counter
Архів Повернутись назад 30 Серпня 2017
30 Серпня
Політика оформление ленты  Ураган красі не перешкода: Меланія Трамп потрапила у «модний» скандал Напередодні, 29 серпня, в американський штат Техас, який терпить стихійне лихо, прибув Дональд Трамп у супроводі своєї дружини Меланії. Вбрання першої леді Америки було жорстко розкритиковане. Справа в тому, що для відвідування Техасу, який страждає від повені і наслідків урагану «Гарві», Меланія Трамп одягла туфлі на шпильці. Першим, хто висміяв Меланію Трамп, став журналіст видання Daliy Beast, який написав: «Чесно кажучи, це хороші черевики. Але чи дійсно таке взуття на шпильці є найкращим, щоб вирушити у регіон, який страждає від великої повені?» Почин був продовжений і екіпірування дружини американського президента стало найбільш обговорюваною подією вчорашнього дня. Зробити висновки, наскільки доречними були взуття та одяг Меланії Трамп ви можете самі, переглянувши ролик, який був зроблений через кілька годин після прибуття подружжя Трампів у Техас. На кадрах Меланія встигла перевзутися, на ногах замість туфель більш відповідне взуття.
Події Вибух у Бельгії: рятувальники повідомили про дев'ятьох постраждалих За уточненою інформацією, в результаті вибуху в житловому будинку в м. Бастонь (провінція Люксембург, Бельгія) постраждали як мінімум дев'ять осіб. Стан трьох постраждалих оцінюється як критичний, передає RTFB. Відзначається, що, за попередніми даними, вибух прогримів у результаті витоку газу. Вибухом було пошкоджено будинок і розташований поруч китайський ресторан. За словами співробітника служб порятунку Стефана Тірі, в результаті вибуху дев'ять людей постраждали, троє з них перебувають у критичному стані. Всі поранені госпіталізовані. Повідомляється також, що рятувальники вночі перевірили версію про можливе перебування під уламками людей, яких вважали зниклими безвісти. Але пізніше з'ясувалося, що вони самостійно дісталися до лікарень.
Суспільство Поліція Одеси вводить огляд особистих речей і автомобілів громадян Для посилення безпеки в Одесі поліція ввела огляд особистих речей громадян і транспортних засобів. Про це сказано в зверненні начальника Одеського управління Нацполіції Дмитра Головіна, передає УНІАН. У зверненні наголошується, що в сьогоднішніх умовах більшої актуальності набула проблема боротьби зі злочинами, які пов'язані з використанням зброї та вибухових речовин. Головін зазначив, причинами введення жорстких заходів безпеки стало попередження злочинів із застосуванням зброї та вибухових пристроїв на території Одеської області. Вводиться низка заходів, зокрема і огляди громадян, їхніх речей і транспортних засобів. «Я звертаюся до всіх небайдужих з проханням з розумінням поставитися до цих заходів. Будьте пильні і повідомляйте в поліцію про виявлення підозрілих предметів, а також про осіб, поведінка або зовнішній вигляд яких викликають підозру можливості здійснення ними терактів», - говорить він.
Події Прокуратура виявила махінації з державними коштами в Тернопільській області Тернопільська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальній справі за фактом заволодіння коштами бюджету міста одним з місцевих підприємств. Про це інформує прес-служба Генеральної прокуратури. Слідство з'ясувало, що представники підприємства внесли недостовірні дані в акти виконаних робіт з укладання бруківки в Тернополі, значно завищивши вартість закупівельних матеріалів. Робота виконувалися за рахунок міської ради, а через завищену вартість закупівельних матеріалів загальна вартість об'єктів будівництва в кошторисі росла на 15-30%. Такі незаконні дії посадових осіб у 2017 році призвели до розкрадань бюджетних коштів на суму понад 1,2 мільйона гривень лише на одному об'єкті. Зараз перевіряються на предмет розкрадань інші об'єкти ремонту в місті. Злочин було розкрито разом зі співробітниками СБУ та правоохоронцями.
Політика Трамп-молодший погодився у закритому режимі дати свідчення у РФ Син американського президента Дональд Трамп-молодший у закритому режимі погодився дати свідчення в юридичному комітеті Сенату Конгресу США, який веде розгляд з приводу втручання Росії в президентські вибори. Про це інформує CNN. Повідомляється, що після декількох тижнів переговорів між представниками Трампа-молодшого і членами комітету син президента погодився виступити перед конгресменами за закритими дверима. Відзначається, що точна дата бесіди не називається, проте голова юридичного комітету Сенату Чак Грасслі заявляв раніше CNN, що конгресмени мають намір заслухати свідчення сина американського лідера не пізніше вересня. Раніше директор Федеральної служби з захисту Конституції ФРН Ханс-Георг Маасен заявляв, що розвідслужби РФ ведуть активну роботу в Німеччині і можуть спробувати втрутитися в майбутні вибори.
Суспільство Двох екс-СБУшників, які зрадили Україну, вбили в Дагестані У Дагестані було вбито двоє колишніх офіцерів кримського спецпідрозділу «Альфа», які зрадили Україну. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов. За його словами, на околиці Хасав'юрту місцеві партизани атакували групу спецназу ФСБ РФ і знищили на місці двох зрадників, оголошених в Україні у розшук за дезертирство. Були вбиті підполковник Олександр Байбутлов, 1.11.77 року народження, з Севастополя, а також підполковник Денис Ракицький, 6.08.77 року народження, з Севастополя. Бутусов нагадав, що 90% складу кримських підрозділів СБУ перейшло на бік російських окупантів. У березні 2014 року Ракицький і Байбутлов відмовилися виконувати накази командування, перейшли на бік ворога. У 2016 році за зраду нагороджені медаллю МО РФ «За повернення Криму». Пізніше їх відправили брати участь у каральних операціях в Чечню і Дагестан. «Що ж, це буде приклад для всіх зрадників, які думали, що вони вибирають «русскій мір». Ні, окупація Криму розширює масштаби «русской войни». Тепер ті кримчани, які тоді проміняли Батьківщину на подачки від ворога, стали гарматним м'ясом, «русскій мір» для цих зрадників обернувся «русской смертю», - додав журналіст.
Здоров`я Знайдений новий препарат, який зробить мозок стійким до наркотиків Комбінована вакцина, яка забезпечує захист від героїну і синтетичного опіоїда фентанілу, перебуває в розробці дослідниками в США. Висновки, представлені минулого тижня на зустрічі Американського хімічного товариства в Вашингтоні, є новаторськими у сфері лікування наркотичної залежності, повідомляє The Science Alert. Вчені намагаються допомогти наркозалежним ще з 1970-х, проте сама ідея - лікування від наркотичної залежності за допомогою вакцини - є суперечливою. Все частіше наркозалежні звертаються до опіоїдів і їхніх потужних синтетичних замінників, які іноді можуть бути в 100 разів сильніші, ніж героїн. Мало того, що вони дешевші у виробництві, але їх можна виробляти набагато швидше, ніж звичайні наркотики. Основною проблемою в розробці вакцин для боротьби з цими видами наркотиків є те, що опіоїди складаються з крихітних молекул, які наша імунна система не розпізнає, і тому з ними не бореться. Щоб запустити природну захисну реакцію, команда вчених створила невеликі молекули, звані гаптенами, які нагадують опіоїдні молекули, але з приєднаними до них білками, званими епітопами. Епітопи виступають в ролі сполучної ланки для антитіл, що виробляються імунною системою. Після серії щеплень імунна система навчиться розпізнавати молекулярні структури, схожі на опіоїди, і стане виробляти антитіла, які не дадуть справжнім наркотиками подолати гематоенцефалічний бар'єр протягом восьми місяців. Наркотик не чинитиме бажаного ефекту. До сих пір дослідження проводилося лише на мишах і мавпах, і поки не відомо, наскільки ефективною вакцина виявиться в організмі людини. І, звичайно, вона розрахована тільки на людей, які добровільно хочуть позбутися смертельної залежності.
