counter
Архів Повернутись назад 29 Серпня 2016
29 Серпня
Суспільство оформление ленты  Українські програмісти прагнуть за кордон задля безпеки і в пошуках перспектив Більшість IT-фахівців із тих, хто їде працювати за кордон, як найкращий варіант розглядають США, Канаду і країни ЄС. Такі результати показує опитування, проведене порталом DOU на початку серпня цього року, повідомляє Фінанс.ua. Як підсумовують дослідники, більшість програмістів приймають таке рішення задля спокійного і безпечного життя для себе і сім'ї. Учасники опитування називали основні причини, з яких змінюють країну проживання, а також ті країни, які краще для релокейту. Країни-лідери за привабливістю - це США, Канада і Євросоюз, в Азію, а також країни Балтики і Східної Європи програмісти їдуть менш охоче. Ухвалюючи рішення про переїзд, українські програмісти насамперед звертають увагу на країну переїзду і можливість отримання посвідки на проживання. Серед основних причин для пошуку роботи за кордоном, крім якості життя, називали відсутність перспектив в Україні, а також бажання спробувати щось нове і цікаве.
Суспільство Штаб АТО повідомив про загострення ситуації на Донбасі За минулу неділю, 29 серпня, російські окупаційні війська 76 разів відкривали вогонь по підрозділах сил антитерористичної операції (АТО), повідомили в прес-центрі штабу АТО. Згідно з даними українських військових, 37 обстрілів зафіксовано на Донецькому, 27 - на Маріупольському і 12 - на Луганському напрямах. На Донецькому напрямі до світанку бойовики стріляли з важкої артилерії 152-мм калібру по Архангельському. Більш 100 снарядів калібру 122 мм були випущені по Авдіївці, три снаряди того ж калібру вцілили в Піски. На ділянці Авдіївка - північні окраїни Горлівки окупанти активно застосовували мінометний вогонь, зокрема забороненого 120-мм калібру, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. До того ж по Авдіївці ворог знову провів масований обстріл з танків, випустивши більше 40 снарядів. У районі Світлодарської дуги противник вів вогонь із мінометів 82-мм калібру і задіяв бойові машини піхоти, по Новоселівці Другій завдав удар із протитанкового ракетного комплексу. По укріпленнях в Луганському, Пісках і Авдіївці ворог застосував зенітні установки. Захисники Пісків і Опитного потрапили під снайперські приціли. На Маріупольському напрямі ворог випустив понад 60 артилерійських снарядів калібру 122 мм по Широкиному, ще близько 70 - по укріпленнях у Талаківці.  Біля Мар'їнки, Тарамчука, Красногорівкиі і Талаківки противник вів мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь, Широкино, Водяне, Новотроїцьке і Гнутове обстрілював із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, в Новогригорівці і Старогнатівці вогонь відкривався з автоматичних станкових гранатометів. У Мар'їнці зафіксована активність бойових машин піхоти, до того ж тут і в Широкиному проявив себе снайпер. На Луганщині по позиціях у Новоолександрівці, Новозванівці і Жовтому противник вів гранатометний вогонь, у Золотому застосовував стрілецьку зброю. Обстріли Станиці Луганської тривали з використанням мінометів 82-мм калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу позицій у Новоалександровці активізувався снайпер.
За кордоном Росія мобілізує громадян із запасу в рамках раптової перевірки військ В рамках раптової перевірки збройних сил Російської Федерації буде перевірено готовність федеральних органів виконавчої влади та підприємств ОПК до роботи в умовах воєнного часу, повідомили в Міністерстві оборони РФ. Зокрема, в мобілізаційних заходах візьмуть участь структурні підрозділи Мінкомзв'язку, Мінфіну, Мінпромторгу, Росрезерву і Банку Росії. «В ході заходів раптової перевірки виконуються мобілізаційні заходи з призовом громадян із запасу, зокрема резервістів, поставка автомобільної техніки і формування військових частин територіальної оборони в Південному, Центральному військових округах і на Північному флоті», - повідомили в російському оборонному відомстві. Нагадаємо, в Росії здійснюється раптова перевірка бойової і мобілізаційної готовності Збройних сил із залученням близько 100 тисяч військовослужбовців. Перевірка проводиться з 25 по 31 серпня.
Політика Зі спецв'язниці СБУ звільнили 13 в'язнів - правозахисники З управління Служби безпеки України (СБУ) в Харкові звільнено 13 ув'язнених, зокрема одну жінку, повідомляється в спільній доповіді міжнародних правозахисних організацій Amnesty International і Human Rights Watch. «Звільнення 13 осіб, яких тримали в Харківській СБУ, - це чудова новина, але офіційно ні факт їхнього затримання ні факт звільнення так і не визнані, як не визнано і існування самої проблеми насильницьких зникнень з боку СБУ», - йдеться в заяві правозахисників. При цьому, за їхніми даними, щонайменше п'ять осіб утримуються в Харківському управлінні СБУ, з яких троє затриманих перебувають там вже більше 17 місяців. Нагадаємо, що в липні 2016 року міжнародні правозахисні організації Amnesty International та Human Rights Watch опублікували звіт, в якому стверджувалося, що СБУ практикує насильницькі зникнення і таємне утримання під вартою. В СБУ спростували заяви правозахисників, заявивши, що нікого незаконно не утримують і не катують.
