counter
Архів Повернутись назад 30 Травня 2017
30 Травня
Політика У США 10 міст вимагають почати процедуру імпічменту Трампа У США не менше 10 органів місцевого самоврядування звернулися з офіційним запитом до законодавців у Конгресі, щоб почати процедуру імпічменту президента Дональда Трампа. Про це інформує видання Politico. «Бруклін, штат Массачусетс, став десятим органом місцевого самоврядування, який прийняв резолюцію, яка закликає до імпічменту президента США», - сказано в публікації. У цьому ж штаті таку пропозицію внесли муніципалітети Кембриджа, Пелхама, Амхерста і Льоверетта. Влада Ньютона зараз розглядає цю можливість. Приєднався також штат Каліфорнія. Там ініціативу імпічменту підтримують міста Лос-Анджелес, Аламеда, Річмонд і Берклі. У Чикаго міськрада розробила проект постанови, який підтримав 31 представник місцевого самоврядування, вони стали співавторами документа. Ініціатори постанови заявили, що відправною точкою стало звільнення Дональдом Трампом Джеймса Комі з посади глави ФБР.
Політика У Москві заявили про готовність до переговорів з США щодо України У Москві готові почати двосторонні переговори з Вашингтоном щодо України. Як передає видання «Известия», посилаючись на заступника голови МЗС РФ Сергія Рябкова, Росія очікує, що незабаром Америка призначить куратора в Держдепі з цієї теми. «Тільки після того, як буде призначений наступник Вікторії Нуланд, що займалася Україною за президентства Барака Обами, можливе предметне обговорення врегулювання українського питання з США», - пише видання. За даними джерела в адміністрації президента Росії, роль головного переговірника від країни-агресора залишиться за помічником президента Владиславом Сурковим. Сказано, що двосторонній діалог щодо України не буде заміною «нормандської четвірки», а, навпаки, допоможе реалізації Мінських домовленостей.
Політика "Яндекс" заперечує передачу даних у Росію і збирається захищати своїх працівників в Україні Компанія "Яндекс" заперечує, що працівники її українського офісу передавали персональну інформацію про користувачів російським спецслужбам. У компанії наполягають, що захист інтересів клієнта для них - пріоритет і що співробітники прямого доступу до інформації не мали."Ні у працівників "Яндекс.Україна", ні у керівництва українського підрозділу не було доступу до персональних даних користувачів "Яндекса", відзначили в компанії. Захист персональних даних наших користувачів у всіх країнах, де ми надаємо послуги, є найвищим пріоритетом", - йдеться в заяві. Також Яндекс заявляє, що використовувати дані про користувачів було неможливо, так як "вони знеособлені й анонімні. Жодної передачі даних, у якій звинувачують "Яндекс", не було", - заявила компанія. У компанії також зазначили, що після консультацій будуть юридично захищати своїх співробітників. Нагадаємо, вчора, 29 травня, в українських офісах компанії СБУ провела обшуки і вилучила серверне обладнання.
Події У Венесуелі 250 людей постраждали під час акцій протесту У Венесуелі мітингувальників били залізними палицями, а також труїли сльозогінним газом. Постраждалих з різними травмами привозили в лікарні. В опозиції повідомили, що нападники - це люди з кримінальним минулим на боці силовиків. З початку березня 2017 року демонстранти протестують проти зміни конституції Венесуели, а також вимагають відставки президента Ніколаса Мадуро. Минулого тижня Верховний суд Венесуели наділив президента Мадуро надзвичайними повноваженнями, а також дозволив діяти в обхід парламенту. А лідеру опозиції Енріке Капрілесу була заборонена політична діяльність на 15 років, що призвело до нових акцій протесту. «Я борюся тому, що наша країна переживає найтрагічніші часи за всю історію. Наші права порушують, а молодь вбивають за інакомислення», - сказав опозиціонер Мігель Гілалес.
Суспільство У Авакова хочуть заборонити використовувати слово "поліція" всюди, крім МВС Міністерство внутрішніх справ звернулося до Мін'юсту за роз'ясненням щодо масового використання слова поліція в Україні, так як наполягає, що використовувати слово "поліція" можуть тільки в Національній поліції України, але не, наприклад, в Муніципальній поліції. Про це написав на свій сторінці в соцмережі речник МВС Артем Шевченко. "До уваги міських голів та громадських активістів. Роз'яснення щодо численних ГОшок і КПшок, які незаконно використовують слово "поліція" і яких розплодилося по всій країні, хоч греблю гати. Після ретельного юридичного аналізу та листа міністра Авакова до міністра Петренка всі повинні будуть перереєструватися і прибрати геть слово "поліція" зі своїх назв", - написав Шевченко.В іншому випадку, говорить речник МВС, об'єднання будуть звинувачені у порушенні пункту 8 частини 1 статті 28 Закону про невідповідність найменування юридичної особи вимогам Закону, що є підставою для відмови в державній реєстрації. Також, за словами Шевченка, муніципальна поліція не може "жодним чином здійснювати правоохоронну діяльність, застосування ними заходів примусу є незаконним і містить склад злочину за статтями "Присвоєння владних повноважень",  "Самоуправство" тощо.
Суспільство У Києві стане менше зовнішньої реклами Від сьогодні зовнішньої реклами у Києві стане менше. Про це на прес-конференції 30 травня заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков, передає кореспондент АСН. «Сьогодні ми абсолютно впевнено можемо сказати, що розроблена реформа і нові правила розміщення реклами в місті Києві. Друге - це нові правила розміщення реклами для бізнесу, вивісок на фасадах приміщень. Сьогодні ці два документи, які були ухвалені Київрадою, набрали чинності. Від сьогодні Київ починає жити по-новому», - заявив він. Резніков повідомив, що найближчими днями київський голова підпише розпорядження про створення робочої групи відповідно до рішення Київради від 20 квітня. «До робочої групи увійдуть не тільки представники влади, Київзеленбуду, а й бізнесу», - додав він. Він прогнозує, що скорочення зовнішньої реклами в столиці є невідворотним. «Одним з основних принципів є забезпечення безпеки автомобільного руху на дорогах, створення естетичного вигляду столиці», - сказав він. Резніков нагадав, що минулого року на засіданні профільної комісії в Стамбулі Київ уже був визнаний містом, «перевантаженим агресивною рекламою». За його словами, сьогодні в Києві наземних рекламних конструкцій близько 8 тис. «Так звані перетяжки на дорогах сьогодні заборонені! Те ж саме стосується і наклейок на стовпах... Ефект від нових правил ми очікуємо протягом 2017 і 2018 років, коли закінчаться дозволи для 5 з 8 тис. тис. конструкцій».
