counter
Архів Повернутись назад 23 Серпня 2017
23 Серпня
Суспільство У Голландії будують найбільшу у світі парковку для велосипедів В Утрехті (Голландія) було розпочато будівництво найбільшої у світі парковки для велосипедів. Про це інформує агентство Reuters. Як очікується, парковка буде вміщати 12,5 тис велосипедів. Велика кількість велосипедів у місті створила свої проблеми, особливо поблизу станцій громадського транспорту, наприклад, залізничного вокзалу, де кількість паркувальних місць обмежена. «Це побічний ефект успіху велосипедів у наших містах. Ми щасливі, що багато людей їх використовують, але це створює серйозні проблеми для міста, особливо навколо станції», - сказав міський радник Лот Ван Хойдонк. Місцеві жителі в Голландії все частіше стикаються з нестачею паркувального місця. Велика кількість велосипедів змушує міську владу витрачати мільйони євро на сучасні стоянки і велосипедні доріжки. Гараж за 40 млн євро в Утрехті буде призначений для вирішення цієї проблеми.
Політика "Нормандська четвірка" підтримала перемир'я для школярів Керівники держав "нормандського формату" висловили підтримку режиму припинення вогню у зв'язку з початком нового навчального року. Рішення було прийнято після телефонної розмови президента України Петра Порошенка з президентом Франції, федеральним канцлером Німеччини і керівником Росії. Про це повідомляється на сайті українського президента. Як повідомляється, під час розмови Порошенко розповів про свій візит 22 серпня міста Щастя, що знаходиться недалеко від окупованого Луганська. У прес-службі зазначили, що в результаті розмови "нормандська четвірка" узгодила спільну заяву. "Лідери висловили надію, що це припинення вогню призведе до стійкого поліпшення ситуації безпеки в інтересах школярів і всього цивільного населення Донбасу", - йдеться в ньому. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глави держав "нормандської четвірки" підтвердили спільну роботу із врегулювання конфлікту на сході України.
Політика У Кремлі погрожують США новими санкціями Міністерство закордонних справ Росії готує відповідні санкції після того, як Мінфін США включив чотирьох росіян у санкційні списки щодо КНДР. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, передає сайт МЗС РФ. "Ми приступаємо до опрацювання неминучих у цій ситуації заходів у відповідь", - заявив він. За словами Рябкова, Америка наступає "на ті ж граблі", що й колишня адміністрація. "Поставлений ще адміністрацією Барака Обами "тренд" на послідовний розвал двосторонніх відносин продовжений. З моменту приходу в Білий дім нової команди це вже четвертий подібний ексцес. На настільки обтяжуючому тлі вкрай непереконливо звучать міркування американських представників про бажання стабілізувати двосторонні зв'язки", - додав він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США ввели санкції проти чотирьох росіян через КНДР.
Події Американців, які протестують проти Трампа, облили сльозогінним газом В американському місті Фінікс правоохоронці застосували димові шашки і сльозогінний газ для розгону протестувальників. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на очевидця. Наразі немає інформації про постраждалих. У поліції міста заявили, що співробітники правоохоронних органів були змушені піти на це, тому що учасники протесту кидалися в них камінням і пляшками. WATCH: This ANTIFA protester wore a gas mask to #PhoenixRally, so the cops conveniently shot him with the tear gas canister... pic.twitter.com/HcoURDdbbz — Tim Young (@TimRunsHisMouth) 23 серпня 2017 р. Нагадаємо, мирний протест у Фініксі, де виступав Дональд Трамп, переріс у безлади. Мітингувальники вишикувалися вздовж вулиць з плакатами на кшталт "Звільніть Трампа!" і "Шкода!" Police just fired teargas canisters on the north side of the Phoenix convention center pic.twitter.com/3L9Bzcj6bE — Bob Ortega (@Bob_Ortega) 23 серпня 2017 р.
Події У Закарпатській області лісовоз упав у прірву, двоє людей загинуло У Закарпатській області лісовоз "Урал" зірвався в прірву. В результаті загинуло двоє людей, ще одна людина отримала поранення. Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС в області. "22.08.2017 о 21:55 надійшло повідомлення про ДТП за адресою: Міжгірський район, с. Колочава, ур. Брабілець. Водій лісовоза марки "Урал" не впорався з керуванням і з'їхав у прірву. В результаті ДТП загинули двоє людей 1983 та 1985 років народження. Також одна особа 1985 р.н. травмувалася", - йдеться в повідомленні. Як повідомила прес-служба, пораненого відправили до Міжгірської районної лікарні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на острові Мадагаскар рейсовий пасажирський автобус з юними паломниками однієї з християнських організацій звалився в яр, а після загорівся. В результаті ДТП загинуло 34 людини.
Події Бойовики "ДНР" обшукують будинки на узбережжі, прикриваючись перевіркою прописки Бойовики терористичної організації "ДНР" під виглядом перевірки прописки здійснюють обшуки в будинках місцевих жителів міст, що знаходяться на узбережжі Азовського моря. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України на сторінці в соціальній мережі Facebook. "Окупантами в населених пунктах Новоазовськ, Сєдове і Безіменне під виглядом перевірки прописки місцевих жителів, реєстрації автомобільного транспорту здійснюються обшуки приватних будинків з метою виявлення проукраїнськи налаштованих осіб і ознак підготовки несанкціонованих заходів", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше розвідка повідомляла, що в окупованій Макіївці (Донецька область) сталася бійка між місцевими жителями і російськими військовими через те, що бойовики зажадали, щоб їх пригостили алкоголем.
