
Вартість випікання домашньої паски за рік збільшилася більш ніж на 20%. Таку думку висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин на прес-конференції, передав кореспондент ASN.
"Традиційна українська пасочка обійдеться в 40,6 гривень - вагою 0,7 кг, виходячи з тих інгредієнтів, які там є: борошно, яйця, молоко, цукор, масло вершкове, родзинки, дріжджі, цедра лимона", - зазначив експерт. За його словами, в порівнянні з минулим роком паска подорожчала приблизно на 21%.
В основному, це сталося через подорожчання яєць, які подорожчали майже на 95%, молока - на 32%, вершкового масла - на 27%. У той же час, за даними економіста, вартість цукру і дріжджів знизилася за цей період приблизно на 5-7%. Нагадаємо, в 2018 році Великдень припадає на 8 квітня.