counter
Архів Повернутись назад 30 Січня 2017
30 Січня
За кордоном оформление ленты  Титул «Міс Всесвіт» завоювала 24-річна представниця Франції У Філіппінах завершився конкурс «Міс Всесвіт», переможницею якого стала 24-річна Іріс Міттенар із Франції. Про це інформує агентство AFP. Також до трійки фіналістів увійшли представниці Гаїті і Колумбії. Представниця Франції перемагає в конкурсі вперше з 1953 року. Сказано, що учасниці конкурсу виступали з серйозними заявами про світову політику. Зокрема, вони говорили про глобалізацію і кризу біженців. «У Франції ми прагнемо до більшої глобалізації, ніж маємо. Ми хочемо більшого спілкування з людьми, ніж у нас є. Можливо, одного разу щось і зміниться, але зараз ми виступаємо за відкриті кордони», - заявила переможниця конкурсу. Під час серії питань-відповідей Міс Кенія повідомила, що президент Дональд Трамп «не може бути вибором більшості людей» і що він розділив США. Україну на конкурсі представляла 19-річна Олена Сподинюк.
Події На Донбасі за добу бойовики 56 разів обстріляли позиції ЗСУ, загинуло п'ятеро військових За минулу добу терористи здійснили 56 обстрілів позицій ЗСУ по всій лінії конфлікту в зоні проведення бойових дій. П'ятеро українських військовослужбовців загинули, дев'ять отримали поранення, четверо травмовані, передає прес-служба штабу АТО. «На Маріупольському напрямку бойовики за допомогою реактивних систем залпового вогню БМ-21 Град випустили 20 снарядів в напрямку позицій ЗСУ в районі Талаківки. Застосувавши реактивну систему Град «П», артилерію 122 мм, гранатомети, міномети різних калібрів і стрілецьку зброю, окупанти вели вогонь по Водяному», - сказано в повідомленні. Крім цього, бойовики обстрілювали з артилерії калібру 122 мм Лебединське, Красногорівку - з мінометів, Павлопіль, Широкине, Гнутове, Талаківку, Красногорівку - з гранатометів і стрілецької зброї, Широкине - з БТР і озброєння БМП. «На Донецькому напрямку в районі Авдіївки терористи двічі намагалися штурмувати позиції ЗСУ і, зазнавши втрат, відступили. Протягом дня вони продовжили обстріли з мінометів різних калібрів по Верхньоторецькому, Опитному, Авдіївці, Луганському, Кам'янці і Зайцевому. Танки стріляли по Новгородському і Пісках», - відзначають в повідомленні. На Луганському напрямку окупанти вели обстріл Новоолександрівки, Попасної, Троїцького і Новозванівки з гранатометів і мінометів.
За кордоном У мечеті в Канаді стався теракт, вбито щонайменше шестеро людей У Квебеку (Канада) в мечеті невідомий відкрив стрілянину, загинуло щонайменше шестеро людей. Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Напад стався під час вечірньої молитви, коли в мечеті було близько 40 осіб. Місцева поліція підтвердила, що в результаті збройного нападу в Квебеку є загиблі і поранені, підозрювані вже затримані. У поліції поки не називають точну кількість убитих і поранених, а також не коментують кількість затриманих. Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав «підлим» напад на мечеть. На сайті Трюдо інцидент був названий терактом. Поки що підтверджено загибель шести осіб. Канал СВС передає, що, за словами свідка інциденту, у нападників був квебекський акцент. «Вони відкрили стрілянину і кричали: «Аллаху Акбар!». Кулі потрапили в людей, які молилися», - йдеться очевидець.
За кордоном Авіакомпанії світу переглядають склад екіпажів через «мусульманську заборону» Трампа Авіакомпанії в усьому світі почали переглядати склад екіпажів на рейсах у США через заборону на в'їзд у них громадян з Іраку, Ірану, Лівії, Судану, Ємену, Сомалі, Сирії на 90 днів. Про це пише The Wall Street Journal. Так, Emirates Airline (ОАЕ), яка займає перше місце в світі за обсягом міжнародних пасажирських авіаперевезень, оголосила про виключення громадян цих країн із числа пілотів і бортпровідників на повітряних судах, які слідують у США. Etihad Airways (ОАЕ) заявила, що зараз заборона не зачіпає її співробітників, але вона вживає заходів, щоб не допустити виникнення проблем у найближчі тижні. В адміністрації президента США не виключають, що заборона може бути розширена й на інші держави. Крім того, авіакомпанії в Європі, Африці і Азії змушені відмовляти в допуску на борт пасажирів, які є громадянами країн, що підпадають під заборону. За інформацією Air France-KLM, за суботу та неділю число таких пасажирів перевищило два десятки людей. Представники EgyptAir повідомили, що введені Америкою обмеження не вносять достатньої ясності в питання про те, кого можна допускати до польоту, тому авіакомпанія почала направляти списки пасажирів владі США заздалегідь, щоб отримати підтвердження. Нагадаємо, президент Америки Дональд Трамп 27 січня підписав указ про припинення програми прийому біженців на 120 днів, в тому числі сирійських - на невизначений період. Даний указ передбачає заборону в'їзду до Сполучених Штатів семи переважно мусульманських держав - Іраку, Ємену, Лівії, Ірану, Сирії, Судану і Сомалі) на 90 днів з можливістю продовження.
За кордоном РФ повинна заплатити за Крим - литовський депутат Депутат литовського сейму Лінас Бальсіс заявив, що, посягнувши на територію України, РФ порушила правило непорушності кордонів, за що повинна понести відповідальність. Про передає Baltnews. За його словами, анексія Криму Росією показала, що післявоєнному порядку в Європі приходить кінець. «Російська Федерація порушила правило непорушності кордонів. Якщо ми говоримо про ситуацію навколо анексованого Криму, то зрозуміло, що ніхто не буде посилати туди війська, щоб відвоювати півострів. Але Росія повинна заплатити за Крим. Не можна в XXI столітті зайняти територію, сказавши - вона колись була нашою і тепер буде нашою. Уявляєте, що буде, якщо німці зажадають від поляків повернути німецькі колишні землі», - сказав Бальсіс. За його словами, Росія повинна боятися претензій на чужі території.
Суспільство Опубліковані імена українських військових, загиблих під Авдіївкою У 72-й гвардійській механізованій бригаді опублікували імена офіцерів і солдатів ЗСУ, які загинули при спробі штурму терористами позицій сил АТО в районі Авдіївки і під час обстрілів, що були здійснені після неї. Зокрема, в повідомленні прес-служби підрозділу в Facebook сказано, що під час бойових дій загинули четверо українських військових. «Артилерійські обстріли Авдіївки і позицій ЗСУ тривали вечір і ніч. На жаль, в ході бою і обстрілів четверо військових загинули, дев'ять отримали поранення. Світла пам'ять капітану Кизило Андрію Олександровичу, сержанту Бальченку Володимиру Івановичу; сержанту Крижанському Володимиру Олексійовичу і солдату Оверченку Дмитру Олександровичу. Ми вас не забудемо, дорогі наші побратими! За вами сумує вся Україна» - сказано в повідомленні. Раніше ми повідомляли, що в ході обстрілів на Донбасі за добу загинуло п'ятеро українських військових. 
За кордоном У США вивчають, якими будуть наслідки ядерного удару по РФ і Китаю Запит на проведення такого дослідження був спрямований членами американського Конгресу за президентства Барака Обами. Доповідь про наслідки потенційного ядерного вибуху на території Китаю і Росії спільно готують розвідка США і Стратегічне командування ВС Америки. Про це пише видання «Страна». Сказано, що запит на проведення такого дослідження був спрямований членами Конгресу США за президентства Барака Обами. Зокрема, в дослідженні експерти оцінюють, наскільки високі шанси у керівництва РФ і Китаю вижити і зберегти оперативний потенціал в умовах нанесення ядерних ударів по території цих держав. Звіт повинен містити розташування наземних і підземних об'єктів, які забезпечують безпеку політичного і військового керівництва РФ і Китаю, а також їхніх оперативних штабів.
