counter
Архів Повернутись назад 22 Липня 2016
22 Липня
Суспільство оформление ленты  Рік Землі за три хвилини (відео) Вчений NASA Джей Герман і його команда зібрали у відеозапис близько трьох тисяч фотографій Землі, які було зроблено з супутника DSCOVR (англ. Deep Space Climate Observatory) за період з серпня 2015-го по липень 2016 року. Весь рік у фотографіях вмістився в ролик довжиною в неповні три хвилини. Супутник DSCOVR перебуває на так званій гало-орбіті на відстані до 1,5 мільйона кілометрів від Землі. Його було запущено в лютому 2015 року на орбіту за допомогою ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX. Вийшовши на орбіту Землі, він робить її знімки щодві години. Крім красивого ролика, створеного зі знімків DSCOVR за рік, NASA також публікувала ще два цікавих моменти, які зумів зняти супутник: повне сонячне затемнення на Землі, яке з космосу виглядає як тінь, що проходить по земній поверхні, а також було зроблено 15 знімків зворотного боку Місяця, коли він опинилася між Землею і космічним кораблем і рухався так протягом чотирьох годин. Затемнення Сонця на Землі, вид з космосу: Вид зворотного боку Місяця на тлі Землі. Знімок зроблено з відстані 1,5 мільйона кілометрів від Землі: Запуск космічного супутника DSCOVR з космодрому на мисі Канаверал 11 лютого 2015 року:    
Події оформление ленты  За добу зафіксовано 66 обстрілів з боку бойовиків Протягом минулої доби бойовики 66 разів обстріляли позиції сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, на донецькому напрямку зафіксовано 30 обстрілів. Біля Авдіївки ворог бив по українських позиціях зі 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 120 мм і 82 мм обстрілював Новоселівку-2. «По опорних пунктах біля Майорська, Верхньоторецька, Опитного і Пісків бойовики били з 82-мм мінометів. У Луганському і Невельському вони застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Вогонь з великокаліберних кулеметів вівся і під Троїцьким», - йдеться в повідомленні. Читайте також: Біля Мар'їнки українські військові змусили бойовиків у паніці відступити На маріупольському напрямку зі 120-мм мінометів і гранатометів ворог обстрілював захисників Широкиного, 82-мм міномети і гранатомети задіяв у Красногорівці і Мар'їнці, великокаліберні кулемети - у Водяному, Новогригорівці, під Талаківкою бив з БМП. Крім того, в Луганській області зафіксовано 10 обстрілів. По Станиці Луганській ворог вів вогонь з 82-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Стрілецьку зброю застосовував біля Сизого. Також під хаотичні обстріли потрапили Новозванівка, Новоолександрівка і Попасна.
За кордоном оформление ленты  У США росіянина посадили на 10 років за незаконний експорт технологій до РФ У Нью-Йорку суд засудив до 10 років позбавлення волі громадянина США і РФ Олександра Фішенка, який раніше визнав свою провину в незаконному експорті технологій до Росії, відмиванні грошей та інших злочинах. Як заявив помічник генпрокурора США Джон Карлін, Фішенко організував незаконні поставки американського високотехнологічного обладнання російським компаніям, у тому числі пов'язаних з міноборони РФ і ФСБ. За його словами, Фішенко незаконно діяв у США як іноземний агент, пише «Медуза». За даними американської влади, в 1998 році Фішенко заснував компанію ARC, яка з 2002-го по 2012 рік поставила до РФ обладнання на 50 мільйонів доларів, у тому числі високотехнологічні прилади, які використовуються в системах наведення ракет, стеження та в інших військових цілях. Оборот такого обладнання контролюється урядом США, проте Фішенко за допомогою підроблених документів приховував факт експорту.
Політика оформление ленты  Депутати попросять НАБУ і САП перевірити дії Яценюка за проектом «Стіна» Народні депутати звернуться до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро, щоб вони дали оцінку діям колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в рамках проекту «Стіна». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Борислав Береза. «Зателефонував журналіст і поцікавився подальшим розвитком справи щодо «Стіни» Яценюка, яка насправді виявилася городнім парканом. Пояснюю йому, що спільно з іншими депутатами на підставі одержаних офіційних відповідей держструктур і зібраної інформації ми звертаємося до САП і НАБУ, щоб вони дали відповідну оцінку діям Яценюка», - написав Береза. Читайте також: У двох областях відновлюються роботи з проекту «Стіна» Раніше повідомлялося, що цього року на облаштування українсько-російського кордону виділено 60 мільйонів гривень з 200 передбачених.
