counter
Архів Повернутись назад 30 Березня 2018
30 Березня
Суспільство У зоні АТО на Донбасі розпочалося «великоднє» перемир'я В ніч з 29 на 30 березня в зоні проведення АТО на Донбасі почало діяти «великоднє» перемир'я. Про це на брифінгу в Донецьку заявив перший заступник голови моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає Укрінформ. За словами Хуга, рішення про перемир'я узгодили дві сторони – Україна і російські терористи тимчасово окупованого Донбасу. «Ці Великодні свята є дуже важливими релігійними святами в Україні ... Це ще одна можливість для сторін виконати взяті для себе обов'язки і обіцянки», - нагадав Хуг. Хуг також висловив надію, що війна закінчиться з кінцем цієї зими, так як закінчується четверта зима цього конфлікту. Нагадаємо, згідно з перемир'ям, суворо заборонено ведення вогню як в напрямку, так і з боку населених пунктів, розміщення і використання важкого озброєння в населених пунктах і в їх близькості, а також націлювання на школи, дитячі садки, лікарні та громадські приміщення.
Суспільство Росіянин, що втратив сім'ю на пожежі в Кемерово, назвав Путіна царем Житель Кемерово Ігор Востріков, який втратив дружину і трьох дітей у пожежі в ТЦ «Зимова вишня», назвав президента РФ Володимира Путіна царем. Відео заяви чоловіка оприлюднив у себе в Facebook блогер Олександр Тверський. «А з приводу Володимира Володимировича ви прекрасно знаєте, що – назвемо прямо – він у нас не президент, а цар. Повна влада, добре це, чи погано. Напевно, влада повинна бути сильною», - сказав він. Мало того, він закликав не виходити на протести і мітинги, які нібито потрібні майданівцям». Заява Вострікова обурила користувачів соцмереж. Багато хто дивується, чим ще можна залякати людирну, яка втратила всіх рідних, щоб він так активно співпрацював з ФСБ. Люди відзначають, що навіть рідні діти, які згоріли заживо, нічому не вчать росіян.
Культура оформление ленты  ДіКапріо зустрічається з прийомною донькою Аль Пачіно Голлівудський актор Леонардо ДіКапріо вже кілька місяців зустрічається з 20-річною моделлю Камілою Морроне. Про це пише The Daily Mail. Парочку спіймали під час сніданку в Лос-Анджелесі. 43-річний ДіКапріо проводив час з Морроне, новий рік вони теж провели один з одним, відправившись після в романтичну подорож. Інсайдер повідомив, що Лео навіть представив нову дівчину друзям. Тепер всі чекають, коли пара почне з'являтися разом на червоних доріжках. Батьки Каміли родом з Аргентини, де вона і народилася. І батько, і мати дівчини знімалися в кіно, серіалах і рекламі, були манекенниками. У 2007 році розлучена мати Каміли – Люсіла Сола познайомилася з Аль Пачіно: їй було 30 років, йому - 66. У них стрімко розвивався роман, в минулому році закохані відзначили 10-ту річницю спільних відносин. Для дочки Люсіли Аль Пачіно став другим батьком, хоча офіційно він не вважається її вітчимом, так як жодного разу за життя не був одружений і не веде під вінець Люсілу.
Політика Трамп попередив Путіна, що виграє гонку озброєнь Америка переможе в гонці озброєнь з РФ. Про це заявив президент США Дональд Трамп в розмові з лідером Кремля Володимиром Путіним, передає NBC News. «Якщо ви хочете гонку озброєнь, ми можемо це зробити, але я виграю», - підкреслив Трамп. Бесіда двох лідерів відбулася 20 березня. Як розповіло журналістам джерело, попередні заяви Путіна про нові російські ракети і розробки зброї вивели Трампа з себе. Нагадаємо, 2 березня Путін звинуватив США у відновленні гонки озброєнь. Приводом для звинувачення став вихід Вашингтона з договору про протиракетну оборону. При цьому США неодноразово заявляли, що Росія давно не дотримується цього договору. Перед тим, 1 березня в посланні Федеральним зборам РФ Путін сказав, що у нього є така зброя, яка здатна долати системи ПРО і ППО. Зокрема, ракети «Сармат», якась крилата ракета, підводний безпілотник і ракета «Кинджал».
Суспільство В Україну йде потепління, але з дощами і навіть снігом У п'ятницю, 30 березня, в Україну прийде атмосферний фронт, який принесе опади у вигляді снігу і мокрого снігу в північних областях. Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла синоптик Наталка Діденко. Вдень в п'ятницю в східних областях, на півдні і в центральній частині (крім Вінницької області) буде переважати суха погода. Температура вдень в південних і західних областях підніметься до +5...+11 градусів. У більшості областей +3...+7 градусів. Холодно буде в Чернігівській, Сумській та Харківській областях – 0...+4 градуси навіть вдень. У Києві вдень 30-го березня буде йти дощ, температура вдень до +3...+5 градусів. Як зазначила Діденко, 31 березня і 1 квітня, на Вербну неділю в Києві температура повітря значно підвищиться – до +12...+17 градусів. Однак потепління буде супроводжувати штормовий вітер. У понеділок-вівторок, 2 і 3 квітня, знову похолодає.
Наука і технології Tesla відкликає 123 тисячі автомобілів через можливу поломку керма Американська компанія Tesla відкликає 123 тисячі електромобілів Model S з усього світу. Це найбільший демарш компанії за всю її історію. Причина відкликання - можлива корозія болтів в гідропідсилювачі керма. Ця поломка характерна для машин, що їздять в холодному кліматі. А її наслідки - дуже серйозні, кермо може втратити контроль або його просто заклинить. Відкликані будуть всі машини, вироблені до квітня 2016 року. Поки що не зафіксовано жодної аварії, причиною якої стала б ця поломка. Але компанія вирішила попередити нещасні випадки. Нагадаємо, в минулому році Tesla оголосила також про добровільне відкликання 11 тисяч Model X, в яких були виявлені порушення в налагодженні кабелю. Через це спинка сидіння в машині раптово могла скластися вперед.
Політика Одним із головних інструментів на прийдешніх виборах буде війна соціологій - експерт Одним із головних інструментів майбутній виборчій кампанії буде війна соціологій. Таку думку висловив голова Комітету виборців України Андрій Кошель на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Одним з головних інструментів майбутньої виборчої кампанії буде війна соціологій", - зазначив експерт. За його словами, в штабах кандидатів вже усвідомили, що маніпуляція результатами соцопитувань може давати непогані результати. Так, це допомагає залучати інвесторів і спонсорів до кандидатів, а також дозволяє завоювати додаткові голоси виборців. При цьому він додав, що більшість виборців орієнтуються на лідерів - вони віддають голос, як правило, тим, хто входить в топ-п'ятірку кандидатів. Крім того, політтехнологи і соціологи будуть намагатися хоча б "віртуально" завоювати голоси 45% не визначилися на сьогодні виборців. Нагадаємо, в березні 2019 року в Україні пройдуть чергові вибори президента.
Політика Ціла армія кандидатів у президенти з'явиться вже до кінця осені Багато нових кандидатів у президентській виборчій кампанії заявлять про себе лише в другій половині осені. Таку думку висловив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Список кандидатів не є завершеним, не є фінальним і за рік може змінитися до невпізнання. Несподівані прізвища будуть з'являтися в жовтні-листопаді, щоб уберегтися від компромату і використовувати ефект швидкої кампанії", - зазначив експерт. За його словами, навіть деякі кандидати з першої п'ятірки лідерів мають "надутий" рейтинг для того, щоб їхня підтримка з часом перетекла до інших лідерів. Також є кандидати, рейтинг яких на сьогоднішній день занижений. При цьому він додав, що на сьогодні у президентській кампанії бере участь багато "телевізійних" кандидатів, рейтинг яких базується не на конкретних справах, а на участі в різних ток-шоу і популізмі. Нагадаємо, в березні 2019 року в Україні пройдуть чергові вибори президента.
Наука і технології Tesla опинилася на межі банкрутства Незважаючи на таке глибоке довіру акціонерів до Ілону Маску, аналітики Vilas Capital Management впевнені, що в найближчі півроку виникнуть величезні проблеми з продажем Model 3 і падінням попиту на Model S і X, повідомляють Известия. Нагадаємо, що, згідно з новим планом Tesla, Ілон Макс повинен залишатися на своїй посаді до 2028 року. Якщо фінансові цілі компанії будуть досягнуті - він отримає 50 млрд доларів завдяки продажу акцій. Але проблема в тому, що зростання фінансування компанії відбувається не завдяки її заробітку, а завдяки залученню нового стороннього капіталу. Експерт підрахував: щоб зберегти компанію Ілону Маску доведеться вкласти в неї протягом 18 місяців ще 8 млрд. Доларів. Незважаючи на те, що капіталізація Tesla вдвічі більше, ніж Ford, то Ford в минулому році реалізував 6 мільйонів автомобілів на 7,6 млрд доларів, а Tesla - 100 000 автомобілів зі збитком в 2 мільярди. Американська компанія Tesla відкликає 123 тисячі електромобілів Model S з усього світу. Це найбільший демарш компанії за всю її історію. Причина відкликання - можлива корозія болтів у гідропідсилювачі керма. Ця поломка характерна для машин, що їздять в холодному кліматі. А її наслідки - дуже серйозні, кермо може втратити контроль або його просто заклинить. Відкликані будуть всі машини, вироблені до квітня 2016 року.
