counter
Архів Повернутись назад 22 Квітня 2016
22 Квітня
Події Бойовики продовжують обстріли Станиці Луганської і Трьохізбенки Учора, 21 квітня, терористи продовжили провокаційні обстріли Станиці Луганської. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Так, з 21:00 до 24:00 бойовики обстрілювали район пункту пропуску та залізничного моста з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, російські найманці вночі зі стрілецької зброї обстріляли опорний пункт українських військових у районі Трьохізбенки. «Бойовики стріляють по переходу, зокрема і вдень. Шановні жителі тимчасово окупованих територій, якщо ви хочете, щоб перехід відкрили, зверніться до так званої «терористичної влади» з вимогою дотримуватися Мінських домовленостей і припинити вести вогонь по пункту пропуску в Станиці Луганській, щоб ви ним могли скористатися», - підкреслив керівник ЛОВЦА Георгій Тука.
Події В Одесі поліція ліквідувала міжнародний канал поставки бурштину В Одесі оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції викрили групу осіб, які організували контрабанду бурштину в Китай. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Одеській області. «У підпільному цеху камені готували для продажу. Надалі вони авіашляхом потрапляли в Китай. До організації контрабанди причетні громадяни України та іноземці. Щомісячний дохід від незаконної діяльності досягав 20 мільйонів гривень. Зараз вилучено понад 25 кілограмів сонячного каменю у виробах і натуральному вигляді. Встановлено, що між учасниками групи існував чіткий розподіл ролей: безпосередні організатори (батько і син), скупники, працівники цеху з обробки каменю, місцеві жителі і покупці з Китаю», - йдеться в повідомленні. В Одесі розташовувався головний офіс злочинців, куди з західних регіонів країни привозили незаконно видобутий бурштин. Містився він у підвальному приміщення під «вивіскою». В офісі відбирали камені: великі залишали, а маленькі відвозили в цех. «Для організації підпільного цеху спеціально орендували приватний будинок. Приміщення обладнали необхідною технікою. Кілька десятків працівників обробляли і приводили бурштинові камені у відповідний вигляд. Приблизно один-два рази на місяць громадяни Китаю прилітали в Україну для придбання дорогоцінних каменів. Про свій «туристичний» візит вони заздалегідь попереджали», - уточнюється в повідомленні. В рамках кримінального провадження, відкритого слідчим відділом Шевченківського відділення поліції Приморського відділу поліції в м.Одесі ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, проводяться санкціоновані обшуки. З'ясовується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
Політика Німеччина додатково виділить 19 мільйонів євро для ліквідації катастрофи на ЧАЕС Міністр з охорони навколишнього середовища ФРН Барбара Хендрікс анонсувала виділення Україні додаткової фінансової допомоги для подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Про це політик заявила в інтерв'ю німецькій газеті Nordwest-Zeitung, передає DW. «Ми вже виділили близько 120 мільйонів євро. Крім того, в найближчі роки ми інвестуємо ще 19 мільйонів у проект», - сказала вона. «Якщо вдасться накрити енергоблок новим захисним куполом, від атомного реактора більше не буде виходити безпосередньої небезпеки», - підкреслила міністр. Хендрікс також розкритикувала використання атомної енергетики. Це, за її словами, «тупикова технологія з дорогим кінцем». У березні цього року Барбара Хендрікс відвідала Чорнобильську АЕС, де дізналася про стан робіт зі зведення нового саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Під час її візиту українські чиновники заявили, що не збираються відмовлятися від атомної енергетики. Разом із Німеччиною фінансову допомогу Україні надають 44 держави. Частково кошти вкладаються в будівництво нового саркофага, який повинен повністю ізолювати четвертий енергоблок.
Суспільство СБУ викрила чиновників, які «прикривали» морських браконьєрів Працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили керівництво Азовського басейнового управління рибоохорони, яке «кришувало» браконьєрський вилов риби. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, при «сприянні» чиновників браконьєри виловили азовського бичка майже на 14 мільйонів гривень. Працівники спецслужби задокументували факти систематичного отримання чиновниками грошей від підприємців, які займалися незаконним промислом риби в Азовському морі. «Після перерахування 75 тисяч гривень від нелегальних рибалок було проведено обшуки за місцем проживання двох високопоставлених чиновників рибоохорони. Правоохоронці вилучили понад 15 тисяч доларів США і незареєстровану мисливську зброю. Чиновники, відповідальні за охорону водних ресурсів, зберігали вдома майже 80 рибальських сіток та інше браконьєрське спорядження, призначене, зокрема, для вилову осетрових і пеленгаса», - йдеться в повідомленні. Одночасно працівники СБ України затримали браконьєрське риболовецьке судно, власники якого платили данину чиновникам. На борту містилося близько десяти тонн азовського бичка. Обом чиновникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Події Поліція порушила кримінальне провадження через вибух у центрі Генічеська Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху магазину в Генічеську. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Херсонській області. «За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна шляхом вибуху», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років). Зараз проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння злочину. Слідство триває», - йдеться в повідомленні. Також стало відомо, що під час огляду місця пригоди вибухотехніки вилучили чеку з кільцем і частину реактивної протитанкової гранати. Відзначимо, в четвер увечері, 21 квітня, в центрі Генічеська Херсонської області в будівлі магазину стався вибух. Постраждалих немає.
