counter
Архів Повернутись назад 31 Березня 2017
31 Березня
Суспільство Правила роботи на церемонії вручення «Оскара» посилили Організатори премії «Оскар» мають намір надалі продовжувати користуватися послугами фірми PriceWaterhouseCoopers, незважаючи на скандал, що розгорівся під час вручення останньої кінопремії через помилкове оголошення лауреатів. В ході останньої церемонії кращим фільмом оголосили мюзикл «Ла-Ла Ленд», замість картини «Місячне сяйво». Винуватцем помилки був керуючий партнер компанії PriceWaterhouseCoopers Брайан Куллінан, який переплутав конверти з іменами переможців, передає ВВС. У зв'язку з останнім конфузом компанія PriceWaterhouseCoopers ввела нові, більш жорсткі правила, що забороняють використання будь-яких мобільних пристроїв за лаштунками церемонії. Буквально за хвилини до плутанини з конвертами Куллінана сфотографували з телефоном у руках, він постив фото актриси Емми Стоун. Крім того, за новими правилами, в церемонії братимуть участь не два, а три співробітники PriceWaterhouseCoopers. Третій співробітник перебуватиме в кімнаті режисера протягом усієї церемонії вручення.
Суспільство оформление ленты  У Таїланді відродилася популяція індокитайських тигрів У Таїланді екологи знайшли нову популяцію індокитайських тигрів. Були знайдені дорослі особини і 6 дитинчат. Уряд країни давно активно бореться з браконьєрством, в результаті чого популяція тигрів почала відновлюватися, передає National Geographic. Індокитайські тигри значно відрізняються від інших родичів. У довжину вони досягають 2,85 м, тому менше бенгальського й амурського. Забарвлення у них темніше, а смуги - коротші і вужчі. Раніше подібні тигри жили в Камбоджі, Лаосі, Бірмі, Малайзії, Таїланді і В'єтнамі, однак зараз вид на межі повного зникнення. Вченим відомо лише про 220 особин, що живуть у Таїланді і М'янмі. Виявити нову популяцію допомогла організація з протидії незаконній торгівлі тваринами Freeland and Panthera, в одному з парків східної частини Таїланду фотопастки зафіксували існування нової групи тигрів.
Політика Екс-радник Трампа готовий дати свідчення про контакти з Росією в обмін на імунітет від ФБР Екс-радник президента США Дональда Трампа Майкл Флінн готовий виступити перед комітетами Конгресу і повідомити про зв'язки кампанії Трампа з Росією. В обмін на свідчення Флінн сподівається отримати захист від «недобросовісного судового переслідування». Як заявив адвокат Флінна Роберт Кельнер, генералу «є що розповісти», проте він наполягає на «певних обставинах», передає Reuters. Журналісти вважають, що свідчення колишнього радника допоможуть пролити світло на переговори з послом Росії в США Сергієм Кисляком у 2016 році. У свою чергу The Wall Street Journal пише, що Флінн має намір отримати імунітет від Федерального бюро розслідувань і розвідувальних груп Палати представників і Сенату, однак йому ще не відповіли. Нагадаємо, генерал Флінн був радником Трампа з національної безпеки, він пішов у відставку після скандалу через контактів з послом РФ у США Кисляком. З'явилась інформація, що в грудні 2016 року ці фірми спілкувалися про скасування антиросійських санкцій. ЗМІ заявили, що Флінн міг отримати більше $50 000.
Події В Авдіївці досі немає світла, бойовики «ДНР» продовжують обстрілювати місто Електропостачання в Авдіївці досі відсутнє. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. Він зазначив, що місто продовжує страждати від обстрілів, і раз на тиждень зникають світло і вода, передає телеканал «112 Україна». «Я дуже сподіваюся, що сьогодні ми увімкнемо (електроенергію. - Ред.). Вода до другого поверху надходить самопливом. Якщо буде затримка з поставками електроенергії, то доведеться ще підключати генератор», - розповів Жебрівський. Голова ОВЦА додав, що тепло в місті не відключили тільки завдяки Авдіївському коксохіму - містоутворюючому підприємству. Жебрівський також повідомив, що ремонт ліній електропередач почнуть ближче до 9-ї ранку, проте попри домовленості щодо режиму тиші обстріли з боку бойовиків «ДНР» тривають. В Авдіївці поступово відновлюють і житло, яке постраждало від обстрілів. За словами Жебрівського, до середини травня планується здати в експлуатацію 16 будинків. Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі бойовики провели 69 обстрілів позицій ЗСУ. В результаті двоє українських військових загинули, ще дев'ять отримали поранення, чотири були травмовані.
Політика Вкрадена хакерами інформація з Бундестагу може бути використана для впливу на вибори в ФРН Дані, отримані хакерами внаслідок лютневої атаки на Бундестаг, можуть бути використані для впливу на результати виборів до парламенту ФРН у 2017 році, про це повідомив британський телеканал "Скай ньюс" з посиланням на заяву голови Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Гольгера Мюнха. Він нагадав, що тоді інформація була вкрадена як мініммум у десяти членів парламенту Німеччини, але не уточнив, хто саме стояв за атаками. Як відзначають німецькі ЗМІ, за останній час на комп'ютерні системи німецької влади було кілька атак. Зокрема, деякі депутитати з різних фракцій бундестагу ФРН стали жертвами нападів хакерів цього тижня. Тоді кібератаку вдалося відбити. Вибори в Німеччині відбудуться 24 вересня 2017 року.
Політика У США більше не хочуть повалення режиму Асада в Сирії У США відмовилися від питання позбавлення влади сирійського диктатора Башара аль-Асада. Про це заявила посол США при Організації Об'єднаних Націй Ніккі Гейлі. За її словами, для США тепер в пріоритеті - реально дивитися на те, як домогтися результатів і з ким працювати, щоб поліпшити життя людей в Сирії, передає Reuters. Вона підкреслила, що США не можуть «зосереджуватися на Асаді так, як це робила попередня адміністрація». У свою чергу високопоставлений чиновник адміністрації президента Трампа повідомив, що висловлювання Гейлі відображають лише факти. За його словами, у Асада вже ніколи не буде достатньої сили, щоб відновити контроль над усією країною. А увага США має бути спрямована на розгром ІДІЛ і «Аль-Каїди». Нагадаємо, раніше влада Туреччини заявила, що також більше не наполягає на відставці Асада, проте підкреслила, що вина за війну в країні «повністю лежить на Асаді».
Наука і технології оформление ленты  Історичний прорив: у космос повторно полетіла ракета Falcon 9 Минулої ночі компанія SpaceX, якою керує Ілон Маск, зробила історичний прорив в аерокосмічній галузі. З мису Канаверал (штат Флорида) вперше в історії була запущена ракета, яка вже побувала в космосі. В небо вдало піднявся перший ступінь ракети-носія Falcon 9. Перший ступінь Falcon 9 через 9 хвилин після старту вдало приземлився на плавучу платформу "Of Course I Still Love You" в Атлантичному океані. Таким чином, мета місії - довести на практиці можливість багаторазового використання перших ступенів ракет-носіїв, була виконана. Як вважають вчені, в перспективі це в рази здешевить польоти в космос, практично зробивши їх буденними. Нагадаємо, SpaceX  раніше зазнала низки невдач у спробах запустити ракету. Її старт багато разів скасовували. У вересні минулого року сталася велика аварія і ракета-носій вибухнула під час тестового запуску на мисі Канаверал у штаті Флорида. В результаті вибуху компанія втратила ракету та ізраїльський супутник AMOS-6, вартість якого - 200 мільйонів доларів.
