counter
Архів Повернутись назад 28 Лютого 2017
28 Лютого
Політика оформление ленты  Маккейн: Боротьба за свободу таких людей, як Нємцов переконує, що Росія буде вільна Боротьба за свободу і справедливість таких людей, як убитий російський опозиціонер Борис Нємцов переконує в тому, що Росія буде вільна. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив сенатор-республіканець США Джон Маккейн. Коментуючи другу річницю вбивства Нємцова в Москві, американський сенатор нагадав, що в Росії та інших країнах світу пройшли марші пам'яті, на які вийшли десятки тисяч людей. Маккейн додав, що Бориса Нємцова вбили «в тіні Кремля». За його словами, Нємцов ризикував життям заради свободи Росії, і прийшли люди дають надію, що так і буде. «Борис ризикував своїм життям, щоб боротися за свободу, демократію і справедливість для народу Росії, його приклад підтриманий чудовими людьми, які продемонстрували це вчора. Їхні гасла вселяють мені надію: Росія буде вільна! »- підкреслив Маккейн. Нагадаємо, 27 лютого 2015 року на Москворецькому мосту в центрі Москви був убитий опозиційний політик Борис Нємцов. Чотири кулі потрапили безпосередньо в серце і голову Бориса Нємцова, політик загинув на місці. Злочинці зникли з місця події. У ніч на 27 лютого 2017 року меморіал Нємцову в Москві був зачищений комунальниками. З моста на кількох вантажівках вивезли квіти і портрети вбитого політика, однак вранці там знову з'явилися квіти. Вінок від імені президента США Дональда Трампа, американських дипломатів, всього «американського народу» поклав і посол США в Росії Джон Теффт.
Події Проросійські бойовики 84 рази порушили режим тиші, в районі Авдіївки стріляли з танка На Донбасі минулого понеділка, 28 лютого, російсько-окупаційні війська 84 рази обстріляли позиції Збройних Сил України, в результаті один боєць отримав поранення, повідомили в прес-центрі штабу АТО. «На Маріупольському напрямку з 122-мм артилерії загарбники обстрілювали Широкине. З мінометів калібрів 120 і 82 мм - Водяне, Гнутове, Новотроїцьке і Павлопіль. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - Талаківку, Павлопіль, Водяне, Новотроїцьке, Широкине, Гнутове. БМП окупантів вели вогонь по Широкиному, Водяному та Лебединському. Снайпер - по Талаківці», - йдеться в повідомленні штабу в Facebook. На Донецькому напрямку, за даними українських військових, окупанти з танка неодноразово вели вогонь по позиціях ЗСУ в районі Авдіївки. З 120 і 82-мм мінометів були обстріляні Троїцьке, Новолуганське, Луганське, Верхньоторецьке, Опитне, Авдіївка, шахта Бутівка і Водяне. З гранатометів і стрілецької зброї - Піски, Зайцеве, Луганське, Кам'янка та Троїцьке. На Луганському напрямку окупанти відкривали вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів по Новоолександрівці, Станиці Луганській і Валуйському. В районі Лобачевого працював ворожий снайпер.
Суспільство оформление ленты  Обвалення Шулявського шляхопроводу: влада змінила маршрути тролейбусів У зв'язку з обваленням Шулявського шляхопроводу в Києві «Київпастранс» вніс зміни в роботу тролейбусів маршрутів №№7,22,27,30,42, а також збільшив кількість вагонів на трамвайному маршруті №3 Борщагівської лінії швидкісного трамвая, повідомляється на сайті комунального підприємства. Згідно з повідомленням «Київпастрансу», тролейбусний маршрут №7 «вул. Чорнобильська - ст.м.Шулявська» продовжено до Повітрофлотського шляхопроводу. Тролейбусний маршрут №22 «ул.Ольжича - Аеропорт «Київ» організований на двох ділянках: від ул.Ольжича до Дегтярівської, від Міжнародного аеропорту «Київ» до Індустріального шляхопроводу. Тролейбусний по маршрут №30 «ул.Милославская - ул.Кадетскій Гай» організований на двох ділянках: від ул.Милославської до Дегтярівської, від ул.Кадетський Гай до Індустріального шляхопроводу. Тролейбусний маршрут №27 «Залізнична станція «Київ-Волинський» - ст.м.Петрівка» організований на двох ділянках: від ст.м. «Петрівка» до Дегтярівської, від Залізничної станції «Київ-Волинський» до Індустріального шляхопроводу. Тролейбусний маршрут №42 «ст.м. Либідська - Дегтярівська» курсуватиме до Індустріального шляхопроводу. Крім того, Департамент транспортної інфраструктури КМДА закликав водіїв по можливості не використовувати власний транспорт у районі шляхопроводу і на прилеглих вулицях і рекомендував пересісти на наземний і підземний громадський транспорт. Також київська влада опублікували альтернативні схеми об'їзду аварійної ділянки: «Водії, які користуються вул. Довженка пропонуємо змінити маршрут і їхати вул. Дегтярівською. Авто, які прямують вул. Гетьмана, пропонуємо рухатися вулиці Борщагівська. Хто планував їхати вул. Довженка і Гетьмана, прохання утриматися від цього маршруту». Схема маршрутів об'їзду від КП «Київдорсервіс».
За кордоном оформление ленты  Машина актора Караченцова перекинулася від удару під час ДТП. З'явилося відео з місця пригоди В інтернеті виклали перше відео, зняте на місці ДТП, в яку потрапив відомий актор Микола Караченцов. Нагадаємо, це сталося напередодні ввечері в Підмосков'ї. Як повідомили ЗМІ, актор їхав зі своєю родичкою і був на пасажирському сидінні. Його автомобіль Toyota Highlander врізався у вантажівку "Газель", вилетів на узбіччя і перекинувся. Попередньо винним у ДТП поліція вважає водія «Газелі». Судячи з відео - у а/м Toyota, в якій їхав актор, з правого боку сильно пом'ятий дах і двері, розбитий бампер, права фара, а зліва - у машини розбите скло. У "Газелі" ж видно слід від удару в ліві двері і крило. Зараз Микола Караченцов перебуває в лікарні. Лікарі кажуть, що його життю нічого не загрожує. Зауважимо, що в першу аварію, після якої він не зміг оговтатися, Микола Караченцов потрапив рівно 12 років тому, 28 лютого.     
Політика Тука підтвердив наявність мирного плану щодо Донбасу, на черзі - Крим Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявив, що Кабінет міністрів України два місяці тому затвердив план з реінтеграції окупованих районів Донбасу в мирне життя в Україні. «Якщо мати на увазі той сегмент, за який відповідає наше міністерство, то так, концепція затверджена Верховною Радою, заходи затверджені Кабінетом міністрів, саме цей план заходів отримав повну підтримку всієї світової спільноти», - заявив він в ефірі телеканалу «112 Україна». За його словами, зараз уряд розробляє план заходів щодо Криму. Він висловив переконання, що документ буде готовий протягом місяця. Нагадаємо, що голова МВС України Арсен Аваков заявив, що український уряд підготував план з деокупації Донбасу. «У нас є абсолютно конкретний план щодо Донбасу, якщо воля путінського режиму до реального врегулювання все-таки матиме місце під натиском Заходу, ми маємо план, який буде реалізовуватися. Він абсолютно не пов'язаний ні з найменшими поступками путінському режиму», - заявив Аваков.