Події оформление ленты  Бойовики-дезертири вступили в бій з військовими з російської нацгвардії, є вбиті Протягом останньої доби в районі проведення антитерористичної операції загинули троє і поранені семеро російських військових. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. «Протягом доби підтверджені втрати противника становили троє загиблих і семеро поранених військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) і 5-ї окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, а також зі складу зведеного загону Федеральної служби військ національної гвардії Російської Федерації», - йдеться в повідомленні. Читайте також: Біля Мар'їнки українські військові змусили бойовиків у паніці відступити При цьому в розвідці зазначили, що втрати особового складу зведеного загону «росгвардії» пов'язані з невдалою спробою затримання дезертирів 11-го окремого мотострілецького полку, які самовільно залишили передові позиції в районі Авдіївки і чинили збройний опір.
Суспільство оформление ленты  Савченко: Сторонам конфлікту доведеться просити пробачення одне в одного Сторонам збройного конфлікту на Донбасі України доведеться прощати і просити пробачення одне в одного. Про це заявила в ефірі «5 каналу» народний депутат, член фракції «Батьківщина» Надія Савченко. «Так, нам доведеться прощати багато чого. І так само нам доведеться просити вибачення. Потрібно навчитися просити пробачення і прощати, інакше миру не буде», - сказала Савченко. Ведуча уточнила, у кого потрібно просити вибачення. «У тієї матері, яка втратила останнього сина. Байдуже, з якого боку», - відповіла нардеп. Савченко розповіла про листа, якого вона одержала від матері українського військового, котрий, будучи її єдиним сином, загинув на Донбасі. «Вона сказала, що може зрозуміти ту жінку, яка втратила єдиного сина, з того боку - «ДНР» і «ЛНР». І вона сказала: «А нам нічого більше ділити: у нас більше нічого не залишилося», - сказала Савченко. Вона додала, що готова попросити вибачення «у тієї матері, яка втратила єдиного сина, з того боку».
Суспільство У Луганській області судитимуть «депутата парламенту «ЛНР» Прокуратура Луганської області відправила до суду обвинувальний висновок у кримінальному провадженні за фактом зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України щодо «депутата парламенту «ЛНР». Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. Так, на початку липня 2016 року на одному з блокпостів на лінії розмежування з тимчасово непідконтрольною українській владі територією затримали жительку міста Луганська. Встановлено, що вказана особа в 2014 році, перебуваючи у складі депутатів першого скликання так званого парламенту «ЛНР», брала участь у голосуваннях із затвердження низки нормативно-правових актів «ЛНР», що призвело до створення та функціонування на території Луганської області терористичної організації «ЛНР».
Суспільство оформление ленты  Розвідка: Під час хресної ходи спецслужби РФ планують провокації Спецслужби Росії під час проведення хресної ходи планують провокації проти представників Української православної церкви Московського патріархату. Про це на брифінгу заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, передає РБК-Україна. «Провокаційні заходи проти представників православної церкви МП буде організовано і проведено російськими спецслужбами із залученням кримінальних угруповань. З їхньою допомогою планується організувати сутички і заворушення поблизу культових споруд, а також місць масового скупчення людей. Особлива увага приділятиметься інформаційно-психологічному впливу на українців за рахунок негативного висвітлення подій у російських ЗМІ», - заявив Скібіцький. Він також повідомив про те, що до організації провокацій причетний колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко. «Особлива роль в організації провокаційних дій відводиться оточенню українських чиновників режиму Януковича, в тому числі колишнього міністру внутрішніх справ України Захарченку та його довіреній особі Віктору Зубрицькому», - сказав Скібіцький.
