counter
Архів Повернутись назад 30 Березня 2016
30 Березня
Події Біля Зайцевого і Авдіївки бойовики випустили по позиціях сил АТО більше 250 мін Упродовж минулої доби бандитські угруповання 72 рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників уздовж всієї лінії розмежування. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, під вогонь противника потрапили бійці Збройних Сил України в районах Майорська, Опитного, Новгородського, Луганського, Ленінського і Невельського. Поблизу Зайцевого і Авдіївки бойовики обстріляли українських бійців із забороненої зброї 22 рази. Кількість випущених ворожих мін 120-мм і 82-мм калібрів по наших позиціях перевищила 250. Також поблизу Зайцевого незаконні збройні формування використовували по українських підрозділах ствольную артилерію калібру 152 мм. На Маріупольському напрямі зі стрілецької зброї, гранатометів, кулеметів великого калібру були обстріляні позиції в районах Талаківки, Водяного, Старогнатівки, а поблизу Широкиного бандитські угруповання застосували міномети.
Суспільство Полторак заявив про скорочення штату працівників Міноборони Міністр оборони Степан Полторак вирішив провести скорочення штату працівників Міністерства оборони. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. За його словами, реформа Міноборони має стати прикладом для територіальних підрозділів управління. «Я прийняв рішення щодо оптимізації штатної структури Міноборони та перегляду функціональних обов'язків офіцерів міністерства. Мушу визнати, що неможливо працювати ефективно при такому роздутому штаті - 770 посад тільки в міністерстві. У нас багато людей, які за своїми здібностями просто не можуть приймати рішення, а перебувають ці люди на відповідальних посадах. Тому ретельний аналіз виконавської діяльності, аудит функціональних обов'язків на предмет відсутності дублювання функцій і аудит нормативної бази - ось основні кроки реформ», - написав Полторак. Щодо нормативної бази, на думку міністра, потрібно визначити чіткі вимоги, що містяться в наказах та інструкції до виконання наказів. «Прийняття рішень щодо особового складу буде відбуватися тільки після проведення переатестації кожного офіцера. Під час переатестації буде з'ясовано, чи відповідає військовослужбовець займаній посаді, якщо він підтвердить свої професійні здібності - йому буде запропоновано відповідну посаду, посаду, яку він обіймав раніше або ж посаду в територіальних органах управління», - зазначив Полторак. Він також повідомив, що військовослужбовці пройдуть тест на детекторі брехні. «Після підписання Директиви і проведення переатестації особового складу я планую перерозподілити функціональні обов'язки всіх офіцерів, а також делегую деякі свої повноваження заступникам міністра і начальникам департаментів», - додав міністр оборони.
Суспільство У Києві можуть зруйнувати чергову пам'ятку У самому центрі столиці, недалеко від Кабміну і Верховної Ради, відбувається руйнування чергової пам'ятки архітектури. Про це написав народний депутат Ігор Луценко на своїй сторінці в Facebook. «Фірма Табачника-Лойфенфельда просто зараз намагається руйнувати пам'ятку в центрі столиці - легендарний будинок за адресою: Грушевського, 4б», - написав він. Луценко повідомив, що, крім кількох квартир, цей будинок є комунальним майном. «Тому тут є пряма підстава для особистого втручання Віталія Кличка. (Пане мер, можна не чекати мого депутатського звернення і особисто приїхати на місце подій!)», - написав нардеп. Він зазначив, що забудовник намагається винести цей будинок з реєстру пам'ятників, щоб зруйнувати і побудувати на його місці циклопічний готель. «Якщо зараз не зупинити забудовників - буде біда, може відбутися повторення недавніх сумних подій на Богдана Хмельницького», - підсумував Луценко. Як відомо, 25 лютого цього року в аварійному будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 12-14 зруйнувалися перекриття з четвертого по перший поверх. Під завалами опинилися будівельники.
Події Правоохоронці перекрили міжнародний канал поставки бурштину Оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з СБУ і працівниками прокуратури виявили злочинну схему скупки незаконно добутого бурштину на території Житомирської та Рівненської областей. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України. «Організатори незаконного бізнесу створили мережу скупників бурштину, яка налічувала понад 150 осіб. Вони їздили місцями незаконного видобутку каменю. Гроші на закупку бурштину надавав житель столиці, який і був організатором цієї схеми. Придбані камені зберігалися на складах на території Житомирщини та Києва. Пізніше з аеропорту м. Одеси його відправляли в Китай», - йдеться в повідомленні. Вчора, 29 березня, під час санкціонованих обшуків було вилучено понад 200 кг бурштину, вже підготовленого до відправки за кордон. Починаючи з середини грудня за матеріалами, які зібрали оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції, слідчі ГПУ відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За вчинення цього кримінального злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років. З'ясовується питання про затримання організатора каналу і обрання запобіжного заходу.
Суспільство оформление ленты  У Тернопільській області податківці припинили діяльність підпільного цеху з виробництва фальсифікованого алкоголю У Тернопільській області працівники податкової міліції припинили діяльність підпільного цеху з виробництва фальсифікованого алкоголю. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за низкою статей, встановлено, що в селі Дружба налагоджено незаконне виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини. «В результаті проведеного обшуку в домоволодінні було виявлено та вилучено 690 літрів спирту, готову продукцію, обклеєну підробленими марками акцизного податку, а також обладнання для виготовлення та упаковки фальсифікату. Загальна вартість вилучених товарів становить понад 100 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні. Вилучене майно передано на відповідальне зберігання. Слідчі дії тривають.