Політика оформление ленты  Поляков повідомив, що його визнали потерпілим у справі про «провокації підкупу НАБУ» Печерський райсуд Києва визначив депутата Максима Полякова, що фігурує у «бурштиновій справі», потерпілим у справі про провокації підкупу НАБУ. Про це депутат написав у себе в Facebook. «Сьогодні пройшло торжество правосуддя! Рішенням Печерського райсуду Києва за мною був визначений процесуальний статус потерпілого у справі про провокації підкупу НАБУ», - пише Поляков, опублікувавши фото зі своїм адвокатом. Депутат зазначив, що тепер чекає від генпрокурора Юрія Луценка «послідовних і мудрих дій». «ГПУ повинна до кінця довести відкриту кримінальну справу з розслідування діяльності директора НАБУ, а також організованого ним злочинного угруповання, вручити повідомлення про підозру детективам Бюро і Ситнику, які сфальсифікували справу проти мене», - зазначив депутат.
Кримінал оформление ленты  Кримінальний авторитет «Мультик» тримав у руках весь Миколаїв - ГПУ Кримінальний авторитет Михайло Тітов на прізвисько «Мультик» тримав у своїх руках всю Миколаївську область. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook. Вона нагадала, що «Мультика» затримали в Миколаєві 29 серпня за подвійне вбивство. «Він - фігурант кримінальних хронік на півдні України, його прізвище - на українських і російських сайтах у списках кримінальних авторитетів», - зазначила Сарган. Представник ГПУ також оприлюднила запис розмови Тітова з главою фракції «Опозиційний блок» у Миколаєві Володимиром Фроленком. Нагадаємо, напередодні в Миколаєві пройшло близько 90 обшуків у рамках розслідування рейдерства. В результаті було затримано 5 осіб, серед яких кримінальний авторитет «Мультик».
Політика Прем'єр закликав не допустити політичної дестабілізації восени Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав не допустити політичної дестабілізації восени. Про це він повідомив на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "Засідання Кабміну відбувається перед початком нового політичного сезону. Ми сьогодні чуємо, що хтось прогнозує - цей політичний сезон буде складним. І це не дивно. Тому що цього року ми отримаємо стабілізацію нашої економіки, ми бачимо тенденції зростання економіки, є позитивні сигнали з точки зору позиції України в міжнародних рейтингах", - заявив він. Прем'єр глибоко впевнений, що осінь не повинна бути складною з точки зору політичної дестабілізації, як би цього комусь не хотілося. "Я впевнений, що проходження необхідних змін цієї осені унеможливить будь-який негативний сценарій, а подальші зміни - зробить невідворотними".
Події оформление ленты  У Києві екс-поліцейський виявився подільником правоохоронця, який «кришував» наркодилерів У Києві був затриманий 29-річний колишній правоохоронець, який у червні 2017 звільнився з лав столичної поліції. В ході невідкладного обшуку, який був здійснений в автомобілі зловмисника, правоохоронці вилучили близько півкілограма канабісу, 134 таблетки екстазі, а також і 380 грамів амфетаміну. Про це інформує прокуратура столиці. Вирішується питання про повідомленні затриманому про підозру за ст. 307 ч. 3 КК України, а також обрання запобіжного заходу у вигляді арешту. Злочинне угруповання, яке організував оперуповноважений відділу київського главку поліції, працювало на території столиці з квітня 2015 року. В орендованих приміщеннях, застосовуючи спеціальне обладнання, угруповання незаконно виготовляло психотропну речовину - амфетамін, яка в подальшому реалізовувалася оптом дрібним наркозбувачів. В ході обшуків у фігурантів справи було вилучено майже 6 кг амфетаміну, екстезі, приналежності і хімічні реактиви, які потрібні для виготовлення психотропних речовин.
Політика Кабмін підготував для Ради п'ять пакетів законопроектів Кабінет міністрів України підготував для Ради п'ять пакетів законопроектів. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Ми підготували на нову сесію порядок денний, який ми будемо пропонувати спільно з коаліцією та президентом для ухвалення в українському парламенті. Ми визначили п'ять пріоритетних законопроектів, які вже є в парламенті, їх потрібно прийняти в першому читанні або в цілому. Це рішення, які чекають наші люди. Це рішення, які дозволять поліпшити бізнес-клімат в країні. Ці рішення повністю готові до ухвалення", - заявив він. За словами прем'єра, це пенсійна, медична, освітня реформи, а також введення електронних послуг, що позитивно впливатиме на ведення бізнесу. А також законопроект про введення міжнародних стандартів фінансової звітності. В цілому йдеться про близько 50 законопроектів. Гройсман нагадав, що парламент вже прийняв чотири з п'яти законопроектів пенсійної реформи. Однак один з ключових законопроектів ще не проголосований. Тому Верховна Рада вже у вересні має ухвалити в цілому пенсійну реформу. "Йдеться не про підвищення пенсійного віку... При цьому ми скасовуємо 15% оподаткування пенсій", - зазначив глава уряду. За прогнозами прем'єра, в перші дні нової сесії парламент також зможе прийняти пакет законопроектів щодо реформи освіти, що дозволить підвищити зарплати вчителям мінімум на 25% вже наступного року, а також надасть ширшу автономію навчальним закладам. В рамках медичної реформи, з його слів, також передбачено підвищення зарплат лікарям, збільшення фінансування медичної галузі через відмову від радянського принципу "ліжко-місць". За оцінками прем'єра, також вкрай важливо прийняти всі законопроекти для забезпечення європейських норм роботи бізнесу в Україні за допомогою введення онлайн-сервісів.
Політика КПРФ разом з «антифашистами» Італії просуватиме «ДНР» у Європі Російські комуністи профінансують створення у так званій «ДНР» «міжнародного комуністичного інформаційного центру» для збільшення числа прихильників терористів серед європейців. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Дмитро Тимчук. Як зазначив парламентарій, керівництво КПРФ разом з функціонерами Німецької комуністичної партії (DKP) та італійськими «антифашистами», а також представниками «комуністичних партій» «ЛДНР» розпочали новий інформаційний проект. За його словами, фінансувати інформаційні заходи буде КПРФ. «Йдеться про створення т.зв. «Міжнародного комуністичного інформаційного центру» (інформаційні майданчики і інтернет-ресурси). Першочерговими завданнями цього центру є збільшення кількості прихильників діяльності «ЛДНР» серед громадян європейських країн, проведення заходів щодо визнання «ЛДНР» в країнах ЄС, формування негативного іміджу України», - підкреслив Тимчук.
