counter
Архів Повернутись назад 21 Серпня 2017
21 Серпня
Події Американський ракетний есмінець зіткнувся з торговим судном Ракетний есмінець ВМС США John S. McCain зіткнувся з торговим судном біля берега Малайзії. Про це повідомляє прес-служба Сьомого флоту. Аварія сталася близько 06.24 JST (00.24 за Києвом), коли есмінець прямував у порт Сінгапуру. За попередніми даними, в результаті зіткнення у судна пошкодження в районі корми. Ведуться пошуково-рятувальні операції за сприяння місцевої влади. Як повідомляє прес-служба сьомого флоту, після зіткнення зниклими безвісти вважаються 10 моряків."Наразі 10 моряків вважаються зниклими, п'ятеро постраждали", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, в ніч на 17 червня в 100 кілометрах на північний захід від військової бази США Йокосука, яка розташована на території Японії, есмінець Військово-морських сил США USS Fitzgerald зіткнувся з філіппінським контейнеровозом. В результаті зіткнення отримали травми троє членів екіпажу есмінця, в тому числі командир судна. Постраждалих на вертольоті доставили до лікарні.
Події Загострення в АТО: поранено п'ятеро бійців За останню добу обстановка в районі проведення АТО на Донбасі серйозно загострилася, п'ятеро бійців отримали поранення Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Російсько-окупаційні угруповання майже в два рази збільшили кількість обстрілів наших позицій, все частіше використовуючи при цьому важке озброєння", - йдеться в повідомленні. В цілому за минулу добу бойовики терористичної організацій "Л-ДНР" 47 раз порушили перемир'я. В результаті обстрілу терористів двоє українських військовослужбовців отримали поранення, ще троє - бойові травми. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за добу 19 серпня в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі проросійські бойовики 25 раз порушували режим тиші, використавши, в основному, гранатомети і різну стрілецьку зброю.
Суспільство "Київводоканал" виправить всі помилки у квитанціях киян Директор розрахункового департаменту ПАТ "АК "Київводоканал" Валерій Люлін заявив, що всі помилки у квитанціях киян виправлять. Про це він сказав на брифінгу, передає кореспондент АСН. "Рік тому ми почали важкий процес переходу від квитанцій з показниками до квитанціями з нарахуваннями. І ось якраз зараз ми перевели все місто Київ на квитанції з нарахуванням. За останній місяць такі квитанції отримали понад 90% киян", - заявив він. За його словами, на сайті "Київводоканалу" кожен споживач зможе відкрити свій особистий кабінет, де отримає можливість звірити показники лічильників і ті показники, які були нараховані в квитанціях. Також будуть працювати спеціальний саll центр, сервіси Viber та інших соціальних мереж для звірки всіх показників. "Ми стикаємося зі скаргами, що не завжди в систему потрапили правильні показники. Нібито споживачі заповнювали одні цифри, а їм було нараховано інші. Ми щодня аналізуємо помилки, щоб їх виправити до наступного місяця", - пообіцяв він. Він також закликав споживачів оплатити рахунки, навіть якщо були отримані квитанції з неправильними цифрами.
Політика Сербія відкликала своїх дипломатів з Македонії Сербія відкликала всіх співробітників посольства в Скоп'є (Македонія) для проведення термінових консультацій. Про це повідомляє сербське інформаційне агентство Танјуг. Як повідомляється, посол Сербії в Македонії Душанка Дівяк Томіч та інші співробітники диппредставництва країни в понеділок, 21 серпня, прилетіли в Белград (Сербія). Міністерство закордонних справ Сербії повідомляє, що дипломатів екстрено відкликали, щоб провести термінові консультації. Варто зазначити, що перед відкликанням дипломатів, сербське посольство попросило у влади Македонії додаткову охорону членам дипломатичної місії. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська влада вирішила відкликати свого посла Сергія Кисляка з Вашингтона через розслідування ФБР і Конгресу щодо контактів росіян з топ-радниками президента США Дональда Трампа під час виборів американського президента.
Події На Донбасі місцеві побилися з окупантами через вимоги пригостити бойовиків алкоголем В окупованій Макіївці (Донецька область) сталася бійка між місцевими жителями і російськими військовими через те, що бойовики зажадали, щоб їх пригостили алкоголем. Про це повідомляє головне управління розвідки Міністерства оборони України. "Група військовослужбовців 5 окремої мотострілкової бригади (Макіївка) після надмірного вживання алкогольних напоїв спровокувала бійку з місцевими жителями, які відмовилися продемонструвати їм повагу і пригощати спиртним", - йдеться в повідомленні. Як зазначає розвідка, в результаті шість учасників бійки (включаючи чотирьох бойовиків) потрапили до лікарні з травмами різного ступеня тяжкості. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованій Горлівці (Донецька область) місцеві жителі побили п'яного російського військового, який погрожував їм зброєю.
