counter
Архів Повернутись назад 25 Серпня 2015
25 Серпня
Суспільство У Берліні Порошенко відвідав бійців АТО, що проходять лікування в місцевому госпіталі Президент України Петро Порошенко в рамках робочого візиту до Німеччини відвідав берлінський військовий госпіталь, де проходять лікування українські військові. Як повідомляє прес-служба глави держави, загалом у цьому лікувальному закладі перебувають 5 українців, які отримали поранення в результаті бойових дій на Донбасі. Це рядовий Дмитро Середа з 91-го інженерно-саперного полку, солдат Володимир Сторожук з 93-ї бригади, солдат Іван Чабан, сержант Ігор Лобода і прикордонник сержант Олексій Годунов. Як повідомляється, українські військові лікуються в Німеччині за домовленістю Президента України за рахунок федерального уряду. Порошенко поспілкувався з пораненими військовими, а також з лікарями, які їх лікують. Президент побажав їм одужання.
Суспільство У Донецькій області двох людей засудили за ухилення від мобілізації У Донецькій області засудили двох чоловік за ухилення від проходження військової служби. Про повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України. «Арбітражний суд засудив солдата до шести місяців утримання в дисциплінарному батальйоні. Військовослужбовець не з'явився вчасно з лікувальної установи у військову частину і ухилявся від проходження військової служби строком понад один місяць в умовах особливого періоду», — йдеться в повідомленні. Крім того, наголошується, що за аналогічне правопорушення до арешту на 6 місяців з утриманням на гауптвахті засудили іншого солдата-контрактника. «Зазначений військовослужбовець самовільно залишив військову частину і ухилявся від проходження військової служби тривалістю понад 10 діб, але не менше місяця в умовах особливого періоду», — повідомляють у відомстві. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч. 4 ст. 407 КК України здійснювала і підтримувала військова прокуратура Донецького гарнізону Південного регіону України.
оформление ленты  Блог: 
Політика Виталій Кулик Для проведення реформ владі необхідно самообмежитися Влада повинна усвідомити, що у неї немає часового ресурсу взагалі для проведення реформ, крім того, їй необхідно самообмежитися. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політичний експерт, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик. За його словами, фінансово-економічні групи, які є «акціонерами» влади та її спаринг-партнерами все ще живуть в парадигмі сверхобогащения. «Вони й далі експлуатують політичну ренту державних посад. А ця пострадянська модель не те, що не здатна забезпечити зростання і підвищення добробуту населення, вона не здатна захистити людей під час кризи і війни. Тому цей політичний режим або зміниться (в підходах і відносинах), або його знесуть громадяни», — сказав Кулик.
Економіка Міноборони заробило на електронних аукціонах 42 млн грн Міністерство оборони України з кінця червня поточного року провело 99 електронних аукціонів на загальну суму 42 млн грн. Про це на брифінгу повідомила прес-секретар Міноборони Вікторія Кушнір. «З 27 червня Міністерством оборони України проведено 99 електронних аукціонів на загальну суму 42 млн грн. При цьому конкурентна середа електронних торгів сприяла зменшенню цін виробників, що дало змогу заощадити понад 82 млн грн», — сказала вона. Крім того, вона повідомила, що тривають торги ще по 214 лотам Міноборони на загальну суму 788,4 млн грн. «У планах Міністерства оборони України повністю перевести систему державних закупівель Міністерства оборони України в електронний формат і впровадити повноцінний електронний документообіг і запустити спеціальний сайт для проведення державних закупівель», — заявила Кушнір.
Суспільство МЗС попередив українців про небезпеку подорожі в Непал Міністерство закордонних справ просить громадян України, які планують відвідати Непал, повідомити про це в МЗС. Про це повідомляє прес-служба міністерства. За інформацією прес-служби, ця міра обережності пов'язана з високою ймовірністю повторних підземних поштовхів. «Повідомлення просимо надсилати на електронну пошту Посольства (emb_in@mfa.gov.ua), в якому вказати паспортні дані, дату приїзду і виїзду, маршрут подорожі, а також номер телефону», — йдеться в повідомленні.Крім того, в МЗС рекомендували користуватися послугами надійних туристичних компаній; враховувати прогноз погоди та рекомендації місцевих органів і служб; взяти з собою теплий і вологостійкий одяг, а також препарати для надання першої медичної допомоги; пересуватися в групі; оформити відповідний страховий поліс, покривати витрати, пов'язані із залученням рятувальних транспортних засобів. «У разі попадання в надзвичайну ситуацію, громадянам України слід звертатися до Посольства України в Республіці Індія за номерами телефону: (00 9111) 2614 60 41 і (00 9111) 2614 60 42, а також на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: ( 044) 238 16 57», — зазначили в міністерстві.