Політика Сюмар: «Народний фронт» і БПП намагаються створити коаліцію на двох Фракції «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» спробують створити парламентську коаліцію на двох. Про це заявила один із лідерів НФ Вікторія Сюмар в кулуарах Ради, передає LB.ua. «Коаліція з п'ятьох не виходить, бо ви знаєте позицію наших партнерів. З трьох не виходить, бо у Юлії Тимошенко зараз свої вимоги, які наступний прем'єр не готовий виконувати. З двох фракцій - це зараз залишилася остання можливість для того, щоб зберегти цей формат Верховної Ради і не кидати країну в півроку потрясінь і виборів», - заявила Сюмар. За її словами, фракціям потрібно знайти близько 10 депутатів, які погодилися б увійти до складу коаліції. «Тому, наскільки мені відомо, ведуться переговори з окремими позафракційними депутатами, які можуть увійти у фракції», - розповіла депутат. При цьому Сюмар зазначила, що це «не кращий варіант», оскільки в такому випадку «будуть постійні проблеми під час голосувань».
Політика Лещенко: коаліцію сформують або сьогодні, або після 7 квітня Нову коаліцію буде сформовано або сьогодні, або до після 7 квітня 2016 року. Про це журналістам в парламенті повідомив нардеп, член фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко, передає РБК-Україна. «Вчора у Президента були зустрічі з позафракційними депутатами, щоб вони входили до фракцій БПП і «Народний фронт» і таким чином сформували коаліцію без «Батьківщини», щоб довести чисельність двох фракцій до того розміру, якого вимагає коаліція без участі «Батьківщини», - розповів Лещенко. За словами депутата, якщо коаліцію не буде створено сьогодні, цей процес відновиться після 7 квітня, коли Президент Петро Порошенко повернеться із закордонних відряджень. «Моє бачення таке: сьогодні Президент летить в Америку, із США він летить до Японії. З Японії він повернеться... здається, 7-го. У нас десять днів буде такої невизначеності. Тому якщо сьогодні нічого не буде, то вона (коаліція. - Ред.) буде після 7 квітня», - додав він.
За кордоном У МЗС наполегливо рекомендують не їздити до Лівії МЗС України вкотре закликає громадян України утриматися від поїздок до Лівії, а тим, хто все ще перебуває в цій країні, - негайно залишити її територію. Про це повідомляє прес-служба Департаменту консульської служби МД України. Недотримання цих рекомендацій загрожує життю громадян, оскільки лівійська влада не здатна гарантувати безпеку і правопорядок на всій території країни. Як повідомляється, це пов'язано з украй складною ситуацією в Лівії, активною діяльністю на її території терористичних угруповань, зростанням кількості випадків вчинення насильницьких дій (збройних нападів, захоплення в заручники) щодо іноземних громадян, працевлаштованих у Лівії, зокрема в місцевих медичних установах. У МЗС закликали родичів або знайомих громадян України, які зараз перебувають у Лівії, повідомити МЗС контактні дані та місце перебування своїх близьких (за адресою електронної пошти: Ukrainians_in_Libya@mfa.gov.ua).
Суспільство Екс-начальника Черкаської міліції, якого затримали на хабарі, заарештовано на два місяці Колишньому керівнику поліції Черкаської області Владиславу Пустовару, обвинуваченому в дачі хабара, суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави. Про це повідомив у своєму Facebook депутат від БПП Олег Петренко. «Рішенням Печерського районного суду Владислава Пустовара залишили під вартою на два місяці з можливістю застави в розмірі 526 тис. гривень», - пише він. Водночас Петренко зазначив, що знає цього начальника управління поліції давно, і висловив припущення, що його могли підставити. «Я дійсно вважаю, що Владислава Пустовара підставили. Можливо, для усунення його з керівної посади. Знаючи Владислава Пустовара дуже давно, можу впевнено сказати, що він порядний і чесний настільки, наскільки взагалі людина може бути такою в нинішній правоохоронній системі на такій посаді», - пише депутат. Як відомо, Генпрокуратура заявила про затримання в.о. керівника поліції Черкаської області Владислава Пустовара при спробі дати хабар за проходження переатестації в поліцію. Разом із керівником поліції також затримали заступника директора Інституту післядипломної освіти Національної академії внутрішніх справ. За інформацією прокуратури, два чиновники намагалися дати хабар у вигляді двох тисяч доларів і талонів на 400 літрів пального заступнику голови Національної поліції.
Суспільство оформление ленты  У Луганській області «Фантом» затримав нелегальну партію сиро-молочної продукції У Луганській області працівники спецпідрозділу податкової міліції «Фантом» затримали партію сиро-молочної продукції, яку планували нелегально доправити на окуповану територію.  Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, в селі Оріхове-Донецьке було зупинено автомобіль JAK. Під час його огляду було виявлено партію сиро-молочної продукції, вартість якої становить понад 200 тисяч гривень. «Тепер встановлено, що зазначений вантаж водій збирався продати в селі Трьохізбенка особам, які займаються незаконним переміщенням товарів на окуповану територію», - йдеться в повідомленні. Щодо водія автомобіля складено протокол про правопорушення за ч. 1 ст. 164 (порушення порядку здійснення господарської діяльності) КУпАП.
Суспільство оформление ленты  ЄСПЛ розгляне справу одного з «діамантових прокурорів» ЄСПЛ розгляне справу одного з «діамантових прокурорів». Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду заяву одного з так званих «діамантових» прокурорів Олександра Корнійця. Про це заявив сам колишній прокурор на своїй сторінці в Facebook. За інформацією Корнійця, суд прийняв до розгляду його заяву від 24 грудня 2015 року. Як доказ колишній заступник прокурора Київської області призводить скан-копію листа, отриманого з секретаріату ЄСПЛ. У листі повідомляється, що секретаріат суду отримав заяву Олександра Корнійця від 24 грудня 2015 року і що суд розгляне справу за першої можливості. Нагадаємо, що колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та екс-першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна затримали 5 липня 2015 року за отримання хабара в розмірі 3,15 млн гривень. Також під час обшуків у Шапакіна було вилучено $400 тисяч, а у Корнійця - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.