Суспільство Наступним буде повітря: Роздруківка посадкових талонів МАУ стане платною З 1 жовтня авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" зробить платною роздруківку посадкових талонів в аеропорту на стійці реєстрації. Це стосується як пасажирів економ-класу внутрішніх, так і міжнародних рейсів середньої дальності. Про це повідомляють avianews.com з посиланням на нові правила авіакомпанії. "Безкоштовною залишиться реєстрація й отримання посадкових талонів в аеропорту для подорожуючих в економ-класі далекомагістральних рейсів і для пасажирів бізнес-класу всіх рейсів", - йдеться в повідомленні. У компанії зазначають, що уникнути оплати роздруківки зможуть ті, що заздалегідь пройшли онлайн-реєстрацію і зберегли на мобільному пристрої або самі роздрукували виданий системою посадковий талон. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заборгувала державному бюджету 400 млн гривень.
Здоров`я Питання про оплату лікування українців за кордоном вирішиться цього тижня - активіст Питання про виділення додаткових коштів на лікування за кордоном тяжкохворих українців може бути вирішене цього тижня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив член ініціативної групи, активіст Юрій Андрєєв. «Представники МОЗ, Верховної Ради і Кабінету Міністрів на спільній нараді обговорили наше проблемне питання. Народні депутати і чиновники обіцяють знайти кошти, щоб максимально покрити витрати на державну програму», - написав він. Активіст уточнив, що 19 серпня особисто зустрічався з в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун і вона запевнила, що у відомстві порахували реальну фінансову потребу за бюджетною програмою "Лікування за кордоном". Він додав, що реальні прорахунки були направлені до Кабінету міністрів, а необхідні гроші МОЗ планує виділити зі свого бюджету. «Ми, пацієнти і родичі важкохворих, дуже сподіваємося, що крига скресла! Але ми хотіли б отримати ці кошти зі спецфонду Кабміну, а не чекати перерозподілу з інших програм МОЗ. Не можна рятувати одних тяжкохворих ціною життя інших пацієнтів!» - написав Андрєєв. Крім того, активіст зазначив, що пацієнти також вимагають зміни самої системи лікування українців і будуть продовжувати відстоювати необхідність впровадження системи трансплантації в Україні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що важкохворі пацієнти провели низку акцій з вимогою виділити додаткові кошти для лікування 119 громадян України за кордоном. За їх підрахунками додатково на ці цілі необхідно 250-300 млн грн.
Події У Франції автомобіль протаранив автобусну станцію На півдні Франції в місті Марсель автомобіль в'їхав у зупинку громадського транспорту. В результаті наїзду загинула одна жінка і ще одна отримала травми. Про це повідомляє ВВС. "Водія вже затримали. Зараз не зрозуміло, чи навмисне він направив транспортний засіб на людей, чи це просто трагічна аварія, що сталася в результаті нещасного випадку", - йдеться в повідомленні. Один з очевидців інциденту опублікував фото з місця події на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. Ejército #Frances en la escena de los hechos, la policía no ha revelado más información. #Marsella#Marseille@PublimetroChile @PublimetroMX pic.twitter.com/55ovwDyktP — Tom Fabre (@tomfabre) 21 серпня 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Барселоні (Іспанія) фургон протаранив натовп туристів на вулиці Рамбла в центрі столиці Каталонії. В результаті теракту в центрі Барселони загинули щонайменше 13 людей, ще 82 постраждали. Пізніше було названо ім'я імовірного терориста. Як повідомляється, в теракті загинули або постраждали громадяни 24 країн.
Політика Буквально нарозхват: Саакашвілі розповів, що кілька країн запропонували йому громадянство Колишній президент Грузії, екс-глава Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, заявив, що кілька європейських країн запропонували йому громадянство, але він все одно планує повернутися в Україну. Про це він заявив у відеозверненні, опублікованому на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Як ви знаєте, я вирішив повертатися 10 вересня в Україну. Багато хто не радить мені цього робити. У мене є пропозиції про громадянство від кількох європейських країн, без діла я тут не залишуся", - заявив Саакавшілі. Потім політик порівняв дії Порошенка і Путіна щодо до нього. "До зустрічі на українсько-польському кордоні", - додав він. Нагадаємо, Михайло Саакашвілі отримав українське громадянство 30 травня 2015 року та одразу був призначений главою Одеської ОДА. Однак 7 листопада 2016 року Саакашвілі заявив про залишення поста глави Одеської облдержадміністрації через те, що втомився від постійного обману і корупції у вищих ешелонах влади. Про позбавлення Михайла Саакашвілі українського громадянства стало відомо 26 липня, нібито колишній президент Грузії при отриманні громадянства України в документах не вказав про свій заочний арешт у Грузії.
Кримінал У Херсонській області чоловік забив кувалдою начальника У Херсонській області чоловік вбив кувалдою свого п'яного роботодавця. Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Херсонській області. Як повідомляється, поліція приїхала на виклик про сварку в одному із сіл Голопристанського району. Прибулі на місце події правоохоронці виявили у дворі тіло 61-річного власника будинку зі слідами насильницької смерті. За словами сусідів, вони бачили, що з двору убитого вибіг невідомий. Поліція затримала злочинця за годину. Ним виявився 36-річний найманий працівник потерпілого. Затриманий розповів, що начальник був у стані алкогольного сп'яніння і ображав його. Почався конфлікт, під час якого підозрюваний схопив металеву кувалду і завдав потерпілому декілька ударів, від яких чоловік помер на місці. Йому закидають умисне вбивство, чоловікові загрожує покарання до 15 років в'язниці. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Київській області робітник забив молотком свою начальницю за те, що вона заборонила курити в заводському цеху.