Політика Порошенко готує план "Б" на вибори, а Тимошенко зачаїлася Нинішній президент Петро Порошенко готує план "Б" на період після чергових виборів глави держави, а лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вичікує остаточного падіння його рейтингів. Таку думку висловив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Якщо рейтинг Порошенко впаде до 6% почнеться один з двох планів "Б". Перший - це операція "наступник", щоб поставити кого-то замість себе. А другий - це парламентська республіка - для того, щоб у семибоярщині розподілити квоти впливу на країну і через парламент намагатися впливати на призначення прем'єр-міністра, посаду якого буде прирівняно до канцлера", - зазначив експерт. За його словами, останній варіант небезпечний тим, що означає, по суті, федералізацію країни. Таке рішення, на думку Кошеля, може нав'язуватися Україні із зовні. При цьому він додав, що єдиного лідера опозиції поки немає. Так, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко зараз не активна, щоб "не наробити помилок", і вичікує, коли її конкуренти перетворяться на "політичних трупів". У той же час "Самопоміч" із кандидатом поки не визначилася. Нагадаємо, в березні 2019 року в Україні пройдуть чергові вибори президента.
Події оформление ленты  В Одесі дівчина розбилася при спробі зробити селфі (18+) В Одесі з вікна багатоповерхівки на восьмому поверсі, розташованої на Ільфа і Петрова в Одесі, випала дівчина. Інцидент стався ввечері; прибулі на місце події медики застали дівчину ще живою, проте врятувати її не вдалося. Відзначимо, що загибла є уродженкою Харкова. Дівчині було всього 23 роки. За словами її хлопця, 23-річна харків'янка намагалася зробити селфі і не втрималася у вікні. Працівники поліції перевіряють версію чоловіка. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що російська туристка загинула в Домініканській Республіці після того, як на швидкості вилізла з вікна авто і вдарилася об дорожній знак. На відеозаписі видно, як дівчина у трусах і з оголеним торсом висовується з вікна рухомого на великій швидкості автомобіля, сміється і жартує. Через деякий час вона вдарилася головою об дорожній знак.
Кримінал оформление ленты  На очах у батька в Києві викрали дочку У Києві невідомі побили чоловіка та вкрали його дочку. Про це повідомив сам потерпілий на своїй сторінці в соціальній мережі. Потерпілого звуть Тимофій Шумейко. За його словами, напад на нього організувала колишня дружина Олеся, яка, програвши в судах, вирішила залякати чоловіка і викрасти дитину. Так само, за словами чоловіка, до викрадення причетний його колишній тесть - Валерій Кравченко. За словами Шумейка, його б'ють не вперше, а поліція нічим не може допомогти. Одного разу тесть уже намагався забрати його синів, але хлопчики втекли від нього, заявивши, що хочуть жити з батьком. "Як ви знаєте, більше року діти проживають зі мною, в той час як моя колишня дружина Олеся постійно проживає в Іспанії. З огляду на те, що в судах вона програє, вона вдається до таких методів. Її мета - будь-якими способами вивезти дітей в Іспанію і позбавити мене будь-якої можливості спілкуватися з ними", - написав батько. За його словами, дівчинку можуть вивезти через територію "ДНР". Він просить допомоги у активістів і правоохоронних органів.
Політика Президентські вибори поставлять рекорд за кількістю кандидатів - КВУ У президентській кампанії візьме участь рекордна кількість кандидатів. Таку думку висловив голова Комітету виборців України Олексій Кошель на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми можемо побачити рекордну кількість кандидатів в історії незалежної України", - зазначив експерт. За його словами, сьогодні вже 19 кандидатів заявили про свою участь у виборах президента або допустили її. Також варто очікувати появу нових кандидатів влітку і восени, що і зробить загальне число кандидатів рекордним. При цьому він додав, що особливістю нинішньої виборчої кампанії, яка за фактом вже стартувала, стало те, що вона буде проходити паралельно в двох напрямах - оскільки за президентськими виборами підуть парламентські. Таким чином, президентська кампанія стане своєрідним тестом для штабів тих політичних сил, які готуються взяти участь у парламентських виборах. Також Кошель додав, що раніше рекордними за кількістю кандидатів в історії незалежної України були вибори 2004 року, коли було зареєстровано велику кількість технічних кандидатів Віктора Януковича. Нагадаємо, в березні 2019 року в Україні пройдуть чергові вибори президента. Слідом за ними, вже в жовтні, відбудуться чергові вибори народних депутатів Верховної Ради України.
Наука і технології оформление ленты  Чим краще 4G і як на нього перейти Перші ознаки 4G з'являться в Україні вже в березні, але повноцінно новий зв'язок запрацює не раніше 1 липня. Правда, в селах і райцентрах новинки не побачать. В яких містах 4G вже з'явиться днями.  Чим відрізняється 4G від 3G Головна відмінність 4G від 3G - в швидкості передачі даних. Мінімальна - 1 гігабіт на секунду для стаціонарних об'єктів і користувачів, які прямують з низькою швидкістю, і 100 Мбіт/с для користувачів, які прямують з високою швидкістю (для мереж третього покоління це 2 Мбіт/с і 348 кбіт/с відповідно). Наприклад, на швидкості 100-150 Мбіт/с сайти на мобільному телефоні відкриваються майже миттєво, завантаження відео в HD-якості займає до 10 хвилин. Крім того, 4G-мережі (стандарт LTE) надають абонентам широкосмуговий доступ в інтернет - це значить, що користуватися мережею без "просідання" швидкості доступу зможе більше людей одночасно. Тобто наприклад вийти в Мережу на переповненому стадіоні не складе проблем. Як перейти на 4G Потрібно старі сім-карти змінити на сучасні USIM, які будуть підтримувати 4G-зв'язок (від безкоштовного обміну - до 10 грн). Перевірити, чи підтримує ваша сім-карта 4G, можна, відправивши СМС з кодом *245*4 # виклик для будь-якого оператора. Через кілька хвилин вам прийде відповідь. Також не всі смартфони зможуть підтримати новий вид зв'язку. У такому випадку їх доведеться просто поміняти. Ще нова технологія значно збільшить покриття мобільного інтернету. Він стане краще всередині приміщень. Знизиться затримка при перегляді інтернет-сторінок у мобільному телефоні, стане краще голосовий зв'язок по скайпу, покращиться швидкість для інтернет-ігор в телефоні.
Політика Політолог оцінив шанси артистів на президентських виборах На майбутніх президентських виборах хороший результат може показати, в разі своєї участі, співак Святослав Вакарчук. Таку думку висловив глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Вакарчук - суспільно-політична фігура і стартовий рейтинг у нього досить великий. Плюс - серед усіх відомих потенційних кандидатів - найменший антирейтинг", - зазначив експерт. За його словами, проти Вакарчука працюватиме відсутність досвіду в держуправлінні і власної команди. У той же час, на думку політолога, вже працює політтехнологічний проект "Слуга народу" на чолі з Володимиром Зеленським. Як зазначив Фесенко, такий проект розрахований на парламентські вибори, проте президентські вибори також стануть підготовчим етапом до парламентської виборчої кампанії. При цьому він додав, що у співака Олега Вінника, навпаки, нульові шанси на високий результат, оскільки він займається виключно шоу-бізнесом. Нагадаємо, в березні 2019 року в Україні пройдуть чергові вибори президента. Пізніше, в жовтні, повинні будуть пройти вибори народних депутатів.
Кримінал оформление ленты  Активісти вимагали заборонити поліції застосовувати газ Протест проти газів сьогодні провели активісти біля будівлі прокуратури міста Києва. Одягнувши протигази, учасники за допомогою шашок створили димову завісу. В їх руках - плакати з вимогами припинити боку міліції. Активісти стверджують, що міська прокуратура покриває незаконні дії поліції, що всі частіше перевищує свої повноваження, застосовує необгрунтовано силу по відношенню до акцій протесту, фабрикує справи. «Ми пам'ятаємо, як 23 жовтня минулого року в Святошинському суді після провокацій відбулися бійки, при яких поліція без попередження застосувала в закритому приміщенні, що заборонено всіма європейськими конвенціями, газ. А там були і жінки і багато журналістів», - каже лідер об'єднання «Синдикат» Євген Чепелянскій. «На даний момент жодну людину не визнано потерпілим, - продовжує він. - Навіть якщо і було порушення порядку, то люди за це відповідатимуть. Але це не означає, що треба вчиняти щодо них незаконно, порушуючи їх честь і гідність». «Європейською конвенцією з прав людини заборонено застосування газу в закритих приміщеннях, в тому числі судах, тим більше по відношенню до мирних людей, - каже правозахисник Олег Веремієнко. - Зараз працюють правозахисні групи. Чи знайдуть тих, хто наказав потруїти людей газом, і вони будуть притягнуті до відповідальності. По кожному з цих осіб буде поданий позов до Європейського суду із зазначенням прізвищ, і я закликаю всіх потерпілих після газової атаки так вчинити». Про всяк випадок учасники димового флешмобу нагадали, що після поразки газом добре допомагає молоко з пакета, можна прикласти до очей лимон або лайм. Не можна терти уражене місце руками і промивати малою кількістю води.
