counter
Архів Повернутись назад 26 Квітня 2017
26 Квітня
Економіка Влітку Україна отримає з Чорнобиля першу сонячну енергію - міністр У першому півріччі 2017 року  в Чорнобильській зоні може почати роботу перша сонячна електростанція. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. «До 1 березня ми збирали заявки і отримали більше 50. Сьогодні проводимо підготовчу роботу щодо старту цих проектів», - сказав він в інтерв'ю «Громадському ТБ». «Чорнобильська станція мала 4 енергоблоки, а планувалося їх у радянські часи побудувати аж 12. Мережі, які будувалися, були досить потужними. Я думаю, що ми можемо при правильній організації роботи забезпечити інтерес всіх інвесторів, які прийшли», - додав міністр. Семерак уточнив, що йдеться про виробництво в межах 2500 МВт електроенергії, що порівнювано з 2 енергоблоками атомних електростанцій. Він уточнив, що зараз будується невелика сонячна станція, гроші на яку дав український інвестор.
Політика У посольстві пояснили скорочення американської фінансової допомоги Україні Посольство України в США пояснило інформацію про скорочення фінансової допомоги Штатів Україні на 68,8% тим фактом, що таке рішення було прийнято з урахуванням кредитних гарантій, які в 2018 році вже не будуть потрібні у зв'язку з очікуванням зростання української економіки. На сторінці в Facebook прес-служба посольства США повідомила, що в 2016 році США надали Україні кредитні гарантії в розмірі $1 млрд, що зажадало з американського бюджету $300 млн. Разом з тим у 2018 році завдяки фінансовій стабілізації і очікуванню зростання економіки України сторони не передбачають фінансової допомоги у формі кредитних гарантій. «Фактичне зменшення американської допомоги Україні в 2018 році складе близько 30%, що дозволяє продовжити реалізацію більшості чинних програм допомоги нашій країні», - підкреслили в посольстві. Окремо наголошується, що фінансування програм в Україні становитиме майже 50% від усіх коштів, передбачених на програми американської допомоги для країн Європи і Євразії. Нагадаємо, у вівторок, 25 квітня, американське видання Foreign Policy опублікувало документ, в якому зазначалося, що США можуть істотно скоротити допомогу країнам, що розвиваються, зокрема Україні, на 68,8%. Частина цих грошей буде використана на програму, яка тісно пов'язана з національною безпекою США.
Суспільство Опитування: 85% росіян почуваються щасливими як ніколи Всеросійський центр вивчення громадської думки провів опитування, згідно з результатами якого, частка росіян, які почуваються щасливими, досягла історичного максимуму за час соціологічних вимірів з 1990 року. Так, за даними опитування, 85% росіян заявили, що щасливі, передає РИА «Новости». При цьому причинами свого щастя вони назвали сім'ю, дітей і міцне здоров'я. Опитування провели в кінці березня - початку квітня 2017 року серед 1,8 тисячі респондентів. Людей опитували по телефону. Високий відсоток щасливих соціологи зафіксували в усіх соціально-демографічних групах. За даними ВЦДГД, люди віком 18-24 років і люди з високим достатком оптимістичніші (95% і 94% відповідно), ніж люди похилого віку (82% в групі старше 60 років) і учасники опитування, які скаржаться на матеріальне становище (63 %).
Політика Ердоган заговорив про референдум у Туреччині з питання вступу в ЄС Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив про готовність ініціювати проведення референдуму з питання вступу його країни до Європейського Союзу, подібно до референдуму про Brexit у Великій Британії. Ердоган підкреслив в інтерв'ю Reuters, що Туреччина не збирається вічно чекати біля «воріт Європи» і цілком може відмовитися від переговорів про вступ до ЄС. За його словами, Туреччина «не закриває свої двері ні перед ким». На думку турецького лідера, це може статися і через «ісламофобію і ворожості» з боку ЄС. Турецький президент додав, що Туреччина і так чекає довго, маючи на увазі договір від 1963 року, в якому розглядається довгострокова мета членства Туреччини в об'єднаній Європі. Нагадаємо, заявку на вступ в ЄС Туреччина подала в 1987 році, через 12 років - в 1999 році - Анкара отримала офіційний статус кандидата на вступ до ЄС. Разом з тим у ЄС відзначають, що чинні в Туреччині закони занадто широко тлумачать поняття тероризму, що дає можливість для кримінального переслідування за критику влади.
Суспільство Почалося звільнення працівників Липецької фабрики Roshen У Липецьку (Росія) стартувало звільнення співробітників кондитерської фабрики, перші 85 працівників Липецької фабрики Roshen були звільнені в понеділок, 24 квітня. За попередніми даними, без роботи залишаться близько 700 осіб, передає «Комсомольская правда». Про звільнення робітників керівництво підприємства заявляло на початку року. За словами першого заступника начальника управління праці та зайнятості Липецької області РФ Віктора Кирея, першій частині працівників зробили розрахунок і видали документи, тепер вони стануть на облік у центр зайнятості. «За перші 2 місяці вони отримують так звану вихідну допомогу в розмірі колишньої зарплати, якщо не знайдуть за цей період роботу, то стільки ж отримають і за 3-й місяць», - розповів Кирей про умови звільнення з фабрики. Журналісти також з'ясували, що на фабриці платили середню зарплату в 30-34 тисячі рублів.
Події У Києві словесна перепалка на зупинці перейшла в бійку зі стріляниною Бійка зі стріляниною на перетині вулиць Вишгородської та Білицької в Києві сталася в результаті конфлікту між двома компаніями чоловіків. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції Києва Оксана Блищик. За її словами, інцидент стався на кордоні Подільського та Оболонського районів Києва. За даними правоохоронців, двоє чоловіків стояли на зупинці, ще четверо туди підійшли. Між ними виник конфлікт, який переріс у бійку. Один з двох чоловіків , що стояли на зупинці, вихопив травматичну зброю і почав стріляти. Поранення отримали троє чоловіків, а стрілок встиг сховатися до прибуття поліції. Блищик зазначила, що всіх поранених привезли в лікарню, ще двох учасників бійки відправили в Оболонське управління поліції для дачі пояснень. Правоохоронці почали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.