Суспільство Завтра в Україні очікуються морози до -28 градусів У вівторок, 31 січня, в Україні очікується зниження температури повітря місцями до -25 градусів. Про це інформує Укргідрометцентр. На сході країни вдень температура складе -9 ...- 13 градусів, а вночі стовпчик термометра опуститься до -21 ...- 25. За інформацією прес-служби Луганської облдержадміністрації в Facebook, в регіоні: Понеділок, 30 січня, по 1 лютого температура повітря вночі складе 22-28 градусів морозу, вдень 11-16 градусів морозу. Вітер північно-східний 3-8 м/с. На півночі теж буде холодно: вдень від -2 до -12 градусів, вночі від -11 до -23. У центрі температура вдень буде від -1 до -11 градусів, вночі від -13 до -19. На заході і на півдні України морози будуть не такими сильними: від +3 до -5 вдень і від -5 до -17 вночі. На нашому сайті ви можете подивитися прогноз погоди на тиждень.
За кордоном Генсек НАТО не бачить загрози з боку РФ В Альянсі не вважають, що РФ становить загрозу НАТО, заявив в ефірі британського телеканалу BBC генсек Альянсу Єнс Столтенберг. «Ми бачимо більш напористу Російську Федерацію, нарощування озброєнь, проте ми не бачимо загрози», - зазначив він. Відповіддю на такі дії РФ, за словами Столтенберга, зокрема, стало посилення контингенту НАТО на сході Європи. «У нас вперше розміщені війська в східних частинах Північноатлантичного альянсу, ми проводимо більше навчань, але ми не прагнемо до конфронтації з РФ і до нової «холодної війни», ми надаємо можливість для ведення діалогу», - зазначив він. «З Росією можна мати практичні відносини і бути сусідами, якщо ви сильні, тверді і передбачувані», - додав Столтенберг. «Я вірю багатьом доповідям, які говорять, що РФ організувала кібератаки (під час виборів в США. - Ред.), тому ми і вирішили посилити нашу кібербезпеку», - підкреслив він.
Суспільство Прокуратура відкрила справу за фактом самогубства працівника СБУ в Києві Військова прокуратура почала справу за фактом самогубства працівника СБУ в Києві. Про це сказано в повідомленні військової прокуратури Центрального регіону України. Військова прокуратура внесла в ЄРДР відомості за фактом доведення до самогубства старшого інспектора сектора режимно-секретного відділу Українського НДІ спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України. «Було встановлено, що в приміщенні цього інституту було виявлено тіло старшого прапорщика з вогнепальним пораненням голови. Також була виявлена ​​і вилучена передсмертна записка, яка складена від імені загиблого військовослужбовця СБУ, пістолет Макарова і сім патронів до нього, гільза і куля... Ймовірною версією заподіяння смерті є самогубство», - сказано в повідомленні.
Події У районі Авдіївки українські бійці взяли в полон трьох бойовиків «ДНР» У Донецькій області в районі прифронтової Авдіївки військовослужбовці Збройних Сил України взяли в полон трьох бойовиків терористичної організації «ДНР», передає ЛІГА.net. За інформацією прес-секретаря 72-ї окремої механізованої бригади Олени Мокренчук, живим залишився один терорист. Видання зазначає, що двоє з них померли від отриманих поранень. У 72-й омбр повідомили, що на ранок 30 січня бої в районі Авдіївської промзони тривають: вночі інтенсивність ударів противника дещо зменшилася, зараз наростає знову. «Отримавши підтримку від інших підрозділів бригади, в Авдіївці військовослужбовці мужньо тримаються на своїх позиціях, включно з захопленими у ворога в результаті рішучої контратаки», - йдеться в повідомленні бригади в Facebook. Нагадаємо, що 29 січня в результаті бойових дій у районі Авдіївки загинули четверо українських військових. В результаті контрнаступу в районі Авдіївки українські військові зайняли стратегічно важливий пункт.
Події Під Києвом 9-річний хлопчик втік від викрадачів і повернувся додому У Київській області в Білій Церкві двоє чоловіків викрали 9-річного хлопчика і вимагали у родичів викуп в 10 тисяч гривень. Напередодні, 29 січня, ввечері в Білоцерківський відділ поліції звернулася місцева пенсіонерка і заявила, що цього дня її онук пішов з дому гратися у двір і зник. Крім того, жінці підкинули записку з текстом: «Якщо потрібна дитина, то треба підготувати 10 тисяч гривень до дванадцятої ночі». Правоохоронці почали пошуки малюка. Поліцейські з'ясували, що до скоєння злочину причетний 30-річний житель смт Гребінка. Чоловік обманним шляхом заманив хлопчика до себе додому, де разом зі спільником пов'язав його і насильно утримував, вимагаючи від родичів викуп в 10 тис. грн. Але 9-річний хлопчик, коли злочинці вийшли, зміг сам звільнитися і на маршрутці повернувся додому. Поліцейські затримали вимагача і його спільника за ст. 208 КПК України.
Економіка «Укроборонпром» у 2016 році виконав 40% державного оборонного замовлення Близько 40% державного оборонного замовлення було спрямоване на державний концерн «Укроборонпром». Про це на семінарі 30 січня заявив заступник генерального директора «Укроборонпром» Володимир Кострицький, передає кореспондент АСН.  «Побутує думка, що «Укроборонпром» є монополістом у державному оборонному замовленні. Але це не так. У 2016 році лише 40% ДОЗ було спрямоване на «Укроборонпром», - повідомив він.  За його словами, якщо порівнювати з 2015 роком, коли цей показник становив 67%, то вже минулого року він був зменшений майже 40%. «Добре чи це погано - судити не нам. Але ми постійно наголошуємо на необхідності дозавантаження «Укроборонпрому», - сказав він.  Так, минулого року за ДОЗ компанія отримала 4,2 млрд грн. При цьому завдяки електронним закупівлям вдалося економити 500 млн грн через систему Prozzoro.  «2016 рік для компанії був достатньо динамічним. І ми сподіваємося, що 2017 рік буде ще більш динамічним», - прогнозує він.  У свою чергу заступник генерального директора із зовнішньоекономічної діяльності концерну Денис Гурак наголосив, що у 2016 році «Укроборонпром» зробив важливі кроки для переходу на міжнародні стандарти. «Ми використовуємо світовий досвід та реформуємо український ОПК. Авіабудівний кластер «Укроборонпрому» тому яскравий приклад, проведені переговори з потенційними партнерами. Серед найважливіших компаній, з якими відбулись переговори: Thales, Reliance Group, Airbus, Orbital ATK, Textron, WB  Electronics інші. Делегація України зустрілась із офіційними делегаціями Франції, Хорватії,  Грузії та Туреччини... «Укроборонпром» розвивається в рамках стратегії «Український щит», яка передбачає перехід на високотехнологічне виробництво, міжнародні стандарти (НАТО) та оснащення армії сучасними зразками озброєння. Концерн максимально розширює співпрацю з країнами НАТО і ЄС», - заявив він.
Суспільство Справу терориста Плотницького за збитий ІЛ-76 передали в суд Кримінальну справу стосовно ватажка терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницького, який звинувачується в катастрофі Іл-76 з українськими військовими, було направлено до суду. Про це сказано в повідомленні прокуратури Дніпропетровської області. Прокуратура направила до суду акт щодо терориста Ігоря Плотницького і двох командирів батальйонів «ЛНР» Патрушева і Гурєєва. Зокрема, троє звинувачуються в катастрофі військово-транспортного літака Іл-76 в червні 2014 року, на борту якого було 49 осіб, в ході здійснення посадки в аеропорту Луганська. За інформацією слідства, бойовики збили літак ЗСУ з переносного ЗРК, лайнер впав, а дев'ять членів екіпажу і 40 військовослужбовців загинули. У липні минулого року обвинуваченим повідомили про підозру, щодо них було проведено спеціальне досудове розслідування.
