counter
Архів Повернутись назад 22 Березня 2017
22 Березня
Наука і технології На дні океану вчені виявили безсмертну істоту На дні океану була виявлена ​​унікальна медуза Turritopsis nutricula, яка володіє надзвичайними здібностями, що робить її безсмертною істотою. Про це інформує RusGosNews. Про те, що є безсмертні істоти, вчені дізналися абсолютно випадково. Вчений з Італії Фернандро Боеро вів спостереження за певними видами медуз, зокрема за nutricula. Раптово у Боеро з'явилися важливі справи, і він вимушено відклав свої дослідження. А коли повернувся, то побачив пересохлий акваріум і мертвих медуз. Через певну кількість днів у ньому були виявлені кілька особин медузи nutricula, які довгий час можуть обходитися без пиття, при цьому вони перетворюються на поліпи. Потім вони можуть знову ставати медузами. Turritopsis nutricula - це медуза, океанський довгожитель, що володіє неймовірними здібностями, що дозволяють йому фактично бути вічним.
Політика Шварценеггер "тролить" Трампа за низьку підтримку населення Актор і екс-губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер в своєму мікроблозі Twitter висміяв президента США Дональда Трампа за низьку підтримку населення. «Дональде, опублікували рейтинги, ви зазнали краху. Нічого собі!» - сказав актор. Шварценеггер нагадав, що в підготовленому адміністрацією Трампа проекті бюджету США передбачається урізання низки соціальних програм, зокрема що стосуються школярів і безкоштовного харчування малозабезпечених. «Так не зробиш Америку знову великою», - заявив Шварценеггер. Актор запропонував Трампу побувати в школі, щоб переконатися в тому, наскільки негативно позначиться на учнях скорочення соціальних витрат.   Нагадаємо, соціологічна служба Gallup International опублікувала результати опитування, згідно з яким рейтинг популярності Трампа опустився до найнижчої позначки за весь час його перебування при владі. Тільки 37% респондентів схвалюють діяльність президента, незадовільну оцінку його роботі поставили 58% опитаних.
Наука і технології оформление ленты  На Донеччині створили мобільний додаток для виклику поліції і повідомлення про обстріл У Маріуполі розробники програмного забезпечення показали додаток для смартфонів «Поліція Донеччини», завдяки якому можна викликати наряд або повідомити про злочин. Про це пише у себе в Facebook голова Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін. За його даними, додаток було інтегровано в поліцейську базу даних - Єдиний аналітичний сервісний центр. Зараз додаток працює в тестовому режимі, але поліція вже готова працювати зі зверненнями, які будуть відправлені з його допомогою. Встановити додаток на свої пристрої можна з наступного тижня. За словами Аброськіна, жителі Донецької області зможуть повідомляти про правопорушення і отримувати повідомлення про обстріл, екстрені події дуже оперативно.
Події Бойовики за добу 76 разів обстріляли позиції ЗСУ: стріляли з танків і артилерії За минулу добу терористи 76 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, в результаті чого один боєць отримав поранення. Про це передає прес-центр штабу АТО. На Донецькому напрямку терористи вели інтенсивні обстріли Авдіївки, Зайцевого, Луганського та шахти Бутівка. Окупанти застосовували міномети калібру 120 мм і 82 мм, великокаліберні кулемети і гранатомети. Крім цього, по Авдіївці та шахті Бутівка стріляли з танків, а по Зайцевому - з артилерії калібру 152 мм. На Луганському напрямку російсько-терористичні війська обстрілювали українські позиції в околицях Золотого, Кримського та Новозванівки із застосуванням мінометів калібру 120 мм, кулеметів і гранатометів. На Маріупольському напрямку терористи обстрілювали Лебединське, Широкине і Красногорівку з мінометів калібру 120 мм, кулеметів і гранатометів, Новотроїцьке - з артилерії калібру 122 мм, по Мар'їнці стріляв танк.
Події Високопоставленого поліцейського затримано з прапором РФ і злитками золота У начальника відділу поліції Шостки в ході було виявлено 21,5 тисячі доларів, золото, холодна і вогнепальна зброя, велика кількість патронів і прапор Росії. Про це заявила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у себе в Facebook. У зв'язку з викриттям заступника начальника Шосткинського відділу поліції в ході одержання неправомірної вигоди в сумі 7 тисяч гривень для виявлення інших працівників поліції, причетних до злочину, прокуратура Сумської області спільно з УВС провела обшук в кабінеті і в будинку начальника Шосткінського відділу поліції. «В ході слідчих дій у будинку високопоставленого поліцейського було виявлено та вилучено вогнепальну і холодну зброю, значну кількість патронів і прапор РФ. У кабінеті міліціонера було виявлено та вилучено 21,5 тис. дол., 150 євро, злитки золота, ювелірні вироби та колекція монет», - пише Сарган. Розпочато досудове розслідування.
За кордоном Влада Греції поставила на місце «представництво ДНР» Як передає російське агентство ТАСС, у Греції нібито відкрили представницький центр терористичної організації «ДНР», але місцева влада вказала на його неофіційний статус. Співорганізатор грецького товариства Safe Donbass Андреас Заферіс, який очолив заклад, повідомив, що «це третій центр у країнах Європи», а незабаром «такі центри відкриються в інших європейських державах». За його інформацією, центри терористичної організації повинні виконувати дипломатичні, комунікативні, інформаційні та культурні функції. Але влада Греції повідомила, що  центр псевдореспубліки не має офіційного статусу. «Греція ніколи не визнавала «ДНР», - повідомив офіційний представник грецького МЗС Стратос Ефтіміу журналістам. «Будь-які дії, які підривають територіальну цілісність України, перебувають у контрасті зі встановленою позицією уряду Греції», - запевнив він.
За кордоном оформление ленты  НП з адвокатом сім'ї Магнітського: з'явилося відео У Мережі було опубліковано відео з місця падіння з висоти адвоката сім'ї Магнітського Миколи Горохова.   Хочемо відзначить, що Горохів представляв інтереси аудитора Магнітського, який помер у СІЗО «Матроська тиша» в 2009 році, після чого в США ввели так званий «список Магнітського» - проти осіб, причетних до його смерті. На кадрах відеозапису видно джакузі, що впала з висоти, а також лебідку, яка не витримала напруги. У районі місця інциденту видно сліди крові. Сказано, що для підйому величезної ванни адвокат Горохов використовував саморобну лебідку, яку заклинило під час її застосування. Адвокат спробував її полагодити, але під час ремонту лебідка впала разом із саморобними лісами. Зараз Горохов перебуває в лікарні у важкому стані, куди його доставили за допомогою вертольота.
Події У Вінниці в штабі командування ВПС знайдений мертвим військовий У Вінниці військові знайшли мертвим свого товариша по службі, інформує прес-центр Командування Повітряних Сил ЗСУ в соцмережі Facebook. «У вівторок, 21 березня, в одній з військових частин Вінницького гарнізону в ході заходів підготовки до несення служби в результаті вогнепального поранення загинув військовий. За цим фактом розпочато розслідування, встановлюються обставини події», - сказано в повідомленні. Видання Вінниця.info повідомляє, що інцидент стався в штабі командування ВПС ЗСУ у Вінниці на вул. Стрілецькій. «Відомо, що боєць заступив на добовий наряд, отримав зброю і пройшов інструктаж. На розведення наряду не прийшов і був знайдений мертвим у службовому кабінеті», - сказала прес-секретар військової прокуратури місцевого гарнізону Юліана Лазаренко.
Події Під Харковом застілля закінчилося вибухом гранати: одна людина загинула У Харківській області в результаті вибуху гранати в приватній квартирі в смт Орілька напередодні загинула одна людина, ще двоє постраждали. Про це інформує відділ комунікації поліції області. «За попередніми даними, 47-річний господар квартири з двома друзями, віком 33 та 45 років, разом розпивали спиртні напої вдома. Чоловік дістав гранату «РГД-5» і висмикнув чеку, вирішивши похвалитися перед товаришами. Після цього стався вибух. Від отриманих травм власник квартири помер у лікарні. 33 і 45-річні місцеві жителі були госпіталізовані з численними травмами до Лозівської ЦРЛ. Їхній стан стабільно важкий», - сказано в повідомленні. Слідчі почали кримінальну справу за ст. 264 ч.1 (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів) КК України.
