назвав політику, яку проводить президент США Дональд Трамп, «антиамериканською» і застеріг його від зняття санкцій з РФ. В інтерв'ю виданням німецької медіагрупи Funke, яке було опубліковано в середу, Шульц висловив впевненість, що Європа повинна стати на захист ліберальних цінностей. Про це передає DW. «Те, що робить Дональд Трамп, - не по-американськи», - сказав Шульц, додавши, що США, як жодна інша країна, завжди були поборниками просвіти, демократії і свободи. «Це не політика Європи та Німеччини», - підкреслив він. Політик попередив, що санкції проти Кремля можуть бути скасовані лише після того, як сторони конфлікту на сході України на практиці реалізують Мінські угоди. «Ми повинні сказати Путіну, що Російська Федерація має захищати і поважати міжнародне право», - підкреслив Шульц.
Політика Уряд відклав на 1 квітня держрегулювання цін на ліки Уряд відклав на 1 квітня держрегулювання цін на лікарські засоби.  Про це на засіданні Уряду 1 лютого заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН.  «На ваш розгляд виноситься проект постанови про внесення змін до постанови Уряду від 5 листопада 16 року про державне регулювання цін на лікарські засоби... Це потребує довшого перехідного періоду... Для стабілізації на ринку та недопущення дефіциту лікарських засобів, пропонується перенесення термінів вступу в дію постанови КМУ про державне регулювання цін на лікарські засоби до 1 квітня 2017», - заявила вона.  Супрун додала, що така пропозиція була погоджена в результаті переговорів з представниками фармринку, виробників та операторів.  Постанова почне діяти разом з постановою про відшкодування вартості лікарських засобів.  Супрун наголосила, що переговори з учасниками ринку вже призвели до зниження цін на ліки, в деяких випадках навіть на 30%.
Економіка Докапіталізація державних банків спровокує девальвацію гривні та зростання цін – експерт Докапіталізація двох державних банків - «Ощадбанку» та «Укрексімбанку» - на загальну суму 6,5 млрд грн призведе до подальшого знецінення національної валюти та зростання цін на продукти. Таку думку в коментарі АСН висловив керівник Українського банківського порталу Олексій Лупоносов. «Коли люди почують, що ще надруковано 6,5 млрд, ми побачимо що через тиждень-два, коли це фактично буде зроблено, почне зростати курс долара і ми побачимо, що в магазинах знову ціни буде змінено», - зазначив він. Експерт додав, що, окрім докапіталізації державних банків, Національному банку України потрібно ще виділити гроші на повернення коштів вкладникам тих банків, які наразі перебувають на стадії ліквідації.  «Ще 2,5 мільярда гривень на Платінум банк, та на банк «Михайлівський» 3,5 мільярда гривень. Ці всі гроші потрібно ж надрукувати. Якщо ми їх починаємо друкувати, всі ми живемо важче, оскільки гривня починає втрачати свої позиції», - вважає Лупоносов. Водночас, експерт додав, що якщо зараз не докапіталізувати державні банки, то в цих фінустановах може виникнути криза ліквідності, а це, в свою чергу, призведе до того, що банки не будуть повертати депозити. Раніше АСН повідомляла про те, що у середу, 1 лютого,  Кабінет міністрів ухвалив рішення про докапіталізацію державних банків «Ощадбанку» на 3,5 млрд грн та «Укрексімбанку» - на 3 млрд грн. 
Суспільство Виділена Львову ділянка непридатна для будівництва сміттєпереробного заводу Ділянка, яка була виділена Львову під сміттєпереробний завод, не придатна для будівництва будь-яких об'єктів поводження з відходами. Попередній висновок зробила науково-експертна група, повідомляє заступник її керівника і кандидат технічних наук Юрій Зима, передає  прес-служба міської ради Львова. Йдеться про землю на території колишнього гірничо-хімічного підприємства Яворівської «Сірки». Експерти зробили цей висновок на підставі поверхневого просторового обстеження, згідно з яким на цій території є велика небезпека карстових провалів. Крім цього, поруч розташований великий орнітологічний заказник, санаторій і заповідник європейського значення. Відстань до найближчої водойми на кілометр менше, ніж має бути. За словами Зими, важливим є наявність відповідного рівня технічної культури, якого Україна ще не досягла, тому об'єкт на цій території може викликати негативний вплив на місцеве водне і геологічне середовище, ґрунт і повітря, тваринний і рослинний світ. Ці фактори ставлять заборону на будівництво сміттєпереробного комплексу на цій земельній ділянці.
