counter
Архів Повернутись назад 24 Липня 2017
24 Липня
Політика У Євросоюзі готують відповідь на нові санкції США проти Росії Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав негайно обговорити відповідь Європейського союзу на можливе введення нових санкцій США проти Росії, Ірану і КНДР. Ці санкції не враховують зауваження ЄС, передає Financial Times. До журналістів видання потрапив документ, підготовлений до засідання Єврокомісії 26 липня. У документі запропоновано кілька варіантів відповіді ЄС на санкції США. Так, пропонується отримати від президента Дональда Трампа запевнення, що санкції не будуть стосуватися інтересів ЄС. У документі наголошується, що «головна увага» Брюсселя має бути сфокусована на тому, щоб вимагати від адміністрації США «публічної або письмової заяви» на цей рахунок. Також пропонується визнати недійсними на території ЄС американські санкції, що порушують європейські інтереси. Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що Дональд Трамп підтримав законопроект про введення нових санкцій проти РФ.
Події оформление ленты  У Польщі пронісся ураган: впали сотні дерев, будинки підтоплені Вихідними у Польщі пройшли сильні дощі з ураганним вітром. В результаті негоди були повалені сотні дерев і затоплені приватні будинки. Про це повідомив прес-секретар глави пожежної служби Польщі Павло Фронтчак. За його словами, найбільше постраждали домоволодіння в Любуському і Великопольському воєводствах на заході країни, а також Куявско-Поморському воєводстві, передає TVN24. «В цілому рятувальники виїжджали на виклики 619 разів, 363 з яких пов'язані з інтенсивним дощем, а 256 - з вітром», - заявив Фронтчак. Він додав, що було повалено понад 600 дерев в Сілезькому, Нижньосілезькому і Опольському воєводствах. Зараз про загиблих в результаті стихії не повідомляється. Синоптики попередили, що складні погодні метеоумови збережуться в Польщі на початку цього тижня.
Культура Музей у Китаї заплатить $15 тисяч за кожен розшифрований ієрогліф Музей китайської писемності в місті Аньян намір заплатити $15 тисяч за кожен розшифрований ієрогліф на давніх гадальних кістках «цзягувень». Про це повідомляє CCTV. У музеї також пообіцяли виплатити ще 50 тисяч юанів за дешифрування спірного ієрогліфа і аргументоване підтвердження одного з його передбачуваних значень. Вирішувати, чи правильною є розшифровка, буде спеціальна комісія, що складається з експертів з давньої писемності. Гадальним кісткам більше 3 тисяч років, вони датуються XVI-XI століттями до н.е. і відносяться до епохи пізньої династії Шан. Написи зроблені на кістках тварин і черепашачих панцирах. Вчені припускають, що на гадальних кістках представлена ​​найдавніша писемність, від якої і пішли китайські ієрогліфи. Вперше кістки «цзягувень» були відкриті і вивчені вченими в 1899 році.
Події оформление ленты  П'яний капітан поліції намагався втекти від поліцейського патруля Співробітник Управління поліції охорони в Києві Сергій Подолянко був затриманий патрульними за водіння в нетверезому вигляді. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила група «Київ оперативний». Інцидент стався вночі 24 липня на проспекті Малиновського. Патрульні намагалися зупинити автомобіль Skoda за порушення ПДР. Однак водій не став зупинятися, і правоохоронці були змушені влаштувати погоню. «Заїхавши у двір, де розташоване Оболонське УП, автомобіль зупиняється, глушиться мотор і через кілька секунд з авто виходить Подолянко Сергій. Не встигнувши зачинити двері, Сергій кричить патрульним «свої» і тицяє «ксиву» в обличчя. Разом з посвідченням в обличчя копам понеслися пари алкоголю», - написали в групі. П'яним порушником виявився капітан Управління поліції охорони в Києві. Він не захотів пройти тест на «драгері», коли його привезли до лікаря-нарколога, також відмовився від огляду.
Політика Російських військових на Донбасі змушують здавати особисті документи і видаляти сторінки в соцмережах - ГУР Росія намагається і далі замітати сліди перебування своїх військових в Україні, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на сторінці в соцмережі. У військових, за наказом Генерального штабу ЗС РФ, відбирають особисті документи (паспорти і військові квитки). Все відбувається під контролем співробітників ФСБ РФ. Крім того, російських військовослужбовців змушують видаляти особисті сторінки в соціальних мережах. ГУР також інформує, що серед особового складу російських окупаційних військ відзначаються чергові випадки небойових втрат і суїцидів через знущання російських офіцерів і доведення підлеглих до самогубства. Російське командування видає подібні втрати як загибель у бою.
Політика При Макроні Путіну буде складно використовувати аргумент про «іхтамнєт» - Геращенко В ході переговорів у "нормандському форматі" президент РФ Володимир Путін не зможе використовувати свій регулярний аргумент про те, що на Донбасі немає російських військових. Про це заявила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook. Вона нагадала, що 24 липня пройдуть перші телефонні переговори в "нормандському форматі" за довгий час. І цього разу вони відбудуться вперше за участю нового французького президента Еммануеля Макрона, який «не повівся на спроби Путіна поставити «нормандський» на паузу». «Чомусь думаю, що Путіну не просто співатиме його улюблену пісню про «іхтамнєт». А для України ключове - питання безпеки та звільнення заручників. Дуже хочеться прогресу і просування цих питань», - додала Геращенко.
Суспільство З листопада штрафи за парковку на місцях для людей з інвалідністю зростуть у п'ять разів Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за парковку, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю", який передбачає значне збільшення штрафів. Про це сказано на офіційному сайті глави держави. Ці зміни дозволять законодавчо захистити право осіб з інвалідністю або водіїв, які їх перевозять, на безкоштовну парковку на спеціально обладнаних місцях. Такі паркомісця будуть позначені спеціальними дорожніми знаками та відповідною розміткою. Основне нововведення, передбачене законом, - збільшення більш ніж в 5 разів штрафів за зупинку або стоянку, паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безкоштовного користування особами з інвалідністю або особами, які їх перевозять. Так, згідно з документом, тепер порушнику доведеться заплатити від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в грошовому еквіваленті становить 1060-1700 грн. Зараз за аналогічне порушення штраф становить від 16 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 272 до 306 грн. Крім того, збільшується відповідальність за необлаштовані майданчики для паркування місць для осіб з інвалідністю. В такому випадку посадові особи, які утримують спеціально обладнані або відведені майданчики для паркування транспортних засобів, повинні будуть заплатити штраф у розмірі 60 мінімумом доходів громадян (1060 грн). Закон набирає чинності через три місяці з дня опублікування.
Політика Влада США підозрює, що Росія підкупила екологів У палаті представників Конгресу США зажадали від міністра фінансів Стівена Мнучіна розслідувати можливе фінансування з боку Росії борців за навколишнє середовище, які виступили проти розробок сланцевої нафти і газу. Про це пише видання Politico. Конгресмени мають намір з'ясувати, чи давав Кремль гроші кампанії «зелених» проти технології видобутку сланцевої нафти методом гідророзриву пласта (фрекінг). Ця технологія дозволила США наздогнати Росію у видобутку газу. У свою чергу екологи відкинули всі обвинувачення, заявивши, що відповідне розслідування покликане відвернути увагу громадськості від зв'язків американського президента США Дональда Трампа з Кремлем. Нагадаємо, США почали поставки скрапленого газу в Європу. Перший танкер з американським СПГ відправився в ЄС в 2016 році. У червні 2017 року танкер зі скрапленим газом з США вперше в історії прибув до Польщі. Передбачається, що видобуток сланцевого газу шляхом фрекінгу з використанням закачування діоксиду вуглецю замість води у цільовий пласт може сприяти зниженню темпів зростання глобального потепління.