Події У РФ відповіли на звинувачення СБУ у знищенні підприємства в Запоріжжі Представники компанії «Русал» (Росія) повідомили про те, що СБУ зробила спробу політичного тиску, коли звинуватила російську сторону в умисному знищенні алюмінієвого комбінату в Запоріжжі. Як повідомляє "РИА Новости", посилаючись на прес-службу компанії. У джерелі відзначили, що такий тиск був викликаний позовом проти влади України, поданим до Міжнародного суду щодо захисту інвестицій. «Компанія розцінює подібні неправомірні дії як спробу політичного тиску у відповідь на позов, який був поданий «Русалом» проти українського уряду в міжнародний суд щодо захисту інвестицій», - відзначили в прес-службі компанії. Раніше СБУ змогла перекрити великий канал поставок з РФ неякісних частин, з яких робили протези для українських військових.
Політика У Мінінфраструктури розкритикували переведення маршруток на «жовті номери» У Міністерстві інфраструктури розкритикували переведення маршруток на «жовті номери». Про це в інтерв'ю журналістам перед засіданням Кабміну повідомили глава Міністерства Володимир Омелян, передає кореспондент АСН. «Я не впевнений, що це найкраща ідея насправді (переведення маршруток на «жовті номери». - Ред.). Тому Мінінфраструктури буде проведено додатковий раунд консультацій. Тоді вже буде прийде остаточне рішення», - заявив він. З його слів, зараз є узгодження нормативного акту. «Але ми поки його нікуди ще не виносили: ні на урядовий комітет, ні на розгляд уряду», - додав він. Омелян запевнив, що остаточного рішення немає і в міністерстві обговорюється питання переведення маршрутних таксі на жовті номерні знаки. «Є відверті прихильники цього, а є - противники», - визнав він.
Події оформление ленты  Найбільше місто Індії паралізоване через сильну повінь Мусонні дощі в Індії призвели до повної зупинки руху громадського транспорту в Мумбаї, влада намагається евакуювати людей. Безперервні дощі затопили найбільш населене місто Індії, у вівторок, 29 серпня, було повністю паралізовано рух поїздів, якими щодня користуються мільйони пасажирів. Погана видимість вплинула і на роботу аеропорту, рейси затримуються мінімум на годину, повідомляє The Guardian. У деяких частинах міста випало 297 мм опадів. Люди залишають свої авто просто на дорозі і намагаються дістатися додому. За прогнозами, дощі триватимуть протягом ще як мінімум однієї доби. На даний момент відомо про понад 1000 загиблих в Індії, Непалі, мільйони людей покинули свої будинки. Служба порятунку намагається евакуювати людей з низинних регіонів міста, де проживає майже 20 млн осіб, однак рятувальні операції постійно перериваються через дощ. Лікарі змушені евакуювати пацієнтів з лікарень, вони побоюються епідемії інфекційних захворювань, адже у воді плаває сміття та інші відходи. Bringing you another amazing waterfall from Mumbai, India...BMC Rocks!Janta Shocks! #MumbaiFlooded #RainHosts pic.twitter.com/UoF9prAAeN — Sir Rohit Sharma (@ImRo450) 29 августа 2017 г. When Mumbai Rains turned Mulund Station into Niagara Falls #MumbaiFlooded #MumbaiRains pic.twitter.com/DP9yYESIIh — Wassup Mumbai (@Wassup_Mumbai) 29 августа 2017 г.
Події оформление ленты  У Миколаєві невідомі намагалися підірвати авто депутата Опоблоку У Миколаєві в автомобілі депутата міськради від «Опозиційного Блоку» Дмитра Жвавого спрацювала дистанційна вибухівка. Про це він пише у себе в Facebook. «Сьогодні, 30 серпня, вранці я як завжди віз дитину та дружину в дитячий садок і на роботу, але якісь виродки хотіли підірвати нас! Спрацював дистанційний пристрій вибухівки! Ми живі!» - пише він У прес-службі Нацполіціъ області інцидент з вибухівкою підтвердили, пише УП. «Вранці народний депутат Дмитро Жвавий сів у свій автомобіль і почув хлопок, після чого побачив дим. На місце інциденту він відразу викликав поліцію. На місце також прибули експерти з вибухівки та кінологи. Пристрій забрали на експертизу», - повідомили в прес-службі. Зараз розпочато кримінальну справу з формулюванням «замах на вбивство».
Політика Кабмін урізав оклад генпрокурора і його заступників Кабінет міністрів зменшив розміри посадових окладів Юрій Луценко і його заступників. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав постанову серед прийнятих урядом без обговорення. Так, оклад генерального прокурора встановлений у розмірі 37 тис. грн, першого заступника - 34 тис. грн, заступника - 32 тис. грн. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду. Зокрема, уряд встановив вищевказані розміри окладів і одночасно скасував норму, згідно з якою оклад генпрокурора раніше становив 18,5 мінімальних заробітних плат (зараз 59,2 тис. грн), першого заступника - 15,8 мінімальних зарплат (50,56 тис. грн), заступника - 14,8 мінімальних зарплат (47,36 тис. грн). При цьому уряд своїм рішенням збільшив оклади інших посадових осіб прокуратури. А саме: начальника департаменту генеральної прокуратури з близько 3,6 тис. грн до 10 тис. грн; заступника головного військового прокурора і заступника начальника департаменту - з близько 3,4 тис. до 9,7 тис. грн. Такий же оклад встановлений для заступника керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури. Збільшено також оклад старшого слідчого та слідчого з особливо важливих справ з близько 3 тис. грн до 7,5 тис. грн і з 2,2 тис. грн до 7,1 тис. грн. Збільшено і посадові оклади прокурорам областей з 3-3,3 тис. грн до 8,7-9,4 тис. грн в залежності від області. Слідчим обласних прокуратур з 1,6 тис. до 5,66 тис. грн.
Політика Міністр освіти розповіла про нововведення навчального року Міністр освіти Лілія Гриневич розповіла про нововведення навчального року в інтерв'ю журналістам. Про це передає кореспондент АСН. "1 вересня абсолютно всі діти, всі учні сядуть за парти і почнеться навчання. Цього року у нас понад 400 тис. учнів першого класу сядуть за парти. А в сільських територіях цього року додатково нами відкрита 201 опорна школа", - заявила вона . На уточнююче запитання про нововведення навчального року міністр зазначила: "У цьому році ми пропонуємо оновлені програми для 5-9 класів". Також Гриневич підкреслила, що в новому навчальному році не буде проблем з підручниками. "Адже останні партії книжок для 9-х класів вже доїжджають на місця. Школи готові до нового навчального року. Є ситуація тільки щодо деяких шкіл, де ще не завершені ремонти, але це дуже великі капітальні реконструкції, які потребують не кількох місяців літніх канікул, а вимагають навіть кількох років роботи. Але в таких випадках діти вчитимуться в інших школах", - запевнила вона.
