counter
Архів Повернутись назад 21 Лютого 2017
21 Лютого
Суспільство Росія відправила бойовикам на Донбас 60-й «гумконвой» Росія відправила терористам на Донбас 60-й «гумконвой», що складається з 26 автомобілів, які везуть 300 тонн вантажу. Про це повідомили в прес-службі МНС РФ. «60-та, ювілейна, колона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу висунулася в бік російського кордону. В її складі 26 автомобілів, які везуть понад 300 тонн гуманітарних вантажів», - розповіли в МНС РФ. Росіяни стверджують, що в основі вантажу - продукти харчування, продуктові набори для дітей віком до 1 року. Передбачається, що перед українським кордоном колона розділиться на дві частини. Одна поїде на пункт пропуску «Донецьк», а друга - на «Матвєєв Курган» для проходження необхідних митних процедур. Одна частина їде до луганських, а друга - до донецьких бойовиків. Нагадаємо, в жовтні 2016 року МЗС України направив Росії ноту протесту в зв'язку з незаконним перетином кордону України черговим «гумконвоєм».
Політика Статус учасника БД пораненим на Майдані і космічні зарплати працівникам ДБР. Чим займеться сьогодні Рада Щойнайперше, на початку цього пленарного тижня (21 -24 лютого) парламент все ж таки ухвалити проект Постанови "Про порядок денний шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання". Це важливе питання стоїть першим у порядку денному 21 лютого. Його проект можуть оприлюднити перед самим розглядом. Один з найважливіших документів, які депутати можуть розглянути у вівторок, 21 лютого, це - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», який передбачає надання статусу учасника бойових дій особам, які одержали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), що не призвели до інвалідності, під час участі у Революції Гідності. Якщо законопроект буде ухвалено то під його дію підпадає 849 осіб, а додаткова потреба у коштах на реалізацію цієї законодавчої ініціативи складатиме 7,1 млн.грн. на рік. Також, законопроект передбачає встановлення статусу інваліда війни громадянам, які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції (підконтрольні Україні), населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, під час АТО. Загалом ця новація стосуватиметься 200 осіб, додаткова потреба в коштах 2,0 млн.грн. на рік. Окрім того, пропонується у Законі про статус ветеранів війни термін «Велика Вітчизняна війна» замінити на термін «Друга світова війна».   Також завтра парламентаріям винесуть на розгляд проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань".   У законопроекті головно - технічні та уточнюючі зміни до деяких статей Закону України «Про Державне бюро розслідувань», головним з яких є суттєве підвищення посадових окладів посадовців ДБР. Так, законопроектом пропонується підвищити посадовий оклад директора Державного бюро розслідувань збільшиться з 48000 грн. до 160000 грн.; посадовий оклад першого заступника, заступника директора ДБР - з 44800 грн. до 128000 грн.; посадовий оклад керівника територіального управління, керівника управління центрального апарату ДБР - з 41600 грн. до 96000 грн.; посадовий оклад слідчого органу Державного бюро розслідувань - з 32000 грн. до 70400 грн.)... Причому, звернімо вашу увагу, що цей законопроект передбачає суттєве збільшення посадового окладу саме директора Державного бюро розслідувань (+333%), а для решти працівників підвищення складе «лише» 100-250%. Тобто, якщо зараз співвідношення посадового окладу директора та слідчого ДБР складає 48000 грн. до 32000 грн. (1,5:1,0), то в разі ухвалення запропонованих змін співвідношення посадового окладу директора та слідчого ДБР складає 160000 грн. до 70400 грн. (2,3:1,0). Нагадаємо, середня заробітна плата в цілому по Україні за підсумками грудня 2016 року складає лише 6475 грн  
Події Бойовики на Донбасі наплювали на відведення озброєння з 20 лютого. Використовують 120-мм міномети На Донбасі за минулу добу бойовики 74 рази обстрілювали позиції українських військових, в результаті чого отримали поранення двоє українських солдатів. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на сторінці в Facebook. У штабі зазначили, що противник знову почав використовувати 120-мм міномети. Так, на Маріупольському напрямку з мінометів було обстріляно село Новотроїцьке. З великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики обстрілювали Чермалик, Талаківку, Гнутове. На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 і 82 мм терористи обстріляли Новолуганське, Авдіївку, Луганське, Зайцеве і Троїцьке. З великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вони били по Авдіївці, Пісках, Новоселівці, Верхньоторецькому, Кам'янці. Неодноразово вели вогонь з БМП, працювали снайпери. На Луганському напрямку з протитанкових ракетних комплексів бойовики обстріляли Новоолександрівку, а з мінометів, гранатометів, стрілецької зброї і протитанкових ракетних комплексів - Новозванівку. Станицю Луганську і Жовте обстрілюють снайпери. Нагадаємо, з бойовиками раніше домовлялися про відведення важкого озброєння до 20 лютого.
Політика Кремль «останній раз» висуне Путіна на пост президента РФ У Кремлі готуються до президентських виборів 2018 року з розрахунком знову поставити на пост Володимира Путіна. Як розповіло джерело РБК в Кремлі, на нарадах обговорюється, що за Путіна повинні проголосувати ще більше людей, ніж на минулих виборах. "Було б добре, щоб президент отримав кращий результат, ніж на виборах 2012 року, в ідеалі - щоб набрав більше, ніж коли-небудь", - повідомив журналістам неназваний федеральний чиновник. Нагадаємо, Конституція України забороняє обіймати пост глави держави більше двох термінів поспіль. Якщо Путін знову обереться в 2018 році, то, відповідно до закону, далі він повинен зробити перерву, пропустити один термін. Нагадаємо, на виборах 2012 року Путін отримав 63,6% голосів. Найвищий результат у нього був на виборах 2004 року - 71,3%.
Політика У Малайзію за тілом убитого батька прибув син Кім Чен Нама У столицю Малайзії прилетів син убитого Кім Чен Нама - старшого брата лідера КНДР Кім Чен Ина. Молодий чоловік забере тіло свого батька. У Куала-Лумпур Кім Хан Соль прилетів вранці у вівторок, 21 лютого, він вже відвідав шпиталь, де міститься тіло, передає японське видання NHK. Під час візиту охорона лікарні була різко посилена, туди також перекинули підрозділ з 30-40 бійців спецназу з автоматами. Журналісти повідомили, що Кім Хан Соль упізнав батька. Разом з тим видачі тіла Кім Чен Нама вимагає посольство КНДР у Малайзії. Влада Північної Кореї заявила, що сама передасть тіло родичам. Нагадаємо, Кім Чен Нам був убитий в аеропорту Куала-Лумпур 14 лютого, він помер дорогою в лікарню. За версією правоохоронців, невідома жінка піднесла до його обличчя просочену якоюсь речовиною тканину. Південнокорейські ЗМІ повідомляли про напад з використанням отруєних голок. Жодна з озвучених версій ще не отримала офіційного підтвердження. Кім Чен Нам був старшим братом керівника КНДР Кім Чен Ина.
За кордоном В Австралії на торговий центр впав легкий літак: п'ятеро загиблих Легкомоторний літак упав прямо на торговий центр у Мельбурні, повідомляє Русская служба Би-би-си. За станом на ранок відомо про п'ятьох загиблих - це пілоти і пасажири літака. Ніхто у торговому центру не постраждав, оскільки на момент катастрофи він був зачинений.   Прем'єр-міністр штату Вікторія Деніел Ендрюс назвав це найсумнішою авіаційною подією в штаті за останні 30 років. За даними поліції, літак летів чартером на острів Кінг, який входить до складу штату Тасманія. Влада Австралії припускає, що у нього міг відмовити двигун. Пілоти навіть не встигли подати сигнал СОС.     Footage: At least five feared dead as light plane crashes into shopping center near #Melbourne pic.twitter.com/wGR8cJ4igt — CGTN (@CGTNOfficial) 21 февраля 2017 г. A plane carrying five people has crashed into a shopping centre next to the #Essendon Airport in Melbourne's north. pic.twitter.com/RaOp3fx45V — ABC News 24 (@ABCNews24) 20 февраля 2017 г. The scene currently from the air over DFO near ESSENDON AIRPORT aircraft collision #Essendon pic.twitter.com/aSNLKObmmJ — Jimmy Traffic (@JimmyTraffic) 20 февраля 2017 г. "I saw a plane nosedive into the [DFO] building... there was nothing we could do, the flames were too intense," says a witness. #Essendon pic.twitter.com/LrmrNC3MxE — The Morning Show (@morningshowon7) 20 февраля 2017 г.