Суспільство оформление ленты  В Одесі суд конфіскував турецьку риболовецьку шхуну Учора Приморський районний суд Одеси конфіскував на користь держави турецьку риболовецьку шхуну і знаряддя лову риби за незаконний промисел у Чорному морі. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. Нагадаємо, судно було затримано прикордонниками 22 березня. За рішенням суду за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 24 Закону України «Про виключну (морську) економічну зону України», капітан шхуни ZOR визнаний винним і притягнутий до відповідальності у вигляді штрафу на суму 102 тисячі грн з конфіскацією на користь держави турецької рибопромислової шхуни ZOR і знарядь лову. Читайте також: У Чорному морі затримано турецьке судно  «Знаряддя лову це, зокрема, понад 15 кілометрів сіток для лову камбали калкан, що перебували на шхуні», - йдеться в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ярослав Макітра Сакварелідзе позбувся посади через те, що почав вести власну політичну гру Екс-генпрокурор Віктор Шокін позбавився тих осіб, хто намагався скомпрометувати його, зокрема і Давіда Сакварелідзе. Але водночас, піднявши градус навколо ГПУ, це пришвидшило відставку самого Шокіна. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» Ярослав Макітра. «Насправді відставка Шокіна перезріла – і перезріла вже дуже давно. Судячи з усього, Президент хотів таким чином зняти політичну напругу навколо роботи ГПУ. Але мені здається, що це треба було зробити в листопаді-грудні 2015 року. Те, що відбулося зараз, це дуже пізня реакція. Тим паче це так зроблено, що перед відставкою він прийняв декілька таких цікавих контраверсійних рішень. Що стосується ймовірної кандидатури нового очільника Генпрокуратури, то це буде людина, яка дуже зручна Президенту. До того ж норми закону прописані так, що від того нікуди не подітися. Якщо Президент подає кандидатуру – у ВР проголосують, а якщо ні – хтось із заступників Шокіна буде залишатися у статусі в.о. Генпрокурора. Тим паче ми бачили, яка відбувалася «бійка» між Шокіним та «командою Сакварелідзе», де Президент у цей процес зовсім не втручався, спостерігаючи, хто з ким упорається в цій боротьбі», - сказав Ярослав Макітра. Експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» зазначив, що в історії зі звільненням Сакварелідзе є дві площини: політична і юридична. Якщо перша дає змогу зрозуміти очевидні політичні мотиви усунення з посади екс-заступника Генпрокурора, то юридична побудована згідно з буквою закону. «Першою є політична складова цього питання. Бо колишній заступник Генпрокурора своєю поведінкою й заявами давно перейшов у стан політика. Адже вся ця історія з Шокіним і його відставкою допомогла набрати Сакварелідзе більш значущої політичної ваги. Однак основною причиною його звільнення була саме політика. Тому Віктор Шокін позбувся тих, хто намагався його скомпрометувати, піднявши градус навколо ГПУ, що і пришвидшило відставку самого Генпрокурора. Тому Сакварелідзе і був відправлений у відставку через те, що почав вести свою політичну гру», – пояснив політолог. Що ж до другої площини – юридичної, то, за словами Ярослава Макітри, наказ, який був опублікований щодо звільнення Сакварелідзе, є доволі аргументованим. «Насправді, якщо покласти руку на серце, не може заступник Генерального прокурора України брати участі у мітингах. Так само масово Сакварелідзе у статусі прокурора не з’являвся на слідчі дії. Він може пояснювати це різними причинами, але з точки зору юридичної аргументації тут усе за буквою закону. Тому не треба все змішувати з політикою, коли населенню звикли нав’язувати вибір між «чорним і білим», де Сакварелідзе потрапляє на світлу сторону, а Шокін – на темну. Хоча насправді істину в цьому питанні треба шукати якраз посередині», - переконаний експерт.    
Події На Волині затримали чергову групу видобувачів бурштину Працівники управління захисту економіки в Волинській області в лісовому масиві поблизу населеного пункту Заріччя Маневицького району затримали шістьох осіб, які здійснювали незаконний видобуток бурштину. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції України у Волинській області. «Сьогодні, 30 березня, близько 03:00 в Управління захисту економіки поліції у Волинській області надійшла інформація про те, що в лісовому масиві поблизу населеного пункту Заріччя Маневицького району група невідомих осіб здійснює незаконний видобуток бурштину-сирцю. Поліцейські оперативно прибули в лісовий масив і виявили шістьох осіб, які за допомогою мотопомпи здійснювали незаконний видобуток бурштину-сирцю шляхом його вимивання», - йдеться в повідомленні. На місце події викликали слідчо-оперативну групу Маневицького відділу поліції. Під час огляду місця події поліцейські виявили і вилучили транспортний засіб марки Renault Trafic білого кольору, на якому добувачі прибутку в лісовий масив для здійснення незаконного видобутку сонячного каменю, одну мотопомпу марки Kentavr, більше 100 метрів пожежних рукавів, підсаки, штикові лопати, 20-літрову каністру з бензином, гумові чоботи, плащі, інший спецодяг. «Поліцейські з'ясували, що до незаконного видобутку бурштину причетні 21-річний, 20-річний, 31-річний, 46-річний жителі обласного центру, а також 19-річний і 20-річний жителі Луцького району. Крім того, під час проведення слідчої дії в транспортному засобі працівники поліції виявили і вилучили кошти на загальну суму 10 тисяч гривень та 17 каменів бурштину-сирцю. Все вилучене поліцейські доставили в Маневицький відділ поліції для подальшого зберігання», - уточнюється в повідомленні. Відомості за даним фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі. Триває слідство.