Економіка Штаб блокади торгівлі з окупантами заявив про припинення переговорів із Кабміном Штаб блокади торгівлі з окупантами оголосив про вихід з переговорного процесу з урядом України, звинувативши офіційний Київ у підтримці позицій терористів «ДНР» і «ЛНР». «Єдність позицій керівництва країни-агресора і керівництва України свідчить не тільки про торговельні зв'язки між ними під час війни, але і про пряму зраду інтересів України», - йдеться в повідомленні Штабу в Facebook. Крім того, учасники Штабу пообіцяли розширити географію блокади, перекривши останні торгові шляхи. Блокадники заявили, що будуть стояти до повного виконання своїх вимог (звільнення полонених і заборона торгівлі з окупантами з боку держави). Також Штаб зажадав від Президента України оприлюднити всі документи, підписані від імені України в Мінську. «Нас цікавить, про що ви домовилися з керівництвом РФ в той час, коли ми і наші бойові товариші тримали фронт у Дебальцевому, Широкиному, на Бахмутській трасі в 2015-2016 рр.», - заявили в штабі. Нагадаємо, що на зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом активісти Штабу виступили з пропозицією негайно звільнити полонених і прийняти закон про окуповані території, яким законодавчо забороняється торгівля з окупантами.
Суспільство Росія перекинула на окупований Донбас 61-й «гумконвой» - ДПСУ Вранці у вівторок, 28 лютого, Російська Федерація в черговий раз, порушуючи встановлені правила перетину кордону, перекинула на окуповані території Донбасу 61-й так званий «гуманітарний конвой», повідомили в Державній прикордонній службі України. «Всього з 5:25 до 6:15 через російські пункти пропуску «Донецьк» і «Матвєєв Курган» на в'їзд в Україну було дві колони т.зв. «гумконвою» в складі 25 автомобілів. Вантажівки перевозили переважно нібито дитяче харчування», - йдеться в повідомленні ДПСУ. Прикордонники відзначили, що українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Нагадаємо, що 21 лютого Росія відправила терористам на Донбас 60-й «гумконвой», що складався з 26 автомобілів, які везли 300 тонн вантажу.
Політика Голосіївський суд сьогодні вирішить, чи можна вести заочне розслідування махінацій Олександра Клименка Сьогодні Голосіївський районний суд міста Києва почне розгляд клопотання про застосування заочного досудового розслідування стосовно колишнього керівника Міністерства доходів і зборів України часів екс-президента Віктора Януковича (24 грудня 2012 року - 27 лютого 2014 року) Олександра Клименка, повідомляє кореспондент АСН. Судове засідання призначено на 28 лютого, на 16:00. Суддею у цій справі призначено суддю Голосіївського суду Оксана Мірошниченко. Слідство підозрює, що Олександр Клименко, будучи на посаді міністра доходів і зборів, входив до складу злочинної групи, очолюваної Януковичем, заволодів коштами держбюджету в сумі 3,1 мільярда гривень шляхом незаконного відшкодування ПДВ. Зараз Олександр Клименко перебуває за кордоном. Проте 12 грудня 2015 року він був обраний почесним головою української політичної партії «Успішна країна». Також О. Клименко, як повідомляють ЗМІ володіє кількома великими інформаційними ресурсами в Україні. 8 лютого 2017 року Апеляційний суд Києва заочно заарештував колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.
Суспільство Радник голови СБУ спростував заяву Рубана про зрив обміну полоненими на Донбасі Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт спростував інформацію про зрив обміну полоненими поза Мінським процесом, яку озвучив керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан. «Російські спецслужби намагаються посадити нас за стіл переговорів безпосередньо з терористами... Ніяких обмінів Рубан не міг провести», - заявив він у коментарі телеканалу «112 Україна»». Тандіт  підкреслив, що останнім часом російські спецслужби проводять низку  провокацій щодо обміну полоненими, використовуючи українських громадян, зокрема народного депутата Надію Савченко. Нагадаємо, Володимир Рубан заявив, що через його затримання українськими силовиками на КПВВ «Мар'їнка» і скасування дозволу на перетин лінії зіткнення на Донбасі зірвався процес обміну полоненими, який нібито мав відбутися 27 лютого поза Мінськими переговорами.
Політика Мінські домовленості зайшли в глухий кут - експерт Реалізація Мінських угод щодо урегулювання конфлікту на Донбасі зайшла в глухий кут. Про це під час засідання круглого столу 28 лютого заявив виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький, передає кореспондент АСН.  «У влади не існує консолідованої політики щодо східних регіонів. Наразі ми спостерігаємо наявність лише окремих пропозицій та розірваних тем. Тому є нагальна потреба залучити незалежних експертів для спільної роботи з Міністерством для вироблення стратегії щодо повернення східних регіонів», - заявив він.  На його думку, експерти мають приділити увагу вивченню не лише правових питань повернення Донбасу, а й гуманітарних та етичних питань. «Як налагодити зв'язки між людьми на Сході на окупованих територіях. Це дуже делікатні питання, які неможливо розв'язати лише правовими методами», - повідомив експерт. Бистрицький додав, що на сьогодні «Мінські угоди зайшли у глухий кут. Але ми не можемо від них відмовитися. Тому маємо зробити усе, щоб доповнити їх, забезпечити їх виконання». 
Суспільство На Донбасі троє російських найманців зірвали уроки в школі і погрожували фізичною розправою - ГУР Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нові випадки безчинства щодо цивільного населення з боку бойовиків російської гібридної армії на Донбасі. «Троє озброєних військовослужбовців 7-ї окремої мотострілкової бригади (Брянка) 2 АК в стані сильного алкогольного сп'яніння зайшли в загальноосвітню школу в н.п. Хрустальний, зірвали проведення уроків і погрожували школярам і вчителям навчального закладу фізичною розправою», - йдеться в повідомленні ГУР у Facebook. Крім того, за даними розвідки, особовий склад одного з підрозділів 11-го окремого механізованого полку (Донецьк) 1 АК відмовився рити окопи і споруджувати захисні споруди в зв'язку з постійними фізичними навантаженнями.