Економіка Офіси з продажу туристичних путівок оголосили бойкот одному з найбільших продавців турів в Україні Напередодні літнього сезону розгорівся конфлікт між туроператорами, які займаються організацією турів та туристичними агентствами, які продають путівки кінцевим споживачам, пише ЛІГА. Все через комісії агентств.Останні кілька років останні мали від продажу туру в середньому 10% від їх вартості. Однак зараз деякі оператори знизили комісію майже вдвічі, водночас зобов'язали агентства продавати тури з 5-відсотковою націнкою. Тобто турагентства на продажу турів майже нічого не заробляють. Туроператори звинувачують у всьому турагентства, мовляв, ті нещадно демпінгують, то чому б нам не зробити це за них. Однак через нездійснені прогнози про збільшення туристичного потоку з України цього року і туроператори і турагентства зазнають збитків. Це змусило компанії розпродавати "гарячі тури". Наприклад, вартість тижневого відпочинку в Туреччині або Єгипті може стати в $250 з людини - а це нижче їхньої собівартості. Так що турагентства дуже різко сприйняли нові правила роботи, запропоновані туристичними операторами. Поки що жодна зі сторін не хоче поступатися. Близько десяти років тому туристичні фірми вже оголошували бойкот найбільшим туроператорам. Тоді останні були змушені йти на поступки.
Суспільство Кабмін вшанував хвилиною мовчання пам'ять жертв катастрофи на ЧАЕС Кабмін вшанував хвилиною мовчання пам'ять жертв катастрофи на ЧАЕС. Відкриваючи засідання Кабінету міністрів 26 квітня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман нагадав про величезне горе, яке принесла Україні катастрофа, передає кореспондент АСН."Ті, хто в перші хвилини рятував від аварії на ЧАЕС, - це справжні герої. Багато втрат і наслідків поніс український народ і Українська держава. Тому я хочу почати засідання уряду з того, що ми вшануємо хвилиною пам'яті всіх невинно загиблих у тій трагедії", - заявив він. Слід зазначити, що члени Кабміну вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв і постраждалих. Нагадаємо, сьогодні 26 квітня, президенти України Петро Порошенко і Білорусі Олександр Лукашенко разом вшанують пам'ять загиблих у Чорнобильській катастрофі.  
Політика Україна піднялася на п'ять позицій у рейтингу свободи ЗМІ, а США - опустилися на дві У зв'язку зі зменшенням кількості випадків насильства проти журналістів в Україні наша країна піднялася на п'ять позицій, до 102-го місця, в порівнянні з минулим роком в щорічному рейтингу свободи преси "Репортери без кордонів", передає РБК з посиланням на DW. Автори рейтингу відзначають, що організація розраховує індекс свободи ЗМІ з огляду на різноманітність медіа, незалежність, умови роботи журналістів, самоцензуру, правовий захист та інституційну прозорість. Повідомляється, що "Репортери без кордонів" відзначили зниження свободи преси в декількох демократичних країнах. Наприклад - США опустилися на дві позиції, так як там стало більше розслідувань проти журналістів, стали більше затримувати співробітників ЗМІ. Польща взагалі знизилась на цілих сім позицій. Стало гірше з пресою у Великій Британії, Нідерландах і Канаді (22-ге місце). Росія ж так і залишилася на торішньому 148-му місці. Найкраще ж живеться пресі в Норвегії і Швеції.
Події оформление ленты  Голову наглядової ради «Київміськбуду» поранили ножем у Василькові Голову наглядової ради ПАТ «Холдингова компанія «Київміськбуд» Володимира Слончака поранили ножем на території пожежної частини у Василькові Київської області. Як повідомили в пресс-службе Нацполіції Київської області, пізно ввечері в понеділок, 24 квітня, по дорозі з Києва до Василькова влаштували конфлікт два учасники дорожнього руху. Автомобілі блокували один одному проїзд, поки не заїхали на територію пожежної частини міста. Один з чоловіків вискочив з автомобіля і відкрив стрілянину з карабіна. Відзначається, що правоохоронці вчасно приїхали, бо вже зав'язалася бійка і один чоловік поранив ножем чиновника з «Київміськбуду» Володимира Слончака. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.
Суспільство Через 5 років всі дороги України будуть відремонтовані - Гройсман Через 5 років в Україні будуть відремонтовані всі дороги. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Повірте, через 5 років в Україні дороги будуть зовсім інші! Будуть нормальні дороги! А ще через плюс п'ять років, у нас будуть дороги, якими можна буде пишатися. Але потрібно робити не так: тяп-ляп і забули, потрібно робити гідно», - сказав він. Гройсман в черговий раз нагадав, що на сьогодні 95% українських доріг перебувають у жахливому стані.«Неефективна модель влади призвела за десять років до загострення проблем українського суспільства», - вважає він. При цьому голова уряду нагадав, що парламент прийняв закон про дорожній фонд, а також низку інших законів, які забезпечать новий і якісний підхід до ремонту і будівництва доріг.
Економіка Гройсман: 1,5 млн українських сімей отримають субсидії грошима Кабінет міністрів вже зробив перший крок на шляху монетизації субсидій. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Я нагадаю, що ми обіцяли перейти до монетизації субсидій. Зараз ми приймаємо одне з перших рішень», - заявив він. Гройсман зазначив, що близько 1,5 млн українських сімей отримають готівку як монетизацію субсидій. «За нашими підрахунками, близько 1,5 млн українських сімей, які змогли забезпечити економію газу і тепла, отримають найближчим часом до 700 грн готівкою для своїх потреб», - повідомив прем'єр. Нагадаємо, раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, заявила, що проситиме Кабінет міністрів України внести так звану абонплату за газ у розмір субсидій.