Економіка США відправили перший танкер СПГ до Європи З порту американського штату Луїзіана в Португалію відправився перший танкер, завантажений американським природним газом. Про це повідомляє авторитетне американське видання The Wall Street Journal. За даними видання, танкер «Дух Креола» перевозить скраплений природний газ (СПГ). Планується, що він прибуде в пункт призначення до кінця квітня, розповіли джерела видання. Поставки американського газу до Європи стануть альтернативою російському газу, який довгий час залишався безальтернативним для Євросоюзу. Аналітики прогнозують, що поставки американського газу в ЄС почнуть цінову війну, що призведе до зниження цін на блакитне паливо. «Це початок цінової війни між американським скрапленим газом та трубопровідним газом», - вважають аналітики. Вперше США почали експортувати за кордон газ у лютому. Перші поставки газу були спрямовані до Бразилії. Раніше законодавство США забороняло експортувати газ. Також WSJ повідомляє, що португальська енергетична компанія Galp Energia отримає перші поставки американського газу. Танкер із газом повинен прибути 26 квітня в порт Сінеш.
За кордоном Військові РФ двічі обстріляли ізраїльські винищувачі у сирійському небі Російський військовий контингент, який перебуває в Сирії, обстріляв ізраїльські військові літаки. Про це повідомляє Reuters з посиланням на ізраїльське друковане видання Yedioth Ahronoth. Ізраїльське видання не наводить більш детальної інформації про час і місце інцидентів. Не має також інформації про те, чи були ізраїльські літаки підбиті або пошкоджені. За інформацією Yedioth Ahronoth, через ці випадки прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу звернувся до РФ із тим, щоб поліпшити оперативну координацію військових із російською стороною. Також видання зазначає, що питання обстрілу росіянами ізраїльських військових літаків вперше було порушено під час зустрічі з Путіним президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном, який побував 15 березня в Москві. Також повідомляється про те, що ізраїльський 10-й канал заявив про зближення минулого тижня російського та ізраїльського військових літаків біля середземноморського узбережжя Сирії. Ізраїльські військові поки від коментарів відмовилися. Не коментують інформацію і в офісі Нетаньяху, а також посольстві Росії в Ізраїлі.
Суспільство Полозов: Політичну частину питання звільнення Савченко вже з'ясовано Адвокат української льотчиці Надії Савченко Микола Полозов упевнений, що політичну частину питання звільнення Надії Савченко вже з'ясовано. Про це він заявив в ефірі «5 каналу». За його словами, зараз головне питання - коли саме відбудеться звільнення полонянки. Адже російська сторона може затягнути цей процес від декількох місяців до року. Водночас Микола Полозов зазначив, що Володимир Путін все ж сподівається розміняти звільнення Надії Савченко на ослаблення санкцій проти Російської Федерації. Напередодні міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що Україна відправила в Росію документи, необхідні для повернення Савченко. На початку тижня в РФ також підтвердили «політичну волю» щодо обміну українки на засуджених російських ГРУшників Александрова і Єрофєєва.
Економіка оформление ленты  НБУ ввів санкції проти осіб, причетних до справи Савченко Національний банк України ввів санкції проти осіб, причетних до справи Надії Савченко. Про це повідомляє прес-служба головного банківського регулятора. «Національний банк України постановою №276 забезпечив застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Відповідний перелік осіб було визначено в рішенні Ради національної безпеки і оборони України від 25 березня 2016 року і введено в дію Указом Президента України від 29 березня 2016 року», - йдеться в повідомленні. Так, НБУ зобов'язав банки у триденний термін з моменту набрання чинності постановою надати відомості про наявність банківських рахунків і залишки коштів на них 84 фізичних осіб, зазначених у рішенні РНБО. «Банки повинні щомісяця подавати Національному банку інформацію щодо залишків коштів на цих рахунках і про спроби проведення фінансових операцій фізичними та юридичними особами, зазначеними в списку санкцій, до яких застосовані певні види санкцій і на користь таких осіб», - наголошується в повідомленні Нацбанку . Нагадаємо, що РНБО ввела у дію санкції проти осіб, причетних до справ Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Повний список осіб, що потрапили під санкції, зазначений у документі нижче.
