counter
Архів Повернутись назад 23 Жовтня 2017
23 Жовтня
Події НАБУ проводить обшуки у мера Одеси Труханова Слідчі НАБУ сьогодні, 23 жовтня, провели слідчі заходи в кабінеті одеського мера Геннадія Труханова. Про це передає Інтерфакс-Україна, посилаючись на джерело в правоохоронних органах. Співрозмовник зазначив, що Геннадій Труханов зараз перебуває в Одесі, але його точне місцезнаходження поки не відомо. Джерело також не виключило, що НАБУ проводить або проводило обшуки і у мера будинку. На початку жовтня цього року повідомлялося, що мер Одеси Геннадій Труханов під час свого візиту до Києва відвідував офіс НАБУ. За даними одеського «7-го каналу», Труханов був викликаний в Бюро в зв'язку з розслідуванням факту покупки будівлі для централізованого розміщення підрозділів Одеської міської ради. Активісти громадських організацій та журналісти писали, що це будинок був куплений міськрадою за завищеною ціною (185 млн грн), а потім за завищеними цінами ремонтувався.
Культура У Хмельницькому театрі не дали поставити «Анну Кареніну» російською мовою У Хмельницькому було заборонено спектакль «Анна Кареніна» через те, що він йде російською мовою. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила актриса і телеведуча Ольга Сумська. «Змішали грішне з праведним ... Хотіти зіграти для хмельничан «Анну Кареніну»... Забороняють Льва Толстого мовою оригіналу, а між тим, цей твір входить до шкільної програми, як зарубіжна література ... Прикро», - написала актриса. За словами менеджера з організації вистав в Хмельницькому Юрія Слупицького, в місті мали намір показати 3 вистави: 28 листопад виставу за Віктором Шендеровичем «Homo Soveticus», далі - «Чорний квадрат» і 5 грудня «Анну Кареніну» з Сумською. Однак в театрі Старицького групі відмовили в демонстрації вистав. «Директор театру попросила нас написати лист до обласної ради на узгодження оренди. Рада погодила. Тоді директор театру каже, що треба написати листа ще на її ім'я. Написали. Вона відмовила нам в проведенні всіх трьох вистав через те, що вони йдуть російською», - повідомив Слупицький.
Політика оформление ленты  Аваков назвав "спонсорів" наметового містечка під Радою Екс-нардеп від Партії регіонів, співавтор «диктаторських законів» часів євромайдан Володимир Олійник зізнався, що фінансує мітинг з наметами під будівлею Верховної Ради України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. «Олійник - депутат-втікач ПР і соратник Януковича повідомив, що профінансував наметового містечка перед ВР. Тепер, сподіваюся всім стало зрозуміло за чиї гроші банкет, витканий з провокацій крові людей, розпуску парламенту, Нацгвардії, СБУ та дурнуватих ультиматумів», - додав глава МВС. Міністр на доказ показав відеоролик з фрагментом ефіру на радіостанції «Говорить Москва», де екс-нардеп говорить про те, що підтримав акцію протесту. «Там стоїть одна моя палатка», - додав він. Олійник уточнив, що оплачує поточні витрати на утримання групи учасників акції. У свою чергу Аваков зазначає, що те, що роблять під Радою «Семенченко-Саакашвілі-Соболєв-Дерев'янко» - це «мерзота, а можливо і більше».
Події Під час мітингів під стінами Ради затримали трьох осіб Під час протестів під будівлею Ради травми отримали шестеро людей. Трьох затримали за підозрою в кримінальних порушеннях. Про це передає прес-секретар київської поліції Оксана Блищик, інформує Українська правда. «Серед затриманих - чоловік, який був затриманий в перший день по ст. 208 КПК, чоловік, який йшов на акцію з гвинтівкою та пістолетом і вчорашній, який був затриманий за побиття поліцейського», - повідомила Блищик. За її інформацією, шестеро людей отримали травми під час мітингів, які почалися 17 жовтня 2017 року. «Постраждалі - в перший день чоловік з числа активістів з травмою голови, двоє активістів, яким надали допомогу на місці - промили очі від сльозогінного газу, один боєць Нацгвардії, який зараз перебуває в госпіталі, ще один спецназівець. Ось тепер ще один поліцейський», - уточнила вона.
Події оформление ленты  П'яний екс-прокурор влаштував ДТП у Харкові, 2 людини в комі Екс-прокурор в стані сильного алкогольного сп'яніння влаштував ДТП у Харкові. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова ГО «Антикорупційний блок учасників АТО» Антон Сосницький. За його інформацією, водій BMW-5 з держномером АХ0007АК Марченко Максим Юрійович 04.10.1981 р.н. в стані сильного алкогольного сп'яніння скоїв зіткнення з автомобілем ЗАЗ-1105, держномер 709-48ХК. «Водій і пасажир «Славути» доставлені до 4-ї ЦКЛ, перебувають в комі», - наголосив Сосницький. Він уточнив, що Максим Марченко - екс-прокуратур і підлеглий Олександра Кухаря, який був заступником прокурора Харківської області, а з 15 жовтня 2014 звільнився з органів прокуратури в зв'язку з виходом на пенсію. «Водієві BMW з місця ДТП допомагали сховатися невідомі на автомобілі Mercedes VITO держномер АХ1963ЕН», - додав Сосницький. Нагадаємо, увечері 18 жовтня в центрі Харкова автомобіль Lexus, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, проїхавши на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся на перехресті з автомобілем Volkswagen, а потім вилетів на тротуар. Загинули 5 осіб, ще 6 отримали важкі травми та були госпіталізовані.
Події Менеджери одного з одеських банків вкрали 300 млн грн Генпрокуратура України підозрює службовців одного з банків Одеси в розкраданні 300 млн грн. Про це йдеться в рішенні Печерського райсуду Києва від 10 жовтня. Згідно з документом, йдеться про банк «Марфін». За інформацією слідства, чотири менеджера фінустанови через фіктивні фірми, власниками яких були дві фізичні особи, які брали участь в афері, в 2016-2017 роках вивели з банку майже 300 млн грн. Схема полягала в тому, що банк «Марфін» давав кредити без застави на афілійовані підприємства для подальшого їх внесення до статутного капіталу банку, використовуючи фіктивну процедуру докапіталізації. Прокуратура просила суд надати записи телефонних розмов слідчим, а також тексти повідомлень одного з фігурантів за період з лютого по травень цього року. Суд задовольнив клопотання і зобов'язав одеського оператора зв'язку ТОВ «Інтертелеком» надати інформацію.
Події оформление ленты  На приватний будинок під Києвом впала запчастина вертольота, що пролітав повз У селі Софіївська Борщагівка на околиці Києва на ганок приватного будинку впала запчастина вертольота, що пролітав повз. Про це повідомляє ТСН. Відзначається, що на будинок впало колесо вертольота. Як повідомив місцевий житель, вертоліт пролітав на висоті за кілька метрів над будинком, в якийсь момент з нього вилетіла конструкція та пошкодила покрівлю. Після цього, як колесо впало на дах, воно зрикошетило і відлетіло на сусідній двір, де перед цим гралися діти. Як відзначають жителі села, вертольоти і літаки регулярно літають над їхніми будинками, через те, що недалеко розташований аеродром «Чайка». За попередніми даними, на будинок впало колесо для транспортування вертольотів по землі. Швидше за все, пілот забув його відчепити.
