counter
Архів Повернутись назад 21 Серпня 2015
21 Серпня
Суспільство оформление ленты  Полк МВС «Дніпро-1» покинув селище Піски (оновлено) Полк спецпризначення МВС «Дніпро-1» передав свої позиції на першій лінії оборони підрозділам ЗСУ і вийшов з селища Піски Донецької області згідно з наказом штабу АТЦ. Про це йдеться в повідомленні на сторінці полку у Facebook. «Рік тому ми пережили величезну трагедію і втратили братів у битві за Іловайськ. Перед героями, полеглими під час Іловайського котла, ми уклінно схиляємося. А ще, рік тому, ми отримали значну перемогу, звільнивши селище Піски Донецької області. Ми відкинули ворога назад і закрили його в Донецьку, позбавивши тим самим можливості маневру. Рік, плечем до плеча з дев'яносто третьою бригадою, ми утримували один із найгарячіших відрізків фронту - передмістя Донецька - Піски. Сьогодні ми урочисто передаємо свої позиції на передовій Збройним силам України», - йдеться в повідомленні. Бійці полку відзначили, що Піски стали для них символом. Також бійці проанонсували, що перед ними стоятимуть вже нові завдання - «зачистки, боротьба з диверсійними групами та контрабандою, контроль за правопорядком в зоні АТО і всі інші функції, покладені на нас як на спецназівців».
Події «ДНР» і «ЛНР» трохи збільшили збройні провокації Ситуація в зоні АТО залишається стабільною, НВФ навіть трохи знизили вогневу активність за останню добу, але при цьому зросла кількість провокацій вже під ранок п'ятниці 21 серпня. Про це повідомляється з посиланням на прес-центр АТО. «Так близько 20 години, бойовики з мінометів калібрів 82 і 120 міліметрів обстріляли наші позиції в Пісках. З 21 і до 22 годин найманці вели вогонь із 120-міліметрових мінометів, гранатометів і стрілецької зброї по опорному пункту сил АТО в Красногорівці. А близько 22 години, за українськими військових у населених пунктах Троїцьке, Новобахмутівка, Авдіївка працювала 122-міліметрова артилерія ворога», - йдеться в повідомленні. По позиціях силовиків біля Маріуполя увечері 20 серпня вівся вогонь з артилерії 152 міліметра. Під обстріл бойовиків потрапили Богданівка, Калинове, Розівка ​​і Дружба Донецької області. За добу режим припинення вогню бойовики порушили 67 разів, із них - 51 обстріл був зафіксований біля Донецька. «Після півночі і до 6 ранку 21 серпня російсько-терористичні війська дещо збільшили збройні провокації. Близько опівночі двічі з артилерії калібру 152 міліметра найманці вели вогонь по наших позиціях в селищі Прохорівка. А майже о 4 ранку артилерія цього ж калібру била по Старогнатівці, Лебединському і Богданівці», - йдеться в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  У Києві молодий водій BMW влетів на літній майданчик кафе, є постраждалі (фото,відео) У Києві сталося ДТП з потерпілими, водій врізався в стовп і в'їхав на літній майданчик кафе. Внаслідок аварії постраждали троє. Про це повідомляє dtp.kiev.ua. Аварія сталася на вул. Воровського (Бульварно-Кудрявська) за цирком, 20 серпня близько 20:00. «Попередньо, водій автомобіля BMW (реєстрації АК), 1997 р.н., рухаючись по Дмитрівській від площі Перемоги, повертаючи ліворуч, не впорався з керуванням та допустив наїзд на літній майданчик кафе, праворуч по ходу руху автомобіля. Під удар потрапив стовп і один із столиків, за яким сиділи дві жінки», - йдеться в повідомленні. У ДТП постраждав водій 1997 року народження і дві жінки, які сиділи за столиком кафе. В однієї з жінок дуже серйозні пошкодження. Всіх відправили до лікарні. «Водій був тверезий (перевірений драгером на місці), проте оперативно-слідча група ДАІ відправила його в лікарню на додаткову експертизу (з наркотиків)», - сказано в повідомленні. Як повідомляється, за словами свідків, БМВ «проскочив» перехрестя на блимаючий зелений на високій швидкості і, повертаючи ліворуч, не впорався з керуванням, автомобіль на рейках почало зносити лівіше, водій викрутив кермо вправо і практично припаркувався в кафе. Автомобіль зупинив стовп, який прийняв на себе більшу частину удару.  
