counter
Архів Повернутись назад 29 Серпня 2015
29 Серпня
Суспільство Тепер до Президента можна звернутися онлайн Президент Петро Порошенко затвердив порядок розгляду електронних петицій на адресу Президента України. Відповідний указ вчора, 28 серпня, підписав Президент, повідомляє прес-служба глави держави.Стало відомо, що тим самим Порошенко дав старт роботі відповідного сайту. Про порядок та терміни розгляду електронних петицій в Указі зазначено, що на розгляд Президента буде подаватися електронна петиція, на підтримку якої зібрано не менше 25 000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня опублікування.«Розгляд громадського звернення буде здійснюватися невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів із дня опублікування інформації про початок її розгляду», - йдеться в повідомленні.Як повідомляється, для розгляду петиції буде створюватися робоча група із залученням до неї представників зацікавлених органів, а в разі необхідності - представників інститутів громадянського суспільства, експертів, спеціалістів, консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб.«Формування пропозицій про підтримку або не підтримку звернення, проекту відповіді Президента здійснюватиметься вподовж семи робочих днів із дня опублікування інформації про початок розгляду електронної петиції. Після чого вони подаються на розгляд Президентові України», - підкреслили в прес-службі.Також наголошується, що публічне сповіщення про підтримку або непідтримку електронної петиції буде розміщуватися на сайті Президента, а його відповідь - у спеціальному розділі з питань електронних петицій.
Суспільство У Харківській області керівництво енергетичної компанії два роки розкрадало держкошти Працівники Служби безпеки України спільно з міліцією та прокуратурою викрили схему розкрадання державних коштів керівництвом однієї з харківських енергетичних компаній. Про це повідомляє прес-служба СБУ.Стало відомо, що чиновники держпідприємства понад два роки розкрадали кошти при проведенні тендерних процедур на здійснення будівельно-монтажних робіт та закупівлю обладнання для потреб компанії.«Зловмисники штучно формували умови конкурсів для забезпечення перемоги в них контрольованими ними бізнес-структурами, пропозиції яких були істотно вищі за середньоринкових», - йдеться в повідомленні.За попередніми підрахунками, керівники енергокомпанії завдали збитків державі у розмірі 3,5 мільйона гривень.В даний час відкрито кримінальне провадження за ст. 191 і ст. 367 Кримінального кодексу України. Двом керівникам державного енергетичного підприємства вже оголошено про підозру у вчиненні низки кримінальних злочинів.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Вадим Рабінович Бізнесу потрібні податкові канікули Щоб в Україні справді проводилися реформи, а не «проходили» тільки на папері, необхідно дати можливість розвиватися бізнесу, особливо малому і середньому, тому дуже важливо при розробці та впровадженні податкової реформи врахувати цей факт. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив народний депутат Вадим Рабінович.«Останні політичні та економічні події у світі показують, що Україні слід розраховувати тільки на саму себе. І щоб країна видряпалась і стала на шлях розвитку, необхідно дати ковток свіжого повітря бізнесу. Працюватиме бізнес - запуститься економіка, будуть створені робочі місця, українці будуть із зарплатами», - заявив Рабінович.На його думку, Мінфін у проекті податкової реформи повинен прописати хоча б дворічні податкові канікули для бізнесу.«В українського бізнесу зараз зв'язані руки нескінченними перевіряючими та смотрящими. Повторюся, бізнес повинен працювати, а не відбиватися від безлічі перевірок і ухилятися від податкового тягаря. Вважаю, що влада, якщо вона зацікавлена ​​в економічному розвитку, повинна надати бізнесу податкові канікули, хоча б на два роки. І тоді побачите, як усе закрутиться і запрацює», - зазначає парламентарій.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Володимир Дубровський Податкова реформа повинна зробити бізнес незалежним від чиновників Податкова реформа повинна бути такою, щоб бізнес відчував себе незалежним від чиновників. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив економіст Володимир Дубровський.«Запуск податкової реформи запланований на 1 січня. І дуже б хотілося, щоб цей день став Днем незалежності підприємців від чиновників. У чому проблема нинішньої податкової системи? Вона ставить бізнес в персональну залежність від чиновника, який і вирішує, хто і скільки має заплатити. Бізнес не може спрогнозувати своє майбутнє, не знає точно, скільки йому доведеться відрахувати завтра. Все вирішується статусом «даху», як у середньовіччі. І це потрібно викорінювати», - сказав Дубровський.За словами експерта, необхідно ліквідувати і ще один перекіс у податковій системі, при якому істотно податком обкладається праця і не обкладається капітал.«Для того, щоб детінізувати економіку, необхідно радикально знижувати навантаження на зарплату. Ще один важливий момент - трансформувати податок на прибуток у податок на розподілений прибуток для залучення інвестицій», - додав Володимир Дубровський.