Суспільство оформление ленты  Український прапор став на один рік старшим На Софійській площі сьогодні, 23 серпня, Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистій церемонії, присвяченій Дню Державного Прапора України. Разом з Президентом Державний Прапор піднімали українські воїни, що встановлювали синьо-жовті прапори над звільненими від терористів землями Донецької та Луганської областей - полковник Давид Чубінашвілі, майор Євген Коваль, капітан Роман Скробак, лейтенант Тарас Кучма, старшина Кирило Щукін. «Наш обов'язок - як перед минулими, так і перед прийдешніми поколіннями - зробити все можливе, щоб синьо-жовтий прапор знову гордо майорів над усією територією України, включно з Кримом, Севастополем, Донбасом», - сказав Порошенко. На церемонії були присутні спікер Верховної Ради Андрій Парубій, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, члени Уряду, Секретар РНБО Олександр Турчинов, столичний мер Віталій Кличко.
Економіка Гройсман закликав Раду у вересні прийняти закон щодо пенсійної реформи Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну закликав Верховну Раду у вересні прийняти закон про пенсійну реформу, передає кореспондент АСН. Прем'єр зазначив, що і уряд, і парламент повинні спільно довести реформу до логічного кінця. «Після прийняття Верховною Радою закону ми отримаємо можливість підвищити пенсії 9 мільйонам українських пенсіонерів. Люди десятиліттями чекають важливої пенсійної реформи. Нарешті ми зможемо це зробити і дати це людям», - додав він. Гройсман також висловив надію, що вже з початком роботи нової сесії парламент завершить пенсійну реформу. «Я покладаю надії, що вже у вересні ми зможемо це питання вирішити», - прогнозує він. Нагадаємо, 21 серпня Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що вже цієї осені в Україні зростуть пенсійні виплати. Як відомо, нова Пенсійна реформа уряду, яку в першому читанні вже затвердила Верховна Рада, передбачає більш жорсткі умови для виходу на пенсію достроково та максимальне скорочення категорій громадян, які можуть виходити на пенсію раніше за пенсійний вік.
Політика Прем'єр привітав українців з Днем прапора Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав українців з державним святом Днем прапора. Про це він завив на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "Всіх хочу привітати з Днем ​​державного прапора. Я глибоко переконаний, що це прапор європейської держави і країни, яка асоціюється з успіхом", - заявив він. Прем'єр запевнив, що Україна відновить свою територіальну цілісність, але головне сьогодні - це забезпечити успіх держави. "Нам не потрібні рейтинги, нам потрібно, щоб наші люди відчували, що ситуація змінюється на краще", - додав він.Прем'єр зазначив, що сьогодні вкрай важливо відновити зростання економіки України. "Сьогодні вкрай важливо розпочати капітальний ремонт держави. І ми його почали. Щоб це відчув кожен українець, щоб це відбилося на падінні цін. Це наше спільне з вами завдання", - вважає він. За його словами, спільно з Президентом уряд і парламент повинні приймати рішення для подальшого економічного зростання і зміни якості життя кожного українця.
Суспільство Уряд розширить програму забезпечення безкоштовними ліками Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів України розширить програму забезпечення безкоштовними ліками. Про це він заявив на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "Ми очікуємо, що саме цієї осені ми зможемо прийняти фундаментальні закони в парламенті, які змінять всю систему охорони здоров'я. Це повинні відчути українські лікарі й українські громадяни, що якість надання медичних послуг у нас змінилася. Як наслідок, українці будуть жити довше, ніж сьогодні", - заявив він. Прем'єр нагадав, що Кабмін уже запровадив систему забезпечення безкоштовними лікарськими засобами окремих категорій українських громадян. "Сьогодні ця система працює. Понад 3,5 млн людей користуються цією системою, і ми її будемо тільки розширювати", - пообіцяв він. Глава Кабміну зазначив, що в минулому на державній закупівлі медичних засобів та ліків "безбожно крали". "Але нам вдалося запобігти цьому, і ми побачимо сьогодні результати з доповіді Уляни Супрун".
Суспільство оформление ленты  Соцмережі сміються: пляжі Алушти заповнили російські туристи ... а ні, фекалії В окупованій росіянами Алушті 21 серпня сталася поломка очисних споруд, в результаті чого місцевий берег моря був повністю затоплений фекаліями. Місцеві екологи заявили, що проблеми зі стоками існують на всіх трьох головних пляжних зонах курорту - на Східній набережній, в центрі і в Професорському куточку. Основні скарги з приводу фекалій у морі надходили саме з Професорського куточка. У окупаційній «адміністрації» Алушти повідомили, що протягом 2 днів у місті діє НС через проблеми з каналізацією. У соцмережах те, що відбувається в Алушті, викликало одночасно сміх і обурення. Місцеві жителі скаржаться, що і так не було курортного сезону, а під кінець ще й пляжі зіпсували. Інші ж нагадують кримчанам слоган «Хоч камені з неба, ми вдома», зазначивши, що наразі вже і почалися ті самі «камені з неба». Дехто відзначає, що той запах, який зараз стоїть на пляжах Алушти - це як у приказці «там російський дух, там Руссю пахне». Також користувачі нагадали, що в ці дні в окупованому Криму побував президент країни-агресора Володимир Путін, мабуть, тому на півострові зійшов селевий потік, прорвало каналізацію в Алушті і відбуваються інші катастрофи.