Суспільство У Києві біля дитячого майданчика дитина знайшла гранату У Києві в траві на прибудинковій території дитина знайшла предмет, схожий на бойову гранату. Про це повідомляє прес-служба київської міліції. За інформацією правоохоронців, про знахідку заявила мати дитини. За її словами, хлопчик грався на дитячому майданчику у дворі, а пізніше повідомив, що в траві побачив гранату. Місце небезпечної знахідки хлопчик відразу показав мамі. «Вибухотехніки оглянули схожий на бойову гранату предмет і розрядили його. Корпус і запал направлено на експертне дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при ГУМВС України в Києві», — йдеться в повідомленні. Слідчим відділом Дніпровського РУ відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).
Суспільство У Берліні Порошенко відвідав музей з експозицією, що присвячена подіям в Україні Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Німеччини відвідав Музей Checkpoint Charlie, де відкривається експозиція, присвячена подіям в Україні. Про це повідомляє прес-служба глави держави. «Разом із главою держави музей відвідала мати українському льотчиці Надії Савченко, яку понад рік незаконно утримують у російській в'язниці. Експозиція містить речі українки, передані її родичами, і портрет, написаний на камені з Берлінської стіни», — йдеться в повідомленні. На виставці представлені фотографії революційних і бойових подій, українська символіка, зокрема бойовий прапор 95-ї бригади, фотографії з активістами та військовими. Також розміщена атрибутика Революції гідності, зокрема каски. Експозиція містить і малюнки дітей для військових.
Суспільство У Дніпропетровську п'яний водій збив чотирьох пішоходів, є загиблі У Дніпропетровську внаслідок ДТП загинула одна людина, ще три — отримали поранення. Про це повідомляє прес-служба обласного управління міліції. За інформацією правоохоронців, 24 серпня в Дніпропетровську по вул. Чаплинській зі швидкістю 100 км/год рухався автомобіль, під керуванням 35-річного директора одного з комерційних підприємств. Він не впорався з керуванням та скоїв зіткнення з автомобілем «ВАЗ 2103», який рухався в попутному напрямку, після чого виїхав на узбіччя, де наїхав на пішоходів. Внаслідок ДТП постраждали чотири пішоходи, пізніше в лікарні померла 58-річна жінка. У міліції зазначили, що згідно з проведеною експертизою, водій перебував у середній стадії сп'яніння. Наразі проводиться експертиза для встановлення наявності в крові зловмисника наркотичних засобів. Водія авто затримано.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олександр Бондар Призупинення приватизації енергетичних об'єктів може бути продиктоване тіньовими інтересами Призупинення приватизації енергетичних об'єктів може бути продиктоване тіньовими інтересами. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив екс-голова Фонду держмайна України (ФДМ) Олександр Бондар. «Дії Кабміну складно аналізувати. Заяви і справи весь час не співпадають. То заявляють, що проводитимуть наймасштабнішу в історії України приватизацію. Оголошують інвесторам список об'єктів, які продають. Також їдуть на зустрічі з інвесторами, проводять конференції в Америці. А потім раптом все знімають, вже нічого не продають. Це неможливо зрозуміти з погляду економічного сенсу», — зазначив він, коментуючи те, що згідно з постановою, початкова ціна, встановлена ​​для об'єктів групи «Г» та паливно-енергетичного комплексу, підлягає перегляду державними органами приватизації. Екс-голова ФДМ додав, що такі кроки уряду тільки погіршують і без того складну ситуацію з інвестиційною привабливістю України. «Інвесторів і так немає. Щоб їх шукати, треба хоч щось виставляти. А дії КМУ зовсім не відповідають спробам поліпшити ситуацію, — скоріше навпаки. Я не кажу, що потрібно зараз продавати, що є вже реальні покупці. Але ринок треба перевіряти, можливо хтось щось захоче придбати. Про які надходження до бюджету від приватизації можна говорити цього року?!» — дивується експерт. «Це нісенітниця. Жодної відповідальності за слова. І думають, що західні інвестори не аналізують це все, не роблять висновки. Чиновники виставляють на посміховисько всю країну», — обурився він. Бондар підозрює, що за діями уряду можуть ховатися тіньові інтереси. Адже аргументи, рекомендації та пропозиції за початковою ціною пакетів акцій об'єктів групи «Г» і паливно-енергетичного комплексу, що підлягають приватизації, ухвалюють як рішення, яке підлягає обов'язковому розгляду державними органами приватизації при визначенні умов продажу, не витримують критики. «Пояснення — дурниця. Кажуть, що ціни переглядатимуть. Але для біржових торгів стартова ціна взагалі жодного значення не має. А тільки конкуренція. І зверніть увагу, що чиновники кажуть і про те, що проводитимуть голландський аукціон, де ціна зводиться до нуля. До чого тоді взагалі перегляд цін?!» — сказав екс-глава ФДМ.