Політика Торгова блокада Донбасу завдає прямої шкоди Україні - СБУ Служба безпеки України заявила, що блокування активістами руху залізничного транспорту на окуповані території Донецької і Луганської області має ознаки протиправної діяльності, повідомили в прес-центрі СБУ. Зокрема, за даними спецслужби, дії учасників торгової блокади Донбасу кваліфікуються за ст. 278 «Викрадення або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна», ст. 279 «Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства», ст. 280 «Примус працівників транспорту до невиконання своїх службових обов'язків» КК України. Крім того, в СБУ підкреслили, що активісти своїми діями створюють передумови до зриву стабільного функціонування енергосистеми України, завдають прямої шкоди державі. За наявною інформацією, з 25 січня на окупованих територіях залишилося 385 вагонів з 26 950 тоннами вугілля загальною вартістю понад 35 млн грн, більше ніж 20 тис. порожніх вагонів, а також майно ВАТ «Укрзалізниця». На думку СБУ, торгова блокада може призвести до збільшення кількості громадян, які після втрати ними робочих місць можуть вступити в лави незаконних збройних формувань, а також негативно впливає на процес звільнення заручників. Нагадаємо, що 25 січня ветерани бойових дій на Донбасі за підтримки народних депутатів України заблокували залізничну ділянку «Луганськ - Лисичанськ - Попасна» на ділянці «Гірське - Золоте» для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.
Політика Омелян: Передача «Укрзалізниці» Мінекономрозвитку - дивне і суперечливе рішення. Міністр  інфраструктури України Володимир  Омелян вважає передачу «Укрзалізниці» Мінекономрозвитку «дивним і суперечливим» рішенням.  Про це він сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна 30 січня, передає кореспондент АСН.    «Ми сподівалися, що пан Бальчун виведе "Укрзалізницю" на нові принципи європейського управління... На жаль, ці сподівання не виправдалися. Мені, як міністру, це стало зрозуміло вже з другого місяця його роботи... Ми йдемо не тим напрямом... Компанія демонструє невтішні результати», - заявив він.  При цьому, за його словами, пан Бальчун постійно заявляв, що міністр особисто втручався у роботу «Укрзалізниці»: «На останньому засіданні Уряду я просив пана Бальчуна навести конкретні приклади такого втручання, але цього не було зроблено».  На його думку, уряд прийняв «дивне та суперечливе рішення про передачу «Укрзалізниці» в підпорядкування Мінекономрозвитку. Я вважаю, що це виключно зашкодить компанії, яка формує 5% економіки країни... Я сподіваюся на фахову та професійну дискусію в уряді за участю РНБО, щоб за підсумками були прийняті правильні рішення».
Події Бої в районі Авдіївки: двоє бійців загинули, п'ятеро поранені У Донецькій області в районі Авдіївки обстановка залишається напруженою, в результаті бойових дій загинули двоє українських військових, п'ятеро отримали поранення, повідомили в прес-центрі штабу АТО. «Вранці противник продовжив підступні обстріли з танків і артилерії. Атака по позиціях Збройних Сил України велася з населеного пункту Яковлівка і району Спартака. Близько 10:30 обстріл з важкого озброєння припинився, але неспокійний вогонь зі стрілецької зброї триває», - заявили в штабі. Нагадаємо, що 29 січня бойовики здійснили 56 обстрілів позицій ЗСУ по всій лінії розмежування в зоні АТО. Під час бойових дій у районі Авдіївки загинули четверо українських військових. В результаті контрнаступу в районі Авдіївки українські військові зайняли стратегічно важливий пункт.
Події У Дніпрі у 6-річну дитину вистрілив одноліток під час гри зі зброєю У Дніпрі працівники поліції з'ясували обставини, за яких 6-річний хлопчик отримав кульове поранення. Як виявилося, в дитину вистрілив його одноліток під час гри з пістолетом. Батьки постраждалого хлопчика спочатку брехали правоохоронцям. Про це в ході прес-конференції заявила начальник відділу комунікацій ГУНП в Дніпропетровській області Анна Старчевська, передає МостДнепр. Кілька днів 50 працівників  поліції займалися відпрацюванням території і опитуванням свідків події. Правоохоронців насторожило, багато свідків плутаються у свідченнях. За підсумками негласних оперативно-слідчих дій поліцейським вдалося з'ясувати, що дитина була поранена в ході дитячих ігор зі зброєю. Було встановлено, що того дня дитина разом з мамою була в гостях у знайомих, де перебував ще один 7-річний хлопчик. Коли діти залишилися самі, а дорослі були на кухні, старша дитина вистрілила в молодшу. «Батьки дитини просто злякалися і тому розповіли історію, що все відбулося на вулиці. Проводяться слідчі дії, так як 7-річна дитина не може бути суб'єктом кримінального провадження. Пістолет, з якого був зроблений постріл, вилучений та проходить у справі як речовий доказ», - каже Анна Старчевська. Відкрито кримінальну справу за ст.121 ч.1 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.
Політика В РНБО розповіли про спробу російських хакерів розвалити всю платіжну систему України Україна відпрацьовує всі можливі сценарії кіберзагроз для захисту об'єктів критичної інфраструктури та державних ресурсів, повідомив керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, передає прес-служба РНБО. За його словами, Україна в останні три роки перетворилася на випробувальний майданчик російської сучасної техніки, тактики і, зокрема, кібернетичної зброї. Він пояснив, що низка фактів дає підстави вважати, що кібератаки на держструктури і обленерго здійснювалися з території Російської Федерації за участю хакерських угруповань, які працюють з російським урядом. Петров зазначив, що, крім кібератак на українські обленерго, зловмисники в 2016 році здійснили атаки на фінансовий сектор, але українські фахівці змогли вчасно виявити і заблокувати їх. «Шкода, заподіяна цими атаками, була мінімальна. Хоча спочатку мета кібератаки була дуже серйозною, і якби зловмисникам вдалося зробити те, що вони запланували, то в грудні, тобто в кінці бюджетного року, були б заблоковані всі платежі до державного бюджету, всі соціальні виплати, що могло б призвести до соціального вибуху», - пояснив він. Представник РНБО також повідомив, що Україна, крім практичних заходів щодо запобігання і реагування на кібератаки, удосконалює і законодавчу базу для цього.
Події оформление ленты  Вибух балона на Харківщині: чоловік загинув, жінку вибуховою хвилею викинуло з вікна У селищі Слобідському Зміївського району на Харківщині на 5-му поверсі житлового будинку в квартирі вибухнув газовий балон, в результаті чого загинула одна людина. Про це повідомляє місцеве видання 057.com. Вибухнув газовий балон від обладнання для натяжних стель. Травми отримали п'ять осіб - четверо чоловіків, зокрема двоє родичів господині квартири і двоє чоловіків, які робили ремонт, сильно обгоріли. Попередньо, вибух стався через порушення правил користування газовим балоном при виконанні ремонтних робіт. Постраждалі перебувають у критичному стані. Про це повідомив завідувач опікового відділення Харківської лікарні швидкої допомоги Аслан Цогоєв, передає Укрінформ. «У чоловіків 90% -100% опіків тіла. Жінка з опіками 50% тіла і численними травмами. Вибуховою хвилею її викинуло з балкона п'ятого поверху», - сказав лікар.