Політика Генпрокуратура офіційно підозрює Жириновського у фінансуванні бойовиків Генеральна прокуратура України склала підозру громадянинові Росії, лідеру Ліберально-демократичної партії Росії Володимиру Жириновському у фінансуванні бойовиків терористичних організацій "Л-ДНР". Про це повідомляє Управління у зв'язках із громадськістю і засобами масової інформації Генпрокуратури, передає Інтерфакс-Україна. Як встановило слідство, Жириновський у березні-квітні 2014 року утворив групу з російських депутатів, які збирали гроші для терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР". "За рахунок особисто внесеного майна і коштів, а також коштів, зібраних з громадян РФ, зазначена група під керівництвом Жириновського, діючи, в тому числі, на прохання глави терористичної групи "Сомалі" Толстих (позивний "Гіві"), протягом 2014- 2017 років здійснила поставку представникам цих злочинних формувань 6 транспортних засобів російського виробництва", - йдеться в повідомленні. Йому закидають вчинення кримінального злочину за ч.3 ст.27, ч.3 ст.258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. За цією статтею підозрюваному загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.
Суспільство оформление ленты  Соцмережі тролять віце-губернатора Петербурга: прокинувся вранці рано, дах мені клюють баклани Користувачі соцмереж кілька днів поспіль активно обговорюють заяву віце-губернатора Санкт-Петербурга Ігоря Албіна, який розповів, що світловідбиваючу плівку на даху стадіону «Зеніт-Арена» руйнують птиці баклани. Віце-губернатор зазначив, що дах «витримує приголомшливе навантаження - до 400 кілограмів на квадратний метр». «Здавалося б, які тут можуть бути труднощі? Виявилося, неправильно працює захист від птахів. Є такий відомий птах - баклан, який своїм потужним дзьобом руйнує цілісність плівки», - повідомив Албін. Далі він додав, що баклани протикають плівку дзьобом, а тому потрібен проект захисту нового стадіону від птахів.Разом з тим, почесний працівник Ленінградського зоопарку Тетяна Медник заявила, що популяція бакланів у Санкт-Петербурзі занадто нечисленна, і ці птахи не здатні завдати шкоди стадіону «Санкт-Петербург». Орнітолог також додала, що дзьоб у птахів влаштований так, що харчуватися вони можуть тільки рибою. «У нас у місті водиться великий баклан, але його популяція надто нечисленна - він зустрічається лише біля Фінської затоки і Ладозького озера. Цих птахів буквально одна-дві-три. Численними їх назвати ніяк не можна», - сказала Медник. Заяви віце-губернатора активно тролять у соцмережах. Зокрема, користувач з ніком «Крестовський баклан» написав: «Дізналися, скільки коштує захист від птахів, і сміємося всією зграєю. Готові полетіти самі за половину цієї суми». «Кажуть, що нескінченно можна дивитися на три речі: вогонь, воду і як баклан клює «Зеніт-арену», - додав блогер «Недруги за бугром». Користувач Сергій Д. зазначив, що історія стадіону може виглядати ось так: «Птахи їдять дах, жуки-деревоточці скоро з'їдять пластикові сидіння. Равлики пожеруть металоконструкції, а щури дожеруть бетон. І немає стадіону». Багато хто відзначає, що занадто багато грошей було витрачено на будівництво стадіону, щоб зараз витрачати додаткові кошти на захист від птахів. Так, «Політагентство ОБС» зазначає, що «баклан своїм потужним дзьобом сп...в 50 мільярдів на будівництві стадіону у Петербурзі». У свою чергу блогер «Тітка Роза» додала, що «в гербі Росії по праву повинен красуватися двоголовий баклан».
Політика В Україні моніторитимуть земельні відносини Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк заявив, що в Україні запустять пілотний проект з моніторингу земельних відносин. Про це Мартинюк сказав на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "Ми повинні схвалити проект постанови про реалізацію пілотного проекту з проведення моніторингу земельних відносин та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України. Йдеться про об'єднання баз даних кількох відомств і узагальнення інформації землекористування. Вперше, по суті, інформація з різних відомств буде об'єднуватися, аналізуватися і узагальнюватися", - заявив він. За його словами, в цьому пілотному проекті бере участь Світовий банк. Він також зазначив, що такий пілотний проект дасть можливість забезпечити якісний моніторинг у системі земельних відносин.
Політика оформление ленты  Гола Femen залізла на місце Леніна і розкидала цукерки (21+) Оголена активістка руху Femen залізла на постамент, на якому раніше був пам'ятник Володимиру Леніну, і розкидала цукерки Roshen. Про це йдеться в сюжеті ТСН. Дівчина була оголеною до пояса, на ній було надіто корону, а в руці був факел, що має нагадувати американську статую Свободи. На постамент був причеплений плакат з написом "Chocolate independence" ("Шоколадна незалежність", - ред). На оголених грудях дівчини було написано Roshen (назва кондитерської компанії, якою володів президент України Петро Порошенко). Коли активістка залізла на постамент, вона почала розкидати цукерки виробництва Roshen. Нагадаємо, 21 липня під час урочистої зустрічі президента України і президента Білорусі Анджеліна Діаш підняла футболку, під якою не було одягу, і почала кричати "Живе Білорусь". Вже встановлено, що в будівлю Адміністрації Президента України Діаш пройшла, показавши фальшиве посвідчення журналіста. Активістці Femen інкримінують частину 3 статті 296 КК України - "хуліганство, поєднане з опором представникові влади".