Політика Нардеп Поляков не дає надіти на нього електронний браслет Народний депутат від фракції «Народний фронт» Максим Поляков не дає правоохоронцям надіти на нього електронний браслет стеження, який був визначений судом як запобіжний захід. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на джерело. Співрозмовник агентства розповів, що в кінці минулого тижня правоохоронці намагалися надіти на депутата браслет, проте безрезультатно. Нагадаємо, 21 липня Полякову суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в 304 тисячі гривень, носіння електронного браслета і заборона на виїзд за межі Києва та Умані без дозволу слідчих. Раніше Верховна Рада позбавила нардепів Борислава Розенблата і Максима Полякова недоторканності, проте не дозволила їх затримання і арешт. 13 липня Розенблату і Полякову вручили підозри. Обидва парламентарія підозрюються прокуратурою в отриманні коштів і лобіюванні інтересів іноземної компанії «Фуджейра», яка видобуває бурштин.
Дозвілля оформление ленты  Discovery розчарував глядачів програшем людини голограмі акули Знаменитий олімпійський чемпіон Майкл Фелпс програв у водних гонках великій білій акулі, проте глядачі обурилися з іншого приводу. Тривалий час телеканал рекламував цю подію як найграндіозніше змагання століття, коли олімпійський плавець зрівняється в швидкості з найшвидшим противником у воді. Гонки ознаменували тиждень акул на каналі Discovery Channel. 32-річний американський плавець програв акулі на дві секунди у відкритому запливі на 100 метрів, який відбувся в затоці Моссел (Південна Африка) і транслювався по телебаченню в неділю ввечері з величезною помпою. Акула подолала стометрівку за 36,1 секунди, а Фелпс, одягнений у спеціальний купальник і плавець, - за 38,1 секунди. Проте глядачів розчарував не так програш людини акулі, скільки той факт, що багато насправді вірили, що людина плистиме наввипередки з реальним хижаком. Виявилося, що Фелпс змагався лише з комп'ютерною голограмою, кадри якої наклали поруч з плавцем. Коли це з'ясувалося, глядачі буквально обрушили Twitter критичними постами, виявляючи своє розчарування. «Назвіть мене божевільним, але я дійсно подумав, що вони збираються виставити Фелпса проти справжньої акули, а не симуляції. Я відчуваю себе обдуреним», - написав користувач @MegDownSouth.Вчені довго спостерігали за реальними хижаками, збираючи про них інформацію. А Фелпс, щоб усвідомити всю міць свого супротивника (в його живому образі), навіть спускався в клітці під воду до живих акул. Щоб створити реалістичну модель акули, вчені причіпляли приманку до корабля, яку намагалася схопити акула, розвиваючи величезну швидкість. Потім дані були використані для комп'ютерного моделювання, яке було накладено на телевізійну трансляцію в неділю ввечері. Олімпійцеві ж зробили спеціальний гідрокостюм, який повинен був допомогти йому швидше розсікати воду, і навіть прилаштували моноласту у вигляді плавника акули. Однак винаходи вчених і телевізійників не вразили глядачів. Одна людина написала в твіттері: «Майкл Фелпс не змагався зі справжньою акулою, це афера», інший сказав: «І я сидів тут дуже довго, щоб подивитися, як Майкл Фелпс ганяється з мультяшною акулою?»
Політика Нардеп Розенблат запевняє, що його змушують здати в ГПУ чужий паспорт Адвокати народного депутата Борислава Розенблата звернулися до Солом'янського райсуду Києва з проханням роз'яснити, як політик може здати закордонний паспорт іншого людина. Про це парламентарій написав на своїй сторінці в Facebook. «Повторюю - не мій паспорт, а паспорт іншої людини! Прокуратура, захопившись піаром, навіть не читає «макулатуру», яку дає на підпис судді. А суд чомусь вірить їй на слово. Але тоді чиї матеріали розглядалися, якщо фактично там вказана інша особистість?» - заявив нардеп. Він додав, що в документ закралися описки і прокуратура, «дізнавшись про цю обставину, в ручному режимі швидко побігла виправляти описки і за одну годину опинилася в суді». «Я думаю, це буде достатньою підставою для Європейського суду з прав людини, а для цього пройдемо і національні суди», - зазначив політик. Нагадаємо, Розенблат з середи, 19 липня, носить електронний браслет. 18 липня Солом'янський суд призначив депутату Розенблату заставу в 7 млн ​​грн. Також суд зобов'язав його носити електронний браслет із забороною виїжджати з Києва і Житомира без дозволу слідчого. Нардепа підозрюють в отриманні коштів і лобіюванні інтересів іноземної компанії «Фуджейра», яка видобуває бурштин.
Економіка У киян почали масово відбирати субсидії за борги з комуналки Майже 100 тис. сімей Києва відмовили в субсидії. Про це на прес-конференції заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає кореспондент АСН. "Усі кияни, які мають право на субсидії, будуть забезпечені таким правом. З 1 травня, відповідно до постанови КМУ №300, введені нововведення щодо продовження субсидій у зв'язку з наявністю заборгованості за поставлені житлово-комунальні послуги станом на 1 травня 17 року. Якщо є заборгованість на 1 травня 2017 року, то ця субсидія може бути продовжена, якщо заборгованість буде погашена або реструктуризована протягом 2 місяців з дня повідомлення про такий борг", - заявив він. Станом на 24.07.17 року - понад 200 тис. домогосподарств Києва мають право на перепризначення субсидій. "На сьогодні для 152 913 сімей такі субсидії продовжені після 1 травня. А для 98 455 сімей - відмовлено в продовженні субсидій через наявність заборгованості з житлово-комунальних послуг", - додав він. З його слів, близько 20% всіх, хто претендує на субсидії, вже погасили борги за житлово-комунальні послуги.
Економіка МВФ прогнозує підйом світової економіки за рахунок Євросоюзу У Міжнародному валютному фонді спрогнозували підйом світової економіки за рахунок країн Європейського Союзу, який відбудеться в найближчі 10 років. Про це повідомляє DW. Аналітики МВФ відзначили, що світ перебуває напередодні найбільш масштабного за останні 10 років стрибка економіки і його локомотивом виступить Європа. Зростання економіки може скласти 3,5%. Ситуація покращиться в багатьох країнах ЄС, зокрема для Німеччини, Франції, Італії та Іспанії. На думку експертів, економіки країн континентальної Європи будуть рости ще швидше через стабільну політичну обстановку. Разом з тим у США економічне зростання зменшиться. Причиною стануть проблеми Дональда Трампа в реалізації своєї амбітної інфраструктурної програми. Україна ж в найближчі роки буде залежна від кредиторів, зокрема від МВФ. П'ятий за рахунком транш фінансової допомоги від МВФ в розмірі $1,9 млрд буде виділено Україні не раніше осені 2017 року. Спочатку причиною затримки траншу називалося неприйняття Верховною Радою України земельної і пенсійної реформ до початку літніх канікул. Однак пізніше офіційний представник Фонду Вільям Мюррей заявив, що ключовими вимогами завершення четвертого перегляду програми EFF з МВФ є приватизація і боротьба з корупцією. Представник МВФ заявив, що реалізацію земельної реформи в Україні відстрочено.