Політика В окупованих районах Донбасу пропонують ввести тимчасову адміністрацію під егідою ООН В ОРДЛО треба ввести тимчасову адміністрацію під егідою ООН. Про це під час засідання круглого столу 28 лютого заявив аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Євген Ярошенко "На нашу думку, ефективним механізмом для реінтеграції Донбасу може стати перехідна адміністрація під егідою ООН", - заявив він. Він нагадав, що така адміністрація свого часу була введена в Косові, в Східній Славонії - це один із регіонів в Хорватії, Східному Тиморі, Бангладеш і на деяких інших африканських територіях. "Цей процес має містити в себе дві складові. По-перше, це військова сфера - підтримання миру через розгортання "блакитних касок". До цивільної сфери належить створення поліцейських сил для встановлення правопорядку і підготовки до виборів", - додав він. Однак, зізнається експерт, для вирішення цього питання буде потрібна згода і добра воля Росії. Що само по собі є складним. "Поки в Україні ніхто не висував пропозицію реалізації хорватського сценарію вирішення конфлікту на Донбасі... Для цього також потрібна згода Росії, що є делікатним питанням. По-друге, необхідна згода донорів... Якщо буде політична воля, то це питання виноситься на засідання Ради ООН, де приймається відповідна Резолюція", - припустив він.
Політика оформление ленты  Аброськін опублікував поіменний список розвідників-зрадників, які служать «ДНР» Начальник ГУ Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін опублікував на своїй сторінці в соцмережі поіменний список з фотографіями правоохоронців, які зрадили присягу і Батьківщину, перейшли на службу «ДНР» і тепер стежать за українцями на захоплених терористами територіях. «Ми повинні знати тих, хто зрадив присягу, зрадив свою країну на догоду "Шаріковим із ДНР", став холуями на службі терористів. Ділюся - "співробітники-розвідники супердержави ДНР". Одні з тих, хто підло слухають розмови громадян України, які проживають на окупованих територіях, стежать за ними, а також і за бойовиками, виконуючи волю своїх "господарів", - написав гнівно Аброськін. У його списку близько 30 імен, майже половина з них - жінки.  
Політика Тука: Донбас - це не гангрена Наразі в Україні нема єдиної та правильної пропозиції щодо повернення окупованих територій Донбасу. Про це на круглому столі заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, передає кореспондент АСН. «Я мушу робити усе можливе, щоб повернути території, які в межах нашої держави визнані як Україна. Я не можу погодитися з тим, що Донбас - це гангрена, яку треба відрізати від України. Для мене це той самий сепаратизм, коли з іншої сторони заявляють про хунту», - заявив він.  Вивчивши досвід, який є і опрацьований в Європі, США, процесів, які відбувалися і в Європі, і в Африці, на його думку, Україна має визначитися, яким шляхом ми будемо рухатися. Будь-які пропозиції треба обговорювати.  «Шлях до повернення Донбасу, шлях до перемоги лежить не в суто військовій площині. А в сфері, яку я називаю, військово-політичною... Для цього необхідно об'єднання політичних та безпекових зусиль», - закликав він. 
Політика оформление ленты  Полетіли голови: через обвалення Шулявського шляхопроводу Кличко звільнив свого заступника і голову Солом'янського району Після обвалення частини пішохідної консолі Шулявського шляхопроводу мер Києва Віталій Кличко ухвалив рішення звільнити свого заступника з питань транспортної інфраструктури Іллю Сагайдака й очільника Солом'янського району Максима Шкуро. Про це міський голова заявив під час візиту на сам аварійний міст сьогодні вранці, передає кореспондент АСН. «Підписати це рішення має Президент, бо він погоджує призначення та звільнення голів районів. Але таке подання на звільнення я йому сьогодні направлю», - підкреслив Кличко. До речі, Максим Шкуро - у 2000 році закінчив Київський Національний Університет будівництва і архітектури саме за фахом «міське будівництво та господарство», а в 2011 році - Національну академію державного управління при Президенті України, спеціальність - державне управління, кваліфікація - магістр. На самому сайті Солом'янської РДА немає жодного повідомлення, що стосується обвалу шляхопроводу. Зараз Шулявський шляхопровід, частина якого обвалилася напередодні ввечері, перекритий. На ньому розгорнулися відновлювальні роботи. Працівники вже прибрали уламки моста з дороги, обгородили територію. Обіцяють, що міст відновлять досить швидко. Нагадаємо, що увечері 27 лютого обрушилася частина автомобільного шляхопроводу на Шулявці в Києві. Мер міста Віталій Кличко назвав можливі причини інциденту: "втома матеріалів і неправильна експлуатація шляхопроводу".  
За кордоном Москва відмовилася затримувати вбивць брата Кім Чен Ина - ЗМІ Росія відмовилася затримати на прохання Південної Кореї чотирьох підозрюваних у вбивстві старшого брата лідера Північної Кореї Кім Чен Има Кім Чон Нама, повідомляє РБК з посиланням на південнокорейську газету JoongAng Ilbo. За даними співрозмовників газети, клопотання було відхилено тому, що в розслідуванні не було «достатнього прогресу». Відзначається, що підозрювані Лі Чжи Хен, Лі Чже Нам, Хон Чон Хак і Про Чжон Гіль, які є громадянами КНДР, відразу після скоєння злочину покинули Малайзію авіарейсами через Джакарту, Дубай, Москву і Владивосток. Нагадаємо, що Кім Чон Нам помер 14 лютого в аеропорту Куала-Лумпура, де йому накинули на голову хустку, просочену отрутою. Правоохоронці по гарячих слідах затримали двох жінок з паспортами Індонезії та В'єтнаму.
Економіка Блокада ОРДЛО призведе до втрати більше 100 українських підприємств - Тарута Торгова блокада окупованих районів Донецької та Луганської областей призведе до втрати більше 100 українських підприємств.  Про це під час круглого столу заявив позафракційний народний депутат Верховної Ради України Сергій Тарута, передає кореспондент АСН.  «Поки там (в ОРДЛО. – Ред.) є Захарченко та Плотницький, ніякого миру там не буде. Для них це бізнес. Це треба розуміти. Це не Придністров'я, не Абхазія, як інші конфлікти були на території колишнього СРСР... Ці тварі кожен день ріжуть на металолом заводи та інші об'єкти інфраструктури. Блокада, яку зараз ми спостерігаємо, вигідна їм. Це блокада людей, як мінімум 2 млн людей. Але ця війна прийде в Київ, піде далі-далі, якщо ми далі будемо діяти, як з блокадою», - заявив він.  Україна, якщо не деблокує кордон, постачання вугілля, може остаточно втратити 100-120 підприємств, які ще залишилися на території ОРДЛО.  «Тому треба розуміти, що зараз там робиться, робиться по сценарію ватажків та Кремля. Але наслідки цього будуть - сотні мільйонів доларів... Нам відомо, хто є замовником, для чого це робиться? Для того щоб дестабілізувати ситуацію в Україні в цілому. Ми знаємо, хто це фінансує... Зрозуміло, що альтернативи Мінським домовленостям - нема. Але «Мінськ» - не працює», - наголосив він. Нардеп закликав «замінити і Захарченко, і Плотницього, бо вони не хочуть встановлення миру... Зрозуміло, що для цього необхідна згода наших партнерів... Якщо необхідно, то можливі і «каски» (введення миротворчого контингенту. – Ред.)... Затягування процесу - це дуже небезпечно», - вважає він. 
