counter
Архів Повернутись назад 30 Травня 2016
30 Травня
Події Бойовики 25 разів обстріляли позиції сил АТО За минулу добу бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, на Донецькому напрямі бойовики 14 разів обстрілювали позиції ЗСУ в районі Авдіївки і шахти Бутівка зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, а також мінометів калібру 82 і 120 мм. Поблизу Луганського і Новгородського противник вів вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і автоматичних гранатометів. Крім того, на Маріупольському напрямі по позиціях сил АТО біля Широкиного, Гнутового, Павлополя, Комінтернового ворог відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, а потім включив міномети калібру 82 і 120 мм. «Наші укріплення біля Докучаєвська і Березового ввечері противник обстріляв зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і автоматичних гранатометів», - йдеться в повідомленні.
За кордоном У Мексиці викрали гравця національної збірної країни з футболу У Мексиці викрадено футболіста національної збірної Мексики і грецького клубу «Олімпіакос» Алана Пулідо. Пулідо, як оголосила генпрокуратура Мексики, було 29 травня вивезено з його рідного міста Сьюдад-Вікторія, штат Тамауліпас, озброєними людьми. Як пише Медуза, з того часу жодної інформації про місцезнаходження футболіста ні у його родини, ні у правоохоронних органів немає. За словами генпрокурора Ісмаеля Кінтанілья, викрадачі поки не виходили на зв'язок з родиною футболіста і не висували жодних вимог. За даними мексиканських ЗМІ, ввечері у неділю автомобіль, в якому перебував Пулідо з подругою, було заблоковано кількома авто. Після чого кілька озброєних людей силою змусили футболіста вийти з автомобіля і відвезли в невідомому напрямі.
За кордоном Іракські війська увійшли в захоплену «Ісламською державою» Ель-Фаллуджу Підрозділи збройних сил і поліції Іраку в понеділок увійшли в центральну частину міста Ель-Фаллуджі, розташованого в 50 км від Багдада. Про це повідомив командувач операцією генерал Абдель Ваххаб ас-Саїді, пише ТАСС. Сили безпеки, що складаються з підрозділів управління по боротьбі з тероризмом, армії і спецназу поліції провінції Анбар вранці почали масштабну військову операцію зі звільнення центру Ель-Фаллуджі від бойовиків терористичного угрупування «Ісламська держава». Як повідомляється, екстремісти як і раніше чинять опір. Раніше повідомлялося, що елітні формування іракських сил з протидії тероризму увійшли в південні райони Ель-Фаллуджі. За словами представника командування урядових військ в західній провінції Анбар, операція зі звільнення міста, захопленого бандами терористів, проводиться на трьох ділянках фронту.
Суспільство Українець намагався вивезти в Польщу понад 45 кілограмів бурштину Учора, 29 травня, прикордонники Львівського загону на кордоні з Польщею виявили понад 45 кілограмів бурштину. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби. «Сонячний камінь» через пункт пропуску «Рава-Руська» намагався вивезти з України наш співвітчизник. Волинянин упакував мінерали в паливний бак автомобіля «Ауді». Всього зі схованки іномарки вилучено 45,2 кілограма необробленого світло-жовтого каменю. Варто відзначити, що це найбільша партія затриманого бурштину прикордонниками цього року на Львівщині», - йдеться в повідомленні. Всього з травня минулого року співробітники Львівського прикордонного загону у взаємодії з правоохоронними органами запобігли 38 спробам вивезення бурштину загальною вагою 285 кілограмів на суму понад 15 мільйонів гривень.
Суспільство Росія збільшує бойовикам зарплати Російським військовим керівництвом прийнято рішення про поетапне збільшення «грошового утримання» рядового та сержантського складу у «1-му АК ДНР» і «2-му АК ЛНР». Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. За його словами, у відповідному розпорядженні зазначено, що збільшення «зарплат» стосується виключно тих місцевих бойовиків і російських найманців, хто уклав «контракти» з військовим керівництвом «ДНР» і «ЛНР», а також з «органами комплектування Південного військового округу РФ» (що мається на увазі під останнім терміном - на даний момент невідомо). «Інших «добровольців», «козаків» тощо це рішення не стосується. Одночасно командуванню обох територіальних формувань з боку адміністрації президента РФ поставлено завдання «навести порядок» з урахуванням особового складу та виплатою грошового забезпечення», - написав Тимчук.