Економіка Україна запускає 4-й блок Трипільської ТЕЦ на газовій групі вугілля Мінпаливенерго запускає 4-й блок Трипільської ТЕЦ на газовій групі вугілля. Про це на засіданні Кабміну 26 квітня заявив міністр палива і енергетики України Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. "Можливо, це інсайдерська інформація, що ми розробили і готові практично через 3-4 місяці ввести 4-й блок Трипільської ТЕЦ на газовій групі вугілля", - заявив міністр. Також Насалик зазначив, що завдяки таким проектам, енергетичної система України перебуває в стабільному стані. Раніше АСН повідомляла, що за останні роки видобуток вугілля в Україні значно скоротився. Якщо ще в 2013 році шахти видобували близько 9 млн тонн вугілля, то вже в 2015 році - 6,7 млн ​​тонн. А за 8 місяців 2016 року видобуток скоротився ще на 11,5% в порівнянні з відповідним періодом минулого року.
Політика оформление ленты  Половина росіян прагне відставки прем'єра Медведєва Відставку прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва підтримують 45% росіян. Про це стало відомо за результатами опитування «Левада-центру». Опитування було проведено з 7 по 10 квітня. Зокрема, «безумовно за» відставку Медведєва виступили 18% респондентів, «скоріше за» - ще 27%, передає РБК. Разом з тим у травні 2016 року 14% «повністю довіряли» Медведєву, в грудні - 9%, але вже в квітні 2017 року - 3%. Кількість респондентів , які «переважно довіряли», за цей же час знизилась із 39 до 30%. Кількість опитаних, які  «переважно не довіряють» прем'єру, підвищилась із 30% у травні минулого року до 33% в квітні цього року. Зросло і число респондентів, які «абсолютно не довіряють» главі уряду - з 14 до 19% відповідно. Нагадаємо, рейтинг Медведєва стрімко впав після оприлюднення розслідування засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального.
Економіка Гройсмана обурило, що в метро Харкова йому хотіли надягти "рожеві окуляри" Гройсман закликав не надягати йому "рожеві окуляри". Про це він заявив на засіданні Кабміну 26 квітня, передає кореспондент АСН. "Я недавно був у Харкові, ми зайшли в метро. Ми підтримуємо пропозиції ОДА Харкова, щоб надати державні гарантії на реконструкцію Харківського метро. В метро є вагонний парк, знос 95%. Я думаю, що ситуація в інших метро країни є приблизно однаковою, це означає, що нам потрібно проводити системну модернізацію", - заявив він.Прем'єр розповів, що в харківському метро йому намагалися "підсунути" новенький вагон, в той час як всі харків'яни змушені користуватися застарілими вагонами. "Людям дають вагони з 95% зносу, а комусь спало на думку підігнати новий експериментальний потяг для прем'єр-міністра, новенький. Я відразу про це сказав, що, кому ви хочете надіти рожеві окуляри, я хочу подивитися, де є люди, який реальний стан справ. Якщо ти розумієш реальну проблематику, то ти готовий адекватно реагувати. Якщо тобі будуть надягати "рожеві окуляри", то світ буде зовсім "рожевим". А я реаліст", - зазначив він. Як повідомляла АСН  раніше, метро Києва опинилося на межі банкрутства, так як Вищий господарський суд України зобов'язав стягнути з комунального підприємства "Київський метрополітен" на користь ТОВ "Укррослізинг" 1,924 млрд гривень за поставлені раніше 100 вагонів метро.
Політика Посли ЄС схвалили безвізовий режим для України. Кабмін аплодує Посли ЄС схвалили безвізовий режим для України, повідомляє Радіо Свобода. Як написав у Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк, комітет постійних представників ЄС 26 квітня затвердив надання безвізового режиму для України.  EU ambassadors have approved visa lib for #Ukraine. EU ministers will confirm the deal on 11 May. — Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) 26 квітня 2017 р. "Посли ЄС схвалили візову лібералізацію для України. Міністри ЄС затвердять угоду 11 травня", - написав Йозвяк. Нагадаємо, після того, як безвіз для України схвалили посли ЄС, те ж саме має зробити Рада ЄС. Тим часом Кабінет міністрів зустрів цю новину оплесками. "Я вітаю вас, це ще один крок до безвізового режиму", - повідомив, звертаючись до членів Кабміну, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. У відповідь міністри почали аплодувати.
Суспільство В Естонію не пустили жительку Таллінна з мотком «георгіївської стрічки» Прикордонники Естонії не пропустили в країну жительку Таллінна Еліну Есакову, яка везла з собою моток так званої «георгіївської стрічки» і подарункові шоколадки в обгортці, присвяченій Дню Перемоги. Есакова є членом правління НКО «Добросветъ». Вона везла з собою моток стрічки з кольорами прапора РФ, моток «георгіївської стрічки», прапор «Безсмертного полку», а також 10 шоколадок у тематичній обгортці. Все це у громадянки вилучили, передає «Лента.ру». Ці події прокоментував політолог Олексій Голобуцький. «І там г..вна вистачає. Ні щоб переїхати в Росію і там, бл...дь, хоч повіситися на георгіївській стрічці з шоколадкою в зубах. Ні. Треба жити і ср*ти саме в жахливому гейському Євросоюзі», - зазначив він. Нагадаємо, використовувати георгіївські стрічки як знак пам'яті про перемогу у Великій Вітчизняній війні в 2005 році запропонували в редакції пропагандистського РІА «Новости». У 2014 році георгіївська стрічка стала розпізнавальним знаком сепаратистів в Україні. Раніше у Верховній Раді був зареєстрований законопроект про заборону георгіївської стрічки в Україні.
Суспільство Восени на роботу в Кабмін візьмуть тисячу нових чиновників Кабмін прийняв протокольне рішення про затвердження плану заходів реформування Держслужби. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Восени ми зможемо залучити 1 тис. висококваліфікованих нових людей на державну службу! Це тисяча агентів змін», - сказав прем'єр. За словами Гройсмана, йдеться про 10 міністерств. «Цього року, я думаю, що вже восени ми вийдемо на це рішення, в рамках цих міністерств ми зможемо залучити нових або дати можливість тим, хто працює вже у владі, через публічні конкурси, використовуючи засоби як українського бюджету, так і наших європейських партнерів, дати конкурентну заробітну плату», - сказав він. У свою чергу, міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко зазначив, що в рамках реформи державного апарату конкурси пройдуть вже в серпні, щоб на початку осені на Держслужбу прийшли 1000 - 1200 нових чиновників. При цьому міністр юстиції Павло Петренко додав, що в рамках реформи Держслужби буде враховуватися кращий європейський досвід.