Події оформление ленты  Поліція показала наслідки артобстрілу Торецька Увечері в неділю, 28 серпня, проросійські бойовики обстріляли з артилерії селища Кірове, Північне і Новгородське Торецького району Донецької області, повідомили в поліції Донецької області. Попередньо встановлено, що постраждалих і загиблих серед мирних жителів немає. «Руйнуванням піддалися три будинки селища Кірове і Північне - пошкоджені дахи, вікна на будинках жителів. Внаслідок артобстрілу осколками була пошкоджена газова труба малого тиску, яка розташована вздовж вулиці Першотравневої с. Новгородського. В результаті сталося загоряння газу», - повідомили в поліції. На місці події працює слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці документують всі факти пошкоджень, надають необхідну допомогу жителям. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України. Фото: Торецьке відділення поліції Донецької області
Події Виселення скасовується. Ромське населення поки не вивозить свої речі з Лощинівки - ЗМІ Представники ромської громади в понеділок, 29 серпня, не будуть вивозити свої речі з Лощинівки Одеської області, де сталося вбивство малолітньої дівчинки, повідомляє телеканал «112 Україна». «Георгій Лорткіпанідзе [начальник поліції в Одеській області] повідомив, що ромське населення сьогодні не вивозитиме свої речі. Поки що цей захід скасовується», - зазначає видання. За даними телеканалу, правоохоронці продовжують охороняти будинки ромів, щоб речі не винесли. «За порядком стежать близько 60 правоохоронців», - уточнило видання. Місцеві жителі не проявляють активності, не збираються в організовані групи, ситуація в Лощинівці спокійна. Раніше повідомлялося, що сільрада Лощинівки Ізмаїльського району Одеської області вирішила виселити ромів із населеного пункту у зв'язку з жорстоким вбивством дівчинки. Підозрюваний у вбивстві - 21-річний представник ромської національності. Згідно з даними поліції, 9-річна дівчинка загинула від проникаючих поранень у легке і серце. Під час первинних слідчих дій було встановлено, що на тілі вбитої дитини є сліди згвалтування.
Суспільство Прикордонники заявили про показову активності російської військової техніки в окупованому Криму Активність російських збройних сил поблизу українського кордону і адміністративного кордону з тимчасово окупованим Кримом не зменшується, повідомили в Державній прикордонній службі України (ДПСУ). Згідно із заявою українських прикордонників, поблизу адмінкордону з Кримом був зафіксований проліт вертольота Мі-8. Також на окупованій території півострова виявила показову активність військова техніка ЗС РФ. Крім того, окупанти намагалися висвітлювати прожекторами позиції прикордонників, які несуть службу на цьому напрямі. У Харківській області була помічена робота мобільних радіо-розвідувальних постів поблизу кордону з Україною. За наявною інформацією, на цьому напрямі Росія розгорнула розвідувально-сигналізаційні комплекси. Нагадаємо, в Росії здійснюється раптова перевірка бойової і мобілізаційної готовності Збройних сил із залученням близько 100 тисяч військовослужбовців. Перевірка проводиться з 25 по 31 серпня.
Суспільство Міносвіти призначило в.о. ректора НАУ Новим виконувачем обов'язків ректора Національного авіаційного університету (НАУ) призначена професор, заслужений працівник освіти Тамара Іванова. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Роман Греба на своїй сторінці в Facebook. "Колектив НАУ повинен сконцентруватися на питаннях підготовки студентів і розвитку науки. При цьому оцінку дій керівництва з використання майна вишів мають дати правоохоронні органи", - повідомив він. За даними сайту НАУ, Тамара Іванова до призначення в.о. ректора обіймала посаду проректора з навчальної та методичної роботи. Їй присуджено науковий ступінь доктора наук з державного управління. Нагадаємо, працівники Служби безпеки України затримали під час отримання хабара т.в.о. ректора НАУ Володимира Харченка. Спецслужби заявили, що чиновник через посередника адвоката вимагав 170 тис. євро від професора за призначення на посаду в університеті.