За кордоном Сьогодні палата лордів завершить розгляд законопроекту про Brexit Палата лордів у вівторок, 21 лютого, завершить розгляд акту, що схвалює приведення в дію статті 50 Лісабонського договору про вихід Великої Британії з Європейського Союзу, передає Інтерфакс-Україна. Як зазначає агентство, обговорення законопроекту про Brexit почалося в понеділок, 20 лютого. Читання законопроекту може завершитися голосуванням, але тільки в тому випадку, якщо незалежні пери всупереч своїм звичаям пропустять підготовлений урядом акт без заперечень. Відзначається, що в палаті лордів в уряду консерваторів немає абсолютної більшості, що може утруднити проходження документа. Нагадаємо, що палата громад, нижня палата парламенту, підтримала відповідний законопроект 8 лютого. Він дасть прем'єр-міністру Терезі Мей право офіційно сповістити про намір покинути ЄС.
Політика оформление ленты  Україна не піде на компроміси щодо Криму - Парубій Окупація почалася з Криму, а деоккупація Кримом закінчиться. Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій. Коментуючи пропозиції народного депутата Андрія Артеменка про нібито здачу в оренду Росії Криму в обмін на припинення окупації Донбасу, спікер зазначив, що позиція української влади чітка: Росія повинна піти з окупованих територій. «Наша позиція чітка і тверда: окупанти з Росії повинні покинути й окуповані території Донбасу, і Крим, і з цієї позиції українська влада не зійде», - заявив Парубій, передає прес-служба «Народного фронту». Він також привітав рішення Радикальної партії Ляшко про виключення нардепа Артеменка з лав політсили. Парубій також упевнений, що організатори «плану Артеменка» «стоять глибше за спиною Артеменка».«План Артеменка», на думку Парубія, є елементом цілеспрямованої кампанії всередині України і за її межами, щоб спробувати легалізувати або дати законні підстави для перебування окупантів на території України. «У той день, коли ми на Майдані стояли під кулями, 20 лютого перші російські спецназівці входили до Криму, і важко уявити, чим би це закінчилося, якби Майдан не переміг. Окупація почалася з Криму і деоккупація закінчиться Кримом. Крим буде звільнений, він буде повернутий в законне поле управління, а подібні провокації і спроби переконати західних партнерів, що Україна може знайти компроміс щодо Криму, не відповідають дійсності», - заявив голова ВР. Нагадаємо, за даними видання The New York Times, український нардеп Артеменко пропонував раднику Трампа план здачі Криму в оренду Росії на 100 років. Сам Артеменко пояснив свій «план» наступним чином: «Це зроблено для того, щоб Путін і Трамп підписали мирну угоду щодо України».
Політика У Штабі блокади торгівлі з окупантами розповіли про підсумки переговорів з Кабміном У Штабі блокади торгівлі з окупантами озвучили підсумки переговорів з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Як відзначили в штабі, активісти виступили перед Кабміном з пропозицією негайно звільнити полонених і прийняти закон про окуповані території, яким законодавчо забороняється торгівля з окупантами. Гройсман у відповідь запропонував активістам увійти в комісію з обміну полоненими. Крім того, голова уряду пообіцяв скасувати дозволи, видані СБУ на переміщення товарів, і видати постанову, яка регулює переміщення вантажів відповідно до закону про боротьбу з тероризмом. «Впливати на більшість БПП і НФ в парламенті прем'єр, за його словами, не може, тому прийняття закону від нього не залежить. Штаб пообіцяв розглянути ці пропозиції і після консультацій з експертами і членами штабу дати відповідь», - заявили у штабі.
Суспільство оформление ленты  Жебрівський показав єврокомісару і послу ЄС лінію розмежування на Донбасі На Донбасі побували член Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Христос Стіліанідіс і посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. Він зазначив, що гості і міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш відвідали КПВВ «Майорське» на лінії розмежування, де оглянули медпункт. Також представники ЄС побували в Бахмутській школі №1, якій надається допомога від ЮНІСЕФ і ЕCHO. «Дуже важливо, що і єврокомісар Христос Стіліанідіс і посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі на власні очі побачили, що Україна живе і продовжує боротьбу за своє право на гідне життя», - написав Жебрівський у Facebook. Голова Донецької ОЦГА підкреслив, що ті гроші, які Європа сьогодні вкладає в Україну, вона вкладає в майбутню країну ЄС, «а, отже - в майбутнє сильної об'єднаної Європи».
Політика Артеменко не збирається складати мандат депутата Народний депутат Андрій Артеменко заявив, що не здасть депутатський мандат і просто буде позафракційним. Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам у Верховній Раді України 21 лютого, передає кореспондент АСН. «Я залишаюся позафракційним депутатом... Депутатський мандат - це мій захист. Я вже почув заяви Авакова про можливі замовні справи проти мене, що я нібито виступаю за анексію Криму... Це не так», - заявив він. Він закликав: «Не шукайте чорну кішку там, де її немає... Я не шпигун, як мене звинувачують». Нагадаємо, газета The New York Times повідомила, що в складанні документа про те, як Дональд Трамп міг би зняти санкції з РФ, брав участь депутат Верховної Ради України Андрій Артеменко. У документі говорилося про виведення всіх російських військ з Донбасу, українським виборцям пропонувалося на референдумі вирішити, чи слід здати Росії Крим в оренду терміном на 50 або 100 років.
Суспільство У колоні 60-го «гумконвою» помічений автомобіль спецзахисту - ДПСУ У складі 60-го так званого «гуманітарного конвою», який вторгся на Донбас з РФ, помічений спеціалізований автомобіль радіаційного, хімічного і біологічного захисту, повідомили в Державній прикордонній службі України. «Особливістю цієї колони є те, що в її складі слідував спеціалізований автомобіль РХБ захисту, який не може належати до категорії «гуманітарного» вантажу першої необхідності», - йдеться в повідомленні. Українські прикордонники наголосили, що переміщення «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного права. Українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. За даними ДПСУ, з 5:50 до 6:30 через російський пункт пропуску «Матвєєв Курган» на в'їзд в Україну було 15 вантажівок нібито з продуктами харчування. Друга колона «гумконвою» через пункт пропуску «Донецьк» (РФ)  станом на 9:00 державний кордон не перетинала. Нагадаємо, що 21 лютого Росія відправила терористам на Донбас 60-й «гумконвой», що складається з 26 автомобілів, які везуть 300 тонн вантажу. Росіяни стверджують, що в основі вантажу - продукти харчування, продуктові набори для дітей віком до 1 року.
Політика Головний поліцейський Дніпропетровщини подав у відставку через "наливайки" і гральні заклади Начальник ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області Ігор Репешко підписав рапорт про своє відсторонення. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на активістів, які влаштували напередодні мітинг з відповідною вимогою. Рапорт Репешко написав біля входу в обласне управління поліції. У самому ж обласному управлінні Нацполіції підтвердили, що Репешко щось підписав на ґанку будівлі управління, але що саме - не уточнюють. Нагадаємо, активісти, серед який і ветерани АТО, звинувачують Репешка в потуранні роботі незаконних "наливайок" і залів ігрових автоматів у місті і області. За їхніми словами, боротьба з цими явищами не ведеться зовсім. Також учасники мітингу вимагають відставки й інших високопосадовців обласної поліції. Для виконання вимог вони дають три дні.
Суспільство У МЗС України констатували відсутність прогресу з пошуку зниклих безвісти на Донбасі Заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українська сторона постійно піднімає питання про необхідність почати роботу з пошуку зниклих безвісти на Донбасі, передає Інтерфакс-Україна. Він підкреслив, що на Донбасі велика кількість людей вважається зниклими безвісти і «їхні сім'ї до цього часу не знають взагалі, чи існують вони». «Ми намагалися весь цей час хоча б почати цю роботу - шукати ці тіла, може, ці люди досі живі. Ми намагаємося підштовхнути гуманітарну частину», - сказав Пристайко. Представник МЗС України додав, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста протягом трьох років намагається домогтися доступу до полонених, а також допомогти в процесі пошуку та ідентифікації зниклих безвісти. Однак останнім часом бойовики російської гібридної армії не пропускали на свою територію.
Політика Рада прийняла у першому читанні закон про надання статусу учасника БД пораненим на Майдані Верховна Рада прийняла у першому читанні Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», за що на ранковому засіданні парламенту 21 лютого проголосував 261 нардеп, передає кореспондент АСН.    Віце-прем'єр Андрій Рева, виступаючи в залі, нагадав, що під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича майже тисяча осіб одержали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі). Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхн соціального захисту» передбачено надання особам, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності, статусу інваліда війни. Водночас переважна більшість постраждалих учасників масових акцій громадського протесту, у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., які не отримали інвалідність, не мають законодавчо визначеного статусу.  Зазначене унеможливлює отримання ними пільг.  Тому законом пропонуються наступні зміни:  - визначення статусу учасника бойових дій для осіб, які одержали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), що не призвели до інвалідності, під час участі у Революції Гідності; - визначення статусу інваліда війни для громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, під час проведення антитерористичної операції; - надання відповідних пільг зазначеним особам.
