counter
Архів Повернутись назад 31 Січня 2017
31 Січня
Суспільство У Києві навесні дороги ремонтуватимуть у посиленому режимі, щоб встигнути до Євробачення Навесні комунальники Києва ремонтуватимуть дороги в посиленому режимі. Роботи планують завершити до Євробачення, яке відбудеться в травні 2017 року, щоб уникнути утворення заторів у період проведення конкурсу. Про це повідомляє заступник голови КМДА Ілля Сагайдак, передає прес-служба адміністрації столиці. «На яких ділянках проведуть капітальний і поточний ремонти дорожнього покриття. Передовсім будуть відремонтовані дороги, які ведуть від аеропортів. Заплановано ремонт дороги від аеропорту «Київ» (Жуляни) до Повітрофлотського проспекту. Також заплановані поточні ремонти мостів і доріг, які пов'язані з МВЦ, ремонт дорожнього покриття Русанівської набережної, станції метро «Лівобережна». Крім цього, ми націлені максимально швидко працювати, щоб відремонтувати якомога більше доріг столиці та зробити це якісно»- сказав Сагайдак.
Події Авдіївка у вогні: Окупанти обстріляли житлові квартали з «Градів» Російсько-окупаційні війська у ніч на вівторок, 31 січня, обстріляли околиці Авдіївки на Донецькому напрямку із реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», є поранені серед місцевого населення, повідомили у прес-центрі штабу АТО. «Наразі є інформація про руйнування та пожежу у житловому районі міста. Пошкоджено кілька будинків. За попередніми даними, є поранені серед місцевого населення. Інформація уточнюється», - заявили у штабі. Як повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, снаряд влучив у п’ятиповерховий житловий будинок. Ремонтники вже приступають до відновлення пошкоджень. За даними штабу АТО, проросійські бойовики та російські найманці здійснили чергову спробу штурму позицій Збройних Сил України в районі Авдіївки, напад було відбито. До четвертої ранку випустили в бік українських позицій понад 80 ракет із РСЗВ БМ-21 «Град» та 30 артилерійських снарядів калібру 152 мм. Також окупанти гатили з мінометів 120 та 82 мм, танків та стрілецької зброї.
Події Режим надзвичайної ситуації в Авдіївці: Жебрівський заявив про готовність евакуювати 8 тис. місцевих жителів У прифронтовій Авдіївці Донецької області, яка через обстріли бойовиків залишилася без електрики, води і теплопостачання, запроваджено режим надзвичайного стану, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. «Розпорядився терміново виділити додаткові кошти з обласного бюджету для Авдіївки в рамках надзвичайного стану в місті», - повідомив він на своїй сторінці в Facebook. Жебрівський заявив про можливість евакуації протягом дня до 8 тис. жителів Авдіївки. «Міста області готові прийняти до 9 тис. осіб. У дитячих закладах області готові в будь-який момент прийняти більше тисячі дітей. На під'їзді до міста близько 10 тонн продуктів харчування. Військові надали додаткові польові кухні», - заявив він. На ранок вівторка в Авдіївці встановлені і підготовлені до роботи додаткові пункти для видачі гарячого харчування та гарячої води. Міжнародний благодійний фонд «Карітас» почав встановлювати додаткові намети в Авдіївці для обігріву людей, додав він. Голова Донецької ВЦА також повідомив, що російська сторона СЦКК передала письмову гарантію про припинення обстрілів з боку бойовиків з 10:00 до 17:00. «Ремонтні бригади приступають до роботи», - запевнив він.
Події Загострення на Донбасі: Бойовики 71 раз порушили режим тиші, троє українських бійців загинули, 24 поранені і травмовані На Донбасі за минулий понеділок, 30 січня, російсько-окупаційні війська 71 раз обстріляли позиції Збройних Сил України, в результаті троє українських військових загинули, 20 поранені і четверо травмовані, повідомили в прес-центрі штабу АТО. «Найнапруженішою залишається ситуація на Донецькому напрямку в районі Авдіївки. Тут російсько-окупаційні війська застосовували 152 і 122-мм артилерію, 120 і 82-мм міномети, гранатомети і стрілецьку зброю. Також із тих же видів озброєння російсько-окупаційні війська багаторазово обстрілювали Зайцеве, Троїцьке, Кам'янку, Новотроїцьке Луганське, Невельське і Опитне. По Пісках і Авдіївці протягом дня вогонь вели танки», - йдеться в повідомленні штабу. На Маріупольському напрямку окупанти з 152 і 122-мм артилерії вели вогонь по позиціях ЗСУ в районі Водяного і Красногорівки. З мінометів різних калібрів обстрілювали Новотроїцьке, Красногорівку, Новогригорівку, Талаківку і Лебединське. З гранатометів і стрілецької зброї - Павлопіль, Талаківку, Лебединське, Гнутове, Широкине і Водяне. По Новогригорівці вела вогонь БМП противника. На Луганському напрямку проросійські бойовики з мінометів обстріляли Троїцьке, Попасну, Новоолександрівку. З гранатометів - Новозванівку і Станицю Луганську.
За кордоном Трамп звільнив в.о. генпрокурора, яка закликала не захищати антиміграційний указ У понеділок, 30 січня, президент США Дональд Трамп звільнив виконувача обов'язків генерального прокурора Саллі Єйтс після того, як вона демонстративно відмовилася підтримувати указ президента про заборону на в'їзд для громадян семи країн з переважно мусульманським населенням, повідомляє The New York Times. У заяві Трампа йдеться, що Саллі Єйтс, яка обіймала посаду заступника генерального прокурора при президенті Бараку Обамі, зрадила адміністрації, заявивши, що юристи Міністерства юстиції не будуть захищати антиміграційний указ Трампа. Замість неї виконувати обов'язки очільника Мін'юсту до призначення нового генпрокурора буде прокурор від Східного округу штату Вірджинія Дана Боенте. Боенте вже скасував розпорядження Єйтс, у якому вона закликала підлеглих не захищати позицію влади в судах у справах, які стосуються антиміграційного указу. Також він закликав прокурорів «виконувати свій обов'язок».
Події Українські військові розповіли подробиці ранкових обстрілів Авдіївки Вранці у вівторок, 31 січня, російсько-окупаційні війська запросили перемир'я і, користуючись затишшям, пішли в атаку, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. «Один підрозділ російських бойовиків під Авдіївкою відкрив стрілянину і пішов у наступ. Спочатку самі запросили режим тиші, але через 10 хвилин перегрупувалися і пішли в наступ. Наші війська відбили атаку. Кілька бойовиків убиті, серед них і терорист на прізвисько «Консул». Зараз бій триває», - заявив він, посилаючись на командира 72-ї бригади. Як повідомили в 72-й Гвардійській окремій механізованій бригаді, окупанти близько 05:.40 випустили 160 ракетних снарядів з РСЗВ «Град». Близько 7:00 була обстріляна також «нова» частина міста Авдіївки. «Стріляли з Донецька, як свідчать донеччани в соцмережах - чотири установки РСЗВ «Град» били з чотирьох різних точок у цивільних житлових кварталах», - заявили українські військові. За даними 72-ї бригади, в Авдіївці є руйнування і жертви серед мирного населення. «Горить газова труба. Три влучення були зафіксовані поблизу лікарні і два навколо багатоквартирних будинків мирних жителів. Обстріли тривають», - заявили військові.
Економіка США і Британія оштрафували Deutsche Bank на понад 600 млн доларів за «дзеркальні угоди» в РФ Нью-Йоркський департамент з фінансових послуг оштрафував найбільший німецький банк Deutsche Bank на 425 млн доларів за схему «дзеркальних угод» з російськими акціями, повідомляє DW. Згідно з даними нью-йоркського банківського регулятора, завдяки махінаціям з російськими акціями з 2011 по 2015 роки з Росії були виведені близько 10 млрд доларів. Крім цього, у Великій Британії Deutsche Bank оштрафували на $204 млн. Як повідомляє Інтерфакс, німецький банк заплатить 163 млн фунтів стерлінгів ($204 млн) британському Управлінню з контролю дотримання норм поведінки на фінансових ринках як штраф за нелегальну схему «дзеркальних» операцій з рахунків у російському підрозділі банку. У схему «дзеркальних угод» були залучені клієнти, які купували акції в Росії, а також інші зацікавлені сторони, які незабаром після цього продавали ці ж акції через лондонську філію Deutsche Bank.