Політика Адвокат Савченко звернувся до Путіна з листом Адвокат народного депутата Надії Савченко Сарк Фейгін написав відкритого листа президенту Російської Федерації Володимиру Путіну. Про це Фейгін повідомив на своїй сторінці в Facebook. У листі Фейгін закликав Путіна відпустити або обміняти засуджених у Росії Юрія Солошенка, Геннадія Афанасьєва, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексія Чирнія, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Валентина Виговського, Сергія Литвинова, Хайсера Джемілєва, Олександра Костенка і низку інших. «Обставини помилування Савченко і подальший її обмін на Єрофєєва і Александрова 25 травня 2016 року вселили певні надії на вирішення ситуації з іншими засудженими українськими громадянами, які залишаються в РФ. У числі їх: Юрій Солошенко, Геннадій Афанасьєв, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Олексій Чирній, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Валентин Виговський, Сергій Литвинов, Хайсер Джемілєв, Олександр Костенко і низка інших. Зрозуміло, все це наслідки дій нашої країни на сході України і в Криму. Адже поява цих українців у російських в'язницях (вивезених насильно, заарештованих і притягнутих до кримінальної відповідальності) має політичні причини. Процесуальна форма була лише фасадом вирішення амбітних політичних завдань вищого керівництва країни. Справа Надії Савченко неупереджено і невідворотно це довела. Хіба ні? Наявність політв'язнів у РФ - це ганьба для країни яка вважає себе цивілізованою. Таким же ганебним тлом війни на Донбасі стала шалена українофобія у вітчизняних ЗМІ, розв'язана на догоду інтересам влади і з прямого її потурання. Потворна ця пропаганда стала додатковим мотивом для знущань над українськими політв'язнями у російських в'язницях. Безперечно, у Ваших можливостях нарешті вже позбавити від подібних речей російське суспільство. Звертаюся до Вас із закликом відпустити (обміняти), просто зараз, вищевказаних громадян України і тим самим закінчити все це», - написав Фейгін.
Суспільство Причетному до пожежі в будинку для літніх людей сьогодні оголосять підозру Сьогодні, 30 травня, буде оголошено підозру одному з імовірних причетних до пожежі в будинку для літніх людей. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника ГУ НП в Київській області Дмитро Головін. «Сьогодні громадянину Дмитренку буде оголошено підозру за статтею 270, ч.2. Можливо, сьогодні або завтра ми будемо звертатися до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Призначено більше 25 експертиз. На 9 ранку було опитано понад 29 осіб - свідків, родичів, тих, хто може «пролити світло» на цю трагічну подію», - сказав Головін. Нагадаємо, що в с. Літочки Броварського району під Києвом в будинку для літніх людей виникла пожежа. Загинули 17 людей, врятовано 18 осіб. Серед врятованих п'ять осіб із опіками різних ступенів тяжкості госпіталізовані в Броварську районну лікарню. Пожежу було ліквідовано. За попередньою інформацією, причиною пожежі був вибух телевізора.