Події оформление ленты  Російські окупанти в Криму провели нові обшуки і затримання кримських татар В окупованому Криму вранці 21 лютого російські силовики провели обшук в будинку кримського татарина Марлена Мустафаєва. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив російський журналіст Антон Наумлюк. «У Кам'янці, Сімферополь, проходить обшук у Марлена Мустафаєва. Відвезли ще кількох людей. Вулиці оточені», - повідомив Наумлюк. Самого Марлена Мустафаєва російські силовики забрали дорогою на роботу о 7:30 і доставили в центр протидії екстремізму. На момент проведення обшуку в будинку у Мустафаєва була дружина, мати і маленька дочка 4 місяців. Крім того, за інформацією кримськотатарського адвоката Еміля Курбедінова, ОМОНівці затримали всіх кримських татар, які прийшли підтримати Марлена Мустафаєва. Були затримані до 20 осіб, зокрема, активісти Осман Арифм, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Ізетов Різа, Алім Карімов, Валід Абу Фарід, Сейран Муртазаєв та інші. Як зазначив на своїй сторінці в Facebook російський адвокат Микола Полозов, місцеві ЗМІ писали, що в районі Кам'янка в Сімферополі, де сьогодні пройшов обшук, почастішали і набули системного характеру крадіжки з будинків і грабежі. З огляду на бездіяльність правоохоронців місцеві громадяни були змушені гуртуватися й охороняти свої будинки. Полозов підкреслив, що російські правоохоронці цікавим способом почали боротьбу зі злочинністю: «Тобто замість того, щоб захищати людей від злочинців, російська поліція в Криму затримує самих цих людей. А що? Зручно. І безпечно, і показники зростають. А злочинність сама з собою впорається».
Економіка Гройсман: Україна понад 450 днів живе без російського газу Без російського газу Україна живе вже більше 450 днів. Про це під час позачергового засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. «Сьогодні понад 450 днів ми живемо без краплі російського газу», - розповів прем'єр, передає Укрінформ. Гройсман підкреслив, що газ Україна імпортує від своїх західних партнерів. Водночас, за словами прем'єра, починати енергетичну блокаду в розпал опалювального сезону не зовсім чесно щодо українців. «Нам треба ухвалювати необхідні закони. Одним з таких законів є закон про ринок електроенергії, який направлено в український парламент. Він був прийнятий у першому читанні, сподіваюся, що найближчим часом буде підготовлений до другого читання. Це дасть можливість побудувати відкритий, публічний європейський ринок електроенергії», - додав Гройсман.
Події Націоналісти «Білого Молота» повідомили про викрадення свого координатора У праворадикальній націоналістичній організації «Білий Молот» заявили про викрадення невідомими координатора націоналістів Владислава Гораніна, відомого на прізвисько Горан. За даними організації, Гораніна викрали невідомі в цивільному в понеділок, 20 лютого. Це, за їхніми словами, сталося на перетині вулиць Васильківської та Стельмаха. «На Гораніна вчинили напад, заламали і заштовхали в авто (чорний джип з номерами 238-20 ЕН)... Машина поїхала  вул. Стельмаха в напрямі Голосіївського лісу. Зараз місцезнаходження Гораніна невідомо», - йдеться в повідомленні організації «Білий Молот» у соцмережі «ВКонтакте». В організації припустили, що за викраденням Гораніна стоїть СБУ. У прес-службі поліції Києва в коментарі LIGA.net заявили, що правоохоронцям надійшло повідомлення про викрадення. «Вчора на службу 102 надійшла інформація про викрадення. Поліція розбирається», - повідомила керівник прес-служби київської поліції Оксана Блищик.
Політика Україна подолає штучну кризу, пов'язану з блокадою Донбасу - Гройсман Україна подолає штучно створену кризу, пов'язану з блокадою постачання вугілля антрацитової групи з окупованих територій Донбасу. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду, передає кореспондент АСН. «Якими б не були випробування, хочу запевнити українських громадян – ми витримаємо і цю кризу, навіть якщо вона створена деякими українськими руками. Ситуація буде контрольованою, і ми знайдемо вихід з цієї кризи, яку нам штучно влаштували... Ми знайдемо правильні інструменти і правильні рішення, але не дозволимо, щоб 45-мільйонна країна страждала від чиїхось забаганок», - сказав Гройсман. Голова уряду нагадав, що з 2014 року Україна регулярно переживає труднощі, які створює Росія військовою, економічною та енергетичною агресією. «Наша залежність від РФ, від російського газу, від російського вугілля, від багатьох інших питань була зависокою для нашої країни. На превеликий жаль, у 2014 році ситуація, яка все більше заводила нас у цю залежність, лише посилювалась», – сказав Гройсман. «Ми йдемо далі для забезпечення енергонезалежності країни. У середньостроковій перспективі Україна буде енергонезалежною державою», - сказав Гройсман.
За кордоном Україна не блокувала заяву ООН щодо смерті Чуркіна Українська делегація в Раді Безпеки ООН не блокувала ініційовану російською стороною пропозицію РФ прийняти заяву голови Ради Безпеки в зв'язку зі смертю постпреда Росії Віталія Чуркіна, передає Європейська правда. "Члени Ради засмучені смертю посла, який понад 40 років провів на дипломатичній службі Росії, очолював місію РФ при ООН більше 10 років, і якому 21 лютого виповнилося б 65 років", - йдеться в заяві. Нагадаємо, раніше в Москві заявили, що українська делегація нібито заблокувала цю заяву. "Шкода, що деякі наші партнери, перш за все українські колеги, не змогли переступити через свої політичні позиції і не дали згоди на прийняття офіційної заяви, обмежившись усним співчуттям», - заявив зранку, 21 лютого заступник голови МЗС РФ Геннадій Гатілов. «На тлі цієї втрати така поведінка наших українських колег... Та бог їм суддя!» - заявив також прес-секретар Путіна Пєсков (цитата ТАСС).
За кордоном У Кремлі назвали недоречними заяви про визнання «ДНР» і «ЛНР» Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав «недоречними і неприйнятними» будь-які міркування про можливість визнання Росією окупованих терористами «ДНР» і «ЛНР» районів Донецької та Луганської областей України, передає Інтерфакс. «Питання, чесно кажучи, некоректне, тому що в цій ситуації якісь віртуальні міркування абсолютно недоречні і неприйнятні», - заявив він. Спікер глави Кремля наголосив, що «ДНР» і «ЛНР» є територіями, які дійсно не визнані ні РФ, ні Україною. «Але вони перебувають у жорстокій блокаді з боку України», - повідомив Пєсков. Нагадаємо, що 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання так званих документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на окупованих терористами «ДНР» і «ЛНР» територіях Донецької та Луганської областей. У Кремлі пояснили, що рішення було прийнято «з гуманітарних міркувань».
Політика Рада виділила ділянку для музею Революції Гідності Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо заходів забезпечення вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні», за що на ранковому засіданні 21 лютого проголосували 276 нардепів, передає кореспондент АСН.  Законом передбачено «надання земельної ділянки на Алеї Героїв Небесної Сотні (Інститутська, 3) у Печерському районі міста Києва з земель комунальної власності в користування Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейного комплексу», - зазначено в записці.  Будівництво меморіально-музейного комплексу має бути здійснено відповідно до проекту, розробленого за результатами відкритого конкурсу на кращій проект цього меморіально-музейного комплексу, проведеного в установленому Кабінетом Міністрів України порядку та затвердженого з урахуванням результатів громадського обговорення конкурсних пропозицій.
Події У мерії Черкас проходять обшуки У Департаменті ЖКГ Черкаської міської ради правоохоронці проводять санкціонований обшук. Директор департаменту Олександр Яценко підтвердив цю інформацію, передає видання «ІнфоМіст». Він не знає, у якій справі здійснюється обшук, однак правоохоронці надали йому постанову суду. Водночас джерело видання повідомило, що обшуки стосуються можливого заволодіння невстановленими особами бюджетних коштів при встановленні огорож навколо проїжджої частини міста. Відзначається, що в результаті проведеного аукціону право на ці роботи отримав ФОП Степанцов Антон Миколайович, який не мав досвіду роботи з бюджетними підрядами і був оформлений підприємцем за два тижні до оголошення конкурсу. На рахунок підприємця надійшло 1 млн 59 тис грн з передбаченого договором фінансування в 2 млн 399 тис грн.
Суспільство Силовики прийшли з обшуками до Харківської міськради У Харківській міській раді у вівторок, 21 лютого, силовики проводять обшуки в Департаменті земельних відносин, повідомляє місцеве видання АТН. У прокуратурі заявили, що обшуки санкціоновані судом в рамках кримінального провадження за ч.5 ст. 191 КК України за фактами незаконної роздачі землі за так званою «кооперативною схемою». «Працює місцева прокуратура, але з рішення суду незрозуміло, в якій справі (проводиться обшук. - Ред.). Судячи з того, що шукають документи по ЖБК (житлово-будівельним кооперативам. - Ред.). Мабуть, це продовження вересневої історії», - додав у коментарі агентству Інтерфакс-Україна директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко. Він також уточнив, що цього разу обшук проходить мирно і цивілізовано, без «маски-шоу».
