counter
Архів Повернутись назад 20 Грудня 2017
20 Грудня
Події оформление ленты  Вчительку усунули від роботи за фото орального сексу з директором в школі 39-річна вчителька Енні Сейфулла в листуванні з директором середньої школи в Бронксі обмінювалася відвертими повідомленнями. На одному з них було фото того, як вони займаються оральних сексом в школі. Про це повідомляє видання The Sun. Відверті фотографії вчителька зберігала на робочому ноутбуці. За її словами, про фотографії стало відомо через її колишнього бойфренда, який хотів їй помститися. Вчительку не звільнили, а відсторонили від роботи на рік без зарплати. "Я втратила все і була публічно принижена через порнопомсту, яку влаштував мені мій колишній. Департамент освіти повинен був захистити мене, але замість цього протягом трьох років, поки йшов розгляд, мене поливали брудом", - розповіла вона. На думку експертів, знімки були розміщені на комп'ютері жінки навмисно. У свою чергу Сейфулла стверджує, що їх туди завантажив хтось інший, тим самим порушивши її громадянські права.
Наука і технології оформление ленты  Знайдена найстаріша скам'янілість в світі Вчені Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі і Вісконсинського університету в Медісоні (США) знайшли, на даний момент, найдавніші скам'янілості, вік яких досягає 3,5 мільярда років. Їх дослідження опубліковане в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, передає видання EurekAlert!. Дослідники знайшли мікроскам'янілості, які не видно неозброєним оком, на зразках породи сланцевих відкладень Апекс в західній частині Австралії. Саме там залягають давні відкладення, що не піддавалися геологічним змін. Їх вперше описали в 1993 році, але деякі вчені вважали, що вони є мінералами, а не слідами біологічних організмів. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Новій Зеландії вчені виявили кістки пінгвіна, який жив 55-60 мільйонів років тому, а також є найбільшим з відомих пінгвінів.
Політика Держсекретар США обговорив з канадською колегою Україну Державний секретар США Рекс Тіллерсон обговорив з канадською колегою Христею Фріланд Північну Корею і ситуацію в Україні. Про це розповіла офіційний представник Держдепартаменту Хезер Науерт. "В Оттаві держсекретар зустрічається сьогодні з міністром закордонних справ Фріланд і декількома іншими високопоставленими канадськими офіційними особами в контексті тісних відносин між нашими двома країнами. Протягом зустрічей вони обговорили ряд питань, включаючи взаємне процвітання, оборону і безпеку, загальні стурбованості, включаючи Північну Корею і ситуацію в Україні", - заявила вона. Нагадаємо, раніше державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Америка не приймає російського вторгнення в Україну, що стало підставою для серйозного режиму санкцій і обов'язкового повернення до питання анексії Криму після врегулювання конфлікту на Донбасі.
Політика Дві російські компанії потрапили під американські санкції Міністерство торгівлі Сполучених Штатів Америки повідомило про нові ліцензійні і експортні обмеження для двох російських компаній, які працюють на військово-промисловий комплекс: конструкторського бюро "Новатор" і науково-виробничого центру "Титан-Барикади". Про це повідомляє видання "Радіо Свобода". Як повідомляється, ці компанії виготовляють крилаті ракети, заборонені Договором про контроль над озброєннями, який був укладений між Радянським Союзом і Сполученими Штатами в 1987 році (про ліквідацію ракет малої та середньої дальності). "Ці компанії виготовляють для російського Міністерства оборони комплекси крилатих ракет наземного базування з дальністю польотів, забороненою в рамках Договору про ракети середньої і малої дальності", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вперше лідери Європейського Союзу ухвалили рішення про продовження економічних санкцій проти Росії без суперечок і додаткових аргументів.
Політика Міністр оборони Німеччини обіцяє збільшити німецький контингент в Афганістані Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн заявила, що збирається збільшити німецьку присутність в Афганістані. Про це повідомляє агентство Reuters. Варто відзначити, що це перша ознака того, що Берлін може прийняти заклик США до збільшення солдат для боротьби з бойовиками руху "Талібан". Зараз в Афганістані перебувають 980 німецьких солдатів в рамках місії НАТО з підготовки афганських сил безпеки. "Солдати, і особливо тренери, кажуть мені: у нас достатньо тренерів, але ми могли б зробити значно більше, якби у нас були кращі захисні компоненти, більш високий рівень безпеки персоналу", - повідомила міністр. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті нападу бойовиків руху "Талібан" на військову базу в передмісті афганського міста Мазарі-Шаріфа загинули близько 140 осіб.
Коронавірус Англійці покрили дерева шипами через голубиний послід У Брістолі (Велика Британія) власники автомобілів встановили на деревах покриття з шипами, щоб відігнати птахів, які забруднюють машини. Про це повідомляє видання Telegraph. За інформацією видання, рішення автовласників не сподобалося громадським діячам та екологам міста. "Наша війна з природою. Тепер птахам заборонено сидіти на деревах?", - заявила письменниця Дженніфер Гарретт на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. Our war on wildlife: now birds are not allowed in trees...?! Pigeon spikes spotted in Clifton, Bristol above a car park. Has anyone seen this before? How is it allowed?!: thanks to Anna Francis pic.twitter.com/NuG9WvYBMj — Jennifer Garrett (@JMAGarrett) 18 грудня 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецькі вчені порівняли швидкість включення між завданнями мозку людей і голубів, і виявилося, що птахи іноді справляються швидше за людей з поставленими завданнями.
Наука і технології Обличчя користувачів Facebook почнуть шукати на чужих фотографіях Соціальна мережа Facebook оголосила про запуск нової функції, яка буде повідомляти користувача про те, що хтось опублікував фотографію з ним і не позначив цю людину на фото. Про це повідомляє видання The Verge. Відзначається, що після того, як соцмережа повідомить користувача про таку публікацію він може вирішити, що робити: поставити позначку на фотографії, нічого не робити або поскаржитися на знімок. "Ми дійсно протягом довгого часу вважали це питанням приватності. Якщо хтось постить фотографію з вами, ви повинні про це знати. Зараз користувачі зможуть отримати доступ до знімка, а також зв'язатися з тим, хто її опублікував", - повідомив Роб Шерман , глава підрозділу Facebook, відповідального за конфіденційність. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти Федерального антимонопольного відомства Німеччини вважають, що американська компанія Facebook діє всупереч європейським нормам щодо збору та обробки даних.
Політика оформление ленты  «У Вас немає честі». Саакашвілі звернувся до Порошенка Екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі звернувся до глави держави Петра Порошенка з відкритим листом, в якому звинуватив його в непорядності і закликав скласти повноваження. Відеозвернення і версію листа Саакашвілі опублікував у себе на сторінці в Facebook. Політик вважає, що Петро Порошенко непорядно поступив, дозволивши своєму прес-секретарю опублікувати попередній лист Саакашвілі до нього. «У минулому листі я пропонував разом шукати шляхи вирішення ситуації. Але замість цього Ви опублікували мою записку. Я не проти. Там немає нічого такого, що б я намагався приховати. Але Ви тим самим показали, що у Вас немає честі», - пише Міхеїл Саакашвілі. Крім цього, він знову звинуватив Адміністрацію президента в провокації біля Жовтневого палацу. Саакашвілі також закликав главу держави скласти свої повноваження.
Події оформление ленты  Через негоду 800 вантажівок застрягли на трасі Київ-Одеса На трасі Одеса-Київ через погіршення погодних умов застрягли майже 800 вантажних автомобілів. Про це повідомляє перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає Hromadske. Зараз рух на трасі заблоковано. За інформацією Білошицького, саме скупчення вантажівок спостерігається на 117-130-х км. Щоб поліпшити рух, було залучено близько 50 екіпажів поліції: сили управлінь столиці і області, а також Вінницької, Одеської та Черкаської областей і групи реагування управління превентивної діяльності. Крім цього, на місці працюють співробітники дорожніх служби і ГСНС. На даний момент введені обмеження руху по Черкаській та Київській області. Ситуація на Одеській трасі ввечері 19 грудня відео: Максим Демський для Громадського pic.twitter.com/4HVCJsnqjy — Hromadske.UA (@HromadskeUA) 20 декабря 2017 г.
Політика Ходорковський закликав ЦВК не пускати Путіна на вибори Колишній власник нафтової компанії «ЮКОС» Михайло Ходорковський звернувся до голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) і попросив не реєструвати Володимира Путіна в якості кандидата на президентських виборах 2018 року. Лист Ходорковського опублікував журналіст Олег Кашин в Facebook. На думку екс-політв'язня участь Володимира Путіна у виборах не відповідає нормам Конституції Росії. «Фактично Володимир Путін перебуває 17 років при владі, і зараз добігає кінця четвертий термін правління. На третьому терміні, між 2008 і 2012 роками, Путіна формально підміняв Медведєв, який жодного дня не був самостійним і повноцінним керівником країни», - сказано в листі. Ходорковський назвав майбутнє рішення глави ЦВК Елли Памфілової доленосним і таким, за яким піде історія Російської Федерації.
Політика Вашингтону не сподобався відхід російських офіцерів з СЦКК Вашингтон засудив виведення офіцерів РФ зы Спільного центру контролю і координації. Про це інформує Укрінформ. Прес-секретар Державного департаменту США Хезер Науерт повідомила, що раніше домовленість про припинення вогню була досягнута на рівні російсько-українського військового механізму (мова йде про роботу СЦКК - Ред.), Що дозволяло цивільним особам безпечно залишати райони обстрілу. Однак російський уряд в односторонньому порядку прийняв рішення про вихід з даного механізму де-конфліктізаціі». «Уряд Росії продовжує підтримувати гуманітарну кризу і активний конфлікт, а також забезпечує своє командування, направляє збройні сили і чинить безпосередній контроль над своїми ж ставлениками в місцевій владі», - зазначає представник Держдепу США.
Політика Адвокат Собчак пояснив, чому Крим — український Слова телеведучої Ксенії Собчак щодо Криму не містять призову до незаконної зміни територіальної цілісності Росії. Таку заяву її адвоката Костянтина Добриніна повідомили в передвиборному штабі Собчак, інформує УНІАН. «Виступ Ксенії Собчак на прес-конференції 24 жовтня 2017 року, коли вона повідомила, що з точки зору міжнародного права, Крим — український», тільки констатація однієї з існуючих по даному питанню думок. Є висновок Венеціанської комісії від 21.03.2014 № 762/2014 про «референдум», суть якого зводиться до висновку про можливу неконституційність (невідповідності діючій на той момент Конституції України) референдуму, що відбувся в Криму в 2014 році. Ця комісія являє собою консультативний орган з конституційного права при Раді Європи», - зазначає Добринін. За його інформацією, згоду або незгоду з даною думкою консультативного європейського органу можна віднести тільки до її особистої оцінки. «Аналіз виступу Ксенії Собчак показує, що він не містить заклику до незаконної зміни територіальної цілісності Росії або насильницьких дій. Відомо, після «референдуму» в Криму Республіка та м. Севастополь «були прийняті до складу» РФ на підставі відповідних російських рішень. У словах Собчак жодною мірою не міститься натяків на необхідність здійснення дій, які спрямовані на зміну прийнятих рішень», - зазначає адвокат.