Політика Уряд підтримав соцзахист військових за стандартами НАТО Кабмін затвердив проект постанови про соцзахист військовослужбовців за стандартами НАТО. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент АСН. "Відповідно до плану реформування ЗСУ, згідно зі стандартами Альянсу і програми роботи уряду, підготовлений проект постанови, який абсолютно за своєю філософією та структурою новий. Він стосується порядку нарахування грошового забезпечення військовослужбовців, який не змінювався десятки років. А щодо окладу - з радянських часів. Тому постановою ми пропонуємо значно підвищити соціальний захист наших військовослужбовців і забезпечити соціальну справедливість", - заявив він. З його слів, проект постанови підготовлений за дорученням президента і прем'єр-міністра і передбачає новий принцип нарахування грошового утримання. "Ми відходимо від того, що грошове утримання військовослужбовців складатиметься, як був раніше: 10-15% від того, що передбачено при виході на пенсію, та 17 надбавок, які є непрозорими, неефективними. Це революційне і правильне рішення", - сказав він. У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман додав, що над цим рішенням "не один місяць працювали всі". "Наші військовослужбовці гідні належного фінансового забезпечення".
Політика оформление ленты  Міністр фінансів Японії: У Адольфа Гітлера були «правильні мотиви» Міністр фінансів Японії Таро Асо своєю нещодавньою заявою на зустрічі своєї Ліберально-демократичної партії глибоко шокував світову громадськість, заявивши про правильність мотивів Адольфа Гітлера. «Гітлер убив мільйони людей, він був поганою людиною, навіть якщо його мотиви були правильними», - сказав Асо, повідомляє The Guardian. Пізніше міністр відмовився від своїх слів, проте це не перша спірна заява про нацистів з його вуст. У 2013 році Асо запропонував «зробити це тихо, так само, як в один день конституція Веймара перетворилася в нацистську конституцію, і ніхто не звернув на це уваги. Чому б нам не повчитися подібної тактики?» Ця заява перегляду конституції Японії спровокувала протести, громадськість вимагала відставки міністра. Асо в свою чергу відмовився від коментарів, але також відмовився піти у відставку. Журналісти відзначають, що Асо - не єдина публічна людина в Японії, що створює подібний резонанс. Раніше цього тижня Центр Симона Візенталя закликав розслідувати заяву Кацуя Такасу, відомого пластичного хірурга і японської знаменитості, який підкреслив внесок нацистів у науку і медицину і, схоже, заперечував Голокост. У червні Ютака Харада, член правління центрального банку Японії, високо оцінив «чудову» фінансову і монетарну політику Гітлера, хоча і зазначив, що саме вона дозволила йому робити «жахливі» речі. Використання нацистської символіки спричинило скандал із японською поп-групою. Дівчата з колективу Keyakizaka46 минулого року провели концерт на Хелловін у костюмах, схожих на нацистську форму Ваффен-СС, чим спровокували суспільні заворушення.
Юмор оформление ленты  Замість пам'ятки архітектури - новобудова. Як у Києві історичні будівлі перетворюють на руїни У напівзруйнованій садибі художника Олександра Мурашка, яка розташована на вулиці Малій Житомирській, 12, в центрі Києва обвалилася частина балкону. Уламки бетону впали на тротуар, дивом ніхто з перехожих не постраждав. Цей будинок деякий час був у приватній власності. За цей час багатьох мешканців відселили, але дві сім'ї досі продовжують жити в напівзруйнованій садибі. У 2015-му році суд повернув її місту після того, як власник не виконав свої зобов'язання по реставрації будівлі. "Не так давно у нас протікав дах, ми його  полагодили власними силами, але незабаром виявили дірки, які, швидше за все, були кимось зроблені навмисно. Тому ще невідомо, це обвалення випадкове чи хтось допоміг", - зазначила в коментарі «Сегодня» мешканка будинку Ольга Божко. Зараз будинок визнаний аварійним тільки на 27%, кажуть мешканці. Київська влада має намір провести реконструкцію садиби Мурашка, проте оголошені на початку літа торги на закупівлю робіт провалилися. Зараз оголошено новий тендер, аукціон з якого має пройти 6 вересня. Тим часом у КМДА не заперечують, що багато пам'яток архітектури столиці зараз перебувають у жалюгідному стані і з кожним роком їх стає все менше. У більшості випадків власники цих будівель роками не проводять реставрації і доводять споруди до аварійного стану або взагалі до руйнування. А мета одна - побудувати на ласій ділянці землі житловий комплекс або офісний центр. У міськадміністрації ж запевняють, щороку ініціюють не менше сотні судових позовів за недогляд за пам'яткою архітектури. Будинок зі зміями Один з найстаріших особняків Києва, розташований на Великій Житомирській, 32, який у народі називають Будинком зі зміями, чекає реставрація вже останні 20 років. Весь цей час він перебуває в аварійному стані. У 2009 році одна зі столичних компаній викупила будівлю для реконструкції, але роботи так і не були проведені. А недавно пам'ятник архітектури знову виставили на продаж. "Київ втрачає один зі своїх шедеврів, будинок №32 на Великій Житомирській. Оголошено продаж. Швидше за все, будинок вже приватизований і за номером мобільного телефону ховаються приватні особи. Табличка "Пам'ятник архітектури" вже не працює, - держава так і не змогла зберегти унікальну будівлю", - написав київський фотограф Віктор Марущенко на своїй сторінці в Facebook. Що буде з будинком після перепродажу, спрогнозувати складно. Не виключено, що і ця унікальна будівля перетвориться на руїни, на місці яких виросте новобудова. Садиба купця Вeртипороха на Подолі Ще одну пам'ятку архітектури місцевого значення намагалися зруйнувати у Києві в кінці квітня. Тоді садибу XIX століття чернігівського купця Вeртипороха, розташовану на розі вулиць Мeжигірської і Щeкавицької на Подолі, почали демонтувати, незважаючи на отриманий у 2016-му статус пам'ятки архітектури місцевого значення. Активістам вдалося відстояти будівлю, проте будівельники встигли знести кілька внутрішніх перекриттів. Пізніше з'ясувалося, що у замовника не було документів, які дозволяють демонтаж або навіть реставрацію будівлі. Перед цим будинок перепродували кілька разів. А в лютому 2014 року в ньому вже траплялася пожежа. Тоді Київська прокуратура намагалася відсудити садибу у власника і повернути її в комунальну власність, але програла суд. Центральний гастроном пережив війну, але впав перед забудовником 20 червня в центрі столиці сталася пожежа в будівлі колишнього Центрального гастроному. Це одна з небагатьох будівель, що вціліла під час Другої світової війни на Хрещатику. Споруда була побудована в 70-ті роки XIX століття і належала французькому купцеві Жану-Батісту Кане. Після Другої світової війни в будівлі відкрили гастроном. У 2004 році будівлю закрили нібито на реконструкцію, а вже в 2008 році Київрада дозволила продати земельну ділянку, на якій розташований будинок, приватній компанії. Та в свою чергу планувала надбудувати над колишнім гастрономом 10-поверховий офісний центр з двома підземними паркінгами. Як не дивно, Київрада таки дозволила надбудову торгово-офісного комплексу над будівлею. Однак проти виступили активісти, які довгий час блокували реконструкцію пам'ятки. Після чого і сталася пожежа в будівлі. За попередніми висновками, пожежа сталася через халатність будівельників. Висотка замість «будинку з ромашками» А ось історичну будівлю з ромашками на вулиці Златоустівській, 35 активісти вберегти не змогли. У жовтні минулого року її знесли задля будівництва житлового комплексу. Про це тоді на своїй сторінці в Facebook повідомила екс-депутат Київради і активіст Олена Єскіна.   У Київській мерії тоді знайшли виправдання, мовляв, при повторному вивченні цього об'єкта отримали висновки, що будівля є аварійною, такою, що втратила частину свого обсягу і не відповідає критеріям об'єкта культурної спадщини. Через це "будинок з ромашками" був виключений з переліку нововиявлених об'єктів культурної спадщини. Як відомо, недалеко від знесеного будинку зводиться житловий комплекс. За словами активістів, саме забудовник зруйнував історичну будівлю. Боротися з подібними схемами забудовників вирішили на рівні парламенту. Депутати цього року зареєстрували проект закону, який посилює відповідальність за знищення культурної спадщини. Зокрема, за умисне доведення історичної будівлі до руйнування, згідно з документом, загрожуватиме штраф на суму до 170 тис. грн. Однак поки у парламентаріїв руки до законопроекту не дійшли. Та й поки депутати розглянуть ці пропозиції, з вулиць країни може зникнути не одна архітектурна пам'ятка.