Політика За що українці надовго запам'ятають Віталія Чуркіна. ТОП найбільш "чесних" цитат Сьогодні, 21 лютого, колишньому постійному представникові Росії при ООН Віталію Чуркіну виповнилося б 65 років. Він не дожив до свого дня народження рівно один день, померши в лікарні від серцевого нападу. Цього дея в Україні - офіційний траур. Вся країна згадує день масових розстрілів протестувальників на Майдані і фактичний початок наступу Росії на нашу територій. Війни, якої Чуркін не бачив і весь час намагався переконати в цьому членів ООН. Віталій Чуркін представляв інтереси Росії в ООН протягом 11 років, починаючи з 2006 року. Саме на цей час припало істотне охолодження відносин між Росією і Заходом. Російсько-грузинська війна 2008 року, анексія Криму, ескалація конфлікту на Донбасі, збитий «Боїнг» MH-17, бомбардування Сирії і гуманітарна катастрофа в Східному Алеппо. Позицію Росії в усіх цих подіях озвучував і відстоював померлий російський дипломат. Українська аудиторія ще довго пам'ятатиме Віталія Чуркіна і його висловлювання в Радбезі ООН. Ось деякі з них. Про Крим: - "Безпідставними є висловлювання про ситуацію в Криму - суб'єкті Російської Федерації. Крім того, Крим не може бути предметом цього засідання, присвяченого Україні". - "Народ Криму цілком виразно висловив свою волю". - "За роки підневільного перебування Криму в складі України там накопичилося чимало проблем. І Росія буде їх поступово вирішувати". - "РФ намагається не допустити повторення київського сценарію в інших регіонах, а також захистити мільйони росіян, які проживають на території сусідньої держави". Про російську агресію проти України: - "Ой, як жаль. Так не треба було підтримувати насильницький путч в Україні". - "Брюссель і Вашингтон говорили Україні, що їй треба робити. Ви першими порушили український суверенітет, стабільність і цілісність". Про росіян на Донбасі: - "Всім відомо, що на сході України є російські добровольці. Цього ніхто й не приховує". Про українців: - "Послідовники Бандери цими днями марширують по Україні, відкрито демонструючи його портрети і фашистську символіку, а також володіють відчутною політичною владою в Києві". Про катастрофу Боїнга MH17 над Донбасом: - "Згідно із записами, люди зі Сходу (України) говорили, що вони збили військовий літак... Якщо вони вважали, що збили військовий літак, це був конфуз. Якщо це був конфуз, це не був акт тероризму". - "А навіщо цивільні літаки направляли в зону, де йдуть військові дії? У зону, де українські збройні сили воюють, зокрема з використанням авіації, де літають військові транспортники? Навіщо відправляють в цю зону цивільні літаки? Пасажири малайзійського Боїнга могли і не знати, що у вас збройний конфлікт. Зрештою, малайзійська авіаційна влада могла не знати про це. Чому ви це робили? З жадібності? Чи з якихось інших міркувань?" - "Вважаю, що Рада Безпеки - це не місце обговорювати різні версії щодо МН17. Тому в дискусіях у Раді Безпеки ООН на цю тему ми нічого не стверджували й не заперечували, а просто наполягали на проведенні повного, ретельного і незалежного міжнародного розслідування. Для подальшого суду є або цілком можуть бути створені відповідні механізми без залучення РБ ООН, яка кримінальними справами займатися не повинна". Про Донбас: - "Взагалі незрозуміло, вони (українська влада) розглядають досі Донбас як частину української території чи ні, якщо ні, тоді так і скажіть, це багато в чому спростить справу". - "Будь-яке серйозне загострення на Донбасі дивним чином збігається із зарубіжними поїздками українського керівництва". Про новий літак "Антонова" Ан-132D: - "Цікаво, чи будуть на ньому малювати свастику?" (Обурений запропонованою українцями назвою літака "Бандера") Про санкції: - "Я думаю, що це просто скандально, що вони вирішили переслідувати наших дітей" (в коментарі щодо закриття США російським дипломатам доступу до двох житлових комплексів - так званих заміських дач постпредства РФ в Нью-Йорку і посольства РФ у Вашингтоні).
Суспільство Гройсман розповів, як рятуватиме українців від інфаркту Реалізація програми створення кардіо-судинних центрів по всій країні дасть можливість рятувати 3 тис. українських громадян щороку. Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час засідання уряду у вівторок, передає кореспондент АСН. «Минулого року я говорив неодноразово про те, що стурбований, як і всі ми, тим, що, на превеликий жаль, українські громадяни живуть на 5, 7 і більше, на 10 років менше, ніж наші європейські сусіди, громадяни європейських країн», - сказав він. За його словами, «лідер у смертності - це серцево-судинно захворювання». «Ми маємо зменшити смертність українських громадян», - наголосив він. Саме тому, за його словами, командою МОЗ розроблено і сьогодні буде презентовано план створення кардіо-судинних центрів по всій країні. «Уявіть собі, що ми врятуємо життя після впровадження цієї програми мінімум 3 тис. українських громадян щороку», - сказав він.
Політика "Самопоміч" вимагає від Ради заборонити торгівлю з окупованим Донбасом "Самопоміч" вимагає від Ради у четвер ухвалити закон про заборону торгівлі з ОРДЛО. Про це в інтерв'ю журналістам в кулуарах Верховної Ради України заявив голова Комітету ВРУ з питань боротьби з корупцією Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН. "Законопроект був детально обговорений у комітеті з питань державного будівництва... Наша пропозиція, щоб законопроект був проголосований у першому читанні в четвер, щоб почати дискусію для підготовки його до другого читання", - заявив він. За його словами, закон передбачає введення юридичного визначення "окупована територія", з якою забороняється будь-яка торгівля, крім поставок туди "тільки їжі, товарів першої необхідності і гуманітарної допомоги... Але не від Рината Ахметова, а від міжнародних організацій".
Суспільство Рада зробила перший крок у вирішенні квартирного питання військовослужбовців Рада прийняла в першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до законодавчих актів з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби», за що проголосували 252 нардепів на ранковому засіданні 21 лютого, передає кореспондент АСН.  Проект Закону розроблено Міністерством оборони України з власної ініціативи, оскільки й досі не врегульовано питання щодо забезпечення житлом військовослужбовців, яких призвано на військову службу під час мобілізації, на особливий період, не передбачено збереження за ними жилого приміщення, яке вони займали до призову під час мобілізації. На цей час сім’ї військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції, забезпечуються житлом на підставі відповідного рішення Кабінету Міністрів України позачергово шляхом закупівлі житла за кошти державного бюджету без урахування дворічного строку перебування на обліку, що законодавством не передбачено. Тому закон передбачає:  - впорядкування питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців, яких призвано на військову службу під час мобілізації, на особливий період, шляхом визначення порядку, який передбачає розміщення в казармах (на кораблях) згідно із Статутом внутрішньої служби Збройних Сил України; - збереження деяких житлових прав військовослужбовців, яких призвано на військову службу під час мобілізації, на особливий період, шляхом запровадження норм, відповідно до яких за тимчасово відсутніми військовослужбовцями цієї категорії зберігається жиле приміщення понад шість місяців; - створення правових підстав для посилення соціального захисту сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції, шляхом запровадження норми, відповідно до якої забезпечення житлом у разі потреби цієї категорії сімей здійснюється в порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України; - усунення неоднозначності використання нормативно-правових актів у сфері забезпечення житлом, які застосовуються до військовослужбовців і членів їх сімей, шляхом внесення змін до статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», відповідно до яких визначається нормативно-правовий акт, що приймається Кабінетом Міністрів України.
Політика Парламент прийняв постанову про належне вшанування Героїв України Верховна Рада України прийняла постанову "Про вшанування Героїв України та інформування громадян України про подвиги українських військових", за що проголосували 256 нардепів, передає кореспондент АСН. "Іменами наших Героїв будуть називати вулиці, їхні імена мають бути увічнені, про них повинні розповідати на уроках в школах", - заявила голова Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар, оголосивши імена і прізвища Героїв України, а депутати встали зі своїх місць у сесійній залі. "За три роки виснажливої ​​боротьби України з російською агресією маємо визнати низький рівень інформованості громадян про героїзм український військових і їхній подвиг під час захисту України від збройної агресії Російської Федерації. Незважаючи на високу увагу ЗМІ до теми військового конфлікту, в інших громадських інститутах не вистачає відповідної інформації. З огляду на це потрібно систематизувати діяльність щодо інформування громадян України, особливо - дітей і молоді. Українці мають право знати про героїчні подвиги українських військових із захисту України, пишатися Українським військом і воїнами", - йдеться в записці. Ухвалення запропонованого проекту постанови дозволить підвищити обізнаність громадян України про хід подій в АТО, сприятиме належному вшануванню Героїв України, утвердженню патріотизму.
