counter
Архів Повернутись назад 26 Січня 2017
26 Січня
За кордоном У «місячних перегонах» за Lunar X-Prize від Google залишилось 5 команд П'ять команд із 16 вийшли в фінал конкурсу Lunar X Prize. Про це сказано на сайті конкурсу. Це команди SpaceIL, Synergy Moon, Moon Express, Hakuto і Team Indus. Учасники розташовані в різних куточках планети, від США до Японії. Для перемоги в конкурсі команди повинні показати місяцехід, який зможе м'яко сісти на Місяць, переміститися по його поверхні на 500 метрів і передати на нашу планету відео у високій роздільній здатності в режимі реального часу. Ще однією умовою було встигнути показати комісії до кінця минулого року пакет документів, що включає контракт на запуск. Першою компанією, яка задовольнила всі вимоги, стала ізраїльська SpaceIL, за ними дозвіл на польоти отримала Moon Express з Каліфорнії. У другій половині минулого року дозвіл отримали індійці Team Indus, завдяки яким, можливо, на Місяці вдасться зварити пиво, й інші учасники. До 31 грудня 2017-го вони мають запустити космічні апарати на Місяць. Головний приз, 20 млн дол США, отримає перша команда, апарат якої виконає всі необхідні завдання.
За кордоном Мосул можуть покинути близько 250 тисяч осіб - міністр Міністр Іраку у справах міграції Джасим аль-Джаф заявив, що 200-250 тисяч осіб можуть покинути свої будинки в Мосулі в зв'язку з підготовкою операції зі звільнення західних кварталів від терористів «Ісламської держави», передає Анадолу. «Схід Мосула покинули близько 150 тисяч осіб. Найближчим часом почнеться операція зі звільнення від терористів західних кварталів міста, що призведе до нової хвилі біженців. Всі вони будуть розміщені у таборах біженців на сході міста», - сказав міністр. За його словами, у зв'язку з операціями проти ІДІЛ внутрішньо переміщеними особами стали 1,6 мільйона жителів Іраку. Нагадаємо, що 17 жовтня 2016 року почався наступ на іракське місто Мосул, утримуване бойовиками ІДІЛ з 2014 року. Операція проводиться за підтримки з повітря сил коаліції та участі іракської армії, пешмерга, шиїтських добровольців «Хашді Шабі» і підрозділів МВС Іраку.
Події Бойовики 48 разів обстріляли позиції ЗСУ: по Красногорівці били з «Градів» На Донбасі в минулу середу, 25 січня, російсько-окупаційні війська 48 разів обстріляли позиції Збройних Сил України на всіх напрямках, в результаті один український військовий отримав поранення, двоє - травмовані, повідомили в прес-центрі штабу АТО. На Маріупольському напрямку проросійські бойовики з 122-мм артилерії, 120 і 82-мм мінометів вели вогонь по Красногорівці, Мар'їнці, Жовтому, Березовому, Водяному і Широкиному. З реактивних систем «Град-П» обстріляли населений пункт Красногорівка. З гранатометів і стрілецької зброї - Мар'їнку, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Широкине, Новотроїцьке. По Новотроїцькому та Мар'їнці вогонь вів снайпер, а по Широкиному - БМП противника. На Луганському напрямку з 120 і 82-мм мінометів бойовики обстріляли Троїцьке і Новозванівку, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - Оріхове, Жовте і Новозванівку. На Донецькому напрямку окупанти з 120 і 82-мм мінометів стріляли по Авдіївці, Зайцевому і Троїцькому. Луганське, Зайцеве і Авдіївка були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
За кордоном Хакери атакували систему планування навчань Міноборони Швеції У Міністерстві оборони Швеції підтвердили факт масованої кібератаки на комп'ютерну систему, яка призвела до відключення системи планування військових навчань, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Dagens Nyheter. В оборонному відомстві Швеції повідомили, що поки невідомо, хто стоїть за хакерською атакою. Деталі нападу, зокрема час і можливі збитки, в Міноборони Швеції відмовилися коментувати. За інформацією джерел видання, кібератака була спрямована на комп'ютерну систему Caxcis, що відповідає за планування навчань. В результаті інциденту систему планування навчань довелося відключити. Вона відключена досі. Видання зазначає, що кібератака відбулася тоді, коли збройні сили країни проводять підготовку і планування великих військових навчань «Аврора -17», які повинні відбутися у вересні за участю більш 19 тис. військових шведської армії, а також Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Норвегії , Німеччини та США.
За кордоном Білий дім хоче скоротити фінансування установ ООН - NYT Адміністрація президента США Дональда Трампа готує указ, щоб істотно зменшити роль Сполучених Штатів у фінансуванні Організації Об'єднаних Націй та інших міжнародних організацій, повідомляє The New York Times з посиланням на копії документів. У першому з двох указів під назвою «Аудит і скорочення фінансування США міжнародних організацій» йдеться про припинення фінансування будь-якої установи ООН або інших міжнародних органів, в складі яких є Палестинська автономія, або які підтримують програми, які фінансують аборти або обходять санкції проти Ірану або Північній Кореї. Проектом також передбачається припинення фінансування будь-якої організації, яка «перебуває під контролем або значною мірою під впливом будь-якої держави, яка спонсорує тероризм». Зокрема, передбачається скорочення фінансування як мінімум на 40%. Видання відзначає, що якщо Трамп підпише указ, то це може серйозно обмежити діяльність установ ООН, які залежать від мільярдів доларів у вигляді щорічних внесків США.
Події оформление ленты  Блокада терористів «Д/ЛНР»: поїзд намагався задавити ветеранів АТО - фото, відео Увечері в середу, 25 січня, було вчинено спробу прорвати блокпост ветеранів бойових дій на Донбасі, встановлений біля населених пунктів Гірське і Золоте, повідомив народний депутат Тарас Пастух. «Попередили СБУ, всі правоохоронні органи про те, що ветерани АТО заблокували рух по залізничній колії. Незважаючи на всі попередження, близько 18-ї години була здійснена спроба прорвати блокаду вантажним поїздом, з підконтрольної Україні території намагалися протягнути 56 вагонів на окуповану територію», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. За його словами, учасникам блокади вдалося зупинити вантажний поїзд. На місце прибула слідча група. Згідно з документами, поїздом перевозилися будівельні матеріали, ліс, сталь, вугілля. Як повідомив народний депутат Семен Семенченко, бійці мають намір приварити склад з 54 вагонів до рейок і переобладнати під пункт обігріву. «Склад, який бере участь у фінансуванні тероризму, буде приварений до рейок біля «Редуту Богдана» і стане пам'ятником контрабанді і торгівлі на крові. Надгробним», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Нагадаємо, що 25 січня ветерани бойових дій на Донбасі заблокували залізницю  «Луганськ - Лисичанськ - Попасна» на ділянці «Гірське-Золоте» для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.
Політика Омелян поскаржився на очільника «Укрзалізниці» в РНБО Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сподівається, що на позачерговому засіданні Ради національної безпеки і оборони України будуть прийняті правильні кадрові рішення щодо керівництва ПАТ «Укрзалізниця», передає Інтерфакс-Україна. «У мене була розмова з Президентом цими вихідними. Повідомив про незадовільний стан справ, про те, що зараз йдеться не про реформу, а про бажання певних осіб зберегти корупційний вплив на «Укрзалізницю». Я сподіваюся, що буде позачергове засідання РНБО і ми зможемо вислухати всі сторони», - сказав він в ефірі телеканалу NewsOne. Він висловив надію, що на засіданні РНБО буде прийняте правильне кадрове рішення для реформування компанії з допомогою реальних дій, а не гасел і презентацій. Міністр у черговий раз розкритикував голову правління «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна, назвавши його низькокваліфікованим фахівцем, який «в останні роки не працював у компаніях, а займався музикою». Нагадаємо, що 25 січня на засіданні Кабміну відбулася публічна сварка між міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і начальником «Укрзалізниці» Войцехом Бальчуном. Омелян заявив, що реформа «Укрзалізниці» провалена. У свою чергу за Бальчуна заступився прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
Економіка Економісти розповіли, чому в 2017 році Україні буде краще, ніж у 2016-му Економічна ситуація в 17-му буде краще, ніж у 2016 році. Про це на конференції 26 січня заявив Генеральний Директор - Dragon Capital Томаш Фіала, передає кореспондент АСН. "2017 рік будуть краще, ніж 2016-й з огляду на те, що в 2016 році вперше було відзначене економічне зростання на рівні 1,8%... Ми очікуємо, що економічне зростання досягне до 2,5%. Це реалістичний сценарій", - заявив він. Економічному зростанню минулого рокусприяло збільшення інвестицій, хороші показники експорту сільськогосподарської продукції. У 2016 році Україна виробила на 4% більше металу, ніж у 2015 році. Ціни на метал тримаються досить високі. При цьому ситуація всередині країни така, що курсова політика "буде не дуже хорошою". "Це впливатиме на курс гривні, буде призводити до девальвації гривні. До невеликої інфляції... Ми очікуємо інфляцію, як і Нацбанк, на рівні 8%, плюс-мінус 2%... Що стосується курсу гривні, то середній курс і девальвація в 2016 році були на рівні 15%, цього рокуми прогнозуємо, що Нацбанк не дасть зміцнитися на гривні вище 27 грн", - прогнозує він. "Ми очікуємо іноземні інвестиції десь на рівні мільярд, півтора", - сказав Фіала. У свою чергу, надходження іноземних інвестицій в Україну поточного року буде менше, ніж в 2016-му у зв'язку з завершенням рекапіталізації в більшості іноземних банків. Але якщо Україна все-таки забезпечить прийняття законів для повноцінного ринку землі, то це забезпечить стабільний приплив інвестицій у цей сектор, забезпечить стабілізацію курсу гривні. "Це забезпечить додану вартість для гривні, забезпечить продажу", - запевняє він. Також необхідно починати пенсійну реформу, яка буде непопулярною, але необхідною для майбутнього країни. Це також дозволить отримати п'ятий транш від МВФ.