Події Криваве ДТП в Харкові: водій Volkswagen почувається зле Водій а/м Volkswagen Touareg Геннадій Дронов, який став учасником смертельного ДТП в центрі Харкова 18 жовтня, лікується під крапельницями на стаціонарі і перебуває в дуже поганому стані. Захист вимагатиме проведення повторного слідчого експерименту, оскільки Дронов не брав в ньому участі. Про це в його адвокат Сергій Перепелиця повідомив в коментарі телеканалу «112 Україна». «Стан дуже поганий. Він зараз закінчив обстеження, але перебуває на лікуванні на стаціонарі під медикаментами і крапельницями», - сказав адвокат. Він розповів про співпрацю зі слідством. «Ми надавали свої першочергові свідчення. Готові брати участь в подальших допитах, експериментах і всіх слідчих заходах, які будуть потрібні для органу досудового розслідування», - зазначив Перепелиця. За його словами, Дронов їхав на зелене світло. «Зараз у зв'язку з тим, що він вдарився головою, стан сильно складний, але він зазначив, що на перехрестя він виїжджав на зелене світло світлофора», - сказав адвокат.
Події Російський депутат загинув під час стрибків на батуті У Красноярську (Росія) слідчі почали перевірку після смерті 54-річного чоловіка на батуті. Про це повідомляє прес-служба регіонального управління СК РФ. Інцидент стався ввечері в суботу, 21 жовтня. «За попередньою інформацією, чоловік з сином і дружиною прийшов в батутний комплекс. Виконуючи акробатичні елементи, нехтуючи правилами безпеки чоловік допустив падіння на атракціоні, зламавши собі хребет», - сказано в повідомленні. Співробітники комплексу викликали швидку допомогу, але лікарі лише констатували його смерть. Призначено судмедекспертизу. Як пише РІА Новини, загиблим виявився депутат Туруханскої райради Сергій Попович. «Я підтверджую, що це Сергій Попович. Він є депутатом з 2015 року», - говорить співрозмовниця агентства з Туруханської райради.
Події В Україні у 2017 році рейдерства зазнало 700 підприємств За 2017 рік в Україні "рейдонули" вже 700 підприємств. Про це на прес-конференції заявив народний депутат України, член міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів при КМУ, голова наглядової ради ГО «Бізнес-Варта» Іван Мірошниченко, передає кореспондент АСН. "Ще влітку до нас звернулися десятки підприємців і представники підприємств, які постраждали від рейдерства. Це ті люди, які вже постраждали від рейдерства, вони виходили на мітинги та протести. І ми, як народні депутати, стали на їхній захист", - заявив він . З його слів, після направлення запитів і депутатського розслідування було встановлено, що рейдерське захоплення більш ніж десятьох підприємств було здійснено не просто так. "Це здійснила спеціально підготовлена ​​група. В результаті ми зробили офіційне звернення на ім'я президента, щоб зупинити рейдерство стосовно легітимного бізнесу, який працював в Україні понад десять років", - додав він. За його оцінками, рейдерство продовжує існувати в Україні через наявність дірок у законодавстві. "За 2017 рік статистика показує наявність вже більш ніж 700 прикладів не просто рейдерства, а грабежу бізнесу серед білого дня. Ви можете прокинутися і вже не бути власником свого підприємства. Механізмів для цього більш ніж достатньо: це повна підробка документів, наглядових рад та фальсифікація угод з оренди землі тощо", - додав він. Мірошниченко повідомив, що громадська організація вже підготувала проект закону "з 15-ма знаковими змінами, які мають зупинити рейдерство". "Але будемо відвертими, що прийняття закону може зайняти більше півроку. Адже є серйозне протистояння прийняттю цього закону. Проти нашої діяльності, проти рейдерства виступають серйозні люди та групи. Але ми будемо робити все, щоб цей закон було ухвалено", - пообіцяв він. У свою чергу Леонід Козаченко, народний депутат України, член міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів при КМУ, бізнес-омбудсмен ГО «Бізнес-Варта», додав, що, на жаль, рейдерство в Україні процвітає. "Якщо раніше це були поодинокі випадки, то зараз рейдерство набуло системного характеру", - констатував він. При цьому, за його словами, вже є позитивні результати створеної міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів при КМУ. "Уже є доручення для того, щоб зупинити порушення закону та права власності. Надалі наше завдання - ухвалення закону і змін, які посилюють відповідальність за рейдерство".
Економіка У Кабміні назвали умову, за якої відновлять купівлю газу у «Газпрому» Показником для України, що можна відновити купівлю газу у «Газпрому», стане переведення Європою закупівлі російського газу на кордон із РФ. Про це заявив віце-прем'єр Володимир Кістіон, передає Інтерфакс-Україна. За словами чиновника, наразі купівля російського газу безпосередньо у «Газпрому» є дуже ризикованою і безвідповідальною. «Ніколи не говори ніколи ... Якби ми перенесли точку обліку щодо транзиту на східний кордон, такий варіант (прямої закупівлі газу у «Газпрому») можна було б розглядати», - додав Кістіон. Віце-прем'єр розповів, що російський газ буває дешевшим, ніж купує Україна в Європі. Однак попередній досвід показує, що Україні давали в цьому питанні привабливі умови, а потім «вирішували всі свої питання». Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко поставив завдання перевести закупівлю Європою російського газу після 2019 року із західного на східний кордон країни. «Нафтогаз» припинив прямі закупівлі газу у «Газпрому» 696 днів тому.
Кримінал У Москві заступницю головного редактора радіо «Эхо Москвы» поранили ножем у горло  У Москві невідомий увірвався до редакції радіостанції «Эхо Москвы» і поранив ножем заступницю головного редактора Тетяну Фельгенгауер. Про це повідомив у своєму мікроблозі Twitter головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов. Він уточнив, що його заступницю госпіталізували, а нападника на неї затримала охорона. «Чоловік з ножем, що вірвався на радіостанцію, вдарив в горло ведучу Тетяну Фельгенгауер. Вона госпіталізована, їй поставлений катетер», - написав Венедиктов. Відзначається, що невідомий чоловік прийшов на робоче місце Фельгенгауер і вдарив її ножем по горлу. У компанію викликали правоохоронців, вони зараз з'ясовують усі обставини. За даними джерела, причиною нападу на Фельгенгауер став особистий конфлікт. За деякими даними, нападників було двоє. Вони змогли потрапити до будівлі радіостанції, бризнувши в обличчя охоронцеві газом з балончика, після цього на ліфті піднялися на 14 поверх.