Події оформление ленты  Найбільша тютюнова компанія вивела з України 2,5 млрд грн і фінансувала терористів - Луценко Генпрокуратура спільно з Нацполіцією і Головною військовою прокуратурою викрили виведення декількох мільярдів гривень із України на фінансування бойовиків «ДНР» і «ЛНР». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко. За інформацією ГПУ, з 2012 року по сьогоднішній день  власником одного з найбільших дистриб'юторів тютюнових виробів України є громадянин РФ Ігор Кесаєв. У прокуратурі наголосили, що існує рішення РНБО про заборону Кесаєву виводити гроші з України. У повідомленні Генпрокурора зазначається, що за 2015-2017 роки з України через фірми-транзитери вивели 2,5 млрд грн. Крім того, деякі українські державні органи допомагали компанії утримувати монопольне становище на ринку, зазначає Луценко. За його словами, близько тисячі правоохоронців зараз проводять обшуки в компанії.
Події У Миколаєві з магазину вкрали 30 шуб на 2 млн гривень У Миколаєві було обікрадено магазин «Снігова королева», розташований у центрі міста на вулиці Соборній. Вночі в середу, 29 березня, злодії проникли в будівлю магазину, відкривши вхідні двері, передає місцевий сайт "Новости N". За інформацією поліції, злочинці діяли дуже швидко, вони за лічені хвилини упакували і винесли з магазину 30 шуб, встигнувши втекти до приїзду правоохоронців. Господарі магазину повідомили, що були вкрадені 9 шуб з хутра соболя і 21 норкова шуба. Вартість викраденого оцінили в 2 млн гривень. Нагадаємо, 22 березня в ювелірний магазин на вулиці Городоцькій у Львові забігли двоє невідомих із закритими обличчями. Зловмисники відразу поранили в ногу охоронця ювелірного магазину, а потім, розбивши вітрину, забрали коштовності і втекли. Пораненому 41-річному охоронцю ювелірного магазину була вчасно надана медична допомога, його життю нічого не загрожує.
Політика Путін підтримує ультраправі партії, намагаючись розділити Європу, - віце-президент Єврокомісії Президент Росії Володимир Путін активно підтримує ультраправі партії, намагаючись послабити і розділити Європу. Таку думку висловив віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс. «А розділена Європа передбачає, що Путін - лідер», - заявив Тіммерманс, передає RTBF. Політик додав, що перемога лідера французького «Національного фронту» Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції стане викликом для Євросоюзу. Тіммерманс підкреслив, що з метою поділу Європи Путін і зустрівся з Ле Пен. Нагадаємо, 24 березня Марін Ле Пен здійснила візит до Москви, де її прийняв у Кремлі президент РФ Володимир Путін. Раніше Ле Пен заявила, що «Національний фронт» не фінансується з російських джерел. Відповідаючи на запитання ведучого радіостанції Europe-1, чи може Росія або її банки «будь-яким чином брати участь у фінансуванні» її передвиборної кампанії і діяльності політсили, Ле Пен тричі повторила «Ні!»
Події оформление ленты  В АМКУ озброєні працівники ГПУ в масках проводять обшуки Працівники Генеральної прокуратури України проводять обшуки в будівлі Антимонопольного комітету. Про це повідомила державний уповноважений Комітету АМКУ Світлана Панаіотіді. Чиновниця на своїй сторінці в Facebook розповіла, що обшук проходить з 7:30 ранку. За її словами, працівники ГПУ заявили, що або в АМКУ відкривають самі або «зламають двері». «Обшук в АМКУ. Нікого в будівлю не пускають. Маски. Зброя. Ньюзмейкери сьогодні ми», - заявила Панаіотіді. Пізніше вона додала, що її пустили на роботу, проте інші працівники АМКУ перебувають на вулиці. Обшуки пов'язані зі справою ТОВ "Тедіс Україна". Нагадаємо, Генпрокуратура спільно з Нацполіцією і Головною військовою прокуратурою викрили виведення декількох мільярдів гривень з України на фінансування бойовиків «ДНР» і «ЛНР». Як повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, з 2012 року по сьогоднішній день власником одного з найбільших дистриб'юторів тютюнових виробів України ТОВ "Тедіс Україна" є громадянин РФ Ігор Кесаєв. У повідомленні Генпрокурора зазначається, що за 2015-2017 роки з України через фірми-транзитери вивели 2,5 млрд грн.
Суспільство У жительки Київської області держвиконавці відібрали квартиру за кредитний борг у 39 тисяч гривень Жителька Бориспільського району Київської області Ольга Фарбей заявила, що державні виконавці без її відома продали її трикімнатну квартиру, ринковою вартістю близько 1 мільйона гривень, за кредитний борг, взятий на покупку телефону. Про це повідомляє видання Факты. Жінка повідомила, що взяти борг її попросив знайомий 10 років тому. Йдеться про кредит у «ПриватБанку» лише 3100 гривень. Жінка не знала, що чоловік не платив кредит, але і банк її про проблеми не повідомляв. За її словами житло швидко продали на електронних торгах за половину вартості - 500 тисяч. Їй же на руки видали після всіх витрат за підсумком 400 тисяч гривень. Примітно, що квартиру оцінювали і продавали без боржника. У держорганах же стверджують, що діяли законно, а всі повідомлення і повістки боржникові їм поверталися.
За кордоном оформление ленты  Прихильники і противники президента Туреччини влаштували бійку в Брюсселі, є поранені Як передає Deutsche Welle, в результаті конфлікту кілька людей отримали серйозні поранення. За словами прем'єр-міністра Бельгії Чарльза Мішеля, зіткнення пов'язані з майбутнім референдумом в Туреччині, в результаті якого можуть бути розширені повноваження Ердогана.   Турецькі громадяни в шести країнах ЄС до 9 квітня повинні проголосувати на цьому референдумі, який в самій Туреччині пройде 16 квітня. Нагадаємо, в німецькому Франкфурті 18 березня близько 9 тисяч курдів вийшли на демонстрацію проти Ердогана. Крім того, 11 березня Нідерланди відкликали дозвіл на посадку літака глави МЗС Туреччини в Роттердамі. Це рішення влади країни підтримала і Німеччина. В результаті між європейськими країнами і Туреччиною загострилися відносини. Влада Туреччини пообіцяла, що не залишить без відповіді цю ситуацію.