Суспільство Розрахуватись за проїзд у громадському транспорті Києва можна буде банківською карткою До кінця 2017 року у Києві в усіх видах громадського транспорту буде впроваджено електронну систему розрахунку за проїзд. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель, передає кореспондент АСН. «Я б сказав, що практично на 50% електронний квиток вже впроваджений і працює на лінії швидкісного трамвая, на міській електричці, в метрополітені, на фунікулері. Основною проблемою є  наземний транспорт, де потрібно дуже швидко впроваджувати електронний квиток. Тільки починається тендерна процедура, буде визначено переможця на поставку обладнання», - зазначив він. Перехідний період з паперового на електронний квиток у Києві триватиме протягом 2017 року, зазначив Майзель. Він додав, що в столиці буде одна з найкращих у світі моделей електронного розрахунку за проїзд. «Вона найсучасніша - це з залученням банківських операторів таких як MasterCard, Visa тощо. Разом з карткою киянина і банківською карткою ми будемо мати можливість проїхати в наземному і підземному транспорті. Тобто так підв'язано, що банківською карткою проводиш (по турнікету. - АСН) там, де є PayPas і проходиш, відразу з картки знімається сума за проїзд », - додав директор профільного департаменту КМДА. Водночас він зазначив, що нововведення не призведе до звільнення всіх кондукторів, оскільки з впровадження електронного квитка вони будуть виконувати функції контролера.
Економіка ЄС відновив імпорт української курятини Україна і Європейська комісія домовилися про відновлення експорту української птиці в країни Європейського Союзу, повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України. «Питання регіоналізації було одним з найбільш чутливих у комунікації з Європейською комісією. В результаті обговорень і прийнятих рішень України і ЄС вже застосовують принцип регіоналізації при торгівлі птицею і продуктами птахівництва. На сьогодні експорт української птиці в країни Євросоюзу відновлений», - заявив міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий. Як уточнили в міністерстві, станом на сьогодні на європейський ринок вже здійснюється поставка української курятини. Нагадаємо, що в грудні 2016 року ЄС заборонив імпорт м'яса птиці і продуктів з нього з усієї території України у зв'язку з реєстрацією високопатогенного пташиного грипу (H5) в Херсонській області.
Політика Омелян: Сподівання щодо Бальчуна не виправдались, реформу «Укрзалізниці» провалено Про це в інтерв'ю журналістам 30 січня заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент АСН. «Я сподіваюся, що у нас все ж таки найближчим часом буде фахова розмова на рівні уряду... А також за участю правоохоронних органів, щоб була чітко дана відповідь: у нас є корупція у державі чи її нема у нас у державі. Якщо немає, нехай видадуть довідку, що корупції нема. Зараз ми систематизуємо усі факти корупції в "Укрзалізниці", сподіваємось, що НАБУ та СБУ дадуть свою оцінку їм. У нас є факти щодо окремих людей, прізвища яких я називав неодноразово (депутатів БПП Дубневичів. - АСН). В іншому випадку нехай скажуть, що міністерство помилялось, а «Укрзалізниця» працювала досконало», - сказав він.  Преса нагадала міністру, що під час призначення поляка В. Бальчуна на посаду керівника «Укрзалізниці» він позитивно характеризував його. Але зараз критикує. Щодо причин зміни такого ставлення міністр наголосив, що "сподівання не виправдались. Реформу «Укрзалізниці» провалено".    Він також додав, що наразі «діалогу з керівництвом «Укрзалізниці» немає. Він (АСН: В. Бальчун)навіть до преси не виходить. От такий діалог», - сказав він.
Політика Фінансова розвідка підозрює, що оточення Януковича відмило понад 200 млрд грн Державна служба фінансового моніторингу України викрила фінансові операції, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом екс-президентом України Віктором Януковичем і його оточенням, на суму 201,7 млрд грн, повідомляється на Урядовому порталі. «Сума фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, і можуть бути пов'язані з вчиненням іншого злочину, визначеного КК України, за цими матеріалами складає 201,7 млрд гривень», - заявили в службі. За даними Держфінмоніторингу, в рамках слідчих дій вдалося накласти арешт на грошові кошти колишніх чиновників часів Януковича на суму 1,54 млрд доларів в українських банках, а також на суму 107,19 млн, 15,87 млн ​​євро і 135,01 млн швейцарських франків, зокрема, в наступних країнах: Австрія, Велика Британія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія та Нідерланди. Всього за весь період проведення розслідувань (березень 2014 - грудень 2016 років) про фінансові операції, проведені колишніми високопосадовцями, підготовлено та направлено до правоохоронних органів України 547 матеріалів (109 узагальнених та 438 додаткових узагальнених матеріалів).
Суспільство В Україні хочуть скоротити число державних святкових вихідних В Україні збираються скоротити кількість державних святкових вихідних. Цю інформацію озвучив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передає Радіо Свобода. Згідно з проектом, 8 березня планують позбавити статусу святкового вихідного дня, так само вчинити і з 1 травня. Вихідний 9 травня пропонується перенести на 8 травня, щоб разом з Європою шанувати пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Таким чином в Україні продовжують курс, взятий на декомунізацію, сказав В'ятрович. В цілому планується зменшити число державних святкових вихідних з 11 до 9. На державному рівні повинні святкуватися ті дні, які знаменують важливі події для нашої країни, а не ті, які залишилися від радянського минулого. Після того, як законопроект пройде громадське обговорення, буде розглянутий і підправлений у Кабміні, його направлять до Ради. В'ятрович переконаний, що підтримка в українському парламенті буде. «Те, що свята є вихідними - це чисто радянська традиція. У цьому легко переконатися, якщо подивитися, в яких країнах вони до сих пір відзначаються. 8 березня - вихідний день тільки в 15 країнах світу. Але, щоб проводити день з родиною, ми пропонуємо ввести День сім'ї і вихідний кожній другій п'ятниці вересня. 2 травня є українським ноу-хау, так як в цей день немає ніякого свята. Щодо 1 травня, Дня солідарності трудящих, незважаючи на те, що він відзначається святкується в великій кількості країн, лише в пострадянських країнах він є вихідним », - сказав він.
За кордоном Китай планує відправити зонди на Юпітер і Марс Китай збирається приступити до досліджень у глибокому космосі і відправити дві місії на Юпітер і Марс. Про це заявив заступник директора Державного космічного управління Китаю в Яньхуа, передає Xinhua. За його даними, запуск першого космічного апарату для зондування Червоної планети запланований на 2020 рік. На другому етапі реалізації програми з дослідження Марса планується здійснити посадку на його поверхню, взяти пробу ґрунту і вивчити структуру, склад і навколишнє середовище. Китай планує дослідити астероїди і системи Юпітера. До 2030 року Китай хоче стати космічною державою з просунутою і відкрито юаерокосмічної галуззю, а також космічною інфраструктурою. Ключові проекти Китаю в космосі до 2020 року містять програму пілотованої космонавтики, зондування Місяця, а також розвиток супутникової навігаційної системи «Бейдоу».
За кордоном оформление ленты  У зоопарку Китаю тигр загриз чоловіка, який впав у клітку У китайському зоопарку тигр загриз чоловіка, який випадково впав у клітку тварини. Трагедія сталася в портовому місті Нінбо на сході країни. Прибулий на місце загін поліції застрелив тварину, передає BBC. Чоловіка витягли з клітки і доставили в лікарню, де була констатована його смерть. Інцидент стався вчора, 29 січня, близько 14:00 за місцевим часом. Потерпілий хотів потрапити в зоопарк безкоштовно, без квитка, сказано в заяві адміністративного комітету туристичного курорту озера Дунцянь. Прізвище потерпілого було Чжан. Він приїхав до зоопарку разом з дружиною і двома дітьми, а також своїм колегою на прізвище Лі і його дружиною. Жінки і діти купили квитки і пройшли в зоопарк, а Чжан з другом вирішили заощадити і перелізти через триметровий паркан. За словами Лі, Чжан впав у загін до тигрів при спробі перелізти паркан. В адміністрації розповіли, що поруч із парканом були застережливі плакати, а нагорі - додаткові металеві укріплення. Відразу після інциденту зоопарк закрили для відвідувачів.  