Економіка Ультиматум КМДА: Хочете отримувати субсидію - погасіть борг до 15 серпня У КМДА закликають погасити борги за житлово-комунальні послуги до 15 серпня. Про це на прес-конференції заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає кореспондент АСН. "Ми просимо всіх киян, хто має проблеми з боргами за житлово-комунальні послуги, вирішити їх до 15 серпня поточного року", - заявив він. Також Пантелеєв відзначив, що всі борги за житлово-комунальні послуги відображені в квитанціях. Якщо ж виникають труднощі з визначенням боргу, киянам рекомендують звернутися за інформацію в територіальний центр соцзахисту або районний центр комунального сервісу. З його слів, до кінця тижня буде проводитись активна робота зі звірки і в квитанціях у серпні на 90% буде актуалізована інформація про заборгованість. "Тому ми дещо затримаємо квитанції цього місяця і переносимо терміни пільгової оплати до 25 серпня. Але всі, хто буде вирішувати проблеми з боргами до 15 серпня, побачать актуальну інформацію вже у вересні. Ми просимо оперативно вирішувати проблеми з погашенням заборгованості з житлово-комунальних послуг", - закликав він. Він підкреслив, загальна сума заборгованості обчислюється мільярдами: "Але ми маємо на увазі абонентів, які претендують на отримання субсидій", - додав він, не уточнивши точну кількість тих, хто претендує на продовження субсидій, але має борги за поставлені послуги. У свою чергу, заступник голови КМДА Микола Поворозник пояснив, якщо 15 серпня це питання не буде вирішене, то громадяни все одно мають право на субсидії: "Це право ніхто у них не забирає. Але вони повинні погасити борг, звернутися по-новому за отриманням субсидій, і субсидія буде призначена з періоду погашення боргу і винесення рішення про надання такої субсидії з нового періоду ". Раніше АСН повідомляла, що у десятків тисяч киян вже відібрали право на отримання субсидій через борги по комуналці.
Політика Президент Польщі після протестів ветував поправки до закону про Верховний суд Президент Польщі Анджей Дуда наклав вето на закони про Верховний суд і державну раду судочинства. Про це пише «Польське радіо». За словами Дуди, Польщі потрібні зміни в судовій системі, але він проти ідеї посилення влади генерального прокурора над Верховним судом. Це рішення Дуди також покликане заспокоїти суспільний неспокій. Президент Польщі додав, що проконсультувався з юристами і політиками. Він занепокоєний, що йому не представили законопроект про Верховний суд перед голосуванням у парламенті. Дуда зазначив, що він прихильник реформи судоустрою, але «розумної реформи». Дуда також повідомив, що підготує власні проекти законів про Верховний суд та раду судочинства. Нагадаємо, 18 липня Сенат Польщі проголосував за поправки до закону про судову систему. Після цього Верховний суд був підпорядкований Міністерству юстиції, а також посилилася роль уряду в призначенні суддів. Ухвалення поправки супроводжувалося масштабними протестами в Польщі, сотні людей протестували під президентським палацом у Варшаві, тільки 15 липня було затримано більше 30 осіб. Акція протесту пройшла і минулими вихідними.
Суспільство оформление ленты  Кішка відправила свого мучителя за ґрати на півроку Дмитро Кияниця, якого затримали за жорстоке поводження з котом, півроку проведе за ґратами. Таке рішення з максимальним можливим покаранням виніс Голосіївський суд столиці 24 липня після отримання висновків психіатра. «Сама по собі природа кримінального правопорушення - жорстоке поводження з тваринами і спосіб його вчинення обвинуваченим Кияницею призвели до моральної шкоди засадам суспільства в частині його ставлення до тварин, - зачитує висновки та рішення голова Голосіївського районного суду Олена Первушина. - Крім того, вони несумісні з вимогами моральності та гуманності. Тому хоч він і справді вперше здійснив кримінальне правопорушення не великої тяжкості і щиро розкаявся у його скоєнні, однак його перевиховання і виправлення все одно можливо в умовах ізоляції від суспільства». Справа Кияниці набула широкого розголосу. Головним доказом стало відео з Інтернету, на якому зафіксовано, як чоловік, прив'язавши кота за шию до дерева, б'є його шлангом. Його в мережу виклали зоозахисники. Вони ж лікували кота і поселили. «Спочатку кішка була дуже перелякана, взагалі не розуміла, що відбувається, - згадує нова господиня кішки зоозахисниця Світлана Лаврикова. - Кожен раз, коли її хотіли погладити, вона притискалася, ховалася, швидше за все, чекала, що будуть її бити». Вирок набере чинності не відразу - у обвинуваченого є місяць на оскарження. Тому до тих пір він перебуватиме на волі.
Кримінал оформление ленты  Півтисячі правоохоронців проводять обшуки на 41 спиртзаводі України - ДФС В Україні проходить спецоперація з припинення незаконного виробництва та реалізації спиртовмісної продукції. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан. За його словами, правоохоронці обшукують 41 спиртзавод в зв'язку з підозрами у виготовленні контрафактного спирту. Білан відзначив, що «лівий» спирт виробляється з неврахованої сировини, продається за готівку. «Існування такого тіньового ринку в спиртовій галузі призводить до мільярдних втрат державного бюджету та несе серйозні ризики для здоров'я населення», - підкреслив чиновник. Він уточнив, що в спецоперації беруть участь 430 правоохоронців. Вона проходить під керівництвом Генпрокуратури України.
Юмор оформление ленты  Заборонити чи легалізувати? Незаконний гральний бізнес процвітає через зволікання Мінфіну Кілька десятків людей під Міністерством внутрішніх справ вимагають заборонити нелегальні казино. Люди принесли імпровізований ігровий автомат і, озброївшись рупором і плакатами, вимагали від міністра Арсена Авакова припинити діяльність незаконних гральних закладів. «Сьогодні близько тисячі гральних закладів діють тільки в Києві. Зафіксовані кричущі випадки - в торговому центрі «Олімпійський» діє казино, в якому міститься 65 ігрових автоматів, 12 покерних столів, чотири рулетки. Поліція протягом року ніяк не реагує», - заявляє президент «Антикорупційного союзу України» Сергій Семенов. Він каже, що не треба бути слідопитом, щоб переконатися в цьому. "Зайдіть у будь-який клуб типу «Золота підкова», «Золотий кубок» або «Фаворит», які працюють під вивіскою лотерей, йдеться не про невинні лотереї, а теперішній гральний бізнес. Варто тільки відкрити комп'ютер і буде видно, як прокручуються барабани". «А в законі України прописано, що забороняється використання барабанів для візуалізації ігрової діяльності. А також забороняється прийняття ставки і видача виграшу. Воно не має ніякого відношення до лотереї», - продовжує він. Під ширмою лотерей Закон «Про заборону грального бізнесу» діє в Україні з 2009 року. Він забороняє азартні ігри, пов'язані зі сплатою та отриманням гравцями коштів. Навіть у тому випадку, якщо використовуються електронні платежі, а автомати в ігровому залі замінені на комп'ютери - це теж вважається азартною грою. Але як показує статистика правоохоронних органів, саме такі заклади - найпоширеніші в Україні. На тиждень їх закривають десятками. За місяць - сотні. Однак вони відкриваються знову. Ось лише короткий перелік останніх гучних "гральних" справ. 31 березня цього року прокуратурою Черкаської області спрямовано до суду обвинувальний акт щодо 2 жителів міста, які організували в нежитлових приміщеннях на території міста Черкаси казино, яке замаскували під офіційних операторів державних лотерей. Тільки в Рівному за 2016 рік і перший квартал поточного року було закрито 40 гральних закладів та конфісковано 330 одиниць комп'ютерної техніки, пристосованої до надання доступу до азартних ігор 4 квітня працівниками прокуратури Рівненської області було проведено 11 обшуків в Рівному, Житомирі та Вінниці, в ході яких вилучили 64 системних блоки і монітори, 5 ноутбуків, 400 тис. грн. Як виявилося, на території цих областей діяла ціла мережа гральних закладів. 