Суспільство оформление ленты  Голова Ради суддів заявила, що підозрюваний у хабарі одеський суддя намагався накласти на себе руки Голова Ради суддів України Валентина Симоненко заявила, що підозрюваний у корупції суддя, якого вчора в Одесі намагалися затримати детективи НАБУ, стріляв у себе, а не в людей, які намагалися його затримати. Про це йдеться в заяві Симоненко, опублікованій на сайті Ради суддів. «Стурбована тим, що під час проведення і затримання судді Малиновського районного суду міста Одеси, проти якого почалося досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального Кодексу України (одержання неправомірної вигоди), методи і дії працівників Національного антикорупційного бюро України та Національної поліції призвели до спроби самогубства підозрюваного», - йдеться в заяві. Читайте також: В Одесі при спробі затримання за хабар суддя відкрив вогонь За її словами, останнім часом повагу до честі і гідності людини та, зокрема, особи, підозрюваної у вчиненні злочину, з боку осіб, які проводять оперативно-розшукові або слідчі дії, повністю нівельовано. При цьому вона зазначила, що під час виконання своїх обов'язків деякі судді, працівники апаратів судів та інших органів судової влади також демонструють відсутність поваги честі і гідності людини. Читайте також: Встановлено місцезнаходження судді, який стріляв у детективів НАБУ «Я закликаю всіх працівників правоохоронних органів, суддів, працівників апарату судів та всіх органів судової влади при виконанні своїх обов'язків пам'ятати, що честь і гідність людини є наріжним каменем Конвенції про права людини», - сказано в заяві.
Політика Колишній начальник ДФІ Гордієнко може повернутися на свою посаду Колишній керівник Державної фінансової інспекції (ДФІ) Микола Гордієнко, який звинуватив уряд Арсенія Яценюка в масштабній корупції, виграв суд у Кабміну про відсторонення його від посади голови ДФІ. Про це в кулуарах Ради заявив нардеп від БПП Сергій Каплін, передає 112 Україна. «У мене є ексклюзивна інформація. Годину тому екс-голова ДФІ пан Олександр Гордієнко, який звинувачує Яценюка в багатомільярдній корупції і якого я підтримував, підтримую і завжди підтримуватиму, Гордієнка, а не Яценюка, виграв суд. Остаточний суд. І вже завтра ми з ним будемо робити необхідні кроки, щоб він зайняв своє законне місце як голова ДФІ, а звідти прибрали корупціонера, жінку, яка два роки відбула в СІЗО за хабарництво і чоловік якої працює, всупереч чинному антикорупційному законодавству, в «Нафтогазі України», - заявив Каплін. Нагадаємо, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк усунув голову ДФІ Миколу Гордієнка за звинуваченням у зловживаннях аудиторами фінансової інспекції при проведенні аудиту великих державних компаній і відсутності контролю за державним майном та державними коштами. В цілому Гордієнко звинуватили у невиконанні близько 30 доручень уряду на суму понад 7 млрд грн. У відповідь Яценюк звернувся в Генеральну прокуратуру з проханням провести розслідування щодо звинувачень на адресу Кабміну. У прокуратурі заявляли, що підтвердження фактів Гордієнка не знайшли.
оформление ленты  Блог: 
Політика Мустафа Джемілєв Навіть ідеальний прем'єр-міністр викликатиме невдоволення Нинішній спікер Верховної Ради Володимир Гройсман добре виконує свої обов'язки голови парламенту. Однак на посаді прем'єра попри його здібності у нього можуть виникнути проблеми через становище, що склалося в країні. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив уповноважений Президента з прав кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. «Гройсман каже, що буде від ранку до ночі працювати і в нього все вийде. Можу сказати, що, звичайно, Гройсман добре справляється з посадою спікера. Я, чесно кажучи, не знаю, чому він хоче бути прем'єром. Зараз він на своєму місці. У мене немає сумніву в його здібностях. Крім того, в якихось корупційних справах він ніколи не був помічений. Він, безперечно, непогана кандидатура. Але країна зараз у такому становищі, що навіть найідеальніший прем'єр-міністр все одно буде викликати невдоволення. Усе через те, що життєвий рівень у людей дуже низький. Як піднімати - це запитання. Звідки брати гроші?» - акцентував нардеп. За слова Джемілєва, через відсутність можливості забезпечити гідний рівень життя населення невдоволення новим прем'єром буде в будь-якому випадку, хто б ним не був. «Яценюк, який приступав до посади прем'єра, коли представляв свою команду, говорив, що це команда камікадзе, бо він знав, що незадоволених все одно буде багато», - сказав Мустафа Джемілєв.
Політика Ложкін назвав винних у провалі створення технократичного уряду Яресько Голова Адміністрації Президента Борис Ложкін заявив, що фракція «Самопомочі» відмовилася повертатися в коаліцію після пропозиції Блоку Петра Порошенка про призначення міністра фінансів Наталії Яресько як прем'єра для створення технократичного уряду. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Новое Время. Він розповів, що Президент Петро Порошенко розмовляв із представниками «Самопомочі» про Яресько, однак їх не вдалося переконати. «Бо Олег Ляшко (лідер Радикальної партіїї. - Ред.) не був готовий заходити в коаліцію, Юля Тимошенко (лідер «Батьківщини». - Ред.) теж. В принципі для будь-якого уряду на сьогодні потрібно три фракції. БПП, НФ і хтось іще. Президент готовий підтримати уряд Яресько. Але у мене викликає здивування, що вкрай мало людей готові брати на себе відповідальність і щось міняти», - сказав Ложкін. Також голова АП зазначив, що термін роботи технократичного уряду становить не більше року, після чого відбуваються дострокові вибори. Таке рішення, вважає Ложкін, з'являється, коли немає єдиного рішення про створення коаліції, але при цьому парламент не готовий іти на перевибори. За його словами, «Самопоміч» не повернулася б у коаліцію і під уряд нинішнього спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана.
