counter
Архів Повернутись назад 27 Лютого 2017
27 Лютого
Суспільство У Лос-Анджелесі вручили премії «Оскар» Головним переможцем кінопремії «Оскар» в номінації «Найкращий фільм» стала картина «Місячне сяйво».Церемонія вручення премії пройшла в кінотеатрі «Кодак» 27 лютого, вів подію Джиммі Кіммел. Але фаворитом «оскарівської» гонки став фільм «Ла-Ла Ленд», який отримав 6 нагород у 14 номінаціях. У «Ла-Ла Ленд» було так багато нагород, що під час вручення премії стався конфуз. Справа в тому, що організатори вручили ведучим церемонії неправильні конверти - на оголошення номінації "Кращий фільм року" ведучий отримав конверт з іменем "Кращої актриси року", якою була вказала Емм Стоун за роль у "Ла Ла Ленд", режисера Дем'єна Шазелла. Воррен Бітті, трохи подумавши і потягнувши інтригу таки прочитав фільм - "Ла Ла Ленд". І поки організатори думали, як їм виправити безглузду ситуацію, команда творців фільму вже встигла подякувати всім, хто причетний до зйомок. Найбільшою несподіванкою вечора стали тріумфи молодіжних фантастичних фільмів - «Загін самогубців», «Фантастичні звірі», а також - «З міркувань совісті». Кращим режисером був названий Дем'єн Шазелл, премію за кращі чоловічу і жіночу ролі дісталися Кейсі Аффлек і Еммі Стоун.
Політика За рік до виборів у Росії почне роботу неформальний виборчий штаб Путіна У Росії за рік до президентських виборів почне роботу неформальний виборчий штаб Володимира Путіна. Як повідомили джерела видання «КоммерсантЪ», штаб Путіна почне роботу в березні 2017 року. Джерело припускає, що опорою неформального штабу Путіна стануть держкорпорації і держкомпанії. Співрозмовник редакції припустив, що на цих виборах тільки ресурсів путінської партії «Єдина Росія» буде недостатньо, так як на виборах в Держдуму в 2016 році явка склала 47,8% (52,6 млн осіб), і в цьому дорікали колишній склад політичного блоку Кремля. Якщо буде затребувана модель «корпоративної мобілізації», вважають експерти, партійна мережа стане допоміжною, а кандидат піде на вибори як самовисуванець. Нагадаємо, раніше стало відомо, що Кремль з віце-губернаторами, відповідальними за політику регіонів, відпрацьовував тренінг з теоретичної явки 70% і такої ж підтримки основного кандидата. У свою чергу сам Путін заявляв, що вважає «недоцільним» проведення дострокових президентських виборів у 2017 році, але допускає їх імовірність.
Події Окупанти 62 рази обстріляли позиції сил АТО, двоє бійців загинули На Донбасі протягом неділі, 26 лютого, російсько-окупаційні війська 62 рази обстріляли позиції Збройних Сил України, в результаті двоє українських бійців загинули, четверо отримали поранення і травми, повідомили в прес-центрі штабу АТО. За даними українських військових, на Маріупольському напрямку окупанти з мінометів різних калібрів обстріляли Водяне, Мар'їнку та Широкине. Зі стрілецької зброї і гранатометів вели вогонь по позиціях ЗСУ в районі Павлополя, Лебединського, Талаківки, Гнутового, а також ж Широкиного, Мар'їнки і Водяного. По Талаківці вогонь вів снайпер, по Мар'їнці та Водяному - з БМП і БТР, а по Павлополю - з танка. «На Донецькому напрямку з танка обстрілювали Піски і шахту Бутівку. Її ж, а також Авдіївку, Кам'янку і Луганське - з 120 і 82-мм мінометів. З гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали Луганське, Новолуганське і Зайцеве. Верхньоторецьке - обстрілював БМП окупантів», - йдеться в повідомленні штабу АТО. На Луганському напрямку терористи з 120-мм мінометів вели вогонь по Попасній, Оріховому і Катеринівці. З гранатометів і стрілецької зброї - по Новоолександрівці, Лобачевому і Новозванівці.
Суспільство Аваков: Рівень довіри до патрульної поліції впав Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков констатував падіння рівня довіри до патрульної поліції на 20% - з 60% на початку її запуску до 40% на цей момент. «Ми мали пік захоплення і обожнювання патрульною поліцією, що якоїсь миті досяг 60% рівня довіри. Зараз це опустилося до тверезої повсякденності - 40% », - заявив голова МВС в інтерв'ю програмі ТСН.Тиждень. При цьому Аваков підкреслив, що зараз спостерігається невелике підвищення рівня довіри до системи поліції взагалі: «Там близько 25%, але це статистика». Мініст висловив переконання, що Україна буде мати стійку правоохоронну систему і поліція буде користуватися довірою більше 50% в найближчі три-п'ять років. «Коли ці молоді хлопці, яких ми набрали зараз за конкурсами, почнуть займати керівні посади, коли наберуться досвіду, коли перестануть розбивати машини, над якими всі потішаються. І ця ситуація стабілізується, коли ми стабілізуємо законодавство. Але це процес, крок за кроком», - додав він.
Події Проросійські бойовики зранку обстріляли позиції в районі Авдіївки - ВЦА Вранці в понеділок, 27 лютого, бойовики російської гібридної армії активізували обстріли по позиціях Збройних Сил України в районі Авдіївки Донецької області, повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. «Близько 6-ї ранку російсько-окупаційні війська активізували обстріли позицій наших військових на околицях Авдіївки. У самому місті - спокійно. Вранці почалося навчання в школах міста. Відкриваються також дошкільні установи », - заявив він на своїй сторінці в Facebook. За словами Жебрівського, станом на 8:00 російська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню все ще не надала письмових гарантій припинення вогню, необхідних для відновлення пошкодженої ЛЕП. Українська сторона подала новий запит. Нагадаємо, що 26 лютого в результаті обстрілу з боку бойовиків Авдіївка знову залишилася без електрики.
Політика Янукович розлучився з дружиною після 45 років шлюбу Колишній президент України Віктор Янукович, який ховається від українського правосуддя, заявив, що розлучився зі своєю дружиною Людмилою, з якою прожив 45 років, і зараз живе в цивільному шлюбі з Любов'ю Полежай, сестрою колишнього особистого кухаря. Як передає LIGA.net, про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel. «Під час розмови Янукович не раз плутався і намагався уникати складних питань, проте відверто розповів про особисте життя», - зазначає видання. Янукович додав, що фінансово його зараз підтримує старший син Олександр. Крім того, за його словами, за час перебування в Росії він тільки кілька разів зустрічався з Володимиром Путіним. «Розумію, мої проблеми - не його рівень», - додав Янукович. Нагадаємо, що після втечі Януковича з України в 2014 році стало відомо, що екс-президент жив у своїй резиденції під Києвом з коханкою Любов'ю Полежай, його дружина Людмила Янукович в цей час жила в Донецьку. У 2014 році Янукович втік з України в РФ разом із Полежай.
Економіка ЗМІ повідомили про швидку відставку голови НБУ Голова Національного банку України Валерія Гонтарева має намір подати у відставку, повідомляє ZN.UA з посиланням на інформовані джерела. «Валерія Гонтарева дійсно зібралася піти з поста голови НБУ, і цього разу - всерйоз. За інформацією ZN.UA, про свій твердий намір це зробити вона повідомила Президенту Петру Порошенку після закінчення відпустки на початку січня ц.р. Причому виявилася наполегливою - повторна розмова на цю тему відбулася в Давосі», - пише видання. За даними джерел ZN.UA, також Гонтарева сповістила про свій намір покинути пост голови НБУ директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард під час проведеного в середині лютого візиту до Вашингтона. Серед причин такого рішення видання називає те, що Валерія Гонтарева «вважає, що не отримує належної підтримки з боку перших осіб держави і, як наслідок, правоохоронних органів». У коментарі виданню Гонтарева не підтвердила і не спростувала інформацію про свою відставку, заявивши лише, що оголосить про своє рішення «публічно мінімум за місяць до відходу з посади».