Суспільство Київрада розробила новий, більш ефективний порядок подання та розгляду петицій У Київській міській раді розробили новий порядок подання та розгляду петицій. Про це на прес-конференції в АСН «Петиції в Києві - дієвий інструмент чи профанація» розповів заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Прокопів. За його словами, електронні петиції є найдієвішим елементом спілкування з громадою. Він зазначив, що вже є приклад успішної реалізації петиції. «Реалізовано петицію щодо нічних маршрутів, більше трьох десятків петицій перебувають у процесі реалізації. Загалом зареєстровано 3069 петицій», - сказав Прокопів. Заступник київського міського голови розповів про новий порядок розгляду електронних петицій. Щоб петицію було розглянуто, за 90 днів її має підписати 10 тисяч осіб. «Змінилися терміни розгляду. Автор петиції буде чітко знати, в які терміни і хто саме розглядає, крім того, розгляд петиції проводиться за участю автора. Ще в новому порядку - верифікація та модерація, секретаріат Київської ради розглядає всі підписи, щоб уникнути фальсифікацій. Також у новому порядку встановили чіткі терміни - після трьох днів, якщо петиція набрала потрібну кількість голосів, про це повідомляється автору», - зазначив Прокопів.
Політика Гройсман просить перевірити офшори Данилюка За період перебування на посаді міністра фінансів Олександра Данилюка жодних офшорів ним зареєстровано не було. Про це під час години запитань до уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. «За період перебування міністра фінансів на посаді жодних підприємств не було зареєстровано. По-друге, щодо того, що було раніше, міністр повинен самостійно дати відповідь. І якщо ця відповідь порушуватиме закон, він повинен самостійно прийняти рішення. НАПЗК має предметно це питання вивчити, адже справа не у відставці, а якщо була корупція, то за це треба нести відповідальність», - заявив Гройсман. Також голова уряду заявив, що чекає від органів перевірки даних, які були занесені або мали бути занесені в його декларації, на підставі яких і зробить відповідний висновок. У свою чергу міністр фінансів Данилюк заявив, що «зараз залучив юристів, щоб вони з'ясували ці питання», бо у нього немає на це часу через роботу в уряді. Він заявив, що чекає від депутатів конструктиву, а не популізму.
Суспільство Кандидата в заступники міністра енергетики перевірять на причетність до терористичної «ЛНР» Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив СБУ перевірити кандидата в заступники міністра енергетики та вугільної промисловості на причетність до квазідержави «ЛНР». Про це повідомля Еспресо.TV. Під час години запитань до уряду нардеп від БПП Владислав Голуб звернувся до міністра енергетики Ігоря Насалика з проханням прокоментувати призначення на посаду його заступника «міністра паливної енергетики» «ЛНР» Юрія Зюкова. «Якщо ви говорите, що він був у «ЛНР», він маэ сидіти, і це питання СБУ. Його запропонувала громадська рада, і я не можу до неї не прислухатися», - сказав Насалик. У свою чергу прем'єр-міністр запевнив, що в разі підтвердження інформації про причетність Зюкова до «ЛНР» «ця людина не буде працювати на жодній посаді в уряді». «Я звертаюся до СБУ з проханням перевірити інформацію, надану нардепом Голубом, і хочу вас запевнити, що, якщо те, що було сказано, підтвердиться, ця людина не працюватиме на жодній посаді в уряді», - сказав Гройсман.
Події оформление ленты  Прикордонники затримали групу контрабандистів з великою партією сигарет Працівники Держприкордонслужби України затримали вчора на Буковині велику партію контрабандних сигарет. Порушників виявила мобільна група прикордонників, яка прибула на посилення охорони ділянки державного кордону з Румунією у Чернівецькій області. Про це передає прес-служба Державної прикордонної служби України. «Помітивши невідомих неподалік кордону, прикордонники одразу повідомили своїм румунським колегам і негайно почали переслідування. У свою чергу порушники, побачивши прикордонний наряд, кинули пакети і почали втікати. Щоб затримати втікачів, були задіяні додаткові прикордонні наряди», - йдеться в повідомленні. Незабаром прикордонники зупинили п'ятьох осіб, які намагалися подолати загороджувальний паркан. При цьому мобільній групі довелося здійснити попереджувальні постріли вгору. Під час подальших розшукових заходів за кілька метрів від держкордону задіяні резерви затримали ще двох осіб, а група реагування від відділу прикордонної служби «Красноїльськ» - ще одного порушника. Загалом прикордонники виявили і затримали вісьмох осіб, які намагалися переправити в Румунію 24 пакети з тютюновими виробами. Зараз сигарети доставили до прикордонного підрозділу. На затриманих складено процесуальні документи за ст. 202, ч.2 18510, ч.2 204-1 КУпАП. Матеріали передано до суду.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Ярослав Жаліло У МВФ немає мети підвищити в Україні тарифи У МВФ немає мети підвищити в Україні тарифи. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив макроекономіст Ярослав Жаліло. «Я б не перебільшував значення зниження облікової ставки до 19%. Швидше за все, це вже запізніла реакція НБУ на те, що у нас був тривалий період невисокої інфляції. Проте в Україні слабкий реальний механізм, який дозволяв би впливати на облікову ставку і ставку на кредитування ринку. З іншого боку, відбулося зниження ставок за депозитами, бо показники інфляції стали нижче», - зазначив експерт. На думку макроекономіста, зв'язок між зниженням облікової ставки від НБУ і приїздом місії МВФ важко знайти, оскільки для міжнародного інвестора це не є основним аргументом. «МВФ абсолютно все одно, яка облікова ставка. Для них важлива ліберальна модель формування курсу валюти і дотримання параметрами дефіциту бюджетних коштів», - підкреслив експерт. Жаліло вважає, що головна проблема в питанні підвищення тарифів полягає не в вимогах МВФ, а в тому, що уряд має розв'язати питання дефіциту бюджету. «На мою думку, завданням будь-якого уряду України є ведення переговорів з міжнародними кредиторами з метою узгодження взаємних позицій. В принципі, у МВФ немає мети підвищити в Україні тарифи, про що свідчить той факт, що з їхнього боку не диктувалися терміни або подібні методики. Йшлося про те, що за рахунок тарифів у нас буде зменшено дефіцит бюджету. Зокрема, «Нафтогаз» є складовою частиною дефіциту. Тому для мінімізації дефіциту йшлося про підвищення тарифів. Уряд повинен знайти аргументи для кредиторів МВФ, в Україні можуть бути реалізовані програми для досягнення обґрунтованих тарифів. Щойно це буде дійсно відбиватися на балансі НАК «Нафтогаз України», то буде змога не підвищувати тарифи», - резюмував експерт.