Суспільство У 2017 році на медичне забезпечення армії виділять майже 353 млн грн - Міноборони У 2017 році на медичне забезпечення Збройних Сил України буде виділено майже 353 млн грн, що більше як на третину, ніж у 2016 році. Про це на брифінгу повідомила речник Міністерства оборони Оксана Гаврилюк, передає кореспондент АСН. «За минулий рік на медичне забезпечення Збройних Сил Міністерство оборони отримало близько 258 млн грн. Майже всі ці кошти були витрачені на закупівлю медикаментів та медичного обладнання. Цього року на медичне забезпечення Збройних Сил планується виділити 353 млн грн, що на понад третину більше, ніж у минулому році. 205 млн грн із цих коштів буде витрачено на закупівлю медикаментів, а 93 млн грн на медичне обладнання», - сказала Гаврилюк. Окрім того вона додала, що Міноборони вже уклало контракт на закупівлю 60 медичних автомобілів, які були протестовані та пройшли перевірку в АТО. А контракт на закупівлю ще 100 автомобілів буде укладено найближчим часом. Також вона розповіла, що для посилення лікувально-евакуаційного забезпечення військ в оперативне розпорядження командування підрозділів введено мобільні лікарсько-сестринські бригади із складу військово-медичних клінічних центрів та військових госпіталів. З метою наближення медичної допомоги до переднього краю у визначених районах розгорнуто чотири військові мобільні шпиталі.
За кордоном США скликають екстрене засідання Радбезу ООН через Іран Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй у вівторок, 31 січня, проведе екстрене засідання у зв'язку з новими запусками Іраном балістичних ракет середньої дальності, повідомляє Fox News. Ініціювали збори СБ ООН представники США. Ізраїльський постпред при ООН Данні Данон заявив, що запуск ракет порушує резолюції ООН, що забороняють Ірану здійснювати такі пуски. Він закликав РБ ООН «діяти негайно у відповідь на іранські дії, які ставлять під загрозу не тільки Ізраїль, але і весь Близький Схід». Нагадаємо, що 29 січня Іран провів випробування ракети середнього радіусу дії на полігоні в 225 км на схід від Тегерана. Балістична ракета пролетіла майже 1000 км і розбилася, не досягнувши мети. Резолюція РБ ООН від 20 липня 2015 року закликає Іран відмовитися від випробувань балістичних ракет, здатних нести ядерний заряд.
Політика Єльченко заявив про готовність скликати екстрене засідання Радбезу ООН через обстріли Авдіївки Постійний представник України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко звернувся до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша щодо ескалації бойових дій на Донбасі. «Росія здійснює масовані обстріли на сході України, не беручи до уваги свої зобов'язання в рамках Мінських угод», - заявив він у листі, текст якого оприлюднено в мікроблозі в Twitter українського представництва в ООН. Єльченко додав, що якщо російські окупанти не припинять обстріл, то Україна буде готова скликати екстрене засідання Ради безпеки ООН. У листі до генсека ООН йдеться, що за останні два дні російсько-окупаційні війська вчинили масовані обстріли по всій лінії зіткнення з усього наявного у них озброєння, включно із забороненими Мінськими домовленостями РСЗВ «Град», артилерією калібру 152 і 122 мм, мінометами 120 і 82 мм, танками. В результаті загинули вісім українських військовослужбовців, 26 отримали поранення. Нагадаємо, що російсько-окупаційні війська в ніч на вівторок, 31 січня, обстріляли околиці Авдіївки на Донецькому напрямку з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», є поранені серед місцевого населення. Will follow through the night, if it won't stop, ready to convene UN Security Council emergency meeting. https://t.co/hEhxAzYZI3 — Volodymyr Yelchenko (@YelchenkoUN) 31 января 2017 г.
Події Бої під Авдіївкою тривають: окупанти відмовилися дотримуватися режиму тиші - штаб АТО Російсько-окупаційні війська у вівторок, 31 січня, продовжують обстрілювати з забороненої Мінськими домовленостями артилерії і атакувати позиції Збройних Сил України в районі Авдіївки Донецької області, повідомили в прес-центрі штабу АТО. «Не припиняють штурмові дії і активно застосовують артилерію і міномети в районі населеного пункту Авдіївка. Окупантів не зупиняють навіть власні втрати, яких вони зазнали в результаті спроб захоплення українських позицій», - ідеться в повідомленні штабу. За даними українських військових, російське командування проігнорувало пропозицію забезпечити 31 січня дотримання режиму тиші з метою пошуку і евакуації тіл загиблих в результаті бойових дій під Авдіївкою. «Про зазначене заздалегідь поінформували російську сторону СЦКК встановленим порядком. Однак протилежна сторона цей акт гуманності проігнорувала, чим вкотре показала своє справжнє ставлення до людей, які воюють на боці російсько-окупаційних військ», - заявили в штабі.
За кордоном Після навчань у Польщі США перекинуть частину танків у країни Балтії Армія США цього тижня перекине партію танків із Польщі в країни Балтії, які межують з країною-агресором Російською Федерацією, повідомляє The Wall Street Journal. Як повідомляє авторитетна американська газета, після спільних польсько-американських навчань, які стартували 30 січня на півночі Польщі, деякі з основних бойових танків M1A2 Abrams, використовуваних у навчаннях, перевезуть у Латвію, Естонію і Литву. Вони будуть розміщені на території країн Балтії до моменту набуття оперативної спроможності силами стримування НАТО, що відбудеться цієї весни цього року. Нагадаємо, що 30 січня на полігоні Жагань-Карлики в Любуському воєводстві почалися спільні польсько-американські військові навчання. В рамках навчань у Польщу з США прибула 3-тя танкова бригада бойової групи. Її прибуття - це результат угод саміту НАТО, який відбувся в 2016 році у Варшаві.
Події Обстановка в Авдіївці: поранено місцевого жителя, обстріляно п'ятиповерхівку і приватні будинки В результаті масованого обстрілу з боку проросійських бойовиків по житлових кварталах прифронтової Авдіївки Донецької області отримав поранення місцевий житель, від прямих влучень пошкоджено чотири будинки і шість квартир у п'ятиповерхівці, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України. «За минулу добу поранення отримав місцевий житель, який перебував у себе вдома по вулиці Колосова. 41-річного чоловіка госпіталізували у військовий госпіталь для надання необхідної допомоги. У потерпілого - осколкове поранення руки», - йдеться в повідомленні МВС. Близько 7-ї ранку бойовики обстріляли житловий п'ятиповерховий будинок, розташований на вул. Комунальній, 31. В результаті вибуху значні ушкодження отримали шість квартир, постраждалих серед мешканців будинку немає. Крім того, в результаті мінометного обстрілу пошкоджено чотири приватних будинки, розташованих на вул. Зеленій та Колосова. Під артударами в умовах гуманітарної катастрофи залишаються близько 23-25 ​​тисяч осіб. З них 524 - діти дошкільного віку, 8900 пенсіонери, 402 інваліди, понад 320 дітей-сиріт. Місто залишається без електропостачання, водопостачання і теплопостачання, не працюють школи та дитячі садки. Підкріплення поліції з обласного главку на чолі з головою Донецької поліції В'ячеславом Аброськіним цілодобово патрулює місто, надає допомогу людям.
За кордоном Прем'єр Великої Британії може запустити Brexit 9 березня - The Times Уряд Великої Британії очікує завершення всіх законодавчих процедур для запуску статті 50 Лісабонського договору про вихід із Європейського Союзу до першого тижня березня, повідомляє The Times. Таким чином, як пише видання, це дозволить прем'єр-міністру Терезі Мей почати процес виходу країни з ЄС на саміті європейських лідерів, який відбудеться 9 березня в Мальті. Прем'єр-міністр досі не визначилася з точною датою початку запуску механізму щодо виходу з ЄС, зазначивши лише, що очікує почати Brexit до кінця березня. Уряд повідомив у Палаті лордів, що хоче отримати схвалення законопроекту про повідомленні ЄС про вихід 7 березня. Згідно зі статтею 50 Лісабонського договору про вихід з Євросоюзу країни-члена, будь-яка держава - член ЄС може прийняти рішення про вихід зі складу об'єднання. У червні 2016 року у Великій Британії пройшов референдум щодо членства країни в Євросоюзі. Згідно з офіційними даними, за вихід країни з ЄС проголосували 51,9% британців.
Події Порошенко екстрено збирає Військовий кабінет РНБО через обстріли Авдіївки - ЗМІ Президент України Петро Порошенко у вівторок, 31 січня, збирає Військовий кабінет Ради національної безпеки і оборони у зв'язку із загостренням ситуації в Авдіївці Донецької області, повідомило агентству Інтерфакс-Україна інформоване джерело. «У вівторок у другій половині дня очікується нарада Військового кабінету при РНБО за участю глави держави», - повідомив співрозмовник агентства. За інформацією голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, з 12:00 в Авдіївці буде встановлений режим тиші, після чого відразу ж почнуться роботи з відновлення енергопостачання міста. Нагадаємо, що в прифронтовій Авдіївці введений режим надзвичайної ситуації. Через масовані обстріли з боку бойовиків у місті припинена подача тепла, води і електрики. Вранці 31 січня бойовики стріляли з РСЗВ «Град», в результаті отримав поранення місцевий житель, від прямих влучень пошкоджено чотири будинки і шість квартир у п'ятиповерхівці.