Суспільство Проти 56 директорів кримських держкомпаній відкриті кримінальні провадження Прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження проти 56 осіб, які були директорами держпідприємств під час анексії Криму. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, повідомляє прес-служба МінАП. «Ми ретельно стежимо за станом захопленого в Криму майна. Ведемо систематичну роботу в питаннях контролю за цим майном через судові інстанції для підтвердження права власності на нього, щоб подати повний позов для відшкодування завданих збитків. Крім того, ініціюємо притягнення до відповідальності директорів, які під час анексії, наввипередки поперед одним, поспішали підняти прапор агресора і сприяли захопленню державної власності. До речі, окупанти вже звільнили кожного з них, адже зрадники не потрібні нікому. Ми зробимо все, щоб вони були оголошені в розшук і постали перед судом», - розповів міністр. Як повідомляється, у кримінальному провадженні відзначено, що директора під час окупації Криму самоусунулися від виконання службових обов'язків і не передали Мінагрополітики печатки та документи з грифом «Для службового користування». А це порушення українського законодавства.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Владислав Старинець Україні необхідно змінити платіжний календар Україні необхідно змінити платіжний календар цього року на переговорах із кредиторами. Таку думку «Аналітичної службі новин» висловив економіст Владислав Старинець. За його словами у 2015 році Україна повинна погасити кредити на загальну суму 10 мільярдів доларів. «Mи можемо собі дозволити гасити не більше 6 млрд доларів на рік без глибокої девальвації гривні. Для цього необхідно розтягнути наш борг в оплаті хоча б на 20 років або ж домагатися 20% списання нашого держборгу», - сказав Старинець. Як зазначив експерт, усе залежить від наших переговорів із боргу з гуру облігацій Майклом Хейзенстебом і головою найбільшого власника українських облігацій - фонду Franklin Templeton - Ніколасом Брейді, а також від ситуації на Донбасі. «Якщо переговори завершаться вдало, то можливо і підняття соціальних стандартів принаймні на 140 грн - природно, не до передкризового status quo, але хоча б до мінімальної пристойності. Адже нинішню ситуацію, за якої прожитковий мінімум не забезпечується середніми зарплатами і вже точно не мінімальними пенсіями, нормальною назвати ніяк не можна», - сказав Старинець. Він зазначив, що при дефолті України чекають заморожені (а по факту - ще більш урізані) соціальні виплати, зростання безробіття і девальвація гривні. «Очевидно, що внаслідок дефолту можуть постраждати вкладники банків. А власників кредитів збанкрутілих банків можуть змусити розрахуватися достроково. За великим рахунком, усе зараз залежить від красномовства групи українських переговірників на чолі з міністром фінансів Наталією Яресько. Якщо її доводи будуть почуті провідними кредиторами, шанс на реанімацію української економіки є. Якщо ж ні, то Україна стане жертвою, формат якої варіюється в діапазоні від «грецького» до «африканського», - резюмував Старинець.
Суспільство оформление ленты  На Дніпропетровщині зупинили виробництво ліків-фальсифікатів Служба безпеки України спільно з міліцією у Дніпропетровській області припинила незаконний обіг підроблених ліків. Про це повідомили в прес-службі СБУ. «Чиновники двох фармацевтичних фірм налагодили виробництво, зберігання і реалізацію фальсифікованих ліків на основі етилового спирту. Внаслідок їхньої злочинної діяльності неякісні ліки потрапили в аптечні мережі. Під час обшуків в офісах і складських приміщеннях декількох приватних підприємств вилучено дві лінії з виготовлення фальсифікату медичних препаратів, понад 100 тисяч флаконів виготовленої продукції, більше 200 декалітрів технічних спиртовмісних матеріалів, підроблену фінансово-господарську документацію та комп'ютерну техніку», - йдеться в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) КК України. Слідство триває.