Політика Незалежність України змінила карту Європи, - експерт Громадський діяч Олесь Доній заявив, що Незалежність України стала подією, що змінила карту Європи. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Проголошення Незалежності України - це, безумовно, подія, яка змінила карту всієї Європи. Стала вершиною досягнення мрії всіх тих, хто брав участь у визвольному русі. Але при цьому не було розписано національну ідею в плані бачення державності. Чи не були усвідомлені економічні, демократичні основи держави. В результаті було створено монопольну систему економіки і ілюзорну демократію", - заявив він. За оцінками Донія, Україна почала рухатися в протилежному напрямку, якщо порівнювати з країнами центральної Європи. "Тепер відстань між нами, можливо, навіть більше, ніж 26 років. Природно, це не говорить про те, що Україна не здійснила якісних змін. Однак, якщо порівнювати з сусідами, ми найбідніша країна Європи. Що пов'язано не з подіями останніх років, не через війну, як нам розповідають, а через неправильний вектор, який ми обрали ще в 90-тих. Тоді ми обрали не ту систему демократії, не ту систему економіки", - упевнений він. За останні роки, на думку експерта, на жаль, Україна не наблизилася до демократії і ринкової економіки. "Президент України концентрує в одних руках як конституційні, так і не конституційні повноваження. Верховна Рада залишається ілюзорним органом. Адже реально тільки від президента залежить прийняття тих чи інших законів. Триває кнопкодавство, як за регіоналів. Тепер це продовжують уже майданівці. Власне, ми бачимо контрольовану демократію, як і монополізацію економіки", - констатував він. За його прогнозами, Україна найближчими роками буде продовжувати шлях монополізації економіки і влади. А значить залишиться найбільш бідною країною Європи.
Політика Україна направить своїх спостерігачів на військові навчання РФ в Білорусі Україна підтвердила факт запрошення українських представників для спостереження за ходом російсько-білоруських військових навчань «Захід 2017», які повинні пройти в Білорусі. Про це інформує прес-служба Генерального штабу ЗСУ. У Генштабі повідомили, що на запрошення білоруської сторони з 16 по 20 вересня за ходом військових навчань спостерігатимуть два верифікатори з України. «Відповідно до положень Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки, Україна отримала від Білорусі офіційне запрошення до участі двох представників ЗСУ в спостереженні за військовою діяльністю в ході проведення етапу практичних дій військ у рамках стратегічного навчання "Захід - 2017" на території Республіки Білорусь із 16 по 20 вересня 2017 року», - повідомили в ГШ ЗСУ.
Події На Закарпатті прикордонники зі стріляниною зупиняли порушника на джипі На Закарпатті прикордонники були змушені застосувати зброю проти порушника держкордону. Про це інформує прес-служба Держприкордонслужби. Поблизу с.Завосина а/м Volkswagen Touareg, який рухався в бік кордону, зупинився лише після того, як старший групи прикордонного загону зробив постріл у повітря. З машини вийшли двоє невідомих у стані алкогольного сп'яніння. Пасажира затримали правоохоронці, а водій сів за кермо і спробував утекти з місця інциденту. Іномарка збила шлагбаум КПП, оскільки була заблокована транспортом прикордонників. Машину почали переслідувати. По дорозі водій позашляховика не впорався з керуванням, наїхав на камінь, і автомобіль перекинувся. За кермом був 46-річний житель Малого Березного, а його пасажиром - 47-річний односелець. Правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності.
Політика В СБУ надійшло повідомлення про підготовку замаху на Порошенка в Харкові Анонім заявив співробітникам СБУ про підготовку замаху на президента Петра Порошенка в Харкові. Про це повідомляє місцеве видання NewsRoom, посилаючись на джерела в правоохоронних органах. Відзначається, що СБУ отримала інформацію про підготовку замаху на Петра Порошенка напередодні, 22 серпня, о 12:25. «На телефон відомства надійшов дзвінок, у ході якого хтось жіночим механічним голосом попередив, що у вівторок відбудеться замах на Президента України», - сказано в повідомленні. Відзначається, що за даним фактом було розпочато кримінальну справу ст. 112 ч.1 (посягання на життя державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України. У разі, якщо правоохоронці зможуть довести провину людини, яка телефонувала, їй загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув'язнення. Нагадаємо, напередодні Петро Порошенко з робочим візитом відвідав Харківську область.