Події У Харкові в лікарні померли троє постраждалих від вибуху газового балона Три людини, які постраждали в результаті вибуху газового балона в житловому будинку в Харківській області, померли в лікарні. Про це повідомляє прес-служба поліції області. Вибух газу стався у квартирі п'ятиповерхового житлового будинку в селищі Слобожанське 28 січня. В результаті інциденту постраждали п'ятеро людей: 43-річний господар квартири, його 23-річний син, 23-річна подруга сина і двоє робітників віком 23 і 51 року. У лікарні померли двоє робітників, а також власник квартири: отримані ними опіки виявилися смертельними. Хлопець і дівчина досі залишаються в реанімації у важкому стані. За інформацією правоохоронців, вибух стався через порушення правил користування газовим балоном під час монтажу натяжної стелі. Розпочато кримінальну справу за ст. 270 ч. 2 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України.
Суспільство Втрати ЗС Росії в районі Авдіївки: 10 вбитих і 25 поранених Ситуація в районі промзони Авдіївки надзвичайно напружена, противник зазнав втрат в результаті відповіді бійців ЗСУ - 10 убитих і 25 поранених. Про це інформує ГУР Міноборони України. «Обстановка в районі проведення бойових дій залишається напруженою і характеризується здійсненням противником провокаційних і демонстраційних обстрілів позицій підрозділів сил ЗСУ із застосуванням танків, артилерії, стрілецької зброї і мінометів з найбільшою інтенсивністю на Донецькому напрямку. Найгострішою залишається ситуація в районі промзони Авдіївки. В результаті ударів у відповідь ЗСУ втрати противника склали: вбитими - 10 і пораненими - 25 військовослужбовців зі складу 11 окремого механізованого полку 1 АК (Донецьк) ЗС Росії», - сказано в повідомленні ГУР МО в Facebook.
Події У боях під Донецьком поранений терорист Гіві - ЗМІ Ватажок незаконного збройного формування «Сомалі» терористичної організації «ДНР» Михайло Толстих на прізвисько Гіві поранений у боях під Донецьком, повідомляє ОстроВ з посиланням на сепаратистські ЗМІ. «Гіві поранений у боях в північній частині Донецька», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, що правоохоронні органи України оголосили в розшук терориста Гіві. Він організував у січні 2015 р. поблизу Донецького аеропорту теракти проти сил АТО - показово розстрілював поранених українських кіборгів. Активні бойові дії в районі Авдіївки тривають з 29 січня. Вранці у вівторок, 31 січня, російсько-окупаційні війська запросили перемир'я і, користуючись затишшям, пішли в атаку. Українські війська відбили напад. Кілька бойовиків вбиті, серед них і терорист на прізвисько «Консул». У ніч на вівторок, 31 січня, бойовики обстріляли околиці Авдіївки на Донецькому напрямку з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», є поранені серед місцевого населення.
Події Гройсман заявив, що підготовлені всі сценарії розвитку подій в Авдіївці Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що підготовлені всі сценарії розвитку подій у прифронтовій Авдіївці Донецької області. Про це він заявив під час круглого столу з обговоренню пріоритетних напрямів у галузі освіти і науки, які включено до розділу ІІІ «Розвиток людського капіталу» проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року, передає кореспондент АСН. «Буквально з вчорашнього дня і всю ніч працювали над тим, щоб організувати все необхідне, щоб підтримувати ситуацію, підтримувати життєзабезпечення всіх систем хоча б на мінімальному рівні», - сказав він. За його словами, ситуація залишається складною, але сьогодні є абсолютно всі ресурси і можливості, щоб відновити енергопостачання. «На це потрібен час, але найголовніше — це припинення обстрілів. Тому що ми розуміємо — це все робиться навмисно, злочин проти людей, які абсолютно ні в чому не винні», - сказав глава уряду, додавши,  всі служби працюють на місці, розгорнутий відповідний штаб. «Підготовлені всі сценарії розвитку подій... Ми зробимо все для того, щоб максимально впоратися з ситуацією, яка склалася, хоча розуміємо, що безпосередньо на обстріли ми впливу не маємо, і треба щоб режим тиші був забезпечений і тоді ми зможемо відновити все енергопостачання, теплопостачання і водопостачання на територію міста Авдіївки», - наголосив Гройсман.  
Події Окупанти не дотримуються домовленості щодо режиму тиші в Авдіївці - Генштаб У Генеральному штабі Збройних Сил України заявили, що російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати Авдіївку в Донецькій області. «За інформацією головного оперативного чергового, режим припинення вогню в Авдіївці не дотримується», - повідомили агентству Інтерфакс-Україна в Генштабі ЗСУ. Раніше голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив про досягнуту домовленість з російською стороною дотримуватися з 12:00 в Авдіївці режиму тиші, після чого відразу повинні початися роботи з відновлення енергопостачання міста. Активні бойові дії в районі Авдіївки тривають з 29 січня. Вранці у вівторок, 31 січня, російсько-окупаційні війська запросили перемир'я і, користуючись затишшям, пішли в атаку. Українські війська відбили напад.
Економіка Суд дав добро на затримання екс-голови банку «Михайлівський» Суд дав дозвіл на затримання екс-глави банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенка, якого підозрюють у виведенні 870 млн гривень грошей вкладників, повідомили в прес-службі прокуратури міста Києва. «За клопотанням прокуратури міста Києва суд дав дозвіл на затримання екс-глави банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенка з метою його приводу для подальшого вирішення питання про зміну запобіжного заходу з домашнього арешту на утримання під вартою», - йдеться в повідомленні. У прокуратурі заявили, що Дорошенко не з'явився до слідчого прокуратури 27 січня для оголошення нової  підозри (крім розкрадання майна йому додатково інкримінується доведення банку до банкрутства). Екс-глава банку Ігор Дорошенко повідомив, що з 26 січня перебуває в лікарні і не ховається від правоохоронних органів. Однак прокуратура заявляє про документальні підтвердження, що підстави для його госпіталізації відсутні. Зараз органи прокуратури і СБУ вживають заходів для встановлення його місцезнаходження та затримання.
Політика Секретар РНБО зробив заяву щодо обстрілу Авдіївки Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що загострення ситуації в районі Авдіївки на Донецькому напрямку сталося після завершення інспекційної поїздки ОБСЄ на сході України, передає прес-служба РНБО. «За позаминулу добу ми втратили чотирьох бійців, 12 були поранені, а минулої доби вже троє убитих і значно більше поранених - 23, але втрати російських гібридних військ значно перевищують наші. Всі їхні спроби прорвати нашу оборону приречені на поразку», - заявив він під час зустрічі з міністром національної оборони Литовської Республіки Раймундасом Кароблісом. За словами Турчинова, для Росії дестабілізація ситуації в Україні - це шлях посилення своїх позицій у регіоні. Він додав, що гібридна війна ведеться не тільки проти України, а й проти Європи з метою розколоти єдність ЄС.
Події оформление ленты  За добу на Донбасі загинули троє українських бійців, 24 поранені На Донбасі за минулий понеділок, 30 січня, в результаті бойових дій загинули троє військовослужбовців Збройних Сил України, 24 отримали поранення і травми, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник. «За минулу добу в результаті бойових дій троє українських військовослужбовців загинули, 24 - отримали поранення і травми», - заявив він на брифінгу 31 січня. За словами Мотузяника, двоє військових загинули в Авдіївці, один - в Опитному. По одному військовослужбовцю поранено в Новозванівці, Луганському, Верхньоторецькому, Невельському. В результаті бойових дій у районі Авдіївки поранення отримали 20 бійців. Також, згідно з уточненою інформацією, позавчора, 29 січня, загинули не п'ятеро, а четверо українських військовослужбовців, додав він.  