Політика Блогер вважає, що Путін вже й сам боїться російської мафії Президент Росії Володимир Путін смертельно наляканий тими мітингами проти корупції, які пройшли по всій Росії. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив популярний журналіст і блогер Слава Рабінович. Блогер зазначив, що Путін чотири дні не коментував мітинги і затримання. «Він був у шоці. Він був наляканий. Створивши Росгвардію з ОМОНом. Маючи в своєму розпорядженні спецназ і ФСБ. Він був смертельно наляканий. Йому сниться доля Каддафі з дня яскравої смерті цього диктатора», - вважає Рабінович. За його словами, Путін збрехав, кажучи про зменшення корупції в РФ, так як «його ОЗГ і він сам є джерелом корупції». Рабінович наполягає, що саме президент РФ побудував у своїй країні «режим бандитського неофеодалізму і клептократії», тому корупція росте в геометричній прогресії. Журналіст підкреслив, що Путін не сказав ні слова про резиденції, виноградники і інших активи прем'єра Дмитра Медведєва, отримані ним як хабарі на загальну суму в 100 млрд рублів, про суть діяльності нібито «благодійних» фондів, пов'язаних із ним, які «володіють цими тельбухами, бо Медведєв є членом його ОЗГ і Путін просто «кришує» свого вірного кріслотримача». Нагадаємо, 30 березня президент РФ Володимир Путін, відповідаючи на запитання про затримання активістів 26 березня 2017 року, нагадав, що антикорупційні протести призвели до «перевороту в Україні». Він також згадав про події «арабської весни». «Я вважаю неправильним, якщо деякі політичні сили намагаються використати це не для того, щоб поліпшити ситуацію, а для «саморозкрутки» перед політичними подіями, зокрема виборчими кампаніями в РФ», - зазначив Путін.
Політика оформление ленты  Welcome to the Ukraine: Каськіву не дали статус біженця в Панамі Влада Панами відмовилась дати статус біженця колишньому голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владиславу Каськіву. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник Генерального прокурора України Євген Єнін. Єнін додав, що це рішення влади Панами - не фінал у справі Каськіва, але «значний крок уперед». Нагадаємо, 8 вересня 2016 року з'ясувалося, що Каськіва заарештували в Панамі. 12 вересня Панамський суд обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді застави $600 тисяч. Після цього колишній український держслужбовець подав клопотання про політичний притулок. Каськів був оголошений у міжнародний розшук за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК (службова фальсифікація).
Події оформление ленты  СБУ в гніві через підрив джипа свого працівника в Маріуполі. Названо ім'я загиблого Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що в найкоротші терміни терористи, причетні до підриву автомобіля з їхнім співробітником, будуть покарані, повідомляється на сторінці СБУ. Нагадаємо, сьогодні вранці в Маріуполі невідомі підірвали автомобіль з працівником СБУ. Інцидент трапився близько 8:30 у житловому кварталі Маріуполя, в результаті загинув співробітник Служби безпеки України полковник Олександр Хараберюш, який перебував за кермом авто. «СБУ зробить усе, аби знайти і покарати винних. Борги ми віддаємо швидко», - пообіцяв Грицак. У загиблого працівника СБУ залишилось двоє дітей, молодшій дівчинці - два роки. Служба безпеки висловила сім'ї співчуття і пообіцяла надати допомогу. Зараз розглядається версія теракту, який могли організувати диверсанти так званої «ДНР».
Суспільство Чиновники затягують перетворення мисливських резиденцій Януковича на національні парки Активісти заявляють, що процес перетворення мисливських резиденцій екс-президента України Віктора Януковича на національні парки затягується. Про це вони заявили на прес-конференції в Києві, передає кореспондент АСН. Зокрема, еколог МБО «Екологія-Право-Людина» зазначив, що в резиденціях «нічого не треба відновлювати, а треба зберегти те, що є». Він підкреслив, що в цьому унікальність резиденцій. У свою чергу головний спеціаліст відділу формування мережі природно-заповідного фонду Міністерства екології та природних ресурсів України Анастасія Драпалюк заявила, що після Революції гідності до Міністерства було направлено заяву щодо створення там національного парку. «Мінприроди знову відновило роботу в цьому напрямі (...) Схвалили рішення і направили в Київську ОДА для отримання всіх погоджень. КОДА зібрала всі узгодження на місцевому рівні, щоб можна було підготувати указ президента», - сказала Драпалюк. За її словами, міністерство розробило відповідний указ президента і погодило його з усіма необхідними відомствами. «Після отримання погодження від Міністерства юстиції документ був направлений на початку 2017 року на розгляд Кабінету міністрів», - додала чиновниця. Однак, за її словами, Кабмін документ не підтримав і повернув у Мінекології. Нагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявляв, що в Дніпровсько-Тетерівському національному природному парку (мисливські угіддя екс-президента України Віктора Януковича в Сухолуччі Київської області) до цього часу триває шалений опір лісників і чиновників.
Суспільство оформление ленты  У дитячому садку Ірпеня маленьку дівчинку обшпарили окропом і намагалися це приховати У дитячому садку Ірпеня 4-річну дівчинку облили гарячим супом, після чого не викликали «швидку допомогу», не повідомили матері і намагалися приховати подію від управління освіти. Мати маленької Кароліни розповіла всі подробиці історії в колонці місцевого видання «Громада Приірпіння». За словами матері, її дочка Кароліна отримала 3% опіків обличчя та тіла, зараз дитина перебуває в обласному опіковому центрі. Це був другий день дитини в дитсадку. Мамі зателефонували через три години після події, опіки дівчинці спробували обробити самі вихователі. Рани промили холодною водою і намазали «Пантенолом». «Я заходжу, Кароліна сидить на руках у психолога, вся червона, плаче. Я дивлюся на неї, а у неї обличчя, ніби вона впала і щоку зчесала. І мені почали розповідати, що ось вона бігла, коли всі сиділи і слухали казку, вона побігла, натрапила на няню, яка наливала суп, і ця няня вилила на неї суп», - написала мама. Вихователь повідомила, що лікарів не викликали, бо дівчинка захотіла спати. Дитину переодягли в чужі речі, а її мокрий одяг випрали. «Швидка» приїхала і відразу ж сказали, що потрібна госпіталізація. Приїхали в лікарню в Бучу, а звідти нас направили в опікове відділення обласної лікарні», - написала мати дівчинки. Дитину госпіталізували, лікарі хвилювалися за очі, бо опік був на обличчі.
Суспільство У справі Вороненкова в Росії хочуть допитати екс-депутата Держдуми Екс-депутата Держдуми РФ Іллю Пономарьова хочуть допитати в Слідчому комітеті Росії в рамках розслідування вбивства російського громадянина і колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Як повідомило Gazeta.ru власне джерело в СК РФ, Пономарьов готовий допомагати слідству в проведенні розслідування. Пономарьов є одним із головних свідків, так як у день смерті, 23 березня, Вороненков мав зустрічатися саме з Пономарьовим. «Денис Вороненков убитий об 11:25 біля "Прем'єр Паласу". Він ішов на зустріч зі мною. Немає слів», - написав тоді Пономарьов. Однак пізніше він з'ясував, що до зустрічі з ним у Вороненкова був дзвінок і ще одна термінова зустріч, поки ніхто не знає, з ким саме. Нагадаємо, Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу про вбивство громадянина РФ Дениса Вороненкова. Вороненков був застрелений 23 березня у центрі Києва. Кілером був громадянин України 1988 року народження Павло Паршов. Він був завербований російськими спецслужбами.