оформление ленты  Блог: 
Політика Мустафа Джемілєв Відчувається агонія путінського режиму, тому нам треба бути готовими до всього Керівництво Російської Федерації може здійснити досить різкі кроки, тому Україні потрібно бути готовою до всього. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив Уповноважений Президента з прав кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.«Відчувається агонія путінського режиму. І можуть бути різкі кроки. Нам треба бути готовими до всього», - підкреслив він.Окрім того, Джемілєв сподівається, що місцева виборча кампанія не внесе хаос і деструктив у роботу парламенту, органу зобов'язаного швидко приймати необхідні рішення.«Звичайно, вплив буде. Адже всі хочуть посилити свій вплив у регіонах. Сподіваюся, народні депутати працюватимуть у парламенті і залишаться на місцях, а не роз'їдуться по регіонах», - підсумував він.
Події Українському військовому дали довічний термін за вбивство трьох товаришів по службі Суд засудив військовослужбовця однієї з військових частин Донецької області до довічного ув'язнення за вбивство своїх трьох товаришів по службі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Південного регіону.Стало відомо, що перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, під час сварки скоїв вбивство трьох товаришів по службі.«Діючи умисно, на ґрунті особистих неприязних відносин до своїх товаришів, обвинувачений скоїв з автомата Калашникова АК-74 чергу пострілів у бік останніх, що призвело до їхньої загибелі», - йдеться в повідомленні.Як повідомляється, суд присяжних погодився з позицією державного обвинувача і призначив вбивці покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Крім того, суд постановив стягнути на користь сімей загиблих 750 тис. грн. за моральну шкоду.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Черненко Складно спрогнозувати перебіг виборчої кампанії на окрузі покійного Ігоря Єремеєва Поки що складно прогнозувати, як буде проходити виборча кампанія на 23-му окрузі (покійного Ігоря Єремеєва - ред.). Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив член комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя, народний депутат від Фракції Блоку Петра Порошенка Олександр Черненко.За його словами, наразі невідомо, коли ці вибори відбудуться, одночасно з місцевими чи ні.Черненко не став прогнозувати, які основні політичні гравці спробують провести депутата в парламент по цьому округу і наскільки запеклою стане боротьба, враховуючи досвід 205-го округу в Чернігові.«Я не вивчав питання, хто може там балотуватися. А заяв поки ніхто не робив. Адже не зовсім коректно було їх робити. Але повірте, тільки-но Центральна виборча комісія назве дату проведення виборів - відразу можна буде говорити про їх характер», - підсумував він.
Політика Гройсман закликає перевірити заяву Садового про спроби підкупу фракції «Самопоміч» Голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликав Генеральну прокуратуру і Національне антикорупційне бюро розслідувати заяву Андрія Садового про спроби підкупу фракції «Самопоміч» напередодні голосування за зміни до Конституції. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.У повідомленні зазначається, що напередодні доленосного голосування Верховної Ради України щодо конституційних змін (для проведення реформи децентралізації влади) Андрій Садовий заявив, як парламентську фракцію «Самопоміч» намагаються підкупити.«Зваживши серйозність таких слів, я закликаю Генеральну прокуратуру України та Національне антикорупційне бюро України в стислі терміни провести розслідування і дати правову оцінку фактам, якщо вони підтвердяться, після чого поінформувати Верховну Раду про результати розслідування», - заявив Гройсман.Він також закликав Садового оперативно надати всю необхідну інформацію для проведення об'єктивного та належного розслідування.