Суспільство оформление ленты  Роми написали звернення до Авакова щодо погромів у селі Лощинівка Глава Коаліції ромських неурядових організацій України "Стратегія 2020" Володимир Кондур звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і уповноваженого Верховної Ради Валерії Лутковської з проханням провести службове розслідування масових заворушень, що відбулися 27 серпня в Лощинівка Одеської області, повідомляє місцеве видання CITY. У зверненні наголошується, що жителі села Лощинівка розгромили оселі, в яких живуть ромські сім'ї, а самі роми змушені були втікати з села. Тому Кондур в листі просить взяти ситуацію під контроль і провести службове розслідування стосовно голови сільської ради та посадових осіб, які відповідають за управління та порядок в районі. "Бездіяльність влади і поліції в Ізмаїльському районі призвели до такої ситуації, яка формує негативну оцінку з боку українського суспільства, що призводить до расової, міжетнічної ворожнечі і суперечить задекларованим намірам розвитку правової держави", - заявив Кондур. Раніше повідомлялося, що 27 серпня в зв'язку з жорстоким убивством 9-річної дівчинки місцевим ромом жителі села Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області влаштували бунт проти представників ромської громади. Слідом за масовими заворушеннями сільрада вирішила виселити ромів із населеного пункту. Згідно з даними поліції, 9-річна дівчинка загинула від проникаючих поранень в легке і серце. В ході первинних слідчих дій було встановлено, що на тілі вбитої дитини є сліди згвалтування.
Економіка Поліція затримала ще одного фігуранта справи банку "Михайлівський" Поліція в неділю, 29 серпня, затримала одного з учасників злочинної групи, що вкрала гроші вкладників банку «Михайлівський». Про це повідомив начальник управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко на своїй сторінці в Facebook. »Ще одна хороша новина щодо банку «Михайлівський»: вчора встановили місцезнаходження і затримали ще одного учасника злочинної групи, яка вкрала гроші вкладників», - заявив він. За його словами, затриманий перебуває в слідчому ізоляторі в очікуванні рішення суду про обрання запобіжного заходу. При цьому ім'я і посада затриманого не вказуються. Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва заарештував колишнього голову правління банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави. Як стверджують у прокуратурі, Ігор Дорошенко, зловживаючи своїм службовим становищем, перерахував 870 млн гривень на рахунок фіктивного підприємства, що надалі стало причиною неплатоспроможності банку. 23 травня Нацбанк прийняв рішення віднести банк «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних. За даними НБУ, з 20 травня банк провів велику кількість операцій з переказу вкладів фізичних осіб із фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс банку.
Суспільство Розвідка повідомила про втрати серед російських найманців на Донбасі Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що на Донбасі загинули п'ятеро і отримали поранення 14 військовослужбовців російських окупаційних військ. "Протягом доби підтверджені втрати противника склали п'ятеро загиблих і 14 поранених військовослужбовців окремого штурмового батальйону (Макіївка), 11 окремого механізованого полку (Макіївка) і 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ", - йдеться в повідомленні розвідки. Крім того, за даними ГУР, втрати особового складу 2 мотострілецького батальйону 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) частково пов'язані з помилковим обстрілом їхніх передових позицій мінометним підрозділом окремого штурмового батальйону (Макіївка) 1 АК ЗС РФ.
Події У Запорізькій області солдат розстріляв товариша по службі Військова прокуратура Запорізького гарнізону повідомила про проведення досудового розслідування за фактом смерті військового в одній з в/ч сухопутних військ у Запоріжжі. Трагедія сталася напередодні, 28 серпня. Як встановили слідчі, військовослужбовець зайшов у розташування частини і вистрілив з автомата в голову і шию старшого солдата. Від отриманих травм військовослужбовець загинув. Поки мотиви молодої людини невідомі. За інформацією прес-служби військової прокуратури Південного регіону, підозрюваного вже затримано. Йому інкримінують статтю 115 частини 1 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Як пише агентство УНІАН, убитим виявився 26-річний снайпер десантно-штурмової бригади частини. У вбивстві підозрюється 29-річний навідник взводу цієї ж частини, розташованої в Розівському районі Запорізької області.
Суспільство оформление ленты  ЗМІ опублікували фото колони БТР, що рухається уздовж пляжу в Криму В окупованому Криму в рамках раптової перевірки боєготовності російської армії триває активне переміщення військової техніки, повідомляє "Громадське радіо". За даними видання, в неділю, 28 серпня, по трасі Керч - Сімферополь в районі села Приморське після обіду пройшло не менше двох колон бронетранспортерів і вантажних машин різного призначення. Одна з колон зупинилася на виїзді з Приморського, і місцеві жителі відзначили, що військові екіпіровані бронежилетами і радіостанціями. Тим часом в акваторії Феодсійскої затоки як і раніше перебуває декілька військових кораблів, включно з одним, схожим контурами на великий десантний корабель. Фото: "Громадське радіо" Нагадаємо, в Росії здійснюється раптова перевірка бойової і мобілізаційної готовності Збройних сил із залученням близько 100 тисяч військовослужбовців. Перевірка проводиться з 25 по 31 серпня.