За кордоном Після інавгурації Трампа Білий дім покинули кілька високопоставлених дипломатів У США протягом першого тижня президентства Дональда Трампа у відставку подали відразу кілька високопоставлених американських дипломатів, повідомляє AP. Зокрема, в п'ятницю, 27 січня, планує вийти на пенсію заступник державного секретаря з питань управління Патрік Ф. Кеннеді. Вже подали у відставку двоє помічників держсекретаря Джойс Барр і Мішель Бонд. Крім того, у відставку, за даними AP, подає Вікторія Нуланд, помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії. В день інавгурації покинув свій пост Грегорі Старр, помічник держсекретаря з дипломатичної безпеки. Хоча жоден з чиновників не пов'язав своє звільнення з приходом у Білий дім команди Дональда Трампа, але багато дипломатів в приватному порядку висловили заклопотаність щодо служби в його адміністрації.
Економіка Банкіри сподіваються на одужання банківської системи до кінця 2017 року Банківський сектор до кінця 2017 року буде більш здоровим, ніж у кризові 2015-2016 роки. Про це на конференції 26 січня заявив генеральний директор Raiffeisen Bank Aval Володимир Лавренчук, передає кореспондент АСН. «У 2015-2016 роки всі, хто працював у банківському секторі, працювали на межі кризи... Нацбанк і реформатори вирішили цей процес не затягувати, а розкрили кризу... Ви знаєте, що було закрито близько 100 банків. Зокрема це торкнулося і «ПриватБанку»... Але те, що вдалося утримати ситуацію, те, що сталося, я вважаю нашим спільним успіхом», - заявив він. Він упевнений, що після грудня 2016 року Україна перебуває «у безпечній інституційній банківській ситуації», адже в ТОП-20 банків вже не входять ризикові фінустанови. Тому «екстраординарне завдання» щодо оздоровлення банківського сектора, за його оцінками, виконано. «До кінця 2017 року банківський сектор буде виглядати інституційно здоровим», - вважає він. Це буде сприяти тому, що «люди будуть довіряти індексам і цифрам, про які заявляє, зокрема, Нацбанк».
Економіка "Пересічний" бізнес. Продавці нерозмитнених авто наживаються на українцях і дурять державу Спрощення умов ввезення в Україну автівок з іноземною реєстрацією лобіюють компанії, що продають такі авто всередині країни, заявив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко. Експерт розповів, що сьогодні всі автівки, які перебувають в Україні на іноземній реєстрації, завозяться в країну за двома схемами. Перша - це транзит. Кожен громадянин України має право автомобілем з іноземною реєстрацією заїхати в Україну з метою транзиту на 5-10 днів. Однак українці часто умисне не вкладаються в задані строки. За даними Державної фіскальної служби на території України з порушенням термінів виїзду перебуває понад 32 тисячі транзитних транспортних засобів. Друга схема, за якою  ввозяться в Україну автомобілі з закордонною реєстрацією, – це машини, які перебувають на тимчасовому ввезенні. Згідно зі 380 ст. Митного кодексу, нерезиденти можуть завозити в Україну автомобілі терміном на один рік. При цьому вони не мають права передавати цей автомобіль в управління громадянам України. Як зазначив Олег Назаренко, в Україні існують комерційні фірми, які пропонують українцям купити нерозмитнені автомобілі, завезені на тимчасове ввезення нерезидентами України. В цьому випадку українці їздять на таких автомобілях по Україні нелегально. У цих комерційних фірм є розгалужена мережа так званих «верблюдів» - нерезидентів України, які завозять авто в країну і передають цим фірмам.  Саме ці компанії, на думку Назаренка, і лобіюють прийняття  законопроекту №5567 про спрощення процедури ввезення транспортного засобу з закордонною реєстрацією. «Ці комерційні структури, які існують в Україні і продають українцям автомобілі, що перебувають на тимчасовому ввезенні, хочуть свій бізнес у такий спосіб зробити індустрією. Адже без посередників, без комерційних структур, які лобіюють цей законопроект, а це якраз ті люди, які завозили автомобілі на тимчасову реєстрацію, продавали українцям, або без «верблюдів», які допоможуть зареєструвати за кордоном машину, жодне законодавство ЄС не дозволить українському громадянину зареєструвати автомобіль в країні, в якій він не проживає», - зазначив експерт. Більше того, зі слів Назаренка, підтримуючи такі зміни, і власники машин, і народні депутати лобіюють інтереси інших держав. Адже за автомобіль на іноземній реєстрації його власник повинен сплачувати податки чужій державі. «Вони стимулюють українців сплачувати в бюджет чужої держави екологічний збір, транспортний збір, техогляд таких машин має відбуватися за кордоном, страхування, бо на кордоні прикордонники вас не пустять без страховки. Для таких автівок не обов’язково купувати автоцивілку, тож порушникам легко уникнути відповідальності», - зазначив він. Також часто авто з іноземною реєстрацією використовують злочинці, оскільки складно відслідкувати - хто на ньому їздив. На думку Назаренка, такий спротив власників автомобілів з імпортною реєстрацією спричинили дії Національної поліції, яка восени минулого року почала масово зупиняти та штрафувати "пересічників". Хоча штраф за пересування територією України на незареєстрованому авто складає 510 грн, якщо цього ж власника зупинять вдруге і в нього не буде реєстрації – автомобіль конфіскують. Тож представники фірм, які непогано заробляють на тимчасовому ввезенні автомобілів з-за кордону, спохопились, що у них може поменшати клієнтів, вважає експерт. Тим часом у Державній фіскальній службі уже підготували низку пропозицій, які допоможуть врегулювати ситуацію з безконтрольним перебуванням на території України автомобілів з іноземною реєстрацією. Зокрема у ДФС запропонували три варіанти вирішення проблеми, один з яких - запровадити відповідальності для українців, які їздять по Україні на нерозмитнених закордонних машинах, повідомив в.о. заступника голови ДФС Мирослав Продан, передає кореспондент АСН. «На жаль, сьогодні відсутня відповідальність для громадян, які понад визначений законодавством термін перебувають на території України. Тобто протокол про порушення митних правил можливо скласти тільки тоді, коли цей громадянин з порушенням термінів буде вивозити вказаний транспортний засіб. Якщо його зупиняють на митній території України співробітники поліції, вони жодних заходів до нього застосувати не можуть», - зазначив Продан. Водночас Олег Назаренко наголошує, вирішити проблему можна буде лише тоді, коли правила будуть однакові для усіх. Зокрема, на його думку,  варто взагалі зменшити податки на закордонні автомобілі для всіх українців, оголосити транзитникам-порушникам амністію, дати їм можливість вивезти ці автомобілі і потім завезти на загальних підставах, як усі українці. «Я - за відміну податків для всіх громадян і категорично проти, щоб якимось обраним дали можливість завозити автомобіль без сплати ПДВ, акцизу і ввізного мита і пенсійного збору, що й пропонують народні депутати, а всі інші громадяни мають платити податки», - наголосив експерт.  
За кордоном Трамп виправдав тортури щодо терористів: «З вогнем треба боротися за допомогою вогню» Президент США Дональд Трамп виправдав використання тортур щодо підозрюваних у тероризмі, назвавши їх результат ефективним, передає DW. «З вогнем треба боротися за допомогою вогню», - заявив він в ефірі телеканалу ABC News. Трамп аргументував свою позицію тим, що бойовики терористичної організації «Ісламська держава», вбиваючи людей і знімаючи це на відео, роблять речі, «про які ніхто не чув із часів Середньовіччя». За його словами, за останню добу він спілкувався з високопоставленими представниками розвідки і запитав у них, чи працюють тортури. «І відповідь була так, однозначно... Але чи вважаю я, що це працює? Безумовно, це працює», - зазначив Трамп. Нагадаємо, що адміністрація президента США підготувала проект указу, який дозволить відновити секретні в'язниці Центрального розвідувального управління за кордоном.
Суспільство Команда з КПІ очолила світовий рейтинг «білих» хакерів Команда КПІ ім. Ігоря Сікорського dcua визнана кращою командою серед «білих» хакерів всього світу в рейтингу CTFtime в 2016 році, повідомляється на сайті університету. Згідно з даними рейтингу, українські айтішники з КПІ обійшли понад 12 тис. команд з усього світу. «Рейтинг складається за результатами участі команд у численних змаганнях в галузі інформаційної безпеки і є чи не найпрестижнішим у світі... У 2016 році до нього були віднесені результати майже 70 змагань, які проводилися очно або в режимі онлайн», - йдеться в повідомленні. Українська команда dcua з'явилася в 2012 році. Її очолює науковий співробітник фізико-технічного інституту КПІ Микола Ільїн. Зараз команда налічує 43 гравці. «Білими» хакерами називають фахівців, здатних визначити рівень захищеності системи від зовнішніх атак і кіберзлочинців і вибудовувати її ефективний захист.
Економіка В Україні вже половина бізнесу працює у «тіні» Рівень тінізації економіки України становить 30-50%. Про це на конференції 26 січня заявив директор Visa Дмитро Крепак, передає кореспондент АСН. «Найгірша ситуація в Україні зі свободою економіки. Грузія у міжнародних рейтингах займає 23-тє місце, Україна 162-ге, між Чадом, Конго, між країнами, де економіка вважається репресивною. Якщо нема свободи економіки, то є корупція. Мені здається, що усі антикорупційні органи України не зможуть побороти корупцію, якщо не буде свободи економіки», - наголосив він. За його словами, різні експерти оцінюють рівень тінізації економіки на досить високому рівні: «За різними оцінкам, це 30-50%... Важко оцінити, наскільки це насправді. Тому в цій ситуації, мені здається, буде дуже важко залучати інвестиції... В 2017 році навряд чи вийде вивести економіку з тіні... Хоча та сама Грузія зробила це за 2-3 роки. Проте нашій країні знадобиться більше часу».