Політика Порошенко анонсував збільшення пенсій вже цієї осені Президент України Петро Порошенко вважає, що вже цієї осені в Україні зростуть пенсійні виплати. Про це він заявив, виступаючи на відкритті нового корпусу дитячої обласної лікарні в Кропивницькому. "В результаті детінізації нам вдалося збільшити надходження до бюджету, підвищити зарплати і вже восени ми зможемо підвищити пенсії", - заявив український президент. Внаслідок детіназації нам вдалося збільшити надходження до бюджету, підвищити зарплати і вже восени ми зможемо підвищити пенсії. - П — Svyatoslav Tsegolko (@STsegolko) 21 серпня 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нова Пенсійна реформа уряду, яку в першому читанні вже затвердила Верхова Рада, передбачає більш жорсткі умови для виходу на пенсію достроково та максимальне скорочення категорій громадян, які можуть виходити на пенсію раніше пенсійного віку. Читайте також: На скільки з 1 грудня зростуть соцвиплати для українців
Суспільство оформление ленты  У Києві десятки активістів сформували «Живу карту України» «Живу» карту України із зображенням гербів усіх регіонів на столичній Софійській площі сьогодні, 21 серпня, сформували активісти різних громадських організацій. Учасники з синьо-жовтими та кримськотатарськими прапорами в рамках флешмобу # Карта Єднання до Дня Незалежності України вишикувалися по контуру українського кордону, щоб заспівати гімн і продемонструвати єдність. «Сьогодні ми прийшли на цю площу, щоб привітати українців з Днем Незалежності, з Днем Прапора, і показати, що ми єдині, що наша Україна цілісна, незалежна, - говорить один з організаторів акції Євген Кузик. - Ми боролися довго за цю незалежність і зараз продовжуємо боротися. Наша акція символізує об'єднання всіх українців від заходу до сходу, від півночі до півдня, від Чернігова до Криму, від Львова до Донецька».
Економіка Вартість автогазу б'є нові рекорди. Експерти впевнені, це ще не межа За вихідні на всіх великих автозаправках газ подорожчав у середньому на 1,5 грн за літр. Про це повідомляє OilNews із посиланням на Консалтингову групу А-95. Так, на деяких столичних АЗС ціна автогазу за вхідні зросла до 14,99 грн за літр, а на деяких поки ще утримується на позначці 13,35 грн за літр. Це черговий рекорд підняття цін на даний вид пального. Попередній пік 13,2 грн за літр був зафіксований у вересні минулого року. Експерти пояснюють таке подорожчання браком ресурсу. «Імпорт зрідженого газу в серпні планується на рівні 90-100 тис. тонн, тоді як мінімальна потреба нами оцінюється в 120 тис. тонн. Дефіцит в розмірі 20% - ключовий фактор занепокоєння ринку», - прокоментував аналітик Консалтингової групи Артем Куюн. У свою чергу, експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев пояснює брак пального припиненням поставок російського скрапленого газу в Україну. «З Росії йде близько 80% імпорту скрапленого газу. Це вигідно з економічної точки зору, і логістичної. В Україні окремі фінансово-промислові групи намагаються переділити цей ринок між собою і вони використовують в тому числі й правоохоронні структури для того щоб припиняти поставки деяким компаніям, мотивуючи це міркуваннями національної безпеки», - вважає він. Експерт прогнозує, що вже найближчим часом газ подорожчає на всіх заправках до рівня 15 грн за літр, оскільки трейдери вже закупили дорогий ресурс в інших країнах. У той же час він додав, що в тих країнах, де зараз українські компанії закуповують газ, а це Польща, Італія, Литва, немає достатньо вільного ресурсу для того щоб компенсувати недолік на українському ринку. «Що буде далі з ціною невідомо, тому що поки трейдери не можуть задовольнити попит і не можуть в повному обсязі компенсувати дефіцит, який утворився на початку серпня», - коментує Рябцев.  Відновити нормальне функціонування ринку трейдери зможуть вже у вересні, вважає експерт. Однак додав, що спрогнозувати, на якій позначці зупиниться зростання цін на автогаз, важко, тому що невідомо, де трейдери знайдуть відсутній обсяг ресурсу і за якою ціною. Щоб подібних ситуацій не виникало, Рябцев радить трейдерам створити запаси зрідженого газу в Україні і підписувати довгострокові договори на поставку сировини.