Політика У Авакова приховують правду про Княжичі, бо поліції соромно - Москаль Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що в поліції поки не розкрили справжнє підґрунтя перестрілки в Княжичах Київської області, і виклав свою версію подій. Про це інформує Апостроф. Геннадій Москаль прокоментував слова голови ГПУ Юрія Луценка, що згідно з розслідуванням, вбиті працівники поліції пограбували будинок у Княжичах. «Я знаю не за словами Авакова і Генпрокуратури. Я вважаю, що насправді їм просто соромно говорити, що сталося. Чому злочинцям дали можливість виїхати? Вони поміняли одні автомобілі, інші, а коли їх затримали, то вкрадені гроші кудись зникли. Або дорогою в поліцію пропали десь, або ще десь, але чомусь усі мовчать», - говорить Москаль. За його словами, коли приїхала державна охорона, вони забрали алкоголь і все, що було в будинку, а коли приїхали працівники поліції, то один із них зробив попереджувальний постріл, щоб попередити своїх. «У тому, що я говорю, 99% правди, може, я упустив якісь нюанси просто. Потім почалася безладна боротьба, яка привела до жертв. Ну, хто вам скаже це, хто зізнається, що ми дійшли до такого? Гроші були втрачені, співробітники загинули, грабіжники втекли. Їх взяли, коли розгорівся скандал. Ніхто не хоче зізнаватися, як було насправді. Я відразу говорив, що не могла стрілянина початися з нічого. Я вважаю, що тих, кого затримали, просто прикривали, і ніхто не збирався їх затримувати», - сказав Геннадій Москаль.
Події Жебрівський: Рішення про повномасштабну евакуацію з Авдіївки не прийнято, але все готово В районі Авдіївки Донецької області станом на 12:45 бойовики продовжують вести вогонь, порушуючи домовленості щодо режиму тиші, заявив  голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. За його словами, рішення про повномасштабну евакуацію жителів прифронтового міста поки не прийнято, але все підготовлено до неї на випадок оголошення евакуації. Жебрівський повідомив, що зараз із Авдіївки вивозять людей з особливими потребами і тяжкохворих з лікарняної реанімації. Їх перевозять до Костянтинівки і Білецького. Військовослужбовці цивільно-військового співробітництва також допомагають одній сім'ї вивезти дітей з міста. «У місто постійно надходять додаткові електрогенератори і польові кухні. Очікуємо додатковий приїзд польових кухонь. Їжу готуємо на стадіоні «Хімік». Там встановлено наметове містечко. На стадіоні налагоджено супутниковий зв'язок. Є вся необхідна оргтехніка та інтернет. У термосах розвозимо по місту гарячу їжу й окріп», - повідомив голова Донецької ВЦА.
Події Для поліції в Авдіївці буде підготовлений резерв - Троян В.о. голови Національної поліції України Вадим Троян розпорядився підготувати поліцейське підкріплення для посилення підрозділів, які несуть службу в обстрілюваній бойовиками Авдіївці Донецької області, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України. «Троян доручив керівникам підрозділів Нацполіції і поліції Донецької області створити резерв поліцейських сил. При необхідності вони зможуть оперативно прибути в місто і виконати покладені на поліцію завдання», - йдеться в повідомленні МВС. В Авдіївці зараз поліція працює в режимі ротації. Активні бойові дії в районі Авдіївки тривають з 29 січня. Вранці у вівторок, 31 січня, російсько-окупаційні війська запросили перемир'я і, користуючись затишшям, пішли в атаку. Українські війська відбили напад.
Суспільство У 2017 році результати ЗНО будуть зараховані як Державна підсумкова атестація Результати Зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році  будуть зараховані як Державна підсумкова атестація. Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій  під час прес-конференції. «Результати ЗНО у 2017 році для випускників загальноосвітніх навчальних закладів поточного року одночасно будуть як результатами державної підсумкової атестації за підсумками навчання в загальноосвітньому навчальному закладі, так і результатами конкурсного відбору на навчання до вищих навчальних закладів України», - зазначив він, підкресливши при цьому, що підсумкова атестація оцінюватиметься від 1 до 12 балів, а незалежне оцінювання - від 100 до 200 балів За його словами, перелік предметів буде традиційний. «Він складається з 12 предметів, які були у попередні роки. Кожному учаснику буде дано можливість обрати до 4 предметів для проходження ЗНО.... Відмінністю є формула вибору предметів. Цьогоріч випускникам минулих років простіше, їм потрібно обрати три предмети та скласти один обов'язковий - українську мову та літературу. Щодо випусників загальноосвітніх шкіл 2017 року, то обов'язковим є складання української мови та літератури, другим обов'язковим предметом є на вибір або математика, або історія України, третім за вибором один із предметів із визначеного переліку, четвертий - на вибір абітурієнта», - сказав він. Також, за словами Карандія, цьогго року абітурієнтам буде надано додатковий час для складання тестів, він надаватиметься особам із особливими освітніми потребами.  Зокрема, цього року під час додаткової сесії особи з порушенням зору отримають можливість виконувати завдання сертифікаційної роботи у зошитах, текст яких надруковано збільшеним шрифтом, особам з порушенням слуху буде надано додатковий час для виконання сертифікаційної роботи.
Події Бойовики дотримуються режиму тиші на Ясинуватському напрямі - Цеголко Після використання Президентом України всіх міжнародних важелів тиску на Росію є перші ознаки припинення вогню на Донецькому напрямку, повідомив прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко з посиланням на доповідь голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського. «За даними Генштабу, тиша зберігається на Ясинуватському напрямку від Авдіївки, але в районі промзони російські бойовики продовжують обстріли», - заявив Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook. Він додав, що саме припинення обстрілів є головною умовою для початку ремонтних робіт. Ремонтні бригади вже підготовлені для негайного виїзду, щоб полагодити системи електро- та газопостачання Авдіївки. Роботи почнуться відразу після підтвердження припинення обстрілів з боку російських бойовиків спостерігачами ОБСЄ. У повідомленні наголошується, що Центральна міська лікарня Авдіївки забезпечена автономними засобами електроживлення і працює в штатному режимі. Для добровільної евакуації підготовлені спеціальні автобуси В Авдіївці вже організовано 11 пунктів обігріву, також жителі забезпечуються гарячим харчуванням.
Політика Ситник розповів про результати відеоконференції з Онищенком Опитування народного депутата Олександра Онищенка за допомогою відеоконференції стосовно так званих компрометуючих записів розмов українських високопосадовців не дало результатів. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час прес-конференції в Києві. «Ми проводили опитування пана Онищенка, і якихось більш конкретних заяв ми від нього не отримали, записів також», - сказав він. Ситник наголосив, що у Онищенка ще є шанс надати ці записи. «Але, на моє переконання, така його поведінка - це намагання політизувати свою справу», - додав він. Крім того, очільник НАБУ повідомив, що Бюро має намір запропонувати Генеральній прокуратурі створити спільну слідчу групу для розслідування економічних злочинів високопосадовців часів Віктора Януковича. «Я не виключаю, що буде створена спільна слідча група, спільна з НАБУ і Генпрокуратурою, щоб не йти паралельними напрямками», - сказав Ситник.
Події оформление ленты  На Оболоні в Києві зарізали чоловіка В Оболонському районі столиці у вівторок, 31 січня, ножем був убитий 33-річний чоловік. Про це інформує прес-служба поліції України. Вбивство сталося близько третьої години ночі біля магазину на вул. Приорській. Біля тіла 33-річного чоловіка були його рідні. Вони описали поліцейським прикмети трьох нападників і розповіли: «Близько 15 хвилин тому біля магазину стався конфлікт, під час якого на нього напали кілька чоловіків, вдарили ножем у живіт і розбіглися». «Через десять хвилин інспектори затримали схожого за описом 33-річного чоловіка - на його одязі були плями крові, сам чоловік перебував у неадекватному стані. Рідні вбитого підтвердили, що бачили його в компанії нападників», - повідомили в поліції. Ще одного злочинця, 44-річного зловмисника, затримали в готелі. Водій таксі повідомив у поліцію, що підвозив чоловіка, одяг якого був у крові. Вбивцю знайшли за адресою, яку назвав таксист. Затримані доставлені в Оболонське відділення поліції.
Події «Бойовики отримали по зубах». Українські військові повідомили подробиці обстановки в Авдіївці Спікер 72-ї окремої механізованої бригади Олена Мокренчук заявила, що окупанти обстріляли лікарню в Авдіївці Донецької області з важкого озброєння, снаряди терористів летіли приблизно на 40 км, передає ЛІГА.net. «ЗСУ вранці відбили атаку бойовиків, вони отримали по зубах», - сказала Мокренчук, запевнивши, що сили АТО зможуть утримати Авдіївку. Мокренчук також прокоментувала недостовірну інформацію російських пропагандистських ЗМІ, що терористи нібито взяли під контроль місто: «Пропоную купити губозакаточну їм машинку і йти додому!» Вона додала, що деякі місцеві жителі самостійно залишають місто. «Ворог стріляє 152-ми, 120-ми і з «Граду». Люди масово тікають з Авдіївки. Справа в тому, що зараз тут немає ні світла, ні газу, ні води - життя завмерло. Звичайно, люди біжать від гуманітарної катастрофи і обстрілів. Зараз бойовики дуже активно поводяться. Вони намагаються прорвати лінію оборони, 29 січня було дві спроби прориву, вчора була спроба прориву. Сьогодні о 9-й ранку вони попросили перемир'я і в перші хвилини перемир'я пішли в атаку», - повідомила вона.