Економіка Гройсман: У результаті реформи пенсії будуть підвищені вдвічі Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в Києві, що сьогодні 80% пенсіонерів отримують мінімальну пенсію, передає кореспондент АСН. «Ми вийдемо з цією ініціативою, щоб ми цього року провели пенсійну реформу. Я вважаю, що треба в 2017 році припинити процес, коли 80% українців отримують мінімальні пенсії», – сказав очільник уряду. «Ми вже знаємо, як це зробити», – додав він. За його словами, ця реформа буде презентована найближчим часом. Він також висловив сподівання, що вона буде підтримана Верховною Радою України. «Я готовий взяти повну відповідальність за результат цієї реформи. Це приблизно буде те ж саме, як ми підняли вдвічі мінімальну заробітну плату», – пояснив Гройсман. Крім того, він наголосив, що пенсійна система має бути справедливою. Гройсман нагадав, що дефіцит Пенсійного фонду сьогодні складає близько 140 млрд грн. Прем’єр висловив переконання, що його вдасться зробити бездефіцитним протягом семи років.
Політика Гройсман розповів, чи піде він у президенти Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що у нього немає президентських амбіцій і він хотів би виконати якісно роботу на посаді голови уряду. Як передає кореспондент АСН, про це він заявив під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в Києві. «Ні, не маю (президентських амбіцій)... Я хочу зробити все, що залежить від мене, на позиції прем'єра, щоб країна змінилася і людям стало жити легше. Це моя єдина амбіція, у мене амбіцій більше немає», - зазначив очільник уряду. За словами Гройсмана, він хоче відновити національну економіку, дати можливість змінити пенсійну систему, працювати для забезпечення якісного рівня життя людей, відновити інфраструктуру, зробити країну економічно сильною. Нагадаємо, чергові вибори президента України мають відбутися 31 березня 2019 року.
Суспільство оформление ленты  Аваков: Соратники Кремля організували в Україні тютюново-вбивчий бізнес У монополіста тютюнового ринку України ТОВ TEDIS Ukraine проводиться близько 100 обшуків у різних регіонах країни - в Києві, Одесі та Дніпрі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він розповів, що керівництво компанії підозрюють у допомозі так званим «ДНР» і «ЛНР», несплаті податків і виведенні у «воюючу з нами країну» 2,5 млрд грн. «Бізнес-коріння найпотужнішого дистриб'ютора знаходяться в Росії. Бенефіціари цього тютюново-вбивчого бізнесу - соратники Кремля », - підкреслив Аваков. Міністр повідомив, що в операції задіяні Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, Головна військова прокуратура, оперативники Департаменту захисту економіки та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції. Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що з 2012 року по сьогоднішній день власником одного з найбільших дистриб'юторів тютюнових виробів України є громадянин РФ Ігор Кесаєв. За 2015-2017 роки з України через фірми-транзитери вивели 2,5 млрд грн.
Суспільство Журналіст назвав ім'я терориста, який може бути причетний до вбивства полковника СБУ У 2016 році польовий командир бойовиків «ДНР» екс-працівник СБУ Олександр Ходаковський погрожував розправою співробітникам СБУ. Про це нагадав журналіст «Громадського ТБ» Донбасу Віталій Сизов на своїй сторінці в Facebook, коментуючи загибель полковника СБУ Олександра Хараберюша в Маріуполі. «Такі, як Хараберюш, Лесун та інші, це відомі прізвища... Там дійсно є «герої», щодо яких багато і запитань, і заготовлених патронів. І я можу вас запевнити, що наші плани будуть щодо них застосовані», - заявив свого часу Ходаковський. Як відомо, в п'ятницю, 31 березня близько 8:30 в житловому кварталі Маріуполя був підірваний позашляховик, яким керував Хараберюш. Разом з тим видання «Острів» повідомило, що Олександр Ходаковський сьогодні також прокоментував теракт у Маріуполі. «У Маріуполі підірвали Олександра Хараберюша - полковника СБУ. Я кілька разів у своїх виступах говорив про нього як про одного з найактивніших зрадників, які кинулися завзято доводити свою корисність новій владі», - заявив терорист. Нагадаємо, Ходаковський зрадив присягу і став одним із лідерів терористів Донбасу, він створив і очолив батальйон «Восток», але пізніше російські куратори усунули його з офіційних постів у недореспубліці. Ходаковський конфліктує з ватажком «ДНР» Олександром Захарченком.
Суспільство НАБУ перевіряє діяльність мера Львова Андрія Садового Детективи Національного антикорупційного бюро в рамках своїх повноважень перевіряють діяльність мера Львова Андрія Садового. Про це повідомив голова НАБУ Артем Ситник. Він уточнив, що перевірка не стосується переробки сміття в місті, передає ZIK. Ситник зазначив, що розслідування корупційних ризиків у діяльності Львівської міськради взяла на себе Генеральна прокуратура, а в НАБУ не надходило жодного звернення про зловживання в питанні вивезення сміття. «Якщо до нас надійде інформація, що стосуватиметься нашої компетенції, то ми, звичайно ж, приєднаємось», - підкреслив Ситник. Також журналістів цікавило, чи здійснює НАБУ розслідування корупційних діянь Андрія Садового особисто, враховуючи, що мер Львова за власною ініціативою звернувся до детективів із проханням розслідувати звинувачення проти нього. Однак Ситник підкреслив, що перевірка проходить не на підставі заяви Садового, а «на підставі тих даних, які є і які можуть свідчити про наявність складу злочину». Ситник підтвердив, що НАБУ проводить перевірку на предмет причетності до корупційних дій мера Львова Андрія Садового, але не щодо його популістських заяв, а за іншими фактами. Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Садового можуть притягнути до відповідальності за «халатність», яка призвела до пожежі на території Грибовицького сміттєвого полігону у Львові, в результаті якого загинули три людини.
Політика оформление ленты  НАЗК відбере у партії "УКРОП" гроші У НАЗК розповіли про перше рішення суду в Україні про конфіскацію коштів у партії.Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак оголосила перше рішення суду про конфіскацію коштів політичної партії. Йдеться про партію "УКРОП". Про це вона повідомила на брифінгу, передає кореспондент АСН. «Встановлено, що на підтримку партії членські внески здійснювалися через касові операції. Закон забороняє наявне фінансування, це можна здійснювати тільки через банківські послуги. Доказом підтвердження незаконності дій були банківські виписки, які були проаналізовані працівниками департаменту. Листом партії від 26 грудня 2016 року було підтверджено факт прийняття зазначених членських внесків через касу партії, тому уповноважена особа департаменту з попередження політичної корупції склала адміністративний протокол і 22 березня 2017 року Печерським районним судом міста Києва глава секретаріату політичної партії був визнаний винним у скоєнні адміністративного порушення", - повідомила Корчак. За її словами, на працівника накладено штраф в сумі 1 тис. 700 грн із конфіскацією суми внесків на підтримку політпартії - 468 тис. 946 грн 50 коп.«Ми маємо перше рішення, яке пов'язане з тим, що закон про політичні партії в частині фінансування реалізується», - підкреслила голова НАЗК. Вона уточнила, що рішення може бути оскаржене за рішенням політичної партії.