Економіка У Нацбанку заперечують інформацію про відставку Гонтаревої У Національному банку України спростували інформацію про відставку голови НБУ Валерії Гонтаревої. «У відповідь на запити ЗМІ, прес-служба не підтверджує інформацію про відставку голови НБУ Валерії Гонтаревої. Як ви знаєте, НБУ традиційно за місяць повідомляє про майбутні зміни в складі правління. Такого повідомлення не було, а значить, інформація не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні НБУ в Facebook. Представники регулятора додали, що зараз всі члени правління НБУ працюють за планом і мають щільний графік роботи. Раніше видання ZN.UA повідомило, що Валерія Гонтарева зібралася піти з поста голови НБУ. Серед причин її відходу видання називає відсутність належної підтримки з боку перших осіб держави і, як наслідок, правоохоронних органів.
Політика У Раді Федерації РФ заявили, що Україна втратила Крим назавжди і незабаром відмовиться від Донбасу Голова комісії Ради Федерації РФ з інформаційної політики Олексій Пушков заявив, що Україні не вдасться повернути Крим, навіть незважаючи на наявність плану з деокупації території. «Аваков повідомив: у Києва "є план повернення Криму і Донбасу", але не розкрив суть. Однак Крим вже точно не повернути. Що з планом, що без", - заявив він у своєму мікроблозі в Twitter. При цьому він підкреслив, що українська влада відмовилася від півострова так само, як і відмовиться від Донбасу. «Всім відомо, як Порошенко "подбав" про Донецьк. Тепер обіцяє "не залишити без підтримки кримчан". Щось підказує: вони відмовляться», - додав член РФ РФ. Нагадаємо, що голова МВС України Арсен Аваков в інтерв'ю програмі ТСН.Тиждень заявив, що український уряд підготував план з деокупації Донбасу. «У нас є абсолютно конкретний план по Донбасу, якщо воля путінського режиму до реального врегулювання все-таки матиме місце під натиском Заходу, ми маємо план, який буде реалізовуватися. Він абсолютно не пов'язаний ні з найменшими поступками путінському режиму», - заявив Аваков. Аваков сообщил:у Киева "есть план возвращения Крыма и Донбасса", но не раскрыл суть. Однако Крым уже точно не вернуть. Что с планом, что без — Алексей Пушков (@Alexey_Pushkov) 26 февраля 2017 г. Всем известно, как Порошенко "позаботился" о Донецке. Теперь обещает "не оставить без поддержки крымчан". Что-то подсказывает: они откажутся — Алексей Пушков (@Alexey_Pushkov) 26 февраля 2017 г.
За кордоном Росія перекидає в окупований Крим зенітно-ракетні комплекси «Бук» Росія розгорне на території окупованого Криму зенітно-ракетні комплекси «Бук», що в разі необхідності повністю закриє небо над півостровом і Чорним морем, повідомляє газета «Известия». У штабі Чорноморського флоту РФ заявили, що комплекси «Бук-М2», а потім і більш досконалі «Бук-М3», надійдуть на озброєння 1096-го зенітно-ракетного полку, який базується в Севастополі. Однак точна дата початку переозброєння поки невідома. Видання зазначає, що «Буки» на території Криму розгорнуть для захисту кораблів, підводних човнів і суден Чорноморського флоту РФ від літаків, безпілотних літальних апаратів і крилатих ракет. До недавнього часу ЗРК «Бук» стояли тільки на озброєнні бригад протиповітряної оборони сухопутних військ. Нагадаємо, що 17 липня 2014 року бойовики, контрольовані Кремлем, збили з російського «Бука» пасажирський лайнер MH17 в небі над Донбасом. В результаті загинули всі 298 осыб, які перебували на борту літака.
Суспільство оформление ленты  У Сумах ліквідували незаконний канал зв'язку, який фінансувався з РФ У Сумах працівники Служби безпеки України ліквідувала незаконний канал міжнародного телефонного зв'язку, контрольований з Росії, повідомили в прес-центрі СБУ. Оперативники спецслужби з'ясували, що четверо жителів міста через Інтернет за допомогою IP-телефонії отримували російський трафік в обхід міжнародних центрів комутації. Порушники таким чином зв'язувалися з абонентами, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу. За даними слідства, незаконна діяльність фінансувалася з РФ - у вигляді електронних переказів від російської фірми. Зараз вивчається можливий зв'язок зловмисників із російськими спецслужбами. В ході обшуків оперативники вилучили обладнання, загальна вартість якого становить понад півмільйона гривень. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в мережу електрозв'язку) Кримінального кодексу України.
Суспільство Бойовики розібрали шість нових БМП на запчастини - ГУР Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що бойовики російської гібридної армії викрали запчастини шести нових бойових машин, доставлених із РФ, для їх подальшого продажу. «У підрозділи 4-ї окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2 АК ЗС РФ поставлено шість нових БМП. Під час перевірки бойові машини виявилися в несправному стані через відсутність окремих вузлів і агрегатів, які були викрадені особовим складом з метою подальшого продажу», - йдеться в повідомленні ГУР в Facebook. Крім того, за даними розвідки, в лавах окупантів почастішали випадки вживання наркотиків. За порушення військової дисципліни командування 2 АК ЗС РФ ввело «систему штрафів» у розмірі від тисячі до десяти тисяч російських рублів залежно від «тяжкості» правопорушення. При цьому військовослужбовці 2 АК здійснюють інженерне обладнання передових позицій за власний рахунок, включно з закупівлею матеріалів і оплатою використання інженерної техніки.
Політика оформление ленты  Офіс нардепа, який запропонував Трампу передати Крим Росії, обшукує «Альфа» і ГПУ Народний депутат Андрій Артеменко, ім'я якого в останні два тижні не сходить зі сторінок ЗМІ в зв'язку з його пропозицією віддати Крим Росії "в оренду", стверджує, що його офіс обшукують представники ГПУ та озброєної "Альфи". Про це він заявив на прес-конференції 27 лютого, передає кореспондент АСН. "Кілька годин тому в офіс мого адвоката зайшов слідчий ГПУ разом з озброєною групою "Альфа", вони займаються слідчими діями у справі, яка нам не відома. Я також впевнений, що мій адвокат зможе взяти участь в допиті, який відбудеться о 15:00" , - сказав він. Артеменко також вважає, що всі звинувачення його в державній зраді не мають підстав. Нагадаємо, раднику Дональда Трампа з питань національної безпеки Майклу Флінну була представлена ​​ініціатива щодо укладення миру між Україною і Росією з подальшим скасуванням антиросійських санкцій. Про це повідомила американська газета The New York Times. Видання стверджувало, що запропонував такий план депутат Верховної Ради з фракції Радикальної партії Андрій Артеменко. Нагадаємо, прокуратура АР Крим порушить кримінальну справу проти народного депутата Андрія Артеменка, який пропонував адміністрації президента США Дональда Трампа свій план про виведення всіх російських військ з Донбасу і здачу Криму в оренду РФ строком до 100 років.  
За кордоном Рада ЄС затвердила скасування віз для Грузії Рада Європейського Союзу на засіданні в понеділок, 27 лютого, прийняла механізм тимчасового призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами і надання безвізового режиму для громадян Грузії, повідомляє УНІАН. Як зазначає Інтерфакс-Україна, громадянам Грузії з біометричними паспортами більше не потрібна віза для поїздок в ЄС на термін до 90 днів у ділових, туристичних або сімейних цілях. Безвіз не поширюється на Ірландію та Велику Британію. Візовий режим з цими державами - членами союзу буде як і раніше здійснюватиметься з урахуванням їхнього національного законодавства. Очікується, що у вівторок, 28 лютого, розпочнуться переговори між Європейським парламентом, Радою ЄС та президентством у ЄС про скасування візових вимог для громадян України. Нагадаємо, що 2 лютого Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян Грузії.