Політика У Кремлі підтвердили незмінність позиції Путіна щодо Асада Позиція Росії щодо сирійського диктатора Башара Асада не змінювалася. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи заяву лідера Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана про розмову з Путіним. «Перше, що стосується підтримки Асада, позиція Росії і президента Путіна не змінювалася, вона послідовна і добре відома», - заявив він, передає «Газета.ру». Пєсков також підкреслив, що Путін не є «адвокатом Асада», а тільки «адвокатом міжнародного права і захисником міжнародного права». «Самовизначення Сирії тільки за сирійським народом. Ось адвокатом якої ідеї є президент Путін», - додав він. Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в розмові Путін сказав йому, що він «не є прихильником Асада» і «не його адвокатом».
Політика Гройсман запідозрив голову Національного агенства з протидії корупції в "неадекватності" Конфуз на засіданні Кабміну: Гройсман запідозрив голову Національного агенства з протидії корупції (НАЗК) в "неадекватності". На засіданні Кабміну 26 квітня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, запитав: "Де Корчак? Пані Наталя, просимо! Прийдіть і відзвітуйте!" - сказав він, передає кореспондент АСН. У свою чергу, міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що голова НАЗК вдруге не приходить на засідання Кабміну. Тому всі необхідні законопроекти щодо НАЗК будуть передані в парламент разом із рекомендаціями та висновками Кабміну. При цьому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Наталя Корчак за останній рік отримувала премії в 50% від окладу, додатково тільки на відпускні - по 30 тис. грн на місяць. Прем'єр Гройсман зазначив: "Тут є питання, але не прийти вдруге на засідання уряду і не відзвітувати зі своєю доповіддю, ну, вибачте. Думаю, що просто керівник не "в адекваті". В цьому випадку неадекватно сприймає свої обов'язки, тобто організувати роботу належним чином, в кінці кінців, якщо йдеться про заробітні плати, то керівник це вирішує".
Економіка За електроенергію бойовикам «ЛНР» Росія заплатить 3 млрд рублів за рік - експерт На забезпечення електроенергією окупованих територій Луганської області в рік Росія витратить близько 3 млрд рублів. Таку думку висловив голова Фонду енергетичного розвитку Сергій Пікін. За його словами, так званій «ЛНР» потрібно близько 400 мегават потужності, на рік це складе близько 2 млрд кіловат-годин, а в РФ один кіловат-год. коштує 1,5 рубля, передає «Медуза». Він також підкреслив, що жодна енергокомпанія не братиме на себе відповідальність за подачу електроенергії в «ЛНР», боячись потрапити під санкції. Експерт упевнений, що ці кіловат-години будуть списувати за рахунок втрат в електромережах. Нагадаємо, у вівторок, 25 квітня, повноважний представник президента РФ в контактній групі по Україні Борис Гризлов заявив, що РФ для «гуманітарної підтримки» забезпечуватиме своїх терористів на Донбасі електроенергією. У ніч на 25 квітня Україна перестала подавати електроенергію в райони, контрольовані терористами «ЛНР».
Економіка Україна за борги може відключити в Луганській області ще й воду Україна може відключити воду і поставки вугілля в Луганській області. Про це в інтерв'ю журналістам заявив міністр палива і енергетики Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. "Зараз йде питання води, водоканалу. Не йде оплата. І одне з питань, яке стоятиме сьогодні на Мінську, зокрема це. Ми, з одного боку, не можемо поставляти Луганську антрацитової групи вугілля, у нас немає маршрутів поставки, крім неконтрольованих територій, або ж з Росії", - заявив він. Насалик підкреслив, що питання стоїть гостро. "Так, може бути таке, що ми зупинимо воду. По нашій території ми компенсуємо по Сєверодонецькій ТЕЦ, перехрестя зі Слов'янки... Ми розглядали таку можливість. Після цього ми повинні будемо відключати водоканал. До чого я веду? Чим далі ми будемо віддалятися, тим далі ми будемо від людей, які там перебувають, я це говорю не як член уряду, а як людина", - сказав він. При цьому він додав, що про Донецьку область "не йдеться".
Суспільство Безплідними стають 30% осіб, які в дитинстві були порнозалежними - сенатор РФ Безплідними стають 30% дорослих, які в дитинстві були порнозалежними. Таку думку висловила російський сенатор Олена Мізуліна. Політик послалася на результати певного дослідження, згідно з яким порнографія є великою небезпекою для підростаючого покоління, передає РИА «Новости». «Сьогодні фахівці говорять про те, що ми маємо справу з формуванням нового виду інтернет-залежності, порівнянного з наркозалежністю - це порнозалежність. І мало того, що змінюється характер особистості, мислення, поведінка такої дитини, коли вона стає дорослою, 30%, троє з десяти, вони страждають безпліддям, є вже такі дослідження», - розповіла Мізуліна. У зв'язку з цими висновками сенатор рекомендує створити в РФ «захищене інтернет-середовище», тобто «дитячий інтернет». Вона також нагадала про так званих «групах смерті», які також загрожують російським дітям в інтернеті.
Суспільство Сайт «Миротворець» вніс у чорний список російську співачку Нюшу Російська співачка Анна Шурочкіна, відома, як Нюша, потрапила в базу даних сайту «Миротворець». Відзначається, що в 2016 році Нюша незаконно відвідала окупований росіянами Севастополь, а в квітні 2017 року виступила з концертом у Сімферополі. Сайт також опублікував звернення кримськотатарського телеканалу ATR до Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, МЗС та Мінкультури країни із закликом притягнути Нюшу до відповідальності і офіційно заборонити в'їзд на територію України. У зверненні також згадуються прізвища інших виконавців з РФ, які не вважають за потрібне дотримуватися українських законів. Серед них Філіп Кіркоров, Тіматі, Сергій Шнуров, Микола Басков, Олександр Розенбаум, Діма Білан, Сергій Лазарєв, Ірина Дубцова, група «Дискотека аварія» та інші. Нагадаємо, раніше співак Олександр Маршал також потрапив у базу даних «Миротворця».