Суспільство Україна досі не виробила єдину політику щодо Донбасу - експерт За роки конфлікту в Україні так і не сформувалася єдина державна політика щодо Донбасу. Таку думку висловила голова правління "Схід-SOS" Олександра Дворецька на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Головна проблема в тому, що люди взагалі не розуміють, що відбувається. Вони дивляться на те, що робить центральна влада, а на місцях отримують пояснення, що в Києві ще не визначилися - буде чи ні закон про Донбас, буде чи ні бюджет, будуть чи ні вибори", - зазначила експерт. За її словами, навіть Міністерство окупованих територій не в взяло на себе роль формування єдиної державної політики на окупованих територіях і на територіях, близьких до лінії розмежування. При цьому вона додала, що на цих територіях за останні кілька років сформувався дуже специфічний контингент жителів, серед яких практично не залишилося активних борців за права населення. Нагадаємо, в результаті обстрілу російсько-терористичними військами селища Новолуганське Донецької області постраждало вісім мирних жителів, пошкодження отримали 38 житлових будинків.
Події оформление ленты  Величезний затор на трасі Київ - Одеса показали з повітря Голова Нацполіції України Сергій Князєв вилетів до Черкаської області, де через снігопад і складні погодні умови утворився величезний затор на трасі Київ - Одеса. Про це він повідомив в своєму мікроблозі Twitter. «Лечу в Черкаську область, де утворилися кілометрові пробки, щоб на місці з'ясувати ситуацію і відновити рух транспорту», ​​- написав він. Крім того, Князєв опублікував відео застряглих у снігу фур. Нагадаємо, раніше  перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів, що на трасі стоять майже 800 вантажівок, рух заблоковано. На місці вже працюють близько 50 екіпажів поліції: сили управлінь столиці і області, а також Вінницької, Одеської та Черкаської областей і групи реагування управління превентивної діяльності.
Політика Обмін полоненими під загрозою: Геращенко розповіла про ризики Парламентер від Києва щодо Донбасу і віце-спікер парламенту Ірина Геращенко повідомила, що існує високий ризик зриву процесу обміну полоненими, який вийшов зараз на фінішну пряму. Про це вона повідомила в Раді, інформує LB. Вона вважає, що зірвати обмін може ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу, тому Геращенко закликає депутатів відкласти його. «Чи є у нас шанс, що це буде зірвано? Шанс великий, хочу чесно вам про це сказати. Ми вважали, що все відбудеться швидше, ніж на Новий рік і Різдво, і все зробили для цього. Може бути таке, що інша сторона звинуватить у всіх гріхах Україну. Так само, як з СЦКК, коли стало очевидно, що РФ виводить кадрових військових із СЦКК, щоб загострити там ситуацію і підштовхувати Київ з т.зв. республіками, хоча це ніякі не республіки», - зазначає Геращенко. Спікер Ради Парубій підкреслив, що нинішня сесія триватиме після Нового року, і закон можна буде розглянути потім.
Економіка Співзасновник Bitcoin.com продав усі біткоїни: стара мережа практично непридатна для використання В інтерв'ю шведському веб-сайту Breakit, співзасновник і головний технічний директор Bitcoin.com Еміль Ольденбург заявив, що інвестиції в біткоїн зараз, мабуть, найризикованіші в світі: «Інвестиції в біткоїн зараз, я б сказав, - це найризикованіші інвестиції, які ви можете зробити. Це надзвичайно високий ризик. Нещодавно я продав всі свої біткоїни і переключився на біткоїновую готівку», - сказав він. Ольденбург, втім, не назвав суму, яку заробив на продажу своїх біткоїнів. За словами фахівця, найбільша проблема біткоїна - тривалість транзакцій, які до того ж ще і дорожчають. «Це дорого - передача біткоїнів на фондові біржі та назад. Коли я продав свій біткоїн, мені довелося заплатити 50 доларів США і чекати 12 годин, щоб угода пройшла. Це абсолютно необґрунтовано». Свого часу співтовариство розробників біткоїна розколовся через різні погляди на проблему модернізації технологій, які потенційно могли б прискорити роботу мережі. Цей поділ призвів до створення в серпні цього року так званої биткоії-готівки, яку Ольденбург і його діловий партнер, виконавчий директор Bitcoin.com Роджер Вер, активно просували. Але їхню ініціативу зустріла в багнети інша група розробників: «Це група фанатичних біткоїн-талібів, які самі не використовують його кожен день. Вони бачать біткоїн як цифрове золото, як внесок, як технічний експеримент, а не те, що ви дійсно можна постійно використовувати. Біткоїн ніколи не стане валютою, що використовується у повсякденному житті", - заявив Ольденбург. Він пояснив, що, незважаючи на масовий приплив інвесторів, що підвищують ціну біткоїна, переважна більшість їх поки що не відчувала вищеописаних труднощів користувача, тому що поки не намагалася продавати або торгувати ними. "Але як тільки люди усвідомлять всі ці складності, почнуть позбуватися біткоїна", - сказав він. "Стара мережа біткоїна практично непридатна для використання", - резюмував Ольденбург. Нагадаємо раніше АСН розповідала, що з неділі, 17 грудня, коли вартість найпопулярнішої криптовалюта біткоін перевищила позначку в 20 000 доларів, криптовалюта обвалилася більш ніж на 15% - до $ 15 900.
Політика "Не дочекаєтесь": Уляна Супрун заявила, що не збирається у відставку В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун не збирається у відставку. Про це вона повідомила перед засіданням Кабміну, передає кореспондент АСН. "Знаєте, коли минулого тижня я була в Штатах, пішли чутки, що я нібито подала у відставку. Ну, по-перше, я хочу сказати, що це дуже дивно. Як я могла це робити, перебуваючи в іншій країні. По-друге, я навіть не розглядаю таку ідею", - заявила вона. Супрун звернулася до журналістів з проханням перевіряти всю інформацію і не поширювати фейки. "Ви поширюється фейк ньюз (новини. - Ред.), і це дуже негативно відбивається на всьому, що відбувається в міністерстві. Я не йду у відставку! Я не буду йти у відставку! Ми доведемо нашу реформу до кінця. І ми будемо далі працювати в Кабміні. У нас є підтримка в Кабміні, прем'єр-міністра. І ми будемо працювати до кінця", - запевнила вона.
Економіка Названо перелік об'єктів, які держава спробує продати в 2018 році Фонд державного майна України (ФДМУ) визначив перелік об'єктів великої приватизації, які підлягають підготовці до продажу в 2018 році. Про це повідомив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook. За його словами, до переліку внесено близько 200 об'єктів різних галузей, які ФДМУ підготує до приватизації. Серед них транспортні, хімічні машинобудівні, сільськогосподарські, вугільні та інші підприємства. Зокрема, це ЗАТ «Президент-Готель», ВАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», Державна судноплавна компанія «Чорноморське морське пароплавство», Державні підприємства «Львівський державний ювелірний завод» і «Вінницький завод «Кристал», ЗАТ «Українське Дунайське пароплавство», Державне підприємство «Акваресурс», Державне підприємство «Новопокровський комбінат хлібопродуктів» та «Укрспирт». Також серед об'єктів приватизації значиться цілий перелік вугільних шахт Львівської, Донецької та Луганської областей, ПАТ "Аграрний фонд", Державне підприємство «Український державний інститут з проектування заводів важкого машинобудування» та «Харківський науково-дослідний інститут технології машинобудування», «Український державний науково- дослідний проектний інститут азотної промисловості і продуктів органічного синтезу», «Державний інститут з проектування підприємств гірничої промисловості «Кривбаспроект». З повним переліком підприємств можна ознайомитися тут. При цьому чиновник зазначив, що значна кількість певних підприємств на сьогодні перебуває в управлінні міністерств і відомств. «Фонд зацікавлений в тому, щоб вони були в найкоротші терміни передані для приватизації, а також виключені із Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», оскільки за цим законом залишаються забороненими до приватизації більше половини об'єктів, внесених на підготовку до приватизації, що істотно знижує інвестиційний потенціал нашої країни», - додав керівник ФДМУ. Нагадаємо, як повідомляла АСН, на думку економіста Андрія Новака, у держави вже не залишилося активів на заплановані від приватизації 22 млрд гривень, як це передбачено в бюджеті на 2018 рік. За його словами, за один рік в умовах величезного падіння цін на активи уряд не зможе виручити заплановану суму в результаті приватизації.
Суспільство Ситуація на фронті погіршилася, терористи стріляють із «Градів» і артилерії - Полторак Ситуація на фронті суттєво погіршилася. Про це перед засіданням Кабміну заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент АСН. «Ситуація на фронті суттєво погіршилася. Почалися обстріли з реактивних систем залпового вогню, з артилерійських систем калібру 152 мм. Природно, ми бачимо, чому Росія ухвалила таке рішення: щоб звинувачувати нас у порушенні режиму тиші», - заявив він. При цьому Полторак зазначив, що не хоче коментувати ситуацію з майбутнім обміном заручниками. Міністр сподівається, що ситуація на фронті не вплине на цей процес. Водночас він запевнив, що армія України готова до того, щоб зупинити військову агресію ворога. «Збройні Сили України сьогодні повністю готові до будь-якої ситуації», - сказав Полторак. Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі в зоні проведення бойових дій загинули двоє українських військовослужбовців. Ще п'ятеро бійців отримали поранення і один бойову травму. Бойовики порушували режим перемир'я 32 рази і майже в половині випадків ЗСУ відкривали у відповідь вогонь.
Суспільство Гройсман доручив прискорити ліквідацію заторів на трасах через снігопад «Укравтодор», ДСНС і Нацполіція повинні прискорити процес ліквідації заторів на дорогах через снігопади. Таке доручення на засіданні Кабміну дав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Завжди, коли є складні погодні умови, у нас виникають проблеми: пробки на дорогах, якісь проблеми з енергозабезпеченням. Все це зрозуміло. Але що важливо: потрібно розуміти, наскільки всі адекватно реагують на ситуацію, всі ті, хто повинен це робити? Або просто спостерігають, як створюються затори, або ж швидко реагують, щоб це ліквідувати», - заявив він. Гройсман зазначив, що бачить, як багато людей відповідально ставиться до своєї роботи з ліквідації негативних наслідків складних погодних умов. «Вони розчищають дороги. Відновлювати рух, вони працюють. Але є і ті, хто абсолютно безвідповідально ставляться до своєї роботи. І такі випадки теж є», - визнав він. Прем'єр доручив виправити ситуацію і попередив, що «безвідповідальності» не потерпить. «Тому я ще раз закликаю «Укравтодор» і обласні відділення «Укравтодору», ДСНС, Нацполіцію, обласні державні адміністрації, щоб ви швидко реагували на ситуацію. У вас все для цього є. Вважайте, що в тих заторах на дорогах перебуваєте або ви або ваші близькі», - попередив Гройсман. Він уточнив, що в Білу Церкву вже направлені додаткові сили і техніка для ліквідації заторів і складної ситуації на дорогах. Нагадаємо, найбільш критична ситуація на трасі Київ - Одеса, де застрягли понад 800 вантажних і легкових автомобілів. Не менш важка ситуація на трасі Київ - Житомир.