Політика Касько: Ми з Сакварелідзе дивимося в одному напрямку Погляди на діяльність Генеральної Прокуратури заступників генерального прокурора Віталія Каська і Давида Сакварелідзе багато в чому збігаються. Про це в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» заявив сам Касько.«Мої погляди співзвучні з поглядами Сакварелідзе. Вони відрізняються лише в окремих позиціях, не надто принципових. Я йому про це відверто кажу. Він прислухається, іноді я згоден з його позицією. У цьому плані ми не суперечимо одне одному», - сказав Касько.При цьому він зазначив, що у нього добре налагоджені робочі відносини з Давидом Сакварелідзе у справах проти прокурорів через те, що Сакварелідзе курирує слідство проти прокурорів, а Касько - процесуальне керівництво.«За великим рахунком, я несу значну частку відповідальності за розслідування цих злочинів. І якби був інший заступник куратором процесуального керівництва, не знаю, як би розслідувалися ці кримінальні провадження. У нас добре налагоджено робоче співробітництво, ми дивимося в одному напрямку, і тому слідство йде в цих категоріях справ нормальнл», - підкреслив Касько.
Політика оформление ленты  Топ-3 політичного сезону На тлі ротацій у Кабміні, які обіцяні під ідею прискорення реформування країни, війни на сході, що не вщухає, і прийдешніх місцевих виборів, стартує новий політичний сезон. Традиційно, саме у вересні увага людей більшою мірою зосереджується на тому, що відбувається на Печерських пагорбах - в Раді, Кабміні та Адміністрації Президента, - а телеефіри, поспішаючи наростити рейтинги, наповнюються різними ток-шоу. При цьому вже зараз зрозуміло, що політична осінь-2016 буде не з медом, оскільки саме в цей період на країну чекають три ключові події для її подальшої долі. Місцеві вибори Офіційно місцева виборча кампанія ще не почалася, але популізм і деструкція, що супроводжують її, потихеньку нарощують розмах. Поки ще залишається питанням, кому будуть віддані електоральні голоси: конкретним політикам, передвиборчим програмам або вирішальну роль знову відіграватиме, як дуже точно зауважив Президент, "маршал гречка". Тобто чим стануть керуватися громадяни, ставлячи галочки в бюлетенях, не скаже ніхто. Осінь також стане серйозним тестом для нового закону про вибори, який розробляється і приймається дуже складно, але під соусом обіцянок: мовляв, впроваджується нова система відкритих списків, яка дозволить саме виборцю формувати черговість політиків у них, усунувши від цього процесу партійних босів. Але експерти негативу відшукали в ньому набагато більше, ніж позитивних позицій. Закон несе ризики не тільки для 25 жовтня. Було обіцяно, що подібну систему, у разі її позитивної апробації на місцевих рівнях, законодавець може перетворити на правила виборів народних депутатів. Але експерти переконані: є побоювання, що саму ідею відкритих партійних списків спробують дискредитувати, оскільки насправді партіям такий розклад не вигідний. Якщо це вдасться, у майбутньому просто розкажуть людям, що хотіли як краще, а вийшло як завжди: мовляв, в Україні відкриті списки «не спрацювали». Цей крок, у свою чергу, дозволить залишити партійним лідерам можливість формувати перелік кандидатів на свій розсуд, а людям не залишиться нічого більше, окрім як знову обирати наосліп. Зрозуміло, що закон спробують поліпшити, наскільки це можливо. «Слід розуміти, що закон вийшов сируватий, тому в нього будуть внесені правки, переважно, технічного плану, - поінформував АСН екс-голова Комітету виборців України, народний депутат України Олександр Черненко. - Хоча можлива і низка політичних змін. Це, насамперед, стосується обмеження політичної реклами, введення більш жорсткого контролю і покарання за підкуп. Центрвиборчком також побачив низку  неможливих для виконання функцій і готує свої пропозиції». Ротації в Кабміні Другою інтригою осені є доля Кабінету Міністрів України, якому спочатку Президент Петро Порошенко пообіцяв тестування на профпридатність, а потім і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сказав, що