Політика Депутат Артеменко стверджує, що погоджував свої закордонні поїздки з СБУ Народний депутат Андрій Артеменко підтвердив, що вів переговори з Адміністрацією Дональда Трампа щодо «пропозицій повернення Криму Україні». І, на його думку, це передбачено повноваженнями народного депутата. Нагадаємо, видання New York Times повідомляло, що народний депутат України пропонував «здавати Крим Росії в оренду». У понеділок, 27 лютого, Артеменко, заявив, що не бачить у своїх діях ознак державної зради, і такі звинувачення на свою адресу вважає необґрунтованими, передає кореспондент АСН з українського парламенту. "Всі мої поїздки були узгоджені з керівництвом СБУ. На жаль, деталі переговорів я не можу розкрити, не можу розповісти. Тому що я підписав підписку про нерозголошення", - заявив він. "Мені дивно чути, що я скоїв злочин, тим більше за статтею "державна зрада", заявив народний депутат. Народний депутат також повідомив, що його офіс зараз обшукують представники ГПУ та озброєної "Альфи".
Політика Артеменко: Ніякого мирного плану немає Народний депутат України Андрій Артеменко повідомив, що не існує ніякого плану щодо передачі Криму в довгострокову оренду РФ. Про це він заявив на прес-конференції 27 лютого, передає кореспондент АСН.  «Ніякого мирного плану Артеменка немає! Слова «мирний» та «оренда» були вирвані із контексту! І це пішло гуляти. Так, я вважаю, що треба вносити зміни до Конституції України, необхідно запровадити подвійне громадянство. Бо більше 100 депутатів та 17% українців мають подвійне громадянство! Скільки можна брехати», - сказав він.  Артеменко закликав «створити конституційну комісію, щоб підготувати новий суспільний договір під головуванням Порошенка. Я голосував за президента Порошенка та впевнений, що у нього є можливість вдруге увійти в історію, а не вляпатися... Тому я вважаю, що конституційні зміни мають бути ініційовані президентською вертикаллю», - вважає він.  Нардеп наголосив, що передавав до США не документи, не якійсь конверт, ні яких планів ні кому не передавав». Він підкреслив, що не пропонував проводити референдум по передачі Криму в оренду РФ, а пропонував референдум лише щодо «майбутнього країни».  Він впевнений, що «нам треба спитати у народу, як вони хочуть жити. По-перше, щодо членства в НАТО... Я переконаний, що наша мета - це позаблоковий статус, зміни до Конституції». 
Політика Сюмар повідомила, що на місце Гонтаревої пропонують поставити Яценюка. Але "він не хоче" Замінити Валерію Гонтареву на посаді голови Національного банку України в деяких політичних колах пропонують Арсенієм Яценюком. Про це 27 лютого під час круглого столу в Києві повідомила голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, передає кореспондент АСН. "Валерія Гонтарева є лідером недовіри серед усіх політиків. Все через курс НБУ на зачистку банківської сфери і на плаваючий курс. Ми опускаємо гривню і не кредитуємо економіку. Це неправильно, тому що завдання НБУ - кредитувати економіку. Тому я б не дивувався її бажанню піти у відставку. Це насправді диво, що вона до цих пір на цій посаді. Щодо Арсенія Яценюка, наскільки мені відомо, він не бажає обіймати цю посаду, хоча такі пропозиції і така рокіровка обговорюється", - сказала Сюмар. Як раніше повідомляла АСН, в понеділок, 27 лютого, ЗМІ повідомили про намір голови НБУ Валерія Гонтаревої піти у відставку. Згодом у Національному банку України цю інформацію спростували, зазначивши, що про зміни в складі правління регулятора повідомлять за місяць.
Політика У 2017 році партії отримають з бюджету 442 мільйони гривень. Добре? Погано? Минулого 2016 року парламентським партіям було виділено 195 млн грн бюджетного фінансування, з яких використано - 161 млн грн. Про це 27 лютого на форумі з протидії політичній корупції "Фінансова еволюція українських партій: реформа чи імітація?" зазначив голова центру "Ейдос" Віктор Таран, передає кореспондент АСН. Він розповів, що в 2016 році найбільше коштів освоїв Блок Петра Порошенка «Солідарність» - майже 50 млн грн. Далі за цим показником іде «Народний фронт» - 46 млн грн, «Самопоміч» - 42 млн грн, Радикальна партія Олега Ляшка - 17 млн ​​грн. Найменше освоїла коштів «Батьківщина» - 6,4 млн грн. Представники центру також склали рейтинги прозорості використання виділених з бюджету коштів на потреби політичних партій. Перше місце в цьому рейтингу зайняв БПП - 70% рівень прозорості використання коштів. Наступним у рейтингу опинився «Народний фронт» - 40% рівень прозорості, «Батьківщина» - 25%, «Самопоміч» - 20%, Опозиційний блок -10% і Радикальна партія - всього 5% рівень прозорості використання коштів. За даними «Ейдоса», рівень доброчесності найвищий теж у пропрезидентської партії - 84,5%. Наступною у рейтингу йде «Самопоміч» - 63,7%. У «Батьківщини» рівень доброчесності 60,3%, Опоблоку - 56%, «Народного фронту» - 52%, Радикальної партії - 38,8%. Голова центру зазначив, що практика 2016 року свідчить, що бюджетного фінансування партій цілком достатньо, щоб відмовитися від утримання партій олігархами. Однак Таран додав, що минулий рік також показав, що тіньове фінансування політсил триває. Серед недоліків фінансування політсил за державний рахунок - непропорційний розподіл бюджетних коштів між осередками в регіонах і нецільове використання грошей, наприклад на приховану політрекламу в ЗМІ, зазначив Таран. Разом з тим він додав, що партії шкодують грошей на підвищення кваліфікації партійців. За словами голови Центру, в 2017 році партії отримають з бюджету вже 442 млн грн.
Політика оформление ленты  Українські депутати з опозиції регулярно літають до Москви. СБУ не в курсі - список Українські депутати з опозиції регулярно відвідують Москву транзитом через Мінськ, щоб погоджувати «підривні законопроекти». Про це журналістам під час брифінгу сьогодні повідомила голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар. "Не дивлячись на російську агресію українські депутати чомусь літають до Москви, з пересадками на чартери або регулярні рейси до Мінська. Що вони там роблять? Я думаю, що це становить публічний інтерес. Я подавала з цього приводу два запити: до прикордонників і СБУ . Прикордонники відповіли, а СБУ сказала, що цим не займається, хоча повинна була. Очевидно, вони туди літають на зустрічі високого рівня, а не на шопінг. Деякі дійсно літають до Мінська на переговори, але значна частина - в Москву з політичних міркувань". Вікторія Сюмар також припустила, що, можливо, в Москві вони узгоджують тексти в «перспективі провальних законопроектів, які тим не менше є дратівливими для певної категорії виборців Сходу, наприклад, щодо захисту російської мови, щоб таким чином сіяти ворожнечу і конфлікти».
Політика Артеменко: Ляшко був в курсі переговорів з адміністрацією Трампа та збирався до США Народний депутат України Андрій Артеменко заявив, що лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко був проінформований щодо його переговорів з адміністрацією президента США Дональда Трампа. Про це він розповів на прес-конференції 27 лютого, передає кореспондент АСН.  «Олег Ляшко повинен був їхати зі мною в США на ті заходи, в яких я брав участь. Олег Ляшко був повністю поінформований. На жаль, наша фракція «Радикальної партії» не пройшла ці випробування. Нехай це буде на совісті Олега Ляшка», - заявив він.  Артеменко побажав «Радикальній партії» пройти в парламент на «виборах, дострокових чи ні ... А Олегу Ляшко - стати президентом». Він також заперечив переговори з керівництвом РФ.  «Я ніколи не вів переговори з перерахованими персонажами. Я не знайомий з паном Сурковим ... Я заявляв і заявляю, що ні з ким з керівництва РФ я не вів переговори про свій план. Я обговорював цей план тільки з представниками адміністрації Трампа, депутатами тут, з моєю родиною, моїми помічниками, друзями... Я також офіційно заявляю, що ні пан Бойко, ні пан Льовочкін, не мають відношення до цього», - сказав він.