Події У Польщі п'яні місцеві побили українця через національність У польському місті Гданськ троє п'яних чоловіків побили 24-річного українця, який працював в місцевому кебаб-кафе, через його національність. Про це повідомляє видання Gazeta Wyborcza. Як повідомляється, компанія п'яних людей зайшла в бар перед закриттям, і українець, який там працює, повідомив їм, що бар закривається. Чоловік почув іноземну мову і коли дізнався, що хлопець з України, сказав: "А знаєш, що твій дід зробив з моєю бабусею?". Після цього він двічі штовхнув співробітника і вдарив його в обличчя. Потім вони вийшли з приміщення, а там почали бити українця втрьох. Побиття зупинив перехожий, який застосував проти нападників сльозогінний газ. У цей момент потерпілий встиг закритися в барі і викликати охорону. До прибуття поліції п'яні поляки встигли побити вікна, намагаючись залізти в бар.Правоохоронці затримали трьох зловмисників у віці від 21 до 28 років. "Їм пред'явлено звинувачення в побитті на національному грунті і заподіянні шкоди здоров'ю", - повідомили в районній прокуратурі Гданська. А потерпілий українець був доставлений до лікарні з пораненням голови і руки.
Події На популярному турецькому курорті перекинувся автобус з туристами На трасі між турецькими містами Анталія і Кемер у понеділок, 21 серпня, перекинувся пасажирський автобус, в якому їхали 26 туристів. Про це повідомляє турецьке агентство Hurriyet. В результаті аварії постраждали шестеро людей, серед них двоє дітей. Всіх поранених відправили до місцевих лікарень.За попередніми даними, автобус перекинувся на виїзді з тунелю. Водій заявив, що не зміг впоратися з керуванням через слизьку дорогу після сильного дощу. Як повідомив Генконсул України в Туреччині, українців серед постраждалих немає. "Консул повідомляє, що українців немає серед постраждалих під час ДТП в Анталії", - йдеться в повідомленні Департаменту консульської служби МЗС. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині потрапив у ДТП рейсовий автобус. В результаті пригоди шестеро людей загинули на місці, ще 36 осіб отримали різні травми і були госпіталізовані.
Кримінал У Києві п'яний іноземець до смерті побив жінку з ревнощів У Києві чоловік у стані алкогольного сп'яніння до смерті побив жінку з ревнощів. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіціі по столиці. «Зловмисник з ревнощів побив і поглумився над співмешканкою. За добу від отриманих ушкоджень потерпіла померла в лікарні», - сказано в повідомленні. Зазначається, що потерпілою виявилася уродженка Кіровоградської області, її знайшли на вул. Новоукраїнській без свідомості. Постраждалу госпіталізували. У лікарні вона померла. Правоохоронці з'ясували, що вчора ввечері жінка вживала алкогольні напої зі своїм 29-річним співмешканцем, уродженцем іншої країни. В якийсь момент чоловік приревнував свою подругу, побив і поглумився. Після цього він кинув її в крові і без свідомості на вулиці. «Чоловік розповідав, що після вживання алкоголю не пам'ятає нічого, але перед безапеляційністю доказової бази він зізнався у скоєному. Чоловік був затриманий у рамках ст. 208 КПК України», - говорить начальник Шевченківського управління поліції Герман Приступа.
Економіка Більшість підприємств не можуть бути готові до опалювального сезону через борги - експерт Переважна більшість підприємств ТКЕ мають борги за газ перед НАК "Нафтогаз". Про це на прес-конференції заявив директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко, передає кореспондент АСН. "НАК "Нафтогаз" надав звіт про готовність до опалювального сезону, де перераховано 231 підприємство теплокомуненерго", - заявив він. Він підкреслив, що з 231 підприємства тільки 6 підприємств не мають боргів. "Решта мають борги за газ. Природно, якщо у них є заборгованість, то вони "на гачку "НАК "Нафтогазу", компанія може відключити газ у будь-який момент. Тому ці підприємства апріорі не можуть нормально бути готові до опалювального сезону", - сказав він. При цьому, на 1 липня 17 року заборгованість населення зросла вже до 29 млрд грн по Україні за комунальні послуги. "По суті, ми маємо ситуацію, коли неадекватна тарифна політика призвела до зростання заборгованості теплокомуненерго і населення. Це фактично веде до колапсу всієї енергетичної системи. Тому говорити про належну підготовку до опалювального сезону не доводиться".