Події Російська пропаганда лякає боями в «ЛНР»: пропонують евакуювати дітей і запастися їжею - ГУР Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російські окупанти поширюють повідомлення про необхідність евакуювати дітей і людей похилого віку в Росію у зв'язку з боями в Луганській області. «Центром інформаційного протиборства (Новочеркаськ) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ поширюється інформація щодо активізації бойових дій на території Луганської області», - йдеться в повідомленні ГУР, оприлюдненому в Facebook. За даними розвідки, окупанти пропонують цивільному населенню евакуювати дітей і літніх людей в напрямі РФ, а також підготувати необхідний запас продовольства і питної води. При цьому, за даними ГУР, окупанти звинувачують сили АТО в порушенні Мінських домовленостей і міжнародного права.
Політика Екс-віце-спікер парламенту обіцяє довести, що коаліції в Раді не існує Екс-віце-спікер Ради обіцяє через суд довести, що коаліції в парламенті не існує.  Про це на прес-конференції 26 січня заявив екс-віце-спікер Верховної Ради України VI скликання Микола Томенко, передає кореспондент АСН. «Вже 9 місяців ми не можемо отримати інформацію про склад діючої коаліції, яка 14 квітня 2016 року обрала головою КМУ Володимира Гройсмана та затвердила новий склад Уряду. Така ситуація з утаємниченням членів коаліції відбувається вперше в історії українського парламентаризму», - заявив він.  Томенко розповів, що всі більше 9 місяців чекають на інформацію про склад коаліції, тому він ще раз звернувся до Апарату ВРУ з вимогою надання списків депутатів, які входять до коаліції.  «І я отримав епічну відповідь, що коаліцію у нас складають дві фракції (тобто без переліку конкретних 226 прізвищ нардепів з їхніми підписами. - АСН)... А також зачитаю: "Стосовно списків народних депутатів, які своїми підписами скріпили коаліційну угоду, - ні при підписанні, ні при підтвердженні такі списки до Апарату ВРУ... не надходили... Тобто, відповідно до цього, коаліції у нас немає», - підкреслив він.  Екс-віце-спікер не виключає, що списки депутатів могли просто умисно вкрасти, або ж 20 мажоритарщиків, які поставили свої підписи, не хочуть, щоб це стало відомо громадськості.  «Якщо завтра ми не отримаємо інформації про перелік депутатів коаліції, то звернемося до Вищого Адміністративного суду України... Ми просимо Вищий Адміністративний суд оприлюднити цю інформацію. І ми це зробимо», - пообіцяв Томенко.      
За кордоном «Не треба повторювати помилки США в Іраку». Сирійська опозиція відкинула російський проект Конституції Сирійська помірна опозиція відкинула запропонований Росією проект нової конституції Сирії, повідомляє Bloomberg. Представники опозиції попередили, що Кремль може повторити помилки, зроблені адміністрацією президента США Джорджа Буша після повалення Саддама Хусейна в Іраку. «Ми сказали їм, що сирійці - єдині, хто має право писати конституцію. Досвід Пола Бремера (представник США, який керував Іраком в 2003-2004 рр.) в Іраку цілком красномовний: коли Конституція пишеться іншою країною, з державної точки зору вона не буде працювати», - заявив член делегації опозиції на переговорах в Астані. При цьому він не став коментувати положення проекту Конституції Сирії, які підготували російські чиновники. Нагадаємо, що Росія представила проект Конституції Сирії на мирних переговорах в Астані. Міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що написаний російськими експертами документ заснований на ідеях сирійського уряду, опозиції та регіональних влад.
Суспільство До іспитів українських студентів-медиків внесуть міжнародні запитання — МОЗ До системи оцінювання знань українських судентів-випускників та інтернів медичних вишів будуть внесені міжнародні запитання. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Лінчевський  під час прес-конференції сьогодні у Києві. Заступник директора Центру тестування при Міністерстві охорони здоров'я України Марина Мруга заявила, що не випускається приблизно 10% тих, хто навчався в медичних вишах. «Наприклад, тільки на останньому етапі на випускному іспиті не отримали дипломи більше ста осіб», - сказала вона. За її словами, зміни в системі медичної освіти є однією з найважливіших складових всієї медичної реформ, змін всієї системи, і першим кроком є рух у бік гармонізації системи оцінювання знань. «Перший крок, який відбудеться незабаром, є включення до обов'язкового тестування, до ліцензійних іспитів запитань, умовно, міжнародних», - сказав Лінчевський. Він наголосив, що такий крок допоможе побачити, чого варта наша освіта, побачити прогалини, які є в системі, та дивитися, як планувати наступні кроки. «Уже в березні інтерни складатимуть змішаний екзамен, в якому ми матимемо міжнародні тестові запитання. Наступний екзамен буде в травні», - уточнив він.
Події оформление ленты  У Дніпрі в авто охорони розстріляли підприємця: оголошений план «Перехоплення» У Дніпрі ввечері в середу, 25 січня, невідомі розстріляли автомобіль охоронної фірми, в результаті загинув підприємець, двоє супроводжуючих його охоронців отримали поранення, повідомили в ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області. За даними поліції, по вул. Академіка Лазаряна невідомі з вогнепальної зброї зробили по авто більше 30 пострілів. Зловмисники втекли з місця події, забравши сумку з великою сумою готівки, яка належала загиблому підприємцю. У місті та по області оголошено план «Перехоплення», пошуки злочинців тривають. Охоронців з важкими тілесними ушкодженнями доставили в лікарню. Зараз стан поранених стабільний. У поліції повідомили, що на загиблого не раз здійснювались розбійні напади, тому останні два роки він користувався послугами охоронців, які щодня супроводжували його до місця роботи і місця проживання. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за п. 1, 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).
Події У Києві однорічна дівчинка обшпарилась окропом у ванні й померла Від сильних опіків після прийняття ванни в Києві померла однорічна дівчинка. За словами батька дитини, коли його дружина купала дитину, з бойлера вилився окріп і потрапив на дівчинку. Жінка відразу витягла дівчинку з ванни, обробила опіки і поклала спати. Через деякий час дитина почала погано себе почувати, жінка викликала «швидку допомогу». Дівчинку госпіталізували, лікарі поклали її в опікове відділення, але врятувати дитину не вдалося - через кілька днів вона померла. Лікарі після надходження дитини до лікарні зателефонували до чергової частини поліції і повідомили про те, що трапилося. Після цього подробиці трагедії розповів батько дівчинки. Зараз правоохоронці встановлюють обставини трагедії. Розпочато кримінальну справу за статтею 115 частини 1 (умисне вбивство) КК України.
Суспільство Суд у справі грузинського добровольця Церцвадзе перенесли на лютий Розгляд справи грузинського добровольця АТО Георгія Церцвадзе перенесли на 11:00 3 лютого у зв’язку з тим, що до Апеляційного суду не надійшли матеріали його справи з Солом’янського суду, який 17 січня взяв під варту Церцвадзе на 40 діб, передає кореспондент АСН. Йдеться про папери російського слідства, які нібито підтверджують, що він є злочинець. Перенесення засідання викликало обурення серед побратимів Церцвадзе, які прийшли на суд. Прокуратура не проти того, щоб до вирішення справи щодо екстрадиції Церцвадзе до РФ він був звільнений. Нагадаємо, що грузинського добровольця затримали 15 січня в аеропорту «Київ», оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. Солом'янський суд Києва 17 січня заарештував його на 40 діб.  
За кордоном Україна не хоче стати розмінною монетою в переговорах Путіна і Трампа Україна дуже стурбована тим, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп у спробі поліпшити відносини з Росією, може виключити Києва з переговорів стосовно Донбасу. Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль повідомила, що Україна повинна мати право голосу в усіх переговорах про ситуацію на Донбасі, які проводять РФ і США. Про це інформує Reuters. «Ми говоримо про майбутнє України і тому не хочемо бути виключеними з переговорів. Ми не хочемо стати розмінною картою. Ми хочемо бути суб'єктом», - заявила Зеркаль. За її словами, РФ порушила Будапештський меморандум, в якому гарантувала Україні територіальну цілісність у відповідь на відмову від ядерної зброї, тому більше не можна вірити в «джентельменські угоди». Зеркаль наголосила, що санкції є єдиним інструментом для стримування Російської Федерації від повномасштабної агресії.
Політика Томенко: Порошенко не хоче дострокових виборів Президент України Петро Порошенко не хоче проведення дострокових виборів до Верховної Ради, навіть за умови, якщо країна дізнається, що парламентом керує коаліція «меншості». Про це на прес-конференції 26 січня заявив екс-віце-спікер Верховної Ради України VI скликання Микола Томенко, передає кореспондент АСН. «Іншого виходу, ніж повернутися у правовий режим, у нас немає. Якщо це не вдасться, то іншого виходу, ніж міняти владу - нема... Що буде, якщо ми отримаємо відповідь, коли не буде 226 підписів депутатів під коаліційною угодою?... Щоб проводити дострокові вибори необхідні правові підстави. На сьогодні формально ні одної, ні іншої підстави немає. Тим більше, що право (на розпуск парламенту. - АСН) - це право Президента, а не обов'язок. Президент не хоче виборів, він оголосив, що це план Путіна. І якщо ми не отримаємо підтвердження, що в коаліції є 226 депутатів, тоді ми чесно будемо говорити, що у нас коаліція меншості... Варіантів у влади, як вийти з цієї ситуації, багато. Але я вважаю цинізмом, коли у ПАРЄ вони розповідають, що зробили для публічності більше, ніж всі за 25 років», - заявив він. Томенко нагадав, що з коаліційної Угоди та Конституції випливає, що позафракційні депутати не можуть входити до складу коаліції. Хоча за часів Януковича така практика була. «Чому для мене так важливо отримати персональні списки депутатів? Для мене важливий сам факт персональної та колективної відповідальності депутатів... Я вважаю безвідповідальним, коли за певні стимули знаходять в коаліцію, але про ці стимули не говорять. Гра у схованки з коаліцію, спроба перехитрити один одного - це безвідповідально», - додав він.