Політика У Штабі блокади відповіли на погрози ватажків «Д/ЛНР»: «Чим гірше окупанту - тим краще Україні» У Штабі блокади торгівлі з окупантами прокоментували вимоги ватажків терористів «ДНР» і «ЛНР» до 1 березня зняти транспортну блокаду Донбасу. «Паніка окупаційної «влади» - це найкращий доказ того, що блокада болісно б'є по кишенях окупантів. Чим гірше окупантові - тим краще Україні», - йдеться в повідомленні штабу блокади в Facebook. У штабі наголосили, що окупанти не зможуть припинити поставки вугілля на підконтрольні уряду України території, так як вони перекриті ветеранами АТО й активістами. «Коли наступного разу чиновники нестимуть щось на кшталт «підконтрольні підприємства на непідконтрольній території», треба нагадувати їм про «націоналізацію» в стилі Плотницького - Захарченка», - додали в штабі. Нагадаємо, що ватажки терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький пригрозили з 1 березня ввести так зване «зовнішнє управління» на всіх працюючих в республіках українських підприємствах, якщо не буде знята блокада Донбасу.
Суспільство У Києві прикрили мережу борделів з 60 повіями У Києві та області викрито мережу борделів, в яких працювало понад 60 повій. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області. Правоохоронці з'ясували, що роботу злочинного співтовариства координували 15 осіб. Більше 60 жінок надавали послуги сексуального характеру в притонах і на виїзних замовленнях, передає «Інтерфакс-Україна». Були затримані 4 диспетчери і 7 водіїв-охоронців, які доставляли повій за адресами, забезпечували їхню охорону і виконували функцію інкасаторів. У поліції повідомили, що місячна виручка мережі борделів становили понад 1,5 млн грн. Злочинці займалися постійним розширенням клієнтської бази, залучали фахівців для розробки і функціонування веб-сайтів, поширювали візитки. Для викриття мережі поліції довелося одночасно провести 29 санкціонованих обшуків, було вилучено 9 автомобілів, канабіс, близько $60 тисяч, 6 тис. євро, 400 фунтів стерлінгів, 200 тис. грн, банківські картки, коштовності, записні книжки зі списком клієнтів і графіком чергувань дівчат, диспетчерів, водіїв, охоронців. У спецоперації брали участь понад 200 правоохоронців. Зараз відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.302 (створення або утримання місць розпусти і звідництво), ч.3 ст.303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України.
Події Під носом у ДФС в Україні утворюється новий міжнародний канал наркотрафіку - Орлов Просто "під носом" у ДФС через територію України йдуть спроби налагодити міжнародний канал контрабанди наркотиків. І при подальшій бездіяльності існує ризик, що наркокартелі розглядатимуть нашу країну як територію з ліберальним для провезення наркотиків режимом. Про це в своєму блозі для АСН пише експерт з питань митної політики, заступник голови громадської організації «Сила України» Володимир Орлов. За його словами, сьогодні можна говорити про системний транзит через територію України гашишу, про що свідчать ряд затримань великих партій цього наркотику за останні два місяці, а саме - на території Росії і Польщі. В обох випадках провезти особливо велику партію гашишу намагалися громадяни України. Він додав, що приблизна країна походження наркотику - Марокко, а от пункт призначення - російський ринок. «У 2015 році в Росії правоохоронці затримали п'ятьох українців за звинуваченням в оптових поставках гашишу з Марокко через країни ЄС і Україною в Московський регіон. Затримання нашого співвітчизника російською митницею 16 грудня 2016 року в «Нових Юрковичах» зі 100 кг гашишу, про які я вже говорив, також є частиною цього логістичного ланцюжка. А тепер польські прикордонники в пункті пропуску на кордоні з Україною виявляє 250 кілограмів гашишу. Звідси можна зробити висновок про те, що працює контрабандний канал, відносно недавній. «Марокканці», крім того, що мають свої «традиційні» ринки збуту (Іспанія, Нідерланди, Німеччина), намагаються відчайдушно увірватися на нові ринки, зокрема Росії. Гашиш із Марокко ввозиться в Іспанію, а звідти майже безперешкодно до українсько-польського кордону, і далі в російському напрямі», - пише експерт. Він зазначає, що поки відомо про спроби організації каналу транзиту гашишу, але можуть бути й інші види наркотиків. «На жаль, не пригадую жодного затримання гашишу українськими митниками за останній час. Якщо підсумувати результати роботи ДФС у цьому напрямі, то ми побачимо, що за весь 2016 рік по суті було виявлено 12 кг кокаїну і 50 кг канабісу. Що - мізер у масштабах ринку. Для України це тривожний сигнал, оскільки знищення інфраструктури пунктів пропуску на сході України, бездіяльність ДФС у боротьбі з наркотрафіком і деградація правоохоронної функції митниці в перспективі може призвести до плачевних наслідків. До того, що наркокартелі розглядатимуть нашу країну (а може, вже розглядають) як територію з ліберальним для провезення наркотиків режимом», - вважає Орлов.
Події У Північній Кореї стратили п'ятьох чиновників, які «розлютили» Кім Чен Ина Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин стратив п'ятьох чиновників, які надали йому нібито неправдиву інформацію, що «розлютила» лідера країни. Всі страчені чиновники працювали у відомстві звільненого голови управління державної безпеки КНДР Кім Вон Хона, передає Associated Press з посиланням на джерела в розвідагентстві Південної Кореї. Разом з тим джерела не повідомили, що за інформація розлютила Кім Чен Ина і призвела до страти чиновників. Нагадаємо, Кім Вон Хона звільнили в січні 2017 року. Його підозрювали в корупції, тортурах, зловживанні владою. Як відомо, 14 лютого в аеропорту Малайзії було вбито брата Кім Чен Ина - Кім Чен Нама. В організації вбивства підозрюють співробітників міністерства безпеки і міністерства закордонних справ Північної Кореї.
Суспільство оформление ленты  З квітня безкоштовно проїхати в метро зможуть тільки кияни-пільговики з картками Через місяць, з 1 квітня, скористатися пільговим проїздом у столичному метро можна тільки за допомогою «Картки киянина», заявив 27 лютого на брифінгу глава апарату КМДА Володимир Бондаренко, передає кореспондент АСН. "З першого квітня проїзд у метро для пільговиків буде відбуватися виключно за допомогою Картки киянина. Протягом останніх років ми тричі переносили зазначену дату, але наразі 1 квітня 2017 року є остаточною датою", - сказав Бондаренко. При цьому чиновник уточнив, що «Карту киянина» може отримати будь-який громадянин, зареєстрований на території Києва, зокрема і студенти. Вона виготовляється за 2 тижні, а активувати її можна на спеціальних точках, яких 4: ст. м. "Політехнічний інститут", "Дорогожичі", "Майдан Незалежності" і "Дарниця". Поки що єдиним емітентом таких карт є «Ощадбанк».
Події СБУ затримала Володимира Рубана на КПВВ Мар'їнка Працівники Служби безпеки України затримали на КПВВ Мар'їнка главу Центру звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. Як повідомила «Інтерфакс-Україна» речник СБУ Олена Гітлянська, зараз проводиться опитування Рубана. В СБУ підкреслили, що Рубан порушив встановлений порядок перетину лінії розмежування. Як раніше повідомили на «Громадському радіо», Рубан їхав у «ДНР» за народним депутатом України Надією Савченко. Гітлянська розповіла, що СБУ має намір також опитати і Савченко. «Савченко також буде запрошена на опитування, зокрема і з цього приводу (з приводу порушення порядку перетину лінії зіткнення)», - заявила вона. Окремо Гітлянська підкреслила, що не йдеться про затримання Рубана, його опитують у Донецькій області. За її словами, в СБУ вивчають питання можливості скасування дозволу на перетин лінії зіткнення Рубану. Нагадаємо, 24 лютого Надія Савченко та Володимир Рубан прибули до Донецька і відвідали виправну колонію в Макіївці, де тримають українських полонених. Того ж дня у Верховній Раді України нардеп Тетяна Ричкова повідомила, що Савченко в Донецькій області підбурювала українських військовослужбовців до повалення влади.