Суспільство «Перемир'ям» на Донбасі й не пахне: терористи посилено обстрілюють військових ЗСУ «Перемир'я» на Донбасі має настати з 1 квітня, проте тільки за останню добу терористи так званих «ДНР» і «ЛНР» провели 69 обстрілів, в результаті яких двоє українських військових загинули і 9 осіб були поранені. Як зазначив на своїй сторінці в Facebook народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, секретність, якою офіційний Київ вкутує переговори в Мінську, дозволяє Москві і «ЛДНР» широко спекулювати на темі «перемир'їв», які постійно зриваються. «Здається, мало хто з українців вірить, що цього разу на Донбасі раптом настане затишшя», - підкреслив політик. За його словами, нинішнє «перемир'я» стало предметом торгу, коли представники «ЛДНР» зажадали від України надати окупованим районам «особливий статус». «Отримавши чергову відмову, Москва для підтримки свого «мирного іміджу» не стала «скасовувати» запропоноване перемир'я. Але явно піде второваним шляхом - можливо, вдавши на якийсь час деяку деескалацію бойових дій на Донбасі, а потім повернувши ситуацію до вихідної точки. За фактом «перемир'я» вже провалено ще до офіційного початку», - підкреслив Тимчук. Нардеп вважає, що бойові дії з боку терористів - не спроба розширити межі контрольованих Москвою районів, а триваючі спроби тиску на Київ з метою вибити з нього «московський сценарій» Мінська.
Суспільство оформление ленты  Дружину і дитину кілера Вороненкова шукають у Москві Правоохоронці РФ розшукують у Москві Юлію Шайдуліну, яка була дружиною кілера Павла Паршова, що вбив екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в центрі Києва. Джерело в Следкомі РФ повідомило, що слідчі хочуть допитати Шайдуліну, як тільки встановлять її місцезнаходження, передає «Лайф.ру». Відзначається, що у Шайдуліної є спільна з Паршовим дитина. Також слідчі з'ясували, що в момент вбивства Вороненкова уродженка Дніпропетровська з дитиною перебувала в Москві. У РФ Шайдуліна переїхала в 2012 році, а Паршов повертався в Україну нібито за завданнями свого боса Віктора Курила, який займався оготівкуванням. «Юлія Шайдуліна є сестрою дружини Віктора Курила - ватажка банди. Таким чином кілер Павло Паршов та його керівник одружені з сестрами Юлією та Валентиною», - повідомило джерело.   Нагадаємо, Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу про вбивство громадянина РФ Дениса Вороненкова. Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва. Кілером був громадянин України 1988 року народження Павло Паршов. Він був завербований російськими спецслужбами.
Політика У Кремлі не захотіли коментувати слова Тіллерсона про агресію Росії Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що на зустрічі глав МЗС країн НАТО обговорять агресію Росії проти України. За словами держсекретаря США, на зустрічі буде обговорюватися ситуація в Східній Європі «через агресію Росії, зокрема, в Україні», передає «Радіо Свобода». Ця зустріч глав МЗС НАТО буде першою для Тіллерсона. Відзначимо, що Тіллерсон вже прибув до Брюсселя, де повинна пройти зустріч. Сьогодні, 31 березня, журналісти попросили прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова прокоментувати цю заяву Тіллерсона, проте той відмовився, передає ТАСС. «Що стосується коментарів щодо заяв Рекса Тіллерсона - звертайтеся до Міністерства закордонних справ», - сказав представник Кремля. Як відомо, російське керівництво раніше неодноразово відкидало звинувачення на адресу Москви щодо ситуації в Україні.
Суспільство оформление ленты  У «ЛНР» італійського фашиста видали за інвестора В окупованому Луганську італійського фашиста Андреа Пальмері, який воював у складі банди «Бетмен», видали за інвестора. Про це в своєму блозі повідомив журналіст Денис Казанський. У «ЛНР» заявили, що Пальмері і фейковий «мер» Алчевська Наталя Пяткова «обговорили перспективи залучення італійських інвесторів». Він зазначив, що на сайтах бойовиків «ЛНР» Андреа Пальмері назвали бізнесменом, «керівником організації Save Donbass People і координатором «італійського центру в ЛНР»», однак на європейських сайтах його називають фашистом, а також ультраправим італійським футбольним фанатом, відомим хуліганськими витівками. «З 2014 року «італійський інвестор» воював у складі ГБР «Бетмен», разом з відомим угрупованням російських нацистів ДШРГ «Русич», що прославилось своїми звірствами», - додав Казанський. «Фейковий мер спілкується з фейковий інвестором. Хуліган і самозванка вирішують долі 100-тисячного міста», - резюмував Казанський.  
ЗМІ з'ясували, що Джолі і Пітт таємно зустрічаються Інсайдери повідомляють, що Анджеліна Джолі і Бред Пітт таємно зустрічалися і постійно перебувають поруч. Незважаючи на те, що актори перебувають у процесі розлучення, Пітт негласно відвідував сім'ю, поки Джолі працювала в Камбоджі над фільмом «Спочатку вони вбили мого батька: спогади дочки Камбоджі», передає Allnews. Крім того, під час прес-туру на підтримку фільму Анджеліни Бред постійно перебував поруч. Про возз'єднання пари заговорили недавно. 22 березня з'ясувалося, що Джолі і Пітт вирішили не продавати замок у Франції і організували в ньому виробництво продуктів. Навіть на пляшках з оливковою олією вказані їхні імена. За інформацією джерел, Анджеліна зробила перший крок до примирення. Вона зателефонувала Бреду, щоб обговорити їхні проблеми. В результаті вони прийшли до компромісу і під час відпочинку Пітт приєднався до сім'ї. Відзначається, що з батьком почав спілкуватися навіть старший син Меддокс, хоча його називали основною причиною розлучення.
Суспільство Фігурист Плющенко припиняє кар'єру Дворазовий олімпійський чемпіон з фігурного катання Євген Плющенко заявив про завершення спортивної кар'єри. 34-річний спортсмен повідомив, що прийняв це рішення ще в 2016 році, коли переніс операції на шиї. Плющенко підкреслив, що йому вже «неможливо змагатися з молоддю», передає «Газета.ру». За його словами, після 15 операцій йому складно буде виступати на зимових Олімпійських іграх-2018 в Південній Кореї. «Що стосується мене, то я не поїду в Корею як спортсмен. Я закінчив кар'єру в спорті. Відкриваю свою академію, де буду працювати як тренер», - заявив Плющенко. Спортсмен додав, що займатися у нього вже вирішили фігуристи з інших країн, не тільки з Росії. Нагадаємо, в лютому 2014 року на розминці перед змаганнями в короткій програмі Олімпіади в Сочі спортсмен травмував спину і відмовився від подальшої боротьби. Однак уже в липні 2014 року Плющенко заявив про намір виступити на Олімпіаді-2018.
