
Як зберегти ковбасу. В даний час дуже популярні варені ковбаси. Їх готують з просоленого фаршу при температурі 80 градусів. Термін зберігання варених ковбас - не більше трьох діб. Варено-копчені та напівкопчені ковбаси можуть зберігатися в холодильнику до двох тижнів. Сирокопчені ковбаси мають найтриваліші строки зберігання - до одного місяця. Незважаючи на ці терміни, будь-яка ковбаса вимагає правильних умов зберігання.
Якщо шинка трохи засохла або "завітрилася", покладіть її на 30 хвилин в миску з холодним молоком.
Якщо на ковбасі з'явилася цвіль, занурте її в дуже солону воду на 2-3 хвилини. Вийміть і витріть чистою серветкою.
Щоб зрізаний кінець ковбаси не "завітрювався", змастіть його невеликою кількістю жиру або яєчним білком.
Якщо ковбаса стала трохи слизькою, ретельно промийте її в холодній воді і обсмажте в рослинному маслі.
Якщо ви купили ковбасу і хочете споживати її тільки через кілька тижнів, візьміть 3 столові ложки солі і розведіть в 2 склянках холодної кип'яченої води. Опустіть в даний розчин ковбасу на кілька хвилин. Потім вийміть, дайте їй висохнути, загорніть у пергаментний папір і помістіть в холодильник. Завдяки цьому способу ковбаса залишиться свіжою і практично не втратить своїх смакових якостей.