Економіка У Мінсоцполітики розповіли, як перерахують пенсії для людей з великим трудовим стажем Пенсії для людей зі значним стажем і низькими зарплатами будуть збільшені без зміни формули для розрахунку пенсій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, цитую міністра соцполітіки Андрея Реву. "Проблема полягає в тому, що суми внесків до пенсійної системи різні. З 2000 року все прозоро і зрозуміло - державного регулювання практично не було. А ось трудовий стаж людей, які вийшли на пенсію до 2000 року, припав переважно на радянські часи. І тут виникають питання, тому що тоді держава регулювала зарплати - фактично встановлювала їх", - зазначив міністр. За його словами, були сфери, які хронічно недофінансовувалася. "Наприклад, селяни в колгоспі - що вони могли на трудодні заробити? Навіть коли їм почали платити після 1965 року, це були копійки. А санітарки, молодший медичний персонал - їх зарплати 60-80 рублів. 40 років людина працювала і має пенсію 1300 - 1400 гривень", - додав він. За словами міністра, сьогодні в міністерстві йде робота по визначенню механізмів вирішення цієї проблеми, обговорюються різні варіанти, але, за будь-яких умов, формула пенсійного забезпечення залишиться незмінною. "Перший варіант, який розглядається, це збільшення мінімальної зарплати. Підвищуємо мінімальну зарплату - збільшуються мінімальна пенсія і надходження до Пенсійного фонду ... На людей з маленькою пенсією і великим стажем це позитивно вплине", - упевнений Рева.
Політика Луценко вимагає звільнити Холодницького за дисциплінарні проступки Генеральний прокурор Юрій Луценко зажадав звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького за дисциплінарні проступки. "В рамках кримінального провадження, яке розслідується загальною групою ГПУ і НАБУ за здобутими в ході слідства фактами, які належним чином розсекречені, в Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів (КДКП) з підписами Генерального прокурора і директора Національного антикорупційного (бюро - АСН) сьогодні спрямовані дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків. У своєму поданні прошу КДКП розглянути питання про зняття Назара Холодницького з посади заступника Генпрокурора - керівника САП", - написав генпрокурор на сторінці в соціальній мережі. Раніше стало відомо, що керівник САП Назар Холодницький об'єднав кримінальне провадження про можливе незаконне збагачення самого Юрія Луценка зі справою про декларування ним недостовірної інформації.
Політика У даті виборів президента знайшли правову колізію З датою проведення чергових виборів президента України утворилася певна правова колізія. Таку думку висловив глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Правова колізія з датою виборів. За Конституцією вибори президента повинні відбутися в кінці березня, в останню неділю березня, але термін повноважень президента у нас - 5 років. Петро Олексійович став президентом у нас 6 червня 2015 року", - зазначив експерт. За його словами, це досить невелика правова колізія, оскільки зазор у числах невеликий. У той же час, на його думку, зміна дати проведення виборів також може стати певною технологією. Так, за даними Фесенка, частина людей з Блоку Петра Порошенка наполягає на проведенні дострокових парламентських виборів, що вигідно частині членів партії, але "катастрофічно" для самого президента, оскільки його позиції в такому випадку будуть ослаблені. При цьому він додав, що найбільш вигідний для президентської команди варіант - одночасне проведення президентських і парламентських виборів - суперечить нормам Конституції. Нагадаємо, в березні 2019 року в Україні пройдуть чергові вибори президента. У жовтні того ж року, згідно з законом, повинні відбутися вибори народних депутатів Верховної Ради.
Політика Ситуація в Каталонії створює загрозу дефрагментації всього ЄС - політолог Референдум про незалежність Каталонії створює загрозу дефрагментації всього Європейського Союзу. Таку думку висловив експерт з питань междунарродной політики KyivStratPro Андрій Бузаров на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Говорити про незалежність Каталонії некоректно. Це неможливо в силу багатьох причин. Але так званий референдум, який проходив у Каталонії, показав, що є дуже серйозна проблема, яка може перерости в глобальну проблему для всього Євросоюзу. Це створить загрозу для дефрагментації всього Європейського Союзу", - зазначив експерт. За його словами, проблема Каталонії може привести до федералізації Іспанії і навіть спровокувати хвилю вимог федералізації цілого ряду інших регіонів ЄС. При цьому він додав, що протести в Каталонії не вщухають, а, навпаки, періодично спалахують з новою силою. Нагадаємо, колишній глава Каталонії Карлес Пучдемон був затриманий на кордоні Німеччини з Данією на підставі європейського ордера на арешт, виданого Іспанією, коли прямував з Фінляндії в Бельгію. У протестах проти затримання колишнього прем'єра регіону Карлеса Пучдемона постраждали близько сотні осіб.
Політика Україна зважилася вислати дипломатів РФ через замах на Скрипаля, а не з причини тисяч смертей на Донбасі Вислати 13 дипломатів РФ з країни Україна спонукав замах на екс-шпигуна Сергія Скрипаля, але не смерть тисяч українців на Донбасі. Таку думку висловив експерт з питань междунарродной політики KyivStratPro Андрій Бузаров на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "За 4 роки накопичилося чимало причин, за якими ми могли б висилати російських дипломатів. Коли збили МН-17, ніхто не висилав російських дипломатів, коли були бойові дії на Донбасі, ніхто не висилав послів. Була Дебальцевська операція - не висилали дипломатів", - зазначив експерт. За його словами, за 4 роки бойових дій загинуло безліч громадян України, однак це не стало приводом для висилки дипломатів. У той же час, за його словами, після замаху на громадянина РФ у Британії Україна приймає рішення про висилку відразу 13 дипломатів. При цьому він додав, що напередодні висилки дипломатів член переговорної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко написала, що такий крок призведе до дзеркальної реакції Росії. "Чому різко змінилася думка в Адміністрації президента, особисто мені не зрозуміло і громадськості теж не зрозуміло", - підкреслив А. Бузаров. Нагадаємо, Україна приєдналася до солідарної позиції європейських країн у зв'язку з отруєнням колишнього шпигуна Сергія Скрипаля в Британії і вислала 13 російських дипломатів з країни. 28 березня вони покинули країну.
Політика оформление ленты  Самогубство льотчика: Губернатор Савченко відсторонюється на час слідства Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко написав Президенту України заяву з проханням про звільнення з посади на час слідства у справі про самогубство Владислава Волошина. Савченко сьогодні зібрав журналістів, яким оголосив це рішення. Відповідне відео він виклав на своїй сторінці в соціальній мережі. "Я написав заяву з цього приводу і зареєстрував її сьогодні. ЇЇ зареєстровано 30 березня, №3231934301", - сказав О.Савченко. Він уточнив, що прийняв таке рішення, щоб "уникнути різного роду спекуляцій і не буде виконувати обов'язки на час слідства". Відповідаючи на питання, чи прийняв Петро Порошенко його заяву, Савченко відповів, що за правилами документообігу, "не прийняти заяву неможливо". Нагадаємо, заступник генерального директора з розвитку КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Аліна Коротич повідомила Громадському, що Владислав Волошин, який покінчив життя самогубством, вів переговори з Миколаївською облдержадміністрацією. За її словами, чиновники Миколаївської ОДА на чолі з губернатором Олексієм Савченком змушували Волошина підписати акти виконаних робіт на ремонт аеропорту, який почався в 2017 році. Волошин не погоджувався з цим. 29 березня в Миколаєві націоналісти почали масштабну акцію під назвою «29 березня - початок кінця Олексія Савченка на посаді голови Миколаївської ОДА». Партії «Національний корпус», ВО «Свобода», а також «Правий сектор» вийшли на підтримку громадських організацій до Миколаївської обласної адміністрації вимагати усунути на час слідства від виконання обов'язків керівника області Олексія Савченка, як одного з підозрюваних у справі про доведення до самогубства в.о. директора Миколаївського аеропорту, льотчика Владислава Волошина.