Події оформление ленты  У Києві чотирма пострілами в спину вбито колишнього в.о. директора "Укрспирту" Панкова У Києві кілер застрелив колишнього в.о. директора "Укрспирту" Віктора Панкова. Як передає Інтерфакс-Україна, в столиці введено план "Перехоплення" - розшукують зловмисника, який у вівторок вранці пострілом у спину вбив людину в Дарницькому районі. У поліцію про вбивство повідомили о 8:16: перехожий заявив що на вулиці Михайла Гришка невідомий з автомобіля "Ауді" зробив кілька пострілів у чоловіка і поїхав у напрямі проспекту Петра Григоренка. Автомобіль вбивці - червоного кольору, його номери невідомі. Загиблим виявився киянин, 1968 р.н, він отримав чотири поранення від куль 9 калібру. Інформагентство з посиланням на своє джерело в правоохоронних органах вказує, що убитий - колишній в.о. директора ДП "Укрспирт" Віктор Панков. Він керував підприємством у 2014 році, а зараз був радником чинного директора держпідприємства.  
Суспільство КМДА прискорить процес демонтажу незаконної реклами в столиці Київська влада прискорить процес демонтажу незаконної реклами в столиці. Замість однієї бригади з демонтажу запрацює чотири. Про це на прес-конференції 30 травня заявив в.о. директора КП «Київреклама» Олександр Смирнов, передає кореспондент АСН. «На сьогодні у столиці є велика кількість незаконних рекламних конструкцій. Це як фасадна реклама, так і наземна. Сьогодні це близько 30 тис. рекламних конструкцій, які розміщені в столиці незаконно», - заявив він. За його словами, в 2016 році було демонтовано 5 тис. незаконних конструкцій. «На цей час ми демонтували ще 3 тис. таких незаконних конструкцій. З ухваленням нових правил розміщення реклами ми сподіваємося, що кількість законної реклами буде з кожним днем ​​більше. У нас продовжує працювати цілодобово одна бригада, яка продовжує демонтувати незаконну рекламу. Найближчим часом запрацює вже чотири такі бригади, що прискорить процес демонтажу незаконної реклами», - прогнозує він.
Суспільство Відтепер у Києві заборонена реклама на перехрестях, розв'язках та пішохідних переходах Реклама на перехрестях, розв'язках та переходах заборонена, бо може спровокувати ДТП. Про це на прес-конференції 30 травня заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков, передає кореспондент АСН. "Від сьогодні згідно з новими правилами розміщення реклами, вона заборонена на всіх перехрестях, транспортних розв'язках, пішохідних переходах", - заявив він. За його словами, в жодному місті Європи не дозволено розміщення реклами там, де вона відволікає автомобілістів, призводячи до ДТП, а значить - людських трагедій і смертей. Резніков зазначив, що офіційної статистки, яка підтверджує зв'язок між ДТП і рекламою поруч з перехрестями, транспортними розв'язками і пішоходами немає. Але причинно-наслідковий зв'язок однозначно є. Тому така реклама від сьогодні в Києві заборонена, зокрема в т.зв. буферних зонах - за визначену кількість метрів поряд із зупинками, перехрестився, пішохідними переходами.
Політика Бізнес готовий інвестувати в рекламу в столиці за новими правилами Бізнес готовий інвестувати в рекламу в столиці за новими правилами. Про це на прес-конференції 30 травня заявила голова Асоціації операторів зовнішньої реклами України Оксана Поліщук, передає кореспондент АСН. "Учасники Асоціації розуміють важливість і необхідність кардинальних змін, тому зараз дуже важливо саме продовження співпраці влади і бізнесу в процесі втілення в життя нових правил розміщення реклами в столиці. Нам вдалося найголовніше: сьогоднішній діалог допоміг ідентифікувати реальні проблеми і потреби всіх сторін, а також визначити дієві шляхи і методи їх розв'язання", - заявила вона. За її словами, одним з важливих моментів стане той факт, що київська влада з операторами ринку в рамках робочої групи, яка буде створена до кінця травня, розробить вуличні схеми розміщення рекламної продукції на всій території міста. Нові правила передбачають, що ця робота має бути завершена до кінця 2017 року. Зараз вже ведеться спільна робота над проектами таких вулиць, як: вул. Хрещатик, Європейська площа, вул. Л.Толстого, Володимирський узвіз, вул. Сагайдачного, Дніпровський узвіз, Героїв Крут, Паркова Алея, вул. Басейна, бул. Л. Українки. На черзі - Набережне шосе, вул. Бажана та вул. Перемоги. "Зараз настає час, коли потрібно від теорії перейти до практики, від гучних заяв до кропіткої роботи, від ефективності якої залежить успіх реформи. І Асоціація, і її учасники готові до цього... Бізнес, в свою чергу, гарантує інвестиції і швидку реалізацію реформи, яка забезпечить стабільні надходження до бюджету", - додала Оксана Поліщук.
Події У Авакова розповіли перші подробиці вбивства екс-очільника «Укрспирту» в Києві Поліція розглядатиме всі можливі версії вбивства екс-глави ДП «Укрспирт» Віктора Панкова. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат Антон Геращенко. Радник нагадав, що Панкова застрелили пострілом у спину на Позняках у Києві у вівторок, 30 травня. «Свого часу Віктор Панков і сам двічі обіймав пост глави цієї непростої державної компанії, що постійно потрапляє в скандали, пов'язані з реалізацією «лівого» спирту», ​​- зазначив Геращенко. За його словами, правоохоронці розглянуть усі можливі версії вбивства, «починаючи від особистісних взаємин і закінчуючи невиконанням фінансових зобов'язань». «Думаю, що однією з провідних версій, які підлягають перевірці, має бути версія вбивства Віктора Панкова, пов'язана з роботою в державному концерні «Укрспирт», - підкреслив нардеп. Нагадаємо, кілер застрелив Панкова о 8-й ранку з автомобіля «Ауді» на вулиці Михайла Гришка.
Суспільство Викрадач дітей у Миколаєві давав своїм жертвам сильні психотропні препарати Викрадач дітей у Миколаєві Віталій Врубель всім своїм жертвам давав випити психотропні препарати в дорослому дозуванні. Про це повідомило журналістам джерело в прокуратурі. Психотропи чинили на дітей сильну седативну дію аж до повної загальмованості і навіть непритомності, пише видання «Новости-N». Врубель легко міг купити ці препарати, так як регулярно лікував психічне захворювання. Правоохоронці встановили як мінімум два факти застосування препарату на дітях, яких Врубель викрадав у Миколаєві. Нагадаємо, 25 травня Віталій Врубель був затриманий у Миколаєві працівниками поліції за підозрою у викраденні учня 4-го класу школи №46 Платона Корженка. Педофіл вже зізнався у своїх діях. В ході розслідування сплив ще один епізод, пов'язаний зі спробою викрадення 8-річного школяра у грудні 2016 року на вулиці Першотравневій у Миколаєві.