Економіка Омелян: «Укрзалізниця» закінчила 2016 рік зі збитками понад 7 млрд гривень Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що «Укрзалізниця» закінчила 2016 рік зі збитками понад 7 млрд гривень, передає кореспондент АСН. «Ми отримали вчора неприємну новину від міжнародної аудиторської компанії Ernst&Young. Компанія оголосила про збитки «Укрзалізниці». Вони складають більш ніж 7 млрд грн за 2016 рік. Ми сподіваємося, що в 2017 році завершиться процедура переведення «Укрзалізниці» на корпоративне управління», - заявив він. Омелян зазначив, що для оптимізації роботи компанії необхідно запустити міжнародні проекти. Зокрема, йдеться про пропозицію німецького уряду на закупівлю нових електропоїздів для «Укрзалізниці». Нагадаємо, раніше у ЗМІ писали про конфлікт між Омеляном та Войцехом Бальчуном. Міністр останнім часом різко критикує главу «Укрзалізниці». Одного разу журналісти нагадали міністру, що при призначенні поляка Бальчуна на посаду керівника «Укрзалізниці», він позитивно характеризував його. Але тепер критикує. Про причини зміни такого ставлення міністр зазначив, що «надії не виправдалися, реформа «Укрзалізниці» провалена».
Суспільство Кабмін удвічі збільшив щомісячні виплати на харчування дітям-чорнобильцям Кабмін збільшив удвічі щомісячні виплати на харчування дітям-чорнобильцям. Про це на засіданні Кабміну 26 квітня заявив міністр праці і соцполітики Андрій Рева, передає кореспондент АСН. "Ми пропонуємо збільшити виплати вдвічі", - сказав він. А саме, своїм рішенням уряд постановив:"З 1 квітня 2017 року щомісячна грошова компенсація на дітей, які навчаються в школах, профтехучилищах, коледжах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, а також дітей, евакуйованих із зони відчуження, дітей, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи і не харчуються в їдальнях своїх навчальних закладів, а також за дні, коли вони навчальні заклади не відвідували, складе: для дітей віком 6-10 років - 360 грн, 11-14 років - 370 грн, 15-18 років - 380 грн", - відзначається в документі . Раніше відповідні виплати були вдвічі менше.
Політика Гройсман розгнівався через обшуки в компанії Dragon Capital Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розгнівався, отримавши на засіданні Кабінету міністрів новину про обшуки в компанії Dragon Capital, передає кореспондент АСН. "Я не знаю, як на це реагувати! Мені зараз написали, як на це реагувати, я не знаю! Мені тільки що написали інформацію про те, що зараз проходять обшуки в інвестиційній компанії Dragon Capital. Ось як на це реагувати?" - обурився прем'єр під час засідання. Він повідомив, що в ході обшуку "там вилучають техніку тощо". Гройсман доручив урядовому уповноваженому зв'язатися з Dragon Capital і з'ясувати ситуацію. Для довідки: Dragon Capital, одна з найбільших груп компаній, що працюють у сфері інвестицій і фінансових послуг і надають повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Тільки вчора Гройсман поставив завдання МВС не допускати, щоб в Україні "кошмарили" бізнес.
Закон і Право Замість силових методів - аналітичний аналіз. Якою буде нова фіскальна поліція України Ще наприкінці березня 2017 року уряд схвалив законопроект про створення служби фінансових розслідувань замість фіскальної поліції. Згідно з ним, чисельність працівників органу буде втричі скорочено, а виконувати свою роботу працівники будуть спираючись на аналітичні дослідження, а не оперативні заходи. Як було раніше У більшості країн Західної Європи фіскальні і податкові служби давно очищені від каральних функцій. Їхнє завдання - виключно адміністрування податків. А протидією фінансовим злочинам займаються спеціально створені органи. До цього намагаються прийти і українські чиновники. Ще минулого року був ухвалений закон, яким скасовано фіскальну поліцію. І якщо з 1 січня 2017 року співробітники органу хоча і працювали, але були позбавлені своїх повноважень, то вже з 1 квітня податкова поліція має бути повністю ліквідована. «І що вони роблять - через прокуратуру подають клопотання до суду, слідчі судді виносять рішення про обшук і проводять обшук. Тобто вони зараз працюють поза законом і порушуючи закон», - зазначив голова комітету з податкового і митного права Асоціації правників України Владислав Соколовський. Загалом податкова поліція складається з більше 10 тис. працівників. Структура настільки розгалужена і роздута, що навіть у кожному районі Києва є свій підрозділ податкової поліції. Щорічно на утримання органу з державного бюджету виділяється близько 600 млн грн, стільки ж податкова поліція за рік приносить бюджету. «Тобто зараз цей монстр працює, по суті, сам на себе», - зазначив Соколовський. І це при тому, що в Україні, за оцінками експертів, 50% бізнесу, а відповідно, і мільярди гривень перебувають у тіні. Про неефективність податкової поліції свідчить і статистика. Щорічно податкова відкриває кілька тисяч кримінальних справ за ухилення від сплати податків. Однак тільки близько 1% з них потрапляє до судів і за ними виноситься обвинувальний вирок. «Ми проаналізували всі вироки, які були винесені за статтею 212 - це ухилення від сплати податків за 2016 рік. Обвинувальних вироків виявилося аж 34. Майже по 75% цих позовів середня сума штрафу була не більше 32 тисяч гривень. Ми виходимо на те, що користь фактично від цих розслідувань ніяка», - зазначив старший партнер юридичної компанії Олександр Мінін. Замість фіскальної поліції Служба фінансових розслідувань Тому реформа податкової поліції це вже не потреба, а нагальна потреба для України. Згідно з урядовим законопроектом про створення служби фінансових розслідувань, в першу чергу буде значно скорочена чисельність податкових силовиків. Гранична чисельність працівників буде визначатися Кабінетом міністрів, хоча попередньо визначено, що це буде не більше 3500 осіб. Персонал буде відбиратися за відкритими і об'єктивними конкурсами. «Передбачено багато процедур, зокрема у нас буде дослідження на поліграфі, буде дуже потужне психо-фізіологічне тестування, багато інших тестів», - уточнив радник міністра фінансів України Сергій Коваленко. Відповідно до закону, новий орган має бути сформований майже повністю з нових людей, кількість старих співробітників не повинна перевищувати 25% від загального складу служби, ще 5% можуть складати колишні працівники інших правоохоронних органів. «Наприклад, із колишніх працівників потрібно брати тих, які здійснюють зовнішнє спостереження. Жоден навчальний заклад цьому не вчить, цьому вчать на практиці і мінімум рік», - пояснив радник міністра.   