Економіка Чи треба платити податок за землю і нерухомість в зоні проведення АТО? З 14 квітня 2014 по 31 грудня року завершення АТО, земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності, які знаходяться на тимчасово неконтрольованої українською владою території Луганської та Донецької областей або на лінії зіткнення в зоні проведення АТО, не нараховуються. Відповідні зміни були внесені до Податкового Кодексу в кінці 2016 року і вступили в дію з 1 січня 2017 року, уточнили в Цивільному союзі «Асоціація« Східне партнерство ». У повідомленні Асоціації зазначено, що цим законом до завершення АТО скасований також і податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, які знаходяться в зоні бойових дій. Відповідно до закону, оплата за землю, а також нараховані та сплачені за період проведення АТО суми податку на нерухоме майно, підлягають поверненню. Юридичну консультацію з питань реалізації прав людей, які постраждали від конфлікту, надають центри правової допомоги Норвезького ради у справах біженців, які перебувають: Луганська область: м Сєвєродонецьк: вул. Гагаріна, 16. Телефони «гарячої» лінії: (06452) 4-24-88; (066) 773-6458; (098) 281-2564, пон.-п'ят. 09: 00-15: 00. смт. Станиця Луганська: вул. Центральна (Леніна), 30. Телефони «гарячої» лінії: (050) 468-45-81; (067) 828 5881, пон.-п'ят. 09: 00-15: 00. Донецька область: м Краматорськ, вул. Катеринича, 13. Телефони «гарячої» лінії: (050)468-4572 або (067) 828-5906, пон.-п'ят. 09: 00-15: 00. Всі послуги Норвезької ради у справах біженців - безкоштовні.
Політика У БПП пропонують питання Криму і Донбасу об'єднати в одному законопроекті Розроблено новий законопроект, в якому об'єднані питання окупованих Криму і Донбасу, а також визначені дві дати початку окупації. Про це на прес-конференції в Києві повідомив народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Мустафа Найєм. За словами Найєма, необхідно об'єднати питання Криму і Донбасу, так як для державних органів України обидві ці території однаково недоступні, передає «Інтерфакс-Україна». У законопроекті пропонується визначити дві дати початку окупації: Криму - 20 лютого і Донбасу - 7 квітня. Парламентарій підкреслив, що новий законопроект буде презентовано найближчим часом, можливо, вже в кінці цього тижня. Найєм повідомив, що документ також регулює правила перетину громадянами адміністративних кордонів з окупованими територіями через контрольно-пропускні пункти і процес переміщення товарів за допомогою залізничного сполучення. Разом з тим у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект «Про тимчасово окуповану територію» №3593-д авторства групи народних депутатів, серед яких віце-спікер парламенту Оксана Сироїд. «Якщо цей законопроект буде проходити, ми будемо робити все, щоб наші пропозиції були враховані. У разі, якщо він не буде прийнятий в Раді (бо питання окупації вступає в дуже великий конституційний конфлікт з питанням АТО)... Якщо законопроект буде відхилений, ми будемо реєструвати свій законопроект», - додав Найєм.
Події Стоматолог у Броварах зламала пацієнтові щелепу У Броварах лікар-стоматолог під час видалення зуба зламала пацієнтові щелепу. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Київської області. За інформацією прокуратури, пацієнт звернувся до лікаря зі скаргою на зубний біль. Лікар провела огляд, поставила діагноз і видалила чоловікові зуб. Однак після рентгенівського знімка черепа у потерпілого було виявлено перелом нижньої щелепи. Експерти відзначають, що нанесена травма відповідає тілесним ушкодженням середнього ступеня тяжкості.В результаті Броварська прокуратура повідомила лікарю-стоматологу підозру за ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) КК України. Лікарю загрожує покарання у вигляді позбавлення права займатися певною діяльністю строком до 5 років або виправні роботи строком до 2 років, або обмеження волі строком до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.
Суспільство На «Євробачення-2017» обрані троє ведучих Пісенний конкурс «Євробачення-2017» у Києві будуть вести троє ведучих: Володимир Остапчук, Олександр Скічко та Тимур Мірошниченко. Ведучих для «Євробачення» вибрали в ході багатоетапного конкурсу, передає UA:Перший. Кандидати повинні мати досвід ведення телевізійних шоу в прямому ефірі, відмінно володіти англійською мовою, мати почуття гумору, впевненість і артистизм. Організатори оголосили, що ведучим грін-руму, де виконавці будуть чекати результати конкурсу, обрано Тимура Мірошниченка. Володимир Остапчук та Олександр Скічко вестимуть репетиції, півфінали і фінал конкурсу. Нагадаємо, в «Євробаченні-2017» візьмуть участь 43 країни, це рекордна кількість учасників, аналогічне число країн повторювалося лише двічі - в 2008 і 2011 роках. Головною ареною пісенного конкурсу обрано Міжнародний виставковий центр. Півфінали «Євробачення-2017» в Києві відбудуться 9 і 11 травня, фінал - 13 травня. На даний момент вже продано 15 тисяч квитків.
Політика Савченко і Рубану можуть заборонити їздити в «ДНР» Народному депутату України Надії Савченко можуть заборонити їздити в «ДНР». Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська. За її словами, найближчим часом парламентарія запросять в СБУ для бесіди, передає телеканал «112 Україна». Водночас Гітлянська підкреслила, що до нардепів застосовується «інше законодавство», і цей факт  треба враховувати. Крім того, як зазначила Гітлянська, в СБУ вивчають питання скасування дозволу перетинати лінію зіткнення для керівника центру звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. «Ми запросили його на розмову для того, щоб він дав пояснення, чому він порушив порядок перетину лінії розмежування в районі проведення АТО. Зараз опитування триває. Я думаю, що після завершення ми будемо приймати рішення. Зокрема, зараз вивчається питання про скасування дозволу про перетин лінії зіткнення Рубану», - заявила Гітлянська. Нагадаємо, СБУ в понеділок, 27 лютого, затримала Володимира Рубана на КПВВ «Мар'їнка». Відзначається, що він їхав за нардепом Надією Савченко, яка з 24 лютого перебуває в «ДНР».
Події Столична влада розповіла, за яких обставин може затопити 6 районів міста Влада Києва заявляють, що хвилювання про можливе затоплення столиці через весняне танення снігу марні, так як для того, щоб були підтоплені окремі території 6-ти районів Києва: Голосіївський, Дарницький, Деснянський, Дніпровський, Оболонський і Подільський, вода в річках повинна піднятися на 8 метрів. Однак така цифра неможлива, запевняє влада. «За минулий тиждень рівень води в Дніпрі піднявся лише на 9 см. А за повідомленнями Українського гідрометцентру, за останню добу рівень у Дніпрі піднявся тільки на 1 см і перебуває на рівні 449 см над рівнем «0». Відповідні служби щодня проводять моніторинг рівня води в столиці, як у Дніпрі, так і в Десні», - повідомив 27 лютого на брифінгу керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко. Він нагадав, за аналізом повені попередніх років, поступове підвищення рівня води в р. Дніпро біля Києва формувалося з квітня до початку травня, а максимальний рівень в р. Десна біля с. Літки спостерігався в травні.