Суспільство У НП відпрацьовують версію про незаконне позбавлення житла тих, хто жив у будинку для літніх людей в Літочках Нацполіція займається розробкою версії про незаконне позбавлення житла осіб, які проживали в будинку для літніх людей, що згорів. Про це під час брифінгу заявив в.о. начальника ГУНП в Київській області Дмитро Головін, передає «112 Україна». «Йде перекручування фактів. У договорах суми звучали від 6 до 9,6 тис. на місяць на утримання. Жодних документів про переоформлення квартир не було. Ми відпрацьовуємо версію, що деякі люди, які там перебували, були незаконно позбавлені житла або майна. Зараз у нас у перевірці інформація тільки щодо одного з потерпілих», - сказав Головін. Нагадаємо, що в с. Літочки Броварського району під Києвом в будинку для літніх людей виникла пожежа. Загинуло 17 людей, врятовано 18 осіб. Серед врятованих п'ять осіб із опіками різних ступенів тяжкості госпіталізовані в Броварську районну лікарню. Пожежу було ліквідовано. За попередньою інформацією, причиною пожежі був вибух телевізора. На місці події працювало 28 одиниць рятувальної техніки та понад 150 осіб. Також було встановлено, що в цьому будинку приватний підприємець організував проживання літніх людей без дозвільних на це документів.
Суспільство На Луганщині перестрілка тривала 3,5 години У Луганській області біля лінії розмежування спостерігачі ОБСЄ зафіксували перестрілку, яка тривала 3,5 години. Про це повідомила прес-служба СММ ОБСЄ. Перестрілка була в ніч на 27 травня. «У Луганській області кількість порушень режиму припинення вогню залишалося аналогічною в порівнянні з попереднім днем. Всі порушення були зафіксовані в ніч з 26 на 27 травня. Перебуваючи в смт Станиця Луганська, СММ зафіксувала перестрілку, яка тривала понад 3 години 35 хвилин, а саме: 139 вибухів, із яких 128 були зроблені з автоматичного гранатомета (АГС) або іншої зброї калібром 30 мм, а ще 11 - з міномета калібром 82 мм або з гармати калібром 73 мм, а також 9 пострілів і черг з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї за 2-4 км на південний захід від місця свого розташування», - сказано в повідомленні.
Суспільство У «Борисполі» затримали підозрюваного у привласненні 530 мільйонів гривень із Держрезерву У пункті пропуску міжнародного аеропорту «Бориспіль» затримано заступника директора одного з харчових підприємств, який підозрюється в привласненні 530 мільйонів гривень з Держрезерву. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, менеджер підозрюється в привласненні протягом 2008-2010 років майже 530 мільйонів гривень Державного агентства резерву України. «Під час перевірки правоохоронці виявили зловживання при поповненні запасів резерву продуктами харчування. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Для уникнення відповідальності бізнесмен виїхав за межі України і шість років переховувався в одній із країн Південної Америки», - йдеться в повідомленні. В СБУ відзначили, що суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або внесення застави в розмірі 50 мільйонів гривень. Триває досудове розслідування.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Горбач «Чорна каса» Партії регіонів може змінити весь політичний клас України «Чорна каса» Партії регіонів - це інструмент, який може багато чого змінити в сучасній українській політиці. Зокрема, ці документи можуть змити весь політичний клас з політичної сцени. Тих, кого торкнеться ця історія, - дуже багато, судячи з озвучених сум. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач. «Чому саме зараз все це з'явилося - треба запитати у того, хто надав ці документи. Ще б знати, хто йому їх надав, якими міркуваннями керувалася ця людина? А взагалі, це тягне на дуже велику сенсацію і, можливо, потенційно може змити весь політичний клас України з політичної сцени. Не всіх, але, можливо, більшість. Оскільки названа сума в два мільярди гривень означає, що кількість людей, які отримували ці кошти, має бути дуже велика. Постраждають якраз не вихідці з Партії регіонів, а ті, хто з ними співпрацював. Якщо йдеться про підкуп людей, які перебували в той час на державних посадах і отримували ці кошти, то це в принципі є класичним хабарництвом. Посадова особа отримує кошти в обмін на надання політичних або адміністративних послуг - це в чистому вигляді корупція і це стаття кримінального кодексу», - розповів політолог. Горбач підкреслив, що це розкриє багато випадків парламентської корупції, бо раніше в експертному і журналістському середовищі було багато інформації про переходи з фракції у фракцію в обмін на якісь суми. «Починалися ці суми з одного мільйона доларів і закінчували дуже великими - майже в 20 мільйонів. І політична корупція - це серйозна відповідальність. Це вигідно всім, кого немає в цих списках», - підсумував експерт.