Політика оформление ленты  "Силове захоплення Мін'юсту": Каплін влаштував погром у Петренка Народний депутат Сергій Каплін разом зі своїми прихильниками увірвалися до Мін'юсту України. Зараз частина його прихильників затримана. «Більшість членів політради Соцпартії затримані. Вони перебувають в автозаку у дворі Мін'юсту, оскыльки прийшли на прийом до міністра Петренка для розблокування роботи партії», - повідомив Каплін у себе в Facebook. Перед тим він виламав двері, «соціалісти» зайшли в кабінет Петренка, але коли міністра не виявилося там, заявили, що блокуватимуть Мін'юст, поки міністр «не розблокує Соцпартію». Прес-служба Міністерства повідомляє, що сьогодні о 9:00 в приймальню Павла Петренка під керівництвом Сергія Капліна «увірвалися 30 осіб, ідентифікувати яких в ході проникнення в адмінбудівлю не вдалося». «Фактично, відбулося силове захоплення», - зазначили у відомстві.
Суспільство Російському підполковнику на три роки заборонили в'їзд в Україну Одному з російських офіцерів СЦКК заборонили в'їзд на територію України на три роки. Про це на своїй сторінці в Facebook написав спікер Державної прикордонної служби Олег Слободян. За його словами, 19 грудня в пункті пропуску «Гоптівка» в Харківській області проходило оформлення виїзду російських офіцерів. При оформленні прикордонники виявили підполковника, який відвідував тимчасово окупований Крим через закриті урядом України пункти пропуску. Офіцер визнав, що у квітні 2017 року заїжджав до Криму через тимчасово закритий пункт пропуску «Сімферополь». Нагадаємо, 18 грудня країна-агресор відкликала своїх офіцерів зі Спільного центру з контролю і координації припинення вогню на Донбасі. У Росії заявили, що їхні представники СЦКК нібито «стикалися з серйозними труднощами через позицію української влади».МЗС України назвав «черговою провокацією» вихід Росії з СЦКК.
Суспільство оформление ленты  Губернатор Миколаївщини прийшов на відкриття ялинки з перебитим носом і синцями Губернатор Миколаївської області Олексій Савченко привітав городян з відкриттям ялинки. Про це передає місцеве видання «НикВести». На церемонії офіційного відкриття головної ялинки міста з нагоди святкування Дня Святого Миколая 19 грудня Савченко шокував жителів міста своїм зовнішнім виглядом. На сцені він з'явився з перебитим носом і синцями під очима. Коментувати подію з ним Савченко відмовився. Однак журналісти з'ясували, що перед відкриттям ялинки Савченко побував у Києві. Нагадаємо, в Івано-Франківську під час відкриття ялинки 17-річна студентка була поранена петардою. Згідно з повідомленнями очевидців, петарда відірвалася від феєрверка, який супроводжував церемонію запалювання вогнів на ялинці. Петарда влучила дівчині в обличчя. В результаті інциденту постраждала знепритомніла.
Економіка Розвиток Укрзалізниці: Гройсман розповів деталі Укрзалізниця представить фінансовий план на 2018 рік. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Сьогодні ми розглянемо низку важливих питань. Зокрема, що стосуються розвитку Укрзалізниці. Як ми вже переконалися, питання інфраструктури має дуже важливе значення для розвитку національної економіки", - заявив він. Прем'єр зазначив, що в 2017 році через блокування бюрократичними перепонами нам не вдалася зробити прорив у розвитку інфраструктури. Гройсман зазначив про неприпустимість блокування тендерних закупівель на підприємстві. За його словами, в 2017 році через це не вдалося закупити нові вагони. У 2018 року цього допустити не можна. "Тому сьогодні керівник Укрзалізниці представить нам план оновлення на 2018 рік. Адже Укрзалізниця може нам дати, за різними оцінками експертів, плюс 1% зростання ВВП. Це означає, що Укрзалізниця повинна бути готова до переміщення товарів, експорту та збільшення цих показників. Тому важливо, щоб ми сьогодні затвердили фінансовий план ", - сказав він.
Політика Медреформа під загрозою зриву через Порошенка - Супрун Медреформа під загрозою зриву через непідписання законів Президентом Петром Порошенком. Про це перед засіданням Кабміну заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН. «Наступного тижня, 27 числа, у нас буде медичний Кабмін, де всі підзаконні акти мають бути ухвалені, щоб наступного року почати медичну реформу. А зараз ми її не можемо почати. Бо президент не підписав закон. Сподіваємося, що до кінця тижня закон буде підписаний президентом», - заявила вона. Супрун розповіла, що Кабмін неодноразово звертався до Адміністрації президента. «Ми чекаємо, коли президент підпише документ. Ми багато разів зверталися до Адміністрації президента, як і віце-прем'єр Зубко, щоб президент підписав закон. Але президент не підписав, як і не підписав закон про сільську медицину. Буде дуже складно починати реформу, якщо ці закони не будуть підписані», - сказала вона.
Політика Скандал на засіданні Кабміну: Гройсман публічно відчитав Омеляна На засіданні Кабміну відбулася публічна перепалка між прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, передає кореспондент АСН. Після заслуховування інформації про ситуацію в "Укрзалізниці" прем'єр Гройсман в жорсткій формі поцікавився у профільного міністра про ситуацію з підписанням необхідних рішень. "Хто заважав півтора року підписати указ (про дерегуляцію тарифів в Укрзалізниці. - Ред.) міністру? Скажи мені хто? Я ж не висуваю тобі особисто претензії! Але скажи мені! Мені ніхто не заважає підписувати постанови! Хто конкретно заважав міністру підписати указ і знищити корупцію в Укрзалізниці? Говори конкретно мені!" - сказав прем'єр, звертаючись "на ти" до Омеляна. У відповідь міністр Омелян нагадав: "Я назвав раніше прізвища". Очевидно, він мав на увазі екс-керівника "Укрзалізниці" Бальчуна. Але прем'єр продовжив: "Скажи мені хто? Хто з міністрів, скажи мені, блокував цей указ?" У свою чергу, перший віце-прем'єр Степан Кубів запропонував провести спецперевірку, а Омелян спробував виправдатися: "Указ юстується і публікується". На що прем'єр дав доручення провести перевірку протягом 10 днів. "Даю офіційне доручення провести службове розслідування щодо цього Указу міністерства. Адже це гальмо розвитку Укрзалізниці... Ми рік тому видали розпорядження, але воно не виконується! Я даю десять днів на розслідування!" - попередив він.
Наука і технології оформление ленты  Мисливець за НЛО показав "голову снігової людини" Художник і кінолог Пітер Кейн з Нью-Йорка вже багато років захоплюється пошуками снігової людини, полюванням на прибульців і НЛО. Кілька днів тому він опублікував на YouTube ролик, де стверджує, що його батько зміг вбити Бігфута в 1953 році, і з тих пір голова чудовиська міститься в морозильній камері. Про це передає Знай. За інформацією Пітера Кейна, голова снігової людини, або Бігфута, важить більше 50 кг. Чоловік не може пояснити, чому зважився розповісти про реліквію тільки зараз, але наполягає, що «трофей» реальний. За кілька днів ролик Пітера Кейна подивилося понад 100 тисяч осіб. Більшість користувачів віеохостинга поставилися до заяв кінолога з гумором і скепсисом, але знайшлися і ті, хто не сумнівається в правдивості його слів. «Я був вигнаний з академічного світу і висміяний палеоантропологічною  спільнотою. Тепер я виправданий і почуваюся виправданим. Спасибі, Пітере, спасибі».
Політика Кабмін оновив свій сайт для кращої комунікації з українцями - Гройсман Кабмін запускає новий сайт для комунікації з українцями. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Ще одне важливе питання. Це питання якісних комунікацій із суспільством. Для цього нам потрібно запустити абсолютно нові механізм. І такий оновлений механізм я хочу сьогодні презентувати», - заявив він. За словами прем'єра, це продукт, напрацьований Державним агентством електронного управління. «Це новий, оновлений сайт уряду, над яким працювали професіонали», - сказав він. Гройсман зазначив, що новий сайт працюватиме в тестовому режимі місяць. В цей час буде забезпечена «зворотний зв'язок». Зокрема, новий портал буде доступний для людей з проблемами зору. Окремо буде створено розділ про реформи.
Суспільство оформление ленты  Атовці змагалися на чергових «Іграх Героїв» у Києві «Ігри Героїв» - змагання серед ветеранів АТО, які отримали поранення в результаті бойових дій, а також цивільних людей з інвалідністю, відбулися 19 грудня в столичному Палаці спорту. У них взяли участь близько 50 спортсменів з різних країн. Ігор Дерман отримав поранення під час виконання бойового завдання в січні 2017 року. Це його другі змагання. Пробує свої сили в командному виді серед учасників, які втратили кінцівки і з проблемами опорно-рухового апарату. «Мені цікаво займатися спортом, я люблю спорт, займався і до того, як отримав травму, - каже Ігор. - Знаєте, коли я іноді, з одного боку, вислуховую проблеми чоловіків, які не були в армії, не були в АТО: «у мене купа проблем, або зуб болить, або ще щось». А з іншого боку - хлопці, які з серйозними проблемами здоров'я долають себе через біль, показують хороший результат - це дуже повчальний момент». Підтримати спортсменів прийшов Герой України Ігор Гордійчук. «Мені подвійно приємно сказати, що серед учасників змагань багато моїх вихованців і бойових побратимів. У цих змагань дуже важливе морально-психологічне значення, незалежно від того, хто яке місце посяде. Зрозуміло, у змаганнях завжди переможе найсильніший. Але те, що вони кинули виклик долі, не зламалися під такими серйозними життєвими навантаженнями, що вони не просто вижили, вони зберегли себе, доклавши певних зусиль, щоб мотивувати всіх нас, починаючи від хлопців і дівчат, яким зараз найважче, які на передньому краї в холоді, іноді і в голоді, під загрозою. Але дивлячись на вас, бачачи, як ви долаєте виклики долі, вони розуміють, що не можна опускати руки, не можна здаватися. Треба продовжувати жити, треба творити, треба дбати про завтрашній день, про наше майбутнє», - впевнений Гордійчук.
