counter
Архів Повернутись назад 29 Січня 2017
29 Січня
Події ОБСЄ попереджає про екологічну катастрофу в Донбасі Донецькій області внаслідок бойових дій загрожує екологічна катастрофа через можливий обстріл фільтрувальної станції «Ясинувата» і фенольного заводу в Новгородському. Про це на брифінгу заявив заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляє ВВС. «Спостерігачі СММ ОБСЄ були в районі фільтрувальної станції «Ясинувата» поблизу Донецька, де зберігається велика кількість хлору, і в районі фенольного заводу в Новгородському. На цих об'єктах зберігаються небезпечні речовини, будь-який обстріл призведе до витоку смертельно небезпечних речовин у грунтові води. Існує великий ризик екологічної та гуманітарної катастрофи. Це призведе до того, що люди страждатимуть від серйозних захворювань. Для того щоб цей ризик матеріалізувався, досить лише одного невдалого пострілу. Це може привести до того, що вся Донецька область залишиться без питної води», - заявив Олександр Хуг.
Політика Трамп обговорив з Меркель витрати НАТО і конфлікт на Донбасі Новий президент США Дональд Трамп і канцлер ФРН Ангела Меркель під час телефонної розмови обговорили витрати НАТО і конфлікт на сході України, сказано в спільній заяві лідерів США і Німеччини. «У ході телефонних переговорів було розглянуто велике коло питань, зокрема витрати НАТО, ситуація в Північній Африці, відносини з Російською Федерацією і конфлікт на Донбасі. Дональд Трамп і Ангела Меркель наголосили на принциповій важливості Північноатлантичного альянсу для трансатлантичних відносин і важливій ролі НАТО у збереженні миру і стабільності», - йдеться в повідомленні. Ангела Меркель і Дональд Трамп домовилися активізувати співпрацю в боротьбі з тероризмом у всьому світі. Президент США прийняв запрошення канцлера Німеччини відвідати саміт G20 у Гамбурзі в липні цього року.
Події АТО: За минулу добу зафіксовано 55 обстрілів За минулу добу в зоні АТО на сході України російсько-окупаційні війська 55 разів порушили режим припинення вогню. В результаті обстрілу отримав поранення один боєць ЗСУ, повідомляє прес-центр АТО. На Маріупольському напрямку бойовики зі 122-мм ствольної артилерії обстрілювали Широкино, Водяне, Талаківку і Лебединське. З мінометів, гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по Талаківці, Водяному, Красногорівці, Мар'їнці, Широкиному, Новотроїцькому та Лебединському. Новотроїцьке і Гнутове неодноразово обстрілювали ворожі снайпери. На Донецькому напрямку зі 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї терористи обстрілювали Троїцьке, Кам'янку, Авдіївку, Зайцеве і Луганське. На Луганському напрямку бойовики зі 122-мм артилерії обстріляли Кримське. З гранатометів вели вогонь по Троїцькому і Новозванівці.
Події Штаб АТО: бойовики штурмують Авдіївську промзону Сьогодні рано-вранці в районі Авдіївської промислової зони бойовики пішли на штурм із метою захоплення позицій Збройних сил України. В результаті бою є втрати з обох сторін, повідомили в прес-центрі штабу АТО. «У неділю, 29 січня, близько п'ятої години ранку в районі Авдіївської промислової зони російсько-окупаційні війська почали обстріл з мінометів і стрілецької зброї. О сьомій годині ранку противник пішов на штурм з метою захоплення позицій ЗСУ. Маневрами і контратакою українські військові зупинили ворога і не допустили захоплення своїх позицій. Бойовики зазнали великих втрат і відступили. З нашого боку також є втрати. Обстановка в районі Авдіївської промзони залишається напруженою. Противник продовжує штурмові дії і не залишає спроби відтіснити підрозділи ЗСУ», - йдеться в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  Прах українського поета Олександра Олеся та його дружини поховали в Україні Відомий український поет Олександр Олесь і його дружина Віра Кандиба знайшли спокій  у рідній землі - у неділю, 29 січня, на Лук'янівському кладовищі в Києві відбулося перепоховання. «Він дізнався про загибель свого сина, і на 42 день його серце не витримало. Олександр Олесь не дожив всього дев'ять днів до народження свого онука», - сказав під час прощання міністр культури Євген Нищук і представив дружину онука Олеся Ольгу. «Вона подолала тисячі кілометрів, щоб прийти і поклонитися пам'яті наших великих українців», - сказав міністр. «Складно описати той шок, який пережила наша сім'я в зв'язку з тим, що трапилося з прахом Олександра і Віри, - каже Ольга. - Але, можливо, це той випадок, коли не було б нещастя, та нещастя допомогло - Олександр Олесь повернувся в Україну. Я думаю, що це його було найбільше бажання в життя. Ми всі пам'ятаємо, як він писав: немає сонця і немає щастя ніде, крім як у рідному краю». Нагадаємо, поет Олександр Олесь останні роки жив у Празі, де і був похований. На початку січня 2017 року його останки були ексгумовані, оскільки закінчувався термін оплати місця на кладовищі, а в могилі був похований Володимир Михайлишин, який раніше вносив оплату. Декількома годинами раніше Олександра Олеся відспівували у Володимирському соборі. Панахиду відслужив Патріарх Філарет. Попрощатися з поетом прийшло кілька сотень українців. «Олександр Олесь жив і помер за межами України, він любив Батьківщину і свою любов втілював у поезії», - сказав на початку Філарет». «Олександр Олесь, можливо, як ніхто інший, глибоко розкрив біль душі людини, яка втратила Батьківщину і опинилася в еміграції. Його поезія показує, як треба любити Україну», - після зауважив присутній у Володимирському соборі Президент Петро Порошенко.
Суспільство Порошенко з дружиною взяли участь у панахиді по Олександру Олесю У неділю, 29 січня, глава України Петро Порошенко з дружиною Мариною взяли участь у панахиді по знаменитому українському письменникові Олександру Олесю у Володимирському соборі Києва. Про це Президент України написав у Twitter. «Ушанував пам'ять нашого видатного поета Олександра Олеся, вічна йому пам'ять! Олександр Олесь, як ніхто інший, розкрив біль душі людини, що опинилася в еміграції і втратила Батьківщину. Поезія Олеся є взірцем того, як треба любити Україну. У своїх творах він не раз доносив, що саме внутрішні чвари і невміння об'єднатися часто призводили в історії України до трагічних наслідків», - написав Петро Порошенко. На думку Президента України, перепоховання в Україні поета Олександра Олеся стало дуже символічним, оскільки за життя він мріяв про повернення в Україну.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів




/-0,59563708305359-/ /-pc-/
Top