Події ГУР: За два дні втрати серед військовослужбовців РФ склали шість убитих і 32 поранених Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявляє про чергові втрати військовослужбовців РФ на території Донбасу. Про це повідомляє прес-служба військової розвідки. «Протягом 20-21 квітня втрати особового складу 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ складають шість загиблих військовослужбовців і 32 поранених», - наголошується в повідомленні. За даними ГУР, 20 квітня 2016 року загинуло п'ять і поранено 30 військовослужбовців внаслідок підриву боєкомплекту в бліндажі 14-го стрілецького батальйону 4-ї окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2-го АК в районі н.п. Новотошківське. «21 квітня загинув один військовослужбовець 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) і поранено двох військовослужбовців 11-го окремого механізованого полку (Макіївка) 1-го АК, які діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп», - уточнюється в повідомленні ГУР.
Суспільство Жителі окупованого Комінтернового виступили проти мародерства з боку військових РФ Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що жителі окупованого селища Комінтернового Донецької області відкрито виступили проти безчинств з боку військових РФ. Про це повідомляє прес-служба військової розвідки. «Вчора, 21 квітня, близько 15 жителів селища Комінтернового висловили відкритий протест командуванню 9-ї ошмсп Мп. Місцеві жителі були обурені спробою керівників військових приховати факт умисного завдання тілесних ушкоджень (побиття і перелом руки) вчителю місцевої школи», - йдеться в повідомленні. У ГУР зазначили, що жителі селища заступилися за місцевого педагога, яка намагалася протидіяти мародерству російських військових і завадила винесенню майна навчального закладу. Обурення місцевого населення викликало бездіяльність командування полку, що не вживає заходів щодо покарання винних.
Суспільство Грабіжник київських банків може сісти на 12 років Київської місцевою прокуратурою №5 затверджено і направлено до суду обвинувальний акт щодо 34-річного киянина, який протягом року вчинив три збройні напади на столичні банки. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури. У всіх випадках схема пограбувань була майже однакова. Зловмисник заходив у відділення банку і, погрожуючи працівникам зброєю, вимагав віддати йому гроші з касових апаратів. «Загалом злочинець заволодів грошовими коштами банківських установ на суму понад 60 тисяч гривень. При цьому два пограбування він вчинив на території Оболонського району, ще одне - в Дарницькому, де зрештою і був затриманий правоохоронцями», - йдеться в повідомленні. Йому інкримінується скоєння кримінального злочину за ч.3 ст.187 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За вчинене зловмисникові загрожує від семи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Суспільство У Києві з'явиться нічний транспорт після петиції українця У Києві розглянули і втілюють у життя петицію про нічні маршрути столицею. Про це на прес-конференції в АСН «Петиції в Києві - дієвий інструмент чи профанація?» розповів заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Прокопів. Автор петиції Богдан Долінце надихнувся прикладом європейських столиць і вирішив написати цю петицію, вона зібрала необхідну кількість голосів, і Київрада взялася за її реалізацію. «Ця петиція виллється у чотири маршрути, маршрут №137 - він ітиме від центрального залізничного вокзалу до метро «Харківська», маршрут №136 -  йтиме від вулиці Кадетський гай до вулиці Милославської та маршрут 133 - йтиме від центрального залізничного вокзалу до вулиці Гонгадзе. Для того, щоб порахувати, які саме маршрути максимально економічно вигідні і одночасно найбільш затребувані, департаменту транспорту був потрібен певний час. Ці маршрути вже затверджено, і це приклад дії петиції, коли людина написала петицію і її результатом стали маршрути, які курсуватимуть Києвом уночі, і велика кількість людей буде ними користуватися», - розповів Прокопів. Також він зазначив, що всі петиції, які кілька днів тому набрали по 10 тисяч голосів, будуть розглядатися вже за новою процедурою розгляду електронних петицій.