Політика Купувати ліки повинна центральна закупівельна організація, - Кабмін Кабмін затвердив Концепцію створення Центральної закупівельної організації лікарських засобів з 2019 року. Про це на засіданні Кабміну заявила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, передає кореспондент АСН. "Ми повинні створити центральну українську організацію, яка буде опікуватися закупівлею лікарських засобів. Для цього ми приймаємо Концепцію, згідно з якою ми створюємо Секретаріат при Міністерстві охорони здоров'я, він буде підтримувати публічні закупівлі лікарських засобів, що проходять через міжнародні організації", - заявила вона. За її словами, потім Центральна закупівельна організація буде створена на базі Секретаріату, і запрацює повноцінно вже з 2019 року на основі саме фінансування. "Структура цієї закупівельної центральної організації буде створюватися за рішенням Міністерства охорони здоров'я, буде мати наглядову раду, куди увійдуть представники центральних органів влади, міжнародних і громадських організацій. А її керівник буде обиратися на конкурсній основі. При цьому пілотні закупівельні програми за деякими закупівлями будуть введені в Україні тільки з наступного року. І вже в 2019 році, коли закон про передачу закупівель на міжнародні організації остаточно запрацює, тобто до березня 2019 року,  плануємо перейти 100% на нашу українську організацію, яка буде займатися державними закупівлями", - пообіцяла вона.
Політика Донбас найближчим часом чекають глобальні зміни: можливе введення миротворців Президент України Петро Порошенко знову заговорив про ініціативу введення миротворців ООН на окупований Донбас. Прес-служба глави держави повідомила, що ініціатива введення миротворців буде представлена ​​Києвом на сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка восени відбудеться в Нью-Йорку. Порошенко зазначив, що питання збройної місії ОБСЄ просувається досить важко і постійно впирається в категоричне небажання Російської Федерації встановити мир на Донбасі. «Більше того, категоричним є небажання залишити Україну в спокої. Але я впевнений, вода камінь точить. Тому ідею миротворців я збираюся в наступному місяці презентувати в Нью-Йорку на сесії Генеральної Асамблеї ООН», - сказав він. У той же час Президент нагадав, що РФ має право вето в ООН, яким, зокрема, вона скористалася під час створення трибуналу з розслідування катастрофи лайнера МН17 на окупованому Донбасі. «Нормандські» переговори Увечері 22 серпня Порошенко провів телефонну конференцію в «нормандському форматі», куди входить Україна, Німеччина, Франція і РФ. Президент підкреслив, що в ході переговорів повідомив європейським партнерам про те, що буде акцентувати увагу на посиленні збройної місії ОБСЄ, а також на введенні миротворців ООН. Крім того, обговорювалося питання припинення вогню з 25 серпня або з 1 вересня 2017 року, «щоб діти нарешті змогли піти в школу». В результаті керівники держав «нормандського формату» висловили підтримку режиму припинення вогню у зв'язку з початком нового навчального року. «Лідери висловили надію, що це припинення вогню призведе до стійкого поліпшення ситуації безпеки в інтересах школярів і всього цивільного населення Донбасу», - розповіли в прес-службі Президента України. Відзначимо, що 24 липня вже проходили попередні телефонні переговори лідерів «Нормандське четвірки». Тоді Порошенко закликав російську сторону негайно припинити агресію і поставки озброєння на окуповані території, і в черговий раз заявив про необхідність введення на Донбас миротворчої місії ООН. У Кремлі ж заявили, що ініціативи введення миротворців повинні обговорюватися з терористами на Донбасі. «Щодо розміщення якихось місій на Донбасі, то така тема піднімалася, і президент Росії Володимир Путін завжди підкреслював, що розміщення будь-яких місій можливе лише за згодою протиборчих сторін», - заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. Ще більш жорстко з цього приводу висловився міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. «У Мінських домовленостях про жодні миротворців не йдеться», - заявив він. Лавров також уточнив, що Мінські домовленості велику роль відводять спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ. Переговори Волкера і Суркова 21 серпня в Мінську відбулися переговори спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова. В результаті переговорів з'ясувалося, що ситуація на Донбасі не влаштовує нікого. Так, Волкер заявив, що метою американської дипломатії є відновлення суверенітету України і припинення вогню на сході країни. Він нагадав, що Донбас не так вже й далеко знаходиться від ЄС "В Європі« на відстані менше ніж півтори години польоту на літаку зараз вирує гаряча війна », - констатував він, додавши, що щоб зупинити війну, потрібно тривале і міцне припинення вогню на Донбасі. Пізніше, в ході прес-конференції в Вільнюсі Волкер додав, що агресія РФ є загрозою не тільки для України, але і для Європи. «Цього взагалі не повинно було статися, і тепер ми повинні робити все, щоб припинити людські страждання, оскільки в конфлікті загинуло вже близько 10 тисяч осіб. Це виклик не тільки для України, а це ризики для всієї Європи», - заявив Волкер. У свою чергу представник Кремля Сурков заявив, що країну-агресора також не влаштовує нинішній стан речей. «Ми погодилися, що нинішня ситуація на Донбасі не може влаштовувати ні конфліктуючі сторони, ні зовнішні сили, що сприяють врегулюванню. Дискусія проводилася в тоні взаємної поваги та зацікавленості, серйозно, чесно, без упередженості та ілюзій», - сказав Сурков. Крім того, Сурков повідомив, що прихильність мінським домовленостями «під сумнів не ставилася». «Сторони запропонували свіжі ідеї і новаторські підходи щодо реалізації угод», - додав він. Таким чином, виходячи зі слів посланця Путіна, на Донбасі настають глобальні зміни. Якими вони будуть, висновок зробив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрій Гримчак. За його словами, Росія вже прийняла рішення про виведення військ з Донбасу. «Я думаю, що рішення по Донбасу, за великим рахунком, вже прийнято - вони підуть звідти. Єдине, що сьогодні обговорюється, як вони підуть, на яких умовах тощо», - заявив Гримчак.