Політика Саакашвілі будь-якої миті може виїхати в Нідерланди - джерело Екс- президент Грузії, екс-голова Одеської ОДА та лідер «Руху Нових сил» Михайло Саакашвілі минулого тижня отримав документи для виїзду в Нідерланди. Про це повідомило джерело «РБК-Україна». Журналісти з'ясували, що відразу після виходу з СІЗО Саакашвілі відвідав посольство Королівства Нідерланди у Києві. Відзначається, що в посольстві політику дали пакет документів, який дозволяє в'їхати в країну. Джерело уточнило, що Саакашвілі відразу цього не зробив. «Силою нічого з ним робити поки не планується, йде юридична процедура щодо законності його перебування в Україні. Вона раніше середини січня не закінчиться», - додав співрозмовник. Нагадаємо, 11 грудня Печерський райсуд Києва відпустив Саакашвілі без призначення запобіжного заходу. Його підозрюють у сприянні членам «злочинного угруповання Курченка - Януковича».
Події оформление ленты  Працівники СБУ цього року посадили до в'язниці 16 своїх колег Працівники Управління внутрішньої безпеки СБУ очищають ряди відомства від корупціонерів і зрадників. Про це інформує прес-служба СБ України в Facebook. «У цьому році за матеріалами внутрішньої безпеки СБУ до кримінальної відповідальності було притягнуто 16 власних співробітників. З них в 11 випадках було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, ще чотири людини отримали вирок суду, справи щодо п'ятьох були направлені до суду», - сказано в повідомленні. До 7,5 року позбавлення волі був засуджений екс-старший слідчий УСБУ у Львівській області. Правоохоронці з'ясували, що полковник юстиції вимагав 300 тис. грн від місцевого жителя за непритягнення до кримінальної відповідальності за звинуваченням в отриманні хабара. Працівниця Херсонського управління відомства отримала п'ять років позбавлення волі. Оперативники задокументували, що вона жінка передавала представнику ФСБ Росії службову інформацію з обмеженим доступом. Придніпровський райсуд Черкас визнав винним у скоєнні кримінальних злочинів співробітника СБУ, який несанкціоновано знімав дані з обмеженим доступом автоматизованих систем для подальшого продажу. За матеріалами внутрішньої безпеки СБУ суд призначив йому покарання у вигляді п'яти років ув'язнення. Також про підозру у вчиненні злочинів було повідомлено ще кільком співробітникам відомства, яких викрили у корупційних діях. Также о подозрении в совершении преступлений было сообщено еще нескольким сотрудникам ведомства, которых уличили в коррупционных действиях.
Закон і Право Набрав чинності наказ про вилучення видавничої продукції З 15 грудня набув чинності наказ Держкомтелерадіо про накладення штрафів за порушення закону щодо обмеження доступу іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту. Про це АСН повідомили в прес-службі відомства. Відтепер видавнича продукція, яку ввозять з території держави-агресора в Україну без наявності відповідного дозволу, буде вилучатися з обігу. Крім того, на суб'єктів господарювання, які порушили закон, накладатиметься штраф у розмірі 10 мінімальних зарплат за перше порушення і в розмірі 50 мінімальних зарплат за кожний наступний випадок. Окремо наголошується, що закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» набрав чинності 1 січня 2017 року, а тому не вилучатимуть ті книжки, які ввезли в Україну до цієї дати. Продавців книжок закликали дотримуватися закону.
Економіка Гройсман: Блокування тендерів на «Укрзалізниці» - це диверсія Блокування тендерів на «Укрзалізниці» є диверсією державного масштабу. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Підводимо підсумки сьогоднішнього розгляду. Перше: пріоритети інвестиційних програм «Укрзалізниці» ми затверджуємо на Кабміні. Друге: терміново подати Кабміну фінплан «Укрзалізниці» на 2018 рік. З урахуванням всіх проектів. Третє: вносьте необхідні пропозиції щодо формування повноцінного правління. А ми будемо думати про те, як сформувати професійну наглядову раду», - заявив Гройсман. За словами прем'єра, вже внесено низку заявок до наглядової ради. «Але є запитання до цих кандидатів», - уточнив він. Також прем'єр доручив міністру інфраструктури Володимиру Омеляну терміново підписати указ про дерегуляцію тарифів на «Укрзалізниці». «Також я вважаю, що потрібно розслідувати блокування тендерів на «Укрзалізниці». Це не просто блокування тендерів. Це насправді диверсія проти держави. І я вважаю, що це не просто так відбувається», - додав Гройсман. За оцінками прем'єра, це «диверсія економічного характеру, тому доручено інтелектуальним співробітникам розібратися в цьому». Його підтримав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков: «У нас повинна бути демократія, але сувора!» Гройсман додав: «Так, треба проаналізувати!... Там є конкретні фірми, прізвища, хто це блокує!»
Суспільство оформление ленты  Величезний портрет Окуєвої з'явився в центрі Києва Сьогодні, 20 грудня, в Українському домі в столиці відкриється фотовиставка, яка присвячена загиблому лейтенанту ЗСУ Аміні Окуєвій. Про це заявив народний депутат Антон Геращенко. «30 жовтня зупинилося серце патріота країни, сміливої ​​жінки Аміни Окуєвої. Її розстріляли вбивці, які приїхали з РФ, для того щоб покінчити з її чоловіком Адамом Осмаєвим, який звинувачується в організації замаху на Путіна в Росії. Це другий замах на Аміну Окуєву і Адама Осмаєва за рік», - говорить він. «Аміна прожила 34 роки на цьому світі. На виставці представлено 34 фотографії з її життя. У відкритті візьмуть участь мати Аміни, її чоловік Адам Осмаєв, секретар РНБО України Олександр Турчинов, голова МВС Арсен Аваков, а також перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, депутати, друзі Адама і Аміни», - додав він.
Суспільство Київрада просить Верховну Раду заборонити поліетиленові пакети Депутати Київради під час пленарного засідання ухвалили рішення звернутися до Верховної Ради щодо необхідності заборонити використання і продаж поліетиленових пакетів. Про це повідомили в прес-службі Київської міськради. Так, на сайті електронних петицій до Київради звернулися з пропозицією заборонити поліетиленові пакети. Петицію підтримали на засіданні постійної комісії Київради з питань екологічної політики, але законодавство не передбачає право органів місцевого самоврядування встановлювати заборону на обіг товарів на території адміністративно-територіальної одиниці. Тому питання заборони використання та продажу поліетиленових пакетів повинне вирішуватися в Раді. Звернення до парламенту підтримали 85 депутатів Київради. «В Україні на одну людину щороку припадає понад 500 поліетиленових пакетів. Період розкладання одного становить понад 100 років. Це призводить до забруднення навколишнього середовища, викликає засмічення вулиць, зелених та прибережних зон, водойм. З огляду на це близько 40 країн світу вже ухвалили нормативні акти, які їх забороняють», - зазначив депутат Костянтин Яловий.
Суспільство Шоколадні цукерки з нового року виготовлятимуть за нормами ЄС З 1 січня 2018 року в Україні набудуть чинності нові вимоги до виробів з какао і шоколаду. Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики. Згідно з наказом відомства, українські норми будуть наближені до європейських, що записано в угоді про асоціацію з ЄС. Як зазначила заступник міністра Ольга Трофімцева, зміни торкнуться всіх шоколадних виробів. «У темному шоколаді обов'язково має бути не менше 35% какао-продуктів у перерахунку на суху речовину. У молочному - більше 25% і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао масла і більше 14% - молочних продуктів», - підкреслила чиновниця. Якщо ж цукерки не відповідають нормативам ЄС, вони втратять право називатися шоколадними. Тільки за січень-жовтень 2017 року експорт українського шоколаду виріс на 35%. За цей рік українські виробники шоколаду експортували в ЄС продукції на понад $25 млн. Завдяки новим вимогам якість, маркування та класифікація виробів з какао і шоколаду офіційно буде відповідати європейським вимогам. А українським споживачам це дасть більше впевненості в якості вітчизняної продукції.
Суспільство У Дніпрі ліквідують 33 автобусних маршрути Мерія і перевізники в Дніпрі 19 грудня підписали меморандум, яким підтверджувалася ліквідація 33 міських автобусних маршрути. Про це пише місцеве видання 056.ua. Багато городян категорично незадоволені цим рішенням, вони запевняють, що після ліквідації зникнуть унікальні маршрути. Однак секретар міськради Олександр Санжара заявив, що сьогочасної реорганізації не буде, а остаточні рішення з ліквідації маршрутів будуть ухвалені після громадських обговорень і засідання виконкому. «Просто так взяти і прибрати маршрути можна, це неправильно. Так, сьогодні існує проект рішення, яким змінюється транспортна схема, але на сьогодні у нас немає підсумкового проекту такого рішення», - підкреслив Санжара. Реформа транспорту Дніпра передбачає посилення ролі муніципального електротранспорту, зокрема, за рахунок впровадження рухомого складу тролейбусів і трамваїв.