За кордоном На Україну націлився російський ракетоносець У Російській Федерації проходить підготовка стратегічних командно-штабних навчань "Кавказ 2016" Збройних Сил Росії. За інформацією ГУ розвідки Міноборони України, кілька епізодів заслуговують на особливу увагу, пише "Сегодня". "Два стратегічних бомбардувальники Ту-95МС зі складу 22-ї бомбардувальної авіаційної дивізії (місце дислокації Енгельс, Саратовська область) виконали політ у повітряному просторі східної і центральної частин Чорного моря, а також анексованого кримського півострова. У повітряному просторі південно-західній частині окупованого Криму екіпажі Ту-95МС відпрацювали питання подолання системи ППО (протиповітряна оборона) з південно-західного оперативного напряму для завдання умовних ракетно-бомбових ударів", - повідомили в розвідці Міністерства оборони.
За кордоном Україна і Казахстан обговорюють спільний видобуток урану В межах співпраці Казахстану і України в атомній сфері проходить обговорення створення підприємства з видобутку урану. Сторони розглянуть можливість участі України в будівництві підприємства з виробництва ТВЕЛ у Казахстані. Про це інформує голова Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик в інтерв'ю "РБК-Україна". За словами співрозмовника, Казахстан і Україна обговорюють кілька проектів: створення спільного заводу з видобутку урану на території Казахстану, закупівлю Казахстаном української іонообмінної смоли в обсязі близько 700 т, а також участь у будівництві заводу з виробництва ТВЕЛ на території Казахстану. Зацікавленість нашої держави цими проектами голова Міненерго пояснив міркуваннями економічної вигоди. За словами Насалика, собівартість уранової руди в Казахстані становить близько 30 доларів за одну тонну, в Україні - 129 у.о.
Події ЗМІ опублікували зміст передсмертного листа журналіста Щетиніна Головний редактор інтернет-видання "Новий регіон" Ольга Мещерякова оприлюднила в інтерв'ю DW частину змісту передсмертного листа журналіста Олександра Щетиніна, який був знайдений мертвим у Києві 28 серпня. "Цей лист електронною поштою він надіслав мені в суботу о 21:00. Я побігла до нього на квартиру, почала телефонувати всім друзям, шукати ключі від його квартири. Жінка, у якої були запасні ключі, була за містом і змогла приїхати тільки опівночі. Ми змогли зайти до нього тільки в 24:00", - розповіла вона. За її словами, у Щетиніна була глибока затяжна депресія через фінансові проблеми у виданні "Новий регіон". Він говорив їй кілька разів, що хоче покінчити з життям. "Ми жили на гроші, які раніше заробив Олександр. Коли вони закінчилися, почалися проблеми, адже він не хотів, щоб видання фінансував хтось із олігархів", - повідомила Мещерякова. Вона повністю розділяє основну версію слідства про те, що Олександр Щетинін здійснив суїцид, звівши рахунки з життям. "Він любив українців і був закоханий в Україну. Це просив передати всім...", - сказала Мещерякова. Раніше повідомлялося, що 27 серпня засновника інформаційного агентства "Новий регіон" Олександра Щетиніна було знайдено мертвим в його день народження. Свого часу журналіст відмовився від російського громадянства на користь українського і переїхав до Києва.
Будапештський меморандум ніхто виконувати не збирався - Турчинов Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов назвав Будапештський меморандум, який гарантував суверенітет та безпеку України, "папером", який ніхто не збирався виконувати. Про це він заявив під час презентації новітньої зброї і техніки до п'ятиріччя ДК "Укроборонпром" сьогодні на території Київського бронетанкового заводу, передає кореспондент АСН. "На превеликий жаль, треба констатувати, що ті самі угоди, Будапештський меморандум, зокрема, не гарантували нам, відповідно до роззброєння нашої країни, відмови від ядерного статусу її недоторканість та захищеність її кордонів. Усі ці угоди, весь цей меморандум на перевірку виявився звичайним папером, який ніхто, на превеликий жаль, не збирався виконувати", - сказав Турчинов.  Він додав, що "в Європи з’явився «мюнхенський синдром», коли агресора пробували умиротворити, замість того, щоб жорстко зупинити".