Політика У РФ почалося засідання про місце підсудності Савченко: вона бере участь через відеозв'язок У Ростові-на-Дону в Росії почалося засідання щодо місця підсудності української льотчиці Надії Савченко. Про це повідомляє Радіо Свобода. У залі суду присутні адвокат Ілля Новиков, консул України Олександр Ковтун, сестра, Віра Савченко, і мама льотчиці. Сама Савченко не в залі суду - вона бере участь через відеоконференцію. «Сьогодні навіть ваші люди відмовилися приїхати в регіон, де перебуває багато людей, які приїхали з усієї Росії сюди воювати з Україною. Моя справа і так безчесна і сфальсифікована. Хочу, щоб вона розглядалася в Москві, де влада дбає про свою безпеку», - сказала Савченко. Її адвокат Новиков зазначив, що донецький суд в плані забезпечення безпеки зараз - найгірший суд Росії. Нагадаємо, що льотчиця та її адвокати хочуть перенесення розгляду справи до Москви, оскільки проведення суду в Донецьку в РФ небезпечно для родичів Надії і може навіть призвести до обмеження на участь у процесі іноземних спостерігачів через близькість українських окупованих територій.
Суспільство Три бійця Нацгвардії поранені в Донецькій області На Донеччині 21 серпня поранені три бійці Національної гвардії через обстріл бойовиками з мінометів. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ. «Сьогодні вранці прикордонний наряд під час слідування до місця несення служби на перехресті доріг «Рузаївка-Керамік», що на лінії розмежування, почув вибухи від мінометів, помітив дим і стовп пилу біля позицій Національної гвардії. Прикордонники негайно вирушили на місце вибуху і виявили зруйнований бліндаж. Зайнявши кругову оборону, прикордонники перевірили місце обстрілу і дістали зі зруйнованого бліндажа 3 військовослужбовців Національної гвардії з осколковими пораненнями», - йдеться в повідомленні. Прикордонники надали пораненим першу меддопомогу і викликали медиків. В одного нацгвардійця важкі поранення, у двох інших - середньої тяжкості. Їх госпіталізували в лікарню Констатнтинівки.
оформление ленты  Блог: 
Політика ГПУ знову викликає Ляшка на допит Генпрокуратура вкотре викликала лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка на допит. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. «Генеральна прокуратура України звертається до народного депутата Олега Ляшка з наполегливою пропозицією знайти у своєму графіку час для спілкування зі слідчим. Сьогодні 100-й день неявки парламентарія в прокуратуру у справі стосовно пропозиції депутатам фракції «Радикальної партії» хабара за неголосування за зняття депутатської недоторканності з Сергія Клюєва», - йдеться в повідомленні. У ГПУ наголосили, що в прокуратурі у Ляшка займуть менше часу, ніж той, «який було проведено Олегом Ляшком на зарубіжному відпочинку, про що стало відомо з повідомлень у засобах масової інформації». У Генпрокуратурі зазначили, що неявка Ляшко виключає висунення додаткових звинувачень Клюєву.
Політика Суд у РФ відхилив клопотання: справу Савченко розглядатимуть у Донецьку Російський суд відхилив клопотання захисту української льотчиці Надії Савченко про перенесення процесу з Донецька Ростовської області РФ до Москви. Про це повідомляє Радіо Свобода. «Достатніх обгрунтувань для зміни підсудності справи Савченко немає. Справа розглядатиметься в Донецькому міському суді», - сказав суддя. Нагадаємо, що Савченко брала участь у засіданні суду через відеоконференцію. Адвокат Ілля Новиков наполягав на тому, що донецький суд в плані забезпечення безпеки зараз - найгірший суд Росії. Льотчиця та її адвокати хотіли перенесення розгляду справи до Москви, оскільки проведення суду в Донецьку в РФ небезпечно для родичів Надії і може навіть призвести до обмеження на участь у процесі іноземних спостерігачів через близькість українських окупованих територій. Українку в РФ звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів на Донбасі та в незаконному перетині кордону.
