Все частіше продукти харчування в Україні виробляються з порушенням існуючих норм. Відтак експерти перерахували ознаки підробленої продукції. Щонайперше – це разюча відмінність від загальноринкової ціни. Найбільше це стосується м’ясної та молочної продукції.
Про це під час прес-конференції у агенції ГОЛОС UA заявив голова Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк, передає кореспондент ASN.
«Ковбаса варена не повинна мати неприємний запах, бути рихлою, мати занадто яскравий колір, її маса має бути однорідною. Сирокопчена ковбаса не повинна містити занадто багато сала, має бути у харчовій оболонці, у жодному разі – не синтетичній», - зазначив Сердюк.
Також експерт порадив не купувати молочні продукти у яких збігає термін зберігання і вони лежать на відкритих полицях без дотримання зазначеного температурного режиму. Також експерт зазначив, що масла в Україні підробляють так багато, що при найменших сумнівах його не варто купувати взагалі.