Політика Депутати після канікул повинні прийняти закон про спецконфіскацію коштів, вкрадених при Януковичі, - Турчинов Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов сподівається, що народні депутати на початку сесії у вересні поставлять першим до порядку денного питання про спецконфіскацію коштів колишніх чиновників, отриманих незаконним шляхом. Про це він заявив під час презентації новітньої зброї і техніки до п'ятиріччя ДК «Укроборонпром» сьогодні на території Київського бронетанкового заводу, передає кореспондент АСН. «Безумовно, зараз багато проблем, зокрема в системі недофінансування, через те, що Верховна Рада від початку року ніяк не може прийняти рішення щодо залучення до бюджету коштів, вкрадених при Януковичі. Я не розумію, в чому причина, але факт залишається фактом... Сподіваюся, що мене почують народні депутати, які, як тільки повернуться до сесійної зали, насамперед проголосують за закон, за який не можуть проголосувати ось уже протягом року», - сказав він. Раніше повідомлялося, що 17 березня Верховна Рада прийняла за основу законопроект про проведення спецконфіскації арештованих коштів попередньої влади екс-президента України Віктора Януковича.
Події У Рівненській області потрійна ДТП: двоє загиблих У Рівненській області в неділю ввечері, 28 серпня, в результаті ДТП за участю мотоцикла, вантажівки і фургона загинули двоє людей, повідомили в місцевій поліції. За словами поліції Рівненської області, водій мотоцикла Kawasaki при обгоні зіткнувся на зустрічній смузі з автомобілем DAF з напівпричепом, завантаженим пивом. Від удару пасажирку мотоцикла відкинуло на зустрічну смугу, де на неї наїхав Opel Vivaro. В результаті зіткнення загинули 41-річний водій і 40-річна пасажирка мотоцикла. За попередньою інформацією, водії обох авто були тверезі. За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження. Раніше повідомлялося, що в Полтавській області автомобіль Ford Connect на смерть збив трьох молодих людей, які поверталися додому з кафе.
За кордоном У Путіна сказали, що Порошенко - незаконний президент і його треба заарештувати Радник російського президента Володимира Путіна Сергій Глазьєв зазначив, що Петро Порошенко не є законним українським президентом і його треба заарештувати за узурпацію влади. Про це сказано в листі, який було адресовано Генеральному прокурору України Юрію Луценку у відповідь на вручення йому ГПУ підозри в злочинах проти нацбезпеки України, пише Остров. Радник Путіна вважає, що зараз в Україні немає законної влади. «Органи державної влади керуються протизаконно призначеними посадовими особами», - написав він у листі. Глазьєв вважає, що два роки тому в Україні відбулося захоплення державної влади. Радник Володимира Путіна зазначає, що «всі постанови і закони, які були прийняті за цей період, зокрема призначення в.о. президента, прем'єра, членів Верховної Ради, генпрокурора, проведення виборів президента країни є незаконними, злочинними і антиконституційними».
Політика Ложкін подав у відставку з поста голови АП Президент України Петро Порошенко відсторонив від посади голову Адміністрації Президента Бориса Ложкіна. Про це він заявив на засіданні Національної ради реформ у понеділок, 29 серпня, передає кореспондент АСН. Порошенко повідомив, що Борис Ложкін буде призначений радником і керівником Національної інвестиційної ради. «Я прийняв рішення, що ми делегуємо Бориса Євгеновича на цей надзвичайно важливий напрям роботи», - сказав він. Порошенко подякував Ложкіну за роботу на посаді голови АП. Посаду голови АП обійняв голова Харківської ОДА Ігор Райнін. Ігор Райнін народився в Харкові в 1973 році. Має дві вищі освіти, в 1997 році закінчив Харківський авіаційний інститут ім. Жуковського, отримав спеціальність інженер-механік. Вже через три роки після цього отримує диплом Академії державного управління при Президентові України. В його активі - 70 наукових робіт і сім монографій, присвячених діяльності центральних і регіональних органів влади. Трудовий шлях Райнін почав у 17 років. Працював на керівних посадах різних підприємств і установ. З 2001 по 2002 рік обіймав посаду начальника управління координації програми «Харківська ініціатива» та інших проектів міжнародної технічної допомоги Головного управління економіки Харківської обладміністрації. З 2002 по 2010 рік працював на посадах в головному управлінні економіки Харківської ОДА, був заступником начальника управління. У квітні 2014 року був призначений заступником голови Харківської ОДА. З 17 листопада 2014-го по 3 лютого 2015 року - заступник голови Адміністрації Президента України. З 3 лютого 2015 року - голова Харківської обласної державної адміністрації.
Політика У СБУ відреагували на заяву правозахисників про «таємні в'язниці» в Харкові Голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак дав доручення перевірити інформацію про «таємні в'язниці» в Харківському управлінні СБУ. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив керівник апарату глави СБУ Сергій Ткачук. «Голова СБУ Грицак вже дав доручення, якщо така інформація підтверджуватиметься, то ми будемо реагувати, для нас немає своїх і чужих, винні понесуть відповідальність», - заявив він. При цьому він заявив, що інформація правозахисників про незаконне утримання людей в управлінні СБУ в Харкові є помилковою. Раніше повідомлялося, що в понеділок, 29 серпня, міжнародні правозахисні організації Amnesty International та Human Rights Watch повідомили, що з СБУ в Харкові звільнено 13 ув'язнених, зокрема одну жінку. За їхніми даними, щонайменше п'ять осіб утримуються в Харківському управлінні СБУ, з яких троє затриманих перебувають там вже більше 17 місяців.