Політика Експерт розповів, що дає Україні статус "аспіранта" НАТО Статус "аспіранта" НАТО закріплює за Україною статус країни, яка претендує на членство в Північно-атлантичному альянсі. Таку думку висловив експерт з питань НАТО KyivStratPro В'ячеслав Шутенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Статус аспіранта дійсно-таки є. Країна-аспірант - це країна, яка претендує на членство в цій організації. Тобто, це країна, яка - А - розділяє принципи цієї організації, Б - має намір приєднається до цієї організації, і всі ці наміри визнаються усіма країнами-членами НАТО, відповідно", - зазначив експерт. За його словами, цей статус має надзвичайне значення, тоді як з практичної точки зору він нічого не означає, тому що Україна на до сих пір не має Плану дій з отримання членства в НАТО, який є найважливішим документом для країни-претендента. При цьому він додав, що про статус аспіранта багато пишеться на сайті НАТО, а також у Плані дій з отримання членства в НАТО. Також В. Шутенко уточнив, що, крім України, такий статус мають Грузія, Боснія і Герцеговина та Македонія. Нагадаємо, глава України Петро Порошенко 24 березня на урочистостях з нагоди Дня СБУ заявив, що найближчим часом ініціює внесення змін до Конституції для закріплення стратегії України в бік євроатлантичної інтеграції. Раніше стало відомо, що Україна отримала статус "аспіранта" НАТО.
Суспільство П'ятірка найвезучіших знаків Зодіаку Кожному з нас тією чи іншою мірою в житті щастить. Але астрологи виділили п'ятірку самих справжніх улюбленців Фортуни в Зодіаку. Якщо ви не опинилися в їх числі, не турбуйтеся, досить ближче триматися до цих людей і удача теж почне посміхатися вам частіше. П'яте місце: Водолій Ніхто не може сказати точно, щастить Водолію чи ні, тому що для того, щоб знати відповідь на це питання, треба бути Водолієм. За словами Водолія, йому не просто , а постійно щастить. Але насправді Водолій просто не вміє інакше дивитися на життя. Звільнили? Це був фіговий проект, попереду нас чекає тільки найкраще. Захворів? Висплюся. Погода погана? Як добре вдома! Водолій органічно не здатний перебувати в стані «все погано» і «мені не щастить», йому необхідно відчувати присутність милостиво налаштованого світу за спиною. Четверте місце: Козеріг Козерогам везе рідко, але по-крупному. І особливо в любові. Козеріг може роками бути самотнім, але за це вищі сили видадуть йому (або їй) насправді ідеальний варіант. Козеріг може роками сидіти на дрібній посаді, виконуючи доручення боса-рабовласника, але потім отримає таку пропозицію, що той лусне від заздрості. Козеріг може півжиття виношувати геніальну ідею, і в один прекрасний момент вона «вистрілить», і він зірве джек-пот. Одна біда: часто в Козерога просто не вистачає терпіння дочекатися свого зоряного часу, тому він і не потрапляє в нашу трійку лідерів. Третє місце: Стрілець Найпарадоксальніший везунчик у нашому списку: Стрільцям щастить не завдяки, а всупереч. Здається, що Стрілець все робить навпаки: сидить вдома затворником - і зустрічає в інтернеті кохання всього життя, купує нікому невідомі біткоїни - і стає мільйонером через кілька років, виходить заміж за бідного айтішника, а через роки стає дружиною власника комп'ютерної імперії. Стрільці вважаються найуспішнішим і багатим знаком зодіаку, а все чому? Тому що вони все прораховують. Друге місце: Діва Діва в удачу не вірить. Точніше, вірить, але вважає її сліпою і непередбачуваною. Діва не така. Синиця в руках їй миліша за журавля в небі. І Діва віддасть перевагу стабільності. Таку скромність королі Всесвіту цінують особливо, і час від часу Діву обсипає дощ приємностей і благополуччя. Діва все це складає в мішечки, відносить у банківську комірку і ховає до кращих часів. Ви правильно зрозуміли: у Діви величезні запаси, але ви їх ніколи не побачите. Перше місце: Близнюки Єдиний знак зодіаку, який від удачі добровільно відмовляється. Все одно обдурять. Близнюк живе на повну котушку, йому не треба удачі: нехай все буде, як буде, адже як-небудь та буде, адже як би там не було, все одно буде так, як повинно бути. Близнюки - фаталісти. І хороші вищі сили це цінують: саме Близнюкам щастить на рівному місці і постійно. Близнюки найчастіше виграють в лотерею, це світова статистика. Близнюкам щастить з потрібними знайомствами, які вдало монетизуються. Близнюки укладають вигідні угоди. Близнюки вдаліше за інших виходять заміж. Як їм це вдається? Просто щастить!
Економіка Жадібність олігархів: соняшникова олія і курятина в Україні коштують дорожче, ніж у ЄС Соняшникова олія і курятина в Україні коштують дорожче, ніж у Євросоюзі, інші продукти поки дешевше. Таку думку висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми практично повністю підтяглися до європейських цін. Різниця між цінами у наших найближчих сусідів і у нас становить десь 5-7%, по ряду продуктів ми навіть дорожче. Це молоко, це курятина", - зазначив експерт. За його словами, також в Україні на 10% дорожче соняшникову олію, ніж, наприклад, в Іспанії. При цьому він додав, що в цілому вартість продуктового кошика з 19 найбільш поширених продуктів в Україні дешевше в порівнянні з усіма найближчими сусідами. "Єдине, що засмучує, - це те, що у нас і зарплати найнижчі", - додав О. Пендзин. Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив термін дії спеціальних зобов'язань компанії "Нафтогаз України" щодо поставок населенню і підприємствам теплокомуненерго газу без підвищення цін на два місяці.
Кримінал Холодницька 3 квітня викликають на допит в ГПУ Керівник САП пов'язує тиск на нього з боку Генеральної прокуратури з розслідуванням гучної справи про незаконне збагачення. Про це керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив під час екстреного брифінгу в Києві, передає кореспондент АСН. За його словами, він ще не ознайомився з дисциплінарними скаргами, які на нього надійшли з Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро. При цьому він акцентував увагу на тому, що ці скарги на нього надійшли синхронно. Холодницький заявив, що не тримається за своє крісло і навіть продемонстрував заздалегідь написану заяву про звільнення без імені генпрокурора і дати. Керівник САП заявив, що буде наполягати на публічному розгляді його дисциплінарної справи. "Коли один з найодіозніших департаментів ГПУ, проти керівника якого у нас є кримінальне провадження за незаконне збагачення, та інші дві статті Кримінального Кодексу, які дивним чином не розслідувалися детективами НАБУ, тепер я розумію чому, цим департаментом проводиться розслідування і 3 квітня мене викликають на допит в цей департамент на 10 ранку", - повідомив Холодницький. Він заявив, що з'явиться на допит.
Політика НАБУ: Холодницький «зливав» інформацію у справі Труханова Розслідування проти глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького почали після інформації про перешкоджання ним у розслідуванні справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. У правоохоронців виникла підозра, що підозрювані заздалегідь знають про всі ходах слідства. Про це в інтерв'ю Дзеркалу Тижня розповів директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник. "Коли детективи НАБУ приїхали до Одеси з обшуками, з'ясувалося, що фігуранти дуже швидко і організовано роз'їхалися, а окремі сиділи за кордоном майже два місяці, дистанційно" вирішуючи питання "з судами", - сказав керівник НАБУ. За його словами, тоді виникли підозри в "зливу" інформації фігурантам справи, і ГПУ також отримувала подібні сигнали. Тоді було зареєстровано кримінальне провадження, в рамках якого ГПУ і НАБУ встановили в кабінеті Холодницька прослуховування і близько місяця записували його розмови.
Економіка Експерт назвав продукти, які скоро найбільше подорожчають Дві групи продуктів в Україні ще будуть значно дорожчати. Таку думку висловив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Дві групи товарів, які ще будуть дорожчати, - це всі види м'яса і це хліб", - зазначив експерт. За його словами, ці дві групи продуктів в Україні на сьогодні ще значно відстають від показників цін в Євросоюзі, тому вартість їх усередині країни буде рости. При цьому він додав, що подорожчання буде поступовим. Більш того, на думку А. Дорошенко, інфляція за підсумками року також буде помірною. Нагадаємо, українські монопольні виробники мінеральних добрив продають свій товар аграріям на третину дорожче загальносвітових цін, лобіюючи при цьому ембарго.