Політика В ООН не вітають визнання Росією "паспортів", але хвалять за доставку гуманітарки на Донбас і просять ще грошей В ООН обережно натякнули, що визнання Росією "паспортів" псевдореспублік «Л/ДНР» ускладнить Мінський процес. Але водночас похвалили, що Росія доставляє гуманітарну допомогу на Донбас. Визнання Росією "паспортів" терористичних "ДНР" та "ЛНР" може затягнути й ускладнити Мінський процес. Про це в інтерв'ю російському виданню "Коммерсант" заявив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді. "Я не знаю. З одного боку, важливо, щоб у людей були документи. Але, з іншого боку, не можна, щоб робилися кроки, які ускладнюють Мінський мирний процес. Я не кажу, що це такий крок - будь ласка, не зрозумійте мене неправильно. Треба пам'ятати, що головне завдання - домогтися врегулювання", - підкреслив він. Водночас чиновник ООН закликав Росію вплинути на ситуацію на Донбасі. «Я завжди закликаю російську владу допомогти нам у плані роботи з людьми, які контролюють український Донбас. І ми говоримо: Росія, будь ласка, наскільки це можливо, здійсніть тиск на людей на Донбасі», - заявив він. Також чиновник згадав про те, що звертався до керівництва Росії з пропозицією збільшити фінансування офісу комісара ООН у справах біженців. Зараз Росія виділяє на нього близько $2 млн на рік.
За кордоном У російської правозахисниці силовики проводять обшук У Москві у вівторок, 28 лютого, працівники правоохоронних органів прийшли з обшуком до журналістки і правозахисниці Зої Свєтової, повідомила адвокат Анна Ставицька. «У квартирі Зої приблизно 10 осіб і слідчий СК РФ. Обшук в рамках справи за обвинуваченням Ходорковського та інших, порушеної 20 червня 2003 року по фату розкрадання коштів у держави і ВАТ «Апатити», заявила вона на своїй сторінці в Facebook. За її словами, слідство підозрює, що з цих викрадених фігурантами грошей здійснюється фінансування організацій і конкретних осіб, зокрема Зої Свєтової. Син Свєтової Тимофій Дзядко також підтвердив, що обшук проходить «у справі ЮКОСа і «Відкритої Росії». Джерело, знайоме з ситуацією, в коментарі Інтерфаксу заявило, що причина обшуку - збір матеріалів та доказів по епізоду про відмивання коштів в рамках «великої справи ЮКОСа». «Обшуки у Свєтової проводяться у «справі ЮКОСа», це звичайна рутинна процедура, яка не обернеться наданням правозахисниці будь-якого процесуального статусу», - сказав він.
Події оформление ленты  По частково відремонтованому Шулявському шляхопроводу пустили автомобілі. Спочатку випробували КАМАЗами У Києві близько 12:15 було відновлено автомобільний рух по частково відремонтованому Шулявському шляхопроводу, який раптово обвалився напередодні увечері. Як передає корреспонент АСН, спочатку міцність аварійного моста випробували КАМАЗами, навантаженими щебенем. Кілька автомобілів проїхали по ньому одночасно. Потім ремонтники ще раз оглянули міст і дозволили автомобільному транспорту проїзд по шляхопроводу.  У той же час, як передає наш кореспондент, частину моста, що обвалилася,  ремонтники відокремили від проїжджої частини пластиковими відбійниками. Нагадаємо, після обвалення Шулявського шляхопроводу мер Києва Кличко звільнив свого заступника з питань транспортної інфраструктури Іллю Сагайдака і голову Солом'янського району Максима Шкуро.  
Суспільство Волонтери розповіли про саботаж чиновників при наданні допомоги учасникам АТО Волонтери закликали уряд спростити процедуру доставки гуманітарної допомоги в зону проведення АТО. Про це вони заявили під час прес-конференції на тему «Гуманітарний саботаж: через зволікання Міністерства соціальної політики України волонтерські швидкі стоять на митницях, а не працюють в АТО» сьогодні у Києві, передає кореспондент АСН. «Ми звертаємося до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою взяти цей процес (вимог до документації щодо надходження гумдопомоги) під свій особистий контроль», - сказала Валентина Варава, волонтер Громадської організації «Ініціатива Е+». Зокрема, за її словами, мова йде про встановлення чіткого списку документів і прозорої процедури ввезення гуманітарної допомоги в зону АТО, спрощення механізму оформлення документів, а також введення відповідальність за помилки при оформленні таких документів. Оксана Сухорукова, волонтер Благодійної організації «Благодійний фонд СВОЇ» також розповіла, що Міністерство соціальної політики саботує оформлення гуманітарної допомоги. За її словами, міністр Андрій Рева обіцяв зустрітися з волонтерами два місяці тому, але й досі зустріч не відбулася. Сухорукова розповіла, що через таку ситуацію істотно скоротилася допомога Україні від іноземних донорів. «Ми звертаємося до прем'єр-міністра протягом тижня розробити такий список документів, порядок розгляду документів і встановити чіткі терміни», - наголосила волонтер. По завершенні прес-конференції волонтери виставили автомобілі, призначені для бійців АТО перед «Українським домом» та вирушили до Кабінету міністрів, щоб передати звернення.
Суспільство Тука заявив про доцільність обмежити «діяльність» Савченко Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що Росія використовує дії народного депутата Надії Савченко на свою користь. «Росія вміло використовує її в суто своїх цілях. Якщо Савченко не дослухається, її «діяльність» варто обмежити законним шляхом», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Він додав, що Кремль здійснює спроби «легітимізації прямих переговорів» з ватажками терористів «ДНР» та «ЛНР» задля того, щоб підтвердити статус «внутрішнього громадянського конфлікту» та вивести з переговорів себе і ОБСЄ. «Картинка», яку зробили «Звезды», в подальшому буде використана не тільки для демонстрації «чудових умов утримання», а й для того, щоб демонструвати рівень демократії та безпеки (навіть «вбивця журналістів» почуває себе безпечно) як аргумент для агітації щодо можливості проведення місцевих виборів в ОРДЛО», - наголосив Тука.
Політика Телеканал Шустера сьогодні працює останній день. Немає грошей Телеканал Савіка Шустера з 1 березня припиняє супутникове мовлення, заявив керуючий партнер і акціонер телеканалу Савіка Шустера 3s.tv Павло Єлізаров. За його словами, у каналу глядачів-передплатників, за рахунок яких проект фінансувався, немає грошей, передає Інтерфакс-Україна. "Спасибі всім за підтримку, але нас критично мало. Напевно, ми обігнали час...", - написав він увечері на своїй сторінці в соцмережі. Єлізаров впевнений, що «суспільство і бізнес поки не відчувають потреби в незалежних ЗМІ і готові споживати "заготовочки олігархічних каналів". Телеканал С.Шустера, проіснував близько 2 років. І раніше заявляв про припинення роботи з з 1 січня 2017 року. Канал також намагалися продати, але інвесторів не знайшлося. У каналу для достатнього фінансування мало бути близько 4 млн передплатників, а вдалось зібрати лише 40 тисяч.