Суспільство Російська пропаганда транслюється на 100 км вглиб України - активіст Заяви про боротьбу з російською пропагандою з боку Держспецзв'язку та РНБО - лише піар, оскільки російські телеканали транслюють навіть на підконтрольній частині України. Про це 21 серпня під час прес-конференції заявив лідер громадської організації "Інформаційний Майдан" Павло Білоножко, передає кореспондент АСН. З його слів, глушіння сигналу з російської сторони здійснюється тільки за допомогою запуску більш сильного сигналу з української сторони. "Це абсолютно не дає гарантії того, що з російської території не забезпечений сильніший сигнал, а значить російська пропаганда спокійно поширюється на нашій території. Тому на сьогодні на 100 км вглиб українського кордону продовжують транслювати російську пропаганду. Тобто нічого не змінилося. Громадян продовжують обманювати, замилюючи очі тим, що влада веде боротьбу з російською пропагандою", - зазначив він. Білоножко додав, що громадські організації надіслали відкритого листа Президенту України Петру Порошенку, де викладені всі факти про підрив національної інформаційної безпеки. "Ми моніторили ситуацію з поширенням російської пропаганди на Донбасі, безпосередньо на підконтрольній території. РНБО і Держспецзв'язки анонсували запуск нової системи боротьби з російською пропагандою. Але ми вважаємо, що це не більше, ніж піар під час фактичної війни з РФ", - заявив він. %MCEPASTEBIN%
Події Волинські чиновники закупили у підприємства з «ДНР» обладнання для держшахти на майже 25 млн грн Співробітники СБУ викрили посадових осіб, які за допомогою корупційного механізму закупили на окупованих територіях Донецької області обладнання для шахти на Волині. Про це повідомила прес-служба відомства. «Оперативники СБУ задокументували, що чиновник, який є уродженцем окупованих територій Донбасу, закупив у підприємства т.зв. «ДНР» обладнання майже на 25 млн грн. Для адаптації обладнання під реальні потреби шахти було додатково витрачено 600 тис. грн з держбюджету», - сказано в повідомленні. Один з керівників ДП ​​«Дирекція з будівництва об'єктів» вступив у змову з учасниками тендерних торгів на закупівлю обладнання для шахти на Волині. Чиновник сформував вимоги конкурсу безпосередньо під конкретного постачальника, незважаючи на те, що обладнання не відповідало технічно проекту модернізації шахти. Правоохоронці встановили, що керівництво заводу-постачальника, який був перереєстрований у Дніпропетровській області, надало неправдиві відомості про відсутність податкової заборгованості перед бюджетом, а власником підприємства є росіянин. Триває досудове розслідування.
Економіка "Неприємний сюрприз" чекає українців з ціною на газ - експерт Ціна на газ для населення досі невідома, що загрожує "неприємним сюрпризом". Про це на прес-конференції заявив експерт з питань енергетики Валентин Землянський, передає кореспондент АСН. "Майбутній опалювальний сезон не зовсім схожий на попередні з точки зору ризиків. НАК "Нафтогаз" взяв до уваги необхідність закачування 17,5 млрд куб м газу. Є надія, що до опалювального сезону ці запаси будуть забезпечені. Але ми бачимо інші проблеми - відсутність засобів для ремонту мереж. Тому нічим хорошим це не загрожує нам ні всередині країни, ні за її межами", - заявив він. Будь-який збій роботи ГТС загрожує серйозними проблемами для України. "Тим більше, що Росія продовжує активно й далі просувати ідею будівництва альтернативних газопроводів", - додав він. Друга проблема - це велика заборгованість за тарифами. "Тому Кабмін, за моєю інформацією, в авральному режимі намагається переглянути формулу розрахунку вартості газу. А також узгодити його з МВФ... Станом на 1 липня Кабмін повинен був озвучити ціну на газ. Тому нас може очікувати дуже неприємний сюрприз за ціною на газ, при чому її можуть перерахувати нам "заднім числом", - розповів він. При цьому він прогнозує, що в будь-якому випадку Кабмін навряд чи допустить зниження тарифів. "Невирішеним залишається питання про введення абонплати за газ. Поки це питання відкрите", - зазначив він.
Події У Ростові-на-Дону на площі 6 тис. кв м горить приватний сектор, чутні вибухи У Ростові-на-Дону (Росія) в приватному секторі в результаті пожежі спалахнули десять будинків, а в одному з яких прогримів вибух газу. Про це передає РІА Новини. Сказано, що пожежа сталася в понеділок, 21 серпня, вранці в одному з приватних житлових будинків, після чого полум'я перекинулося на інші житлові будови, а загальна площа пожежі досягла 6000 м2. У другій половині дня в одному з будинків прогримів вибух імовірно через витік газу. Рятувальники почали евакуацію жителів довколишніх будинків. Про потерпілих нічого не повідомляється. «Пожежею зараз охоплено понад десять будинків. Було евакуйовано понад 500 осіб, в тому числі жителі багатоквартирних будинків. Поки що загиблих і постраждалих немає», - повідомили в регіональному управлінні МНС.
Політика Уже зараз у Києві є ризики і проблеми опалювального сезону Ризики і проблеми опалювального сезону в столиці є вже сьогодні. Про це на прес-конференції заявив екс-глава КМДА, депутат Київської міської ради Володимир Бондаренко, передає кореспондент АСН. "У нас не перший раз складається тривожна ситуація за рівнем підготовки до опалювального сезону. Зокрема, в минулому році ситуація в Києві була ще гірше, ніж сьогодні. Але ми змогли пережити зиму", - заявив він. З його слів, майбутній опалювальний сезон мало чим відрізняється від попереднього. "У першу чергу, в частині наявності проблем. Проблеми є і їх стає все більше. По-перше, це борги. Однак не тільки громадяни, але й держава і державні підприємства Києва є боржниками за спожиті послуги. Це і військові частини, і СБУ, і Міноборони - все, що опалюється за рахунок бюджету. Так, з витрачених 5 млрд грн нам повернули лише 700 млн грн за ці об'єкти. Природно, це створює певні ризики і проблеми в підготовці до майбутнього опалювального сезону", - сказав він.