12 квітня 2017 року правоохоронці закрили ще 2 підпільних ігрових зали. Цього разу в місті Сарни Рівненської області. Приміщення, розташовані поруч, зовні були оформлені під заклад «Національної лотереї» і «Спортлото», але всередині були розміщені звичайні комп'ютери, за допомогою яких відвідувачам надавалися послуги, пов'язані з гральним бізнесом. В ході обшуків було вилучено 22 комп'ютери та фінансову документацію, що підтверджує протиправні дії. 11 липня прокуратура Рівненської області направила до суду обвинувальний акт щодо 4 осіб - жителів Київської, Хмельницької та Рівненської областей, які організували мережу гральних закладів. Казино облаштували в містах Рівне і Костопіль. Зловмисники також маскували заборонену діяльність під інтернет-центри і пункти розповсюдження державних лотерей. Було вилучено 228 одиниць комп'ютерної техніки. А під час обшуків, які проводилися з 11 по 13 липня, правоохоронці Рівненської області припинили діяльність 9 казино, вилучивши 175 комп'ютерів і чорну бухгалтерію. Підпільні ігрові зали діяли в обласному центрі під виглядом поширення державних лотерей і інтернет-кафе. Активно закривають підпільні заклади і в Київському регіоні. 29 травня прокуратурою міста Києва припинено діяльність чергового нелегального казино, що діяло в приміщенні ресторанного комплексу на території Дніпровського району. Під час обшуку було вилучено 42 гральних автомати. 19 липня мережу гральних закладів ліквідували в Білій Церкві. 6 підпільних ігрових залів функціонували під прикриттям державних лотерей, під вивісками «Лото Маркет». Під час обшуків правоохоронці вилучили 127 одиниць грального обладнання та блокноти з «чорної» бухгалтерією. І це тільки невелика частина офіційно закритих незаконних гральних закладів за перше півріччя 2017 року, про яку АСН повідомили прес-служби правоохоронних органів. Однак складність у тому, що просто виявити казино - мало. Треба ще довести, що воно займалося нелегальним ігровим бізнесом. Для цього вся вилучена техніка направляється на експертизу, де встановлять, чи може вона використовуватися для азартних ігор. Такі експертизи можуть тривати більше 6 місяців, а іноді навіть до 1 року. І весь цей час справа не передається до суду, а значить - порушники гуляють на свободі. Кругообіг ігрових автоматів в природі За інформацією «Антикорупційного союзу України», в порівнянні з 2013 роком кількість залів з ігровими автоматами на сьогоднішній день зросла в 20 разів. «У 2014 році був масовий рейд із закриття ігрових залів. За рік в Києві і Україні скоротили гральні заклади до невеликої кількості, і все було закрито. Те, що було в доступі, працювало виключно для людей, які знали явки-паролі. Зараз навіть школяр може зайти до грального закладу і пограти», - стверджує Семенов. У громадській організації зазначають, що після закриття грального закладу, навіть при оформленні всіх необхідних документів правоохоронцями, навіть після вивезення усіх ігрових автоматів на склад МВС вони через кілька днів з'являються на тому ж місці і працюють у звичайному режимі. Ще в листопаді минулого року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сам констатував, що нелегальну роботу казино і гральних залів «кришують», зокрема, і представники правоохоронних органів. «Щодо підпільних казино. Їх «накриваємо» регулярно, два-три на місяць, іноді разом з поліцейськими, які їх "кришують", іноді з чиновниками і служивими з сусідніх служб. Дістало вже. Це боротьба з вітряними млинами», - написав він на своїй сторінці в Facebook.  Нелегальні лотереї  За допомогою лазівок у законодавстві спритні ділки перетворили мережу гральних автоматів  на практично легальний бізнес, при цьому не змінивши його сутність. Вони працюють під вивісками державних і комерційних лотерей. Законність роботи останніх, до речі, теж викликає сумніви і суперечки. Зокрема, за словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, лотереї МСЛ і Патріот порушують законодавство в тому аспекті, що їхніми кінцевими бенефіціарами є особи з країни-агресора. Однак, незважаючи на введення РНБО в 2015 році санкцій проти цих компаній, вони продовжують працювати, хоча і не платять податки. Незаконними міністр назвав також компанії Лото, Мережа, В Мережі, Олімпійське лото, Дрім лото, Золотий тріумф, Фаворит, Фурор, Спорт ліга і низку інших. З 2014 року оператори лотерей працюють без ліцензій Ще в 2014 році, зі слів тодішнього міністра фінансів Олександра Шлапака, у трьох найбільших операторів державних лотерей в Україні, а саме «МСЛ», «Патріот» і «УНЛ», закінчилися ліцензії, але вони до цього часу працюють безперешкодно через недосконалість законодавства. Відповідно до Закону "Про державні лотереї» від 2012 року, який скасував старі ліцензії, якщо держава не створила нових нормативно-правових актів, оператори продовжують свою діяльність без ліцензій. А держава, через три роки, нових правил так і не прописала, негласно давши таким чином порушникам зберегти свій статус кво в Україні. «Так ці компанії зараз працюють без ліцензії і в першу чергу цим зараз користуються недобросовісні співробітники правоохоронних органів, користуються органи місцевої влади, напевно, це комусь вигідно, щоб вони працювали в такій «сірій зоні», - підтверджує АСН народний депутат України , секретар Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Олег Кришин. Умови, за яких компанія може отримати ліцензію на заняття діяльністю, пов'язаною з лотереями, має виписати Міністерство фінансів. АСН ще в березні відіслала відомству запит, в якому попросила роз'яснити ситуацію, що склалася з ліцензуванням компаній, які працюють на ринку лотерей. Однак станом на 24 липня відповіді ми так і не отримали. У прес-службі відомства нам повідомили, що відповідь на наш запит перебуває на підписі у керівництва, проте, коли підпис поставлять і відповідь буде направлено до редакції, точно не відомо. Луценко вступив у війну з казино Тим часом боротьба з гральним бізнесом виходить на ще більш високий рівень. Так у кінці червня генеральний прокурор України Юрій Луценко закликав Кабмін найближчим часом вирішити питання видачі ліцензій для законних підстав роботи лотерей в Україні, повідомляє Інтерфакс-Україна. Він зазначив, що зараз єдиною легальною компанією на цьому ринку, яка платить податки, є «Українська національна лотерея». "Можна карати, але треба дати можливість для легального функціонування. Кабінет міністрів України, на мою думку, повинен найближчим часом видати офіційні ліцензії одній, двом, трьом - скільком вони визнають за необхідне - лотереям, після чого це матиме законні підстави і всі інші повинні бути усунені з вулиць наших міст", - вважає він. Генпрокурор не виключає, що зробити це буде нелегко, оскільки навколо кожного грального закладу "зазвичай перебувають "кришувальники" з правоохоронних органів". Міністр Аваков вже порахував прибуток держави Міністр МВС Арсен Аваков давно закликає народних обранців ухвалити закон, що встановлює правила і обмеження на гральному ринку. За його підрахунками, через відсутність відповідного закону країна щорічно втрачає не менше 300 млн доларів у вигляді несплачених податків. Правда, невідомо, яким чином міністр зміг підрахувати цю суму. Однак побажання міністра поки в життя не втілилося. У профільних комітетах пояснюють застій тим, що за сім років, поки в країні існує заборона на гральний бізнес, в уряду, Президента, депутатів і гравців ринку так і не виробилася консолідована позиція щодо врегулювання ситуації в цьому сегменті. «Проблема полягає в тому, що абсолютно пасивно в цьому питанні поводиться Міністерство фінансів, яке мало служити ініціатором. До цього часу немає комплексного підходу щодо оподаткування ігрового бізнесу. Таких законопроектів у комітеті близько 10. Жоден з них не є комплексним», - вважає народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Олег Кришин. «Все це відбувається через те, що під килимом намагаються ділити тіньові потоки. Ось у чому причина цієї ситуації. Неодноразово в цей зал за останні роки вносилися аналогічні закони і вони всі провалювалися», - вважає народний депутат України, радник міністра МВС Антон Геращенко. Чи зможуть чиновники і депутати домовитися, щоб прийняти відповідні правила на гральному ринку, наприклад, восени, коли народні обранці повернутися з відпочинку? Можливо, з огляду на той факт, що до справи підключилася вже і Генеральна прокуратура.