Закон і Право ГПУ оголосила про підозру поліцейським, які стріляли в Княжичах Генеральна прокуратура України повідомила про підозру трьом поліцейським Національної поліції у справі про перестрілку в селі Княжичі в грудні 2016 року. Про це повідомила прес-служба ГПУ. Як повідомляється, трьох поліцейських підозрюють у скоєнні злочинів, які передбачені ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 5, ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27, п. 1, п. 5, ч. 2 ст. 115 (перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки, умисне вбивство двох і більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб і замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. "До суду підготовлені клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, під час спецоперації із затримання банди грабіжників у ніч 4 грудня 2016 року в селищі Княжичі Київської області сталася перестрілка між співробітниками державної охорони і групою захоплення Національної поліції. В результаті загинули п'ятеро правоохоронців.
Суспільство оформление ленты  Що чекає українських школярів і їхніх батьків у новому навчальному році Через день в Україні почнеться новий навчальний рік, в якому і школярів, і батьків, і вчителів чекає багато нововведень. Про основні інновації в ході засідання Кабміну повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, а також уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. За словами Лілії Гриневич, цього року понад 400 тисяч учнів першого класу сядуть за парти, для цього в селах додатково відкрита 201 школа. Вона уточнила, що найбільші поновлення торкнуться програми для 5-9 класів. У свою чергу Микола Кулеба зазначив, що оновлена ​​навчальна програма спрямована на розвиток у дитини життєвої компетентності, нових умінь, ініціативності, а також на формування цінностей, заснованих на знаннях. Іншими словами, дітям будуть прищеплювати навички ефективної самореалізації. «Ці нововведення - важливий крок до подальшої побудови абсолютно нового стандарту освіти. У них враховані результати обговорення предметних робочих груп, пропозиції батьків і вчителів щодо вдосконалення навчальної програми для 5-9 класів... У внесенні пропозицій взяли участь понад 1220 авторів, які залишили понад 10 тисяч пропозицій і коментарів до них», - підкреслив Кулеба. Революція в навчальному процесі Цього року Міністерство освіти і науки продовжує вносити кардинальні зміни в навчальний процес. Поступово буде вводитися освітня концепція «Нова українська школа», яка передбачає 12-річний період навчання в школі. Повноцінно її впровадять тільки наступного року, однак уже зараз і вчителі, і школярі будуть готуватися до її запровадження. Відповідно до нової системи, в загальноосвітніх школах створять інклюзивні класи, в яких діти з особливими потребами зможуть навчатися зі своїми однолітками. У міністерстві відзначили, що структуру навчального року школи будуть погоджувати з місцевими органами влади. Вони ж вирішать, буде це навчання по триместрах чи ні. Загальне правило: рік починається з 1 вересня і завершується не пізніше 1 липня, а канікули повинні тривати не менше 30 днів. Домашні завдання на канікули відтепер задавати не будуть, та й в цілому домашніх завдань стане менше, але тільки у школярів 2-4 класів. Учні 1-го класу і зовсім не отримуватимуть домашніх завдань. Не буде відпрацювань карантинів і вимушених канікул по суботах. Тобто якщо в школі 5-денний навчальний тиждень, то він буде таким цілий рік, незалежно від опалювального сезону або інших чинників. Учням у початкових класах відтепер не будуть виставляти бали. Всі чотири роки в початковій школі не будуть оцінюватися такі предмети, як музика, образотворче мистецтво, трудове навчання. Крім того, вчителі більше не будуть оцінювати каліграфію дитини, оцінка не буде знижуватися, навіть якщо в зошиті будуть акуратні виправлення. Таким чином міністерство пропонує відійти від «карального» оцінювання. З цих міркувань заборонені дошки пошани і будь-які рейтинги, здатні негативно вплинути на самооцінку дитини. Для цього учням початкової школи дозволили писати в робочих зошитах олівцями аж до 3 класу. Мало того, вчителі перестануть використовувати червоні ручки і перейдуть на більш лояльний зелений колір. Учні 9-го класу отримають доступ до електронної версії шкільних підручників. Вчителям же дозволять самостійно переносити теми уроків, збільшувати або зменшувати кількість годин на вивчення матеріалу. Найбільш відчутні зміни, як уже говорилося, торкнуться учнів 5-9 класів. Дітям будуть активно формувати математичну та інформаційно-цифрову компетентність. Іншими словами, учня будуть спрямовувати до того, щоб він не просто вчив матеріал, а вмів ще й оцінити, усвідомити і зробити висновки. Активно будуть пропагуватися знання мов. Основні зміни у вивченні української мови будуть у тому, що більшість творів і творчих робіт матимуть практичне спрямування. Новий обов'язковий вид роботи - есе. До практичності будуть схилятися і на уроках математики, де більшості завдань буде дано практичний сенс. У вивченні літератури почнеться осучаснення. Так, в 5 класі приберуть багато народних казок, замість яких почнуть вивчати творчість Зірки Мензатюк, а також Леоніда Глібова, Євгена Гуцала, Василя Симоненка. На уроках інформатики в 9-му класі з'явиться 3D-графіка і основи бази даних, комп'ютерну графіку почнуть вчити вже в 6-му класі, текстовий редактор - у 8-му, як і створення і публікація веб-ресурсів. Важливі зміни торкнуться і уроків історії. Так, вводиться синхронізоване вивчення історії України та всесвітньої історії в 7-9 класах. На уроках фізкультури учні зможуть займатися регбі, корфболом, петанком, фехтуванням, військово-спортивними іграми, степаеробікою. Новий навчальний рік у Києві У Києві для підготовки садків і шкіл до нового навчального року з бюджету виділили понад 2 млрд грн. Як пообіцяв мер міста Віталій Кличко, цього року здійснять термомодернізацію будівель 11 навчальних закладів, капітальний ремонт у 90 дитсадках, спортивних залів - у 38 школах. «Буде розширено мережу інклюзивних класів. У порівнянні з минулим навчальним роком кількість загальноосвітніх навчальних закладів з інклюзивним навчанням збільшиться в 1,6 разу і складе 52, кількість інклюзивних класів збільшиться майже на третину. Для дошкільнят додатково буде функціонувати 5 груп для забезпечення інклюзивним навчанням дітей з особливими потребами. Це на 10% більше, ніж минулого року», - поділився Кличко. Він додав, що у Києві цього року школярів стало більше на 22,3 тисячі.