За кордоном У вбивстві Кім Чон Нама підозрюють сина екс-посла КНДР у В'єтнамі Один з чотирьох громадян КНДР, які розшукуються працівниками поліції Малайзії за підозрою у вбивстві зведеного брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина Кім Чон Нама, є сином колишнього посла республіки у В'єтнамі. Про це передає агентство Ренхап з посиланням на джерела. За інформацією видання, йдеться про 33-річного Лі Чжи Хене, сина екс-посла Північної Корі у В'єтнамі, який прожив у цій країні майже десять років. Як вважає слідство, відмінне володіння в'єтнамською мовою допомогло йому завербувати місцеву жительку, яка стала однією з двох виконавиць вбивства. Громадянку В'єтнаму завербували в грудні 2016 року, а потім Лі та ще один підозрюваний разом із нею поїхали в Камбоджу, де провели тренування перед так званим «телешоу», яке виявилося вбивством на ділі.
Суспільство Поліція РФ пояснила затримання українського журналіста У Москві працівники поліції не висунули претензій до українського журналіста УНІАН Романа Цимбалюка, а затримали його через необхідність встановити обставини і персони тих, кого вони затримали. Про це повідомляє начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає УНІАН. За його інформацією, до журналіста в відділення московської поліції приїжджав український консул Геннадій Брескаленко. «З Романом Цимбалюком ще був принаймні до недавнього часу, мені зателефонував український консул Брескаленко, і він сказав, що не було мотивації, якогось пояснення. Послалися, що виникла необхідність встановити обставини і персони тих, кого вони затримали. По суті претензій до Цимбалюка та  оператора "1+1" висунуто не було», - сказав Кирилич. Раніше ми повідомляли, що в МЗС РФ прокоментували затримання Цимбалюка
За кордоном У Сирії загинули ще дев'ятеро росіян, шестеро з яких - учасники приватної військової компанії Ще дев'ять росіян загинули в Сирії, як мінімум шестеро з них - найманці приватної військової компанії «групи Вагнера». Про це інформує РБК разом з Conflict Intelligence Team. Майже всі росіяни до відправки в Сирію воювали на сході України і служили за контрактом у Чечні. Міноборони Росії від початку військової операції в Сирії підтвердило загибель 28 військовослужбовців. Якщо МО підтвердить, що троє з дев'яти загиблих служили в Збройних Силах РФ, то може йтися про смерть мінімум 31 військового. Поки невідомо, скільки найманців загинуло в Сирії. У серпні минулого року співробітник російського оборонного відомства заявив виданню, що всього на Близькому Сході загинуло 27 учасників ПВК. У березні 2017 року стало відомо про смерть 3 членів «групи Вагнера».
За кордоном У РФ прийняли закон, що забороняє грошові перекази в Україну за допомогою іноземних платіжних систем На засіданні в середу, 22 березня, Держдума РФ прийняла в третьому читанні закон, що обмежує грошові перекази з Росії до іноземних держав за допомогою іноземних платіжних систем. Про це передає Інтерфакс-Україна. Згідно з поправками, у разі введення іншими країнами заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані Центробанком Росії, транскордонний переказ з РФ на територію цієї країни може бути здійснений тільки за допомогою оператора, який контролюється юридичними особами Росії. Такі правила будуть поширюватися на перекази без відкриття банківського рахунку. Банк РФ буде розміщувати на сайті інформацію про введення іншими країнами заборон щодо платіжних систем, зареєстрованих ЦБ РФ.
Суспільство Акціонери Альфа-банку не планують його продавати - Авен Продаж Альфа-банку не планується. Про що заявив один з основних акціонерів кредитної організації Петро Авен журналістам в середу, 22 березня. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Ми не плануємо продавати», - сказав Авен, додавши, що з НБУ у Альфа-банку «нормальні робочі відносини». Раніше директор зі стратегічних комунікацій Альфа-банку Денис Казван повідомив, що після погромів на початку цього тижня Альфа-банк продовжує працювати в штатному режимі. Представник установи нагадав, що банк контролюється холдингом ABH. «Акціонерами є група фізосіб, зокрема двоє виходців з України, які проживають у Лондоні, а також фінансовий гігант UniCredit Group з Італії з часткою в 9,9%. Лише кілька акціонерів з міноритарними пакетами є фізособами - громадянами Росії», - сказав Казван.
Суспільство Українці більше за інших скаржаться в ЄСПЛ Кожна п'ята заява в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) стосується України. Про це заявив начальник відділу департаменту Ради Європи щодо виконання рішень суду Павло Пушкар, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, порушення викликані проблемами в роботі судової та правоохоронної систем, які не були вирішені. Пушкар додав, що з 2002 року Україна «накопичила величезну кількість невирішених проблем, які пов'язані з функціонуванням прокуратури, правоохоронної та судової систем в аспекті кримінальної юстиції». «ЄСПЛ за цей час ідентифікував величезний сегмент проблем, які треба адресувати країні через процедуру виконання рішень ЄСПЛ. Зараз ми бачимо, що Україна міцно посіла перше місце за кількістю заяв до Європейського суду з прав людини. Близько 19 тис. заяв перебувають у суді, кожна п'ята справа, яку розглядає ЄСПЛ, стосується України», - зазначив він.
Суспільство Сьогодні християни відзначають свято Сорока святих мучеників Сьогодні, 22 березня, в усьому світі християни відзначають свято Сорока святих мучеників. Православна церква цього дня вшановує пам'ять сорока Севастійських мучеників. Вважається, що саме в цей день зима, нарешті, віддає свої права весні, а день дорівнює ночі. Існує дуже добра традиція пекти до свята Сорока святих пташок з тіста, жайворонків, яким і відводилася головна роль: кликати весну. Але є і заборони. Оскільки свято відзначається під час Великого посту, то й цього дня треба дотримуватись всіх обмежень. Єдина різниця, що можна вживати їжу з рослинною олією, а також дозволено пити вино. Є в народі і прикмети, пов'язані зі святом Сорока святих. Вважається, що якщо цього дня погода морозна, то такою вона буде ще 40 днів. А якщо пощастить побачити 22 березня шпака, то можна заспокоїтися - літо буде теплим, а урожай хорошим.
Політика Кабмін направить законопроект про створення служби фінрозслідувань Раді реформ Кабінет міністрів України сьогодні розгляне законопроект про створення служби фінансових розслідувань та направить його на доопрацювання Національній раді реформ. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу, передає кореспондент АСН. «Сьогодні міністр фінансів (Олександр Данилюк), який займався розробкою з командою міністерства цього законопроекту, нам його презентує. Я вважаю, що буде цілком правильно, якщо ми сьогодні розглянемо цей законопроект, направимо його на Раду реформ, щоб ще пропрацювати його, далі - до Верховної Ради для остаточного ухвалення», - сказав він. Він нагадав, що служба замінить податкову поліцію і структури МВС по боротьбі з фінансовими злочинами. За словами Гройсмана, це крок до створення сприятливого бізнес-клімату.
Політика Площа ям на дорогах України може досягти 16 млн м2 Ями на дорогах України можуть сягнути 16 млн м2.  Про це на засіданні Уряду 22 березня заявив  в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор» Славомір Новак, передає кореспондент АСН.  «У нас є план. Наша мета - до червня забезпечити проїзд основними дорогами і максимально скоротити ямковість українських доріг. Ми готові використовувати додатковий 1 млрд грн з пролонгацією облігацій займу, що ми попередньо обговорили з прем'єр-міністром, для ліквідації ямковості», - заявив він.  За його словами, зараз відповідні служби провели моніторинг та в найближчих планах «Укравтодору» - ліквідація 5,5 млн кв. м ямковості на українських дорогах. «Але на сьогодні ми вже маємо більше 12 млн м2 ям. А їхня кількість, як сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, може зрости (після остаточного сходження снігу. - АСН) та досягнути майже 16 млн м2». 
Економіка Уряд покаже МВФ результати своєї роботи для виділення траншу Уряд передасть нові макроекономічні розрахунки МВФ для виділення траншу. Про це в інтерв'ю журналістам перед засіданням Уряду 22 березня заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент АСН.  «Сьогодні ми майже завершили оцінку впливів, і в нас є цифри, на які ми вийшли. Вчора була публічна позиція НБУ, ви можете на неї посилатися. Так, прогноз зростання ВВП, розрахований урядом, збігається з тим, що заявив НБУ, і становить на 2017 рік 1,9%. Так, дефіцит бюджету буде збережений на тому рівні, який передбачений зараз. Ми довели, що ефект є, але, в принципі, не такий значний і наша економіка впорається з негативними наслідками, і ми віримо в те, що економіка буде розвиватися», - заявив він.  Міністр наголосив, що «усі розрахунки будуть передані МВФ в середу і всі технічні перешкоди для розгляду радою директорів МВФ питання виділення Україні траншу кредиту усунуті».