Суспільство Новим громадам треба вчитися залучати грантові кошти Громади на місцях повинні залучати грантові кошти для реалізації проектів ЖКГ, розвитку малого і середнього бізнесу. Про це під час конференції заявив виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Піцик, передає кореспондент АСН. "Реформа децентралізації дуже важлива, тому що вона дає внутрішній і зовнішній прорив, який забезпечить те, щоб Україна відбулася... Це допоможе нам спільними зусиллями витравити радянський менталітет раба, щоб мислити проектами... За 25 років ми бачили різні влади, різні громади. Успіху досягають лише ті громади, які діють спільно. Тільки тоді здійснюються економічні досягнення", - заявив він. У свою чергу, Ярослав Рабошук - аналітик Асоціації міст України з питань житлово-комунального господарства переконаний, що громади повинні мати достатньо сил і ресурсів для здійснення всіх необхідних реформ на місцях: "Реформа децентралізації почалася ще в 2015 році, коли було створено 159 об'єднаних територіальних громад. У 2016 році їх вже стало 366. А на 2017 рік оголошено вибори в 47 об'єднаних територіальних громадах. Це ті територіальні громади, які є локомотивом розвитку... Саме вони будуть двигуном місцевого економічного розвитку ". Ігор Піцик - аналітик Асоціації міст України - додав, що в процесі децентралізації "місцеві бюджети отримали більше повноважень, але і більше витрат". Тому громади повинні залучати  кошти грантів для реалізації проектів на місцях, починаючи з реформування житлово-комунального сектора, закінчуючи розвитком малого і середнього бізнесу. Для цього громади на місцях повинні пройти кілька етапів розвитку. По-перше, це інституційний етап. По-друге, це створення мережі громадських організацій. По-третє - це загальне залучення грантових коштів та місцевих бюджетів для реалізації спільних проектів. "Нам треба залучати гранти, треба створювати громадські організації, які будуть інтегрувати всі ідеї, створювати інкубатори, хаби для економічного розвитку".
Події Двох полковників із Генштабу і Держприкордонслужби посадили під домашній арешт Суд обрав запобіжний захід двом полковникам з Генерального штабу ЗСУ та Державної прикордонної служби України, яких підозрювали в отриманні хабара. Як повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України, за клопотанням військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України двом полковникам судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Обидва полковники були викриті 23 лютого 2017 року при одержанні хабара в $6 тисяч. Хабар офіцери отримали в два етапи. Спочатку вони отримали $3 тисячі, їх затримали під час отримання другої частини хабара. Полковникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі та за попередньою змовою групою осіб, які займають відповідальне становище, поєднане з вимаганням).
Суспільство Німецька сім'я, яка втекла від «секс-освіти» в Росію, повернулася до Німеччини Багатодітна німецька сім'я Євгена і Луїзи Мартенс зі своїми десятьма дітьми повернулася в Німеччину.24 лютого вся сім'я виїхала з села Киштовка до Новосибірська, звідки полетіла до Німеччини, пише видання VN.ru. Як відомо, в Новосибірську область німецька сім'я переїхала з Німеччини в середині грудня 2016 року. Вони планували отримати громадянство Росії за програмою переселення співвітчизників. Причиною нібито стали шкільні уроки секс-освіти, що раніше вже призвели до конфлікту Мартенсів із місцевими органами освіти. Тоді Євген відмовився платити штраф за пропуски його дочкою уроків і провів добу в місцевій в'язниці. У Росії Мартенс збирався займатися фермерством, німців нібито не злякали сильні морози, які доходили в Киштовці до - 40 градусів. Однак після короткої поїздки до Німеччини рішення сім'ї Мартенсів кардинально змінилося, вони швидко зібрали речі, покинули будинок і поїхали назад у Німеччину. Цю ситуацію на своїй сторінці в Facebook прокоментував російські письменник Аркадій Бабченко. «Пам'ятайте цих красенів? Сім'ю Мартенсів, які продали будинок у Північній Фестфалії і втекли з проклятої Німеччини від уроків секс-освіти у великодуховну Росію? За програмою переселення вони отримали діряву халупу в селі Киштовка Новосибірської області на краю Васюганських боліт. Хотіли зайнятися фермерством. Але дуже дивувалися. Кругом, кажуть, розруха. Срати треба на вулиці. Води немає. Дрова дорого. Кредити під двадцять п'ять відсотків. Це ж немислимо. Пам'ятаєте? Втекли! Від наших скрепів! Назад у свою Гейропу! До секс-уроків! Бездуховні...»- зазначив він.
Політика Турчинов за місяць готовий очистити Донбас Українській армії достатньо місяця, щоб повністю очистити територію Донбасу від терористів. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов. За його словами, останні події на фронті, бої на Світлодарській дузі і в районі Авдіївки показали, що Збройні Сили України значно сильніші за гібридні російські війська. «При сьогоднішній розстановці сил, нам достатньо місяця, щоб повністю очистити територію Донбасу», - зазначив він в інтерв'ю «Цензору». Водночас Турчинов підкреслив, що головна проблема в тому, скільки своїх дивізій виставить проти нас Росія в разі початку визвольної операції. «Коли розраховуєш сили і засоби для проведення наступальних операцій, треба чітко розуміти, скільки сил і коштів у твого ворога. Ми постійно відстежуємо їхні дії: щоденне завезення техніки, зброї, найманців і контрактників. Але у всіх цих численних добре озброєних підрозділів, які є на окупованому Донбасі, головне завдання - в разі нашого наступу протриматися кілька діб до підходу основних сил російської армії», - повідомив Турчинов. Він також підкреслив, що ЗСУ воюють не з сепаратистами і фейковими «ДНР» і «ЛНР», «проти нас веде війну Російська імперія, що має величезну армію і ядерну зброю».
Події До вечора в Авдіївці буде відновлено електропостачання - Жебрівський До вечора буде повністю відновлено електропостачання в Авдіївці. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. Він зазначив, що зараз вже відновлено дві лінії електропередач, однак тільки одну лінію здали в експлуатацію. «Зараз відбувається технічна перевірка на підстанціях. Якщо все буде добре, до настання сутінків в Авдіївці буде відновлено електропостачання», - розповів голова ОВЦА. Обидві лінії електропередач були пошкоджені під час артобстрілів терористами «ДНР». Нагадаємо, раніше під час огляду околиць Авдіївки були виявлені місця пошкоджень лінії електропередач. Російська сторона довго не давала письмових гарантій припинення вогню, щоб ремонтні бригади могли приступити до відновлення розірваних дротів.
Політика оформление ленты  У Вищій раді правосуддя радять не поспішати з висновками у справі судді Кицюк, яку затримувала поліція Заява судді Вікторії Кицюк, яка поскаржилася на поліцейських до Вищої ради правосуддя, ще не була предметом розгляду ВРП, про це кореспонденту АСН повідомив голова ВРП Ярослав Романюк. «Тому мені як члену ВРП було б некоректно заздалегідь висловлюватися щодо цього звернення. Відеоверсію, яку виставила на Ютуб Вікторія і версію Національної поліції я бачив і можу сказати тільки одне: не потрібно ніколи поспішно розповсюджувати і нав'язувати якусь свою точку зору. Треба вивчити всі обставини справи, а потім робити висновки. Що я думаю зробить ВРП ", - сказав Романюк. Також він додав, що не знає, чи є теж суддями двоє людей, які на відео також підтримували суддю Кицюк. "Візуально я нікого з них не впізнаю. Коли справу буде розглядатися в ВРУ, можливо, вони будуть ідентифіковані, можливо, це і судді. Я не буду ні заперечувати, ні спростовувати», - сказав голова ВРП. Нагадаємо, 24 лютого в Києві поліцейські затримали суддю Солом'янського районного суду столиці Вікторію Кицюк за порушення правил дорожнього руху. Остання відмовилася переставити машину згідно з правилами паркування, відмовилася надати свої документи. Суддя була затримана поліцейськими, за що поскаржилася на них у ВРП, заявивши, що "їй заважали здійснювати правосуддя". У свою чергу в поліції заявили, що суддя чинила агресивний опір працівникам правопорядку.  