Суспільство оформление ленты  Прикордонники дістали опіки очей у зоні АТО через використання бойовиками лазерів Троє прикордонників Краматорського прикордонного загону дістали опіки очей через можливе використання бойовиками забороненої лазерної зброї. Про це на брифінгу повідомив помічник глави ДПСУ України Олег Слободян, передає «112 Україна». Прикордонників госпіталізовано до центрального клінічного госпіталю ДПСУ. «18 липня прикордонники, ймовірно, зіткнулися з черговим використанням російсько-терористичними військами забороненої лазерної зброї. На блокпосту «Мар'їнка» дістали ураження очей троє військових Краматорського прикордонного загону, які здійснювали спостереження через оптичні прилади. У них опіки сітківки різного ступеня тяжкості», - сказав Слободян. Він зазначив, що бойовики могли використовувати опромінювачі світла великої потужності, джерелом якого можуть бути так звані сліпучі лазери.
Суспільство оформление ленты  Заступник командира 53-ї бригади продавав боєприпаси У зоні АТО на Донбасі заступника командира 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ затримали за підозрою у продажу бойовикам боєприпасів. Про це у Facebook повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос. За його словами, затриманий продавав патрони калібру 7.62, 5.45 і гранати РГД-5. «У зоні АТО заступник 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ продавав «на сторону» патрони 7.62, 5.45 і гранати РГД-5. За 66 880 грн. Продавав смерть, яка могла (вже не зможе) наздогнати підлеглих, цивільних або випадкових людей. Главк «К» СБУ встановив, хто торгує смертю, оперативно забезпечив здійснення всіх процесуальних дій, а слідчі «управління війни» Головної військової прокуратури щойно затримали на гарячому цього (не знаю як назвати). Що тепер сказати? За Кримінальним кодексом України це звучить сухо так: викрадення військовою службовою особою боєприпасів зі зловживанням службовим становищем, скоєне в умовах особливого періоду, збут бойових припасів - покарання до 12 років позбавлення волі», - написав Матіос.
Суспільство оформление ленты  У Сумській області незаконно вирубали сторічні дуби Співробітники Служби безпеки України викрили організовану групу, учасники якої незаконно вирубали сторічні дуби в Лебединському районі Сумської області. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, зловмисники вирубали майже 200 дерев на території Лебединського агролісгоспу та лісгоспу. Загальний обсяг вирубаних дубів віком 90-100 років становить 250 кубометрів. Експерти оцінили збитки, завдані державі, в півтора мільйона гривень. «Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою та поліцією затримали п'ятьох учасників угруповання на території приватної пилорами, де було виявлено більшу частину вирубаних дубів - майже 200 кубометрів», - йдеться в повідомленні. За оперативною інформацією, сприяння в доступі на територію лісгоспу забезпечували окремі посадовці лісництва. Відкрито кримінальне провадження за статтями 246, 364 і 368 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Луценко назвав головну проблему Закарпаття Генеральний прокурор вважає головною проблемою Закарпатської області екоцид. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Луценка Лариса Сарган. «На Закарпатті відбувається екоцид. Дерева, які саджали за часів Франца Йосифа, зараз активно вирубують, і Карпати перетворюються на пустелю. Ліс пиляли й пиляють, і на наших очах це відбувається. Що вам потрібно, аби ця проблема закінчилася? Чого бракує? Судів, поліції?» - цитує Луценка Сарган. За словами генпрокурора, в будь-якому населеному пункті вздовж румунського кордону він нарахував не менше 10 місць відвертого вирубування. Читайте також: Призначено нового прокурора Закарпатської області (фото) «Щодня з Тячівського, Рахівського, Міжгірського районів вивозиться до 100 машин кругляку. Машини йдуть далі, вагони йдуть далі. Під виглядом дров і тирси вивозиться величезна кількість кругляку. Я вимагаю, щоб ви розбиралися не з простими лісорубами, а закрили вікно, через яке йде український ліс. Усе це має припинитися. Строк - до кінця року. Якщо не припиняться, будуть інші методи», - заявив Луценко.