Кримінал оформление ленты  Водій Lexus у Дніпрі відкрив стрілянину по авто з дитиною і вагітною жінкою У Дніпрі в неділю, 23 липня, водій Lexus просто на дорозі почав стріляти по машині, в якій перебувала  вагітна жінка і дитина. Про це повідомив «Інформатор». Інцидент стався близько 14:20 в районі житлового масиву Парус. В результаті стрілянини поранення отримав інший водій. Потерпілий повідомив, що мав намір переїхати в другий ряд, але водієві Lexus здалося, що його хочуть «підрізати». Після цього Lexus почав переслідування, і на перехресті за Новим мостом на світлофорі два автомобілі зрівнялися і почулися постріли. «Я пригальмував, так як зрозумів, що він від нас не відстане. Вирішив, як то кажуть, прийняти удар на себе, вийшов з авто. Зав'язалася словесна перепалка. Агресивний водій вистрілив у мій бік і влучив у праве стегно. Я застосував проти нього перцевий балончик», - розповів потерпілий. Від стресу дружині постраждалого водія стало зле, вона на 8 місяці вагітності. Дуже злякалася і 9-річна дитина. Люди, що перебували поруч викликали «швидку» і поліцію. Поки чоловік з простреленою ногою заспокоював сім'ю, водій Lexus просто сів в авто і поїхав. Далеко він не поїхав, патрульні зупинили Lexus на Кайдакському мосту. А постраждалу сім'ю доставили в 16-ту міську лікарню.
Події «Жигулі» в центрі Одеси вибухнули через закладену вибухівку Причиною вибуху автомобіля «Жигулі» на вулиці Жуковського, 33 в центрі Одеси стала закладена вибухівка. Про це повідомили в прес-службі поліції Одеської області. Вибуховий пристрій у тротиловому еквіваленті близько 600 грамів було закладено в районі заднього лівого пасажирського місця. У поліції зазначили, що вибух автомобіля стався в результаті дії безоболочного вибухового пристрою. В результаті вибуху ніхто не загинув і не постраждав. Автомобіль ВАЗ 2101 чорного кольору зареєстрований на 68-річного жителя міста Дніпро. Зараз вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, раніше очевидці повідомляли, що автомобіль під'їхав до будинку №32 близько 8-ї ранку, з авто вийшов чоловік 60-ти років і пішов, а о 10:05 автомобіль вибухнув.
Спорт Силовики не рекомендують 26 серпня проводити в Маріуполі футбольний матч Правоохоронні органи України не рекомендують проводити матч чемпіонату країни з футболу між ФК «Маріуполь» і київським «Динамо» в Маріуполі 26 серпня. Керівництво клубу «Динамо» звернулося в СБУ з проханням повідомити, чи можливе проведення матчу. Однак силовики нагадали, що Маріуполь розташований поблизу лінії зіткнення з бойовиками так званої «ДНР», і з 11 серпня 2016 року на території Донецької області встановлено «червоний» рівень терористичної загрози. «Це може відбитися на комфорті учасників чемпіонату і вболівальників. Також не виключена ймовірність спрямування на зазначені спортивні заходи членів НЗФ «ДНР» з метою здійснення протиправних дій», - йдеться у відповіді СБУ. У Міністерстві внутрішніх справ також вказали, що проведення матчу в Маріуполі 26 серпня несе додаткові ризики, з огляду на посилення обстрілів терористів, застосування РСЗВ і диверсійних груп. Аналогічну позицію в своїй відповіді столичному клубу озвучили і в Управлінні державної охорони України. В УДО не рекомендують проводити футбольні матчі в Маріуполі і пропонують грати їх на нейтральному полі на безпечній відстані від зони АТО.
Політика Німеччина пропонує розширити санкції проти Росії через скандал з турбінами Siemens Німеччина запропонувала країнам Європейського союзу розширити санкції проти Росії через скандал з поставками газових турбін компанії Siemens в окупований Крим. Про це повідомляє Reuters. Як повідомили виданню дипломатичні джерела, країни ЄС можуть обговорити це питання в Брюсселі в середу, 26 липня. Може йтися про накладення обмежувальних заходів на трьох-чотирьох громадян і юридичних осіб. Це торкнеться чиновників Міністерства енергетики та компанії, яка переправила турбіни в Крим. Нагадаємо, 6 липня стало відомо, що Росія поставила газові турбіни виробництва німецького концерну Siemens в окупований Крим. На Крим поширюються санкції Євросоюзу, які забороняють європейським компаніям поставку на півострів енергетичних технологій. У Siemens запевнили, що не брали участі в цій угоді. Мало того, компанія подала в суд на російських чиновників за поставку турбін без дозволу. 10 липня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що турбіни, які встановлюють для теплоелектростанцій на території Криму, вироблені в РФ.
Суспільство оформление ленты  Зоозахисники закликали Президента підписати закон про захист тварин З вимогою підписати вже ухвалений закон № 5119-1 про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами до Адміністрації Президента вийшли зоозахисники. Там вони зустрілися з працівниками цирку, які шукачам просять не підписувати згаданий документ. Перед тим, як звертатися до гаранта, з обох боків чути словесні перепалки і взаємні «побажання». «Ми звертаємося до Президента, щоб він почув і зреагував на наші заяви і звернення, побачив нашу акцію протесту, підписав закон № 5119-1, який передбачає кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, - каже зоозахисниця Оксана Костюкевич. - Величезне спасибі депутатам за поправку до закону про заборону пересувних цирків, які функціонують незаконно, у яких немає документів на тварин, де вони їх беруть, де вони утримуються». Циркачі ж запрошують всіх охочих прийти до них і особисто подивитися, в яких умовах утримуються тварини. Вони стверджують, що тварини тут ні до чого, а законопроект - це «димова завіса для того, щоб українські цирки потім приватизувати і позакривати, як позакривали під таким благородним соусом безліч спортивних арен». Працівники цирку говорять і про робочі місця і людей, які годують свої сім'ї, працюючи в цирку. «Ми хочемо не допустити того, щоб ухвалили закон і тим самим заборонили традиційні цирки, де використовуються тварини, - продовжує працівниця цирку Любов. - У нашому цирку тварин не мучать. Щоб ведмедя навчити танцювати й аплодувати, його просто годують згущеним молоком. У нього, як у будь-якої тварини, виробляється рефлекс, і коли йому дають їжу, він тупотить».
Наука і технології Один з найбільших у світі віртуальних операторів LycaMobile оголосив про початок роботи в Україні Один з найбільших віртуальних операторів у світі LycaMobile спільно з мобільним оператором ТОВ «ТриМоб» (дочірня компанія ВАТ «Укртелеком») з понеділка, 24 липня, починає роботу в Україні. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Ми не будемо будувати свої магазини в Україні - ми будемо продавати свої продукти через партнерів. Домовимося з деякими магазинами, де будуть наші логотипи. У нас є 5-6 пропозицій з різних цінових категорій - залежно від того, що добре підходить для ринку. Свій продаж ми почнемо з SIM-карт протягом тижня», - заявив гендиректор оператора Крістофер Тулії під час прес-конференції в Києві. За його інформацією, після запуску роботи в Україні клієнти отримають доступ до SIM-картки «ТриМоб», яка міститиме тарифи від LycaMobile. Користувачі безкоштовно зможуть дзвонити на номери Lycamobile в будь-яку з 22 країн світу, де оператор представлений, за умови, що рахунок щомісяця буде поповнюватися на 100 грн. Крім того, користувач оператора зможе телефонувати в Україну з-за кордону на номери LycaMobile безкоштовно. Користувачі зможуть вибрати один з недорогих пакетів послуг: 16 ГБ трафіку інтернет, 300 хвилин дзвінків, 300 хвилин на спілкування всередині мережі та 300 SMS за 130 гривень.