Наука і технології 6 дешевих смартфонів, які підтримують 4G Перші ознаки 4G з'являться в Україні вже в березні, але повноцінно нова зв'язок запрацює не раніше 1 липня. Правда, в селах і райцентрах новинки не побачать. В яких містах 4G вже з'явиться на днях. Потрібно старі сім-карти замінити на сучасні USIM, які будуть підтримувати 4G-зв'язок. Перевірити, чи підтримує ваша сім-карта 4G, можна, відправивши СМС з кодом * 245 * 4 # виклик для будь-якого оператора. Через кілька хвилин вам прийде відповідь. Також не всі смартфони зможуть підтримати новий вид зв'язку. У такому випадку їх доведеться просто поміняти. Tehnot.com підібрав 6 смартфонів, які підтримують новий стандарт мобільного інтернету і коштують недорого. 1. Xiaomi Redmi 4A - найпотужніший бюджетний смартфон. Він стоїть 2799 гривень, оснащений процесором Qualcomm Snapdragon 425, має 2 ГБ оперативної пам'яті і накопичувачем на 16 ГБ. 2. Neffos X1 Lite - від 3 тисяч гривень. Працює на процесорі MediaTek МТ6750 з 2 ГБ оперативної пам'яті і 16 ГБ постійної. 3. Nokia 2 - коштує 2999 гривень. Процесор Qualcomm Snapdragon 212, один ГБ оперативної пам'яті і накопичувач на 8 ГБ. 4. Meizu M5c - вартує 2700 гривень. Пристрій оснащено процесором MediaTek MT6737, містить 2 ГБ оперативної пам'яті і накопичувач на 16 ГБ. 5. Samsung Galaxy J3 2016 - коштує від 2999 гривень. Він має процесор Spreadtrum SC8830, 1,5 ГБ оперативної пам'яті і накопичувач на 8 ГБ. 6. Neffos Y5s. Ціна - близько 2699 гривень. Оснащений процесором Qualcomm Snapdragon 212, має 2 ГБ оперативної пам'яті, 16 ГБ сховища даних.
Політика Глава САП відкинув звинувачення в «зливі» інформації меру Одеси Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заперечує звинувачення в тому, що незаконно інформував підозрюваного в корупції мера Одеси Геннадія Труханова про хід слідства. Про це він заявив на екстреному брифінгу, передає кореспондент АСН. "Я тричі підписував підозра (Труханову - АСН.) через недоліки, які були в цих підозрах. Нагадаю, що під підозрою Труханову стоїть мій особистий підпис... Мої підписи стоять під усіма підозрами суддям, народним депутатам, яких ми підозрюємо чи звинувачуємо в скоєнні лочинів, тому я цієї відповідальності ніяк не боюся і "зливати" інформацію, тим більше Труханову... ", - заявив Холодницький. Він також звернув увагу на те, що у нього виникали суперечності з колегами з НАБУ, коли мова заходила про слабку доказову базу. Холодницький припустив, що журналістам незабаром продемонструють нарізки "з якихось розмов". Він наполягає на тому, що преса повинна бути ознайомлена з повними записами розмови. Нагадаємо, сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко зажадав звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького за дисциплінарні проступки.
Економіка Свята їжа: У скільки цього року обійдеться великодній кошик Вартість продуктів, що входять до пасхального кошика, зросла майже до 200 гривень. Таку думку висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Для того, щоб зібрати на Великдень такий економ-кошик, потрібно буде заплатити на 37% більше. Великодній кошик у 2017 році коштував 125 гривень. Цього року, на жаль, він буде коштувати десь під 170-180 грн - до 200", - зазначив експерт. За його словами, найбільше за рік подорожчали яйця - на 95%. Так, десяток яєць на сьогоднішні коштує 28 грн, півкіло ковбаси обійдеться в 115 грн, півкіло сала - 36 грн. При цьому він додав, що ціни на деякі продукти можуть істотно відрізнятися, в залежності від регіону. Так, наприклад, у Києві свиняче сало - найдорожче. Кілограм такого продукту в столичних магазинах коштує 110-115 гривень, тоді як в Івано-Франківську його продають за ціною близько 60 грн / кг. Нагадаємо, в 2018 році Великдень припадає на 8 квітня.
Культура Вербна неділя 2018: що треба зробити в цей день Вже через тиждень настане велике свято Пасхи, а найближчі сім днів в народі називають Страсним тижнем. Особливу увагу віруючі приділяють Вербній неділі - це День входу Ісуса Христа в Єрусалим. Оскільки це перехідне церковне свято, дата його святкування щороку різна. У цьому році вона настає 8 квітня. А1 квітня віруючі відзначають Вербну неділю. У цей день народ сходився до церкви, священик освячував вербу. Першими в церкві намагалися схопити вербові гілки діти і молодь, адже кому дістанеться більше, той буде щасливим. Потім хлопці ходили по вулиці з гілками верби і били один одного, примовляючи: "Не я б'ю - верба б'є, за тиждень Великдень". Крім того, віруючі провідували кладовища і ставили померлим родичам на могилі біля хреста кілька гілочок. Повертаючись з роботи, встромляли гілки в грядки на городі. Освячену вербу клали також у хліві і стайні, за образи в будинку. Вважалося, що гілочка має магічну силу і захищає будинок, хлів, двір від грому і пожежі. У Вербну неділю не можна працювати фізично, як і в інші релігійні свята: прибирати, готувати, шити. Не можна відвідувати розважальні заклади і святкувати події. У Вербну неділю не можна готувати гарячі страви за приписами Великого посту. Не можна вживати алкоголь (у виняткових випадках можна дозволити собі трохи вина). Не можна сваритися і відмовляти у проханні. Прозвучить дивно в сучасних реаліях, але за традицією у Вербну неділю не можна розчісувати волосся. У Вербну неділю варто присвятити час духовному розвитку і підготуватися до суворої Страсної седмиці.
Суспільство оформление ленты  Ще день протриматися. На вихідних в Україні потеплішає до +17 Погода на найближчі вихідні в Україні значно зміниться, повітря прогріється до +17, а замість снігу пройдуть дощі, повідомляє Гідрометцентр. 31 березня - 1 квітня синоптики прогнозують в Україні дощі на заході, півночі та в деяких областях на сході. Так у суботу вдень стовпчик термометра підніметься до +11, +17. Дощ пройде тільки в Харківській області. У центральній частині країни сонячно, опади лише в Полтавській області. На півночі невеликий дощ при температурі від 8 до 14 градусів в відміткою "плюс". У Києві в суботу опади, вдень від +12 до +14. У неділю, 1 квітня, на більшій території України дощі, а в центральних - з грозою. На заході дощ, вдень від +9 до +16. На сході сухо і без опадів, повітря прогріється до 16 градусів тепла. У Києві повітря прогріється до +15 до +17.
Дозвілля Мінекології готує закон про заборону дельфінаріїв і побудує санаторій для дельфінів Міністерство екології та природних ресурсів України готує проект закону про заборону діяльності дельфінаріїв, а також працює над створенням реабілітаційного центру для постраждалих тварин. Таку думку висловив заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Наше міністерство готує свій законопроект, і всі вони покликані припинити жорстоке поводження з тваринами, а утримання дельфінів у дельфінаріях якраз і є одним з його елементів", - зазначив експерт. За його словами, у Верховній Раді вже зареєстровано два законопроекти, спрямовані на заборону жорстокого поводження з морськими ссавцями. Як зазначив В. Полуйко, всі проекти законів покликані припинити жорстоке поводження з тваринами, чим і є зміст ссавців у дельфінаріях. Також у Мінекології працюють над тим, щоб регламентувати процес ідентифікації диких тварин, які утримуються в неволі. Крім того, відомство вже знайшло і територію, на якій планується будівництво реабілітаційного центру для ссавців, які містяться в неволі. «Ми активно працюємо над створенням реабілітаційного центру для дельфінів. Ми знайшли місце, де він може бути створений. Після проведення всіх погоджень і нарад ми, сподіваюся, зможемо оприлюднити адресу майбутнього реабілітаційного центру для дельфінів», - додав заступник міністра. Нагадаємо, 15 жовтня 2017 року разу в 17 найбільших містах України пройшли мітинги з вимогами реалізувати закон про заборону жорстокого поводження з тваринами. Так, наприклад, в одному лише Києві на мітинг у парку ім. Шевченко вийшло близько 5 тисяч осіб.
Економіка Коли військові пенсіонери отримають перші доплати до пенсій У квітні всі військові пенсіонери відповідно до рішення Уряду отримають доплати до пенсій за січень-березень, а з травня уряд починає виплату вже підвищених військових пенсій. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі з міністром соціальної політики Андрієм Ревою. Чиновники обговорили поточну ситуацію в системі пенсійного забезпечення військовослужбовців. «Я обіцяв військовим пенсіонерам, ми почнемо підвищення пенсій. І ми це робимо. Головне, що ми врахуємо і січень, і лютий і березень. Питання чутливе - хотів би, щоб з цим рішенням ми дійшли до кожного військового пенсіонера і віддали належне. Важливо, щоб до травня всі виплати були здійснені в повному обсязі. А з травня ми повинні вийти на системність підвищених виплат. Люди чекають», - нагадав Реве Гройсман. У свою чергу міністр повідомив, що відповідно до рішення Уряду середній розмір підвищення пенсій - 1500 грн. «Все буде проходити в плановому режимі. Немає сумнівів, що поставлені завдання будуть виконані», - додав Андрій Рева. Нагадаємо, як стверджують в уряді, Пенсійний фонд з другої половини березня почав виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Пенсії будуть підвищуватися поетапно. На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 пенсії зростуть в середньому ще на 750 грн. І з 1 січня 2020 року - ще в середньому на 750 грн. Таким чином, за два роки військові пенсії зростуть приблизно вдвічі. Зараз середня пенсія військових становить 2898,41 грн.