Політика оформление ленты  Окупанти пропонують Дурову створити в Криму зону, вільну від авторських прав європейських і американських компаній Окупаційна влада Криму пропонує колишньому генеральному директору «ВКонтакте» Павлу Дурову підготувати реальний проект створення на півострові зони, вільної від авторських прав і патентів американських та європейських компаній. Про це повідомляє ТАСС. Так «віце-прем'єр республіки» Дмитро Полонський прокоментував журналістам ідею Дурова про створення цієї зони в Криму. «Це було всього-на-всього проголошено такий собі намір, треба його вивчити, подивитися, що конкретно пропонується, яке законодавче регулювання, якими будуть переваги для нашого регіону і після цього приймати якісь рішення. Нехай він (Дуров) у публічній площині сформулює публічний план, як він це собі бачить», - сказав Полонський.
Події оформление ленты  У Хмельницькій області на одному з підприємств «Укроборонпрому» прогримів вибух Сьогодні вранці у Хмельницькій області на території одного з держпідприємств «Укроборонпрому» прогримів вибух. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Хмельницького гарнізону. Технологічний вибух стався о 9:20. За попередньою версією, на території ДП «Укроборонсервіс», розташованого в с. Грузевиця, під час утилізації в печі непридатних для подальшого використання і зберігання патронів калібру 23 мм стався технологічний вибух, що спричинив пошкодження фасадної частини приміщення. Внаслідок вибуху потерпілих і жертв, а також загрози подальших вибухів і пожежі немає. «Всі роботи з утилізації боєприпасів зупинено. Причини й обставини події встановлюються», - йдеться в повідомленні. Наразі відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах) КК України.
Суспільство оформление ленты  У Запоріжжі ліквідовано «філію» конвертаційного центру бойовиків (відео, фото) Співробітники Служби безпеки України припинили в Запоріжжі діяльність «філії» конвертаційного центру, головний офіс якого розташований у тимчасово окупованому терористами Луганську. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, організували конверт два жителі Луганська. На спеціальному обладнанні вони робили дублікати банківських карток, власники яких перебувають на окупованій території. «Відскановані копії магнітних стрічок і пін-коди карток зловмисникам пересилали електронною поштою куратори. Ділки наносили реквізити на магнітні стрічки «чистих» карток - так званий білий пластик. Після цього в запорізьких банкоматах знімали незаконно нараховані соціальні виплати псевдопереселенцям. Готівкові кур'єри завозили на тимчасово окуповані території Луганщини і переказували їх на рахунки, які використовували спільники терористів по всій території України», - йдеться в повідомленні. Наразі затримано двох організаторів. Під час обшуків у квартирі співробітники Запорізького та Хмельницького управлінь СБУ і Нацполіції знайшли 60 «чистих» банківських карток і програмно-апаратний комплекс для їхньої «прошивки». У зловмисників також вилучено фінансову документацію, яка доводить нелегальну конвертацію майже шести мільйонів гривень, і три тисячі гривень готівкою. Відкрито кримінальне провадження за ст. 200 Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  У Сєверодонецьку затримали на хабарі чиновника військово-цивільної адміністрації Співробітники Служби безпеки України затримали в Сєверодонецьку керівника одного з департаментів Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, який вимагав гроші за оренду земельних ділянок. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, задокументовано кілька епізодів вимагання посадовою особою грошей на загальну суму майже 50 тисяч гривень. «Керівник департаменту лише за «винагороду» узгодив із бізнесменом технічну документацію, необхідну для оренди земельних ділянок промислового призначення», - йдеться в повідомленні. Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою затримали чиновника, згідно зі статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України, у будівлі адміністрації під час одержання частини хабара в розмірі вісім тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Політика оформление ленты  «Перемогли емоції»: Клімкін прокоментував рішення польського Сейму Міністр закордонних справ Павло Клімкін прокоментував рішення польського Сейму визнати події на Волині в 1943-45 роках «геноцидом, здійсненим українськими націоналістами проти жителів II Речі Посполитої». Про це повідомляє прес-служба МЗС. За словами Клімкіна, під час ухвалення цього рішення перемогли емоції. «Зміст документа викликає занепокоєння. Шкода, що Варшава не прислухалася до пропозицій українських чиновників, депутатів, видних громадських діячів про необхідність діяти разом у цьому питанні - українським і польським історикам вивчити всі аспекти цієї трагедії, парламентам двох країн ухвалити спільну заяву. Не думаю, що односторонніми діями можна дійти дійсно реального примирення і єднання. Нам потрібні спільні кроки», - сказав Клімкін. Раніше повідомлялося, що польський Сейм визнав Волинську трагедію геноцидом.