Політика Громадськість назвала найвідкритіше міністерство в Кабміні Рівень відкритості та прозорості Кабінету міністрів оцінюється на рівні 63%, одним із найпрозоріших в уряді є Міністерство енергетики і вугільної промисловості. Про це повідомила експерт урядово-громадської антикорупційної ініціативи «Разом проти корупції» Оксана Величко під час засідання уряду, презентуючи результати проведеного ними дослідження.  За її словами, оцінювання проводили за трьома критеріями: відкритість, відсоток виконання заходів та амбітність самих заходів.  «Весь Кабмін ми оцінили на 63% прозорості... 40% - це виконання, 56% - це амбітність по всіх міністерствах», - сказала вона. Одним із найпрозоріших у цьому проекті, як розповіла експерт, стало Міністерство енергетики і вугільної промисловості, за критерієм відсотка виконання найкраще впоралися Міністерство юстиції та Державна аудиторська служба, одним з найбільш дисциплінованих є Міністерство молоді та спорту.  Водночас прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про відсутність прогресу у боротьбі з корупцією в енергетиці. «Прозорість міністерства збільшилась, а корупція в енергетиці не зменшилася, це дисонанс», - сказав він.
За кордоном Пєсков спростував організацію Фійоном платної зустрічі з Путіним Інформація, що Франсуа Фійон, кандидат у президенти Франції, за винагороду організував для мільярдера Фуада Махзумі з Лівану зустріч із російським президентом Путіним, не відповідає дійсності. Про це заявив журналістам прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає Інтерфакс. «Ми бачили повідомлення ЗМІ. Я чесно скажу, вони нагадують фальшивку, те, що ми називаємо fake news по-англійськи», - зазначив Дмитро Пєсков. «Щодо зустрічей президента Росії, то вони організовуються протоколом президента, і тут виключена роль будь-яких посередників», - додав прес-секретар Володимира Путіна. Щодо зустрічі, яку Фійон нібито організував для ліванського мільярдера, то, за словами Пєскова, на Петербурзькому міжнародному форумі, де, згідно з даними ЗМІ, і відбувалася зустріч, Володимир Путін «на ногах» і в кулуарах спілкується і фотографується з великою кількістю бізнесменів. «Це не вимагає посередництва, і все це відбувається, що називається,« на ногах і на бігу», - підкреслив Пєсков.
Політика Кабмін на рік продовжив спецзобов'язання НАК «Нафтогаз України» щодо поставок газу Відповідну постанову уряд прийняв на засіданні Кабміну 22 березня, передає кореспондент АСН. Нагадаємо, що раніше спецзобов'язання щодо вартості газу були встановлені перед релігійними організаціями до 1 квітня 2017 року. І ціна на газ за такими спецзобов'язаннями становить - 4942 грн за 1 тис. куб. м, але без ПДВ, тарифів на транспортування і розподіл. Але до 1 серпня Міністерство енергетики та вугільної промисловості має розрахувати нову ціну на газ, згідно з імпортним паритетом. А саме, ціна газ буде розраховуватися з огляду на вартість блакитного палива на німецькому хабі - NCG за 12 місяців, що передують розрахунку, а також з огляду на середню вартість його транспортування, курс валют. Якщо ціна імпортного паритету більше ніж на 10% буде відрізнятися від 4942 грн за 1 тис. куб. м, то на період з 1 жовтня 2017 року по 1 квітня 2018 року - саме ця нова цифра буде встановлена ​​як чинна ціна для населення і релігійних організацій.
Політика Уряд схвалив законопроект про створення Служби фінансових розслідувань Данилюк розповів, що СФР «буде спрямована проти злочинців, а не добросовісних бізнесменів». Рішення прийнято на засіданні Уряду. Після остаточного обговорення законопроекту на Раді реформ, він буде направлений на розгляд депутатів.  Про це на засіданні уряду 22 березня заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент АСН.  «Незважаючи на 25 років незалежності, ми не завершили перехід від державної до ринкової економіки. Для цього має бути реформовано весь державний апарат... Методи та система силового блоку залишилися незмінними. Це є перепоною номер один для роботи нашого бізнесу. Це ми чуємо як від вітчизняного, так і іноземного бізнесу», - заявив він.  За його словами, 15 тис. осіб зараз працюють у чотирьох органах, які ведуть боротьбу з фінансовими злочинами. Передовсім, на думку, Данилюка, Податкова міліція у складі ДФС зарекомендувала себе як один із основних корумпованих органів.  «Але про покійника або добре, або ніяк... Проте назву декілька цифр. Так, за 2016 рік Податковою міліцією було відкрито 9 тис. проваджень, але до суду дійшло лише 9%. І сума, яка надійшла до бюджету, менша, ніж була виділена на утримання із бюджету на цю службу», - підкреслив він.  Данилюк наголосив, що останні тижні доопрацьовувався проект закону про створення сучасної та компактної Служби фінансових розслідувань.  Статус майбутньої служби - це центральний орган виконавчої влади, який буде підпорядковуватися безпосередньо міністру фінансів. Гранична чисельність служби - 3 тис. осіб.  За прогнозом Данилюка, служба буде займатися економічними злочинами, які не будуть перетинатися із сферою розслідування НАБУ та інших антикорупційних органів.  «Ми вже думаємо над тим, як запустимо цю службу... Підсумок: служба буде протидіяти ухилянню від сплати податків... Діяльність служби буде спрямована проти злочинців, а не добросовісних бізнесменів».  Міністр нагадав, що законопроект був позитивно оцінений міжнародними партнерами та МВФ. При цьому під час обговорення питання міністр юстиціі Павло Петренко зауважив, що треба врахувати в законопроекті всі норми, які «унеможливлять створення нового фінансового монстра, щоб від нього не потерпав бізнес». Також дискусію викликало питання оплати праці нових працівників Служби фінансових розслідувань.  Так, віце-прем'єр Павло Розенко запропонував, щоб в остаточній редакції закону була врахована норма щодо "встановлення зарплат рішенням Кабінету міністрів".  У свою чергу, міністр фінансів Данилюк нагадав, що працівники, які будуть боротися з фінансовими злочинами, мають отримувати гідну зарплату.  Прем'єр Володимир Гройсман доручив доопрацювати це питання, щоб «великий розмір зарплат не викликав запитань».
Політика Уряд виділив 200 млн. грн. на житло військовим Кабмін розподілив 200 млн. грн, передбачених в бюджеті за програмою "Будівництво чи придбання житла для військовослужбовців Національної гвардії України" на 2017 рік.  Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 22 березня, передає кореспондент АСН.  «Рішення уряду сприятиме покращенню соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей щодо забезпечення їх житловими приміщеннями», - зазначено в порядку денному.  Правительство выделило 200 млн. Грн. на жилье военным. Кабмин распределил 200 млн. Грн, предусмотренных в бюджете по программе «Строительство или приобретение жилья для военнослужащих Национальной гвардии Украины» на 2017 год. Соответствующее решение было принято на заседании правительства 22 марта, передает корреспондент АСН. «Решение правительства будет способствовать улучшению социальной защиты военнослужащих и членов их семей по обеспечению их жилыми помещениями», - говорится в повестке дня.  
Події оформление ленты  СБУ затримала в Одесі агентурну мережу спецслужб РФ Працівники СБУ викрили діяльність агентурно-диверсійної мережі спецслужб Росії в Одесі, затримано дев'ятьох осіб з паспортами України. Про це інформує прес-служба СБУ. «Ми провели спеціальну операцію зі знешкодження мережі спецслужб Російської Федерації, яка працювала в східних і південних регіонах України. За нашими даними, до створення цієї агентурної мережі безпосередньо було причетне Головне управління розвідки Збройних Сил Росії», - заявив керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук під час брифінгу. За його даними, резидентурна мережа, яка була створена з чинних і екс-військових, отримала завдання потрапити на об'єкти критичної інфраструктури південних областей нашої країни і зібрати інформацію про них. У планах також було проникнення на військові об'єкти ЗСУ.