оформление ленты  Блог: 
Політика Борислав Береза Треба побачити програму нового уряду, зрозуміти, яким шляхом буде досягнуто результатів Прогнозувати, коли Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк напише заяву про відставку, важко через його непостійну позицію. Ще однією причиною його «невідходу» є те, що особисті амбіції він ставить вище державних інтересів. Що стосується перспектив з приходом нового прем'єра, то про них можна говорити лише після того, як буде висунуто програму. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Борислав Береза. «Передбачати Яценюка - дуже погана ідея. Яценюк як непередбачувана дівчина: він то хоче, то не хоче, то згоден, то не згоден, то буду, то не буду. Він щоразу висуває нові умови і пропозиції. Коли їх задовольняють, з'являються нові побажання. Нещодавно Арсенія Петровича порівняли зі старим холодильником, який стоїть посеред кухні і який хочуть винести. Тільки-но за нього беруться, відкриваються дверцята і щось вивалюється. Відповідно, треба це прибрати. Підняли, прибрали, знову щось випало. І так щоразу вивалюється щось нове і нове. До тих пір, поки Арсеній Петрович не усвідомлює, що його перспективи перебування біля керма держави чреваті для країни, нічого не зміниться. Однак у мене є припущення, що особисті амбіції превалюють над усіма іншими інтересами», - зазначив нардеп. Береза ​​переконаний, що новий прем'єр, який прийде на зміну Яценюкові, передовсім повинен представити свою програму дій. І тільки вона покаже, чи будуть для країни перспективи після кадрових перестановок. «Все залежить від тієї програми і тих дій, які будуть після обрання прем'єра. Ми повинні побачити саму програму, ми повинні зрозуміти, яким шляхом і за який термін, за допомогою кого і чого буде досягнуто результатів, тільки тоді можна говорити про перспективи», - вважає політик.
Суспільство Полторак назвав число контрактників у ЗСУ Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що з початку 2016 року прийшло 18 тисяч контрактників до Збройних сил України. Про це він сказав під час засідання Кабінету міністрів України, передає РБК-Україна. «Від початку року ми набрали 18 тисяч контрактників, в той час як минулого року в ЗСУ приходило 200-300 осіб на місяць. Кількість людей, потік не зменшується. Це близько семи тисяч щомісяця. Перевага віддається тим, хто має бойовий досвід», - сказав Полторак. Міністр оборони також повідомив, що до кінця квітня очікується завершення демобілізації. «45 тисяч військовослужбовців, які відслужили, з них 42 тисячі військовослужбовці ЗСУ і три тисячі - службовці інших військових формувань. На цю хвилину ми вже звільнили шість тисяч військовослужбовців і за перші 10 днів ми плануємо звільнити 18 тисяч військовослужбовців», - сказав він. При цьому він додав, що після завершення проходження військової служби військових буде забезпечено необхідною грошовою допомогою і відповідними виплатами.
Суспільство З Донбасу у Сирію відправили трьох російських генералів У Сирію для «передачі досвіду» щодо організації обстрілів із Донбасу відправили трьох російських генералів. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. За інформацією розвідки, на посаду заступника командувача по комендатурах угруповання ЗС РФ в Сирії (авіабаза Хмеймім, Сирія) прибув генерал-полковник Ленцов Олександр Іванович (Ленцов Олександр Іванович), який в 2014-2015 роках виступав безпосереднім координатором бойового застосування 1-го (Донецьк , Україна) і 2-го (Луганськ, Україна) АК Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного військового округу (Ростов на Дону, Росія) ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях сходу України. На посаду заступника командувача з безпеки прикордонних територій угруповання військ ЗС РФ в Сирії (авіабаза Хмеймім, Сирія) прибув генерал-майор Завізьон Олексій Володимирович (Завізьон Олексій Володимирович), який у 2015 році обіймав посаду командувача 1-го АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ Південного ВО ЗС РФ, а після закінчення терміну перебування передав посаду командувача 1-го АК ВС РФ генерал-майору В. Асапову. На посаду начальника ракетних військ і артилерії угруповання військ ЗС РФ в Сирії (авіабаза Хмеймім, Сирія) прибув генерал-майор ЗС РФ Ярощук Степан Степанович (Ярощук Степан Степанович), колишній начальник ракетних військ і артилерії Південного ВО ЗС РФ, який несе відповідальність за бойове застосування ракетних військ і артилерії на тимчасово окупованих територіях Донбасу.
За кордоном Олланд відмовився від проекту позбавлення громадянства за тероризм Президент Франції Франсуа Олланд повідомив, що він відмовляється від проекту змін до Конституції з питання позбавлення громадянства за причетність до терористичних дій. Про це передає видання Le Figaro. «Після тривалої розмови з головами Національних зборів і Сенату, я вирішив, що потрібно припинити конституційні дебати», - зазначив глава держави. Олланд також сказав про неможливість компромісу з питання про позбавлення громадянства певних груп осіб. Нагадаємо, що президент Франції заявив про наміри змінити Конституцію після терактів у Парижі 13 листопада 2015 року. Зокрема, він оголосив про намір змінити Конституцію в частині позбавлення громадянства за тероризм. Крім того, він запропонував ввести в Конституцію нову статтю про можливість введення надзвичайного стану через терористичні атаки.
Події У Рівненській області після зіткнень із добувачами бурштину семеро поліцейських потрапили в лікарню У Рівненській області в результаті зіткнень, що сталися між добувачами бурштину та правоохоронцями, семеро поліцейських опинилися в лікарні. Про це повідомляє прес-служба обласного управління поліції. За інформацією правоохоронців, два повідомлення про незаконний видобуток бурштину надійшли 29 березня в чергову частину Сарненського відділу поліції. У першій половині дня працівник лісгоспу повідомив, що в урочищі «Мох» Клесівського лісництва майже 30 старателів добувають «сонячний камінь». Аналогічне повідомлення отримали правоохоронці вже після обіду, але кількість бурштинокопачів тоді вже зросла до півсотні. Читайте також: Виявлено місце видобутку бурштину, де працюють сотні людей та одиниць техніки «О 11:40 сьогодні, 30 березня, в урочищі Гальбін орієнтовно 30 осіб підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для забезпечення громадської безпеки та порядку. Крім того, вранці поблизу Клесова майже тисяча осіб перегородила дорогу. Старателі погрожували поліцейським і чинили опір. В результаті зіткнення сім правоохоронців потрапили в лікарню з тілесними ушкодженнями», - йдеться в повідомленні. За фактом опору працівникові правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України.