Суспільство У слідства є нові дані щодо вбивства Шеремета Наразі у правоохоронців уже є новини щодо розслідування вбивства Павла Шеремета. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє прес-служба ГПУ. При цьому Луценко зазначив, що він поки що не розголошуватиме їх, і попросив усіх решту також від цього утриматися. «Єдине, що можу сказати: ми бачимо кілька людей, які закладали вибухівку, найближчим часом ми матимемо інформацію про тип цієї вибухівки та вибухового пристрою, і це допоможе слідству рухатися по слідах убивць», - сказав Луценко. Читайте також: Геращенко не виключив російський слід у вбивстві Шеремета Нагадаємо, у Києві вранці 20 липня внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Вибух стався о 7:45 ранку, коли Шеремет від'їхав від будинку і проїхав кілька десятків метрів.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Вадим Карасьов Україні потрібно знайти оптимальне поєднання безпеки і демократії Через загрозу кризи безпеки, яка нависла над світом, яскраво проявляється тенденція до деглобалізації і до послаблення союзів країн. Тобто кожна окремо взята країна намагатиметься стати сильнішою, спираючись на внутрішні ресурси. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. «По-перше, криза безпеки може викликати і вже викликає тенденцію до деглобалізації. Тобто послаблення союзів, наприклад Європейського союзу після Brexit. Це також призводить і до неоізоляціонізму США. Наприклад, у Трампа жорсткий варіант неоізоляціонізму, а у Клінтон - більш помірний, м'який. Не випадково на останньому з'їзді республіканців, де Трампа було номіновано як кандидата у президенти США, лунав такий лозунг: «Ні глобалізації, так американізації». Замість глобалізму - американізм, тобто заклик до того, щоб США зняли низку своїх зобов'язань перед союзниками в Європі в рамках трансатлантичної співпраці та партнерства», - розповів політолог. На думку Карасьова, перед Україною стоїть завдання знайти правильний баланс зовнішньої та внутрішньої політики, знайти новий дипломатичний інструментарій, знайти нові концептуальні креативні ресурси у зовнішній політиці для того, щоб вписатися в нові тренди 21-го століття. «Ці тренди, пов'язані з деглобалізацією і ренаціоналізацією, ми бачимо на прикладі Польщі. Адже всі ці заяви щодо Волинського геноциду пов'язані з ренаціоналізацією центральних і східноєвропейських держав. Отже, нам потрібно зараз більше уваги приділяти внутрішнім джерелам зростання, не дуже сподіватися на якісь зовнішні союзи, гарантії. Вони, звичайно ж, потрібні, але, думаю, їхній вплив зменшуватиметься. При цьому Україні треба розуміти, що потрібно знайти оптимальне поєднання безпеки і демократії, безпеки і свободи - така ключова дилема існує для багатьох держав. Ми повинні розуміти незаперечну річ: сучасний світ ділитиметься на світ сильних і слабких держав», - підсумував експерт.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Володимир Цибулько Сплеск терору завжди виникає під час переходу на новий технологічний уклад За часів, коли світ переходить на новий технологічний рівень, відбувається сплеск терору. Країни третього світу не в змозі породжувати конкурентів, тому мстяться за свою поразку. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько. «Демократія завжди вміє захищатися. Але коли демократія інфантильна, вона намагається не помічати загрозу. Зараз відбувається мобілізація силовиків у Франції, ісламські революції в попередні роки, турецький сценарій, який закінчиться переформатуванням конституції. У цьому сценарії ми бачимо, що, швидше за все, заколот був штучним. Але Франція перебуває під тиском терору в останні роки, Великобританія, Німеччина - все це наслідок великого технічного відриву від третього світу. Третій світ, розуміючи свою поразку, не може породжувати конкуренцію, а може лише мститися за свою поразку. Тому у світі ІТ-індустріалізації, якщо йдеться про перехід на новий технологічний уклад, завжди виникає сплеск технологічно відсталого терору. Це означає, що демократія, яка завжди вміла захищатися, зараз перейде на геть інший технологічний рівень безпеки», - розповів політолог. Цибулько наголосив, що новий рівень безпеки - це персоніфікація даних, контроль за пересуванням, приватна свобода. Тим, що завжди було благом демократії, зараз доведеться поступитися заради безпеки. Експерт зазначає, що такі ситуації були завжди, суспільний розвиток спірально повторює одні й ті самі сценарії, але вже на іншому технологічному рівні.