Суспільство Росіянам на Масляну знову роздаватимуть млинці з лопат В Ставрополі на Масляну знову мають намір роздавати млинці з лопат, проте цього разу - з креативних. На свято буде проведено конкурс на найбільш креативну лопату. Переможець відкриє недільне свято і першим почне розкладати млинці для городян своєю лопатою, повідомили в адміністрації Ставрополя, передає ТАСС. «Переможець конкурсу «Сонце на лопаті» відкриє свято Масляної 26 лютого. З його креативної лопати будуть розкладати по тарілках перший млинець, якими пригостять гостей свята», - відзначили в міськадміністрації. Щоб стати учасником конкурсу, потрібно незвично оформити лопату для млинців і підготувати її творчу презентацію. Нагадаємо, 2015 року в інтернеті було опубліковано фотографії, на яких зображено, як жителям Ставрополя роздавали млинці з лопат. Світлини викликали хвилю жартів і фотожаб у соцмережах.
Через блокаду меткомбінат ММК ім. Ілліча може зупинитися Подальша блокада поставок вугілля з Донбасу може призвести до виробничих складнощів на меткомбінаті - ММК ім. Ілліча в Маріуполі. Як передає кореспондент АСН, про це заявив заступник міністра у справах окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Грігоргій Тука після засідання уряду. "Були заяви від "Метінвесту". Наступним буде ММК ім. Ілліча в Маріуполі. Для чого це все? Це на користь країні?» - запитував Тука. Також Тука розповів, як Кабмін хоче вирішити питання розблокування поставок вугілля. За його словами, є рішення РНБО - "бажання застосовувати силу ні у кого немає". "Прем'єр висловив ініціативу сісти за стіл переговорів. Я зустрічався з людьми, скажу відверту: багато хто з організаторів цієї акції (блокади) просто дезінформований. Величезна кількість інформації, яка їм видається, не відповідає дійсності, це відверта маніпуляція і брехня", - зазначив Тука. 
Політика Проти нардепа Артеменка, який пропонував здати Крим Росії, порушили кримінальну справу Прокуратура АР Крим порушить кримінальну справу проти народного депутата Андрія Артеменка, який пропонував адміністрації президента США Дональда Трампа свій план про виведення всіх російських військ з Донбасу і здачу Криму в оренду РФ строком до 100 років. Про це заявив лідер кримськотатарського народу, нардеп Мустафа Джемілєв. «Мені ріже слух, коли Артеменка називають моїм колегою... Коли ми ставали народними депутатами, підписували присягу, де чітко говорилося, що ми повинні відстоювати територіальну цілісність і безпеку нашої держави. А ця людина, в порушення своєї присяги, збирається здавати нашу територію окупантам. Я сьогодні розмовляв з прокурором Автономної Республіки Крим, і він буде порушувати в зв'язку з цим кримінальну справу за статтею «замах на територіальну цілісність України». І це правильно», - сказав Джемілєв, передає прес-служба «Блоку Петра Порошенка». Він підкреслив, що в Росії тільки за розмови про перегляд статусу Криму або про новий референдум можна отримати 5 років в'язниці. «Упевнений, ми повинні відстоювати і захищати країну від подібного розгулу демократії та вживати відповідних заходів», - зазначив парламентарій. Джемілєв також не виключив, що історія з «планом Артеменка» була зроблена під диктовку Росії.«Це їхня стратегія - вкидається якась ідея, щоб промацати ставлення тих чи інших політичних структур до цієї пропозиції. Тому не виключаю, що у цього депутата була якась домовленість з російськими технологами», - резюмував Мустафа Джемілєв. Нагадаємо, газета The New York Times повідомила, що в складанні документа про те, як Дональд Трамп міг би зняти санкції з РФ, брав участь депутат Верховної Ради України Андрій Артеменко. У документі говорилося про виведення всіх російських військ з Донбасу, українським виборцям пропонувалося на референдумі вирішити, чи слід здати Росії Крим в оренду терміном на 50 або 100 років.
Політика Народний фронт і БПП запропонували Радикальній партії знову «побратися» "Народний фронт" назвав "Радикальну партію" - "демократичною опозицією" і закликав об'єднатися. Про це в кулуарах Верховної Ради України 21 лютого заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. "Вчора відбувся круглий стіл щодо об'єднання всіх патріотичних сил з метою розвитку незалежної України і гідної відсічі агресору. Шкода, що на ньому були присутні тільки фракції БПП, "Народний фронт" і "Радикальна партія". Тому що у нас можуть бути різні погляди на те , як проводити реформи, як будувати державу. Але врешті-решт у нас є одна мета - єдина, неподільна і незалежна Україна і боротьба з агресором. Є влада, є опозиція. Але для цього ми повинні об'єднатися", - заявив він. Бурбак підкреслив, що вважає "Радикальну партію" демократичною опозицією. Він привітав рішення про виключення Андрія Артеменка з лав "Радикальної партії" через його план щодо проведення референдуму про передачу в оренду РФ Криму.
За кордоном РФ поверне 12 українців, які відбували покарання в тюрмах анексованого Криму Заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов заявив, що на 3 березня запланована передача Росією 12 громадян України, які відбували покарання в пенітенціарних установах на території окупованого Криму і були незаконно вивезені на територію Росії. «Між тим, ми узгодили з ФСВП РФ дату передачі 12 українців, які відбували покарання в анексованому Криму, після чого були незаконно переміщені з тимчасово окупованої території півострова до Росії», - пише Пєтухов у себе в Facebook. Він уточнив, що це не політв'язні, а особи, які були засуджені судами України, вони є українцями і мають право повернутися на територію України. «Передача запланована на 3 березня 2017 року. Ми повідомимо додатково, коли українці будуть на нашій території», - пише заступник міністра юстиції.
Політика Артеменка називають «російською консервою» та обіцяють почати процедуру позбавлення мандату Фракція «Радикальної партії» Олега Ляшка почне юридичний процес позбавлення екс-члена фракції та нардепа Андрія Артеменка депутатських повноважень.  Про це в кулуарах парламенту 21 лютого заявив народний депутат «Радикальної партії» Ігор Мосійчук, передає кореспондент АСН.  «У нас є документи, які підтвердять, що його необхідно позбавити депутатських повноважень... Ми здійснюємо юридичні механізми позбавлення його депутатських повноважень. Це зробить ЦВК, парламент і судова система влади. Хоча процес може затягнутися до середини літа», - сказав він.  У свою чергу, голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак підтримав «необхідність вивчення відповідними службами заяв Артеменка... Ми бачимо, як останнім часом вскривається все більше російських консерв», - додав він.  На думку Бурбака, план Артеменка щодо референдуму з передачі в оренду Криму РФ співзвучний поглядам команди Віктора Медведчука.  У той же час, голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що Артеменко - «це людина Радикальної партії... Тому їх погляди співпадають. І Радикальна партія має нести за нього відповідальність».   
Політика У "ДНР" обіцяють виплатити всім ветеранам по 10 тис. рублів. Можуть і в гривнях Так звана прес-служба ватажка «ДНР» розповсюдила інформацію, що містить подробиці гуманітарного порятунку Донбасу, яким вирішили зайнятися ватажки «Л/ДНР». Нагадаємо, про це вони заявили минулого тижня. Причому окупанти заявляють, що виплати будуть отримувати всі ветерани, або їхні родичі з довіреністю, незалежно від того, «з якого боку лінії розмежування вони живуть». «Кожному ветерану Великої Вітчизняної Війни, який брав безпосередню участь у бойових діях в період з 01.09.1939 р по 03.09.1945 р., незалежно від того, по який бік лінії розмежування він проживає, по 10 000 рублів. При бажанні цю одноразову виплату можна буде отримати в гривнях», - йдеться у розповсюдженому «прес-релізі» ватажка ДНР. Виплачувати суми нібито почнуть з 1 квітня 2017 року.