Економіка У вересні ціна на автомобільний газ істотно знизиться - експерт До кінця вересня ціна на автомобільний газ знизиться до 12 грн за літр. Про це під час прес-конференції заявив заступник директора науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев, передає кореспондент АСН. «Якщо будуть надходити ресурси з нових напрямків і маршрутів, ринок буде наповнюватися тими темпами, які ми зараз спостерігаємо, то брак ресурсу буде подолано десь у кінці другої декади вересня», - сказав він. При цьому експерт додав, що жодному трейдеру скрапленого газу не вигідно утримувати ціни на цей вид пального на тому рівні, який вже привернув увагу центральних органів виконавчої влади. Рябцев додав, що рівень дефіциту автогазу на заправках за останній місяць вже істотно скоротився. «Якщо в кінці липня брак ресурсу, що і став приводом для зростання цін, становив близько третини від щомісячного споживання, то в першій половині серпня цей брак скоротився до 20%, а зараз він іще менше», - зазначив експерт. Нагадаємо, через дефіцит скрапленого газу вартість пального на АЗС за останній місяць зросла на 5 грн і становить на деяких заправках вже 17 грн за літр.
Закон і Право Зниклу в Києві російську пропагандистку затримала СБУ Служба безпеки України законно затримала співробітницю російського пропагандистського "Первого канала" Анну Курбатову. Про це СБУ заявила в коментарі виданню "Українська правда". Як повідомили в Службі безпеки України, "все відбувається в рамках законодавства". Більше ніяких інших деталей не повідомляється. Пізніше свій коментар у справі дала спікер СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Російська пропагандистка Анна Курбатова буде примусово повернена в РФ. Зараз триває оформлення необхідних документів для її офіційного видворення", - написала вона. Спікер відомства зазначила, що Україна буде видворяти кожного, хто буде ганьбити нашу країну. Нагадаємо, раніше російський "Первый канал" у прямому ефірі повідомив, що Анна Курбатова була "викрадена" в Києві. Раніше стало відомо, журналістка Анна Курбатова була внесена в базу "Чистилище" сайту "Миротворець" після того, як на "Первом канале" вийшов сюжет, присвячений військовому параду в День Незалежності України.
Наука і технології Вчені побили рекорд, створивши найхолоднішу у Всесвіті речовину Команда дослідників з Центру холодної матерії Імперського коледжу Лондона знайшла спосіб охолодити молекули, побивши рекорд мінімальної температури речовини і, таким чином, наблизивши її до мінімальної межі температури - абсолютного нуля, який дорівнює -273,15°С, повідомляє Phys.org. Вчені вже навчилися охолоджувати атоми майже до абсолютного нуля, але виконати те ж саме з молекулами їм до цих пір не вдавалося. Тепер вони виявили, що зробити це можна, об'єднавши два традиційних методи охолодження. Дослідники взяли як зразок молекули монофторида кальцію, використовуючи магніти, щоб утримувати їх на місці, і лазери для охолодження шляхом уповільнення їхнього руху. Ця техніка широко використовувалася в минулому. Щоб охолодити молекули ще більше, команда використовувала так зване сізіфове охолодження: два лазери, розташовані один навпроти одного, створюють електромагнітне поле. Поле викликає в молекулах постійну напругу, забираючи у них кінетичну енергію і таким чином охолоджуючи їх. Молекули при такій холодній температурі рухаються набагато повільніше, що полегшує їх вивчення. Також у них сповільнюється хімічна реакція, і спостерігати за такими процесами, як одночасна взаємодія молекулярних частинок, стає легше.
Кримінал Суд відправив під домашній арешт заступника мера Ірпеня Шевченківський районний суд Києва присудив заступнику міського голови Ірпеня Дмитру Христюку домашній арешт і носіння електронного браслета. Про це повідомляє видання "Громада Приірпіння". "Суд постановив 60 діб домашнього арешту з браслетом до 29 жовтня. Чиновник мав перебувати вдома з 22:00 до 6:00. Від посади він не відсторонений", - йдеться в повідомленні. У свою чергу, прокуратура вимагала взяти чиновника під варту або призначити заставу в 18 мільйонів гривень через те, що Христюк двічі не приходив до поліції на виклик. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура України спільно з Національною поліцією і Службою безпеки вилучила оригінали первинних документів - рішень, згідно з якими незаконно вилучені земельні ділянки, які підтверджують злочини мерів Ірпеня і Бучі.
Суспільство оформление ленты  «Піде на холодець»: соцмережі висміяли «викрадення» пропагандистки Курбатової в Києві Служба безпеки України затримала співробітницю російського пропагандистського «Первого канала» Анну Курбатову. Як повідомила речник СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці в Facebook, пропагандистку примусово повернуть у РФ. «Україна є правовою державою, її правоохоронні органи діють виключно в рамках чинного законодавства. Зараз триває оформлення необхідних документів для її офіційного видворення. Так буде з кожним, хто дозволяє собі ганьбити Україну», - написала Гітлянська. Однак до офіційного повідомлення про затримання представники «Первого каналв» встигли заявити, що російська пропагандистка була «викрадена» в Києві. Крім того, багато російських ЗМІ нагадали, що за три дні до «викрадення» Курбатова потрапила в розділ «Чистилище» сайту «Миротворець». Курбатова «прославилася» в Україні тим, що створила пропагандистський сюжет про військовий парад на День Незалежності, який згодом прокрутили на «Первом канале». У скандальному сюжеті йшлося про те, що парад українці нібито охрестили «маршем залежності від Америки і Європи» і це дуже «сумне свято», а «Київ повернувся в лихі 90-ті». Істерика в російських ЗМІ викликала сміх у користувачів соцмереж та блогерів. Деякі відзначили, що українці сьогодні «варитимуть холодець», а журналіст Андрій Лаврик навіть почав жартома збирати рецепти приготування російських пропагандистів. Разом з тим журналіст Юрій Бутусов запропонував не видворяти Курбатову, а поміняти її на незаконно затриманого в Росії українського кореспондента Романа Сущенка. «Потрібен візовий режим з РФ, щоб повністю відсікти ось таку агентуру. А поки Сущенко за ґратами, Курбатова нам потрібна як обмінний фонд», - підкреслив він. Відомий блогер Мирослав Гай зазначив, що Курбатова не могла бути «викрадена», так як «її тут не було». На сайті ж «Миротворець» посміялися над російськими ЗМІ, заявивши, що «у всіх, хто потрапляє в «Чистилище» сайту «Миротворець», завжди починаються проблеми».