Суспільство оформление ленты  «Запам'ятався посмішкою»: у Києві попрощалися з Павлом Шереметом У Києві, в Українському домі, відбулася церемонія прощання з журналістом Павлом Шереметом, якого було вбито вранці 20 липня. Його автомобіль підірвали на перехресті вулиць Івана Франка і Богдана Хмельницького в Києві. «Підійшов до якоїсь межі і зрозумів, що життя таке коротке, а репутація - така тендітна річ, що все це підкоряти волі кількох політиків - нерозумно й безглуздо». «Ми - такі собі провідники чужих історій. Важливо вміти розмовляти з людьми. Якщо люди вам нецікаві - це не ваша професія». Ці та інші цитати білоруського журналіста, а ще фотографії раз у раз змінюють одна одну на екрані у величезному залі Українського дому. Сьогодні сюди прийшли колеги Павла Шеремета, друзі, представники влади та білоруської діаспори, прості кияни. Поруч також мати, син і дочка журналіста. «Запам'ятався посмішкою, запам'ятався твердістю, особливо, коли говорив про своє минуле ставлення до білоруської мови, про те, як саме Україна вплинула на нього, - згадує журналіст Андрій Куликов. - Думаю про нього як про людину, яка ввібрала в себе наше життя. Ми, журналісти, даємо суспільству надію, а для багатьох людей, які прагнуть керувати суспільством, ми становимо небезпеку». «Професія журналіста - небезпечна професія, - каже журналіст Євген Кисельов. - Якщо ти її обрав, ти маєш бути готовим до всього. Я б за вбивство журналістів карав би так, як карають за вбивство поліцейських. Є у світі чотири особливі професії. Є вчителі, які навчають дітей, є лікарі, які лікують людей, є поліцейські, які охороняють спокій та безпеку громадян, а є журналісти, які дають громадянам інформацію про те, що відбувається у світі, країні, навколо них. При цьому людям нашої професії не личить скаржитися на те, що ми весь час перебуваємо в зоні ризику». Говорили сьогодні й про можливі мотиви вбивства журналіста. Наприклад, Євген Кисельов припускає: «З версій, гадаю, найближча до дійсності - це так званий російський слід». «Це іронічна, критична людина і дуже принципова. Думаю, що 1000% - це абсолютно показове вбивство. Навіть той спосіб убивства, який обрали, - максимально цинічний з усіх можливих. І Павла вибрали як велику фігуру. А для чого? Думаю, найближчим часом ми побачимо якесь продовження, - каже народний депутат, лідер полку «Азов» Андрій Білецький. - Одна з версій - «російський слід»... Можливо, цю версію не можна відкидати, але мені здається, що зараз такий внутрішній український ландшафт, що його могли використати й внутрішні українські сили для своїх власних інтересів. Для України загалом це показує, що у нас величезні проблеми в країні, в елементарних поняттях державної безпеки і особистої безпеки кожного громадянина». «Будь-які поспішні спроби щось гадати - це завжди на шкоду, - впевнений адвокат Ілля Новіков. - Але я думаю, що цих людей знайдуть, раніше чи пізніше, але знайдуть, і буде відомо, хто це зробив». А радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт звертається до журналістів: «Хотів попросити всіх дати нам можливість вести розслідування. Є певні версії, за якими працює слідство. Ми просимо тих людей, хто має відношення до ЗМІ, не коментувати, а допомагати нам. Працюють найкращі фахівці СБУ, і ми зробимо все, щоб знайти не лише вбивць, а найголовніше - замовників».

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,89831614494324-/ /-pc-/
Top