Суспільство Екс-міністр освіти пропонує скасувати ЗНО для заочників Під час прес-конференції екс-міністр освіти, голова громадської Ради освітян і науковців України Станіслав Ніколаєнко заявив, що потрібно скасувати ЗНО для заочників. Про це передає кореспондент АСН. "Я і душею і тілом виступаю" за "інтеграцію України і її системи освіти в Європу, де вища освіта реформується шляхом фінансування для створення сучасних лабораторій, навчальних баз тощо. На це в Європі виділяють десятки мільйонів євро на кожен такий об'єкт і програму . Згідно зі стратегією розвитку освіти до 2020 року, в Європі планують збільшити кількість студентів і поліпшити якість освіти. Що ж в Україні? У нас - навпаки - скорочують кількість студентів і скорочують державне замовлення", - заявив він. За його словами, Україна не повинна копіювати досвід реформування сфери освіти, беручи приклад найгірших країн. "У нас треба було б забезпечити програму "гроші ходять за дитиною", коли б на кожну дитину виділися кошти з бюджету для навчання. Потрібно було в зв'язку з демографічною кризою скасувати ЗНО для заочників. Це дозволило б нинішнім 35-40-річним отримати другу освіту", - запропонував він. За його оцінками, держава могла б профінансувати для кожного абітурієнта навчання, сплативши 25 тис. грн. Цей матеріальний базис, на його думку, розв'язав  би більшість проблем у сфері освіти. А головним чином, брак кадрів з низки спеціальностей. "На жаль, нинішня реформа освіти не дає відповіді на багато запитань і викликів", - вважає він.
Події оформление ленты  В Івано-Франківській області впав приватний літак. Є постраждалі Біля села Корнич, що в Івано-Франківській області, під час аварійної посадки на пасовище перекинувся приватний літак "Cessna 182P". Пілот і двоє пасажирів отримали поранення. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області. Подія трапилася близько 15-ї години 22 липня. Як з'ясували правоохоронці, на борту приватного повітряного судна перебували, крім пілота, ще четверо жителів місцевих сіл. Здійснити екстрену посадку пілот вирішив після того, як пілот виявив несправність двигуна. Під час приземлення, передня стійка шасі літака з'їхала в канаву через що судно перекинулося. В результаті один з пасажирів отримав закриту травму живота, а пілот - забої грудної клітки і рани губи. У ще одного пасажира - зламаний ніс. За інформацією правоохоронців, жодних дозвільних документів з управління повітряним судном пілот не надав. За цим фактом розпочато досудове розслідування щодо порушення правил повітряних польотів.   
Суспільство Синоптики попереджають про грози та град на заході України На заході України протягом 24-25 липня очікуються сильні дощі з грозами, місцями шквали та град. Про це сказано в повідомленні ДСНС України. Сказано, що, за інформацією Гідрометцентру, в понеділок, 24 липня, місцями в Житомирській та Вінницькій областях очікуються грози. «До кінця доби понеділок, 24 липня, протягом 25 липня в Рівненській, Закарпатській, Чернівецькій, Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій та Тернопільській областях очікуються сильні дощі, грози, місцями шквали 15-22 м/с і град; в Карпатах дуже сильні дощі», - сказано в повідомленні. Раніше синоптики попереджали про підйом рівня води в річках на заході країни. Зокрема, 25 і 26 липня на річках басейнів Сяну, річках Закарпаття, Дністра в межах Івано-Франківської і Львівської областей очікується підвищення рівня води на 0,5 - 1,5 метра. На нашому сайті ви завжди можете подивитися прогноз погоди на тиждень.
Політика США розглядають розвиток ситуації в Україні за двома сценаріями - політолог Американські партнери хочуть схилити Україну до дострокових виборів. Про це на прес-конференції заявив політолог Олексій Якубін, передає кореспондент АСН. "Ми бачимо, що серед американських партнерів України спостерігається поділ. Серед американців після приходу адміністрації Трампа спостерігається подвійність. На мою думку, зараз сімейство Трампа створює в Україні паралельні джерела для збору інформації. Не тільки через Держдеп і Посольство США, а через неформальні джерела збору інформації", - заявив він. З його слів, сьогодні американськими партнерами розглядається два варіанти розвитку подій в Україні: "Перший варіант полягає в тому, щоб заморозити конфлікт на Донбасі, залишити все як є без змін. Другий варіант - це зрушити ситуацію з глухого кута Мінська. Але без політичного перезавантаження складно уявити собі рух України в цьому напрямі. Але як ми пам'ятаємо, президент України Петро Порошенко заявив про те, що ніяких дострокових виборів не буде. Тому тут виникає колізія - чи будуть зміни і дострокові вибори", - зазначив він. Якубін вважає, що в результаті команда Порошенко може погодитися на дострокові парламентські вибори. "Адже для цього у влади є кілька козирів: і пенсійна реформа, і медична, яка ще не почала працювати і не всі відчули негативні моменти", - додав він.
Суспільство "Для збирання буряків 12 років вчитися не треба" - психолог озвучила сумнівну думку 12-річна система середньої освіти потрібна не всім дітям, таке припущення на прес-конференції озвучила психолог Оксана Гомель, передає кореспондент АСН. "Ті, хто працюватиме "на збиранні буряків", не вимагає освіти 12 років. Їм буде достатньо і 10-ти років. Ці діти не будуть сидіти за партами. Вони будуть формально здобувати середню освіту, а держава на них витрачатиме гроші", - заявила вона. З її слів, держава повинна вирішити цю проблему, застосувавши градацію вищої освіти - коли хтось вчиться на бакалавра, а хтось - продовжує вчитися в магістратурі. На думку психолога, запровадження реформи освітянської галузі має надати право вибору, а також - вчити дитину працювати в команді і самонавчатися. "На жаль, сьогодні система нашої освіти не вчить дітей, як далі отримувати знання. Не вчить ефективно працювати команді. Наші вчителі звикли давати максимальний обсяг знань. Це радянська система, яку потрібно ламати. Потрібно давати не максимальний обсяг, а забезпечувати якість освіти", - говорить психолог.
Події оформление ленты  Мачете проти сміттєвого бака. У Нью-Йорку перехожі зафіксували незвичайну бійку У Нью-Йорку двоє чоловіків посеред дороги влаштували бійку, озброївшись мачете і сміттєвим баком. Відео, яке зняли перехожі, було опубліковано в Twitter, повідомляє CBS New York. На кадрах видно, що водій автомобіля, навколо якого і відбуваються дії, намагається відбитися від іншого фігуранта бійки за допомогою мачете. У свою чергу нападник озброївся простим вуличним сміттєвим баком, повним відходів. Від погроз і кидання один в іншого порожніми пляшками та іншими предметами, знайденими в смітті, чоловіки переходять до цієї бійки просто посеред проїжджої частини дороги. За всім цим спостерігає дівчина, яка була разом з водієм машини. Зрештою чоловікові з мачете таки вдалося виїхати, але незабаром він повернувся на те ж місце, де і був затриманий поліцейськими, повідомляє видання. Чоловіка взяли під варту. Що ж стало причиною конфлікту, видання не повідомляє.