Суспільство У районі АТО виявлено чотири схованки зі зброєю і боєприпасами Служба безпеки України спільно з військовослужбовцями Збройних сил і поліцією виявила чотири схованки зі зброєю і боєприпасами в районі проведення антитерористичної операції. Як повідомляє прес-служба СБУ, в селищі Перемога Новоайдарського району Луганщини правоохоронці вилучили зі схованки, обладнаної в приватному будинку, гранатомет РПГ-18, 18 гранат до підствольного гранатомета і сім гранат Ф-1. У Старобільську працівники спецслужби спільно з поліцією вилучили зі схованки чотири протипіхотні міни МОН-50 і ОЗМ-72, а також п'ять гранат до підствольного гранатомета. У зоні поблизу селища Новолуганське поруч із блокпостом Збройних сил України на узбіччі дороги правоохоронці виявили гранатомет РПГ-22. Крім того, у Волноваському районі Донецької області працівники військової контррозвідки СБ України спільно з поліцією затримали місцевого жителя, у якого вилучено дві гранати Ф-1 з запалами і три гранати до підствольного гранатомета.
Суспільство Прикордонники попередили шість спроб отримання хабарів Минулого тижня працівники Держприкордонслужби припинили п'ять випадків пропозиції хабарів і спробу втягування у протиправну діяльність прикордонників. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України. «Громадянин Болгарії намагався підкупити прикордонників Ізмаїльського загону в пункті пропуску «Виноградівка», що в Одеській області. Чоловік пропонував 500 грн за безперешкодний пропуск через кордон і непритягнення до адміністративної відповідальності за перевищення терміну перебування в Україні на 220 діб», - йдеться в повідомленні. Двічі українці пропонували хабар прикордонникам Бердянського загону в контрольному пункті в'їзду-виїзду «Чонгар» на адмінкордонах із тимчасово окупованою територією АР Крим. Громадянка України пропонувала 200 гривень за пропуск дитини без документа на право перетину адмінкордону. А інший громадянин України запропонував гроші за швидке проходження всіх контролюючих служб через цей контрольний пункт. «У пункті пропуску «Бачівськ» прикордонникам Сумського загону неправомірну вигоду пропонували двоє іноземців. Громадянин Молдови за безперешкодний пропуск через кордон запропонував 500 російських рублів. А громадянин Вірменії намагався заплатити $5 і 200 гривень з метою уникнення відповідальності за перевищення терміну перебування в Україні», - наголошується в повідомленні. Крім того, минулого тижня зафіксовано одну спробу втягування у протиправну діяльність прикордонників відділу «Красноїльськ» Чернівецького загону. До одного з прикордонників цього підрозділу звернувся місцевий житель з пропозицією посприяти в переміщенні тютюнових виробів через державний кордон, на що отримав від прикордонника категоричну відмову. Про це правопорушення поінформовано працівників внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби та Сторожинецький відділ поліції в Чернівецькій області.
За кордоном У Кремлі прокоментували інцидент з атакою на ізраїльський винищувач Спікер глави Кремля Дмитро Пєсков не став заперечувати інцидент з російським та ізраїльським винищувачами в сирійському повітряному просторі. Про це він сказав, коментуючи повідомлення ізраїльського видання Yedioth Ahronoth, в якому йшлося, що винищувач РФ відкрив вогонь по літаку ВПС Ізраїлю, передає РБК. Так, під час спілкування з журналістами в п'ятницю, 22 квітня, прес-секретар Путіна спочатку відмовився коментувати повідомлення ізраїльської преси, однак після уточнюючих запитань заявив, що «повідомлення ізраїльської преси в цьому випадку далекі від того, що є насправді». Нагадаємо, раніше видання Yedioth Ahronoth повідомило, що ВПС РФ здійснили в сирійському повітряному просторі як мінімум два постріли в бік ізраїльського військового літака.
За кордоном Діаспора заблокувала конгрес російських пропагандистів у Брюсселі Українській громаді в Бельгії вдалося заблокувати проведення російського пропагандистського заходу, спрямованого на дискредитацію України. Про це в Брюсселі повідомила українська громадська активістка Інна Чефранова, передає Укрінформ. «Ми, українські активісти в Бельгії, планували провести протестну акцію перед одним із готелів у Брюсселі в центрі міста, де планувався антиукраїнський конгрес «Неонацизм і тероризм: реальні виклики для Європи». Цей захід організовано праворадикальною бельгійською організацією «Євро-Рус», що спонсорується Кремлем за сприяння посольства РФ у Бельгії. Під час «конгресу» мав відбутися показ сумнозвісного фільму французького режисера Поля Морейри «Україна: маски революції», - розповіла Чефранова. За її словами, дирекція готелю не знала про зміст цього заходу. «Після того, як ми отримали дозвіл від поліції на наш протест, керівництво готелю одразу ж скасувало цей ганебний захід і повернуло гроші організаторам. Це невелика, але наша перемога над злочинною кремлівською пропагандою і місцевими маріонетками Кремля», - підкреслила вона. Чефранова зазначила, що організатори також видалили анонс про цю подію з соціальної мережі. «Отже, доведеться відстежувати, чи не перенесуть цей захід в інше місце», - зазначила вона.