Суспільство оформление ленты  Майдан на колінах попрощався із загиблими під Авдіївкою Героями На Майдані Незалежності у Києві попрощалися з сімома бійцями 72-ї бригади, полеглими під Авдіївкою: Андрієм Кизилом, Володимиром Бальченком, Дмитром Оверченком, Володимиром Крижанським, Ярославом Павлюком, Олегом Бурцем, Віталієм Шамраєм. Майдан проводжав героїв стоячи на колінах. «Дуже символічно, що вони перебували на позиції, яка називається Майдан, і зараз ми з ними прощаємося саме тут, на Майдані, - говорить прес-секретар 72-ї бригади Олена Мокренчук. І вони були на Майдані, коли отримали повідомлення, що ворог пішов в атаку. Як розповідають хлопці, Андрій (капітан Андрій Кизило. - Авт.) піднявся і говорить: «Ну, все, я пішов». І всі пішли за ним. Так само як зараз несуть труни - за ним усі інші, так і тоді він піднявся, пішов відбивати атаку ворога - за ним пішли його бійці. Вони йому вірили, вони йому довіряли, вони знали, що за Андрієм можна йти. Вони відбили ту атаку. Вони вскочили в окоп ворога і взяли трьох полонених, вони зробили все, що могли. І вже коли була друга атака ворога, прилетіла ця міна і обірвала життя його і ще двох бійців. Так само під час обстрілів і подальших атак загинули інші хлопці, які теж герої, бо вони закрили нас усіх своїми спинами». «Всі хлопці, які загинули, - це герої, - ні на мить не сумнівається Валерій Гудзь, підполковник, заступник командира 72-ї бригади. - Більшість із них я пам'ятаю в обличчя. Про Андрія Кизила чому ми так багато говоримо, бо черговий офіцер від нас пішов. Таку людину уявити важко, як за порядністю, професіоналізмом, сміливістю. Всі офіцерські якості були зібрані в ньому одному. Відбили атаку супротивника, в якій він брав участь, бо завжди був з особовим складом, хоча замкомбата міг перебувати за кілька кілометрів від епіцентру, і організував переслідування. Андрій завжди перший ішов, за спини солдатів ніколи не ховався».
Економіка «Нафтогаз» хоче засекретити ціну на імпортний газ, щоб мати можливість для маневру, підвищуючи тарифи Звернення НАК «Нафтогаз України» до народних депутатів з пропозицією переглянути "вимоги до розкриття конфіденційної комерційної інформації, зокрема і закупівельної вартості газу", тобто фактично - засекретити ціни закуповуваного за кордоном «блакитного» палива, є необґрунтованим. Таку думку в коментарі АСН висловив експерт з енергетичних питань Валентин Землянський. З його слів, після того, як «Нафтогаз» почав повністю закуповувати газ реверсом із ЄС, робота компанії і так стала більш закритою. «По-перше, вони засекретили компанії - з ким конкретно співпрацює «Нафтогаз» - невідомо, які обсяги, в якій компанії закуповуються - невідомо, умов, на яких співпрацює «Нафтогаз», - ніхто не знає. Щодо цін - НАК подає ціну агреговану, тобто ви не можете зрозуміти, який обсяг, за якою ціною було закуплено на європейському ринку. Якщо ми говоримо про прозорість компанії - тут взагалі коментувати нічого», - сказав Землянський. На думку експерта, наміром ще більше закритися від громадськості, засекретивши ще й ціну, за якою закуповується газ із Європи, «Нафтогаз» готує собі можливість для маневру щодо збільшення тарифів для внутрішніх споживачів. «НАК повністю закриває інформацію, щоб не було можливості у громадськості відстежити, як взагалі працює НАК «Нафтогаз України», як формуються ціни. Тому НАК матиме повну можливість аргументувати: "Чому піднімаються тарифи? Бо ми ж дорогий газ купуємо!» - вважає експерт. Водночас Землянський сумнівається, що парламентарії підтримають цю пропозицію державної компанії. Нагадаємо, раніше НАК «Нафтогаз України» звернувся до народних депутатів з пропозицією зробити вимоги до розкриття конфіденційної комерційної інформації, зокрема і такої, як вартість природного газу в контрактах на закупівлю «блакитного» палива у європейських постачальників, однаковими для компаній будь-якої форми власності. Зазначалося, що розкриття комерційної інформації нібито ставить держхолдинг у невигідне становище порівняно з приватними імпортерами і може призвести до зростання цін на імпортний газ і звуження кола постачальників.