Суспільство У сутичці футбольних фанів у Києві постраждав депутат від БПП: у нього кинули гранату У бійці українських та польських футбольних фанатів у Києві 20 серпня постраждав народний депутат ВР від фракції «Блоку Петра Порошенка» Андрій Антонищак. Про це повідомила прес-служба БПП. «Вчора на Михайлівській площі відбувалися збори сотників самооборони Майдану, де розташований офіс організації. Ми стали свідками того, як фанати польського футбольного клубу «Легія» нападали на українських правоохоронців. Намагалися бити їх, знімали з них шоломи і вигукували антиукраїнські гасла. Це абсолютні неподобства та неприпустимі дії з боку іноземних громадян по відношенню до українських правоохоронців і до нашої держави. Я не міг залишатися осторонь і підійшов до місця зіткнень із тим, щоб заспокоїти хуліганів, позаяк я володію польською мовою», - цитує прес-служба слова Антонищака. Як повідомляє нардеп, він намагався втихомирити польських уболівальників. Йому з боку в ноги кинули світлошумову гранату. У народного обранця поранення ноги. Стан парламентарія задовільний. «Я впевнений, що абсолютна більшість поляків з України і підтримують нас. А тим, хто приїхав до нас розпалювати міжнаціональну ворожнечу, демонструвати шовінізм по відношенню до України - в Польщі буде дана відповідна оцінка як суспільства, так і польських правоохоронних органів», - заявив депутат.
Суспільство Скоропадський: Бійців «Правого сектора» можливо відберуть в «Альфу» Можливо, що бійців Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» відбиратимуть у підрозділ СБУ «Альфа». Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив спікер ПС Артем Скоропадський. «Поки досягнута тільки принципова угода про те, що частина ДУК стане підрозділом при СБУ. Зрозуміло, що «Альфа» не такий вже великий за чисельністю підрозділ, бо це елітний підрозділ, і, природно, мова йде про невелику частину бійців ДУК. Серед бійців ДУК «Правий сектор» можливий конкурс для відбору до підрозділу «Альфа», - розповів Скоропадський. Спікер ПС підкреслив, що швидше за все якихось особливих умов у сенсі підготовки для бійців «Правого сектора» не буде. «Я вважаю, що їм доведеться проходити не підготовку, а, можливо, переатестацію, скажімо так, щоб підтвердити, що вони можуть воювати на рівні з бійцями «Альфи». Але я впевнений, що у нас знайдеться достатня кількість бійців. Гадаю, буде навіть конкурс, тому що у нас реально величезне число людей пройшло через фронт, і вони показали, як вони вміють добре воювати», - сказав Скоропадський.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Лариса Старикова Закриття російських ринків прискорить євроінтеграцію Закриття російських ринків для вітчизняних аграріїв прискорить євроінтеграцію. Таку думку «Аналітичний службі новин» (АСН) висловила координатор аналітичного центру «Аграрний союз України» Лариса Старикова. «Закриття ринків варто було очікувати. Згадаймо, що було з молочною продукцією, скільки неадекватних вимог у різний час висувала РФ? Україні треба шукати стабільні ринки. Є можливість виходити на ринки Євросоюзу. Підприємства, виробники повинні підвищувати якість, відповідати європейським стандартам», - акцентувала вона. Експерт зазначила, що, незважаючи на всі неадекватні кроки РФ у попередні періоди і нинішню ситуацію, чимало українських аграріїв поставляли свою продукцію на ринки Росії: «Поки є можливість залишатися на ринку, продавати - інерція велика. Крім того, сертифікація (за євростандартами, - ред.) - це і зусилля, і кошти». «У всіх негативах завжди позитив. Це змусить шукати інші ринки і покращувати стандарти. Це прискорить євроінтеграцію», - звернула увагу Старикова. Крім того, за словами аналітика, як тільки ситуація у вітчизняному аграрному секторі покращиться, в Україну прийдуть інвестори. І, незважаючи на всі складнощі, потрібно орієнтуватися на світові ринки, а не на російський.