Суспільство Святкові дні в Донецькій області пройшли без грубих порушень У Донецькій області під час святкових заходів безпеку громадян забезпечували близько 1500 правоохоронців. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Донецькій області.  «22—24 серпня в регіоні відбулося 165 святкових масових заходів у 71 населеному пункті, в яких взяли участь понад 35 тисяч жителів. Усі заходи пройшли мирно, порушень громадського порядку не зафіксовано», — йдеться в повідомленні. Зазначається, що в святкові дні міліція Донецької області працювала в посиленому режимі. На охорону громадського порядку цими днями було задіяно близько 1,5 тисячі правоохоронців і доданих сил. У прес-службі також заявили, що в результаті вжитих заходів забезпечено безпеку мирних жителів у святкові дні, порушень громадського порядку, масових заворушень, провокацій і диверсій не допущено. Обстановка в містах стабільна та контрольована. Міліція Донецької області вживає всіх необхідних заходів для захисту громадян.
Суспільство ДержНС: Безпеку громадян під час святкування Дня Незалежності забезпечували 7,5 тис. рятувальників У період святкування Дня Незалежності України безпеку громадян забезпечували 7,5 тис. рятувальників. Про це заявив голова ДержНС України Микола Чечоткін, повідомляє прес-служба відомства. Наголошується, що для забезпечення безпеки громадян і попередження виникнення надзвичайних ситуацій по всій території України цілодобовово чергували понад 7,5 тис. рятувальників і близько 1,5 тис. одиниць техніки. 24 серпня в центральній частині міста Києва на чергуванні перебувало близько 750 співробітників ДержНС і 200 одиниць техніки. У разі можливого виникнення надзвичайної ситуації був сформований резерв сил і засобів. «Протягом 22—24 серпня підрозділи ДержНС забезпечили оперативне реагування на всі надзвичайні події. Рятувальники ліквідували 1251 пожежу, зокрема в житловому секторі — 330 пожеж, врятовано 12 осіб і не допустили знищення вогнем 268 будівель і 11 одиниць техніки. В цілому обстановка була контрольованою, надзвичайних ситуацій не виникало. Тому я дякую всім рятувальників за продуктивну і злагоджену роботу», — зазначив Чечоткін.
Суспільство На Закарпатті громадяни Вірменії за підробленими документами намагалися виїхати з України до ЄС за хабар На Закарпатті 7 громадян Вірменії з підробленими документами намагалися виїхати з України, запропонувавши прикордонникам хабар у 500 євро. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби. «Вчора вдень в пункт пропуску «Тиса» на виїзд з України прибуло 7 громадян Вірменії — 4 дорослих, 3 дітей. Під час перевірки документів інспектор прикордонної служби виявив у вірмен фальшиві посвідчення на постійне проживання в Україні і даташтампи Державної прикордонної служби України про перетин кордону», — йдеться в повідомленні. У Держприкордонслужбі поінформували, що для уникнення відповідальності, один з громадян Вірменії запропонував заступнику начальника відділу прикордонслужби 500 євро. «Громадянам роз'яснено про кримінальну відповідальність їхных дій, відмовлено у пропуску та передано співробітникам Ужгородського РВ УМВС України в Закарпатській області для подальшого з'ясування обставин», — повідомляє прес-служба.