Економіка Долар, комуналка, продукти і бензин: що подорожчає в Україні в 2018 році Поки уряд і президент наввипередки обіцяють громадянам дедалі більші зарплати і пенсії в новому році, АСН підготувала перелік товарів і послуг, які неодмінно подорожчають вже через кілька місяців. Після більш ніж триразового падіння доходів громадян і заморожування доходів бюджетників у 2014-2016 роках проведені і обіцяні владою індексації пенсій і зарплат не рятують ситуацію: економісти відзначають, що зростання мінімальної зарплати і пенсій повністю "з'їдається" інфляцією і зростанням цін на основні споживчі товари . Долар При формуванні бюджету країни на наступний рік в уряді виходили з середньорічного курсу долара в 30,1 грн, однак, на думку економіста Віктора Скаршевського, на початку 2018 р. зростання курсу продовжиться - приблизно до кінця січня він подолає позначку в 29 грн/долар, потім відбудеться невеликий відкат до 28 грн, а до кінця наступного року через погану кон'юнктуру на світових ринках сировини варто очікувати, що долар може вийти далеко за межі 30 грн. Зростання курсу долара потягне за собою ціни на більшість товарів і послуг в Україні. Продукти Борщовий набір, молочна і м'ясна продукція стали лідерами з подорожчання поточного року, не обіцяють аналітики стабільних цін і в майбутньому. Так, м'ясо і м'ясні продукти подорожчали на 29,2% в порівнянні з груднем 2016 року. Молочна продукція активно дорожчала з серпня, додавши до жовтня 10,1%. З грудня 2016 по жовтень 2017 року загальне зростання цін на "молочку" склало 12,4%. Найменше зросла річна ціна на яйця, хоча вартість протягом року також істотно коливалася. Напередодні новорічних свят ціни стабілізувалися, проте експерт інформаційно-дискусійного клубу Олег Пензін прогнозує зростання вартості вершкового масла до тих пір, поки вона не дійде до європейського рівня і тоді його ціна залежатиме вже від курсу долара. Ціни на овочі, які зберігаються у сховищах, збільшуватимуться в залежності від вартості зберігання - зарплати персоналу, оплати опалення тощо, причому почнеться зростання вже з січня місяця. Кава і сигарети Згідно з даними Pro Consulting, тривале зростання попиту на каву і кавові продукти призведе до подорожчання цього напою в роздрібній торгівлі. Крім того, оскільки депутати затвердили план підвищення акцизів на сигарети, з урахуванням попередньої індексації, тютюнові вироби подорожчають на 29,7%. Керівник Українського центру контролю за тютюном громадської організації "Життя" Андрій Скіпальський прогнозує зростання вартості пачки сигарет приблизно на 6 гривень - з нинішніх 23-24 гривні до 30 гривень. Алкоголь З 1 січня 2018 року ДП "Укрспирт" скасовує знижки на покупку спирту для трьох найбільших компаній - ТОВ "УДК" (ТМ "Хортиця"), ТОВ "НВК" - (ТМ "Козацька Рада", "Перша Гільдія") і ТОВ " ЛВН "(ТМ Nemiroff). Таким чином, згідно із заявою в.о. глави ДП "Укрспирт" Юрія Лучечка, горілка трьох найбільших вітчизняних компаній, на які припадає близько 70-80% горілчаного ринку України, може подорожчати приблизно на 1 грн за пляшку 0,5 літра в зв'язку з ростом на 91 коп. собівартості її виробництва. До 80 гривень за 0,5 літра продукту. Бензин і нафтопродукти Передбачають аналітики і подорожчання бензину в Україні - до 40 грн/л. За словами екс-президента Асоціації нафтотрейдерів "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леоніда Косянчука, тільки за листопад місяць бензин на кордоні з Україною подорожчав на 15%, а за 5 місяців поточного року - більш ніж на 40%, тоді як зростання цін в роздробі поки не досягло 12%. Причому ситуація з ціною на пальне поточного року дивовижна тим, що зазвичай у листопаді-грудні попит на нього різко падає, услід за чим знижується і ціна. Нинішнього ж року нафта продовжує демонструвати зростання, яке, можливо, не зупиниться навіть у традиційно "мертві" січні-лютому. Крім того, позначиться і збільшення курсу валют. Так, зростання ціни на бензин на зовнішньому ринку всього на 1% збільшує вартість продукту в Україні на 10 коп./л, а подорожчання долара на 10 коп. веде до подорожчання літра пального на 6 коп./л. Комуналка Зростання тарифів наступного року аналітики прогнозувати не беруться. Однак уже зараз відомо, що ще в жовтні, відповідно до зобов'язань України перед МВФ, газ мав подорожчати на 17%. Погіршує ситуацію також зростання цін на нафту, що тягне за собою вгору вартість газу, укупі з 15% девальвацією підвищуватися тарифи можуть не менше ніж на 30-40%. За словами економічного експерта Віктора Скаршевського, уряд спробує мінімізувати соціальну напругу, тому підвищення "комуналки" варто очікувати вже після закінчення опалювального сезону - ближче до літа. Згідно з прогнозом, опублікованим на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі, в 2018 році тарифи на газ можуть зрости на 19%, а на тепло, гарячу воду і електроенергію - на 20%. Проїзд Згідно із заявою голови ПАТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова, будуть переглянуті в 2018 році і тарифи на пасажирські залізничні перевезення. Це буде пов'язано з новою класифікацією поїздів. Поки розмір підвищення тарифів на залізничному транспорті ніхто не знає, тоді як зростання цін на перевезення маршрутними таксі було анонсовано заздалегідь: в Києві перевізники планують подорожчання проїзду до 8-9 грн, а обласні перевізники - до 20 грн. Також очікується і зростання вартості проїзду в громадському транспорті. Столичні маршрутники озвучують можливий коридор ціни в 9 гривень.
Суспільство Названо найбільш ненадійні паролі 2017 року Фахівці компанії SplashData склали рейтинг найнебезпечніших паролів 2017 року. Про це передає Ukranews. Найбільш ненадійний пароль, це цифрова комбінація - 123456. Експерти з інформаційної безпеки проаналізували майже п'ять мільйонів зламаних паролів. Друге місце займає слово password («пароль»). У ТОП-3 увійшла комбінація 12345678. У 2017 році популярними серед користувачів також були паролі, які пов'язані зі «Зоряними війнами». Хакери дуже легко вгадують терміни з поп-культури, оскільки активно стежать за культурним життям. Крім «starwars» в списку є також нові паролі. Наприклад, «freedom» (свобода), «monkey» (мавпа), «letmein» (впустимене), «hello» (привіт) та «trustno1" (не довіряй нікому). Аналітики відзначають, що хакери стежать за актуальними подіями, а також явищами і легко вгадують. Заміна деяких букв у слові є сумнівним способом посилити захист пароля.
Політика Україна довго була антилідером у галузі інтелектуальної власності та авторських прав - Кубів Кабмін схвалив комплексний законопроект про інтелектуальну власність і авторські права. Про це на засіданні уряду заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. "27 років цим питанням (захистом авторських прав та інтелектуальної власності. - Ред.) на законодавчому рівні не займалися. Я пропоную комплексний і дуже важливий законопроект про ефективне управління майновими правами власників у сфері авторських і суміжних прав. Україна, на жаль, багато років була антилідером у цій галузі. Це неодноразово підкреслювалося на міжнародній арені", - заявив він. Кубів зазначив, що українські співаки, автори, інтелектуали і наукові співробітники давно заслуговують захисту авторських прав. Так, за інформацією Кубіва, у Великій Британії в 310 разів більше, ніж в Україні збирають зазвичай роялті. У 410 - у Франції, в 652 рази - США. "У нас зовсім інша картина. Тому ми пропонуємо комплексний законопроект, який повністю перезавантажить цю сферу... Цей законопроект підготовлений за міжнародними стандартами", - зазначив Кубів. За прогнозами першого віце-прем'єра, ухвалення законопроекту дозволить створити ефективну систему колективного управління інтелектуальними авторськими правами. Прем'єр Володимир Гройсман доручив протягом одного дня доопрацювати законопроект в уряді і направити його на розгляд в парламент.
Суспільство оформление ленты  Російський віце-прем'єр показово топив таксу для президента Сербії Віце-прем'єр-міністр країни-агресора Дмитро Рогозін у присутності президента Сербії Вучича демонстрував дивний «фокус» з таксою, в ході якого собаку засунули головою вниз у ємність з прозорою рідиною і через деякий час витягнули звідти живою. Відео знущань над твариною оприлюднено на Youtube. Цим «фокусом», як пише ТАСС, Рогозін намагався здивувати Вучича «унікальним проектом рідинного дихання». Судячи з відео, один з лаборантів силою засовує таксу в прозорий циліндр з рідиною, звідки нещасний собака марно намагається вибратися. Після експерименту собака виглядав шокованим, наляканим і кашлялав. При цьому хтось за кадром сказав: «Намучився». Росіяни стверджують, що розробили спосіб, який допоможе працювати водолазам, а також стане в пригоді у догляді за недоношеними дітьми. У них це називається «дихальна рідина», яка не містить азоту. Президент Сербії заявив, що «дуже вражений» тим, що відбувається. Муки собаки його нітрохи не здивували, він посміхаючись погладив його по голові.
Суспільство оформление ленты  На трасі Київ - Одеса відновили рух в обох напрямах Відновлено рух транспорту на трасі Київ - Одеса на кордоні Київської та Черкаської областей. Про це в своєму мікроблозі Тwitter повідомив голова Нацполіціъ Сергій Князєв. За словами Князєва, рух відновили в обох напрямах. «Вже півгодини, як рух на автодорозі Київ - Одеса на кордоні Київської та Черкаської областей відновлено в обох напрямах. Поки повільно», - написав чиновник. Нагадаємо, у зв'язку зі снігопадами на трасі утворився затор у 18,5 км. У ньому стояли понад 800 автомобілів, більшість з яких - фури. Найбільш складним виявився проміжок між Білою Церквою і містом Жашків Черкаської області. Загалом затори на автомагістралях через снігові замети утворилися в 3 областях. Вже півгодини як рух на автошляху Київ-Одеса на межі Київської і Черкаської областей відновлено в обох напрямках. Поки що повільно. pic.twitter.com/sc0K7eWS6d — Сергій Князєв (@knyazevsergii) 20 декабря 2017 г.
Спорт оформление ленты  Розроблений росіянами логотип ЧС з шахів нагадує «Камасутру» Розроблений росіянами логотип для чемпіонату світу з шахів 2018 року нагадує позу з «Камасутри». Про це пише Eurosport. Чемпіонат пройде в Лондоні, проте емблема була розроблена московським дизайн-бюро «Щука». Логотип вже офіційно представила Міжнародна шахова федерація. На чорно-білому логотипі зображені двоє людей, які тримають шахову дошку. При цьому їхні ноги і руки переплетені. У спортсменів логотип викликав неоднозначну реакцію. Одні вважають, що такою картинкою варто рекламувати «Віагру», інші, що на логотипі - поза з «Камасутри». Як зазначила шахістка Сьюзен Полгар, логотип не можна показувати дітям. «Логотип суперечливий і модний, як місто-господар», - заявили у федерації. Крім логотипу московське бюро показало дизайн афіш, там також намальовані руки, що лізуть із шахівниці.
Економіка Кабмін запускає в роботу Фонд енергоефективності У середу, 20 грудня, буде запущено роботу Фонду енергоефективності. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Сьогодні ми затвердимо довгоочікуваний статут і документ, до якого ми йшли майже весь 2017 рік. Створювали для цього українське законодавство, співпрацювали з міжнародними партнерами. Це устав Фонду енергоефективності», - заявив він. За словами прем'єра, на 2018 рік у Фонд вже закладено 2 млрд грн. «Фонд стане відмінним інструментом енергоефективності», - сказав він. Нагадаємо, в серпні Кабмін схвалив Енергетичну стратегію України до 2035 року. Одним з пріоритетів є відмова від антрацитового вугілля, сприятливі умови для газодобувної галузі, продовження використання атомної енергетики, відновлення розвідки, освоєння і видобуток вуглеводневих ресурсів на шельфі зі створенням сприятливих умов для вітчизняних підприємств та іноземних інвесторів. Також стратегія передбачає інтеграцію енергосистеми України в енергосистему синхронної зони континентальної Європи ENTSO-E.