Політика Омелян звинуватив депутатів Дубневичів в особистому лобіюванні Михальчука Народні депутаті Ярослав та Богдан Дубневичі у власних цілях лобіювали присутність Сергія Михальчука в правлінні «Укрзалізниці». Про це під час круглого столу в Інституті Горшеніна 30 січня заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає кореспондент АСН. «Під час формування правління «Укрзалізниці» народний депутат Дубневич (Ярослав Дубневич з БПП, який має брата-депутата Богдана, яких неодноразово в ЗМІ звинувачували в збагаченні на тендерах «Укрзалізниці». - АСН) особисто мене переконував, що треба залишити Михальчука, щоб він був членом правління, з усіма це погоджено», - заявив він. Нагадаємо, що пан Михальчук - єдиний представник старого керівного складу «Укрзалізниці» часів Віктора Януковича, який зберіг свою посаду, що неодноразово також критикували у ЗМІ. Сам Михальчук у відповідь Омеляну на відповідні звинувачення запропонував надати відповідні документи, які б підтвердили його слова. При цьому Михальчук неодноразово під час круглого столу коментував виступи міністра наступним чином: «Міністр не в матеріалі». Омелян пообіцяв вже завтра передати весь пакет документів до правоохоронних органів щодо корупції в «Укрзалізниці».
Суспільство У майбутньому вартість проїзду в комунальному транспорті і метро Києва може перевалити за 6 гривень Комунальний транспорт у Києві працює у збиток, але в Київській міській державній адміністрації запевнили, що найближчим часом вартість проїзду не зростатиме. Про це під час прес-конференції 30 січня повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель, передає кореспондент АСН. При цьому він додав, що нинішні тарифи не покривають собівартості проїзду, тому в майбутньому вони, швидше за все, будуть переглянуті. Однак уточнити, коли саме настане це "майбутнє", не зміг. «Ми знаємо, що прорахунок «Київпастранс» на електротранспорт - 5 грн 28 коп. собівартість проїзду, в метрополітені - понад 6 грн. Звичайно, будуть переглянуті тарифи, будуть громадські обговорення, але поки таке завдання не стоїть і ми працюємо на старих тарифах», - зазначив Майзель. Нагадаємо, зараз вартість проїзду в київському метрополітені становить 4 грн, а в комунальних тролейбусах, автобусах і трамваях - 3 грн.
За кордоном Ірак вжив заходів у відповідь на міграційне рішення Трампа Парламент Іраку проголосував за введення заходів у відповідь на заборону президента США Дональда Трампа на в'їзд в країну громадянам з країн з переважно мусульманським населенням, повідомляє РБК з посиланням на Al Sumaria. У повідомленні наголошується, що іракські депутати закликали ООН і Лігу арабських держав зайняти тверду позицію щодо антимусульманського рішення президента США, а також звернулися до Організації ісламського співробітництва з пропозицією провести термінове засідання, так як рішення США впливає на мусульманські країни. У Міністерстві закордонних справ Іраку назвали рішення адміністрації президента США «помилковим» і закликали «переглянути» заборону на в'їзд в країну для громадян Іраку. Нагадаємо, що 27 січня президент США Дональд Трамп підписав указ, згідно з яким у США забороняється в'їзд на 90 днів громадянам семи країн з переважно мусульманським населенням (Ірану, Іраку, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану).
Події У прифронтову Авдіївку прибуло поліцейське підкріплення Начальник поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін направив у прифронтову Авдіївку, де з 29 січня тривають масовані обстріли з боку бойовиків, зведений загін поліцейських, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ. «В Авдіївку як підкріплення направлено зведений загін з числа поліцейських Покровської оперативної зони. Вони нестимуть службу в прифронтовому місті протягом двох тижнів. До основних завдань загону належить надання допомоги місцевим жителям і забезпечення правопорядку в місті. Сьогодні зведений загін вже приступив до виконання своїх обов'язків», - йдеться в повідомленні. Крім того, Авдіївське відділення поліції переведено у стан повної готовності. Правоохоронці патрулюють вулиці міста і надають допомогу місцевим жителям. Так як місто з учорашнього дня знеструмлене, відділення поліції підключено до генераторів, щоб забезпечити його безперебійну роботу.
Суспільство Близько 20 тисяч киян хворіють на грип та ГРВІ За четвертий тиждень цього року в Києві було зареєстровано 19 827 хворих на грип та ГРВІ, що приблизно відповідає аналогічному показнику за минулий тиждень, коли число хворих склало 19 850 осіб. Показник захворюваності був на рівні 682,1, що нижче епідпорогу в 1,7 разу. Про це заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник, інформує прес-служба міськадміністрації. «Зараз у Києві інтенсивність епідемпроцесу залишається на рівні, характерному для цього періоду року. У порівнянні з попереднім тижнем спостерігається зниження захворюваності серед дорослих і зростання серед дітей. Так дорослих захворіло 6 199 проти 7 533 за 3 тиждень січня (зниження на 21,5%), дітей - 13 628 проти 12 317 (зростання на 9,6%). У структурі захворюваності діти складають 68,7% (за 3 тиждень 62,1%)», - заявив Поворозник. За словами Поворозника, за четвертий тиждень 2017 року у столичні лікарні було госпіталізовано 266 осіб, з них 189 - дітей.
Політика Янукович-втікач пояснив, чому не може прибути на допит в Україну Колишній президент України Віктор Янукович заявив, що через існування небезпеки для свого життя не може з'явитися на допит в Генеральну прокуратуру України у справі про державну зраду, повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Януковича на ім'я слідчого ГПУ. За його словами, до його від'їзду з України невідомі під час Революції гідності «зробили кілька замахів на чинного президента». У свою чергу, правоохоронні органи України, за словами Януковича, не встановили причетних до замахів і не притягли їх до відповідальності. «Вищевказана бездіяльність правоохоронних органів України є додатковим підтвердженням існування реальної небезпеки для мого життя в разі прибуття за місцем проведення досудового розслідування», - пояснив Янукович. Янукович також підтвердив, що проживає на території РФ за адресою, на яку слідчими ГПУ були спрямовані повістки про виклик на допит.
За кордоном Польсько-українські відносини під питанням через УПА - Качинський Польсько-українські відносини до цього часу є під питанням, їхнє майбутнє залежить від позиції української влади щодо історії України, заявив засновник і голова правлячої консервативної партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський, передає Onet.pl. «До цього часу неясно, чи буде Україна йти в напрямку, який Польща вважає неприйнятним, що підтримує історичну легітимацію традицій УПА, традицій організацій, які вчинили мерзенні злочини проти поляків, або відмовиться від цього напрямку», - заявив Качинський. Нагадаємо, в 2016 році влада Польщі визнала Волинську трагедію «геноцидом з боку українських націоналістів». Українська влада засудила таке рішення. У Верховній Раді назвали рішення поляків «викривленою і некоректною оцінкою трагедії».
За кордоном оформление ленты  Волонтери виявили на Донбасі росіянина - «тіньового командира» батальйону «Легіон» Волонтери змогли ідентифікувати бойового командира батальйону «Легіон» російських окупаційних військ на Донбасі. Фіктивним командиром батальйону бойовиків «Легіон» був поставлений Сергій Завдовєєв - депутат «народної ради «ДНР», який, за інформацією РосЗМІ, в 1999 році «служив у 2-му десантному полку іноземного легіону Франції в Афганістані». У нього кличка «Француз», передає InformNapalm. Однак це не більше ніж легенда, кажуть волонтери. На початку минулого року завдяки джерелам у Франції вдалося з'ясувати, що історія про службу Сергія Завдовєєва у французькому легіоні є вигадкою російських пропагандистів. Люди, які служили в легіоні в період з 1998 по 2004 рік, не підтвердили участь цієї особи у військовому підрозділі. До війни Завдовєєв продавав дитячі іграшки та побутову техніку в Макіївці. Згідно з «легендою», Завдовєєв на сьогоднішній день очолює бандформування «загін з проведення рятувальних робіт особливого ризику МНС ДНР «Легіон», а також «тимчасову комісію ради ДНР» з питання передачі ринків, що діють на території псевдореспубліки, в державну власність». Він - член фракції «Донецька республіка», іноді виступає в пропагандистських ЗМІ, бере участь у публічних заходах. Відомо, що у нього щільні зв'язки з головним бойовиком «ДНР» Олександром Захарченком. Волонтери встановили, що насправді командиром батальйону «Легіон» є кадровий військовий Росії Назаров Роман. Він командував т.зв. групою «француза» в Логвиновому. Російська пропаганда намагається таким чином приховати участь у боях на Донбасі кадрових військових РФ, і куратори перебувають у тіні формальних «командирів».