сам запропонує парламентській коаліції новий склад КМУ. Офіційно списку відставників досі немає. Кого вирішать «піти», можна тільки здогадуватися. Відставку давно і наполегливо пророкують міністру охорони здоров'я Олександру Квіташвілі, міністру економічного розвитку і торгівлі Айварасу Абромавічусу, а також міністру енергетики та вугільної промисловості Василю Демчишини. Серед можливих кандидатів на «вихід» лунають й імена Геннадія Зубка (віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку) та Андрія Пивоварського (міністр інфраструктури). Давно хитається крісло і під віце-прем'єром Валерієм Вощевським - його кабінет нібито планують віддати народному депутату від пропрезидентської фракції Ігорю Кононенку. Той, у свою чергу, заявляє, що якщо дадуть мізерні повноваження, то він не згоден. «Я - людина команди. Якщо стоятиме завдання працювати в Кабінеті Міністрів, я готовий у ньому працювати. Але я не знаю, що таке віце-прем'єр. Мене приставка абсолютно не гріє, питання - чим займатися. Якщо реформами - то це цікаво, але в цьому випадку покажіть рівень повноважень, у тому числі і кадрових, і коло обов'язків, тоді я буду аналізувати і приймати рішення. Якщо ж просто отримати приставку і кабінет, мені це не цікаво», - відповів він АСН. Хоча за спиною у Кононенка кажуть, що цей «сірий кардинал» Петра Порошенка готовий буде зайти в Кабмін або з новим прем'єром, або отримавши гарантії незалежності від Яценюка. Але Арсеній Петрович, у свою чергу, не горить бажанням бачити Кононенка у своїй команді, оскільки в посиленні позиції конкурента Порошенка не зацікавлений.Проте  зовсім не факт, що самому Яценюку вдасться залишитися главою уряду. «Прийдешні відставки міністрів - це не новина. Але так і залишається інтригою, чи не буде відставки самого прем'єр-міністра? Чи не з'являться якісь інші кандидатури, які радикально змінили б склад Кабміну і формат коаліції», - звернув увагу АСН політолог Сергій Таран. Але прізвищ експерт не називав. Хіба що змусив згадати той факт, як часто у ЗМІ з'являється інформація з посиланням на джерела, які стверджують, що Яценюк може втратити прем'єрство. Писали, наприклад, про те, що місце Яценюка може зайняти Наталя Яресько, а самого Арсенія Петровича «підуть» у Національний банк. До речі, Наталя Яресько, ніби як, поки що проти, оскільки її мета - перейти зі складу уряду України до Міжнародного валютного фонду. Важливий і той факт, що «Народний фронт» відмовився вливатися у «Солідарність». Це означає тільки одне, що конфлікт Порошенко-Яценюк знову вийшов на публічний рівень. Чим закінчиться? Поки ніхто не береться цього прогнозувати, порадивши, спостерігати, чекаючи, чия гра виявиться більш виграшною. А заразом багато вирішать і результати місцевих виборів, які деякі розцінюють, як генеральну репетицію парламентських. Мирний план Крім того, важливою справою осені залишається забезпечення миру і територіальної цілісності країни. Стратегічне завдання - займати гідне місце на міжнародних аренах, домагаючись при цьому, щоб подальші події відбувалися на умовах, вигідних Україні, а не Москві. Відповідно, на порядку денному залишаться Мінські угоди і їхня дієвість. Крім того, як заявляв Петро Порошенко, Україна має намір регулярно піднімати перед міжнародним співтовариством питання про введення миротворчої місії на Донбас. Ще одне складне питання, що стосується сходу, - проведення там місцевих виборів. Проблема в тому, що навіть на підконтрольних України територіях непросто буде забезпечити виборцям, спостерігачам і членам комісій безпеку. Вже відомо, що глави Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій направили до ЦВК уточнені дані з переліком населених пунктів, в яких - саме з міркувань безпеки - пропонується не проводити 25 жовтня чергові місцеві вибори. Треба зауважити, що списки ці тричі уточнювалися. Так, наприклад, станом на 26 серпня пропонувалося не проводити вибори в 404 радах Донбасу. По Донецькій області у 225 радах, 99 з яких відносяться до населених пунктів на неокупованих територіях. По