Політика Сакварелідзе викликали на допит, шукають два мільйони доларів Колишнього заступника Генерального прокурора Давіда Сакварелідзе запросили на допит у справі про зникнення двох мільйонів доларів США. Про це Сакварелідзе написав на своїй сторінці в Facebook. «Щойно мені телефонував заступник начальника створеного нещодавно в ГПУ департаменту, який займається відверто замовними справами, зокрема і проти моєї команди, - «шановний» пан Сус. Він запросив мене в п'ятницю на допит у справі про зникнення двох мільйонів американських доларів», - написав Сакварелідзе. При цьому він зазначив, що запропонував Сусу надіслати офіційне повідомлення із зазначенням інформації про провадження, дату і час проведення допиту. «Я без проблем прийду на допит і допоможу слідству, а також чітко поясню, як саме працює міжнародна технічна допомога в тому випадку, коли є довіра до державних інститутів країни», - зазначив Сакварелідзе.
Суспільство У Києві викрито банду, яка отруїла і пограбувала військового У Києві на залізничному вокзалі затримано злочинну групу, учасники якої отруїли і пограбували військовослужбовця. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, чоловік зайшов до одного із закладів громадського харчування. За словами очевидців, дві жінки підсіли до потерпілого за столик. Одна з жінок запропонувала чоловікові випити кави, у яку заздалегідь підсипала медичний препарат. «За п'ять хвилин після вживання напою, хлопець був у безпорадному стані. Жінка, скориставшись моментом, забрала у нього мобільний телефон і банківську картку», - йдеться в повідомленні. Встановлено, що згорток із медичним препаратом жінці передав її спільник - 51-річний киянин, який у минулому вже відбував покарання за вчинення майнового злочину. У поліції зазначили, що злочинців викрили одразу після скоєння злочину. Постраждалого терміново доправили в медичний заклад, де протягом двох діб лікарі боролися за його життя. Прийшовши до тями, потерпілий розповів правоохоронцям хронологію подій того вечора. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (пограбування) Кримінального кодексу України. 36-річній харків'янці і 51-річному киянину оголошено про підозру.
оформление ленты  Блог: 
Політика Кость Бондаренко Тривають дебати щодо кадрових перестановок і призначень, тому коаліцію ще не створено Зараз тривають дебати щодо кадрових перестановок і призначень, тому коаліцію ще не створено. Втім, поспішати нардепам нікуди. Згідно з Конституцією, вони можуть створювати коаліцію місяць. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко. «Насправді коаліція займається тим, чим їй потрібно займатися. Коаліція займається єдино конституційним питанням, яке треба розв'язати, - це підготовка до висування кандидатури прем'єра. Відповідно, ведуться якісь дебати щодо кадрових перестановок і призначень. Що стосується цієї ситуації, зрозуміло, що дуже складно врахувати всі інтереси і привести їх до спільного знаменника так, щоб усі були задоволені. Тому, напевно, і ведуться такі довгі переговори», - пояснив політолог. Експерт зазначив, що мінливість обіцянок Юлії Тимошенко можна пояснити тим, що не всі питання її політичної сили були задоволені. «Мабуть, їй пообіцяли спочатку одне. Очевидно, що ті обіцянки, які були дані позавчора, на вчорашній день вже було змінено. Слід зазначити, що коаліцію створювати не поспішають. Нардепи бачать, що у них, за Конституцією, є достатня кількість часу, і вони поки не поспішають із цим», - вважає Кость Бондаренко.
Суспільство Дідуся, який влаштував теракт на блокпосту ЗСУ, ув'язнили на 15 років У Луганській області до 15 років позбавлення волі засуджено жителя Станично-Луганського району за вчинення терористичного акту, що призвів до загибелі військовослужбовця Збройних Сил України. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. Як повідомляється, вироком Сватівського районного суду Луганської області чоловік визнаний винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258 КК України (вчинення терористичного акту, що призвів до загибелі людини) та ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 258 КК України (незакінчений замах на повторне вчинення терористичного акту), і засуджений до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Нагадаємо, що в січні 2015 року місцевий житель приніс на блокпост Збройних Сил України поліетиленовий пакет з замаскованим під банку меду невідомим вибуховим пристроєм, у результаті вибуху якого загинув військовослужбовець Збройних Сил України.
За кордоном У Хорватії вибухнув корупційний скандал щодо придбання українських літаків Військова поліція Хорватії проводить розслідування проти Міністерства оборони щодо придбаних і модернізованих в Україні винищувачів радянського зразка МіГ-21. Про це повідомляє хорватське видання Jutarnji List. За даними видання, слідство підозрює у хабарництві хорватських чиновників Міноборони і стверджує, що поставлені літаки непридатні до експлуатації і не відповідали технічній документації. Угоду про придбання літаків було підписано хорватським Міністерством оборони і українським державним концерном «Укрспецекспорт» у липні 2013 року. В рамках угоди Хорватія заплатила понад 13 млн євро за капітальний ремонт семи МіГ-21 в Україні, а також купила ще п'ять літаків такого ж типу. Українська компанія повинна була модернізувати винищувачі радянського зразка, які раніше використовували в Йорданії. 12 літаків були передані Хорватії в липні 2015 року, але п'ять із них були згодом виведені з експлуатації через технічні причини. Розслідування хорватської військової поліції показало, що у модернізованих винищувачів були старі запчастини з Болгарії, Алжиру і колишнього Радянського Союзу, що не відповідає технічній документації, наданій українською компанією.