Політика НАЗК позапланово перевіряє фінансування партії «Батьківщина» Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак констатувала, що політичні партії порушують порядки і терміни подачі фінансових звітів. На брифінгу вона повідомила про перше рішення суду про конфіскацію коштів політичної партії, передає кореспондент АСН. «Найбільше порушень на цій стадії пов'язано з порушенням порядків і строків подачі звітів. Однак ми виявляємо порушення, пов'язані з недостовірністю інформації, і це підстава для порушення кримінальних проваджень», - розповіла Корчак. Чиновник також повідомила, що зараз проходить позапланова перевірка фінансування партії «Батьківщина». У свою чергу заступник керівника Департаменту з питань запобігання політичної корупції Олег Ситник зазначив, що пройшли виїзні перевірки. «Зараз складаються акти, деталі поки не можемо розкривати», - сказав він. При цьому Ситник додав, що є докази, що певні особи не робили внесків на користь партії, але партія їх вказувала у звітах.
Закон і Право Автомобілі з іноземною реєстрацією - страхова "бомба на колесах" Автомобілі з іноземною реєстрацією, яких стає все більше в Україні, потрапляють в аварії на дорогах з такою ж частотою, як і інші авто. За інформацією авторів законопроекту №5567 про спрощення транзиту і тимчасового ввезення автомобілів з-за кордону, на території України перебуває вже майже 1,5 млн авто-іноземців, правовий статус яких поки не встановлений. Причому, за даними Державної фіскальної служби, 32 тис. з них перебувають у країні з порушенням термінів виїзду. І, швидше за все, більшість з таких автомобілів не застраховані ні закордоном, ні в Україні. Беручи до уваги таку кількість автомобілів з іноземною реєстрацією, саме час дізнатися - а як же застраховані їх власники на випадок ДТП? Без страховки автомобіль не пропустять на територію України «Для в'їзду на територію України автовласник, машина якого зареєстрована в іншій країні, зобов'язаний мати сертифікат міжнародного автомобільного страхування «Зелена карта» на весь термін перебування в нашій країні або внутрішній договір страхування цивільно-правової відповідальності», - пояснив заступник начальника управління страхування транспортних ризиків страхової компанії Юрій Фідасюк. Тоді в разі, якщо такий автомобіль постраждав в аварії або став її винуватцем, на території України ні його власнику, ні іншому учаснику ДТП хвилюватися не варто. Адже якщо у винного водія є поліс «Зелена карта», то гарантійні виплати здійснює Моторне (транспортне) страхове бюро України. Зокрема, в разі заподіяння шкоди майну потерпілих - це 100 тис. грн, а в разі заподіяння шкоди життю та здоров'ю потерпілих - 200 тис. грн. Якщо ж у винного водія є поліс «автоцивілки», виданий українською страховою компанією, виплата здійснюється страховиком, який видав цей поліс. Оформити «автоцивілку» іноземець може терміном від 15 днів до 1 року. Її вартість дорівнює вартості звичайної "автоцивілки" в Україні і залежить від об'єму двигуна. Поліс "автоцивілки" можуть придбати навіть власники незареєстрованих на території України автомобілів. Такі авто будуть застраховані за так званою 7-ю зоною - авто, зареєстровані в інших країнах. «Пересічникам» без страховки нікуди Однак не все так просто, як здається на перший погляд. Директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко пояснює, що в українців, які завозять автомобіль на територію України з метою транзиту на 5-10 днів, вибору немає - авто обов'язково треба страхувати. Адже кожні 10 днів вони змушені перетинати кордон, а без страховки їх просто не пропустять. А ось якщо автомобіль завозиться в Україну під приводом тимчасового ввезення, тут ситуація інша. Терміном на 1 рік ввозити автомобіль на територію України можуть тільки українці, які постійно проживають за межами України, або іноземці. Послугами останніх і користуються ті, хто хоче їздити на іноземному автомобілі, не заплативши мита. Більшість тимчасово ввезених автомобілів їздять Україною без страховки Назаренко пояснює, що найчастіше такі автомобілі оформляють на, умовно кажучи, студентів-іноземців і малозабезпечених громадян з сусідніх країн, які за кілька сотень доларів погоджуються перегнати авто. «Ці іноземці перетинають кордон і передають право керування іншій людині. Без страховки такі автомобілі не пропустять через кордон, але ця страховка оформляється на тиждень. Тобто ця страховка через 7 днів закінчується. А, відповідно до закону, поліція України не має права вимагати від іноземних автомобілів бути застрахованими, так як закон про страхування говорить тільки про українські автомобілі. Тому ці автомобілі не страхуються», - заявив директор Асоціації. Більше того, згідно із законом, іноземець протягом 10 днів має здати іноземний номер у сервісний центр МВС та отримати на рік український номер, а також застрахуватись. Але Назаренко запевняє, що добровільно це роблять одиниці. Відповідно, водій такого автомобіля, не понесе жодної відповідальності внаслідок ДТП, оскільки не буде значитись ні в базі МВС, ні митниці. «Якщо він потрапить у ДТП або зіб'є людину, то власник цього автомобіля просто втече. А що може зробити поліція, вона зробить запит на митницю, чий це автомобіль, і виявиться, що цей автомобіль якогось, умовно кажучи, "Іона Флореску". І що ти тут поробиш?» - пояснив директор Асоціації. Тому в такому випадку потерпілий, швидше за все, залишиться без компенсації, а винуватець ДТП не буде покараний.
Події оформление ленты  П'яний син заступника голови райадміністрації в Запоріжжі влаштував стрілянину по людях із рушниці У Запоріжжі затримали чоловіка, який у стані алкогольного сп'яніння стріляв по людях із рушниці. Про це повідомили в прес-службі патрульної поліції Запоріжжя на своїй сторінці в Facebook. За даними патрульних, о 1:38 вони почули стрілянину біля заправки по вулиці Маршала Чуйкова. «Вискочивши з автомобіля, патрульні наказали чоловікові кинути зброю, що він і зробив і ліг на землю. На місці події патрульні побачили 28-річного чоловіка з вогнепальним пораненням в ділянці шиї та обличчя і 40-річну жінку з пораненням нижньої губи», - розповіли правоохоронці. Пораненого чоловіка терміново госпіталізували, а зловмисника привезли до Дніпровського відділу поліції. Чоловік повідомив, що почав стріляти після конфлікту з відвідувачами магазину. У момент стрілянини він був п'яний: в ході перевірки було отримано результат 1,94 проміле. Запорізькі ЗМІ стверджують, що стрілянину по людях у спальному районі Запоріжжя влаштував син місцевого високопоставленого чиновника - заступника голови райадміністрації. В ГУ Нацполіції в Запорізькій області цю інформацію поки офіційно не підтверджують, але й не спростовують.