Політика Саакашвілі розкритикував арешт громадянина Грузії, який воював в АТО Колишній губернатор Одеської області, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі розкритикував взяття під варту грузинського спецназівця  Георгія Церцвадзе, який воював на Донбасі на боці Збройних Сил України, передає кореспондент АСН. «Це дуже неправильно, коли сьогодні вони знайшли якусь бюрократичну мотивацію, щоби не звільняти Гію з в'язниці. Я бачив, що вчора генпрокурор обіцяв на Фейсбуці дуже швидко вирішити це питання. Але сьогодні ми побачили, що цього не відбулося», - заявив він біля суду, де мали розглядати справу Церцвадзе. За його словами, на Донбасі за час АТО загинули десять офіцерів із Грузії. Безліч іноземців, які захищали Україну, зіткнулися з проблемою бути висланими до РФ. «На більшість іноземних військових Росія нині порушує кримінальні справи, що вони вбивці, терористи, злодії.... А цей випадок показує всім, що захищати Україну небезпечно і в Києві, бо ти потрапиш до в'язниці і тобі можуть зруйнувати життя», - заявив Саакашвілі.
Економіка У 2017 році Україна отримає два транші від МВФ - експерт У 2017 році Україна зможе отримати від Міжнародного валютного фонду лише два транші за програмою розширеного фінансування EFF, затвердженої в березні 2015 року. Про це повідомляє президент Європейської Бізнес Асоціації Томаш Фіала під час зборів асоціації, передає УНІАН. «У цьому році більше ніж на два транші від МВФ ми не сподіваємося», - заявив Фіала. При цьому він нагадав, що в чинному Меморандумі з МВФ є графік платежів і він передбачає чотири транші. «У Меморандумі закладені чотири транші, але такого жодного разу не було і, швидше за все, в цьому році теж не буде», - додав він. Фіала нагадав, що Україна на даний момент виконала всі зобов'язання для отримання четвертого за рахунком кредитного траншу, який може бути наданий вже в лютому. «Але його розмір буде, вірогідно, менше запланованого - на рівні 1 млрд дол», - сказав Фіала.
Події Четверо служителів Феміди підуть під суд за участь в «ЛНР» Прокуратура Луганської області в порядку спеціального попереднього розслідування направила до суду обвинувальні акти щодо чотирьох суддів, які займають посади «суддів» у терористичній організації «ЛНР». Про це інформує обласна прокуратура. «Під час спеціального попереднього розслідування було встановлено, що вказані особи, будучи діючими суддями Брянківського і Краснолуцького міських судів Луганської області, розділяючи погляди бойовиків «ЛНР», для зміцнення незаконної влади і бажаючи сприяти її діяльності, стали учасниками терористичної організації», - сказано в повідомленні. Слідство встановило, що з вересня 2015 року та по теперішній час ці особи, перебуваючи на окупованій території, здійснюють правосуддя від імені бойовиків «ЛНР» і виносять незаконні рішення, які суперечать основоположним принципам української Конституції, а також іншим законодавчим актам України. Оскільки вказані особи ховаються від слідства і суду, органом попереднього розслідування вони оголошені в розшук. Судді звинувачуються у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ст. ч. 1 258-3 (участь і сприяння діяльності терористичної організації) КК України.
Події ГПУ: Активістів Майдану Нігояна, Жизневського і Сеника могли вбити силовики Начальник департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що слідство схиляється до версії, що активістів Майдану Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника могли застрелити правоохоронці, передає ЛІГА.net. За його словами, Сеник і Жизневський були вбиті кулями, призначеними спеціально для МВС для зупинки транспорту, вони не надходять у вільний продаж. Нігоян був убитий картеччю того дня, коли силовики, згідно з відеокадрами, вийшли перед строєм з помповими рушницями і стріляли в напрямі протестувальників. «Тому зараз є більше підстав вважати, що причетні (силовики до вбивства Нігояна, Жизневського і Сеника. - Ред.). Категорично заявляти я не можу, бо про підозру ще нікому не повідомлено», - сказав він. Перша експертиза, зроблена ще попередньою владою в лютому 2014 року, таку версію виключала, сказав Горбатюк. «На сьогоднішній день у нас більше даних, що саме правоохоронці причетні до цих злочинів. Попередньою експертизою практично виключалася їхня участь або висувалася версія, що хтось із правоохоронців міг бути переодягненим (серед протестувальників. - Ред.), що дуже складно довести», - сказав він.
Суспільство Блокада окупантів на Луганщині: прокуратура відкрила кримінальну справу Прокуратура Луганської області порушила кримінальне провадження за фактом блокування залізничних шляхів на території області, повідомила речник обласної прокуратури Анна Зикова. «Відомості за цим фактом внесені до ЄРДР з попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 279 КК, це блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту», - повідомила вона в ефірі телеканалу «112 Україна». За словами представника прокуратури, на 41 км перегону перебуває близько 55 осіб у камуфляжному одязі, серед яких народні депутати Семен Семенченко, Павло Костенко, Тарас Пастух, Володимир Парасюк. Вони розмістили на залізничній колії три дерев'яних «їжаки» і блокували вантажі, які переміщувалися на окуповану територію. Нагадаємо, що 25 січня ветерани бойових дій на Донбасі заблокували залізницю «Луганськ - Лисичанськ - Попасна» на ділянці «Гірське - Золоте» для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.
Суспільство Завтра в Україні морози ослабнуть, по всій країні випаде сніг Завтра, 27 січня, в Україні збережеться холодна погода, а вдень внаслідок переміщення порції вологого повітря з Балтики майже по всій країні випаде сніг, і морози ослабнуть, передає Укргідрометцентр. Вночі опади не прогнозуються, вранці і вдень, крім більшості західних областей, очікується невеликий сніг, у північних регіонах - помірний сніг. Вночі та вранці у Карпатському регіоні буде туман. На дорогах місцями можлива ожеледиця. Вітер буде західний, північно-західний, 5-10 м/с. Вночі температура 11-16 градусів морозу, на Лівобережжі України та в Карпатах місцями 18-23 градусів морозу; вдень 0-5 градусів морозу, в східній частині країни 7-12 градусів морозу. Завтра в Києві без опадів, вранці, вдень очікується сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер буде західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 11-13 градусів морозу, вдень 1-3 градусів морозу. На нашому сайті ви можете подивитися прогноз погоди на тиждень.
Економіка Обмеження сум розрахунків готівкою зменшить кількість видаваних субсидій Обмеження суми готівкових розрахунків для пересічних українців зі 150 тис. грн до 50 тис. грн ввели для того, щоб скоротити кількість людей, які отримують субсидію на оплату комунальних послуг. Таку думку в коментарі АСН висловив керівник Українського банківського порталу Олексій Лупоносов. «Оскільки зараз діє механізм субсидування людей на послуги ЖКГ, наша податкова, разом з Міністерством соцполітики, хоче дізнатися, чи немає у людей коштів, за які вони щось купують занадто дороге. Це зараз зробили для того, щоб ті люди, які отримують субсидію, її втратили», - вважає експерт. Нагадаємо, з 4 січня 2017 року НБУ обмежив суму готівкових розрахунків для фізичних осіб. Тепер українці не мають права розраховуватися готівкою, якщо сума угоди перевищує 50 тис. грн.
За кордоном ЄСПЛ прийняв кожне четверте рішення проти Росії Європейський суд з прав людини в 2016 році прийняв найбільше рішень про порушення Європейської конвенції з прав людини щодо Росії - 222 з 993 постанов, повідомляє Укрінформ. «Серед країн - членів Ради Європи найбільше постанов, в яких визначено хоча б одне порушення конвенції з прав людини, в 2016 році було прийнято щодо Росії (222 постанови), Туреччини (77), Румунії (71), України (70), Греції (41) і Угорщини (40)», - заявили в ЄСПЛ. Найбільша кількість порушень стосувалося прав на свободу і безпеку (286), негуманного ставлення і приниження (193), прав на справедливий суд (176). Як повідомляє Інтерфакс-Україна, на розгляді ЄСПЛ станом на кінець 2016 року перебувало 79 750 позовів. Більшість позовів, що перебуває на стадії розгляду, були проти України (22,8%), Туреччини (15,8%), Угорщини (11,2%), Росії (9,8%) і Румунії (9,3%).
Політика У МЗС України пояснили слова Зеркаль про переговори США і РФ щодо Донбасу У Міністерстві закордонних справ України пояснили слова заступника міністра закордонних справ Олени Зеркаль про те, що президент США Дональд Трамп нібито може виключити Києва з переговорів щодо Донбасу, повідомляє «Українська правда». «Олена Зеркаль не говорила про стурбованість тим, що Трамп може виключити Україну з переговорів стосовно Донбасу. Слова, на які ви звернули увагу, були висновками, зробленими журналістами Рейтерс», - зазначила речник МЗС Мар'яна Беца. За її словами, Зеркаль заявила, що «будь-які переговори з Україною, включно з Кримом і Донбасом, повинні відбуватися з нашою участю, це надзвичайно важливо, адже йдеться про майбутнє нашої держави». Раніше агентство Reuters з посиланням на заступника міністра закордонних справ України Олену Зеркаль повідомило, що нібито Україна стурбована тим, що президент США Дональд Трамп у спробі поліпшити відносини з Росією може виключити Київ з переговорного процесу стосовно Донбасу.
Суспільство Очільник МінТОТ запропонував запустити пасажирські поїзди на окупований Донбас Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш виступив з ініціативою відновити залізничне сполучення між населеними пунктами, які розташовані на підконтрольних і непідконтрольних українській владі територіях Донбасу. «Я за те, щоб відновити залізничне сполучення між найближчими містами по обидва боки лінії зіткнення, оскільки залізниця залишається в підпорядкуванні Української держави», - заявив він в інтерв'ю «Українській правді». За його словами, йдеться не про відновлення маршруту «Донецьк - Київ», а про короткі маршрути. Міністр, зокрема, запропонував з'єднати залізничним повідомленням, наприклад, «Майорськ - Бахмут». «Тоді не доведеться вистоювати в черзі на контрольно-пропускних пунктах. Сів у вагон, переїхав лінію розмежування - і вийшов у Бахмуті», - додав Черниш.
