counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Прес-клуб

04.05.2016, 20:07
Україна має стати логістичним хабом між Європою, Китаєм та Азією (відео)

Україні треба брати найактивнішу участь у розвитку «Шовкового шляху» і створити логістичний хаб, через який продукція йтиме з Південної Європи через наші порти, Грузію, Азербайджан до Китаю або, навпаки, з Китаю до Туреччини чи Ірану. Таке переконання у відеоінтерв'ю висловила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька. Таким чином можна буде збільшити експортні поставки в Азію та Китай, які на сьогодні є перспективними ринками.  Єдине, що зараз треба вирішити питання зі зменшенням часу і ціни транспортування продукції «Шовковим шляхом».

Адже попри зростання агропродукції в структурі загального експорту валютна виручка від нього падає.  За словами Владислави Рутицької, якщо у 2015 році частка агроекспорту становила 37%, то за три місяці 2016-го — 43%. Та через падіння цін на світових ринках на зернові валютна виручка від агроекспорту падає. За три місяці падіння склало 5%, зауважила вона, додавши, що нівелювати ризики від падіння валютної виручки можна шляхом збільшення виробництва і експорту продукції з доданою вартістю і диверсифікації поставок на більш прогнозовані, маржинальні ринки. «Ціни на продукти переробки вищі, стабільніші і менш залежні від зовнішньої кон'юнктури», -  пояснила вона.

Серед гарних тенденцій, які відмітила Владислава Рутицька, — збільшення агроекспорту в країни ЄС. За три місяці 2016 року експорт в Євросоюз порівняно з аналогічним періодом 2015 року зріс на 15% до 35%. На сьогодні на ринку ЄС вже працює близько 200 компаній.

Також поговорили з заступником аграрного міністра про використання євроквот українським бізнесом, готовність вітчизняних підприємств працювати за євронормами, можливість виходу на ринок ЄС української яловичини та свинини тощо.

 

 





Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації

Iнтерв`ю

Iнтерв`ю Всі інтерв’ю


/-0,38400316238403-/ /-pc-/
Top