Політика Грицак розповів, як РФ намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, використовуючи для цього наших же громадян З початку 2015 року Росія поміняла тактику і взяла напрям на дестабілізацію ситуації в нашій державі, зокрема, використовуючи для цього українських громадян. Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак на спільному брифінгу з генеральним прокурором України Юрієм Луценком сьогодні у Києві, передає кореспондент ASN. «Є «гарячі голови», які намагаються дестабілізувати ситуацію в нашій державі», - сказав він. Грицак, зокрема, заявив, що «російські спецслужби не припинили намагань впливати на медійну складову нашої держави». Він наголосив, що «з початку 2015 року Росія почала реалізовувати, так би мовити, інший сценарій (гібридної війни), поміняла тактику і взяла напрям на дестабілізацію ситуації в нашій державі, оскільки активні бойові дії на фронті, так би мовити, все-таки стишилися, кількість обстрілів зменшилась, хоча Росія продовжує і надалі грубо порушувати Мінські домовленості». «Водночас вони почали фінансувати політичну активність всередині нашої держави», - заявив Грицак. За його словами, такі дії відбуваються як напряму, так і приховано, але «через українських громадян». «Спецслужби Росії і так звана п’ята колона, яка є в Україні, створили низку проектів. Вони називаються: «Громадська рада Дніпропетровщини», наприклад, «Соціальне Запоріжжя»… «Харківська Слобожанщина» тощо… Механізм дії – це форуми, круглі столи, конгреси, звернення до Верховної Ради, президента. Потім вони створюють ілюзію масової підтримки, використовуються і так звані петиції, а потім російські боти докидують до цих петицій голоси підтримки», - сказав голова СБУ. Грицак водночас наголосив, що люди мають право на протестну діяльність і висловлювання невдоволення тим чи іншим процесом, який, на їхню думку, проходить у державі. «Але ми не повинні допустити дестабілізації», - сказав він.  
Події На Донбасі правоохоронці вилучили контрафактний алкоголь на 1 млн гривень У Донецькій області працівники правоохоронних органів вилучили контрафактний алкоголь на суму понад мільйон гривень. Про це передає прес-служба прокуратури Донецької області в Facebook. У понеділок, 20 лютого, для припинення фактів зберігання та реалізації контрафактної алкогольної продукції правоохоронці провели дванадцять санкціонованих обшуків складських приміщень і торгових об'єктів, які розташовані в Торецьку і найближчих населених пунктах. За результатами заходів було вилучено 6345 пляшок фальсифікованих виробів: «Мороша», «Шустов», «Воздух», «Немирів», «Шабо», «Арарат», «Ай-Петрі», «Істина», «Блек Джек», «Цельсій», «Хортиця» та інші, на суму понад мільйон гривень. Контрафактна продукція вилучена. Було розпочато досудове розслідування.
Політика Тимошенко не готова до коаліції, а Ляшко - торгується за віце-спікера Фракція «Батьківщини» не готова до нової коаліції. Про це в кулуарах Верховної Ради України 21 лютого заявила глава фракції Юлія Тимошенко, передає кореспондент АСН. "Максимум, про що можна говорити, це тільки про координацію демократичних, європейських політичних команд у парламенті", - заявила вона. Тимошенко підкреслила, що "така координація сил була б дуже важлива і корисна для України. Але поки такої чіткої координації, на жаль, немає". Нагадаємо, вчора відбувся круглий стіл, де фракції БПП, "Народного фронту" і "Радикальної партії" обговорювали питання про об'єднання демократичних сил. Зокрема, в експертному середовищі почали говорити про можливе приєднання "Радикальної партії" до коаліції, щоб уникнути загострення політичної кризи. Показово, що "Народний фронт" вже назвав "Радикальну партію" - "патріотичної опозицією", про що сказав Максим Бурбак у кулуарах парламенту. Водночас Олег Ляшко публічно заперечує можливість повернення в коаліцію, підкреслюючи, що може йтися тільки про нову більшість на умовах "радикалів". До слова, про умови - в кулуарах парламенту активно обговорюють чутки, що Ляшко вимагає від БПП і "Народного фронту" посаду віце-спікера і закриття кримінальних справ проти його однопартійців.
Суспільство Кабмін нарешті склав план порятунку українців від серцево-судинних захворювань Кабінет міністрів України затвердив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання ангіографічного обладнання. Як передає кореспондент АСН, відповідну постанову схвалено на засіданні уряду 21 лютого. В.о. мністра охорони здоров'я Уляна Супрун зазначила, що постанова визначає механізм надання субвенції з держбюджету в розмірі 150 млн грн місцевим бюджетам на придбання ангіографічного обладнання. За її словами, програмою передбачені і превентивна медицина, і система відшкодування коштів пацієнтам, які мають серцево-судинні захворювання, амбулаторне лікування та посилення первинної ланки для виявлення захворювань на ранніх стадіях. "Четверте - це госпітальні округи, де ми визначимо лікарні інтенсивного лікування, де будуть розташовані ангіографічні центри. І останнє - це навчання лікарів", - розповіла Супрун. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман раніше заявив, що впровадження цієї програми дозволить рятувати мінімум 3 тис. українців щорічно.
Політика Ляшко привітав справу ГПУ проти Артеменка Ляшко вітає справу ГПУ проти Артеменка.  Про це в кулуарах Верховної Ради України 21 лютого заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН.  «СБУ має розслідувати, чиї роги, чиї бублики та бігуді стирчать за широкою спиною пана Артеменка», - сказав він.  На уточнююче запитання щодо заяви Генпрокурора Юрія Луценка про порушення кримінального провадження проти Артеменка та підготовку подання для позбавлення депутатської недоторканості, Ляшко сказав:  «Ми вважаємо, що депутатську недоторканність взагалі треба відмінити». Він додав, що, на його думку, «за його спиною стирчать вуха Бойка, Льовочкіна, Тимошенко... Медведчука та Наливайченка, за звільнення якого ми, до речі , не голосували... Все це розслідування СБУ. Хай розслідують, а не дурника клюють!» 
Політика РФ хоче переконати українців, що ми - «фейкова держава» - Луценко Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що  Росія поставила завдання створити перед українськими громадянами враження, що вони живуть у «фейковій державі». «Я сам особисто розглядаю ці дії як частину московського плану  з внутрішньої дестабілізації в Україні. Після того, як українська армія відбулася, Москва оголосила наступ на внутрішньополітичному українському фронті. Я далекий від того, щоб звинувачувати всіх в опозиції, у співпраці з Москвою. В Україні як у цивілізованій країні має бути опозиція», - наголосив Луценко.  «Водночас ми маємо чітко усвідомити: Росія поставила завдання створити перед українськими громадянами враження, що у нас - «фейкова держава», яка не відбулася, яка не може контролювати власне політичне життя. Усі ці круглі столи, проплачені з Москви, які закликають до федеральної України, до вільних економічних зон, до знищення вертикальних структур України, спрямовані саме на цю мету – показати, що Україна недієздатна в нинішній формі», - пояснив генпрокурор. 
Політика Фірташа чекає в'язниця або співпраця зі спецслужбами США проти керівництва РФ - Геращенко В Раді попереджають: Фірташа чекає ув'язнення або угода зі спецслужбами США про свідчення проти керівництва РФ.  Про це в кулуарах Верховної Ради України 21 лютого заявив народний депутат «Народного фронту» Антон Геращенко, передає кореспондент АСН.  «Я можу сказати, що у пана Фірташа - великі проблеми. Бо американська Феміда така, що  неможливо підкупити. З нею можна лише домовитися», - заявив він.  Геращенко припускає, якщо  Фірташ погодиться дати свідчення проти керівництва РФ, якщо йому запропонують дати свідчення про корупційні зв'язки з керівництвом РФ, а він мав великі домовленості з керівництвом РФ щодо поставок газу та інших питань, то американська влада запропонує йому можливість свободи:  «Або його чекає великій термін перебування в америнській в'язниці, як отримав Павло Лазаренко». 
Події У Києві школярка втекла з дому, залишивши записку У Києві 14-річна школярка втекла з дому після сварки з мамою. Про це інформує відділ комунікації поліції столиці. За словами жінки, її дочка залишила вдома записку з вибаченнями. Після зникнення дівчинка не виходила на зв'язок з рідними. Її мати звернулася із заявою в поліцію. «До пошуків неповнолітньої було залучено сили особового складу Печерського управління поліції, профільних служб головного управління та сили кіберполіції, які перевірили сторінки дитини в соціальних мережах і визначили її приналежність до молодіжних субкультур», - сказали в прес-службі. Саме через її захоплення у дівчинки з матір'ю весь час виникали конфлікти. Після чергової сварки школярка вирішила втекти з дому. Автостопом учениця дев'ятого класу доїхала до Харкова, де проживають її друзі. В ході оперативно-розшукових заходів дівчинка була знайдена і доставлена ​​додому. Нагадаємо, раніше поліція Києва врятувала двох школярок, які хотіли вчинити самогубство за вказівкою групи смерті в соцмережах.
Суспільство У «ДНР» за «шпигунство» на користь України затримали директора коледжу У «ДНР» затримали директора приймальної комісії коледжу при Донецькій академії автомобільного транспорту Валерія Недосєкіна. У так званому «міністерстві держбезпеки ДНР» повідомили, що Недосєкіна звинувачують у співпраці з українськими спецслужбами. Недосєкін, 1972 року народження, є громадянином України. Представники терористів заявляють, що директор коледжу нібито здійснював збір та передачу Україні даних про переміщення техніки «ДНР», координати важливих об'єктів міста, маршрути «високопоставлених чиновників ДНР». Крім того, за версією «МДБ ДНР», Недосєкін «здійснив детальне фотографування вулиць в районі розташування резиденції глави республіки». Нагадаємо, раніше народний депутат Дмитро Тимчук повідомив, що ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький визнав незадовільною роботу так званого «МДБ ЛНР». «Згідно з закритою доповіддю за підписом ватажка «ЛНР» І.Плотницького, незважаючи на щомісячне «виявлення і знешкодження» співробітниками «МДБ» великої кількості «українських шпигунів і диверсантів» (з жовтня 2016 року - до 10 осіб. щомісяця), на території «ЛНР» постійно фіксується висока активність «проукраїнськи налаштованих елементів, агентури українських спецслужб і ДРГ», - написав Тимчук.