Коломойський може продати половину «1+1» Порошенкові - ЗМІ Головний інвестор телеканалу «1+1» Ігор Коломойський продає половину мовника структурам, близьким до Петра Порошенка, в обмін на збереження бізнесу. Про це телеведуча Наталя Влащенко 28 серпня сказала в ефірі телеканалу «112 Україна». «Коломойський продає 50% телеканалу «1+1» структурам, близьким до Президента, в обмін на гарантію ненаціоналізації «Привату». В розстрочку... Я сьогодні це почула, і люди, які дуже близькі до дніпропетровської групи, це підтвердили», - розповіла Влащенко. На думку телеведучої, можлива угода свідчить про «перерозподіл інформаційного простору перед можливими виборами». Коли відбудуться ці вибори і про які суми йдеться, Наталя не уточнила. Інформацію Влащенко під час ефіру прокоментувала голова Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар. «Мене не запрошують на такого роду переговори - вони ведуться за закритими дверима. Думаю, що ми це побачимо по інформаційній політиці каналу. Я б нічого не виключала в цій історії. Хоча для Коломойського «1+1» - базовий ресурс. Так сталося, що для українських олігархів наявність телеканалу - кращий захист свого бізнесу. Це важливий момент», - зазначила Сюмар.
Події оформление ленты  У стилі лихих 90-х. ЗМІ дізналися подробиці нападу на львівського бізнесмена У селі Старе Село Львівської області невідомі підірвали, а потім обстріляли автомобіль з охороною місцевого бізнесмена Богдана Копитка. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив головний редактор видання «Ратуша» Микола Савельєв. За його словами, бізнесмен Богдан Копитко їхав в іншому автомобілі слідом за охоронцями, побачивши результати замаху, його машина об'їхала місце вибуху і зникла. «Після підриву автомобіль був обстріляний з автомата. Перестріляли близько двох магазинів. У салоні перебували троє охоронців Копитка і водій. Міну було закладено під асфальт. Вона була не радіокерованою. Двоє охоронців і водій загинули. Четвертий вижив», - сказав Савельєв. Він повідомив, що розслідуванням цієї справи займатиметься спеціальна оперативна група з Києва. Савельєв також додав, що Богдан Копитко був раніше судимий. «У кримінальному світі відомий за прізвиськом Копито. Колишній десантник», - уточнив він. Раніше повідомлялося, що в Старому Селі Львівської області вранці у понеділок, 29 серпня, вибухнув автомобіль, в результаті загинули три людини. За даними поліції, вибух авто пов'язаний із кримінальною боротьбою за вплив між організованими злочинними групами у Львівській області.
Події оформление ленты  У столиці рецидивіст вбив чоловіка в пункті прийому вторсировини (відео) У Києві поліцейські розкрили вбивство менше ніж за добу. 43-річний киянин був затриманий за кілька годин після скоєння вбивства. Зараз він перебуває під арештом, передає ГУ Нацполіції України в м.Києві. У Шевченківське районне управління поліції Києва надійшло повідомлення, що на пункті прийому вторсировини було виявлено тіло чоловіка з розбитою головою. На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка виявила тіло з ознаками насильницької смерті. Попередньо, злочинець наніс чоловікові шість ударів тупим предметом в ділянку голови. За словами свідків, у жертви була чорна сумка з пістолетом, яка пропала. Правоохоронці під час оперативно-розшукових заходів вийшли на раніше судимого місцевого жителя і затримали його в квартирі співмешканки, коли той знімав закривавлений одяг. Під час обшуку квартири у чоловіка було вилучено вкрадений пістолет, кілька чорних сумок і складаний ніж. Раніше затриманий 29 років провів у місцях позбавлення волі.
За кордоном Україну можуть відсторонити від переговорів у «нормандському форматі» Україну може бути відсторонено від участі у переговорах у «нормандському форматі», повідомив політолог і експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Микола Спиридонов кореспонденту ГолосUA, пише from-ua. За його словами, зустріч «нормандської четвірки», яка запланована на осінь 2016 року, хочуть провести без української сторони. «Я вважаю, що основна мета останніх подій в анексованому Криму - вивести Україну з переговорного процесу в «нормандському форматі», щоб обговорювати питання України без її участі», - зазначає політолог Спиридонов. Порошенко підтвердив, що поки не отримував запрошення взяти участь у майбутній зустрічі. «Виходить, що інформаційна атака Росії таки досягла своєї мети і долю України обговорюватимуть без її участі. Хоча поки це все на рівні переговорів, без остаточного рішення», - додав експерт.