Економіка З літа за неякісні продукти почнуть виписувати мільйонні штрафи Ситуація з якістю продуктів в Україні значно покращиться вже через кілька місяців, коли виробники фальсифікованих товарів почнуть отримувати мільйонні штрафи. Таку думку висловив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "За кілька місяців ця ситуація більш-менш стабілізується, тому що багато виробників отримають штрафи - максимальний в 70 тисяч. Начебто і невеликий, але що заважає Держпотребслужбі купувати в кожній області один і той же зразок продукції, і в результаті виробник може накопичити штрафів у кілька мільйонів гривень і все одно прийде до виробництва якісної продукції, яку сам же заклав власними технічними умовами", - зазначив експерт. За його словами, на сьогоднішні кожен другий продукт на ринку України є або неякісним, або контрафактним, однак про це, як правило, не знає покупець. Однак уже з 4 квітня в країні почне працювати Держпотребслужба, яка отримала повноваження перевіряти якість продуктів у роздрібній мережі. При цьому він додав, що корупція, безумовно, буде присутня і в роботі Держпотребслужби, однак, разом з тим, поряд з державними інспекторами зможуть працювати тепер будь-які громадські організації, які будуть також перевіряти якість продукції на ринках країни. І таких уже досить багато. Нагадаємо, українці все частіше скаржаться на прострочені продукти, наявність сірки в паливі та інші порушення прав споживачів. Про це на прес-конференції заявив голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа.
Політика «Список смерті» Кремля: колишній співробітник КДБ назвав імена засуджених Екс-агент КДБ Борис Карпічков повідомив про те, що він, а також колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль, входять в число тих, чиї імена знаходяться в «списку смерті» Кремля. За словами Карпічкова, вони не єдині в цьому списку. "Будь обережний. Оглядайся навколо - щось може ймовірно статися. Це дуже серйозно. Ти не один (в цьому списку - Ред.) »- попередив Карпічкова під час телефонної розмови старий знайомий. В той момент колишній агент КДБ ще не був знайомий зі Скрипалем і сприйняв дане повідомлення виключно як жарт. Але після отруєння в Солсбері він зрозумів - це знак від ФСБ. За інформацією озвученою Карпічковим, в даному списку є імена і інших екс-агентів КДБ. Також в ньому знайшлося місце для Крістофера Столу, який займався питанням розслідування зв'язків президента США Дональда Трампа з Кремлем. У «списку смерті», згадується й ім'я Білла Браудера, який свого часу виступив ініціатором міжнародних санкцій по відношенню до російських чиновників, котрі проходили у справі про загиблого у в'язниці юриста Сергія Магнітського в 2009 році.
Економіка Перерахунок пенсій з 1 квітня: все, що важливо знати З 1 квітня стартує новий виток пенсійної реформи. Планується, що на цьому етапі буде проведено автоматичний перерахунок пенсій для тих пенсіонерів, які не поспішають за вислугою років на заслужений відпочинок, а продовжують працювати. "Вісті" розібралися, що ж дійсно зміниться. Зараз тим, хто хоче домогтися збільшення виплат, необхідно подати заяву до територіальних управлінь Пенсійного фонду. Або про це повинен подбати роботодавець. Але починаючи з квітня система автоматично перерахує пенсії громадянам України, які досягли пенсійного віку, хоча останні два роки офіційно працювали і робили відрахування з зарплати до Пенсійного фонду, розповідають "Вісті". Для тих працюючих українців, у яких станом на 1 квітня 2018 року минуло менше двох років з моменту досягнення пенсійного віку, перерахунок також відбудеться автоматично, але не раніше ніж через 24 днів з дня виходу на пенсію. Як це буде Громадянам, які продовжують працювати понад два роки після призначення пенсії, в плюс до виплати врахують придбаний страховий стаж і підрахують відсоток відрахувань із зарплати. Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів "Вістям", що в разі, якщо ж зарплата стала нижчою за ту, що була до виходу на пенсію, зменшувати пенсійну виплату ніхто не буде. "З 1 квітня пенсії будуть перераховані тим пенсіонерам, які працювали останні два роки. Згідно із законом кожні два роки у працюючих пенсіонерів зростає страховий стаж, їм повинні робити перерахунок стажу, відповідно і пенсій. Якщо людина працювала 40 років і плюс два роки, то коефіцієнт буде не 0,40, а 0,42. Якщо у них коефіцієнт заробітку був вище, ніж той, за яким була призначена пенсія, то збільшать коефіцієнт. Якщо менше, то залишать існуючий. Підвищену пенсію ця категорія громадян отримає вже в квітні", - пояснив Андрій Рева. Як збільшиться пенсія Основним залишається питання, наскільки ж збільшиться пенсія, і чи буде це відчутно для гаманця. Але чиновники запевняють: все індивідуально. При розрахунку пенсій в Пенсійному фонді зараз використовують середню зарплату 3764 грн, яку співвідносять з зарплатою конкретної людини і стажем за спеціальною формулою. Також на сайті Пенсійного фонду бажаючі зможуть в спеціальному калькуляторі вирахувати свій відсоток надбавки, проте на даний момент, з технічних причин, опція для користувачів недоступна. Економіст Олександр Охріменко запевняє, що більшості пенсіонерів надбавки будуть невеликими. "Реально цей перерахунок пенсій ні на що не вплине. Якщо громадянин пенсійного віку працював не офіційно, то його перерахунок і зовсім не торкнеться. В Україні скоро вибори, тому інформація про підвищення пенсій буде постійно з'являтися, а в цілому суми цих додаткових виплат будуть невеликими, так що потрібно ставитися до цього як до реклами. Можна судитися за перерахунки, але якщо в Пенсійному фонді грошей немає, то звідки будуть їх брати на виплати? Можливо, якщо провести інвентаризацію і навести порядок в ПФУ, то суми істотно б зросли ", - розповів нам економіст Олександр Охріменко. Перерахунок торкнеться військових і силовиків Також очікується, що Пенсійний фонд почне основні виплати перерахованих і збільшених пенсій за січень-квітень 2018 роки для пенсіонерів силових структур. При нарахуванні нової пенсії буде враховуватися оклад за посадою, оклад за спецзвання і процентна ставка за вислугу років. Для даної категорії громадян страхова виплата виявиться більш значною, ніж для працюючих пенсіонерів: з 1 січня 2018 сума виплати буде збільшено на 50%, з 1 січня 2019 - на 75%, а з 2020 року і зовсім на 100%. Тобто з 01 січня 2019 по 31 грудня 2019 військовим пенсіонерам щомісяця окремою сумою будуть виплачуватися 50% різниці між місячним розміром підвищеної пенсії і місячним розміром отриманої пенсії в період з 01 01 2016 по 31 12 2017. Чи варто судитися Екс-суддя Валківського районного суду Харківської області, який також є майором міліції у відставці, подав позов до Пенсійного фонду з вимогою перерахувати йому пенсійну виплату з 1 січня 2016 роки як пенсіонеру органів внутрішніх справ. Колишній правоохоронець взявся за справу завзято і дійшов до Верховного суду України. 16 лютого 2018 року суддівська колегія винесла рішення на користь позивача і зобов'язала Пенсійний фонд перерахувати пенсію на рівні пенсійних виплат для Нацполіціі. Інші екс-міліціонери почали також звертатися в суди за перерахунком їх пенсійних виплат. І, як правило, по більшій частині справ виносяться позитивні рішення, але перерахувати і одномоментно виплатити пенсії всім колишнім правоохоронцям для Пенсійного фонду буде проблемно через дефіцит коштів. Старший партнер адвокатської компанії "Кравець і партнери" Ростислав Кравець вважає, що за свої права варто боротися. "Перерахунок пенсій співробітникам правоохоронних органів щодо виходу на пенсію повинні зробити з урахуванням індексації, яку провели для співробітників Нацполіціі - це ідентична, але перейменована структура. А пенсія повинна складатися на підставі заробітної плати співробітників поліції. Після винесення рішення Верховним судом судді при прийнятті аналогічних рішень можуть враховувати аргументи, якими керувалася суддівська колегія касації: коли позивач звернувся до суду, в чому полягала суть його претензій, в який момент він виходив на пенсію і так далі. У будь-якому випадку, громадяни, які вважають, що їх права порушені і Пенсійний фонд не бажає виправляти допущену помилку, повинні звертатися до суду", - прокоментував адвокат Ростислав Кравець.