Події Кілька пострілів впритул і «нешвидка» карета: очевидець розповів про вбивство у Києві Очевидець вбивства, що сталося у Києві на вулиці Гришка у вівторок вранці, Денис Луговий виїжджав з парковки о 8:10 і почув кілька пострілів. Спочатку чоловік не надав значення цьому і подумав, що здалося. Про це він пише у себе в Facebook. «Проїхавши метрів десять, на жаль, я переконався у зворотному (3-4 постріли в упор з автомобіля, який потім дав по газах і зник, хоча і потрапив в об'єктив відеореєстратора зустрічних машин (сумніваюся, що це якось допоможе). На землі був чоловік років 50, а поруч дівчина, яка намагалася хоч чимось допомогти своєму знайомому», - пише Луговий. Потерпілому дали води і порадили підкласти речі під голову, ноги вирівняли і викликали «швидку допомогу» і поліцію. Лікарі не їхали 15 хвилин. «Чоловік періодично подавав ознаки життя ... «Швидка допомога» приїхала хвилин за 15, мені здається... за цей час набрав «Борис» у надії, що їхнє відділення через квартал від місця подій виявиться оперативніше... але через хвилину приїхала 103, «Борис» довелося скасувати. Якби ви бачили, як довго підповзала ця карета «швидкої». І як довго виходив лікар... Це шок...» - ділиться очевидець події. Лікарям залишалося лише констатувати смерть. «Швидка» успішно зачепила одну з гільз, сподіваюся, від'їжджаючи не зачепить її, ми кілька разів вказали на це поліції», - додав Луговий.
Суспільство оформление ленты  Двоє поліцейських брали хабарі за перевезення лісоматеріалів дорогами Чернігівської області Два керівники поліцейських підрозділів були затримані в Чернігівській області на отриманні хабара. Про це повідомили в прес-службі СБУ. Хабар отримали начальник одного з управлінь обласної поліції і керівник одного з райвідділів поліції. Гроші поліцейські чиновники отримували з підприємств лісової галузі за безперешкодне транспортування лісоматеріалів і спецтехніки по дорогах області. Якщо бізнесмени відмовлялися платити «данину», поліцейські вилучали транспорт і втручалися в господарську діяльність лісгоспів. Гроші і продукцію хабарники отримували через посередників. Цього разу хабарникам мали передати партію лісопродукції вартістю майже 50 тисяч грн. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Російський круїзний лайнер «Князь Володимир» зламався в Чорному морі Російський круїзний лайнер «Князь Володимир», який ввечері 28 травня вийшов із Сочі в напрямі тимчасово окупованого Криму, не доплив до Ялти. Про це повідомив журналіст Андрій Клименко. Журналіст стежив за курсом лайнера по карті. «Російський морський круїзний детектив розгортається на очах: ​​круїзний лайнер «Князь Володимир» в Ялту вже не йде. Об 11:08 змінив курс на Севастополь, куди прибуде, якщо дійде, близько 23:00, тобто в темряві. Моя версія - серйозні проблеми з двигуном, а в Ялті, на відміну від Севастополя, немає ніякого судноремонту», - написав Клименко на своїй сторінці в Facebook. Він також зазначив, що «круїзне непорозуміння» росіян у тестовому рейсі мало прийти до окупованої Ялту між 8-ю і 10-ю годинами ранку у вівторок, 30 травня. Однак на переході з Новоросійська йому жодного разу не вдалося розвинути швидкість більше 9,8 вузла (близько 17,65 км/год). На переході з Сочі до Новоросійська швидкість лайнера досягала 12 вузлів. «На морі - штиль. Висновок один - інформація про проблеми з двигуном і генераторами була правильною», - додав Клименко.
Події У Києві тимчасово заборонили продавати в'ялену рибу промислового виробництва через отруєння У Києві з понеділка, 29 травня, з 18:00 була введена тимчасова заборона на реалізацію в'яленої риби промислового виробництва. Про це повідомляє прес-служба ГУ Держспоживслужби в столиці. «За даними на 18:00 понеділка, 29 травня, у Києві є тимчасова заборона на реалізацію цієї продукції, особам, які її купили, настійно рекомендується утриматися від вживання в їжу до з'ясування обставин», - йдеться в повідомленні. Риба була вироблена підприємством, що розташоване в Світловодську Кіровоградської області, куплена в гіпермаркеті «Караван» ТОВ «Група Рітейлу України» в Києві на проспекті Академіка Глушкова, 13б, а також у супермаркеті «Мегамаркет» ТОВ «Лабро» на Антоновича, 50 . Смертельний випадок захворювання на ботулізм був зареєстрований у громадянина 1976 року народження, який 24 травня, за словами дружини, вживав в'ялену рибу (лящ) промислового виробництва.
Наука і технології «Яндекс» запропонував ЗМІ публікувати контент просто у нього Компанія «Яндекс» відкриває платформу для брендів, видавців і незалежних авторів на базі сервісу «Яндекс.Дзен». Про це заявив під час конференції Yac керівник сервісу «Яндекс.Дзен» Віктор Ламбурт. «Дзен» - це рекомендаційний сервіс, який формує особисту стрічку новин для користувачів. За словами співрозмовника, сервіси, що задіють у формуванні стрічки штучний інтелект, здійснять революцію в медіапотребленія. «Яндекс.Дзен» виділятиме медіаджерела серед великої кількості сайтів, потім почне працювати штучний інтелект, який виділить об'єкти і тексти, відсортує матеріали за темами. Ламбурт каже, що «Дзен» враховує, що ви читаєте, а що переглядаєте. «В результаті буде стрічка, яка цікава саме для вас, а не для ваших друзів - як у соцмережах». За кількістю переходів на сайти платформа обігнала всі соцмережі, стверджує Ламбурт. До цього Дзен публікував тільки анонси новин, а також іншої інформації. Тепер же незалежні автори і видавці зможуть публікувати інформацію просто на платформі.
Політика Чому Пенсійна реформа Гройсмана несправедлива до жінок і жителям сіл взагалі Пенсійна реформа Гройсмана несправедлива до жінок. Про це на прес-конференції 30 травня заявив політолог Олексій Якубін, передає кореспондент АСН. «Парадоксальним чином ми так і не побачили цілісну програму соціально-економічного розвитку, крім Меморандуму з МВФ. Кабмін досі не відзвітував перед парламентом. Ймовірно, уряд вважає, що Меморандум з МВФ - це і є програма діяльності уряду. Хоча це далеко не так. Це абсолютно різні речі... Все це говорить про те, що ключові зміни в країні у нас відбуваються поза Верховною Радою, без участі народних депутатів. А один на один з МВФ. Значить, нічого хорошого для громадян від цих домовленостей чекати не варто», - заявив він. Експерт нагадав, що в домовленостях з МВФ одним з ключових моментів є пенсійна реформа. «Уряд у цій реформі виходить з того, що у нас занадто багато пенсіонерів. Головна проблема - величезний дефіцит пенсійного фонду, більше 140 млрд грн. Але в уряді не кажуть про інше: чому цей дефіцит утворився за всі ці роки? Адже за всі роки у нас знижується кількість працюючих людей, ми фактично наближаємось до показників 1:1, коли на одного працюючого у на один пенсіонер. При цьому уряд взагалі не говорить нічого про створення нових робочих місць. Тому ця пенсійна реформа не вирішить проблему в цілому в перспективі», - вважає він. В першу чергу, за його словами, пенсійні зміни щодо підвищення пенсійного віку торкнуться жінок. «Адже чоловіки у нас взагалі не доживають до пенсії, середній вік наших чоловіків - 66 років. На 5 пенсіонерок в Україні 1 пенсіонер. Тому те, що пропонує уряд під виглядом реформи, - це як мінімум гендерна дискримінація», - додав він.   Другою групою ризику пенсійної реформи стануть селяни. «Оскільки вони офіційно не працюють. Тому ця реформа - друга сталінська реформа, коли селяни теж не отримували пенсії», - вважає він. Пропонуючи пенсійні зміни, уряд ставить завдання не створити ефективну систему пенсійного забезпечення, а просто навмисно скоротити кількість пенсіонерів "тут і зараз".