Політика Поляки і ЄС незадоволені спробами правлячої партії "приручити" судову владу Президент Польщі Анджей Дуда пообіцяв частково ветувати законопроекти щодо судової реформи, які викликали протести в країні. Про це повідомляє польське видання Wyborcza. Зокрема йдеться про два законопроекти - про Верховний і Національний суди. Президент Польщі має намір підготувати власні проекти законів. "Як президент, я не відчуваю, що цей закон посилить правосуддя. Процес зміни судової системи не повинен розділяти суспільство і державу", - заявив Дуда, виступаючи з телевізійним зверненням. Що в реформі насторожило суспільство і ЄС Минулого тижня Сенат Польщі, незважаючи на загрози санкцій з боку Євросоюзу, таки прийняв три законопроекти, які спрямовані на реформування судової системи країни. Один з них передбачає, що 15 з 25 членів Національної ради судів Польщі, органу, що відповідає за призначення суддів і забезпечує незалежність правосуддя, тепер буде вибирати парламент. Варто відзначити, що більшість зараз належить правлячій партії "Право і справедливість". Другий законопроект, який викликав невдоволення поляків, наділяє міністра юстиції правом призначати керівників судів загальної юрисдикції і в будь-який час знімати їх з посади. А це означає, що відразу ж після набранням законом чинності голова і судді Верховного суду будуть відправлені у відставку, якщо тільки Мін'юст не збереже за ними посади. Саме цей законопроект був внесений до польського парламенту лише за день до його розгляду, а зміни в документ профільним комітетом робилися в авральному режимі - вночі перед самими голосуваннями. Незважаючи на критику, ініціатори реформи, депутати від правлячої партії переконані, що ці зміни дозволять зміцнити судову систему. Брюссель погрожує позбавити Польщу права голосу Їхню думка не поділяють представники Євросоюзу та опозиційних партій Польщі, оскільки вважають, що в такому вигляді реформа судової системи підірве демократію в країні. Перед голосуванням за відповідні законопроекти Європейська комісія зажадала від Варшави відмовитися від запланованої реструктуризації судової системи, інакше пригрозили санкціями, аж до позбавлення Польщі права голосу на рівні ЄС. 19 липня віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс заявив, що комісія вже близька до того, щоб запустити процедуру накладання санкцій на Польщу, повідомляє Польське радіо. Він зазначив, що реформа судової системи Польщі в тому вигляді, який передбачений законопроектами, буде повністю під політичним контролем уряду, а це тягне за собою загрозу для верховенства права в країні. «Наступного тижня Єврокомісія підготує і запустить у прискореному режимі звичайну процедуру про порушення законодавства ЄС, яка не вимагає згоди всіх держав-членів, а може завершитися розглядом справи в суді Євросоюзу», - зазначив Тіммерманс. У той же час представники опозиції в польському Сеймі переконані, що правляча партія ініціювала поправки в законодавство для того, щоб отримати механізми впливу на судову систему, а також мати можливість анулювати результати голосування на наступних парламентських виборах 2019 року, якщо вони виявляться для неї несприятливими. Громадяни проти реформи Проти таких нововведень виступили і громадяни країни. Ухвалення законопроектів спровокувало масштабні акції протесту як у Польщі, так і в  інших країнах ЄС. Ще до голосування, 16 липня, тисячі людей вийшли на вулиці найбільших міст, вимагаючи скасувати ухвалені поправки і плани з реформи Верховного суду. Після ухвалення документів польським Сенатом протести пройшли і в інших країнах Європи. Щоб висловити своє невдоволення суперечливою судовою реформою в Польщі, на мітинги вийшли також громадяни Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Австрії та Бельгії, повідомляє Польське радіо.
Політика Розенблат заявив, що за нього внесли заставу 7 млн грн Сім'я виключеного з фракції БПП депутата Борислава Розенблата внесла заставу в розмірі 7 млн ​​грн. Про це заявив сам депутат в коментарі виданню «Українська правда». «Це зробила моя сім'я», - сказав Розенблат, відповідаючи на запитання, хто вніс за нього заставу. Разом з тим в САП заявили, що не мають поки такої інформації. Раніше повідомлялося, що в червні директор НАБУ Артем Ситник розповів про незаконну схему видобутку бурштину, до якої можуть бути причетні депутати Розенблат і Поляков (фракція «Народний фронт»). Сума отриманих хабарів перевищувала 300 тисяч гривень. Глава ГПУ Юрій Луценко 21 червня вніс у Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт цих депутатів. 12 липня парламент дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Полякова і Розенблата, але проголосував проти їх затримання і арешту. САП просила для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 10 млн грн. 18 липня Солом'янський райсуд Києва обрав Розенблату запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 7 млн ​​грн.
Події У Києві затримали вбивцю і терориста, яких розшукує Інтерпол Протягом 23 та 24 липня працівники правоохоронних органів Києва затримали двох злочинців, які перебували в розшуку Інтерполу. Перший був помічений і заарештований в аеропорту «Київ» (Жуляни) напередодні, 23 липня, передає прес-служба ДПСУ. Коли громадянин Німеччини 1965 року народження намагався пройти паспортний контроль після прибуття рейсу Кельн - Київ, на нього спрацювала система Інтерполу. Як з'ясувалося, чоловік розшукувався за звинуваченнями в тероризмі. Сьогодні, 24 липня, в пункті пропуску аеропорту Бориспіль співробітники прикордонного контролю затримали громадянина Туреччини 1973 року народження, який намагався вилетіти в Стамбул. Його розшукував Інтерпол за ненавмисне вбивство. Затримані були передані співробітникам Національної поліції України.
Політика САП просить Полякова прийти в поліцію і надіти електронний браслет САП попросила депутата Максима Полякова не ховатися за статусом нардепа і прийти в обласне управління поліції Черкаської області за електронним браслетом. Про це передає у себе в Facebook САП, посилаючись на те, що постанова слідчого судді про обрання запобіжного заходу підлягає негайному виконанню. У прокуратурі зазначили, що після обрання запобіжного заходу Полякова запросили в обласне управління Нацполіції для того, щоб надіти на нього електронний браслет, проте депутат не прийшов. За даними прокуратури, захист у телефонному режимі повідомив НАБУ, що Максим Поляков не збирається виконувати рішення суду в частині зобов'язання носити електронний браслет. «Такою поведінкою і правовою позицією підозрюваний Максим Поляков, а також його захист ставлять депутата над законом... Користуючись нагодою, ми хочемо запросити Максима Полякова та його захист вийти на зв'язок з детективами НАБУ... прибути до органу Нацполіції для виконання постанови слідчого судді в частині зобов'язання носити електронний засіб контролю (браслет. - Ред.)», - сказано в повідомленні.
Події оформление ленты  У Вінницькій області в результаті вибуху загинув учасник АТО В результаті вибуху в Вінницькій області загинув 48-річний учасник бойових дейтсвія на сході країни. Про це передає прес-служба поліції в області у себе в Facebook. «У понеділок, 24 липня, в м. Погребище в приватному будинку місцевого жителя стався вибух, в результаті чого загинув 48-річний господар. За попередніми даними, до трагедії призвело необережне поводження чоловіка з вибухонебезпечним предметом», - сказано в повідомленні. За інформацією прес-служби, близько 11:00 понеділка в поліцію надійшло повідомлення від місцевої жительки, що у неї вдома стався вибух, в результаті чого загинув її співмешканець. На місце виїхала слідчо-оперативна група, вибухотехніки і служби швидкого реагування. Як з'ясувалося, в кімнаті пролунав вибух в той момент, коли жінка була на кухні. 48-річний загиблий рік прослужив в зоні проведення бойових дій. Після демобілізації він жив з матір'ю і цивільною дружиною. Чи були в будинку вибухонебезпечні предмети, жінки не знають. Уламки, які були вилучені з місця події, направлені на експертизу. Попередньо, стався вибух гранати РГД-5.