Детективи отримуватимуть від 60 тис. грн Детективи служби фінансових розслідувань отримуватимуть зарплату від 32 тис. грн, а керівник служби 64 тис. грн. І це без надбавок. Кінцева сума буде удвічі більша, упевнений радник міністра. Він додав, що схеми ухилення від сплати податків розробляють розумні люди, тому, щоб їх викривати, потрібні такі ж розумні фахівці. «Можливо, деякі люди, які працюють на тіньові схеми, сьогодні мають все-таки совість і у них немає вибору, бо вони звикли до хорошого життя. А тут їм запропонують більш адекватні умови, і, можливо, хтось вирішить покаятися, попрацювати на державу», - сподівається Коваленко. У фіскальних інспектор не буде спеціальної уніформи, а ділитися вони будуть за 4 типами звань: молодший інспектор, інспектор, старший інспектор та генеральний інспектор. Підпорядковуватиметься Служба одному з міністерств, але не податковій Загалом служба складатиметься з центрального апарату, в який будуть входити підрозділи детективів, міжнародного співробітництва, інформаційно-аналітичні, оперативно-технічні підрозділи тощо і семи територіальних органів. Служба буде органом виконавчої влади, який буде спрямовуватися і координуватися урядом через певного міністра. Пропонується, щоб це був міністр фінансів. Підслідність нової Служби буде обмеженою. Зокрема новий орган не буде займатися боротьбою з митними порушеннями.  Крім фінансових махінацій зі сплатою податків, вона також займатиметься злочинами, що стосуються банківської сфери, незаконного фінансування політичних партій та ринку цінних паперів. Якщо ж під час розслідування конкретної справи будуть виявлені порушення деяких статей кримінального кодексу, зокрема що стосуються шахрайства або розкрадання майна шляхом зловживання службовим становищем, то служба фінансових розслідувань буде продовжувати розслідування і за цими статтями. «Основна ідея така, що цей орган повинен мати всі інструменти і права, щоб протидіяти комплексно саме злочинним схемам у сфері економіки. Боротися передовсім потрібно з потужними схемами, і, на жаль, часто бенефіціарами таких схем можуть бути дуже впливові особи. Тому ми припускаємо, що буде спротив ухваленню цього закону», - сказав Коваленко. Замість сили - інтелект Водночас детективи нового органу будуть обмежені в застосуванні силових методів впливу, а викривати злочини будуть завдяки аналізу різних баз даних аналітичним відділом. Зараз такий відділ існує тільки в Службі безпеки України, проте і він не займається економічними злочинами. В інших правоохоронних органах аналітичних відділів немає, а основний напрямок йде на застосування оперативних заходів. При тому, що в Європі вже відійшли від таких методів. «Наприклад, як слідчий організації ФІОТ, яка займається протидією економічній злочинності в Нідерландах виявив злочин, просто аналізуючи інформацію. Тобто людина аналізувала різні бази даних та побачила, що одна аграрна фірма використовувала втричі більше електроенергії, ніж такі ж фірми. Це викликало у неї підозру, вона почала моніторити, потім почалася оперативна робота і виявилося, що у цієї фірми поруч з полями звичайними, на яких вирощувалися традиційні культури, були великі цехи, де вирощували коноплю. Ну, конопля у Нідерландах вона законна, але вона там вирощувалася підпільно, і це було ухиленням від сплати податків», - пояснив радник міністра. Схвалений урядом законопроект про Службу фінансових розслідувань спрямований на розгляд Національної ради реформ і до цього часу не зареєстрований у парламенті. Тому швидше за все чекати створення нового органу з розслідування економічних злочинів доведеться ще довго.
Суспільство оформление ленты  Вони врятували планету від ядерної зими. У Києві вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС Мітинг-реквієм з нагоди 31-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції відбувся на території Меморіального комплексу пам'яті жертв Чорнобиля в Києві. Раніше - заупокійна літургія пам'яті загиблих, яку відслужив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. «Називаємо ми героїв-рятувальників ліквідаторами тому, що, якби вони не покрили цю атомну електростанцію, міг би статися страшний вибух, такий, що від Києва нічого б не залишилось, - сказав під час мітингу Філарет. - І тому ми повинні усвідомлювати, від якої біди вони захистили нас, віддавши свої життя. Наш священний обов'язок - молитися за них». Хвилиною мовчання пам'ять загиблих вшанували як представники місцевої влади, так і учасники, які постраждали в результаті аварії на ЧАЕС, військовослужбовці, вдови померлих ліквідаторів, громадські активісти, курсанти. «Наші герої-ліквідатори зробили, напевно, неможливе, вони впоралися з найстрашнішим - ціною свого життя відвернули ту страшну ядерну загрозу, яка могла перетворити нашу землю на ядерну зиму», - сказав під час мітингу президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимир Войтов.
Суспільство МОЗ відкриє мережу кардіоцентрів з безкоштовним обслуговуванням МОЗ відкриє мережу кардіоцентрів в Україні, де будуть проводити безкоштовне стентування громадян.Про це на засіданні Кабміну 26 квітня заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН. "Мережа кардіоцентрів України гарантуватиме безкоштовне стентування громадян в ургентних випадках. Проекти розвитку цієї мережі будуть співфінансуватися з державного і місцевих бюджетів. Ми рівномірно розподілимо між областями закуплені міжнародними організаціями за кошти держбюджету стенти, необхідні для роботи мережі центрів", - заявила вона. Супрун пообіцяла, що перші такі безкоштовні стенти надійдуть уже в квітні місяці. "Ми закупили стенти - в п'ять разів більше, ніж минулого року, коли закуповували через МОЗ", - підкреслила вона.