Події В АП спростували інформацію про російські винищувачі над Луганськом Російські винищувачі не з'являлися в небі над Луганськом. Про це під час брифінгу заявив спікер Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузянік. За його словами, згідно з даними підрозділів протиповітряної оборони, фактів порушення повітряного кордону України з боку РФ не зафіксовано. «Підрозділи протиповітряної оборони Повітряних сил України сьогодні перебувають у повній бойовій готовності. Зокрема й ті підрозділи, які несуть службу в районі проведення антитерористичної операції. За їх інформацією, за минулу добу фактів порушення повітряного кордону України з боку Російської федерації не зафіксовано», — сказав Мотузянік. Раніше екс-міністр молоді та спорту Дмитро Булатов на своїй сторінці в Facebook заявив про п'ять літаків російської бойової авіації в небі над Луганськом.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Оксана Продан Мінфін не враховує пропозиції, напрацьовані експертами Відносини між бізнесом і фіскалами повинні бути прозорими. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики народний депутат (фракція «Блок Петра Порошенка») Оксана Продан. «Технічне завдання податкової реформи має розробляти Міністерство економіки, сформувати завдання, що саме фіскали повинні зробити у своїй податковій концепції. А чого ні», — зазначила вона. За її словами, Мінфін не враховує пропозиції, напрацьовані експертним середовищем. І висловила сподівання, що концепція Мінфіну врахує хоча б пропозиції Міністерства економіки. «Нам необхідно створити прозоре адміністрування абсолютно всіх податків і відносини між бізнесом і фіскалами», — додала Продан. Також парламентарій зазначила важливість усунення фіскального тиску на зарплати. Крім того, вона закликала бізнес і експертів не зупинятися в розробці своїх пропозицій з податкової реформи, висловивши сподівання, що вони все ж будуть враховані.
Суспільство Вночі в центрі Києва побилися українці та іноземні студенти Біля Бессарабської площі в Києві в ніч на вівторок сталася бійка між українцями та іноземними студентами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС у Києві. Наголошується, що причиною конфлікту стало алкогольне сп'яніння. «Після півночі в пішохідному переході під Бессарабської площею виникло непорозуміння між студентами однієї з південних країн і нашими співвітчизниками. Конфлікт тривав і на Хрещатику,а потім швидко переріс в бійку», — сказано в повідомленні. На місце прибули патрульна поліція і міліціонери, які несли службу з охорони громадського порядку в центрі міста. Під час спілкування з правоохоронцями в Шевченківському райуправлінні міліції всі учасники інциденту відмовилися від написання офіційних заяв і підтвердили, що не мають жодних претензій один до одного. Крім того, в лікарню звернувся 31-річний уродженець африканської країни, якому поставлено діагноз — непроникаючі різані рани. «Співробітники міліції провели перевірку і встановили, що постраждалий отримав ушкодження при падінні і сам порізався розбитою скляною пляшкою. Це підтверджує відеозапис з камери спостереження одного з магазинів. Після отримання медичної допомоги пацієнт покинув лікарню», — уточнили в відомстві.