Суспільство Гонтарева за підсумками 2016 року задекларувала 57 млн грн доходу Голова Національного банку України Валерія Гонтарева за підсумками 2016 року задекларувала 57 млн ​​грн доходу, повідомляється на веб-сайті Центробанку, передає Інтерфакс-Україна. Так, Валерія Гонтарева отримала 1,97 млн ​​грн зарплати, 52,572 млн грн - третього траншу після продажу своєї частки в групі ICU Holdings Limited, 2,365 млн грн відсотків за депозитом. При цьому голова Нацбанку внесла в скарбницю близько 10 млн грн податку на доходи фізосіб, 0,402 млн грн - на дохід за депозитом і 0,851 млн грн військового збору. При цьому Валерія Гонтарева витратила 1,206 млн грн за навчання сина. Її сім'я купила земельну ділянку площею 2,5 тис. кв. м, житловий будинок площею 316 кв. м, автомобіль Mercedes і офіс в 68,7 кв. м. У самої Валерії Гонтаревої є 900 кв. м, будинок - 250 кв. м, квартира - 106 кв. м, Porsche Panamera і Porsche Cayenne. Все це вона купила до того, як очолила НБУ.
За кордоном Шоу або прорив: SpaceX запустила і посадила використаний Falcon 9 Експерти критично оцінили запуск SpaceX ракети-носія Falcon 9 з першим ступенем, що раніше побував у космосі. Про це інформує Pravda.ru. За словами Ілона Маска, це велика революція в космічних польотах, так як можна не один раз застосувати перший ступінь прискорювача, найдорожчої деталі ракети-носія. Він додав, що повторні запуски дадуть можливість компанії значно здешевити їх, заощадивши до 30 відсотків від вартості кожного пуску. Коментуючи цей прорив, джерело видання в ракетно-космічній галузі повідомило, що розуміє радість керівників SpaceX. Воно додало, що приватний «винахідник» зробив ракету, яка злетіла і повернулася, а потім знову злетіла - і знову повернулася! «Тільки є нюанси. По-перше, це не приватний геній, підприємець-винахідник, а це людина, яка отримала в допомогу розробки-документи НАСА з державним фінансуванням в режимі «дамо скільки потрібно». Співрозмовник нагадав, що більшість проектів Ілона Маска досі є збитковими. Але це не заважає Маску придумувати й отримувати гроші на нові проекти. Нагадаємо: Історичний прорив: у космос повторно полетіла ракета Falcon 9
Суспільство Луценко назвав організаторів підпільного «ребцентру» на Чернігівщині Серед утримуваних у так званому «центрі реабілітації» перебували іноземці. Про це сьогодні, 31 березня, під час брифінгу повідомив генпрокурор України Юрій Луценко, передає 112 Україна. «Центр реабілітації» називався «Релігійна громада УПЦ Чернігівської єпархії на честь ікони Божої Матері «Семистрільна». За словами генпрокурора Луценка, підпільний центр був зареєстрований в Чернігівській районній адміністрації, але не числиться як медичний або профілактичний заклад. Засновниками «центру реабілітації» є якийсь громадянин Дубровський і громадянин Моцак, які раніше проживали на території Києва. Луценко розповів, що в закладі утримувалися також і іноземці. За попередніми даними, майже 30% утримуваних там людей - це наркомани, частина людей вважалася алкоголіками. Раніше ми повідомляли, що СБУ викрила групу людей, яка займалася примусовою реабілітацією наркоманів.
За кордоном Європейські країни відмовляться від Євробачення через заборону Самойловій Голова Європейської мовної спілки Інгрід Делтенре направила листа українському прем'єру Володимиру Гройсману, в якому повідомила, що багато країн можуть бойкотувати Євробачення-2017 і відмовитися від участі в пісенному конкурсі, якщо Юлії Самойловій не дозволять в'їзд на територію України. Про це інформує OikoTimes, посилаючись на главу ЄВС. Делденре підкреслила, що заборона Самойловій на в'їзд в Україну може обернутися негативними наслідками. «Якщо ви підтвердите недопуск російської співачки Юлії Самойлової, це, звичайно, позначиться на міжнародній репутації України негативним чином. Репутації країни, як демократичної, сучасної держави Європи. Ми стурбовані такими негативними наслідками, які можуть вплинути на курс Євробачення в загальному. Ситуація викликала багато невдоволень серед мовників із Європи, наших членів. Ми отримали повідомлення від них, де ті критикують СБУ. Сказано, що вони відмовляться від участі в Євробаченні», - йдеться в листі, який було адресовано Гройсману.
За кордоном Японія виділить майже 4 млн дол. на підтримку потерпілих Донбасу Японія виділить 3,9 млн дол. на підтримку потерпілих внаслідок військових дій на Донеччині. Як передає кореспондент АСН, про це повідомив посол Японії в Україні Шигекі Суми на прес-конференції сьогодні в Києві. Зокрема, за його словами, з початку квітня 2017 по березень 2018 року японський уряд через ООН і Червоний Хрест в Україні виділить 4 млн дол «на відновлення сходу України»: критичної інфраструктури, розвиток миру, підтримку малого бізнесу в громадах, на підтримку освіти в постраждалих регіонах та ін. Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зі свого боку наголосив, що що Японія є надійним партнером України в часи складних гуманітарний викликів. «Ми дякуємо японських партнерів за підтримку в цей складний кризовий час», - сказав Зубко.  
Політика Гройсман в е-декларації вказав 15,8 млн грн доходів, а також 18 млн грн, $802 тис. І €477 тис. готівки Прем'єр Володимир Гройсман подав е-декларацію за минулий рік, в якій він задекларував 15,8 млн грн доходів, а також 802 тис. доларів, 477 тис. євро і 18 млн грн на рахунках у банківських установах. Електронна декларація Гройсмана була опублікована сьогодні, 31 березня. Український прем'єр-міністр України задекларував 2,4 млн грн, 870 тис. доларів і € 460 тис. євро готівки. Також в електронній декларації вказані дві квартири, два будинки і чотири земельні ділянки, Гройсман володіє двома ділянками землі в селі Бохоники Вінницької області площею 1500 м2 і 1499 м2, ділянкою в Вінниці 237 м2, двома житловими будинками в с. Бохоники площею 461,1 м2 та 534 м2. Також Володимир Гройсман володіє нежитловим приміщенням у Вінниці площею 1051,6 м2. Гройсман із дружиною, сином і дочкою користуються квартирами, які належать Аліні Бурлаці у Вінниці пл. 61,5 м2і в Києві площею 59,6 м2. Також прем'єр-міністр України задекларував 10 годинників: Audemars Piguet, Ulysse Nardin, два Rolex, два Girard-Perregaux, два Breguet і Parmigiani Fleurier.