Політика оформление ленты  Росіяни намагалися у Вікіпедії перейменувати Анну Ярославну на «Анну Русскую» У російській версії Вікіпедії намагалися перейменувати дочку великого князя Київської Русі Ярослава Мудрого Анну Ярославну на «Анну Русскую». Про це повідомили у виданні «Лига.Net». Зміни намагалися внести після того, як президент РФ Володимир Путін під час візиту до Франції назвав великого князя Київської Русі Ярослава Мудрого «нашим князем», а дружину французького короля Генріха I Анну Ярославну «русской княжной». Правки у Вікіпедії були зроблені о 4:49 30 травня 2017 року. «Освічена французька публіка знає про російську Анну - королеву Франції; молодша дочка «нашого» великого князя Ярослава Мудрого була дружиною Генріха I і зробила істотний внесок у розвиток Франції, будучи однією із засновниць як мінімум двох європейських династій - Бурбонів і Валуа, - одна з яких до цих пір править в Іспанії», - сказав Путін у Франції. Таким чином, за словами Путіна, французько-російські відносини нібито почалися з одруження Анни Ярославни, молодшої дочки Ярослава Мудрого, з Генріхом I у 1051 році. Разом з тим відомо, що Ярослав Володимирович (Мудрий) - великий князь Київської Русі. У 1036 році став одноосібному правителем Київської Русі, був великим реформатором. Помер у Вишгороді і був похований у Софійському соборі в Києві. Москва була заснована тільки через 100 років, перша згадка датується 1147 роком.
Політика За 2016 рік міністерства виконали бюджетні програми тільки на 32%. У чому причина поганої роботи Виконання бюджетних програм міністерствами за 2016 рік у середньому склало лише 32%. Результати оцінки ефективності роботи міністерств у 2016 році 30 травня представив керівник Офісу фінансового і економічного аналізу в Верховній Раді України Віктор Мазярчук, передає кореспондент АСН. «Тільки 32% всіх показників, запланованих міністерствами, виконуються повною мірою. Решта 68% показників вони або недовиконуються або перевиконуються. Цікава особливість в тому, що показники пов'язані з грошима або з витратами грошей в більшому ступені перевиконуються, зате показники, які не пов'язані з грошима вони недовиконуються. Така особливість була не тільки в 2016 році, але і в попередні роки », - констатував він. Найбільш ефективними в плані досягнення тих планів, які вони самі перед собою поставили минулого року, за даними дослідження, виявилися чотири міністерства: Міністерство освіти і науки, Міністерство закордонних справ, Міністерство інформаційної політики та Міністерство внутрішніх справ. «Ці міністерства мають найвищі значення щодо того, що вони більше виконують запланованих показників і в них найменше відхилення фактичного значення від планового. Водночас велика група міністерств, у яких значення цього показника рівнозначно середньому. Однак є кілька міністерств, які мають дуже велике невиконання взятих на себе планів», - зазначив Мазячук. Зокрема до аутсайдерів експерти віднесли Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Міністерство охорони здоров'я. Мазярчук впевнений, що така низька ефективність міністерств пов'язана з безконтрольністю, оскільки протягом останніх років Міністерство фінансів не здійснює оцінку ефективності бюджетних програм. «Перша причина - це відсутність якісного планування, зокрема бюджетного. Коли ти береш одне міністерство і порівнюєш 2012, 2013, 2014 роки, 2015 і 2016 роки, всюди аналогічна частка невиконання планових показників. Друга причина - Міністерство фінансів як центральний орган виконавчої влади у бюджетній сфері не здійснює моніторинг ефективності бюджетних програм», - вважає керівник Офісу. В цілому представники Офісу проаналізували понад 170 бюджетних програм 18 міністерств і Кабінету міністрів - серед них програми з будівництва доріг, оздоровлення дітей, підтримки людей з інвалідністю, боротьби з корупцією тощо.
Суспільство Справу проти пранкера, який оголив сідниці на «Євробаченні-2017», направили до суду Прокуратура направила до Дніпровського районного суду Києва обвинувальний акт щодо пранкера Віталія Седюка, який 13 травня в фіналі пісенного конкурсу «Євробачення-2 017» оголив сідниці на сцені. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець. За її словами, дії Седюка прокуратура кваліфікувала за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Нагадаємо, Віталій Седюк вискочив на сцену і зняв штани під час виступу Джамали, яка виконувала пісню I believe in U. Пранкера одразу ж прибрали зі сцени і передали правоохоронцям. Джамала незворушно продовжувала співати далі. Дніпровський районний суд Києва 15 травня відпустив Седюка під особисте зобов'язання на два місяці, суд зобов'язав його з'являтися до слідчого за викликом, здати закордонний паспорт. Як відомо, «Євробачення-2017» виграв представник Португалії Сальвадор Собрал з піснею Amar Pelos Dois.
Економіка Україна не може ефективно боротися з бідністю - експерт Україна, де зростання ВВП менше 5%, нездатна ефективно боротися з бідністю. Про це під час прес-конференції 30 травня заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, передає кореспондент АСН. «Ми покажемо в кращому випадку 2% зростання економіки... А світовий досвід показує, що країна, яка росте менше 5%, нездатна ефективно боротися з бідністю», - заявив він. Експерт зазначив, що боргові зобов'язання України істотно збільшаться в 2018-2019 роках, коли нам потрібно буде виплатити більше $10 млрд, а в 2020 і 2021 роках ці зобов'язання збільшаться ще більше. Вже на сьогодні Україна віддає 5% від ВВП на обслуговування зовнішнього боргу. Якщо порівнювати, то та ж Франція витрачає на це не більше 2%. З огляду на те, що зовнішні інвестиції не заходять в Україну, єдиним джерелом для обслуговуючи боргу знову стануть кошти міжнародних кредиторів. Саме тому в прогнозах МВФ є деякі побоювання щодо економічної ситуації в Україні після 2017 року. Водночас, за оцінками експерта, крайньої необхідності в плані отримання грошей від МВФ в поточному році для України немає. «Цього року нам треба виплатити $2,6 млрд за боргами, цей процес погашення вже почався. Так, є деякі ризики через судові позови, зокрема, позов у Стокгольмі щодо газового контракту в $3 млрд, але в цілому критичної ситуації в зв'язку з необхідністю отримання наступного кредиту МВФ немає», - підкреслив він. На думку Устенка, єдиним виходом для України є «перезапуск економічного розвитку, але з цим у нас погано».