Політика У будинок до мера Одеси працівники НАБУ прийшли з молотками і ломами - ЗМІ Додому до мера Одеси Геннадія Труханова для проведення обшуків співробітники НАБУ прийшли з молотками і ломами. Про це повідомляє місцеве видання odessa.net.ua. «Група детективів НАБУ, яка прибула на мікроавтобусі з чернігівськими номерами, увійшла в будинок, де проживає сім'я мера Одеси Геннадія Труханова», - зазначили журналісти. При цьому був повністю перекритий весь житловий комплекс «Арк Палас», де розташована квартира мера, в будинок не можна ні ввійти, ні вийти звідти. Раніше обшуки пройшли в приміщенні одеської мерії. Однак уже об 11-й ранку детективи НАБУ покинули мерію в супроводі автоматників. Нагадаємо, обшуки пов'язані з кримінальною справою про незаконну приватизацію одеського аеропорту в 2011 році, а також припинення тяганини між міською радою та «інвесторами» в 2015 році. Як відомо, за сприяння Труханова було куплено приміщення для централізованого розміщення підрозділів Одеської міськради. Активісти вважають, що цю будівлю міськрада купила за завищеною вартістю в розмірі 185 млн грн.
Події оформление ленты  Депутат Соболєв побив людину під Радою: опубліковано відео Нардеп Єгор Соболєв напав на невідомого чоловіка, який нібито хотів встановити намет у наметовому містечку активістів під стінами Ради. Відповідний відеозапис було опубліковано на сторінці у Facebook волонтером "Миротворця" Мирославом Олешком. На ролику чоловік пояснив, що йому ніде спати і він намагався пронести намет із собою на територію наметового містечка активістів. «Єгор Соболєв напав на людину і побив її. Чоловік так само мітингував під Радою. Бити почав тоді, коли чоловік сказав: «Я провокатор?! Я в аеропорту воював!». Як виявилося, намети можна заносити тільки своїм. Якщо заносить хтось інший, то на нього чекає розбите обличчя від рук депутата. Одним можна, а тим, кого назвуть «провокатором», - не можна. Навіть якщо він «провокатор» для них, то він не має права на протест і його треба бити?» - пише Олешко.
Події оформление ленты  Пес президента Франції помочився на камін під час наради з міністрами Чорний лабрадор Немо президента Франції Еммануеля Макрона просто під час наради скористався старовинним каміном у Єлисейському палаці як вбиральнею. Про це повідомляє ВВС. Президенту Макрону довелося вибачатися за поведінку свого чотириногого друга. Інцидент стався просто перед камерами журналістів. Поведінка пса на кілька хвилин зірвала засідання, оскільки присутні чиновники відволіклися і почали сміятися. «Я думала, що це за шум», - зазначила держсекретар з екології Брун Пуарсон. Інший держсекретар Жюльен Денорманді поцікавився, як часто Немо так робить, на що президент уточнив, що це не звичайна поведінка для собаки. Макрон влітку забрав лабрадора з притулку. Нагадаємо, собаки екс-президента Ніколя Саркозі раніше пожували і подряпали дорогі меблі на десятки тисяч євро.
Економіка У КМДА вирішили морозити працівників Кабміну, поки вони не зроблять свою роботу Опалення у столичних адміністративних будинках, а також будівлях міністерств і безпосередньо будинку уряду не буде до тих пір, поки не буде врегульовано питання ціни на теплову енергію від ТЕЦ для бюджетних установ. Про це в коментарі АСН повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв. У свою чергу, генеральний директор "Київенерго" Олександр Фоменко уточнив, що в тарифі, затвердженому НКРЕ КП, закладена вартість газу для бюджетних організацій 4942 грн. Однак, згідно з постановою Кабміну №187, фактична ціна, за якою компанії повинні закуповувати газ у НАК Нафтогазу для цих цілей, становить 7900 грн, додав він. «Різниця між тим, що сьогодні закладено в тарифі національним регулятором, і ціною, яка визначена Кабінетом міністрів для поставки НАК Нафтогаз України для бюджетних організацій, становить 60%. Це збитки компанії. Або НКРЕ КП повинна переглянути тарифи до збільшення, або переглянути постанову Кабміну щодо зниження коефіцієнту щодо вартості газу для організацій», - зазначив Фоменко. Заступник Кличка Петро Пантелеєв уточнив, що в КМДА наполягають на зменшенні вартості для бюджетних організацій. Він зазначив, що з таким проханням вони вже зверталися до Кабміну, але поки безрезультатно.
Події Ерекція тривалістю чотири дні: ув'язнений подав до суду на в'язницю після відмови в допомозі В Америці екс-ув'язнений подав до суду на в'язницю, яка відмовила йому в медичній допомозі, коли чоловік страждав від пріапізму. Про це інформує видання The Independent. У грудні минулого року 32-річний Дастін Ленс утримувався у в'язниці округу Пітсберг, що в штаті Оклахома. Один з ув'язнених дав йому таблетку, яка викликала у нього хворобливу ерекцію. Біль тривав протягом 91 години. Чоловік неодноразово скаржився на це наглядачам в'язниці, але ті лише сміялися. Ленс отримав медичну допомогу тільки через чотири дні після прийому таблетки. В результаті здоров'ю чоловіка було завдано непоправної шкоди. Екс-ув'язнений подав позов про захист цивільних прав. Він розраховує відсудити у в'язниці 5 млн дол. Влада округу закликає суд відхилити позов, бо з документів випливає, що позивач мертвий. Адвокат екс-в'язня повідомив, що плутанина викликана помилкою нотаріуса. Він обіцяє, що внесе в текст позову виправлення, прибере згадки про смерть Ленса. Пріапізм - багатогодинна хвороблива ерекція, не пов'язана з статевим збудженням. Цей стан може призвести до застою крові, розвитку гангрени і запальних процесів.
Суспільство Березовець назвав катастрофічні цифри виїзду українців за кордон Близько 12 млн українців працюють за кордоном. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив політтехнолог Тарас Березовець. Він зазначив, що головною проблемою України найближчим часом стане депопуляція. «У Росії працюють від 3 до 3,5 млн українців. У Європі таких, за його даними, понад 3,5 млн. За моїми даними, тих, хто працює в країнах ЄС, набагато більше - близько 7 млн ​​громадян. Якщо сюди додати США і Азію, отримаємо ще близько 2 млн громадян», - зазначив Березовець. За його словами, якщо додати тимчасово окуповані території - 4 млн на Донбасі і 2,5 млн в Криму. Однак в Кабміні не хочуть проводити перепис населення. Експерти відзначають, що раніше на заробітки за кордон виїжджали жителі заходу і центру країни, тепер же «масово поїхав південь - Миколаїв і Херсон». «Проблема росте як снігова грудка, але в Раді і Кабміні все спокійно. Зупинити процес вже неможливо (через різницю зарплат), максимум що можна придумати, як його пригальмувати (насамперед через мікрокредитування малого бізнесу, реалізацію масштабних інфраструктурних проектів)», - підкреслив Березовець. Він додав, що в зв'язку з виїздом українців в нашу країну будуть заїжджати гастарбайтери з Азії. «Вирішувати проблему доведеться, швидше за все, непопулярними методами. Завезенням працівників з країн СНД і Південно-Східної Азії», - сказав політолог.