Суспільство оформление ленты  У Херсонській області виявили підроблене вино на півмільйона гривень У Херсонській області правоохоронці виявили майже 19 тисяч коробок вина з підробленими акцизними марками. Про це повідомляє прес-служба обласного управління міліції. За інформацією прес-служби, загалом під час обшуку було виявлено 18 828 тетрапаків вина. На продукції наклеєно марки акцизного податку України. Згідно з інформацією, наданою Державною фіскальною службою, такі марки не видавалися жодному з суб'єктів господарювання. Загальна вартість вилученого товару становить приблизно 500 тисяч гривень. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.199 Кримінального кодексу України «виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Суспільство У Мінрегіонрозвитку розповіли, скільки житлових будинків готові до опалювального сезону В Україні 73,4% житлових будинків готові до опалювального сезону. Про це заявив на брифінгу заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк. «Ми готуємо близько 160 тис. житлових будинків, з них на центральному опаленні, як ми вже звикли, від котелень, близько 85 тис. будинків. На сьогодні по країні з 160 405 будинків фактично підготовлено з паспортами готовності і актами, підписаними тепловою інспекцією. У нас 117 813 будинків вже мають паспорти готовності, і там ми йдемо за графіком. Це 73,4% від готовності на сьогодні», — сказав він.Крім того, він повідомив, що 82,9% дитячих садків готові до опалювального сезону. «З 12 584 вже підготовлені і підписані нормативні документи на 10 430. Це 82,9%. З 17 529 шкіл — 14 435 шкіл прийнято», — зазначив заступник міністра. За його словами, 75% котелень готові до опалювального сезону.«У державі їх 21,073 тис. Зараз практично підготовлено 15,796 тис. — це 75%. У нас ще є час, є вересень, підготуємо. Була запланована реконструкція 614 котелень, виконано 446», — констатував він.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Валерій Давиденко Податкова реформа негативно вплине на село Міністерство фінансів не радилося з аграріями при розробці нової податкової реформи, тож таке ігнорування її думки негативно відіб'ється на майбутньому сільського господарства України. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив народний депутат, представник комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Валерій Давиденко. «Група з 115 народних депутатів звернулася до Міністерства фінансів і особисто до прем'єр-міністра України з проханням про збереження спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільгоспвиробників. Ніхто до нас не прислухався. Адже 17 серпня на сайті Мінфіну з'явився проект податкової реформи, в якому передбачається скасування спецрежиму ПДВ для аграріїв», — заявив Давиденко. Політик додав, що політика, яку проводит уряд, абсолютно не допомагає аграрному сектору вирішувати його проблеми, навпаки, ситуація погіршується. «У селах не відчули фінансової децентралізації. Грошей стало ще менше. Адже сільські та селищні бюджети позбавлені надходжень від податку на доходи фізичних осіб», — говорить депутат. Адже, за словами Давиденка, попри збільшення в рази податкового навантаження на сільгоспвиробників, саме вони продовжують реально допомагати утримувати соціальну інфраструктуру села. «Тому якщо в життя буде втілена пропонована Мінфіном податкова реформа і скасовані податкові пільги для аграріїв, то село постраждає», — резюмував він.
Політика МЗС засудило вирок Сенцову і Кольченку Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з протиправним і антигуманним рішенням влади Російської Федерації засудити громадян України Олега Сенцова та Олександра Кольченка на 20 і 10 років ув'язнення. Про це повідомляє прес-служба МЗС України. У МЗС зазначили, що Сенцова і Кольченка незаконно заарештували і безпідставно звинуватили в причетності до терористичної діяльності. «Олег Сенцов, Олександр Кольченко, а також інші громадяни України зараз незаконно утримуються на території Росії, є політичними заручниками і безневинними жертвами агресії Російської Федерації проти України», — йдеться в повідомленні. У міністерстві наголосили, що це судове рішення неправомірне і засноване на сфабрикованих матеріалах слідства, отриманих, зокрема в результаті застосування до українських громадян психологічного тиску і тортур. У МЗС заявили, що судове рішення стало остаточним підтвердженням політичної ангажованості судової системи Російської Федерації. «Виконуючи політичне замовлення влади Кремля, суд повністю знехтував законом, проігнорувавши, зокрема, надані захистом українських громадян докази їх непричетності до інкримінованих дій. Такий вирок свідчить про відхід Російської Федерації від принципу неупередженості слідчого процесу та дотримання універсальних норм в області прав людини», — наголосили в МЗС. При цьому зовнішньополітичне відомство вимагає від російської сторони припинити судовий фарс і негайно звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченка, а також усіх інших політичних заручників. Міністерство закордонних справ України закликало світове співтовариство публічно засудити рішення і посилити політичний та дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою звільнення всіх громадян України, які продовжують незаконно утримуватися на території РФ.