Суспільство Перевізники не мають права обмежувати кількість пільговиків під час одночасного перевезення У Київській міській державній адміністрації заявили, що обмежувати кількість перевезених пільговиків у маршрутках заборонено. Про це під час прес-конференції 30 січня повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель, передає кореспондент АСН. «Хочу з упевненістю сказати, що це якісь незрозумілі домовленості у когось. Люди, які наділені пільгами, вони повинні безкоштовно в громадському транспорті їздити, і немає різниці  дві або три людини перебуває в громадському транспорті. Це якийсь неправильний перевізник, який веде неправильно роботу», - зазначив він. Водночас Майзель додав, що місцева влада не може покарати перевізників за такі дії, тільки «розмовляти з ними і проводити певну роботу». Відзначимо, що в Києві більшість приватних перевізників встановлюють обмеження на перевезення людей, що мають пільги на проїзд, в межах двох осіб на одне маршрутне таксі на один рейс.
Політика РФ не реагувала на звернення України і ОБСЄ через обстріли бойовиків - Порошенко Петро Порошенко повідомив, що Росія не реагувала на звернення України і ОБСЄ через артилерійські обстріли терористів у зоні проведення бойових дій. Президент України заявив, що в неділю, 29 січня, загинуло 5 українських військовослужбовців, 12 були поранені, а зранку 30 січня - загинуло 2 військових і ще 5 були поранені. «Загинули і поранені вони в результаті артилерійського вогню з артилерії, артилерійських систем, які встановлені російськими терористами в житлових кварталах Ясинуватої та Донецька, щоб українські військові не мали можливості відкрити вогонь у відповідь», - говорить Порошенко під час спільного брифінгу з канцлером ФРН Ангелою Меркель , передає Інтерфакс-Україна. За його словами, такі методи ведення вогню є варварськими. «Ми терміново залучили ОБСЄ, терміново поінформували - підкреслюю, що російська сторона відмовилась реагувати на запити нашої сторони і на запити ОБСЄ», - додав Порошенко.
Політика Прокурор пообіцяв цілодобову охорону Януковичу-втікачеві Прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко заявив про готовність забезпечити екс-президента Віктора Януковича цілодобовою охороною за умови приїзду на допит на територію України, передає «Українська правда». «Підозрюваному Януковичу нічого не загрожує на території України. І як процесуальний керівник подання з цього кримінального провадження, я гарантую безпеку і цілодобову охорону підозрюваному Януковичу», - сказав він. За його словами, оскільки Януковича підозрюють в особливо тяжких злочинах, то його присутність у суді на території України обов'язкова. «Це офіційна позиція ГПУ», - сказав Кравченко. Нагадаємо, що колишній президент України Віктор Янукович заявив, що через існування небезпеки для свого життя не може з'явитися на допит в Генеральну прокуратуру України у справі про державну зраду.
Суспільство Грузинський доброволець АТО Церцвадзе подав прохання про статус біженця Грузинський доброволець АТО Георгій Церцвадзе, екстрадицію якого запитують у Росії, подав прохання про отримання статусу біженця, повідомила його адвокат Ксенія Проконова, передає ЛІГА.net. «Ми вступили в процедуру надання статусу біженця, оскільки Гії дійсно загрожує небезпека від органів РФ. У разі його видачі йому там загрожує смертна кара. Я думаю, ми навіть не дочекаємося судового провадження, він просто загубиться на території РФ. Тому видавати його не можна», - сказала вона. За її словами, розшукова картка на ім'я Церцвадзе в базі Інтерполу не деактивована. «Зараз там просто знято активний пошук, деактивація не увімкнена, бо він затриманий на території України, але продовжують бути підстави для його розшуку в інших країнах. Саме з цієї причини Гія не покидатиме територію України», - сказала Проконова. Нагадаємо, що грузинського добровольця затримали 15 січня в аеропорту «Київ», оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. Солом'янський суд Києва 17 січня заарештував його на 40 діб.
Події Бойовики ведуть обстріли Авдіївки з забороненої артилерії - Полторак Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що в районі Авдіївки Донецької області російсько-окупаційні війська використовують заборонене Мінськими домовленостями озброєння. «Вночі було спокійніше, але сьогодні вранці знову почалася активна фаза. Обстріли ворог веде з заборонених засобів: зокрема, це танки і артилерія», - наводяться його слова на сайті Міноборони. Полторак підкреслив, що під час зіткнень в районі Авдіївки особовий склад Збройних Сил України діяв чітко і вміло. Це дало можливість захопити опорний пункт противника. Нагадаємо, що 29 січня бойовики вчинили 56 обстрілів позицій ЗСУ по всій лінії розмежування в зоні АТО. Під час бойових дій у районі Авдіївки загинули четверо українських військових. В результаті контрнаступу в районі Авдіївки українські військові зайняли стратегічно важливий пункт.
За кордоном США змінили процедуру видачі повторних туристичних і бізнес-віз Президент США Дональд Трамп підписав указ, згідно з яким повторна видача туристичних і бізнес-віз у США можлива тільки після проходження особистої співбесіди в консульстві, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на американське видання Quartz. За даними видання, президентський указ призупиняє дію програми Visa Interview Waiver Program, яка дозволяла туристам і бізнесменам отримувати повторну візу в США типу B1 і B2 без особистої співбесіди. Згідно з документом, держсекретареві США доручено негайно забезпечити виконання вимоги від кожного претендента неіммігрантської візи особистої співбесіди зі спеціально обумовленими винятками. Нагадаємо, що 27 січня президент США Дональд Трамп підписав указ, згідно з яким у США забороняється в'їзд на 90 днів громадянам семи країн з переважно мусульманським населенням (Ірану, Іраку, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану).
За кордоном У Польщі опублікували імена 8,5 тис. наглядачів табору смерті Аушвіц У Польщі Інститут національної пам'яті опублікував список співробітників СС, які під час нацистської окупації працювали в концтаборі Аушвіц у польському місті Освенцим, повідомляє Радіо Польша. На сайті «Правда про табори» опубліковано близько 8,5 тис. прізвищ співробітників СС, які працювали в концтаборі Аушвіц. Кілька людей, що увійшли до списку, до цього часу живі. «Це історичний день. Ця база - лише початок. Ми почали з табору смерті Аушвіц, але в майбутньому база поповнюватиметься прізвищами співробітників СС, які працювали в інших нацистських концтаборах», - заявив директор ІНП Ярослав Шарек. Він підкреслив, що представлення бази з прізвищами є відповіддю на використання виразу «польські табори смерті». За період нацистської окупації 1941-1945 рр. в концтаборі Аушвіц, відомому як табір смерті, вбили близько 1,4 млн осіб, з яких близько 1,1 млн становили євреї.