Політика Ложкін: Україна і через 20 років не наздожене Польщу за ВВП За словами голови Національної інвестиційної ради України Бориса Ложкіна, країні потрібно залучити близько 200 млрд доларів інвестицій протягом 20 років, щоб забезпечити щорічне зростання ВВП на 6,5-9%. Про це пише агентство УНІАН. Для забезпечення щорічного зростання ВВП держави на 6,5-9% протягом 2017-2036 рр. необхідно залучення іноземних інвестицій на суму 120-200 млрд дол. Про це на засіданні Національної ради реформ заявив новопризначений голова Національної інвестиційної ради Б.Ложкін. За його словами, такий темп зростання валового внутрішнього продукту України протягом 20 років забезпечить ВВП в розмірі 292 млрд доларів у 2036 році. «Це рівень Колумбії минулого року. А ось ВВП нашого сусіда Польщі минулого року склав 475 млрд доларів. Тобто, навіть якщо ми будемо рости такими темпами, то Україна все одно не наздожене Польщу», - пояснив Борис Ложкін.
Суспільство Оперативне командування «Захід» збирає резервістів з бойовим стажем У вересні цього року в зоні відповідальності оперативного командування «Захід» пройдуть збори за участю військовослужбовців-резервістів, які мають бойовий досвід, отриманий в зоні АТО. Про це журналістам АСН повідомила прес-служба оперативного командування «Захід». Згідно з Указом глави держави від 18 травня 2015 №274/2015 «Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві ЗСУ» в особливий період на службу в резерві першої черги в обов'язковому порядку зараховуються військові, які були звільнені зі строкової служби, військової служби за призовом з мобілізації, на особливий період, які за станом здоров'я та професійно-психологічними характеристиками придатні до служби у військовому резерві. Нагадуємо, що головним завданням резервістів є підтримка і підвищення військової навченості людей для виконання завдань із захисту України на високому рівні.
Політика оформление ленты  Рокіровка в Адміністрації Президента: навіщо на Банкову повертається Ігор Райнін Останній понеділок літа ознаменувався кадровою ротацією в Адміністрації Президента (АП). 29 серпня Президент України Петро Порошенко оголосив про відставку Бориса Ложкіна з посади глави АП. На його посаду був призначений близький до Ложкіна голова Харківської обласної державної адміністрації (ОДА) Ігор Райнін. Про те, що Ложкін подає у відставку, стало відомо давно. Кадрова ротація анонсувалася у ряді ЗМІ з посиланням на «високопоставлене джерело в АП» ще за тиждень до офіційної заяви глави держави. Це ж джерело назвало і наступника Ложкіна - 43-річного Ігоря Райніна, губернатора Харківщини. «Східний» господар Президент Порошенко, представляючи нового голову своєї адміністрації, акцентував увагу на тому, що Райнін - представник східної області України. Не секрет, що прифронтова Харківська область перебуває в зоні ризику через велику кількість антиукраїнськи налаштованих жителів, кордони з зоною АТО і з країною-агресором Росією. «Харківська область є прифронтовою і складною. І її керівництво змогло зробити її ефективною, найкращою з усіх областей України. Це великий досвід і це великий результат, який, я думаю, можна ставити за приклад іншим губернаторам», - оцінив досягнення Райніна вже колишній голова АП Борис Ложкін. За словами Порошенка, Райнін зробив неможливе для Харківської області - «як у політичній площині, так і в менеджерській, і в господарській». Райнін народився у Харкові в 1943 році. Закінчив Харківський авіаційний інститут ім. Жуковського за фахом «інженер-механік». У 2000 році захистив диплом магістра державного управління в харківській філії Української академії державного управління при Президентові України. Потім у 2003 році отримав ступінь кандидата наук з державного управління.У Харківську ОДА Ігор Райнін прийшов у 2001 році, до цього працював у бізнесі, керував низкою підприємств в Харківській області. Зокрема, обіймав керівні посади на харківських підприємствах «Агріс», Навчально-науково-виробничий центр «Охорона праці». У 2010 році після приходу до влади Віктора Януковича і Партії регіонів Райнін покинув Харківську ОДА, зайнявся науковою та управлінською діяльністю в приватному секторі економіки. Був депутатом облради від опозиційної до «регіоналів» «Батьківщини». Після Революції Гідності повернувся в Харківську обладміністрацію, де на той момент «на повні груди дихали» проросійські рухи. В ОДА на посаді першого заступника губернатора займався контролем роботи департаменту економіки і міжнародних відносин, департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону, департаменту соцзахисту населення, департаменту науки і освіти, департаменту АПК і низки інших. На Банковій Райнін не нова особистість - з 17 листопада 2014 року він обіймав посаду заступника голови АП Бориса Ложкіна. У лютому 2015 року під час поїздки до Харкова Президент України доручив Райніну очолити одну з ключових областей на сході країни. Операція «Врятувати Харків» Головним завданням