Суспільство У Раду внесуть законопроекти «18 жовтня», щоб посилити відповідальність водіїв У Верховну Раду внесуть пакет законопроектів «18 жовтня» після трагічного ДТП в Харкові, що стосуються посилення відповідальності водіїв на дорогах. Про це на прес-конференції заявив глава правління «Всеукраїнського партнерства за безпеку дорожнього руху» Михайло Берлін, передає кореспондент АСН. Експерт анонсував, що групою народних депутатів буде внесено до парламенту пакет законопроектів, що посилюють відповідальність водіїв. «Ми назвемо цей пакет законів умовно «18 жовтня», коли сталася страшна трагедія в Харкові... Я займаюся проблемою ДТП в Україні з 2008 року. І аварія в Харкові - це не несподіванка. Бо рано чи пізно такі трагедії відбуваються в Україні перманентно, про них на час забувають, а потім вони повторюються. Трагедія в Харкові показала, що зелене світло світлофора не вберігає пішоходів від смерті. В результаті ДТП загинуло 5 осіб, а 6 - постраждали. А за рік, за даними Міністерства охорони здоров'я, у нас гине на дорозі 3,5 тис. осіб. Це один з найбільших показників у Європі», - заявив він. За словами Берліна, трагедія в Харкові ще раз довела наявність цілої низки причин страшної аварії: систематичні порушення правил дорожнього руху водіями, безкарність таких порушень, агресивна манера водіння. «Ця дівчинка (Олена Зайцева) була, по суті, в безпеці. Адже з агресивною манерою водіння вона сиділа за кермом хорошої машини. У підсумку вона не постраждала, а вбила 5 людей, травмувала ще більше. Зайцева до цієї аварії порушувала щонайменше 7 разів ПДР, але її ніхто не покарав», - нагадав експерт. Фахівець вважає, що з реформою Нацполіції правоохоронні органи втратили кваліфіковані кадри, які могли б ефективно проводити превентивну роботу щодо порушників ПДР. «Це треба в терміновому порядку виправляти... Потрібно ввести в законодавство України визначення «агресивне водіння» і «необережний рух», за які також передбачити штрафи і покарання», - вважає він. Берлін зазначив, що введення так званого страхового поліса безпосередньо для водія може поліпшити ситуацію на дорогах. «Поліс щорічно повинен купуватися водієм. Якби такий поліс купувала Зайцева, враховуючи 7 зафіксованих раніше порушень, він коштував би дуже дорого для такого водія... Аналогічно треба ухвалити законодавчі зміни, які б жорстко заборонили сідати за кермо в разі вживання навіть медикаментів, які можуть бути кваліфіковані як наркотичні засоби. Щоб виключити такі випадки, як ми бачимо з Зайцевою, адвокати якої доводять, що вона приймала заспокійливі, а не наркотики», - сказав він.
Здоров`я Епідемія грипу та ГРВІ. Що робити, щоб встояти перед хворобою В Україні тільки за останній тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 160 тис. осіб, серед яких 72% - діти віком до 17 років. Пік захворюваності на грип, за твердженням медиків, припаде на кінець-грудня 2017 року - лютий 2018-го. У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що зростання чисельності хворих під час епідемії грипу в майбутньому сезоні досягне 14%, а циркулювати по країні будуть три штами грипу: Гонконг, Брісбен і Мічиган. Як не захворіти під час епідемії, що насувається,  і чи існує порятунок від грипу і ГРВІ? Насамперед варто пам'ятати, що грип і ГРВІ - це два різні захворювання, які й лікуються по-різному. Розрізнити хвороби може тільки лікар, оскільки симптоми у них практично однакові: нежить, біль у горлі, головний біль, кашель. Займатися самолікуванням дуже ризиковано, оскільки можуть виникнути ускладнення. Не вилікуваний ГРВІ переростає в бронхіт, а не лікування грипу може взагалі призвести до летального результату. Щоб не довелося йти до лікаря, рекомендується застосовувати профілактичні заходи, які дозволять уникнути захворювання. Вакцинація Єдиною дієвою профілактикою від грипу є щеплення. Тільки воно захищає від вірусу. Навіть якщо щеплена людина і хворіє - то без ускладнень. Медики запевняють, що серед щеплених від грипу людей не зафіксовано жодного летального результату від грипу. Всі охочі можуть зробити щеплення в будь-якій клініці. На сьогодні в Україні доступна і дозволена до застосування тільки вакцина Джисі ФЛЮ виробництва Південної Кореї, яка надійшла в кількості 30 тис. доз. Ще дві вакцини для профілактики грипу, Інфлуенза Ваксин, виробництва Китаю і Ваксигрип спліт-вакцина, виробництва Франції, проходять лабораторний контроль у Державному експертному центрі МОЗ. В Держлікслужбі розраховують, що до кінця місяця щодо цих зразків будуть видані висновки контролю якості. Профілактичні правила Запобігти захворюванню допоможуть і прості правила, яких варто дотримуватися перед і під час епідемії грипу або ГРВІ. Насамперед потрібно частіше мити руки, особливо - після перебування в місцях масового скупчення людей. Обов'язково варто мити руки після транспорту. При цьому під час поїздок ніколи не торкайтеся руками обличчя, оскільки є ризик, що вірус потрапить в організм через ніс або рот. Мити руки потрібно ретельно, вимиваючи кожен палець окремо. А найкраще - носіть рукавички. У людних місцях намагайтеся тримаються подалі від явно хворих людей. Якщо не можете відійти, то хоча б відверніться або прикрийте рот шарфом. Дотримання правильної температури і вологості в приміщенні - ще одна запорука на шляху до запобігання хвороби. Оптимальна температура в приміщенні має бути до 22 градусів, а вологість повітря 40-70. Зволожити повітря можна і простим дідівським способом, ставлячи на батареї чашки або миски з водою. Можна також додати туди кілька крапель ефірного масла. Взимку краще вибирати масла лимона, ялиці, чайного дерева, евкаліпта, сосни. Для профілактики грипу також варто пити чаї з гілочок малини, липи і верби, оскільки в них міститься багато вітаміну С. Також у цьому плані корисний імбирний чай з медом і лимоном.
Події У Харкові рецидивіст відстрілювався від поліцейських У Харкові вчора, 22 жовтня, чоловік відкрив стрілянину серед білого дня, коли намагався втекти від працівників патрульної поліції. Про це інформує прес-служба обласної прокуратури. Інцидент стався вчора близько 12:00 на перехресті вул. Чоботарської і Малиновського, коли патрульні зупинили підозрілого перехожого і попросили надати документи. Замість цього чоловік почав тікати і тричі вистрілив у поліцейських з пневматичного пістолета. У відповідь патрульні попередили пострілом у повітря втікача, але він не реагував. Тоді правоохоронці вистрілили в його бік, після чого пораненого чоловіка шпиталізували. Порушником виявився безробітний 31-річний житель Луганської області, який має судимість за незаконне поводження зі зброєю та розбій. У нього в сумці були знайдені медичні рукавички, чорна шапка і бахіли. Розпочато кримінальну справу за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) КК України.