Суспільство Потепління охопить всю Україну найблиої доби Найближчої доби, 27 квітня, тепла повітряна маса з південного заходу Європи охопить практично всю територію України, погоду визначатиме поле підвищеного тиску, лише більшість західних областей країни опиняться в зоні впливу атмосферного фронту, передає Укргідрометцентр. У більшості західних регіонів України, а також місцями в Житомирській області прогнозується невеликий дощ, місцями можлива гроза; на решті території без опадів. Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с, у західних, центральних і північних областях країни місцями пориви 15-20 м/с. Вночі температура складе 2-7° тепла, у західних, Київській і Житомирській областях 5-10°; а вдень повітря прогріється до 19-24°, на узбережжі морів, у Волинській, Чернігівській, Львівській та Сумській областях 12-18° тепла. Завтра, 27 квітня, в Києві без опадів. Вітер південний, 7-12 м/с. Вночі 7-9° тепла, вдень 21-23°.  
Політика Через агресивність Росії Румунія закупить у США ракетний комплекс Patriot Про плани із закупівлі Румунією зенітно-ракетного комплексу американського виробництва MIM-104 Patriot заявив начальник Генерального штабу румунської національної армії генерал Ніколає Чуке, повідомляє Мукачево. Генерал армії Румунії, втім, не став уточнювати, про яку точно кількості ракет йдеться, за якою процедурою вони будуть купуватися. Загалом у 2017 році румунський оборонний бюджет вперше в історії складе близько трьох мільярдів доларів. У минулому році в Румунії з'явилася перша наземна база протиповітряної оборони США в Східній Європі. Нагадаємо, раніше АСН писала про те що представник Міністерства закордонних справ РФ заявив, що Румунія після розміщення на її території елементів протиракетної оборони США є країною-форпостом, що несе загрозу безпеці Росії.
Суспільство СБУ викрила 8 компаній, зокрема Dragon Capital, у використанні шпигунського ПЗ із РФ Працівники Служби безпеки України виявили 8 компаній, зокрема інвестиційну компанію Dragon Capital, які застосовували заборонене шпигунське програмне забезпечення виробництва РФ. Про це передає Інтерфакс-Україна, посилаючись на прес-центр СБУ. Співробітники відомства здійснили обшуки і вилучили комп'ютерну техніку в 8 компаніях, які застосовували і реалізовували «російське шпигунське ПЗ з прихованими функціями негласного доступу, зокрема до даних з обмеженим доступом». «У 2016 році правоохоронці в рамках кримінальної справи, порушеної за ст. 359 ч. 2 КК України, зупинили діяльність комерційної структури, яка незаконно реалізовувала в Україні російське ПЗ. В ході досудового слідства оперативники встановили кілька фірм, компаній і товариств, керівництво яких закупило свідомо нелегальне ПЗ», - йдеться в повідомленні СБУ. Під час обшуків у компаніях була вилучена комп'ютерна техніка з встановленими шпигунськими програмами російського виробництва.
Політика В Одесі відмовились перейменувати проспект Маршала Жукова на Небесної Сотні Одеська міська рада затвердила в середу новий проект перейменування вулиць міста, відмовившись від назв, запропонованих рік тому на той час губернатором Михеїлом Саакашвілі.Згідно з цим рішенням, проспект Маршала Жукова, вулиця і провулок Бабушкіна, вулиці Валентини Терешкової, Бєлінського, Гайдара, Гончарова, Бадаєва і провулок Богданова збережуть свої назви, повідомляє ТАСС з посиланням на депутата муніципалітету Олега Бриндака. Депутати 46 голосами затвердили проект рішення, який раніше був запропонований міськрадою і винесений на громадські слухання одеситів. У міськраді стверджують, що мають повноваження приймати такі рішення, спираючись на висновок історико-топонімічної комісії. Раніше в Одесі провели онлайн-голосування з питання перейменування вулиць.У травні 2016 року Саакашвілі розпорядився перейменувати 56 вулиць і провулків. Проспект Жукова мав отримати назву Небесної Сотні, вулиця Червоних Зорь - Бернардацці, Бєлінського - Леонтовича. Але кілька вулиць все ж перейменували. Вулиця Правди стане вулицею Щастя, а провулок Правди - Натхнення. З'являться також вулиці Братів Мезенцевих, Героїв оборони Одеси, Преподобного Іони, Храмова.
Економіка Керівник реформованої фіскальної поліції отримуватиме понад 100 тис. грн Детективи служби фінансових розслідувань, якою планують замінити фіскальну поліцію, матимуть оклад від 32 тис. грн, а керівник служби 64 тис. грн. Про це 26 квітня під час прес-конференції заявив радник міністра фінансів Сергій Коваленко, повідомляє кореспондент АСН. «Оклад - це не все, плюс іще надбавки, вважайте, що ця сума буде збільшена практично вдвічі», - уточнив він. Радник міністра додав, що планується, що в цій службі працюватиме максимум 3500 співробітників, які будуть відбиратися на конкурсі. Претендентів перевірятимуть на поліграфі, а також вони проходитимуть психо-фізіологічне тестування. За словами Коваленка, в службу братимуть і старих працівників фіскальної поліції, проте їхня кількість обмежена 25% від загального складу «Наприклад, із колишніх працівників потрібно брати тих, які здійснюють зовнішнє спостереження. Жоден навчальний заклад цьому не вчить, цьому вчать на практиці і мінімум рік», - пояснив радник міністра.