Наука і технології оформление ленты  Восени в Британії надійде у продаж електронна хатня робітниця Ви на роботі - а вдома все прибирається, продукти купуються. Ну чи не диво? Уже цілком реальне в Британії. Компанія Emotech представила розробку, яка при наявності «розумного будинку» здатна керувати всіма процесами за допомогою голосового помічника. Саме його і представила компанія на виставці CES 2017, завоювавши чотири нагороди. Olly, так назвали свого вдосконаленого голосового асистента у Emotech, наділена штучним інтелектом і може розрізняти, хто з членів сім'ї з нею розмовляє. Більш того, новинка знає переваги всіх, хто проживає в будинку, і має до кожного свій підхід. Зокрема вона зможе відповідати на запитання, вмикатиме улюблену музику або навіть передбачатиме дії і настрій. Правда, для цього спочатку потрібно розповісти Olly, що ви любите або чого хочете. Крім цього, голосовий асистент взаємодіє з усіма електричними приладами в будинку і може давати їм команди, тому з легкістю замінить власнику хатню робітницю. Також Olly може замовити потрібні продукти в магазині і вам не доведеться самостійно йти в магазин. Серійне виробництво голосового асистента заплановано на літо-осінь 2017 року, а коштуватиме Olly близько 700 доларів.
Політика Лавров згадав Обаму, пояснюючи слова президента Франції про пропагандистів RТ і Sputnik Заява президента Франції Еммануеля Макрона про брехливу пропаганду російського інформагентства Sputnik і телеканалу RT стала продовженням антиросійської кампанії, яка розпочалася ще при президенті США Бараку Обамі. Таку думку висловив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. «Я думаю, що в цих оцінках відбилася відома інерція антиросійської кампанії, яку розв'язала ще адміністрація Обами і яка захопила низку інших західних країн. І наші західні партнери ніяк не можуть з цієї інерції вибратись», - сказав міністр на прес-конференції з главою МЗС Нігерії, передає ТАСС. Лавров також розповів, що найголовніше у всіх цих звинуваченнях те, що немає жодного конкретного факту. «Ні про хакерів, ні про якісь закулісні справи щодо втручання у вибори мало не всіх країн західного світу, ні з питання, що пов'язане зі звинуваченнями в порушенні прав представників ЛГБТ у Чечні або на будь-якій інший частині РФ, - жодного конкретного факту, жодного прізвища», - розповів Лавров. Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон на прес-конференції за підсумками переговорів з лідером Кремля Володимиром Путіним назвав Sputnik і RT російськими агентами впливу і брехливої ​​пропаганди.
Суспільство ЗМІ: «ВКонтакте» закриває офіс у Києві Соціальна мережа «ВКонтакте» закриває свій офіс у Києві. Про це інформує vc.ru з посиланням на джерело в компанії. На сайті сказано, що інформацію про закриття офісу в столиці також підтвердив «знайомий з ситуацією учасник ринку». Йдеться про те, що керівництво російської соцмережі вирішило скоротити частину працівників офісу, а деяких з фахівців, які пов'язані з рекламою, можуть перевести в офіс у Москві. Сказано, що представник «ВКонтакте» Євген Красніков не зміг підтвердити закриття офісу в Києві. Соціальна мережа відкрила своє представництво в Києві в січні 2012 року. 17 травня 2017 року набув чинності указ президента України, яким вводиться в дію рішення РНБО про застосування санкцій, які обмежують доступ до соцмережі «ВКонтаке», а також інших російських ресурсів.
Економіка Рейтингова місія Doing Business приїде в Україну Місія Doing Business приїде в Україну. Про це на прес-конференції 30 травня заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент АСН. «Вже цього тижня зупиняється збір даних для щорічного рейтингу Doing Business. Це хороший привід, щоб розібратися в тому, що було зроблено за рік», - заявив він. Він нагадав, що Doing Business - один з основних рейтингів щодо простоти ведення бізнесу, який розраховують експерти Всесвітнього банку щорічного. Це один з ключових інвестиційних рейтингів. «Це додаткові багатомільйонні інвестиції як вже працюючих компаній, так і перспективи для заходу нових компаній. У світі існує величезна конкуренція для інвестицій, тому для України будь-яке поліпшення в рейтингу - це величезний позитив. У рейтингу Doing Business-2017 Україна зайняла 80-е місце серед 190 країн світу. Це прогрес, враховуючи динаміку останніх років. Але не той прогрес, яким ми хотіли б пишатись», - вважає він. Нефьодов підкреслив: «Ми ініціювали приїзд місії Doing Business в Україні. Цього не було минулого року, що негативно відбилося на тому, що нам не зарахували податкові зміні і низку інших позитивних змін. Сьогодні ми абсолютно впевнені, що, коли у нас буде можливість звертатися до експертів безпосередньо, це позитивно позначиться на результаті».
Політика Макрон і Путін обговорили врегулювання в Україні, але не говорили про політв'язнів - Пєсков Президент Франції Еммануель Макрон і лідер Кремля Володимир Путін не обговорювали тему політв'язнів українців у Росії, а лише обговорили в цілому проблему українського врегулювання. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. «Конкретні питання не піднімалися, йшлося в цілому про українське врегулювання і необхідність спробувати інтенсифікувати процес врегулювання, оцінити причини нинішньої пробуксовки і разом подивитися, чи можливо хоч щось зробити, щоб процес з мертвої точки зрушити», - сказав Пєсков, передає «Газета.Ru». Він уточнив, що Макрон і Путін не обговорювали питання звільнення українського журналіста Романа Сущенка, якого незаконно заарештували в Москві. Як відомо, Лефортовський суд Москви продовжив Сущенкуо термін арешту до 30 червня. У РФ українцю загрожує до 20 років позбавлення волі. Свою вину Сущенко не визнає. Сущенко є власним кореспондентом агентства Укрінформ у Парижі, а в Росію приїхав у відпустку відвідати родичів. Цю інформацію підтвердило й українське інформагентство, заявивши, що Сущенко працює у них з 2002 року.
Політика За матеріалами СБУ порушено кримінальну справу за фактом розв'язання чиновниками РФ гібридної війни проти України За матеріалами СБУ прокуратурою АР Крим було порушено кримінальну справу за фактом розв'язання посадовими особами Росії, посадовими особами державних органів, а також органів місцевого самоврядування АР Крим гібридної війни щодо України. «Відкрита кримінальна справа є безпрецедентною, оскільки вперше правову оцінку отримає інформаційна складова гібридної війни РФ щодо України. Важливість такого процесу залежить від того, що агресія Російської Федерації змусила покинути місце проживання тисячі громадян України. Особливо це стосується кримськотатарського народу, які вже вдруге за 60 років майже переживає геноцид з боку режиму тоталітаризму. Агентство ООН у справах біженців вже оцінило число внутрішньо переміщених осіб в 10 тис. осіб, більшість з яких - кримські татари, а третина з них - діти», - сказано в повідомленні, яке було опубліковано СБУ.