Політика Захист отримав уточнену підозру у держзраді Януковича-втікача Адвокатам  екс-президента України Віктора Януковича вручили уточнену підозру у державній зраді. Про це заявив прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, передає кореспондент АСН. «Сьогодні о 15:44 Головною військовою прокуратурою ГПУ захисникам підозрюваного Януковича повідомлено про завершення спеціального досудового розслідування за підозрою Януковича у вчиненні державної зради у пособництві представникам влади та службовим особам Російської Федерації з метою зміни меж та держкордону України, а також у пособництві веденню агресивної війни проти України. Одночасно нами розпочато процес ознайомлення з матеріалами досудового розслідування та доказами досудового розслідування», - сказав він. Також він додав, що сьогодні адвокати відмовилися ознайомлюватися зі справою, але їм під розписку було вручено запрошення на 31 січня - 3 лютого та 6-8 лютого для ознайомлення зі справою. Кравченко попередив, що коли адвокати затягуватимуть з ознайомленням, то прокуратура проситиме суд обмежити їм час ознайомлення. Він сподівається що цю справу суд розпочне розглядати вже у лютому. А якщо Янукович не явиться в Україну до того часу, то прокурори клопотатимуть про заочне судове слідство. Він також додав, що обвинувачення має понад 30 свідків, що готові свідчити проти Януковича у цій справі. За його словами прокуратура РФ відмовилася виконати запит ГПУ про вручення підозри Януковичу, і що окрім адвокатів цю підозру розіслано на всі відомі адреси проживання Януковича.
Суспільство оформление ленты  В Україні оприлюднили офіційне гасло і символ «Євробачення-2017» Україна представила офіційний слоган і логотип пісенного конкурсу «Євробачення-2017», який відбудеться в травні в Києві, передає телеканал UA:Перший. Як заявили організатори конкурсу, ключове гасло конкурсу Celebrate Diversity, що означає «Поважайте різноманіття» доповнює торішню тему Come Together («Об'єднуємося»). Символом «Євробачення-2017» обрали традиційне українське намисто, яке є не тільки найдавнішою жіночою прикрасою, але й оберегом. «У нинішньому гаслі «Євробачення» важливі для пісенного конкурсу цінності. Celebrate Diversity - про об'єднання Європи та країн за її межами, громадяни яких зберуться разом, щоб вшанувати те, що нас об'єднує, і те, що відрізняє один від одного, робить нас унікальними», - розповів виконавчий директор «Євробачення» Йон Ола Санд.
Події оформление ленты  Бойовики 37 разів обстріляли позиції ЗСУ: троє бійців загинули, 20 отримали поранені На Донбасі у понеділок, 30 січня, російсько-окупаційні війська 37 разів обстріляли позиції Збройних Сил України, у результаті загинули троє українських бійців, 17 отримали поранення, ще троє травмовані, повідомили у прес-центрі штабу АТО. За даними українських військових, бої в районі Авдіївки на Донецькому напрямку продовжилися. Проросійські бойовики багаторазово обстрілювали позиції ЗСУ з танків, 152 та 122-мм артилерії, 120 та 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. Окрім того, окупанти з 152 та 122-мм артилерії, 120 та 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали Новотроїцьке Луганське, Невельське та Опитне. По Піскам протягом дня вогонь вели танки. На Маріупольському напрямку зі 152-мм артилерії бойовики вели вогонь по Водяному. З мінометів обстрілювали Красногорівку та Лебединське. З гранатометів та стрілецької зброї – Павлопіль, Талаківку, Гнутове, Широкине та Водяне.
Політика ГПУ: Росія досі не надіслала запит на екстрадицію Церцвадзе Україна станом на сьогодні не отримала екстрадиційного запиту на видачу грузинського добровольця АТО Георгія Церцвадзе. Про це журналістам повідомив заступник генпрокурора Євгеній Єнін, передає кореспондент АСН. «До цього моменту не отримано запит РФ на видачу цього громадянина. Як тільки ми його отримаємо, буде розпочато екстрадиційну перевірку. Як тільки ми перевіримо наявність чинників, що можуть перешкоджати його видачі Росії, ми приймемо відповідне процесуальне рішення. Можу запевнити, що ми не будем затягувати з екстрадиційною перевіркою», - сказав Єнін. Також він назвав чинники, які можуть перешкодити видачі Церцвадзе Росії. «Він подав клопотання на отримання статусу політичного біженця. У випадку отримання цього статусу, не може йтися про його видачу. Може йтися про національні інтереси держави, про які я не можу говорити публічно, може бути - погроза тортурами чи загроза життю», - заявив він. Також Єнін зазначив, що якщо впродовж 40 діб від затримання Церцвадзе Росія не надішле запит на екстрадицію, то він буде вважатися вільним від будь- яких обмежень у пересуванні. Зараз він обмежений лише тим, що перебуває у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з подачі Росії.
Економіка За що йде маленька війна у великій «Укрзалізниці»? «Укрзалізниця» закуповує речі, які є абсолютно непотрібними або мають закуповуватися у значно меншому обсязі, а її очільник Войцех Бальчун "замість того, щоб працювати, весь час займався всілякими політичними домовленостями". Таке заявив міністр транспорту Володимир Омелян. Таким чином у понеділок скандал між міністром транспорту і колись ним же оспіваним переможцем конкурсу на керівника УЗ Войцехом Бальчуном знову оживився. Більше того, міністр транспорту заявив, що Бальчун начебто навіть спілкувався з відомими олігархами-депутатами братами Дубневичами (Ярослав та Богдан - народні депутати з БПП. - АСН) щодо співпраці з УЗ. "За моєю інформацією, справи щодо братів Дубневичів вже є в НАБУ та СБУ. Зокрема, проводилися обшуки в компаніях, близьких безпосередньо до них. Я сподіваюся, що правоохоронні органи доведуть справи до кінця", - заявив Омелян. Більше того, під проводом міністра на Бальчуна збирався величезний пакет компромату.   "Сьогодні ми завершуємо підготовку документів, частину яких вже передали до НАБУ, щодо діяльності і порушень "Укрзалізниці". Завтра ми офіційно їх передамо та сподіваємося, що правоохоронні органи в межах відкритого кримінального провадження зможуть сказати: ті чи інші особи задіяні в корупції... Ми передамо документи в НАБУ, СБУ, ГПУ, Нацполіцію", - заявив Омелян під час круглого столу 30 січня. Міністр транспорту так розійшовся, що аж декілька разів назвав прізвище Дубневичів, адже, за його словами, вони лобіюють корупційні інтереси в компанії. "Це порушення під час закупівель, ремонтних робіт інфраструктури, які мають відношення до окремих політичних персон. На нашу думку, компанія діяла в їхніх інтересах... Щодо фактів корупції, то вони є. Ми їх постійно фіксуємо. По-перше, це тендерні процедури, які стосуються закупки дизпального", - додав він. За підрахунками Омеляна, така діяльність уже завдала державі величезних збитків, які обраховуються десятками мільйонів гривень. Більше того, Бальчун начебто ще й провалив план капітальних інвестицій, заявив в.о. голови "Укрзалізниці" (2015-2016 рр.) Олександр Завгородній, який сидів поряд з міністром транспорту на вищезгаданому круглому столі. Принаймні, за його словами, саме під ці капітальні інвестиції свого часу «вибивалося» підвищення тарифів на перевезення УЗ.  "Я не розумію причину, чому не було виконано план капітальних інвестицій. Коли ми пробивали підвищення тарифів, пояснювали, що це потрібно для того, щоб купити вагони, зробити якісь речі, а цього не відбувається", - заявив він. З його слів, згідно з однією з доповідних про захист фінансового плану, ще при уряді Арсенія Яценюка прописали точні цифри, скільки треба було купити вагонів. Але щось чомусь пішло не так. "Було 30, потім виявилося 20, а всього вийшло 9 протягом року. Кількість вантажних вагонів була 1200 одиниць, а зараз говоримо про придбання 400... Можу сказати, коли я йшов з посади, підприємство було підготовлено до нормальної роботи. У моєму розумінні, підприємство було підготовлено до нормальної роботи, працював той самий колектив за винятком голови правління. На рахунках було 5,4 млрд грн і затверджений фінансовий план", - зазначив він. Нагадаємо, на останньому засіданні Кабміну Омелян і Бальчун (до речі, призначений за результатами жорсткого конкурсного відбору на посаду керівника УЗ лише у квітні минулого року) влаштували публічний скандал. Після звіту та представлення планів керівника «Укрзалізниці», міністр інфраструктури Володимир Омелян вкотре звинуватив Войцеха Бальчуна в провалі реформи та корупції.  