Політика НАБУ почало розслідування за заявою Трепака щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви Віктора Трепака. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро. У понеділок, 30 травня, відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені детективами Бюро за попередньою правовою кваліфікацією за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі). Читайте також: У НАБУ передано «чорну бухгалтерію» Партії регіонів «Разом з тим слід зазначити, що публічна заява колишнього першого заступника голови СБУ В. Трепака позбавила Бюро певних оперативних можливостей. Також викликає здивування той факт, що відповідну заяву і наявні у нього документи В. Трепак оприлюднив ЗМІ ще до звернення в НАБУ», - йдеться в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Горбач Захід демонструє Росії свою єдність Санкції проти Росії - впливовий інструмент, оскільки вони вже показали свою ефективність. Продовження санкцій виконало свою основну роль - обмеження економічного зростання Росії, крім того, вони мають і дуже вагому політичну складову. Санкціями світ демонструє єдність у підтримці України. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач. «Росія не припинила агресію проти України, але вона її призупинила під дією санкцій. Вже більше року призупинено агресію, не згорнуто, проте призупинено. Санкції тут зіграли вирішальну роль. Обмежено економічне зростання Росії, таким чином зменшено її ресурсну спроможність до продовження зовнішньої агресії в Україні або в іншому місці. Мета - обмеження зростання російської економіки, була досягнута. Частково через санкції, частково через світове падіння цін на нафту і газ», - розповів політолог. Але він бачить значущість санкційного впливу не тільки в економічному плані, а й у політичному. Збереження санкцій дуже важливо, бо це є одним із проявів єдності західного світу в російсько-українському протистоянні. «Застосовуючи санкції проти Росії, Захід демонструє свою солідарність з Україною як жертвою російської агресії. З іншого боку, він демонструє свою єдність самому агресору. Показує, що західні уряди не піддалися здебільшого російській пропаганді, що в Україні триває якийсь внутрішній конфлікт, а РФ нібито тут ні при чому. Для України продовження цих санкцій важливо, перш за все, політично. У такій конфігурації ми можемо вистояти у війні з Росією. А ось якщо на Заході не буде єдності, будуть різні позиції, то Україні буде набагато важче, ми залишимося з меншою кількістю союзників», - резюмував експерт.
Політика Турчинов: Провокації окупантів можуть перерости у повномасштабні бойові дії Щоденні провокації російських окупантів у районі проведення антитерористичної операції можуть перерости в повномасштабні бойові дії. Про це під час зустрічі з головою Сейму Литовської Республіки Лоретою Граужінене заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО. За його словами, Росія на сході України системно випробовує нову зброю. «Ми бачимо, як Росія щодня прицільно обстрілює українські позиції, при цьому використовує нову зброю і відпрацьовує нові прийоми ведення бою, повністю ігноруючи базові позиції Мінських угод», - зазначив він, додавши, що в результаті обстрілу «ми щодня втрачаємо убитими і пораненими наших захисників». Секретар РНБО України заявив, що небезпечні тенденції, які спостерігаються у травні, «можуть перерости в повномасштабні військові дії». «Тому ми змушені готуватися до адекватної відповіді на дії Росії. Сподіваємося, що наші стратегічні партнери не будуть тільки спостерігати за загостренням ситуації», - сказав Турчинов.