Суспільство Прострочені ліки і все більше хворих. Як МОЗ "виконало" програму щодо боротьби з туберкульозом З виділених у 2016 році більш ніж 216 млн грн на закупівлю лікарських засобів для протидії захворюванню на туберкульоз досі Міністерством охорони здоров'я не закуплено жодних препаратів. Такими є результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на здійснення заходів іагальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки, які на своєму сайті оприлюднила Рахункова палата України. «У 2016 році на закупівлю ліків з державного бюджету виділено 216,2 млн грн. Однак станом на 1 квітня поточного року вони не закуплені», - йдеться у висновках РП. За 5 років на боротьбу з туберкульозом МОЗ витратило 3,2 млрд грн Судячи з результатів аудиту, попередні п'ять років теж були не особливо ефективними. З 61 заходу, які стосувалися вищезгаданої програми, виконані в повному обсязі тільки 8, реалізовано частково 47, взагалі не виконані 3. Загальна сума, яка була виділена на програму, - понад 3,2 млрд грн, з яких 2,1 млрд грн - бюджетні кошти і 1,1 млрд грн - міжнародна допомога. «Результати аудиту показали, що Міністерство охорони здоров'я, яке було відповідальним за реалізацію програми, не забезпечило належної координації дій центральних та місцевих органів влади, установ, закладів та громадських організацій, залучених до її виконання», - констатується в повідомленні Рахункової палати. Хворих на туберкульоз стає більше Про те, що дії Міністерства охорони здоров'я щодо боротьби з туберкульозом не ефективні, свідчать і інші цифри. Зокрема, якщо до початку дії програми - в 2011 році з тих, хто страждає на ВІЛ-інфекцію/СНІД, захворіло на туберкульоз 4787 осіб, то в 2016 році - вже 5622. Також на третину збільшилася кількість випадків захворювання на особливо небезпечну, більш дорогу і тривалу в лікуванні форму туберкульозу - мультирезистентну. Якщо в 2011 році виявлено 5513 випадків такого туберкульозу, то в минулому році - 8709. Більш ніж удвічі зросла кількість хворих на туберкульоз працівників протитуберкульозних закладів. У 2015 році - 248,4 випадку в розрахунку на 100 тис. відповідного населення. Ліки є на складі, але МОЗ про них забуло З 2015 року Міністерство охорони здоров'я передало функцію закупівлі лікарських засобів для лікування туберкульозу міжнародній спеціалізованій організації - ПРООН. За даними аудиту, це дозволило закупити медпрепарати у 8 разів дешевше, ніж МОЗ придбало їх у 2014 році. Що ще більш дивно виглядає, так це те, що міністерство так і не змогло організувати використання залишків ліків, які були придбані в попередні роки. У підсумку термін придатності препаратів на суму майже 5 млн гривень закінчився через те, що вони тривалий час лежали на складах і МОЗ не змогло їх розподілити по медустановах. Ще через 2-4 місяці закінчиться термін придатності ліків, вартістю 21,3 млн грн, закуплених міжнародними донорами, відзначається в повідомленні Рахункової палати. А все через те, що Міністерство охорони здоров'я майже 1,5 року не ухвалювало рішень щодо ефективного використання цих ліків. Варто нагадати, що в 2015 році міжнародні організації закупили для України ліків проти туберкульозу на загальну суму 46 млн гривень. Медпрепарати на більш ніж 21 млн грн ось-ось зіпсуються, інші ліки може очікувати така ж доля. «Якщо ставлення МОЗ до використання лікарських засобів найближчим часом не зміниться, інші ліки також будуть втрачені. А їхня утилізація вимагатиме додаткових коштів», - сказано в повідомленні Рахункової палати. Раніше АСН повідомляла, що, за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності Міністерства охорони здоров'я України, проведеної Державною аудиторською службою України, за період з 01.08.2013 по 01.05.2016 р. було виявлено, що внаслідок неналежної організації Міністерством охорони здоров'я моніторингу рівня забезпечення закладів охорони здоров'я товарами і перерозподілу їх залишків сталося псування медикаментів на суму понад 2,5 млн грн.
Події ГПУ повідомила гендиректору і члену дирекції "Тедіс Україна" про підозру Генеральна прокуратура України повідомила про підозру у вчиненні кримінальних злочинів в сфері економіки генеральному директору і члену дирекції компанії ТОВ "Тедіс Україна". Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури. Зокрема керівників компанії-дистриб'ютора тютюнової продукції в Україні підозрюють в ухиленні від сплати податків, що входять в систему оподаткування і фіктивне підприємництво, скоєному за попередньою змовою групою осіб. Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що на ключові посади в ТОВ "Тедіс" призначено осіб, які всі свої рішення погоджують ыз членом ради директорів російського підприємства "Завод імені Дегтярьова". Він уточнив, що цей завод є одним з постачальників зброї терористичним організаціями "ДНР" і "ЛНР.
Політика За що у подруги Путіна Марін Ле Пен хочуть відібрати депутатську недоторканність Європарламент 26 квітня запустив процедуру скасування депутатської недоторканності щодо свого депутата - французького політика і кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен. Французькі судді просили зняти з неї, а також з іще одного представника Франції в Європейському парламенті, Марі-Крістін Бутоне, імунітет, оскільки вони підозрюються у незаконних нарахуваннях зарплат своїм помічникам в Європарламенті, які там насправді не працювали. Втім, на передвиборну кампанію Ле Пен це навряд чи вплине критично. Адже процедура зняття імунітету в Європарламенті триває кілька місяців - це питання спочатку розглядається в профільному комітеті, а потім - на пленарному засіданні Європарламенту. Що підробила Ле Пен У доповіді Європейського бюро щодо боротьби з шахрайством ідеться, що кандидат у президенти Франції фіктивно вказувала свого охоронця Тьєррі Лег'єра як парламентського помічника, відповідно, платив за його послуги Європарламент. Марін Ле Пен це заперечує. Після Тьєррі Лег'єра слідчі зацікавилися діяльністю певної Кетрін Грісет, друга і давнього соратника Ле Пен. Вона оформила Грісет як свого парламентського помічника, акредитованого в Брюсселі. Але в той же час Грісет завжди працювала тільки у штаб-квартирі партії Ле Пен у Франції. Таким чином, ніякої прямої допомоги в будівлі Європейського парламенту Гісет Марін Ле Пен не надавала, заявляють слідчі. За підсумками розслідування Ле Пен можуть змусити відшкодувати суми, виплачені Тьєррі і Грісет за рахунок скорочення власної заробітної плати.

Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
більше матеріалів




/-1,7852590084076-/ /-pc-/
Top