Кримінал оформление ленты  Оприлюднено фото чоловіка, який напав із ножем на редактора «Эха Москвы» Один з лідерів російської опозиції Ілля Яшин на своїй сторінці в Facebook опублікував фотографії невідомого чоловіка, який порізав ножем заступника головного редактора радіостанції «Эхо Москвы» Тетяну Фельгенгауер. Він уточнив, що журналістка перебуває в лікарні. «Спочатку вони в ефірі федерального ТВ розповідають, що Таня Фельгенгауер і її колеги з «Эха Москвы» - агенти Держдепу і вороги Росії. Через два тижні відморозок з ножем приходить до редакції і б'є Таню ножем у горло», - уточнив Яшин. За словами політика, треба домагатися міжнародних санкцій «для всієї цієї пропагандистської швалі». Разом з тим джерело в правоохоронних органах Москви заявило, що зловмисник є громадянином іноземної держави. Якої саме, він не уточнив. Особа затриманого поки невідома. Нагадаємо, невідомий увірвався до редакції, пройшов до робочого місця Фельгенгауер, де вдарив її ножем у горло. Нападника затримали працівники охорони, після чого передали поліції.
Події Страшну ДТП в Харкові можна було попередити - експерт Страшну аварію в Харкові можна було попередити. Про це на прес-конференції заявив генеральний директор експертної компанії "DEKRA Експерт Україна", експерт в галузі ДТП Олег Голубенко, передає кореспондент АСН. "З 2015 року у нас законодавчо визначена відеофіксація порушень ПДР і накопичувальна система штрафів. Якби у нас ця система працювала, то та ж Зайцева вже б не їздила за кермом після скоєння семи порушень. Їй би довелося їздити вже з водієм і вона б не вчинила страшну ДТП. Але у нас ті, хто несе відповідальність за нероботу системи відеофіксації, сьогодні найбільше кричать про винуватість Зайцевої", - заявив він. За його оцінками, якби система працювала, то щонайменше 15% українських водіїв відчували б постійний дискомфорт. "Якщо людина постійно порушує ПДР, її просто відправляють на перескладання іспитів  з ПДР і забирають на цей час права. Так само, крім тестів на знання правил, необхідно проводити психологічні тести кожного водія. Якщо людина не сприймає пішоходів як собі рівних, їй не можна дозволять водити авто", - вважає він.
Суспільство оформление ленты  Бордель з роботами замість повій почав роботу в Німеччині У німецькому місті Дортмунд відкрився перший у світі будинок розпусти, де замість повій працюють роботи-ляльки. Вони здаються клієнтам в оренду до 12 разів за £71 на годину. Керує борделем 29-річна Евелін Шварц. У закладі є 11 ляльок для любовних утіх, у кожної є своє ім'я і стиль. Всі вони мають різну висоту, колір волосся і розміри грудей. Самі ляльки важать близько 30 кг, їх привезли з Азії. Купити таку іграшку там можна за 1786 фунтів стерлінгів. Одна сексуальна лялька навіть схожа на синій японський аніме-персонаж. Власник борделя розповідає, що люди різного віку і професій з усієї Німеччини прагнуть спробувати нову розвагу. Примітно, розповідають працівники борделя, що дружини багатьох відвідувачів реагують «з терпимістю» на їхні бажання. Вони часто чекають зовні в авто, поки їхні чоловіки займаються сексом з лялькою.  
Кримінал Власник кафе з Азербайджану вбив палицею жителя Київської області Направлено до суду обвинувальний висновок проти 31-річного власника кафе за скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть) КК України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області. Правоохоронці з'ясували, що в Сквирському районі Київської області між власником кафе і одним із п'яних клієнтів виник словесний конфлікт. Вийшовши на вулицю, ображений 64-річний чоловік пошкодив автомобіль власника кафе, який виявився уродженцем Азербайджану і мав посвідку на проживання в Україні. Пізніше азербайджанець з братом знайшов чоловіка, затягнув його в кафе і побив и палицею по голові, тілу і ногах. Далі кривдник подзвонив братові потерпілого і сказав забрати останнього з приміщення кафе. Пізніше, цього ж дня, потерпілий помер у місцевій лікарні. Зловмисника визнали винним у вбивстві, йому загрожує 9 років в'язниці.
Політика Аваков розповів про свій конфлікт з Порошенком Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував інформацію про те, чи є у нього конфлікт з президентом України Петром Порошенком. В ефірі телеканалу "112" журналіст поставив Авакову запитання - чи правда, що у міністра МВС виникли проблеми через появу наметового містечка біля Ради. "Так, я теж це бачив... Обговорення, природно, були, але жодного конфлікту з президентом України я не маю, ми цілком дружньо зідзвонюємося, наші відносини цілком дружні, навіть товариські, якщо можна так сказати про відносини міністра і президента", - сказав Аваков. Водночас він сказав, що стосовно багатьох питань у "нього є власна точка зору", а що деякі державні діячі обговорюють альтернативу його точці зору - "так це нормально, хоча обговорення і не завжди проходять гладко".
Суспільство «Іхтамнєтам» на Донбасі документи РФ змінюють на паспорти «ДНР» - Геращенко У військовослужбовців країни-агресора, яких відправляють воювати на Донбас, примусово забирають документи і вручають «паспорти» так званих «ДНР» і «ЛНР». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко. «Цікаві новини з окупованого Донбасу. З джерел, яким довіряємо, отримана інформація, що у російських «іхтамнєтов», яких перекидають на Донбас, в примусовому порядку на час виконання бойових завдань вилучають російські паспорти і військові квитки і вручають папірці «громадян ЛДНР», - написала вона. Геращенко уточнила, що це допомагає в разі загибелі або полону «замести сліди, що вони кадрові російські військові». Нагадаємо, ватажок терористів «ДНР» Олександр Захарченко ухвалив рішення створити «Приазовське козацьке військо». Як сказано в «указі» Захарченка, «військо» створюється з метою забезпечення внутрішньої безпеки, охорони прав і свобод громадян, а також захисту основ конституційного ладу.
Кримінал Чоловік, який напав на журналістку «Эха Москвы»: «Вона телепатично переслідувала мене» Чоловік, який напав на журналістку радіостанції «Эхо Москвы» Тетяну Фельгенгауер повідомив, що зробив вчинок через «телепатичні переслідування». Про це повідомили на Telegram-каналі радіостанції. За даними журналістів, напад скоїв іноземець, який проживає в Ізраїлі, його звуть Борис Гріц. «Спонукало (напасти на журналістку. - Ред.) те, що два місяці вона мене переслідувала», - сказав чоловік. За його словами, 5 років - з 2012 року - він «перебував у телепатичному контакті з журналісткою». Чоловік запевнив, що щоночі Фельгенгауер, «використовуючи телепатичний зв'язок, переслідувала мене». Нагадаємо, напад стався у приміщенні радіостанції «Эхо Москвы». Чоловік пробрався в компанію, піднявся на 14-й поверх і вдарив Фельгенгауер ножем у горло. Її госпіталізовано у важкому стані.