Політика "Крим не можна просто так узяти і повернути". Собчак розчарувала пропозицією провести "міжнародний референдум" Російський політик Ксенія Собчак вважає, що незаконно анексований в України Крим не можна просто так «взяти і повернути Україні, оскільки там вже живе 2 млн людей». Про це вона заявила в ефірі телеканалу 112, відповідаючи на запитання журналіста Матвія Ганапольського. Той поцікавився, що робитиме кандидат у президенти Росії, якщо все-таки переможе на виборах, із захопленими Кримом і Донбасом. Всупереч очікуванням, Собчак не дала відразу прямої відповіді і говорила досить розмито й ухильно. Спочатку політик зауважила, що вважає, що, відповідно до міжнародного права, Крим все-таки належить Україні. «Але сьогодні ми вже перебуваємо в тій ситуації, коли там живуть живі люди. І ми повинні визнати той факт, що сьогодні багато хто з тих, хто живе в Криму, ставляться до України з побоюванням і хочуть бути частиною Росії. І цей факт має визнати не тільки Росія, а й Україна. Ми повинні разом вирішувати, що ми будемо робити з цими двома мільйонами людей. Це їхнє життя, і вирішувати ось це ось так за них... Спочатку забрати, потім віддати - неможливо. Рецепт тут може бути один - після зміни влади в Росії протягом кількох років має бути організований і проведений великий міжнародно визнаний референдум, на якому ті люди, які живуть у Криму, зможуть самі визначити свою долю», - заявила Собчак. При цьому Матвій Ганапольський спробував уточнити, чи означає це, що Собчак, стань вона президентом Росії, не збирається повертати Крим під юрисдикцію України без будь-яких додаткових дій. «Моя головна мета на сьогодні - це скинути режим у Росії... А повернення, ну от як ти бачиш повернення 2 млн людей? Ось я прийшла і кажу - ось, забирай! Це нереальна історія. Жоден політик сьогодні не може прийти сюди і сказати, ні, знаєте, от ми зараз візьмемо і повернемо цих людей і Крим в Україну. Це неможливо зробити, і зробити це може тільки диктатор», - відповіла Собчак. На її думку, міжнародний референдум - єдиний правовий вихід із ситуації, і в цій ситуації «важливі компроміси». Вона поставила запитання Ганапольському - що для нього важливіше - думка людей чи повернення території. На що той відповів, що для нього важливо дотримання міжнародного законодавства. «Люди в Криму якось раніше жили на українській території. Після цього його було відібрано, а тепер позиція Ксенії Собчак така - там живуть люди і ми будемо у людей питати, ким вони хочуть бути. Чи розумієш ти, Ксеніє, як номінально майбутній президент РФ, що міжнародне співтовариство не зрозуміє і ніколи не погодиться з такою постановкою питання, що твоя позиція дозволяє у будь-якої країни відібрати будь-якій країні будь-яку територію, під будь-яким приводом, потім пропонувати міжнародний референдум, не віддаючи назад територію. Чи розумієш ти, що пропонуєш нові умови гри, за якими, якщо вони будуть прийняті, буде перекроюватися вся Європа, а то й весь світ», - зауважив журналіст.Собчак же у відповідь вкотре нагадала, що закликає до компромісу, і уточнила, що, на її думку, Росія потрапила під санкції не через анексію Криму, а через збитий над Донбасом малайзійський пасажирський літак.
Закон і Право Держбюро розслідувань створить сайт для збору скарг на дії силовиків Державне бюро розслідувань (ДБР) має намір чітко фіксувати і розслідувати факти порушення прав людини з боку працівників правоохоронних органів. Про це заявив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Як пріоритетний напрям ми виділимо порушення прав людини під час роботи правоохоронних органів", - зазначив чиновник. За його словами, ДБР має намір створити сайт і гарячу лінію, які стануть "ефективним механізмом" роботи зі скаргами громадян для реагування на порушення з боку силовиків і розслідування таких фактів. При цьому Р. Труба додав, що дотримання прав людини стане головним принципом роботи службовців Держбюро - зокрема під час проведення оперативно-розшукових дій і розслідування кримінальних проваджень. Нагадаємо, 22 листопада президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань.
Політика Путіну для рейтингу потрібні якісь «брудні криваві перемоги» - Турчинов Ескалація на фронті на Донбасі пов'язана з виборчою компанією в Росії. Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час відкриття виставки пам'яті Аміни Окуєвої у Києві, передає «Громадське ТБ». «Очевидно, Путіну, щоб підняти свій рейтинг, потрібні якісь ти умовні брудні криваві перемоги», - заявив Турчинов. Він підкреслив, що відкликання російських офіцерів із Спільного центру контролю і координації дій на Донбасі вже пов'язане з ескалацією конфлікту в зоні АТО. «Ми не можемо виключати, що відкликання Росією своїх офіцерів із СЦКК пов'язане з тією ескалацією, яка триває на Донбасі останніми днями. На фронті дуже потужні обстріли, зокрема з важкого озброєння, і використання систем залпового вогню. Зокрема в напрямі цивільних населених пунктів», - зазначив він. Секретар РНБО висловив надію, що на зустрічі в нормандському форматі дадуть оцінку спробам РФ «перекреслити можливості для політико-правового врегулювання конфлікту».
Події Росіянин намагався вчинити суїцид в аеропорту Запоріжжя Один з пасажирів намагався накласти на себе руки в міжнародному аеропорту Запоріжжя. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України. Інцидент стався після проходження митного контролю в середу, 20 грудня. Як з'ясувалося, громадянин РФ прибув уночі в пункт пропуску «Запоріжжя-авіа» рейсом з Туреччини. Військовослужбовці Бердянського загону виконали доручення правоохоронних органів України, згідно з яким росіянину був заборонений в'їзд на територію України терміном на 5 років. Під час здійснення відмітки про заборону в'їзду чоловік вихопив з ручної поклажі складаний ніж і намагався порізати собі руки. Ніж у росіянина відібрали і надали першу медичну допомогу. В ДПСУ відзначили, що стан іноземця задовільний, загрози його життю немає. Зараз затриманого прикордонники передали представникам правоохоронних органів України.
Економіка Газпром вимагає від України сплатити $1,3 млрд за спожитий окупованим Донбасом газ Газпром вимагає від Нафтогазу оплатити рахунок за спожитий окупованим Донбасом газ. Зараз це вже $1,3 млрд. Така сума "набігла" за три роки окупації, заявив головний комерційний директор українського холдингу Юрій Вітренко, повідомляє УНІАН. Він водночас заявив, що Нафтогаз не збирається оплачувати цей рахунок і чекає, коли Стокгольмський арбітраж визначить обсяги газу, який Газпром, починаючи з 2015 р., поставляв на тимчасово окуповані території Донбасу. Поки не будуть визначені ці обсяги, Україна ігноруватиме вимоги росіян. "Газпром каже, що не треба ухвалювати ніякого рішення за обсягами газу, який був поставлений на окуповані території. Ми вважаємо, що будь-які розрахунки - це ціна, помножена на обсяг, не знаючи обсягів, ми не можемо сказати, хто кому що винен. Ми просимо трибунал ухвалити відповідне рішення щодо обсягів", - сказав Вітренко. Також він нагадав, що Стокгольмський арбітраж вже встав на сторону України у справі між "Газпромом" і "Нафтогазом". Суд скасував принцип "бери або плати" і таким чином "заощадив" Україні $ 56 мільярдів.
Закон і Право Перші кримінальні справи ДБР обіцяє до вересня 2018 року: поки немає ні штату, ні приміщення Перші кримінальні провадження Державне бюро розслідувань (ДБР) обіцяє розпочати у вересні наступного року, поки ж у новоствореної структури немає ні штату, ні свого приміщення. Про це заявив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "У вересні 2018 року Державне бюро розслідувань відкриє перші кримінальні провадження. Докладемо максимум зусиль, щоб це сталося раніше. Ми розраховуємо, що до кінця наступного року буде сформований основний склад бюро", - зазначив чиновник. За його словами, на сьогодні для початку діяльності у ДБР немає ні відведеного приміщення, ні професійної команди. Також у підрозділів ДБР немає повноважень щодо ведення оперативно-розшукової діяльності, не визначений порядок передачі кримінальних проваджень, які зараз перебувають у віданні інших правоохоронних органів. Більше того, не визначено розмір зарплати працівників оперативних підрозділів, а також не розмежовано повноваження конкурсних комісій. Водночас, як зазначив Р. Труба, організаційна структура Держбюро вже затверджена Кабміном: центральний апарат з 19 відділами і управліннями, 7 територіальних управлінь, академія і науково-дослідний інститут. При цьому чиновник додав, що вже підготовлений законопроект про зміну місця розташування 7 теруправлінь, оскільки не у всіх містах, визначених раніше, є можливості для створення таких структур. Нагадаємо, 22 листопада президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань.
Суспільство Нацгвардії дозволили використовувати проти натовпу водомети і бронетехніку Національній гвардії України дозволили використовувати цілий перелік спецзасобів. Правила їх застосування в середу, 20 грудня, затвердив Кабмін України, передає РБК-Україна. Зокрема, нацгвардійцям дозволили використовувати гумові та пластикові кийки, електрошокери, кайданки, службових собак і коней. Крім того, можливе застосування гранат і боєприпасів світлошумової і димової дії, а також пристроїв для відстрілу гумових куль. Були також дозволені водомети і бронемашини, проте без озброєння. Уточнюється, що їх не можна використовувати, якщо температура повітря опустилася нижче 10 градусів. Правила визначають, що військові двічі повинні попередити, що починають застосовувати спецзасоби. Відзначається, що після застосування спецзасобів в короткий термін потрібно надання медичної допомоги потерпілим. Кабмін своєю постановою заборонив застосування наручників більше, ніж на 2 години, биття кийком по голові, шиї, ключицях і статевих органах. А також заборонено застосування світлозвукових пристроїв проти людей, які перебувають ближче 2 м від Нацгвардії.
Політика Єврокомісія запустила процедуру санкцій проти Польщі Європейською комісією був запущений механізм санкції щодо Польщі. Ці обмеження вводяться відповідно до ч. 7 статті договору про Євросоюз. Про це передає агентство AFP. Зокрема, можуть бути введені як внутрішні санкції, так і позбавлення Польщі голосу в Раді ЄС. За словами віце-президента Єврокомісії Франса Тіммерманса закони, ухвалені Польщею за 2 роки, створили ситуацію, коли уряд «може систематично політично втручатися у склад, повноваження, адміністрацію і функціонування» судових органів. Нагадаємо, в листопаді Європарламент ухвалив резолюцію щодо Польщі, яка рекомендувала запустити санкційну політику проти неї. Причиною стало ухвалення законів про Верховний суд та Національну раду судочинства. Це викликало протести по всій країні. У Раді Євросоюзу вперше обговорили застосування 7-ї статті.