Суспільство Кива прокоментував інформацію про своє ймовірне звільнення Начальник департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України Ілля Кива розповів, у якому випадку піде у відставку. Про це він заявив у коментарі Еспресо.TV. За словами Киви, він піде у відставку, тільки якщо таке завдання поставить міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Також він зазначив, що не знає про сьогоднішню заяву Хатії Деканоїдзе, яка ініціювала його відставку. «Це її право. Вона це робить з грудня місяця», - заявив Кива. Також він вважає, що, звинувачуючи його в некоректних висловлюваннях щодо учасників АТО, Деканоїдзе просто шукає привід. «Знаєте що, нехай вона не перекручує з тієї простої причини, що більше, ніж я мало хто зробив для АТОшників. Можливо, міністр. АТОшники у мене працюють, за АТОшниками я завжди стежу. Я дуже багато приділяю уваги АТОшникам. Вона хоче знайти привід?»- заявив Кива. Нагадаємо, що сьогодні керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе подала заяву на звільнення Киви.
За кордоном Фірташа підозрюють у підкупі чиновників кримінальної поліції Німеччини Український олігарх Дмитро Фірташ купував секретні відомості у двох чиновників кримінальної поліції німецької землі Мекленбург - Передня Померанія. Про це повідомляє німецьке видання NDR. За даними видання, олігарха цікавила інформація про те, на якій стадії перебуває розслідування міжнародної поліції у його справі і які саме матеріали проти нього є. За це, стверджує NDR, Фірташ платив шестизначні суми, іноді навіть 500 тис. євро. Гроші отримував 60-річний чиновник зі сфери державної безпеки, його дружина і колишній працівник кримінальної поліції. Посередником завжди виступала берлінський консультант з питань підприємництва, а передача хабарів відбувалася переважно в барах, зокрема - в барі біля озера в північно-західному Бранденбурзі. Видання також повідомило, що 2009 року один із обвинувачених подав запит в Секретну службу США щодо Фірташа. Водночас він стверджує, що сам проводив проти українського олігарха розслідування і саме тому потребував цієї інформації. У зв'язку з цим випадком в останні дні відбулося багато обшуків житлових і офісних приміщеннях працівників кримінальної поліції землі Мекленбург - Передня Померанія. Можливо, в цій справі є більше підозрюваних, ніж відомо зараз. Чиновників, які співпрацювали з Фірташем, звинувачують у нелегальному зборі інформації, корупції та ухилянні від сплати податків. 20 квітня стало відомо, що в віденському будинку олігарха Фірташа пройшли обшуки за запитом Німеччини.
Політика Польський реформатор Бальцерович став представником Порошенка в Кабміні Президент України Петро Порошенко прийняв рішення призначити колишнього віце-прем'єр-міністра Польщі Лешека Бальцеровича своїм представником в уряді. Відповідний указ глава держави підписав 22 квітня, повідомляє прес-служба Президента. Також ідеться про те, що Президент Порошенко разом із Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом провів зустріч із Бальцеровичем і словацьким реформатором Іваном Міклошем, які увійшли до групи міжнародних радників при українському уряді. «Наша принципова позиція - ми не будемо мати президентської і прем'єрської команди і групи. У нас буде єдина, загальна команда, яка реформуватиме країну», - підкреслив Порошенко. Нагадаємо, що польський економіст і політик Лешек Бальцерович відомий передовсім як натхненник низки економічних реформ у Польщі, проведених на початку 1990 років, відомих як «шокова терапія».
Події На Львівщині на хабарі затримано чиновника райдержадміністрації Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції у Львівській області припинили діяльність системи вимагання та отримання неправомірних вигод працівниками однієї з РДА. Про це повідомляє прес-лужба ГУ Національної поліції у Львівській області. «Оперативники встановили, що провідний спеціаліст одного з відділів Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації вимагала від матері багатодітної родини хабар за реалізацію права, яке жінці і так надано законодавством, - на збільшення суми соціальних виплат», - йдеться в повідомленні. Слідчим Управлінням ГУНП відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.14, ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. «Сьогодні, 22 квітня, працівники УЗЕ і Нацполіції затримали 51-річного фахівця біля службового кабінету під час одержання неправомірної вигоди. Поліцейські вилучили три тисячі гривень», - уточнюється в повідомленні. Санкція статті 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна.