За кордоном У РФ хочуть пом'якшити покарання за насильство в сім'ї - Die Welt У Росії депутати хочуть пом'якшити покарання за побої членів сім'ї. Поліція зараз не реагує на безліч таких випадків. Правозахисники побоюються за життя багатьох жінок. Про це пише Юлія Смирнова в статті «В РФ мають намір пом'якшити покарання за насильство в сім'ї», яка була опублікована на сайті газети Die Welt. Російські депутати вважають себе захисниками «традиційних сімейних цінностей». Дуже часто звучить аргумент, що РФ - це не Європа з її ліберальними цінностями. Традиційний шлюб треба захищати за будь-яку ціну, в цій логіці шлюб іноді стоїть вище прав людини. Коли влітку 2016 року парламент ввів покарання у вигляді позбавлення волі до 2 років за насильство щодо близьких родичів, депутат Олена Мізуліна обурилася, що цей закон був спрямований «проти сімей». Зараз ця постанова буде скасована. У вівторок депутати знову проголосували за декриміналізацію деяких форм побутового насильства і заміну арешту на адміністративний штраф. Якщо побої не завдали значної шкоди здоров'ю жертви, то особам, які вперше вчинили протиправне діяння, загрожує грошовий штраф або до 15 діб арешту. Автор статті не сумнівається, що зміни будуть прийняті наступної п'ятниці в третьому читанні. «У цього будуть погані наслідки», - побоюється Антонова. Юрист організації «Правова ініціатива по РФ» захищає жертв домашнього насильства. Уже зараз реакцію поліції і судових органів на проблему не можна назвати адекватною. «Деяким жінкам треба ходити в поліцію по 10-20 разів. У них не приймають заяви, поки не втрутяться адвокати або правозахисні організації», - про це Антонова знає з особистого досвіду. Насильство в сім'ї не сприймається як серйозна проблема. Жертвам потрібно самостійно збирати докази. Якщо закон приймуть, що поліція більше не зобов'язана буде проводити розслідування проти тих, хто вперше вчинив правопорушення, якщо у потерпілих «тільки» подряпини або синці. Справи будуть розглядатися як окремий випадок.
Економіка В «Укроборонпромі» пояснили, чому армія не отримує більше нової зброї У зв'язку з недофінансуванням державний концерн «Укроборонпром» не в змозі забезпечити випуск сучасних танків «Оплот», бронемашин «Дозор-Б» та іншої військової техніки для потреб української армії, повідомили в дежконцерні. «Через відсутність державних коштів «Укроборонпром» має відправити у неоплачувану відпустку більшість колективу Львівського бронетанкового заводу», - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті компанії. В «Укроборонпромі» підкреслили, що державне оборонне замовлення виконано на 100%. Але воно у кілька разів менше обсягу коштів, що передбачений програмою розвитку ОПК України. «Держава здатна закривати тільки мінімальні потреби, без інвестицій у виробництво, без інвестицій у технології», - відзначили в дежконцерні.
Економіка Перш ніж обмежувати готівкові розрахунки, НБУ мав стабілізувати банківську систему В умовах, коли в Україні триває закриття банків, зобов'язувати українців платити за товари або послуги, які коштують понад 50 тис. грн за електронною банківською системою, необачно. Про це в коментарі АСН зазначив керівник Українського банківського порталу Олексій Лупоносов. «У нас же ніде не прописано, що якщо людина щось купує, наприклад, автомобіль, зробила проплату сьогодні ввечері, а вранці банк закрився, то їй завтра цю суму компенсують!? А такі ризики є. Ми вже бачили з вами, скільки банків закривалося, і люди втрачали гроші, які у них були на поточних рахунках», - вважає експерт. За словами Лупоносова, Національний банк України, вводячи обмеження на розрахунки готівкою, мав подбати, щоб гроші українців у банківській системі були захищені. Також, на думку експерта, при здійсненні фізичними особами розрахунків через банки фінустанови не повинні брати комісію. «Коли людей примусово заганяють на розрахунки безготівкові, то не можна так робити, щоб людина ще й втрачала на цьому. Якщо це примусові розрахунки, то там взагалі не повинно бути жодних комісій», - вважає Лупоносов. Нагадаємо, з 4 січня НБУ знизив дозволені суми готівкових розрахунків в Україні зі 150 тис. грн до 50 тис. грн. За попередніми підрахунками МЕРТ, після введення обмеження можливе зменшення рівня тіньової економіки на початковому етапі оцінюється в межах близько 4%.
Суспільство Допитано близько третини потерпілих у справі екс-беркутівців - прокурор Прокурор Яніс Сімонов заявив, що у справі екс-беркутівців допитано понад 50 потерпілих, ще близько 90 осіб чекають на допит, передає кореспондент АСН. «Ми і захист робимо все, щоб справа була розглянута в найкоротший термін. Але зараз у зв'язку з великим навантаженням на суддів внаслідок скорочення кількості районних суддів, ми не встигаємо, як раніше, проводити по два допити потерпілих за одне засідання», - заявив він. За його словами, під час подій на Майдані 20 лютого 2014 року загинуло 48 осіб і понад 80 отримали поранення. На засіданні Святошинського райсуду по справі екс-беркутівців повідомили, що активіста Романа Кітика з Ходорова було поранено, коли він з іншим майданівцем Романом Трапезуном відтягували з лінії вогню тяжкопораненого Олега Ушневича до готелю «Україна», який пізніше помер від отриманих травм. Кітик отримав наскрізне поранення правого стегна і сліпе - у поперек. Його прооперували в будівлі КМДА, а вилучену кулю віддали його братові. Згодом брат віддав цю кулю слідчим. Її особливості, що вона є ідеальною для балістичної експертизи, яка встановила, що куля була випущена зі зброї, яка належала одному з беркутівців київської роти, який нині втік з України і перебуває в розшуку. Наступне засідання у справі активістів Майдану розпочнеться 14 лютого об 11:30.
Політика Черниш заявив про підготовку плану з реінтеграції Криму Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що уряд України займається розробкою проекту про реінтеграцію окупованого Росією Криму. «Щодо Криму зараз готується схожий документ. Він буде обговорюватися з громадськістю та міжнародними партнерами. Думаю, на це нам потрібен ще місяць», - заявив він в інтерв'ю «Українській правді». За словами Черниша, при складанні плану про реінтеграцію Криму не враховуватимуться економічні інтереси і зв'язки з країною-агресором РФ. «Наше завдання - залишати зв'язкиу з громадянами. А не з країною-окупантом і її органами влади», - пояснив міністр. Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України затвердив план дій щодо реінтеграції окупованих територій Донецької і Луганської областей.