За кордоном оформление ленты  У Каліфорнії літак упав на житловий будинок: троє загиблих В американському штаті Каліфорнія в результаті аварії легкомоторного літака Cessna 310 загинули три людини, ще двоє отримали травми, повідомляє NBC Los Angeles. Повітряне судно впало на житловий будинок в Ріверсайді, за кілометр від муніципального аеропорту Ріверсайда, за 100 км на схід від Лос-Анджелеса. Літак розбився при «невідомих обставинах», пошкодивши принаймні два житлових будинки. На місці падіння літака спалахнула пожежа, яка перекинулася також на сусідні будинки. «При ударі літак розбився на уламки», - додав начальник пожежної охорони Ріверсайда Майкл Мур. Літак Cessna, в якому було п'ятеро пасажирів, серед яких подружня пара, повертався в Сан-Хосе після участі у змаганнях.     NBC4 has two choppers over this fiery, fatal #plane crash #Riverside. Sadly, one confirmed dead. Cessna 310 registered in SanJose. @NBCLA pic.twitter.com/x2O46byrWN — Rosa Ordaz (@RosaNBCLA) 28 февраля 2017 г. Witness, Elizabeth, describes what she saw. Fiery #plane crash #Riverside. Cessna 310. One confirmed dead @TonyNBCLA @ShootSeanNBCLA @NBCLA pic.twitter.com/AV4rVUfQ6y — Rosa Ordaz (@RosaNBCLA) 28 февраля 2017 г.
Політика оформление ленты  Нардепам у поштові скриньки кинули книжку «Державний переворот» екс-депутата Олійника Народним депутатам України в поштові скриньки кинули книжку екс-депутата від Партії регіонів Володимира Олійника «Державний переворот». У книжці розповідається про Євромайдан і події лютого 2014 року з проросійської точки зору. Зокрема, Революція називається державним переворотом, який нібито організувала чинна українська влада, пише видання «Четверта влада». Разом з тим відсутні дані про те, де була надрукована книга і яким накладом. Поштові скриньки українських нардепів містятся в будівлі комітетів Верховної Ради, на Садовій вулиці, куди виключений доступ сторонніх людей. Як зазначив на своїй сторінці в Facebook журналіст і блогер Денис Казанський, «скоро, напевно, ще газету «Новоросія» розносити почнуть». Нагадаємо, екс-нардеп Олійник перебуває на території Російської Федерації, де ховається від українського правосуддя. У 2015 році парламентарій разом із екс-прем'єр-міністром Миколою Азаровим створив у Москві «альтернативний український уряд».
Політика МЗС Росії заявив про підготовку в США «економічної блокади» РФ У Міністерстві закордонних справ Росії вважають, що недоброзичливці в конгресі США намагаються організувати для РФ економічну блокаду. За словами заступника голови МЗС Сергія Рябкова, блокаду намагаються провести через законопроект, який не дозволить президенту США Дональду Трампу полегшити антиросійські санкції і тим самим «розтоптати будь-які паростки позитиву у відносинах Росії і США», передає РИА «Новости». «У січні поточного року ними внесено законопроект, який передбачає кодифікацію санкцій, введених обамівськими розпорядженнями, щоб Трамп не зміг їх скасувати з власної волі. Більше того, пропонується розширити і посилити рестрикції і навіть спробувати шантажем примусити дотримуватися їх треті країни. Тобто, по суті, організувати щось на зразок економічної блокади Росії», - заявив дипломат під час виступу в Держдумі РФ. Він зазначив, що зараз ідея законопроекту «вариться в апаратах профільних комітетів конгресу». Разом з тим, як підкреслив Рябков, в РФ не виключають прийняття такого законопроекту, так як у США переважають антиросійські настрої, і американські законодавці «здатні подолати гіпотетичне президентське вето».
Суспільство Свідок вбивства Нємцова купила 4 квартири в Києві Українська модель, головний свідок вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова Анна Дурицька купила в Києві чотири квартири. Згідно з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, всі квартири Дурицької розташовані на проспекті Науки в Голосіївському районі Києва, передає ТСН. Перші дві модель купила в листопаді 2015 року, а ще дві - в грудні 2016 року. Придбану нерухомість Дурицька здає в оренду, сама ж проживає у квартирі в Феодосійському провулку. За інформацією журналістів, гроші на придбання цього житла моделі свого часу дав Борис Нємцов. Журналісти спробували зв'язатися з Дурицькою і з'ясувати, де вона бере гроші для придбання квартир, однак дівчина уникає спілкування з пресою. Нагадаємо, 27 лютого 2015 року на Москворецькому мосту в центрі Москви був убитий Борис Нємцов. Невідомі вистрілили не менш шести разів, чотири кулі влучили безпосередньо в серце і голову політика, він загинув на місці. Було порушено кримінальну справу, а також створено спеціальну слідчу групу, слухання у справі тривають донині. Анна Дурицька виявилася єдиним свідком злочину, так як в момент вбивства перебувала поруч із Нємцовим.
Події Бойовики захопили гуманітарний штаб Ахметова в Донецьку Озброєні бойовики в Донецьку захопили «Донбас Арену», на якій розташований розподільний центр гуманітарного штабу «Фонду Ріната Ахметова». За інформацією прес-служби фонду, волонтерам не дають проходить в пункти видачі гумдопомоги, також заблокований інвентар і вся гуманітарка. Крім того, користувачі соцмереж повідомляють, що бойовики забрали директора «Донбас Арени» і розігнали працівників. «У гуманітарного штабу немає достовірної інформації про причини таких дій», - додали в прес-службі. Водночас журналісти підозрюють, що дії бойовиків пов'язані з заявами їхніх ватажків про можливу «націоналізацію» розташованих на окупованій території підприємств, які зареєстровані на підконтрольній Україні території. Зокрема, про переведення подібних підприємств під контроль бойовиків до 1 березня говорив ватажок «ДНР» Олександр Захарченко.
Політика оформление ленты  Савченко вимагає переговори з Мінська перенести на Донбас, а потім - до Києва Народний депутат Надія Савченко заявила, потрапила на непідконтрольну територію Донбасу стежками, якими возять контрабанду, про це вона заявила на брифінгу в Києві, передає кореспондент АСН. «Я намагалася з СБУ. І якби ми співпрацювали, разом ми зробили б набагато більше користі у звільненні полонених. Зараз про мій  похід я заявила, і це з телеканалів чули, що не варто більше зустрічатися в Мінську, що наступна зустріч повинна бути на Донбасі, а потім у Києві. І людей треба міняти», - сказала вона. За її словами, під час зустрічі в Мінську в тристоронньому форматі обговорювалася можливість відвідати колонії і побачити, в яких умовах перебувають наші військовополонені. Цього разу це стало можливим. Я не переходила з Рубаном. Рубану створюють всі перешкоди для того, щоб не дати можливості вивезти звідти людей. Хоча це могло вийти ще цього разу. В СБУ високі люди в принципі про це знають. Я переходила тими козячими стежками, якими ходить і гуляє контрабанда, яку кришує СБУ. І в принципі це прекрасно знають і блокадники, які зараз блокують торгівлю на крові», - заявила вона. Вона порадила ГПУ зайнятися цим, а не плітками, які виголошують у Верховній Раді.