Події У Хмельницькому сталася ДТП: травмовано двох людей У Хмельницькому сталася ДТП, де зіткнулися водій легковика і мотоцикліст. В результаті чого двоє людей потрапили до лікарні з травмами, повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Хмельницькій області. «Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 21 квітня, близько 14:20 в місті Старокостянтинові на вулиці Миру. На щастя, цього разу травми учасників ДТП виявилися не такими складними. Що стосується обставин, то встановлено, що 20-річний водій мотоцикла Triumph не врахував дорожньої обстановки, внаслідок чого допустив зіткнення з автомобілем Daewoo Sens під керуванням 19-річного жителя Хмельницького району», - йдеться в повідомленні. В результаті ДТП водій мотоцикла отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми та забиття і був госпіталізований в травматологічне відділення Старокостянтинівської центральної районної лікарні. Його пасажир «відбувся» забоями і після надання допомоги був відпущений додому. Правоохоронці з'ясовують усі обставини пригоди і закликають водіїв «двоколісних» авто дотримуватися Правил дорожнього руху та дбати про особисту безпеку.
Суспільство Суд зобов'язав ГПУ відкрити справу проти Медведчука Печерський суд зобов'язав Генеральну прокуратуру порушити кримінальне провадження за фактами антидержавної діяльності глави проросійської організації «Український вибір» Віктора Медведчука. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Андрій Левус. Він додав, що правоохоронці, в свою чергу, повинні внести дані в ЕРДР і почати розслідування. «Сьогодні через Печерський районний суд ми змогли домогтися нарешті правильного рішення. Суддя Батрин визнала бездіяльність ГПУ і винесла рішення, згідно з яким правоохоронці розслідуватимуть факти, викладені в моїй заяві», - підкреслив Левус. Він розповів, що депутати дуже довго не могли домогтися розслідування у цій справі. «Прокуратура визнала недостатньо обґрунтованими факти про злочини та відмовлялася порушити справу», - пояснив Левус.
Суспільство Командувачу ЧФ вручено підозру у скоєнні особливо тяжких злочинів Головна військова прокуратура оголосила і вручила підозру командувачу ЧФ РФ віце-адміралу Олександру Вітку в скоєнні особливо тяжких злочинів проти України. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. Вітко підозрюється у підготовці і веденні агресивної війни проти України, злочинних діях з метою зміни українських кордонів і підбурюванні до державної зради. За версією слідства, Вітко здійснив військову окупацію та подальшу анексію території півострова Крим, чим грубо порушив низку основних міжнародно-правових актів. Крім того, Вітко підозрюється в організації блокування військових частин ЗС України, транспортних комунікацій, захопленні будівель та споруд органів державної влади України, що призвело до завдання збитків у вигляді втрати всіх об'єктів державної власності загальною попередньою вартістю один трильйон 80 мільярдів 352 мільйони гривень. Головною військовою прокуратурою буде оголошено розшук та внесено клопотання до суду про обрання Вітку О.В. запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Події Бойовики здійснили сім обстрілів позицій АТО Число обстрілів позицій українських військ із боку терористів станом на 18:00 п'ятниці, 22 квітня, знизився в порівнянні з учорашнім днем. Найбільш напруженою залишається ситуація в районі Авдіївки і Широкиного. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook прес-центр АТО. «Протягом дня кількість обстрілів по укріпленнях сил АТО становить сім разів, що на два менше у порівнянні з попереднім», - сказано в повідомленні. Так, три обстріли з мінометів калібру 82 мм було здійснено по позиціях українських військ в районі Авдіївки. Найманці обстріляли сили АТО біля Трьохізбенки з гранатометів різних систем, а біля Широкиного застосували гранатомети і стрілецьке озброєння. Також тут було знайдено позиції ворожого снайпера. Українська армія утримує лінію оборони. Військові один раз відкривали вогонь у відповідь .
оформление ленты  Блог: 
Політика Кость Бондаренко Анексія півострова віддаляє Україну від ЄС і НАТО Зараз питання повернення Криму відходить на другий план, гостро стоїть проблема Донбасу. Але треба зауважити, що анексія півострова віддаляє державу від євроінтеграції. Невизначеність не дозволяє Україні рухатися в напрямы НАТО. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко. «Зараз така риторика: давайте поки не будемо чіпати Крим, а розберемося з Донбасом, а потім вже займемося півостровом. Дехто каже, що питання Криму почне актуалізуватися не раніше ніж через 40-50 років. Треба погодитися на статус-кво, який зараз існує. Що втратила Україна: вона як держава з невизначеними територіями віддаляється від Євросоюзу в плані інтеграції. В країні існує питання територіальних претензій. При вступі в ЄС тільки для Кіпру свого часу було зроблено виняток. Євросоюзу не потрібно брати на себе відповідальність за невизначені конфлікти. Другий момент: Україні навряд чи щось світить у питанні НАТО, адже членом Альянсу не може бути держава, де існують проблеми у військовому плані. Також неспроможність розв'язати кримське питання ставить під сумнів легітимність влади, бо якщо ця влада не може утримати територіальну цілісність, то як вона може бути легітимною в очах своїх громадян», - розповів політолог. За словами експерта, важливим фактором є те, що більше 98% жителів Криму проголосували на референдумі за відділення. Вони так вчинили через те, що півостровом ніхто не займався. «Гроші в інфраструктуру і розвиток не вкладалися, а зараз Україна поплатилася за це», - резюмував Бондаренко.