Ігоря Райніна на посаді губернатора Харківщини була нормалізація обстановки в області, що межує з лінією оборони, налагодження контакту з переселенцями з Донбасу, ослаблення антиукраїнської риторики серед місцевого населення, утримання ситуації в економіці. І з цим він впорався. «Ігор Львович є одним із кращих губернаторів, і Харківщина з прифронтового регіону перетворилася на центр реформ та розвитку. Думаю, що той досвід, який був продемонстрований на Харківщині, буде поширений по всій країні», - сказав Порошенко під час призначення Райніна на пост голови АП. У групі «Інформаційний опір» у понеділок також заявили, що Райніну в Харківській області вдалося реалізувати кілька принципових речей. Це безпека, політична стабільність і нормалізація економічної ситуації в регіоні. Через рік після ввіреного йому такої складної ділянки роботи, як Харківщина, - в лютому 2016 року - видання «Слово і Діло» підвело підсумки роботи Ігоря Райніна на посаді очільника області. Райнін очолив рейтинг відповідальності серед усіх українських губернаторів: з 75 його обіцянок тільки одна отримала статус «не виконано». Водночас 57 ініціатив були втілені в життя. Досягнення Ігоря Райніна Так, за останні два роки при Райніні в Харкові побудували станцію метро (19 серпня було відкрито 30-ту станцію метрополітену «Перемога»), відновлено роботу Харківської філармонії, відремонтовані лікарні, дороги. Також було відремонтовано аварійний міст в Барвінковому, відновити який люди просили близько 15 років. «Ті, хто мав можливість бути в Харкові, на власні очі переконалися - кардинальні і карколомні зміни відбулися в Харківській області», - оцінив діяльність Порошенко, додавши, що харківський губернатор проявив себе як «ефективний менеджер, який використовує увесь свій досвід і в питанні проведення децентралізації». Результати децентралізації відчули і громади області, які вже другий рік поспіль отримують значно більші кошти на свій розвиток. «За час його роботи вперше в історії Харківської області були перевиконані всі 34 місцевих бюджети», - зазначає «Слово і Діло». А за словами народного депутата Олега Березюка, Харків на сьогодні має вісім мільярдів, в порівнянні з двома-трьома раніше. Нові «старі» завдання Президент перед новим головою АП поставив чіткі завдання - боротьба з корупцією, реформа державної служби, питання інвестиційної діяльності, реформа сектора оборони. Водночас Борису Ложкіну, який на посту голови АП не був помічений у навколоінвестиційній діяльності в інтересах держави, довірено управління Національної інвестиційної ради. У його планах зробити з України «Мекку для інвестицій», для чого він хоче залучити близько 200 млрд доларів інвестицій протягом 20 років, щоб забезпечити щорічне зростання ВВП на 6,5-9%. На думку експертів «Інформаційного опору», для досягнення поставлених цілей Райнін і Ложкін при необхідності зможуть працювати в тандемі. Це підтверджують і джерела на Банковій: Райнін залишить собі заступником Ложкіна. З боку Ложкіна будуть зв'язки із західними партнерами, з боку Райніна - дисципліна і системний підхід. Водночас, згідно із заявою керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука, відмінне розуміння ситуації на сході України дасть Райніну можливість залучати більше уваги Банкової до прикордонних із Росією регіонів.
Події оформление ленты  У розслідуванні трагедії під Іловайськом завершено унікальну експертизу - ГПУ (відео) Представники Генпрокуратури, зокрема, перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук зустрівся з родичами воїнів, загиблих під Іловайськом. У зустрічі взяв участь перший заступник Головного військового прокурора, повідомляється на сторінці ГПУ у соцмережі. «Основною темою розмови були результати розслідування обставин та причин Іловайської трагедії. Зокрема, Д. Сторожук зазначив, що наразі завершена унікальна судова комісійна військова експертиза, яка тривала майже рік і до якої залучено 31 провідного експерта та фахівців, у тому числі з Міністерства оборони України, Антитерористичного центру при Службі безпеки України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України. Наявність експертизи дозволяє готувати кримінальне провадження для направлення справи до суду», - говориться у повідомленні.    

Як за допомогою нумерології обчислити грошові дні та залучити в життя багатство
Як за допомогою нумерології обчислити грошові дні та залучити в життя багатство
Кожному нам хочеться, щоб робота приносила більше грошей Нумерологи розповіли, як грошові дні кожного місяця т....
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
У житті кожної людини трапляються події, які відбуваються не просто так Іноді сам Всесвіт подає нам знаки про ....
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Ранок — це найважливіша частина дня Від того, як ви проведете ранок, залежатиме те, як ви проведете весь день
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів




/-1,2083280086517-/ /-pc-/
Top