Політика оформление ленты  Формула політичного лицемірства Новий політичний сезон в житті України розпочнеться гучним «весіллям». Саме після святкування 24-ї річниці незалежності країни три політичні партії — «Солідарність», «УДАР» і «Народний фронт» можуть оформити «шлюбний контракт». Новітня історія України знає чимало подібних об'єднань. Та майже всі вони свідчать, що політичні шлюби, укладені із розрахунку, неміцні і не приносять країні видимої користі. Нематематичні формули Вже ні для кого не секрет, що на 27 серпня готується з'їзд пропрезидентської партії «Солідарність». Головних інтриг декілька. Перша — досі остаточно невідомі масштаби об'єднання: про єдиний список на місцеві вибори домовляться Солідарність і УДАР або ж до цієї парочки приєднається й пропрем'єрський Народний фронт. Друга — за якою формулою об'єднуватимуться. «Ще в червні УДАР наполягав, щоб місця в списку з Солідарністю розподілили згідно з віденськими домовленостями — 50/50. Але остання соціологія (вкрай погані рейтинги УДАРу і НФ, — авт.) і ухвалення закону про місцеві вибори (зокрема двотурові мерські вибори) дещо збавила амбіції команди Кличка. Нині торгуються за те, щоб УДАРу віддати 30% місць у загальному списку і гарантувати підтримку на мерських виборах. Але не унеможливлюю того, що цей коефіцієнт буде нижчим», — розповідає АСН представник фракції «БПП». Та високою залишається ймовірність того, що формула 70/30 теж не спрацює. У «об'єднавчий» переговорний процес активно долучилися «фронтовики». А це означає, що з'явився ще один охочий відкусити шматочок від електорального пропрезидентського торта. Так, так, саме шматочок, а не повноцінний шматок, але з родзинкою. «Арсенію важливо зберегти крісло прем'єр-міністра і хоча б одного-двох своїх міністрів у новому Кабміні: Авакова (голова МВС) і Петренка (міністр юстиції). До того ж партія обмежена у фінансах. Кількість «своїх» депутатів у місцевих радах для Яценюка, так вже сталося, відходить на другий план», — переконаний один із «фронтовиків», який погрожує у разі об'єднання БПП і Народного фронту в парламенті вийти з коаліції (про таке об'єднання повинні повідомити 31 серпня на позачерговому засіданні Верховної Ради, — авт.). До речі, про те, що «фронтовикам» варто бути скромнішими в своїх вимогах (пропозиціях) відверто натякнув і лідер фракції «БПП» Юрій Луценко. «Народний фронт активно пропонує співпрацю на місцевих виборах, ми розглядаємо їхні пропозиції і враховуємо всі за і проти. Попри всю нашу пошану до Арсенія Яценюка, інших колег, на місцях ця партія має невеликий ККД, тому ми зважаємо на всі плюси і мінуси», — заявив в одному з інтерв'ю Юрій Луценко. Як стало відомо АСН, на сьогодні шальки політичних терезів завмерли на позначці: 10—15% — Народний фронт, 20—25% — УДАР, 70—60% — Солідарність. Але, як зазначає екс-глава фракції «БПП» у парламенті Микола Томенко, залежно від області електоральна формула буде трансформуватися. Логіка проста: якщо в одній області велику підтримку матиме Народний фронт, тоді представникам дадуть більше місць у загальному списку. Але місця в списку ще не гарантують проходження до відповідних рад. «Законом передбачено лише одного «гарантованого» кандидата. Ним буде перший номер партійного списку», — вказує АСН на нюанси нового виборчого законодавства екс-голова Комітету виборців України, народний депутат Ігор Попов. Тобто партіям потрібно забезпечити не лише рейтинг партії, а й результативне рейтингове голосування за конкретного кандидата. А як це зробити, у БПП єдиного механізму немає. Неофіційно в пропрезидентській команді кажуть, що ставку робитимуть на «вигідне» для них формування виборчкомів і «правильний» підрахунок голосів при складанні партійних списків. Юридичні лазівки партійної незалежності Подальше політичне об'єднання, як зазначають експерти, дасть змогу демократичній команді не допустити реваншу Партії регіонів, члени якої стали під прапори нових партійних проектів, і зацементувати владу на місцевому рівні (провести якомога більше своїх депутатів до місцевих рад і виграти мерські вибори). Але як об'єднатися (маються на увазі юридичні нюанси)? Новий закон про