Суспільство У Запоріжжі на хабарі затримано начальника відділу управління рибоохорони У Запоріжжі на хабарі затримано в.о. начальника міжрайонного територіального відділу обласного управління рибоохорони. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. За інформацією правоохоронців, за 20 тисяч гривень хабара зловмисник пообіцяв не вживати заходів адміністративного впливу за вилов риби в заборонених місцях. Гроші чиновник отримував частинами як готівкою, так і на банківську картку. «Для отримання чергової частини хабара в.о. начальника відділу призначив зустріч на території підприємства, що розташоване неподалік держустанови. При одержанні неправомірної вигоди оперативники УЗЕ затримали 41-річного чиновника. В цілому він отримав від директора підприємства 13 800 гривень хабара», - йдеться в повідомленні. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Суспільство Суд заарештував київського грабіжника продавців валюти У Києві суд заарештував грабіжника, жертвою якого став продавець валюти. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури. 25 травня, перебуваючи в заздалегідь орендованому приміщенні пункту обміну валют на вул. Малиновського в Оболонському районі столиці, зловмисник надів для маскування перуку і чекав «клієнта». «Коли в приміщення зайшов потерпілий і передав зловмиснику 55 тисяч доларів для обміну, останній заблокував двері магнітним замком, а сам разом з грошима вистрибнув через відкрите вікно», - йдеться в повідомленні. У прокуратурі зазначили, що грабіжника вдалося затримати «по гарячих слідах». Постановою Оболонського райсуду Києва до 22-річному чоловікові застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування, в ході якого буде перевірена причетність підозрюваного до скоєння аналогічних злочинів, триває.
оформление ленты  Блог: 
Політика Тарас Березовець Економічний тиск не дає РФ можливості переозброюватися Ефективність санкцій проти Росії не підлягає сумніву. Економічний тиск на РФ призводить до того, що вона втрачає здатність переозброюватися, а підприємства країни простоюють. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політтехнолог, директор компанії персонального та стратегічного консалтингу Berta Communications Тарас Березовець. «Завдяки економічним санкціям обмежуються істотні можливості Росії мобілізувати свої підприємства. Наприклад, без зняття санкцій Росія не може добудувати дві електростанції в Криму без газотурбінних німецьких установок Siemens. Це відразу впливає на здатність РФ здійснювати переозброєння. Крім того, через санкції Німеччина призупинила будівництво величезного тренувального центру в Псковський області. Франція відмовилася продавати «Містралі», тобто це все прямі втрати Російської Федерації», - зазначив політтехнолог.
Події На Луганщині горить шахта Сьогодні, 30 травня, в Луганській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглядалося питання про пожежу, що виникла на шахті «Привільнянське» ПАТ «Лисичанськвугілля». Про це повідомляє прес-служба Ловга. «На території регіону сталася надзвичайна подія, пов'язана з пожежею на одному з вугільних підприємств. Ми зібралися, щоб визначитися, наскільки ситуація складна і чи зможемо впоратися з нею самостійно, чи є необхідність залучати додаткові сили», - зазначив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко. Як повідомляється, рятувальники ще не мають доступу до осередку загоряння. «Ведуться гірничо-технічні роботи для того, щоб до нього дістатися. Лисичанська міська рада винесла позитивне рішення щодо виділення додаткових коштів у розмірі 500 тисяч гривень на ліквідацію аварії. Шахта роботу з видобутку вугілля не вела. Постраждалих немає», - сказав керівник підприємства «Лисичанськвугілля» Борис Перепелиця.
Суспільство Затримано вбивцю, який переховувався протягом 11 років У Рівненській області затримано вбивцю, який 11 років переховувався від правосуддя. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. За інформацією правоохоронців, У 2003 році четверо хлопців в одному з під'їздів багатоповерхівки в мікрорайоні Гречани забили чоловіка до смерті. «Судові тяжби тривали протягом двох років. Як результат - кожен із підозрюваних отримав по 8 років позбавлення волі. На сьогодні троє з них вже відбули покарання. А ось четвертому на момент скоєння злочину було 17 років. Запобіжний захід неповнолітньому не обирався, він регулярно відвідував суди, однак на останнє засідання не прийшов. З 2005 року чоловік перебував у розшуку», - йдеться в повідомленні. Зараз встановлено, що протягом шести років зловмисник переховувався в Туреччині у родичів. Для нього виготовили підроблений паспорт громадянина України, який видали на інше прізвище та ім'я. З ним чоловік і повернувся з-за кордону. Протягом останніх двох років 31-річний зловмисник жив у Рівненській області і займався бурштиновим промислом. Зараз чоловік перебуває в слідчому ізоляторі.