Події ДСФ проводить обшуки на 27 спиртзаводах ДСФ України проводить обшуки на виробничих, офісних і складських приміщеннях 27 державних спиртзаводів. Про це повідомляє перший заступник голови ДСФ Сергій Білан у себе в Facebook. Слідчі заходи проводять 260 співробітників податкової міліції в 11 областях України - Вінницькій, Івано-Франківській, Житомирській, Львівській, Кіровоградській, Сумській, Рівненській, Харківській, Тернопільській, Чернігівській і Черкаській. Він уточнив, що заводи не входять до складу ДП «Укрспирт», а є самостійними держпідприємствами. «Ми продовжуємо велику спецоперацію із протидії тіньовому ринку алкоголю і спирту. Під час обшуків, які почалися сьогодні вранці, було виявлено та вилучено тисячу тонн необлікованого спирту. Це лише кілька заводів», - пише чиновник. За його даними, рішення про проведення обшуків було прийнято після отримання інформації про невраховане виробництво і продаж спирту без сплати податку на акциз низкою заводів. «Також факти неврахованого виробництва спирту на потужностях легальних спиртзаводів України підтвердилися під час попередніх етапів спецоперації», - додав він.
Політика МВФ наполягає на виконанні чинної методики розрахунку ціни на газ для населення У МВФ наголосили на необхідності виконання урядом України норм чинної постанови, якою була закріплена методика розрахунку вартості ціни газу для населення. Про це заявило джерело в головному офісі МВФ у Вашингтоні, передає РБК-Україна. «Оскільки питання ціни на газ є одним з пунктів меморандуму України з Фондом, і до того ж був закріплений чинною урядовою постановою, ми вважаємо за необхідне дотримуватися виконання цих домовленостей», - зазначив співрозмовник агентства. За інформацією джерела, Фонду відомо про намір уряду України змінити механізм розрахунку вартості на газ для побутових споживачів, щоб не допустити її підвищення з 1 жовтня 2017 року. За його словами, МВФ проводить консультації з українськими чиновниками стосовно цього питання, проте поки ніякого рішення щодо нього прийнято не було.
Події оформление ленты  В Одесі затримана живодерка, яка опублікувала в мережі відео з повішенням собаки В Одесі співробітники поліції затримали жінку, яка в мережі опублікувала відео, як вона підвішує собаку на дереві. Про це пише в Facebook радник глави ГУ НП в Одеській області Руслан Форостяк. «Зараз встановлюються всі обставини події. За адресою, де утримується тварина, вже знаходиться слідчо-оперативна група Київського відділу поліції Головного управління Нацполіціі по Одеській області, а також зоозахисники. За попередньою інформацією, вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого ст. 299 КК України - «жорстоке поводження з тваринами», - написав Руслан Форостяк. Він зазначив, що якщо факти підтвердяться, то тварину буде вилучено, а жінку притягнуть до кримінальної відповідальності. Зараз поліцейські з'ясовують, хто знімав відео. Відео містить сцену насильства! 18+
Суспільство Унікальне сонячне затемнення. Астролог розповіла, що можна, а чого не варто робити в цей період Сьогодні о 21:25 за київським часом розпочнеться унікальне сонячне затемнення, яке триватиме півтори години. Побачити це астрологічне явище зможуть тільки в США, проте його вплив відчують на собі всі жителі планети, кажуть астрологи. Через те що в період затемнення послаблюється енергетичний потенціал, багато людей можуть відчувати слабкість, відтік сил і втому. «Найбільш уразлива серцево-судинна система. Можливі скарги на головні болі - мігрень, напади гіпертонії. Навантаження на серце - тахікардія, прискорене серцебиття. Рекомендуються помірні фізичні навантаження», - пише на своїй сторінці в Facebook астролог Світлана Потіха. Як зазначила Потіха, в першу чергу затемнення позначиться на житті представників сонячних знаків Лева, Водолія, Скорпіона, Тельця, а також Овнів і Стрільців.Вона радить в період сонячного затемнення, а це з 18 по 24 серпня, проводити більше вільного часу на природі. Крім цього, астрологи зазначають, що в цей період підвищується схильність приймати здавалося б важливі, але в результаті невірні рішення і здійснювати доленосні вчинки, які, швидше за все, будуть незворотними. Тому починати нові справи, особливо ті, які не були заплановані заздалегідь, не варто. Також у цей період краще не приймати важливі рішення, від яких залежить майбутня доля. Наприклад, зміна роботи, пропозиція руки і серця, підписання важливих документів. Астролог також радить у період сонячного затемнення уникати конфліктів з рідними. «Можна грунтовно зіпсувати стосунки на найближчі 18 років. Якщо вам є що втрачати - приймайте зважені рішення, контролюйте своє его», - пише Потіха.  У перші години після затемнення можна будувати плани на майбутнє, починати нові проекти, пов'язані із залученням уваги до себе, до своїх ідей і творчості. Це може бути реклама, піар-акції, презентації. Тиждень після затемнення астрологи називають часом активності і творчості. Так що ховатися під ковдрою не варто - краще приділити час творчості. Також сонячне затемнення дає можливість швидко позбутися від непотрібних зв'язків, застарілих ідеалів і цінностей. Наприклад, можна порвати з людьми, які вам не подобаються, вийти з поганої компанії. Однак сам день затемнення краще провести в спокої і не вдаватися до різного роду магічних ритуалів і практик. У період затемнення варто бути уважними на дорогах і в транспорті. Особливо сильно впливає сонячне затемнення на чоловіків. Світлана Потіха впевнена, що це затемнення принесе зміни не тільки окремо взятим людям, але і в цілому Україні. «Однозначно, події торкнуться перших осіб країни, політиків, публічних людей. Думаю, що зараз станеться закладка важливих подій, чогось значного, про що ми з вами дізнаємося тільки восени, через три місяці після затемнення - в третій декаді листопада 2017 року. Час буде небезпечним для всіх, хто бажає зберегти не просто лідерство, а й контроль над іншими людьми. Ситуації, які виникнуть в цей період, швидше за все, матимуть драматичний підтекст», - написала вона. Астролог радить не давати під час сонячного затемнення порожні обіцянки. А взагалі період затемнень - це час для перезавантаження і переосмислення цінностей, сприятливий момент для визначення цілей і намірів.