Політика Суд заарештував майно екс-нардепа Миколи Мартиненка Суд заарештував квартиру, автомобіль і банківські рахунки екс-нардепа з фракції «Народний фронт» Миколи Мартиненка, якого підозрюють у причетності до розкрадання коштів ДП ​​«СхідГЗК» в розмірі $17,28 млн. Про це повідомив заступник генерального прокурора - глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. За його словами, суд задовольнив клопотання прокуратури і заарештував квартири, 2 автомобілі і 2 рахунки в «Діамантбанку». Рішення суду з'явилося ще 1,5 тижня тому, але повний текст рішення надійшов у прокуратуру тільки напередодні, 29 травня. Нагадаємо, 20 квітня 2017 року детективи і прокурори затримали Мартиненка і його спільника - першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергія Перелому. Їх підозрюють у розтраті коштів ДП ​​«СхідГЗК» в розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату ДП «СхідГЗК» через австрійську компанію-посередника Steuermann. Солом'янський райсуд Києва 22 квітня відпустив Мартиненка під особисту поруку низки народних депутатів.
Економіка У Росії задумалися про закриття «дочки» банку ВТБ в Україні Голова групи ВТБ Андрій Костін розглядає питання про закриття «дочки» банку в Україні. Таке рішення викликане санкціями, які Україна ввела проти компаній країни-агресора. За словами Костіна, спочатку він припускав продати "дочку" ВТБ в Україні, однак тепер думає про закриття. Бізнесмен вважає, що втрати від закриття можуть скласти 25-27 млрд рублів, передає РБК.Костін також розповів, що не бачить можливостей для розвитку бізнесу в Україні, тому буде розвивати його в Росії. Нагадаємо, нові санкції проти російських банків України ввела в березні 2017 року. Приводом для цього послужило рішення російського «Сбербанку» почати обслуговування терористів так званих «ДНР» і «ЛНР». Зараз в Україні працюють сім банків з російським капіталом: два банки «Сбербанку» («Сбербанк Україна» і ВіЕс Банк), два - групи ВТБ (VTB Bank і БМ-Банк), Промінвестбанк (контролюється Зовнішекономбанком), Альфа-банк (входить в «Альфа-Груп») і банк Forward (акціонер - банк «Російський стандарт»).
Суспільство У МЗС перерахували причини, з яких українцям можуть заборонити в'їзд у ЄС З 11 червня при наявності біометричного паспорта українці зможуть їздити в країни ЄС без віз. З собою потрібно мати всі документи, що підтверджують мету поїздки, які можуть попросити надати на кордоні. Саме відсутність усіх необхідних документів може бути причиною, з якої вас не впустять у Європу. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляється Департамент консульської служби МЗС України. Однак це не єдина причина, коли громадянинові України може бути відмовлено у в'їзді в країни ЄС на безвізових підставах. Зокрема в Євросоюз не пустять українця, який: - перебуває у списку осіб, що становлять загрозу громадському порядку, громадському здоров'ю або внутрішній безпеці; - перебуває в списку осіб, в'їзд яких хоча б в одну країну ЄС, заборонений; - засуджений у будь-якій країні ЄС за злочини, які передбачають кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк мінімум один рік; - є об'єктом рішення про видворення з країни, що ухвалюється, зокрема, у випадках нелегального перебування. А також у разі якщо є докази участі у злочинній діяльності або докази наявності умислу брати участь у подібній діяльності. Нагадаємо, 22 травня Офіційний вісник Європейського Союзу оприлюднив рішення про безвізовий режим для українців. Згідно з ухваленим рішенням, українці зможуть в'їжджати в країни Євросоюзу через 20 днів з дня опублікування.
Економіка В Україні за день можна відкрити бізнес - глава BRDO Відкрити бізнес в Україні стало легше: онлайн і за 1 день. Про це на прес-конференції 30 травня заявив голова BRDO Олексій Гончарук, передає кореспондент АСН. «Рейтинг Doing Business складається з 10 основних компонентів. Якщо ми говоримо про відкриття бізнесу, то Україна і так перебуває у двадцятці, а Мін'юст зробив ще багато позитивних кроків і прийняв нові позитивні рішення в цьому напрямку », - заявив він. Реєстрація ТОВ тепер можлива онлайн протягом 1, а не 3 днів, як було раніше. За словами Гончарука, це запрацювало на практиці. Тому це буде враховано експертами Doing Business. Також поточного року введена адміністративна відповідальність чиновників за висування вимог надавати печатку, що також є позитивним кроком, який буде врахований. Експертами рейтингу буде врахований той факт, що тепер інформація Земельного кадастру відкрита для всіх. «Податкові зміні не були враховані в минулому році. Тому ті зміни, які були здійснені в податковій сфері, увійдуть у пакет, який врахують . Передовсім це стосується єдиного соціального внеску», - нагадав він.
Суспільство Українська митниця почала зупиняти посилки з телефонами Meizu і Xiaomi Протягом останніх двох тижнів українська митниця зупиняє посилки з пристроями марок Meizu і Xiaomi. Про це повідомили на сайті ain.ua. За даними журналістів, зараз посилки з Xiaomi вже пускають в Україну, однак з доставкою Meizu із зарубіжних магазинів все ще виникають проблеми. З'ясувалося, що це пов'язано із заявою такої собі Вікторії Цитович, яка раніше обіймала посаду директора «Цитрус Трейд», а зараз є представником ТМ в Україні. І «Цитрус», і Meizu з нею співпрацюють. У своєму листі Цитович заявила, що в березні на територію України ввезли «контрафактний товар» і митниця не зупинила його оформлення. Вона закликає Державну фіскальну службу вжити заходів з цього приводу. Журналісти припускають, що саме з цим пов'язані недавні масштабні перевірки посилок «Нової пошти».
Політика Трамп переживає, що росіяни сміються з США Президент США Дональд Трамп у своєму мікроблозі Twitter заявив, що російські чиновники, ймовірно, сміються з Америки. Таким чином він прокоментував звинувачення на адресу РФ про втручання в американські президентські вибори 2016 року. «Російські чиновники, мабуть, сміються над США і над тим, яке незрозуміле виправдання фейкові ЗМІ придумали програшу демократів на виборах», - написав Трамп. Russian officials must be laughing at the U.S. & how a lame excuse for why the Dems lost the election has taken over the Fake News. — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 30 мая 2017 г. Нагадаємо, раніше видання The Washington Post з посиланням на чиновників, знайомих з даними розвідки США, повідомило, що зять президента США Джаред Кушнер та російський посол Сергій Кисляк обговорювали можливість створення секретного каналу зв'язку між командою Дональда Трампа і Кремлем.