Закон і Право оформление ленты  Поліція повинна активізувати боротьбу з незаконним ігровим бізнесом - Аброськін Правоохоронці активізують роботу щодо нелегальних гральних закладів. Про це йшлося на останній колегії Міністерства внутрішніх справ, повідомив на своїй сторінці в соцмережі голова поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін, додавши до повідомлення фото закриття чергового залу ігрових автоматів. «Про це багато говорив заступник голови Національної поліції України - начальник Департаменту захисту економіки Ігор Купранець, зокрема, щодо недопущення роботи нелегальних ігрових клубів, про методи протидії, про роботу спецгруп з ліквідації гральних закладів і персональну відповідальність керівників у разі незадовільної роботи», - написав Аброськін. Він також повідомив, що в його області почав досить швидко відновлювати колишній розмах нелегальний ігровий бізнес. «Багато з тіньових ділків Донеччини такі, як "Ушастий" та інші злочинні авторитети, зухвало вирішили, що зможуть домовитися з поліцією, а якщо не вийде з нами, то "повирішувати" з іншими правоохоронцями - і знову почали відновлювати свій нелегальний бізнес», - написав Аброськін і додав, що їм цього не вдасться. Також очільник поліції Донецької області закликав жителів повідомляти про роботу незаконних ігрових закладів на лінію 102 або за номером: 0629 51 98 52.  
Події оформление ленты  Мережа шпигунів Кремля в Україні: з'явилося відео затримання У мережі було опубліковано відео затримання російських агентів Кремля, які займалися в Україні організацією терактів і диверсій. Ролик був опублікований на YouTube, передає «Думская». За інформацією видання, мережа шпигунів працювала на півдні країни, зокрема і в Одесі, і в районі проведення терористичної операції. «Керівником і координатором агентурної мережі спецслужби РФ призначили свого давнього агента - учасницю трагічних подій на Куликовому полі в Одесі», - заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук. Служба безпеки України задокументувала виїзд жінки на непідконтрольну уряду України територію для навчання в тренувальному таборі ГРУ. «Куратори з Росії передали резиденту для зв'язку агента з числа колишніх військових ЗСУ, якого призначили заступником керівника резидентури», - сказав на брифінгу начальник військової контррозвідки відомства Сергій Левченко. Агенти Кремля почали активну діяльність в кінці 2016 року.
Закон і Право Як правильно подарувати нерухомість і не залишитися "з носом" В Україні договори дарування на нерухоме майно не настільки популярні, як, наприклад, у Європі, однак вони все ж укладаються. Здавалося б, подарувати квартиру або земельну ділянку не так вже й складно, але є безліч нюансів, які варто враховувати як дарувальнику, так і обдарованому. Дарувати нерухоме майно можна не тільки родичам, а й державі Згідно з українським законодавством, якщо укладення договору дарування рухомих речей, які не мають особливої ​​цінності, можливо і в усній формі, то дарувати нерухоме майно треба вже нотаріально, укладаючи договір і реєструючи угоду. Головна відмінність договору дарування від інших видів договорів полягає в тому, що дарувальник передає своє майно другій стороні безоплатно і не вимагає для себе будь-якої компенсації. Однак слід зазначити, що як умову отримання недешевого подарунка в угоды можна прописати, що одержувач повинен виконати якісь обов'язки щодо третьої особи, але не дарувальника. Якщо обдаровуваний порушує цей пункт договору, то дарувальник має повне право вимагати повернення переданого в дар майна або компенсації його вартості. Законом встановлено, що дарувальник може безоплатно передати своє майно кому захоче - як фізичним, юридичним особам, так і державі. Обмежені в цьому праві тільки батьки, усиновителі, опікуни, яким заборонено дарувати майно дітей або своїх підопічних. Як оформити дарчу на житло Для того щоб оформити дарчу на нерухомість, нотаріус спочатку перевіряє документи учасників угоди і права власності господаря на нерухоме майно, а також чи не перебуває це майно під забороною або арештом. Лише після цього укладається договір дарування, який підписується сторонами. Після закінчення цієї процедури новий власник нерухомості може зареєструвати договір дарування і своє право власності на житло в Державному реєстрі майнових прав. Якщо ж договір дарування оформляється між юрособами, нотаріус має перевірити, чи передбачено статутними документами такої юридичної особи - дарувальника право дарувати нерухомість. На відміну від договору купівлі-продажу договір дарування нерухомості вважається укладеним з моменту не держреєстрації, а саме передачі майна: документів на право власності, ключів від нерухомості тощо. Хто і як може оскаржити дарчу За договором дарування термін позовної давності становить всього рік. Тобто якщо у сторін, які уклали договір дарування, виникають претензії один до одного після закінчення цього терміну, то оскаржити договір в суді вже не вийде. Дарувальник має право вимагати розірвання договору дарування нерухомого майна, якщо обдаровуваний умисно вчинив злочин проти життя, здоров'я або власності дарувальника, його батьків, чоловіка або дітей. Тобто якщо людина, яка отримала в подарунок, наприклад, квартиру, умисно вбила дарувальника, спадкоємці останнього можуть зажадати розірвання договору. Майно, що перебуває у спільній власності, дарується при наявності нотаріально завіреної згоди від іншого співвласника. Інакше в межах позовної давності співвласник має право оскаржити договір дарування через суд. Коли нерухоме майно перебуває у власності кількох власників, в цьому випадку власник має право подарувати лише свою частку кому завгодно, не радячись ні з ким. Важливо пам'ятати, що якщо житло подаровано одному з подружжя у шлюбі, то другий не може претендувати на нього. При оформленні дарчої податки все одно доведеться платити При оформленні дарчої обом сторонам доведеться трошки розщедриться на сплату податків. Обов'язковими до сплати при укладенні договору дарування є державне мито, що становить 1% від вартості майна, і послуги нотаріуса. А ось розміри податкової ставки і військового збору залежать від ступеня споріднення між сторонами і їхнього громадянства. Батькам, дітям або дружині/чоловіку дарувальника платити податкову ставку і військовий збір не потрібно. Для більш далеких родичів податкова ставка складе 5%, а військовий збір - 1,5% від вартості майна. Якщо ж дарувальник не є громадянином України, то незалежно від ступеня споріднення ставка податку на доходи фізичних осіб за таким договором складе 18% від вартості майна, а військовий збір - 1,5%. При даруванні малолітній або неповнолітній дитині податки зі зборами перераховують батьки або опікуни. Чого слід побоюватись Часто за допомогою дарчих намагаються приховати фактичну угоду купівлі-продажу. Це один з найчастіше застосовуваних способів обійти право переважної покупки. Згідно із законодавством, якщо майно перебуває у спільній власності, то при продажу одним із власників своєї частини, другий має право поза конкуренцією придбати цю частину. Також за допомогою оформлення дарчої намагаються обмежити "другу половинку" в шлюбі в праві на спільну власність придбаного житла. Але в такому випадку може не пощастити саме обдарованому. Дарувальник, отримавши «за рогом» гроші, тут же може звернутися до суду, щоб розірвати укладену угоду під приводом того, що нібито дарчу він підписав не з власної волі, а через те, що йому погрожували. Також договір буде розірвано, якщо буде доведено, що дарувальник отримав винагороду за передачу майна. Тому на такий ризик краще не підписуватись.
Суспільство оформление ленты  У Дніпрі обірвалася гойдалка, коли на ній катались діти У Дніпрі в парку біля обласної державної адміністрації Дніпропетровської області гойдалка обірвалася тієї миті, коли на них каталися діти. Як повідомив на своїй сторінці в Facebook очевидець події Артем Романюков, обірвалися металеві троси гойдалки. «Тільки-но на моїх очах обірвалася гойдалка з ось цими ось малюками на борту. Це Дніпро. Сквер біля обладміністрації. Цій гойдалці не більш півроку. Ще в суботу я катав на ній свою дочку», - написав він.Очевидець зазначив, що діти сильно не постраждали, тільки злегка забилися. Пізніше молодий чоловік перевірив, що стало причиною обриву тросів, так як деякі жителі висловлювали припущення, що сталевий трос спеціально підрізали. «Вранці перевірив. Сталевий дріт у ньому дійсно є. Не помітив відразу його. Але він перетерся через закручування гойдалки навколо своєї осі. Все банально і просто. Ось це місце. Навіть зараз на фото видно, що саме в ньому троси стикалися, коли люльку закручували. Так що ніяких терористів з болгарками. Звичайна недоробка конструктора», - зазначив дніпрянин.