Політика Савченко назвала Порошенка ворогом народу Надія Савченко заявила, що з ворогом треба боротися всіма методами, зокрема політично. Про це пише "Новое время". «Мій ворог той, хто ворог мого народу, хто робить гірше життя кожної людини. Коли люди говорять, що ми живемо вже з кожним днем ​​гірше», - говорить Савченко, відповідаючи на запитання, чи вважає президента України Петра Порошенка своїм ворогом. За словами Савченко, вона буде боротися з ворогом усіма законними способами, зокрема політично. Також депутат сказала, що вважає, що нашу країну можна вивести з кризи двома шляхами - шляхом Йосифа Сталіна та Індіри Ганді. «Для Індіри Ганді, для Ісуса Христа - для них не було хороших чи поганих. Вони вважали, що треба говорити з кожною людиною, щоб вона зрозуміла. І тоді людина може виправитись», - додала Савченко.
Політика Прокуратура не збирається питати дозволу у ВРП на арешт судді Головатюка Сторона обвинувачення у справі заступника голови Господарського суду Києва Любомира Головатюка не збирається звертатися до Вищої ради правосуддя за дозволом на утримання підсудного під вартою. Про це під час перерви в засіданні Апеляційного суду Києва, який 1 лютого розглядав апеляцію на обрання запобіжного заходу для судді, повідомив прокурор Андрій Паршутін, передає кореспондент АСН. "Щодо зверненні до Вищої ради правосуддя, то ми свою правову позицію висловили в суді першої інстанції: немає правових підстав для звернення, оскільки, згідно з вимогами Кримінально-Процесуального Кодексу і Конституції України, ми застосували належну правову позицію. Його затримали відразу після скоєння злочину, що й стало підставою для звернення до суду з клопотанням про утримання під вартою без відповідної згоди Вищої ради правосуддя", - уточнив прокурор. Також Паршутин пояснив, що, оскільки Печерський суд Києва, який розглядав клопотання про обрання запобіжного заходу Головатюку, істотно зменшив суму застави запропоновану прокуратурою, звинувачення подало апеляційну скаргу до Апеляційного суду Києва. Розгляд апеляції перенесли на 10 лютого 2017 року, оскільки з Печерського суду Києва досих пір не надійшли матеріали справи. Нагадаємо, як раніше АСН повідомляло, що 12 січня 2017 правоохоронці затримали суддю Любомира Головатюка при отриманні хабара в розмірі 10 тис. Доларів. У прокуратурі повідомили, що суддя намагався шахрайським способом отримати від комерційної структури 16 тис. Доларів.
Суспільство Ціни на продукти в січні 2017 року побили всі рекорди За січень вартість майже всіх продуктів харчування, що входять до споживчого кошика українців, зросла. Деяких навіть більш ніж на 15%. Про це на своїй сторінці в Facebook, посилаючись на дані Держстату, написав директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. «Ціни в січні б'ють всі рекорди. Кабінет Міністрів, закладаючи в бюджет 2017 року інфляцію в 8%, не розраховував на таке значне подорожчання продуктів і товарів вже на початку року. Але темпи подорожчання такі, що ми можемо стати свідками проходження 8% позначки значною кількістю продуктів ще в кінці березня, тобто за результатами кварталу», - написав Дорошенко. Зокрема, в січні картопля подорожчала на 16%, морква на 9%, буряк і капуста на 8%. Причиною такого подорожчання, на думку Дорошенка, є підняття тарифів на опалення та електроенергію. Також подорожчали в січні і молочні продукти: сир і сметана на 6%, молоко на 5%, масло - на 3%. Через підвищення мінімальної заробітної плати і ціни на борошно і зерно на 4% в січні подорожчав хліб, пише експерт. Яловичина подорожчала з початку року на 5%. Чи не єдиними продуктами харчування, на які в січні ціна знизилася, є курячі яйця (-11%) і свинина (-2%). Експерт пояснює це тим, що вартість курячих яєць була завищена, тому, не виключено, що в лютому вони ще й подешевшають. А на вартість свинини вплинуло поширення африканської чуми в приватних господарствах, що не дає можливості експортувати продукцію, отже, її продають всередині країни, пише Дорошенко.