Події Шварценеггеру зробили екстрену операцію на відкритому серці 29 березня, знаменитий актор Арнольд Шварценеггер переніс операцію на відкритому серці. Її зробили фахівці медичного центру Cedars-Sinai в Лос-Анджелесі, повідомляє TMZ. 70-річному Шварценеггеру повинні були робити протезування клапана. Операція проходила по новітньому експериментальному методу. Однак в якийсь момент лікарі зрозуміли, що виникли ускладнення і прийняли негайне рішення - оперувати на відкритому серці. Арнольд знаходиться в лікарні. Повідомляється, що його стан стабільний. Свого часу знаменитий актор розповів, що у нього було дуже важке дитинство. Батько бив і принижував його, знущалися і однокласники. Арнольд ріс кволим, слабким так як сім'я була бідна і він погано харчувався. Якось Арнольда побили однокласники і на наступний день він записався в секцію бодібілдингу.
Економіка Продукти уп'ятеро менш доступні для українців у порівнянні з жителями ЄС - експерт Основні продукти харчування уп'ятеро є менш доступними українцям порівняно з жителями Євросоюзу. Таку думку висловив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "В Україні одні з найбільш недоступних продуктів харчування для громадян", - зазначив експерт. За його словами, згідно з даними Євростату за 2016 рік, середнє європейське домогосподарство витрачало на продукти харчування 11,1% свого доходу, тоді як середнє українське домогосподарство - більше 51%. "Різниця - в п'ять разів", - підкреслив Ю. Гаврилечко. При цьому він додав, що також в Україні недоступні населенню і енергоресурси, які в країні іноді коштують дорожче, ніж за кордоном, при абсолютно непорівнянному рівні зарплат. Нагадаємо, українські монопольні виробники мінеральних добрив продають свій товар аграріям на третину дорожче загальносвітових цін, лобіюючи при цьому ембарго.
Закон і Право Чи будуть в школах зберігатися медкартки і які довідки потрібні. Все про новації від МОЗ Міністерство охорони здоров'я України скасувало форму № 026, це означає, що відтепер в школах і дитсадках не зберігаються медичні дані дитини. При вступі в дитсадок не потрібно надавати медичну картку особливої ​​форми - достатньо довідки від педіатра або сімейного лікаря, що дитина здорова. При вступі до школи - довідку від лікаря, що дитина пройшла профілактичний огляд. Якщо дитина хворіє, то лікар може зробити відповідний запис за згодою батьків. Чому медкартки не можуть зберігатися в школах і садках? «Медичну карту дитини» (форма № 026/о), яка раніше зберігалася в школах і дитсадках, скасовано: дані про стан здоров'я дитини не можуть бути відкритими і зберігатися за межами медустанови. Право на медичну таємницю гарантує ст. 39-1. Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я» від 19.11.1992 № 2801-XII. «Пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні. Забороняється вимагати та подавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування пацієнта», - йдеться в Законі. Тому дані про стан здоров'я дитини можуть міститися виключно в «Історії розвитку дитини № ___» (Форма № 112/о) - медичній картці, яка зберігається в закладі охорони здоров'я. Яка довідка потрібна для відвідування дитячого садка? Для відвідування закладу дошкільної освіти батькам достатньо надати довідку із запевненням факту, того що дитина здорова. Таку довідку надасть педіатр або сімейний лікар закладу охорони здоров'я, в якому спостерігається дитина. Якщо дитина має якесь захворювання, то за рішенням одного з батьків чи іншого законного представника дитини, в цій довідці може бути зроблений відповідний запис. Відповідно до закону медичні працівники закладів дошкільної освіти повинні володіти необхідною інформацією про стан здоров'я дитини. Нагадаємо, що оглядати дітей до 3-х років має право тільки педіатр або сімейний лікар. Додаткові огляди лікарями-фахівцями та додаткові обстеження (лабораторні, інструментальні тощо) здорової доношеної дитини у віці до 3 років проводяться тільки за показаннями, обгрунтованими письмово в історії розвитку дитини (ф. № 112.), За умови інформованої згоди батьків (опікунів, піклувальників) або їх законних представників. Яка довідка потрібна для відвідування школи? Перед вступом до школи дитина повинна пройти профілактичний огляд. Після медогляду видається для надання медичному працівнику загальноосвітнього навчального закладу Форма № 0 086-1/о "Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду". У разі, якщо дитина має якесь захворювання, то за рішенням одного з батьків чи іншого законного представника дитини, в цій довідці може бути зроблений відповідний запис. Відповідно, медичні працівники шкільних навчальних закладів повинні володіти необхідною інформацією про стан здоров'я дитини. Про форми для профілактичних щеплень Всю інформацію про проведення вакцинації або ревакцинації, а також здійснення туберкулінових проб лікарі або медсестри фіксують в "Карту профілактичних щеплень" (форма № 063/о). Цю форму ведуть в амбулаторно-поліклінічних, виховних і навчальних закладах. Відповідно, довідка про проведені щеплення, що міститься в формі № 063/о, дозволяє медичним працівникам освітніх установ знайомитися з наявністю або відсутністю щеплень у конкретної дитини. Інших довідок, крім зазначених вище, установи дошкільної і шкільної освіти не мають права вимагати. Відповідний лист-роз'яснення вже направлено до Міністерства освіти і науки.
Дозвілля Еколог: Індія заборонила дельфінарії - в Україні в них досі пір утримуються 80 ссавців Індія заборонила дельфінарії, тоді як в Україні в таких закладах досі міститься 80 ссавців. Таку думку висловила еколог міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» Катерина Полянська на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "В Україні на сьогоднішній день функціонує дев'ятнадцять дельфінаріїв, в яких містяться близько 80 морських ссавців. Це не тільки дельфіни, а й кити-білуги і ластоногі - морські котики, морські леви і моржі", - зазначила еколог. За її словами, дельфінарії не можуть забезпечити своїм вихованцям природне середовище, тому утримання тварин в них є мукою для них. Так, наприклад, дельфіни потрапляють у неволю після вилову з моря, де вони живуть сім'ями, і така ізоляція для них не природна. Крім того, їх містять у хлорованій, а не морській воді, без дотримання необхідного температурного режиму, в безпосередній близькості до людини. При цьому вона додала, що частина дельфінів була виловлена ​​з Чорного моря, інша - завезена в Україну з Японії, чим країна підтримала жорстокий бізнес. Крім того, Україна є експортером дельфінів в інші країни світу, хоча українські дельфіни охороняються Червоною книгою, чинним законодавством і міжнародними угодами. Так, ссавців експортують до Туреччини та Єгипту, Таїланду. У той же час, за даними Е. Полянської, цілий ряд країн уже відмовився від дельфінаріїв. Відповідні заборони і обмеження діяльності дельфінаріїв введено у Великобританії, частині Сполучених Штатів Америки, Бразилії, в Коста-Риці, Канаді, Австралії, Франції, Німеччині та Швейцарії, а недавно заборонила їх і Індія. Нагадаємо, 15 жовтня 2017 року разу в 17 найбільших містах України пройшли мітинги з вимогами реалізувати закон про заборону жорстокого поводження з тваринами. Так, наприклад, в одному лише Києві на мітинг у парку ім. Шевченко вийшло близько 5 тисяч осіб.
Політика «Військові збори» резервістів в ОРДО - люди в паніці На окупованих територіях Луганської та Донецької областей командування російських окупаційних військ застосовує для місцевого населення все більш підступні способи. Це стосується тих, хто повинен буде проходити «військову службу» в складі частин 1 і 2 АК окупаційних військ. Зокрема, ГУР МОУ заявляють: «Наприкінці квітня передбачається чергова «мобілізація громадян на військові збори». Вони будуть проводитися на базі підрозділів російських окупаційних військ. Списки кандидатів на збори т.зв. «Військовими комісаріатами» вже передано в т.зв. «Місцеві правоохоронні органи». Через це відчутно почастішали випадки вилучення перспективних резервістів з боку «правоохоронних» органів. Приводи для цього використовуються вкрай незначні. За інформацією, наявною на даний момент, в окремих населених пунктах планується призвати в російські окупаційні війська від 500 і більше осіб.
Політика Скільки Порошенко заробив і витратив на благодійність. Названо величезні суми Президент України Петро Порошенко відзвітував про доходи та витрати. Загальна сума доходів, отриманих Петром Порошенком за 2017 рік становить 16 303 874 гривень. З них - 336 000 - заробітна плата, яку Порошенко перераховує на благодійність. 15 795 874 гривні - відсотки за депозитами. При цьому сума на банківських рахунках Порошенка зменшилася за рік на $430 тис. В цілому ж за останні три роки Петро Порошенко витратив на благодійність величезну суму - майже мільярд гривень. У декларації ця сума не відображена, оскільки перерахування йшли не від нього особисто, а від "Благодійного Фонду Порошенка" та іншими юрособами, бенефіціарним власником яких є президент України, уточнили в прес-службі глави держави. Також там уточнили, що в 2017 році бюджети різних рівнів отримали від "Рошен" 1 мільярд 188 млн гривень податків, зборів, єдиного соціального внеску та митних платежів.