Економіка У рейтингу Doing Business-2018 Україна «стрибне» на 10 місць - міністр Україна «стрибне» на 10 місць вище в рейтингу Doing Business-2018. Про це на прес-конференції 30 травня заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент АСН. «Ми очікуємо, що в рейтингу Doing Business ми стрибнемо мінімум на 10 місць. Я закликаю до цього поставитись обережно, щоб у метрології не відбулося якихось змін. Але я вважаю, що плюс 10 місць до позиції в рейтингу цього року - було б однозначним позитивом для України», - заявив він. У свою чергу, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе нагадав, що за дозвільною документацією в будівельній сфері Україна перебуває лише на 140-му місці в рейтингу Doing Business, тоді в рейтингу Doing Business-2017 посіла 80-те зі 190 країн. «На жаль, ми за останні роки дещо відкотилися. Тому активно взялися за ситуацію, щоб істотно поліпшити рейтинг України в цій сфері», - сказав він. Парцхаладзе впевнений, що поточного року «нам вдасться піти від 140-го ганебного місця». «Підняття на 1 позицію в рейтингу дає приплив інвестицій в розмірі 600 млн на рік. Тому ось над чим нам треба працювати!» - закликав він.
Політика Українському олігарху-втікачеві Курченку повідомили про підозру у створенні злочинної організації Прокуратура погодила і направила українському бізнесменові Сергію Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України. Курченка підозрюють у створення злочинної організації, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживанні службовим становищем, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. В цьому кримінальному провадженні статус підозрюваних і обвинувачених мають 19 осіб. Нагадаємо, Сергія Курченка підозрюють у розкраданні майна «Укргазвидобування» і створенні терористичного угруповання. Проте 29 грудня рішення суду про арешт олігарха Курченка скасували. У Генеральній прокуратурі вважають, що екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко і олігарх Сергій Курченко завдали Україні 198 млрд гривень збитків.
Події В облраді Львова сталася бійка, 11 людей травмовано В обласній раді Львова у вівторок, 30 травня, відбулася бійка між активістами праворадикальних організацій і депутатами. Про це повідомили в прес-службі міськради Львова. Відзначається, що на сесію облради увірвалися близько 100 радикалів, які зажадали від місцевих депутатів ухвалити звернення до влади України про підписання закону про амністію учасників АТО. Трибуна облради була заблокована, в результаті чого призупинилась і робота сесії. Почалася сутичка, під час якої 11 осіб отримали травми. За даними прес-служби, за медичною допомогою звернулися дві жінки. Медики «швидкої допомоги» розповіли, що на одній з жінок загорілася сорочка, вона отримала легкі опіки. Також за медичною допомогою звернулися 9 правоохоронців, яких обстежують у травмпункті 8-ї міської клінічної лікарні.
Події оформление ленты  Боєць одного з батальйонів влаштував стрілянину на ринку в Харкові На ринку біля станції метро «Героїв Праці» у Харкові боєць батальйону особливого призначення «Харків» Віталій Лісинський влаштував стрілянину. Про це повідомили в групі Police Control Ukraine на сторінці в Facebook. Боєць розповів, що вийшов на ринок купити полуниці, однак замість цього влаштував розбірки з одним із продавців. У розпал перепалки боєць витягнув пістолет і почав стріляти. У Нацполіції Харківської області факт стрілянини не підтвердили, однак, за словами очевидців, пролунало 2 постріли з пістолета. Поліцейські заявили, що приїжджали на ринок, щоб зафіксувати факт пограбування. «Невідомий вдарив чоловіка по голові, він знепритомнів. Коли отямився, виявив відсутність телефону, барсетки, грошей. Нападника не бачив, прикмети дати не може», - уточнили в поліції.
Події Під час урагану в Підмосков'ї загинув громадянин України У селі Путілково Красногорського району в Підмосков'я загинув громадянин України. Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомили в місцевій адміністрації. Як повідомила місцева влада, українець загинув в результаті урагану. «Загиблий - громадянин України, він був зайнятий в роботах з ремонту церкви», - сказав співрозмовник. Відзначається, що сильним вітром зірвало лист металевого паркану, який смертельно травмував 57-річного чоловіка. Всього, за останніми даними, в результаті урагану в Підмосков'ї загинули 5 осіб: одна дитина і чотири дорослих, 34 людей госпіталізовано з травмами. Нагадаємо, жертвами потужного буревію, який вирував у понеділок, 29 травня, в Москві, стали вже 16 осіб. Мало того, зірвало дах на Сенатському палаці в Кремлі і забарикадувало прем'єр-міністра Дмитра Медведєва на дачі у підмосковних Горках.
Політика Клімкін: Вважатимк Пушкіна українським письменником Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що відтепер вважатиме Олександра Пушкіна українським письменником. Про це він повідомив у своєму мікроблозі Twitter. «Вважатимк Пушкіна українцем. Зрештою, українські Одеса і Крим неодноразово надихали його творчого генія», - написав міністр, коментуючи заяву президента РФ Володимира Путіна про те, що дочка великого київського князя Ярослава Мудрого, дружина короля Франції Анна Ярославна є «росіянкою». Вважатиму Пушкіна українцем. Зрештою, українські Одеса і Крим неодноразово надихали його творчого генія:) #JeSuisAnnedeKyiv #JesuisUkrainienne - Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) 30 травня 2017 р. Клімкін додав, що проблема навіть не в тому, що Росія намагається «привласнити» Анну Ярославну, а в тому, що дійсно вважає Анну Київську росіянкою. Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін в ході візиту до Франції назвав великого князя Київської Русі Ярослава Мудрого «нашим князем», а дружину французького короля Генріха I Анну Ярославну «русской княжной». Після цього росіяни навіть намагалися змінити відповідну статтю у Вікіпедії.  