Економіка оформление ленты  У Тернопільській області перевізнику виписали рекордний штраф за перевантаження У Тернопільській області перевізника оштрафували на більш ніж 45,5 тис. євро через перевантаження машини. Про це сказано на сайті Служби автомобільних доріг у Тернопільській області. У відомстві зазначили, що це рекордний штраф за подібне порушення. Автомобіль був настільки перевантажений, що зважити його не вдалося, однак співробітникам Укртрансбезпеки і Служби автодоріг області за накладними, що є у водія, вдалося встановити, що вага вантажу становила не менше 200 тонн. Також в службі уточнили, що в літній час на території України при температурі 28 і більше градусів діють обмеження руху великотоннажних автомобілів загальною масою понад 24 тонн з 10.00 до 22.00. «Заборону ввели, щоб автодороги, покриття яких під сонцем стає еластичним, не руйнувалося. Крім того, надмірно навантажені транспортні засоби створюють загрозу безпеці руху для інших водіїв і пішоходів», - сказано в повідомленні.
Політика У РФ заявили про звільнення провінції Алеппо від бойовиків ІГІЛ У Генштабі РФ повідомили про звільнення провінції Алеппо від бойовиків угруповання «Ісламська держава». Про це повідомляє начальник головного оперативного управління Генштабу Збройних Сил РФ генерал-полковник Сергій Рудський, передає прес-служба Штабу. «Урядові війська за підтримки ВКС РФ завдали істотного ураження великому терористичному угрупованню ІГІЛ у центральній частині Сирії. Від бойовиків звільнена повністю провінція Алеппо», - сказано в повідомленні. Також зазначається, що терористи ІД оточені в районі м. Акербат. «В ході удару урядових військ в напрямі на Ес-Саванет було оточене небезпечне угрупування терористів «Ісламської держави» в районі Акербата. Ведуться наступальні дії зі стиснення кільця оточення. В найближчому часі Акербат буде звільнений», - сказали в Генштабі Росії.
Політика Януковича в суді у справі про держзраду захищатиме адвокат Пукача Київський регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначив екс-президенту України, втікачу Віктору Януковичу нового держадвоката. Про це передає «Укрінформ». Колишнього президента в суді захищатиме Максим Герасько. «Ця інформація відповідає дійсності», - повідомляє адвокат. Він також є адвокатом екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, який був засуджений до довічного тюремного ув'язнення за жорстоке вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Крім цього, низка ЗМІ заявила, що Герасько був адвокатом бразильського терориста т.зв. «ДНР» Рафаеля Лусваргі. 17 серпня держадвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Мешечек повідомив, що він хотів би відмовитися від обов'язків захисника.
Політика Після зустрічі з Волкером у Путіна заявили, що ситуація на Донбасі не влаштовує нікого Поточна ситуація на Донбасі не влаштовує ні зовнішні сили, які сприяють врегулюванню, ні сторони конфлікту. Про це заявив помічник президента РФ Владислав Сурков після зустрічі зі спецпредставником Держдепу США по Україні Куртом Волкером, передає РБК-Україна. «Ми погодилися, що нинішня ситуація на Донбасі не може влаштовувати ні конфліктуючі сторони, ні зовнішні сили, що сприяють врегулюванню. Дискусія проводилася в тоні взаємної поваги та зацікавленості, серйозно, чесно, без упередженості та ілюзій», - сказав Сурков. За його інформацією, під час переговорів прихильність мінським домовленостям «під сумнів не ставилася». «Сторони запропонували свіжі ідеї і новаторські підходи щодо реалізації угод», - додав Сурков.