Кримінал Басист улюбленої групи Путіна помер у момент обговорення тем Донбасу в кафе Суд визнав Максима Доброго винним у заподіянні смерті з необережності бас-гітаристу групи «Любе» Павлу Усанову. Про це повідомляє РБК. Бійка між Усановим і Добрим сталася навесні 2016 року і закінчилася смертю музиканта. У Слідкомі країни-агресора повідомили, що Добрий завдав музикантові удару кулаком в ділянку голови, після чого той був доставлений в НДІ імені Скліфосовського. «Не дивлячись на надану медичну допомогу, музикант помер увечері», - розповіли правоохоронці. За рішенням суду, Добрий повинен буде виплатити штраф у розмірі 700 тис. руб., крім того протягом 1 року 9 місяців щодо нього діятиме обмеження свободи. Раніше письменник і бойовик так званої «ДНР» Захар Прилєпін повідомляв, що Усанова вбили за його позицію щодо Донбасу. «Паша сидів у барі, обговорював якраз ті самі теми, що і ми з ним обговорювали - Донбас... У кафе був хтось, кому, судячи з усього, розмова не сподобався. Пашу підійшли і вдарили по голові. Ззаду», - повідомив терорист. Однак пізніше в СК РФ заявили, що це неправда, і версія про конфлікт на ґрунті розбіжності в поглядах не підтвердилася.
Дозвілля оформление ленты  Помилуватися Північним сяйвом, не встаючи з ліжка, тепер можна в Лапландії Забудьте про холодні намети - спати під зірками стало можна набагато більш гламурно. У Лапландії відкрилося міні-містечко, що складається з 24 приголомшливих скляних іглу. Перебуваючи в них, можна милуватися захоплюючим арктичним небом - зокрема Північним сяйвом - і нітрохи не замерзнути. Іглу розташовані на вершині гори, тому туристам гарантується безперешкодний вид на небо, що робить його ідеальним місцем для милування Північним сяйвом. До того ж і всередині вони обставлені розкішно. Гарна новина полягає в тому, що туристам взагалі не треба хвилюватися про низькі арктичні температури, так як іглу обігріваються електрикою. І при цьому скло не пітніє, залишаючись прозорим. Перебування у таких скляних будиночках - це зимова казка наяву, кажуть власники містечка. Вони здають в оренду два типи іглу - Рremium Igloos від 399 євро за ніч і Superior Igloos - 455 євро за ніч.
Суспільство Оголошено підозру одному з учасників зіткнень під Радою - Нацполіція За фактом сутичок під Верховною Радою оголошено підозру одному з правопорушників. Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, передає «112 Україна». За словами Князєва, поступово проходить розслідування кримінальних проваджень. «Сьогодні ми звертаємося до суду щодо розгляду запобіжного заходу стосовно інших учасників заворушень. Також без затримки швидкими темпами матеріали будуть зібрані і направлені відповідно», - зазначив він. Нагадаємо, зіткнення під Радою відбувалися ввечері 17 жовтня, 18 жовтня поліція застосувала газ біля наметового містечка, а 22 жовтня один поліцейський отримав травми. Акція протесту під парламентом розпочалася 17 жовтня. Протестувальники висунули нардепам 3 вимоги: нові правила виборів у Раду за відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду. Увечері 17 жовтня, близько 22:00, біля будівлі Ради знову відбулися зіткнення між протестувальниками та правоохоронцями. Згодом ситуація заспокоїлася. Голова Нацполіції Сергій Князєв підтвердив, що правоохоронці не планують зносити намети учасників протесту.
Кримінал «Роботодавець» на Київщині зґвалтував і шантажував 21-річну дівчину Житель Баришівського району Київської області під виглядом роботодавця запросив дівчину на співбесіду, а потім, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, зв'язав потерпілу, згвалтував і зняв подію на відеокамеру. Про це повідомили в прокуратурі Київської області. Справа була направлена ​​до суду за звинуваченням у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 152 (зґвалтування), ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), ч. 1 ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. За даними правоохоронців, 45-річний безробітний знайшов в Інтернеті резюме 21-річної дівчини, яка шукала підробіток, подзвонив їй і запросив на співбесіду в одне з сіл Баришівського району. На місці чоловік побив дівчину, зв'язав мотузкою її руки і зґвалтував. Всі численні статеві акти зловмисник записував на відеокамеру мобільного телефону. Звільнив жертву тільки наступного дня і зажадав принести йому $2 тисячі за нерозповсюдження відео в Інтернеті. Чоловіка затримали, він заарештований. Триває судова комп'ютерна-технічна експертиза, яка встановить, чи були ще постраждалі. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років.
Суспільство Протестуючі під Радою спростували наявність «намета Олійника» Заява про те, що екс-нардеп Володимир Олійник фінансує акцію протесту під Верховною Радою, зроблено для дискредитації мітингу. Таку думку висловив один з представників «Руху Нових сил» Іван Слободяник, передає «Газета.ua». «У нас взагалі немає черкаського намету. З Черкас було кілька людей, які виїхали вчора о другій годині після віче. Сьогодні був намет від Черкас, який хотіли встановити для хлопців, які тільки приїдуть з Черкас. Тому його забрали під охорону. Тому це дурниця і маячня», - сказав він. Крім того, за словами активіста, біля Ради буде поставлена ​​сцена, будуть інсталяції, освітні зустрічі. Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що протест під парламентом фінансують колишні регіонали. Зокрема, Володимир Олійник сам заявив, що його намет розташований біля стін Ради у Києві.
Політика У Київської обласної організації «Самопоміч» конфіскують 132 тис. грн незаконних внесків Апеляційний суд Києва залишив без змін постанову Печерського районного суду щодо штрафу і конфіскації 131,9 тис. грн внесків на підтримку Київської обласної організації "Об'єднання "Самопоміч". Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції. «Ірину Сисоєнко - керівника Київської обласної організації політичної партії «Об'єднання «Самопоміч», народного депутата України визнано винною у скоєнні правопорушення, передбаченого статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладено штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн з конфіскацією в державний бюджет суми внесків на підтримку політичної партії в розмірі 131 тис. 900 грн», - уточнюється в повідомленні. У НАЗК нагадали, що за результатами аналізу звіту Київської обласної організації "Самопоміч" за IV квартал 2016 року було виявлено, що в цей період у підтримку партії здійснювалися благодійні внески на загальну суму 131,9 тис. грн від десяти фізичних осіб. Уточнюється, що народний депутат Ірина Сисоєнко протягом трьох останніх місяців 2016 року вносила ці кошти на поточний рахунок партії, що суперечить закону "Про політичні партії в Україні".