Події Клімкін обговорить з білоруським колегою зникнення українця Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорить з главою МЗС Білорусі Володимиром Макеєм зникнення 19-річного Павла Гриба, під час поїздки в Білорусь. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.За його словами, зустріч відбудеться в Будапешті в четвер, 31 серпня. "Завтра в Будапешті планую обговорити справу зниклого громадянина України Павла Гриба з білоруським колегою Макеєм", - написав міністр. Нагадаємо, 24 серпня Павло Гриб поїхав на зустріч зі своєю знайомою в Гомель і зник. Вирушивши на пошуки молодої людини, його батько встановив, що Павло перебував у розшуку за тероризм по лінії ФСБ. Інформацію про затримання громадянина України в поліції Білорусі не підтвердили. Український консул у Мінську повідомив, що Павла Гриба серед затриманих в СІЗО Білорусі немає.
Кримінал оформление ленты  Катакомби Парижа допомогли злодіям вкрасти 300 пляшок марочного вина Злодії викрали вино з приватного льоху в Парижі на загальну суму в €250 тисяч. Щоб здійснити крадіжку, їм довелося вирити хід в катакомби на глибині 20 метрів під землею. Поліція стверджує, що понад 300 пляшок марочного вина було винесено через підземну мережу, що складається з більш ніж 250 км тунелів, виритих під містом, повідомляє The Guardian. Викрадення вина в шикарному 6-му окрузі Парижа поруч з Люксембурзьким садами сталося вночі з 28 на 29 серпня. За повідомленнями поліції, злодії визначили потрібний їм підвал, а потім просвердлили вхід у нього з катакомб, де стіни в переважно складаються з вапняку. Катакомби Парижа закриті для відвідувачів у нічний час, а вдень лише 2 км тунелів можна оглянути в супроводі гіда. Влада давно закривала очі на групи так званих катафілів, які регулярно намагалися проникнуть на територію, щоб влаштувати там вечірку або навіть організувати кінопоказ.
Події У Миколаївській області сталася смертельна ДТП з вантажівками У Миколаївській області поруч з селом Шевченкове зіткнулися три вантажні автомобілі, в результаті аварії загинув водій "КамАЗа" і отримав поранення пасажир. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.Як повідомляється, дорожньо-транспортна пригода сталася селі Шевченкове Вітовського району на автодорозі М-14 "Одеса - Мелітополь - Новоазовськ". Рятувальникам довелося витягати пораненого пасажира за допомогою спеціальних засобів - бензорізака STIHL. Після того, як потерпілого витягли з кабіни автомобіля, він був доставлений в лікарню швидкої медичної допомоги Миколаєва. "Водій третього автомобіля КАМАЗ у задовільному стані, від госпіталізації відмовився", - додала прес-служба. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київський меценат і бізнесмен, співвласник ТРЦ Dream Town і фітнес-центру «Акваріум» Гарік Корогодський потрапив у ДТП у Миколаївській області.
Економіка Від сьогодні банки можуть видавати кредити під заставу валютних депозитів Національний банк України дозволив фінустановам видавати гривневі кредити під заставу іноземної валюти на рахунках клієнтів. Відповідну постанову було прийнято Правлінням НБУ 29 серпня. Вона набирає чинності від сьогодні, 30 серпня. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку. До сих пір банкам було заборонено видавати клієнтам кредити в національній валюті під заставу валютних депозитів. «Національний банк вирішив дозволити видачу кредитів у таких випадках. Це, на думку правління НБУ, буде сприяти пожвавленню банківського кредитування», - сказано в повідомленні. Тижнем раніше НБУ скасував також обмеження на видачу коштів з банківських рахунків. Зокрема фізичні особи тепер зможуть отримувати готівку в іноземній валюті або банківські метали з поточних і депозитних рахунків через каси і банкомати без обмежень по сумі. З вересня 2016 року діяв ліміт, згідно з яким один клієнт на добу міг отримати не більше 250 тисяч грн в еквіваленті. «Зараз Національний банк вважає за можливе повністю прибрати таке обмеження з огляду на істотне поліпшення ліквідності банківської системи в іноземній валюті та стабілізації валютного ринку. Водночас таке рішення повинно сприяти подальшому відновленню довіри вкладників до банків», - сказано в повідомленні НБУ.
Політика Порошенко наказав розібратися з різким подорожчанням автогазу Президент України Петро Порошенко доручив провести перевірку різкого підвищення цін на скраплений газ для авто в Україні. Про це він заявив журналістам під час робочої поїздки до Бродів Львівської області. "Значна частина водіїв експлуатує автомобільний транспорт, який заправляється скрапленим газом, і різке подорожчання не може бути прийнятним і не може залишатися без реакції влади", - заявив Порошенко. За його словами, уряд і прем'єр-міністр вже провели всі необхідні консультації. А тепер свою перевірку проведе Антимонопольний комітет. "Якщо буде знайдений факт отримання монополією високих прибутків, ті, хто це допустив, будуть оштрафовані і ситуація буде повернута до норми", - додав український президент. Нагадаємо, через дефіцит скрапленого газу вартість пального на АЗС за останній місяць зросла на 5 грн і становить на деяких заправках вже 17 грн за літр. Раніше повідомлялося, що АМКУ проведе розслідування зростання вартості автомобільного газу. Читайте також: Саботаж РФ або спроба переділити ринок. Що спровокувало рекордне подорожчання автогазу
Політика «Я ці гроші відпрацьовую». Луценко вважає свою зарплату в 94 тисячі грн обґрунтованою Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що обґрунтовано отримує зарплату в розмірі 94 тисяч гривень. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. "Оклад генпрокурора і його заступників уряд прирівняв до керівників інших правоохоронних органів. Тому я отримаю за серпень 94 тис. грн (було 49). Знаю, це багато. Вважаю, що я ці гроші відпрацьовую", - написав генпрокурор. При цьому Луценко зазначив, що щомісяця добровільно виділяє 24 тис. грн пораненим в зоні антитерористичної операції. Генпрокурор також похвалився досягненнями працівників ГПУ, які в 2016 році відправили до суду 1 739 корупціонерів, при цьому повернувши до бюджету 10 млрд грн. "За півріччя 2017 року ми відправили до суду 1 202 корупціонери і поповнили бюджет рекордними 45 млрд грн. Саме тому вважаю справедливим рішення Верховної Ради і уряду про підвищення зарплат прокурорів", - написав він. Так, прокурор Генеральної прокуратури в залежності від вислуги буде отримувати 20-34 тис. грн, раніше було 16-23 тис. грн, прокурор регіональної та місцевої прокуратур отримає 14-26 тис. грн, тоді як раніше їхня зарплата була 9-14 тис . грн. Нагадаємо, в середу 30 серпня Кабінет міністрів встановив розмір посадового окладу генерального прокурора в сумі 37 тис. грн, першого заступника - 34 тис. грн, заступника - 32 тис. грн, при цьому збільшив надбавки прокурорам за класні чини. Уряд одночасно скасував норму, згідно з якою оклад генпрокурора раніше становив 18,5 мінімальної заробітної плати (зараз 59,2 тис. грн), першого заступника - 15,8 мінімальної заробітної плати (50,56 тис. грн), заступники - 14,8 мінімальної заробітної плати (47,36 тис. грн).