Політика Корупційний параліч. Чому митниця «сліпа» Немає нічого більш небезпечного, ніж за часів військової агресії проти нашої країни мати незахищений кордон, коли через митницю за хабар можна провезти все, що завгодно: товари, автомобілі, бурштин, наркотики... Кожні кілька місяців в Україні трапляються скандали, пов'язані з діяльністю митників, зокрема - і високопоставлених. Наприклад, у березні 2016 року розгорівся неабиякий скандал навколо величезної партії бурштину, виявленої на пункті митного оформлення «Гомель-Белтаможсервіс» Гомельської митниці (Білорусь). Як з'ясувалося, більш ніж 800 кілограмів бурштину везли через пропускний пункт митниці «Нові Яриловичі», а звідти - замовникам у Європу. Очевидно, чернігівські митники, під керуванням тодішнього начальника Олександра Шавлака, не помітили майже тонну вантажу «випадково». Інцидент зам'яли, а Шавлака взагалі перевели керувати Волинською митницею. І ось минулого тижня знову грянув грім, цього разу - на Львівській митниці. Там заступник начальника Львівської митниці Юрій Борисов організував цілу схему з вимагання «данини» у своїх підлеглих. Дивно, але це саме той Юрій Борисов, який «кермував» митними схемами ще з часів Віктора Януковича (про що неодноразово писав відомий журналіст Юрій Бутусов) і, благополучно переживши всі післяреволюційні «перевірки», продовжив «працювати» в тому ж дусі на ввіреній йому вже новим керівництвом ДФС ділянці. Нагадаю, Борисова затримали при отриманні хабара в 15 тис. доларів військова прокуратура Львівського гарнізону та Нацполіція. Правоохоронці з'ясували, що він брав гроші зі своїх підлеглих за «невтручання в робочий процес і за неперемещеніе їх на інші посади». Не виключено, що і цей випадок кричущого беззаконня залишився б непоміченим, якби його подробиці не озвучив генеральний прокурор Юрій Луценко. Він у соцмережі навіть закликав митників і далі повідомляти про злочини своїх колег і начальства. «Чому ж затримали тільки у Львові? Бо митники мовчать. Збирають з бізнесу і платять вгору. Щоб розірвати цей ганебний процес дерибану, ГПУ потрібна допомога і сміливість тих, хто хоче жити і працювати без корупції. Звертайтесь, і будемо чистити країну разом», - закликав генпрокурор. Втім, головний військовий прокурор Анатолій Матіос тут же додав - про кругову поруку на митниці знають усі. «Про побори від низу до верху знають усі - заявили і процесуально дали свідчення окремі сміливці тільки зараз», - написав він на сторінці в соцмережі, порівнявши корупціонерів, з «щурами, які колються, але продовжують їсти кактус». Дійсно, чому, бачачи і знаючи про систематичні затримання митників і податківців за корупційні діяння, їхні колеги продовжують «брати», не боячись покарання? Можливо, впевнені, що його не буде? Злочин і безкарність Отже, через кілька годин, після новини про затримання Юрія Борисова, Фіскальна служба відсторонила від виконання службових обов'язків все керівництво Львівської митниці. Саме не звільнила, а відсторонила на час службового розслідування. І коли воно закінчиться - відомо лише керівництву ДФС. А поки що щонайменше місяць - до 21.02.2017 виконувати обов'язки начальника Львівської митниці ДФС буде Євген Сафонов - колишній заступник директора департаменту організації митного контролю ДФС. Свого часу у керівництва ДФС був шанс самостійно, без всеукраїнської ганьби, навести лад на Львівській митниці (і не тільки). У травні минулого року прем'єр міністр Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Львівської області зажадав у керівництва ДФС розібратися з безладом, що відбувався. «Даю три місяці, щоб навести лад. Якщо є на це воля - я підтримаю, якщо ні - пишіть заяви на звільнення. У країні, в якій так важко живеться, контрабандні схеми - це мародерство», - заявив тоді Гройсман. Лють прем'єра частково можна пояснити і ультиматумом керівника Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, який зажадав відправити його у відставку. Тоді Москаль заявив, що реальної боротьби з контрабандою в регіоні не відбувається, а замість неї тривають лише «косметичні зміни в фіскальних органах». Гройсман відмовив Москалю в звільненні і пообіцяв привести «до тями» митницю. Днями ми поспілкувалися з Геннадієм Москалем на предмет того, як зараз борються з контрабандою на Закарпатті та чи борються взагалі? Геннадій Москаль відразу нагадав, що коли Президент Петро Порошенко 15 липня 2015 року представляв його як нового голову Закарпатської ОДА, то поставив кілька ключових завдань, одне з яких було - припинити контрабандні потоки (передовсім малося на увазі - тютюнових виробів, так як інша контрабанда на Закарпатті - дрібніша). За його словами, тоді вдалося поміняти на постах практично всіх керівників силових і контролюючих органів, зокрема - й начальника Закарпатської митниці Державної фіскальної служби. Її новим керівником був призначений Володимир Колесніков. «Всі тоді говорили:« Це людина Москаля », і я цього не приховував. Завдяки цьому призначенню, налагодилася тісна співпраця обласної адміністрації та Закарпатської митниці. Крім того, з моєї подачі були створені спільні групи з українських митників з одного боку і митних органів Словаччини, Угорщини та Румунії - з іншого. Вони проводили щоденну звірку фактів затримань контрабанди і координували свою роботу. І поки Колесніков залишався на своїй посаді, таких випадків (з масштабною контрабандою. - АСН) не було», - стверджує Москаль. Однак, за його словами, така благодать тривала недовго. «Колесніков був відсторонений і поставили нового керівника, я відразу заявив, що ця зміна керівництва митниці зроблена, зокрема, і для того, щоб відновити контрабандні потоки сигарет за кордон. І дійсно, у нас зараз йде системна контрабанда, фурами, просто через КПП», - заявляє Геннадій Москаль. На запитання, з якої причини зняли Колеснікова, голова Закарпатської ОДА розповідає історію про службове розслідування, приводом для якого стала плутанина в назвах декларованих предметів. «Заїхала одна фура з території Словаччини в Україну, яка ввозила технічні комплектуючі китайського виробництва. Після розмитнення її зупинила митна охорона, виявилося, що замість одних краників (фура ввозила сантехніку. - АСН) були інші. Остаточно так і не було з'ясовано, чи було там порушення і яке саме - корупційне чи від недогляду», - пояснює Москаль... й уточнює - Колесникова намагалися відсторонити від посади ще восени позаминулого року. Першого разу його кандидатуру вдалося відстояти, вдруге - вже ні. Після цього припинили існування і спільні групи з боротьби з контрабандою. Про останній випадок, до якого можуть бути причетні місцеві митники, Геннадій Москаль написав у соцмережі, а нам розповів подробиці. Словаки виявили на своїй території фуру, доверху завантажену контрабандними сигаретами з України. «Це дуже серйозний випадок, коли фура завантажена сигаретами, а це сотні тисяч блоків, що безперешкодно проходить нашу митницю. Якщо допустити, що керівник митниці не знав, то тоді він - абсолютно некомпетентна людина, якщо його підлеглі собі такі речі дозволяють. Але, я впевнений, це все було узгоджено, за змовою був створений так званий «зелений коридор» для цієї фури. До речі, потім з'ясувалося, що ця фура неодноразово перетинала кордон - «порожняком» через цей та інші КПП поверталася в Україну. Тобто йдеться не про одиничний випадок», - пояснює нам Геннадій Москаль. За його словами, керівництво ДФС досі ніяк не відреагувало на цей випадок. Втративши підтримку серед митників, Геннадій Москаль обіцяє не здаватися, покладаючись, правда, лише на дієвість суспільного розголосу. «Кричатиму на всю Україну і попереджати, чим закінчується системна контрабанда, яку «кришують» центральні структури або їхні представники на місцях. Ви ж пам'ятаєте, що в липні 2015 року це призвело до кровопролиття і людських жертв. Принаймні після моєї останньої заяви, в якій я попередив вище керівництво ДФС про те, що саме вони відповідальні за дії регіональних керівників митниці, у нас не було жодних випадків затримання таких фур, ні закордоном, ні у нас», - сказав нам голова Закарпатської ОДА.  Наркотрафік Мабуть, найнебезпечнішим видом контрабанди можна назвати наркотрафік. Наркотики ввозяться і вивозяться на територію нашої країни, і далеко не всі їх виявляють на митниці. Через недогляд або за домовленістю з наркокур'єрами. Останній гучний випадок стався під Новий рік на Чернігівській митниці (так-так, саме тій, про яку ми згадували на початку статті, через яку в Гомель безперешкодно з України вивозився центнерами контрабандний бурштин). Так ось, під Новий рік затримали там українця-наркокур'єра з величезною партією гашишу. Уточнимо, затримали контрабандиста вже росіяни на своєму пункті пропуску «Нові Юрковичі». Тобто 60-річний громадянин України без проблем пройшов наш митний пост «Сеньківка» зі 100 кілограмами наркотиків! За роз'ясненнями щодо розслідування цього інциденту ми звернулися до начальника головного управління внутрішньої безпеки ДФС Юрія Шеремета. У письмовій відповіді нам повідомили, що зараз Чернігівською митницею ДФС розпочато службове розслідування щодо підлеглих посадових осіб митного поста «Сеньківка», причетних до оформлення автомобіля, яким керував старий контрабандист. Також нам повідомили, що Чернігівська митниця направила запит Брянській, щоб дізнатися подробиці інциденту, а хід розслідування взято на контроль Головним управлінням внутрішньої безпеки ДФС. На даний момент відсторонені від виконання посадових обов'язків 4 працівники  Чернігівської митниці ДФС, повідомили нам податківці, не уточнивши, втім, їхні посади. Антирекорди наркотрафіку Щодо загальних результатів боротьби Чернігівської митниці ДФС з наркотрафіком, що за 11 місяців 2016 року виявлено 79 фактів незаконного переміщення через кордон України наркотичних речовин. За цими фактами в УСБУ в Чернігівській області направлено 52 повідомлення про протиправні діяння, які мають ознаки злочину, передбаченого ст.305 Кримінального кодексу України. За 27 фактами складено протоколи про порушення митних правил, повідомили АСН в Фіскальній службі. Вся ж українська митниця за 11 місяців минулого року вилучила у зловмисників: • кокаїну - 11,9 кг; • канабісу - 48,9 кг; • інших наркотичних засобів в обсязі 5,2 кг, 14219 таб., 1095 капс., 82 амп. (0,06л); • психотропних речовин: 8,5 кг, 34119 таб., 16546 капс., 10 амп.; • прекурсорів: 5,6 кг, 18880 табл., 161 л, 8 капс., 1 амп. Таким чином, затриманий у Брянську з центнером гашишу українець, "побив рекорд" розкриття всієї української митниці разом узятої. Як же Чернігівська митниця «дала маху», зараз розслідує Головне управління внутрішньої безпеки ДФС, а з метою з'ясування обставин того, як набитий доверху наркотиками автомобіль міг безперешкодно пройти митний контроль, Північне регіональне управління Держприкордонслужби теж проводить службове розслідування. Виходячи з результатів цих розслідувань, винних у неналежному виконанні службових обов'язків працівників митниці притягнуть до дисциплінарної відповідальності, можливо - звільнять. Зібрані матеріали будуть направлені в органи прокуратури для надання діям працівників митниці належної правової оцінки, пояснили нам у ДФС. Ми також поцікавилися, скільки взагалі за минулий рік працівників Чернігівської митниці ДФС були покарані за сприяння контрабанді? Виявилося, що в 2016 році було проведено 33 службових розслідування та перевірки. Всього до керівництва Чернігівської митниці ДФС було направлено 25 подань, за результатами розгляду яких трьох працівників звільнили, 24 - притягнуто до дисциплінарної відповідальності, а 17 - отримали офіційні попередження. Можна сказати, більшість відбулася «легким переляком». Чому митниця «осліпла»? Випадок у Нових Юрковичах - тільки один із фактів, але він є показовим: через український кордон абсолютно вільно переміщаються наркотики в особливо великих розмірах - написав у своєму блозі на сайті АСН експерт з митних питань Володимир Орлов. «Бо ситуація дуже підозріла - чоловік 60-ти років вирішив ні з того ні з сього начинити свій автомобіль гашишем і навмання, без будь-яких «домовленостей», рвонути через кордон», - констатує експерт. На його думку, той факт, що наркотики безперешкодно переміщуються територією України, говорить про деградацію правоохоронної функції митниці. «Адже гіпертрофія функції наповнення бюджету створює ілюзію комфорту, а «перевиконання» бюджету (переважно за рахунок девальвації гривні) робить картинку нібито ефективної роботи ДФС. Всі інші функції митниці, а особливо - правоохоронна, атрофовані повністю», - констатує Орлов. Крім того, каже він, робота з протидії контрабанді наркотиків залежить і від рівня взаємодії з іншими правоохоронними органами. Зокрема з митницею суміжних держав. «Але, судячи з мовчання Державної фіскальної служби, нас хочуть переконати в тому, що нічого такого і не сталося. Своїм мовчанням ДФС також досить красномовно показала своє ставлення як до проблеми боротьби з наркотрафіком через нашу країну, так і до здоров'я і благополуччя громадян України», - пише він. Тут згадуються слова з нашої розмови з Геннадієм Москалем: «Якщо немає зацікавленості керівництва митниці, зокрема київського керівництва, а є зацікавленість заробляти гроші на контрабанді, то ясно, що все це буде тривати». Загалом можна з упевненістю констатувати, що і безпека на митниці і сама кадрова політика відомства залишається, мабуть, найбільш недосконалою і закритою в країні. Напередодні, 25 січня, керівництво ДФС провело підсумкову прес-конференцію, скликавши медіа обіцянками «прямого спілкування і дачі ексклюзивних коментарів». На ділі ж подія вилилась у півтори години монотонного цитування чиновниками цифр статистики, після якого вони спішно ретирувалися «у справах», залишивши пресу «з носом» - традиційна тактика, щоб уникнути «неприємних запитань» у лоба.