місцеві вибори забороняє участь у передвиборних перегонах політичних блоків. Потрібно створювати загальну партію? Та водночас прем'єр Яценюк не поспішає «зливати» свій Народний фронт. Як переконували АСН соратники глави уряду, «фронтовики» мають намір делегувати в загальний список своїх кандидатів, а партію зберегти. Виявляється, така юридична лазівка ​​існує. «Закон забороняє участь у виборах політичних блоків, але в ньому немає жодного слова про обов'язкове злиття політсил, — сказав Черненко, відповідаючи на запитання АСН, чи зобов'язаний УДАР і Народний фронт в разі походу єдиним списком з Солідарністю на місцеві вибори, розпускати свої партії. За його словами, партії можуть делегувати в загальний список своїх кандидатів. «Але тоді ці кандидати повинні вийти з «рідної» партії. І політсили надалі працюватимуть», — уточнив Черненко. Хоча політологи абсолютно інакше прочитали і зрозуміли новий виборчий закон. «Яка нісенітниця? Закон (про місцеві вибори, — авт.) виписано так, що єдиний список можна скласти лише шляхом поглинання однієї партії іншою. УДАР і Народний фронт, відмовившись від присутності в бюлетенях, просто зникнуть з політичної арени», — акцентує увагу АСН глава корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко. Останнім часом точаться розмови про те, що БПП (Солідарність і УДАР) і Народний фронт не лише підуть на вибори єдиним списком, а й планують створити спільну фракцію в парламенті. Але процес поки що пробуксовує. Виник юридичний шлагбаум. У Конституційному Суді «об'єднувачам» натякнули, що при злитті фракцій їхні опоненти можуть апелювати до необхідності проведення дострокових парламентських виборів. А в цьому не зацікавлений БПП, а до того ж і Народний фронт. Дружба на час Однак якщо три політичні сили таки зважаться на створення єдиної партії, то, за словами експертів, перспективи нового об'єднання не такі вже й солодкі. Існує ризик, що «молодші брати» у великій політичній родині тягнутимуть ковдру на себе доти, доки вона не розірветься. Не такі далекі події — тому підтвердження. «Спроби Нашої України — Народної Самооборони стати «дахом» для різних політичних сил і навіть політиків стали для політсили Ющенка кришкою труни. Не хотілося б ремейка», — говорить політолог Олег Оленюк. Ще на один негативний політичний досвід вказує глава правління Інституту політичних і соціологічних досліджень ім. Т. Шевченка Володимир Бондаренко. «Ще жодне об'єднання партій в мегаполітичний проект у нашій країні не закінчилося щасливо. Замість масштабного політичного будівництва рилася братська могила для перспективних партій. Згадайте, як починали і чим закінчили Блок Юлії Тимошенко, Наша Україна — Народна Самооборона, Народно-демократична партія. Вони розсипалися або трансформувалися, відчувши, що політичний вітер подув у інший бік», — говорить Бондаренко. За словами політолога, в Україні не вдається створити масштабний і довгочасний політичний проект з однієї причини — політики перетворили партійне будівництво в бізнес: людей об'єднує не ідеологічна складова, а бажання заробити на партії, продаючи місця в списку, партійні осередки. Знову таки, як показує політичний досвід незалежної України, деякі підприємливі політики навчилися відроджувати свої партійні проекти з попелу або трохи перефарбовувати їх і знову виходити на старт. Були б вони в цьому зацікавлені. Приміром, та сама Солідарність у 2001 році вливалася в Нашу Україну, а в 2013-му — знову «воскресла» як окремий проект. Прем'єр Арсеній Яценюк свій Фронт змін у 2012 році на вигідних умовах розчинив у Батьківщині, а в 2014 році — відтворив партію, але вже під назвою «Народний фронт». Екс-віце-прем'єр Сергій Тігіпко в 2012 році свою Сильну Україну «заручив» з Партією регіонів, а в 2014-му — оформив політичне розлучення. Поховала в собі п'ять невеликих партій і колись найпопулярніша партія — Партія регіонів. І заради чого всі ці трансформації? Обман виборця. Якщо проводити паралелі, то злиття партій (єдині партійні списки) в сучасних українських реаліях нагадує відділ «Кулінарія» у великих супермаркетах, в яких справно навчилися продавати зіпсовані продукти як апетитні салати.