Політика У Раді зірвали конкурс на аудитора НАБУ, але відставка Ситника в березні не скасовується 20 грудня засідання Антикорупційного комітету щодо призначення нового конкурсу з обрання аудитора НАБУ зірвали опозиційні депутати, передає кореспондент АСН. Однак ризик призначення "кишенькового" і підконтрольного владі аудитора для відставки директора НАБУ Артема Ситника за гучні розслідування корупції все ще є, вважають опозиціонери. Скандал почався, коли, відкриваючи засідання Комітету з питань боротьби з корупцією, заступник голови та народний депутат Юрій Савчук запропонував затвердити порядок денний з питанням про призначення нового конкурсу з обрання кандидатів на аудитора НАБУ. У відповідь частина членів комітету, які не входять до провладної більшості, виступила проти призначення нового конкурсу, пояснюючи це порушенням регламенту. Оскільки комітет ще на чолі з Єгором Соболєвим, якого минулого пленарного тижня відправили у відставку, рекомендував двох кандидатів і парламент не розглянув це питання. Так, позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко нагадав, що "відставка Соболєва і нападки влади на НАБУ (потрібні. - АСН), щоб призначити підконтрольного аудитора НАБУ". Дерев'янко повідомив, що залишає засідання комітету і закликає колег, які ще стоять на захисті НАБУ, зробити те ж саме. Його підтримав позафракційний депутат Віктор Чумак, який теж заявив, що не братиме участь у порушенні регламенту. У свою чергу, секретар комітету Дмитро Добродомов заявив, що "теж не братиме участі у фарсі". Потім слово взяв екс-голова комітету Єгор Соболєв, який попередив, що навіть у разі оголошення нового конкурсу "будь-який поважаючий себе кандидат" не братиме більше в ньому участі. Соболєв теж залишив засідання комітету, додавши в інтерв'ю журналістам, що, по суті, провладна більшість у комітеті після його відставки хоче рекомендувати власного кандидата в аудитори НАБУ. "Це атака на НАБУ. Але ми не дозволимо розправитися, тому залишаємо засідання, щоб у них не було кворуму. Тепер комітет не має права засідати далі. Вони не можуть ухвалювати рішення. Раніше я завжди у таких випадках закривав засідання. Насправді ініціаторами цього свавілля є президент Порошенко і Арсеній Яценюк, які всіляко хочуть звільнити Артема Ситника і призначати підконтрольного директора НАБУ для закриття всіх розслідувань щодо корупції у вищих ешелонах влади", - пояснив він. При цьому нардеп Сергій Лещенко, який також покинув комітет, спрогнозував, що зрив засідання все одно не зірве плани провладної більшості з призначення свого аудитора НАБУ. "Ці члени комітету все одно призначать свого чергового Нейджела Брауна або іншого кишенькового аудитора... І вони вже на березень винесуть голосування щодо недовіри директору НАБУ Артему Ситнику. Це їхній сценарій. Вони його готували протягом року. Їм треба знімати Ситника, бо у них цейтнот: у них піднімають кримінальні справу щодо Ленінської кузні, Міноборони, Мартиненка, Насірова та Онищенка. Всі ці снаряди вибухають поруч з президентом. І йому наплювати, що говорить про це Захід. Він підкладає вибухівку, і це вибухівка, яка накриє все", - запевняє Лещенко. Позафракційний нардеп Борислав Береза, який теж залишив засідання, більш оптимістичний. "Треба знайти консенсус. Потрібно спілкуватися. Але поки що роботу комітету заблоковано", - сказав він.
Закон і Право Труба розповів про оклади у Держбюро розслідувань і поскаржився на відсутність головбуха Розмір посадового окладу директора Державного бюро розслідувань (ДБР) становить 30 прожиткових мінімумів, або 51 тис. гривень на місяць, однак зараз він не отримує зарплату в зв'язку з відсутністю головного бухгалтера у відомстві. Про це повідомив сам директор Державного бюро розслідувань Роман Труба на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Директор  отримуватиме заробітну плату у вигляді 30 прожиткових мінімумів, а слідчий - 20 таких мінімумів. У сумі це виразиться: слідчий - 34 тисячі гривень, а директор - в районі 51 тисячі гривень", - зазначив чиновник. За його словами, заробітна плата, а правильніше - посадові оклади, директора, його заступників, директорів територіальних управлінь, а також начальників структурних підрозділів, чітко визначена в законі про Державне бюро розслідувань. При цьому Р. Труба додав, що за місяць роботи ще не отримав зарплату, оскільки Держбюро ще не найняло головбуха, який провів би нарахування і виплатив гроші. Він висловив надію, що питання буде розв'язане до нового року. Додамо, що традиційно державні чиновники отримують додатково премії, компенсації і надбавки. Нагадаємо, 22 листопада президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань.
Політика ЄС вимагає від України боротися з корупцією, щоб зберегти безвіз Євросоюз зажадав від України терміново взятися за боротьбу з корупцією. Це є головною вимогою до функціонування безвізу для українців. Цю вимогу розміщено у щорічній доповіді Єврокомісії, передає Укрінформ. В ЄС заявили, що «з огляду на останні події Україні також потрібно здійснити негайні дії щодо забезпечення антикорупційних заходів, які були вжиті в межах попередніх реформ, і забезпечити подальший прогрес». У Європі пообіцяли стежити за виконанням цього пункту. Крім того, в ЄС вимагають від України підвищити співпрацю з відповідними агентствами ЄС для запобігання ризиків, пов'язаних з нелегальною міграцією. Також говорять про необхідність проведення роз'яснень прав і обов'язків під час безвізових поїздок. Окремо наголошується на необхідності створення спеціалізованого вищого антикорупційного суду відповідно до висновку Венеціанської комісії. Нагадаємо, Євросоюз, надаючи безвізовий режим Україні, ухвалив так званий запобіжний механізм для можливого скасування безвізу - на випадок невиконання партнерами безвізових критеріїв.
Події Кілька годин тверезості: у Росії одночасно зламалися всі касові апарати У середу, 20 грудня, одночасно по всій Росії перестали працювати касові апарати виробництва компанії «Штрих-М». Апарати цієї фірми використовують близько чверті всіх торгових точок Росії, передає «Медуза». Збій стався й у великих супермаркетах, і в невеликих магазинах. Відзначається, що сума збитків оцінюється в 10 млрд рублів. У компанії «Штрих-М» заявили, що збій якимось чином пов'язаний з датою - 20.12.2017. На цей час Федеральна податкова служба дозволила продавцям тимчасово не користуватися касовими апаратами. Про збої спочатку почали повідомляти на Далекому Сході, а потім хвиля докотилася до Сибіру і центральних районів РФ. На нові касові апарати російські ритейлери перейшли навесні-влітку 2017 року. У Москві в цим зачинили мережу продуктових магазинів «Магнолія». Однак великі магазини «Діксі», «Ленты», «Ашана», Metro працюють у штатному режимі. О 15:00 за київським часом в Асоціації компаній інтернет-торгівлі заявили, що каси запрацювали.
Політика Контактна група домовилася про «новорічне» перемир'я на Донбасі Тристороння контактна група в Мінську дійшла згоди, що треба провести обмін заручниками і до Нового року припинити стрілянину на Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер. Група домовилася, що припинення вогню відбудеться опівночі 23 грудня. За даними Оліфер, було «підтверджено прагнення виконати зобов'язання щодо звільнення утримуваних осіб» до Різдва і Нового року. Оліфер відзначила, що робота зі звільнення заручників не припиняється ні на секунду. Водночас представники України обурені одностороннім рішенням країни-агресора про виведення російських офіцерів зі складу СЦКК. «Вважаємо цей крок порушенням зобов'язань РФ в рамках Нормандського формату і Мінського процесу», - відзначили представники України. В ході засідання було сказано, що сталися обстріли населених пунктів із РСЗО БМ-21 «Град».
Кримінал Депутата заарештували в залі суду Одеси У залі суду Одеси був заарештований депутат Затоківської селищної ради, екс-голова земельної комісії селищної ради Богдан Шевчук. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області. У прокуратурі зазначили, що Шевчук раніше також перебував під арештом. Його підозрювали в співучасті в злочинній схемі відчуження 3 га землі у престижному курортному селищі Затока. Однак того разу депутат вийшов під заставу в 640 тисяч гривень. Прокурори з'ясували, що Шевчук вчинив повторний злочин, будучи звільненим під заставу. У зв'язку з цим 640 тисяч гривень будуть передані в бюджет України, а екс-чиновник залишиться в СІЗО. Раніше повідомлялося, що Богдан Шевчук був заарештований 1 червня 2016 року за підозрою в афері з рекреаційними землями. Раніше у цій справі було заарештовано голову Затоківської селищної ради Василя Звягінцева, а Шевчук втік і 5 місяців переховувався від правосуддя.
Економіка У стрибку долара економісти звинувачують НБУ. "Готівковий курс тут взагалі ні до чого" Падіння національної валюти пов'язане з бажанням Національного банку підігнати середньорічний курс долара в Україні під закладені в бюджеті 27,2 гривні за долар. Таку думку висловив заслужений економіст Олексій Плотніков на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Якщо виходити на середньорічний курс, то саме зараз потрібно опустити гривню, щоб середньорічні показники щодо цьому року вийшли на 27,2", - зазначив експерт. За його словами, середньорічний курс долара, закладений у бюджеті поточного року, становить 27,2 грн/долар, тоді як протягом тривалого часу, влітку курс коливався на позначці 25-26 грн/долар. При цьому він додав, що показник середньорічного курсу долара в Україні цього року потрібен для звітних документів у МВФ та інші міжнародні фінансові структури. В іншому випадку, на думку Плотнікова, треба виходити з того, що Нацбанк не виконує свої функції щодо стримування інфляції, стабільності національної грошової одиниці і валютного регулювання. Водночас економіст спростував можливий вплив готівкового ринку долара на нестабільність в безготівковому, а також інші причини, якими пояснюють падіння гривні представники національного регулятора. Нагадаємо, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб пояснив, що падіння гривні в кінці грудня 2017 року пов'язане з сезонними та психологічними факторами.
Економіка «Запорізький алюмінієвий комбінат» недоплатив 800 млн грн податків Державна фіскальна служба провела перевірку ПАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат» і встановила, що підприємство недоплатило близько 800 млн гривень податків. Про це повідомили в прес-службі ДФС. З'ясувалося, що завод довгий час використовував схеми мінімізації податкових зобов'язань та ухилення від оподаткування. Так, у 2009-2012 рр. комбінат постійно продавав свою продукцію за ціною, нижчою за собівартість, що зумовило не тільки заниження об'єкта оподаткування податком на прибуток, але і виникнення необґрунтованих підстав для відшкодування з бюджету податку на додану вартість. Нагадаємо, компанія Emergofin B.V., яка стала інвестором і купила 68,01% акцій «Запорізького алюмінієвого комбінату» в квітні 2006 року, заявила про протиправність дій української влади, що позбавили інвестора цієї власності без будь-якої компенсації.
Закон і Право Голова ДБР розповів, як відкривав справи на львівських майданівців і чому не потрапив під люстрацію Голова державного бюро розслідувань (ДБР) написав 22 листопада 2017 року в Адміністрацію президента заяву з проханням провести щодо нього люстраційну перевірку. Нагадаємо, саме цього дня Петро Порошенко офіційно призначив Р. Трубу на посаду глави ДБР. "22 листопада я власноруч написав заяву на проведення люстраційної перевірки. Вона проводиться Адміністрацією президента. Про її завершення або її проходження мені зараз нічого не відомо. Я думаю, що після завершення перевірки я буду ознайомлений з її результатами", - заявив Труба.Також він повідомив, що звільнився з Генеральної прокуратури України, оскільки не був членом команди Юрія Луценка, який почав кадрові перестановки на свій розсуд, розставляючи на ключові пости близьких до нього людей. Сам же Р. Труба на той час очолював слідче управління і був заступником начальника Головного слідчого управління. Також Труба змушений був відповідати на запитання щодо того, що вів справи проти майданівців у 2014 році і чому після цього він не підпав під дію закону про очищення влади. "До роботи в ГПУ я був прокурором одного з районів Львівської області. І в один з днів листопада (2014 року. - АСН) я дізнався зі слів працівників правоохоронних органів, що відбулося перекриття міжнародної траси Київ - Чоп протягом декількох годин. Було заблоковано рух як у місто, так і виїзд з нього. Я відреагував на це грубе порушення законодавства і вніс відомості в ЄРДР. Я особисто призначив себе старшим групи процесуальних керівників і здійснював процесуальне керівництво в цьому кримінальному провадженні. Матеріалами кримінального провадження було встановлено, що до організації цього злочину причетна певна особистість, були всі підстави оголосити їй підозру. Цю підозру було оголошено. Цій особі була визначена міра запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання - найбільш м'яка форма. Далі було проведено слідство, яке встановило, що в діях цієї особи відсутній склад злочину. І кримінальне провадження було закрито. З цим рішенням погодився і сам потерпілий та інші сторони. Воно не було оскаржено. Саме тому я не потрапляю під дію закону про очищення влади", - сказав Труба.Водночас він нагадав, що керував групою слідчих, яка в перші місяці збирала докази злочинів режиму Януковича. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що в Мин'юсті заявили, що голова ДБР мав пройти люстраційну перевірку. Про що відомство повідомило Адміністрацію президента.