Події оформление ленты  У Києві з'явився серійний грабіжник банків, який залишає цукерки на місці злочину У Києві з 2010 року працює серійний грабіжник, який після пограбування банку залишає працівникам як компенсацію солодощі та цукерки. Про це повідомили в прес-службі поліції Києва. Правоохоронці кажуть, що за 7 років на рахунку грабіжника вже не менше 13 злочинів. Встановлено, що чоловікові 50-55 років, він високого зросту, діє холоднокровно і спокійно. «Іноді під час злочину він навіть намагається жартувати. Фірмовою прикметою цього злочинця є те, що під час злочину, залишаючи приміщення банку, він як компенсацію залишає працівникам солодощі або цукерки», - відзначили в поліції. Останнє пограбування, за інформацією поліції, сталося минулого тижня на вул. Васильківській у Голосіївському районі Києва. Грабіжник зайшов у приміщення одного з комерційних банків і, погрожуючи зброєю, змусив віддати йому гроші. Після чого спокійно покинув фінансову установу. Також наголошується, що грабіжник вибирає банки, в яких немає охорони, він жодного разу не застосовував зброї під час погроз. «У кількох випадках грабіжник навіть називався клієнтом банку і вимагав відвести його до кабінету директора, якого змушував відкривати сейф із грошима», - відзначили в поліції.
Політика Швидка відставка Гонтаревої неминуча - експерт Глава Національного банку України Валерія Гонтарева найближчим часом точно піде у відставку. Таку думку на прес-конференції 27 лютого висловив політолог Олексій Якубін, передає кореспондент АСН. "Чутки про відставку голови Нацбанку Валерії Гонтаревої - це не просто чутки. Як би сама голова Нацбанку не спростовувала це, за моєю інформацією, її відставка найближчим часом дуже ймовірна", - заявив він. З його слів, все з тієї причини, що зараз активно йдуть переговори про нову коаліцію, яку спробують представити на початку квітня. Він зазначив, що переговори про створення нової більшості ведуть три сили: БПП, "Народний фронт" і Радикальна партія Олега Ляшка. "Саме тому останнім часом так часто з'являлися чутки про відставку Гонтаревої... Зараз, за ​​моєю інформацією, вірогідність відходу Гонтаревої дуже велика, як це не парадоксально. Питання в тому: хто її замінить", - розповів він. Поки що в коаліції "на трьох" триває дискусія: хто займе місце Голови Нацбанку. Тому озвучуються різні прізвища. Зокрема Арсенія Яценюка від "Народного фронту", якому нібито запропонували очолити Нацбанк, але "він не захотів", як повідомила його соратниця по партії Вікторія Сюмар. Однак, як підкреслив Якубін, торг ведеться не тільки за пост голови НБУ, а й низку інших портфелів, які вимагає партія Ляшка. "Радикальна партія хоче отримати ресурс для себе просто тут і зараз. Адже їхнє входження у коаліцію - це серйозний удар, враховуючи рейтинги влади. Тому влада готова йти на поступки. Радикальна партія намагається розіграти «золоту акцію», отримавши крісло спікера для Ляшка , а також низку інших постів у Кабміні. Бо тільки крісла голови Нацбанку для них точно недостатньо", - сказав він
Політика Пєсков: Транспортна блокада на Донбасі віддаляє виконання Мінських угод Деескалації ситуації на Донбасі заважає транспортна блокада, яка віддаляє реалізацію Мінських домовленостей. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. За його словами, в Кремлі здивовані «неготовністю» Києва усунути транспортну блокаду регіонів Донбасу, передає РИА «Новости». Пєсков зазначив, що транспортна блокада «ще більше віддаляє нас від того, щоб хоча б наблизитися до реалізації Мінських угод». Нагадаємо, в кінці 2016 року колишні бійці добровольчих батальйонів, а також деякі народні депутати України зажадали від терористів звільнення всіх полонених. Вони заявили, що почнуть блокаду торгових зв'язків з «ДНР» і «ЛНР», якщо бойовики не випустять полонених. Так як вимоги активістів не були виконані, то почалася блокада торгівлі з ОРДЛО. Першими результатами блокади стали зупинки вугільних і металургійних підприємств на непідконтрольних територіях.
Політика Навіть якби Гонтарева і хотіла піти, Президент її не здасть - експерт Валерія Гонтарева сама хоче піти у відставку, щоб уникнути питань компетентних органів про приватизацію "Привату". Але президент Петро Порошенко не здасть ні Нацбанк, ні її. Про це в ході прес-конференції 27 лютого заявив політичний аналітик Дмитро Корнійчук, передає кореспондент АСН. "Поки що складно прогнозувати - чи дійсно Гонтарева подасть у відставку. Ми вже чули подібні заяви неодноразово. Хоча ймовірно, що сама Гонтарева не проти піти у відставку. Адже в разі зміни влади до не виникне дуже багато запитань у компетентних органів щодо націоналізації "Привату". Виникне також питання про те, чому три роки виділялося рефінансування банку, який був практично банкрутом. Тому не виключено, що Гонтарева хоче відійти в тінь, поки не пізно", - заявив він. Проте експерт упевнений, що Нацбанк - стратегічний орган для президента."Тому навіть у разі відставки Гонтаревої Нацбанк не отримає ніхто з політичних сил. Адже треба розуміти, що є стратегічні органи, починаючи з прем'єра, Генпрокуратури, СБУ, закінчуючи Нацбанком, які президент повинен контролювати. Ці ключові посади ніхто не отримає, крім сили Порошенко", - упевнений він. Аналітик вважає, що всі розмови про те, що Гонтарева - розмінна монета в переговорах про створення нової коаліції БПП, "Народного фронту" і Радикальної партії Олега Ляшка - навряд чи мають підстави."Завдання Ляшка - перебувати в максимально опозиційній ніші, голосніше перекрикувати Тимошенко, збирати під себе електорат селян, який втрачає Тимошенко, яка теж кричить, але не так голосно, як Ляшко... Тому БПП і "Народний фронт" будуть триматися один за одного зубами до кінця, як би вони не сварилися і не воювали один з одним у ЗМІ. Це все рольові ігри, не більше. Ці дві політичні сили не захочуть ділитися з третім гравцем - Ляшком, тому коаліція "на двох", підписи якої ніхто так і не бачив, працюватиме далі", - вважає він.
Політика оформление ленты  Посол США поклав вінок біля меморіалу Борису Нємцову Посол США в Росії Джон Теффт у понеділок, 27 лютого, поклав вінок біля відновленого меморіалу вбитому два роки тому російському опозиціонеру Борису Нємцову на Великому Москворецькому мосту. За інформацією посольства, вінок з червоних троянд покладено «Від американського народу». Теффт також звернувся до керівництва РФ і закликав покарати винних у вбивстві Бориса Нємцова. Посол заявив, що прийшов вшанувати пам'ять Нємцова з американськими колегами-дипломатами, представляючи президента США Дональда Трампа і американський народ, оскільки багато американців знали Нємцова «як друга». «Наші думки залишаються з його сім'єю, його близькими і друзями. Ми сьогодні тут, щоб вшанувати його пам'ять, цінності, які він відстоював, і щоб висловити надію на майбутнє. Ми знову закликаємо російську владу вжити всіх необхідних заходів, щоб ті, хто стоїть за вбивством Бориса Нємцова, були притягнуті до відповідальності », - сказав Теффт. Як відомо, 27 лютого 2015 року на Москворецькому мосту в центрі Москви був убитий опозиційний політик Борис Нємцов. Невідомі вистрілили не менше шести разів, чотири кулі влучили безпосередньо в серце і голову Бориса Нємцова. Політик загинув на місці. Злочинці зникли з місця події. Було порушено кримінальну справу, а також створено спеціальну слідчу групу, слухання у справі тривають донині. У ніч на 27 лютого меморіал Нємцову в Москві знову був зачищений комунальниками міста. З моста на кількох вантажівках вивезли квіти і портрети вбитого політика, однак вранці там знову з'явилися квіти.
Політика Питання Криму і Донбасу названі Радою ЄС пріоритетними на зустрічах ООН Питання окупованого Криму і Донбасу включені в пріоритетні на зустрічах Організації Об'єднаних Націй з прав людини в 2017 році. Про це йдеться на сайті Ради Євросоюзу. Відзначається, що ЄС буде продовжувати активну участь в Раді ООН з прав людини та Третьому комітеті Генеральної Асамблеї ООН для захисту прав людини. У документі сказано, що ЄС не визнає і продовжує засуджувати незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією. За інформацією Ради ЄС, в світлі стурбованості ситуацією з правами людини в Криму і серйозними порушеннями прав людини на Донбасі ЄС «буде і надалі підтримувати ініціативи України для вирішення цих питань в рамках Ради ООН з прав людини та Генеральної Асамблеї, а також надавати повну підтримку моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні». Нагадаємо, в кінця 2016 року Генасамблея ООН проголосувала за український проект резолюції «Становище з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна)».