Економіка оформление ленты  НКРЕКП підвищила тарифи на воду Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг на засіданні 25 січня прийняла рішення підвищити вартість тарифів на послуги центрального водопостачання та водовідведення, передає «Економічна правда». Згідно з даними регулятора, тарифи на послуги центрального водопостачання та водовідведення у 2017 році будуть підвищені для двох груп ліцензіатів - для тих, чиї тарифи переглядалися протягом січня-серпня 2016 року, і для тих, чиї тарифи не переглядалися тривалий час, або взагалі не встановлювалися НКРЕКП. Для ліцензіатів першої групи (36 компаній) тарифи виростуть на 9% - з 9,86 грн за кубометр до 10,76 грн за кубометр. Для компаній з другої групи (18 компаній) тарифи виростуть в середньому на 37%, з 9,18 грн за кубометр до 12,54 грн за кубометр.
За кордоном Українка підозрюється у вбивстві британського мільйонера - ЗМІ Багатий бізнесмен із Великої Британії, якого в 2008 році в Україні збив автомобіль таксі, був убитий за замовленням дружини. Про це повідомили родичі убитого, передає Mirror. За інформацією видання, в 2008 році 47-річного Баррі Прінга збив автомобіль на трасі під Києвом, коли той намагався зловити таксі. Його дружина Анна Зюзіна цієї миті повернулася в ресторан за нібито загубленою рукавичкою. Коронер Елізабет Ієрланд винесла рішення, що йдеться про кримінальне вбивство. «Його реакція була сповільнена через інтоксикацію. На авто були крадені номери, машина не загальмувала і не зупинилася», - сказала вона. Через кілька днів після смерті бізнесмена його дружина, з якою він познайомився в інтернеті, спробувала заявити права на його активи. Мати Прінга повідомила, що Зюзіна назвалася вчителькою, але насправді була стриптизеркою. «Ми впевнені, що Анна якимось чином причетна до його смерті, щоб успадкувати гроші і власність», - сказала вона. «Я була дуже здивована, як холодно вона поводилася з Баррі. Вона була ледачою, пальцем не хотіла поворухнути», - каже жінка. Було встановлено, що після смерті бізнесмена пані Зюзіна продала його автомобіль Range Rover, майно і приміщення, після чого перевела гроші з його банківського рахунку. Коронер повідомила, що жінку наполегливо запрошували взяти участь у дізнанні, але все безуспішно. У заяві вона сказала, що тричі розмовляла з українською поліцією і не може додати до цього щось нове. Поліція України закрила розслідування смерті бізнесмена, але повторно відкрила справу в 2011 році за статтею про вбивство.
Суспільство Полторак озвучив амбіційні плани реформування Генштабу до критеріїв НАТО У 2017 році має бути  реформовано 40% структурного підрозділу Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) відповідно до критеріїв держав-членів НАТО. Про це заявив міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час засідання Комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «Сьогодні я хотів би визначити першочергові завдання Комітету реформ, на що необхідно звернути увагу в 2017 році», - сказав міністр. Головним пріоритетом діяльності Комітету на 2017-й рік, за його словами, є «упровадження системи оборонного планування на основні спроможності, в першу чергу, це стосується досягнення 40%-м структурних підрозділів Генерального штабу відповідності критеріям держав-членів НАТО». Крім того, він повідомив, що за результатами засідання Комітету реформ до 1 березня ставить завдання розробити проект указу президента «щодо уточнення термінів виконання конкретних заходів стратегічного оборонного планування на 2017 рік». Разом з тим, Полторак повідомив, що реформовано 25% структурного підрозділу Генерального штабу у 2016 році.  
Політика Полторак: Необхідно формувати органи управління і військових частин військової поліції у 2017 році Міністр оборони України Степан Полторак наголошує на необхідності формування органів управління і військових частин військової поліції у 2017 році після прийняття відповідного закону. Як передає кореспондент АСН, про це він заявив під час засідання Комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України сьогодні в Києві. «На жаль, на сьогодні не завершена підготовка проекту закону «Про військову поліцію», - сказав він. За його словами, серед пріорітетів роботи Комітету у 2017 році – «формування органів управління і військових частин військової поліції після прийняття відповідного закону». Крім того, як наголосив очільник Міністерства оборони, іншими пріоритетними завданнями є: «завершення заходів створення та набуття спроможностей сил спеціальних операцій; створення єдиного органу управління медичним забезпеченням на стратегічному рівні; введення в експлуатацію єдиного державного реєстру військозобов’язаних; зменшення частки посад зі штатними посадовими категоріями «полковник» за рахунок зростання частини посад з нижчими штатними категоріями, а також посад сержантського складу та цивільних; оптимізація структури грошового забезпечення військовослужбовців».
Політика Торгівля з «ДНР» і «ЛНР» покривається СБУ і прокуратурою - депутат Правоохоронні органи України покривають торгівлю з підконтрольними терористам територіями Донецької і Луганської областей. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявив депутат Павло Костенко. «Я перебуваю тут на місці, в Сєверодонецьку. До цього ті документи, які я бачив, я бачив, що у нас відбувається незаконна торгівля з територіями «ЛДНР». Така торгівля покривається прокуратурою і СБУ. Ми є головними спонсорами терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», - сказав він. За словами нардепа, в блокуванні залізниці беруть участь учасники АТО, колишні комбати, офіцери. «Тут багато людей з'їхалося. Вони перекрили поки одну ділянку. Кожен має посвідчення і звання», - сказав він. «В межах 700 вагонів тільки по одній гілці переміщається без документів. Коли ми приїхали на залізничну колію, то попросили показати, хто контролює переміщення товарів, там є сім прикордонників, які працюють по черзі, де вони завжди перебувають  там. Ясно, що вони не переглядають всі вагони, які рухаються в однин та інший бік, незрозуміло, за якими документами. Торгівля між територією України і окупованими територіями повністю пов'язана», - сказав депутат. За словами Костенка, СБУ видала близько 100 тисяч дозволів на оптову торгівлю з окупованими територіями різними групами товарів.
Суспільство Полторак поставив завдання у 2017 році відновлювати флот та його бойову спроможність Пріоритетом діяльності Генерального штабу Збройних Сил України та Комітету реформ Міністерства оборони у 2017 році має бути питання щодо відновлення флоту та набуття його командуванням бойових спроможностей. Як передає кореспондент АСН, про це заявив міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час засідання Комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України сьогодні в Києві. «Крім того, враховуючи, що 2017 рік визначений роком військово-морських сил, питання щодо відновлення флоту та набуття його командування бойових спроможностей щодо управління має стати пріоритетом і діяльності Генштабу та Комітету реформ», - наголосив він. Полторак також повідомив, що у березні-квітні цього року заплановано засідання колегії Міноборони, за результатами якої будуть прийняті конкретні рішення щодо удосконалення системи військової освіти, стану готовності військ до виконання за призначенням, а також буде розглянуто питання оснащення ЗСУ.
Суспільство У МВС роз'яснили ініціативи у видачі водійських посвідчень Міністерство внутрішніх справ України планує в другій половині 2017 року винести на розгляд до профільного комітету Верховної Ради законопроект, згідно з яким у посвідченнях водія з'являться додаткові категорії, повідомили в МВС України. «Термін дії складе від 5 до 15 років в залежності від категорій. Таким чином, водії категорії «В» зможуть користуватися своїм посвідченням 15 років, а ось водії категорії «С» і «D» - всього 5 років », - йдеться в повідомленні відомства. У МВС підкреслили, що після завершення терміну дії посвідчення водій повинен буде пройти медичний огляд для перевірки психофізичної відповідності. Однак відомство опрацьовує також питання про підтвердження практичних і теоретичних навичок водіїв профільних категорій. У повідомленні наголошується, що водії, які на момент набрання чинності новими правилами будуть мати водійські посвідчення з терміном дії на 30, 50 років і безстрокові, зможуть користуватися посвідченням відповідно до зазначеного в них терміну. Серед інших ініціатив, що стосуються посвідчення водія, у відомстві назвали нові екзаменаційні білети, встановлення фото- і відеофіксації під час складання іспитів, установку мікрочіпа в водійське посвідчення.