оформление ленты  Блог: 
Політика Богдана Бабич Очікувати якихось перспектив у Криму просто безглуздо Анексувавши Крим, росіяни не зрозуміли, що вони отримали ще одну серйозну фінансову проблему для економіки своєї країни. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич. «У мене є знайомі в Криму, які говорять, що там «чорна діра», територія є безперспективною. Тим більше що за два роки туди не зайшли ні великі міжнародні інвестори, ні великі російські корпорації. Питання існування самого Криму стоїть під великим знаком питання. Це вже дотаційний регіон. І повальний «ура-патріотизм» дуже швидко розвіявся перед обличчям економічних реалій», - зазначила експерт. Бабич переконана, що у наших політиків немає стратегії повернення півострова до складу України. «На жаль, наші чиновники такого плану не склали. Є певні контексти, заяви, розмови, але реальної стратегії не існує. Очевидно, що зараз українській владі потрібно розв'язувати першочергові завдання на Сході, а далі думати, як бути з півостровом», - підкреслила вона. На думку експерта, на півострів чекає доля великої закритої військової бази, а економічного розвитку очікувати не варто. «Очевидно, що Крим вже є великою закритою військовою базою. Фактично такі кроки РФ - це відповідь на прагнення України до співпраці в чорноморському регіоні з НАТО», - сказала Бабич. Вона впевнена, що будівництво Керченського моста є не чим іншим, як бажанням показати свою велич і «відмити кошти». «Сам цей проект є вже не «золотим», а «платиновим». Керченський міст дійсно став дуже дорогим задоволенням для російської економіки. Взимку там трапляються шторми, сильні пориви вітру. Російська влада повинна буде постійно ремонтувати об'єкт і виділяти кошти на його підтримку. А цим однозначно скористаються ті, хто захоче на цьому нажитися. І росіяни взагалі не розуміють поки, що вони отримали ще одну проблему. Будь-яких перспектив очікувати там просто безглуздо», - резюмувала Бабич.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ігор Луценко Можливість депутатів бути фінансово незалежними багатьом не подобається Можливість депутатів бути фінансово незалежними багатьом не подобається. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив член Комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат України від фракції ВО «Батьківщина» Ігор Луценко. «Галас навколо підвищення зарплат депутатам піднімають великі підприємці, олігархи, які утримують частину депутатів у провладних фракціях. Вони дуже засмутилися, адже їм доведеться більше платити. Можливість депутатів бути фінансово незалежними багатьом не подобається», - заявив він. Луценко підкреслив, що підняття фонду виплат на помічників до 25 тисяч гривень на місяць теж позитивно позначиться на якості роботи депутатів.«Це дозволяє найняти на роботу нехай одного, але кваліфікованого юриста», - пояснив він.
Суспільство оформление ленты  Заступник мера Києва розповів про подробиці штурму будівлі Київради (відео) Заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Прокопів розповів про те, як відбувалися спроби захоплення будівлі Київради 21 квітня 2016 року. Про це він повідомив на прес-конференції в АСН. Прокопів пообіцяв, що буде названо прізвища організаторів штурму і що всі справи перебувають під контролем. «Щодо питань безпеки буде окрема нарада після повернення міського голови із закордонного відрядження. Упевнений, що люди, які дозволяють собі такі речі, мають нести відповідальність. Люди, які дозволяють собі бійки, повинні розуміти, що відповідальність невідворотна. Будемо спільно з Нацполіцією контролювати ті провадження, що вчора були відкриті, щоб винних, які пробували штурмувати Київську міську раду, було за це покарано. Там є декілька сторін конфлікту. Важливо дати відповідь, хто штурмував з фасаду, з заднього двору і хто це все провокував. Це ціла низка громадських організацій, але нам нецікаві просто назви громадських організацій, я хочу почути від Нацполіції не тільки прізвища виконавців, а й прізвища замовників, яким це вигідно. Поки жодних прізвищ не названо, але ми їх назвемо», - сказав Прокопів. Він зазначив, що спілкувався з потерпілими депутатами від «Свободи» і вони почуваються нормально. Також заступник мера пообіцяв не закривати доступ до будівлі Київради. «Вважаю, такі інциденти неприпустимі в приміщенні Київської міської ради, одночасно хочу запевнити, що у нас перший поверх у Київраді - це відкритий публічний простір. Туди може зайти будь-хто. Попри такі проблеми, які ми отримали вчора: спроби захоплення, невідомих людей у формі зі зброєю, - перший поверх Київської міської ради залишиться публічним і він буде вільним для громадян. Більше того, і вхід туди буде вільний і там буде комфортно отримувати інформацію і послуги», - розповів Прокопів.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,3555738925934-/ /-pc-/
Top