Економіка «Газпром» не має наміру закачувати газ в українські газові сховища Російський «Газпром» не планує закачувати газ в підземні газові сховища Ураїни. Про це заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер, повідомляє ТАСС. За його словами, закачування газу в підземні газові сховища України зараз йде набагато нижчими темпами, ніж минулого року, коли до початку відбору «Нафтогаз» накопичив 16,7 млрд кубометрів газу в сховищах. Міллер зазначив, що існуючими темпами навіть на цей об'єм не вийти через те, що за час, що залишився, треба закачати 3,2 млрд кубометрів. «Нас це турбує, треба терміново нарощувати темпи. Необхідні обсяги газу в ПСГ - це обов'язкова умова надійного забезпечення українських споживачів і транзиту газу до Європи майбутньої зими. Але вся повнота відповідальності за ці питання лежить на «Нафтогазі». Ми з цього виходимо, і свій газ закачувати в українські сховища не будемо», - сказав Міллер.
Суспільство Тандіт назвав імена росіян, які загинули на Донбасі Радник голови СБУ Юрій Тандіт озвучив імена п'яти росіян, які брали участь у незаконних збройних формуваннях і загинули на Донбасі. Про це Тандіт повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна». «У мене на руках є списки воїнів, росіян, які тут загинули. Можу назвати кілька імен. Я думаю, що про цих хлопців повинні знати, бо за моєю інформацією, на жаль, їхнім близьким про це ще не повідомили. У списку ще багато імен. Вони поховані тут і жодних документів додому не передавалося. Напевно, вони вважаються безвісти зниклими, а ми знаємо, де вони поховані» - розповів Тандіт. Він заявив, що серед загиблих в зоні АТО зазначені: 1. Кертель Сергій Якович - Алтайський край, Барнаульський район, м. Власіха. 2. Систеров Павло Валерійович - Липецька обл., Лівобережний район. 3. Трофімов Олексій Олександрович - Ставропольський край, м. Георгіївськ. 4. Добринін Дмитро Валерійович - Пермська обл. Мала Соснівка. 5. Жданцев Євген Сергійович - Ростовська обл., м. Шахти.
Економіка оформление ленты  Спаринг бізнесу з Мінфіном Офіційно презентація податкової реформи ще не відбулася, вона очікується 27 серпня 2015 року. Днями Мінфін підняв завісу, оприлюднивши свої пропозиції. Але радісних очікувань і оптимістичних прогнозів цей анонс не викликав. Навпаки, експерти та представники ринку вибухнули критикою. Міністерський підхід Що саме пропонує Мінфін? Це зменшення податкового навантаження на зарплати, спрощення законодавства. А також створення рівних умов для всіх підприємств, виведення з тіні галузей, ліквідацію невиправданих податкових пільг. Розроблені нововведення стосуються адміністрування податку на прибуток підприємств, податку на доходи фізосіб, податку на додану вартість, екологічного податку, ренти, акцизів, податку на нерухомість і транспортні засоби, а також сфери трансфертного ціноутворення. Розглядається змога зниження розміру Єдиного соціального внеску (ЄСВ), що повинно зменшити тиск на зарплати. І найголовніше, декларується забезпечення стабільності і передбачуваності податкового законодавства. Стверджується, що першочерговим завданням реформи є спрощення податкових правил та адміністрування податків, внесення ясності і чіткості в застосуванні податкових норм, встановлення об'єктивності і справедливості. «Податкова реформа - це щось значно більше, ніж просто ставки кількох податків. Для того щоб показати, які ще проблеми і питання повинна вирішувати реформа, ми підготували спеціальну презентацію, яка так і називається «Податкова реформа - не тільки про ставки податків». Лише реформа може допомогти Україні справді спростити податкове поле та покращити інвестиційний клімат», - написала на своїй сторінці у Facebook міністр фінансів Наталія Яресько. А як пояснила заступник міністра фінансів Олена Макеєва, Податковий кодекс буде викладено в новій редакції, адже внесення окремих поправок і уточнень у кожну статтю кодексу може призвести до зростання кількості невизначеностей і помилок, оскільки понад 50% тексту нинішньої збірки правил буде змінено. Якщо податкові