Політика Затверджено форму та колір виборчих бюлетенів для місцевих виборів Центральна виборча комісія затвердила форму і колір виборчих бюлетенів, а також встановила форми протоколів територіальних виборчих комісій про підсумки голосування на місцевих виборах. Про це повідомляє прес-служба ЦВК. За інформацією прес-служби, бюлетені повинні бути однаковими за розміром, надруковані державною мовою на однаковому папері та на одному аркуші, з текстовою частиною лише з одного боку, відповідного кольору та змісту. Крім того, було затверджено роз'яснення про порядок транспортування виборчих документів у територіальні виборчі комісії, а у разі невстановлення відповідними комісіями результатів відповідних виборів — у Центральну виборчу комісію. Також ЦВК продовжила Сергію Березенко термін подачі документів для реєстрації народним депутатом України до 25 вересня.
Суспільство Одеській національній морській академії присвоєно статус Національного університету Президент Петро Порошенко присвоїв Одеської національної морської академії статус Національного університету. Про це він заявив в ході робочої поїздки в Одеську область, повідомляє прес-служба Президента. За словами Порошенка, Україна належить до п'ятірки світових лідерів за кількістю офіцерів морського транспорту, що працюють на світовому ринку морських перевезень. При цьому він наголосив про важливість розвитку морської галузі як складової забезпечення енергонезалежності країни. Глава держави зазначив, що українська морська школа високо цінується у світі, українські моряки сьогодні мають великий авторитет. «Я мрію, щоб вони не їздили працевлаштуватися за кордон, щоб ми нарешті відновили морський флот, щоб ми припинили корупцію в портах, на митниці, щоб було легко організовувати транзити через Україну, щоб до нас прийшли вантажі з Далекого Сходу, Китаю, Сінгапуру, тому що це — ворота не тільки в Україні, це — ворота для всієї Європи. Упевнений, що ми це зробимо», — сказав Президент.
Суспільство оформление ленты  В Україну з Польщі незаконно влетів параплан Сьогодні вранці в Яворівському районі Львівської області недалеко від україно-польського кордону прикордонники виявили позашляховик з причепом, в якому знаходився параплан. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією прес-служби, документів на апарат і дозволу на здійснення міжнародних польотів у водія позашляховика не було. «Польська прикордонна служба підтвердила факт польоту в цей час в напрямку України малого літального апарату, що було зафіксовано тепловізіонним комплексом», — йдеться в повідомленні. За однією з версій, таким чином через кордон здійснювалося переміщення контрафактних сигарет. За цим фактом слідчими Управління СБУ у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ст. 334 (порушення правил міжнародних польотів) Кримінального кодексу України.
Політика Порошенко: Справедливого суду для українців в Росії немає Україна вважає вирок, який винесений сьогодні режисерові Олегу Сенцову в Росії, несправедливим. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Одеси, повідомляє прес-служба глави держави.«Ні Надія (Савченко - ред.), ні Олег не робили ніяких злочинів. Це - абсолютно жахливий вирок. Це - лише підтвердження упередженого суду, підтвердження того, що справедливого суду для українців в Росії немає», - сказав Порошенко.При цьому він зазначив, що ніхто і не чекав іншого вироку.«Ви чекали, що держава-окупант і держава-агресор буде судити справедливо? Іншого рішення ви чекали від окупанта?»- запитав Петро Порошенко.Порошенко також висловив упевненість, що кроки української влади і світової коаліції забезпечать, щоб Надія Савченко та Олег Сенцов повернулися додому.Нагадаємо, сьогодні россійский суд засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму.

Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто звернути увагу на свої комунікаційні навички Будьте ясн....
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість можуть досягти нових висот Ви можете в....
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
У стресовій ситуації буває непросто взяти себе в руки та мислити об'єктивно Впоратися з таким станом вийде, як....
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Впоратися з матеріальними труднощами і вигнати бідність зі свого життя під силу кожному Ефективні та прості об....
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Ми живемо у вік технологій, але навіть не підозрюємо наскільки небезпечними можуть бути побутові прилади Щоб д....
більше матеріалів




/-1,3806459903717-/ /-pc-/
Top