Політика У Порошенка заявили, що місцеві держадміністрації отримають нові назви Рада приняла в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання перейменування місцевих державних адміністрацій», за що проголосували 235 депутатів, передає кореспондент АСН.  Представник президента в парламенті Антон Герасимов пояснив:«Прийняття закону зумовлено необхідністю створення правових передумов для зміни найменувань місцевих державних адміністрацій... Ми маємо відмовитися від комуністичних назв».  «Метою законопроекту є правове забезпечення зміни найменувань місцевих державних адміністрацій, серед іншого, у зв'язку із зміною назв адміністративно-територіальних одиниць відповідно до норм Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" та постанов Верховної Ради України, прийнятих на його виконання», - написано в пояснювальній записці.  Прийняття законопроекту забезпечить перейменування місцевих державних адміністрацій у зв'язку зі зміною назв відповідних адміністративно-територіальних одиниць в рамках реалізації норм Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».  
Політика Жінки-військові повинні отримати права, які мають чоловіки в ЗСУ, - депутат Нардепи фракції БПП Ірина Суслова, Ірина Фриз, Тетяна Ричкова і Дмитро Лубинець у вівторок, 21 лютого, збираються внести на розгляд парламенту законопроект, що встановлює рівні права і можливості для чоловіків і жінок у ЗСУ. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Присутність жінок у складі ЗСУ робить українське військо більш боєздатним і витривалим, а також підвищує його бойовий дух. В армії України проходить службу понад 17 тис. жінок. Це 8,5% від загального числа військових. Кожен день вони роблять вагомий внесок у перемогу України», - заявила Суслова під час брифінгу в парламенті. «Але з боку багатьох чоловіків існує ставлення до жінок в армії як до непорозуміння. На жаль, чинне законодавство сприяє цьому ставленню», - додала вона. За її словами, закон про військовий обов'язок і військову службу містить дискримінаційні норми. Наприклад, закон обмежує вік жінок на укладення контракту, а також обмежує жінок у проходженні зборів і добових нарядів.
Політика Депутат Кривошея «відхрестився» від помічника-корупціонера Житомирського Нардеп «Народного фронту» Геннадій Кривошея «відхрестився» від помічника-корупціонера Житомирського. Про це він заявив у кулуарах Верховної Ради України 21 лютого, передає кореспондент АСН.«На мене вилили відро бруду інформацією про те, що мій помічник брав гроші (заяви Генпрокурора про корупцію помічника Юрія Житомирського. - АСН). На цей час зі мною не проводили жодних зустрічей. Але я повністю відкритий, готовий ходити на всі допити, співпрацювати зі слідством. Позиція «Народного фронту» абсолютно послідовна. Я не маю ніякого відношення до заяв про те, що Житомирський нібито від мого імені брав гроші за мої виступи», - заявив він. Кривошея підтвердив, що Юрій Житомирський дійсно був його помічником на громадських засадах. Але сьогодні вранці Кривошея звернувся до Апарату ВРУ з заявою про те, щоб позбавити Житомирського повноважень помічника нардепа. Водночас, зі слів Кривошеї, помічник Житомирський є штатним помічником за трудовим договором у нардепа «Опозиційного блоку» Тетяни Бахтеєвої. «Я з ним (з Житомирським. - АСН) спілкувався півтора місяця тому... Я взагалі вважаю, що тепер всі депутати повинні перевірити всіх своїх помічників. Крім двох помічників, взагалі не варто, щоб були інші».
Політика Депутат Силантьєв не знав про корупцію свого помічника Житомирського Про це в кулуарах Верховної Ради України 21 лютого заявив народний депутат «Радикальної партії» Денис Силантьєв, передає кореспондент АСН. «Я думаю, що нема чого обговорювати. Мені зателефонував спільний знайомий, який повідомив, що проходять обшуки у нього (помічника Юрія Житомирського. - АСН), у його секретаря групи «Депутатський контроль». Поки я знаю тільки таку інформацію... Житомирський - мій помічник десь місяців три. Ми познайомилися, коли він вийшов із депутатської групи «Народний контроль». Він лікар, сказав, що у нього є пропозиції з розвитку спорту, оздоровлення підростаючого покоління. Мені ця інформація була важлива, але він мені навіть не повідомив, що є одночасно помічником інших депутатів», - сказав він. Силантьєв зазначив, що спілкувався з колегами-нардепами. «Це як же цинічно, коли користуються довірою депутатів, заробляючи гроші... Дуже нахабно і цинічно», - сказав він. Силантьєв запевнив, що не отримував гроші за виступи на круглих столах. Хоча, наприклад, на запрошення Житомирського, виступав на одному з подібних круглих столів у Запоріжжі. «Я вже дав доручення звільнити Житомирського... Далі нехай займається СБУ», - сказав Силантьєв.
Суспільство оформление ленты  Які маєтки олігарха Фірташа «простоюють», поки його судять в Австрії Як ми вже повідомляли, сьогодні, 21 лютого, суд Відня задовольнив скаргу прокуратури  й ухвалив рішення про можливість екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа в Америку. В Австрії олігарха заарештували в березні 2014 року, після чого відпустили під заставу в 125 млн євро. Однак він не міг залишати країну. Нагадаємо, сьогодні український олігарх Фірташ був затриманий у Відні. В цей час нерухомість олігархи не залишалася без уваги. У лютому минулого року російські антикорупціонери Володимир Ошурко і Роман Борисович придумали «корупційний» тур по домівках українських і російських олігархів у Лондоні. Екскурсія була проведена для журналістів. Показали і нерухомість Дмитра Фірташа. За інформацією «Радіо Свобода», український бізнесмен володіє кількома квартирами і будинком в Найтсбрідж - престижному лондонському районі. Ім'я дружини Фірташа Лади вказано як власника квартири біля розкішного універмагу Harrods. На знімку вище - один із будинків Фірташа в Лондоні, який він купив у 2012 році за 60 млн фунтів. За інформацією реєстру нерухомості, в будинку 5 поверхів, зокрема два підземних. Там є басейн, конференц-зала, тренажерна зала і чотири спальні. Також у власність Фірташа перейшла будівля занедбаної станції міської метро Бромтом роу. Олігарх купив її незадовго до арешту у Відні за 53 млн фунтів. Станцією користувалися до 1934 р. Під час війни станція перейшла у власність Міністерства оборони і служила бункером. Чотири роки тому відомство виставило її на продаж. Раніше Сергій Лещенко показував маєток Фірташа на Лазурному узбережжі у Франції. За його інформацією, Фірташ володіє віллою в Сен-Жан-Кап-Ферра під назвою La Mauresque. На території вілли є сад, тенісний корт і басейн. Її вартість - 49 млн євро. В Україні Дмитро Фірташ володіє маєтком у Конча-Заспі. Висота огорожі навколо будинку, за даними Вестей, близько п'яти метрів і завтовшки - 1,5 метри.