правила чітко і ясно будуть сформульовані в документі, це дасть змогу зупинити свавілля податківців. А це означатиме економію часу, коштів і сил українського бізнесу. Питання ринку Найбільше критикували пропозиції Мінфіну з адміністрування ПДВ, оподаткування заробітних плат. А також поширення транспортного податку на всі автомобілі і мотоцикли з терміном експлуатації до п'яти років. І це крім законопроектів, за принципом розроблених Пенсійним фондом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впорядкування оплати праці)», де запропоновано справляти Єдиний соціальний внесок (ЄСВ) не з реальних, а з індикативних зарплат. Учасники ринку наполягають, що проект податкової реформи з ними не обговорювався, їхнє бачення ніхто не хоче чути. Якщо пропозиції буде імплементовано, влада не просто посилить фіскальний тиск, а змусить легальний бізнес вибирати: закриватися або йти в тінь. Обурений пропозиціями і генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів. Олег Назаренко на своїй сторінці у Facebook пише таке: «На сайті Мінфіну йдеться, що до роботи над проектом податкової реформи, яка передбачає нові податки на авто не старіші за 5 років, «залучено громадськість та бізнес-асоціації». Я вже зателефонував керівникам 18 бізнес-асоціацій, і вони підтвердили, що їх не лише «не залучали», але навіть не інформували про нововведення». Він наполягає, Всеукраїнську асоціацію автомобільних імпортерів і дилерів, до якої належать 528 підприємств, ніхто до роботи над цим проектом не залучав і ніхто навіть не інформував про нововведення, відповідно, не зрозуміло, хто відрапортував у Мінфін, що автовласники нібито з розумінням поставилися до нового податку. Обурюються бізнесмени також тим, що не враховано реальний стан справ на ринку. Як наголосив у коментарі АСН директор Компанії «Інтерфлора Україна» Анатолій Зачинський, складається враження, що основні спікери і реформатори відірвані від реального життя, де тіньовий бізнес податки не платить, а легальний скорочується. «Пропонується збільшувати податкове навантаження. А чи знають у кабінетах, що сьогодні, наприклад, у Херсонській області люди раді, коли отримують за роботу 20 гривень?.. Підприємці хочуть запропонувати уряду своє бачення податкової концепції. Але цей уряд, що зруйнував фінансову систему, що впровадив додаткові податки і знищує податкове адміністрування - у вигляді ПДВ-рахунків, наприклад - нікого чути не хоче. Легальний бізнес і без того знижує обсяги виробництва. Потрібно скасувати податок на додану вартість, який призводить до корупції, замінити його, як у США, податком із продажів. Це відразу весь бізнес виведе з тіні, а податок такий легко проконтролювати і проадмініструвати», - акцентував підприємець. Ускладнення для спрощенців Чимало побоювань викликає інформація про підготовлений сюрприз для спрощенців. А саме, що Міністерство фінансів пропонує скоротити кількість груп підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування. Спрощенці кажуть, що в разі імплементації задуманого, якщо доведеться переходити на загальну систему оподаткування, вони подумають, а чи платити податки взагалі. У Кабміні запевняють - податкове навантаження не посилюється. На цьому наполягає заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов. «Я виступаю за те, що має бути патентна система для самозайнятих. Максимально проста. Без будь-якої звітності. Інші групи повинні бути з'єднані в одну. І людина має знати, що є лише один папірець, який він здає. Все. Де тут посилення, ускладнення, хто йде в тінь?» - сказав він, відповідаючи на запитання АСН. Нефьодов наголосив, розглядати будь-яку реформу малого бізнесу саму по собі неможливо. Якщо не існує загальної системи, якщо вона неприваблива для бізнесу, намагатися робити якимось винятком хороше - це шлях у нікуди. Спочатку потрібно всю систему зробити хорошою, а потім для тих, хто не може в ній працювати, зробити ще кращі умови. Він також наполягає, що реформування не призведе до додаткового фіскального навантаження на малий і середній бізнес, а