Суспільство Рубан їздив на Донбас доглядати за квартирою тещі - СБУ Керівник Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан розповів журналістам, що їздив на Донбас з метою звільнення заручників, проте в заявці на перетин лінії зіткнення вказав причиною «догляд за квартирою тещі». Про це на своїй сторінці в Facebook заявила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська. За її словами, в ході вчорашнього спілкування зі співробітниками СБУ Рубан не надав пояснень, чому порушив порядок перетину лінії зіткнення, пославшись на ст.63 Конституції України. «У пресі він обґрунтував мету поїздки переговорами про звільнення заручників, хоча в заявці на перетин була вказана зовсім інша причина - догляд за квартирою тещі», - підкреслила Гітлянська.Вона нагадала, що Рубану скасовано дозвіл на перетин лінії зіткнення до з'ясування всіх обставин. Гітлянська підкреслила, що СБУ вітає будь-яку допомогу в питанні звільнення українських полонених, проте закликає припинити політичні спекуляції і самопіар на цій темі.
Політика Двох російських шпигунів у Литві засудили до 5 і 10 років в'язниці Екс-офіцера збройних сил Литви і громадянина Росії Шауляйський окружний суд Литви визнав винними у шпигунстві. За даними правоохоронців, екс-офіцер Сергій Пусін, який служив на авіабазі литовських ВПС, передавав громадянину РФ Сергію Моїсеєнку відому йому інформацію, передає Deutsche Welle. Пусіна суд засудив до 5 років позбавлення волі, в той час як росіянин отримав 10 років ув'язнення, так як, крім шпигунства, його звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів, вибухівки та бойових гранат. Слідчі відзначали, що литовський офіцер Пусін був завербований розвідкою Росії в 2012 році і до 2014 року передавав він відомості про збройні сили Литви та місії НАТО з патрулювання повітряного простору країн Балтії. Росіянин передавав офіцеру техніку для шпигунства, а також зарплату за інформацію - від 500 до 1000 євро. Обидва обвинувачених перебувають під арештом з 29 грудня 2014 року.
Події Поліція затримала 37 осіб, що напали на учасників блокади на Донбасі Поліція затримала 37 осіб, які брали участь у конфлікті на залізничній станції Кривий Торець на Донбасі, де перебувають учасники блокади торгівлі з російськими окупантами. Як повідомив на своїй сторінці в Facebook голова поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін, в поліцію повідомлення про конфлікт надійшло о 13:20. «На місце виїхала слідчо-оперативна група і керівництво Торецького відділення поліції. Станом на 14:40 поліцейські затримали 37 осіб, які вчинили напад на учасників блокади. Встановлюються особи кожного учасника конфлікту. Ведеться перевірка», - розповів Аброськін. У свою чергу активний учасник блокади, народний депутат Семен Семенченко на своїй сторінці в Facebook зазначив, що на редут «16 добровольчий» напали тітушки у великій кількості, а також «бабусі» для камуфляжу і ТБ. За словами Семенченка, у одного з захисників редуту легке ножове поранення. «На блокпостах максимально намагаються затримувати рух допомоги з інших редутів. Хлопці тримаються», - додав політик. У штабі блокади торгівлі з окупантами в свою чергу повідомили, що «перші дві спроби штурму були відбиті, тітушки відійшли і перекрили підходи і під'їзди до редуту». «Вдалося уникнути застосування вогнепальної зброї. Судячи з дій поліції, змусити гарнізон редуту застосувати вогнепальну зброю з метою самозахисту, очевидно, і було основним завданням режисера цієї провокації. Велика частина так званих «тітушок» явно має ознаки військової підготовки, однак особи нападників поки не встановлені», - розповіли в «штабі». Нагадаємо, 2 лютого учасники торгової блокади перекрили залізничні колії біля Бахмута. 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади Донбасу. Було заблоковано рух 12 поїздів. 16 лютого активісти заявили, що слідом за залізницею почали блокування автомобільних доріг.
Політика оформление ленты  Савченко: На фронті немає хлопців, «які б не хотіли бахнути по «шоколадній Банковій» Народний депутат Надія Савченко заявляє, що не зустрічала хлопців на фронті, які не хотіли б «розвернути гармату і бахнути по цій шоколадній Банковій». Про це вона заявила на брифінгу, передає кореспондент АСН. «Я їздила у дні Майдану по передовій. І я не зустрічала хлопців на фронті, які не хотіли б розвернути гармату і бахнути по цій шоколадній Банковій, і по цій декларованій Верховній Раді. Я не вважаю, що вони є зрадниками, вони стоять і захищають Україну. Це гласність», - сказала вона. За її словами, вона також отримала дозвіл на публікацію списків полонених. «Всі хлопці, які сидять у полоні, вони надали мені дозвіл на розголошення інформації. Це ще одна відповідь СБУ. І зараз буду думати, яку інформацію я можу відкрити, якої я не можу відкрити», - сказала вона.
Суспільство Державі повернули 15 тисяч га мисливських угідь, що належать оточенню екс-генпрокурора Пшонки Державі повернули мисливські угіддя на площі понад 15 тисяч гектарів, які перебували в незаконній власності близького оточення екс-генерального прокурора України Віктора Пшонки. Як повідомили в прес-службі прокуратури Київської області, залишено без змін рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Фастівського міжрайонного прокурора та визнано незаконним рішення Київської облради про надання суспільству в користування мисливських угідь площею понад 15,3 га на території Фастівського району. Судом також визнано недійсним договір ведення цього господарства і відповідача зобов'язали повернути державі угіддя, які використовувало ТОВ «Укрмістобудпроект». За інформацією прокуратури, фірма була пов'язана з сином екс-генпрокурора Пшонки. Зараз прокуратура Київської області вживає заходів щодо виконання судового рішення. Нагадаємо, екс-генпрокурор Віктор Пшонка втік із Києва 22 лютого 2014 року, він перебуває в Росії. Пшонці прокурори інкримінують розкрадання держмайна в особливо великих розмірах. Слідство підозрює, що Пшонка незаконно заволодів 69 млн гривень шляхом укладення договору на ремонтні роботи з фіктивними компаніями.
Політика Аваков попередив Садового і Березюка, що вони "нестимуть відповідальність" за блокаду Донбасу Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив лідерів "Самопомочі" в піарі, а також - у спробах відвести увагу громадськості від сміттєвої проблеми Львова. Про це він заявив під час наради за участю прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з представниками металургійної промисловості, передає кореспондент АСН. «Я безпосередньо звертаюся до шановного мера Львова пана Садового та голові фракції «Самопоміч» Олега Березюка: ви несете цю відповідальність, ви приймали ці рішення, ви розгорнули кампанію в 20-градусні морози, ви почали цю авантюру, зокрема, напевно, через те, щоб не так уважно дивилися на проблеми зі сміттям у Львові. Ви пішли в цю брудну політичну м'ясорубку - ви нестимете за це відповідальність», - сказав Аваков. Він підкреслив, що бізнес на крові - це «піар на крові», не треба грати на цій крові.