Події оформление ленты  Двоє китайців залишилися без жодної подряпини після падіння на них вантажівки з цеглою Двом китайцям якимось неймовірним дивом вдалося не просто залишитися в живих, але навіть обійтися без жодної подряпини після того, як на їхній автомобіль впала ціла вантажівка, навантажена цеглою. Відповідне відео опублікувало китайське англомовне видання globaltimes. На відео, записаному реєстраторами двох різних автомобілів, видно, як навантажений надміру цеглою автомобіль намагається об'їхати авто, але, зачепившись за бровку, починає кренитись і повільно падати на бік. При цьому величезна гора цегли впала на легковий автомобіль, що їхав поруч, повністю накривши його. Через кілька секурд з купи цегли вискочили двоє переляканих до напівсмерті чоловіків. Two lucky men cheat death as their car is buried under an avalanche of bricks dumped from a toppled truck in SW China’s Chengdu. pic.twitter.com/On6kEUGvvt — Global Times (@globaltimesnews) 22 марта 2017 г.
Суспільство оформление ленты  Керівництво «Київавтодору» тільки за рік розікрало 300 млн грн - СБУ Чиновники комунальної корпорації «Київавтодор» розікрали сотні мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі Служби безпеки України. Правоохоронці встановили, що чиновники привласнювали кошти державного та міського бюджетів, виділені на будівництво, експлуатацію, утримання, капітальний і поточний ремонт автодоріг Києва.Також привласнювалися гроші, виділені на реконструкцію транспортних вузлів, ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкових територій. За інформацією оперативників, керівники «Київавтодору» за змовою з комерсантами під час тендерів закуповували матеріали і роботи за значно завищеною ціною. Потім гроші перераховувалися на фіктивні фірми, переводилися в готівку і привласнювалися організаторами оборудки. Зокрема, лише протягом 2016 року зловмисники вивели на рахунки фіктивних структур і привласнили майже 300 млн гривень. Під час низки обшуків в офісах «Київавтодору», на підприємствах-підрядників, фіктивних структурах і за місцем проживання фігурантів справи працівники СБУ вилучили документацію, що підтверджує вчинення протиправних фінансово-господарських операцій, чорнові записи, комп'ютерну техніку, на якій виготовлялися фіктивні фінансово-господарські документи, печатки комерційних структур, задіяних у проведенні операцій, і майже 4 млн неврахованих гривень. Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України.
Політика Російським мільярдерам Держдума дозволила не платити податки Держдума РФ прийняла в остаточному третьому читанні законопроект, який дозволяє росіянам, які потрапили під санкції, не звітувати про доходи та не платити податки. Це рішення підтримали 322 депутати, проти - 85, один депутат утримався, передає «Медуза». Документ не підтримали фракції ЛДПР, КПРФ і «Справедлива Росія». Автором поправки до Податкового кодексу РФ виступив депутат від путінської партії «Єдина Росія» Андрій Макаров. Поправка дозволила росіянам, які потрапили під санкції, у яких є бізнес або майно за кордоном, не ставати податковими резидентами Росії. Статус резидента раніше був для них обов'язковим, так як через санкції вони не можуть покинути країну. Поправка була додана в законопроект, який ніяк не був пов'язаний із санкціями. Журналісти з'ясували, що з усіх росіян, які потрапили під санкції, закон може бути вигідний насамперед мільярдерові Геннадію Тимченку. Він багато років був податковим резидентом Швейцарії, але через санкції був змушений жити в Росії з 2014 року.
Суспільство У Харкові подорожчав проїзд у метро, трамваях і тролейбусах Харківська міськрада затвердила в середу, 22 березня, нові тарифи на проїзд у метро, ​​тролейбусах і трамваях. Відтепер вартість проїзду в метро збільшиться з 3 грн до 4 грн, в трамваях і тролейбусах - з 2,5 грн до 3 грн, передає сайт Vgorode.ua. Своє рішення міськрада обґрунтувала подорожчанням енергоносіїв і зростанням мінімальної зарплати. Проїзні, куплені до підвищення тарифу, діятимуть за старими тарифами. Нагадаємо, попереднє підвищення тарифів у метрополітені Харкова відбулося в 2013 році, проїзд у трамваях і тролейбусах подорожчав у 2015 році. Влада міста підрахувала, що з часу останнього підвищення тарифу на проїзд у метро середній розмір заробітної плати збільшився в 1,4 разу, підвищення тарифу в міському електротранспорті - в 1,3 разу. Тарифи на електроенергію зросли в 6,2 разу.
Економіка «Нафтогаз» стане банкротом, якщо програє «Газпрому» суд у Стокгольмі НАК «Нафтогаз України» загрожує банкрутство в разі, якщо компанія програє в Арбітражному суді Торгової палати Стокгольма російському ПАТ «Газпром». Про це заявив комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко. Він підкреслив, що при програші в суді держава не буде відповідати за борги «Нафтогазу», передає «Ліга». «Сумарна цінність всіх наших активів нижче затребуваної «Газпромом» компенсації в $50 млрд, крім того у нас є інші кредитори, які в разі банкрутства захочуть отримати свої кошти, тому будуть певні складнощі у «Газпрому» отримати фінансові ресурси навіть у випадку програшу «Нафтогазу», - розповів Вітренко. Водночас, за його словами, попри судове рішення газотранспортна система України не перейде під контроль «Газпрому», оскільки належить державі, а не «Нафтогазу». Крім того, «Газпром» не зможе претендувати на видобуток вуглеводнів в Україні, так як вони, відповідно до закону, не можуть бути передані третій особі. Нагадаємо, Арбітражний суд Торгової палати Стокгольма розглядає спір між «Нафтогазом» і «Газпромом» за контрактом на поставку газу з РФ в Україну від 2009 року. Основні претензії до штрафів за недобір газу за формулою «бери або плати». Так, «Нафтогаз» вимагає від «Газпрому» зміни ціни, відшкодування переплат за непереглянуту ціну на газ і транзитні ставки. Імовірно, суд винесе рішення в кінці березня 2017 року.
Суспільство оформление ленты  Активісти в Сумах заклеїли «Сбербанк» РФ листівками і розмалювали стіни фарбою Близько 20 активістів «Національного корпусу» і ВО «Свобода» в Сумах організували акцію протесту проти діяльності російського «Сбербанку». Вікна місцевого відділення банку на вулиці Воскресенській заклеїли листівками з текстом: «Увага. Це банк країни-агресора. Він буде закритий. Терміново забирайте свої гроші », передає видання 0542.ua Крім того, на стінах фарбою намалювали написи: «Геть окупантів!» і «Стоп смерть!» Як відзначають журналісти, подібні акції проводилися в Сумах ще в 2014 році. Цього року відділення банків потрапляє в поле зору активістів втретє. На місці проведення акції були представники поліції, які спостерігали за діями активістів. Нагадаємо, раніше голова «Сбербанку» РФ Герман Греф заявив, що ПАТ «Сбербанк», що є дочірнім підприємством російського «Сбербанку», не збирається йти з українського ринку.
Суспільство Мер Львова хоче влаштувати звалище сміття в Чорнобильській зоні Мер Львова Андрій Садовий запропонував створити в Чорнобильській зоні звалище сміття і побутових відходів з різних міст України. «Львів щодня виробляє 600 тонн відходів. Якщо, не дай Боже, трапиться біда в іншому місті? Київ виробляє 3 тисячі тонн відходів щодня. У нас є Чорнобильська зона. Чому б не зробити там резервний полігон для всієї країни», - запропонував Садовий, передає місцевий сайт Galinfo. За словами мера Львова, він готовий сам профінансувати створення такого полігону за кошти громади міста.Нагадаємо, раніше всі обласні ради прийняли рішення не пускати на свою територію відходи з інших регіонів. Тому Садовому доводиться особисто просити мерів інших міст прийняти кілька машин сміття зі Львова. Нагадаємо, під час ліквідації пожежі на сміттєзвалищі в селі Грибовичі під Львовом загинули чотири людини - рятувальники і еколог. Ця НП розкрила катастрофічну ситуацію, яка склалася в місті з непереробленими відходами. З тих пір вантажівки зі сміттям зі Львова помічають по всій країні.