Суспільство На фінансування реанімації в 2018 році грошей немає У державному бюджеті на 2018 рік не закладені гроші на реанімації в лікарнях України. Про це заявив лідер Всеукраїнської інноваційної освітньої платформи «Сходи в майбутнє» Ігор Найда, передає кореспондент АСН. «Закон, прийнятий Верховною Радою, про так звану медреформу насправді нічого не змінить. Обсяг фінансування медицини на 2018 рік на поміняється. Хоча в законі задекларовано фінансування медицини на рівні 5% від ВВП, коли зараз це 2,5%. Але ця стаття закону може залишитися тільки на папері», - заявив він. За словами активіста, в законі прописані норми, які поміняють форми розподілу бюджетних коштів. «В першу чергу, застосовують систему фінансування первинної медицини. Це означає, що за бюджетні кошти вас не просто повинні доставити на кареті швидкої допомоги в лікарню, а й надати в разі необхідності екстрену допомогу, тобто ту ж допомогу в реанімаціях», - сказав він. Експерт додав, що для нормальної роботи тих же реанімації та виконання закону в цій частині необхідно з бюджету тільки в 2018 році виділити додатково 3,5-4 млрд грн, які не передбачені в законопроекті про держбюджет на наступний рік. «Це перша невідповідність, коли в законі про медреформу є стаття, а в бюджеті немає фінансування на неї. Друга стаття невідповідності - це паліативна допомога. У законі така паліативна допомога повинна бути безкоштовною. Але у нас в Україні тільки одна кафедра з чотирьох осіб, які можуть готувати такі медичні кадри! Дооснастити банально лікарями паліативної медицини наші лікарні просто нереально», - додав Найда.
Спорт оформление ленты  Шевченко взяв на себе всю відповідальність за невихід команди на чемпіонат світу Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко бере всю відповідальність на себе за невихід команди на чемпіонат світу, але готовий продовжувати роботу. «У команди був шанс. Ми могли вийти, як і з першого місця, так і потрапити в плей-оф. Команда не домоглася результату, але ми боролися до кінця», - заявив він сьогодні під час прес-конференції в Києві. Нагадаємо, збірна України не змогла пробитися на Чемпіонат світу в Росії. Підопічні Шевченка у вирішальному матчі поступилися збірній Хорватії - 0:2. Андрій прийшов до журналістів після зустрічі тренерського штабу національної збірної команди України з футболу. «Перш ніж робити загальний аналіз, я б хотів повернутися назад і поговорити про наших суперників. Після жеребкування ми отримали в групі чотири команди, які брали участь у Чемпіонаті Європи», - сказав він, нагадуючи про високий рівень суперників. Наступною можливою причиною програшу він вважає психологічний стан команди. «Ми фактично об'єднали команду. Зараз у нас немає поділу на клуби, на «Шахтар», «Динамо», «Зорю», - впевнений тренер. «Крім того, протягом усього циклу у нас було багато кадрових проблем. Перш за все, це лівий захисник, правий захисник і нападник. За час моєї роботи через збірну пройшло багато молодих футболістів, нам доводилося перебудовуватися. У нас до цього часу немає повної конкуренції на місцях, - продовжив Шевченко. - Так, у нас хороший кістяк, є лінії, укомплектовані дуже добре. Але при цьому є і ті, де немає кваліфікованих гравців». Потім Андрій Шевченко говорив уже не про позицію у відбірній групі - Україна посіла третє місце, - а про суху статистику, згідно з якою, команда України займає друге місце після Хорватії. Індекс Хорватії - 62%, України - 58%, Ісландії - 56% і Туреччини - 47%. «Такий середній показник всієї ігрової діяльності команди України. Це говорить про те, що ми рухаємося в правильному напрямі. За показниками ми займаємо перше місце в групі зі створення моментів, займаємо перше місце за кількістю ударів, але також посідаємо останнє практично місце з реалізації цих моментів», - констатував він.
Політика оформление ленты  Саакашвілі стверджує, що Луценко підсилає до нього журналістів: «Юро, досить х...нею страждати!» Екс-президент Грузії, екс-голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що генеральний прокурор Юрій Луценко змушував кореспондента каналу «Право» ставити йому незручне запитання. Про це політик повідомив на своїй сторінці в Facebook. Саакашвілі підкреслив, що всі дані отримав від «власної розвідки». За словами політика, Луценко, мабуть, спостерігав за прес-конференцією Саакашвілі біля входу в Генпрокуратуру і особисто підказав кореспонденту каналу «Право» поставити запитання про те, що екс-губернатор неправильно давав посвідки на проживання в Одесі. «Юро, досить страждати х-ю, позавчора Нацгвардія (не Міграційна служба) скоїла злочин (швидше за все за особистим наказом нашого спільного знайомого), викравши людей на вулицях Києва, і твоє відомство зобов'язане це розслідувати в найкоротші терміни!» - заявив Саакашвілі. Нагадаємо, біля будівлі Верховної Ради в центрі Києва вдень 22 жовтня стався бійка між мітингувальниками, які беруть участь в акції за участю екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі, і співробітниками поліції. Сутичка між мітингувальниками та правоохоронцями почалася після виступів депутатів, активістів і самого Михайла Саакашвілі.
Політика При дострокових виборах у Раду можуть потрапити 7 партій - дослідження Якби в Україні найближчим часом проходили дострокові вибори, то 5% прохідний бар'єр змогли б подолати 7 політичних партій. Про це йдеться в дослідженні «Центру Разумкова», передає Інтерфакс-Україна. Зокрема, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» отримав би 13,6%, «Батьківщина» Юлії Тимошенко - 10,0%, партія «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка - 8,9%, «Опоблок» - 8,6%. Крім того, 6,8% опитаних проголосували б за політсилу Вадима Рабиновича «За Життя», ще 6,5% підтримали б Радикальну партію Ляшка, «Самопоміч» набрала б 5,9%. А ось не подолали б 5% -й бар'єр «Свобода», «Правий Сектор», і «Національний корпус», які набрали б по 4,2%. Інші політичні сили набрали б менше 3% голосів виборців кожна. В опитуванні брали участь 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Кримінал Напад на журналістку «Эха Москвы»: постраждала в комі Журналістку «Эха Москвы» Тетяну Фельгенгауер, на яку просто в редакції напав невідомий чоловік, увели у штучну кому. Про це повідомив директор радіостанції Олексій Венедиктов, передає Інтерфакс-Україна. «Лікарі повідомили, що ножовий удар був серйозний, Тетяна зараз перебуває у штучній комі і на вентиляції легенів», - сказав Венедиктов. За його словами, в комі журналістка пробуде до завтрашнього дня. Нагадаємо, напад стався в приміщенні радіостанції «Эхо Москвы». Чоловік пробрався в компанію, піднявся на 14-й поверх і вдарив Фельгенгауер ножем у горло. Вона госпіталізована у важкому стані. Нападник зізнався, що журналістка два місяці щоночі, «використовуючи телепатичний зв'язок», переслідувала його. У «телепатичному контакті» чоловік перебував з Фельгенгауер з 2012 року - 5 років.