Суспільство оформление ленты  Міноборони розбирається, чому солдат у Самборі годували кашею з хробаками Міністр оборони України Степан Полторак призначив службове розслідування фактів незадовільного харчування у військовій частині, що дислокується в Самборі в Львівській області, повідомляє прес-служба відомства. У міністерстві розповіли, що в цій військовій частині питаннями харчування за договором займається компанія ТОВ «Геус-груп». Для проведення перевірки в частину в Самборі виїхала група представників Міністерства оборони. Крім того, за рішенням Полторака спеціальні мобільні групи перевірять всі військові частини, в яких надає послуги з харчування ТОВ «Геус-груп». Полторак також звернувся до головного військового прокурора України з метою порушення кримінальної справи стосовно зазначених фактів і покарання винних. Нагадаємо, напередодні в соцмережах були оприлюднені фотографії солдатської каші з хробаками. Блогери підкреслили, що подібного роду випадки не поодинокі у військовій частині в Самборі.
Політика оформление ленты  Савченко заявляє, що на Донбасі не сепаратисти, а «колаборанти» Народний депутат Надія Савченко заявляє, що на Донбасі - колабораціоністи, а не сепаратисти, і що українська влада «запаморочила ЗМІ голову». Про це вона заявила на брифінгу в Києві під комітетами Верховної Ради. «Вам так забили голову позицією державної влади! І саме тому ви мені говорите, що я поводжуся не як народний депутат. Якщо ви хочете і далі так жити, тоді подивимося, що ви заспіваєте, коли ваші рідні сядуть у колонію! ...Йде війна з Росією, ми її легалізувати тим, що... мені було дуже соромно слухати, коли мені сепаратисти в «ДНР», нехай ви їх так називаєте, говорили про те, що вони їдять...» У цей час журналісти перебивають Савченко запитанням: «А як нам називати сепаратистів?» «...Колабораціоністи !! Колаборанти. У нас іде війна з Росією. Говорячи слова сепаратизм і тероризм, ми підкреслюємо, що у нас внутрішня проблема... У нас війна з Росією, це треба визнати і називати речі своїми іменами!» - голосно крикнула Савченко у відповідь і продовжила перервану пропозицію: «...Вони їдять цукерки «Рошен», які в Донецьку продаються, і вони дуже смачні», - сказала вона.
Політика Аваков просить повноважень силовим органам, щоб розблокувати Донбас Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що силовим органам повинні бути надані повноваження для «вирішення питання з блокадою Донбасу». Про це він сказав в ході наради прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з представниками металургійної промисловості. При цьому Аваков висловив думку, що уряд занадто ліберально ставиться до протестувальників, передає кореспондент АСН. «Я звертаюся до народних депутатів: шановні колеги, відсиджуватися вже треба закінчувати. Давайте приймемо закон, що кожен громадянин України має право перегороджувати залізничне полотно. Ви не хочете такий закон? Такого закону немає, напевно, і не буде. Тоді давайте дотримуватися тих законів, які є, і тоді давайте дамо ті повноваження силовим органам, щоб відновити тут ситуацію. І я просив би керівників АТЦ зважувати всі відповідні дані Антитерористичного центру, який керує всіма силовими операціями в зоні антитерористичної операції, зважити всю нашу терплячість, прийняти відповідне рішення, і ми ці рішення забезпечимо», - сказав Аваков.
Економіка Київський суд залишив чинною формулу ціни на вугілля Роттердам+ Колишній член НКРЕКП Андрій Герус повідомив, що Київський апеляційний адміністративний суд залишив чинним рішення суду першої інстанції, який визнав правомірним формування тарифів на вугілля за схемою Роттердам+. Як повідомив Герус на своїй сторінці в Facebook,  судді за 30 хвилин розібралися в питанні, відхилили всі клопотання і залишили чинною  схему Роттердам+. Коментуючи це рішення, Герус додав: «Живемо і далі в паралельній реальності, де «ціна вугілля, яка закладена в ціну електроенергії, не впливає на тарифи кінцевим споживачам». За його словами, з цього питання буде подана касаційна скарга. «Насправді тариф теплової генерації (ТЕС) з першого півріччя 2015 до кінця 2016 року виріс більш 100% (з 0,8 грн до 1,7 грн за кВт/год). Таким чином, зі споживачів було зібрано понад 10 млрд грн надлишкових тарифних грошей. І саме цими грошима обіцяли забезпечити вугільну незалежність від зони АТО. Але гроші зібрали, а незалежності не стало», - повідомив Герус. Він також висловив надію, що в державі буде здорова політична конкуренція, і «політики і чиновники, які покривають всякі Роттердам, понесуть, зокрема, політичну відповідальність за свої дії і/або бездіяльність. І чим більше суспільство знатиме про такі схеми, тим незворотнішою буде відповідальність за Роттердам». Нагадаємо, Герус подав позов до суду щодо скасування постанови Нацкомісії від 3 березня 2016 року, що зветься Роттердам+. Він стверджував, що закладена від початку помилкова методологія. У березні 2016 року НКРЕКП затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію на ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.
Політика Клімкін: Крим став «сірою зоною», в якій процвітають терор і репресії Анексований Крим став «сірою зоною», в якій панує несправедливість, терор і репресії. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на конференції ООН в Женеві, передає прес-служба МЗС України. Він зазначив, що окупанти регулярно порушують права людини на півострові, прагнуть знищити ідентичність українців і корінних жителів Криму - кримських татар. Клімкін наголосив, що стосовно кримчан росіянами проводяться позасудові вбивства, викрадення, насильницькі зникнення, політично мотивовані переслідування, дискримінації, утиски, залякування, насильство, самовільні затримання, тортури і жорстоке поводження. Голова МЗС України заявив, що постійна присутність міжнародних організацій, включано з ООН, Радою Європи та ОБСЄ, має бути дозволена на півострові, щоб слідкувати за станом прав людини і змусити окупаційну владу дотримуватися своїх зобов'язань за міжнародним правом. За словами Клімкіна, не повинно бути безкарності. Нагадаємо, за ініціативою України в Женеві, в рамках 34-ї сесії Ради ООН з прав людини проходить конференція щодо ситуації у Криму. Співголовами виступають міністри закордонних справ України, Литви, Латвії.