Суспільство Крім «Синього кита», в Україні підлітків заманюють у нову смертельну гру В Україні все голосніше говорять про "групи смерті", адміністратори яких навмисно і свідомо доводять підлітків до самогубства. Тільки за попередніми підрахунками українських правоохоронців, близько 13 тисяч дітей від 12 до 16 років зараз є учасниками суїцидальних груп у соціальних мережах. Відразу зауважимо, не тільки наша країна страждає від юнацького психозу. Але найгірше справи йдуть у Росії, звідки, власне, «вірус самогубств» і перекинувся до нас. Природно, версій про те, з чого все почалося, багато. Озвучимо ті, які висунуті на офіційному рівні російською владою. В силу обставин вони вже встигли перейнятися дитячою смертністю на державному рівні. Є привід - в 2016 році кількість спроб суїциду серед російських підлітків віком від 11 до 17 років збільшилася на 13%. Все почалося з того, що журналісти Новой газеты  заявили, що з листопада 2015 го по квітень 2016 року в Росії відбулося мінімум 130 суїцидів дітей. Майже всі вони були членами одних і тих же груп в інтернеті. Їхня стаття була схожа на вибух атомної бомби, відкриваючи моторошні подробиці дитячої незахищеності в інтернеті. Звідки з'явилися «Синій кит» і «Тихий дім» «Групи смерті» - не новина для інтернету взагалі і пострадянського простору зокрема. Нещодавно Мережа буквально кишіла сайтами і форумами з глибокодумними або двозначними назвами - MySuicide, "Маленька комірчина на задньому дворі", "Палата №6", Suicide_ru. Їх відвідувачі - традиційно молодь і підлітки. Чим важчі часи - тим більша їхня активність. Найбільший за два останні роки сплеск зацікавленості «суїцидальними» групами і нахилами в Росії стався наприкінці 2015 року. Якась 17-річна Рената Камболіна (псевдонім у соцмережі - Ріна Паленкова) з Уссурійська покінчила життя самогубством. Дівчинка просто лягла під потяг. За хвилину до смерті вона запостила селфі на тлі проїжджаючого поїзда, підписавши його - «Ня. Пока». Дівчинка з цілком благополучної сім'ї, нормально вчилася в школі, доброзичлива і талановита. Що могло штовхнути її до смерті? Відповіді на це запитання немає, є лише припущення, що причиною могло стати підліткове кохання. З тих пір ім'я Ріни стало прозивним, перетворившись на своєрідний нездоровий підлітковий культ, з'явився хештег #няпока. Оманливий піар став причиною десятків дитячих смертей Цим нездоровим феноменом скористалися нечисті на руку (або нездорові на голову?) адміністратори деяких груп у соцмережах. Переважно ВКонтакте з'явилося кілька груп з дивними і начебто безневинними назвами на кшталт «Розбуди мене о 4:20», «Тихий дім», «Кити», «F57», «Море китів», «Синій кит» (ці групи активно видаляються , але на їхньому місці відразу виникають дві нові). Їх загальний зміст зводився до тлінність буття, недосконалості життя, неприйняття підлітків суспільством. Все це перемежовується то веселими картинками, то обіцянками виграшів, то романтичними фразами про вічне, але нерозділене кохання. Одним словом, прямого натяку на суїцид контент груп не містив, але тонкій підлітковій психіці, скажімо так, прямого натяку і не потрібно. Досить просто підтримувати в дитині розчарування в житті і невіру у власне майбутнє. Як пишуть російські ЗМІ, якоїсь миті адміністратори декількох груп вирішили збільшити кількість підписників, організувавши «смертельний флешмоб самогубств». Ідея полягала в тому, що, за домовленістю з адміністраторами групи, підлітки симулювали самогубство - писали прощальні записки у своїх статусах і на місяць зникали з соцмереж. Ідея "спрацювала" - багато дітей повірили в те, що їхні однолітки дійсно звели рахунки з життям, кількість передплатників груп зросла в рази, рівно як і кількість смертельних хештегів #хочувигру #явигре тощо. Як пояснив нині заарештований один з таких горе-адмінів - 21-річний росіянин Філіп Будейкін, відомий як Філіп Лис, ідея була лише у збільшенні кількості відвідувань груп, але не доведення до реальних самогубств. Проте через Будейкіна звели рахунки з життям мінімум 15 дітей (!). Сам він заявляє, що страждає від роздвоєння особистості і піддавався в дитинстві знущанням. Однак експерти підтвердили його осудність. Правда, за всі ці смерті адміну груп смерті загрожує максимум 5 років в'язниці. Після затримання Будейкіна активність смертельних паблік зросла в рази. Як грають з «синіми китами» Суть цих спільнот може подаватись по різному, але зводиться до одного - гри, протяжністю у 50 діб, результат якої один: у разі виграшу - смерть. Жертви просяться в гру самі або ж адміни груп смерті вишукують їх за депресивниим постами на сторінках у соцмережах. Щодня діти мають прокидатися о 4:20. Адміни смерті ведуть з ними позірно задушевні бесіди, просять повідомити домашню адресу, дані про сім'ю і власні страхи. Потім, користуючись цією ж інформацією, дитину поступово схиляють до суїцидальних думок - «що їй не місце в цьому світі, що тут її ніколи не зрозуміють і не приймуть, що навколо світ сірий, а інший світ - прекрасний». У підлітковому віці, коли навіть найменші неприємності здаються трагедією, діти легко піддаються такому впливу. Так що «адмінам смерті» не складає труднощів швидко вселити дитині необхідність переходу «в інший світ». Тоді починається гра у смерть. Дитині дають завдання, переважно пов'язані з нанесенням собі каліцтв або ризикованими ситуаціями. Хто вони - ці адміністратори груп смерті, точно не встановлено й досі. Одні вважають, що вони - наркоторговці, інші - професійні психологи, треті наполягають на тому, що вони - просто психопати. Ким би вони не були, на рахунку цих фактично вбивць - сотні дитячих життів. Точне число жертв смертельної гри ні в Росії, ні в Україні не знає ніхто. Але, наприклад, Генеральний директор російської громадської організації "Порятунок дітей від кіберзлочинів" Сергій Пєстов заявляв, що таких смертей може бути більше тисячі. Дочка Пєстова минулого року теж наклала на себе руки. А взагалі в 2016 році близько 23 тисяч росіян різного віку покінчило життя самогубством. З'явився й інший феномен - активісти, які виманюють потенційних самогубців із соцмереж. У Мережі їх називають "китобоями" або "дельфінами". Переважно це підлітки, які відрізняються від своїх депресивних однолітків більш стійкою психікою.  Як зрозуміти, що з дитиною щось не так? Складне запитання, на яке психологи не дають однозначної відповіді, але більшість схиляється до того, що не варто чекати, поки дитина зміниться. У будь-якому випадку варто вже зараз проаналізувати, чи добре ви знаходите спільну мову зі своїм чадом, довіряє вам дитина - чи ставиться як до наглядача. До речі, звідси головне правило, на якому наполягають психологи, - не тисніть на дитину. Систематична перевірка її листування в соціальних мережах, смс та інші стеження можуть погіршити ситуацію, тут психологи радять проявити максимальну делікатність. Варто негайно зосередитися на налагодженні з дитиною довірчих і рівноправних відносин, в яких вона мала б гарантовані права і голос. Щодо тривожних симптомів, як то - сонливість, погіршення успішності, уваги, пам'яті, зміни настрою тощо, вони спостерігаються у всіх підлітків і визначити, що з дитиною щось не так, за ними вкрай складно.Навпаки, батьки більшості загиблих дітей стверджували, що абсолютно нічого підозрілого не помічали в своїх дітях. Як протистоять мисливцям за дітьми в Україні Поки що в Україні не ведеться точна статистика жертв «груп смерті», але майже щодня почали з'являтися повідомлення про те, що правоохоронці запобігають смерті дітей, вчасно виявляючи їхні наміри. Є й трагічні летальні випадки. Департаментом кіберполіції були проаналізовані відвідувачі таких груп смерті ВКонтакте, а також - опублікований список українських дітей, які перебувають у цих групах. Відповідний список оновлюється, але вже зараз шляхом вибіркової перевірки можна встановити, що більшість зазначених сторінок - видалені. Так що не виключено, що одразу ж підлітки заведуть нові акаунти, хоча і є невеликий шанс, що на цю інформацію звернуть увагу батьки. У будь-якому разі тих, хто виявив «групи смерті», правоохоронці просять звертатися до кіберполіції за номером: (044) 374-37-21. Нова гра - «Зникни на 24 години» Також сьогодні, 21 лютого, прокуратура Черкаської області звернулася через ЗМІ до батьків і органів опіки і профілактики з вимогою застерегти дітей від участі у небезпечних іграх. Прокурори попередили, що дітей почали втягувати в нову небезпечну гру під назвою «Зникни на 24 години», суть якої полягає в тому, що підліток має піти з дому і не давати про себе знати протягом доби. Природно, перебуваючи невідомо де, дитина може легко стати жертвою злочину або довести себе до суїциду, застерігають черкаські прокурори. Вони вимагають від представників органів опіки провести роз'яснювальні бесіди з батьками, щоб ті були більш уважні до психологічного стану підлітків, організовували для них активний відпочинок, відволікаючи від занадто тривалого перебування у соцмережах.
Суспільство «Укрспирт» не підвищуватиме ціну на спирт від початку березня Держпідприємство «Укрспирт» вирішило не підвищувати ціну на спирт з 1 березня цього року. Як сказано на сайті підприємства, на виконання доручення Мінагрополітики України за результатами робочої зустрічі, яка була проведена 27 січня, щодо обговорення цінової політики «Укрспирту», ​​було прийнято рішення не застосовувати другий етап підвищення ціни на спирт етиловий ректифікований з 1 березня. Раніше повідомлялося, що на початку минулого року «Укрспирт» повідомив про двоетапне підняття цін на спирт цього року: з січня на 10,6%, а з березня ще на 8%, мотивуючи це економічними обставинами. Але пізніше голова Мінагропроду Тарас Кутовий рекомендував «Укрспирту» скасувати додаткове підвищення вартості спирту, так як це може негативно позначитися на лікеро-горілчаній галузі.

Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
більше матеріалів




/-1,805615901947-/ /-pc-/
Top