Політика Порошенко під час переговорів "нормандської четвірки" закликав Путіна припинити агресію на Донбасі Президент України Петро Порошенко назвав останні дні липня одними з найкривавіших у цьому році і закликав російську сторону негайно припинити агресію і поставки озброєння на окуповані території. Про це він заявив в ході переговорів лідерів країн "нормандської четвірки", які відбулися в понеділок, 24 липня, повідомляє прес-служба глави держави. Разом з тим Порошенко знову підкреслив, що російська сторона блокує звільнення заручників. «Україна наполягає на негайному звільненні всіх заручників, зокрема тих, хто незаконно утримується на території Російської Федерації, зокрема Олега Сенцова і Романа Сущенка", - йдеться в повідомленні. Також глава держави вважає за необхідне введення на Донбас миротворчої місії ООН. У повідомленні уточнюється, що сторони домовилися узгодити остаточні кроки з безпеки і продовжити роботу над "дорожньою картою" імплементації Мінських угод. Телефонні переговори в форматі «нормандської четвірки» тривали близько двох годин. У них взяли участь президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент РФ Володимир Путін.
Події оформление ленты  У центрі Дніпра водії не поділили дорогу і влаштували стрілянину У центрі Дніпра водії не поділили дорогу і влаштували розбірки зі стріляниною. В результаті інциденту поранення отримало двоє людей.  Про це передає прес-служба Національної поліції Дніпропетровської області в Facebook. «У неділю, 23 липня, опівдні в Новокодацьке відділення поліції зателефонував чоловік і заявив, що невідомий вистрілив йому в ногу. На місце виїхала слідчо-оперативна група і встановила, що двоє чоловіків не поділили дорогу і продовжили з'ясовувати стосунки на Заводській Набережній», - сказали в поліції. За словами потерпілого, у ході сварки йому здалося, що інший чоловік хоче вдарити його, тому дістав газовий балончик з кишені і бризнув в обличчя опонента. У свою чергу другий водій чоловік травматичний пістолет і вистрілив у ногу кривдникові, після чого сів у своє авто і поїхав. Постраждалого госпіталізували зі сліпим пораненням верхньої третини стегна правої ноги. Незабаром співробітники поліції затримали 32-річного зловмисника. За їхніми словами, чоловік підтвердив хронологію подій і визнав свою провину в необдуманих діях.  
Події оформление ленты  Божевільного любителя світанків рятувальникам довелося тягти на 22-й поверх Рано-вранці 24 липня рятувальникам довелося вживати екстрених заходів зі зняття з балкона молодого чоловіка, який не міг спуститися на землю самостійно. Виклик близько четвертої години ранку оперативний черговий "Київської служби порятунку" отримав від поліції. Та повідомила, що невідомий молодий чоловік на вул. Чаадаєва, 2В зліз на чужий балкон, щоб сфотографувати світанок. Яким чином він туди потрапив, невідомо, однак злізти назад чоловік не зміг - власників квартири, навпроти якої застряг любитель фото, не було вдома. У зв'язку з відсутністю власників квартири, рятувальникам, які прибули на місце НП, довелося за допомогою висотного спорядження спуститися на балкон 22-го поверху, одягнути на хлопця страхувальний засіб і витягнути на дах будинку, де його передали в руки поліції.
Події оформление ленты  В Австрії загорілося пасажирське судно, є постраждалі Річкове судно A-Rosa Riva з пасажирами загорівся в Австрії, в результаті пожежі є постраждалі. Про це інформує агентство ORF. «В долині Вахау на Дунаї близько 13:00 понеділка загорілося судно, яке перебувало в річковому круїзі. Для гасіння загоряння було залучено 17 бригад пожежників. Близько 200 осіб були врятовані», - сказано в повідомленні. За інформацією видання, 150 пасажирів, а також 39 членів екіпажу були евакуйовані з борту корабля. Щонайменше вісім людей отримали поранення або постраждали через отруєння чадним газом різного ступеня тяжкості. Двоє постраждалих були госпіталізовані в лікарню на рятувальному вертольоті. Відзначається, що зона відпочинку, кілька кают і салон корабля вщент згоріли. Близько 15:00 за місцевим часом рятувальники пробили стелю, щоб погасити вогонь в нижній частині корабля. За даними Червоного Хреста, на місці працювали два аварійних вертольоти і 13 машин швидкої допомоги.
Суспільство З початку анексії Криму в 2014-2016 рр. більше 192 тис. українців отримали російські паспорти Від початку окупації Криму Росією, а також початку бойових дій на Донбасі в 2014 році до 2016 року понад 192 тисяч українців отримали паспорти РФ, але з точки зору України практично всі ці люди продовжують залишатися українськими громадянами. Про це передає Deutsche Welle. «З моменту анексії Криму РФ, а також початку збройної агресії на Донбасі навесні 2014 року кількість українців, які отримують російські паспорти, щорічно зростає. За офіційною статистикою Росії, якщо в 2014 році «громадянами РФ стали» 24,1 тисячі українців, то в 2015 році таких було 67,4 тисячі, а в 2016 - 100,7 тисячі. У 2014-2016 роках понад 192 тис. українців отримали паспорти Росії», - пише видання. Але, як зазначає джерело, офіційна статистика Києва дає підстави припускати, що практично всі ці люди з точки зору України продовжують залишатися її громадянами.
Події В Італії затримали грабіжників банкоматів у масках Дональда Трампа В Італії було викрито грабіжників, які здійснювали нальоти на банкомати в масках американського президента Дональда Трампа. Про це передає видання La Stampa.. За даними правоохоронців, нападниками стали двоє уродженців північноіталійських провінції П'ємонт, Іван і Вітторіо Лафоре, брати віком 31 рік і 27 років. Сказано, що за час злочинної діяльності, яка налічує, попередньо, пару десятків пограбувань на території італійської провінції П'ємонт, вони вкрали близько 100 тисяч євро. Сказано, що карабінери знайшли слід братів, так як ті весь час пересувалися на одному і тому ж а/м Mercedes чорного кольору, а методика грабежу злочинців не змінювалася. Підозрювані застосовували пристрій, що нагадував лопату з перемикачем на кінці живця (через трубку були проведені контакти). Один кінець пристрою, який був начинений вибухівкою, вставлявся в банкомат, потім контакти замикалися і звучав вибух. Правоохоронці затримали злочинців під час останньої спроби пограбування, коли ті встигли привести пристрій у дію.

Гороскопи на 18 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 18 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
18 квітня віщує день, насичений можливостями та викликами для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуєте приплив....
Як усунути негативні прив'язки за допомогою свічки
Як усунути негативні прив'язки за допомогою свічки
Токсичні стосунки не приведуть ні до чого хорошого, і для того, щоб захиститися від негативного впливу, важлив....
Енергетика людини: відмінності та особливості кожного типу
Енергетика людини: відмінності та особливості кожного типу
Кожна людина має певну енергетику Зрозумівши, до якого типу належить ваше енергетичне поле, ви зможете викорис....
Яким знакам зодіаку найчастіше не щастить у коханні
Яким знакам зодіаку найчастіше не щастить у коханні
Деякі Знаки Зодіаку власноруч знищують любов, а провиною всьому їх характерні особливості Гороскоп любові допо....
Токсичні психологічні прив'язки: як розірвати порочне коло залежності
Токсичні психологічні прив'язки: як розірвати порочне коло залежності
Токсичні прив'язки можуть з'явитися у кожної людини, але не завжди з ними легко справлятися У цьому вам можуть....
більше матеріалів




/-1,2323579788208-/ /-pc-/
Top