Політика Фійон після поїздки Ле Пен у Москву заявив про небезпеку режиму Путіна Кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон після поїздки його суперниці на президентських виборах Марін Ле Пен в Москву заявив, що Росія веде «небезпечну» зовнішню політику, йдеться в статті Bloomberg. «Росія є країною з політичним режимом, який не збігається з західною демократією», - сказав Фійон на прес-конференції в Парижі 31 березня. «Це небезпечна країна, і ми повинні ретельно обговорити, яку стратегію будемо з ними реалізовувати», - сказав кандидат. Проте Фійон заявив, що як президент він буде прагнути відновити діалог з Путіним. Водночас видання нагадує, що тільки в січні, перед зустріччю з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Фійон заявляв, що «наївно» вважати, що Росія може «стати на коліна» під гнітом економічних санкцій. Фійон також назвав Росію «великою нацією», а під час своєї президентської кампанії заявляв, що в цій країні демократія і вона не є загрозою для Європи.
Суспільство Ще один американський штат дозволив носити вогнепальну зброю в коледжах і кампусах Законодавці американського штату Джорджія прийняли закон, яким дозволено громадянам з 21 року носити вогнепальну зброю в коледжах і університетських містечках - кампусах. Про це повідомляє видання ТАСС. Відповідним документом забороняється мати при собі зброю тільки в тих місцях, де проходять спортивні заходи, або можуть з'явитися школярі. А також в гуртожитках і студентських союзах. Але для того, щоб набрав чинності, його повинен затвердити губернатор Джорджії Натан Діл, який рік тому наклав вето на аналогічний документ. Варто відзначити, що Джорджія може стати дев'ятим штатом з подібними правилами носіння вогнепальної зброї. Нагадаємо, що право на придбання і носіння вогнепальної зброї гарантовано американцям другою поправкою до конституції.
Наука і технології оформление ленты  Маленький, але витривалий і без російських комплектуючих. Репортаж з першого польоту українського Ан-132D Сьогодні, 31 березня, літак Ан-132D успішно здійснив свій перший політ - з аеродрому в Святошино в Гостомель. У пункті призначення екіпаж зустрів особисто Президент України Петро Порошенко та представники Саудівської Аравії. Ан-132 D - середньомагістральний вантажний літак, який розроблений конструкторським бюро «Антонов» і зібраний без комплектуючих із РФ. «До створення цього транспортного літака приєдналися провідні підприємства-лідери літакобудування світу - компанії США, Великої Британії, Франції, Німеччини та багатьох інших держав, - сказав Петро Порошенко після зустрічі борту. - АН-132D - унікальний приклад в історії української авіації, який доводить необхідність розвитку впровадження виробничої кооперації із західними партнерами. Заявляю, зараз ця кооперація відбудовується з країнами - членами НАТО». Серійне виробництво моделі планується налагодити спільно з Саудівською Аравією. Базова модель може коштувати 30-40 мільйонів доларів. «Відносини з нашими саудівськими друзями є особливо важливими в умовах розриву коопераційних зв'язків із країною-агресором - Російською Федерацією», - додав Президент. Нині, за словами Порошенка, починається програма льотних випробувань, а потім буде візит до Саудівської Аравії.
Суспільство оформление ленты  Як і де астматикам, діабетикам і сердечникам отримати безкоштовні ліки В Україні з 1 квітня має офіційно стартувати програма «Доступні ліки». У Міністерстві охорони здоров'я відзначають, що збоїв у старті не буде, проте не конкретизують, чи зможуть люди вже цієї суботи скористатися безкоштовними ліками, які підпадають під цю програму. Першими, хто потрапив в поле зору уряду і хто, за даними Міністерства охорони здоров'я, поки найменш забезпечений ліками, стали хворі серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою і цукровим діабетом II типу. Таких серед українців майже 24 млн. Саме цим категоріям держава буде відшкодовувати вартість ліків. Купити необхідні для лікування вищезазначених хвороб ліки можна буде тільки в тих аптеках, які погодилися взяти участь у програмі реінбурсації. Кожен такий фармацевтичний заклад матиме біля входу спеціальну наклейку «Доступні ліки». Для того щоб придбати медпрепарати за програмою, хворому спочатку потрібно отримати від лікаря рецепт, термін дії якого 30 днів. Однак якщо зараз медики приписують конкретні препарати, то в цьому випадку будуть вказувати в рецепті лише назву діючої речовини. Уже в аптеці пацієнт матиме вибір - придбати препарат, який рекомендувало МОЗ і отримати 100-відсоткову компенсацію, або ж придбати дорогі ліки, але отримати компенсацію тільки вартості дешевого еквівалента, а решту оплатити з власної кишені. Перелік ліків, вартість яких буде компенсуватися, а також їх роздрібну та граничну ціну має затвердити МОЗ. Також МОЗ уже визначило, які діючі речовини підпадають під дію програми. Серцево-судинні захворювання: Аміодарон (Amiodarone) Амлодипін (Amlodipine) Атенолол (Atenolol) Верапаміл (Verapamil) Гідрохлортіазид (Hydrochlorothiazide) Спіронолактон (Spironolactone) Фуросемід (Furosemide) Дигоксин (Digoxin) Еналаприл (Enalapril) Ізосорбіду динітрат (Isosorbide dinitrate) Карведилол (Carvedilol) Клопідогрел (Clopidogrel) Метопролол (Metoprolol) Нітрогліцерин (Glyceryl trinitrate) Симвастатин (Simvastatin) Бісопролол (Bisoprolol) Бронхіальна астма: Беклометазон (Beclometasone) Будесонід (Budesonide) Сальбутамол (Salbutamol) Діабет II типу: Метформін (Metformin) Гліклазид (Gliclazide) На реалізацію програми в 2017 році виділили 500 млн грн.  
Суспільство Лінощі - заразні. Тепер це доведено вченими Нейрофізіологи з Франції довели, що індивідуальні особливості поведінки людини, такі як лінь, поспішність, розсудливість, насправді "заразні", і люди, що потрапили під вплив інших, переймають їхні риси, повідомляє РИА Новости з посиланням на статтю в журналі PLoS Computational Biology. Експеримент з добровольцями був примітивним: на екран комп'ютера їм виводили два фото різного краму і просили вибрати варіант дій, який би привів до максимально вигідного його перепродажу. Учасник дослідів мав обрати оптимальний варіант дій і передбачити, що зробив би попередній "гравець" на його місці. Перед цим учасникам показали, що нібито вибрали добровольці, які проходили експеримент перед ними. Насправді ніяких попередніх добровольців не було, їх заміняв штучний інтелект. Як виявилося, люди намагалися повторити дії штучного розуму - причому в залежності від різної поведінки машини учасники теж поводились по-різному - то ставали ледачими і повільними, то дратівливими, то починали роздумувати.

Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Мета маніпулятора — повністю підпорядкувати людину своїй волі, і тим самим позбавити її самостійності та можли....
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Кожному з нас необхідні успіх і життєва енергія для досягнення поставленої мети Заманити щастя та зберегти гар....
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
більше матеріалів




/-1,3896088600159-/ /-pc-/
Top