Натомість керівник «Укрзалізниці» відреагував досить різко:  «Я сюди приїхав, щоб працювати за тими стандартами, до яких я звик. І я, чесно кажучи, некомфортно почуваюся у щоденному діалозі з паном міністром (Омеляном. - АСН), який не сприяє ні реформам, ні Україні». Далі була ще тирада про самопіар Омеляна і скромність Бальчуна. (Щодо останнього, то обидва чиновники дуже неохоче спілкуються з пресою. Тож тут визначити, хто «піарніший» просто неможливо.) Подібну хоробрість Бальчуна можна пояснити хіба впевненістю у повній підтримці з боку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Адже той за словом у кишеню не поліз, обірвавши перепалку чиновників заявою, що «Укрзалізниця» буде підпорядкована Кабінету міністрів, а не Мінтрансу, і якщо міністр не може налагодити нормальну роботу з керівником УЗ, то це зроблять в уряді. Омеляну ж Володимир Гройсман досить грубо натякнув на відсутність досвіду роботи на залізниці, який, натомість, є у Бальчуна. Задля справедливості варто зазначити, що у багатьох міністрів в уряді немає досвіду роботи у всіх ввірених їм галузях і подібне публічне фактично приниження з боку виглядає як оголошення відкритої війни між прем’єром і його міністром. Насправді ж, каже політолог Віктор Небоженко, за скандалом в "Укрзалізниці" стоять ті, хто хоче контролювати величезні фінансові потоки залізничних перевезень. "Укрзалізниця" і "Укрспирт" завжди були двома основними "годівницями" тих, хто реально контролював залізничні перевезення і виробництво спирту в нашій країні. Зараз же "залізниця" зависла між міністром інфраструктури Омеляном і поляком Войцехом Бальчуном, а також - Мінекономрозвитку, якому передали в управління компанію на останньому засіданні Кабміну", - заявив він. Природно, передача УЗ Мінекономрозвитку нічого позитивного не принесе, вважає Небоженко. На його думку, позитивного руху на шляху реформування "Укрзалізниці" за таких обставин точно не вийде. "Це просто передача ще одного суб'єкта управління. Хто за цим скандалом безпосередньо стоїть сьогодні - складно сказати. Але хтось явно хоче отримати доступ до одного зі стабільних фінансових джерел. В будь-якому випадку те, що конфлікт став публічним, ще раз демонструє кризу Кабміну. Прем'єр не повинен був допускати "винесення сміття з хати", - переконаний Небоженко. Експерт нагадав, що "Укрзалізниця" завжди мала якихось наглядачів. "Не секрет, що багато років залізницю контролював олігарх Ахметов. Йому колись належало до 4 тис. орендованих вагонів. А тепер виходить - що прийшов поляк Бальчун. І незрозуміло: кому належать ці вагони. У будь-якому випадку той, хто реально отримує зиск від залізниці, зацікавлений у перестановці кадрів у компанії, в її перепідпорядкуванні і в усьому цьому конфлікті», - каже Небоженко. Тобто останні скандали - це далеко не все «сміття», яке буде винесено у публічну площину. А зважаючи, що Володимир Омелян, до слова, призначений до уряду Гройсмана за квотою фракції «Народний фронт», погрожує звернутися ще й до всіх правоохоронних органів в Україні, то попереду може бути ще й «війна» силових відомств. Без належної уваги залишається і питання, чи логічно було перепідпорядковувати величезну компанію іншому відомству лише за тої причини, що керівники міністерства і компанії, м’яко кажучи, не знаходять спільну мову? Так недалеко і до абсурду - коли все що завгодно буде перепідпорядковуватись кому завгодно з якого завгодно приводу.
Економіка МВФ розповів, на які країни в 2017-2018 роках чекає зростання. Що чекати від Трампа - не знають і там У наступні два роки, за прогнозами Міжнародного валютного фонду, економічна активність у світі прискориться. Особливо це стосується країн, що розвиваються, до яких, за класифікацією МВФ, належить і Україна. А ось чого очікувати від США, які економічні пріоритети обере нове керівництво країни, не можуть спрогнозувати навіть експерти Міжнародного фонду. Україна "в плюсах" За прогнозами МВФ, перспективи для країн з розвиненою економікою (Німеччини, Японії, Іспанії та Сполученого Королівства) на 2017-2018 роки покращилися. Передовсім через більш високі економічні результати у другій половині 2016 року. З документа, який днями оприлюднив Міжнародний валютний фонд щодо прогнозу перспектив розвитку світової економіки на 2017 і 2018 роки, слідує, що як у країнах із розвиненою економікою, так і в країнах з ринками, що формуються і розвиваються, зростання економіки складе 3,4% і 3,6% відповідно. За прогнозами експертів міжнародної організації, зростання ВВП у тій групі країн, до якої належить Україна, в 2017 році складе 2,5%, а в 2018-му - 3,3%. Нагадаємо, що, за оптимістичними прогнозами Кабміну, зростання ВВП в поточному році складе 3%, а в 2018-му - 4%. Дещо покращилися найближчі перспективи зростання китайської економіки, але водночас для низки інших великих країн - Індії, Бразилії та Мексики - прогнози зростання економіки на найближчі два роки погіршились. Ризики: замкнута економіка і економічний "провал" у Китаї Погіршити ситуацію, за прогнозами Міжнародного фонду, може, передовсім, перехід деяких країн до політики замкнутості. «Останні політичні зміни підкреслюють консенсус, що руйнується,  щодо вигод міжнародної економічної інтеграції. Можливе збільшення глобальних дисбалансів у поєднанні з різкими змінами курсів валют, якщо такі виникнуть у відповідь на серйозні зміни в економічній політиці, можуть ще більше посилити протекціоністський тиск», - зазначено в бюлетені. Серед ризиків, які можуть вплинути на уповільнення економічного зростання, також геополітична напруженість і більш серйозне уповільнення зростання у Китаї. Однак, кажуть експерти МВФ, якщо ж у США або Китаї розвиток економіки буде стимулюватись  у більших масштабах, ніж очікується - це позитивно позначиться на економіці інших країн. У МВФ не знаю, чого очікувати від США Водночас експерти уточнили, прогноз може істотно зміниться, оскільки в МВФ не можуть спрогнозувати, яким шляхом економічного розвитку після приходу до влади Дональда Трампа підуть США і які будуть наслідки цієї економічної політики. «Цей прогноз виходить з припущення про зміну курсу економічної політики при новій адміністрації США і його глобальних вторинних ефектах. Персонал зараз очікує деякого короткострокового бюджетного стимулу і менш поступової нормалізації грошово-кредитної політики», - сказано в бюлетені МВФ. Про невизначеність курсу американської економіки в документі згадується кілька разів, що може свідчити про те, що у експертів МВФ немає надійної комунікації з економічним блоком нової адміністрації президента США. А це в свою чергу може призвести до кардинальних змін у політиці самого Міжнародного валютного фонду. Для більш точного прогнозу розвитку світової економіки МВФ потрібно 3 місяці. «Припущення, покладені в основу прогнозу, повинні бути конкретизовані до часу квітневого випуску «Перспектив розвитку світової економіки» 2017 року, коли буде більша ясність щодо економічної політики США і її наслідків для світової економіки», - сказано в документі. Тому, швидше за все, до квітня 2017 року не буде вирішене і питання про виділення Україні четвертого траншу від МВФ.

Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів




/-1,6435151100159-/ /-pc-/
Top