Політика Київ або надасть план врегулювання ситуації на Донбасі, або втратить Німеччину як союзника Києву потрібно вийти зі своїм детальним планом мирного врегулювання на Донбасі. В іншому випадку Україна може втратити союзника - Німеччину після виборів восени 2017 року. Про це на прес-конференції заявив німецький політолог, голова правління Фонду ім. Гайнріха Бьолля Ральф Фюксе, передає кореспондент АСН. "Для України вибори в Німеччині у вересні цього року стануть знаковими. Оскільки Німеччина є учасником Мінських переговорів і займається кризою російської агресії. Тим часом у Берліні зростає популярність правої антиєвропейської партії "Альтернатива для Німеччини", яка виступає за особливі відносини з Росією" , - заявив він. За його словами, в бізнес-співтоваристві і більшій частині політичної еліти Німеччини основною тенденцією є бажання повернутися до звичного бізнесу з Росією. Але поки триває війна і з'являються нові докази втручання Росії, вони просто не можуть ігнорувати ці факти. Після низки виборчих перемог проросійських політиків у Болгарії, Молдові, несподіваного Brexit, голландського референдуму, перемоги Дональда Трампа в США - загроза реваншу реакційних сил жахає не тільки Європу. "Ситуація для України не є безнадійною. Україні треба перестати займати виключно оборонну позицію на міжнародній арені. Києву потрібно вийти зі своїм детальним планом мирного врегулювання на Донбасі. Тільки так можна перехопити цю ініціативу", - додав він. Ситуація для України ускладнюються ще й тим, що у Франції є велика ймовірність перемоги «правої» кандидатури Ле Пен, яка фінансово підтримується Кремлем. А рейтинги канцлера Німеччини Ангели Меркель нижчі за рейтинги лідера соціал-демократів Мартіна Шульца, позиція якого щодо Росії досить м'яка.
Суспільство Сержант поліції Київської області засуджений за побачення з 15-річним хлопцем Старшого сержанта поліції Київської області визнано винним у вчиненні розпусних дій щодо неповнолітнього хлопця, повідомили в прес-службі прокуратури Київської області. За інформацією прокуратури, колишній міліціонер створив у соцмережі сторінку від імені дівчини, після чого почав переписку з 15-річним хлопцем, відправляючи йому повідомлення непристойного змісту з пропозицією сексуального контакту. Згодом старший сержант поліції домовився про зустріч з неповнолітнім. Однак на побачення хлопець прийшов не один, а з другом, і разом хлопці затримали міліціонера і викликали поліцію. У прокуратурі повідомили, що 26-річний чоловік визнаний винним і засуджений за ч. 1 ст. 156 (вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку) до покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки. Під час досудового розслідування старшого сержанта звільнили з органів поліції.
Суспільство «Нємцов міст» у Москві закриють на реконструкцію Мерія Москви в 2017 році має намір провести реконструкцію Великого Москворецького мосту, на якому два роки тому був убитий російський опозиціонер Борис Нємцов. З плану-графіка держзакупівель ДБУ «Гормост» слідує, що вже в березні буде оголошений тендер на проведення будівельних робіт. Початкова ціна становить майже 3,3 мільярда рублів, пише «Медуза». У Комплексі міського господарства Москви журналістам повідомили, що проектом благоустрою моста не передбачено додаткових робіт на місці загибелі політика. Співрозмовник повідомив, що від городян пропозицій не надходило, а в РФ всі держзакупівлі на суму понад 1 мільярд рублів повинні проходити процедуру обов'язкових громадських обговорень, в ході яких громадяни висловлюють зауваження до проекту. Громадське обговорення проекту реконструкції Великого Москворецького мосту заплановано на 7 березня.Нагадаємо, ініціативна група громадян неодноразово намагалася домогтися встановлення на мосту пам'ятної таблички про вбитого Бориса Нємцова. Проте влада міста постійно відмовляє активістам. Як відомо, 27 лютого 2015 року на Москворецькому мосту в центрі Москви був убитий опозиційний політик Борис Нємцов. У ніч на 27 лютого 2017 року меморіал Нємцову в Москві був зачищений комунальниками. З моста на кількох вантажівках вивезли квіти і портрети вбитого політика, однак вранці там знову з'явилися квіти. Вінок від імені президента США Дональда Трампа, американських дипломатів, всього «американського народу» поклав і посол США в Росії Джон Теффт.
Політика оформление ленты  Клопотання адвоката Клименка про відвід судді та зміну суду не задоволено Суддя Голосіївського райсуду Наталія Чередниченко не задовольнила клопотання адвоката Олександра Клименка Олени Клименко про відвід слідчої судді Оксани Мірошниченко, яка розглядає клопотання про заочне досудове слідстві у справі проти колишнього міністра доходів і зборів. Про це передає кореспондент АСН із зали суду. Адвокат заявила, що цю справу має розглядати Печерський райсуд за місцем адреси Генеральної прокуратури, а також, що розподіл справи на суддю відбувся в неробочий час суду. Що, на її думку, було достатнім мотивом для відводу. Однак суддя Чередниченко так не вважає. Так що в подальшому клопотання ГПУ розглядатиме суддя Мірошниченко. Нагадаємо, слідство підозрює, що Олександр Клименко, будучи на посаді міністра доходів і зборів, входив до складу злочинної групи, очолюваної Януковичем, заволодів коштами держбюджету в сумі 3,1 мільярда гривень шляхом незаконного відшкодування ПДВ.  
Суспільство оформление ленты  Фото радниці Трампа на дивані в Овальному кабінеті піддали жорсткій критиці Старший радник президента США Дональда Трампа - Келліенн Конуей - піддалася жорсткій критиці американців, які звинуватили чиновницю в неповазі до Овального кабінету. Конуей під час фотосесії Трампа з керівниками вишів і коледжів для афроамериканців злізла з ногами на диван, не знявши туфлі, передає ВВС. Радниця також зробила кілька знімків президента і розглядала їх у телефоні. На думку американців, це недозволена поведінка в Овальному кабінеті. Блогери зазначають, що на цьому дивані сиділи багато видатних людей, а Конуей злізла на нього з ногами. Крім того, радника Трампа запідозрили в тому, що вона з зневагою поставилася до заходу. Разом з тим деякі користувачі вважають, що не варто перебільшувати масштаб події. «Чесно кажучи, те, що зробила Келліенн Конуей в Овальному кабінеті, - це не найгірша річ, яка відбувалася тут в останні місяці», - висловив думку один з американців.  Нагадаємо, в 2013 році президента США Барака Обаму розкритикували за те, що він поставив ногу на стіл в Овальному кабінеті.
Суспільство Китайський інтернет-гігант Alibaba боротиметься з підробками Інтернет-гігант Китаю - Alibaba Group Holding Ltd почав співпрацю з модними брендами для боротьби з підробками на своїх торгових майданчиках. У холдингу повідомили, що почали працювати з торговими асоціаціями, експертами в галузі інтелектуальної власності, модними брендами, передає «Інтерфакс-Україна». Партнерами інтернет-холдингу стали такі світові виробники, як LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, Swarovski і Prada. Передбачається, що Alibaba надаватиме членам альянсу дані і технічну підтримку в боротьбі з підробками в китайському інтернеті, зокрема на своїх торгових майданчиках. Alibaba займається інтернет-торгівлею, створюючи майданчики і технології для електронної комерції. Компанія володіє найбільшими в Китаї платформами e-commerce, включно з найпопулярнішою з них - Taobao. На Alibaba припадає 80% обороту електронної торгівлі в країні. Компанію неодноразово критикували виробники і влада Китаю за дуже м'яке ставлення до продажу фальсифікованої продукції, хабарництво та інші незаконні дії на її електронних майданчиках.

Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
більше матеріалів




/-1,0751349925995-/ /-pc-/
Top