Економіка США зацікавилися спільним з Україною виробництвом ракетних двигунів Сполучені Штати Америки зацікавлені у спільній з Україною розробці і виробництві ракетних двигунів для заміни російських, від яких повністю залежить космічна галузь США. Про це на прес-конференції повідомив глава Державного космічного агентства України (ДКАУ) Любомир Сабадош, коментуючи результати візиту української делегації в США 23-27 травня, пише УНІАН. «Ми запропонували свої можливості щодо реалізації спільної розробки для виробництва рідинного двигуна, який сьогодні закуповується в Російській Федерації. З боку наших партнерів існує розуміння, що це завдання є досить складним, але ми можемо впоратися з ним, і обговорення буде проходити на рівні професійних фахівців», - сказав Сабадош. Він також додав, що в ході переговорів сторони повинні обговорити терміни розробки, проведення тестових випробувань, а також обсяги фінансування. «З боку фахівців США була надана наступна інформація: «Ми зацікавлені в тому, щоб були альтернативні постачальники двигунів. Ми розуміємо, що цей проект не може бути реалізований завтра». Українська сторона передала позицію КБ «Південне» щодо проведення переговорів і обговорення умов, на яких буде побудована кооперація, вартість, терміни», - сказав він, додавши, що такі переговори між сторонами пройдуть у листопаді в Києві.
Суспільство У Рівненській області викрито угруповання наркоторговців У Рівненській області припинено діяльність міжрегіонального організованого угруповання, що займалося контрабандою, виготовленням і збутом наркотиків. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у міжнародному пункті пропуску «Ягодин» затримали жителя Волині, який намагався ввезти з Європи майже сто п'ятдесят таблеток із вмістом псевдоефедрину, приховавши їх у нижній білизні. В ході спецоперації було встановлено трьох організаторів наркобізнесу. «Під час обшуків у квартирах наркоділків у Волинській та Рівненській областях працівники СБ України виявили лабораторне обладнання для виготовлення психотропу метамфетаміну, ще майже двісті таблеток псевдоефедрину та п'ятнадцять грамів готового наркотику. Зловмисники також зберігали два пістолети Макарова, револьвер, гранату Ф-1 із запалом і кілька десятків набоїв різного калібру», - йдеться в повідомленні. Слідчим відділом Управління СБУ в Рівненській області порушено кримінальні провадження за статтями 305, 307, 311, 263 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.
Суспільство оформление ленты  31 рік у небі (відео) Сьогодні виповнюється 31 рік з того моменту, як Ан-124 «Руслан» вперше був представлений широкій публіці на авіасалоні в Ле Бурже. Свій перший виліт «Руслан» здійснив 21 грудня 1982 року в Києві. Машину в небо підняв екіпаж під керівництвом льотчика-випробувача В.І. Тарского. Іменем Ан-124 обзавівся лише з другого льотного прототипу, на якому в передній частині фюзеляжу над назвою моделі з'явився напис «Руслан». Читайте також: Добірка відеоматеріалів польоту Ар-225 «Мрія» Зараз «Руслан» є найбільшим вантажним літаком у світі серійного виробництва. До появи в 1989 році Ан-225 «Мрія» він був найбільшим літаком у світі. Ан-124 «Руслану» належить 28 світових рекордів. Причому 21 з них був здійснений усього за дві тижні липня 1985 року як відповідь авіакомпанії-конкуренту на ринку важких вантажопідйомних літаків Lockheed, представники якої, після виставки в Ле Бурже 30 травня, почали поширювати інформацію, що заявлені ТТХ Ан-124 не відповідають дійсності. Найбільш вражаючий із цих рекордів - підйом на висоту 10750 метрів вантажу масою 171,219 тонни.        

Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів




/-1,0750451087952-/ /-pc-/
Top