Суспільство МЗС РФ назвало нелюдяною заборону співачці Самойловій в'їжджати в Україну Заборона в'їзду в Україну представниці Росії на музичному конкурсі «Євробачення-2017» Юлії Самойлової - це цинічний і нелюдський акт. Про це заявив статс-секретар, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін. «Це черговий відверто цинічний і нелюдський акт київської влади», - сказав він, передає ТАСС. У свою чергу депутат Держдуми і «народний артист «ДНР» Йосиф Кобзон заявив, що рішення відправляти конкурсантку від Росії на «Євробачення» до Києва спочатку було помилкою. «Вирішили все-таки послати, це була помилка - і Першого каналу, і Міністерства культури. Не можна було підставляти нашу дівчинку під злобує крики і висловлювання на адресу нашої країни », - повідомив Кобзон. Нагадаємо, раніше прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила, що СБУ заборонила в'їзд на територію країни росіянці Юлії Самойловій терміном на три роки. Це було зроблено у зв'язку з тим, що Самойлова в 2015 році порушила кордон України і виступала в анексованому Криму.
Суспільство оформление ленты  Новий рекорд: 3-річна дитина показав на мапі більше 400 назв за дві години Пуерто-Ріко, Латвія, Республіка Косово, Таймир і Кейп-Йорк, озеро Нікарагуа, море Лазарева, Мадагаскар, Ліберія, острів Кюсю - всі ці географічні об'єкти показує на карті світу трирічна Злата Поплавська. За словами батьків, дівчинка знає більше чотирьох сотень назв і їх розташування на мапі. Такі унікальні як для маленької дитини знання вирішили зафіксувати представники Національного реєстру рекордів. Сьогодні за дві години Злата показала на мапі 414 об'єктів. «У плані України рекорд унікальний, - говорить експерт Національного реєстру рекордів Віталій Зорін. - Зазвичай 1-2% дітей у кожній країні називаються вундеркіндами, у яких IQ наближається до 160 пунктів. Інше питання, що з вундеркіндами відбувається далі. Можливо, Злата невдовзі не пам'ятатиме того, що зараз відбувалося, але про рекорд їй нагадає диплом». Слід сказати, що це не перший рекорд дівчинки. Коли їй було 2,5 року, вона вже називала прапори країн світу. «Думаю, щороку ми отримуватимемо якісь нові заявки від неї і від батьків, - припускає експерт. - Але треба розуміти, яку працю вкладено в цю дитину. У світі відомий півторарічний індієць, зараз він громадянин США, який назвав близько 240 країн і держав і так само показав їх на мапі. Батьки це пояснюють відсутністю комп'ютера і відеоігор у ранньому віці. Бо під час 12-годинного перельоту вони з ним грали в міста по мапі, і це все відклалося в дитячому мозку». «Плануємо ще рекорд, але який - поки секрет, - говорить мама Злати Любов. - Ми вчимося разом із дочкою. Ми ж стільки не знали, скільки знає зараз вона, розвиваємось щодня».
Суспільство оформление ленты  Прокурор Донецької області вимагав від бізнесмена хабар у 800 тисяч російських рублів У Донецькій області були затримані начальник одного з відділів місцевої прокуратури та адвокат, які вимагали хабар у розмірі 800 тисяч російських рублів. Як повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України, начальник відділу прокуратури в Донецькій області при пособництві свого знайомого адвоката вимагав хабар в 800 тис. російських рублів за повернення 4,8 млн рублів та іншого майна одному з підслідних. Гроші були вилучені у бізнесмена за ухилення від сплати податків. Зараз триває досудове розслідування у кримінальному провадженні. Нагадаємо, у начальника відділу поліції Шостки під час обшуку було виявлено 21,5 тисячі доларів, золото, холодну і вогнепальну зброю, велику кількість патронів і прапор Росії.
Економіка Майно і рахунки НСК «Олімпійський» арештовані за борги Майно і банківські рахунки Національного спортивного комплексу «Олімпійський» у Києві були заарештовані через великий обсяг заборгованості перед кредиторами. Про це повідомили в Державній аудиторській службі України. Відзначається, що підприємство має великі борги перед підрядниками за виконані будівельні роботи на суму понад 145 млн грн. Підрядники звернулися до суду, в результаті було прийнято рішення про стягнення зі спорткомплексу боргу на суму 93 млн грн і 61,7 млн ​​грн штрафних санкцій. За даними аудиторів, держава не виконала своїх зобов'язань щодо повного фінансування будівництва та реконструкції стадіону до Євро-2012, а також не надала підтримку в погашенні зобов'язань. Спорткомплекс позичив кошти у державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів» під державні гарантії в міжнародних організаціях. Зараз борг «Олімпійського» перед ДП «Фінінпро» за договорами безвідсоткової цільової позики становить майже 2 млрд 231 млн грн, також комплекс повинен щорічно сплачувати 800 тис. грн.
Закон і Право Парламент звільнить солдатів, сержантів і курсантів від необхідності подавати майнові декларації Комітет Ради з питань запобігання та протидії корупції прийняв рішення рекомендувати парламенту ухвалити в цілому законопроект №6172 "Про внесення змін до ст. 3 Закону України Про запобігання корупції". Відповідне рішення прийнято на засіданні 22 березня, передає кореспондент АСН. Про це повідомив голова комітету Єгор Соболєв. "Ми маємо останній шанс, щоб завтра парламент ухвалив рішення та прийняв закон, яким ми повністю звільняємо від декларування солдатів, сержантів і курсантів. Є єдине виключення, коли такий військовослужбовець одночасно займає посаду, що вимагає від нього декларування майна його родини... Наприклад, депутатів, які є контрактниками... Також законопроект не торкнеться вимоги декларувати доходи та майно вищими офіцерами. Тобто, всі від рівня майора і вище мають декларувати майно своєї родини", - заявив він. За законом для тих, хто перебуває в зоні бойових дій, як в межах діючої АТО, так і в межах можливого оголошення війни чи воєнного стану, буде створена спеціальна процедура. "А саме: якщо військовослужбовець перебуває в зоні бойових дій, він не подає декларацію до того моменту, поки не повертається до місця служби або не завершує цю службу. Після цього в нього є три місяці для того, щоб подати свою декларацію", - наголосив він. Тобто закон не звільняє від декларування військовослужбовців, а прописує окремі норми. "Бо раніше були випадки, коли прокурори цілими рядами їхали в АТО", - нагадав він. При цьому Комітет залишив на розсуд парламенту ініціативу народного депутата "Народного фронту" Тетяни Чорновол, яка пропонувала, щоб у законопроекті були враховані наступні поправки. "Я пропоную подання електронних декларацій засновниками, учасниками, редакторами, головними редакторами ЗМІ", - виступала вона. Нардеп також пропонувала зобов'язати подавати е-декларації членів громадської ради доброчесності та інших рад, утворених при державних органах. Також, на думку нардепа, електронні декларації повинні подавати кандидати у народні депутати, депутари до міських, районних, сільських, селищних рад, а також на посади міських, селищних, сільських голів та старост.  
Політика МЗС України: Слова Лукашенка про бойовиків - неправдиві і провокаційні Висловлювання керівництва Білорусі про нібито підготовку на території України озброєних бойовиків не відповідають дійсності. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України. Українські дипломати підкреслили, що висловлювання президента Білорусі Олександра Лукашенка є провокаційними і шкодять розвитку добросусідських відносин між Україною та Білоруссю. «Звертаємо увагу, що саме партнер Білорусі по Союзній державі - Російська Федерація в рамках гібридної агресії розгорнула як на своїй території, так і на окупованих українських землях цілі тренувальні табори для найманців і бойовиків. Підтримуючи і експортуючи тероризм, Росія цілеспрямовано підриває стабільність і безпеку в регіоні, до якого відносяться як Україна, так і Білорусь», - підкреслили у відомстві. У МЗС України зазначили, що вже передали до Міжнародного суду ООН численні докази підтримки і фінансування РФ тероризму на Донбасі. Нагадаємо, 21 березня 2017 року президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання «бойовиків», які нібито готували «провокацію зі зброєю». За його словами, гроші так званим бойовикам йшли через Польщу і Литву, а тренувалися вони в «таборах», зокрема нібито на території України.