Економіка Економіст: Чим вище рівень корупції в країні і слабша економіка, тим дорожче коштуватиме долар Підстави для зміцнення національної валюти в Україні сьогодні відсутні. Таку думку висловив заслужений економіст Олексій Плотніков на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Немає об'єктивних причин для того, щоб відбувалося зростання: у нас розбовталася інфляція, у нас неконтрольовані виплати йдуть у соціальній сфері і за іншими напрямами, є багато інших факторів, що свідчать про відсутність економічних успіхів, і валютний ринок так само реагує", - зазначив експерт. За його словами, макроекономічні показники, закладені в бюджет на 2018 рік, не викликають довіри. Так, наприклад, міжнародні фінансові інститути прогнозують зростання економіки України наступного року на рівні 1,3%, що значно нижче очікуваних зрушень всередині країни. Прогнозована за межами України інфляція перевищує 10%, тоді як Кабмін очікує 9%. При цьому  Плотніков додав, що побічно на курс впливає відсутність результатів реформ, корумпованість влади і відсутність успіхів у боротьбі з корупцією, а також залежність від МВФ та інших міжнародних структур. Нагадаємо, заступник голови НБУ Яків Смолій пояснив, що падіння гривні пов'язане з сезонними та психологічними факторами.
Суспільство Жодних натяків: Шведів змусять отримувати однозначну згоду на секс У Швеції депутати підтримали законопроект, яким зобов'язали чоловіків отримувати однозначну згоду жінки перед сексуальним актом. Про це пише Focus. Якщо ж таку згоду не було отримано, то чоловіка можуть звинуватити в зґвалтуванні навіть при сексі з обопільної згоди. Закон набере чинності в липні 2018 року. Документ став відповіддю парламенту Швеції на дебати про сексизм і сексуальне насильство, що розгорілися в суспільстві після скандалу з домаганнями в США та інших країнах. В майбутньому жінкам вже не потрібно буде однозначно висловлювати незгоду вступити в акт, щоб його можна було визнати зґвалтуванням. Закон поширюватиметься не тільки на випадкові зв'язки, а й на пари, що складаються у відносинах, і навіть на подружжя. «Посил простий - ти повинен запитати у свого партнера, чи хоче ця людина сексу. Якщо ти не впевнений, залиш це. Секс має бути добровільним», - сказав голова уряду Швеції Стефан Льофвен.
Політика Адвокати Януковича поїхали в Росію і зірвали засідання суду по державній зраді 20 грудня Оболонський райсуд Києва, який розглядає справу про державну зраду Віктора Януковича оголосив перерву в судовому засідання, оскільки адвокати поїхали в Росію до обвинуваченого, передає кореспондент АСН. За словами судді Владислава Дев'ятка, на засідання не з'явилися всі троє адвокатів Януковича. Вони повідомили, що в Росії будуть шукати обгрунтування виклику в суд свідків захисту. У той же час звинувачення висловило протест проти таких дій захисників Януковича, назвавши це спробою зриву судових засідань, мовляв ті неодноразово вдавалися до таких методів затягування справи. Прокурор попросив суддів попередити Януковича про те, щоб він протягом трьох днів знайшов собі інших захисників, а в іншому випадку — щоб суд призначив нового адвоката від держави. Суддя погодився, що адвокати Януковича діють не коректно, але без захисників судове засідання проводити неможливо і оголосив перерву до 10.00 27 грудня.
Кримінал Співробітниця СБУ зливала секретну інформацію російському шпигунові-коханця Співробітницю Служби безпеки України в Херсонській області завела роман з працівником ФСБ, якому вона передала секретні дані. Про це повідомляє прес-служба відомства. "П'ять років позбавлення волі отримала працівниця Херсонського управління СБУ. Оперативники спецслужби задокументували, що жінка передавала представнику ФСБ службову інформацію з обмеженим доступом", - йдеться в повідомленні. Як повідомляється, її звинуватили в "державній зраді". Місцеве видання "368.media" повідомляє, що жінка познайомилася в соціальній мережі "Однокласники" (заборонена в Україні) з Сергієм в червні 2015 року, який цікавився місцем роботи співрозмовниці. Восени він попросив співробітницю СБУ передати йому секретні документи. Вона два рази відправляла йому матеріали про діяльність російських військових в окупованому Криму. Вони відпочивали разом на Шрі-Ланці двічі.
Політика Порошенко вирішив посилити позиції українських військ на Донбасі Президент України Петро Порошенко заявив, що вирішив посилити українське угруповання на Донбасі. Про це він заявив на зустрічі з представниками ініціативної групи "Перше грудня". Про це повідомляє прес-служба глави держави на сторінці в соціальній мережі Facebook. "Загроза ескалації, на жаль, зростає. В той же час, я абсолютно переконаний в потужності українського війська, яке ми з вами побудували за останні три з половиною роки. Мною як президентом, як головнокомандувачем вжиті рішучі кроки щодо посилення нашого угруповання на сході", - заявив він. За його словами, ЗСУ готові до будь-якого сценарію російського агресора. Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак під час засідання Кабміну повідомив, що ситуація на фронті суттєво погіршилася.
Кримінал оформление ленты  Перекладача Гройсмана затримали за підозрою в шпигунстві Співробітники контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) з'ясували, що чиновник секретаріату Кабінету міністрів України шпигував на користь спецслужб Росії. Відзначимо, затриманим виявився заступник керівника протоколу прем'єр-міністра України Станіслава Єжова. Про це повідомили в прес-службі відомства. За їхньою інформацією, російські спецслужби завербували чиновника під час відрядження за кордоном. "Оперативники СБ України задокументували, що чиновник за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що його затримали прямо на робочому місці. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітниця Служби безпеки України в Херсонській області завела роман з працівником ФСБ, якому вона передала секретні дані.
Політика Генштаб запропонував відновити військові суди через терористів У Генеральному штабі Збройних сил України чекають відновлення військових судів в 2018 році. Про це повідомив офіцер Управління правового забезпечення Генштабу полковник юстиції Юрій Бобров на брифінгу. Як повідомляється, протягом цього року, військові юристи вели активну і цілеспрямовану роботу по внесенню змін до закону "Про судоустрій і статус суддів". "Пропозиції містять введення гарнізонної ланки військових судів – від 12 до 14 таких місцевих судів загальної юрисдикції буде створено на території України. Законопроект також передбачає створення апеляційного військового суду і військової палати Верховного суду України", - зазначив Бобров. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український закон неточно трактує військові злочини і залишає лазівки терористам.
Політика Прем'єр Британії звільнила свою "праву руку" через порнографічний скандал Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей зажадала, щоб глава апарату уряду Деміан Грін пішов у відставку через "порно" скандал. Про це повідомляє агентство Reuters. За інформацією видання ВВС, Грін звільнився після того, як виявилося, що він зробив заяву, яка "вводить в оману" з приводу порнографічних матеріалів, виявлених на його комп'ютері в 2008 році. Відзначається, що в своєму листі про відставку екс-глава апарату вибачився за свою поведінку. У свою чергу, Мей заявила, що вона "дуже шкодує" про його звільнення. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час прямого ефіру на британському телеканалі ВВС в кадрі з'явився порнофільм, який дивився один із співробітників. Співробітник телеканалу увімкнув фільм для дорослих, не подумавши про те, що його екран видно в прямому ефірі.
Політика Британська розвідка заявила, що Боїнг MH17 збили росіяни Британська розвідка MI6 заявила, що ракетна установка, якою збили малайзійський літак рейсу MH17 в небі над українським Донбасом, має російське походження. Про це йдеться в щорічній доповіді комітету з розвідки і безпеки парламенту Великої Британії. Про це повідомляє видання "Радіо Свобода". "Росія веде інформаційну війну в масовому масштабі. Один з ранніх прикладів цього – надзвичайно інтенсивна, багатоканальна спроба пропаганди, щоб переконати світ у тому, що Росія не несе відповідальності за збиті літаки MH17", - йдеться в звіті. Раніше зазначалося, що Міністерство оборони Нідерландів не буде оприлюднювати в повному обсязі звіти і документи з розслідування катастрофи Boeing-777 рейсу MH17 на Донбасі. Нагадаємо, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу МН17 летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Літак був збитий російськими військовими 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області, загинули 298 осіб.
Політика Суд Англії видав наказ про арешт активів Коломойського Високий Суд Великої Британії видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників і керівників націоналізованого "Приватбанку" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на суму більше $2,5 млрд. Про це повідомляє прес-служба "Приватбанку". "ПАТ КБ" ПриватБанк "почав судовий процес у Високому суді Лондона проти своїх колишніх власників і керівників – Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. 19 грудня 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів панів Коломойського і Боголюбова, і шести компаній, які їм ймовірно належать або знаходяться під їх контролем", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський райсуд столиці арештував майно "Орджонікідзевського гірничо-збагачувального комбінату", "Марганецького гірничо-збагачувального комбінату", "Нікопольського заводу феросплавів" і "Дніпроазоту" (кінцеві бенефіціари Геннадій Боголюбов і Ігор Коломойський) в рамках розслідування розкрадання коштів з "ПриватБанку".

Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас буде особливо важливо проявити свою енергію та рішучість у ....
Любовний гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше почуття авантуризму та пристрасті приведе....
Гороскоп на 8 мая 2024 года от Тамары Глобы для всех знаков Зодиака
Гороскоп на 8 мая 2024 года от Тамары Глобы для всех знаков Зодиака
Астролог Тамара Глоба 8 травня 2024 року розкриє, які несподіванки задумали зірки для кожного з нас Зміст ....
Гороскоп від Павла Глоби на 8 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 8 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
8 травня 2024 року багато хто може бути схильний до нездужань і загострень різних захворювань, попереджає Павл....
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Через час кожній людині потрібно звільнення від негативних емоцій, які, на жаль, накопичуються в нашій свідомо....
більше матеріалів




/-2,5142641067505-/ /-pc-/
Top