Суспільство Луценко прокоментував можливу участь Димінського в смертельній ДТП Глава Генпрокуратури України Юрій Луценко заявив, що людина, яка бере на себе відповідальність за те, що він був за кермом у момент аварії у Львівській області за участю авто власника ФК «Карпати» Петра Димінського, насправді не перебував за кермом. Про Луценко повідомив, відповідаючи на питання журналістів у ході візиту в Запорізьку область, інформує прес-служба відомства. «Я чітко заявляю, що людина, яка повідомила, що він був водієм автомобіля, за кермом у цей момент не був. Він спеціально приїхав зі Львова і сів за кермо машини», - повідомив Юрій Луценко. Він заявив, що стверджувати зараз, що за кермом був сам Димінський, не можна. Для цього необхідно провести ряд слідчих заходів. Генпрокурор також додав, що, на жаль, власник ФК «Карпати» не йде назустріч слідству.
Політика Мін'юст обмежив винагороду державних і приватних виконавців до 200 прожиткових мінімумів за виробництво Кабмін обмежив винагороду державних і приватних виконавців до 200 прожиткових мінімумів працездатних осіб за 1 виробництво. Про це на засіданні Кабміну заявив заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов, передає кореспондент АСН. "Ми пропонуємо внести зміни в порядок виплати винагород державним виконавцям та встановити розмір винагороди приватного виконавця", - заявив він. Співрозмовник підкреслив, що в рамках реформи виконавчої служби було змінено умови оплати праці виконавців. "Зокрема, вони отримували заохочення у вигляді відсотків від суми, яка була стягнута. Ми ж пропонуємо обмежити максимальну суму, яку може отримати державний і приватний виконавець за одне провадження до 200 прожиткових мінімумів працездатних осіб", - зазначив він.
Політика Кравчук: Мінські переговори можна залишити, якщо повністю їх змінити Мінські угоди можна залишити, якщо повністю змінити їх. Таку думку в ході прес-конференції висловив перший президент України Леонід Кравчук. «Думаю, що Мінський процес можна залишити, але його в корені потрібно змінити - розширити, змінити повноваження і склад учасників змінити. Там не повинні бути ні «ДНР», ні «ЛНР», - заявив Кравчук. За його словами, Мінський майданчик потрібно відібрати у Росії, щоб звідти не проголошувалося, що в Україні нібито йде громадянська війна. «Можна перенести, не обов'язково в Мінську, неважливо де. Якщо буде формат «Великої сімки» або «Великої двадцятки», або формат Будапештського меморандуму, думаю, тоді ситуація зміниться», - додав Кравчук. Політик також вважає, що у свій час Мінські угоди допомогли зупинити намір Росії розширити агресію в Україні, однак зараз у ході переговорів тільки вирішують питання щодо обміну полоненими. «Головна роль України - відновити територіальну цілісність, відновити кордони і встановити українську владу на всій території України, включаючи Донбас, а згодом і Крим. Вони (Мінські переговори) фактично вирішують одне питання, і навколо нього ведуть великі розмови - обмін полоненими... Нам треба закінчити війну, тому що закінчиться війна і не буде полонених», - підкреслив Кравчук.
Політика Кубів доручив МЕРТ, АМКУ, ДФС і Держрегуляторній службі вивчити причини подорожчання зрідженого газу Міністр економічного розвитку і торгівлі, перший віце-прем'єр України Степан Кубів доручив Міненергетики та вугільної промисловості, ДФС, Державній регуляторній службі і АМКУ вивчити причини подорожчання зрідженого газу. Про це він пише у себе у Facebook. «Протягом останніх тижнів в Україні подорожчав скраплений газ. Виробники скрапленого газу - «Укрнафта», «Укргазвидобування» і приватні компанії - покривають не більше 20% потреби ринку. Решту наша країна імпортує з РФ, Казахстану, Білорусі та інших країн. Обмеження з боку Росії призвели до зменшення імпорту зрідженого газу на територію України і, на жаль, до його дефіциту», - передає Міністерство економічного розвитку і торгівлі у себе у Facebook, посилаючись на думку експертів. Відомство не виключило можливих порушень законодавства про захист економічної конкуренції
Події оформление ленты  Смертельна ДТП за участю Димінського: опубліковано відео з камер спостереження У Львові камери спостереження зафіксували бізнесмена і власника ФК «Карпати» (Львів) Петра Димінського за кермом а/м Mercedes перед смертельною аварією. Відповідний відеозапис публікував місцевий портал Zахid.net. «На відео з камер відеоспостереження а/м Mercedes S65 AMG, який влаштував смертельне ДТП в с. Ямельня 18 серпня, керує чоловік у білій сорочці з короткими рукавами. У такій же сорочці очевидці зняли Петра Димінського на місці ДТП», - сказано в повідомленні. Потрібно відзначити, що видання звернулося із запитом до ЛКП «Муніципальна дружина» з проханням надати записи камер спостереження, щоб простежити маршрут пересування кортежу Димінського в день аварії і побачити, хто насправді був за кермом автомобіля. «На ролику, який отримала редакція, видно, що кортеж Димінського виїхав від Львівської ОДА, де знаходиться офіс ФК «Карпати», о 14:29. За кермом Mercedes S65 AMG з держномером АС0277ВР видно чоловіка в білій сорочці з короткими рукавами. О 14:32 а/м Mercedes і джип супроводу Lexus проїхали Торговою площею, біля ринку «Добробут». Камери знову зафіксували за кермом авто того самого чоловіка в білій сорочці. В обох випадках Lexus охорони їде позаду Mercedes. Через 23 км і майже 40 хвилин Mercedes із кортежу Димінського потрапив у ДТП, в якій загинула 31-річна Наталія Тріла», - коментує відеозапис місцеве видання.