Суспільство У РФ пропонують відібрати «Євробачення-2017» в України і віддати Росії Україна має бути позбавлена ​​права проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017», право проведення конкурсу слід віддати Росії. Таку думку висловила член Громадської палати РФ Діана Гурцкая. Гурцкая прокоментувала законну заборону Служби безпеки України на в'їзд у нашу країну співачці Юлії Самойловій, яка мала представляти РФ на конкурсі в Києві, передає РИА «Новости». Воночас у 2015 році Самойлова незаконно в'їхала в окупований український Крим, що і спричинило за собою рішення СБУ. За словами Гурцкої, рішення СБУ «незаконне, нелюдське і цинічне», а тому нібито «має отримати адекватну оцінку». «Порушивши умови проведення конкурсу, Україна має бути позбавлена ​​права його проведення. Оскільки в Австралії, яка зайняла друге місце, неможливо провести європейський конкурс, право його проведення має бути передано Росії, чий виконавець Сергій Лазарєв посів третє місце в цілому і перше за голосуванням глядачів», - повідомила вона.
Політика Комітет Ради на посаду аудитора НАБУ обрав кандидатури трьох поважних іноземців Комітет по боротьбі з корупцією Верховної Ради проголосував за рішення провести консультації з трьома кандидатами на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро України, передає кореспондент АСН. Як повідомив голова Комітету нардеп Єгор Соболєв, відповідне рішення прийнято на засіданні 22 березня.«Ми домовилися, що буде оголошено новий конкурс. Оголошення про конкурс буде чітко затверджено на наступному засіданні комітету... Також комітет доручив мені провести переговори з такими поважними кандидатами, як Карлос Кастресана, Джованні Кеслер і Марта Борщ, яких вже рекомендувала громадськість», – повідомив політик. За його словами, комітет повинен заздалегідь поінформувати кандидатів на посаду аудитора НАБУ про всі проекти рішень. «Щоб це не перетворилося для них на ганьбу, коли ми будемо пропонувати поважним світовим кандидатам взяти участь у конкурсі з якимись «лижниками»... Тому я прошу підготувати на наступне засідання усі проекти, щоб ми їх розглянули», - заявив він. Соболєв нагадав, що парламент провалив голосування за поважного кандидата на посаду аудитора - Роберта Сторча. А громадськість не просто так кепкувала, порівнюючи його опонента та кандидата від влади - Найджела Брауна, називаючи його «лижником», що свідчить про недостатній досвід та світовий авторитет як борця з корупцією. Тому голова Комітету наголосив, що всі поважні кандидати будуть заздалегідь оповіщені та запрошені взяти участь у конкурсі та обговоренні. Як відомо, Джованні Кеслер є директором Європейського бюро по боротьбі зі злочинністю. Карлос Кастресана свого часу посадив у тюрму за корупцію 150 впливових громадян Гватемали. Марта Борщ була федеральним прокурором у США.
Суспільство Почався новий обстріл Авдіївки, снаряди влучили в житловий будинок Терористи так званої «ДНР» почали обстріл Авдіївки. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник глави Національної поліції України - начальник ГУ Нацполіціі в Донецькій області В'ячеслав Аброськін. За його словами, в результаті обстрілу було пошкоджено будинок на вулиці Леваневського. «Авдіївка. О 17:00 бойовики почали обстріл міста. Вже є влучення в будинок №12 на вул. Леваневського. Пошкоджені дах, стіна, вікна. Постраждалих немає», - розповів Аброськін. Нагадаємо, 21 березня бойовики стріляли по Авдіївській промзоні з важкого озброєння. Як повідомили в прес-центрі штабу АТО на сторінці в Facebook, противник застосував міни калібру 120 мм і 82 мм, також йшов обстріл з танка. У штабі додали, що бойовики зосередили на Донецькому напрямку більш 80% обстрілів.
Події оформление ленты  Нападників на британський парламент було двоє. Одного вбито, іншого - затримано. З'явилося відео з місця трагедії Один з двох терористів, які влаштували атаку на британський парламент, застрелений, другий - затриманий. Один поліцейський загинув внаслідок ножового поранення. Як повідомляють місцеві ЗМІ, нападник був застрелений при спробі потрапити в будівлю Британського парламенту (Вестмінстерський палац). Свідки повідомляють, що автомобіль з якого вибіг зловмисник, врізався в огорожу на Вестмінстерському мосту. Перед цим автомобіль мчав на великій швидкості, збиваючи пішоходів. Внаслідок цього не менше 10 осіб отримали травми. Цей же чоловік напав із ножем на поліцейських, що стоять у воротах британського парламенту. Він завдав ножових поранень як мінімум одному поліцейському, перш ніж його встигли застрелити. Зараз точно невідомий стан поліцейського, який отримав поранення. У дворі парламенту сів медичний вертоліт. Спецназ увійшов до британського парламенту, саме засідання перервано. Терористи не змогли зайти в парламент. Лондонська поліція кваліфікувала цей інцидент як теракт.   pic.twitter.com/5Sers2tzNH — Claudia (@claudiascore) 22 марта 2017 г. Scene outside Parliament pic.twitter.com/i9DOT5Th09 — Nick Eardley (@nickeardleybbc) 22 марта 2017 г. Helicopter landing on Parliament Square with emergency services. pic.twitter.com/g3LqOwp6bR — Jim Waterson (@jimwaterson) 22 марта 2017 г. RT AliBunkallSKY: Air ambulance landing in Parliament square pic.twitter.com/y9yKPA9Bwc — Haris Iqbal (@harispk99) 22 марта 2017 г.
Закон і Право Затверджено новий порядок перерахунку пенсій і соцдопомоги людям, які перебувають в інтернатах Уряд затвердив єдиний уніфікований Порядок перерахування і використання пенсійних коштів і соціальних допомог установам, в яких особи перебувають на повному державному забезпеченні. Відповідні зміни до своєї постанови №269 від 04.03.2004 урядовці внесли на засіданні Кабінету міністрів 22 березня, передає кореспондент АСН. Цим рішенням також затверджено типову форму заяви особи на перерахування коштів установі, де вона перебуває. У Мінсоцполітики, яке і ініціювало відповідні зміни, відзначають, що ухвалене урядом рішення дозволить ввести єдині принципи перерахування і використання зазначених коштів, а також узгодити і оптимізувати чинне законодавство. Згідно з українським законодавством, пенсіонерам, які перебувають на повному державному утриманні у відповідних установах, виплачується тільки 25% від призначеної пенсії, решта коштів із нарахованої пенсії перераховуються закладу, в якому вони утримуються. У випадках, якщо розмір пенсії перевищує вартість утримання, пенсіонеру виплачується різниця між нарахованою пенсією і вартістю утримання. Однак ця різниця не повинна бути менше 25% від призначеної пенсії. Воночас законодавчо закріплено, що в разі, якщо пенсіонер потрапив до установи, але у нього залишилися непрацездатні члени сім'ї, яких він утримує, до 50% його пенсії перераховується зазначеним членам сім'ї, а 25% - самому пенсіонерові. Також лише половина призначеної пенсії виплачується дітям, які втратили годувальника і перебувають на повному державному забезпеченні. Інша частина пенсії перераховується на банківський рахунок установи, де ця дитина перебуває. У свою чергу, інвалідам з дитинства, які перебувають на повному державному утриманні у відповідних установах, виплачується 25% призначеного розміру державної соціальної допомоги, решта витрачається на їхнє утримання. Дітям-інвалідам, які перебувають в будинках-інтернатах або інших стаціонарних установах на повному державному утриманні, визначена державна соціальна допомога виплачується в розмірі 50%. Це не стосується дітей інвалідів-сиріт. Їм допомога виплачується в повному обсязі. Лише 20% призначеного розміру державної соціальної допомоги отримують особи, які утримуються в державних установах і не мають права на пенсію. Загалом в Україні сьогодні функціонує 289 будинків-інтернатів для громадян похилого віку та громадян з інвалідністю, де проживають понад 46,4 тис. осіб, і 328 стаціонарних відділень територіальних центрів (що надають соціальні послуги), де перебуває понад 9,3 тис. осіб. Перераховані Пенсійним фондом і органами праці та соціального захисту кошти використовуються установами виключно для поліпшення умов перебування осіб у них. Так, станом на 1 січня 2017 року інтернатними установами використано пенсійних коштів на загальну суму 390,5 млн грн: на харчування - 295,2 млн грн, на медикаменти та перев'язувальні матеріали - 37,5 млн грн.