Політика оформление ленты  Суд відпустив Нестора Шуфрича-молодшого на поруки батька-депутата, враховуючи вагітність дружини Народний депутат України від "Опозиційного блоку» Нестор Шуфрич взяв на поруки свого сина - Нестора Шуфрича, якому оголосили підозру через ДТП у центрі Києва. «Я думаю, що стан, у якому він зараз перебуває, це буде той же домашній арешт», - заявив батько фігуранта справи після засідання суду. Нардеп ще раз підкреслив, що за кермом авто був саме його син, і пообіцяв, що той не сховається від слідства. У свою чергу, в прокуратурі Києва заявили, що з рішенням суду не згодні і будуть оскаржувати його. Прокурори просили для Шуфрича-молодшого запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. «Будемо оскаржувати», - написала на своїй сторінці в Facebook прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець. Аварія в центрі Києва ДТП на перетині вулиць Шота Руставелі та Рогнединської сталася ввечері 26 серпня. Автомобіль Bentley збив 31-річного чоловіка на пішохідному переході. Потерпілий потрапив у реанімацію, у нього діагностували травми голови, вивихи і перелом ноги. Лікарі повідомляють, що стан потерпілого залишається важким. Як зазначив батько винуватця ДТП, він вже поговорив з ізраїльськими лікарями. «Є надія на порятунок Олексія (який постраждав в ДТП). Дай Бог йому сил і здоров'я. Зараз готуємо до перевезення з державної лікарні у приватну клініку. Дасть Бог, ізраїльські фахівці та наші лікарі врятують його. Це головне. А все інше вже другорядне», - сказав Нестор Шуфрич. Зараз потерпілий у ДТП перебуває в реанімації Київської міської клінічної лікарні №17 у стані непритомності. В клініку вже прибули ізраїльські медики. Автомобіль, на якому їхав Нестор Шуфрич-молодший, йому не належить, а був наданий автосалоном для зйомок кліпу його друга, реп-виконавця Pabl.A. Сам винуватець аварії не покинув місце події і дав свідчення працівникам поліції. Також він добровільно пройшов експертизу, яка показала повну відсутність алкоголю в його крові. 29 серпня 23-річний син нардепа отримав від слідчого офіційну підозру в скоєнні ДТП, а 30 серпня відбулося засідання Шевченківського райсуду Києва щодо обрання йому запобіжного заходу. Суд щодо обрання запобіжного заходу Слідчий суддя не знайшов підстав для задоволення клопотання прокуратури про домашній арешт. «У клопотанні прокуратури відмовити. Застосувати запобіжний захід у вигляді застосування особистого поручительства. Підстав для застосування більш суворих заходів немає», - сказала суддя. Суд поклав на сина нардепа ряд зобов'язань: прибувати на виклики прокурора і слідчих, повідомляти про зміну місця проживання, здати документи для виїзду за кордон. Тим часом нардеп Шуфрич, коментуючи ДТП, сказав, що його син просто не побачив пішохода. «Він не побачив Олексія. Просто не побачив... Швидкість попередньо можемо встановити через відео - орієнтовна швидкість 60-70 км на годину. Безумовно, це перевищення», - додав він. В ході суду захист сина Шуфрича надав документи, що характеризують його з позитивного боку, а також довідку про вагітність дружини. Це стало сенсацією для журналістів, які з'ясували, що син політика одружений та ще й незабаром стане батьком. «Дружина нашого підзахисного вагітна», - сказав адвокат Олексій Лановий і додав, що Нестор-молодший повинен допомагати дружині. Блогери і соцмережі про те, що відбувається Як зазначив журналіст Дмитро Хилюк, "видатний продюсер-кліпмейкер Нюся (меншенький) Шуфрич є фахівцем в продюсуванні бюджетних кліпів". «І вот я в судє. Набєжалі журналісти. Но папа сказал: Нє сси, всьо будєт чісто. Я єхал снімать клип. І сбіл пєшехода. І сєсть я могу аж на трі года», - написав журналіст від імені «Репера Нюсі». Інші ж користувачі посміялися з того факту, що один Нестор Шуфрич взяв на поруки іншого Нестора Шуфрича. Відомий блогер Антон Ходза написав з цього приводу: «Приходить Шуфрич в суд, а суддя також Шуфрич. Бачить Шуфрич, що Шуфрич прийшов свого Шуфрича забирати, ну і віддав Шуфрича на поруки Шуфрича».
Здоров`я Бороди захищають чоловіків від ультрафіолетового випромінювання - дослідження Незважаючи на недавні твердження про те, що бороди вже не в моді, вчені заявили, що борода не тільки робить чоловіка більш привабливим, але і сприяє поліпшенню його здоров'я, повідомляє The Independent. Як виявилося, борода захищає свого власника від 90-95% шкідливих ультрафіолетових променів, при цьому вчені вирахували, що коефіцієнт захисту від ультрафіолетового випромінювання у бороди дорівнює 21. Звичайно, вона не зрівняється у властивостях з сонцезахисним кремом, але певні захисні функції вона на себе взяти може. Як наслідок, борода уповільнює процес старіння шкіри обличчя. Крім того, бородаті чоловіки менш схильні до раку шкіри. Якість захисту залежить від розміру і товщини бороди, іншими словами, чим більш пухнаста борода, тим краще. Те ж саме поширюється і на власників густої і красивої зачіски. Дослідження проводилося з використанням манекенів, яких залишали на сонці: одні були з бородами, інші частково бородаті, а треті - зовсім без бороди. Вчені встановили їх таким чином, щоб кожен манекен піддався впливу рівної кількості сонячного світла, після чого вони виміряли рівні випромінювання, поглинені кожним з них.
Закон і Право Як українці можуть отримати недоплачену пенсію померлого родича Більшість громадян України не знають, що у них є гарантія на отримання недоплаченої пенсії померлого члена сім'ї, а крім цього вони можуть отримати також допомогу на його поховання. Так, відповідно до Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», отримати недоплачену соціальну допомогу померлого можуть члени сім'ї, які жили з ним на момент його смерті або ж непрацездатні члени сім'ї, які перебували на утриманні пенсіонера в незалежності, де вони жили. Якщо право на недоплачену пенсію мають кілька осіб, то сума ділиться між ними порівну. Для отримання виплати потрібно протягом шести місяців з дня відкриття спадщини звернутися до Пенсійного фонду за місцем, де був зареєстрований померлий член сім'ї і мати при собі такі документи:            - свідоцтво про смерть;            - паспорт;            - документи, в яких підтверджуються родинні зв'язки з померлим;            - документи про народження та/або про шлюб. Якщо ж після смерті пенсіонера ніхто з членів сім'ї не звернувся за отриманням соцдопомоги, вона автоматично буде зарахована в спадок. Але для того, щоб її отримати, потрібно звернутися до нотаріуса, який внесе суму в спадкове майно. Також родичі, які вчинили поховання померлого пенсіонера, можуть розраховувати на отримання допомоги в сумі пенсії за 2 місяці, яку отримував померлий. Для цього члену сім'ї необхідно звернутися до Пенсійного фонду за місцем реєстрації померлого і надати там паспорт, свідоцтво про смерть і/або виписку з Держреєстру актів цивільного стану, а також заяву на отримання допомоги.

Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
На повноцінний відпочинок потрібно багато часу, тому набагато вигідніше просто не допускати появи стану змучен....
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
більше матеріалів




/-1,2943408489227-/ /-pc-/
Top