Політика НАБУ поки не отримало повний доступ до реєстру е-декларацій - Ситник Національне антикорупційне бюро України поки не отримало повний доступ до реєстру електронних декларацій та сподівається вирішити це питання найближчим часом. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час прес-конференції сьогодні в Києві.  «На сьогодні повного доступу у нас немає», - сказав він. Він висловив сподівання, що найближчим часом вирішити питання щодо отримання повного доступу до баз даних НАЗК. «Зараз створюємо робочу групу для вирішення ІТ-питань тому що на сьогоднішній день повного доступу до їхніх баз немає. Я думаю найближчим часом це питання буде вирішено», - сказав Ситник. Разом з тим він підтвердив, що придбав автомобіль за 800 тис. гривень, але наголосив, що продав свій старий автомобіль. «Я старий автомобіль продав і отримав за нього майже 45% собівартості цього автомобіля», - пояснив очільник Бюро.
Події До кінця дня можуть прийняти рішення про евакуацію Авдіївки: ДСНС може вивезти половину населення Заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації Євген Вілінський заявив, що рішення про загальну евакуацію жителів Авдіївки Донецької області можуть прийняти до кінця сьогоднішнього дня, передає РБК-Україна. За його словами, насамперед будуть евакуйовані пацієнти з реанімації, люди з інвалідністю та, за бажанням, сім'ї з маленькими дітьми. Для них вже готові місця для розміщення і транспорт для перевезення. «Подібне рішення ще занадто рано приймати. Але ми готові до будь-якого розвитку подій. Рішення про евакуацію буде приймати керівник штабу, глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. Нам потрібні один-два дня, і ми будемо розуміти, за яким сценарієм будемо діяти», - зазначив він. Державна служба з надзвичайних ситуацій України готова евакуювати 12 тис. осіб з Авдіївки в найближчі населені пункти (Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка, Покровськ, Селидове, Гірник, Новгородське, Українськ, Бахмут, Слов'янськ). Для цього підготовлені й утримуються в готовності 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч осіб. Нагадаємо, що спікер 72-ї окремої механізованої бригади Олена Мокренчук заявила, що деякі місцеві жителі самостійно залишають Авдіївку. В Авдіївці проживає до 25 тис. людей.
Економіка В Мінекономрозвитку визначено заступника міністра щодо реформи стандартизації В Міністерстві економічного розвитку визначено замміністра щодо реформи стандартизації. Про це на прес-конференції 31 січня заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент АСН. «Реформа стандартизації не така помітна і часто проходить повз увагу... Але вона надзвичайно важлива з точки зору конкурентноздатності наших виробників, полегшення умов для нашого експорту та зниження адміністративного тиску та витрат на ту чи іншу продукцію, за яку платимо усі ми, як споживачі», - заявив він Національний орган стандартизації за півтора року проведення реформи перетворився з неефективного та збиткового підприємства з кримінальними справами проти колишнього менеджменту на прибуткове підприємство. «Минулого року, згідно з планом стандартизації до європейських вимог, із запланованих 1 тис. стандартів було видано 1,3 тис. стандартів. Головне, що, відповідно до закону про стандартизацію, держава частково відходить від процесу, передає функції із стандартизації бізнесу. Оскільки держава не має для цього необхідної інфраструктури та має передати ці функції бізнесу», - наголосив він. За його словами, з цього року Юрій Бровченко, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, «буде опікуватися цією реформою»: «Зроблено вже немало, але сподіваємося, що буде дано новий поштовх. Наша мета - повна гармонізація з європейськими нормами законодавства. Не тільки на папері, а на ділі. Не тільки держава, а й бізнес мають це робити». У свою чергу Юрій Бровченко додав, що «для бізнесу, в першу чергу малого і середнього, ми маємо створити максимально комфортні умови, щоб вони змогли працювати... Вже прийняті 1300 нових стандартів, які відповідають європейським та затверджені як національні. Оновлені самі стандарти... Щодо планів на 2017 рік, то роботи у нас дійсно багато», - повідомив він. Зокрема, прийнятий Верховною Радою України новий закон про стандартизацію, потребує внесення змін до 131 законодавчих актів. «Це потребує рішень Верховної Ради. Наша мета - це набуття повноправного членства нашого національного органу в європейських організаціях по стандартизації. За мету ми беремо прийняття мінімум 1600 стандартів на рік, які будуть гармонізовані з ЄС», - пообіцяв чиновник. Для чого Україні потрібні європейські стандарти? Так, Леонід Віткін, директор департаменту технічного регулювання і метрології Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, пояснив: «Однозначно ця реформа необхідна для полегшення та доступу нашому бізнесу не тільки на європейські ринки, а й спрощення умов ведення бізнесу в Україні. Так, якщо порівняти, то три роки назад, рівень гармонізації нашої нормативної бази складав менше 30%, то на 1 січня 2017 року ми збільшили рівень використання стандартів, які ідентичні міжнародним та європейських, на рівні 60%. Звичайно, це підвищує рівень конкурентоспроможності наших товаровиробників. Важливо, що за ці роки ми відмовилися від радянського принципу стандартизації, коли норму вдалося усе, що можливо. Ми спростили цим впровадження нових технологій у виробництві та бізнесі». Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року Європейські та міжнародні технічні стандарти (нормативні документи) почали використовуватися на території України замість існуючих на той час техстандартів. Ці зміни введені відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка була ратифікована парламентом 16 вересня 2014 року. В результаті реформи Україна відмовилася від 15 тисяч радянських ДСТУ і переходить на європейську систему стандартизації. Рішення МЕРТ стосується тільки виробництва нехарчової продукції. Тобто передовсім ідеться про стандартизацію для усієї промисловості, будівництва та інших сфер. Для виробників харчової (зокрема сільськогосподарської) продукції діють інші нормативні документи - фітосанітарні стандарти.
Політика Клімкін анонсував нараду керівництва України для обговорення шляхів тиску на Росію Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що Президент України Петро Порошенко має намір найближчим часом провести нараду керівництва країни для обговорення шляхів тиску на Росію через ситуацію в Авдіївці, передає Інтерфакс-Україна. «Я вчора з Президентом був у Берліні, і Президент перервав цей візит для того, щоб повернутися. У нас було кілька нарад вночі. Я знаю, що буквально через кілька хвилин розпочнеться засідання керівництва України для того, щоб детально обговорити кроки, необхідні для тиску на Росію, і, звичайно, дуже важливо зараз - допомогти людям», - сказав він. Клімкін додав, що ті, хто намагається дестабілізувати ситуацію в районі Авдіївки, обов'язково будуть покарані. Раніше повідомлялося, що після задіяння Президентом України всіх міжнародних важелів тиску на Росію є перші ознаки припинення вогню на Донецькому напрямку. За даними Генштабу, тиша зберігається на Ясинуватському напрямку від Авдіївки, але в районі промзони російські бойовики продовжують обстріли.
Суспільство До суду передано провадження щодо пожежі в нічному клубі Львова Поліція Львівщини передала до суду дві кримінальні справи, які пов'язані з пожежею в нічному клубі MI100 в обласному центі. Про це передає відділ комунікації ГУ НП у Львівській області з посиланням на начальника управління Валерія Середу. «Було оголошено про підозру чотирьом особам. Директору нічного клубу і виконавцю вогняного шоу, 32-річному жителю Тернопільської області, було оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 270 ч.2 (порушення встановлених державою вимог пожежної безпеки) КК України. 49-річному жителю Львова і 43-річній львів'янці, які завдали тілесних ушкоджень працівнику ДСНС, було оголошено підозру по ст. 126 ч.2 (побої і мордування) КК України», - заявив Середа. Провадження щодо двох жителів Львова, які побили рятувальника ДСНС, було передано в суд 31 січня, а провадження стосовно директора нічного клубу і виконавця вогняного шоу - наприкінці 2016 року, уточнив начальник облуправління Нацполіції.
Політика Ситник розповів про нову форму рейдерства в Україні Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) виявило нову форму рейдерства, що відбувається через втручання в реєстри власності.  Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник під час прес-конференції сьогодні в Києві. За його словами, воно відбувається через втручання в реєстри власності. «Власник з нього викидається і вноситься прізвище іншої особи. Буду з цього питання зустрічатися з міністром юстиції, бо це нова форма рейдерства», - сказав Ситник. Також він повідомив, що у кримінальному провадженні щодо нецільового використання коштів під час реалізації так званого проекту «Стіна» (Європейський вал) наблизились до повідомлення про підозри. «Є напрацювання, багато роботи зроблено. І ми рухаємось до перших підозрюваних», - зазначив він. Ситник, крім того, повідомив про справи щодо «Укрспирту». Але поки, за його словами, підозрюваних немає.