Економіка оформление ленты  Росія третя, після ЄС та Індії, куди Україна експортує свої товари і послуги За перший квартал 2017 року порівняно з аналогічним періодом 2016-го експорт товарів з України в Європейський Союз зріс на 24,5%, в грошовому еквіваленті це - 782,3 млн доларів. Такі дані оприлюднили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.   Так, згідно зі статистикою, зараз на країни ЄС припадає 38,4% українського експорту. Другою країною, на яку припадає 9% українського експорту, є Росія. До речі, РФ в першому кварталі цього року теж наростила обсяги експортної співпраці з Україною. Саме Росія є найбільшим покупцем українських послуг, серед яких на першому місці - транспортні. На Росію припадає 33,5% експорту послуг з нашої країни. За січень-березень 2017 року, крім країн ЄС, відбулося також зростання експорту українських товарів до Індії на 353,8 млн, Росії на 284,6 млн, Туреччини на 177,7 млн, Ірану на 146,2 млн, Єгипту на 136 млн доларів, США на 125,4 млн доларів та інших країн. Всього в першому кварталі цього року Україна експортувала товарів і послуг на 12,4 млрд доларів. Це на 28% більше, ніж в 2016 році.  Найбільше з країни експортується продукція агропромислового комплексу та харчової промисловості - 44% від загального обсягу експорту (найбільше за І квартал 2017 року - соняшникова олія, соя, кукурудза, цукор, пшениця, ячмінь), продукція металургії - 23,4% (залізна руда і залізні концентрати, напівфабрикати зі сталі, феросплави), машинобудування - 10,4%, мінеральні продукти - 9,2%. За цей період зменшився експорт тільки деревини, паперової маси і хімічної промисловості. У Мінекономіки це пов'язують зі значним зменшенням експорту цієї продукції з Росії, Туреччини та Китаю. Збільшився у 2017 році також і експорт послуг - на 7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У структурі експорту послуг найбільшу частку склали транспортні послуги - 55,4% від загального обсягу, комп'ютерні та інформаційні послуги - 16,3%, послуги з переробки матеріальних ресурсів - 13,9% і ділові послуги - 7,7%. Лідерами зростання експорту в I кварталі цього року стали місто Київ, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Полтавська області, а аутсайдерами - Луганська та Одеська області.     2216/5000 Za pervyy kvartal 2017 goda po sravneniyu s analogichnym periodom 2016-go eksport tovarov iz Ukrainy v Yevropeyskiy Soyuz vyros na 24,5%, v denezhnom ekvivalente eto - 782,3 mln dollarov. Takiye dannyye obnarodovali v Ministerstve ekonomicheskogo razvitiya i torgovli.Tak, soglasno statistike, v nastoyashcheye vremya na strany YES prikhoditsya 38,4% ukrainskogo eksporta. Vtoroy stranoy na kotoruyu prikhoditsya 9% ukrainskogo eksporta yavlyayetsya Rossiya. Kstati RF v pervom kvartale etogo goda tozhe narastila ob"yemy eksportnogo sotrudnichestva s Ukrainoy.Imenno Rossiya yavlyayetsya krupneyshim pokupatelem ukrainskikh uslug, sredi kotorykh na pervom meste - transportnyye. Na Rossiyu prikhoditsya 33,5% eksporta uslug iz nashey strany.Za yanvar'-mart 2017 goda, krome stran YES proizoshel takzhe rost eksporta ukrainskikh tovarov v Indiyu na 353,8 mln dollarov, Rossiyu na 284,6 mln dollarov, Turtsiyu na 177,7 mln dollarov, Iran na 146,2 mln dollarov, Yegipet na 136 mln dollarov, SSHA na 125,4 mln dollarov i v drugiye strany.Vsego v pervom kvartale etogo goda Ukraina eksportirovala tovarov i uslug na 12,4 mlrd dollarov. Eto na 28% bol'she, chem v 2016 godu.Bol'she vsego iz strany eksportiruyetsya produktsiya agropromyshlennogo kompleksa i pishchevoy promyshlennosti - 44% ot obshchego ob"yema eksporta (bol'she vsego za Í kvartal 2017 goda - podsolnechnoye maslo, soya, kukuruza, sakhar, pshenitsa, yachmen'), produktsiya metallurgii - 23,4% (zheleznaya ruda i zheleznyye kontsentraty, polufabrikaty iz stali, ferrosplavy), mashinostroyeniye - 10,4%, mineral'nyye produkty - 9,2%.Za etot period umen'shilsya eksport tol'ko drevesiny, bumazhnoy massy i khimicheskoy promyshlennosti. V Minekonomiki eto svyazyvayut so znachitel'nym umen'sheniyem eksporta etoy produktsii v Rossii, Turtsii i Kitaya.Uvelichilsya v 2017 godu takzhe i eksport uslug - na 7% po sravneniyu s analogichnym periodom proshlogo goda. V strukture eksporta uslug naibol'shuyu dolyu sostavili transportnyye uslugi - 55,4% ot obshchego ob"yema, komp'yuternyye i informatsionnyye uslugi - 16,3%, uslugi po pererabotke material'nykh resursov - 13,9% i delovyye uslugi - 7,7%.Liderami rosta eksporta v I kvartale etogo goda stali gorod Kiyev, Dnepropetrovskaya, Donetska, Zaporozhskaya, Poltavskaya oblasti, a autsayderami - Luganskaya i Odesskaya oblasti. За перший квартал 2017 року порівняно з аналогічним періодом 2016- го експорт товарів з України в Європейський Союз зріс на 24,5%, в грошовому еквіваленті це - 782,3 млн доларів. Такі дані оприлюднили в Міністерстві економічного розвитку і торговлі.
Події оформление ленты  З'явилося відео з місця катастрофи літака Ан-26 з російськими військовими Російські ЗМІ опублікували відео з місця катастрофи літака Ан-26 навчальної авіабази Краснодарського вищого авіаційного училища льотчиків, в результаті якого загинув курсант навчального закладу. Також в аварії п'ятеро членів екіпажу отримали поранення. Слідчий комітет РФ по Саратовському гарнізону порушив кримінальну справу за фактом авіакатастрофи літака АН-26. За версією слідства, авіакатастрофа сталася о 6:40 при посадці на аеродром навчальної авіаційної бази Краснодарського вищого авіаційного училища. Літак впав на землю з висоти 200 метрів. За попередніми даними, це могло статися в зв'язку з відмовою одного з двигунів. На борту літака перебувало 4 льотчикиів і курсант, який помер від травм. Первое #видео с места крушения Ан-26 https://t.co/JuMjp0KU8U — НТВ (@ntvru) 30 мая 2017 г.
Суспільство оформление ленты  Аваков пообіцяв «розстріляти» поліцейських, які потраплять у ДТП на нових Mitsubishi Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв «розстріляти» трьох поліцейських, які потраплять у ДТП на нових автомобілях Mitsubishi Outlander PHEV. Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна». «З огляду на вартість цих машин і особливо їхню специфіку ми, перед тим як їх дати, спочатку змусимо поліцейських тричі пройти іспит, потім показати, як вони вміють водити електромобіль. І ми домовилися перших трьох розстріляти, хто потрапить в аварію», - сказав він. Нагадаємо, 25 травня підрозділи Національної поліції отримали 635 службових автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV з гібридною установкою. Раніше Аваков заявляв, що президент корпорації Mitsubishi надав знижку із закупівлі цих автомобілів на 13%. Міністр планує, що скоро поліції передадуть ще 95 автомобілів.
Політика Порошенко: Путін хотів на очах Європи «вкрасти» Анну Ярославну Президент РФ Володимир Путін на прес-конференції в Парижі на очах всієї Європи намагався «вкрасти» в російську історію дочку київського князя Ярослава Мудрого Анну Ярославну. Про це заявив президент Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави. «Все це робилося з єдиною метою - зробити неможливою ратифікацію Угоди, поховати її і, відповідно, зупинити курс України на возз'єднання з нашою європейською сім'єю. Саме возз'єднання, бо історично ми були її частиною... до речі, з часів давньоукраїнського князя Ярослава Мудрого і його дочки-киянки Анни Ярославни, яку буквально вчора Путін намагався на очах всієї Європи вкрасти в російську історію», - заявив Порошенко в коментарі щодо рішення Сенату Нідерландів про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна - ЄС. Нагадаємо, 29 травня після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном Путін назвав королеву Франції Анну, дочку князя Київського Ярослава Мудрого, «русской». У вівторок, 30 травня, Верхня палата сенату Нідерландів підтримав ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Законодавчий акт має бути підписаний королем і набере чинності після публікації в Державному журналі.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Тамари Глоби на 25 квітня 2024 року попереджає про можливі значні зміни у житті цього дня Рекомен....
більше матеріалів




/-1,5722830295563-/ /-pc-/
Top