Суспільство оформление ленты  Соцмережі розбурхав маленький штраф водієві, який влаштував дикі п'яні перегони в Києві У Києві патрульні на шести екіпажах ледве змогли зупинити п'яного вщент 21-річного водія з компанією, що влаштував смертельні гонки з правоохоронцями на швидкості близько 160 км/год. При цьому, як написав на своїй сторінці в соцмережі заступник керівника роти патрульної поліції Дмитро Крештофов, суд застосував до порушників надзвичайно м'яке покарання. "Непокора працівникам поліції, керування автомобілем у нетверезому стані, без документів, невиконання вимог про зупинку. Суд забрав права на рік, штраф 10200 грн", - написав поліцейський. За його словами, ця сума - сплата одного штрафу, так як в Україні "більше правопорушення поглинає менше". При цьому в коментарях до цього посту користувачі висловлювали невдоволення й обурення, бо впевнені, що таке м'яке покарання лише заохочує потенційних порушників і далі не коритися закону, що ставить під загрозу життя і здоров'я інших людей. Нагадаємо, вже кілька років в Україні обговорюється питання про підвищення штрафів за порушення ПДР. З останніх пропозицій - підняти штраф за п'яну їзду до 100 тис. грн.
Суспільство У психлікарнях України хворих використовують як робочу силу, принижують і тримають у депресивних умовах В Україні в більшості психоневрологічних інтернатів підопічних використовують як робочу силу, лікують у депресивних умовах, принижують їхню гідність, а також обмежують права на використання власних коштів в рамках соціальних виплат. Про результати 91 моніторингового візиту до психоневрологічних інтернатів 27 лютого розповіла керівник Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини Катерина Чумак. Про це сказано на сайті  Уповноваженого. «Однією з найгостріших проблем, на нашу думку, є відсутність належного ставлення до підопічних в інтернатах. Відчувається недостатність позитивного терапевтичного середовища, існує експлуатація підопічних, порушення їхнього права на використання власних коштів в рамках соціальних виплат тощо», - зазначила Чумак. У той же час група іноземних експертів за результатами візитів в інтернати Донецької, Хмельницької та Житомирської областей оцінила роботу таких закладів як таку, що спрямована на обмеження і не передбачає розвитку потенційних можливостей людей з інвалідністю.  
Суспільство Улюблений співак Путіна - Микола Расторгуєв - перебрався на ПМЖ до Німеччини Улюблений співак президента РФ Володимира Путіна, «батяня-комбат», лідер групи «Любе» Микола Расторгуєв перебрався в німецький Баден-Баден на постійне місце проживання. Про це повідомили користувачі соцмереж. Разом з тим, ще в 2015 році журналісти відзначали, що практично відразу після окупації Росією Криму Расторгуєв переїхав до Німеччини. Як відомо, раніше російський співак називав українців зомбованими і злісними, а також звинувачував у змові проти РФ. Інших російських артистів, які займали проукраїнську позицію, зокрема, Андрія Макаревича і Юрія Шевчука, Расторгуєв назвав тупими. Крім того, в 2014 році співак підписався під листом про підтримку політики президента РФ Володимира Путіна в Криму, тому що «не хоче віддавати кримчан на розтерзання бандерівським відморозків».
Суспільство Відновлення держрегулювання цін дозволить зупинити зростання вартості соціальних продуктів - експерт Якщо державне регулювання цін на соціально значущі продукти харчування буде відновлене, це дозволить стабілізувати ціни на них та запобігти подальшому зростанню вартості таких продуктів. Про це в коментарі АСН повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко. Відповідний проект Постанови про заходи щодо відновлення державного цінового регулювання на соціально значущі продовольчі товари був зареєстрований в Верховній Раді 22 лютого. Його ініціаторами стали народні депутати Юрій Солод та Наталія Королевська.   «Це стабілізує ціни і вся рентабельність на соціальні продукти буде в рамках десь 20%, тому що вони завжди перевищували 15%. Тому десь на цій відмітці, яка існує зараз і залишиться ціна», - зазначив Дорошенко. Водночас експерт не виключає, що прийняття таких законодавчих змін може призвести і до незначного зменшення ціни на декілька відсотків, оскільки на деякі продукти економічно обґрунтована ціна уже завищена. «Свинина та яловичина зараз перевищують цю рентабельність. У деяких виробників це 20% рентабельності, у деяких 40%. Те саме стосується і молочної продукції. 100% ціна завищена на гречку. Щодо курятини, якщо ми беремо тушку бройлера то тут незначне завищення ціни», - зазначив Дорошенко. Наразі економічно обгрунтованими, зі слів експерта, є ціни на соціальні сорти хліба, рис та курячі яйця. Тому на ці продукти ціна, швидше за все, залишиться такою ж як і нині. «Якщо ви витрачаєте в місяць на продукти десь 2 тисячі гривень на людину, то фактично здешевлення на 5% це буде 100 грн. Це не так уже й погано», - додав Дорошенко.   Однак експерт не надто вірить у прийняття парламентом відповідної постанови, і більшою мірою не через її зміст, а через ініціатора даного законопроекту. «Вірогідність прийняття цього закону вона близька до 0. Тому що одним з ініціаторів законопроекту є Королевська, а з усіх законопроектів, які вона вносила на розгляд, не було прийнято жодного», - констатує він. Експерт вважає, що сама Королевська не серйозно ставиться до цього питання, оскільки розуміє, що її ініциативу палрамент швидше за все не підтримає. Також відомо, що в парламенті існує практика, що народні депутати з опозиції підстраховуються парламентарями з більшості і подають законопроекти, які їм дійсно цікавий, від їх імені. А якщо державне регулювання цін на соціальні продукти харчування відновлене найближчим часом не буде, то варто очікувати їх подорожчання, вважає Дорошенко. «Я не можу сказати, що ціни на соціальні продукти вони не будуть зростати я розумію, що зараз вони якраз таки і будуть підвищуватись, тому що 20% для нашої економіки це не багато. Там 40-70% рентабельності це вже непогано.  Але у нас дуже часто буває і всі 100% рентабельність. Тут потрібно уже розбиратись», - наголосив він.
Суспільство Американці підозрюють, що Ді Капріо винен у помилці на церемонії вручення «Оскара» Актор Леонардо Ді Капріо може бути відповідальним за помилку на церемонії вручення премії «Оскар». У соцмережах користувачі відзначають, що приз кращій актрисі вручав якраз Ді Капріо. Премія дісталася Еммі Стоун, яка зіграла головну роль у фільмі «Ла-Ла Ленд». Після цього, на думку блогерів, Ді Капріо цілком міг покласти конверт з ім'ям Стоун «кудись не туди», що могло призвести до помилки в ході оголошення кращого фільму, пише The Independent. Нагадаємо, нагороду Американської кіноакадемії в номінації за кращий фільм року отримала робота режисера Баррі Дженкінса «Місячне сяйво». Однак на початку церемонії актор Воррен Бітті зі сцени помилково назвав переможцем «Ла-Ла Ленд». Пізніше свою помилки Бітті пояснив так: «Я відкрив конверт, і в ньому було написано - Емма Стоун, «Ла-Ла Ленд». Сама актриса стверджує, що її конверт весь час був при ній. Судячи з усього, Бітті був виданий дублікат. Багато користувачів соцмереж вважають, що таким чином актор Ді Капріо «помстився» Академії кінематографічних мистецтв і наук за те, що «Оскар» йому присудили лише в 2016 році.

Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації – це позитивні установки, які допомагають змінити звичний перебіг думок та створити бажане майбутнє ....
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
більше матеріалів




/-1,0399360656738-/ /-pc-/
Top