Події Бойовики десять разів атакували позиції ЗСУ в районі Авдіївки - СЦКК Керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню Анатолій Петренко заявив, що з 29 січня російсько-окупаційні війська десять разів атакували позиції Збройних Сил України в районі Авдіївки Донецької області, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. «Третій день поспіль залишається складною обстановка навколо населеного пункту Авдіївка. Починаючи з ранку 29 січня незаконними збройними формуваннями ведуться штурмові дії позицій Збройних Сил України, особливо навколо Донецької фільтрувальної станції, а також промислової зони», - заявив він. За словами Петренка, бойовики ведуть атаки із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями видів озброєння. «Застосовуються всі види артилерії калібру 152 і 122 мм, реактивні системи залпового вогню, міномети 120 і 82 мм. Загалом за останні два з половиною дня нами зафіксовано 1 578 боєприпасів, які були випущені по позиціях, а також по населеному пункту Авдіївка», - повідомив він. У СЦКК додали, що бойовики НЗФ продовжують спроби захопити позиції ЗСУ і поліпшити своє тактичне положення. За даними українських військових, окупанти підтягують резерви, збільшують чисельність особового складу на передових позиціях, а також підтягують нові зразки озброєння та військової техніки, збільшують чисельність застосовуваних боєприпасів.
Політика Закривати суддів-хабарників у СІЗО без згоди ВРП не дає Конституція Голова Ради суддів Валентина Сімоненко прокоментувала позицію Національного антикорупційного бюро, що арешт та тримання під вартою судді у випадках, якщо його було затримано під час або відразу ж після вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, може відбуватися без згоди Вищої ради правосуддя, передає кореспондент АСН. Так, голова Ради суддів переконана, що стаття 126 Конституції забороняє це робити. «Без згоди Вищої ради правосуддя суддю не може бути затримано або утримано під вартою чи арештом до винесення обвинувального вироку судом, за винятком затримання судді під час або відразу ж після вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину», - наполягає Сімоненко. За її словами, правоохоронні органи можуть лише затримати суддю на 72 години. «Я хочу пояснити позицію Вищої ради суддів. 29 січня було відмовлено у наданні згоди на арешт і обрання запобіжного заходу судді, якого затримали на хабарі. Відповідно до Конституції, запроваджено функціональний імунітет судді. Тобто, якщо суддю затримано під час скоєння такого злочину, то такий суддя може бути затриманий протягом 72 годин, для того щоб протягом цього часу правоохоронний орган звернувся до Вищої ради правосуддя для отримання згоди на обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту або утримання під вартою», - сказала Сімоненко. Також вона додала, що Вища рада правосуддя має 5 діб для того, щоб розглянути відповідне звернення правоохоронців та прийняти по ньому рішення. Окрім того, голова Ради суддів вважає, що дана норма є запобіжником проти свавілля правоохоронних органів по відношенню до суддів та є гарантією незалежності суддів. Нагадаємо, що в НАБУ притримуються протилежної точки зору. Там впевнені, що коли суддю затримали в момент отримання ним хабаря, то можуть відразу клопотати про тримання його під вартою, не потребуючи дозволу Вищої ради правосуддя. Однак ВРП ухвалила роз’яснення, згідно з яким такий дозвіл є обов’язковим для правоохоронців. Останніми днями правоохоронці затримали на хабарі одразу декількох суддів. Одного з них – суддю Господарського суду Києва Любомира Головатюка - взяли під варту з альтернативою застави. Щодо інших суд відмовився розглядати клопотання правоохоронців, мотивуючи це тим, що для такого розгляду потрібен дозвіл ВРП.
Політика Полторак: Україна продовжує політику мирного врегулювання на Донбасі попри ситуацію в Авдіївці Голова Міноборони України Степан Полторак повідомив, що, незважаючи на загострення ситуації в Авдіївці, Україна продовжує політику мирного вирішення конфлікту на Донбасі. Про це інформує прес-служба Міноборони України. Під час зустрічі з міністром охорони краю Литовської Республіки Раймундасом Кароблісом у Києві Полторак розповів про ситуацію на Донбасі, зокрема про останні події в Авдіївці. Він підкреслив, що, незважаючи на загострення ситуації, Україна продовжує політику мирного врегулювання ситуації на Донбасі». «Ми усвідомлюємо джерело існуючих загроз і після майже трьох років війни розуміємо, що головною запорукою незалежності і територіальної цілісності нашої країни є потужні та сучасні Збройні сили», - сказав Степан Полторак.
Події Жебрівський: В Авдіївці не припиняються обстріли, ремонтні роботи відкладаються на завтра Ремонтні бригади у вівторок, 31 січня, через безперервні обстріли з боку проросійських бойовиків не зможуть розпочати відновлення пошкодженої лінії електропостачання в районі Авдіївки Донецької області, заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. «Обстріл Авдіївки не припиняються. Письмового підтвердження припинення вогню в зоні ремонтних робіт російська сторона СЦКК так і не надала. Сьогодні ремонтні бригади вже не зможуть вийти на місце розриву лінії електропостачання», - повідомив він на своїй сторінці в Facebook. За його словами, Авдіївський коксохімічний завод зумів підняти температуру теплоносія в тепломережі міста до 44 градусів. Нагадаємо, що в прифронтовій Авдіївці Донецької області, яка через обстріли бойовиків залишилася без електрики, води і теплопостачання, запроваджено режим надзвичайного стану.
Суспільство Реєстрація для участі в ЗНО розпочнеться 6 лютого - Карандій Реєстрація для участі в Зовнішньому незалежному оцінюванні розпочнеться 6 лютого. Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій під час прес-конференції. За його словами, 6 лютого на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти можна буде сформувати та роздрукувати реєстраційну картку, що є одним з обов’язкових документів для здійснення реєстрації. Реєстрація триватиме до 17 березня цього року. За його словами, учасники АТО та особи, які проживають на тимчасово окупованій території, які не мали змоги зареєструватися в основний період, зможуть з 3 до 20 травня 2017 року зареєструватися для участі в додатковій сесії.  «У травні будемо реєструвати на додаткове, якщо вони не прийдуть на основне. Це стосується певного кола осіб: тих, що перебувають за кордоном, і не можуть з'явитися у основний день складання ЗНО, не можуть з'явитися на ЗНО з релігійних причин, а також учасників олімпіад і учнів, які у основний день ЗНО складають державні іспити», - додав він. За його словами, основну сесію ЗНО буде проведено з 23 травня до 16 червня, додаткову з 3 по 12 липня.  Карандій також уточнив, що у цьому році для вступу до вищого навчального закладу абітурієнти подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016 та 2017 рр.
Суспільство Повномасштабна блокада Донбасу залишить без води Маріуполь - МінТОТ Радник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак озвучив негативні наслідки повномасштабної блокади окупованих територій Донецької і Луганської областей, повідомляє прес-служба МінТОТ. За його словами, насамперед у зоні ризику перебувають великі промислові центри, перш за все Маріуполь. «Ті, хто виступає за блокаду, мабуть, не знають, що воду Маріуполь отримує через непідконтрольні території. І якщо вже повністю рвати всі зв'язки, то зрозуміло, що першим без води залишиться Донецьк, але другим буде Маріуполь », - повідомив він. За його словами, сценарій, за яким буде розвиватися ситуація у випадку блокади, вже зараз можна побачити на прикладі прифронтової Авдіївки, яка залишилася без світла, опалення та води. Крім того, Гримчак спростував інформацію про те, що Україна веде торгівлю з так званою адміністрацією псевдореспублік.
Політика Клімкін: Україна доповнить позов проти РФ фактами обстрілів Авдіївки Голова МЗС України Павло Клімкін повідомив, що Україна доповнить позов до Міжнародного суду ООН проти РФ фактами обстрілів Авдіївки. «Коли 25 тисяч людей залишилися без електрики і понад 15 тисяч осіб на морозі залишилися без тепла і те, що робить зараз український уряд з метою допомогти, те, що переключили Авдіївський коксохімічних завод на підтримку теплових мереж, - це важливо. Але це військовий злочин - не давати ремонтувати цивільну інфраструктуру, прирікати тисячі людей свідомо на те, що вони не можуть отримати тепло. Ми доповнимо наш позов фактами, які ми разом, на жаль, спостерігаємо в останні дні», - заявив Клімкін під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ Данії Андерсом Самуельсеном, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, в ситуації з Авдіївкою має місце свідома ескалація і свідоме провокування гуманітарної катастрофи.