Суспільство НАБУ перевірить причетність до придбання рюкзаків сина міністра МВС Авакова Національне антикорупційне бюро в рамках досудового розслідування отримує доступ до банківських рахунків компанії-постачальника тактичних рюкзаків для МВС «Дніпровенд», яку пов'язують із сином міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Про це йдеться в постанові Солом'янського районного суду міста Києва від 23 березня 2016 року, опублікованій у Єдиному реєстрі судових рішень. Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи МВС за попередньою змовою з суб'єктами господарської діяльності вчинили розтрату ввіреного їм майна під час закупівлі шести тисяч рюкзаків для потреб бійців у зоні АТО. За результатами застосування переговорної процедури МВС України закупило рюкзаки у ТОВ «Дніпровенд». Як зазначається, у переможців відсутнє необхідне обладнання, кваліфіковані працівники, наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів, а закупівлю було здійснено за завищеними цінами. «Вибір зазначених переможців відбувся при особистому втручанні колишнього заступника Міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, причому в повному обсязі товар так і не було поставлено», - йдеться в постанові. У постанові сказано, що детектив НАБУ звернувся з клопотанням до суду, у якому просив дозволити тимчасовий доступ до документів і рахунків, які перебувають у володінні ВАТ «Комерційний Банк «Преміум» і куди було переведено на два рахунки 1,4 і 2,3 мільйона гривень. Суд клопотання задовольнив. Нагадаємо, в лютому з'явилося відео з прихованої камери, на якому син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков, ймовірно, домовлявся з екс-заступником голови МВС Сергієм Чеботарем про постачання рюкзаків для підрозділів міністерства.
Політика Джерело: Комітет рекомендував підтримати проект постанови про розрив дипвідносин із РФ Комітет Верховної Ради України з питань закордонних справ ухвалив рішення, яким підтримав проект постанови про розрив дипломатичних відносин з РФ. Про це «Аналітичній службі новин» (АСН) повідомило джерело з комітетів Верховної Ради. «Так, дійсно було ухвалено позитивне рішення щодо проекту постанови авторства нардепів Оксани Корчинської і Володимира Парасюка «Про розрив дипломатичних відносин з РФ», - повідомило джерело. Також співрозмовник повідомив, що проголосували всі присутні депутати, троє - утрималися і проти проголосувала депутат від БПП Ірина Луценко. Нагадаємо, що йдеться про проект Постанови № 4221 за авторством народних депутатів Оксани Корчинської, Володимира Парасюка, Юрія Шухевича та Ігоря Луценка.
Суспільство Кабмін затвердив склад комісій щодо Держбюро розслідувань та Агентства з розшуку активів Кабінет Міністрів затвердив повний склад конкурсних комісій з обрання керівного складу Державного бюро розслідувань і Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими корупційним шляхом. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання уряду. «Формуємо комісію, запускаємо процес», - сказав голова уряду. Рішення про Державне бюро розслідувань вніс міністр юстиції Павло Петренко. Також за його пропозицією уряд затвердив склад конкурсної комісії на обрання керівництва Національного агентства з розшуку активів, отриманих корупційним шляхом. «Вчора парламент делегував своїх представників до конкурсної комісії з обрання керівництва Національного агентства з розшуку та управління активами, отриманими корупційним шляхом», - нагадав Петренко. Як відомо, 29 березня Верховна Рада делегувала трьох народних депутатів до складу комісії з проведення конкурсу на заміщення посади директора Державного бюро розслідування.
Суспільство СБУ заявила про зменшення політичного тиску у справі Краснова У кримінальному провадженні щодо керівника громадянського корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова, якого СБУ підозрює в тероризмі і державній зраді, відзначають зменшення тиску з боку окремих осіб та органів правосуддя. Про це на брифінгу повідомив керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук. «Розгляд цієї справи перебуває виключно в правовій, юридичній площині. Зараз дещо зменшився політичний тиск, тиск окремих осіб на СБУ і органи правосуддя», - сказав Ткачук. Нагадаємо, що в ніч на 28 лютого 2016 року працівники СБУ затримали в Київській області Станіслава Краснова і його дівчину, активістку Оксану Шелест. Пізніше керівника ГК «Азов-Крим» помістили під арешт на 72 години в СІЗО СБУ. Йому було висунуто звинувачення у незаконному зберіганні зброї. В СБУ заявили, що Краснов співпрацює з РФ з 2014 року і передав своєму куратору списки полку Нацгвардії України «Азов». Крім того, в спецслужбі заявили про знайдену схованку зі зброєю, закладену Красновим. Також СБУ висунула голові ГК «Крим-Азов» підозру за новими статтями - ст. 258 (тероризм) і ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України.
Події У Лисичанську викрили працівницю банку, яка відкривала рахунки фіктивним переселенцям У місті Лисичанську Луганської області Служба безпеки України спільно з поліцією затримано працівницю одного з місцевих відділень банку, яка за гроші відкривала рахунки фіктивних переселенцям. Про це повідомляє прес-центр СБУ. «За оперативними даними, в незаконній схемі з оформлення жителям окупованих територій соціальних виплат без їхньої фактичної присутності, яка діяла більше трьох місяців, були також задіяні посередники. Свої послуги вона оцінювала в 400 гривень за кожну платіжну картку», - йдеться в повідомленні. Правоохоронці затримали працівницю банку при отриманні восьми тисяч гривень чергового хабара за видачу 20 платіжних карток. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Незабаром зловмисниці буде повідомлено про підозру і обрано запобіжний захід. СБ України перевіряє «клієнтів» хабарниці на причетність до діяльності терористичної організації «ЛНР»
Суспільство У Києві на дорозі водій під час сварки вистрілив в опонента У Києві в Голосіївському районі відбулася стрілянина. Про це сказано в повідомленні прес-служби Нацполіції столиці. О 10:22 правоохоронці отримали повідомлення про стрілянину на проспекті Глушкова. Як виявилося, стрілянина сталася через сварку двох водіїв. «Правоохоронці встановили, що під час маневрування «Деу Ланос» завадив проїзду іншому учасникові руху  - «Пежо». Після цього між водіями виникла словесна перепалка. Чоловіки спілкувалися під час руху, відкривши вікна. Незадоволений власник іномарки дістав предмет, схожий на пістолет, і вистрілив у водія вітчизняного автомобіля. Чоловік від отриманої травми з'їхав із проїжджої частини на узбіччя і згодом викликав поліцію. Автомобіль іноземного виробництва продовжив свій рух у напрямі міста Одеси», - сказано в повідомленні. Шукали другого водія близько чотирьох годин. Його затримали в одному з сіл Київської області за місцем проживання. Стрільцем виявився житель області 1957 р.н. У 59-річного чоловіка було вилучено предмет, схожий на пістолет, і сім гумових куль до нього.