Політика 20 лютого Україна буде вшановувати пам'ять героїв Небесної Сотні Пам'ять Героїв Небесної Сотні Україна буде вшановувати 20 лютого. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр культури Євген Нищук, передає кореспондент АСН. "Згідно з планом заходів із вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні на період до 2020 року, передбачається реалізація проекту "Майдан. Усна історія" і створення електронного архіву. А також видання і презентація книг, спогадів, присвячених подіям Революції Гідності", - заявив він. Також план передбачає встановлення пам'ятних знаків і меморіальних дощок, перейменування вулиць, площ іменами загиблих учасників Революції Гідності. За його словами, документ також передбачає проведення гідного дня свободи 21 листопада і вшанування героїв Небесної Сотні 20 лютого.
Економіка Українська економіка відновиться до рівня 2013 року тільки у 2025-2027 роках Економіка України відновиться до рівня 2013 року тільки до 2025-2027 років. Про це на прес-конференції заявив економіст Віктор Скаршевський, передає кореспондент АСН. "Україна з 92 по 17 рік економічно стала дуже централізованою країною. У 17 році 82% всіх грошових ресурсів концентрується в Києві. Тобто, економіка країни стала централізованою. Однак при цьому економіка рухається не вгору, а вниз. Оскільки економіка жодного разу не відновлювалася після економічних криз", - заявив він. Економіст підкреслив, що за всі роки Незалежності економіка стала повністю сировинною, що тягне за собою низький рівень життя та високий рівень корупції. "На даний момент темпи відновлення економіки такі, що до рівня 2013 року Україна відновиться тільки до 2025-27 років", - сказав він. Він нагадав, що зовнішній борг України на момент отримання Незалежності становив 0%. Сьогодні ж борг наблизився до 100% ВВП. Мало того, що він такий великий, його потрібно віддавати в найближчі 5-6 років. "Тому в чергову річницю Незалежності нас чекає або дефолт, або ж чергова реструктуризація боргу", - прогнозує він.
Політика ТКГ в Мінську домовилася про припинення вогню на Донбасі з 25 серпня Тристороння контактна група (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про припинення вогню на сході України з 25 серпня. Про це повідомляє сьогодні представник Росії на переговорах контактної групи в Мінську Борис Гризлов, передає ТАСС. «Головний результат переговорів: контактній групі вдалося узгодити режим припинення вогню через початок нового навчального року з 25 серпня 2017 року. Ми сподіваємося, що «шкільне» перемир'я буде дотримуватися безстроково і відповідально», - говорить Гризлов за підсумками зустрічі. Вчора, 22 серпня, ввечері відбулася телефонна розмова в «нормандському форматі». За підсумками бесіди було погоджено заяву, в якій лідери країн висловили підтримку запланованого рішення ТКГ оголосити режим припинення вогню з нагоди початку навчального року.
Політика В Україну прибув глава Пентагону США Джеймс Меттіс Міністр оборони США Джеймс Меттіс прибув до України. Трансляцію з аеропорту «Бориспіль» здійснював телеканал 112 Україна. В аеропорту крім тих, що зустрічають, була також американський посол в Україні Марі Йованович. Візит глави Пентагону в Україні було приурочено до Дня Незалежності нашої країни. Завтра Джеймс Меттіс візьме участь в урочистому заході на Майдані, а також проведе зустріч з президентом Петром Порошенком і міністром оборони України Степаном Полтораком. «Під час цих переговорів секретар переконає наших партнерів у тому, що Америка досі твердо прихильна до мети відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також зміцнення стратегічного оборонного партнерства між нашими державами», - сказано в повідомленні Пентагону.