Луганській області не рекомендується проводити вибори у 179 радах різних рівнів, із яких 33 - на підконтрольній України території. Наступного дня надійшли нові уточнення, у яких Жебрівський просить виключити додатково зі списку Гірницьку міську та Курахівську селищну ради, а Тука, - навпаки, включити Білогорівську селищну раду. Зрозуміло, що цей список буде коригуватися аж до 25 жовтня. Адже прогнозувати, як поведеться агресор, непросто. Тому логічно припустити лише те, що осінь саме для сходу України буде вкрай напруженою. Причину дуже точно вказав у коментарі «Аналітичній службі новин» (АСН) уповноважений глави держави з прав кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, який сказав, що «...відчувається агонія путінського режиму, тому можуть бути різкі кроки. Нам треба бути готовими до всього». Доповнити слова Джемілєва нічим, особливо якщо врахувати підступність дій «сусіда» і наявність усередині країни його пособників, які не припиняють спроб ще більше дестабілізувати ситуацію, щоб викликати соціальні протести і нав'язати людям завзяте відчуття того, що «все пропало».
Суспільство За фактом зловживання владою чиновниками Одеської облради відкрито кримінальне провадження Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання владою посадовими особами Одеської обласної ради. Про це повідомляє прес-служба обласного управління міліції.За інформацією преси-служби, у слідче управління надійшли матеріали від представника однієї з одеських міських організацій про незаконні дії посадових осіб управління Одеської обласної ради з майнових відносин.«У заяві йшлося, що під час аукціону об'єкти, будівлі та споруди комунальної власності продавалися за заниженими цінами, а саме «Будинок прийомів», «Масонський дім» і територія біля Палацу спорту площею 1802 квадратних метра», - йдеться в повідомленні.Як повідомляється, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Такі дії передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
Суспільство оформление ленты  Рік після Іловайська Сьогодні, 29 серпня на Михайлівській площі в Києві згадували минулорічні події в Іловайську. Сюди прийшли бойові побратими, родичі загиблих і зниклих безвісти військових, волонтери та небайдужі кияни. Хтось із квітами, хтось із фотографіями. Хтось ділиться спогадами, хтось мовчить.Тут, у Києві, через рік і радість від зустрічей героїв, і біль від втрати тих, хто назавжди залишився в Іловайському котлі. Портрети останніх відтепер будуть розміщені на стіні огорожі Михайлівського Золотоверхого на дошці пам'яті.Дмитро Куліш, боєць батальйону «Донбас», провів дев'ять місяців в полоні терористів. Потрапив в нього під Іловайськом. «Росіяни нам гарантували: якщо ми складемо зброю, нас не передаватимуть у ДНР. Така була домовленість. Але вони слова не дотримались. Понад сто бійців «Донбасу» передали сепаратистам. Вони знущалися над нами, били, деяких, як мене, засуджували до смертної кари», — говорить він.Військові кажуть, що Україна належним чином не розслідує події в Іловайську і досі не покарані винні.Нагадаємо, рік тому за участю добровольчих батальйонів «Азов», «Шахтарськ», «Дніпро», «Донбас», «Правий сектор», спільно зі Збройними силами України відбулася операція по звільненню Іловайська. Вона закінчилася трагедією — наші військові потрапили в котел, створений терористами і регулярною російською армією. За офіційними даними, загинуло 209 бійців, ще 157 залишаються невпізнаними, 158 військових вважаються зниклими безвісти. За даними військових експертів, число жертв Іловайська становить понад тисячу.

Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Завтра, 16 травня, зірки обіцяють вам день, наповнений можливостями та новими відкриттями Будьте готові до нес....
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Гороскоп від Анжели Перл на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
За попередженням Анжели Перл, 16 травня 2024 року всі знаки зодіаку мають бути готовими до викликів, які може ....
більше матеріалів




/-0,83021998405457-/ /-pc-/
Top