Суспільство оформление ленты  Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо «списку Савченко» Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка». Про це повідомляє офіційний сайт глави держави. «Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 березня 2016 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка» (додається)», - йдеться в указі. Це рішення набирає чинності з дня його опублікування. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря РНБО Олександра Турчинова.
Події Бойовики здійснили 25 обстрілів позицій сил АТО Бойовики продовжують посилювати свої обстріли по позиціях сил АТО під Авдіївкою. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook прес-центр штабу АТО. «Сьогодні кремлівські бандформування продовжили бити по позиціях українських військ, дещо знизивши свою активність у порівнянні з учорашнім днем. Епіцентром збройного протистояння залишається Авдіївка. Саме тут по захисниках України вісім разів найманці цілили з мінометів і один раз із ствольної артилерії калібру 122 мм», - йдеться в повідомленні. Також під обстріл потрапили опорні пункти ЗСУ в районі Ленінського і Опитного, а на Луганському напрямі найманці стріляли одночасно з БМП, гранатометів і кулеметів. «На Маріупольському напрямі бойовики били по українських позиціях поблизу Мар'їнки, Водяного і Гранітного, при цьому використовуючи гранатомети, стрілецьку зброю і вогонь з боку снайперів. Такою ж зброєю бандити скористалися на Луганщині, цілячись по позиціях Збройних Сил України біля Трьохізбенки», - підкреслюється в повідомленні. За даними штабу АТО, протягом дня обстріли по позиціях сил АТО здійснювались 25 разів. Підрозділи сил АТО продовжують надійно утримувати позиції і контролюють ситуацію в зоні своєї відповідальності. За вказаний період вони кілька разів відкривали вогонь у відповідь, один із яких із бойової машини піхоти (БМП).
Політика Сакварелідзе вже знайшли заміну в прокуратурі Одеської області В Одеській обласній прокуратурі вже призначили нового прокурора замість звільненого Давіда Сакварелідзе. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. На посаду прокурора Одеської області знову призначено екс-прокурора області Миколу Стоянова. «Наказом Генерального прокурора України від 29 березня 2016 року на виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду державного радника юстиції 3-го класу Стоянова Миколу Степановича відновлено на посаді прокурора Одеської області», - сказано в повідомленні Стоянова до цього звільнили з посади 2 липня 2014 року з формулюванням «у зв'язку з переведенням на іншу роботу». Стоянов подав позов до суду, оскільки був не згоден працювати в прокуратурі Миколаївської області. Нагадаємо, що 29 березня Віктор Шокін перед тим, як піти у відставку з поста глави ГПУ, і до того, як Рада проголосувала за його відставку, звільнив свого заступника Давіда Сакварелідзе.
Події На Дніпропетровщині поліцейський вимагав хабар від учасника ДТП Працівники прокуратури Дніпропетровської області затримали на гарячому правоохоронця, який вимагав гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської прокуратури. «Встановлено, що лейтенант поліції вимагав сім тисяч гривень від громадянина - учасника дорожньо-транспортної пригоди за непритягнення його до відповідальності, а в разі відмови останнього в дачі хабара - погрожував підмінити результати експертиз у справі і обрати йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою» , - йдеться в повідомленні. Лейтенанта поліції затримали правоохоронці під час отримання зазначених коштів. Розслідуванням також встановлено ​​причетність до скоєння кримінального злочину його начальника, якому повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину. Прокуратурою Дніпропетровської області розпочато кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди працівником Верхньодніпровського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області (ч.3 ст.368 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Політика Суд виправдав Авакова за звинувачення Тягнибока у причетності до безладів під ВР Апеляційний суд Києва визнав неправомірним рішення Печерського районного суду столиці, яким міністра внутрішніх справ Арсена Авакова зобов'язали принести публічні вибачення лідерові партії «Всеукраїнське об'єднання «Свобода» Олегу Тягнибоку за звинувачення його і активістів його партії в організації масових заворушень під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року. Відповідну резолютивну частину постанови сьогодні оголосила колегія суддів Апеляційного суду Києва, задовольнивши таким чином скаргу МВС і представників Авакова, повідомляє УНІАН. У свою чергу, представники Тягнибока і ВО «Свобода» після оголошення такого рішення суду зазначили, що не згодні з ним і оскаржуватимуть вердикт у касаційному порядку. Нагадаємо, що 31 серпня 2015 року під Радою відбулися сутички між мітингувальниками і працівниками правоохоронних органів. Агресивно налаштовані учасники мітингу почали штурмувати будівлю ВР, кидати каміння, димові шашки. Також було кинуто бойову гранату. В результаті загинули чотири бійці Нацгвардії, ще близько 150 постраждали. Тоді Аваков звинуватив в організації зіткнень біля будівлі парламенту «Свободу» і особисто Тягнибока. Пізніше лідер ВО «Свобода» заявив, що подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації за звинуваченням у причетності до організації зіткнень біля ВР. 9 лютого 2016 року Печерський райсуд Києва зобов'язав Авакова спростувати звинувачення на адресу «Свободи». Суд зобов'язав МВС протягом місяця з дня набрання судовим рішенням чинності провести брифінг і спростувати інформацію, поширену Аваковим.

Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе більш енергійним та пристрасним, що допоможе....
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
більше матеріалів




/-1,9144020080566-/ /-pc-/
Top