Політика 25 військових частин переходять на нову систему харчування - Полторак Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак повідомив, що затверджений каталог продуктів для армії, що відповідає стандартам НАТО, і вже цього року 25 військових частин переходять на нову систему харчування особового складу. Як передає кореспондент АСН, про це він заявив під час засідання Комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України сьогодні в Києві. «Триває реформа продовольчого забезпечення, затверджений каталог продуктів, який відповідає стандартам Альянсу. Проведено експеримент з продовольчим забезпеченням в двох військових частинах, який був вдалий, і в 2017 році у нас вже 25 військових частин переходять на нову систему харчування особового складу, яка значно краще і сучасніше, ніж була раніше», - сказав він, додавши, що визначено склад набору сухих пайків і розпочато процедуру їх закупівлі і постачання у війська. Крім того, він розповів, що завершується реформа системи речового забезпечення, введено 17 стандартів Альянсу, які регулюють вимоги до форми одягу і засобів індивідуального захисту. Полторак також зазначив, що за результатами 2016 року в Збройні сили прийнято 20 нових зразків озброєння.  
За кордоном оформление ленты  Через сильний туман у Польщі зіткнулися понад 70 автомобілів У Польщі в результаті густого туману водій вантажівки в'їхав у сусідню фуру, після чого послідувала ланцюгова реакція. На автодорозі біля м. Пйотркув-Трибунальський (Лодзьке воєводство) сталася ДТП за участю 72 транспортних засобів. Аварія сталася сьогодні близько 9 ранку за місцевим часом на трасі А1. За попередніми даними, в ДТП винен водій вантажівки, який в'їхав у кузов іншої фури. «Далі дійшло до ефекту доміно», - заявила представник лодзинської поліції Йоанна Кончка. Як з'ясувалося, сталося дві ДТП в цьому місці - в одній зіткнулося понад 40 автомобілів, в іншій - більше 20 машин. Величезна кількість розбитих транспортних засобів розтягнулася на 500 метрів. Через ДТП одна машина згоріла, пожежникам вдалося запобігти поширенню вогню на інші авто. Травми різного ступеня тяжкості отримали десятки людей. На місце приїхало близько 100 поліцейських і понад 70 рятувальників.  
Політика У «Радикальній партії» відреагували на затримання помічника нардепа Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко підтвердив, що правоохоронці затримали за звинуваченням у шахрайстві Олексія Бевзюка - помічника «радикала» Олексія Кириченка. «Якщо він винен - ​​нехай відповідає, я нікого не буду "кришувати". Але якщо це виконання політичного замовлення влади на дискредитацію мене особисто і моєї команди, чим постійно зловживає Луценко (генеральний прокурор Юрій Луценко. - Ред.), скоро прийде час йому за це відповісти за всією суворістю закону», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. У свою чергу Кириченко назвав затримання свого помічника Олексія Бевзюка «прокурорським свавіллям у дії». «Він, як і багато хто в «Радикальній партії», громив зали ігрових автоматів. Шиють вимагання. Виходить, слідчі замість того щоб закрити ігровий притон і посадити організаторів, садять тих, хто бореться з цим злом», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Нагадаємо, що Генпрокуратура України спільно з Національною поліцією затримала помічника депутата від «Радикальної партії», який у жовтні 2016 року зажадав у громадянина передати йому 200 тисяч гривень, з умовою передачі щомісяця по 15 тисяч гривень.
Суспільство Полторак пояснив, чому гальмується реформа Міноборони Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак вважає доцільним застосувати єдиний підхід щодо реалізації оборонної реформи на всіх рівнях державної влади. Як передає кореспондент АСН, про це він заявив під час засідання Комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України сьогодні в Києві. За його словами, перед міністерством стоїть низка завдань, зокрема необхідно продовжити опрацювання мобілізаційних завдань підприємств оборонної промисловості, погодити воєнно-медичну доктрину. «Тут треба цю роботу прискорювати, тому що ми трохи в тих питаннях, про які я говорив, відстаємо  від нашого плану. На мою думку, зазначені недоліки виникли через неузгодженість дій розробників і виконавців», - сказав він. Тому, за його словами, відомство пропонує застосувати єдиний підхід щодо реалізації оборонної реформи на всіх рівнях державної влади. «Його сутність полягає у запровадженні визначених стратегічних цілей оборонної реформи у всіх керівних документах оборонного планування та планах соціально-економічного розвитку країни», - пояснив він.  
Події Водія Ахметова затримано на перевезенні рацій для бойовиків «ДНР» Водій вантажівки в колоні гуманітарного штабу фонду олігарха Ахметова віз до окупованого Донецька радіостанції, які планував передати терористам «ДНР». Про це заявили в прес-службі обласної прокуратури. 20 січня працівники спецпідрозділу «Фантом» Державної фіскальної служби України разом з правоохоронцями на КПВВ «Новотроїцьке» у вантажівці DAF, що рухалась у колоні гуманітарного штабу «Допоможемо», виявили заборонені для перевезення предмети - радіостанції та комплектуючі до них. «Водій вантажівки, 36-річний житель Донецька, намагався перевезти радіостанції на окуповану територію Донбасу, щоб надалі передати представникам бойовиків «ДНР», - сказали в прокуратурі. Дії водія були кваліфікували за ст. 258-3 ч.1 (сприяння терористичній організації) КК України. Суд помістив водія під варту на два місяці. Проводиться досудове розслідування.
Економіка У МВФ розповіли, коли буде відома дата засідання щодо України Дата засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду з питання виділення четвертого траншу кредиту буде відома після доопрацювання меморандуму про співпрацю з Україною, повідомив офіційний представник МВФ Вільям Мюррей, передає Інтерфакс-Україна. «Ми продовжуємо спілкування з владою країни з деяких питань, зокрема, допрацьовуємо меморандум про економічну і фінансову політику щодо тимчасових графіків подальших дій. Як тільки документ буде доопрацьований, звіт про завершення перегляду програми буде подано Раді директорів протягом найближчих тижнів. У мене поки немає точної дати», - сказав він. Мюррей нагадав, що директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард зустрічалася з представниками України в Давосі, де відзначила істотний прогрес у реформах, необхідних для завершення третього перегляду програми EFF.
Політика Зустріч у «нормандському форматі» на рівні голів МЗС поки не планується - Клімкін Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що зустріч у «нормандському форматі» на рівні глав МЗС поки не планується. Як передає кореспондент АСН, про це він сказав журналістам сьогодні у Києві. За його словами, триває дискусія з РФ щодо питань виконання базового блоку безпекових умов і виконання ключових стандарів ОБСЄ ведеться, і «поки що Росія послідовно блокує це обговорення». «Тому будемо зустрічатися на політичному рівні, коли будемо бачити, що Росія хоча б готова до будь-якого конструктивного обговорення. Зараз я не бачу не те що просування за змістом, я не бачу з боку Росії готовності до конструктивного обговорення», - зазначив міністр. Разом з тим він додав, що місія ОБСЄ на Донбасі необхідна для організації місцевих виборів на окупованій частині Донецької і Луганської областей. «Це присутність представників ОБСЄ з озброєним компонентом, які мають допомогти нам організувати вибори. Зараз там нема аж жодної інфраструктури, яким чином це буде відбуватися, хто цим буде займатися?.. Реально - це буде ОБСЄ», - сказав Клімкін.  Він наголосив, що необхідно забезпечити безпеку проведення виборів, оскільки на окупованій частині Донбасу можуть в будь-який час почати стріляти, що означатиме зрив виборів. «Тому без такої місії ОБСЄ це не може бути», - заявив Клімкін. 
Політика Клімкін планує зустрітися з представниками Трампа у лютому Наступного місяця заплановано проевдення зустрічі делегації Міністерства закордонних справ України з представниками адміністрації президента США Дональда Трампа. Як передає кореспондент АСН, про це журналістам заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. «Ми знаходимось в діалозі. Щодо дат, зможу сказати дещо пізніше. Тобто, я буду присутній наступного місяця (в Нью-Йорку), оскільки як ви знаєте, ми головуємо у Раді безпеки (ООН), у нас буде дуже два важливих міністерських засідання. Одне присвячене загрозам критичної інфраструктури, а одне присвячене конфліктам на європейському просторі», - сказав він. «Буду зустрічатися там із представниками американської адміністрації, тому найближчими днями по датах і по зустрічах, буде логістична ясність, тоді скажу», - додав Клімкін.
За кордоном оформление ленты  NASA створило відеоролик про зміну температури на планеті за 137 років Мапа показує глобальні аномалії температури поверхні нашої планети з 1880 до 2016 року. Кінцевий кадр показав, що період глобальної аномалії температури був зафіксований з 2012 до 2016 року, передає NASA. У космічному агентстві відзначили, так як місця розташування погодних станцій і методи вимірювання з часом змінюються, є невизначеність в інтерпретації конкретних глобальних відмінностей середніх температур від року до року. Але, навіть з урахуванням цього, за оцінками NASA, минулий рік з більш ніж 95% впевненістю був найтеплішим з 1881 року. Спостерігається тенденція, що температура продовжить довгострокову тенденцію до потепління і з 2016 року. «2016 рік - третій рекордний рік поспіль в цій серії потепління. Ми не очікуємо температурних рекордів щороку, але нинішня тенденція з потеплінням в довгостроковій перспективі очевидна», - заявив директор Інституту космічних досліджень NASA ім. Годдарда Гевін Шмідт.

4 базові техніки управління своєю енергією: беремо життя під контроль
4 базові техніки управління своєю енергією: беремо життя під контроль
Рівень енергетики людини визначає його успіх у всіх сферах життя Той, хто вміє усвідомлено керувати своєю енер....
4 енергетичні практики, які допоможуть вам зарядитися силою та енергією
4 енергетичні практики, які допоможуть вам зарядитися силою та енергією
Біополь людини не є ізольованою частиною світу Всі ми пов'язані з світобудовою та Всесвітом, з її енергетичним....
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Сила нашого тіла та сила духу дуже тісно пов'язані Щоб залишатися продуктивними та активними, експерти радять ....
Місячний день сьогодні 8 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 8 травня 2024 року
Не завжди Місяць несе позитивну енергетику Бувають дні, коли нам самим потрібно робити кроки для залучення щас....
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас буде особливо важливо проявити свою енергію та рішучість у ....
більше матеріалів




/-1,8561689853668-/ /-pc-/
Top