Події Фесенко: Нового витка війни не буде, але загроза знищення Авдіївки велика Політолог Володимир Фесенко вважає, що атака на Авдіївку не переросте у "велику війну". Але загроза гуманітарної катастрофи і навіть знищення самої Авдіївки - дуже великі. "Чи може новий виток військової агресії Росії в Авдіївці бути початком повномасштабної війни? Я думаю, що, швидше за все, ні. Оскільки "велика війна" створить додаткові проблеми для Путіна, а він грає на "зниження санкцій". Це поки що його основна тактична мета. Тому локальні конфлікти - так, можуть посилюватися, але що стосується можливості повномасштабної війни - скоріше ні", - заявив він 31 січня в коментарі журналісту АСН. На думку політолога, причин для нового наступу на Авдіївку у Росії кілька. "Перша причина суто тактична, адже це далеко не перша атака на промзону Авдіївки. Останні роки бої за Авдіївку не припиняються. Але те, що ми бачили за останні дні, коли виникла загроза вже реальної гуманітарної катастрофи, ось це - новий поворот. Адже ще влітку, коли також розривали лінії електропередачі, не було такої загрози гуманітарної катастрофи через замерзання людей. Ця атака - одна з найбільших за останні місяці", - упевнений він. Друга причина атаки на Авдіївку, на його думку, - візит президента Петра Порошенка до Німеччини. "Російська сторона таким чином хотіла "зіпсувати" цей візит, показавши, що нібито саме Україна порушує Мінські угоди. У цьому ключі працює зараз російська пропаганда. Тому я думаю, що інтенсивність воєнних дій все-таки знизиться найближчим часом", - прогнозує він. Найстрашніший сценарій у цій ситуації, за словами Фесенка, якщо сепаратисти почнуть відступати, залишаючи після себе випалену землю.
Політика ЄС закликав припинити бойові дії на Донбасі Європейська зовнішньополітична служба закликала до негайного припинення бойових дій на сході України і початку відновлення пошкоджених ліній електропередач у районі Авдіївки, повідомляє Інтерфакс-Україна. «Ми закликаємо негайно припинити бойові дії. Це також дозволить провести терміновий ремонт критичних інфраструктур», - наголошується в заяві представника ЄВС. У повідомленні підкреслюється, що інтенсивні бойові дії в районі Авдіївки в останні кілька днів, включно з обстрілами із застосуванням забороненої зброї, призводять до значного числа жертв і є грубим порушенням угоди про припинення вогню. «Повне дотримання режиму припинення вогню є важливим кроком на шляху до всеосяжної реалізації Мінських угод, які становлять базу для мирного та сталого врегулювання конфлікту на основі поваги суверенітету і територіальної цілісності України», - заявили в ЄВС. У документі підкреслюється, що спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ має бути наданий повний і необмежений доступ до всіх районів, які зачепив конфлікт.
Політика ЗСУ відповідають на вогонь терористів, але не стріляють по житлових кварталах - Президент Петро Порошенко повідомив, що військовослужбовці ЗСУ, які тримають оборону в районі Авдіївки, не мають заборони на вогонь, але вони не завдають ударів по артилерійських розрахунками терористів, які розміщені в житлових кварталах населених пунктів. «Насамперед я б хотів заспокоїти. Військовослужбовці 72-ї бригади та інших підрозділів блискуче захищають свої позиції, наказу у них не відповідати на нищівний вогонь немає, і вони мають всі можливості захистити себе», - сказав Порошенко під час наради з керівниками силових відомств, передає Інтерфакс-Україна. Він підкреслив, що «українські військові не відповідають вогнем, коли терористи розміщують артилерійські системи, системи залпового вогню і танки безпосередньо в житлових кварталах Ясинуватої та Донецька».
Політика Політолог про пекло в Авдіївці: Росія розпадеться, якщо перестане воювати Пекло в Авдіївці - план Путіна «по примусу до миру» України для зняття санкцій з РФ. Політолог Віталій Бала вважає, що чергового загострення на сході України варто було чекати, оскільки це – традиційна тактика, і не лише Путіна, всієї Росії.   «Новий етап воєнної агресії Росії та справжнє пекло в Авдіївці - це продовження плану Путіна по виживанню Російської імперії. Агресія та боротьба з зовнішнім ворогом - завжди мобілізувала Росію, російських громадян. Це головна причина. Це було завжди. Це історія усієї Росії, щоб імперія не розпалася, вона постійно має воювати. А новий наступ - це наслідок такої політики», - заявив він.  Чи потрібно пов'язувати активізацію воєнних дій РФ в Україні з останню телефонною розмовою президента РФ Володимира Путіна з президентом США Дональдом Трампом?  Експерт допускає, що наступ росіян після такої розмови «може бути одним із елементів, бо Росія за нової Адміністрації США може просувати свій план «по примусу до миру» України більш активно і на вигідних для себе умовах.  «Тактично, так, Росія робить усе, щоб показати світу, що тут, нібито, не російська агресія, а громадянська війна, а росіяни тут ні до чого, що Україну треба примусити сісти за стіл переговорів з квазі-утвореннями (АСН: «ДНР» та «ЛНР»). Новий наступ росіян може бути тактичним планом Росії, який можна розглядати як частину стратегічного плану», - додав він.
Події Екс-голові правління «Імексбанку» оголошено підозру в розтраті активів фінустанови Головне слідче управління Нацполіції України від 18 січня оголосило про підозру колишньому голові правління «Імексбанку» (Одеса) українцеві Юрію Граматику за фактом розтрати банківських активів. Про це сказано на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), передає Інтерфакс-Україна. «У ході досудового розслідування було встановлено, що за вказівкою голови правління АТ «Імексбанк» суб'єктам господарювання, перш за все пов'язаних з банком осіб, видавалися бланкові кредити. Крім того, відбувалася заміна ліквідного забезпечення за кредитними договорами на неліквідне, що призвело до розтрати банківських активів», - сказано в повідомленні. Головне слідче управління Національної поліції за сприяння департаменту розслідування протиправних діянь ФГВФО довело причетність колишнього голови правління банку до вчинення кримінального злочину. Підозрюваному інкримінують скоєння злочину, який передбачено ст. 191 ч. 5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) КК України. За інформацією Фонду гарантування, підсумкова сума завданих збитків встановлюється.
За кордоном оформление ленты  Індійський мільярдер подарував своїм підлеглим 1260 автомобілів і 400 квартир Найщедрішим босом у світі може вважатися індійський діамантовий мільярдер Савджі Тхолакья. Вже п'ять років поспіль він до нового року дарує співробітникам своєї компанії дуже дорогі подарунки. Не дивно, адже Тхолакья володіє однією з найбільших в Індії компаній з обробки дорогоцінних каменів. Напередодні 2017 року мільярдер пішов на рекорд і подарував своїм підлеглим 1260 автомобілів, 400 квартир і безліч прикрас. Більше того, на пишному заході, організованому на честь масового вручення новорічних подарунків, Савджі Тхолакья заявив, що в майбутньому хоче подарувати по автомобілю і квартирі кожному своєму співробітникові. На думку багатія, вкладаючи гроші в добробут людей, він робить їхнє життя щасливішим, а значить - підвищує працездатність. Таким чином, тобто покращуючи життя окремих сімей, можливо поміняти життя всієї країни, вважає індійський мільярдер.  
Політика Політолог обурений, що Верховна рада ігнорує загострення на Донбасі В критичній ситуації, яка склалася наразі на сході України, де бойовики ведуть масовані обстріли населених пунктів, Верховна рада України мала б зібратися на позачергове засідання та ухвалити рішення про воєнну агресію Росії, однак, не робить цього. Таку думку висловив АСН політолог Віталій Бала.   "Звісно, що Росія розраховує на послаблення наших позицій. Тому тут необхідна більш активна позиція Верховної Ради, яка б мала зібратися на позачергове засідання для юридичного прийняття рішення про воєнну агресію Росії, тимчасово окуповані території, як було з Кримом. Але нинішня позиція Верховної Ради, чесно кажучи, дивує. Добре, що хоча б президент повернувся із відрядження, добре, що зібралася РНБО, добре, що буде зібрання Радбезу ООН. Але саме б Верховна Рада мала би запустити цей процес, якби прийняла до цього необхідні рішення, у тому числі виписала би та прийняла рішення щодо гуманітарної катастрофи внаслідок таких дій РФ", - заявив Бала. 