Юмор оформление ленты  Перший млинець грудкою. Активісти залишили засідання комісії Кабміну з приводу гучних будівництв Києва Більшість активістів, які прийшли на перше засідання міжвідомчої робочої групи з питань законності будівництва деяких об'єктів м.Києва, створеної при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, покинули зал засідань. У комісії з 27 членів лише 3 активісти Голова громадської організації «Барви життя» Лідія Гончаренко пояснила такі дії тим, що жодного жителя-активіста і громадського діяча, які борються зі скандальними забудовами, до цієї комісії не включили. «Ми подали купу заяв, але жодної людини, зазначеної в них, не внесли до складу комісії. Про яку її легітимність може йти мова. Все зводиться до того, що чиновники зараз виступлять і на цьому все закінчиться», - вважає активістка. Дійсно, з офіційно затвердженого списку членів комісії, який розміщено на сайті відомства, випливає, що до складу комісії входить лише 3 громадські активісти та 1 журналіст, інші члени - представники міністерств, КМДА та інших структур влади. «Там сидять якісь фейкові люди, в групі немає реальних постраждалих від дій забудовників. Вони збираються вирішувати наші проблеми без нас», - обурюється активістка Юлія Діденко. Юлія живе в будинку біля одного зі скандальних столичних будівництв на Мечникова, 11а. Законність цього будівництва теж повинна розглядати створена комісія. На невеликій ділянці між існуючими будинками забудовник збирається звести цілий комплекс. Будівництво вже призвело до того, що 13 серпня минулого року недалеко від території, що забудовується, стався зсув. «І він триває. Ніхто не зміцнює, вже минув рік», - додала Діденко. Жилой комплекс по цене памятника архитектуры Ще гірше йдуть справи із забудовою на вулиці Коперника, 7. Зведений там будинок, будівництво якого призвело до пошкоджень довколишнього двоповерхового будинку, - пам'ятника архітектури, вже введено в експлуатацію. А всі спроби в судовому порядку домогтися хоча б відшкодування збитку або ремонту ні до чого не привели. «Ми виграли 4 суди по ремонту будинку, ніхто нічого не робить, подали в виконавчу службу, вона теж нічого не робить. Ми виграли суд, що будинки були введені в експлуатацію незаконно, теж нічого ніхто не робить. Це історичний ареал, Міністерство культури не давало дозволу на будівництво, але на це теж ніхто не зважає», - заявив голова Всеукраїнського об'єднання Академія культурної спадщини українського козацтва Юрій Руголь. Як після всіх цих порушень і невиконаних рішень судів будинок могли ввести в експлуатацію, активісти не розуміють. «Це абсолютно протиправне будівництво. Будівля зведена з порушенням чинного Генерального плану. Більше того, на сусідніх будинках, а не тільки історичній будівлі, пішли тріщини по стінах і стелях. Як цю будівлю ввели в експлуатацію, я не розумію», - дивується член об'єднання громадських організацій «Київське віче» Олена Терещенко-Єскіна. Тим часом начальник управління перспективного розвитку та координації будівництва Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Лариса Жілік зазначила, що дійсно в 2015 році Департамент архітектурно-будівельної інспекції Києва виявив при будівництві об'єкта порушення містобудівного законодавства. «Було винесено припис. Забудовник у листі повідомив, що порушення усунув і на сьогодні будівництво завершено. Також існує постанова Шевченківського районного суду щодо зобов'язань забудовника здійснити ремонт двоповерхової будівлі на Коперника, 7. Чи виконав забудовник рішення суду, невідомо», - додала чиновниця. У зв'язку з вищесказаним, комісія доручила департаменту державного архітектурного контролю КМДА провести перевірку наскільки законно будинок на Коперника, 7 був введений в експлуатацію, і на підставі чого було видано таке рішення. Під прикриттям ГПУ Також комісія доручила Печерській державній районній адміністрації розібратися, кому насправді належить прибудинкова територія, яку, зі слів активістів, захопили забудовники, що зводять житловий комплекс на вул. Михайла Бойчука, 20-22. Ще в 2003 році Київрада віддала цю землю Генпрокуратурі в постійне користування і до 2017-го тут не проводилося ніяких робіт. А в цьому році ділянку, що впритул підходить до розташованої поруч багатоповерхівки, огородили парканом, і місцеві жителі почали протестувати. Тільки тоді вони дізналися, що прибудинкова територія їм вже не належить. Тим часом забудовник запевняє: землю не захоплювали, вона і так нікому не належить. Дійсно, в Києві близько 90% прибудинкових територій юридично не закріплені за мешканцями будинків. Вони по суті нічийні. Так що, виходить, і будувати на них можна. Однак чиновники КМДА зазначили, що на даний момент будівництво проводитися не може, оскільки забудовник ще не отримав містобудівних умов і обмежень. Але судячи з того, як активно йде підготовка до робіт, дозвіл не за горами. Настають мітинги і протести На першому засіданні члени комісії встигли розглянути шість об'єктів, законність будівництва яких викликає сумніви. За всіма були дані доручення відповідним органам для з'ясування обставин, що викликають питання. Коли відбудеться наступне засідання - невідомо. Тим часом обурені активісти в ефективну роботу комісії не вірять, вважають це черговим затягуванням часу. «Вже зверталися до всіх: і до президента, і до прем'єра. Два роки ось так по колу нас ганяють, відправляють в суди, там кажуть: ваші права не порушені, тому що ваші права являє київська влада, а київська влада дала дозвіл на будівництво. Це нерозв'язна проблема», - обурюється член громадської організація «Микільська слобідка»  Орхова Олена. Громадські активісти, яких не включили в список членів комісії заявили, що вже склали відповідну заяву на ім'я віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка. Вони також обіцяють знову прийти під Кабмін, на цей раз проти «фейковой» комісії.
Кримінал Суд залишив Насирова під домашнім арештом до 21 жовтня Солом'янський районний суд Києва на засіданні 23 серпня ухвалив рішення до 21 жовтня продовжити запобіжний захід відстороненому від посади голови Державної фіскальної служби України Роману Насирову. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов висловив надію, що до закінчення дії терміну запобіжного заходу підозрюваний і його адвокати встигнуть ознайомитися з матеріалами справи. Нагадаємо, Романа Насирова підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило за собою тяжкі наслідки. 2 березня цього року його затримали в лікарні "Феофанія" співробітники Спеціальної антикорупційної прокуратури, а 7 березня суд обрав відстороненому очільнику ДФС запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави у 100 млн грн. Заставу за Насирова внесла його дружина.

Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
більше матеріалів




/-1,3093109130859-/ /-pc-/
Top