За кордоном Бізнесмен із РФ хоче відродити імперію Романових на незаселених островах Російський бізнесмен і екс-депутат парламенту РФ Антон Баков збирається купити три незаселених острови у віддаленій тихоокеанській країні Кірибаті, щоб відродити там імперію Романових і створити «альтернативну Росію». Про це інформує The Telegraph. За даними видання, бізнесмен планує створити столицю нової російської держави на незаселеному кораловому атолі Молден, що в південній частині Тихого океану. Він планує інвестувати 280 млн фунтів стерлінгів і створити на острові мережу курортів. Будучи монархістом, Баков хоче, щоб 64-річний німецький принц Карл Еміх Лейнінген, що є прапраправнуком російського імператора Олександра II, який правив у XIX столітті, зійшов на престол і відновив російську монархію, яка була повалена 1917 року під час більшовицької революції. Баков вважає, що багато росіян, які розчарувалися в президенті Росії Володимирі Путіні, підтримують ідею відродження монархії.
Події У Рівненській області жінку-прокурора побили під час допиту Напередодні, 31 січня, в Рівненській області 47-річний місцевий житель, учасник кримінального провадження, під час розмови в приміщенні прокуратури вдарив 28-річну жінку-прокурора. Чоловік почав нахабно поводитися і, застосовуючи ненормативну лексику, завдав тілесних ушкоджень прокурору. Про це сказано на сайті прокуратури Рівненської області. «Чоловік цинічно і навмисно вдарив жінку в ділянку грудної клітки, від чого та впала, вдарившись головою, і знепритомніла», - сказано в повідомленні прокуратури. Постраждалу госпіталізували. У неї діагностували ЗЧМТ, струс головного мозку та забої м'яких тканин. Коли на місце прибули поліцейські, чоловік відмовився давати пояснення, пославшись на погіршення свого здоров'я. Злякавшись відповідальності, він почав заперечувати свою провину. Чоловік затриманий, готується повідомлення про підозру у скоєнні злочину.
За кордоном Повністю паралізовані пацієнти зможуть спілкуватися - вчені Повністю паралізовані пацієнти зможуть спілкуватися з оточуючими завдяки спеціальній комп'ютерній системі. Про це заявили швейцарські вчені, передає BBC. У журналі PLOS Biology було опубліковано дослідження, яке засноване на роботі з чотирма паралізованими пацієнтами в швейцарській клініці. Учасники дослідження страждають на бічний аміотрофічний склероз у важкій формі, вони не можуть виражати свою реакцію на те, що відбувається навколо навіть за допомогою руху очей. Щоб дати можливість їм відповідати на запитання «так» чи «ні», вчені використовували інтерфейс, який дозволяє «читати» думки пацієнта. Робота системи заснована на властивості клітин мозку, в залежності від їхньої діяльності змінюється рівень кисню в крові, що призводить до зміни кольору крові. Для визначення кольору використовується інфрачервоне випромінювання: такий метод називається «спектроскопія в ближній інфрачервоній ділянці». За словами вчених, точність «читання думок» цією системою становить близько 75%. Тобто для того, щоб бути впевненим, що система правильно прочитала відповідь на запитання, його треба повторити кілька разів. Це значно покращить якість життя таких пацієнтів.

Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
більше матеріалів




/-1,5387651920319-/ /-pc-/
Top