Кримінал Їй потрібні гроші, а не дитина - друзі викрадачки немовляти відкидають версію "душевних страждань" 20-річна Даяна Шаль, яка підозрюється у викраденні немовляти в Києві, постійно просила у знайомих величезні суми грошей, нібито на лікування себе і своєї новонародженої дитини. Однак насправді вона була здорова, а своєї рідної дитину могла і зовсім не мати. Як написав на своїй сторінці в соцмережі уповноважений з прав дитини при Президентові Микола Кулеба, він спілкувався з близькими друзями Даяни і ті повідомили йому, що останні півтора року Даяна просила великі суми грошей (від 30 тис. до 500 тис. гривень) нібито собі на лікування від 4-ої стадії раку. Дівчина збирала собі гроші також і через закриті співтовариства в соцмережах. А цього літа повідомила друзям, що народила дочку з гідроцефалією і їй також потрібні гроші на лікування. Однак у знайомих викликав підозру той факт, що, розповідаючи про свої біди, вона постійно плутала подробиці і факти, навіть діагноз. Під час останньої розмови з подругою Даяна повідомила, що взяла аванс 15000 гривень на лікування доньки і перебуває з нею в реанімації. Але друзі не вірять в існування цієї дитини. За їхньою версією, Даяні потрібні були гроші, розповів Кулеба. Він також повідомив, що дівчинка росла практично без матері, її опікала бабуся. Однак через складний характер Даяни відправила її в соціально-реабілітаційний центр. Також у понеділок увечері 20-річній киянці, яка підозрюється у викраденні 1,5-місячної дитини, було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю на 60 діб.
Коронавірус оформление ленты  Рятувальники допомогли 370-кілограмовій житомирянці вибратися з дому У місті Коростень Житомирської області 60 рятувальників транспортували хвору жінку вагою понад 370 кг до карети швидкої допомоги. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба ДСНС. Для цього їм довелося виламати вікно в будинку. 39-річна Оксана Білошицька вже два роки не виходить з дому, бо страждає на "слонову хворобу". Це рідкісне захворювання, яке виникає через застій лімфи. З тканини просто не виводяться продукти обміну, тому тіло набрякає. У кожній нозі Оксани, наприклад, збирається по 40 літрів рідини, а загальна вага її сьогодні становить уже понад 370 кг. Все почалося з перелому голеностопу в 1994 році. Дівчині зробили операцію, після якої у неї з'явилася трофічна виразка. Незважаючи на постійне лікування, вона не заживала. На ногах почали з'являтися ще і гнійні нариви. Через це Оксана багато часу проводила в лікарнях. У 2013 році, коли дівчина почала відчувати важкість у ногах, лікарі її приголомшили страшним діагнозом - слоновість і вона не лікується. В Україні вилікувати дівчину не можуть, тому МОЗ виділив 240 тис. євро на лікування Оксани в Німеччині. Доставити хвору за кордон може тільки спеціалізований перевізник, але спочатку 370-кілограмову дівчину потрібно було винести з квартири Протягом 2 місяців рятувальники спільно з волонтерами розробляли план транспортування. Виносили хвору за допомогою спеціально зробленого пристрою через вікно. Рятувальна операція тривала більше двох годин. .Лікуватимуть Оксану будуть мінімум рік. Але жінка готова до цього, тому що мріє знову стати здоровою
Політика США анулювали візу британцеві, який боровся з режимом Путіна Влада США анулювала візу підприємця з Великої Британії, співзасновника фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера. Про це Браудер написав у своєму мікроблозі Twitter. Він уточнив, що анулювання візи відбулося відразу після того, як країна-агресор внесла його в базу Інтерполу. Вдалося це Росії не відразу, а тільки з 5 спроби. У базу Браудера внесли 22 жовтня нібито за фінансові махінації й ухилення від сплати податків. На думку Браудера, його переслідує керівництво РФ через справу загиблого в листопаді 2009 року в московському СІЗО юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського, який розкрив схему великих розкрадань з бюджету країни-агресора. Браудер був одним з ініціаторів ухвалення в США «закону Магнітського», який передбачає візові та економічні санкції щодо росіян. Цю ситуацію прокоментував екс-посол США в Росії Майкл Макфолл. За його словами, ситуація «обурлива». Макфолл також закликав президента США Дональда Трампа і Держдеп США «не приєднуватися до кампанії Путіна проти Браудера».
Здоров`я оформление ленты  Схудла, а прихильників не побільшало. Розкрито секрет дивного явища Британка Келлі Гловер, яка скинула 67 кілограмів, а це три розміри одягу, подумала, що отримає більше уваги і любові оточуючих після схуднення - але, на її здивування, все вийшло навпаки. У своєму блозі вона написала, що втрата ваги стала причиною того, що з нею стали менше знайомитись. «Коли я важила 152 кг, мене весь час запрошували на побачення. Серйозно. Увесь час. Коли я жила у Голлівуді, люди буквально переслідували мене на вулиці, щоб поговорити зі мною», - розповіла дівчина. Але після схуднення Келлі каже, що вона помітила «велику зміну» і відчула, що результати не збігаються з її очікуваннями, розповідає Mirror. Протягом кількох місяців вона не могла зрозуміти, що не так, тому вирішила запитати в одного чоловіка його думку з цього питання. Незабаром той пояснив їй, що чоловіки менш охоче йдуть на контакт з дуже красивими жінками і в той же час активніше виявляють інтерес до дівчат з пересічною зовнішністю. «Вони відчувають, що менше шансів на відмову, тому вони більш сміливі», - пояснив хлопець. Незважаючи на це дівчина не збирається набирати назад скинуті кілограми.
Кримінал Сім'я Олени Зайцевої, яка влаштувала ДТП в Харкові, обіцяє прийняти будь-яке рішення суду Сім'я Олени Зайцевої, яка влаштувала криваву ДТП в Харкові, обіцяє прийняти будь-який справедливий вердикт суду. Про це члени сім'ї повідомили в своїй заяві, яку опублікувало місцеве видання «Городской дозор». Відзначимо, що батьки не говорять про те, що їхня дочка їхала на заборонний сигнал світлофора на великій швидкості, а лише уточнюють, що Зайцева «перебувала» в Lexus. «Це моє перше звернення. Жахлива трагедія, яка забрала життя людей. Автомобіль Volkswagen вдарив машину, в якій перебувала наша дочка. Від сильного удару машину відкинуло на людей на перехресті. Якими словами можна передати цей жах і скорботу за загиблими, постраждалими. Ми на колінах просимо вибачення за дочку у родичів загиблих і постраждалих у цій жахливій ДТП», - заявили представники родини. Вони пообіцяли допомогти сім'ям загиблих, і вже зараз збирають фінанси для допомоги постраждалим. «Це жахливе горе і немає слів, щоб висловити почуття, коли втрачаєш близьких людей. Ми сподіваємося, що суд розбереться в цій жахливій ДТП, оскільки там було два учасники і два автомобілі. Ми приймемо будь-яке справедливе рішення суду», - додали вони. Нагадаємо, увечері 18 жовтня в центрі Харкова автомобіль Lexus, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, проїхавши на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся на перехресті з автомобілем Volkswagen, а потім вилетів на тротуар. Загинули 5 осіб, ще 6 отримали важкі травми і були госпіталізовані.

Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів




/-1,6493701934814-/ /-pc-/
Top