також на звичайних людей. І надалі робитиметься все для зниження податкового навантаження. Щоправда, на уточнення, чи стосується це і планів Мінфіну, він відповів: «Ви вибачте, я ж не Мінфін, я не можу за них висловлюватися…» А скринька не була і замкнена Брак діалогу з бізнесом на тлі спроб Кабміну залатати дірки в бюджеті будь-якими способами, «скороченням» апарату Фіскальної служби України і появою все нових структур, що позиціонують себе як бізнес-омбудсмени, насторожує. Виникають сумніви в реальності проведення реформи, що це не банальне закручування гайок на тлі загальної безвідповідальності. «Так обговорювати пропозиції ми можемо нескінченно», - впевнений президент Центру економічного розвитку, експерт-економіст Олександр Пасхавер, який стверджує: якщо правила гри не зміняться, жодні зусилля, пов'язані з реформами, не будуть реалізовані. «Наразі навіть у командах реформаторів домінує бюрократія. І в таких умовах невдача спіткатиме обов’язково. Вся історія України - створення європейських інститутів людьми, що не сповідують європейські цінності. Цінності, які домінують у нашому суспільстві, інші - це виживання. І лінія розколу йде саме за довірою. Адже європейські цінності ґрунтуються на довірі і відповідальному ставленні суспільства, а виживання - на недовірі та відповідальності щодо вузького кола своїх людей», - заявив він АСН. Усю бюрократію, на думку експерта, варто замінити «волонтерами». Потрібно вичистити з команди реформаторів всіх, хто не сповідує європейських цінностей. Як? Так, як сьогодні очищується міліція. Треба всіх звільнити, а нових набирати за спеціальною методикою, зокрема із залученням психологів. Старі бюрократи не повинні мати вирішального слова, а працювати експертами. Що ж стосується безпосередньо податкової реформи, то у Пасхавера позиція проста і категорична - потрібна максимальна лібералізація. Свобода людей робити те, що вони хочуть. Мають бути якісь заходи різкого характеру. Наприклад, брати податки з існуючого бізнесу, а також дати змогу мільйонам вести бізнес без жодних податків. Сказати: зі свого віконця ти можеш торгувати, і, якщо готовий, держава надасть невеликий клаптик землі безкоштовно. Люди побачать рішучі кроки, і це мотивуватиме їх діяти самостійно.    
Суспільство Тестування на заміщення посад у місцевих прокуратурах розпочнеться 5 вересня Генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ «Про затвердження тестових завдань на знання законодавчої бази (професійний тест) для зайняття посади прокурора місцевої прокуратури і посад керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників». Про це повідомляє прес-служба ГПУ. Відомо, що відповідно до цього наказу заступнику генпрокурора Давиду Сакварелідзе доручено забезпечити оприлюднення тестових завдань на офіційному веб-порталі Генеральної прокуратури України, вжити заходів для забезпечення функціонування комп'ютерного програмного комплексу для проведення тестування, а також для забезпечення передачі Генпрокуратурі майнових прав на тестові завдання до початку проведення тестування. Як заявив Шокін, тестування починається з 5 вересня 2015 року, та закликав усіх працівників прокуратури «за можливості допомогти молоді, щоб вона гідно пройшла відбір на посади в місцеві прокуратури».

Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто звернути увагу на свої комунікаційні навички Будьте ясн....
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість можуть досягти нових висот Ви можете в....
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
У стресовій ситуації буває непросто взяти себе в руки та мислити об'єктивно Впоратися з таким станом вийде, як....
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Впоратися з матеріальними труднощами і вигнати бідність зі свого життя під силу кожному Ефективні та прості об....
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Ми живемо у вік технологій, але навіть не підозрюємо наскільки небезпечними можуть бути побутові прилади Щоб д....
більше матеріалів




/-1,0806910991669-/ /-pc-/
Top