Політика Посол Угорщини пояснить МЗС України заклик віце-прем'єра країни до створення автономій у сусідніх країнах До Міністерства закордонних справ України запросили посла Угорщини Ерно Кешкеня, який має пояснити недавні заклики віце-прем'єр-міністра Угорщини Жолта Шем'єна до створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах. Як повідомила речник МЗС Мар'яна Беца, посол запрошений для бесіди в середу, 22 березня, передає Інтерфакс-Україна. Раніше в МЗС України виступили із заявою, що питання забезпечення прав національних меншин в Україні не повинне використовуватися для нагнітання атмосфери недовіри і нерозуміння. Дипломати підкреслили, що будуть протистояти спробам використання питання забезпечення прав нацменшин для нагнітання атмосфери недовіри і нерозуміння. В українському зовнішньополітичному відомстві відзначили, що заклики Шем'єна сприйняли «з подивом» і що Угорщина «завжди була і є важливим партнером для України». Раніше ми повідомляли, навіщо українцям потрібен угорський паспорт. Як відомо, знайти роботу в Європі простіше, маючи паспорт однієї з європейських країн. І така можливість є у жителів Закарпатської області. Щоб отримати паспорт і громадянство, треба пройти іспит в посольстві Угорщини в Україні. Є ще один безвідмовний спосіб отримати угорське громадянство - вийти заміж за угорця. Угорщина всіляко сприяє тому, щоб якомога більше українців отримали її громадянство. В Ужгороді є Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці II, який проводить курси угорської мови в 50 населених пунктах Закарпатської області. Піврічні курси з вивчення досить складної угорської мови коштують символічні 250 грн. Більше того, українцям, які хочуть поїхати в Угорщину, повертають гроші за оформлення візи.
Політика НАЗК після звернення викривачів починає перевірку декларацій 7 нардепів, двох прокурорів, судді і рятувальника Національне агентство з питань запобігання корупції здійснить повну перевірку декларацій 11 осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, серед яких - семеро народних депутатів України. Про це повідомляється на сайті агентства. Перевірка проводитиметься на основі інформації про можливу наявність у деклараціях недостовірних відомостей. Ці дані НАЗК отримало від фізичних осіб, громадських організацій та правоохоронних органів. Всього НАЗК перевірить декларації семи народних депутатів України, прокурора Київської прокуратури, військового прокурора АТО, колишнього судді і співробітника Держслужби з надзвичайних ситуацій. Водночас НАЗК відмовило в 20 фактах перевірки. Підставою для відмови стали такі приводи: - з отриманої з джерела інформації неможливо встановити особу суб'єкта декларування або ідентифікувати конкретну декларацію, або відповідна інформація не містить фактичних даних, які можуть бути перевірені; - в отриманій інформації містяться твердження про недостовірність відомостей у декларації без будь-яких пояснень невідповідності; - інформація про правдивість даних була отримана раніше.
Закон і Право оформление ленты  Отримати в 14 і міняти кожні 10 років. Що треба знати про біометричні паспорти в Україні Вже більше року в Україні діють внутрішні паспорти нового зразка. Міняти їх треба кожні 10 років, а коштує ця процедура сьогодні близько 320 грн. Однак за бажанням українці можуть не переходити на біометричні паспорти, а користуватися документом старого зразка. Так чи варто міняти паперову книжку на пластикову картку? Тепер паспорт потрібно отримувати з 14 років Паспорт у вигляді пластикової картки українцям почали видавати ще з 1 січня 2016 року. Відтоді документ нового зразка отримують особи, які досягли 16 річного віку. З листопада 2016 року нові внутрішні паспорти почали видавати і громадянам з 14 років. До речі, до цього українців зобов'язували оформляти документ, що засвідчує особу, з 16 років. Решта громадян може обмінювати старі паспорти на нові за власним бажанням. У разі звернення громадянина щодо втрати, псування або в разі потреби вклеювання фотографій по досягненню 25 та 45-річного віку будуть оформлятися вже нові документи. У планах влади замінити значну частину старих паспортів на нові за наступні чотири роки. Пластиковий паспорт доведеться міняти кожні 10 років Внутрішні паспорти громадянина України старого зразка у формі паперової книжки з листопада минулого року більше не видаються. Варто відзначити, що ці документи мають необмежений термін дії, а тому, навіть після впровадження паспортів нового зразка, такі паспорти залишаться чинними. Міняти їх на біометричні - це право, але не обов'язок кожного громадянина України. Водночас пластикові документи українці будуть змушені змінювати кожні 10 років. Так, отриманий у 14 років паспорт буде чинний чотири роки, а в 18-річному віці треба буде отримати новий документ, який буде дійсним вже 10 років. Перше отримання паспорта буде безкоштовним, а потім - на платній основі. Адмінпослуга за отримання складе 10% від мінімальної зарплати, яка зараз складає 3200 гривень. У новому документі немає відомостей про шлюб Новий паспорт у вигляді пластикової картки містить безконтактний електронний носій, а відомості в ньому внесені українською та англійською мовами. Нові паспорти містять номер облікової картки платника податків, тому його власникам вже не потрібно носити з собою так званий ідентифікаційний номер. Також у новому документі немає відміток про шлюб або його розірвання, але є оцифрований підпис і власний номер у єдиному реєстрі. Відбитки пальців будуть заноситись у паспорт за бажанням.   Зчитати відомості про особу можна за допомогою смартфона Вся інформація, яка не вказана на самому документі, міститься в чіпі. Зчитати з нього інформацію можна за допомогою навіть сучасного смартфона. Щоб уникнути ускладнень із підтвердженням місця реєстрації в перші місяці разом із новим паспортом-картою безкоштовно на вимогу особи видається паперова виписка з реєстру. Видати паспорт повинні не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання, або в 10-денний термін, якщо отримати документ потрібно терміново. В майбутньому пластикові паспорти можуть використовувати для ідентифікації цифрового підпису та отримання онлайн адміністративних послуг.
Економіка Пакуйте валізи. НБУ спростив порядок переміщення фізичними особами готівки через кордон Національний банк України спростив порядок переміщення готівкової іноземної валюти через митний кордон України. Відповідні зміни були прийняті регулятором 22 березня і набирають чинності 23 березня 2017 року, сказано на сайті НБУ. Тепер для підтвердження джерел походження валютної готівки, що перевищує 10 тис. євро в еквіваленті, можна надавати не тільки документи, що підтверджують зняття їх із рахунків у банках, а також квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою. Також працівникам дипломатичної служби України, які повертаються із закордонного відрядження, дозволено ввозити в Україну на підставі довідки відповідної дипломатичної установи готівкову іноземну валюту в сумі, що перевищує 10 тис. євро в еквіваленті. Рішенням також втричі збільшено термін дії зазначених довідок і квитанцій, необхідних для митного декларування готівкової іноземної валюти - з 30 до 90 календарних днів. Нагадаємо, сьогодні в Національному банку України заявили, що заборона Держдуми РФ на грошові перекази в Україну за допомогою іноземних платіжних систем не зробить істотного впливу на надходження з Росії.
За кордоном Financial Times: Електромобілі не «вб'ють» бензинові авто Збільшення числа електромобілів у різних містах світу і їхній вплив на нафтовий ринок у найближчі десятиліття будуть не таким вже значними, як було прийнято вважати останнім часом. Виходячи з тенденцій останніх років, переважна більшість авто на планеті принаймні в найближчі 20 років будуть використовувати бензин - і це підштовхне попит на нафтопродукти, передає Financial Times. За даними консалтингової компанії Facts Global Energy, кількість легкових авто у світі зросте до 1,8 млрд до 2040 року, але тільки 10% з них будуть повноцінними електрокарами, а ще 20% автомобілів будуть оснащені гібридними двигунами. Світовий автопром в останні десять років зростав у середньому на 2 мільйони одиниць на рік. Якщо навіть весь обсяг представлятимуть електромобілі, їхня частка в загальній кількості машин ще нескоро виросте до значимого рівня. Аналітики FGE додали, що прогнози, які віщували перемогу Tesla над конкурентами та занепад нафтового ринку, були побудовані зі значними спрощеннями і припущеннями, так як реальність набагато складніша. Наприклад, перехід на електрокари потребує суттєвої державної підтримки.

Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
більше матеріалів




/-1,6087868213654-/ /-pc-/
Top