Суспільство Гіркін заявив про дезертирство бойовиків «ДНР» під Авдіївкою - журналіст Екс-ватажок «ДНР» Ігор Гіркін повідомив про масове дезертирство терористів зі складу 11-го мотострілецького полку, який потрапив в епіцентр бойових дій під Авдіївкою. Про це в Facebook пише журналіст Юрій Бутусов. Співробітник ФСБ і «екс-міністр оборони ДНР» Ігор Гіркін розповів про паніку в лавах бойовиків під Авдіївка. «11-й полк - відбувається масовий вихід «15-тисячників» під девізом громадянина Шарікова - «я військовий квиток отримаю, але воювати не піду», - сказано в повідомленні Гіркіна в соцмережах. За інформацією журналіста, що «15-тисячниками» серед найманців з РФ прийнято називати жителів захопленого Донбасу, які втратили роботу і найнялися в єдине місце «ДНР», де окупанти стабільно платять зарплату, - в армію «ДНР». Зарплата найманця становить 15 тис. рублів на місяць.
За кордоном У Польщі довели співпрацю Леха Валенси зі спецслужбами У Польщі Інститут національної пам'яті заявив про наявність неспростовних доказів співпраці колишнього польського президента Леха Валенси зі спецслужбами Польської Народної Республіки, повідомляє Радіо Польща. В ІНП заявили, що експерти вивчили документи радянських часів, в яких спецслужби звітували про співпрацю з агентом під кодовим ім'ям «Болек». Експерти встановили, що Лех Валенса в цілому написав і підписав 29 доносів. «Висновок судових експертів свідчить про те, що зобов'язання про співпрацю зі Службою безпеки від 21 грудня 1970 року було повністю написано Лехом Валенсою. 17 рукописних квитанцій про отримання грошей за надання співробітникам Служби безпеки інформації були підписані Лехом Валенсою», - заявив прокурор Анджей Позорський. Сам Валенса називає подібні заяви брехнею.
Економіка Без спрощення і податку на прибуток. Представники громадськості розробили проект нового Податкового кодексу За останні три роки зміни в українське податкове законодавство вносилися тричі - в кінці 2014, 2015 і 2016-го. Останні два нововведення - це зниження єдиного соціального внеску з січня 2016 року, практично в два рази - з 41% до 22%, і підвищення мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року до 3200 грн. Але ні зниження ЄСВ, ні підняття мінімалки не дасть істотного й очікуваного результату, вважає президент Асоціації платників податків України Григол Катамадзе. «З одного боку абсолютно правильне і логічне рішення про підвищення мінімальної зарплати, але у відриві від інших змін, які повинні проходити, воно не дасть потрібного ефекту, так само, як не дало ефекту зниження ЄСВ в кінці грудня 2015 року - зарплати з тіні не були виведені», - констатує він. ЄСВ і податок на доходи фізосіб пропонують об'єднати В асоціації розробили свій проект ліберального Податкового кодексу, в якому, зі слів Катамадзе, передбачені суттєві зміни оподаткування. А саме, розробники документа пропонують об'єднати єдиний соціальний внесок з податком на доходи фізосіб і поступово зменшувати його ставку - протягом перших трьох років, після того як кодекс набуде чинності, з 32% до 20%. «Лібералізація податкового законодавства означає, що спрощений підхід до системи оподаткування не матиме жодного ефекту. Якщо буде ліберальний податковий кодекс, тоді спрощення саме по собі відпадає. Це для того, щоб конкурентні умови ведення бізнесу були для всіх однакові», - вважає Катамадзе. Без спрощення Також в Асоціації платників податків пропонують замість спрощеної системи оподаткування ввести поняття "мікробізнес" і "малий бізнес". Планується, що статус мікробізнесу зможе мати фізична особа - підприємець, яка займається роздрібним продажем товарів на ринках, традиційно народними промислами, надає побутові послуги населенню. Кількість найнятих працівників такою фізособою не повинно перевищувати 5 осіб, а річний обсяг доходу - не більше 1 мільйона гривень. Для таких ФОП пропонується оплата податку в розмірі 8% від мінімальної заробітної плати. Малим бізнесом, згідно з проектом цього податкового кодексу, пропонується вважати фізичних осіб - підприємців, які надають послуги населенню, а також платникам податків, на яких поширюється особливий режим оподаткування. У такого ФОП кількість найнятих осіб не повинна перевищувати 25 осіб, а річний обсяг доходів повинен бути в межах 5 млн грн. Пропонується, щоб такі підприємці платили податок в розмірі 3% від доходу. Малий і середній бізнес повинні становити в частці ВВП 50% Такі зміни, на думку Катамадзе, дозволять істотно розвинути в Україні малий та середній бізнес. За підрахунками розробників документа, якщо запропонований кодекс таки приймуть, то за підсумками трьох років малий і середній бізнес в частці ВВП країни становитиме не 10-15% як зараз, а більше 50%. «На сьогодні Україна в цьому сенсі найбільш відстала на європейському континенті країна - сьогодні частка малого та середнього бізнесу у ВВП України становить 10-15%. У Польщі, наприклад, це більше 65%, у Великій Британії 97%. У всіх розвинених країнах частка ВВП, що припадає на малий і середній бізнес, дуже висока. Україна не має права не зробити цей крок», - впевнений Катамадзе. Замість податку на прибуток - податок на виведений капітал Ще одна істотна зміна, пропонована авторами нового проекту податкового кодексу, - це скасування податку на прибуток, а замість нього - податок на виведений капітал. Керуючий партнер аудиторської компанії "Капітал Плюс" Тетяна Шевцова, яка й займалася розробкою цих ініціатив, стверджує, що такі зміни дозволять вирішити велике коло проблем як в адмініструванні, де спрощуються правила, так і в самій процедурі оподаткування. На її думку, нинішня модель податку на прибуток неефективна, оскільки з 264 тисяч зареєстрованих платників податку на прибуток 90% податкового навантаження припадає на 1 086 підприємств. Це переважно державні підприємства та підприємства з іноземними інвестиціями. Більшість інших підприємств показують, що працюють у збиток. За даними ДФС, сума накопичених збитків за цими підприємствами склала більше 1 трлн грн. «Ось цей трильйон збитків припадає на великих платників податків. І саме збиткові платники податку на прибуток займаються виведенням капіталу. А мене, як громадянина, буде хвилювати, щоб це виведення капіталу принесло податок. І не треба замислюватися, хто що задекларував, хто яким чином виводить свій капітал, нехай ці кошти приносять податки», - окреслила Шевцова. Ніяких змін упродовж 3 років Обговорення проекту нового податкового кодексу на рівні бізнесу і громадськості планують продовжити до кінця травня і вже у квітні документ хочуть внести на розгляд до парламенту. Його автори зазначають, що в ідеалі Верховна рада повинна прийняти законопроект за шість місяців до нового року, щоб він набрав чинності з 1 січня 2018 року. Також в асоціації пропонують ввести трирічний мораторій на зміни до податкового кодексу, а з моменту набрання ним чинності оголосити шестимісячне нульове декларування. «Мається на увазі, що люди не будуть платити податок за те, що вони задекларують. Щоб усе, що є у людей на руках, вони могли чесно і сміливо задекларувати і щоб не було кримінально-адміністративного переслідування за це декларування», - додав Григол Катамадзе. У перші півроку-рік після набрання чинності новими правилами варто очікувати значного зменшення надходжень до бюджету, зазначив він. «Для цього країна повинна думати, яким чином підготуватися до цього. Ми вважаємо, що одним із джерел компенсації або створення економічної подушки для цього є тотальна приватизація державної власності, якою держава не вміє управляти. Причому це потрібно зробити протягом 2017 року», - вважає Катамадзе.
Суспільство У чергах в українські дитячі садки залишається 79 тис. дітей - Гройсман У чергах в українські дитячі садки залишається 79 тис. дітей, минулого року було створено 26,5 тис. місць. Про це прем’єр-міністр України Володимир  Гройсман заявив під час круглого столу з обговорення пріоритетних напрямів у галузі освіти і науки, які включено до розділу ІІІ «Розвиток людського капіталу» проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року, передає кореспондент АСН. «Якщо ми говоримо про дошкілля, то, маючи на сьогодні загальну чергу в українських містах, селах районах і областях 79 тис. дітей, треба констатувати факт, що в 2016 році в Україні було створено 26,5 тис. місць у дошкільних закладах», - сказав він. За словами Гройсмана, це означає, що пришвидшення створення нових дошкільних навчальних закладів дасть можливість 100% охопити дошкільну освіту. «Нам треба створити всі умови, щоб пришвидшити позитивні зміни в системі середньої загальної освіти», - додав він. «Нам є над чим попрацювати сьогодні щодо професійно-технічної освіти», -  сказав також глава уряду.  

Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів




/-1,5727200508118-/ /-pc-/
Top