Політика Суд відхилив апеляцію Добкіна на арешт У Києві Апеляційний суд відхилив апеляцію на рішення Печерського районного суду про арешт нардепа від Опозиційного блоку Михайла Добкіна з альтернативою застави 50 мільйонів гривень. Про це інформує прес-служба Опоблоку. У повідомленні сказано, що тепер Михайло Добкін, вичерпавши всі можливості в Україні, збирається звернутися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), щоб довести «політичний підтекст кримінальної справи». 13 липня цього року Верховна Рада України зняла недоторканність з Михайла Добкіна, після чого дозволила його затримання й арешт. 14 липня Добкіну вручили підозру за ст. 364 (зловживання службовим становищем) та за ст. 190 - (шахрайство) КК України. 15 липня Печерський райсуд Києва заарештував нардепа з можливістю виходу під заставу в 50 млн грн. Застава була внесена депутатами Вадимом Новинським і Борисом Колесніковим.
Події Жебрівський: Бойовики обстріляли Зайцеве, згоріло п'ять будинків Терористи обстріляли Зайцеве в Донецькій області, в результаті чого сталася пожежа, в якій згоріло п'ять нежитлових приміщень, полум'я охопило ще три будівлі. Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський у себе в Facebook. «Проросійські окупанти знову накоїли лиха. В результаті бойових дій на трьох вул. в Жованці (Мануїльського, Журавського та Вернадського) сталися пожежі. Як доповів Володимир Веселкін, голова ОДА Зайцеве, обстріл стався о 14:30. Снаряд влучив у сарай на вул. Журавського і почалася пожежа. Крім цього, загорілася трава на Вернадського. ДСНС прибула на місце і застала п'ять згорілих нежитлових будинків, у вогні знаходяться ще три. Станом на зараз, 17:30, полум'я вже погасили, але терористи знову почали обстріл», - пише Жебрівський.
Події оформление ленты  Двоє поплічників «ЛНР», які планували теракти в Дніпропетровській області, сіли у в'язницю У Дніпропетровській області Апеляційний суд засудив до шести років позбавлення волі двох чоловіків, які за завданням кураторів бойовиків «ЛНР» планували теракти на території області. Про це повідомили в прес-центрі СБУ. Згідно з інформацією, у червні 2014 року співробітники СБУ затримали злочинців під час підготовки до терактів. Правоохоронці з'ясували, що один з диверсантів був учасником НВФ «Луганського народного ополчення», ватажком якого був відомий бойовик Мозговий. Від нього терорист отримав завдання приїхати до Дніпропетровської області, знайти спільників і здійснити низку терактів для залякування місцевого населення, а також дестабілізації ситуації в регіоні. Оперативники затримали двох зловмисників при підготовці до підриву в Дніпрі залізничної колії, по якій повинен був є поїзд з військовою технікою.
Політика Порошенко призначив Куця начальником управління СБУ в Донецькій і Луганській областях Указом президента України Петра Порошенка Олександр Куць був призначений начальником Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях. Відповідний указ був опублікований на сайті глави держави. «Призначити Олександра Куця начальником Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях», - сказано в документі. Зазначимо, що до цього Олександр Куць обіймав посаду начальника ГУ СБУ в Донецькій області. На сайті президента України в публікації від 5 серпня цього року сказано, що Куць пройшов Люстраційний перевірку. «Було встановлено, що відносно Олександра Куця, начальника Управління СБУ в Донецькій області, не застосовуються заборони, які визначені частиною третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», - сказано в повідомленні.
Дозвілля Ніяк не вгамуються: Хакери погрожують злити в мережу останню серію "Ігри престолів" Хакери, які зламали комп'ютерну мережу телеканалу HBO, погрожують викласти в мережу останній епізод сьомого сезону культового серіалу "Гра престолів" до його офіційної прем'єри. Про це повідомляє видання Mashable. Як повідомляє видання, редакція отримала листа від кіберзлочинців, в якому вони заявляють, що мають доступ до платформ HBO і обіцяють опублікувати фінал сьомого сезону. Щоб довести свої можливості, хакери прислали список паролів від облікових записів телеканалу в соціальних мережах та сервісі Giphy. У свою чергу телеканал HBO не збирається вести переговори з хакерами і виплачувати їм суму, яку вони вимагали раніше. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери вкрали дані про "Ігри престолів" і вимагають у HBO величезний викуп. Раніше хакери виклали в мережу сценарій ще непрезентованої серії "Ігри престолів". А шосту серію випадково показали завчасно через помилки іспанського відділення каналу. Зазначимо, прем'єра першого епізоду сьомого сезону серіалу "Гра престолів" відбулася 16 липня на телеканалі НВО. Перший епізод сьомого сезону серіалу "Гра престолів" встановив рекорд за кількістю переглядів серед усіх шоу американського телеканалу НВО. Раніше стало відомо, що в заключному восьмому сезоні суперпопулярного серіалу "Гра престолів" заплановано лише 6 серій замість 10. Як відомо, серіал на екранах з 2011 року. Сюжет написаний за книгами Джорджа Мартіна.

Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів




/-1,2519400119781-/ /-pc-/
Top