Суспільство оформление ленты  Інквізиція відпочиває: В "ДНР" людей по дев'ять годин «маринують» на блокпостах Люди, які проживають в Донецькій області на окупованій території, повідомляють про вкрай повільну роботу блокпостів «ДНР» на лінії розмежування. З їх слів, на українських КПВВ працюють відчутно швидше. У соцмережах в своїх повідомленнях люди пишуть: «О 12:00 стали в чергу на Каргіль (ДНР, під Донецьком), о 18:40 її пройшли. В Україну вже не потрапили, тому повертатися не ризикнули, так на в'їзд до Донецька стояла навіть не кілометрова черга - за сім годин пільгова черга просунулася аж на десять машин». «Побили свій власний рекорд стояння на Оленівці (ДНР) - дев'ять годин. На Новотроїцькому (дзеркальний український КПВВ) - двадцять хвилин (до речі, черга для інвалідів продавали по тисячі рублів)». «Чому на всіх постах ДНР годинами... опа, а на українських проходять за 15-30 хвилин?» Знаходяться й ті, хто знає як можна цю проблему вирішити: «Треба оснастити хоч би 6−8 компьютерами пост ДНР, а не збирати черги у одне віконце і не знущатись над старими, яких 50−60% від загальної кількості черг. Я вчора провела там 5 годин, а український КПВВ перетнула за 15 хвилин - інквізиція відпочиває».
Суспільство Як посилити свою сексуальність. Прості, але дієві методи Багато дівчат відзначають, що, пофарбувавшись з брюнетки в блондинку, вони стали отримувати значно більше чоловічої уваги. Невже щоб стати сексуальною, досить просто змінити колір волосся? З'ясовуємо, від чого залежить сексуальність і як її розвинути. Сексологи відзначають, що людей часто притягує протилежний генотип. Саме тому південні чоловіки обожнюють блондинок, а світлошкірим подобаються азіатки і смагляві дівчата. Але це знання навряд чи допоможе тобі в розвитку сексуальності, адже колір шкіри не зміниш, і підлаштуватися під кожного чоловіка неможливо. Як розвинути в собі сексуальність Згідно з результатами досліджень, ось що чоловіки знаходять сексуально привабливим:- Мрійливий, дещо відсторонений погляд- Ніжність і чуттєвість- Любов до ризику і гострих відчуттів (якщо любиш стрибати з парашутом, твої шанси сподобатися сильно збільшуються)- Легкий характер і почуття гумору (багато хто намагається уникати труднощів, тому шукають партнерку, поруч з якою буде легко)- Позитивний життєвий настрій (щасливі дівчата здаються більш привабливими, адже відносини з ними обіцяють бути приємними і радісними). Певні професії (стюардеси, медсестри, вчительки і моделі очолюють ТОП найсексуальніших жіночих професій у багатьох країнах) А як щодо фатальних жінок? Вважається, що дорослих чоловіків більше приваблює відкритість і позитив, ніж «темна романтика», яка скоріше підходить до підліткових мрій. Крім того, є дослідження на тему «зовнішньої» сексуальності, тобто макіяжу, зачіски і одягу, які здаються привабливими більшості чоловіків:- Природний макіяж (про те, що на цей nude ти витратила годину, йому знати необов'язково)- Довге хвилясте волосся (ну що робити, люблять вони традиційні локони)- Прості човники або босоніжки на підборах середньої висоти- Джинси-скінни (особливо якщо ти можеш похвалитися стрункими ногами)- Сукні та речі простого крою (далеко не всі можуть оцінити модні тренди, тому чоловікам подобаються прості речі, які підкреслюють достоїнства фігури). Як стати ще сексуальнішою Оскільки всі люди різні, довгі локони, почуття гумору і професія стюардеси не гарантують успіху у будь-якого чоловіка. Але явно збільшують шанси. Звичайно, професію ми тобі міняти не пропонуємо, але поекспериментувати із зовнішністю і поведінкою можна. Щоб стати ще більш сексуальною, важливо навчитися уважності. Якщо поспостерігати за людиною, вивчити його профіль у соціальних мережах і слухати його на побаченні, то можна зрозуміти, що йому подобається і чого він чекає від своєї партнерки. Звичайно, не варто прикидатися тим, ким ти не є, але зате можна вчасно виявити свої найкращі сторони - ті, що цінує саме він, а також підібрати наряд, макіяж і укладку, відповідні його смакам. Звичайно, якщо це все не суперечить твоїм власним поглядам на життя. Для того, щоб стати більш розкутою і розслабленою, психологи радять зайнятися танцями. Необов'язково стрип-пластикою: будь-які танцювальні класи дозволять тобі стати граціознішою, а також подарують упевненість в собі і поліпшать настрій. Жіноча сексуальність йде зсередини, відкритої сукні і довгого волосся точно буде недостатньо. Щоб подобатися іншим, потрібно перш за все зрозуміти і полюбити себе. Людей приваблюють унікальні індивідуальні риси, тому яскраві особистості, незалежно від їх зовнішніх даних, завжди мають багато шанувальників. Намагайся бути собою, впевненою, відкритою і розслабленою, радій життю - це гарантовано додасть тобі привабливості в очах всіх оточуючих.
Дозвілля Гігантський бюст і суперсильна вагіна. Найдивніші секс-рекорди в світі Секс і інтимне життя, звичайно, інтимна сфера. Але і в ній є рекорди, які офіційно фіксуються. Серед рекордів є відверто безглузді і навіть шокуючі. наприклад: - Через фізичну аномалію пов'язану з частими і сильними приливами крові до дітородних органів, молода британка Сара Кармен щодня відчуває близько 200 оргазмів. Дане відхилення заважає їй вести нормальний спосіб життя і єдине, про що мріє жінка, це спокій. - Шотландка Клара Мідмор, яка померла у віці 108 років у 2011 році, була самою старою дівою в світі. Жінка вважала, що саме завдяки цнотливості дожила до глибокої старості. Причиною стриманості Клара називала відсутність бажання зайнятися сексом. - Енні Хокінс-Тернер - власниця найбільших у світі натуральних грудей. Загальна вага її бюста досягає 50 кг, тобто по 25 кг кожен перс. - Фітнес-тренер Тетяна Кожевнікова - жінка з сильною піхвою, з її допомогою вона піднімає вагу в 13,5 кг. - Найсильніший чоловічий статевий орган дістався жителю Гонконгу Мо Ка Вангу. У 1995 році з його допомогою він більш ніж на метр підняв 113,5 кг. - Найбільший музей еротичного мистецтва знаходиться в Майамі - він налічує понад 4 тис. експонатів. - Чемпіоном по безперервній мастурбації став японець Масанобу Сато. Його рекорд - 9 годин 58 хвилин. - Світовий рекорд за кількістю статевих актів за один день встановила американка Ліза Спаркс. Вона по черзі змогла задовольнити за 22 години 919 чоловіків. - А найбільший пеніс в світі у мексиканця Роберто Есківель Кабрери - його довжина приблизно 45 см. - Найстаріша повія з Британії Шейле Фогель-Куп 87 років. Вона не збирається йти на пенсію і бере за свої послуги 500 євро на годину.
Здоров`я Несподівано: Марихуана допомагає подолати наркоманію і алкоголізм Марихуана може допомогти в боротьбі з алкоголізмом і наркоманією. Вчені з США провели досліди на щурах. Тварини отримували разом з їжею спиртне і кокаїн. Після цього на шкіру їм наносили канабідіол, який міститься в волокнах конопель. Як показав результат, після цього у тварин знижувалася тяга до опіатів. Лікування таким гелем відчутно знижувало ризик рецидивів на тлі стресу. Як результат, використання гелю спричинило повне відвикання від алкоголю і наркотичних речовин. "Ймовірно, справа в тому, що канабіс діє як психоактивна заміна. У канабісу є особливі властивості, які можуть допомогти в відвиканні від інших речовин. Наркотична абсістенція від таких препаратів, як опіати і алкоголь, викликає нудоту, тремор, проблеми зі сном, а канабіс добре усуває всі ці сімпроми", - говорить доктор наук Аманда Рейман. Препарати, створені на основі марихуани знижують ризик появи рецидивів, а значить, вони мають великі переваги, ніж інші засоби, що використовуються для боротьби з подібного роду проблематикою. Ставлення до медичної марихуани в світі різниться: десь нею лікують епілепсію, а десь її забороняють не тільки використовувати, а й досліджувати. Довідка: Медичний каннабіс дозволений в 18 країнах. У деяких - тільки легальні препарати на основі окремих канабіноїдів. Десь такі ліки продають лише за рецептом. Десь - без нього.

Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
Щасливі імена: які з них приносять успіх
Щасливі імена: які з них приносять успіх
Астрологи та екстрасенси стверджують, що від імені людини певною мірою залежить її доля Тому в деяких випадках....
більше матеріалів




/-1,2683119773865-/ /-pc-/
Top